Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

527 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

FOR et førsteklipp! Det har jo ALT! Evak lykkelige, Mange hint til Sana sin historie videre. Begynnende opprulling av Noorhelm, Update på Vilnus... Trodde virkelig ikke de skulle klare å få så mye på plass på et enkelt førsteklipp, men jeg burde vite bedre enn å tvile på Andem. Nå kan jeg egentlig dø lykkelig, men satser på å få med meg den bergogdalbanen dette garantert blir! I'm on for the ride! 🙂

2

O! Hei!
Lenge siden sist.
(Gleder meg til vi kan like kommentarer igjen, men til dess 👍 )

3

Hei, takk for sist! Så godt å være tilbake! 😊 Lenge ja, mye lenger enn vi kunne forestilt oss i desember da vi sa ha det. Men nå er vi back on track. Right back at ya🖒

4

Godt at se jer begge igen + #Teamtruelove!
Denne gang vil jeg forsøge at være mindre "anonym". Det er jo sjovt at følge hinanden, og jeg har nydt at analysere og heppe sammen med jer hele vejen igennem sæson 3. Nu ruller vi (endelig) igen! :))

5

Måka!

6

Liker👍💛💛💛

7
SKAMalyse

Kult. Kommentaren din gjengitt i full lengde på nrk.no! Gratulerer O!

8

Wow, takk for tipset 💚

9
#teamtruelove

Herlig! Min tiltro til Andem er total siden en eller annen gang i løpet av de siste par ukene i sesong tre, etter et tilstrekkelig antall av nettopp "Hvordan kunne jeg tvile på at hun skulle klare det?"-øyeblikk. Litt frustrerende å ikke kunne like kommentarer da, men på den annen side har jeg savna kommentarfeltet sånn at jeg for all del gjerne skriver litt.

10

Fantastisk start på säsongen!! Men, varför är det ingen som reflekterar över vem Jamilla kan vara? Är ju uppenbarligen någon som har en central roll i Sanas liv, på ett just nu negativt sätt då.

11

Hvis du ikke har funnet ut av det allerede: Jamilla er forlovet med broren til Sana og Sana omtaler henne som hijabpoliti. De to hadde en krangel i s2.

12

Må innrømme at jeg noen ganger har tvilt litt de siste 4 månedene. Og må innrømme at jeg tvilte litt på fredag da den siste teksten lyste på svart skjerm. Men i dag... o dag er min tiltro total igjen! For dette... dette var et imponerende godt førsteklipp. Alt fra tittelen som nikket til oss stakkarene som har ventet så lenge, til nikket til fanficbildet til ellie_skam på insta. Mags som endelig går ned på chicks, Sana som er like i denial over sin seksuelle frustrasjon som Isak var i høst, usikkerheten til Noora, Vilde sin vannvittig morsomme rant... For ikke å snakke om Evak som flytter sammen 💚💚💚 Jeg tror dette blir bra jeg 😊

13

Fine Vilde. Liker at hun bruker analsex til å ta oppmerksomheten vekk fra kleinheten i at William har fått seg dame, og at Nora bare tenker at Vilde har korte antenner. Begynte å lure på om den første sex-ranten hennes også var en avledningsmanøver fra noe annet kleint som skjedde før vi kom inn. Nesten heroisk av Vilde å bare la seg selv virke dum for å lette på stemninga i gjengen.

14

Good analysis about Vilde! I think she is actually very clever and has good answers and thinking, but her "outcome" (way of speaking and performing) just hides that side of her 😀 Interesting character she is.

15
Kattedyret

Tror ikke Vilde snakker om analsex for å avlede. Tror hele poenget her er det Sana sier ; at Vilde er helt grenseløs. Hun skjønner ikke at det finnes grenser for hva en skal dele med andre. Eller hvordan en kan oppføre seg eller hva en skal finne seg i. Er ikke uvanlig hos folk som selv er blitt utsatt for overgrep/grenseløs oppførsel. Det kan jo være at hun har blitt mobbet før, eller ikka har fått noe oppmerksomhet hjemme og at det er grunnen il at hun er så usikker og grenseløs nå. Spiseforstyrrelsen kan hun ha utviklet fordi det var eneste måten hun kunne få kontroll over noe.

16

Jeg tror ikke EGENTLIG den første sexranten var en avledning. Men Analsexkommentaren var det jo uten tvil.

Pessimist, du, Kattedyret. Jeg ser ikke grenseløs oppførsel her. Jeg ser bare noen som har fått seg et sexliv (enten bra eller dårlig), og vil prate om det. Som ikke har skammen som gjør at hun holder det for seg selv. Sex er en big deal i starten. Klart hun vil prate om det. Skjønner ikke behovet for å sykeliggjøre det behovet.

Med på at det er lite fintfølende ifht sana, da.

17

Enig, helt tydelig at Vilde ville avlede med den analsexkommentaren. Vilde har mer å fare med enn hun ofte blir gitt cred for. Samme med Mags. Når Isak var lengst nede og alle venta på at Eskild eller Jonas skulle redde situasjonen, var det Mags som kom med gullkornet. En nydelig speiling av nettopp Vildes fine redning av situasjonen på 17. mai da hun visste akkurat hva Noora skulle gjøre! Vilde ass. Håper hun får skinne litt nå siden hun ikke får egen sesong 🙂 Synes også det er viktig å normalisere sexprat i venninnegjengen. Hvordan skal de ellers få dele erfaringer? Har nettopp vært fokus på mangelfull seksualundervisning i skolene. NRK tar samfunnsansvar.

18
#teamtruelove

Vilde! <3 Snartenkt og uredd! Og legger elegant opp til temaet de egentlig vil inn på

19

Jeg gleder meg til sånn til å føle meg dum over alle fordommene mine, og til aldri å komme til å se på en muslimsk jente på den samme måte igjen!

21
Snapdragon

Vil bare si at jeg digger hvor smart dette første klippet leder gjennom overgangen fra forrige sesong til denne sesongen. Når Sana sier "Er jeg sen?" hører jeg hele fandomen rope ja fordi vi har ventet så lenge på sesongstart og hvem som skulle få være main. Og så sier Isak "Vi er ferdige vi", og da skjønner vi at det ikke bare gjelder pakking og utflytting fra kollektivet, men også som hovedfokus, point of view og main. Det er så smart gjort, Julie. Nå er det Sana sin tur. Vi skjønner det nå, selv om vi har blitt så innmari glad i Isak, og Even, og alle de andre fine folka i dette universet.

22

Jeps, nå skal de bare kule 'an i bakgrunnen, men det er helt i orden for meg hvis de er litt i forgrunnen av og til også, altså, sånn hvis Sana needs a break liksom. Stakkars Sana, føler det er mange motstridende ønsker som skal balanseres.. Nei, du er ikke sen, Sana, og du kommer nok til å finne ut av det.

23

Jeg vet det er Sanas sesong, men Evak❤❤❤ ... så utrolig godt å se dem igjen.... jeg har savnet dem så. Nå har jeg bare en god og varm følelse - Tusen tusen takk Julie😘.
Men, jeg har stålsatt meg, er forberedt på nedturen... for dette var for godt å se på. Må bare nyte det mens vi kan...
Sana er frustrert ass... "det er ikke sånn at jeg går rundt å tenker masse på gutter og sex og sånn. Jeg føler ikke at jeg går glipp av no...". Syns jeg har hørt noe lignende fra Isak i forrige sesong " jeg vetta faen jeg, jeg går ikke rundt å tenker masse på homofili"...

24

Tenker akkurat desamme som du!

25

Enig, det var helt fantastisk å se Evak igjen - også happy! Og de skal flytte sammen, faktisk!!! ❤️❤️❤️ For en start!

26
Christina

Hvem er Evak

27

Du kødder ?? Det der er bare kødd??

28
Even+Isak=Evak

.

29
😂Vilde ass

OMG😂😂😂..... Ehhh....Analsex, jeg og Magnus tenkte vi skulle prøve det....😂😂

30

kult at fortelleren er litt upålitelig her -- som det samlede inntrykket er av tittelen "er jeg sen?" (sen i å delta) og sikling over abs og overforklaring av at hun IKKE har noe ønske i å delta i hva de snakker om. clever.

31
Søstra til søstern

Nydelige 7 min.
Vi får se Even og Isak, Høre om Vilde og Magnus og det begynner å nøstes i forholdet til Noora og William.
Vi begynner også ane noe om Sanas perspektiv.

Julie Andem, du skuffer ikke <3

32

oo dis is exciting

33
skamløs skamfanatiker

Teori etter første klippet...

Vet ikke om det er flere som har samme tanke som meg, men fikk en liten tanke ved å ha sett første klipp og trailer.

nr 1. Tror vi kommer til å se Sana bli forelsket, men igjen så tror jeg også vi kan se en annen vinkling. Tydelig så er Sana på lik linje med andre i den alderen opptatt av det andre kjønn ( samme kjønn / sett ut fra seksualitet). Dette kan i noen grad komme i konflikt med hennes religiøse tro, da hormoner og lyst noen ganger kan stå i konflikt med vente frem til ekteskap. Er dette Sanas indre konflikt? Det er et av plotene vi skal få se, ,men Andem er jo kjent for sine twister.

Nr 2. Forholdet mellom William og Noora tas opp i dette klippet. Det fremstår for alle bortsett fra Noora at dette er et avsluttet kapittel. Kan det være at det er en ny gutt som kommer inn i serien som får Noora på andre tanker.

og....

Nr 3. Er det den samme gutten Sana forelsker seg i.

Nr 4. Er det derfor vi ser Sana spenne bein på Noora i traileren, som igjen gjør at det skjer en haug med uforutsette begivenheter, som igjen får en dominoeffekt med uønskete utfall? For er det slik at følelser vinner over fornuften til Sana, den som alltid tilsynelatende har kontroll?

Kjør debatt!

34

Eyy! Du er inne på noe her ass!

35

Nå 1,1/2 episode senere så skulle man tro du hadde lånt Sanas magiske hijab 😁

36
noorhelm

Mulig, men vil at William skal komme tilbake til Noora. Ellers virker sesong 2 totalt meningsløs.
Men tipper at Noora snart får vite det Eva sa om William, så får vi se hvordan hun takler det, om det er sant da... Mulig det da kommer en ny gutt inn i livet til Noora, men jeg håper på en bra slutt for alle og at Thomas siden det er siste sesong kommer tilbake i en av de siste episodene ( eller gjerne før). Jeg tror og håper Julie Andem ønsker at de skal være sammen.

37
Realisten

At Noora og William får hverandre til slutt er jo veldig Hollywood-romance og ikke særlig realistisk mtp at de bor i hvert sitt land og at William tidligere har vært en player.

38

Nr. 3 og 4. Ble ikke dette temaet tatt opp i fjor? Da både Vilde og etterhvert Noora var interessert i William. Tror ikke de kjører en ny runde med samme tema.

39

Liker teorien din, hadde ikke tenkt på denne før jeg leste kommentaren din. Blir spennende å se 😀

40

Smart tenkt. Jeg kan bli med på den 👍

41

Bedre start kunne det ikke bli:-) Prøvde å like kommentaren din, men fikk beskjed om at jeg ikke kan stemme på min egen kommentar.. Vel, uansett ..dette ser bra ut:-) Gleder meg til neste klipp

42

lol trodde du het tits

44
It's been a long time coming

SANA <33

45
Skam fan x10000009

Hvorfor står det: "innholdet ble ikke funnet" elns!!! KLIKKER😡😡😡😡😡😡

46

Logg ut og inn igjen på sesong 4

47
Windows Support

Prøv en annen nettleser. Google Chrome har sluttet å støtte Flash.

48
Chrome support

Chrome støtter fortsatt flash, men du må aktivere det manuellt 🙂

49
Google Chrome bruker

Windows Support. Nei? é bruke nå google chrome nå da. Funker fett✌🏻✌🏻

50

Innehållet icke funnet?

51

"INNHOLDET BLE IKKE FUNNET" 😩😫😱😰

52

Flere som får sånn innholdet er ikke funnet?

53
Næmmen i faeb

Ja, les kommentarene da, jeez

54

jeg fikk ikke det

58

Overbelastning på siden? Får ikke sett videoen jeg... Står bare innholdet kan ikke vises 😟😪

59

Where?

60

Vad händer? Trodde att SKAM fick visas i alla nordiska länder?

61

I lovede..... Hvorfor kan vi ikke se med på klippene fra Danmark alligevel? 🙁

62

Det kunne jeg nu kl. 16.15

63

Det kan man også godt

64
No probz

Det kan vi nu ☺

66

Den artikel er gammel og passer kun på 1-3 sæson.

67

Det kan du sagtens😘

68

Jeg har set det 🙂 og hvad jeg ved af, så befinder jeg mig i Dk

69

Det kan vi da

70
Charlotte

Jeg har lige set det. I Danmark 🙂

71

Det kan vi altså godt. Rolig nu. Har lige set det 🙂

72
lykkelig dansker

hurra vi kom på i danmark alligevel👍🏻🎉🎈🎈🎈🎈❤

73

Det kan du skam også😉

74

🔒????

76

KOMMER DET TIL Å VÆRE MULIG OG FØLGE MED PÅ SKAM FRA UTLANDET??

77

Prøv å installere Hoxx VPN i din browser og bruk instillingen "Free Server: Sverige" eller prøv Hola Browser. Funker i hvert fall på PC i Tyskland 🙂

78
FreedomFighter

Me VPN e alt mulig. Googl CyberGhost, den er en av de beste gratise.

79

Du kan følge med fra landene i Norden 😃

82

Yes, from other countries in Scandinavia I think

83
From finland

Is it possible to see from Finland

84

In Finland first episode comes on friday to Yle areena.

85

what is this

86

Endelig er vi i gang igjen.

87

Ja, endelig!

88

Skulle man ikke kunne se det i hele Norden? 🙈😩🇩🇰

89
Christina

Det bliver vist i Danmark den 16. april

90

Det Kan du🙈

91

Jeg kan godt se klippene i danmark 🙂

92

Det kan man godt hvis man bare rejser til Trondhjem ligesom mig 😉

93

Du er _veldig_ sen!

94

Vill gärna se klippet 🙂

95

Skulle inte klippen gå att se i hela Norden??hoppas verkligen det bara är bugg nu i början

96

det var bara något bugg, tack o lov <33

97
til alle dere utenfor norge

hvis det forsatt er sånn at dere ikke får sett, kommer de fleste klippene på youtube

98

Yey nå starter det, blir skam hele påskeferien på meg gitt🙌🏼

99

Hello, we want to watch skam too, but we can't(((((

100
OPPSTÅR FEIl

KOMMER BARE FEIL, SÅ FÅR IKKE SETT

101

❤❤❤😙💚😙😃🍾

102
Ingvild dyb

❤️❤️❤️

103
Victoria

Æææææææææ kjempe bra!

104

Flere som har problemer med å spille av videoen? :(((

105
hjelpeguro

Bytt proxyen på nettsiden deres. Benytt feks Hola! programmet. Gå på google og søk på HOLA! proxy

106

jeg har problemer 🙁

107
Ueeeeyyyy!!!!

Endelig!😍 å even og isak e der åg greiår!😍❤

108

Jaaa❤

109

Er jeg den eneste der ikke kan se dette klip? ugh altså

110
Isabella elsker skam

Firsttttt

111

JA DU ER SEN

112

Hjertet mitt 😍😍😍😍😍

114

OMG jeg hadde gledet meg sykt til Skam startet igjen men ville ha Vilde til sesong 4 og hvorfor skal Skam slutte? 🙂 🙁

115

sjekk instaen til julie andem, hun skrev om det der^^

116

Se Julie andem sitt innlegg på insta😊😊

117

Jag håller med! Vilde for the win, hoppas att det kommer tillbaka senare med Vilde och Magnus <3

118

Sanna er sex frustrert ass

121

❤️

122

Wow, blir allerede addicta på nytt!

123
maandeeq

fuste

124

Jeg får ikke starta den

125

Samme her!!

126

Fikk ikke det i sta heller, funker nå

127
Christian fra Danmark

Hallooooo 😀

128

Hallo Danmark, velkommen 🙂

129
Irritert

Først så kan jeg ikke like kommentarer og nå får jeg ikke spilt av video hverkern på mac eller mobil. Har ventet på skam i 4 mnd og så er det ingenting som fungerer???!!!!!!!

130
QiQi Goldie

Er så glad for at NRK ga spotted til en muslimsk jente med hijab❤

131

Endelig første kommentar på den første episoden. <3<3<3<3<3<3

132

😂😂😂

133

Hvorfor går det ikke an å se det?

134

😍<3

135

Endelig tilbake. Bra start !

136

Er jeg sen? JA Skam, du kom litt sent! 😅 Men for en start! Gleder meg til fortsettelsen. Får meg fenget med en gang!

137
Enellerannen123

Når kommer episodene?

138
Båtviik

Hver fredag vil jeg tro?

140

Varer episoden kun 7min?

141

Nei, det er en klipp til episoden som kommer ut hver fredag.