Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

305 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Gjest

First!

2
Ikke first, men skriver allikevel :p

Måten William håndterte hele denne greia på tyder på at han har masse erfaringer med det. Kanskje fra hans mor? (Drikker hvitvin og er dopa på valium, må jo være en grunn til hun gjør det) Synes det er mange ting man får frem i William nå som man aldri hadde trodd da han ble introdusert i sesong 1. Moro! Gleder meg til å se flere lag skrelt av, når det gjelder han 🙂

Jeg vil også benytte denne anledningen til å rose alle i SKAM produksjonen. Det kan godt være at det er noen ting hist og her som ikke helt passer, men de har jo heller ikke et mangemillioner-budsjett på denne serien her heller da, så til å være lavbudsjett er det virkelig DØDSbra! Både Josefine og Thomas burde roses oppe i skyene for deres prestasjoner! GULL!!

3
Legen

Noora er ikke gravid, og hun og William kan nå leve lykkelig alle sine dager.

6
No Shit

Bra jobba! Endelig ble du først

7

Hahaha!

8

Når endelig den store dagen kom var hun eller han anonym. Nedtur!

9
First

First

12

❤️❤️

13
Yaaay

20 minutter! Gleder meg<3

14
Verdens største skam-fan!!❤️❤️

Jeg får ikke feiret 17.mai i år fordi jeg er i Frankrike på slektstreff, men jeg får jo feiret 17.mai her da!?✈️??

15

Er i Roma, men sørger ikke over at bunaden måtte henge i skapet idag?

16
Benedikte

Jeg kom hjem fra Spania på dagen idag jeg, fikk heller ikke feira?

17
Shut up

No one cares

18
Herregud

Da må du faen meg ikke lese d da!

19
Til 'den grønnkledde'

17. Mai kommer hvert eneste år og man (nordmenn som bor i Norge) er sannsynligvis i Norge de fleste årene. Nyt tiden i utlandet. Anyways, hvor noen er i år er irrelevant i forhold til serien

20
den grønnkledde

Hvorfor så aggressiv? Jeg sitter også i utlandet (USA) og det kan være skikkelig kjipt å ikke få feire...

Gratulerer med dagen folkens <3

21
Annis?

Serr, kødder du?? Jeg er i Paris akkurat nå selv!

22

First

24

Endelig sa hun det! Håper hun sier det til William også, slik at han kan banke Nikko

25

Burde hun si det, da? Ikke sikkert han vil være med henne lenger når han vet at hun hadde sex med broren hans før hun hadde sex med ham. Jeg tror ikke jeg hadde klart å være sammen med ei jente om jeg hadde visst broren min hadde pult henne

26
MariLover69

Kråks - Hun våkner av seg selv i senga. Nico og Mari sover fortsatt. Hånd på låret var kvelden før og antagelig foranledningen for trekanten, og om det var Nico så har han verdenshistoriens mest feminine hender. Det var nok Mari som strøk Noora på låret.

27
Kråks

Vi vet at det er et overgrep. Han har nakenbilde av henne, hun er under18 år. Han "bruker" bildet og "mobber" når hun åpenbart ikke er bekvem. I episoden våkner hun av at han beføler henne på låret.

Ingenting av dette er greit, og det har ingen ting med at han "bare er en mann" og ikke skjønner situasjonen eller menn-er-menn og gutter-er-gutter å gjøre.

28

Jævla mann: Tilfellet er at Nico var bevisst nok til å ta nakenbilder etterpå og "huske" at Noora var "kåt, løs og horete", så jeg tror vi kan legge teorien om at han lider under dobbeltmoralsk fordømming død, eller hva?

Så: Nå fungerer det ikke slik at enhver følelse er ok fordi man "ikke kan noe for at man føler det slik". Altså, det er jo bare å føle i vei, men det endrer ikke på det faktum at disse følelsene gjør deg til en dårlig person. Etter min ikke så ydmyke mening, altså.

29

Jeg er enig. De som kommenterer her har åpenbart ingen idé om hva gutten faktisk ville følt. Man kan faktisk ikke noe for hva man føler, og skal det liksom bare være greit for gutten, bare fordi det ikke var frivillig fra jenta sin side? Gutten kan ikke no for hva han tenker og føler om det der, og om følelsene hans ødelegger forholdet så er ikke det hans skyld heller. Og disse "Voldtekt har ingenting med sex å gjøre"-kommentarene er teite. Voldtekt er sex, det er ufrivillig sex, men det er jo sex. Og nå vet vi ikke at dette var en voldtekt, alt vi vet er at det antagelig var et overgrep. Ikke at noe av det har noe å si for hva en gutt ville følt om kjæresten hadde sex med noen andre, ufrivillig eller ikke.

30
En jævla mann

Ingen kan uttale seg om tilfellet i akkurat denne saken. Men om tilfellet er at hverken Noora eller Nico var særlig bevisste i gjerningsøyeblikket er det en jææævllig dobbeltstandard at jenta automatisk er offeret.

31
Tenk deg om!

Hvis er person er blitt dopet ned eller er så ruset at han/hun ikke er i stand til å si nei, er det ikke snakk om frivillig sex i det hele tatt.Visste du at det å ha sex betyr at du er intim på en romantisk og seksuell måte med noen du elsker?Voldtekt trenger ikke nødvendigvis å bety at man har blitt lenket fast til senga eller tvunget med makt.Det å benytte seg av en beruset person er betegnet som voldtekt, og har ingenting med sex å gjøre i det hele tatt.Håper du kunne hatt din egen kommentar klistret til pannen!

32
someone

Noora hadde ikke sex med Nicolai, Nico voldtok henne...

33

eh? så om kjæresten din hadde blitt voldtatt hadde du slått opp med henne?

34

Så utrolig bra at du er åpen og ærlig om det! Du, lov meg at du er like ærlig om dette IRL overfor alle damer du dater i framtida sånn at de får en fair sjans til å velge bort idioter som deg.

35
lolza

Er ikke sikkert de hadde sex heller da...

36
Kråks

Det heter ikke å "ha sex med" hvis du utnytter en person som er så full/rusa som hun var. Det heter voldtekt. Når man har sex, så er det slik at begge vil det like mye og ingen har samtykket under press eller har stilletiende samtykket fordi de var ute av stand til å si nei. Det er også overgrep å ta nakenbilde av en full eller sovende person og å klå på noen som er full, sovende eller for paralysert til å gjøre motstand.

37

Det der er den teiteste kommentaren jeg noensinne har lest her...

Hvis dette har skjedd, så er det faktisk voldtekt, ikke sex. Sex krever samtykke fra begge parter. Hvis en person sier nei, eller ikke har muligheten til å si nei (enten om man er dopet eller bare har drukket for mye), så er det faktisk voldtekt.

Ville du virkelig dumpet din kjæreste om hun forteller at hun har blitt voldtatt av din egen bror?

38

Hadde sex med ? Voldtatt heter det og det har ingenting med sex å gjøre, skjerpings !!

39

Ja men William vet hvilken bror han har. Han gjøre alt dette for å ødlegge mellom Noora og William bare fordi ha. Ikke har kjæreste

40
First

Eow. Kjempelang episode. NRK var veldig belærende nå. Klassisk NrK. Men Vilde er søt da

41
Selma

jeg ville reagert omtrent på samme måte som Vilde. Så jeg ser på det som en ganske realistisk reaksjon selv om den kanskje oppfattes belærende. Og om det gjør at noen som ikke vet at man kan/bør gå på legevakte nå får vite det så er jo det bare positivt.

42
Gjest

Enig! Jeg hadde nok også reagert på samme måte som Vilde. Det er også noe som blir anbefalt på aaaalle sider rundt om på nettet hve gjelder voldtekt. Ved mistanke om man har blitt utsatt for voldtekt, dra til legevakten. Ved mistanke om å ha blitt dopet, dra til legevakten. Ved trusler gjennom ulovlige nakenbilder av en person (ulovlig siden personen har tatt bilde uten offerets samtykke), dra til politiet - men kan også vise dette til legevakten og hun/han kan ta kontakt med politiet. Vilde er ikke belærende, nrk er heller ikke så belærende siden dette er informasjon alle har tilgang til på nettet.

43
Sara

Oj! Håper det går bra med Noora og at hun ikke er blitt voldtatt!?

44
Hurra!

For Noora!

Og for landet vårt!

45
Susanne

Bra noora sa det til sana ,vilde,eva & chris

46
emma

endelig forteller Noora det <3

47

Stakkars Noora!! og stakkars William, når han får vete det.. I <3 Noorhelm

48
Anonym

Ååååååå!! Gleder meg til neste episode!?

49
GRATULERER MED DAGEN NORGE OG ALLE SAMMEN!!!!!

NOEN ANDRE SOM SYNTES NOORA SIN KJOLE VAR LITT EHEE KORT??

Haha.

Ble sykt emosjonell etter scenen med William. Det var når Eva leste artikkelen til Noora, og når ho fortalte det. Ble også emosjonell når ho tilslutt viste bildet til legevakten.

Stakkars Noora, tror det var ei lita lettelse, men samtidig så veit ho jo ikke mer enn detta nå da.

Gråter for Norge og Noora!!!

Vilde ass!!!

50

Jeg synes kjolen hennes var helt fin jeg. Man kan få gå i akkurat det en vil, og den kjolen der var absolutt ikke "for kort"

51

Hun hadde den i "8." Klasses ball og da var hun mest sannsynlig lavere og da var den kanskje litt lengre, men den var ikke kort for ei som går i 1. Klasse på videregående

52

Var egentlig i full fart på vei i dusjen, for hadde forsovet meg til 17.mai-frokost!

😀 ble sittende på badegulvet og glo på Skam i 20 minutter i stedet.

Hekta? Neeeeidaaa.... ?

Nico, burn in hell. De gode vinner!

53
Skam-elsker

Elsker de jentene der❤️

54
Marte

Å takk. Endelig kan jeg puste igjen. Nå er støtteapparatet på plass. Og hun har sagt at hun elsker William.

55
Silje

Du tok ordene rett ut av munnen på meg!

56
Snna

Omg omg gler mei til neste episode

57
Hælla

Vilde mista skoa på slutten

58
TYPE

HAHA FAIL!!!

59
Thea

Dette går fint noora du er en veldig sterk og modig jente ❤️

Dette er nokk den beste serien jeg vet om?

60

NÅ grein jeg! Hun fortalte det! ENDELIG!!

Venner og kjæresten støtter henne.

Nå ordner det seg, når hun ikke lenger må stå alene om dette.

61

Finallyyyyy! Godt at hun endelig fikk fortalt det! Lurer på hvordan det gikk hos legen.

62
Ja visst gör det ont ...

HURRA for 17. mai, grunnloven og artikkelen til Noorhelm!!! For Noora (endelig nyutsprungen skamløs), for verdens nydeligste morratryne W, for gjengen, 15-is-chris og Vilde (speech). Deilig episode!

BTW elsker Chris med gris under armen på legevakta.

63

haha, ikke bare har hun gris under armen, men hun går også med FJELLSKO til bunad! Priceless! 😀

64
Noora??

Synst det var så fint å se at Eva, Chris, Sana og Vilde støttet Noora. Det var så modig gjort av Noora å endelig fortelle det til noen. Nå håper jeg at de finner ut hva som har skjedd og at alt ordner seg. Og William! Så omtenksom han var! ?

Gratulerer med dagen! ??❤️

65
Malin

Hun skulle engentlig ha sagt det til vennene sine tidligere, de var jo sykt støttende.

66
SKAMfrelst

ENDELIG!

67

FYFAEN JEG GRINER??? ENDELIG, JEG ER SÅ STOLT OVER JENTENE❤️❤️

68
God 17 mai!!!

ikke bare du 😉 ;(

69
#inlove

??Amen!

Gratulerer med dagen!

Dette ga meg ro!??

70

OMG! Drømmeepisoden!!!??? Elsker dette..!?

Takk NRK!❤️

71
Anna

Håper Noora ikke drar for å møte Niko på torsdag! Vær så snill ikke dra Noora!

72
justice

Det beste er at Noora drar dit med gjengen, men at hun møter han alene med opptakern i iphonen på, slik at de kan ta opp det han sier og bruke det i mot han i retten senere.

73
Mari

Enig! Og hvis hun skal snakke med ham bør hun ikke dra alene. Han er uansett ikke til å stole på, det har han jo bevist, så hvorfor skulle han fortelle sannheten nå? Han er bare ute etter å fucke med hodet hennes!

74
Jojo

Nei, men det beste hadde vært om Noora hadde fortalt det til William så kunne han ha kommet sammen med henne til caféen. Skulle likt å se trynet til Nico da. Gleder meg sykt til neste episode...

75
MariLover69

Neppe, William har fra før av vist at han har dårlig impulskontroll.

76
Nico

Hun må jo faktisk dra for å få vite om hva som skjedde.

77
Selma

Jeg måtte sjekke om det var en ny snutt ute enda jeg ikke har tid idag og om jeg er glad jeg gjorde det! fantastisk episode. Først William som gjør alt riktig overfor en person som viser tegn på depresjon. Så Vilde som sier alt det rette og tar beslutningen om å dra på legevakta når Noora ikke er i stand til å klare det selv.

78
Amalie

Håper Noora ikke ble voldtatt!!! Tenk om William finner det ut å slår opp... Men det kan hende han banker Nico da, det håper jeg??

79
Er det det værste som kan skje?

Vet ikke helt om det å slå opp med William er det verste som kan skje i dette tilfellet her. Jeg håper Noora tar dette videre, for hun har helt klart blitt utsatt for minst ett seksuelt overgrep her. Nico er også farlig for andre jenter og kvinner i samfunnet, en overgriper forgriper seg sjeldent bare en gang. Vedder på at han ikke bare hadde ligget med alle sine medruss den gangen, tror også at han hadde dopet mange av de ned og voldtatt de.

William kommer nok til å bli satt på en prøve nå fremover, velger han Noora eller Nico? Han vet hva Nico er i stand til å gjøre, og han hater han for det han har gjort tidligere, men klarer han å gi slipp på han? Han er den eneste familien han har, men er han egentlig verdt å ha som familie?

80
Tina

Det har han vel allerede svart på: "Jeg hadde drept ham".

Jeg tror at han "hadde drept ham" for mindre alvorlig forsøk på sabotasje av forholdet til Noora enn dette her, så håper virkelig ikke at det ender med at William gjør noe han kan havne i fengsel for! Vil ha happy ending for de to as!

81
Noorhelm?

Jaj 20 min??? William og Noora er perf?

82

Jaaaaa!! Endelig har hun fortalt det til noen! Og hun har fortalt W at noe har skjedd, men bare ikke hva. Det er i alle fall ett skritt i riktig retning. Og hun sa at hun elsker han! For en flott gave på 17.mai!

Ha en strålende dag alle sammen!

83
Goals

William er så goals, i cant even

84
Marte279

FANTASTISK!! Det mener jeg virkelig! Fredagens, gårsdagens og dagens video, har vært veldig-veldig bra! Noora har nå fortalt alt sammen til jentene, og dette kommer til å gå så bra! Hun har kommet videre til neste skritt, og det er utrolig positivt!

Hvis vi tar vekk det som skjedde mellom Nicolai og Noora, den festen og voldtekten, så ser alt utrolig bra ut i mine øyne! Morsomt er det hvertfall, at William skrev ferdig artikkelen til Noora - hahahaha, så morsomt å høre på noe som Noora ikke ville ha skrevet! ;))

Ha en fantastisk 17.mai-feiring alle sammen!!!

85
Maria

Okei I just died. Så sinnsykt bra episode NRK!!! Heia noora og William ❤️❤️

86
17.mai

Gratulerer med dagen!

88
❤️❤️

Ja?❤️

89
YAS! ♥♥♥

Alle er dramatiske med dramatisk musikk...

...Så ser du Chris med en gris...

90
Ella

Enig!!!???? Digger Chris !!!!

91
Sannhet

William er verdens beste kjæreste

92
Veronica

Go Noora

93
madde9

wii lang episode, å elsker deg fremmer hva man burde gjøre ! men wææ det er jo bare tirsdag, blir det ikke noe de neste dgene siden den var så lang da :SS?

94
47 minutter på fredag

47 minutter på fredag

95

episoden på fredag er 47 min

96

Fredagens episode er 47 minutter, så det er vel fortsatt et kvarter eller noe igjen

https://tv.nrk.no/serie/skam/MYNT15001016/sesong-2/episode-10

97
William❤️

Endelig, bra hun fortalte det til dem! Får bare håpe at hun ikke har blitt voldtatt... Synes William er så snill, og han bryr seg veldig mye om Noora, det er søtt!! Jeg heier på dere!!!??

99
Anonym

Den artikkelen beviste ingenting. Det står til og med at det er mest sannsynlig, ikke sikkert. Slutt å påstå ting når det er tydeligvis feil.

100
Så bra!

Julie Andem - du bare når nye høyder! Og Josefine Pettersen også!

101
mopsen

OG Thomas Hayes...han er fantastisk. De gjør hverandre gode. Fantastisk kjemi altså❤