Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

383 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
henjak

JA!

2
sandra

nice

3
Santarella

Uuuuu ???

4
isak

SPOILER var oberbevist om at isak var gay jeg..

5
Pål Marius

TSK! Det vet vi ingen ting om, og det er jo det som er spennende. han kan være bi? å se på homoporno trenger ikke bety at man er homofil. Helt sant. Det er desverre ikke så enkelt. Og nei, ikke alle gutter har lyst på BJ etter bare 1 samtale på 15 sek.

FORDOMMER!!!..... eller ikke? vi får se ;D

6
Phil

Damn bra sagt

7
Ylva

Han er gay! Det vr derfor han slutta å kysse hun Emma

8
Heidi

Såååå gay

9
jada

Nå må dere følge med. Han er gay, og kysset Emma fordi kameratene var der (overbevise om at han ikke er gay). Sekundet de gikk ut var det ingen å overbevise, og han sluttet.

10

Sant!

11
Noora

nei han slutte å kysse han pga. han hade narkotika i bukse

12
Scipio

Nei, det hadde han i venstre jakkelomme. Han ville ikke fortsette fordi han rett og slett ikke tenner på jenter og at vennene hans hadde dratt. Han ville også at hun ikke skulle føle/se at han var slapp neddi der hehe. Det er ganske pinlig skjønner du

13
Isak

Truuuuuee

14
Wilhelm

Han delte jo en molly med henne, så tror ikke han er så redd for at hun skal finne noe annet akkurat

15
vilde

det var en ibux.

16
Heidi

Det var ikke Ibux det var dop! Det får du vite senere

17
Sara

Det var paracet! HAHAHA.Du så det i det nyeste klippet. Gud som jeg lo!

18
Heidi

Det var ikke Paracet det var dop

19
Bekken

nei han slutta å kyssa ho fordi ho ville suge han, men han er gay *tror vi*

20
Tobias

De som står bak denne serien har vel heller som mål å få utryddet homofil norsk ungdom ved å få dem til å ta sine egne liv. Derfor kun heteroklining, som vanlig. En vanlig homofil gutt kliner vel ikke mer med en jente en en heterofil gutt gjør med en annen gutt. Er jo helt absurd men forbauser meg ikke om Isak er homo mens en lar han kline med jenter så en slipper å vise homofil kjærlighet. Denne serien har vel nærmest som mål å vise homofile ungdommer hvor lite verd de er i forhold til heterofile. En var jo ikke sene med å vise dette allerede i dette første klippet. Helt utrolig og ikke minst tragisk.

21
Scipio

Tror nok heller serien har lyst til å fortelle en realistisk historie om en homofil gutt i fornektelsefasen. Alt for å få oss til å tenke selv på hvordan det er og hvordan det går hvis man oppfører seg slik som Isak gjør. Jeg skjønner ikke hvordan du kan ytre slike påstander bare med de første 8 minuttene av en hel sesong. Se noe mer, helst hele sesongen før du legger skyld på en serie om problemer i dagens samfunn

22
Nick

Hvilken serieskaper i dagens samfunn har seg som mål "å få utryddet gomofil norsk ungdom". Syns dette er en ekstrem tolkning som jeg ikke kan se hvor kommer fra. Handler vel mer om å lyslegge konflikten mange ungdommer sliter med i forhold til å "komme ut av skapet" i et ungdomsmiljø i motsetning til et voksenmiljø. "er du bøg eller?" er kanskje den mest uttalte "fornærmelsen" (maskulin) ungdom slenger til hverandre i dagens samfunn, kan ikke akkuratt døyve det i en serie bare fordi det er en serie. Så nei Tobias tviler sterkt på at serieskaper har som mål å få homofil ungdom til å ta selvmord.

23
Amund

Tror du ikke heller at det er for å vise at det kan være vanskelig for skeiv ungdom å vise hvem man er? I mange familier, steder, vennegjenger, så er det vanskelig å innrømme at man er skeiv-skam setter nå fokus på dette slik at det skal bli lettere og at det skal være sosialt akseptert. For alle skal få elske hvem de vil.. for vi snakker jo tross alt om noe så fint som kjærlighet.men vi lever dessverre ikke i en optimal verden der alle forstår dette. Det er jo ikke sikkert Isak 100% sikkert vet hva han er. Og må man det? Kan man ikke bare få være seg selv uten å måtte sette en merkelapp?

24
Selma

Det er fullt mulig at han er bifil

25
Tobias

Ja det er nok mulig. Og han ender selvsagt da opp med kun jentekjæreste så en slipper vise noen form for homofili slik en har gjort sitt ytterste for å unngå til nå.

26
Ylva

... de har allerede vist Eskild suge en annen gutt

27
Pulserende ereksjon

Tror grunnen til at han kliner med ho er fordi han ikke vet han er skinkerytter enda.

28

Hallo du ser hvor lite han hadde lyst til å kysse ho? Serien skal fokusere på hvordan han skal etterhvert bli komfortabel med seksualiteten sin, og da må det starte med heterofile kyss og løgn. Jeg er så spent på denne sesongen som en panseksuell, og jeg kan se stor potensiale!

29
Einar

You insane brah?

30
Helene

Jeg syntes dette er veldig realistisk. Han vil ikke være homofil. Det er så mange som ikke vil "komme ut av skapet" fordi for dem er det lettere å bare være hetero. Dette viser bare hvordan mange homofile ungdommer sliter med å være seg selv og skjuler seksualiteten sin på grunn av hvordan dagens samfunn fortsatt er. Det er fortsatt mange der ute som ikke er aksepterende. Kanskje det hjelper ungdommer som tror de er helt alene når det kommer til dette. Kreds til Skam-folka. Alt er ikke bare en dans på regnbuer. Som en jente som liker jenter og pleide å være redd for hva andre syntes, så skjønner jeg godt hvordan Isak har det.

31

"skjuler seksualiteten sin på grunn av hvordan dagens samfunn fortsatt er."
hehe, er vel først og fremst pk eliten, med skam som bidrar til at dette høyst uvanlige bildet fester seg hos unge homofile. Folk flest bryr seg ikke om hvem eller hva deres venner har seg med, såfremt det ikke er med noen de selv er interessert i. I dag blir homofile direkte skuffet over reaksjonene de får når de kommer ut av skapet, når folk ikke ser ut til å bry seg nevneverdig om hva som foregår på soverommet deres.

32
Tobias

Og hvorfor skjuler dem sin seksualitet ? Jo nettopp på grunn av de uhyrlige holdningene som de som står bak denne serien har. Heterofil kjærlighet har blit vist i det uendelige og null om homofile. Dersom Isak er homo ( ja så usynlige er homofile at en vet ikke om personen er homo eller ikke) så må en atpåtil vise også denne personen i heterofil klining med en jente. Ville en vist en av de heterofile gutta kun kline med andre gutter ? Selvsagt ikke ! Men når det gjelder homofile så er det om å gjøre å unngå å vise homofile som kysser osv. Dette sender jo ut signaler om at homofil kjærlighet må ikke vises og bidrar jo nettopp til å gjøre livet vanskelig for homofil ungdom. Når homofiles kjærlighetsliv reduseres til at en kun viser den homofile kysse en av motsatt kjønn da må vel bunnen være nådd ??

33
Aline

Tror Tobias er et troll, jeg... Hvem har ikke fått med se at NRK er super queer friendly? Se bare den fine reality-serien som gikk nylig om å komme ut av skapet. Snart kommer SVT til å kjøpe det konseptet. NRK er foregangskanal når det gjelder å ta opp dette med å være skeiv.

Isak finner seg en kjæreste - men det blir kanskje ikke den vi tror... tror personlig at navnet begynner på M... 🙂

34
Jonas

Har du røyka no kraftig eller?

35

Jeg har mange venner som har hvert sammen med, hatt sex med og klinet med jenter som etterhvert er kommet ut som homofil. Det du skriver henger ikke helt sammen. Serien er basert på alle type ungdom og slik er jo hverdagen.

36
Heia skam!

Mål om å utrydde homofil norsk ungdom? Hva babler du om? Slik jeg ser det prøver serien å gjøre det motsatte. Vi skal følge Isak og veien hans ut av skapet. Han er kanskje ikke helt sikker selv enda, og prøver å bevise for andre at han er "an av dem". Vi skal følge han gjennom nedturer og oppturer som en vanelig, norsk homofil ungdom møter på veien. Tror det blir sykt bra! Gleder meg til den nye sesongen!❤️

37

Det handler jo om hvordan det er vanskelig for noen å komme ut og hvordan det fortsatt er vanskelig å være homo. Skal man heller late som alt er en dans på roser?

38
Tobias

Men det er jo nettopp holdninger som de som har laget Skam har som gjør at det er vanskelig å være homofil ! En har jo hele tiden vist norske ungdommer at heterofile ungdommers kjærlighetsliv er noe fint som må vises ved blant annet hetero klining om og om igjen mens homofili overhodet ikke vises. Når det går så langt at selv de homofile karakterene kliner med motsatt kjønn da blir det helt absurd. Tenk i de forrige episodene om en kun viste heterofile William kline med gutter og ikke jenter. Det ville jo vært latterlig men med homofile karakterer er det ikke grenser for hva en gjør for å slippe å vise homofil kjærlighet. Det er rett og slett et hån mot homofil ungdom men det er kanskje også meningen. Kan jo virke som om forfatterne av denne serien har som mål å få homofil ungdom til å føle seg så mindreverdige og jævlige som mulig. Er helt ufattelig at en ikke er kommet lengre i 2016 og ikke minst at en viser en serie som mer eller mindre har som mål å drive homofil ungdom til selvmord.

39
Oscar

Som homo selv må jeg si at jeg synes det denne serien gjør nå er kjempebra! Den viser sannheten - det er vanskelig å være ung å homofil. Så regner jeg med at den viser resten av sannheten videre - at alt ordner seg til slutt. Og jeg ville ikke bekymret meg for at det ikke blir noe homoklining, det blir det nok mer enn nok av. Jeg tror du har misforstått skam og hva denne sesongen skal handle om KRAFTIG.

40
Tobias

At du synes det Skam gjør nå ved kun å vise heterofil kjærlighet må vel bety at du skammer deg noe utrolig over å være homo. En homofil som ikke ønsker å se homofile kjærlighetsscener, kun heterofile... Eh, javel..:-) Kanskje du burde få litt hjelp for å få litt bedre selvtillit og ikke skjemmes over den du er. Da vil jeg isåfall råde deg til IKKE å følge mer med på Skam slik jeg og mine homofile kompiser har bestemt oss for. Er du homofil og har problemer med din legning er vel Skam noe som kun vil forverre dine problemer. Denne serien er vel mer eller mindre laget for å ta knekken på sånne som deg. Ihvertfall virker det som om det er målet til forfatteren av serien.

41

Så utrolig feil du tok..!!!!
Håper du så hele sesong 3.

42
Ekkrkrk

Dette ble fryktelig svart/hvitt synes jeg. Du har all rett til å si din mening, men å anklage Nrk for å bevisst forsøke å drive homofil ungdom til selvmord er etter min mening over streken og en ganske alvorlig anklagelse å komme med. At Nrk har valgt å gi hovedrollen til en homofil (såvidt vi vet) karakter og belyser hvor vanskelig det kan være for ungdommer å komme ut av skapet er jo aldeles strålende!

Som sagt er det flott at du tør å si høyt hva du mener, men tenk deg litt om før du kommer med så grove anklagelser mot vår egen rikskanal. Husk at det er samme kanal som produserer den flotte mye serien "Ut av skapet" 🙂

43
Tobias

Hadde NRK prøvd å hjelpe homofile ungdommer så hadde dem da vist homofil kjærlighet på samme måte som heterofil kjærlighet og ikke sensurert de homofile karakteren til det latterlige. Når ser du heterofile karakterer KUN kysse samme kjønn slik du i Skam ser homofile KUN kysse motsatt kjønn ? Når det er sagt så er jo sensuren så grotesk at en vet jo faktisk ikke om denne Isak er homo. Hadde en ville hjulpet homofile ungdommer hadde det vært en åpen homofil karakter som hadde kjæreste på lik linje med heterofile og en hadde vist dennes kjærlighetsforhold på lik linje med f.eks. William og Noora. Som homofil ønsker man jo å ha noen å identifisere seg med og ikke kun se sin egen seksualitet som et jævla problem. For det første er det null hjelp for en homofil ungdom å se en karakter som en ikke vet er homo engang, men som er til de grader diffust at en bare tror det. Når en så i tillegg ser denne karakteren kun kysse jenter, hvilken hjelp er det da for en homofil som meg ? Jeg ønsker jo å se homofil kjærlighet på lik linje med heterofile som kan se sin overalt 24/7. Homofile ungdommer ønsker å se noe fint om homofil kjærlighet vi også kan identifisere oss med og ikke kun at vi er et stort problem. Til nå ser vi jo overhodet ingenting. En karakter som "kanskje" er homo og som kliner med jenter , hva er det ? Det ender vel med at dersom Isak i det hele tatt er homo så får vi vite det i siste episode så en slipper vise noe som helst av homofil kjærlighet eller så er han bifil og kun har jentekjæreste. Eller han blir evig singel eller går i sølibat. Da slipper en vise noe som helst av homofil kjærlighet for det lyser jo på lang vei i denne serien at heterofili er det fine og riktige mens homofil kjærlighet er noe man for all del ikke må vise.

44
Oscar

Homofile vil ikke se "noe fint om homofil kjærlighet", vi vil se noe ekte. Og det denne serien viser er sannheten - ungdom "sensuerer" seg selv, som du sier. Det heter å være i skapet. Grunnen til at Isak ikke kliner masse med gutter er at han er i skapet! Og sesongen skal handle om hvordan dette forandrer seg. Akkurat sånn som det gjør i virkeligheten. Strålende idé til enorm støtte for homofile! Og en historie mange kan kjenne seg igjen i, og helt sikkert med en lykkelig slutt:)

45
Tobias

Hvordan kan du snakke på vegne av meg og mine kompiser ? Om du som homofil ønsker å se kun heterofile kjærlighetsscener så sier vel det ganske mye om deg da. Skammer du deg over å være homo ? At det er "enorm støtte" til homofile å vise heterofil klining synes jeg er merkelig. Ingen homofile jeg kjenner ønsker kun å se heterofil kjærlighet og føler dem får "enorm støtte" av å se en jente og en gutt kline. Er jo fullstendig latterlig. Skulle nesten tro du hadde fått instruks av forfatteren til Skam for å skrive noe så absurd.

46
SKAM har gjort noe veldig fint - for mange. TAKK.

Vi er forskjellige, og det er bra at du tenker over hva du har lyst til å se Tobias. Jeg håper inderlig at du fikk med deg hele serien, for SKAM har virkelig gjort mye for å endre på holdninger til homofili. Når vi får glad-historier som dette, vet vi at SKAM har trykket på de riktige knappene. Alt er L <3 V E.

"Då kiloa forsvann, kom lysta attende. Men det var NRK-serien «Skam» som gav Rune Sæbønes (53) mot til å bryte opp skapdøra.
Det er den 21. desember, klokka er 21.21, og Rune Sæbønes har bestemt seg. Han har sett ungdoms­serien «Skam» om kjærastane Isak og Even og veit at han ikkje kan halde fram med å leve på ei løgn. Den erfarne lokal­avisredaktøren i Ørsta legg ut eit bilete av seg sjølv på Facebook med klokkeslett og dato. «Eg er Rune (53), og er, okay, homo», proklamerer han i statusfeltet."

http:/

47
Hillary Clit'n

Men herre min hatt, nå må du gi deg. Hvor mange minutter av sesongen har du sett sa du?

48
Anonym

Du har sett 8 minutter av en hel sesong. Sier ikke mer!

49

Ærlig talt Tobias, dette var drøyt. For mange ungdommer kan å komme ut av skapet være veldig vanskelig, som for Isak i serien. Målet til skam her er jo å belyse dette, og følge Isak på veien som ender i at han kommer ut av skapet. Du sier de håner, jeg sier de støtter, ved å vise den vanskelige siden som så mange opplever.

50
Tobias

Ja og hvorfor er det vanskelig ? Jo nettopp på grunn av folk som de som står bak denne serien. Hadde dem vist homofili som noe ok slik som dem viser heterofil kjærlighet i episode etter episode så hadde det ikke vært så vanskelig. Når alt dem viser for homofile er 3 sekunder med blow job og ikke engang tillater en homofil karakter å kysse en gutt men viser kun denne når han kysser en jente så sier jo det litt da. Tenk om en i de forrige episodene kun hadde vist heterofile William kysse gutter ?? Det blir jo bare dumt men det virker som om når det gjelder homofile så gjør en hva en kan for å slippe å vise homofil kjærlighet. Faktisk så er det jo så diffust at man vet ikke 100% om Isak er homo eller ikke for man vil jo ikke vise hans følelser slik en viser følelsene til en heterofil gutt. Mens en viser heterofili som noe fint i episode etter episode er homofili så tabu at en kun lar den homofile kysse en av motsatt kjønn. Hvilke signaler gir det ? Hvorfor lar en da ikke de heterofile kun kysse personer av samme kjønn da når det er så ok for homofile kun å gjøre det med motsatt kjønn ???

51
Hallo?!

Jeg var på et foredrag der SKAM-produsentene, blant annet de som skriver manuset til SKAM, var tilstede. De ble spurt om hva bakgrunnen til serien var. De svarte at de ønsket å lage en serie der dagens ungdom kan kjenne seg igjen i. De spurte ungdommer på gaten før serien ble produsert hvilke type ungdommer de var, og hvordan ungdommens liv er idag. Jeg mener derfor det er veldig riktig av SKAM-produsentene å ha med en karakter som er i skapet og er usikker på sin egen legning, for dessverre er det slik at det fremdeles ligger fordommer hos ungdom når det kommer til det å være litt "annerledes", og det er mange ungdom den dag idag som ikke tørr å komme ut av skapet nettopp på grunn av det (meg selv blant annet). Tobias, du kan mene det du vil og det at du ikke ønsker å se på SKAM fordi det ikke er med en åpen homofil karakter med, så er det helt ok. Men du har nok ikke peiling på hva du snakker om når du sier SKAM-produsentene prøver å utrydde homofile. Jeg har hørt med mine egne ører fra SKAM-produsentene selv om hva bakgrunn med serien var, og det var tvert imot å utrydde en viss gruppe ungdom eller få dem til å føle seg mindre verdt. De vil faktisk gjøre det motsatte: vise ungdom at de ikke er alene om sine problemer, for problemene karakterene i SKAM har, er problemer ekte ungdom også har i virkeligheten.
Takk for meg

52
Tobias

Nå vet jeg ikke om du ER en av forfatterne bak Skam, skulle nesten tro det men hva hjelper det meg som homofil å se en serie der det ikke vises en eneste kjærlighetsscene mellom homofile mens heterofili vises om og om igjen i det uendelige ? Mener du virkelig at det hjelper meg som homofil at det ikke vises en eneste scene med homofil kjærlighet ? Til nå har jeg ingenting jeg kan kjenne meg igjen i når det gjelder sex og kjærlighet, alt er på heterofile ungdommers premisser. Du mener altså at jeg skal være glad og fornøyd med at forfatterne av serien har valgt å ikke vise en eneste scene som viser homofil kjærlighet ? Dersom det er så bra for meg som homofil å ikke kunne se en eneste scene med dette hvorfor i all verden viser en da heterofile kjærlighetsscener ? Heterofil ungdom ville da hatt best av å ikke se noen som helst klining mellom Noora og William slik som jeg har best av å ikke se noe som omhandler homofil kjærlighet. Homofile ser altså ikke en eneste scene der vår kjærlighet blir sett på som fint og ok med f.eks. klining og romantikk slik som heterofile seere får servert. Og du mener altså at slik skal det være, kun heterofile skal få se sin kjærlighet men jeg som homo skal ikke få se noe. Som homo skal jeg liksom føle meg mer vel ved kun å se heterofile som har seg ? Seriøst ?? Hadde forfatterne av Skam prøvd å hjelpe homofil ungdom hadde det ikke vært denne uhyrlige forskjellsbehandlingen. At det finnes folk som deg som mener at kun heterofil kjærlighet skal vises da det er best for meg som homofil viser bare at vi ikke er kommet langt i Norge selv nå i 2016. Det er nesten helt ufattelig.

53

William kysset jo Chris på festen 3. Juni. Følg med a.

54
Karoline

Kjære Tobias, dette var første klipp. La oss vente å se hva som skjer før du svartmaler NRK og deres påståtte 'homohat'

55
christine

Skam handler ikke om hvordan vi skulle ønske det var eller hvordan det bør være. Skam handler om hvordan det er og reailitetene i dagens samfunn. Du må finne deg noe annet å se på om du søker etter faktaprogram eller dokumentarserier. Siterer Noora her: ''DRAMA-serie, ikke DOKUMENTARSERIE!!''.

56
Unnskyld, hva sa du sa du?

Som mål å drive homofile til selvmord? Unnskyld språkbruken men bor du oppi di ega ræv? Er da vel ingenting som tyder på at SKAM serien ønsker det. Rett det motsatte! De setter jo akkurat søkelyset på homofil ungdom, deres hverdag og utfordringer med et SAMFUNN som kanskje ikke alltid aksepterer. Herregud, «Tobias», nå må du ikke drite deg ut. Jeg har selv en bestekompis som er homofil, som flere ganger har hatt kvinnelige kjærester, som han har klint med og ligget med. Dette har han gjort fordi det er SKAMbelagt av samfunnet å være homofil. Dette har med årene blitt mye bedre, og det er flott at en serie som dette setter fokuset på å få bort tabuet med å komme ut av skapet, samt viser hvordan det er fra deres perspektiv...

57
Tobias

"Deres perspektiv" ? Jeg er selv homofil og er skremt over hvordan en viser oss homofil ungdom. Vi er nå i sesong 3 og som homofil har jeg sett heterofil klining opp og i mente i hver episode. Selv får jeg beskjed om ikke å klage, dem har jo vist masse for oss homofile, hele 3 sekunder med homo blow job ! Og hvorfor kliner ikke Isak med gutter da om han er homo ? Jeg har ennå tilgode å se at de heterofile karakterene kun kliner med samme kjønn ! Som homofil har jeg som sagt under hele denne serien kun sett 3 sekunder med homofili og da denne blowjob scenen. Bortsett fra det har det vært null mens heterofil kjærlighet har vært vist i det uendelige. Ja til og med denne karakteren Isak som en tror er homo kliner kun med jenter ! Og enda påstår heterofile at jeg syter og mener at jeg har jo fått nok med de 3 sekundene ! Det viser jo bare den holdningen dere og de som har laget denne serien har. Virkelig skremmende.

58
Troy

Did you watch the rest of the season? I'd like to hear what you think now that it's over and has refuted all of your arguments...

59
Hallo?!

Teller ikke det at Eva og Vilde klinte? Det er jo homofili. Eller er det bare mellom to gutter det kan kalles for homofili??

60
Anne

Tobias
Du virker rett og slett ikke helt klok, desse påstandene om at homofil kjærlighet ikke kommer til å bli vist i SKAM pga holdningene til de som lager Skam og holdninger generelt mot homofile bablet du også om i kommentar feltet i sesong 2. Skjerp deg du er helt på jordet

61
Tobias

Ja det " bablet" jeg om i sesong 2 og hva skjedde ? Ingenting. Homofil kjærlighet er fortsatt fullstendig fraværende. Ikke en eneste scene som viser homofile. Så det viser jo at jeg hadde fullstendig rett i min "babling" .

62
Anonym

Sesong 1 og 2 hadde heterofile karakterer i hovedrollene og hanslet i hovedsak om deres kjærlighetsforhold. De viser nok ikke Isak som kliner med en jente for å sensurere legningen hans, det var etter min mening helt åpenbart at dette var noe han motvillig gjorde i frykt for at guttegjengen skulle gjennomskue ham. Dette er realiteten for mange homofile i tiden FØR de har kommet ut av skapet. Han kliner ikke med gutter (ennå) fordi han ikke har fortalt noen at han er homofil ennå! Tobias, du er kanskje åpent homofil og stolt av det, noe som er helt fantastisk 🙂 men det er altså ikke realiteten for alle, spesielt hvis ens egne foreldre er veldig religiøse og fordømmer homofili.

63
Det har vore homofil kjærleik på skam

For det første, i sesong to, såg vi noora gå in på Eskild sitt rom der han fekk en BJ av en annen gutt AKA homofili!
For det andre, så veit alle at fleire er hetroe enn homofile, det betyr ikkje at det er noke gale å være homo, det berre er sånn. Det er derfor det er mykje fleire hetroe enn homoe i skam.

Dessuten, sjølv i 2016, er det vanskelig å vere homofil. Du kan ikkje forvente at Isak skal komme ut av skapet, fortelle det til ALLE og begynne å kline med alle gutta. Det tar tid. Og han må vere trygg på seg sjøv før dette skjer.

Eg trur skam gjer noko veldig bra, ved å vis korleis en homofil har det i 2016, og at det framleis er vanskelig.

64
Tobias

Så du mener altså at det homofil ungdom har fått sett, nemlig 3 sekunder med BJ, og det heterofile har fått sett, scene etter scene i episode etter episode med heterofil kjærlighet der dette vises som noe fint, kan sammenlignes ? Seriøst ???

65
Tone

Ser jo ut som han går etter jenter som er gutteaktige i kroppen.
Tror han tenker på det han har i lomma. Og at han ikke vil røpe det. Gøy å følge gutta. Og kult at Jonas er på banen igjen. Savner han og Eva! Nå blir det noe å se på Tv igjen. Ikke mye som kan måle seg med SKAM

66
Hallen her da

Hallo her da. Han har ikke kommet ut som homofil enda. Mange gutter som ikke har kommet ut av skapet gjør mye rart for å overbevise/gjemme det for kompisene. Tar vel ikke så veldig lang tid ut i serien før han kommer ut.

67

er vel først og fremst for egen del de gjør det. seksualitet er vanskelig, som ungdom går en fra å ikke ha noen seksuelle preferanser, til å plutselig bli helt oppslukt av dem. Alle ungdommer, heterofile som homofile opplever usikkerheter knyttet til deres seksualitet, det er helt normalt. Folk flest bryr seg jo ikke om hvilke preferanser andre, en ikke har et seksuelt forhold til, har. Homofile forledes derimot til å tro at de står i fare for å bli utstøtt, mobbet og trakassert hvis de kommer ut til venner og familie, fordi serier som skam hele tiden forsøker å fortelle hvor vanskelig minioriteter har det. Det hadde jo bare ikke gitt serien like mye politisk slagkraft om omgangskretsen til isak reagerte med likegyldighet til isaks seksuelle preferanser, selv om det hadde hjulpet homofile med å akseptere sin egen legning og kanskje forhindret at de finner på slike selvfornektelser.

68

Serien forsøker å vise hvilke utfordringer man møter i samfunnet som homofil. Mange homofile gutter har hatt hetrofil sex i mange år før de klarer komme ut av skapet. Enkelte har til og med giftet seg og fått barn. Utrykket de har gitt Isak viser at han ikke vil, men gjør det likevel.

69
Annonym

Det er jo for å overbevise guttene om at det er trygt å komme ut av skapet. Din idiot

70
Lille My

Noora gikk jo inn på Eskild og en annen i BJ action i s2... så skjønner ikke hva du mener. Dette er en gutt som prøver å være som alle andre. Regner med han er ute av skapet før jul.

71
XoXo

Don't feed the troll.

72

Det var jo veldig tydelig at at gjorde det for å bevise noe for gutta, han har jo ikke kommet ut av skapet.

73
Isak

Er du dum, han rejecta jo hun som faen

74
Skjetten

Han på sykkelen får heller s... han. Veldig troverdig spilt av Isak - utrolig bra!

75
Louise

Omfg?? har ventet så lenge??

76

Endelig!!

77
Martine

Here we go again?✌?️?? Klar for skamkjøret!

78

Endelig!!

79
Thea

DRIT BRAAA, DETTE VAR EN PANGSTART FYFAEN ÆÆÆÆÆ

80
No one

JAAAAA??

81

E N D E L I G YEEEESSS

82
Stine

Endelig!

83
Boss

Endeliggggggggggg YASS ❤❤❤❤❤??❤ ISAK ❤❤?

84
Woop

Elsker starten!!

85
skam elskeren

jeg har venta drit lenge påskam ses 3. <3<3<3

86
OMG!

JAAAA <3

87
Wangen

Skammelig hvor lenge vi måtte vente

88
Duden

Syyyyyykt sant

89

Synes folk seriøst det har vært lenge å vente?? TV- serier tar som regel et år- Sherlock sesong 4 har tatt 4 år!!

90
Thea

Altså det e forskjell på Sherlock seriene og skam da. Her vare liksom klippene i 3-8 min. Av og te 20 men det e ikkje ofta

91
hihi

I see what you did there...

92

Æ lina taco

93
Markus

den er jallefal her nå:)

94
snoop dojj

4 twanni

95

Tragisk

96
Johnny 420

Skam er elendig as, det suger balle

97
Jenny420

Chill man

98

Hold munn.

99
du suge

du suge

100
hihi

da eier du virkelig ikke smak! skam slår alt

101

skam er best, du suger balle

102

Du kom på skam sin side for og skrive at det er elendig?? gå og legg deg istedet a

103

?????????????herregud?

104
største skam fan

begynte å gråte

105

PSYKED

106

HELL YEAHH

107
Baeen til wilhelm

???

108
Baeen til wilhelm

Elsk

109

SKAM ER SÅ JÆÆVLIG BRA!!!

110

Stakkars gutt prøver jo så hardt å passe inn med Jonas når ham egentlig er Homfile?

111
Tone

Ikke lett å være Isak. Skal gjøre alle glade.
Han er kanskje forelska i en gutt. Blir spennende å se hans liv inne denne bobla som han lever i.
Kommer nok ut etter en hel sesong tenker jeg!

112
vero

rip

113
kewlboi7

DENNE SESONGEN KOMMEr TIL å Bli SÅ JæÆææÆÆVLII bRAaaaaa

114
Skankhunt42

Jadu at all den weeden bare var 1000kr, bullshit

115
Jenny420

Dårlig dealer eller??????

116
BEATE

som regel koster 1g nærmere 800, og det der var ikke 1g

117

1g kokain kanskje. 1g weed i oslo burde ikke koste mer en 150kr/grammet. kjøper en store kvanta burde det kunne gå an å få det billigere enn det også. Andre steder kan det nok snike seg opp mot 200kr grammet, men dyrere enn det blir det bare ikke, da er du blitt lurt.

118
MARIT

1g koster 250 her jeg bor

119
Einar

Seriøst, dere må skaffe dere nye dealere.. 250 for et gram? lol. suckers, dere blir hustla as..

#yoloswag #yolo #hasj

120
MARIT

Skal sies at det er Trøndelag også, jævlig øde plass. ikke så mange dealere her, men shit man

121
MARIT

Hahah neias, jævlig bra shit

122

WWOOOOOW AHAHAAH

123
ukjent

Når kommer neste? kan ikke vente!!

124
.????

Hvor var noora? Men bra start ass!!

125
hvafan

lol det var en fest og noora drikker ikke? hvis du ikke drikker uansett gidder du kanskje ikke dra på alle fester i hele oslo, hver kveld, selv om vennene dine er der

126
かかかか

Drit i noora

127
Frank0800

Har du ikke skjønt det enda? Noora kommer nesten ikke til å være med i år, bi-rolle kalles det.

128
DJosnZisæadjs

Dette blir bra

129
Inger

Såååå gira

130
Andrine

Endeliiiig er vi i gang gleder meg veldiiiig❤️❤️❤️❤️❤️

131
Endelig

Det var på tide

132
damn

Way to og Isak

133
harald

Røyker bonaqua kjøør

134
Skjetten

Tipper det blir ordnings med han på sykkelen snart. Fyrings, så sykle to avgårde før litt kos. Så mange minner fra det. Venter spent på meeeer! 😀

135
Mona

Det var jo Jonas...

136

omg!! ENDELIG!!

137

Hvor er Noora?

138

Gi faen i Noora da

139
Anonym

Ja, savnet Noora?.

140
Thea

Fyfaeeeennnn da?

141
Nikki

Omfg!!❤️❤️ Så fuckings bra!??

142

Som gutt syntes jeg dette var mye bedre enn de andre sesongene!

143

KJEMPE BRA FYFAEN OMG DRIT BRA

144
Skjetten

Isak snakker litt gangster. Gjør homo-kontrasten bare enda bedre. Dette trengs i 2016. Utrolig bra av NRK!

145
Rude

Hvorfor hater dere meg ved å poste nå?

146
omfg

YAAAAASSSS

147
Navn

Herregud han kan det å playe den gutten der.