Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

90 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
KOKO

FIRST

3

first

4
Kjetil

Håper seriøst Isak ikke kommer til å skylde på at han er "født sånn" og derfor er det greit å være homofil. Er ganske mange som føler at de må bruke det som en unnskyldning når de er homofile, er ganske lei av det (er selv homofil, sånn i tilfelle noen tok seg nær av det jeg skrev)!

5
Ingeborg

Syns det blir feil å bestemme hvordan noen skal oppføre seg når de kommer ut av skapet. alle er forskjellige og takler ting forskjellig. og det er ikke noe fasitsvar på noe av dette, og har det virkelig så mye å si? om man er født homofil eller funnet ut av det seinere har ikke noe å si så lenge man finner ut hva som er riktig for en selv. la folk få være i fred. og hvis du irriterer deg over hvordan han eventuelt kommer ut, så får det være ditt problem.

6
Rebecca

Kan vi ikke bare si at seksualitet har ingen fasit.

7

Jeg skjønner hva Kjetil mener, og jeg er både enig og uenig. Man KAN selvfølgelig si at man er født sånn, siden det er fakta. Men man skal ikke TRENGE å si at man er født sånn, siden det er allmennkunnskap. Alt man egentlig trenger å si er at man er homo, eller hva enn man er. Og det er det jeg tror Kjetil mener.

8

Man trenger ikke å si at man er homo heller - ingen andre har et krav på å vite hva den seksuelle legningen av en annen person er... Det er et valg å leve "ute av skapet" det óg. Men selv om man lever åpent homofil er det lov å velge hvem man deler det med og ikke dele det med ALLE!

9

dere, tror han mente at han håper Isak ikke føler han trenger å finne en "unskyldning" i det hele tatt, og at alle (inkludert han selv) skal akseptere han for den han er uten spørsmål, så han ikke trenger å forklare at han faktisk er født sånn. Folk bør skjønne såpass selv, liksom :p

10
Julia

Jeg antar at du føler du har valgt å være homofil? Uansett, så ser jeg egentlig ikke noen spesiell grunn til å si at man et født sånn om man ikke selv tror det er sant. Jeg velger å tro på det andre sier om sin egen legning fordi man jo kjenner seg selv best. Derfor synes jeg ikke det er noen unnskyldning men heller en beskrivelse av det man mener om sin egen legning.

11
Emilie

så.. i 2016 er du faktisk både åpen som homofil og åpen som homofob?

12
Kjetil

Emilie, det jeg viser til er debatten om arv vs. miljø og det mange homofile personer har fascinert seg av, nemlig uttrykket "born this way", det vil si debatten hvorvidt homofili er et resultat av arv eller miljø eller begge deler. Det drives nå forskning som tyder på at homofili faktisk kan skyldes epigenetiske faktorer, noe som vil si at noe i miljøet kan påvirke genene som gir uttrykk for egenskapen homofil. Så i 2016, ja, velger jeg å si at det blir for dumt å si at "jeg er født sånn", dersom hensikten er å få aksept for å være homofil. Poenget mitt er at man bør akseptere homofili uansett, selv om man faktisk skal være født sånn (eller det skulle vise seg at man ble sånn (epigenetikk)). Istedenfor å svare hat med: "jeg er født sånn", kan man bare si at "jeg har følelser for gutter, og sånn er det bare, du må godta det". Og nei, jeg sier heller ikke at det å være homofil er et valg, da tolker du meg feil.

13
Epigenetikk

Ingen biologiekspert selv, men handler ikke epigenetikk om gener som er "slått av og på" i/av tidligere generasjoner? Om homofili skyldes epigenetiske faktorer, vil ikke det bety at homofili skyldes faktorer i arvematerialet? Som per definisjon vil bety at man er "født sånn"?

14
hetro

hva mener du? de som er homofile er jo født sånn? vil ikke si det er noe slags "unnskyldning", men heller fakta. Jeg er født heterofil, homofile er født homofile. thats life, det ække no unnskyldning..

15
Ingrid

lol man er ikke født homofil eller heterofil, om du som menneske ble oppdratt av aper uti jungelen så ville du ha fått en seksuell attraksjon mot dem senere. Det er miljøet og ikke arv, fordi det finnes ingenting som kalles for "gay-gene" du er ikke homofil siden dag 1 fra fødsel fordi ingen barn når de blir født føler en seksuell tilknyttelese mot andre, grunnen er fordi de ikke har annerkjent seksualitet selv; fordi det ikke finnes i svært ung alder. Hva du opplever under barndommen har å si for hvordan du blir.

Hilsen en heterofil jente

16
Pål

Homo er en sykdom som er skapt gjennom oppveksten. Hitler ble ikke født til den han var. Ytre faktorer påvirket han. Noen kutter seg selv, andre blir emo, noen blir homo. Bare fordibdr ikke takler motgang og slenger seg på trendbølgen.

17
Raja

Pål sin kommentar forteller meg at Norge virkelig trenger sesong 3 av Skam. Ikke nødvendigvis for å overtale Pål, men for å gi styrke til alle oss andre.

18
Karoline

Du mener homofili er en sykdom og sammenlikner med selvskading og Hitlers jødeutryddelse (?!?!) det er uten tvil det latterligste jeg har hørt! For ikke å snakke om respektløst og ignorant! Ser du virkelig ikke selv hvor tåpelig det er? Ta deg sammen!

19
Vilde

Man er ikke alltid født med det. Eller, det vil si: Noen ganger føler man at man er fldt med det ig har harr det sånn hele livet, men noen oppdager det sent og vil si ag de ikke er fldt med det.

20

Det der ga ikke mening, Kjetil. Det er ganske stor enighet om at legning er medfødt. Erkjennelsen av den er kulturelt betinget, og åpenhet i enda større grad, men legningen er medfødt. Det er ingen unnskyldning - det er jo ingenting å unnskylde. Og det er naturligvis uansett greit, enten man opplever det som medfødt eller ikke - homofili er jo som kjent en del av naturens mangfold. Å si at det ikke er greit ville være like absurd som å si at regnvær ikke er greit. Så hva er poenget ditt?

21
Jenny

Poenget til Kjetil, som han også skriver over her, er at vi burde akseptere homofile UANSETT om de er født sånn eller blitt sånn. Selv om det er nokså stor enighet om at legning er medfødt, er det ikke bevist. Og hvis det ikke var det, skulle vi akseptere homofile mindre da?
Personlig kjenner jeg meg ikke spesielt igjen i "født sånn"-narrativen, rett og slett fordi jeg ikke ER født sånn. Jeg er ikke født bifil. Jeg er heller ikke født hetero. Jeg er født som en baby, og som baby hadde jeg ikke en seksualitet. Frem til jeg kom i puberteten brydde jeg meg ikke om seksuell tiltrekning eller kjønn. Da jeg oppdaget at jeg var bifil, følte jeg ikke at det var noe jeg kunne velge, men jeg følte heller ikke at det var noe som alltid hadde vært der. Interessen min for jenter kom bare samtidig som alt det andre som kommer når man oppdager at det finnes andre personer der ute som man kunne tenke seg å ta av klærne sammen med.
Hvis noen finner det viktig for seg å si at de er født sånn, er dette selvsagt greit for meg. Jeg bare synes ikke det burde være et behov for å "rettferdiggjøre" det å være LHBT. Å være homo, bi, lesbisk, trans, ikkebinær osv. burde være akseptert, og greit, i seg selv. Å diskutere hvor legningen kommer fra bør ikke virke inn på hvordan vi moraliserer om den.

22
Sana 0.2

Du er en annen versjon av sana

23
Florian

1. Skylde på? Hvorfor må han "skylde på" noe som helst?

2. Unnskyldning? Så folk som sier de er født sånn bruker det som en unnskyldning..?

Du er kanskje homo, men det høres ut som om du fortsatt har en del ting du må arbeide med...

24
Lovefool

Er det egentlig viktig om en person som forelsker seg i det ene eller det andre kjønnet er født sånn eller har valgt det? Det finnes eksempler på kvinner som har valgt å leve sammen med kvinner fordi de synes det er enklere enn å leve sammen med menn. Fortjener disse på noen måte mindre eller mer anerkjennelse for sin samlivsform enn kvinner som selv mener at de er født lesbiske?

Om vi er født sånn eller blitt sånn spiller ingen rolle. La folk leve sånn det faller seg naturlig for dem, så lenge vi snakker om et likeverdig forhold mellom mennesker som kan ta sine egne valg. #loveforall

26
Skam lover

Lurt!

27

Ouch!

28

*Him*

29
first

first!!!!

30

Tenk om hun ber han bestille til henne :)))))

31
Kingkong

Hadde håpet å finne noe mer enn dette.......

32
Mathilde

Hahahahahahahahahahahaha?

33
damn

oh come on i just want isen sex scene now

34
re: damn

Tipper det skjer noe mellom Isak og Emma på vorset han skal ha på fredag, med tanke på researchen han bedrev for kun kort tid siden.

35
Måkejævel

Eller at han prøver trikset med å bli full først - og så ved å drikke seg til mot ender med å drite seg ut på en eller annen måte. Eller ender med å miste litt hemninger og faktisk prate med noen (hadde vært bra). Eller prøve seg på noen. (Bra eller dårlig avhengig av hvem)

(Eller noen bruker pcen hans og setter på musikk og ser åssen ting han har søkt på og konfronterer ham i fylla ) ( Eller at Vilde prøver å lette stemninga med en eller annen teit selskapslek av typen som enten bringer sannheter på bordet eller gjør at folk kan rote uten å ta ansvar for det )

36
Vilde

Smart?

37

Oh i want my ship to kiss

38
he he isak

dette blir så cringe for isak når han endelig kommer ut (som jeg virkelig håper han gjør)

39
Tyler1

hehe xd*

40
bestdravenNA

ikke vær så toxic da 🙂

hehe xd

41
Florian

Om Isak går lenger inn i skapet ender han snart opp i Narnia

42
onepunchweeb

HAHAHHA TRUUUUUEEE AF

43
2Old4School

Flate dere kids, ass. Narnia er filmatisert bokserie. Get the facts straight, dawg.

44
Femogtredve

Fantastisk kommentar!!!!!!!!

45

beste komentaren

46
Herr Tumnus

På te med herr Tumns.

47
Trudepudesnudelude

Er narnia et sted i Norge?

48
Google

du burde søke narnia opp på Google, det er ganske viktig referanges å forstå

49
no one

Det er en film.

50
Pål

Egentlig en bokserie, faktisk

51
Vilde

Haha?

52
Pedersen

Genialt

53
Andrea h

!

54

Hva skal dette bety? ny video plzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

55
Vilde

På starbucks må man si navnet sitt når de bestiller.

56

sant da

57
Josefine

Hahaha smart

59

Smertefullt.

60
JENTE14

FIRST OMG OMG OMG < 3< 3<3 3< 3<3< 3<3

61
Urmomsayshello

Óg?

62
Tore

First!

63
Emma

Hahahah??
Dør ass?? Det AVR veldig morsomt??

64
Marianna

Tror han poster dette for at folk skal være helt sikker på at han er heterofil (selv om han ikke er det). Kanskje det til og med er et frampek fra SKAM folka på at han da kommer til å ha sex med Emma? Nå er dette bare en instagrampost da, så hva vet jeg haha

65
Skam fan4546

Lol gir ingen mening!

66
Vilde

Jo, du sier navnet ditt når du bestiller på starbucks og de skriver navnet ditt på koppen, eller servietten

67
Nora

Hahah, de skriver jo navnene på koppen når du er på starbucks!!!

68
Haha Sex

Visste Isak ikke var homo haha Sex. Ser jo tydelig at han liker jenter her! Og toppen av bløtekaka var jo at han fikk bare 20% gay fra gaytesten på gaytestnettsiden.

69
Mina

Ironi, folkens!

70
Skam elsker

-.- du tar feil

71

Du er vel klar over at den testen var basert på stereotypiske trekk ved homofile ikke sant? Du trenger liksom ikke å like rosa for å være homo. Du fikk vel med deg at testen aldri spurte om han tente på gutter?

72
Tydelig?

Det har jo vært klart siden sesong 1.
Hans problem er at han tror at samfunnet ikke vil godta det. Og sånne kommentarer gjør han mer usikker på det.
Den testen var en tulletest.

73
Eh..

Hunty =)

74
lolololol

ehhhhh jaok

75
testen ja..

stoler du blindt på alle tester som er på nettet da? 😛
Folk er forskjellige 😉

76
Heia SKAM ??

Må le litt av serkasmen din ? For håper virkelig at det er det det er.. ??

77

nettside: "vi vet din legning! Du er...hetero!"
-ah okay good to know
nettside: "vi vet ditt navn! Du heter...Gunnar!"
-ah okay *bytter navn til Gunnar*

the tests says it all er det ikke sånn...

78
Dane

Men den test testede jo kun for stereotypen af homoseksuelle. Så det eneste, han ved nu, er, at han ikke passer ind i den stereotype boks - men det vidste han jo godt i forvejen. Er det ikke også noget af det, han kæmper med?

79
Vilde

Han er homo

80
stereotyper

Altså den testen var jo bare basert på stereotyper, så den betyr egentlig ingenting. I tillegg tror jeg nok de fleste skeive folk som ikke har fortalt om legningen sin prøver å skule den (ved å for eksempel poste sånne ting).

81

er altfor obsessed med skam

82

det kommer jo aldri klipp jo

83
Gutt30

Håper Isak er tøffere enn mange av oss andre, og tørr å være seg selv - og homo! 🙂

84
Hahahah

Hahahahah

85
laaame

repost isak!!?

86

Hvorfor skal alle ha det til at Isak er 100% homofil? Hva om han er bifil bare? 🙂

87
Lovefool

Fordi han åpenbart selv er bekymra over sin totale mangel på interesse for jenter?

88
lola

tipper at Isak ikke kommer ut før sesongen nesten er slutt. han blir sikkert sammen med Emma for å bevise alle andre at han ikke er homofil. så siste uka av sesongen finner han ut at Even er bifil og singel og de blir sikkert sammen..

89
GUNNAR SITTET OPPI LIA

Dritbra insta

90
ingrid

haha