Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

167 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Skamfan

Først

3
Kult

Elsker skam?❤️

4
aaand

inn kommer komentarene fra alle som har ventet over et døgn på....dette...xD

5
Kult

Elsker skam. Å det er så kult at jeg ser på dette

6
Ehhhh

Hvor gammel er du?

7
Amalie

Ej nej! Det kan kun gå galt

8
Du e homo gutten min

Nei og nei, kan ikkje han bare komme ut av skapet og hooke me even

9
Ikke homo??????

Nei!!!han må ikke hooke med Even men med Emma hun er drit pen!!!??

10

Emma ligner en gutt

11
Er du 9 år eller.

Idiot

12
Even har kj

Even har kjæreste da!!?

13
poteten

gå og se på the notebook ellerno annen hetro dritt.. jeg orker ikke sånne trangsynte homofober som deg her....

14
gay is okay

fjern deg langt vekk fra serien hvis du er homofobisk lol

15
yay the gay

hvis du seriøst mener dette er du enten veldig homofobisk, eller har hatt null forståelse for hva som har skjedd i denne sesongen så langt

16
Hm...

enten eller ? hmm.. Er vel ikke akkurat en homofobisk setning personen kom med, og strengt tatt er det vel relativt greit å forutse at Isak kommer til å "hooke" med hun jenta - om det ender bra eller ikke er vel en annen sak.

17
neiiiii

Jo kommentaren er homofobisk. Å 'shippe' en homofil gutt med en jente er homofobisk

18
Nei.

Bare nei.

19
Riktigper

Ikke vær hysteriske. Dette er en serie med skuespillere i, det er ingenting homofobisk med på shippe homofile og heterofile i den. Personen syns vel bare Emma er en kulere karakter enn Even.

20
....

jo det er homofobisk...

21
yolo

å shippe en homofil med en fra motsatt kjønn er ikke nødvendigvis homofobisk xD da ville alle de 726401 gay shippene mellom to hetero karakterer vært heterofobisk..? i mean, noen av de mest populære shippene er jo mellom (antatte) hetero karakterer (sterek, destiel, swanqueen, johnlock...)

22
....

det er ikke noe som heter heterofobisk, smartass. heteroer har aldri vært undertrykket pga legningen sin....

23
Yolo da

Stereeeekk

24
neimen ro ned reka

oh my lord la folk få shippe hvem enn de vil! Herregud, det er jo ikke sånn at man nødvendigvis er homofob fordi man shipper en KANSKJE (mest sannsynlig, men ikke 100% bekreftet) homofil sammen med en jente. Og i tillegg så er dette søren meg en serie, MAN SKAL SHIPPE FOLK og så mange man vil. Det er sykt mange ganger jeg shipper en gutt med en annen gutt selvom han er hetro. Er jeg hetrofobisk da? Naaah, så nå syntes jeg man skal roe ned reka litt og ta en kopp te.

25
Fujoshi

Ikke så enkelt du.

26

Er så lei av å vente på nytt klipp atte hjælp!

27
skam

jeg ååååå

28

Helt enig

29

Jeg var 1 OMG GI MEG MEDALJE NÅ MED EN GANG

30
"first" er teit

Man får INGENTING av å være først. Å dessuten så var du ikke førs, det er mange kommentarer før deg

31
Kristine

fy faen du er sykt heldig, har prøvd å være "first" sykt mange ganger, men klarer det aldri. Har du noen tips? hvordan klarer du å kommentere først?

32

OK. Tror faktisk ingen bryr seg

33
First

Sava er faktisk først! Love skam btw

34
isaaak rip

kommer til å bli mye drama i morgen ass

35

Hæ, var det alt for i dag?

36
Statistikker

De pleier å ha to stk chatter på torsdager. Så det er bare å håpe på en e-post fra Even, siden han ikke er på messenger og FB

37
Syns synd på Isak

Jeg syntes synd på Isak for han må jo late som han liker Emma men den han egentlig liker
(Even) har kjæreste?

38

ååååå, det visste ingen:(:(

39
Oslo jente

nei, nei ,nei.

Syns det er så dumt at Emma er into Isak og at Isak spiller at han liker henne!
Håper at han ikke gjør noe dumt på festen ( drikke seg full og har seg med henne eller liknende)
Håper han snart kan akseptere seg selv 🙁

40

Hvis det er den eneste måten at han beviser seg selv at han er gay, da må han gjøre det. Emma kan bli såret, men hvis han forklarer henne at han måtte prøve for å bli sikker på hva han var, tror jeg at hun vil forstå.

41
Helene

Jeg bare ELSKER Emma!

42

Jeg elsker henne også! Men lurer på om vi får se en annen side av henne snart, det ble jo sagt at karakteren hennes skulle være en rebelsk tenåring, litt mer care.. Venter fremdeles på den Emmaen 😉

43
Nice

Isak skal ligge på fredag

44
Even is love Even is life

Where is my chicken nugget ( Even..... )

45

hahah? true

46
First

First

47
Skam skam skam

Åååå skulle ønske det var mer?

48
Raja

Jeg tiupper at serien kommer til å leve opp til navnet sitt lørdag morgen.

50
Mariann

*sukk* Er vel ikke annet å vente enn at Emma-subplottet kommer til å spilles ut i hele sin forutsigbare gru, men det er så pokkers UNØDVENDIG. Ekstremt usympatisk å utnytte en annen persons følelser for å finne ut av sin egen seksualitet, og IKKE noe som hverken jeg eller noen andre LGBT-folk jeg kjenner bedrev. Folk flest har bedre etiske leveregler enn som så. :-/

51
too obvious?

har et lite håp om at det faktisk ikke kommer til å skje i morgen, siden det virker å lede dit hen så veldig nå, og skam ofte har evnen til å overraske i fredagsklippene.

for det første, det rådet vi fikk se tydeligst at isak leste natt til mandag, var å drikke seg full før han skulle gjøre noe med jenter. tenker kanskje at dette rådet blir å backfire - og han kommer til å "røpe seg" på en eller annen måte?
en annen mulighet er at even konfronterer han med hvorfor han var så rar på onsdag? eventuelt at noen av the gutta boys gjør det samme, fordi de husker at isak hadde caps når de gikk fra skolen? det var jo jonas sin caps, en detalj som virker litt random å ha med hvis det ikke får betydning senere??
en annen mulighet jeg har tenkt på, er at vilde (<3) kjører igang noe kleine greier ala "kjærlighetsleken" (siden vi vet dette er noe kosegruppa gjør, men foreløpig ikke har fått se) som gjør at even og isak må kysse f. eks?
jeg konspirerer meg ihjel. vil ikke at emma og isak skal hooke i morgen. ihvertfall ikke ligge med hverandre, det blir for nitrist for meg (selv om jeg kjenner mange som har gjort det samme lignende selv, så skal ikke si det er urealistisk)

52
Mariann

Jeg håper inderlig at du har rett. 🙂 Det hadde vært kjempebra om alt dette her bare hadde vært en innledning til noe som virker ekstremt forutsigbart, men at det så går nedover en annen lei i stedet. Holder fingrene krysset!

53
Tobias

Virker som en gjør hva som helst for å slippe å vise homofile kjærlighetsscener. Dette er jo så teit og er enig med deg, hverken jeg eller andre LGBT personer jeg kjenner har bedrevet noe slikt. Det er da ikke SÅ jævlig å være homo i Norge at en behøver å holde på slik. Hadde vel vært bedre å vise positive sider av det å være homofil.

54

Synes ikke noe om det selv, og det gjør åpenbart ikke de fleste som holder på som Isak gjør heller. Problemet ditt er forståelse for andres situasjon, og den realistiske vinklingen som blir dramatisert. Finnes flere måter, men de velger dette opplegget, og det synes jeg er bra, viser jo bare hvor mye enkelte sliter med dette.

Bare fordi du og dine venner ikke holdt på slik, og føler det er ganske greit, så bra for dere. Folk er forskjellige, og folk er i ulike vennegrupper. Enklere for de åpenbare homofile å ikke havne i en slik situasjon, og det er fakta.. Forstår ikke hvorfor du er så trangsynt og kun vil ha det som du vil, fremfor å la ting utfolde seg fra andres perspektiv og liv, som mange dessuten kjenner seg igjen i. Synes denne gruppen har vært veldig glemt når det har vært snakk om homofili, så jeg synes det bare er bra.. videre skal jo serien bygges opp gradvis, ville ikke vært like spennende heller om alt gikk på skinner, ha litt tålmodighet ffs

55
Yoyo

I enkelte religiøse grupper så er det faktisk så vanskelig å være homofil. Alt man vil er å benekte det, og forsøke å skjule det for andre.

56

De viser jo positive sider når det gjelder Eskild? Det er vanskelig for Isak å komme ut når han er usikker på seg selv. Dette er realistisk og blir godt vist hvordan enkelte føler seg. Isak har nok ikke noe i mot homofili, men synes det er rart/unaturlig at han skal komme og være det. Eskild derimot har alltid vist at han er homo!

57
oK!!!!!!

ok tobias har sett så jævlig mange av kommentarene dine om homofili og jeg blir litt lei!!!! greit at du ikke liker hvordan de har gjort det, men for de aller fleste, meg inkludert, så er aksepteringsfasen den lengste og det vanskeligste. det virker som at isak har skjønt at han er homo, men at han fortsatt sliter med å akseptere det. akuratt det isak gjør, er kjempevanlig hos homofile gutter. det er kanskje ikke det du hadde håpet på, men realistisk er det hvertfall.

58
Tobias

Dersom du er så jævla lei hvorfor leser du kommentarene mine da ? Les nå heller andres kommentarer, de som skriver 50 kommentarer men med nytt navn hver gang. Jeg er tross alt ærlig og skifter ikke navn for hver gang. Bortsett fra det så må du jo gjerne kose deg med enda litt mer heterostoff for det er virkelig mangelvare på det virker det som. Man blir jo så trøtt på all denne homofilien som vises ustanselig. Det er jo aldri noe for heterofile ungdommer nå til dags, alt man ser er jo homofile par som kysser og har sex. Man blir så jævla trøtt på dette 🙁

59
Anonym

Han utforsker ikke, han skjuler seksualiteten sin fordi han skammer seg og er redd for hva andre vil si. Ikke samme sak som å manipulere av egoistiske årsaker

60
lezbean

skulle ønske de kunne droppe dette plottet. ekstremt smakløst og uorginalt spør du meg. desutten hadde han jo dame i sesong 2, skal de bare gjenta det slik at de får vist sin daglige dose med heterosex? hva er poenget egentlig? neste sesong er det mest sannsynlig tilbake til heteroklissklass 24/7 uansett..

61
Tobias

Fullstendig enig. Trodde jo man skulle få se, for en gangs skyld, litt homofil romantikk men nei. Den daglige dosen heteroscener kan en ikke la være å vise, heterofil ungdom ser jo så lite av det ellers liksom... Som homofil seer er dette virkelig skuffende, kun heterofili og ikke en eneste scene med litt homofil romantikk 🙁

62

Mon ikke det kommer seinere?

63
Antitroll

Dere to (eventuelt du), Tobias og Lezbean, kutt ut trollingen. Om du virkelig er homo (usannsynlig), så viser du svært liten forståelse, innsikt og kunnskap om hvordan majoriteten av unge homofile har det i komme-ut-fasen. Det som portretteres i serien, er svært likt både min og de fleste av mine skeive venners historie. Inkludert delen med å såre andre uten å mene det fordi man en periode gjør et helhjertet forsøk på å leve hetero selv om man begynner å være sikker på at man er homo. På verdensbasis, hvor stor prosentandel av homofile lever heterofilt, tror du? Å være homo handler om hvem man føler tiltrekning mot og kan få dype følelser for, ikke hvem man evner å ha en slags sex med og kan gjennomføre et slags samliv med (selv om noe skurrer følelsesmessig). I ettertid føles slik sex som overgrep man selv har regissert. Forferdelig følelse. Trollingen din gjør det bare vanskeligere for homofile, det ser mest ut som du er en ihuga homofob som spiller skeiv online for å få spredt gallen din. Det som er viktig for mange unge homofile å se, er at til tross for at det er vanskelig en stund, så går det veldig bra til slutt. De trenger ikke å se fiksjon om at det er gull og grønne skoger fra dag 1. Fremstillingen i SKAM er veldig intelligent - mulig den går over hodet på deg. Vil du se gayporn, sjekk ut en annen nettside. La de som vil se den følelsesmessige oppvåkningen være i fred.

64
Tobias

Joda kan gjerne se gayporn jeg. Så kan du kose deg videre med heterofile scener. Det er jo så altfor få av dem fra før av. Det er jo helt vanvittig at folk som utgir seg for å være homofile kun ønsker å se heterofil romantikk og blir rabiate om det ytres et ønske om å se ihvertfall en eneste scene med homofil romantikk. Selvhatende troll må vel være riktig betegnelse på de homofile som kjemper med nebb og klør for at kun heterofili skal vises og hudfletter oss som ønsker å se litt homofil romantikk.

65
Antitroll

Det er jo ikke heterofil romantikk de viser. Se bedre etter. Dette går dypere. Å erkjenne at en del av komme-ut-prosessen er vanskelig, er ikke selvhat - det er selvaksept.

66
Optimist

Men var ikke timene hjemme hos Even (før kjæresten og de andre vennene til Even kom) ganske romantiske? Jeg oppfattet det slik. Jeg håper og tror at de bygger opp til både romantikk og erotikk mellom Isak og en annen gutt etter hvert. Husk hvor lang tid Skam-skaperne brukte på å bygge opp forholdet mellom Noora og William i forrige sesong før seerne fikk tilfredsstilt ønskene sine. De er mestre i å pine seerne, og er det ikke egentlig derfor vi liker Skam så godt?

67
lezbean

uffAmei bare TENK så vansklig de heterofile har det :((((((( kan da ikke være lett å være overrepresentert i media :,,,( uff vi må slutte å ha SKYHØYE!! krav til at de behandler oss lhbt folk med verdighet i 2016 og heller tenke på de stakkars heteroene :,,,((((

68
Hallo

Der scenen på kjøkkenet når de lagde ostesmørbrød er jo den mest romantiske som har vært! Elsker deg scenen!

69
Ro ned litt a

Det kommer! Altså, det er jo det hele sesongen bygger opp til, men det sier jo seg selv at det ikke kommer i de aller første episodene.

70

Tobias, skam skal være realistisk, ja, men det er fortsatt en TV-serie som følger en viss spenningsoppbygging. Det er jo obvious at den homofile romantikken som du snakker om ikke kan komme i starten av serien, den er jo selve klimakset i handlingen da de fleste ønsker at Isak og Even skal bli sammen. så plis stay tuned og ikke klag så mye<33

71
Måkejævel

Det trenger ikke være selve klimakset i handlingen for at serien skal være tilfredsstillende. Vi har andre store veiskiller å krysse - at isak kommer ordentlig ut, for eksempel, og det kommer sikkert til å skje senere enn den romantiske tilfredsstillelsen. Derfor tror jeg romantikken kommer tidligere her enn i forrige sesong.

I tillegg: Seriøst. Romeo og Julie - den festen hvor de ble så innmari keene på hverandre var ganske tidlig i historien. - - fordi også der hadde de "monto om de faktisk får hverandre"-ballen som hang i lufta helt til siste slutt.

72
Fujoshi

Han føler seg presset og usikker. Han prøver å gjøre alt han kan for å ikke bli mistenkt som homofil. Og hvordan kan man gjøre det? Hooke med ei jente. Da kan vel ingen mistenke deg. Det er nok det han tenker. Noe sånt no'..

73
Måka

Men det har han jo allerede gjort i innledningsepisoden..
Jeg og håper de klarer å unngå det. Og at drikkesegtilmotplanen backfirer.

74

Jeg kjenner meg veldig igjen i dette. Om du ikke gjør det, neivel, men noen gjør det.

75

Enig med deg der!

76
Emma

Isak flørter garantert med Emma og Even blir deppa eller sjalu... Bra det ikke kom klipp i dag - flere minutter til morgendagen! Skulle ønske Noora kom på overraskelsesbesøk fra London....

77
Skam-elsker

ÅH, FY, JAAAA, det håper jeg og❤️❤️

78
Gay af

Eg liga ikkje detta her i det heiletatt, han og even ska bli samans

79
Vad faaan?

Thats it? Har jeg ventet i hele fuckings dag for dette?! Skuff..

80
Ahmahgahd

Har venta hele uken på noe spennende, revyvorset i morgen better be good.... ?

81
Fredrik

Reprise på livet mitt dette 🙁 sorry folks, er ikke alltid like lett å akseptere at man er annerledes enn vennene sine :/ #tristmensant

82

True that, folk som klager blindt mangler forståelse, viktig hvordan en normalt maskulin person med typisk guttegjeng rundt seg blir fulgt opp!

83
The little gurl

Vmdndbdlpdkdbdbfbdowjdpfjfrkfplrlr... GAHHHHHHH!! NOOOOOOOOO!
Det er ikke dette som skal skje -.-

84
Markus

Dette begynner å minne meg om trekantdramet mellom Vilkde, Noora og Willhelm....Kanskje det blir firkantdrama med Sonja nå da ;p

85

plot twist emma og sonja blir sammen etter de begge får hjertene sine knust av even og isak som heller vil ha hverandre enn noen av dem #ireallyneedtosleepdonttakemycommentsseriously

86
sonja+emma=❤️

jaaaaaaaaa?

87

Dust

88
Maks

Drømmen min går ut på at Even kommer (som en prins ridende på en hvit hest) på festen on hindrer Isak i å hooke med Emma i siste liten. Tviler på at det kommer til å skje, men om Isak ender opp med å gå "hele veien" med Emma spyr jeg.

89
i want the new episodeeeee!

i can't wait.. i want a romantic story between isak and even

90
Anonym

Håper Even kommer på vors 😉 Det har vært ganske kjedelig hittil, de må spice opp litt. Da mener jeg ikke sånne kjedelige unødvendige samtaler som over, men videoer litt oftere.

91
Anonym

Vi har venta så lenge på klipp, og dere har bygd opp stemninga skikkelig også kommer dette her?? En samtale med Emma, han sier jo bare OK liksom.
Trodde det skulle komme en spennende video idag

92
Kjedelige meldinger

Mange gutter er nok bare sånn. Menn av få ord.

93
mmmmm

dette kommer til å bli så kleint!!

94
?????

Kan ikke dere i skam redaksjonen droppe å legge ut kommentarer til folk som sier "First"? Veldig barnslig og umoden at de skal være så irriterende på den måten.?

95
Homo

Noen som husker at det ouija boardet i sesong 2 sa at Isak var homo? Det var sant?

96
Rebekka

Vi viste jo fra før av at Isak var homo, da. Det fikk vi vite i sesongavslutningen til sesong 1

97
hva faen

seriøst p3? dere må skjerpe dere! Dere har et enormt publikum og dere kan ikke holde på på denne måten. Det holder ikke med en liten chat melding i døgnet. Skjerpings!

98
Svele

Herregud, Skam har ingen faste sendetider annet enn fredag kl 2030. Mange andre programmer med store publikummer blir sendt bare en gang i uka? Ingen har sagt det skal bli lagt ut videoer hver dag heller, og det er nok nøye planlagt når disse og chatbildene blir lagt ut. Så plis slutt med denne patetiske klagingen. Dessuten blir det jo bare mer å glede seg til på fredagen.

99

Nei, du må skjerpe deg! Det er frivillig å følge med gjennom uka. Hvis det ikke passer for deg får du vente til fredagskvelden med å se hele episoden. Enkelt og greit.

100

Slutt å klag. Du betaler sikkert ikke NRK-lisens selv engang.

101

Konge!

102

Jeg håper så inderlig at dette her ikke kommer til å gå sånn det ser ut som (Isak og Emma kliner (og mer) på festen på fredag) og at vi blir positivt overrasket, men tviler dessverre...

103
Andrea

Isak! Du må hooke med Emma imorra.?❤️?

104
ninas nei

NEI. Hva faen? Han er homo liksom hahah

105
Sanna L

Varför ser det ut som Isak har Emmas profilbild i hans chattbubbla?

106

har du aldri brukt messenger før? det er emmas bilde, det betyr at hun har sett meldingen

107
Sanna L

Jaha! Tack för att du svarade. Men fortfarande lite konstigt att Emma har sin gamla bild?

108
Hei...

Vi lurer på om det kan komme ut flere videoer og ikke bare bilder og mld??????

109
Janne

Fantastisk sesong, og helt utrolig troverdig! Både jeg og flere av mine homoseksuelle venner har vært gjennom akkurat det samme som Isak er igjennom nå

110
Tyler1

hehe xd

111

hadde ikke hun bytta pb?

112

swagnes

113
Lulu

Even kom nu på Insta!!

114
Brukernavn?

?

115

Begynner snart å gråte er i skapet. Og å føle smerten til Isak gjør det bare. Verre...

116
poteten

samme her 🙁

117
baby

i am here for you baby

118
Klein vits

Så... Kom ut av skapet

119
❤️

❤️

120
Pernille

Nei! Hvorfor må hun alltid være med

121

Fordi hun er i kosegruppa?

122
Ja vel

Byttet hun tilbake profilbildet??

123
Utålmodig unge

Han dere poste noe mer snart? Har sjekka skam 82727 ganger i dag

124
vilde

Jeg også. Kom da lille klipp, kom da, kom da.