Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

396 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
ELSKER SKAM

Skam er sykt bra ass

3

FIRST ENDELING!!! DETTER HAR VÆRT EN DRØM

4
Raya

Mazeltov!

5
Syntetisk

Du har ikke store drømmer:/

6

Hahaha konge

7
Hihi

Nej du var inte först

8
❤️❤️❤️

Begynn å skjønn at når det ikke står noen kommentarer her så er det fordi moderatorene ikke har lagt de ut ennå. Så du er ikke først.

9
SLuttt

La meg ha mine drømmer

10

Jeg var først

11

Serr?

12

Congratz

13
Lærke

Awww Isak <'3

14

Stakkars Even:'(

15
Emilia

hvorfor synd på Even???

16

Hvorfor ikke, han har det jo åpenbart ikke så lett selv

17

oioioi

18
Lille My

Noora vet jo. Og Eskild er ikke dum. Isak derimot følte seg nok litt... tatt på senga. Haha. Vasker veggen med svamp! Hahahha. Ho har lite å gjøre!

19

Hva skjedde med han som hadde bursdag? Glemte Isak det?!??

20
Parallelle verdener

Tittelen sier samme tid et helt annet sted! Da må dette også være lørdag morgen. Forrige klipp skjedde ikke, det var parallell ønskeboble.

21

ja Noora og Eskild vet jo og nå må Isak åpne seg for dem,så han kan få litt støtte fra dem. Det vil han trenge.. omg dette er så jævlig bra laget at jeg lever ikke lenger.. jeg eksisterer bare og venter bare på nytt. nå må det vel komme en melding fra Even...

22
Jezuz

Dette har ingenting med denne kommentaren å gjøre, men er det bare jeg som tror at Even er religiøs, veldig kristen, og at dette er grunnen til å han må hjemme deg bak Sonja? Han kler seg ut som Jesus, bruker en t-skjorte med et bilde av han på, han vet referanser i bibelen (i bibelen står det om bading på 21.21)

23

Jesusskjorta er Eskild eller Isak sin. Even lånet klær iom. at hans ble våte i bassenget

24
....

Er det ikke Isak sin t-skjorte?? 2121 er engletall også ❤️

25
zsun

t-skjorta er garantert eskild sin, han hadde på seg samme i sesong 1 eller 2 🙂

26
SKAM-FANATIKER

OMG!!

27
Jezuz

Mente *gjemme seg

28
Asfaltengel ?

Den tanken har streifet meg, også... Even banner heller ikke. Dette kan selvfølgelig ha med modenhet, miljø, osv å gjøre, men det svekker i hvertfall ikke hypotesen din!
Har jo en hypotese om at kristenkonservative Sarah Palin (Evens prosjektfilm) "spiller" rollen som Sonja. Og Julie i filmen er jo også sterkt religiøs. Nysgjerrig på Even, altså. Og Sonja. Tror vi nok får se mer til begge to?

29
Snupp

Begge vet. Noora later nok heller som hun vasker for å kunne holde øye med døra til Isaks rom, og når Isak kommer ut. Eskild dukket jo opp rimelig raskt han også, så begge har nok ventet utenfor en stund.

30
Alven

Det er veldig forskjell på vasking av tvang/psyke og av lytting, og den intense måten hun vasker på har ingenting med lytting å gjøre, hu har det ikke bra. :-/

31
meeeg

enig!

32

Da kunne hun heller vasket gulvet elns.
Tror ikke Noora har det så bra uten William 🙁

33
Ingrid

Isak og Even snakket om parallelle univers i går og at kanskje er en annen Isak og Even der ute. Even har jo helt klart en eller annen psykisk lidelse, og samme med moren til Isak. Tenk om ingen av vennene deres vil akseptere dem og alt blir dritt og de bestemmer seg for å ende livene sine sammen? Og det blir en eller annen greie med ''I et annet univers lever vi lykkelige alle våre dager sammen.''

34

Det skjer ikke at selvmord skjer i norsk TV.

35
Lilja

Hvorfor skulle det skje??

36
Tro, håp og kjærlighet

Man kan jo ha dype (mørke) tanker uten å være psykisk syk. Jeg velger å tro at dette henger sammen med en identitetskrise/livskrise for Evens del, og at han ikke er alvorlig syk. Regner med at flere kan identifisere seg med Even og Isak. I det virkelige Norge går det som regel bra (ser bort i fra tragiske enkelttilfeller), og vi får håpe at det er dette fokuset denne serien vil ha. Det å vise denne ømheten mellom Isak og Even gjør iallefall noe med meg - og gir meg håp om at kjærligheten kan seire. La denne serien vise hvordan det kan gå bra, hvordan man kan håndtere det - at det rett og slett gir et lys for de ungdommer (++) som syns det er vanskelig. Og kanskje være med på å fjerne noen tabuer.

37
Uenig Med Ingrid

Du skriver "Even har jo helt klart en eller annen psykisk lidelse, og samme med moren til Isak." Hva i all verden er bakgrunnen din for disse tomme konklusjonene? Hvis det er så "HELT KLART" til deg at noen har en psykisk lidelse, burde du da ikke klare å komme opp med i hvertfall minst ETT eksempel på hvorfor? Jeg kan i hvertfall si det, at bare fordi noen diskuterer og filosoferer over et emne betyr ikke det automatisk at emne står denne personen nært. I mine øyne må det gå Ann å snakke om noe uten at andre skal med en gang trekke konklusjonen om at dette angår deg selv personlig. Bare fordi jeg (f.eks) kanskje snakker om LGBTQ+ sine rettigheter mer enn en annen, gjevn-aldret, gjennomsnittlig person, så vil ikke dette automatisk tilsvare at jeg er en del av det spesifikke samfunnet av den grunn. Det kan være så enkelt som at det er noe jeg personlig støtter og mener er viktig å snakke om.

Jeg vil også legge til dette spesifikke eksempelet, at du bør være mye mer forsiktig med å "Diagnosere" andre mennesker med så kalte psykiske lidelser. Jeg mener det at uten noe bevis på at du er en vel utdannet psykolog, så bør du holde deg langt unna alt som er relatert med å "Diagnosere" noen med noe som helst.

Hilsen en som ikke liker konklusjoner uten (gode) begrunnelser.

38
Slapp av litt

Herregud! Dette er en TV serie, og folk får vel gjette så mye de vil om hva som kommer til å skje. Du reagerer jo som om noen diagnoserer deg personlig. Jeg vet ikke hvor gammel du er, men ikke lat som om du skriver "gode" begrunnelser når du kun begrunner med dine meninger 🙂

39
"Slapp Av Litt"???

Hei til deg. Til deg, som er nok en person som ikke leser og forstår kommentaren min. Jeg sa ingen ting i mot at noen kan gjette hva som skal skje framover. Go Ahead! Og jeg er faktisk også svært klar over at dette er en TV-serie, thank you very much. Men når noen sier at noe er "helt klart" uten å kunne komme med noen som helst forklaring på hvorfor, da reagerer jeg hvis jeg er uenig med den "helt klare" uttalelsen. "Ikke lat som du skriver ""gode"" begrunnelser når du kun begrunner med dine meninger"... I like måte?
Håper du forstår denne kommentaren bedre enn den forgje.

#ReadBeforeYouComment

40
Rune

"Even bryter seg inn i et bebodd hus for å bade uten å tenke på konsekvenser."
"Even er tydeligvis redd for å sove" (It's the sister of death)

Dette er jo 2 tegn på at han kan slite litt psykisk. Ikke beviser og noe man kan stille diagnose til. men det kan være små hint serier gir oss.

41
B.I.G

RUNE--Even refererte kun til ei låt av Nas,en klassisk track "NY state of mind".Ingenting med det sitatet som hinter til psykisk lidelse.Trenger ikke være mer enn en kul måte å unnskylde seg for at han hadde dratt før Isak våknet.

42
Prtygrl

It's the cousin of death* du skreiv sister.. Ville bare rette litt ???

43
eskild

blir jo litt wierd og ikke så normalt vis de bare tar selmord...

44
Jessufader

Ja det oppfordre jo bare til at hvis man tar selvmord så fikse alt sæ! Det kan dem jo ikke gjøre ! Hallais liksom

45
eEeEeEeEee

Even trenger jo ikke å ha noen form for psykisk lidelse bare for å ha en teori om hvordan universet fungerer?? Folk har forskjellige meninger yk ;-)!

46

Det er jo ingen som sa han har en psykisk sykdom FORDI han har en teori om hvordan universet fungerer. Jeg også har hatt en tanke om han kan slite psykisk på en eller annen måte ut ifra de klippene jeg har sett av han. Synes egentlig at Even er litt skummel. Vet ikke helt om han er så veldig bra for Isak, annet enn at det kanskje hjelper han å kanskje komme ut av skapet. Men det får nå tiden vise. 🙂

47
Lilja

Det er jo ganske mange paralleller med Noora og William. To troubled souls som møtes. Synes ikke Even virker skummel, men han har en sårbarhet som stadig kommer til syne. På fredag virket han nervøs og sikkert frustrert over at kvelden ikke ble slik han hadde ønsket. Spenningen mellom de to var jo nærmest desperat lengsel etter å fullføre det som så vidt fikk begynne forrige fredag.

48

Det er jo ikke Even som tror på teorien om paralelle univers, det er jo Isak.

49
Jonas

Ja det tenkte jeg også på! Hvorfor påstår folk at Even har en psykisk lidelse, når det var Isak som kom med utsagnene om parallelle universer? Dette var uansett bare en virkelighetsoppfatning fra Isak sin side. Og overhode ikke et godt nok grunnlag til å sette en diagnose!

50
Mer psykdom?

Eller er i ferd med å utvikle OCD.

51
Tiff

OCD tilsvarer ikke opprøreren til Even(Ahha)

53
Luma

Tvangstanker

54
Evak

Hvorfor er folk så opptatt av å stille diagnoser på alle karakterene i denne sesongen?

55

ja, ikke sant

56

Fordi samfunnet er litt sånn nå. Alt utenfor A4 skal ha et "navn", i stedet for å ta folk som de er: Forskjellige.

57

akward

58
Tulip

Vet Noora?!?

59
Svar Tulip

Hun fant det ut i slutten av sesong 1

60
Svar til svar til Tulip

Hæ? Forklar?

61
Pernille

Hun lånte telefonen til Isak og så at han hadde sett på gay porn

62
svar til svar til tulip

de lånte telefonen til isak og fant homseporno

63
Stakkars Isak

Sååå kjøp følelse når greia mellom Isak og Even "blir ødelagt" når Isak skjønner at Noora og Eskild forstår hva som skjer. Han rekker ikke å bli komfortabel i seg selv før andre vet. Utrolig lei følelse (hilsen en som tidligere var i samme situasjon).

64
barb

Skulle jo trodd Eskild kunne skjønt litt hva det gikk i. Med mindre han aldri hadde de store problemene med sin egen legning

65
Eskildsen

Ja, hvad er der dog sket med hans "gaydar"? 🙂

66
fortalt av Noora (om jeg husker rett)

Eskild vet det allerede

67
Hennie

Hu har ikke lite å gjøre, det er tydelig at denne sesongen også skal handle om det psykiske ! Noora sliter veldig ang det med William , og vasking slik som hun driver med er for å ha "kontroll" 🙂

68
Vaskeguri

Ellers kan det jo hende at veggen rett og slett var møkkete.

69
Slappava

Herregud det var jo bare en unnskyldning for å være utenfor rommet til Isak når han kom ut.

70
Hennie

Vasker ikke så intens når en skal lytte 🙂 det er veldig stor forskjell på de to tingene! Hu begynner å bli syk igjen, akkurat som da med fiskekakene. Dette er tydelige tegn på psykiske problemer , og dette er noe folk som sliter generelt og er stresset osv, kan kjenne seg igjen i. Måten hun vasker veggen på, er ikke for å lytte

71

Det tror jeg også. Begynner snart med fiskekakene igjen...

72

Noora har jo haft anoreksi, så hun er nok disponeret for at være lidt psykisk skrøbelig.

73

Tror nok heller at Noora har stått og "vasket" veggen en stund for at de skulle ha en unnskyldning til å stå utenfor døra til Isak slik at de hadde mulighet til å konfrontere han før han rakk å gå noe sted 😉

74
Pål

Jepp, det tror jeg og.

75

Tror det er på tide hun reiser tilbake til London 🙂

76
oslo jente

Jeg var ikke klar. fy faen .

77

noora vasking = prøver å suck up til Eskild og ikke være lat (som Eskild sa Isak var) for å få bo i leiligheten igjen?

78

skjønte ikke tegninga, kan noen forklare?

79
Asfaltengel ?

OK. Fikk en Nangiala-feeling her (Brødrene Løvehjerte) - et parallellsamfunn man kommet til etter døden og hvor "alt" blir bra.
Vannet (bassenget/havet) kan representere det samfunnet Isak lever livet sitt i. I det første samfunnet er det en detalj, en vanndråpe, som gjør at Isak (og Even) ikke kan/tør være seg selv fullt og helt. Kanskje vanndråpen representerer frykt? Frykt for hva andre vil tenke, si og reagere hvis han for står fram som homofil? Isak ser da også bort, på dette bildet.
I parallellsamfunnet har vanndråpen forsvunnet. Og Isak (og Even) kan leve og være seg selv fullt og helt. Her ser Isak "samfunnet rett i øya".
Må også si at dråpen minner om en tåre og at "Isak" ser trist ut på begge bildene. I det hele tatt er ikke dette noen gladmelding. Selv om Even synes Isak er digg. ?

80
døra og vannflaten

Så lenge de er der inne holder de på en måte pusten, som under vann, eller som de var i et parallellt univers - "på et annet sted," Man kan ikke være under vann for alltid, man må stikke hodet opp og leve. Kanskje Evens erting om at Isak ikke kan holde pusten under vann, egentlig er en oppfordring til å SLUTTE å gjemme seg, holde pusten? Jeg tolker det slik. Even måtte opp og ut, og oppfordrer Isak til å våkne (for å sove er litt som å dø), slutte å være han gutten som holder pusten, men komme seg opp og ut han også. Her er døra = vannflaten. Jeg er enig i at det er noe med Even, jeg håper inderlig at han ikke er veldig syk og gjør seg noe - Romeo & Juliereferansene er urovekkende, men akkurat her velger jeg å se det positivt: Even prøver å peke på (kanskje for dem begge to) at man ikke kan leve et dobbeltliv. Hååååper det.

81
Min tolkning

I første ruten har Isak vanndråpen i halsen. Vånndråpen er den lille detaljen som skapte et nytt univers hvor Isak og Even dukket sammen og kysset. Uten hendelsen med vanndråpen så er det ikke sikkert at de hadde prøvd å holde pusten sammen. I rute to uten vanndråpen har Even skrevet "Samme tid et helt annet sted i universet". Vanndråpen representerer altså kysset mellom dem, så i dette parallelle universet skjedde det aldri. Legg merke til hvordan Even har tegnet Isak. I første rute ser han "framover" eller "ut av arket". Isak ser på betrakteren av tegningen. Even har altså tegnet at Isak møter blikket hans uten å se bort. I rute to kikker Isak "bakover". Ansiktet hans ser trist ut, i motsetning til uttrykket hans i rute en. Jeg tolker dette som at Even prøver å kommunisere hva han føler. Han er glad for at kysset skjedde i dette universet og ikke i et annet. Han vil se framover med Isak, ikke bakover.

82

Cool teori, håller med! Tänkte också att vattendroppen representerade kyssen, för när Isak säger "jag kan visst hålla andan, fick bara en vattendroppe i halsen.." så skrattar Even och säger typ "ah en vattendroppe, visst, skyll på den" och det får mig att tänka att han skrattar för att han menar kyssen, som Isak ju kallade för fusk och också fick honom att behöva komma upp till ytan och ta luft :p Intressant analys med teckningen!

83
tolkning

det finst eit univers kor even og isak kan vere saman, og isak kan få vanndrope i halsen, som på film, og det finst eit anna eitt der dei ikkje er saman, det verkelege livet.

84
:):)

Even sa at filmen om Isak skulle hete Gutten som ikke klarte å holde pusten under vann, og så sa Isak at han kunne det, men at han fikk en vanndråpe i halsen. Første gangen han skulle holde pusten sa han at han fikk vann i lungene, men den andre gangen kysset Even ham. På Discovery går det en serie om universet med Morgan Freeman som intervjuer forskere som sier f.eks. at for hver hendelse så er det ett univers hvor den ene tingen skjer, og et annet univers hvor den andre tingen skjer, sånn at i enten-eller-situasjoner skjer egentlig begge tingene bare i to forskjellige univers. Så hvis det å få en vanndråpe i halsen er å kysse, kan tegningen tolkes som at i ett univers har de kysset og i et annet ikke. Isak sjekker telefonen og har ikke fått noen melding fra Even, så det at Even bare er borte kanskje føles for Isak som at Even kanskje aldri var der, eller at det var i et parallellt univers at de var sammen. Sitatet er fra Nas, som Even er så fan av. At død er en evig søvn er skrevet mange ganger før, men Even nevner jo at å dø er den eneste måten å slippe unna tankene sine. Det at han ikke klarer å sove tyder kanskje også på at han er litt hyper. Spontaniteten og den karismatiske væremåten til Even viser at det å ha en ustabil psyke ikke alltid er en negativ ting, men at det kan være veldig slitsomt for personen det gjelder - spesielt å ikke få sove.

85
Gutten som ikke kan holde pusten under vann

.. fordi han fikk en vanndråper i halsen.
I et helt annet univers er det en Isak som som ikke fikk en vanndråper i halsen, som klarer å holde pusten under vann. Hva er det Even prøver å si, forklar, forklar jeg skjønner i ingenting.

86

I et annet univers kunne de vært sammen...? Huff, nei... Den dråpen kan være så symbolsk. Er redd for at Even har mye han sliter med. Neineinei. Vær litt snille, da, SKAM-redaksjon!!!!

87
Parallelle universer

Sitatet betyr bare at Even ikke gadd å sove mer, stakk tidlig søndag morgen, men lot Isak sove. Tegningen er en referanse til samtalen de hadde om parallelle universer dagen før. Tror ikke vi skal tolke noe big deal ut fra dette. Det var mer en søt handling hvor Even har sittet og beundret Isak mens han sover, og laget en omtenksom tegning av ham og gitt beskjed om at han dro.

88
hællæ fra den andre sia

Han begrunner det med at søvn er nært relatert til døden..... Altså enda mer snakk om død og mørke.
Kanskje sover han ikke fordi han er bipolar i hypoman fase, og ikke tar medisinene sine.
Dette lover uansett ikke bra. Isak burde komme seg unna.... Og har nok allerede nå begynt å merke at alt ikke er som det skal være. Tror Even kommer til å henge ut Isak etter hvert, spre rykter om at han prostituerer seg etc (ref. en tekst på gårsdagens SKAM-bakgrunnsbilde om prostitusjon).

89
Medina

Slap lige lidt af med de der fortolkninger. Citatet stammer fra sangen N.Y. State of Mind fra Nas' album Illmatic (som de taler om tidligere i sæsonen)
http://genius.com/Nas-ny-state-of-mind-lyrics

90
Estelle

Skjønte den ikke helt jeg heller... Quoten over tegningene er i hvert fall fra sangen "the message" av Nas. Og "samme tid et helt annet sted" er en referanse til det Isak sa om parallelle universer... Men jeg aner ikke hva ? skal symbolisere

91
Estelle

Åja, glem detZ vanndråpen refererer til da de holdt pusten under vann og Isak sa at han fikk en vanndråpe i halsen

92
smil

tror kanskje tegningen refererte til da de holdt pusten under vann og isak fikk en vanndråpe i halsen og tapte konkurransen. og så viser tegningen at i et parallellt univers hadde han ikke vanndråpen der. den lille konkurransen de hadde kan jo være symbolsk for noe større, en parallell til å holde ut i livet f eks??

93

Isak snakker i det forrige klippet om at det kan finnes et parallellt univers der alt er likt, med unntak av en liten detalj (at gardinene har en annen farge). Teoretisk sett mulig, da det ikke er motbevist, og så lenge universet er uendelig stort kan det jo romme hva som helst. Da Even disset Isak fordi han var så dårlig til å holde pusten under vann i bassenget skyldte Isak på at han hadde en vanndråpe i halsen. Even tegner derfor Isak med en vanndråpe i halsen, og deretter en annen "Isak" i et parallellt univers, som er helt lik, med unntak av at ikke han har en vanndråpe i halsen. Det er et stikk til Isak, trolig litt ironi, da Even nok ikke tror på at Isak hadde "en dråpe i halsen. Samtidig bruker han det Isak nettopp lærte ham om parallelle universer og bruker det i tegningen. Så tegningen er en slags diss og en hyllest på samme tid. Briljant, som alltid!

94

Men mener han også at deres liv sammen bare kan finne sted i et parallellt univers??

95
Bille

Det er fordi I + E har snakka så mye om dette med at I ikke klarte å holde pusten pga en vanndråpe i halsen. Og "På samme tid et helt annet sted" er om parallelle universer som Isak snakka så fascinert om i går - alt som kunne skje skjer i et parallelt univers. Så jeg veit ikke hva Even mener.

96
forklaring?

"vanndråpe" på det første bilde var for samtalen de hadde der han sa at han fikk vannpropp i halsen og teksten på bildet nr 2 var "samme tid, et helt annet sted" var for det Isak sa om at unviseret er stort og kanskje er det noen der ute i underverset som er helt lik Even og Isak bare at det er andre farger på f.eks gardinene. Det var slik jeg tolket tegningen i hvertfall. Kan jo hende at man tolker ting litt forskjellig

97

Skjønte det ikke helt jeg heller, men sitatet er i hvert fall hentet fra en av låtene til Nas på Illmatic-albumet

98
Because

Det er det Isak snakket om med parallelle univers. Så i dette universet fikk han en vanndråpe i halsne ig kunne ikke holde pusten lenge, og i et eller annet parallelt univers fikk han ikke vanndråpe i halsen og kunne dermed (antageligvis) holde pusten...

99

Han minnet bare Isak om da de holdet pusten under vannet og Isak sa at han tapte for han hadde fått vannett i helsa

100

følg med på hva de snakker om på forrige klipp så skjønner du sikkert 😉

101
Forrige video

Forrige video snakket Isak om parallelle univers, og om at det kun var bittesmå forskjeller i universene.
Even tegnet Isak i vårt univers med denne vanndråpen i halsen som Isak snakket om, som gjorde at han ikke greide å holde pusten under vann. I et annet univers var ikke vanndråpen der.

102
Parallelt univers

Isak snakka om parallelle univers, og klaga på at han ikke klarte å holde pusten under vann fordi han fikk en vanndråpe i halsen.. Så Even tegna det som skjedde i dette universet, og et parallelt univers der Isak ikke fikk vanndråpe i halsen

103

Tegninga var vel bare en spøk om at Isak ikke klarte å holde pusten under vann, Isak nevnte jo at han fikk en vanndråpe i halsen. Det han skrev over er hentet fra Nas med låta N.Y. State of Mind. Men jeg skjønner ikke helt hvilke issues Even har, så blir spennende å se videre.

104
Gjest

Han hadde tegnet to universer!! En hvor Isak fikk vanndråpe i halsen og en hvor han ikke fikk det! Vanndråpen i halsen er jo fra da de badet og Isak ikke klarte å holde pusten

105
Vet ikke men...

Han ønsker seg vel til et parallelt univers hvor alt ikke er så vanskelig... Vet ikke, bare et forslag

106
❤️❤️❤️❤️

"I don't sleep cuz sleep is the cousin of death! Du er digg"

Tegningene er referanse på samtalene forrige klipp:

Vanndråpe ➡️ Samme tid et helt annet sted i universet ❤️

107
Ellen

Skjønte an ikkje eg helle :/

108

det gjorde ikke jeg heller

109

Teksten øverst er fra ein Nas-sang (Even sin favorittartist) og tegninga var ein referanse til samtalen dei hadde i går om uendelige univers. At i eit anna univers er det ein Isak som ikkje fikk en vanndråpe i halsen. Men korleis vi skal tolke det er eg ikkje sikker på... I eit anna univers er det ein Isak som vant holde-pusten-under-vann konkuransen? Fordi Even ikkje kyssa han der? I don't know... Kan trøste oss med at i eit anna univers er det ein uendelig lang sesong av sesong 3. Heldige dei som bur der og kan følge med på den... 🙁

110
Vårull

Er ikke det Isak sin favorittartist? Han sa det til Emma da de satt i sofaen i klippet "bånder" at det beste albumet var illmatic

111

I et tidligere klipp er det Even som introduserer artisten Nas for Isak. Han hadde tydeligvis ikke hørt om Nas og blir litt flau når Even ser rart på han "har du ikke hørt om Nas??". Han sa det sikkert til Emma fordi han liker Even og vil være like kul som han. Kanskje han egentlig ikke har så stor interesse for / peil på musikk og improviserte med den første artisten han kom på.

112

Tydelig at Isak ikke kjente så godt til akkurat Nas, men vi har sett gjennom både sesong 1 og 2 at Isak er storfan av annen 90-talls-hiphop, og da spesielt N.W.A. Nas er også 90-talls. Altså har Even og Isak musikken til felles <3

113
blub

Isak sa jo at han ikke klarte holde pusten fordi han hadde en "Vanndråpe i halsen" og når de lå og snakket i senga, tenkte Isak at det finnes et annet univers hvor det hender akkurat det samme, bare en liten detalj som er annerledes.

114
skjønte ikke jeg heller

Jeg tror det henger sammen med det Even sa om at han skulle lage film, og den skulle hete noe om Han med dråpen i halsen ellerno.. Og det Isak sa om at det kan finnes en annen dimensjon (det med gardiner med ulik farge), og det er derfor det står sammen tid, men et helt annet sted.
Men jeg aner ikke hva det betyr. Ikke sikkert vi skal skjønne det før senere heller 🙂

115
skal prøve å forklare

I forrige klipp snakket Isak om at han og Even var i den samme situasjonen men annerledes farge på gardinene i et parallelt univers, og med tegningen menes det at i et parallelt univers så fikk ikke Isak vanndråpe i munnen

116
Parallel Univers

Den tegniga til venstre var det som skjedde i svømmebassenget da Isak fikk en vanndråpe i halsen, og den til høyre var den samme situasjonen bare at han ikke hadd en vanndråpe i halsen fordi det var i ett ''parallel univers'' som de hadde snakket om i går

117
Skam fan

Tror Isak har satt i gang tanker i hodet til Even som han ikke hadde fra før. Dette her er jo det Isak beskrev han trodde på med paralelle universer i gårsdagens klipp

118
Kusine Trine

Isak tror jo på parallelle universer og alle mulige scenarioer skjer samtidig. Så derfor tegner Even Isak med en "vanndråpe i halsen" som ha sa var grunnen til at han ikke klarte å holde pusten under vann. Og én tegning der han Ikke har det.

119
25-årig dansker

Jeg tror det var en reference til klippet i går, hvor Isak sagde at han tror på at der findes uendeligt mange dimensioner med uendeligt mange mulige virkeligheder, f.eks. en hvor Even og Isak ligger sammen, præcis som i går, men med en anden farve gardiner. På samme måde findes der en dimension hvor der er en vanddråbe til forskel.
Sådan forstår jeg det.

120
Forvirret dansker..

Men hvilken forskel gør dråben i halsen? Ville de så havde kysset med det samme, eller ville de slet ikke havde kysset. Forstår ikke hvad forskellen på dråben er.. Eller er det et metafor for at Isak ikke altid kan holde sig undervand hvor de kysser, ligesom at de ikke altid kan være åbne om deres seksualitet, men kun på værelset.. jeg tror vi har ramt noget her.

121
Uendeligheten

Øverst står det "I don't sleep cause sleep is the cousin to death" som er tatt fra rapperen de begge digger, Nas, sin sang N.Y state of mind. Tegningen nedenfor til venstre viser Isak med en vanndråpe i halsen (viser til det som skjedde i bassenget på fredag da Isak ikke klarte å holde pusten). Tegningen til høyre viser Isak i samme situasjon, men i et parallelt univers der han ikke fikk en vanndråpe i halsen. De snakket om Isaks fascinasjon for uendeligheten og parallelle universer i senga i går. Søt melding full av interne ting mellom de to <3

122
hEHe

same

123
Tussetetterskam

Isak fortalte om hvordan han tror på "multiverse" i går, hvor det finnes utallige univers hvor alt som kan skje vil skje... Even laget tegninger av 2 ulike univers baser på samtalen de hadde lørdag. Se lørdags episoden igjen så skjønner du 🙂

124

Det Isak snakket om går; i et annet univers hadde han ikke fått en vanndråpe i halsen

125

Det var det de snakket om sammen i forrige episode, hvor de lå i sengen. Isak sa at han ikke holdt pusten fordi han fikk en vanndråpe i halsen, og samtidig snakket de om parallelle universer.

126

gutten med vandråpen i halsen, fra badingen

127

Jeg tenker det er en kjærlighetserklæring fra Even. Vanndråpen i halsen er deres hemmelighet <3

128
Tegninga

Bilde av Isak som får en vanndråpe i halsen. Tekst over: I dont sleep, because sleep is the cousin to death (eller no sånn).

129

Referanser til Nas og andre dimensjoner som de snakket om i forrige episoder 😉

130

Det er en reference til deres samtale fra i går, hvor Isak sagde noget lignende "Tænk at der sikkert er en Isak og en Even der ligger lige som os i et andet univers, hvor det eneste anderledes er farven på gardinerne". Det er samme princip i Evens tegning, hvor den ene Isak har en vanddråbe i halsen (som var derfor han ikke vandt deres konkurrence i poolen), mens den anden Isak i et andet univers ikke har en vanddråbe.

131

I et helt annet univers, som de snakket om i går, hadde ikke Isak fått vanndråpen i halsen. Vanndråpen = det første kysset.

132
So true!

Ingen vanndråpe i halsen --> ingen dykking sammen --> ikke noe kyssing under vann

Univers med vanndråpe = mye bedre enn et parallelt univers uten vanndråpe.

133
oiiii

oi shiiiiiiiit

134
Yoja

DETTE ER SÅÅÅ BRA!!!!! ELSKER SKAM NÅ SOM DET SKJER NOE MELLOM ISAK OG EVEN!!! åååå pleas la de forsette å være "sammen"

135
Isaak

Sinnsykt søt

136
bjoork

Så herlig at Even la igjen en tegning til Isak!

137
Hahah

"Ehh bare en kamerat" faenfaenfaen hva gjør jeg nå - Isak

138

loveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee <3

139

hva med Magnus? æææ, stakkar

140
Frida .

BARE en kamerat... xD

141
Livøøøø

Hallo frida!!

142

Forstod ikke, var even der stadig bare inde i et andet rum?

143

Nei, han hadde møtt Eskil på badet om morgenen. Før han gikk.

144
Chris

Neida, han hadde dratt. Men Eskild hadde møtt han på badet tidligere i dag 🙂

145

Nei, han var dratt, men før han dro møtte Eskild ham på badet

146
Even

Nei, Even var på badet (badeværelset) tidligere hvor han møtte Eskild. Etterpå har Even tydeligvis gått hjem / et sted

147
Nå elsker jeg SKAM

Før pleide jeg ikke å se på SKAM men nå er jeg jo kjempeglad i å se på SKAM, og SKAM er den beste serien i hele verden??

148

noen som har noen tanker om hvorfor noora vasker veggen? kan det være et resultat av spiseforstyrrelsen hennes, og at hun i et forsøk på å ikke falle tilbake til å kontrollere matvanene sine blir kontrollfrik på andre områder?

149
Forsvirret

Hun har en spiseforstyrrelse? Jeg trodde det var kun Vilde?

150
Kontroll ja

jeg er enig med i det. Jeg tror helt ærlig ikke Noora er så opptatt av Isak generelt.

151
Pål

Det var bare en pretekst for å vente på a få snakke med Isak.

152

Da kunne hun vasket gulvet eller gjordt noe helt annet (hadde jo ikke trengt å stå rett utenfor døra). Hun må vel forstå at å vaske veggen ikke er en særlig god unnskyldning.

Tror Noora har fått en skikkelig psykisk knekk, og trenger at William kommer tilbake!

153
Oh Shit!

Stakkars Isak har så noia nå!

154
Dum dansker

Hvad betyder det sidste ord i beskeden? "Du er .... ❤️"?

155
Kamelåså?

Hjælp, vi forstår hinanden ikke!

156
Mysa

Digg=dejlig

157
DIGG

"Digg" betyr deilig, kjekk, handsome osv.

158
Digg

betyr deilig, noe man liker, godteri (slikkerier?) kan kalles digg.

159
Even

Digg - deilig/hot/pen

160

Digg betyr deilig

161
Dansk

Lækker/hot

162
Estelle

Digg = deilig

163
Hedvig

Lækker/dejlig

164
Hennie

Virker som om denne sesongen også skal handle om psykiske lidelser , når noora nå begynner å få tilbake symptomer på sykdommer hun hadde før. Even snakker og oppfører seg som om han er manisk til tider og kanskje Sonja vet hans fortid, siden hun passer på han ang drikking. Og at han går skoleår om igjen fordi han eventuelt har vært i behandling. Han snakker mange ganger også som en suicidal , så jeg tror kanskje Even har prøvd å ende livet sitt før vi ble kjent med han, og at han kanskje kan gjøre det igjen. Pluss dette med moren til Isak

165
Maker ikke sens...

Hvorfor skulle han ta livet sitt nå? Han har akkurat møtt Isak og kjenner lykke.

166
Skamtastisk

Noora og Eskild har nok stått der ute og 'vasket' en stund nå...

167
Pål

Ja, det var bare en pretekst for å vente på a få snakke med Isak.

168
Julie

Men... har de hatt sex? Even og Isak liksom? N..nei? For da forventer jeg jo hefti scene.

169
❤️❤️❤️

De trenger jo ikke vise alt som skjer. Mye kan overlates til fantasien.

170
Julie

Ikke første gangen han ligger med en gutt. Det er big deal.

171
Thea

Haha omg, elsker at isak bare oh shit og bækker ut, og lukker døren igjen liksom?

Men hva var greia med veggen??

172

Noora hadde jo noen problemer i sesong 2, det kan jo være et tegn på at hun sliter med situasjonen med William og prøver å ta kontroll over vanskelige følelser ved å vaske/skrubbe/rydde?

173
Patrice

Jeg elsker dette showet - hele veien fra Australia!

174

Dette er så sykt bra... Skam skam skam for ever..

175
endnu en dansker

Er even bare gået? Hvad sker der? Har de sovet sammen, og så er han smuttet? Dette kan jeg ikke have

176

Isak har jo ingen klær på når han våkner, og det er først da han oppdager at Even har gått. Så de har tydeligvis sovet sammen ( <3 ) . Even kunne fikk ikke sove, så han har stått opp og gått. Men han har jo lagt igjen lappen til Isak da, og tegnet han mens han sov.... Men NÅ MÅ DET KOMME MER!!! En sms eller noe!!!!!!!!

177
kaija

Kan det bety at det var Jonas som banka på døra i går

178
❤️❤️❤️

Nei, det var jo ikke det. Passer ikke med det han sa!

179
sara

Nei. Går heller tilbake til gårsdagens klipp og ser det på repeat...

180
J'ene

Even skriver at han ikke sover- for soving er i slektskap til døden.... hmmmm
Hvordan skal man tolke det?

181

Folk som er plaget av mindre og større ting sliter gjerne med å sove ettersom alt er bygd opp av "en høster det man sår"-prinsippet.. I en generelt negativ tilstand er det fort gjort å føle at det å sove er bortkastet, menneskets trang til å gi mening ut av ting uansett situasjon, rettferdiggjørelse hos enkelte.. kan være det.

182

Jag är helt för Isak och Even men är nu väldigt besviken för att Isak obviously missade Magnus föddelsedags firande. Vill inte att han ska förlora sina vänner men det går mer och mer mot det hållet och jag gillar det inte (Och för att jag gärna ville se om Magnus fick till det med Vilde eller inte då jag low key shippar dom två)

183
Vilde og Magnus

Se insta: jonas9000

184

Ja jag såg det men det gjorde mig bara ännu mer nyfiken på att SE vad som egentligen hände mellan dem haha

185
Idun

Hva med bursdagen til Magnus? Var ikke den igår? Lovet ikke Isak å bli med på den?

186

Sååååå Isak var ikke til bursdag?
Draamaa

187
lmao

JEG LER OMG hva var det eskild gjorde med veggen mon tro

188
Tussetetterskam

Huff, det kommer til å bli en vanskelig uke for Isak. Kompisene er driit pist at han ikke var med og feiret Magnus lørdagen. Emma er pist for fredagen og Even får sikkert noia og unngår Isak hele uken... og Isak stakkars er IN LOVE.. Kvir meg til en frustrerende uke i Skam ? men det løser seg nok til fredan ?

189

Jonas kommer på døra til Isak og sier at han har skjønt alt og at det er greit.... <3 <3 Yes?

190

Å jaaaa, det håper jeg virkelig! ?

191
Queen

Det blir vanskelig for Isak å komme ut av skape

192
iene

Sjekk Jonas sin instaprofil, var fest og feiring av magnus i går! hvordan forklarer Isak dette? :/ Og Hva betydde tegningen? Var en vanndråpe i halsen på den ene, og det var jo det Isak "unnskyldte seg med, med at han ikke klarte å holde pusten noe mer, at han fikk en vanndråpe i halsen, Mens den andre figuren hadde ikke vanndråpe, og et sto "i et annet univers" over :/

193
Henriette

Åååh, stakkars Isak <3

194
ObsessedMedSkam

De får ikke lov til å tulle det til nå assa. Det eneste de får lov til å ødelegge nå er svampen til Noora. Så plis, redaksjon, ikke gjør no kødd med Even og Isak. Vet det er en Dramaserie men liksom halloisen. Dere kan vente noen episoder i hvertfall. Takk

195
Whaat

Det betyr at de sov sammen lørdag-søndag også?!??

196
Siss

Ja, to gutter på 16 og 19 år som er skikkelig forelska. De har heeeeelt sikkert SOVET sammen i to døgn. ??

197
Jonas

Fikk litt vondt av Isak nå, men håper alt fortsatt vil være bra mellom dem.

198

Men hvad med vennens fødselsdag?

199
Lilly

Hva betyr Samme tid et helt annet sted???

200
Charlie

Det virker som Even har en eksistensiell krise

201

Oj da....

202
Skamgutt

Jonas kommer til å være jævla sur pga bursdagen til Magnus. Spennende å se hvordan det løser seg. Emma er garantert sur hun også. Skam på sitt beste 🙂

203
Noora

Nå må Isak snakke med Noora før hun setter i gang spekulasjoner med Eva og de andre igjen....

204
asdfghjkl

What?! Dere kan ikke gi oss bare drøye 2 minutter, når ting er så spennende som det er akkurat nå!