Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

768 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Marita

First

2
ÅÅÅ JAA!!!'

Åå herregud så bra!!!!!!'

3

Deilige, fine kjærligheten.

4
Mira Aanis

I knew it! Visste at dette skulle skje!!!

5

Oh my God! Du er synsk jo!

6
Danmark elsker SKAM

Jeg bliver så glad, når der kommer en video! Jeg glemmer helt, at det her bare er skuespil! Isak (Tarjek Sandvei) og Even (Henrik Holm) er så fantastiske skuespillere! En skam de ikke er kærester i virkeligheden, haha. De har en god kemi sammen <3

7
Endnu en dansker

Så enig i det med kemien! Min veninde og jeg snakkede netop om det samme igår.. De er så pisse dygtige, især når man tænker på alderen. Der er flere mere voksne og erfarne skuespillere, som ikke ville kunne klare sådan en karakter, men de nailer den bare begge to!

8
Danmark elsker SKAM

Sorry... Isak hedder Tarjei Sandvik Moe 🙂

9
Norge

Det er så hyggelig å lese danske kommentarer.

10

Vi eeeeelskker SKAM på alle planer - fantastisk!!! Isak og Even ??

11
Thea

Enig, haha! Elsker Danmark, og elsker når Danmark elsker oss ?

12
Frøken N

Omg!! Kunne ikke blitt bedre:-)

13
helfjes

?? åhgud! Så bra!

14

Verdt og vente på.
Livet bedre uten psykisk syke folk rundt meg kommentaren, var kanskje ikke så lur hvis Even faktisk er det slik mange tror. Men håper ikke det da.
Ser ut som at de er kjærester nå da...
håper bare han tar en prat med Jonas snart

15
Til Sonja,

Fuck 'em, girl, I guess he didn't know any better
Girl, that man didn't show any effort
Do all I can just to show you you're special
Certain it's your love that holds me together

Lately you say he been killing the vibe
Gotta be sick of this guy
Pull up skirt
Get in the ride
Left hand is steering the other is gripping your thigh
Light up a spliff and get high
Shawty you deserve what you been missing
Looking at you I'm thinking he must be tripping
Play this song for him tell him just listen

Don't
Don't play with her, don't be dishonest
Still not understanding this logic

16

Noen andre som lurer på hvorfor Even brukte opp sikkert halve boksen med papir, når de var på kosegruppa? Og hva med "narkotika"

17

Säkert för att ha en anledning att ta kontakt med Isak. Jag tänker på det där han snacka om att vara regissör i sitt egna liv

18
Papir

Det med papiret var bare en måte for Even å presse en samtale ut av/med Isak

19
Jeg tror at...

Det er jo litt som det Isak gjorde mot Emma , med det der du ser ut som seven fra stranger things. Sånn få overtaket og oppmerksomhet.

20
.....

hende fra stranger things hedder eleven, ikke seven..

21
Bubly

Hva snakker du om her ?

22
Ser du på ikke de

Di er kjærester ?

23
Evens historie

Overraskende at Even spurte Isak om hvordan foreldrene vil reagere allerede!
Jeg tror det er en grunn til det. Even har vært med på dette før. Med han kompisen som filmet da han fortalte om Romeo og Julie. Even var klar for å bryte med Sonja allerede da. Men kompisens foreldre aksepterte ikke forholdet. Det endte dårlig (selvmord, eller at det bare ikke ble de to). Even ble deprimert, droppa ut av skolen. Osv.
Det er dette som Romeo og Julie historien det refereres til hele tiden - ikke Isak og Even?
Tror han kompisen er viktig.
Hvorfor bruke tid på han ellers - i så effektive episoder der alt har en betydning? Even kunne jo bare ha filmet prosjektet sitt selv.

En annen ting: Har sett de siste minuttene fra bassenget om og om igjen.
Sjekk det ut. Den lille jenta kjenner igjen Even. Det er filmet sånn at hun ikke ser på Isak OG Even, blikket hennes er BARE på Even.
Er ganske sikker på at Even har vært i det huset før (sjekk blikket hans i klippet etter).
Er det huset til han kompisen ("en jeg gikk på barneskolen med")? Eller huset til foreldrene til Even (dvs at det er lillesøsteren hans)?
Tror ikke det var siste gangen vi får se/høre om det huset ...

24
Monis

Det var godt observert. Dette kan ikke ende bra. Ønsker at det skal det, men så mange hindringer de to skal møte på veien. De har det helt perfekt når de er alene. Kjemien er perfekt, men de må face verden og det er da alt går til ... håper det ordner seg. Jeg blir helt stress...,

25
monis

Jeg tror det er bare en måte å hinte på at han vil at han vil at de skal bli sammen. Tror ikke det behøver å ligger så mye mer i det ..

26
merry christmas

det er ikke illuminati heller da lol

27

Jeg skjønner ikke? Even snakket ikke om kompisen sin i denne episoden? Isåfall når?

28
xoxo

Hvis du ser på det klippet der Even er filmet, på den gamle skolen sin, så sier han som filmer at Even er bestekameraten hans. Noe må jo ha hendt siden Even har byttet skole og vi ikke hører noe om denne bestisen?

29
Glad

Trodde skam skulle ta en pause siden jeg leste tittelen

30

Hvordan vet du om Even`s historie?

31

Hvordan skulle han ellers vite at det finnes et basseng i kjelleren? Han har vært der før.

32

Vel, han sa det var huset til en han kjente på barneskolen. Han kan lyve. Men jeg tror heller han så en mulighet med Isak og bassengscenen fra R + J. Eller noe helt annet.

33
Evak

Tenkte akkurat det samme!

34
Ingrid

OK du har rett lol du er beast

35
Enig

Ja, enig. Even var ganske raskt med å spørre om foreldrenes godkjennelse...

36

Alle er jo så obsessed med små detaljer. Skam er en ungdomsserie som er så bra som den er fordi man kan kjenne seg igjen. Da tror jeg ikke alle setninger de sier har en "hidden meaning" om at de har vært på mentalt sykehus..
Jeg tror ikke alle går med seg alle små detaljer som f.eks. blikket til den lille jenta, så tror ikke det har noen større betydning

37
Trine

Tror du er inde på noget vigtigt.

38
cess

Du er inne på noe ass! Håper virkelig du har rett med tanke på romeo og julie-referansene.
Og det med huset- Hvordan ellers skulle han bare visst at det var et basseng der? Han hadde jo vært der før, virket det som. Kanskje foreldrene sitt hus ja! Hohoi!

39

Foreldrene sitt hus? Da hadde han ikke trengt å bryte seg inn, halloo

40
Illuminati confirmed

Det kan jo være at Even har et dårlig forhold til foreldrene sine, slik Isak har med moren. At han ble kastet ut hjemmefra eller rømte. Han bor jo på hybel/kollektiv slik vi så når Even og Isak lagde ostesmørbrød. Tror godt hun lille jenten som catchet dem i bassenget kan være lillesøsteren til Even.

41

omfg det her er veldig real, tenkt på noe av det samme og tror du er inne på mye lurt

42
yea babe no way

kanskje er det huset til Even og han ville at foreldrene hans skulle catche dem i basenget fordi de har kastet ham ut fordi han er gay...

43
Even i kjærlighet?

Aiii, vinden har endret retningen sin. Nå er det Even som er skikkelig obsessed with Isak❤ og sånn er Isak fortsatt (selvfølgelig) men viser det ikke jo tydeligvis

44
Enkel forklaring

Legg merke til at Even har røyka greit med grønt når han snakker om noia. Bad trip? Og røyker han så ofte som man får inntrykk av, vanker det sikkert en del noia. Behøver ikke ha noe med psykisk sykdom å gjøre, utover at han seff ikke blir kvikk og sprudlende av å røyke tett.

45
Maja

Jeg tror Even er smart nok til å tolke det i kontekst. Psykisk sykdom er jo en stor gruppe lidelser. Det er enormt stor forskjell på å gå gjennom en depresjon og å ha f.eks. en eller annen personlighetsforstyrrelse (ikke at ikke folk med personlighetsforstyrrelse kan lide av depresjon, men vanlige folk kan også rammes av depresjon).

Even har åpenbart tatt ett års pause fra vgs, så noe har jo ikke gått helt etter planen. Jeg bare håper prognosen er bra.

46

Even sier han skal lage en film om Isak en gang. Dette er filmen. Tegningen som han la igjen på rommet til Isak så ut som et storyboard (det man bruker for å tegne en film) Even har kanskje ikke så lenge igjen å leve, eller så er han psykisk syk og forsøker å skape sin egen virkelighet, noe hans noia for alternative univers forsterker fordi han hater tanken på at ting skjer rundt han uten kontroll.

Det er Even som har tatt iniativet hver gang de har gjort noe sammen, røyke i vinduet hans, lage toast, stikke avgårde på sykkel og snike seg inn i bassenget. Alle disse øyeblikkene er klassiske euforiske "film øyeblikk" som regissøren Even står bak. Det blir nesten for bra til å være sant, og jeg tror dessverre filmen ikke har en lykklig slutt. "I alle bra kjærlighetshistorier er det noen som dør" - Even

47
Mari

Okei, Even er en slags fimreggisør. Han prøver tydelig å gjennskape filmøyeblikk i sitt virkelige liv. Han sa også at filmen om Isak skulle hete "Gutten som ikke kunne holde pusten under vann". Tror det betyr at noe negativt kommer til å skje med Isak as..

48
Hanna

...eller så kanske poängen är att kan Isak motbevisa Evens teori om att "I alle bra kjærlighetshistorier er det noen som dør". För så är det inte i verkligheten, och det är väl det Skam är ute efter att skildra?

49

Ble så redd når jeg så tittelen... Trodde Even ville ha en pause fra Isak... Hoppet nesten av stolen når Even sa han tar en pause fra Sonja

50

Even sier, etter endel nøling, "jeg tror de hadde digget deg". Kan det være at noe har skjedd med foreldrene hans? At det er derfor han har vært bort fra skolen og sliter litt?

51
Hadde vært

Folkens! De snakker ikke i fortid, de snakker i konjunktiv - det vil si om noe hypotetisk, i denne sammenhengen. De tør ikke å si "når" vi blir sammen eller "at vi er sammen" - de sier "hvis" for å markere at det er hypotetisk, og dermed "hadde vært". Hadde Justin kunnet grammatikken sin, ville han ha sunget "If I WERE your boyfriend"... Det er det de sier her.

52
Grammar freak

Kondisjonalis mener du. Konjuktiv er ikke en annen tempus (tid), men et annet modus. Brukes lite på norsk, men vi har det i "leve kongen" f.eks. For øvrig er jeg enig med deg: De snakker om noe hypotetisk.

53

Isak sa jo om faren: At han hadde tatt det greit. Det er bare en måte å si det på, tror ikke det er noe mer.

54
Stress ned

De snakker jo i æfortidspronomen" gjennom nesten hele samtalen. " (hva tror du hadde sjedd hvis..." )

55
Haaallllooooo!!!!!!!!!

Ja vi er ikke akkurat i norsktimen frk. Pirkefin?Vi snakker om Skam. Følg no med da?

56
Mariann

Jeg tolket den som "Hvis livet ditt er bedre uten psykisk syke folk i det, så kan vi ikke være sammen. Så da kan jeg ikke introdusere deg for foreldrene mine... men jeg tror de ville likt deg..."

57

Enig med Mariann. Det virket som Even var på gråten, da han sa det.

58
anna

Nei, for det var jo svar på "hva hvis vi hadde blitt sammen". "da hadde de digget deg" passer jo fint da. tror (håper ikke) vi skal legge noe mer tolkning inn i det!

59

Hvorfor HVIS?

60
Cess

Evt at han er sjuk?! Og at marijuanaen han røyker er medisinsk..

61
Evan

Er ikke medisinsk marijuana for psykisk sykdom i norge

62

Det finnes legemidler i Norge med THC, men ingen som røykes da røyking er helseskadelig uten at det gir noen ekstra gevinst.

63

Kanskje produsentene av Skam sender ut et hint til lederne i Norge?

64
Jo, på en måte

Tror ikke det er tilfellet her, men det er mulig å få henvisning fra fastlege til leger i utlandet som vil gi deg cannabis på resept. Så må man hente det i landet man har resepten (ofte Nederland). Even har vel vært en tur der da, siden han var så lenge borte. (Haha neida)

65
cess

hmmm..kanskje begge? 🙂 Nei, jeg vet ikke.

66

nei, men mange som vet at marihuana kan hjelpe dem bedre enn noen annen behandling kan fåt ak i det ulovlig og behandle seg selv på den måten

67

Selv om Even sa at han hadde fortalt det til Sonja, tror jeg ikke han har fortalt at det er Isak/en gutt, men heller bare at han har fått følelser for en annen.. Så noe sier meg at de forblir i skapet sammen litt til

68

Sa han ikke; jeg har fortalt Sonja om deg?

69
Deg, ikke det.

Han sier helt tydelig "jeg har fortalt Sonja om deg"

70
Pål

Det betyr allikevel ikke å bety at han sa hvem det var.

71
Det-ikke deg

Nei, han sa "Jeg har fortalt Sonja om det".

72
vet ikke helt

"Jeg har fortalt Sonja om det" tror jeg han sa

73

Var det jeg også hørte! Men undertekstene sier "jeg har fortalt Sonja om det"...

74
Hvor?

Hvor kan du finde undertekster henne?? Jeg kan kun finde undertekster på afsnittene inde på nrk.dk 🙂

75

Bare jeg som blei redd for at noen skulle komme inn i garderoben og lure på hvor Isak var? ?

76

Litt rart at han sa dem skulle ta en "pause". Hvorfor ikke bare gjøre det slutt?

77
hjerte smerte venter...

Jeg tror ikke det er psykisk sykdom som feiler Even. Jeg tror det er mye vere. Romeo og Julio... Jeg tror Even er dødsyk...

78
Philadelphia

Rome og Julie handler ikke så mye om døden, men om kjærlighet, forbudt kjærlighet. Homofil kjærlighet er fremdeles "forbudt" kjærlighet. Derav referansen, tror jeg.

79

Med tanken på hvor stor påvirkningskraft SKAM har på dagens ungdom, så tviler jeg sterkt på at selvmord/død blir en utvei for problemene som blir tatt opp i denne sesongen (homofili og psykisk lidelser). Jeg tror ikke NRK og SKAM redaksjonen ville tillat at det skulle blitt en "løsning" for Isak og Even. Det er ikke uten grunn at de har valgt homofili og psykisk lidelse som tema i denne sesongen; de ønsker mest sannsynelig og gi et mer positivt syn på det enn det samfunnet har den dag i dag. Død/selvmord vil gjøre det stikk motsatte...

80

En ting jeg synes er litt rart er at: når de var på kosegruppa så gikk Isak på doen. Da var Even der å så skulle Isak ha papir men Even brukte opp sikkert halve papiret som var i boksen. Hva var det for?

81
sara

OCD?

82
Even gjør triks

For å få oppmerksomhet fra Isak/gjøre seg interessant og å få han på kroken. Even hadde nok allerde sett Isak og blitt litt nysgjerrig på han.

83
julio

romeo og julio er bra greier

84
Sara

Å herregud, slutt. Det er bare så mye jeg kan takle her i livet og at Even skal være dødssyk er IKKE en av de tinga!!

85

Nettopp!!!

86

Nei, det går ikke an. Det blir for tragisk! Det ordner seg for Isak og Even - dette blir bra! ?

87
hjertesmerte venter

Even fortalte jo Isak tidelig at Romeo og Julie var en av hans favort filmer. han sa også at i alle gode kjærlighets historier må noen dø.
Jeg tror Even skal dø, og at han lager sånne må filmer for å bearbeide sin dødsangst.

denne seongen tar jo også opp mange aspekter ved tro og dø. Even sier han får noja, det blir litt for nært for han.

Se også på bakgrunden bak Isak. Bilde helt øverst på siden. En hodeskalle titer ut av et nese bor. flere hodeskaller kan du også se, kors, bakterier, stjerner.

Hvilke historier er det man husker best. grin så snør og tårer spruter filmene!! Julie Andem har valgt å fortelle de homofiles historie denne gange, og hun har tenkt å gjøre det på en måte som vi ikke glemmer. Hold dere fast.

88
Sandra

Nej ingen får dö!!! Det hade varit så hemskt, jag hoppas att det blir typ vad samhället kan kalla ett socialt självmord istället när de kommer ut. Ingen får dö!!! Det är också det sötaste jag någonsin har sett

89

Bare fordi jeg elsker skrekkfilmer betyr det ikke at jeg skal dø av den grunn, eller at jeg lever meg så inn i filmen at jeg regisserer livet mitt deretter. Excuse me

Tror det ordner seg for gutta jeg ass

90
NOIAAA

Jeg får helt noia av teorien din ;(

91

Jeg tror vi får kjørt oss følelsesmessig underveis, men jeg tror det ender bra for dem. Jeg tror serien skal vise homofile unge at det er håp og gjøre det lettere å stå fram som homofil i dag. Men jeg tror det blir tøffe uker framover, både for Isak, Even og oss som følger dem tett.

92

Ja, fy fader, vi er jo hekta. Men det er SÅ deilig å se at jeg ikke er den eneste som tenker på det her... hele.... tiden.

93

kansje han bare tar overdose og NESTEN dør..

94
Hilde

man kan ikke ta overdose av hasj, og så vidt jeg ser er det ingenting som indikerer at han driver med noe sterkere stoff 🙂

95

Noia, kanske har dödsangst eftersom hans föräldrar har dött? (egen tolkning)

96
hora w

dramatiskt okey?

97
Norge

Ja, han skal dø av bukspyttkjertelkreft hver øyeblikk. Hvert øyeblikk nå.

98
Juli

Hva tyder på at Even er psykisk syk?

99
Døden

tror det er det han sier når de ligger i senga, om å dø for å slippe unna tankene sine

100
Norge

Sikkert bipolar.

101
Noia

Even forteller at har en del noia. Se på utrrykket hans når han sier det. Han lurer på om Isak takler det eller ikke. Isak skjønner nok ikke hva han snakker om i det hele tatt.

102
svar til m

Vær så snill ikke si at Isak ikke vet hva han snakker om når du påpeker symptomer selv. Du er ingen lege, du kan ikke diagnosere en person ut fra noen klipp lol.

er bare her for å påpeke hykleriet ditt 🙂

103
Neida

Det er vel heller det at de synes det er litt problematisk å være kjærester i offentlighet. Ikke rart Isak ikke vet hva han skal svare..

104

Lurer jeg og på. Det er jo mora til Isak som er psykisk syk.

105

Isak sin erfaring med psykisk syke folk er vel i hovedsak moren eller og det er jo henne han ikke orker? Det Even sliter med vil nok ikke skremme vekk Isak. Dette kommer de seg gjennom sammen - dette er bare helt nydelig. Ser ikke på meg selv som fordomsfull men å se på dette gjør noe med meg på en positiv måte. Størst av alt er kjærligheten

106

Håper bare Even ikke gjør noe stort ut av det, for han ser vel at Isak ikke har noe bedre uten ham...

107
Har ikke fått med meg dette jeg.....

Flere skriver at Even har en fortid innen psykiatrien.....Når ble det nevnt, og hva er det folk tror liksom feiler han???

108
ikke jeg heller

Nei jeg har heller ikke fått med meg det at han har er fortid innenfor psykiatrien... Tror mange (inkludert meg selv) får et inntrykk at han sliter psykisk etter den samtalen om døden, det at han måtte gå skoleåret om igjen, det at han ikke har vært å se på flere dager og bla bla bla.

109

Enig enig enig! Sikker på at de vil greie det sammen ?

110
Lizzi

Enig. Så ut som den stakk litt hos Even. De er så søte da ❤️

111

Å nei...:( Hvorfor tror du det???

112

tror många spekulerar kring att Even har någon psykisk ohälsa på grund av att Even gått om ett år och bytt skola, det har inte kommit fram varför, det dem prata i klippet "hjernen er alene" och blicken i detta klippet när isak nämner att han mår bättre utan phykiskt sjuka (+att han inte heller finns på facebook eller instagram)

113

Ooops... blir pushet lenger og lenger ut av skapet nå, Isak...

114

Ansiktet til Even da Isak sa han livet hans var bedre uten psykisk syke rundt han...

115
Håpefull

Håper vi får vite mer om Evens bakgrunn snart, og så spørs det om Isak er moden nok til å takle det

116
Ingrid

Håper Isak finner den rette jeg sines Emma og isak passer best sammen ?

117
gå vekk

ikke ødelegg the moment med Straight-pratet ditt

118
Emma og Isak?? ?

Hvordan kan du synes det?!? ??? der er jo ikke nået mellem Isak og Emma?

119

Det var kanskje litt dumt sagt av Isak. Håper det ordner seg selv om det viser seg at Even sliter med noe sånt. Han er jo ikke som moren til Isak som lider av voldsomme vrangforestillinger. Full forståelse for at Isak har valgt å ikke ha kontakt med henne. Det er sikkert det beste her og nå.

120

De som sliter med psykisk sykdom har til felles at de alle står i en konstant kamp mot sitt eget hode og sine egne tanker. Man kan ikke unnslippe dem, (som Even nevnte tidligere). Det kan gå ut over vanlig funksjon, om det er depresjon, angst, bipolar lidelse, schizofreni osv. og resultatet er at man ofte isolerer seg, blir forlatt eller begge deler. Det er forståelig at Isak har fått mye å styre med med moren, og at det kan være tøft, men måten han snakker om henne på her er som om hun ikke egentlig betyr noe. Han tar fra henne all menneskelighet. Det er nettopp det som er en del av stigmatiseringen mot de som sliter psykisk: de er gale, de er ubetydelige, de blir usynliggjort og ignorert fordi det er tabu og ofte bringer med seg noe som er ubehagelig. De blir skuet bort, noe som igjen opprettholder stigmatiseringen, og det er ofte derfor unge ikke tørr å si ifra og snakke om psykisk sykdom. Jeg tenker at SKAM ikke hadde tatt opp denne tråden om de ikke skulle spille videre på den: derfor tror jeg Even sliter med noe. Det vil utfordre tankegangen og måten Isak stigmatiserer. I tillegg er det genialt å ta opp dette i en sesong som skal handle om "gutta", ettersom de har det vanskeligere for å åpne seg og å tørre å innrømme at de sliter psykisk. De tar et oppgjør med matchokulturen.

121

foeler at han ikke skulle ha sagt det.. er jo litt harsh.. og even trenger jo ikke aa vaere som moren. Isak er kanskje hva even trenger for aa bli "bedre"... lykkelig.. han har sikkert lenge sliti med foelelsene sine, vaert sammen med sonja, naar han kanskje ikke har vaert intressert osv..

122

Vet, forferdelig trist!

123

Så veldig fint

124
Smulan

Okej, nu dog jag.

125
svensk

jag kan relatera. skrek högt rakt ut och min bror förstod direkt att det var skam...

126
natti

ehh hallo wtf isak

127
omggggggggg

OMG OMG. Could someone translate conversation in English pleaseee????????

128
Anna

Thanks a lot to all the people for the translation?There was the channel on YouTube where some kind person uploaded this parts with English subs... but smth happened to it?

129
copyright

Because of copyright issues (the songs especially) NRK/Skam does not have the right to broadcast for a larger international audience, that´s why. You should put some pressure on your "local" broadcasting network to bye the series! It is interesting that when NRK presented Skam to other broadcasting networks this spring Germany and others claimed that the Skam did not apply to their culture (too much drinking ect) - now people from all over the world are sucking this in! #inyourface

130
I tried :)

I: Hei
E: Halla
- Isak walks over to Even -

I: Where have you been?
E: I.. Have told Sonja about you, and we've decided to take a break.
E: What do you think about that?
I: Cool/dope.
E: Yeah?
I: Or.. if it makes you sad, then.. I hope it's not my fault.
E: But I'm not sad!
I: No?
E: No!
- Even kisses Isak -
E: What do you think your parents would've said if we started dating?
I: I think it would go well.
E: Yeah?
I: Or I mean, dad probably wouldn't have anything against it.
E: But not mom?
I: My mom is insane.
E: How?
I: She.. The circumstances are totally crazy.
I: She thinks the world is going under, that my uncle is Donald Trump! My uncle is not Donald Trump!
E: Ok..
I: But anyway, I haven't talked to her since I moved out.
E: So you don't have contact with her anymore?
I: No, I've decided that life is better without mentally ill people around me.
E: - stays quiet-
I: What do you think your parents would've said about me?
- the bell rings -
E: I think they would've loved (you).
- Even leaves -

131
Guingo

Thank you love you

132
Thanks!

I dont know who you are... but I totaly love you. Thank you so SO much! 🙂

133
Translation

Isak: No… I have decided that my life is much better without mentally unstable people around me Isak: What do you think your parents would say about me? *Bell rings* Even: I think they would love you.

134
Translation

Even: But your mom? Isak: My mom is crazy Even: Crazy how?
Isak: She’s just crazy… she thinks the world is going under. That my uncle is Donald Trump! …. my uncle isn’t Donald Trump! Even: pfff okay! Isak: I haven’t talked to her since I moved out
Even: So you aren’t in contact?

135
Translation

Isak: Or… not if it makes you sad.. I hope it’s not my fault. Even: But I’m not sad! Isak: No?
Even: No! Even: What do you think your parents would say if we were together? Isak: I think they would be okay. Even: Yeah? Isak: I don’t think my dad would mind

136
Translation

Here you go:)
Isak: Hi Even: Hey Isak: Where have you been?
Even: I… I told Sonja about what happened. And we have decided to take a break… What do you think about that? Isak: Great! Even: Yeah?

137
The translater

Isak: where have you been?
Even: I told Sonja about you, we are taking a break
How do you feel about that?
Isak: Cool
Um not if it makes you sad
Even: I'm not sad
What would your parents say if we became a couple?
Isak: They wouldn't mind.......well dad wouldn't mind, but my mom is mental she thinks it the world is coming to an end and that my uncle is Donald Trump. Witch he isn't
I haven't spoken to her since I moved out.
I decided the life is better without mentally ill people around me....
What would your parents think about me?
Even: They would adore you

138

Even told his girlfriend about him and Isak, and they are on a break. Both Even and Isak are happy about that, and Even asks Isak what his parents would think if they became a couple. Isak says that his dad would probably be okay, but his mother is crazy. She thinks the world is coming to an end, that Isak's uncle is Donald Trump ++. Isak says that he has not spoken to her since he moved out. Even asks if they are not in touch anymore, and Isak says that he decided that his life is better without mentally ill people in it. (a lot of comments about this clip is Evens reaction when Isak says that - he might be mentally ill and hurt by that comment). Then Isak asks what Even's parents would think about him, and Even says that they would have loved him

139
Anon

Agreed! Please!!! We love them here in the U.S.!

140
Yoki

Isak: Hi
Even: Hello
Isak:Where have you been?
Even: I told Sonja about it, and we decided to take a break. What do you think about that?
Isak: Awesome.
Even: Yeah?
Isak: Or like, if your sad, I hope it's not my fault.
Even: I'm not sad
Isak: No??
Even: No.

Even: What do you think your parents would think of us?
Isak: I think it would be okay.
Even: Yeah?
Isak: Well, dad wouldn't mind.
Even: But not your mother?
Isak: My mother's crazy.
Even: How?
Isak: It's just crazy. She thinks the world is going to end. That That my uncle is Donald Trump. Donald Trump is not my uncle!
Even: Pjuh, okay.
Isak: But I haven't talked to her since I moved out.
Even: So your not in contact anymore?
Isak: I've decided that my life is better without mentally ill people around me.
What would you're parents think about me?
Even: I think they would love you.

141

tror det hadde passet in phew istedet for pjuh

142

Some guy does that on youtube 🙂

143
OMFG ASDFGHJKL

Basically he asked Even where he had been, and he answered that he had told Sonja about them and that they decided to take a break in their relationship. Then Even asked if Isak's parents would be okay with them being together. His father wouldn't mind, but his mother is "crazy", so he decided that he would be better off without her. The problem is that Isak said directly to Even: "I'm better Off without mentally ill people in my life." Later, Isak asked Even what his parents would think about him and Even answered "they would love you".

144
Highlights

Isak: Where have you been?
- I told Sonja and we decided to take a break. How does that make you feel?
- Good, or yeah, hope it not my fault.
...
Even: what do you think your s´parents would say if you got together with me?
- It would be fine I guess. Or my dad at least.
-NOt your mom?
- No we dont have any contact. I've decided that my life is better without psychic sick people around me.
(Even gives him a look...) Silence...
-What do you think you parents would think of me?( Even looks like got hurt by the comment about being sick)
- I think they would dig you. KIss.

145
Marr

Isak: Where have you been?
Even: I told Sonja about it. And we decided to take a break... What do you think about that?
I: Cool.
E: Yes?
I: Or, I mean if that makes you sad I hope thats not my fault.
E: *laughing* I'm not sad.
I: No?
E: No.
*Kiss*
E: What do you think your parents would say if you were with me?
I: I think it would be fine.
E: Yes?
I: Or, my dad would probably not mind.
E: But not mum?
I: My mum is crazy.
E: How?
I: No its just mad. She thinks the world will go under. And that my uncle is Donald Trump... My uncle is not Donald Trump.
E: Ok.
I: I haven't spoken to her since I moved out.
E: So you are not in contact anymore?
I: No. Or I've decided my life is better without having mentally ill people around me. ...What do you think your parents would have said about me?
*bell ringing*
E: I think they would dig you.

146
you`re welcome

isak- hey
even-hello
isak-where have you been?
even- i have told sonja about you, and we have decided to take a break.what do you think about that?
isak-cool
even-yeah?
isak- yes or if that makes you sad, i hope its not my fault.
even- i`m not sad
isak-no?
even-no
isak- what do you think your parens would say if you got together with me?
isak-i think it would be fine
even-yes?
isak-or my dad would probably not have anything against it
even- but not you`re mom?
isak-my mom is carzy
even- how?
isak-she is in a really sick state, she thinks the world is going under and that my uncle is donald trump, my uncle is not donald trump
even-okey
isak-but anyway, i havn`t talked with her since i moved out
even-so you two dont have any contact anymore?
isak- no or i have decided that my life is better without mentally ill people around me.
what do you think your parents would think about me?
even-i think they would love you.

147
ilikeit

translate pleasze

148

You should learn Norwegian, just so you can watch this. It's SO GOOD. ?

149
Isaeven

Even gold his girlfriend he want a brake. He Ask Isak what his perents wil think og They where a couple. Isak sand his mom is psykisk sick.
Even said that he thougt his perents will love Isak

150
Isak fucked up

Ohhhhh no, han sa ikke det

151
Uff, det skulle du ikke sagt, Isak :(

"Livet mitt er bedre uten psykisk syke folk rundt meg. "

152
Uff uff ja ):

Isak,pass på hva du sier 🙁

153
YESS!!

Kjærligheten seirer

154
RETT I FELLA

Åh herregud Isak, hvorfor sa du at du ikke ville ha psykisk syke folk i livet ditt?! Even kommer til å få noia og trekke seg unna!!!

155
Gjest

Jeg elsker Isak og Even!!

156
Isak+Even❤️❤️

Noia er ikke en psykisk sykdom, det er et begrep på stress eller at det står helt stille i hjernen.. Det er ikke en psykisk sykdom, og jeg skjønner ikke hvorfor alle tror Even har en diagnose, altså hvordan har det kommet frem i serien? Kan noen forklare?:)

157
Oi..

Herreguuud??? men hva om Even er litt psykisk syk ? kjærligheten seirer uansett ... de er så bra?

158
Endelig!

Så herlig! De snakker allerede om å bli sammen, selv om de såvidt har blitt forelska. Om foreldrene og hva de vil si. Tydeligvis flere bekymringer (tidligere) når man er homofil enn heterofil. Man tenker at det påvirker de rundt en også.

Kyssing i garderoben... De outer seg selv snart!

159
Er flere bekymringer (iallefall for meg)

Det er rart det der - for jeg (er homo) tenker ofte på hva andre tenker og mener til en viss grad. For eksempel om jeg kysser min samboer så gjør jeg ikke det overalt - for jeg tenker om noen kanskje blir støtt - eller hva tenker og mener folk om ditt og datt. Selvsagt er mine foreldre ok med at jeg er homo og min samboer (i over 5 år) og det samme vet venner og kollegaer. Men når jeg møter ukjente mennesker så holder jeg noe tilbake - og tenker på hvordan vil de reagere. Eksempelvis lar jeg av og til være å korrigere folk som spør om min samboer som om hun er ei dame - om jeg vet jeg neppe vil møte dem så mye i andre sammenhenger. Når jeg var yngre tenkte jeg på hvordan venner ville tenke om jeg tok med kjæreste. Og jeg tenkte på reaksjoner når jeg har tatt med samboer på jobb-fest etc. (der en tar med samboer/kjæreste). Så har det alltid gått greit - men en har det i bakhode. Tenk om det er noen som ikke synes det er ok. :-S mulig mest i mitt hode - og at en bør slutte å bekymre seg.

160
Hetro

Kanskje kan SKAM være med å bidra til at du (og mange andre) skal slippe å bekymre seg over de tingene der.. Jeg forstår både bekymringen og tankegangen, men strengt tatt skal du bare behøve å være lykkelig i nuet med den du elsker- gutt eller jente.
Håper virkelig vi kommer dit en dag, at folk er folk og kjærlighet er kjærlighet! ❤️

161

Jeg vil meget hellere, at nogen ser dem kysse et eller andet sted, end at Sonja fortæller det til Emma, og det på den måde bliver spredt ud udover hele skolen. De fortjener bedre end det. Men mit hjerte eksploderer af det her klip og det smil til sidst! (3rd time's a charm - lad mig dog kommentere)

162

Det er fordi kommentarerne bliver læst igennem før de bliver postet. De kommer i løbet af nogle minutter. 🙂

163

Jeg håbede lidt, at Jonas kom ind da de kyssede. Så kunne Isak og ham få en god snak.

164

Jeg vil meget hellere, at nogen ser dem kysse et eller andet sted, end at Sonja fortæller det til Emma, og det så på den måde bliver spredt ud udover hele skolen. De fortjener bedre end det. Men mit hjerte eksploderer af det her klip og det smil til sidst!

165

Jeg vil meget hellere, at nogen ser dem kysse et eller andet sted, end at Sonja fortæller det til Emma, og det på den måde bliver spredt ud udover hele skolen. De fortjener bedre end det. Men mit hjerte eksploderer af det her klip og det smil til sidst!

166

Håber ikke nogen ser dem - heller ikke at Sonja spreder det.. Synes den bedste måde ville være at de selv fortalte det, altså at de var så trygge ved det hele at de følte at de kunne sige det, og så få støtte fra vennerne osv. og ikke blive presset ud i enten at sige det eller lyve (endnu mere)... Men ja - elsker dem også!

167
ineffektiv

Herlighet, som jeg smiler, this totally made my day. Litt redd for den psykisk sake folk kommentaren, men ellers var dette helt perfekt, akkurat hva jeg trengte 😀 <3

168

Hallo, jeg er så forelsket i Even at jeg nesten føler meg utro

169

Jeg er også så betatt av Even. C vi er altså flere som er det. De øynene og smilet hans. Takk for at de fant han, han er perfekt cute ?

170
Gjest

Han ser ut som min tenårings kjæreste. Blir helt forelsket igjen!!

171
Even

Også mig. Han er jo drømmefyren, James Dean. Så god stil, så intense øjne og den skønneste latter!

172
Samme her...

Samme her lol... Har kjæreste, men er så jævlig forelsket i Even.. I tillegg er Even bare en karakter, men likevel... Livet er hardt assa

173
Veit

Skjønner helt hva du mener! Det kiler liksom i magen min når Even snakker og kysser Isak... Er en helt rar og fantastisk følelse

174
Jepp.

Samme her. Komisk! ? Men sånn er det! Han er kjekk da. Og jeg elsker stilen hans ?

175

Omg same!!

176
Marie DK

Jaaa sådan har jeg det også. <3
Jeg er head over heels forelsket i Even og Isaks kærlighedshistorie.
Det er så smukt. Skuespillerne er så dygtige og troværdige. Glæder mig allerede til mere <3. Kom bare med det 🙂

177
Mariann

Skam redaksjonen, jeg Innrømmer at skrivingen her er mesterlig - Isaks kommentar om at livet hans er bedre uten psykisk syke folk rundt ham er fullstendig troverdig og forståelig.

Men faen så vondt det var å høre den. Stakkers Even, herregud.

178
Natalie

❤❤❤

179

Fredagens episode bør være lenger enn stusselige 20 min!

180
Schmook

Det er bare å kikke i programoversikten, det. Begynner 20.35 slutter 21.00. 25 minutter, altså.

182

Du kan se på nrk sitt sendeskjema at episoden på fredag er 25 min.

183
Halla

I think so too. They've realeased like... 10 minutes in advance? Hoping for 40 minutes??

184
Malena

ååååååååå jaaaa <3 <3 <3 jeg er så glad nå ! ;P

185

Dette reddet dagen min! :D:D:D:D:D

186
Oh be still my heart

For noen skjønninger ???

Men Huff den kommentaren Isak kom med om psykisk syke er not cool ass ? Håper ikke Even tenker at Isak har det bedre uten han nå. Og kred igjen til SKAM produksjonen og skuespillerne! Dere er RÅÅÅÅ ????

187

Enig,men vi vet jo ikke at Even er syk da. Hvis han er det, så vil nok Isak være med han uansett. Mora hans er gal, som han sier det, og det er vel hun han tenker på når han sier dette. Nei, dette går bra. Det løser sig for Isak og Even, men det blir nok ikke rett frem. Men hjelpe meg, for et klipp - så mange følelser - og dyktige skuespillere! Dette overgår nesten klippet på lørdag, altså!

Nå må de bare begynne å fortelle det til venner og familie. Vi heier på Even og Isak!

188
Fy faen så fine❤️

Fy faen så fine. Godt å se dem sammen, shipper dem så totalt. Og alle andre evener og isaker (av begge kjønn) rundt om i verden som står alene i garderoben og er nervøst og intenst forelska og lurer på hva foreldre og venner vil tenke. Sier som William skrev for Noora i 2.ses: hvis ikke vi, hvem da? når dette er vanskelig selv i Norge? Vi må få alle ut av alle skap. Kjærlighet til, og for, alle❤️

189

er så glad for at det aldri ble bygget noe skap jeg ble dyttet inn i, slik at jeg alltid har kunnet vært åpen og ærlig om meg selv uten å tro at jeg er annerledes. Har aldri måttet "komme ut" på grunn av dette, og jeg håper så jævlig at en dag om ikke så alt for lenge blir det slik for alle. På en annen side er det interessant å følge Isak, for for første gang kan jeg føle på hvordan det er å være i dette berømte skapet, hvordan det er å være redd og usikker og å ikke tørre. Derfor blir det så ekstra digg når Isak nå tør å la Even kysse han i garderoben midt i skoletida. Og det lille smilet helt på slutten? Fy faen så godt skuespill.

190

Ja, dette er digg!

191
WHAT

Hvad sker der for det her !!!!! shit mand!!!! hvor er det sejt at kærligheden sejrer, og Isak bliver nød til at springe ud nu... de skal gøre det sammen, og det er så smukt <3 <3 jeg måtte fælde en tåre... og så isaks smil til sidst ! FANTASTISK !

192

Fantastisk ja. Heier på Even og Isak! ?

193

Oh my! Vakkert vakkert vakkert! Dette går rett vei ??? Kommentaren om psykisk syke er kanskje litt lite gjennomtenkt, siden han åpenbart tenker på mora si. Heier på Isak og Even!

194
Even

WE WERE ON A BREAK!!!
OMG. Pause? Seriøst?

195
Isen

Ross i friends sin replikk???

196
Ross-replikken va bra???

Haha,ja?Har ikke tenkt på d men er jo Ross sin replikk??

197

Det er en klisjé, jeg vet det. Men de hadde vært sammen ganske lenge, og det er veldig vanlig og utvikle et slags gjensidig avhengighetsforhold i den situasjonen. Så det er lettere å si at man tar en pause enn det er å si at man slår opp...

198

For når ens kæreste siger han (måske) er homoseksuel og kan lide en anden fyr giver det jo mening med en pause haha
we all know Even og Isak are meant to be <3

199
Haha

Elsker Friends-referansen <3 men enig, hvorfor slo de ikke bare opp liksom? Vil han ha henne i reserve? Wtf?

200
Unyttig Fun fact

Even har fødselsdato 12/2-97
"The One Where Ross and Rachel Take a Break"- var første gong sendt 13/2-97

201
JA HVAD FANDEN

de skal ikke holde pause Sonja og ham... de skal slet ikke være sammen!! OMG Isak har for første gang i lang tid optur i sit liv <3 <3

202

Endelig!! Nå ønsker jeg en samtale mellom Isak og Jonas. Og jeg håper ikke Even forsvinner igjen.

203
Please

Somebody tell something in English??? oh gaaad they are perfect

204
Hell yeah

Even told his girlfriend about Isak and they decided to have a break from the relathionship, so now he got time for only him 🙂

205

Even told his girlfriend about him and Isak, and they are on a break. Both Even and Isak are happy about that, and Even asks Isak what his parents would think if they became a couple. Isak says that his dad would probably be okay, but his mother is crazy. She thinks the world is coming to an end, that Isak's uncle is Donald Trump ++. Isak says that he has not spoken to her since he moved out. Even asks if they are not in touch anymore, and Isak says that he decided that his life is better without mentally ill people in it. (a lot of comments about this clip is Evens reaction when Isak says that - he might be mentally ill and hurt by that comment). Then Isak asks what Even's parents would think about him, and Even says that they would have loved him

206

In short:
Even had told his girlfriend everything. They are now on a break. He then ask Isak what he thinks his parents would say if they told them about themy being together.
Isak says his dad will be cool, but his mom is ... well, she thinks his uncle is Donald Trump... (it's obviously not). Isak hasn't talked with her since he moved out, stating: "I decided my life would be so much better, not being around people with psychological problems" (this seems to sting Even a bit).
Isak then ask if Even's parents would approve of him. Even says: "they'd love you" (approx)

207
Vilde

Long story short:Even told his gf about "it", whatever "it" might be so they're on a break. Even asked Islak what his parents would say if they became a couple and Isak said his dad would be ok, but that his mom is crazy. The comment everybody is discussing is what isak said about his mom; "Life is better without mentally ill people being part of it". Because people think Even is mentally ill, they're going insane. Last comment was Isak asking Even what he thought his parents would think of him and Even said "I think they would dig you", kiss him and left.

208
Vilde

Long story short: Even told his gf about "it", whatever "it" might be so they're on a break. Even asked Isak what his parents would say if they became a couple and Isak said his dad would be ok, but that his mom is crazy. The comment everybody is discussing is what isak said about his mom; "Life is better without mentally ill people being part of it". Because people think Even is mentally ill, they're going insane. Last comment was Isak asking Even what he thought his parents would think of him and Even said "I think they would dig you", kiss him and left. The end.

209
Teacher

Isak asks Even where he's been. Even tells him he has told Sonja about Isak and that they have decided to take a break, and asks what Isak thinks of that. Isak says that's fine/good, but hopes that it isn't his fault if this makes Even sad. Even says that he is of course not sad, and asks what Isak thinks his parents would say if they became a couple. Isak says his dad will probably be allright, but his mom is crazy (he then explains that she thinks the world is about to end and that his uncle is Donald Trump, which he isn't), so she doesn't have any say in the matter anyway. He says he hasn't talked to her since he moved out, and that he has decided he is better off not being around people who are mentally ill. In the end Isak asks Even what his parents would think, and he says they would love him.

210
Kristine DK

Even tells Isak that he told Sonja about him and that they have split up. He then asks Isak what he thinks about that. Isak says awsome. But not awsome if you are sad because of me. Even tells him no. I'm happy and kisses him. Then Even asks Isak what his parents will think about them being together. Isak says that his dad will be ok. What about your mom? She is sick. She thinks that the would is about to end. Isak haven't talked to her sine he moved out. He says that he has decided life is too short to have mentally ill people around him. (Alot of people in here thinks that maybe Even is mentally unstable too). Then Even kisses him and the bell rings....

211
Marie DK

Isak asks Even where he has been, and Even tells him that he has told Sonja about the kiss.
Even then asks Isak what he thinks of this. Isak answers that he thinks it is cool, but only if Even is not upset because of it. Even is not and then they kiss.
Even and Isak talk about what their parents might think. Isak says that his father will be okay with it, but not his mother since she is mentally ill. However this is not a problem since they are not in contact. Isak says that he has chosen not to have mentally ill people around him. This makes Even look somewhat sad or at least thoughtful. Isak asks Even what his parents might say, and Even gives a positive answer and they kiss again as the bell rings. End of story 🙂

212
Erin

Even came to tell Isak that he told his girlfriend about Isak, and that they're on a 'break'. He asks Isak what Isak's parents would say if they knew about him, and Isak said that his dad would probably say something, and his mother would think that the world was going under. And that she thought that Isak's uncle was Donald Trump. Then Isak comments that he doesn't really care since he doesn't have room for mentally unstable/ill people in his life.

213
Pinned out

Short: Evens says that him and Sonja have taken a break in their relationship and that he has told Sonja about him and Even. Then Even asks Isak what his parents would think about they being in a relationship and Isak says that he don't have any contact with his mum "because I think my life is better without psychologically ill persons".

214
translation

isak: where have you been?
Even: I told Sonja about you, we've decided to take a break. what do you think about that?
Isak: great. or if it makes you sad... i hope it's not my fault you're sad.
Even: i'm not sad
Isak: no?
Even:No! (Kiss <3)
Even: what do you think your parents would say if we were together?
Isak: it would probably be okay. or my dad wouldn't mind.
Even: but your mother?
Isak: then something i don't understand (i'm danish) but the point is that "my mother thinks it would be the end of the world. but i'm not in touch with her, haven't been since i moved out.
Even: so you're not i contact with her?
Isak: No, i've decided that my life is better without mentally ill people around me.
Isak: what do you think your parents would think of me?
Even: i think they would digg you!

215
Hekta

Jaaaa, så deilig!! Isak+Even <3
Kjipt med kommentaren om psykisk syke om Even faktisk sliter med psyken da...
Men gud så deilig å se dette!
At det går an å bli så hekta på en serie, jeg sitter her og gliser for meg selv, og med sommerfugler i magen nå.. haha! 😀

216
Enig!

Jaaaa, dette var bra!

217
Fortalt

Fortalt det til Sonja. Da vet vel Emma og hva som har skjedd da, siden de to båndet så veldig.
Regner med Isak ikke kommer ut av skapet av egen fri vilje, men håper han skjønner at tiden er inne for å fortelle de nærmeste om dette snart.

218
Just sayin

Er ikke sikkert Even har fortalt Sonja at det er Isak det er snakk om - kanskje heller ikke at det er en gutt, for den saks skyld. Han kan bare ha sagt at han hadde møtt noen andre.

219
Slepis

Eller bare at de hadde vært og badet?

220
Skam fan

Jeg er so happy

221
Bye Even

Aiii... fikk veldig vondt da Isak sa at han ville ha det bedre uten psykisk syke folk rundt seg, og det tror jeg Even fikk også. Han fikk sikkert "heftig noia". Det er ikke tilfeldig at Isak nå slenger ut en slik kommentar: serien kommer til å ta opp stigma rundt psykisk sykdom også. Even sliter med et eller annet og har fått massiv støtte fra Sonja, derfor er det skummelt å dumpe henne. Kjenner meg igjen i Even.

222

Dette gir virkelig mening. Gud, hvordan skal vi klare å vente på resten??

223
Oh no!

SKAM gjør det igjen. Først hyler jeg "JAA"innvendig av glede for så å hyle "NEEI" da Isak fucker det helt til med kommentaren om psykisk syke mennesker! Even er helt nydelig forelsket og ser ut til å bry seg om Isak på ekte. Redd denne kommentarer gjør at Even skygger banen nå for å skåne Isak.

224
its me

skam ødelegger for konsentrasjonen min på skolen? må sjekke hvert friminutt

225

Jeg trodde seriøst det var over og ut da den kommentaren om psykisk sykdom falt, men ser ut som det gikk bra. Nå VET vi jo ikke noe om psyken til Even, men det hadde ikke overraska meg om han sliter med noe. Å være deprimert eller bipolar er tross alt noe annet enn å være dommedagsprofet.

226

Jeg aldrig jeg har set et skam klip som rørte mig så meget som dette!! Fandme godt skuespil!!!

227
Spike

I hope there's a english subtitle for this show. I really like this show.

228

According to NRK (the television channel that's responsible for this tv-series) there won't be any English subtitles due to copyright issues it'll cause.

229

If u take a look at earlier comments u will see that someone have translated the conversation

230

What did they say?
Can someone please, please, please tell me?

231
Å nei!!!

Jeg tror de ville ha digget deg.... Som i hvis det var... Isak screwed up med den "livet mit er bedre uten psykisk syke folk" kommentaren ?

232
litt morbid men

eller så var det bare samme verbtid som spørsmålet?
kan også være de er døde...

233
Julie

sier/hvisker han "ashole" på klipp 2:09??

234
Noia

Nå fikk jeg skikkelig noia! Hvorfor sa han det???

235
hvisker

Eller "sig noe" ... sådan til sig selv?

236
Endelig :)

Åhhhh <3
Virkelig verdt ventetiden! De er så søte sammen!!!!
At det går ann å bli så oppslukt i en serie... *flaut*

237
En pause?????

Hvorfor bare en pause?? Hvorfor gjorde ikke Sonja og Even det bare slutt? Da er jo fortsatt Sonja en mulighet for Even...

238

Det er jo et ganske heavy skritt å ta da, greit å ha Sonja å falle tilbake på 🙂

239
Ikke nødvendigvis

Tror Sonja har betydd utrolig mye for Even hvis det er slik at han har slitt med psyken. Er ikke rart at de fortsatt vil være der for hverandre. Synes det er kjempefint, og at Sonja virker som en utrolig god person, jeg. Men, håper Isak kan bli en som støtter ham like mye <3

240
Dama

Ohh my gaaaad!!!
Nå er jeg svimmel, ass..!! Så søtt og nydelig, mens jeg samtidig satt på nåler å bare venta på at noen skulle komme inn å se dem kysse....!
Er vel på tide å komme ut for kompisene snart?
Bare å vente å se hva som skjer, da. Gi meg tålmodighet!!!
Btw, kommenterer ikke for fort, har sett klippet to ganger allerede!!
#harikkenoelivselv

241
Endelig!

Å de er så fine sammen! <3 Hvis Even sliter med noen greier, så håper jeg at Isak og han kan finne ut at det sammen - og det er jo faktisk en forskjell på å være deprimert (som det virker som at mange tror Even er) og å være sinnsyk som moren til Isak er. Dette kommer de til å klare sammen, og ENDELIG er det bare de to <3 <3 Dette klippet var helt fantastisk!

242
Endelig...

...sjelefred