Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

938 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Skam fan

På tide med nytt klipp❤️❤️

2
Sibischi

ALTID tid til et nyt klip!! Even må svare !!!! #DanmarkElskerSKAM #Isak&EvenForever

3

ihh det bliver godt alt sammen nu

4
Kom nuuu Even

Hvis Even altså gider svare/kontakte Isak... Det bedste ville være, hvis han bare mødte op foran hans dør, og de kunne få sig en god og kærlig snak <3

5
SKAMalyse

Tid for balkongscenen?

6
Blodfan

Håper at even er borte litt og at han plutselig dukker opp på døra til Isak og de bare kliner til foran eskil og Noora. Håper at siste episode handler om at de tør begge to å vise at de er sammen i offentligheten.

7
hmm..

Hmm..0

8
Andrea

1st ❤️❤️❤️❤️❤️

9
Ipekriss

Add ipekriss på snap

10
Ååå, Isak

Herregud så søt han er, måten han skriver på... Geez blir helt forelska

11

Helt enig. Men nå må Even svare... eller kanskje han ikke svarer men de dukker opp på samme fest i kveld?

12
Kristine Nattfall

GUD så glad jeg blei da Isak fant den tegningen. Fikk nesten litt lyst til å grine.

13
Grineguri

Jeg satt og gråt

14

Me too!! <3

15

My sweet Jesus ☺️ Ggg

16
Oversettelse:

Ta meg nå!!!

17
Anonym

Skal jeg ta deg bakfra

18
Iiiih

❤️❤️❤️❤️

19
heueheu

Ro ned folkens

20
Aaaaaaa

То чувство когда ты русский и нихрена не понимаешь

21
Alle elsked Isak

Her har vi russern også

22
Evak?

-Привет Эван. Благодарю за рисунок. Когда ты положил его в мою куртку на самом деле?-
(Гугл в помощь)

23
Lilja

Selv om de parallelle universet i tegningene baserer seg på deres interne koseprat er det litt urovekkende at Even illustrerer ham og Isak sammen i et annet univers. Hva er det som gjør at Even ikke kan se dem for seg i dette universet? Så nysgjerrig!

24
Hva om

Kanskje det er mer som: nå er vi uvenner, men vi kunne vært sammen og spise ostesmørbrød med kardemomme om du er keen

25
Isaks Daddy

It is curious. I'm afraid Even is a user and manipulator. He keeps Isak at an arms length while giving him little tokens of affection. It worries me!

26

Men Even skriver jo på lappen "Samme tid et helt annet sted i universet". Så for meg virker det som han mener samme univers og ikke et paralelt. Tror Even vil være sammen med Isak. Han er bare ikke klar for det, uviss av hvilken grunn. Kanskje han ikke er komfortabel med å være åpent homofil? Kanskje han ble skremt av det Isak sa i Pause-klippet? Veeeldig nysgjerrig!

27

jamen fordi Even var ju ikke sammen med Isak når ham åt ostesmørebrød uten kardemomme!

28
Ehm?

Hvordan er dette urovekkende? Han har tegnet det i et parallelt univers fordi i dette universet kjøpte Isak ostesmørbrødet alene i forrige episode uten kardemomme, og i Evens ønsker hadde de spist det sammen, med kardemomme. Slapp av litt nå

29
Alle elsked Isak

KARDEMOMME

30
Ehm?

Må rette meg selv litt her, glemte at de i en tidligere episode laget ostesmørbrød med kardemomme sammen. Altså kommentaren og tegningen av de to sammen med kardemomme. Folk må slutte å overanalysere absolutt alt som skjer i hver episode

31
Hvorfor

må folk slutte å overanalysere? For meg er det halve moroa med serien, og hele moroa med å se den klipp for klipp framfor episodevis.

32

Tror nok dere overanalyserer

33
❤️

Hadde det vært så enkelt hadde de jo vært sammen Saken er likevel at de ikke spiser ostesmørbrød sammen fordi Even trekker seg. Av og på. Hot and cold. Så noe ligger bak.

34
Asfaltengel ?

Tegningene kan fungere som frampek

Tegning 1.
Rekkefølgen er motsatt. I den første ruta (nåtid) med vanndråpen, er Even og Isak sammen. I den andre ruta (framtid) er Isak trist og alene. Slik han har vært i det siste.
Tegning 2:
I rute 1 spiser Isak et stusselig ostesmørbrød alene (nåtid), mens i rute 2 er det kardemomme-ostesmørbrød sammen med Even (framtid?).
I tillegg er Isak under vann i tegning 1 (i skapet). I tegning to er han delvis (rute 1) eller helt (rute 2) ute av skapet. I rute 2 sammen med Even.
Eller det er lov å håpe....

35

Ja, la det være sånn! Heia Even og Isak! ???

36
Psst

Tror du misforstår kjære deg?

37

Tipper det har en sammenheng med Isaks kommentar om at han ikke ønsket psykisk syke mennesker i livet sitt, at han på en eller annen måte er avhengig av Sonja eller at det er noe fra fortiden hans som hindrer han i å gå inn i et forhold med Isak (med tanke på at han ikke er på sosiale medier Osv.) Kanskje han har en sykdom eller noe som han tenker han aldri kan bli kvitt, men at i en alternativt univers hvor ingen av disse tingene spilte inn så kunne han og Isak være sammen. Forhåpentligvis ender det jo med at de to sitter i vinduskarmen og spiser ostesmørbrød og ler i dette universet også ?❤️

38

Even hadde angst/depresjon og forsøkte å ta livet sitt da han gikk på Elvebakken, skiftet skole for det er kjipt å gå der når alle vet om det. Sonja støttet og hjalp ham sinnsykt mye gjennom det hele, så han kan ikke dumpe henne. Siden Even går på antidepressiva og det ikke er en god match med alkohol passer Sonja på alkoholforbruket hans. Og så vil han ikke belemre Isak med sitt angstfylte selv, men måtte bare gi ham den lappen med tegninga for han er like forelska som Isak.

39

Og det med et annet univers var det jo Isak som snakket om, så det er ikke noe Even i utgangspunktet har tenkt på, men en henvisning til Isak og det han snakket om

40

Det er det jeg tror også 🙂

41
Mariann

Det er jo ikke nødvendigvis slik at han ikke kan se det for seg? Han bare tegner virkeligheten slik den er, nå - de er fra hverandre, og ikke sammen. Men det han ønsker seg, og velger å illustrere, er jo en annen situasjon, en der de faktisk er sammen.

42

Men Even skriver jo på lappen "Samme tid et helt annet sted i universet". Så for meg virker det som han mener samme univers og ikke et paralelt. Tror Even vil være sammen med Isak. Han er bare ikke klar for det av uviss hvilken grunn. Kanskje han ikke er komfortabel med å være åpent homofil? Kanskje han wr redd for hva Isak vil gjøre om han finner ut at han sliter psykisk? Veeeldig nysgjerrig!!!

43

Greia var jo bare at han trengte ikke å spise ostesmørbrød uten kardemomme alene men heller spise ostesmørbrød med kardemomme med han! Trenger ikke være mer komplisert enn det...

44
Lilja

Poenget mitt er at selv om Even åpenbart også ønsker det, klarer han likevel ikke å la det skje. Han er av en eller annen grunn ikke klar for det universet.

45

Det står ikke "i et annet univers" på tegningen, men et annet sted i universet!

46

Det står ikke "i et annet univers" på tegningen, men et annet sted i universet.

47

Han skulle vel ønske at han og Isak spiste ostesmørbrød sammen i stedet for at Isak spiste det alene den dagen på skolen.

48
Sara

Nej, det var da bare sødt 🙂 Fælles reference og invitation om at spise freaky mad igen sammen 🙂

49

Joa, men ble jo tegnet etter Isak hadde ostete brød alene uten kardemomme i dette universet. Derfor ikke urovekkende, mer et ønske om at det var annerledes

50

Isak sa jo at han ikke ville ha psykisk syke mennesker i livet sitt, og Even sliter jo tydeligvis med noe.

51

Hva om det ikke var Even :O

52
Caro

France!! A friend talk me about it too! And thank you all for the translation everytime <3

53
Det var nok Even..

Det er jo basert på deres interne univers-greie, så det skal godt gjøre for en annen å kunne vite om det og i tillegg tegn helt likt som Even.

Dessverre så tror jeg ikke det blir noe happy ending i denne kjærlighetshistorien. Jeg tror ikke Even klarer å komme seg ut av skapet. Og så tror jeg at Isak møter en annen og får en super romanse med en som verdsetter han. Og da tar Even livet av seg.

54

Nei, det går ikke an! Det ordner seg, skal du se. Even +Isak = ❤️

55
lol nei ass

dette er ikke amerikansk såpe

56
Gjest

Herlig.. Digger kommentaren din <3

57
Oline

hvem andre vet om den interne kardemomme på ostesmørbrød-situasjonen deres?

58
Oslogay

Hvem andre skulle kjent til det med kardemomme og et annet univers??

59
Lala

Det er UTROLIG vanskelig å kopiere andre menneskers tegnestil. Tilnærmet umulig for en amatør.

60
Johanna

Ja, precis. Och vem annars skulle känna till kardemumma- och universumreferenserna?

Nu måste Even svara alltså! ??

61

For ikke å snakke om at det skal mye til at noen vet om alt det de har gjort sammen og snakka sammen om som det refereres til i den tegninga.

62

krysser fingrende for klipp med Vilde <3

63
❤️

Curious to know where all you non- Norwegian skam fans come from. So cool you have discovered this.

64
luigimaria43

Italy ( aka Vatikanistan )

65
Tysk fanbase

Tyskland, men snakker norsk (befriende på en måte å ikke være avhengig av undertekster ... harrr! 🙂 ). Har egentlig alltid fulgt mer med på norsker medier enn på tyske, så det er kanskje ikke så rart jeg ser på Skam akkurat som "alle" nordmenn gjør. ?

66
Gjest

germany 🙂

67
Rosie

Italy ^^

68
México

??????

69

America! Found it through a YouTube video and became obsessed immediately...it's taken going through some hoops to watch both seasons and all of this current one but well worth it. I love this show dearly!

70

Poland !!!

71
Spain but I'm Italian

Italian guy living in Spain. I found one video of Isak and Even on YT and fell in love immediately. I'm now addicted to their story, I've watched all season 3 so far and I'm now starting with the first 2 seasons.
One of the best shows I've ever watched!

72

Croatia 🙂

73
Tsjekkia

Kom igjen Even, skjerp deg og svar da!
#evenmåsvare #ikkekuli

74

I would love to introduce skam to some English speaking friends and would really like to know water you all find skam with English subs??

75
Gjest

google or search for hashtags on tumblr, twitter etc. search for skam eng sub

76

Slovakia 🙂 My friend fell in love with this. He watched SKAM from first episode. And so I. He understand and he translate me. <3

77
Maxxie

China, I LOVE SKAM 🙂

78
Evak?

Russia

79

Brazil!

80

Poland

81

Are you learning Norwegian to understand?

82

Google Translate 🙂

83
love uuuuu

Poland 🙂 Shoutout to all the awesome peeps translating clips for international fans and there is A LOT of us. This is absolutely amazing show and fandom, love u Norway <3

84
❤️

South Korea ?

85
Emil

Slovakia 🙂
I actually wonder if this Skam forum brings some people together in person 🙂

86
Cris

Spain, thank you for the translations!

87
Shir

Israel! 🙂 This show just came out of nowhere and got me totally hooked...everything about Skam is incredibly well-done, I love it ❤️ Thank you, Norway~

88
Anna

Russia❤️

89
sveen6

i'm from italy...i found a fan video about isak+even on youtube and i immediately felt in love. 😀
i saw season 1 and 2 in less then a week with english subtitles. <3
...i need more!!!!!!!

90
Kent Dorfman

Australia. I have to use Google translate to figure out what is going on. It's not really accurate I'm sure but you can kind of get the gist of it.

91
HEIA NORGE

Iceland 🙂 Finally I understand why I had to learn Danish for 6 years. It was all leading up to this moment in my life.

92

guatemala

93
Cris

Spain!

94
To Iceland.

Do everyone in Iceland learn Danish?

95
Iceland

Yep. It's obligatory for 4 years (and 2 more years in most high schools).

96

Iceland used to be a part of denmark!

97

It used to be a part of Norway before that

98
Uhmm...

No? Norway was the first to populate Iceland and was for a long time a part of Norway, not Denmark.

99
Denmark

First of all Danish and Norwegian history are quite similar since we had the same king of a lot of years. But Iceland was a Danish colony from 1814 and they got home rule in 1904 and sovereignty in 1918 and they first became independent from Denmark in 1944 so it makes sense that it would be Danish that they learn in school and not Norwegian.

100
Vero

Austria 🙂

101
Caroline

Latvia 🙂

102
peru

I`m from Peru!!! <3 <3 <3

103
Isen ?️‍?

Turkey ??

104
Hannah

Ireland xxx

105

Chile!

106
Smulan

Sverige! 🙂

107
Glad svensk som älskar skam

Sverige! I början var det svårt att förstå men nu förstår jag nästan vartenda ord!

108
Shit

Blir litt rørt av dette, jeg <3 (I'm a little touched. It's so amazing that so many follow Isak and Even. Love to you all)

109
Florentyna

Poland, again! ^^

110

Brazil

111
Aisak

Poland

112

Brazil! Saw people talking about it on tumblr and started watching with English subs <3

113
EvakIsReal

Mexico!

114

Israel!

115

Puerto Rico 🙂

116
esiban

jeg bor i wisconsin i usa
😉

117
Marie

France 😀

118
kpoptrashishere

Poland 🙂

119

Curious to know how non-norwegian-speakers understand anything at all?? Wth?

120
subl

lifesaver english subs!

...i mean i get it (not really)...NRK tv can't give us english subs for some kind of technicality, but at least they shouldn't stop who's trying to help us.
SKAM is becoming major all over the web and i can't see how this could be bad for them.

i will fight for this love! 😛
isak+even

121
Skam87

I have this theory, (i migth be totally of) but i think they want to keep the comment section under control. So they can delete hate comments and stuff like that. Just look at the comment section hete and on instagram. All love. When other websites post the clips it spins out of Control.

122
Skam

Nrk tried to sell it viral befor the third season, but none of the universal tvchanels wanted it, they though it was to "bold" to much partying, drinking, etc. They tried to make it happen with the name "shame" wich is skam on english and also with english subs. I think you can find the trailer on yt.:)) but as i said no one wanted it because they thought it wasnt gonna sell. And now Nrk isnt allowed to give out the vidios with subs and I mean i read somewhere that they where obligated to take down the websites who gave it out. Maybe the hope that all of the worldwide skam fans will stand upp and complain so nrk can get it viral. Another reasons none of the tvchanels wanted to stream the show was because the ment other countries was still watching alot of tv and having the episodes on internet would simply not work out. I also belive Nrk kan get tickets at get in much trouble if they give out the vidios with english subs. Hope you iunderstood my messy explenation and bad english!

123
USA Skam

Sometimes you Norwegians use English for one thing! Otherwise we rely on performances, context, cognates, Google translate tools, and of course fan translations. Also we can just admire the beauty of Isak and Even.

124

Sverige!

125
Emily

USA. People at my school talked about it, so I checked it out and I love it! Still on season 2 tho

126
Uxía

I'm from Spain, I found this show because of YouTube and I'm completely in love with it. And yes, I don't speak any norwegian so I just wait until it has eng subtitles. Actually, I'm also deeply in love with those who translate the show into english.<3 <3

127
Lilian

I'm from the Netherlands and I noticed it on Tumblr! It's actually starting to get a huge fanbase on there, with people from all over the world. People on there translate it for fun, so I watch it with English subtitles. Norwegian and Dutch are quite similar in some ways, though. It's mostly because of Isak and Even that I started watching SKAM, but now I've also watched season 1 and now I'm on episode 9 of season 2!

128

HAHA, leuk! Ik ben Noorse, maar ik spreek ook een beetje Nederlands 🙂 Ik probeer om nederlands te leren omdat ik hou van taalen. Ik hoop dat jullie SKAM leuk vindt en dat de taalen niet so moilijk is. 🙂

129
Kaaskoppen

Je bent niet de enige...

130
Lilian

Kijk, daar kan ik nou van genieten haha, Nederlanders vinden op een Noorse website

131
Hollandsk

And if you had heard Norwegian as it it spoken in Bergen, you would have found more similarities. In the central parts of Bergen you can find Hollendergaten. From Wikipedia:

"Fra 1400-tallet var gaten dominert av hollendere som hadde handelshus her. En av hollenderne som drev handel her var Sigbrit Willoms fra Amsterdam. Hun var mor til Dyveke, som ble elskerinne av Christian II av Danmark, Norge og Sverige fra 1507 og fram til sin død i 1517. Dyveke bodde i det som i dag er Hollendergaten 10."

132
Lilian

That's so interesting, I didn't even know they had that in Bergen!

133
Love skam ♥

France ! (:

134

Uruguay <3 <3 I loved this serie! I've discovered it on the internet!

135
Kiran

From India

136

Sveits ?

137
zürcher

geil, nomal en schwiizer oder ä schwiizerin!

138
Skam-lover

Sverige!! <3

139

France 🙂

140
alina

germany 🙂

141

Jeg bor i Danmark, og 90% av danskene jeg kjenner ser Skam haha

142

Taiwan!!

143
Cecilia

Från Sverige men har halva släkten i Norge så har inga problem med språket. Följt med sen första säsongen efter tips från en norsk vän. Fått med mig många svenska vänner den här säsongen!

144
Spirit

Belgium

145

Germany 🙂

146
Broo

I'm from Germany, too. ? And I really really love the show.

147
M_oondust

Poland here 🙂

148
Clara

Tyskland 🙂

149
Sue-Ellen

Watching from Trinidad and Tobago

150
Elodie

France^^ I'm so glad this show exists!

151

Germany! 🙂

152
Finlandssvensk

Finland även här! Elsker denne serien ass! <3 Försöker få alla jag känner att börja kolla 🙂

153
luigimaria43

Still crying : LARIAS forever!

154
Yrsa

Sverige!

155
Evak

Poland 🙂

156
Ines

Portugal 🙂

157
Liliana

I am too!!!

158
nextcomedia

Spain <3

159

Canada

160
Skammm

Poland ❤️❤️

161

Østerrike

162
Stulti

Germany

163
Rieke

Denmark

164

Finland! i love skam ❤

165
Christina

Denmark 🙂

166
esiban

jeg bor i wisconsin i usa
😉

167
Lisa

Austria 🙂

168

Sverige ?

169
Kukka

Finland! So grateful that they provide norwegian captions so that we who have learned swedish at school can also follow ❤❤❤ never been so happy to know swedish in my life.

170
Love Skam

France!

171

Colombia ✌️️

172
yeye

China ,haha

173
Non-Norwegians

All the non-Norwegian-speaking fans should join our English-speaking fangroup "SKAM - International fangroup"

174
Non-Norwegians

All non-Norwegian-speaking fans, should join "Skam - International fangroup" to discuss SKAM in English! 😀

175
ch skam-fan

Jeg er en schweizer som har boet i danmark. Gennem radioprogrammen språkteigen fant jeg skam-serien da de snakkede om dansk-"skamslang" ordliste.

176
Sonia

I'm from France !!

177
skaaamm

Canada!

178

Germany 🙂 I saw a video on youtube and simply had to start watching the show <3

179
HELENA

I'm from France, I have no idea how I got there but I sure know I cannot leave anymore!
Such a good show that it makes me wanna add Norwegian to my language skills set!

180

Albania

181
Aus bei mit

Germany

182
hmmm

jeg er fra sverige, men jeg såg noen som hva fra filippinerna og usa! helt sykt

183
Therese

Denmark 😀

184
sonia

from Australia, people on instagram and twitter led me here and now i love skam <3

185
yeahhh

I'm come from Belgium but living in Danemark for 5 months and a friend talk me about it. I love it <3

186
Eloweena

Finland! Skam är bäst ❤️

187
SkamFin

Hilsen fra Finland!

188
Alenka

Russia)

190
milla

i am from finland but i speak norwegian so i don't know if you count me as a non-norwegian 😀

191
Ingebeth

Denmark!!!

192

Ingebeth - så vakkert navn...

193
Nina

Germany 🙂 .

194

Kom igjen, Even!

195

Dagen er redda!! ??

196
Simon

Isak er too cute to handle, omg

197
Seriøst

Nummer 1: Hvorfor venter Isak så lenge med å ta kontakt?!
Nummer 2: Hvorfor svarer aldri Even med en gang? (Jeg har selvfølgelig en teori om dette)

198
Oslogay

"Even" har ikke svart fordi redaksjonen er busy med å moderere kommentarene våre, hehe

199
Teorien

Even sliter med noe og det er derfor han ikke svarer. Folk jeg kjenner med psykiske problemer som angst og depresjon fungerer på akkurat samme måte. Det kan gå timer eller dager mellom svar på tekstmeldinger og sosiale medier, om de i det hele tatt bruker sosiale medier, noe som er nok et fellestrekk med Even. Det er ofte grubling som gjør at de utsetter, eller at de forsøker å kontrollere omgivelsene ved å planlegge og være veldig taktiske i det de gjør. Even har allerede vist veldig mange tegn på at han tenker litt slik, faktisk fra første stund.

200

Dette passer bra med det han har sagt selv om at han ønsker å kunne være regissør i sitt eget liv.. (og at han har mørke tanker)

201
Stress

Hva er teorien din? Player?

202
Camillahardilla

1: Han har sovet i ganske mange timer. Håper jeg.
2: Han er mye opptatt. Pluss at han ikke helt vet hva han vil. Men hvorfor? Det vet jeg ikke.

Hva er din teori?

203
Hohoho

#2: han er kanskje med Sonja?

204

Syns det er bra Isak tar det lit rolig. For Syns det er Even som skal komme og ta kontakt. Nå har han begynt med den tegningen...

205

1. Fordi at han hadde vell lyst til å vente litt for å finne ut om han syns det var en god idé eller ikke? Det er ikke lenge siden han så Sonja og Even som utvekslet spytt.
2. Fordi alle går ikke klar med mobilen i lomma og spretter opp for å svare hver gang det kommer en tekstmelding.

206
Emilie

1. Det gjør ikke noe at vår kjære Even må vente litt.

2. Han må vente til Sonja er ute av syne før han kan svare.

207
Men seriøst da

Hva er teorien?

208
Lite å gjøre på

Fikk vel endelig sove og har brukt noen timer på det. Og så har han vel brukt tid på om han skal sende mld eller ikke.

209
Åja

Dessuten måtte han vel sove i sånn femten timer først?!

210

Isak prøver å være litt kostbar event er litt skeptisk selv om han er forelska?
Even, derimot, som jeg likeeeeeer, vet ikke helt hvem han er og hva han vil - så han går innogut?
....Eller Skamfolka prøver å dra ut historien...?

211

Svar på 1.: Jeg håper han har sovet helt fra han var ferdig med kebaben i går og til nå.

212
Nummer en

Han måtte vel tenke over hvert ord han skulle skrive sånn tusen ganger?!

Nummer to:ut med språket da?!

213
Språket er ute

Nummer 1: Ja, hadde sikkert gjort det sjæl...
Nummer 2: Noen ganger står det levert, selv om Even ikke har svart. Denne gangen står det ingenting. Kan være en glipp, men hvis ikke, så betyr det jo at Even ikke sjekker telefonen så ofte. Enten er han busy, eller så er det en annen grunn. Noen ting i serien kan tyde på at Even sliter med noe, og jeg kjenner mange folk med psykiske problemer som holder seg unna mobilen i perioder og utsetter å svare fordi de grubler osv

214
Mh , svar

Når Even var i klippet hjernen er alene hadde Even mobilen i lomma, som de fleste gutter så har de alltid mobilen i nærheten. Det er en annen forklaring på hvorfor Even bruker sykt lang tid på å svare. Orker snart ikke å vente på neste melding, enten fra Even eller Isak. Jeg hadde blitt crazy av å vente og vente på svar. Kanskje Even dukker opp hos Isak på natta? Håper det ass .

215
Ladida

#1 fikk vel nytt pågangsmot etter samtalen med Jonas + lappen i lomma
#2 Even sliter jo tydeligvis med noe...

216
Jeeee

❤️❤️❤️KJÆRLEIK la det skje!!!!!❤️❤️❤️

217
Veronica

I just smiled sooooo hard.

218
Nye tider

Skal Even endelig svare på en sms nå?

219

Apparently not...

220

nope

221

så formell da, kunne likegreit signert "mvh isak valtersen"

222
Anders

Hei Skam! Tusen takk for episoden på fredag. Den var fin. Når har dere tenkt til å legge ut en ny egentlig?

223
Er det mulig?

Å vente så lenge?

224

Nå må det nesten skje noe snart! Jeg vil ha mere Isak og Even!

225

Ja m, vi venter og venter! La det ordne seg mellom Isak og Even ?

226
Hahahaha!

Nå lo jeg høyt!

227
Kom igjen

Svar da, Even! ?

228

Kanskje vi må starte en ny hashtag kampanje :p #Evenmåsvare

229
Even

Hehe, la den der da du hadde time 🙂

Forstår hvis du er sur på meg, har vært en dust...
Hjernen har vært litt alene i det siste ?, kan jeg komme over i kvld? Tar med Kardemommen hvis du har brød og ost?

230
Isak

Den er grei. Jeg glemte osten ute, så den er litt svett. ??

231
Og Isak svarer?

Jeg hadde lyst på det i går men ikke i dag.
Ha en fin dag ?
Isak

232
Nei det funker jo ikke

Isak har jo jakka med inn i klasserommet. Men... Kanskje i gymmen på onsdag?

233
Hvordan havnet lappen der???

Kanskje Even har vært hjemme hos Isak om natten. Eskild har tatt imot lappen og lagt den i jakkelommen til Isak, for jakken henger i gangen???? Tror jeg blir smårar av å spekulere jeg....

234
jonas

typ om han bett jonas lägga den där? kanske?

235
halla

JA!! snälla det är allt jag vill

236
Isak

Ja, kom! (Isak+Even=❤️)

237
Til deg med svaret fra Even

Perfekt svar!

238
Huh?

Trodde han het "Isak Yaki"?
Er det bare et mellomnavn eller et kallenavn eller hvaf?

239

Yaki er visst også arabisk slang for bror i følge urban dictionary. Sikkert kebabnorsk for viderekomne.

240
Yaki

Jepp d står på insta: "en japansk sidedish".

241
Yaki

Husker ikke hvorfor jeg vet dette, kanskje det står på instagram elns (står/stod ett eller annet sånn "fritert japansk rett") , men kallenavnet Isakyaki er tullejapansk. Yakitori, sukiyaki, yakisoba, okonomiyaki, yakiniku, takoyaki. Masse matretter som begynner med eller slutter med yaki fordi det betyr stekt eller grillet eller no.

242

kallenavn ja pga det rimmer

243
mia maki

rimer gjør det vel strengt tatt ikke

244

Er rimelig sikker på at det bare er hans profilnavn på Instagram ?

245
Telefooonsamtalennn❤❤❤

Tror Jonas sin telefonsamtale hadde meningen og vi får klippet om festen i dag?

246
Yakimura

Festen på Sognsvann.....?

247
Mallå

Begynner å miste motet nå

248

skjønner at Isak skriver som han gjør, han har jo blitt avvist en del ganger av Even,så han orket vel ikke det engang til,men synes den meldingen var veldig kos jeg da <3 håper ting order seg for dem, de er så vakre sammen <3

249
Lege og lege

Og Isak vil ikke bare si takk, men prøver å ta kontakt igjen. Derfor skrev han et meningsløst spørsmål så at Even "må" svare.

250

Venter på et lite klipp jeg ?

251
elise

tänk om det inte kommer ett klipp ikväll :O

252

Venter på at klokken skal bli 21:21 jeg?
#isen❤️❤️

253
Lisa

33 år og googler SKAM hvert kvarter nå for å se om Even har svart.. dette er en fantastisk realistisk serie!

254
Marte

Samme her! Jeg er 32, gift og 3 barn men bare elsker SKAM og nyter å "repetere" ungdomstida med følelser og forelskelse☺️

255
Digital kompetanse

Tungvint å Google hvert kvarter. Kan du ikke bare oppdatere her?

256
Digital kompetanse my ass

ha ha ha

257

46 år her fra København 🙂

258
Til alle gjesteseere

Du trenger ikke oppgi aldern din. Greit at du ser men dette er en ungdomsserie og du er gjest

259

från Sverige.

260
35 år

Jeg og går innom heletiden. Syns vi må få et svar fra Even nå.....helst et flørtende svar men han bør uansett svare... om han ikke er interessert i Isak mer må han si i fra til Isak om det.
Syns det er rart at han gikk fra å ha den flotte helgen med ham, møtte ham på skolen og var super positiv til isak. Så ville han ha litt tid fordi ting gikk fort. Og siden har han ikke snakket med Isak. Veldig rart... eller han snakket noen ord med ham i kantinen....
Går jobit i fra at han ønsket kontakt med Isak nå med den tegningen... men hvorfor da ikke svare? ????

261
Jeg har noiaaaaa - Even Pls

Er nok ikke lett for Even heller. Sonja står i veien og sikkert noe annet han sliter med, men vi vet jo altfor lite om Even.
Vi trenger å vite mer om Even. Kanskje gan kan være hovedrollen i en annen sesong 🙂
Skam valgte virkelig rett person til å spille Even. Vi alle er blitt betatt av han, akkurat som Isak ❤️ Han kunne jo vært fotomodell ...
nå vil jeg at det skal bli mer kardemomme!!!!

262
Pride ?

Nu får Even ta och svara!!!

263
srhdtrfgiothy8gtlulgt

har vært død i 77 år her

264
Marit

Svar da Even! Så slipper jeg å sjekke mobilen hvert 5.minutt

265

35 år her ??

266
Til alle gjesteseere

slutt med alder, slutt!

267

30 ✌?

268
Kosejewels

Det er helt fantastisk bra

269
Lisa

Hvorfor det?

270
xoxo

Fordi det gjør det lett for oss å identifisere oss med Isak, kanskje. Han venter og sjekker telefonen, vi venter og sjekker etter oppdatering......

271
Mh, hvor er du Even

Klokken er over 21.21 så nå må vi vente på et annet klokkeslett.
Noen som har et forslag?

272

21:21 i dag da kanskje?

273
svar da Even!!

kanske kl. 12:12 (liksom 00.12)

274

Er det Even kosegruppe igjen nå da?

275
"Fra Even" i Sjalu-episode

Det betyder ikke noget - i Sjalu-episoden står der "Fra Even", når Isak modtager meldingen. Det er bare en oplysning til os, så vi kan se, hvem meldingen er fra. I alle screenshots står der jo "Even Kosegruppa".

276
Mobil/messenger

Kommer an på hvordan han melder, via messenger eller textmld

277

Even har ikke messenger, folkens. Han har jo ikke facebook.

278
Soppstuing

Han har da alltid vært "Even kosegruppa" skroll nedover så ser du ?

279

Nope, han heter "Espen" i Pride klippet ?

280
hmm?

espen? mener du even?

281

? er det mulig? Ja, mente selvsagt Even.

282
Reven?

Det kan hende at hab er "Even kosegruppa" på messenger, men bare "Even" på sms....?

283
wrong

Stod bare "Even" når Isak mottok melding fra han i Pride-episoden 🙂

284

"Etternavnet" - dvs kosegruppa, kommer ikke opp når man sender meldinger da vel?

285
Evakisen

"Even kosegruppa" er messenger. "Even" er sms

286
halla

Nej det där är ju sms och inte messenger?! Even har ju inte ens Facebook verkar det som

287
SKAMalyse

Det må ha vært en glipp i Pride-klippet? Gir ikke mening at Isak bytter tilbake til Even kosegruppa. Hvis han ville markere at forholdet hadde endret seg ved å gi Even et nytt kontaktnavn, hadde Isak nok valgt noe annet enn tilbake til Even kosegruppa?

288
my 2 cents

Grunnen til at det veksler mellom Even og "Even kosegruppa" er da ikke så vanskelig å forstå. Even får hete "Even" når Isak kjenner seg trygg på deres relasjon. Når Even tar en helomvending eller er vinglete så endrer den seg til "Even Kosegruppa". Når man er forelska så er det slike små grep en kan finne på å ta i bruk for å beskytte seg selv, rett og slett slik at man kan takle nederlaget bedre.

289
Mobil/messenger

Det kommer an på hvordan han mld, Even kosegr. er messenger eller noe, og bare Even er mobil.

290

Even har ikke facebook eller insta

291

tenker hvis han skal holde seg kostbar at det hadde vært litt bedre med takk for tegningen, istedenfor tusen takk for tegningen

292

Han var bare Even i det avsnittet om Pride. Kom noen kommentarer på det og hvis jeg ikke husker feil..

293
Ladida

Mener han var "Even" når Isak sendte melding i Pride klippet.

294
Kosegruppa = efternavn?

Måske Even i mobil indstillinger hedder Even til fornavn og Kosegruppa er sat på som efternavn? Så ville det give mening at han kun hedder Even når han popper op på skærmen og at han hedder Even foroven i besked-appen 😉 Sådan fungere min mobil i hvert fald

295

Det har jo konsekvent stått 'Even kosegruppa' når vi får meldingslogger i feeden, og konsekvent 'Even' når Isak melder ham i klippene. Tror det bare er for enkelhets skyld! I klippene skal vi følge med på flere ting på en gang, både på hva Isak skriver/leser, og hva som skjer/blir sagt rundt ham. Rimelig sikker på at det bare står 'Even' i klippene fordi 'Even kosegruppa' hadde blitt for mye visuelt støy. I klippene skal det være lett å oppfatte hva som skjer.

296
Weesley

Må være litt prøvende når man sender melding etter et slags brudd og den andre gir noe som kan oppfattes som nye signaler.

297
Creepy nattbord

Trur Isak er "statisk" i tekstinga fordi han ennå er redd for at Even skal avvise han igjen

298
Det enkle er ofte det beste...

Enig! Kunne han ikke bare skrevet "Jeg savner deg!!! " ?????????

299
Isak Yaki

Hette han ikke Isak Yaki i sesong 1? Iben sier jo det. "Han lille lyse, Isak Yaki"

300

Er vel litt avventende da siden Even har trengt litt tid til å tenke og tilsynelatende har kjæreste. Må være litt kostbar og 😉

301
Finne ut av ting

Ja, veldig formell, men det virker som Isak bare er seg selv. Han prøver ikke å matche Evens kreative måte å nærme seg han på. Han vil nok finne ut om Even bare kan være med på å snakke ordentlig om ting. Mindre angst, tar mer vare på seg selv <3

302

Han er avventende, ass... skjønner jeg!

303
:))))))

Nå er det jeg som blir psykisk syk av at han aLDRI SVARERRR

304
??️‍?❤️

Søvnen til Isak var nok bedre i natt

305

Kanskje Even HAR svart, men at Isak sover og ikke får det med seg..?

306

Even er bi! Definitivt!

307
Derla

Hvad Even "er" er vel egentlig irrelevant?

308
Sprss

Nope!!! Slettes ikke irrelevant! Even er plantet i 2 leirer.....Isak, bare i sin ene!! Even kan dele, Isak kan ikke....

309
Leir?

Hva om det ikke finnes slike leirer?
Det er ofte andre som vil plasserer folk i bås, ikke vi selv.

310

Der at du er bi betyr ikke at du ikke kan ha et monogamt forhold. Skjerp deg!

311
Hulda

Hva vet vi om det? Isak har vel ikke sagt at han er homofil, alt vi vet er at han liker Even. Hva noen av de "er" er vel heller uinteressant.

312

Hva som er interessant eller ikke er helt opp til hver enkelt...

313
Nelene ' s translation

Hi Even ! Thanks a lot for the drawing. It's really nice. When did you put it in my jacket ?

314
Sara

SKAM har ændret mit liv!

315

Håper Even svarer fort!

316
Håper han ikke får beskjed

om å ta det kuli

317
EVEN!!!!!!!!

JEG VILL BARE ATT EVEN SKA SVARE NÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

318
EVEN!!!!!!!!

jeg elsker isak så mye att jeg ikke vet hva jeg ska ta meg till

319
"Du kommenterer for fort. Ta det kuli…"

NEI!!!?? Ka jeg ikke jo!!!

320
i feel u

….

321

JAAAAAAAAAAAAAAAA ISAK <3

322
oh shit

yes!!!! mer mer mer, vi er så blessed

323
;))))

älskar att det fortfarande blir en regnbåge när man gillar<3

324

Han er tilbake til å være Even Kosegruppa.... Even får ikke dette til, tror jeg. Svarer et eller anna mystisk..jeg heier på syyyykt på disse to, men jeg er redd Skam-lagerne ikke gjør det??

325

Hvorfor heter han "Even kosegruppa" og ikke "bae"?

326
Fordi

ikke si bae.

327
hehe

Tipper Even har fått Sana til å putte tegningen i lomma til Isak. Sana er smart og får med seg det meste. Det har sikkert Even sett.

328
love from sweden

jag är så fruktansvärt stolt över isak <3

329
heiheiheiheiheihei jeg liker skam og jeg liker isak og jeg liker evak

BLESS isak's lil soul four taking the courage to send a message to even im. emotional, like he actually contacted even again wehLp

330

Svar da Even!!!

331
Sandra

Goals att de pratar igen

332
Såre

Hva med Sonja? Har hun satt hardt-mot-hardt ovfor Even? Hvorfor så kyssene og klinete på den festen....selv om Even sa til Isak de hadde tatt pause? Hvilken dominerende rolle har hun i Evens liv???

333
Stakkars Isak

Han er så forelsket at han ikke orker at spille kostbar og såret.. jeg føler lidt at de gentager sig selv her. NU MÅ der komme et (gerne 10 min. langt) klip, hvor Even stropper op med en über romantisk kærlighedserklæring, ellers begynder det at være en irriterende sæson..

334
spennende

oooooh dette lover godt. Men ikke for eksamenskarakterene mine da ://

335
Haha...

ser for meg at Isak har prøvd å formulere en melding til Even de siste to timene....åhhhh han er så søt!! Får håpe Even svarer også nå da for en gangs skyld.....!!

336
Titti

Kanskje Even sliter med formuleringa han og ?

337
Hhhhh

#evenmåsvare

338

Kjempebra at Isak sender melding!!!!

339
Pastell

Lmao Isak my awkward child denne meldingen ser ut som noe bestemor kunne ha skrevet

340
Reverse pickpocketing, duh

Skjønner ikke hvorfor folk er så opptatt av hvordan Even klarte å legge tegningen i jakkelomma til Isak? Er jo ganske åpenbart. Trodde det var vanlig å lære reverse pickpocketing allerede på barneskolen jeg?

341
Helena

This isn't right. Isak shouldn't talk to Even until he explains his actions.

342
My norberk

Jeg er den eneste som elsker at de er regnbuefarget når teycker på hjertet så jævla søt

343

Åh Even, pliiis svar då!

344
nextcomedia

U GO ISAK GET YOUR MAAAAAAAAAAAAN!!!! (Even u better behave!! -__-**)

345
Yey!! Men..

tegningen til Even viser jo at de er sammen i et annet univers. Isak sitter alene på det andre bildet. Det bør vel tolkes til at Even mener de kanskje ikke kan være sammen her på jorda, men i et annet univers. Men bortsett fra det, hjertet mitt dunker og løper løpsk av meldingen til Isak! SKAM får meg ut av mental balanse...

346

Noen overtolker her.. Ting er gjerne mye enklere og lite komplisert en mange tror.