Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

774 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

ENDELIG NOGET

2
Jakob

Så glad for at denne serien eksiterer, slet selv med å åpne meg selv for andre og er glad skam kan gjøre dette lettere for andre ????❤️

3

Eksitering er når elektronene hopper ut til elektronskall lenger ute

4
enig

enig

5
l0ve

josefine er så pen guuuuud

6

Hun heter Noora!!! Skjønner ikke vitsen med å kalle henne Josefine. Jo, jeg vet det er hennes egentlige navn, men når vi diskuterer her så kan vi vel kalle henne Noora.

7

hun kan kalle henne det hun vil uten uten at du trenger å si det der, noora er josefine, er det samme. Hvis man sier at noora er fin er det jo akk det samme som å si josefine, chill

8

ye, er nok fordi det bryter virkelighetsillusjonen til Skam for personen ved å kalle henne for det egentlige navnet

9

Nei, det er ikke helt det: Josefine spiller ei rolle - og det er den rollen vi vurderer og ser her.

10
BDDFI

Hva vet du, med din tullete forklaring. Rollen.. vi snakket om utseendet. Uansett var det nettopp forskjell mellom rolle og virkelighet, som går i klaff ved å kalle henne for Josefine, hvorfor skulle hun ellers ikke like at Noora ble kalt for det? Er jo fordi det ødelegger skam-bobla.. ser ingen andre grunner

11

Men utseendet er ikke en del av rollen, da! 😉

12

Men det er Josefine sitt utseende. Hun finnes i virkeligheten og er like pen i virkeligheten 😛

13
Skavland

De gjør henne jo litt pertentlig også utseendemessig i serien. Hun var mye flottere på Skavland, etter min mening.

14

Elsker den tilfredsstillelse Eskild endelig fik, da Isak sagde han stolede på ham. Det netop det Eskild har ventet på i så lang tid, at en person skulle gøre ❤️

15

Men tror han hadde fått et mer håpefullt svar om han hadde snakka med Noora feks?

16
uenig

Liker ikke Noora i denne sesongen. Hun har forandret seg veldig fra begynnelsen av sesong 2, og nå er hun bare irriterende. Ikke snakk med Nooram

17
Enig med uenig

Noora har blitt en jente som sutrer over kjæresten sin denne sesongen. Forje sesong var det tak i henne. Sluttet på skolen også???!!!

18
Kardemomme

Men Isak har jo et ganske fjernt forhold til Noora, mener jeg.

19
FINALLY

Det var virkelig på tide det kom et klip

20
Eskild daaaaaa!!!

Nei nei nei, detta va'kke bra!! ?

21
Neeeeeeej

Omg nej det hjalp slet ikke )))-: Er kun endnu mere desperat nu.. )-: fml

22
oh shit

Isak tror at Even fortsatt r sammen med sonja. Han så jo ikke at det var hun som kysset ham på festen, ikke Even som kysset sonja. Nå blir det ok ny nedtur for Isak etter denne praten, Glad det er flere episoder igjen! Ikke gi opp Isak!

23

I Bros ser det nesten ut som om han Even snakker med legger an på Even og at Sonja hopper inn for å avbryte og hjelpe Even unna...

24
Jepp!

det hele er nok bare en stooor missforståelse. Men det innser ikke Isak før om, tja, to uker?

25
Anonym

Hvordan vet du st det bar Sonja som kysset even og ikke omvendt??

26
oh shit

Det så i alle fall sånn ut. Even så overrasket ut over å se Sonja, og det var hun som dro ansiktet hans ned mot seg og begynte å kysse ham.

27

Var jo Sonja som lente seg inn, ikke Even

28
Har du ikke...

Sett klippet femten ganger på rad og studert hvordan hun komme opp og lener seg inn og griper tak i ham helt uten at han inviterer til det? Det tror jeg ikke jeg er den eneste som har gjort....

29

Se klippet "Bros" på nytt. Sonja går opp til Even, sier "hei, fint å se deg", og kysser ham. Even kysser ikke tilbake, bare lar det skje... (håper jeg)

30
Nei Eskild

Det var egentlig ikke til hjelp. Ikke helt det vi hadde håpet på...hadde ønsket oss noe litt annet nå egentlig.

31
Utålmodig

#evenmåsvare

32
Håpløst.

Nei, det var IKKE til hjelp. Eskil har jo ikke sett hvordan Even ser på Isak!! Stol på følelsene dine Isak. Nå må du kjempe for kjærligheten.

33

Ja! Og hvor lenge må vi vente? #evenmåsvare

34
Men akkurat som forventet

Julie Andem: du lurer ikke meg selv om det ser mørkt ut nå! I know, I know what you're playing. Other than briljant musikk som passer perfekt til klippene både på melodi, stemning og tekst!

35
Fart i fotan

Må bare flire av Eskild..... .hehe... Det er jo ikke så lett å ta han seriøs med all det Guru snakket...
Satser på at Isak ikke lar seg påvirke hardt av denne samtalen.

Det som er helt sikkert er at Even har følelser for Isak, men håper jo inderlig at vi nå skal få vite mer om Even. Det er vel det Skam legger opp til nå.... Nå er det på tide med litt fart i fotan her 🙂

36
Åh ja!

Å, håper du har rett!!

37
Nå, altså

#evenmåsvare #isakogeven❤️

38
Herregud

Hva er det med folk? Alle disse teorier om Isak og Eskild, Eskild og Even, Isak og Noora (??!) Even og dama???
Det er Isak og Even - that's it!
Even har kjempegode grunner til å oppføre seg som han gjør, vi vet dem bare ikke enda! Han er en følsom og kreativ type, og helt perfekt for Isak!
Bare vent og se!

39

Det du sa ⬆

40
Motepolitiet

Terningkast 6 for T-shirten til Isak. Says it all !
PUBLIC (enemy), FIGHT (the power)'
Isak goes public med følelesene sine for Even (Good for you!) Det beste med hele kilppet er at Isak faktisk nå preiker med folkene i livet sitt og ber om hjelp til å sortere tankene oppi huet litt. Først Jonas og nå Eskild.
Men nå må han fighte for kjærligheten.

Og forresten: den der øredobben til Eskild.. Er den ny?

41
Ett døgn uten å høre noe..???

Det lurte eg og på. Kan ikke huske å ha sett Eskild med øredobber før..

42
Øredobb

Til ære for Isak...;-)

43

Det er kjærlighet det ?

44

Even bare bruker Isak, og leker med følelsene hans. Even får jo i både pose og sekk så lenge han er sammen med Sonja. (Been there, done that, shame on me.) Og siden det er fire episoder igjen tror jeg IKKE han har gjort det slutt enda.
Samtidig tror jeg også han er psyk. Har sett om igjen det klippet hvor Isak sier han har bestemt seg for å ikke ha psykisk syke folk i livet sitt. Even blir helt stille etter den kommentaren. Og deretter går det åt skogen. ?

45
❤❤❤

Ærlig talt! Det er ingen tvil om at Even er minst like forelsket i Isak som omvendt. Hvorfor i all verden skulle han bare leke med Isak? Hva er motivasjonen? Og hva tilsier en sånn konklusjon? Nei, Even bobler over av følelser i møte med Isak, all klipp hvor de er sammen tilsier det, særlig pauseklippet og kantineklippet.

46

Har ingen tror på at Even bare bruker, lekte eller noe sånt med Isak, det var ekte, det ser du bare på blikket hans i mange av scenene ,spesielt den mekke øl, hjernen alene og pause, grunnen til det ble sånn det ble, var pga Isak sa det ang moren sin, nå er even usikker og tror det er best og holde seg unna. jeg tror Even er en godgutt

47
:)❤️????

Dejligt, at Isak endelig kan begynde at snakke lidt om Even til andre og ikke længere bare holde det for sig selv. Tror det er virkelig sundt for ham, at han endelig kan begynde at dele sin tanker med de tætte venner han har omkring sig. Kan ikke vente med at se hvad der kommer til at ske, når han på et tidspunkt forhåbenligt fortæller det til Eva og Noora. Eva havde jo til en fest i sæson 2 spurgt Isak direkte, om han var til gutter. ❤️????

48
Kødder du

ER DET BARE FIRE EPISODER IGJEN

49

Det betyr at vi er litt over halvveis i sesongen..

50
Jasså du

Hvordan forklarer du det? De har ikke hatt seg seksuelt enda, og han tar ikke kontakt med Isak får å få seg noe heller? Ingenting som tyder på at Even er like asshole som deg. Håper du er stolt av deg selv som utnytter mennesker på den måten du beskriver. Flau smak i munnen.

51
Jasså du da..

Vi vet vel ikke om Isak og Even har hatt seg seksuelt enda, men at Isak ikke rettet på Eskild når han antydet det kan jo indikere at det har skjedd..

Dessuten er man ikke rassholl om man spiller med åpene kort slik som Even gjør, det er Isak som velger å la Even kontrollere livet sitt. Hvis han vil ha det annerledes enn det er så må han ta ansvar for det selv.

52
Shit happens

Trenger ikke være han som er brukt, men kanskje er blitt brukt. Jeg kjenner også til den type gutter som plutselig ombestemmer seg når det blir litt alvor. Han (Even) trenger ikke være player av den grunn, bare usikker av natur. Nå vet hvertfall Isak hva han går til hvis han tenker mer på denne flørten. Kanskje han ikke legger seg totalt emosjonelt paddeflat neste gang Even vinker. Man lærer så lenge man lever. Lykke til, Isak ? det er ikke over enda.

53
Enig!

I tillegg stakk Even fra Sonja på vorspielet med Isak. Han ville aldri gjort det hvis han ville skjule noe for henne og leve et dobbeltliv. Da hadde han vært smartere og mer snikete enn som så. Han er forelska i Isak, det er ikke noe å lure på spør du meg

54
Even sliter!!

Du ser det helt tydelig. Even blir helt stille og blikket forandrer seg. Akkurat rett etter kysset. Even er mystisk, vi klarere ikke å lese han... også går han og Isak står igjen med stjerner i øynene.
Vi må få vite mer om Even.
Hva med sesong 4?

55
Even

Får sesong 4,håper jeg,og ganske mange andre rundt i verden <3

56
Her er grunnen

Even svarer ikke fordi han lager "Gutten som ikke klarte å holde pusten under vannet"??

57
Asfaltengel ?

Det verste er at jeg tror du har rett. Even kommuniserer gjennom bilder, film og tegninger. Har kanskje vanskelig for å sette ord på vanskelige følelser. Blitt mye fin kunst av det opp igjennom...

58
Pål

Det høres ut som en pompøs drittfilm...

59
Mor di

Hei, Pål, trenger du en klem?

60

Jeg synes det Eskild sier er helt på sin plass ut fra den informasjonen han får!
På den andre siden er jeg helt sikker på at Even ikke er sammen med Sonja lengre, så sånn sett så er jo kanskje rådet ikke helt 100...
Har Even noensinne skrevet eller tatt kontakt med Isak i helgen? Bortsett fra "hjernen er alene"? Hva er det han holder på med på lørdager og søndager?!?

61
Audun

Ja, og Eskild er nok også ærlig ut fra hva som er hans egen erfaring. Det er mange gutter/menn som roter litt med noen av eget kjønn, men som utelukker forhold og det å måtte identifisere seg som bi eller homo. Eskild vet jo heller ikke detaljene.

62
Mamma

Så står vi igjen med disse tre: Tro, Håp og Kjærlighet,men størst av dem er kjærligheten.

63
Fordi de fortjener det

Kjære,kjære Julie Andem la nå Isak få kjenne arma til Even rundt seg på siste klipp før jul.
Overtal Thomas Hayes til å gjøre en liten gjesteopptreden i siste klipp.Slik som Astri Smedplass og Marius Høyby.
La også Noora få kjenne arma til William rundt seg igjen.Så kan vi alle få troa tilbake på kjærligheten

64

ETTER*

65

mer klisje skal man lete lenge etterpå

66
Kjære Isak,

Du må tro på kjærligheten! Det finnes håp - alltid! Du må tørre og by på degselv, ta første steget, så vil du se at det vil ordne seg for dere. Du har funnet noe unikt - endelig! Våg og slåss for det! Oppsøk han, krev en forklaring!! Kom deg ut, og finn han nååå!! You can do it!
#IBelieveInLove #EskildHasTheWorstAdviceEver

67
ISSK

Poor Eskil??"Hva har jeg gjørde??

68
Smulan

Håller med allt du säger 100%. <3 Tagsen är dessutom spot on.

Kämpa för dig och Even, Isak! Vi håller på dig!

69

Jaaaa! Så enig, Kjære Isak!
Isak+Even=❤️

70

Sier som Jonas heller: han må slå opp med dama si, ass❤️

71
Kanke snu nå!!!!!!!!

Sier som Jonas , han måslå opp med dama ass. Det at Even sa i klippet bonder at han ikke kan dumpe Sonja, så er det bare en rask unnskyldning til Isak. Det sier bare, ikke press meg til å si opp!!! Det har skjedd mer mellom Isak og Even etter den bonder festen, og de snakker jo aldri ordentlig sammen.
Kom igjen folkens, de kanke snu nå!!!!
Even og Isak er lykkelige sammen ❤️

72
Blikk

Even ser på Isak fordi han vil at Isak skal være forelsket i ham, for det elsker han at Isak er. Sånn er det med den saken.

73
Camillahardilla

Jeg tror Even er forelsket i Isak, og at det er derfor han ser sånn på Isak. Hadde han vært en følelseskald fisk, hadde han ikke betrodd seg om "hjernen er alene"-tankene. Det blir Isak og Even. SÅNN er det med den saken.;)

74
Svar til camillahardilla

Ja, sånn er det med den saken! Det ordner seg ❤️

75

Ja, helt enig ? Det må bli Even og Isak!

76
Danskeren

Det SKAL blive Isak og Even

77
Hjernen som er alene

Tror Eskild har rett. Dessverre. Sånn skjer noen ganger, og kjærlighet er ofte blind. Men det betyr ikke at Even er slik, så vi får håpe på det beste da. Nå i hvertfall Isak skjønte at han ikke er elene. Endelig stoler han pà sine venner. Som er helt fantastiske, det MÅ sies ❤

78

jeg shipper Even/Isak all the way,men det Eskild sier er jo dessverre ikke helt feil,men uansett så håper jeg han ikke gir seg her ,han bør i alle fall snakke med Even, jeg tror de er VELDIG forelsket i hverandre,men Even sliter med et eller annet. HEIA Even/Isak <3

79
Feil

Eskild legger ju bare vikt på at "han har dame". Vi veit ju ikke om de er sammen igjen?
Isak må fortele Eskild meir hvis han skal kunne gi gode råd trur jeg

80
Oooh, nå ser jeg hva som skjer her?

Jass, eg forventet noe sånt. Det måtte ha skjedd noe som skulle bekymre Isak igjen. Og nå blir det myyye tvil, men.... Hehe, det får dere se hva som skjer etterpå.
SKAM-skapere, dere er utrolig flinke.

81

Det ville klæde Eskild lige at tænke over hvad han sagde til Isak, og senere i dag gå ind og tale lidt mere med Isak, om hvad der præcist er sket mellem Isak og Even. Så ville Eskild også kunne komme med lidt flere nuancerede tanker og råd. Isak havde brug for at høre det Eskild sagde, fordi det jo er en fin betragtning generelt. Men nu må han få et råd baseret på Isak og Evens forhold. Ikke Eskilds erfaringer.

82
Daarlig referanse

Har vi egentlig noen gang sett Eskild i et forhold? Har gaar fra one-night-stand til one-night-stand. Ganske trist egentlig. Serioese forhold er sannsynligvis noe Eskild ikke har peiling paa i det hele tatt...

83

Dårlig reference? Hvilken reference?
Selvom Eskild ikke selv virker som forholdstypen, er han meget empatisk og virker oprigtig interesseret i at Isak skal have det godt med sin seksualitet, og på nuværende tidspunkt er det bundet op til Even. samtalen her er jo Eskild der prøver at forberede Isak på eorst case.
Så på den måde tror jeg sagtens at han kan være en lyttende og forstående ven, der kan hjælpe ham lidt på vej.

84
Eskild

Ja, det vises at Eskild er ganske kynisk og ikke har troa på forhold og kjærligheten i starten av klippet også, der han råder Noora til å skaffe seg egen Tinder-konto. Tipper Eskild har gått på noen harde smeller selv.

85
Seiøst

Skal ikle serien være realistisk? For er det en ting som er urealistisk så må det vel være at 17 åringer lever happy ever after med sin første kjæreste.

Er ikke i ungdomstiden man skal eksperimentere, prøve seg fram, ligge litt rundt og bli kjent med seg selv?

Slapp litt av liksom, er ikke alltid den andre parten en en kynisk player.

Innimellom møter man mennesker man liker og vil ha det kjekt med uten å nødvendigvis ha ønske om å binde seg til.

Etter min mening er dette helt lgmt så lenge man spiller med årene kort.

86
realisten

Serien er ikke realistisk på alle områder.. ikke så mange 17-åringer som bor i kollektiv og har mista fortøyninga in real life som serien gir inntrykk av.

87

Det er da mange som blir sammen i stabile/"ordentlige" forhold i på den alderen? Ingen garanti for at det varer ut livet, men det betyr jo ikke at det ikke er ekte / verd å gi en skikkelig sjanse.

88
Maren

Eh det var en dårlig kommentar...?Jeg har heller aldri vært i et forhold og er 22 år, har hatt maaaange one night stands, det betyr da vell ikke at jeg ikke vet hva et skikkelg forhold er, eller at jeg kan gi råd om det? Blir som å si at hvis du ikke er vegetarianer selv så vet du ikke hva det er...

89
Veggis

Du vet kanskje hva en vegetarianer er, men kan neppe gi råd om et balansert, fullverdig vegetarisk kosthold.

90
The trutt is tough

Det betyr faktisk at du ikke har peiling. På samme måte Eskild ikke har peiling. De som ligger rundt treffer andre som ligger rundt, sånn er ikke Isak og Even, her har faktisk kjærligheten en sjanse.

91
Tove

Men Eskild menar väl :/ Han bryr sig om Isak och vill ju bara att han ej ska råka illa ut. Tbh vet jag icke heller vad som är Evens deal just nu. Men jag tror på Isen! They are end game.

92

retweet ass

93
Andres råd en blandet fornøyelse

Ikke veldig mye hjelp i det rådet, nei. Selv om Eskild antagelig har helt rett i at det å forsøke å bli sammen med noen som er opptatt vanligvis ikke går så bra (uansett legning) ... Det beste er om Even og dama kunne gjøre det slutt uavhengig av greia med Isak, og så kanskje det ville funke bedre for Isak etterpå.

Hvordan Even ser på Isak? Etter min mening ganske likt som når pus får øye på en liten saftig gnager ... Veldig stilig blikk. Men litt urovekkende...

94

De fleste i verden har blitt sammen med noen som har vært i et forhold tidligere. Ytterst sjelden at man møter en person - og er sammen med den resten av livet. Kanskje unntatt muslimske samfunn...

95
BDDFI

..blitt sammen med noen som har vært i et forhold tidligere, eller mener du blitt sammen med noen som var i et forhold? Får i hvert fall håpe folk er anstendige nok til å slå opp før de begynner å rote særlig mye og holde det gående.. det er litt forstyrrende, spesielt hvis andre parten er happy i forholdet og elsker den andre.

Muslimer og religiøse er jo mer perfekte enn andre. Verre løgnere og dobbeltmoralister er det ikke mange av. Alle fanatiske religiøse har psykiske problemer, hvorfor vie livet sitt til et "neste" istedet for å leve det jævla livet. Trenger ikke tillærte skrifter for å være et godt menneske, dødfødt opplegg

96
Andres råd etc

De fleste blir sammen med noen som har vært i forhold tidligere ja, men det er nok ikke flesteparten som starter forholdet med å "stjele" andres (langvarige) kjæreste, eller verre: andres samboer. Det er i alle fall ikke mitt inntrykk. Og når det skjer, blir det ofte trøbbel av det, selv om det sikkert finnes noen unntak (jeg har til gode å se dem selv, bare). Den fasen som skulle være bekymringsløs forelskelse blir gjerne preget av at den som er/var utro (for det er jo gjerne slik det starter) har dårlig samvittighet og at det blir masse, masse styr, drama, bitterhet fra den bedratte, venner som tar part for den ene eller den andre, vonde følelser, kleine situasjoner etc. Og minst like trøblete: Den som overtar den utro kjæresten vil jo alltid måtte lure på/frykte om en som har vært utro før, kan bli det igjen. Altså flotte groforhold for mistro og sjalusi. Men nå snakker jeg ikke om flyktige småkjæresteforhold tidlig i ungdommen der ting ikke nødvendigvis er så seriøst og forhold ofte er mindre big deal, men om mer varige forhold. Og jeg tror ikke man behøver å være fundamentalist for å ha observert at det å starte et forhold med å ha sex bak ryggen på kjæresten til den ene (når det ikke dreier seg om et åpent forhold), ser ut til å generere masse DRAMA og kval - Vel, det er jo derfor det egner seg så godt på film! Men ikke like gøy med drama i det virkelige liv. I alle fall etter min mening. Men andre kan jo gjerne få mene annerledes, naturligvis.

97

Vet noen gode forhold som har startet sånn. Men det krever jo at man ordner opp med dem rundt seg (så fort som mulig!), noe kanskje Even har gjort ("har fortalt om deg til Sonja"). Drama er ikke noe gøy mens det står på. Men det kan bli bra til slutt hvis begge kjemper for det, og er ærlige med hverandre. (Kan jo også gå skikkelig dårlig, selvsagt, slik at alle blir såret.. sikkert det som er vanligst..)

98

Dette var jo også en del av tema i S1, der Eva mistet venninnen sin for å få være med Jonas. Hun klarte heller ikke å stole 100% på Jonas fordi hun var redd for at historien skulle gjenta seg ? Håper Even bruker tiden på å bli helt ferdig med Sonja før de to gutta går videre, og blir lykkelige sammen ❤️

99
Erfaren

Tja, hvis man hadde laget film om en del virkelige historier, ville mange ment at filmen var for urealistisk. Min erfaring er at virkeligheten overgår fiksjonen. Er gift med en som "snappet" meg ut av et langvarig forhold. Gått fint i snart 10 år og vi er ikke alene. Lykke til Isak!

100
javel ja..

fuck you Eskild

101
wrong target

You should be saying "Fuck you Even" since he's the one who's hurting Isak.

102
Engasjert

Jeg mumla faktisk det til skjermen etter at klippet var ferdig

103

Eskild var jo bare ærlig? Som Isak ba ham om? Etter at Eskild til og med spurte hvor ærlig han burde være? Han prøver jo bare å passe på at Isak ikke blir helt heart broken heller. Og når han ser hvordan Isak reagerer gjør han jo sitt beste for å reversere skaden.

Synes Eskild gjorde det rette, jeg

104
Ikke enig

Nope, Eskild formulerer seg altfor klønete her og og tenker seg ikke om. Han vet ikke nok til å si om det er sånn i dette tilfellet. Noe han også skjønner selv når han ser reaksjonen til Isak. Det stemmer nok at det kan være sånn med en del folk generelt, men her er Eskild litt for opptatt av å være "guru" el noe. Det er mange måter å si noe på, her var han litt ufølsom, syns jeg.

105
Isak kjempe på !!!

Eskild er noe fjollete iblandt. Kanskje når Eskild får tenkt seg om så kommer han tilbake til Isak og sier, du jeg har tenkt litt på det du spurte meg om. Ta alt fra starten en gang til , det med deg og Even. Hva er greia? Da må Isak fortelle han alt, og forhåpentligvis får han noe mer saklig svar fra Eskild.
Lykke til Isak . Kjemp for Even !!!!!!

106

Eskil prøvde bare å være en god venn. Jeg synes det at Eskil var ærlig mot Isak var en bra ting.

Hvorfor hate? :///

107
isak älsklingen :(

@ even snälla gör inte bort dig nu, har du sett isak? han är en ängel

108

imorgon måste even och isak snacka.

109
Oslogay

Blir vanskelig ettersom Even er tvangsinnlagt på psykiatrisk klinikk..

110
EEeeeeeven,

Greit at du har problemer, men du må svare Isak. Du må ikke være Ibiza du heller, vøtt!

111

oisann, tror ikke det var akkurat det han trengte å høre

112

Tror nok dessverre det var det Isak trengte å høre, er nok bare ikke det han ville høre.

113

Uten tvil. For selv om Eskild tar feil, så gir det Isak en mulighet til å omstille seg litt. Kunne jo fort vært tilfelle, kanskje et evt. punktum ville vært lettere om det skulle komme tenker jeg.

114
søren ass

Langt ifra det han trengte å høre!!!!

115
Tina

Shiiiiiiiiiit så trist!
Nå må Isak ta fatt i eget liv her. Troppe opp på døra til Even og si: nå eller aldri, jeg er klar, er du?

116
DKOK

Eskild for president! Hvor er det dejligt at se, at Isak endelige søger hjælp blandt sine venner!
Jeg er virkelig spændt på at se, hvad der kommer til at ske videre med Even og Isak! Håber ikke Eskild får ret....

117
Mariann

"Var det til hjelp?"

NEI ESKILD, DET VAR DET IKKE. Det som hadde vært hjelpsomt hadde vært om du nevnte at det finnes bifile mennesker.

Som vanlig glimrende spilt, da. Tarjeis fremstilling av Isaks håp og usikkerhet og skuffelse... vondt å se på.

118
Klog tante

Var det hjælp? Nej!

119
Håpefull

Til tross for at Eskild har rett, så har jeg fortsatt troa på at det blir Even og Isak ?❤️

120

NEI, det var ikke til hjelp.

121

Var vel ikke akkurat det Isak trengte å høre akkurat nå. Håper Even tar kontakt.

122
Even, det er 2016

Even strever jo tydeligvis mer med disse greiene enn Isak, jo... Face the facts, og KOM DEG UT AV SKAPET, Even!

123
Danmark elsker SKAM

Jeg hader, når Eskild har ret 🙁

Kom så, Even...

124
isak älsklingen :(

jag vet inte, men jag börjar tvivla på att något kommer att hända mellan even och isak. tror att isak kommer att få lära sig leva med att vara olyckligt kär för helt ärligt så tror jag inte even kommer vara tillräckligt modig. jag tror att isak kommer att behöva acceptera sin sexualitet och att det är vad avsnitten kommer handla om nu. börjar liksom ge upp hoppet 🙁

125

Jeg har fortsatt trua på Even jeg! Vi må bare få vite litt om hva han styrer med. Girikkeopp!!

126
Emilie

Enig!

Jeg tror at Even _har_ slått opp med Sonja, men har strever med noe psykisk som gjør det vanskelig for ham å svare og å gi seg helt over til Isak.

Even er redd for for at Isak hater alt som smaker av mental ustabilitet, og derfor klarer han ikke å være åpen mot ham. Han er engstelig for å bli avvist. For han er dødsforelsket i Isak, og da blir han så veldig sårbar.

Senere kommer Isak tilfeldigvis til å få vite at Even ikke er sammen med Sonja lenger, og da tør han oppsøke Even for å spørre hva som skjer. Så oppklarer de alle misforståelser og kaster seg rundt halsen på hverandre i skolegården <3

127
Kanskje Emma vet om Even og Sonja har pause?

Kanskje Isak får vite av Emma at Even og Sonja har pause, el ikke er sammen mer. Sonja IG Emma ble jo gode venner.
Sonja kjeder seg, hun har ikke noe å gjøre. Da har hun god tid til å kontrollere Even!!

128

Slutt nå med de grunnløse spekulasjonene om at Even sliter psykisk. Han er frisk som en fisk, bare annerledes enn Isak...

129

Gud! Jatakk?

130
Bra Isak. Be venner om råd.!

Oida.. bra Isak åpner seg for Eskild og ber om hans synspunkt på saken.
Nå er det da mange som går fra forhold når de treffer en annen, uansett om hvem de faller for. Det skjer jo daglig.
Skjønner at Isak er rådløs og fortvilet over Evens taushet... hvem hadde ikke det. Isak er jo bare så forelsket i Even, skjønner han godt. Kan ikke Eskild be Isak at han skal dra hjem til Even å snakke med han der. Han har jo fått en tegning der de var lykkelige sammen. Isak må jo bety masse for Even også , ikke bare den ene veien.
Dette må bare gå bra for disse to. Ønsker det beste for Isak og Even ❤️

131
Alenka

Translation plz

132
Translation for our foreign friends & SKAM lovers

Alex ... Go to the right. Do not press.
He looked cool.
The point is that when you log in, you can meet lots of nice people.
No. Why not?
Is not it pretty obvious when I have a kid from before ...?
But he lives in London, Noora. You are like that makes right call.
You should be so clever. Can not you just throw you out there? Do it! No.
Make way ... Um ... yes, right? Now I feel that you are .. Have, Eskil!
Difficult! Oh my God! Everyone knows that William is not going to come. Jees!
Eskil? Could I ask you a question?
Isaac, completely serr. Yes, I accept your apology.
For the last time, I'm not mad at you. Ok? I understand why you said what you said.
Now you do not ... goat around here like a ... I'm crazy it!
It is not. I do see a council.
Of me? You will have a council of moi? Do you want that? Because you trust me? You look up to me?
Yes! Because I'm your guru? Certainly.
What are you wondering about?
You know he Even? Yes. What about him?
We had a thing ... He said he was going to break up with his girlfriend's.
And then suddenly he says that things are moving too fast.
So he and girlfriend again. And then ...
I'm thinking cool, and sends him a message of thanks for drawing. But when he does not answer.
But he has lady?
How long have they been together?
Like four years.
Ok ... It's not good, right?
Well, yes ... or I do not know. How honest do you want me to be?
Not very honest ... No, Fokker it. Just tell it like it is.
Well ... I know a lot of guys in the hetero-file matters lies with boys.
There are not so many who go from chick say to be together.
I think ... It's just a piece of advice from me. It's just my opinion. My guru Advising. And I'm not Buddha. For I am not God, in a way ...
So ... Was it helpful?

133

what an awful translation. makes little sense

134
Jeez

"You will have a council of me?" Like what det var da en dårlig oversættelse. Kom igen

135
..........................................................~~~~~~~~~~~~~~~~Dette er joken..

....
.....
....
Og dette er hode ditt

136
The good helper

Noora: Oh, he has a guita-
Eskild: Can you swipe right? Don`t press those-
N: He looked cool, though
E: The point is that you can choose for yourself when you get your own Tinder. Then you can log in, meet a lot of nice people, and do whatever you want to with them.
N: I`m not getting a Tinder.
E: Why not?
N: Why not? Isn`t that kinda obvious? When I sort of have a guy already.
E: Yeah, but he lives in London, Noora, and-
N: You`re just being mean, now-
E: I`m just saying that you`re the type of person that always does the right thing. You`re always so good, can`t you just throw yourself out there? Do it.
N: No…
E: Do this (shakes head in a weird way, Noora leaves)
E: Nooraaa…
N: Good bye, Eskild.
E: Love you!
N: Yes.
E: Aaah, it`s hard! Oh my God. I mean, we all know William isn`t going to return, Jesus.
Isak: Uh, Eskild? Can I ask you a question?
E: Isak, seriously – yes, I accept your apology. It`s fine. For the last time, I`m not mad at you. Okay? I understand why you said what you said, and now I`m done with that. You don`t have to tread carefully around me anymore, it drives me crazy.
I: It`s not about that, I seriously need some advice.
E: From me? Okay, you want advice from me? Because you trust me? Look up to me?
I: Yeah, sure
E: Because I`m your guru?
I: Uh, sure
E: Say it: Eskild is my Guru.
I: No, fuck it. Let`s drop this.
E: Okay, fine! What`s the question?
I: You remember Even?
E: Yes, what about him?
I: Um, we had a thing going on. And he said he would break up with his girlfriend. And then suddenly he tells me that things have moved too fast, and then he`s together with her again. And then after a while, he gives me a drawing. And, I think: “yeah, ok, cool” and I send him a text: “hey, thanks for the drawing” but then he doesn`t answer.
E: But he has a girlfriend?
I: Yeah
E: How long have they been together?
I: Um, like, four years. That isn`t good, right?
E: Um, how honest would you like me to be?
I: Um, not too honest – or, you know what, fuck it, tell me like it is
E: Well, I know of a lot of men in heterosexual relationships who sleep with other men. That`s very common, but there aren`t very many of them who leave their girlfriends to be together with a man. I think…. Or, well, that`s just an advice from me – my opinion, my guru advice, and I`m not Buddah. I`m not God. So… was I of any help?

137
Victoria

Short version: Isak asks Eskild for advice regarding Even. He´s wondering what´s most likely to happen when the guy he likes still dates a girl. Isak don´t know if he wants Eskilds real, honest answer or a bit less honest one, a kinder answer, but asks Eskild to just tell him what he thinks. Eskild then tells him that it´s not THAT unusual for gay/bi people to have sex with the same sex, but it´s not that usual for a guy to leave his girlfriend for a boy. He finishes by saying that despite all this, he´s not God and really can´t tell what is going on with Even and what will happen.

138

You have the Norwegian subtitles, why not try Google Translate for once?

139
dontbes

yeah...really helpful:

play > pause > write into google translate > try to find a reasonable meaning to the sentence > go back to play and repeat.

this way i can really enjoy the video! -_-
seriously man?! save your tips.

140
pfff

why so snarky? the point is, nobody owes you an english translation. and the kind norwegians that provide us with one (that, no doubt, is way more usefull than google translate) need some time for it. and yet five seconds after a clip comes up, someone is begging for a translation in the comments. so why not trust, that by now everybody knows we´re waiting for a translation and know that if you´re too impatient, you have the means (norwegian subs and google translate) to get a first clue. aren´t we all watching the same clip several times anyway ? 😉

141
a hint

thank you for the hint! i was thinking the whole time, if only there were norwegian subs, i could work my way through... so for everybody as slow as me:
you can activate the norwegian subs by clicking the rectangle like icon next to the comment icon. it´s embarrasingly obvious, once you know it 😀

142
Gosh, thanks!

I didn't know you could activate the subs! Thank you! With Google translate it's not so bad! 😀

143

Better if someone translate it for the whole instead, and google translate isn't good enough for this show if you ask me

144

You should never trust Google translate and the fine nuanses often get lost in the translations anyway...!

145

I would think google translate is better than the translation posted "Translation for our foreign friends & SKAM lovers" above...

146
Mathilde

Nei Eskild det var ikke til hjelp. Even skal nok droppe dama si og komme tilbake!! #teamoptimist

147
isak älsklingen :(

älskar eskild <3

148
Danmark

Dejligt, at Isak endelig kan begynde at snakke lidt om Even til andre og ikke længere bare holde det for sig selv. Tror det er virkelig sundt for ham, at han endelig kan begynde at dele sin tanker med de tætte venner han har omkring sig. Kan ikke vente med at se hvad der kommer til at ske, når han på et tidspunkt forhåbenligt fortæller det til Eva og Noora. Eva havde jo til en fest i sæson 2 spurgt Isak direkte, om han var til gutter.
Og nej, jeg kommenterer ikke for fort, behøves ikke ta det kuli, så lad mig publisere min kommentar med det samme skam:(

149
Sukk

Nå sank hjertet mitt..! Men dette er jo sannheten dessverre, og Skam er jo veldig realistisk, så...
Kjenner at jeg veldig gjerne vil at Isak skal vise Even at han har moved on (selv om han ikke har det), nå får Even vise litt initiativ hvis han overhode er interessert...

150

Altså generelt er det jo ikke noe lurt å bli forelsket i noen som har dame - eller type - fra før. Men noen ganger er den nye kjærligheten så sterk at den vinner likevel. Isak må få konfrontert Even og finne ut hva som skjer. Og Even "må slå opp med dama si, ass".

151
NEEEEI

NEI DET VAR IKKE TIL HJELP ESKILD 🙁 Nå tenker vel stakkars Isak at han bare må gi opp hele Even-romansen.

152
I just wanna cry

Poor baby ISAK<3

153

HÆ HÆ HÆ HÆ HÆ HÆ WHY WHY WHY

154
Guru

Nå var dere en jaevli dårli guru ass Eskild... men det var ihvertfall godt å Isaac tør spørre om råd!

155
Mariann

"Var det til hjelp?"

NEI ESKILD, DET VAR DET IKKE. Det som hadde vært hjelpsomt hadde vært om du nevnte at det finnes bifile mennesker.

Som vanlig glimrende spilt, da. Tarjeis fremstilling av Isaks håp og usikkerhet og skuffelse... vondt å se på, men imponerende gjort. Stemmen hans sprekker av anstrengelsen ved å holde igjen det han egentlig føler.

156

Fjeset til Isak helt til slutt! Å, hjertet mitt knuser. </3

157
Selma

Neeeej, Even har säkert bara tappat mobilen i toaletten!

158

eller så gikk han tom for strøm...

159

2 uker på rad?

160

Akkurat som Noora i sesong 1 når hun prøver å ignorere "Wilhelm" ?

161

Vilket skit råd!!? Tycker seriöst detta blir för drygt. Låt de pojkarna få prata istället för alla missförstånd!

162
Eskild...

nå var dere en jaevli dårli guru ass... men det var ihvertfall godt å Isaac tør spørre om råd!

163
Hurra

Halloo! Ingen som har fått med seg hvordan Even er? Han er jo aaaaltfor romantisk/drømmende til at han hadde holdt på slik. Det er en annen grunn til at Even ikke tar initiativ.

164
Bbbb

Og hva da?

165
Så rigtig sagt!

Det er tydeligt, at Even må slide med noget andet end "kun" sin seksualitet.

166

Definitivt! Jeg har fortsatt troen, selv om Eskild var litt d0st nå lol.

167

Synes Eskild har tapt seg jeg ass, han er så useriøs.. Er han sjalu på Isak eller??

168
Hear hear

Enig!!

169

Hør på Eskild du Isak. Gå videre og glem Even. Det er jo så mye fram og tilbake og opp og ned at det ikke er til å holde ut.

170

Han har da "alltid" vært useriøs mesteparten av tiden - i hvert fall på overflaten. Og virker ikke som han har noe særlig tro på kjærligheten. (Kanskje av egen erfaring?) Vises jo også i rådene han gir til Noora.

171

Enig! Eskild har nok gjort sine erfaringer med kjekke gutter han treffer på GaySir og som har dame og som ikke er ute etter et homofilt forhold. Eskild har mistet troen på kjærligheten. Men det betyr ikke at han råd er gode, verken til Noora eller Isak.

172

Eller forelska..?

173

Han er jo ikke useriøs, han er seg selv som han har vært heeeele tiden. Og det han sier er jo ikke feil selv om hverken vi eller Isak liker å høre det!

174
Måka

Eh. Serr. Dette var en tydelig vanskeligvting for eskild, som ligger med gifte menn og aldri får seg kkjæreste. Ikke diss eskild for dette. Han var ærlig, og det var vondt.

175
Dansk elsker skam

Hvis du seriøst bare leger med Isak følelser, kan jeg virkelig ikke lide dig even!! Du er desværre den vi ikke håbede på så, hvad blev der af den even der kyssede med Isak der ville være i det moment forevigt??

Du er død forvirrende og stakkels Isak da han skal trækkes med det, medmindre du snart slår fast at det Isak du vil have even det skylder du dig selv, Isak og alle os!!

176
Måka

Muuu.

Får så jævla vondt av begge to.

Jeg håper at isak og even speiler hverandre. At even tar avstand fra isak fordi han har noe vanskelig å fortelle (ang egen psyke), akkurat som isak tok avstand til jonas fordi han hadde noe vanskelig å si til ham (om egen legning).

Begge har / hadde noe å si som kan forandre relasjonen, og det trengs alenetid for å tenke over det før de prater.

Håper det er det, og ikke at even vil ha isak på si. Kjenner på isak nå hva emma følte for noen episoder siden, da...

177

Even?????? kom igjen svar! Eskild er litt kynisk både ifht William og Even. Kom igjen Even??????

178
Isak og Even må SNAKKE

Greia er jo at Isak og Even ikke driver å bare ligger sammen, så det Eskild sier passer jo ikke helt med situasjonen til Isak. Dessuten må vi huske på at Even har vært sammen med Sonja såpass lenge, og det føles trygt for han å være med henne - i tillegg så er det snakk om å forlate henne til fordel for en gutt, noe som også garantert gjør ting vanskeligere, da det er et ganske stort skritt å ta! Isak og Even må bare sette seg ned og faktisk snakke sammen på ordentlig!

179
CONFUSED TEEN

I AM REALLY CONFUSED

180

Det hadde vært til hjelp dersom Eskild hadde tilføyet: "Men du må selvsagt snakke med ham og komme til bunns i hva som er greia hans. Først da vet du om du bør droppe ham og gå videre eller ikke."

181
Men svar da Even!

Men for å kunne snakke sammen må jo Even svare!!!

182
Smulan

Just så. Är helt enig.

183
JegkanikketænkepåandetendSKAM!

KOM NU EVEN!!!! I ER PERFEKTE FOR HINANDEN!