Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

388 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Ååååh

Har de tilbragt hele weekenden sammen:)

2
Ms. Holly Crap

YES!

3
Danmark elsker SKAM

OMG THIS IS AMAZING

4
❤️

Aaaw, Even er der fortsatt!❤️ Og har på seg Isaks skjorte? Ikke vært hjemom ennå da? ?

5

bukse

6

I also think it's Isak's shirt, too cute!

7
Og utfra bildet er Even frisk ...

He, he, he, ingen tegn på at Even er hyper (tv-spill-hyper, kanskje?) Ikke manisk depressiv, ikke bipolar, ikke noen tregn på andre psykiske lidelser! Tjo-hei, la fantasien løpe løpsk, men ikke hos manusforfatteren (et lite KNEGG, på slutten, fra moi (meg))

8
Parentes

Du får bonuspoeng for nøstede parenteser som er avsluttet riktig.

9
Lalala

Og bonuspoeng til deg for å stave parentes riktig. <3

10
Serr?

Tror du at du kan se på folk at de er psykisk syke?

11
Svar til Serr?

Tror du ikke at det var det som var poenget som ble poengtert i den kommentaren? Å se psyken til et menneske via et bilde blir vel drøyt nok for en psykolog og hobby-psykiatere.

12

"Alle" kunne tydeligvis se på Even i klippet i går at han hadde spesifikke psykiske sykdommer? (Kan jo godt hende han sliter med noe, men det virker ikke akkurat så akutt og katastrofalt for øyeblikket som noen skulle ha det til. Så godt at de har hengt sammen hele helga og chiller og spiller FIFA ++ ?)

13

Vennlig påminnelse om at vi som sliter psykisk er helt normale mennesker der du ikke nødvendigvis kan "se" hva som foregår internt 🙂

14
Enig!!

Så jævlig enig...skulle ønske man kunne sile vekk alle de 'er han manisk' 'bipolar' kommentarene her !! Ta en lykkepille'a. Dere står i veien for oss som heller vil lese om hvor jævlig lykkelig vi alle føler oss!!! !!!

15

First

16
Kan dere slutte?

Hva i pokker er greia med "first"? Dere er jo aldri "first" allikevel! Nyt heller at det kommer klipp, samtaler og bilder!
Herlig med noe nytt her ? Even er der ennå? ❤️

17
Enig

For det første er det fullstendig uviktig hvem som er først. For det andre må dere jo skjønne at selv om det står null kommentarer, kan det godt være 40 kommentarer som var tidligere ute, men som ikke vises fordi de ikke er godkjent av moderatoren her ennå. Geez, bare slutt!

18

Same! Why lissom?

19

Han er der ennå! Herregud så skjønt at han deler at de henger på Insta!

20
Eric

Yes, but it's not official before it's on Facebook ??

21

But Even doesen't have Facebook

22
❤️

Isak har byttet profilbilde på fb, hint Even+Isak....

23

Håper det kan være official uten facebook siden vi ikke får se status updates på Skam ever 😛

24
Isak+Even=❤️

Ja, kjærestepar ❤️ Dette fikser de! Even + Isak = ❤️#mannenimittliv

25

Skulle ønske vi kunne fulgt dem live 24/7 denne helgen.. ????

26

Isak og Even, minutt for minutt???.

27
❤️❤️❤️

^det hadde vært gull

28
jaaaa

Evak minutt for minutt :))

29

Kunne blitt litt kleint eller? Tviler på at de bare har spilt FIFA ?

30
Haha!

Word! Det har vel noe med baller å gjøre, men tror ikke det bare er fotballer og FIFA...

31

Det er en ganske solid erklæring med tanke på ryktene som allerede går på skolen.

Fantastisk å se hvor langt Isak har kommet de siste ukene.

32

Ekte lykke <3

33
4Real

Han begynner å gjøre det offisielt ♥

34
Gjest

ÅÅÅÅÅ, de spiller fifa sammen. Har Even vært der hele helgen eller? Koselig!!! Gleder meg til skoleklipp i morgen 🙂

35
Mariann

Jeg blir mer og mer paranoid her. Hva kommer til å gå galt nå?

Jeg mener... gutta vet, kollektivet vet, og Isak og Even har en fin helg sammen og gamer fotballspill! Alt er idyll! Alt er fint! Men det er tre uker igjen av sesongen, og hvor mye jeg enn vil det, kan jeg ikke få meg til å tro at vi skal få tre vidunderlige uker med søte ting av denne sorten! Bracing for catastrophe, som det heter på nynorsk.

...men et nydelig bilde, da.

36
Isak❤️

Håller med dig??

37
Litt dramaturgi må man ha

Tipper denne uken handler om at de er kjærester, og hvordan folk rundt takler det. Neste uke trekker Even seg tilbake pga psykiske problemer, Isak misforstår og tror han har gått tilbake til Sonja. Så ender det med at Sonja tar kontakt med Isak og ber ham oppsøke Even. Og så litt sånn julekos der alle er happy på slutten:)

38
Måka

Denne uka vil jeg vil:
- At de skal komme sammen til skolen og få i alle fall en bra dag sammen i offentligheten før det kommer komplikasjoner.
- At Isak drar på kirkekonsert med mora si og (om hun er i en tilstand hvor hun kan takle det) faktisk forteller at han har fått seg type.
- At Even og vennene til Isak er der for å støtte ham om hun trenger tid til å bearbeide denne informasjonen, men at det går greit til slutt.
- At Even forteller om de greiene han slet med som gjorde at han droppa ut av skolen, sånn at det ikke er noen skjeletter som skrangler i skapa.

Denne uka er jeg redd for:
- At grunnen til at Jonas og gjengen ikke har skrivi et ord på chatten er at de har hørt noe de skulle ønske de hadde sluppet å høre da de var på elvebakkenfest, og at de er litt kalde og rare fordi de ikke vet åssen de skal ta det opp med isak.
Eller
- At Emma kommer og kjefter even huden full, fordi han har fordufta og Sonja er dritbekymra. Og at hun ikke har vett på å ta det stille og på tomannshånd.

39
#teamtruelove

Forresten bli jeg mer og mer sikker på at flertallet hang seg opp i feil aspekt av feil sang fra Tenke det du føler.

Gabrielle:
1. Fullstendig oversett men vesentlig bit i starten: "Lyden av noe som slipper oss fri." Jaaa! De er endelig åpne og tydelig om følelsene sine. Både for hverandre og formodentlig også snart verden forøvrig.
2. "Vi trenger ikke verden, for meg og deg er verden" Ingen utdypning nødvendig <3
3. "Du får meg til å kjøre meg opp, det er ingenting som kan kjøre meg ned, du får alt til å sprenge i kok, det e ingen andre eg heller gjør det her med" Hva er dette? Hodestups forelskelse. Loud and clear. Even skrur opp lyden og synger med.

Men hvilken sang er det som spiller så lavt at man bare aner den i bakgrunnen, mens de snakker om Isaks bekymring på grunn av Sonja og Even svarer noe jeg oppfatter som helt ærlig men mest trolig også ufullstendig? Den har det vært noen få kommentarer på, men jeg tror det er sangen man burde henge seg opp i. Misread.
"If you want to be my friend, you want us to get along. Please do not expect me to, wrap it up and keep it there." Men det er det Even gjør nå, fordi han tror Isak trenger det han skal pakke det han sliter med bort.
"Should I take that risk or just smile" Hva er det Even utelater? Som gjør at Isak kan fortsette å feiltolke Evens relasjon med Sonja som årsaken til Evens frem og tilbake oppførsel tidligere.

40
#teamtruelove

Hvertfall en fin dag på skolen før dramaturgien krever sitt. Ja, ja og atter ja til det. Pliiiz!

Klarer ikke ha så veldig troen på at Even skal fordufte igjen. (Dette er ikke Noora og William vol. 2!?) Har en mistanke om at en av driverne i handlingen er hvordan de har det sammen. Ganske sikker på at Even og Sonja har vært over siden første gang Even fortalte Isak de hadde tatt pause. Virker ikke så troverdig at han gikk tilbake til henne og så gikk fra henne igjen alt før Isak sendte Jonas sin geniale sms. Han var jo åpenbart fri til å slippe alt han hadde i hendene og løpe Isak i møte straks Isak turte være utvetydig på hva han ønsket seg. Men grunnen til at Even ikke ville oppklare den misforståelsen er at han likevel ikke tør fortelle Isak om grunnen til at han plutselig trengte tid. Hva sliter Even med? Hvordan går det med dem så lenge Even ikke er åpen om det? Vanskelig å håndtere noe man ikke vet om, lett å trå feil uten å ane det. Lett å feiltolke Evens oppførsel hvis det er en viktig årsak til den som Isak ikke kjenner til.

Lurer på om det er et frempek rett etter de havner i vannet i bassengscena: Even: Trodde du jeg hadde dævva nå? Isak: Jeg ble så redd, mann. (Ingen tro på virkelig tragisk utfall. Men stor tro på mye drama før teppefall.)

Kanskje det ikke er så sannsynlig med avsløring fra Elvebakkenfest? Hvis Even sist gikk der i forfjor vil jo det bare være de som gikk i første (årer under ham) og som nå går i tredje som har overlappet med ham på skolen. De fra hans kull er jo ferdig på videregående.

Nå har Isak trodd han ikke hadde noen, verken kompisene eller Even. Så viste det seg at det bare var å strekke ut hånda, de har tilsynelatende vært der hele tiden. Det har bare vært hans egen frykt som holdt dem borte. Nå har han plutselig alt han har savnet og alt er bra. Tid for å virkelig risikere å miste noe av det?

#forventeretlynfraklarhimmel
#blilittreddnårduserpåtvserienidittlivogALTduønskerdegskjer

41
Jonas har kommentert.

Jonas har kommentert på instabildet, det er bare ikke synlig lengre pga alle kommentarene som har rent inn. Jonas skrev "Cute ass" 🙂

42
Bra til slutt!

Tipper det kommer no greier opp i Isak i møte med familien, som igjen gjør at Even blir usikker og trekker seg... Vi må få vite om hvorfor Even henger et år etter på skolen, disse tegningene, noian osv. Men så blir alt bra. Ja, det blir enda bedre? Ferdi.

43

Kanskje...Isak får høre rykter om hvorfor Even har mistet et skoleår av kompisene sine, noe psykisk, det bryr han seg ikke om og inviterer Even til julekonsert med foreldrene.. Men så dukker ikke Even opp.. Fordi han er hjemme og har et angstanfall eller et eller annet??.( Fri fantasi)

44

tipper de neste ukene kommer til å dreie seg om moren som er psykisk syk. Kanskje blir det utfordringer der siden mange mener Even også er psykisk syk? Kanskje Isak nå klarer å se moren på en annen måte, og det er det Even som hjelper han med? Det er jo hintet mye om morens psykisk sykdom i serien og han fikk jo melding fra faren i går morres om å møtes.

45
Ms. Wednesday

Jeg tror en del av dramaet fremover kommer til å dreie seg om Isaks forhold til foreldrene sine, og særlig moren. Det blir ikke tre uker med bare søte, herlige klipp, for dette er ikke en sånn serie, men det trenger ikke bety at det kommer til å gå dårlig med Even og Isak 🙂 Serieskaperne har fremdeles en hel del løse tråder rundt foreldrene til Isak som de må nøste opp i før sesongen er over. Det er i alle fall jeg veldig spent på å få vite mer om!

46
Isak+Even=❤️

Det høres sannsynlig ut - likevel er det viktigst: At Even og Isak er sammen og støtter hverandre ❤️

47
Jeg tror

konflikten i historien fremover vil ligge i situasjonene rundt disse to. De vil nok måtte stå i noen harde kamper, men jeg håper inderlig poenget er at de holder sammen gjennom alt.

Jeg tipper at det vil handle om moren til Isak og/eller Sonja og Evens historie

48

Elsker folk som ser det potensielt negative i alt, i stedet for å nyte øyeblikket!

49
Men jeg derimot...

...elsker folk som forsøker å fortelle andre hvordan de kan føle.

Nei, forresten, det var feil. Jeg elsker IKKE sånne folk som det.

50
Loooove

Tipper det blir helvete når han møter foreldrene på julekonsert til uka, og kanskje forteller dem om Even? Men håper gutta står i det SAMMEN fremover! ❤️

51
Stulti

awwww so cute and he is wearing Isaks flannel shirt <3

will Even stay over again? but what will he wear to school tomorrow? Isaks cloths? and do the guys notice that if so?

ahhh best show ever!!!!!

52
????

How are so many English speaking people watching skam?

53
Loke

We have our ways 😀 (aka a great community of Norwegian speaking people translating the episodes for us)

54
Why would they not

Truth and love have no borders.

55
Social Justice Nazgûl

There are lots of people talking about skam on twitter and tumblr. People from all over europe, asia, north america and south america. In fact I think skam is one of the most talked about things on tumbler atm.

56
English speking?

I'm wondering that too?! With text? Or someone next to you translating? Would be cool to know??

57
ozfan

not easy but there are ways..... well worth it for this amazing show

58
❤️

Herlig bekreftelse på at Even ble hele helgen. Og i skjorta Isak hadde på seg fredag ❤️❤️ Men det er nok stille før stormen.

59
❤️❤️

Åååååå de har vært sammen hele helgen ❤️ De er så søte ❤️ Også har han begynt å bruke Instagram igjen! Han blir jo tøffere og tøffere for hver dag som går ❤️ Håper virkelig at Even og Isak ikke trekker seg igjen og havner inne i sin egen lille boble på nytt
PS: selv om jeg kommenterer ett minutt etter posten ble lagt ut, vil jeg ikke ta det kuli

60
Hermis

Omg. Er jeg først?

61
Er det mulig...

NEI

62

NEI!

64
sååå søt

Endelig viser du Even fram på sosiale medier, Isak. Nå er det ikke lenge før vi får se parbilderestauranter titt og ofte.

65
Walters

Nesten først??Hvorfor sier den alltid at det kommenteres for fort? Jeez, tar jo evigheter å få den

66
Uansett

Uansett tidligere eller kommende sesonger vil sesong 3 alltid forbli min favorittsesong?? ELSK

67
Hurra

Endelig livstegn! Har også kun opdateret siden 18790 gange solopgang 😀

68

Det er SÅ mange ting å elske med denne sesongen men jeg lurer om en av mine favoritter er hvor til de grader den setter skapet på plass ved å skildre en type relasjon som ofte ellers fremstilles i populærkultur i kraft av å være avvik fra en norm.

Som kvinnelig leser og tvseer kjenner jeg ofte på følelsen av at mannlige erfaringer tolkes som universelle og menneskelige, mens kvinnelige er snevrere og lett oppfattes som bare relevante for kvinner. Samme fenomenet med homofili vs. heterofil. (Sidespor: noen filmer om homofiles kår i nær fortid er så klart vel verdt å skildre, for eksempel Tørk inga tårar uten hansker, men selv fortellinger satt i nåtid så får homofile drastisk mye mindre spillerom enn heterofile par.) Denne sesongen klarer både å vise hvordan det kan føles vanskelig å være åpen om legningen sin på grunn av frykt for å bli definert ut fra den i stedet for bare å få være et individ i kraft av deg selv. OG å så til de grader vise at det er ikke snakk om heterofil kjærlighet eller homofil kjærlighet. Det er bare kjærlighet, nydelig universell kjærlighet over hele fjøla. Uansett hvem du er og hvem du elsker.

69
Silje

Vil ha mer, se mer.. Så totalt hekta på Skam! For en serie, for noen skuespillere! Prestasjoner som overgår det meste!

70
JKRowling

Veit! Ryktes at Even slo Liverpool 3-1 med Vålerenga. Prestasjon det ja!

71
Å fy faen...

Orker ikke mer!!! Han legger ut på insta - og Even har Isaks skjorte på❤️❤️❤️ Hjertet mitt eksplodere i tusen biter av lykke. Hvordan skal jeg få tilbake livet mitt etter det her????

72
really

ikke noe klipp idag? venta så lenge..

73
Gjest

Det kommer definitivt et klipp imorgen 😉 promise u man

74
Håper det!

Trenger min daglige dose med Evak❤️❤️❤️❤️

75
hjelp (nei e kommentere ikkje for fort)

Kva e kan konstanterer ut i frå ditta biletet:
- Skjorta til Isak
- Even e der fortsatt
- Even har vert hos Isak sia Fredag
- Betyr ditta at d e offisielt?
- #cuteboyfriends
- E får ikkje puste
- Hjartet vart slått ut av brystet mitt

76
Slow-mo scene

Forslag til slow-mo scene musikk når Even og Isak kommer hånd i hånd inn i skolegården: "Don´t you wich your boyfriend was hot like me...."

77
Isak + Even = ❤️

Venter og venter og venter... på nytt klipp/innlegg. Even + Isak = ❤️

78
Lege og lege

Hm jeg har sett "slutt å meld meg" igjen og skjønte plutselig at Isak tror kanskje fremdeles at Even er on-off på grunn av Sonja. Og Isak skjønner ikke at Even går opp og ned fordi han sliter fysisk.

79
Må ha mer

Eller psykisk?

80
Olive

Just thought of something... we have seen Even "disappear" for some time before, right? No answers to messages, no turning up at school etc.. Causing considerable frustrations to both Isak and us. Think about what this weekend will seem like for others who know him, but not what happened on Friday. We know, along with a few close friends that they spent it together and were happy, but to Sonja or others this might seem just like those other times did to us. Maybe that's it. But the question remains, why? And what happens tomorrow?

81

Noen som vet om de pleier å legge ut videoer om mandagene?

82
Audun

Tror ikke det er noen regler for når du pleier å legge it videoer. Eneste er at det er vanlig, men ikke alltid, at det kommer et klipp fredag kveld.

83
#mannenimittliv

ENDELIG SAMME TID & STED ????❤️

84
Neste uke

Neste uke håper jeg vi får se nyforelska-kjærestepar-fasen på skolen, med smugklining, stjålne blikk og kanskje en heftig scene inne på do i friminuttet...jadaaa. Been there osv.

85
Måka

Merker jeg er litt barnslig skuffa over at det ikke har kommet noe ennå.

Nå er jo midttimen/lønsjpausa/hva de når har på nissen over.

Faen ass. Jeg som hadde gleda meg sånn til å få et lønsjklipp.

86

Det hadde blitt litt for mye gayness på en gang

87

Du vet ikke hvor slitsom det er med all heteroness overalt hele tiden.

88
Får ikke puste - ???

Nå ble jeg serr driiitglad og happy og letta og ååååh få flere klipp, sooon, pliiiiz ???????? er blitt helt koko sånn official jeg nå. Gråter og ler om hverandre, sett de fortige klippene om og om og om og om igjen.... Love! ?

89
Helt hekta

Du er ikke alene!

90

Ålesund much?

91

Electric Light Orchestra?

92
Kjør da ELO

Med Jeff Lynn på gitar?

93
hjelp (nei e kommentere ikkje for fort)

Ikkje så langt frå Ålebyen nei ;

94
Hint om uken som kommer

Og (!!!) denne uken vil handle om hvordan alle andre på skolen, for eksempel, reagerer på dette. Vil Even takle at alle vet om det? Vil han "forsvinne" igjen? Vil alle på skolen snakke om forholdet deres i morgen?

95
For enkelt.

Jeg tror at Even bare trengte bekreftelse på at Isak likte han på ekte og at han nå er solid med han. Jeg tror at hvis en av de kommer til å slite med å komme ut på skolen så er det Isak. Samtidig tror jeg heller det blir trøbbel med familiene til gutta enn mellom dem to.

96

Det hoppas jag med! Vill inget ska förstöras för dem. Utan dem mer hjälper varandra att tackla omvärlden.

97

Jeg mistenker bildeteksten kan være et frampeik, og at vi snart vil få møte "rage".. (Hvem blir rasende? Sonja? Isaks mamma? Noen andre?) Håper gutta takler det sammen.

98
Even+Isak=❤️

Dette kommer til å gå bra! Even og Isak fikser ALT sammen!

99

Alle på skolen snakket om "at de hadde holdt på" i forrige uke også. 🙂
Men dette gjør det vel ganske offisielt... Utrolig fin og modig måte å møte ryktene på! Isak (og Even?) har vokst så mye og blitt så mye tryggere på seg selv! ?

100

Jonas og gjengen...❤ Østkantgutt som er var jeg like heldig. Handla mer om at jeg ville være normal og "som alle andre" og hadde mer problemer med å være annerledes. Men Even skjuler noe.. Sonja, fortid eller psykiske problemer

101

Dersom Even sliter litt psykisk, kan det hende han ikke takler alle blikk fordi de er offentlig nå, og vil reagere med for eksempel å "forsvinne". Så må jo vi snart få et svar på hvorfor han er så "av og på", ved at Isak snakker med Even om dette og at Even kanskje forteller om hva det er som gjør at han har oppført seg litt rart.

Så vil jo Isak mest sannsynlig støtte han dersom han sliter med noe psykisk. Fordi det er jo ikke noe gale å være psykisk syk - og dette tror jeg Isak også tenker!

102
Halla fra Danmark.

Vi skal lige huske, at vi stadig ikke med sikkerhed ved, om Even er psykisk syg.

103
Halla til Danmark.

Pass deg så jeg ikke tager Fjord-elevatoren over til København og "fillerister" deg, hvis du fortsetter å skrive at Even er psykisk syg ... Blunk 😉 Blink 😉 Kniiiiis! :-)))

104
Foreldreløs

Kan Even ha dumpa fordi foreldrene døde i f.eks. bilulykke i fjor, så han ikke klarte å fullføre skoleåret?

105
Trine

Tror mere og mere på, at det er Sonja der slider med noget psykisk. Hun blev meget vred og gik, da Even bad hende holde op med at holde øje med ham til vorset før revyfesten. Det var en overdrevet handling. Nu siger han, at hun har så meget kontrol over ham og taler ham ned, så han næste ikke kan mærke sine egne følelser. Så det er et stort skridt for ham, at erkende, at hun jo ikke kan føle det han føler og tænker. Jeg tror han slider med at frigøre sig fra hendes kontrol og manipulation. Ikke at få sine følelser anerkendt kan gøre at man får noia, som han også giver udtryk for, at han "lider" af. Det bliver spændende at se, hvordan han og Isak står frem med deres forelskelse.

106
Even+Isak=❤️

Dette kommer til å bli bra, tilslutt! Even og Isak fikser ALT sammen!

107

Håper Even overnatter til i morgen, som fører til at de går hånd i hånd til skolen i morgen.

108
Tina

Ja, i god skam-slow-mo-tradisjon ?

109
❤️

Jaaaaa!

110
Even + Isak = ❤️

Ja! Ja! Til alt! ?‍❤️‍? (umulig å ta det kuli)

111

Snakk dialekt, men skriv for Guds skyld nynorsk - så vi forstår deg!!!

112
Kardemommeloven:

Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

113

Det e mange grunna til at folk skriv dialekt, sjøl har æ dysleksi og føle mæ mye mer komfortabel med å skrive dialekt. Når man gjør det kan en del feil "kamufleres" som dialekt. Kommentara på skrivefeil og dialekt syns æ ikke høre hjemme hær.

114
Isak❤️

Trodde att man skrev på sin dialekt jag?

115
kurt

lmao jag är från SVERIGE och jag fattade vad hen skrev. no need to be rude.

116
Fjordheks

*skUld

117
Giv plads til forskellighed

Jeg er dansker og forstår udmærket, hvad der står.
Der er vel ingen grund til at kommentere negativt på dette? For Guds skyld ligefrem?
Folk, der staver anerledes eller er ordblinde, har også lov til at være her..
Hele pointen er jo netop, at vi skal give plads til forskellighed.
"Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere" :))

118
Plads til forskellighed

Jeg er dansker og forstår udmærket, hvad der står.
Der er vel ingen grund til at kommentere negativt på dette? For Guds skyld ligefrem?
Folk, der staver anerledes eller er ordblinde, har også lov til at være her..
Hele pointen er jo netop, at vi skal give plads til forskellighed.
"Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere" :))

119

Forstår du, som nordmand, ikke det der? Jeg forstod det sagtens, og jeg er ikke engang fra Norge. Man skal bare lige være med på, at det er en anden dialekt, end man er vant til at læse. Men udover det er jeg helt enig med 'hjelp'

120
For Guds skyld

Jeg er dansker og forstår udmærket, hvad der står.
Der er vel ingen grund til at kommentere negativt på dette? For Guds skyld ligefrem?
Folk, der staver anerledes eller er ordblinde, har også lov til at være her..
Hele pointen er jo netop, at vi skal give plads til forskellighed.
"Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere" :))

121

Du ved me udfor Oslo lige å skriva på dialekt

122
Svenne

Till och med jag, som är svensk, förstår kommentaren! Tror nog du kan lista ut den du med

123
Smulan

Samma här.

124

Det er helt forståelig 🙂

125
Prøv å anstrenge deg litt, da...

Herregud, som nordmann bør man da kunne forstå andre dialekter! Det er en vanesak, som med dansk og svensk!

126
Skriv nynorsk / bokmål

Det handler ikke om å forstå, det handler om vanlig høflighet. Man skriver på nynorsk eller bokmål. Så snakker man dialekt. Selvfølgelig forstår alle det som står der uansett.

127

Og kor i Norge e du fra sia du ikkje veit at folk like å skriv på dialekt? Det e ikkje alltid like naturlig å skriv "jeg" som å si "æ" eller "ej" veit du 🙂

128
Høflig

Høflighet hadde vært å drite i å rage over at noen skriver dialekt i et kommentarfelt.

129
Plads til alle

Jeg er dansker og forstår udmærket, hvad der står.
Der er vel ingen grund til at kommentere negativt på dette? For Guds skyld ligefrem?
Folk, der staver anerledes eller er ordblinde, har også lov til at være her..
Hele pointen er jo netop, at vi skal give plads til forskellighed og acceptere andres fejl og mangler, såvel vores egne.
"Kindness. It doesn't cost a damn thing. Sprinkle that shit everywhere" :))

130
Ærlig talt

Vanlig høflighet? Hvem er det egentlig man fornærmer med å skrive dialekt? De fleste vennene mine skriver både statuser og meldinger på dialekt ettersom dette gir et noe mer personlig preg enn ordfattig bokmål eller feilstavet nynorsk. Jeg er enig i at man ikke skal bruke dialekt i mer formelle settinger, men dette er tross alt et kommentarfelt.

131
Elenis

Jeg er enig med deg! ?

132

de var tillsammans hela helgen <33333

133
Men, men, men

Ville jo ha et klipp... Håper det også kommer.
Men søtt at Even er der enda da, og i Isak sin skjorte...

134
OMG!!!!

De er stadig sammen og Isak poster stolt et billede af Even! #INLOVE

135
Fantastisk

Lenge leve kjærligheten!!!

136
love IEV

awww.... den søteste

137
Måka

Skjorta
Nice

138
Smulan

åååååååååååh!! Det är allt jag får fram just nu. ???

139
Også

med Isaks skjorte!! Herregud så vakkert

140

Yes, har han vert der hele helgen? ?❤️

141

Er det flanellen Isak hadde på seg i fredags videoen:0

142
Isak+Even=❤️

Åååååååååå, så godt! Isak og Even 4ever ❤️❤️❤️ Det må bare bli en happy ending! Utfordringene takler de sammen, fra nå av! Even+Isak=❤️

143
Yadddaaa!!!

Det er søndag kveld, de er fortsatt sammen! (For jeg tror jo selvfølgelig dette er ekte og at de har vært sammen i hele dag....) Herlig!!! Da håper jeg at det dramaet vi venter på, er drama som : hets, hat, og konfrontasjoner som homofilt par. Og IKKE at det er drama som død og ulykkelig kjærlighet. I'm in love?. Og akkurat nå er ikke det i mannen min, men i to gutter på 17 år.... Jiiiiises, hva skjer med meg?!?!?!

144
ett ord:

skjorta ???

145
Isak+Even?

Er så OVERLYKKELIG over at de har vært hele helgen sammen og kost seg! ? Elsker at Even har på seg Isak sin skjorte!

146

Åååå?????

147

For dette betyr vel at det ikke kommer til å skje noe forferdelig de neste tre ukene ikke sant? For det orker jeg ikke! Ååååå de er så fine sammen!! ❤️❤️❤️❤️??‍♂️??‍♂️

148
Eline

Jeg er jo så drat inn i historien og kjærligheten mellom isak og even, men når jeg tar litt avstand av det jeg føler nåt jeg ser på skam så blir jeg bare utrolig trist at jeg har ikke #mannenimittliv som isak har even og at jeg er ikke forelska og det føles så utrolig ensomt ut. Isak og even er #lifegoals

149
Me too

Jeg vet akkurat hva du mener. Var ikke i nærheten av å oppleve noe sånt på vgs. Men guess what: det er like fint selv om du er 25 eller 35 eller 45 eller enda mer. Vær der du er i livet nå og ikke sammenlign med andre - fine ting venter.

150
Føler det du tenker...

Har det helt likt... blir så jævlig av å tenke på at jeg ikke har #mannenimittliv....

151
ffwl

Eline (og andre) du vil finne din #mannenidittliv! Og når du gjør det, du vil være utrolig glad, og du vil ikke lenger huske disse tider av ensomhet. Elsker vil finne deg, jeg er sikker på det! Og i mellomtiden, du har meg og andre SKAM freaks som er der for deg når du trenger oss ❤️ og tro meg, #mannenidittliv is worth the wait ?

152
forstår

godt hva du mener, selv om mine grunner er annerledes. jeg var syk stort sett hele ungdomstida mi og gikk derfor glipp av mye av dette rundt første kjærligheten.

er kjempeglad for at jeg er bedre nå, men kjenner virkelig på vonde følelser av en slags tapt ungdom når jeg ser på skam. det blir veldig intenst.

og du kommer til å treffe din even/personen i ditt liv, og det vil bli fantastisk. tenk på alt du har å se frem til! <3

153
Real life ungdomstid var ikke alltid sååå nydelig, altså

Veldig mange av oss opplevde nok ikke en så fantastisk vakker kjærlighetshistorie i ungdomstiden - for min del kom dette først flere år senere:-) Det kan komme når man minst venter det - og er like vakkert uansett.

154
Same

It's odd, I had the same situation growing up, and Skam feels very melancholic to me in what beautiful experiences I missed. But you're right, there are good things ahead once things get better! Thanks for this comment, much courage and love!

155
nisse

tro meg, du trenger ikke å ha vært syk for ikke å ha opplevd ungdomsforelskelse/den første store kjærligheten - der er vi flere 🙂 men jeg forstår at det føles vondt. det er nok håp for oss også!

156
Lost Youth

Føler med dere, godt vi er flere, haha. Heldigvis er jeg ikke eldre enn Even, så det er da noe håp, selv om den lykkelige VGS-forelskelsen aldri fant sted 😀

157
!!!!

Nå trenger vi bare at Even overnatter til i morgen, og så kan de gå sammen til skolen og holde hender <333333333

158
Evakisen

Jaaa! Gleder meg til morgendagens klipp! Skolegården blir aldri det samme ?

159
Løv

Åh ja det hadde vært kul slow mo!! Hvilken musikk skulle det være til??❤️

160
Ikke no norsk

Noe skikkeli metal

162

Slowmo'en kunne vært: Sexy boy av Air....

163
Slow mo

Yeah!

164

Noe Gabrielle

165

Gabrielle - 5 fine frøkner

166
guyfu

5 fine frøkner

167
Even + Isak = ❤️

Jaaaaaaa! La det bli sånn ❤️❤️❤️

168

Han er der enda ❤️?

169
Isak+Even

Få et klipp til av de sammen a!! La de være kjærester fra nå!

170
AMANDA IS SHOOK

HALLA

171
SKAMfert

Herregud!!! Jeg må legges inn ass. Sitter og tørker tårer over et bilde på Insta <3 <3 <3

172
wow!

Synest det er stort at det blir lagt ut bilde på insta! Big steps!?

173
I DON'T KNOW WHAT TO SAY

So the guys will know, Isak and Even had spent the whole week-end together. I am sure they have a lot of question to ask. Will Isak and Even come to school together on monday?

174

Jonas has already commented on the picture "cute ass" ?

175

Søt rompe? ??

176
Enig

I was sure the next thing to be posted would be something like a facebook thing with the guys going "ey izzy k, what happened with Even on Friday?" And isak eventually posting something like a gif of someone getting a touchdown. Haha, that would have been great. ? Anyway, I think they're happy for him.

177

But I am a bit worried about why they haven't asked about Friday. I mean it has been two days. I would definitely texted had it been my friend...

178

Det har vært en drømmehelg for Isak med drømmemannen (selv om han liker Gabrielle.)

So now we wait for the other shoe to drop.

179
????????????

???
Han er der enda ? Også i skjorta til Isak, Skam får med små og fine detaljer ??
Da håper jeg han sover over til i morgen og at vi får se dem gå sammen til skolen ??

180
Rage

"Øyeblikket før rage" I følge google er rage eit intens, voldelig eller veksande sinne. Er dette eit frampeik på at ein av gutane vil klikke? Well, lets not hope so!

181

til tross for alle ryktene, så legger Isak ut dette bildet?! Da er det offisielt, da?! ææ