Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

559 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

First

2
Jeg fikk den første likerhjertet

Wiiiiii

3
Lise

Spennende utvikling ?

4
Loll

First

5
Åå

Ta med Even da!!

6
Ally

Omg
Nå får vi kanskje møte moren hans?

7
Åå

KREV EN BILLETT TIL EVEN DA!!

8

Lurer på hva som skjer videre?!❤️❤️❤️ Elsker Skam????

9
Hm...

Hmmmm...

10
Hvorfor?

Hvorfor er han så teit mot sin far? Han kan svare liksom..... #frekt

11

Akkurat nå: har vel vært opptatt ☺️. Tidligere har han vel svart, men takket nei til å komme på middag ol. Var jo en stor krise for Isak når faren gikk fra moren, og hun "lost it completely". Følte seg nok svikta av faren. Men godt mulig det går an å komme nærmere hverandre igjen etter hvert?

12
Måka

November i fjor flytta isaks far fra sin psykisk syke kone. Enten fikk hun sammenbrudd på grunn av det, eller så dro han fordi hun fikk sammenbrudd. Isak ble altså sittende alene med mora (og trolig ei lillesøster), og måtte nok plutselig ta masse ansvar som han ikke var klar for. At mora er så religiøs gjorde sikkert at det ble ekstra vanskelig for isak pga legninga hans.

Nesten et halvt år senere (starten av mai?) Skjedde det noe som gjorde at han rømte hjemmefra. Eskild, som hadde hørt om ham fra eva og nora, fant han på en homseklubb, og bestemte seg for å hjelpe ham.

Det er ikke veldig rart at isak er sur på faren sin, og at han ikke reagerer bra på at faren prøver å gi ham dårlig samvittighet over atvhan ikke orker å ha kontakt. Men liva til hele familien blir nok bedre om de er på talefot.

Men mest vil jeg at isak skal svare sånn at faren ikke kommer på overraskelsesbesøk. Å bli tatt med buksene nede er en kjip måte å komme ut til foreldrene sine på.

13
Isaks pappa får null sympati av meg

Før jeg ser noe tegn til at han fortjener den.

Jeg har tenkt at kommentaren til Isak om at hans mor ikke hadde en dritt å si og deretter at livet hans er bedre uten psykisk syke folk rundt ham var en klønete måte å si:
1. Jeg vil aldri la henne komme veien for oss to. (Ironisk nok skjer dessverre nettopp på grunn av den kommentaren. Apropos: Også Isaks første respons på at Even og Sonja har pause: Dersom du er trist håper jeg ikke det er min skyld? Og det neste han sier gjør Even nettopp trist, antagelig fortsatt.</3)
2. Isak har slitt med en legning han ikke har turt å være åpen om hvem vet hvor lenge men hvertfall siden starten av sesong en. Han har jo knapt klart å holde seg selv sammen, langt mindre hatt kapasitet til å være den voksne i relasjon til sin mor. Dessuten sikkert en ekstra påkjenning for ham at dersom hun er veldig bokstavtro religiøs antar han hun ville ha problemer med at han er homofil.

Isaks far, hvis har han gjort? Flytta fra en tilsynelatende veldig psyk partner og latt deres felles barn bli igjen hos henne.

14

Kan jo være de ikke har vært helt gode med Isak... en grunn til at han heller ville sove i en bod..
Håper vi får vite mer!

15
Anon

Faren virker litt teit også, med tanke på at han dro fra moren og overlot Isak til seg selv. Han prøver å holde kontakt, noe som er positivt, men virker ikke som om han prioriterer Isak noe særlig. Får se fremover om Isak har flere grunner til å mislike faren 🙂

16
Celine

?

17
David

Isak + Even...meet the parents? What is devloping here? I am terrified! <3

18
Luli

Kjekt!

19
Kom igjen Isak,

svar pappaen din <3 og ta med deg Even på konsert hihi

20

Gå på konsert og ta med Even! Da viser Isak at han tar Even og han seriøst.

21
Mats

FIRST

22
SLUTT

SLUTT

23
Han m?

Han må svare daaaaa!!! Hallooooooooooooooooooooooo

24
..:(

Får vondt i me

25

Trist ? lurer på kva som vil skje med familien til Isak, trist at Isak ikkje har godt forhold til dei.... Isak+Even ????????❤ dersom even har psykiske plager, kanskje han hjelper mtp Isak og mor hans? Men tenker kanskje ho er homofob... gler meg til nytt klipp.

26
SKAM Foreldre

Eva; moren og faren er skille og moren er aldri hjemme.
Nora; foreldrene hadde egentlig ikke lyst på barn, så de sender henne vekk.
William; moren bryr seg ikke, pappaen er opptatt med jobb.
Isak: moren er gal, pappaen stikker av, finnes det NOEN i Oslo som bryr seg om barna sine?

27
Spurven

Enig i at skam-foreldrene kommer veldig dårlig ut! Det er nok et fortellerteknisk grep for å rendyrke relasjonene i serien og ikke bringe inn for mange karakterer. Foreløpig er det vel bare moren til Eva den eneste voksne vi har sett i en scene (i sesong1). Biologilæreren filmes uten hode.

28

Er kanskje litt i overkant dramatisk i Skam, men det er vel knapt noen tenåringer som har absolutt ingen som helst problemer i forhold til foreldrene sine, og serien fortelles jo fra ungdomene sin side, så selvfølgelig er det bare foreldrene som er litt teite og ikke bryr seg. Hadde vi sett de voksnes perspektiv hadde det jo kanskje sett litt annerledes ut, men det er jo ikke vitsen med Skam.

29

Ungdomsserier har ofte ingen eller få foreldre på skjermen. De er ikke interessante utover som irritasjonsmoment eller pengemaskiner. Og når de er kjipe legger det til en ekstra dimensjon om hvor vanskelig det kan være å være ung.

De fleste foreldre (i virkeligheten) er glade i barna sine. Av og til er det noe som sjærer seg, og de historiene er ofte interessante. Og de understreker at man som ung er i ferd med å løsrive seg. Det er vanskeligere for enkelte enn for andre og hvor lang prosessen er er også varierende.

Vi kan jo se på Vilde også: "vi kan ikke ha det hos meg, for mamma skal ha sånn vinkveld" er en unnskyldning hun har brukt to ganger.

30

stakkars pappa 🙁

31
Uh..

Føkk han da, maser om en dum kirkekonsert. Fjernt as

32

...og stakkar Isak som på et tidspunkt heller ville bo i en kjellerbod...

33

Det var morens skyld, hva er feil med faren?

34

Faren stakk av fra moren (og Isak?) i første sesong. Kanksje han hadde grunn til det, hvem vet, men det så nok ikke sånn ut for Isak.

35
Pappa

Isak er i Evenland. Ikke forstyrr!

36
wæææ

Trodde konserten var en av de nærmeste dagene. Nestr fredag da er det jo sjanse for at kanskje Even blir med og...

37
Suprise suprise!?

Oooobs! Spørs om ikke pappa tar seg et uanmeldt besøk nå, men det takler gutta greit ❤???? håper jeg✊? (jadda jadda tar det juli jeg, hvertfall foreløpig -så lenge dere ikke føkker opp detta, da blir det som tidligere påpekt def landesorg ?

38
❤️

❤️

39

Stakkars, håper han ikke ignorerer faren mer, kjenner jeg får vondt i hjerterota?

40
utålmodig

vil ha video ???

41

Vi må jo få noen lange klipp utover i uken siden det bare er kommet det ene klippet på lørdag.....

42

Troede lige det var noget interesant!

43

Da kommer det nok ikke noe klipp i dag nei... ???

44
hmm...

Er det virkelig noen i pappa-generasjonen som skriver «mld» i en sms?

45
På fars alder

Ja, vi som er stein gamle, vi kan også skrive forkortelser.

46
Audun

Det er mye mindre forskjell mellom generasjonene enn den yngre er klar over. Gjenkjennelsesfaktoren for oss på 35+ som ser Skam er stor. Det var annen musikk og mindre insta og sms, men problemstillingene er tidløse, tror jeg.

47
86er

Mye av musikken kjenner jeg godt igjen fra min barndom og ungdomstid 🙂

48
Kille25

Jag upplever även att musikvalet i serien inte egentligen är efter den generationen som går på Nissen nu, jag menar Missy Elliot - One Minute Man (2001) är snarare en betydligt tidigare generation (och mycket av musiken som spelas är snarare från tidigt 2000-tal) men det är detta som är så bra med serien också skulle jag säga 🙂 många kan relatera på olika nivåer även om man kanske inte är 17 år nu.

49
Kidsa

Jeg er 59 modell. i min omgangskrets var vi oppvokst på vestkanten. Noen gikk på forsøksgymnaset. Jeg gikk på nissen. Og vi sa halla, kult, ass, chipt, fett noia og vi hang på dattera til Hagen på Grunerløkka. Mange av oss fikk barn rundt 30 årene. Og barna er vokst opp med disse slangutrykkene. Og så klart har de laget sine egne til sin generasjon .

50
Jeg gjør det!

Er det så fjernt? 🙂

51

ja det er det ?

52
Foreldregenerasjonen

Tror de fleste i foreldregenerasjonen gjør det

53
Lilja

I hvert fall i mammagenerasjonen. Guilty as charged

54

Mamma gjør i alle fall

55
Beklager Pappa...

men Isak er optaget af noget andet... Even <3

56
Mariann

Hm... så Isak fortsetter å ignorere familien sin, og vil fremdeles ikke ha noe med moren å gjøre. Undres på om det "offeret" Isak kanskje må gjøre for kjærligheten er å våge å nærme seg moren sin igjen? For å vise Even at han aksepterer mental sykdom? Fredag om to uker - greier Isak å områ se så fort?

57
From Dad

Did you see my txt about the concert? Friday December 9th at 8.30 pm
Isak?

58

poenget er isak du kan ikke drive å isolere deg snAKK MED PAPPA VALTERSEN

59
!!!!

JEG SKAL PÅ JULEKONSERT I OSLO DEN DAGEN WTF ISAK PLS DRA SÅ KAN VI MØTES

60
Oh oh

Daddy is gonna visit soon! Hide Even under the bed! Hurry! I wonder if his parents will be supportive.

61
ffwl

Vil han ta Even med ham? <3

62

Det må bli enden på sesongen det

63
LilleMy

Er det duket for ei litta visitt fra pappa da eller...?!

64
Search party

Pappa kommer snart og leter etter Isak ? ???

65
Anna

Beklager, Isak er for opptatt med å svare, men kjøp en billett ekstra så tar han med kjæresten sin.

66
hjernen trenger ikke å være alene

hadde vært koselig med et klipp i natt eller noe, hvor Isak og Even ligger i senga og bare åpner seg opp for hverandre og tar seg en skikkelig prat <3 tipper de begge har behov for å lufte tanker og følelser

67
Ja på en måte

Hadde det vært litt kult om det ikke var med i en tvserie som brukte følelseslivet deres som motor i sin personlige Berg og dalbane. På den annen side syns jeg til nå de virker veldig troverdig hvorfor Even ikke tør å være åpen med Isak om hva han sliter med. Antagelig ikke uvanlig selv når den man er forelska i Ikke har kommet med en så legendarisk uheldig kommentar som den Isak hadde i Pause.

68
Smulan

Han har inte tiiiiiiid, pappa lilla. 😛

69

Jo, det har han. Tar ikke et minutt engang å svare far. Håper at Even kanskje hjelper Isak så han endrer holdning her og får et bedre forhold til foreldrene sine. Det her er bare sørgelig.

70

Det som tar tid er vel evt å avgjøre om han klarer å være med på konserten for å møte - og forholde seg til - en far som stakk av og en mor som er "gal" og stadig sender bibelvers om synd og skam..?

71
Krav

Er det et krav å ha godt forhold til foreldrene? Er nok ikke for ingenting at han ble hjemløs i kjelleren og så på foreldrefinansiert kollektiv senere. Foreldrene går gjennom et samlivsbrudd og får rydde i det sjøl. Det er ikke et barns ansvar å løse hverken skilsmisser eller sykdom. La kidden leve

72

Er tydeligvis mer komplisert enn som så. faren har kjøpt til de tre, han ønsker at de skal ha kontakt alle tre. Tenåringer kan være fryktelig egoistiske og uempatiske, kan det være Isak også skal vokse på dette områder også? Ikke lett med psykisk sykdom i familien, men Isak har en umoden måte å takle det på, virker det som i alle fall...

73

Men har ikke Isak søsken???

74

På dørskiltet i sesong 1 står det "Isak og Lea", så på det tidspunktet var det vel meningen at han skulle ha en søster. (Hvis ikke søsteren er død, men siden vi allerede har William som har en død lillesøster, tenker jeg at vi kanskje ikke får flere storylines med det.) Personlig tror jeg at Skam-redaksjonen har glemt hele Lea, ellers burde hun jo vært nevnt. Men hvis hun eksisterer og Isak ble sittende igjen med ansvaret for en alvorlig syk mor OG en yngre søster etter at faren stakk, så forklarer det jo enda bedre det dårlige forholdet til faren. Evt. kan hun være eldre enn ham og ikke ha kontakt med familien? Jeg krysser fingrene for at Lea enten blir nevnt, eller at det blir sagt rett ut at Isak er enebarn!

75
Søsken

Jo, mener han har en lillesøster? Tror det kom frem i sesong 1 da Eva dro hvem til Isak for å snakke med ham.

76

ALLE kan være fryktelig egoistiske og uempatiske, også foreldre. Isak har en alvorlig syk mor og en far som ikke engang gjør en innsats for å få ham til å bo hos seg, synes det er veldig lite som tyder på at det er Isak som har skyld i denne situasjonen. Faren kunne stilt opp for Isak mye mer enn det han gjør, og moren burde medisineres og muligens innlegges. Men det er ikke Isaks ansvar.

77

Det er da ikke barna som skal ta ansvar for å rydde opp i foreldrenes samlivsbrudd og evt sykdom? (Isak kan forhåpentligvis ha kontakt / være der som pårørende etter hvert, men faren kan ikke forvente å kunne "bruke ham" for å fikse forholdet til moren!)

78

takk för denna kommentaren, wish somebody had told me

79

"Har ikke hatt tid til å svare, pappa. Har vært opptatt med kjæresten min. Han heter Even."

80
Hanna

Men åh Isak då :((( hoppas ju han kan ha nån relation med sin pappa

81

Låt föräldrar dina möte Even <3

82

Eh opprett kontakt med foreldrene først kanskje?

83
kanskje svare

så han ikke bare dukker opp :/ brått så driver isak og even på noe han ikke trenger og se eller vite 🙂

84
Burde han gå?

Håper Isak får ordna opp i familieproblemene nå som alt annet fungerer helt okei

85
Kanskje, bare kanskje

Tar Isak med Even på konsert?

86
oioi

tror faktisk vi får møtt foreldrene til isak på konserten..det kan jo bli spennende.
også kanskje even blir med hihi

87

Irriterer meg når folk ikke svarer?