Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

546 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
2
omigid

omgggg :*

3
Älskart!!!

Dom är så fina mot varandra!!! hoppas det håller i sig o att de slutar lyckligt <3

4
Skammelig

..and they called it puppy looooove!

5
Amanda

Jag dööööööörrrrrrrrr, de är de finaste

6
Julekonsert

Skal de ikke på julekonsert med moren til Isak i dag? Eller er det i morgen?

7
Anon

Fredag 9. desember, altså neste fredag?

8
Ikke før i neste uke.

Julekonserten er den 9. desember

9
HALLO

"Føkk it. Kom til meg da"

Nå MÅ vi få et klipp av at Even kommer til Isak i kveld og de snakker sammen, vel?! HALLO, Skam-redaksjonen?!

10
Spent

Sitter og ser på tidligere klipp for å prøve å døyve spenningen mens jeg venter på nytt klipp, blir smårar av dette her! Er så spent på hva som skjer videre! Håper på et nytt klipp snart, og forhåpentligvis få vite litt mer om historien til Even ? Dette må være noe av det beste NRK har produsert noensinne ?

11
Isak+Even-klip, jeg har brug for dig

Det var kærlighed ved første blik.
Mit hjerte har banket for dig dag og nat.
Men du sagde ingenting, du gjorde ingenting.
Følt jeg gav dig så meget, du gav så lidt igen.
Samme tid, men et helt andet sted.
Du f*cker med min hjerne,
og jeg kan ikke mere nu.
Jeg kan ikke leve sådan her.
Ikke mer’ drama, så går jeg min vej.
For jeg elsker dig mer’ end du elsker mig.
Isak+Even-klip, jeg har brug for dig <‘3

12
Herreguuuuud

Nå er jeg så lei av vente!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ikke vri kniven i hjertet mer, vær like kuule mot oss som Even er mot Isak. Han gir jo så mye av seg selv nå!!!! LA OSS FÅ TA DEL

13

Vi må få et klipp av dem som snakket sammen. Det kommer ikke til å bli på skolen så kommer vel utover ettermiddagen....

14
Spørsmål

Hei dere. Men vi venter har jeg et spørsmål. Jeg har alltid trodd kollektivet var borte ved hausmania. Typ rosteds gate eller noe. Men sist jeg gikk forbi, så jeg at trærne mangler i virkeligheten. Så... noen som kan si hvor det er? Jeg liker å ha sånn ca på følelsen hvor langt fra hverandre folk bor.

15

Har også trodd Rosteds gate! Kunstplass 10 vises på klippet i sesong 2 der William skal dra til London, og det mener jeg er i krysset Rosteds gate/Deichman gate?

16

Det er i rosteds gate, står du oppe i lyskrysset ser du hvor de har filmet

17
Enig

Jeg trodde også det var en sidegate til Rostedsgate, inn til høyre når man kommer oppover fra Hausmannsgate.

18
Greit!

Her er det hint om at det har vært noe mellom Mikael og Even. Og om at Even skal dø så dette blir en episk kjærlighetshistorie. Og om at Sonja (Sarah Palin) kaster forbannelse over de forelskede guttene så de ikke kan være sammen. Jeg kjøper *ingen* av dem!

Men Even: Følg prinsippet til Mikael. Vær ærlig fordi du er glad i Isak. Skal dere prate nå på fredag kanskje? Håper det går bra!

19
Hvorfor?

Hvis det har vært en hendelse som Even har opplevd vanskelig. Eller sliter med et eller et annet. Skal Isak droppe han da ? Går det skeist så går det skeist.. Går det bra så går det bra. Isak må slappe av og ikke tenke på alt som har skjedd før. Eller hvem som er hvem. Nyt det Even gir deg og kanskje det blir et sterkt flott forhold . Av erfaring blir man klokere. Lev livet

20
Fordi

Fredager er skumle i Skam. Derfor vel!

21
mikaels blogg

Har noen sett på kommentarene ved Mikaels blogg? På 16/11 kommenterer Isak og Even svarer 23/11.Også Mikael har lagt inn en kommentar. Er dette gjort av Skam-redaksjonen eller er de fake fra Skam-fans?

22

Fake fra fans

23
Hva skjer? Jeg har noia !!!!!

Jeg lurer på det samme. Hvis Mikael har skrevetvpå bloggen, så er jo ikke han død????
Nei, nå må vi få massse masse flere episoder og klipp av Even og Isak assa.
Trenger mer kardemomme 🙂

24
#teamisakogeven

Sikkert fans - litt rart om de skulle signere med fullt navn (også før fredag da)... leter veldig etter tålmodigheten min... den er visst helt borte??! Hva vil de egentlig fortelle oss med denne litt bisarre videosnutten "fra 2014"? Er det noe vi har misset - kanskje vi må løse en gåte før fortellingen fortsetter?! ? Trøster meg med klippet fra lørdag imens. Vil gjerne ha en vakker kjærlighetshistorie mellom Even og Isak - og beg tror vi får det til slutt ❤️

25
Hva skjer

Skjer med SKAM egentlig? Ikke bare har det kun vært to klipp denne uka, men føler de sjeldent godkjenner kommentarer også. Har de mista helt gnisten liksom. Så mange løse tråder og så kommer deg bare SMS-innlegg? Det er jo bare sånn 2 uker igjen. De kanke dra ut det her så jævlig lenge nå, folk blir jo lei til slutt

26
Hmmm

De er helt på bærtur, aner nok ikke hva de driver med i det hele tatt. Bare haler ut tiden uten mål og mening. Det er nok derfor vi alle er så hekta på historien at vi går helt i frø mens vi venter på neste oppdatering!

#verdtåventepånoegodt

27
Shalla

Ikke pes med det da, bare tenk på hvor lang episoden blir i morra 🙂 Mye spennende som legges opp til nå mht mamma & pappa Valtersen og fortida til Even.

28

Joda, men den beste storyen i skam historien burde og kunne vært beæret med lengre episoder og klipp. Denne fantastiske kjærlighetshistorien mellom to unge gutter har jo uendelige muligheter og det har jo SKAM virkelig fått vist oss at de nailer. Men så bra som den er og folket higer etter mer, så synes jeg at 20 min hver fredag er LITE TID. De kunne sikkert uten noen problemer laget episoder på 45 minutter disse siste ukene. så vidt jeg husker så var det lengre episoder i sesong 2. Og forholde ISAK og EVEN er jo spekket med ting det kunne spinnes rundt. Dette er jo ingen kritikk, bare et ønske fra en som er helt begeistret og lykkelig over hva SKAM folka har fått til. Vi elsker denne historie og ønsker jo ikke at den skal ta slutt. Hvordan blir livet etter SKAM, denne sesong.... jeg vet ikke. Har vært helt oppslukt og tenker vi må lage en underskriftkampanje hehe om krav om minst 5 episoder til 🙂 ISAK OG EVEN i VÅRE HJERTER.

29
Smulan

Håller med precis allt du säger!

30
Mer SKAM

Kan ikke NRK vie like mye tid til SKAM som de gjør til sjakk?

31
jeg er sjakk matt..

Jaaaa tenk om de hadde gjort det 🙂

32
Natta

Hadde så sykt fått for meg at vi skulle få et klipp i kveld. Men nå får jeg vel bare innse at det ikke blir noe av. Et koselig nattklipp der de prater sammen midt på natten hadde vært drømmen. Lurer på om Even faktisk dro til Isak, eller om han nå trekker seg litt tilbake igjen fordi Isak tok opp fortiden hans. Gleder meg til å få noen svar i morgen. Satser virkelig på lengre episoder framover, sånn Noora-style!

33
Hallo from the other side lissom

SANT FOR FAEN

34
Tipper på nyt klip kl. 21:21

Even fortæller, hvorfor han droppede ud af skolen.. de kysser, alt er godt.
Fredag: Even møder Isaks bros. PERFECT, IF U ASK ME <3

35
Er dere sikre på at Eve droppet ut av skolen?

Kan det ikke hende at han er født sent på året eller noe, så ønsket foreldrene at han skulle begynne i 1 klasse med de andre kidsa han lekte med i barnehagen?

36
Natta Skam,

Kikker innom 2:02 hvis jeg våkner. Tipper Even ligger og ikke får sove da, og så våkner Isak og spør ham hvorfor han er våken.

37
Eller

23:32!

38
Kom nu Skam-redaktion!!!!

23:32 ...heller ingenting

39
Plutselig

gikk det opp for meg at Even ikke kommer til Isak i kveld.

Han holder kortene tett til brystet, tror det er en grunn til det, og at han blir stressa når Isak begynner å grave i fortiden hans.

40
Even kom ikke

Det er akkurat det. Han var jo så keen på å melde og så når han får spørsmål kan han plutselig ikke lengre og må dusje. Tror ikke han møtte opp hos Isak ass..

41
Neida

Han har slett ikke tenkt å dusje. Han bare erter Isak ved å friste ham med tanken på Even i dusjen, for å lokke Isak til å be ham komme likevel. Når Isak sier "dont", er det som i "ikke frist meg, jeg MÅ virkelig lese", men så ryker viljestyrken hans i neste sekund.

42
Øøøh

Den kommentaren om dusjing var jo nettopp ment for å bryte ned Isaks viljestyrke. Klassisk grep! Selvsagt kasta Even seg sporenstreks på sykkelen, uten å skrive at han var på vei engang. For åpenbart var han det

43

Han kom jo til Isak, hele teksten var jo for å overtale ham til å la ham komme jo. Men det betyr jo ikke at vi får se det..

44
Litt søtt da !

Luringen Even vet hvordan han skal sno Isak rundt lillefingeren sin

45
Ja faktisk

Hvis han *ikke* dukka opp hos Isak nå, det hadde vært drama de ikke kunne latt oss gå glipp av. Men derimot at han dro dit og de fortsatte i samme spor som siden lørdag formiddag, det trenge vi ikke se.

46
#teamisakogeven

Da tror jeg vi hadde fått vite det i går kveld - for da ventet jo Isak på Even, til slutt. Ordner seg dette, men vi skal tydeligvis får vite NOE mer om Even (og Mikael) i de neste dagene. Even+Isak=❤️ Prøven går det sikkert ikke så bra med, derimot.

47
Måka

Mhm. Han avbrøt i praksis samtalen etter at isak posta hjertet. Faen. Og isak skjønner ikke at det ha trodde var uskyldig banter hit a nerve. Ai.

Men da er det kanskje tid for å prøve å huke tak i ham på skolen i morgen. Det er i såfall etterlengta.

Men åssen det som skjedde nå skal vises i klipp skjønner jeg ikke.

48

Det er et godt poeng, her trenger vi mer til historien. Før det tørner helt for meg her.

49

Men hvis det hadde vært tilfelle, hadde ikke denne SMS utvekslingen vært en del av et klipp i stedet? For det hadde jo spilt en litt viktig rolle i forhold til episoden i sin helhet. Så for de som ikke er inne her å sjekker, hadde jo ikke det hatt noe sammenheng hvis det plutselig ble drama når det siste de så av Isak og Even var kjøkken-scenen på lørdag.

50
Kjøper den.

God refleksjon.

51
You're killing me slowly, Skam!

men jeg tilgiver dig, hvis du kommer med dét klip nu 😉
Even skal til at fortælle noget vigtigt om Mikael. Måske en tragisk historie? Ulykkelig forelskelse, selvmord ... fik Even en depression efterfølgende?
Jeg kan ikke sove, før jeg ved det... You're killing me slowly!

52
når du er avhengig

Meg: "Hvis det ikke kommer noe 21:21 er jeg FERDIG med SKAM ass"
*ikke noe nytt klipp 21:21*
Meg: *fortsetter å refreshe siden minst 5 ganger i minuttet"

54
Når du er så avhengig 2...

..at SKAM er det eneste du faktisk tenker på iløpet av heeele dagen, før du legger deg, når du ikke får sove ?? og igjen er i tankene dine med en gang du våkner (etter å endelig ha sovnet etter å ha ligget søvnløs og sjekket etter evntuelle nattlige klipp) ...refresher med en gang jeg våkner og klarer ikke konse om the real life (ja jeg vet faktisk at dette er fiksjon og skuespill ??) men jiiiz vi alle føler dette på kroppen som om det faktisk skjer ? Fabelaktig ekte og rørende skuespill❣❣❣ Tenker vi er (way beond) lettere besatt alle sammen og det er jo nettopp det som er så mesterlig. Refresher igjen...og igjen...tenker jeg ikke skal sjekke igjen før hvertfall om et par timer...refresher etter ti minutter...(!) Tenker at SKAM-redaksjonen har oss akkurat der de ønsker, desperate og higende etter meeeer. Tenker derfor det ikke kommer et klipp før tidligst i kveld, kanskje ikke før i morgen...og refresher IGJEN?? og igjen!...?

55
Isaks liv > mitt liv

Livet mitt handler bare om å få tiden til å gå mellom klipp.

56
Eller kanskje heller

22:22 eller 23:23

57
Antiklimaks. Ass.

Sjukt antiklimaks når du er overbevist på at det kommer noe 21:21 - men det er nothing new to see

58
PLEASE!

Håper så inderlig at du har rett! JEG GÅR SNART FRA VETTET HER!!!!!! Oh who am I kidding, det har jeg gjort for lengst

59

Tror vi er mange som sitter dønn fast i det parallelle skamuniverset for øyeblikket. Samme tid et helt annet sted i universet indeed!

60

Ååååååååå, ja, dette er bare for mye! Vi må få vite mer nå! Det burde kanskje innføres restriksjoner på hvor mange ganger man kan se et klipp ??- det fra lørdag er bare så vakkert! Briliant skuespill - så mye følelser. Even+Isak=❤️

61
Jeg er lettere besat

Jeg har også set det alt for mange gange, det er forfærdeligt (men åh så godt jo)?

62
EasyH

Nei ikke restriksjoner! Burde heller vært repeat-knapp 😉

63
Keep us warm....

Enig! De er helt sykt bra sammen! Men lørdagens klipp var langt, og med det med sana er det allerede over 10 min...... Det er greit å spare litt til Freddan og.... GOT IT? FREDDAN ??

64
Kom nu Skam-redaktion!!!!

De ku da bare udvide sendetiden lidt ... vi jan da sagtens tage 10 minutter ekstra...ell 20! Nogle af ugerne i sæson 2 var længere!! Kom nu bare med det!! ?

65

så enig! utrolig vakkert!! Har sett det en million ganger....

66
?‍❤️‍?sameee

Jeg og, elsker de to sammen❤️❤️

67
Altså

Minst!

68
Rewriting?

Begynner å mistenke at de egentlig hadde manus og klipp for en helt annen historie som de forkastet og at de filmer og skriver nytt manus på spreng. Derfor tok de 1 ukes pause og derfor har de så få minuttet å komme med.

69
REWRTITING ELLER FOR MEGET 'SUSPENSE'?

Det her Even-suspense er efterhånden ved at tage livet af kærlighedshistorien...
Skal det aflede vores opmærksomhed, så vi glemmer, at det er to gutter?
Jeg vil bare gerne se Isak + Even, så kære Julie Andem, "pick it pack it fire it up" <3

70
Maja

Men de er jo ferdige med å spille inn sesongen? Hadde ikke skuespillerne en avslutningsfest i forrige uke? Men ja.. det kan godt hende de hadde en annen historie i tankene etter episode 5, men at de ombestemte seg. Jeg trodde det ville vært mer fokus på psykisk sykdom enn det det har vært hittil.

71

Begynner å tro at det er vi skamnørds som har psyket oss fram til dette med psykisk helse. Jo fler ganger jeg ser Klippet der de snakker sammen første gang, jo mer overbevist blir jeg om at Even bare hogger alt papiret for å tvinge fram en samtale. Det er jo bare det at Isak fremdeles ikke klarer å finne stemmebåndene sine ?

72
Jone

Det har da vært en ukes pause i alle sesonger, for å bygge opp suspense når serien peaker i spenningskurven. Tror nok alt går etter planen som var.

73

Alternativt har de kapasitetsproblemer på nettsiden - siden det var vanskeligheter med å legge ut klippet i går?!

74
Hahahaha!

Ja det er antagelig derfor hele sesongen er så genialt komponert og henger mesterlig sammen på alle vis uten et overflødig sekund.
Kødda!

75
Pliis?

Ja vi burde få en ny video av Even og Isak being cute toghter snart❤️?

76
Isak+Even?

Ja, nå sulteforer dere oss ass, SKAM-redaksjonen! Har gått og ventet på et Isak+Even-klipp helt siden lørdagsklippet ble lagt ut... Skikkelig fælt å vite at vi går glipp av hele "kose-og-bli-kjent-fasen". Vil bare såååå gjerne få se de sammen i et hverdagsklipp, hvor det ikke er noe usikkerhet/mysterier/drama!

77
Servert på ett fat...

Er ikke helt enig i at vi går glipp av "kose-og-bli-kjent-fasen", for vi har fått nye drypp hver dag som får oss til å gå helt i fistel over hvor søte de er og at de koser seg og blir kjent. Det er fritt fram for oss å fylle inn hullene og tenke oss hva som skjer, og ut fra kommentarene de siste dagene har det ikke vært noe i veien med fantasien til folk. Vi trenger ikke få alt servert på ett fat, vi kan da tenke sjæl... nyt bobla, den sprekker snart..

78
Det er nettopp det....

...hvis den bobla sprekker snart (noe vi selvfølgelig IKKE ønsker skal skje, (ooo...grugleder meg) satser vi jo alle på at det ordner seg til slutt ) ❤❤ Les: (!!!) vi trenger desperat at tidenes lovestory ender bra❣ Pliiis don't fuck it up too bad okaj? ?? Anyway er jeg enig i at vi ikke har gått direkte glipp av kose-og-bli-kjent-fasen. Dialogen mellom gutta de siste dagene har vært helt herlig, vi har alle kjent det på kroppen selv ikke sant ?? men disse gutta er så utrolige talentfulle og ubeskrivelig fine sammen på skjermen, storyen er helt fantastisk, og klippet på lørdag er noe av det nydeligste vi har sett ??? Nettopp derfor craver vi etter å se dem i denne bobla med egne øyne (-og hvertfall HVIS det evnt skulle føkkes opp igjen!) Verden trenger sin dose med Evak-happiness ❤????❤! Helst ikke bare servert på et fat, men gitt oss inn med teskje ??? #teamoptimist #evak4ever

79
Maja

Signerer denne! Jeg vil også ha et koseklipp hvor vi kan se de være nyforelsket og happy, uten for mye drama.

80
Hits from the bong OMG

OMG dere må høre låta 'Hits from the bong' av Cypress Hill, det er seriøst den mest sexy forførende undertonen i den med tanke på forholdet deres...inhale, exhale... fyyy faen så kin Even er på Isak. Det skjønner jeg nå. Sjuuukt. Gled dere!!! MÅ. HØRES. NÅ.

81

Handler om å røyke hasj som medisin

82
Hits from the bong

Takk, beste kommentar ever! Nå går den på repeat her....

83

Heeeelt enig! Sexy, forførende undertone helt klart ? Ser for meg litt klinings (og mer!) til den låta det ja! ?

84
den sangen!!

Den sangen ass: '...as I take hits from the bong...Aaall night long...can I getta hit from that booong...hits from that bong' fy fader han forfører Isak noe så inn i granskauen, heldige ISAK!! Kan dette bli mer sexy???

85
Bedre med det gamle

Liker Son of a preacher's son bedre, kanskje han er prestesønn denne Even??

86
Haha

Kanskje pappaen er prest i Sagene kirke. Usannsynlig plott, men artig tanke.

87

Det kunne vel forklare mye!

88
Retter meg selv

Son of av preacher man- Dusty Springfield

89
Men denne var fin da.

Even prøver å få tilbake musikkcredsn sin med Cypress Hill - Hits from the Bong. ??? Han er bare så in løøøv ❤️❤️❤️

90

Er det helt normalt å ligge alene på senga og røyke hasj på en onsdag? Har Even et rusproblem? Var det derfor Sonja ba ham ta det rolig med øllen?

91

In løøv Og innrøyka

92
#teamisakogeven

Enig i at vi trenger et klipp! Gjerne et der de prater og har det fint ? Disse meldingene skal vise oss at de har de bra (og tydeligvis vil være sammen HELE tia). Utrolig fint bilde av de i siste innlegg. Flinke skuespillere, det er det ingen tvil om ? Even+Isak=❤️

93
Utsulta....! ?

Vil bare minne SKAM-redaksjonen på at de som evnt bare ser fredagsepisodene går glipp av all denne herlige dialogen og smittende forelskelsen som Isak og Even viser på chatten og på meldinger ? så hint hint? et klipp må til i kveld (oooog i morgen) ???? Bare et enkelt klipp med litt kjæreste-hverdags-ting, vi er ikke så kravstore (-så kan the talk og mer alvor vente til i morra ikke sant?)

94
Hvem

Det er vel ingen som bare ser fredagsepisodene. Da er de teite.

95
Da er jeg blant de teite

Jeg er innom daglig for lese meldingene, klippene sparer jeg til fredagsepisoden. Slutt å snakk negativt om folk bare for at de velger å følge med på Skam annerledes enn deg

96

Tror ikke de skal snakke 😉

97
Oh men

Et sånt klipp skader heller ikke :')

98
.....

Haha! 😉

99

Aiai! dette er jo et hint (!!!) om fredagsepisoden; Even og Isak snakker ut om fortiden til Even, evt begge sin fortid? Hvorfor Even egentlig tok et friår midt i VGS?

100
Sirup

Jaaaa! Syns alt går fryktelig treigt nå. Det er verdens vakreste histore, men vi får nesten ikke noe innblikk i den 🙁
Og hva med skolen og resten av gjengen???

101
Maja

Enig! Skam redaksjonen skryter jo hemningsløst av at dette er en vakker kjærlighetshistorie, så hvorfor får vi ikke se mer av den? Det er så frustrerende! Nå er de jo offisielt (vel.. nesten) sammen også.

102
KLIPPPP

Nå er de så gjerrige på klipp her at jeg blir nesten litt frustrert her altså.

Men vi har ti minutter i alle fall som kommer i kveld/i morgen/fredag. Og det bør være I+E.

103
Dør

Nå er de så gjerrige på klipp her at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Trenger klipp nåå ?

104
Enig

Enig 🙁 tror ikke på noe klipp idag! Må komme imorgen! Og det bør være Even å Isak!!! Tror det er en grunn til at vi kunne gå inn på den siden, det er noe med Michael. Å hva Even sier på videoen. Litt skummelt. Blei nervøst

105
Filmen

Har jo sett denne filmen før - da Isak drev å stalket tidligere. Men da fikk vi ikke se de siste sekundene og der sier Mikael: er glad i deg (eller noe i den dur, hører ikke helt på slutten der), så at vi kan se denne fimle i sin helhetnå er vel egentlig bare en bekreftelse på den gjengse teorien: at Even og Mikael va et par. Ikke nødvendigvis mer drama enn det :):) Men det som skjedde med M. kan jo være drama/trist da...

106
Rikke

Mikael sier: "jeg er ærlig fordi jeg er glad i deg." Etter han har gitt kritikk på Evens prosjekt.. lurer på hva det er med Elvebakken og Mikael..! Venter spent❤

107
Men Sonja

Sonja og Even har jo vært sammen siden 9 klasse.

108
Måka

Ææ. Sier han det? Har ikke høretelefoner!

109
#teamtruelove

Folkens! Tror dere henger dere opp i feil del av kommentaren til Mikael. Legg heller vekt på først delen: *Jeg er ærlig fordi* jeg er glad i deg. Der tror jeg vi har peket vårt.

110
Enig #teamtruelove ??

Bare vær ærlig Even *hint hint*
Ærlighet varer lengst, det har Isak fått lære i denne berg-og dalbanen han har vært gjennom i det siste. Han har kommet sååå langt ??? og vi er så stolte av han ?? På tide at du og tørr å være ærlig Even❣ Da går alt så mye bedre! Dette er et stort framepek ja folkens???!

111
Niks

Mikael sier: jeg er ærlig fordi jeg er glad i deg.

112
Mikael siger

(...)
Mikael: "Han laver farligt tacky klichéfilm, hvor hovedpersonen dør..."
Even: "Han laver episke kærlighedshistorier, man"
Mikael: "Arrh"
Even: "Hovedpersonen MÅ dø, ellers er kærlighedshistorien ikke episk"
Mikael: "(...) det kaldes for konstruktiv kritik"
Even: "Konstruktiv..?"
Mikael: "Jeg er ærlig, for jeg er glad i dig"

113
hm..

Jeg tror bare han og Mikael var venner. Han sier jo "my best buddy Even".. Min teori er at han kanskje tok livet sitt, og Even gikk ned i kjellern pga det..

114
Nice move, Even!

Si du skal dusje, klart han ikke kan motstå den tanken. <3

115
Nice move, SKAM!

Hint om at de skal snakke om ting vi har lurt på i evigheter. Klart vi ikke kan motstå den tanken. <3

116
Nice move, SKAM!

Hint om at de skal prate om ting vi har lurt på i evigheter. Klart vi ikke kan motstå den tanken. <3

117
Anonym skamoholiker

Enig! Hvis vi ikke får et klipp etterpå orker jeg seriøst ikke mer. MÅ. HA. NYTT. KLIPP. NÅ.

118
❣️❣️❣️

ENIG

119

Utsulta

120
Ja Even!

Hopp på sykkelen og kom deg tilbake til mannen i ditt liv ❤ Vi vet jo at det ikke tar deg mange minuttene? Savner å se dere på skjermen ??

121
Ja, kom til mig da

med nyt klip af de to! Stop playing around, Skam 😉

122
Ja, kom til meg da

med nyt klip af de to! Stop playing around, Skam 😉

123
Ja, kom til meg da!

med nyt klip af de to! Stop playing around, Skam 😉

124
oioioio

Mikael og even var sammenn hvafaeb

125

Syns det virker som han bare erter Isak litt (og liker at han blir litt sjalu). Men avklarer det med "du er den eneste" ?

126
Tull

Jeg tror det bare er en tull fra Even sin side, for han syns det er gøy at Isak blir sjalu

127
Titti

Var Even sammen med Mikael samtidig med Sonja og hvorfor er det ikke offisielt at Even og Isak er sammen? Viser det seg at han har løyet og at han fortsatt er sammen med Sonja blir jeg skikkelig lei meg.

128
Uventet

Jeg trodde i starten at Even kanskje hadde crush på kompisen og hadde kommet utav skapet og blitt disset og derfor droppet ut.

Nå kjenner jeg litt optimisme med litt skrek kanskje even og mikael hadde en episk kjærlighetshistorie og alt ender bra for Isen

129
Nå er det jul igjen og jula varer helt til påske

Kanskje Mikael og Even hadde et forhold I skapet? Også så fant foreldrene til Micael det ut, bla bla bla Mikael tar selvmord og Sonja får Even igjennom alt. Derfor ville han ikke slå opp(hun var hans klippe og holdt han I livet når alt han ville var å følge Mikael) Ps: da vil ikke komentaren om at Even aldri hadde følte det slik før gi helt mening

130
Han tuller

Har jo vært sammen med Sonja siden han var 15...

131
mikael

er ikke mikael han som spilte en i verdens beste SFO, husker ikke hva han het, men det var han josef og sofus (som var de guttene)

132
Joda....

Så vidt jeg husker var han en av programlederne i Midt i smørøyet på 90-tallet også. Finner det på NRK...

133
Mikael

Jo, det er det. Han heter Yousef:-)

134

Nei? Avkreftet han ikke det akkurat? Dessuten var han jo sammen med Sonja.

135
Hei og hopp

Ehhh, det går an å være sammen med to stykker på en gang.

136
potato

Ehhh, det kalles å være utro.

137
Eh..

Ja. Og det går an å være utro, ganske mange er det faktisk.

138
Poly

Det kan også kalles å være polyamorøs. Men det kvalifiserer nok ikke som polyamori hvis kjærestene dine ikke vet om hverandre...

139
Jeg dør

Jeg døøør, de er så alt for fine! <3

Min store drøm er at de skal gå hånd i hånd inn på juletre-festen på skolen. Akkuratt ett år etter at Noora og Eva forstod at Isak kunne være homofil! Vise alle sammen at det er Isak og Even. DET hadde virkelig vært noe det <3

140
Mallå

Det he våre i tankane mine som den perfekte avslutninga, i fleire veke no?????

141
dunndunn

jaaaa det hadde vært det best, Ingvild!

142
Værsåsnill

Dere i redaksjonen. Vet dere er ferdig med å spille inn men pliis krev skuespillerne tilbake og skriv om til det der^^?

143
❤️

Smelt

144
m - svensk

när du är inne på skam och de uppdaterar just när du är här <3

145

Dette her er så skjønt at jeg dør snart❤️????

146
I am DYING HERE (jeg kommenterer ikke for fort, whats this??)

Denne kjærligheten bare fortsetter å blomstre <3 <3 <3

147
Hahahah

Man kan kun smile! ??

148
??????

Har selv vært et eneste stort smiiiil siden fredag ?? #teamisakogeven ❤
Tidenes love story og kjæreste goals!

149
Episk kjærlighetshistorie mann

Hvis de møtes i kveld må vi få klipp av det!! Har helt syke abstinenser. Vurderer å legge meg inn snart

150

Suck - ge oss klipp! Blir gal?❤️

151
Endelig!

Der dukket Mikael opp! Og Isak er for nysgjerrig til å lese til prøve. Denne utviklingen kan jeg like ??

152

Isak vil være med i dusjen 😉

153

Nå må vi se et klipp fra dem snart... Helst nå i kveld! <3

154

Så blev der åbnet lidt for posen- er sikker på det ikke er sidste gang Isak nævner eller spørger ind til Evens fortid.....

155
Smulan

KLIPP DÅ!!!!! Jag dör här!
Isak och Even försöker plugga fysik, men det går sådääääääääär då. Snälla?

156
Kvoten

JA det er fint med chatter, men hver gang det legges ut nye chatter får jeg en følelse av at det ikke kommer noen videosnutt fordi "kvoten" av det vi får i dag er brukt opp?? Please bevis at jeg tar feil SKAM! ❤️

157
Klipp og chatt på samme dag

Vanligvis: først et klipp, så en chatt som følger opp senere på dagen.

Chatt med pek til klipp: vanligvis kommer chatten dagen i forveien for klippet, eller mer. Bortsett fra om chatten hinter til fredagsklippet og legges ut på fredagen da.

Denne uka som eksempel: Instagram søndag og sms mandag: oppfølging av lørsdagens klipp. Sms fra pappa mandag --> klipp tirsdag.

158
INgrid

Forrige onsdag fikk vi et klipp hvor Isak kom ut til gjengen og to chatter

159
....

Ja stemmer det INgrid?? lov å håpe, men lurer på om det blir med ønsketenkningen...men åh ? som jeg skulle ønske vi fikk et ordentlig innblikk i deres herlige kjæresteboble utover sms, bilder og chat (er ikke uttaknemlige altså kjære SKAM-redaksjon bare utsultet på Evak "live") ❤❤ Det gledes❣

160

true

161
Even+Isak

Typisk kjærestegreie ass. Tror mange kjenner seg igjen, det er kult!

162

....hæ

163

Er jo sånn når man er forelska -føkk skole, prøver, hverdagens plikter..... alt som betyr noe er den bobla man lever i sammen med den andre. 🙂

164
Elsk

Åååhh så nydelig! ?

165
Drittfyr

jeg er forelska. I begge. faen altså denne serien fucker med følelsene mine. pfffdttdtt

166
#inlove ??

Nesten (eller nei ikke bare nesten?❤) så jeg blir misunnelig og sjalu på Isak gitt! ???

167

Even you had me at halla ???

168
Dama

Akkurat det jeg tenkte!! ?

169

haha!

170
Ååå

Jeg husker så godt da man var sååå forelska at man ikke klarte å være fra hverandre ett eneste sekund ?? Isak+Even forever ??

171
Fornuft og følelser

og man lot skolen seile sin egen sjø, for det var akkurat her og nå som gjaldt!

172
Evak

dra heller å dusj hos Isak du Even

173

hahaha! Da blir det andre boller..

174
du mener vel

andre baller

175
Knackwurst

Og Pølsefest igjen hahahahah

176
Bursdagsfest

Regne bursdagsfesten, med boller, brus og pølser!

178
halla

oj oj oj......detta är nog inte den enda konversationen vi kommer bevittna om Mikael!! spännnandeeee

179
Halla fra danmark

Har desperat brug for nyt klip ?? de 2 gør mig helt rundt på gulvet ❤️

180
Hihi

Æææ de er bare så søte? Hadde det vert sommer å jeg hadde vert en is. Hadde jeg smeeeeeeltet.

181

Hmm, den forrige mannen i mitt liv..?

Jaja, nu är Isak the one and only iallafall 🙂 Och söta är dom, även om Isak nog kommer faila ganska mycket i skolan. Lätt värt det om du frågar mig <3

182
Evak❤️

Best for skamfolka at det ikke blir noe drama med han derre Mikael altså

183
Stalkeeer

Flere enn meg som bare måtte gå inn å se på
http://prosjektblogg.weebly.com ? ?

184
Maria

Haha ja!

185

Dette er fra høsten 2014 og da gikk Even i 2. Han har altså hatt et år vekk fra skolen og jeg er nysgjerrig på hvorfor. Tror nøkkelen til mysteriet Even ligger i hva som skjedde her.

186
Melly

Haha ja, men kom jo ikke inn på noen blogg..

187

Hvad siger de efter det klip vi kender fra tidligere på sæsonen? Noget med konstruktiv kritik?

188
De sier:

Mikael: Du kommer til å få en 2'er, du vet det, bro?
Even: Faan, hva skjer med at du er så frekk (uforskammet) da?
Mikael: Eh. Det kalles konstruktiv kritikk
Even: Konstruktiv kritikk.. ja, vi får se.
Mikael: Jeg er ærlig fordi jeg er glad i deg.
Even: Ok, greit.

189
Håper ikke det er sant ass!?

"Hovedpersonen må jo dø, hvis ikke er ikke skjærlighetshistorien episk". Uuuuuuuuu.

190
Isen

Jeg la også merke til det?

191
Lilja

Flere enn meg som gjorde det umiddelbart etter Even-klippet ?? ?

192
Ntåå

Føkk it lissom. Isak er så goals
#teamoptimist

193
❤️❤️❤️

ååå elsker meldingene mellom dem, kan vi ikke bare få 3 uker til med dette?

194

Herregud, vi må jo se dem?

195
Isak!

Nu må han da snart se at der i artiklen står at Even var 17 år i september sidste år. Et hul på et år..

196
17 i 2014

Intervjuet er fra 9.9. I 2014, da var Even 17

197
Lilja

Men det vet Isak. Det kom jo frem på Halloweenvorset - at Even var 97-er

198
han vet jo det

han vet jo allerede dette. i 21.21 spør han jo rett ut om sonja er et år eldre, også svarer even at han også er 97'er - altså så gammel at man skulle ha vært ferdig.

199
Tone

Man fyller 18 år det året man begynner i 3.klasse så ikke noe rart med at han var 17 i fjor.

200
2016

Det er 2016 nå, han var 17 i 2014...

201
Blir neppe mye lesing ?

Gutta må snakke sammen ❤️
De er Så søte at jeg er forelsket i forelskelsen! ?
Egentlig er jeg utslitt av hele SKAM.. Men på samme tid får jeg ikke nok! ? ❤️
Isak ? Even

202
Kardemommelove(n)

Beklager, denne er det bare nordmenn som forstår.

Man skal ikke plage andre,
man skal være grei og snill,
og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

Endelig gjør de det de vil! <3

203
Simon

Folk og Røvere i Kardemommeby er mindst lige så stor tradition i Danmark som i Norge. Et teater i Danmark har spillet den forestilling hvert år til jul i 30 år nu 🙂

204
xoxo

Kardemommeloven <3

205
... og danskere

Folk og røvere fra Danmark er med på referencen.

206
Potet

Har nordmenn virkelig laget noe (annet enn Skam) som dansker flest kjenner til? Blir nesten litt rørt. Her i Norge tror vi fremdeles at ingen har hørt om oss, og i hvert fall ikke det som produseres av bøker/film/TV.

207
Nogens mor

Den forstår danskere altså også. Hvis der ellers er andre end mig her, der er gamle nok til at fange en politimester Bastian reference... ?

208
Mariann

Og nå følges denne chatten opp med et KLIPP der vi får litt mer snakk om Evens fortid, sant, Skam-redaksjonen? For de som påpeker at den delen av seermassen som bare ser episodene ikke får meg seg hvor mye tid Even og isak har brukt sammen denne uken, har jo helt rett. Dere må vise oss det!

209
halla...

Finnes det egentlig noen seere som IKKE er her å ser på ALT som blir lagt ut lizm...??? ?

210
sjokkerende

en venninne av meg ser kun på på fredager.

jeg kommer aldri til å se på henne på samme måten igjen.

211
Hvaaaa?

Du tuller nå?

212
....

har noen venner som gjør det samme..... jeg er driiiiiit skuffa!

214
daniela

I FUCKING LIVE FOR THEM AND JEALOUS ISAK RISE

215
mira

Håper Isak eller kompisene støter på noen fra Evens tidligere liv snart!!

216

Elvebakken? WENCHES KANTINE
MMHM TACOBAGUETTE

217
Molly

Could someone translate this into English for me? Thanks☺️

218
Besotted translator

E: [Song lyrics]
E: I don't like my own bed.
I: What's wrong with it?
E: I've just gotten used to yours is all. When will you be done studying for your test?
I: It's on Friday and I'm fucked.Sooo far behind
E: Should I help you study?
I: Hahaha
E: You've got to remember I'm a senior. I know way more than you.
I: Hahaha. But you don't know anything about physics.
E: How hard can it be? I took physics at Elvebakken high school.
I: Physics and media?
[Link to video clip with interview with Even]
E: Hahaha. Are you stalking me?
I: Yeah. Who's Mikael?
E: The former man of my life.
I: Jerk.
E: No. You're the one and only.
E: OK. Don't have time to talk to you anymore. Gotta shower.
I: Don't.
E: Huh? Don't do what?
I: Fuck it. Come to my place.

219
Translation

Even: I don’t like my own bed
Isak: What’s wrong with it?
Even: Now I’m just so used to yours. When are you finished studying for the test?
Isak: It’s on Friday and I’m f***ed. I’m so behind
Even: Want me to study with you?
Isak: Hahaha
Even: Remember that I’m a 3rd grader. I know much more than you
Isak: Hahaha but you don’t know anything about physics?
Even: How hard can it be?
Even: I took physics at Elvebakken (school)
Isak: Physics and media? (picture)
Even: Hahaha. Are you stalking me?
Isak: Yes
Isak: Who’s Mikael?
Even: The previous man of my life
Isak: Asshole
Even: Nah. You’re the only one
Isak: (heart)
Even: Okay I don’t have time to talk to you more. Gotta shower
Isak: dont.
Even: What? What is it?
Isak: F*** it. Come to me please

220
No other translations needed

Everyone stop translating and let this person do it, they are the best.

221
HATE GOOGLE TRANSLATE

But I love kind people who translate for non Norwegians :_D
Thanks a lot!

222
English yo

I don´t like my own bed

What is wrong with yours?

I am just used to yours now. When are you done studying for your test?

Test is on Friday and I´m so fucked. So behind.

Do you want me to study with you?

Hahaha

Remember that I´m a senior, I know much more than you.

Hahaha, you don´t know anything about physics.

How hard can it be? Took physics at Elvebakken (his old school)

Physics and media?

Hahaha, are you stalking me?

Yes. Who´s Michael?

The man of my life from earlier

Asshole

No, just kidding, you´re the only one

Don´t have time to talk to you anymore. Taking a shower.

Don´t.

?? What?

Fuck it. Come over to my place

223
Nettadressen

Er det bare meg som sjekket om den faktisk eksisterer? 😉

Hahahaha....

224
Creepy nattbord

Ikkje berre du. skjekka den for vekesvis sidan, men då funka kje filmen enno...

225
❤️

Joda, jeg så den først rett etter Even-klippet og har sett den flere ganger etter det. Bare å Google Even Bech Nesheim

226
Danmark drenge og piger digger Isak+Even

Fuck det er dritt godt. Isak+Even mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Bedste kærlighedhistorie, sæson i Skam og tvserie jeg har set.
Kom med et lille klip af Isak og even i aften

227
Andrea

Hoppas hoppas HOPPAS på ett längre avsnitt på fredag!!! (samt ett klipp NU, ping skamredaktionen) <3 <3

228
Toocute

E N D E L I G er det Even som tar kontakt på melding, Even som vil henge, Even som ikke klarer å holde seg unna, dette er bare så innmari nusselig! Måå jo bare gå riktig vei for dem <3

229
Når det suger i magen av fryd... ?

Åh. Så vannvittig deilig, helt utrolig mindfuck dette er... Mer, mer ... ?❤️????❤️ ?? PLIIIIZ ....

230
Tragedien

"Hovedpersonen må dø, hvis ikke er det ikke en episk kjærlighetsfilm" vi vet jo hvordan Romeo og Julie endte. RIP..... ?

231

Mikael er egentlig sinnsykt søt han også ass <3 . Hehe ler av de gutta der, søtinger 🙂 <3 håper virkelig på et klipp idag , siden Even skal til isak 🙂

232
Tonje

Hallo gå inn på klippet Isak snakket om da!!
Det er jo megahint!
"Kjærlighetshistorien er ikke episk hvis ikke hovedpersonen dør".
"Sarah Palin har kastet en forbannelse på dem"!

233

Skjønner ikke hvorfor dere friker ut over denne videoen nå? Den ble jo vist for første gang for lenge siden!

234

Og no vil Trump ha Sarah Palin som minister. Dette går ikkje vegen, ass. :-/ http://www.folkebladet.no/utenriks/2016/11/30/Trump-vurderer-ministerjobb-for-Sarah-Palin-13867203.ece

235
Pippi

Oi oi oi, hver gang de kysser dør en kattunge av aids. Isak er jo Eskilds fadderkattunge ?

(Helt ærlig, jeg er ikke bekymra, det kommer til å gå bra. Men elsker at det er så mange hint til kaos og katastrofe, de liker å skremme oss)

236
Kattunge

Så Isak dør litt hver gang Even kysser ham da, ikke så rart det ass.

237
ble jo også vist i en av de første episodene

Derfor Isak fikk inspirasjon til å se Romeo og juliet 🙂