Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

821 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Finally!

Endelig!

2
RainbowJ

FIRST❤

IT CHANGED EXACTLY WHEN I CHECKED

3
Bra, Isak!

Fin melding. Nydelig. Dette kommer til å gå bra. <3

4

Beautiful

5
Gjest

Ja!!

6

sådan Isak ! <3

7
Endelig!!

Håper Even svarer med engang?

8
Nope

Han kommer ikke til å svare. Det er bare sånn han er. Men tipper de møte i kirka på fredag ❤

9
Hehe...

Det er litt rart at vi alle går ut fra at et naturlig tilfeldig møtested en fredagskveld er i kirka på Sagene??

10
Jaaada neida!

Ingen Even før lørdag, tidligst. Og det om vi er heldige. Fml Julie Andem, go right ahead. Vel bekomme. Tusen takk for den. Skal det være noe mer når du først er i gang? Hjertet mitt som dørmatte sier du? Ja vær så god. Forstanden min som kasteball? Så klart! Ta endelig bare det hele!

11
Enig der

Han kommer ikke til å svare, men Isak rakk aldri å faktisk invitere Even med seg på konserten, så han vet ingen ting om den og dukker sa selvfølgelig ikke opp i kirka på en fredags kveld.

12

Han skrev til faren sin at han skulle ta med Even forrige tirsdag, og han og Even hadde det bra helt til fredag. Han har vel høyst sannsynlig nevnt konserten i løpet av forrige uke?

13

Svaret fra faren var jo at det ikke var en god ide (mor blir nervøs) så tror ikke isak har invitert Even. (Ganske sikker på at vi hadde fått se det hvis han inviterte Even til å møte foreldrene sine?)

14
kom igjen

alt som er essensielt for handlingen blir vist i klippene: om vi ikke har sett i klippet at Isak har diskutert konserten med Even, har ikke Even hørt om konserten. Det ville ikke gitt mening om Even bare plutselig skulle dukke opp på konserten på fredag i klippene. Skal vedde på at Isak stikker til Even etter konserten, hvis ikke det skjer noe spennende i dag.

15
Det vet jeg jo

Men tipper de begge kommer til å være der, altså et ikke-planlagt møte. Even har jo også foreldre som kan dra med seg han.

16
Lilja

Even gikk på Bjølsen skole, noe som innebærer at han sannsynligvis ikke bor altfor langt fra Sagene kirke. Så ikke helt utenkelig at de møtes tilfeldig.

17

Eller Isak går til Even enten før eller etter konserten (eller han går til Even tidligere på dagen og lar være å møte opp på konserten fordi han er med Even, og neste uke blir bla brukt til å ordne opp med foreldrene) ?

18
Med foreldre

Evens foreldre er sikkert keen på å muntre opp sønnen sin og drar han med seg. De møtes tilfeldig tror jeg.

19
I kirka?

Så vidt meg bekjent så har ikke Isak fortalt om kirkekonserten ovenfor Even.
Og da er det vel litt merkelig om dem plutselig møtes der?
Om ikke Even svarer Isak nå, så tviler jeg på at Isak nevner konserten.....

20
❤️

Neeeeeppe.. :/

21
❤️????

??️‍??

22

Fine Isak❤️
Da er vi her igjen da: evenmåsvare???

23
Halla

Ja! Det hjertet varmet utrolig! #evenmåsvare #kjærlighet #evak #4ever

24
RainbowJ

Perfect melding Isak! Du lar han vite at du er der dersom han trenger deg ?❤

25
Ikke overdriv for mye i analyseringen, nå

En sånn melding tror jeg selv jeg ville ha skrevet og sendt, hvis jeg hadde hatt kjærlighetssorg og skulle sendt meld til han eller hun. Enkelt og greit. ?❤

26
Sonja..

Lurer forresten på hva Sonja har sagt til Even om Isak?
Vet Even at Isak løp rundt og leita etter han på Grønland?
Tror det blir no misforståelser her.
Men så blir velg alt bra????

27
Ja, den er så fin!

Jeg ville dog ønske, at han havde givet lidt mere af sig selv og tilføjet et "Jeg har tænkt meget på dig" efter "jeg håber du har det bra". Men ja, han går givet plads på en god måde, og det afsluttende hjerte var både rørende og helt afgørende for, om Even forstår, hvor meget han betyder for Isak. #evenmåsvare

28

Oh ❤️ Så fin og god beskjed! Lengter etter svar.

29
❤️

#evenmåsvare

30
???❤

Gi en lyd da Even ❤???

31
Skamlover33

Ååååå, hjeeeeerte???? Isak+Even= Det søteste paret EVER!!!❤️❤️❤️❤️

32
Endelig!

❤❤❤

33
Lillemy53

Stolt av Isak nå❤️

34
Sådan!!!

Bra Isak!!! Nu kjør vi!! 🙂

Og jeg har, som den skam-idiot jeg er, gjort denne beregningen:

SKAM fredag: 45 min

Minus:

2 min intro outro
3:59 lørdag
3:22 tirsdag
2:58 onsdag

tilsammen minus: 12:19

Soooooooo torsdag og fredag, og kanskje ett mer i dag onsdag:

32:41 MIN!!!!!!!!!!! Minst 10 minutter per dag 😀 hurra

Kommer vel ett til i dag, et kort i morgen torsdag også et laaaaangt på fredag?
Feks 10 min, 4 min, 18 min??? oh yeah baby.

35
sesong 3 er mye kortere enn sesong 2 - hulk

Synes det er veldig dumt at ISak får mindre tid enn Noora. Hadde vært koselig å se Isak og Even være mer sammen med de andre. Kanskje Isak kunne hjulpet Magnus å sjekke? Kanskje oppleve at noen slenger med leppa til dem og alle vennene stiller opp. Det vet jeg skjer i at de kan få dritt kommentarer.

36
Alt er love

Tipper det ikke kommer noe mer i dag, men kanskje vi får noe av bakgrunnshistorien til Even i morgen? Hvem er han? Hvem bor han med? Hvor er foreldra egentlig? Hva skjedde når han var borte fra skolen ett år? Hva er greia med Michael? Hvordan kan Isak være der for ham nå? VI vet jo svaret på det meste her, men Isak stakkars, han er jo clueless på så mye av dette. Han må få det fortalt. Kanskje Sonja tar til fornuft og viser seg å være en normal og sammensatt person hun også?

37
45 min?

Hvor har du det fra at det er totalt 45 min på fredag?

38

Du må trekke fra 5-10 min der NRK driver med reklame for sine egne programmer.

39
1234

Hvor står det at den varer i 45 min?
På NRK sine nettsider står det at Skam skal være fra kl.20.25-20.45 = bare 20 minutt dessverre.

40

Hvordanver du at den er 45 min? Når jeg går inn på appen til NRK står det 20 min.

41
45 min

2025-2110.

42
.....men hvor står dette??

fra kl: 20:25-21:10??? Det står ikke på NRK.no programoversikt for fredag.

43
Tina

Det står på programoversikten på NRK sine nettsider

44
Tv-guide

Hvis du ser på tv-guiden i appen står det at Skam begynner 20:25 og holder på til 21:10

45
Dobbel latte

Jeg digger deg?

46

På NRK nett-TV står det at episoden er på 20 min ? Får håpe det er feil

47
Hmmm...

Men det står lørdag kl 01.00 kommer det SKAM i 20 min...

48
Elly

How do you know how long the episode this friday will be? (sorry I'm new here :D)

49
Eller

Hei sulamitten kommer til fredag!?

50
Men halloo

Er så redd for at Sonja har telefonen til Even, eller at Isaks "slutt å meld meg"-melding gikk for hardt inn på han. Isak må møte Even IRL!

51
❤️❤️❤️

Det hjertet på slutten betyr alt!

52
Løøøøø

De kødda ikke da de sa "sees fredag" ass.

53
Hør her!

Djesus, jeg er engstelig for morgendagen? Langt klipp... vil ha ordnings mellom I og E, frykter kaos og nok en nedtur... VIL SE DE LITT SAMMEN SOM KJÆRESTER før jul.. At vi skal se sånne kjæresteri-utfordringer, små prater, klemmer og henging. Sukk. Sliten av drama, kjære NRK!

54
utålmodig

hver gang det ikke har kommet noe i løpet av dagen håper jeg det skal skje noe spektakulært kl 21.21. pliiiis la det skje!!

55
Kan vente lenge, jeg. NOT!!!

Hei. Skulle bare høre litt m Even når og hvis han føler for å svare. Hilsen, the world

56
Over 24 timer siden melding til Even

4 timer siden, denne side er blevet opdateret, og fortsat absolut ingen livstegn. Men hvem tæller?! ??
Isak må være den mest tålmodige person på denne jord. Jeg var hoppet på cyklen for længst!! Jeg klikker seriøst snart *click* [intet nyt] *click* [intet nyt] *click* [intet nyt] osv. [hjælp mig]

57
sees fredag

tror nok siste klipp er et frempek på at det ikke kommer noe klipp i dag! skuffende altså!!! Vil så gjerne at det ordner seg for disse to herlige guttene. Show us the Love Andem! Please!!!

58
Oppdatert..

Kjenner meg igjenn her ja ??

Syns alt går usannsynlig tregt nå.. ? Need an opdate ?

59
Er 1411-klippet det samme som..

Jeg ville aaaaldri orket å ha et forhold med så mye pain som dette:-( Men så egner jo ikke mitt liv seg som tv-serie heller, selvf..

60

Ja, kom igjen nå da - vi må få vite noe! Even+Isak=❤️

61
Pessimist

Ikke mye spenning som bygger seg opp mot slutten her, gitt. Litt tynn historie denne sesongen? Lite som skjer, få klipp, ingen sidehistorier.... I sesong 1 og 2 skjedde det jo litt med de andre karakterene også. Begynner å bli litt kjedelig, ass...

62
Til dels enig

jeg synes man taber noget af det cool ved formatet når der er så få postings, og det bliver mere til et diskussionsforum end en fortælling. Og jeg savner at følge gruppen af unge og kollektivet.
Jeg synes også man som seer/lytter kan føle sig en lille smule "over-played" - det er ok at forfatterne bruger ventetid som virkemiddel men ikke misbrug det! Skab ikke et hype fordi det føles dejligt at være hypet og vi lige venter på at alle lande har opdaget Nrk3. Hav respekt for seerne. Giv substans nu. Jeg har det sådan nu: it's better be damn brilliant her til sidst så det er al venteriet værd og for at bevise at det var det rigtige format til denne historie. Jeg begynder at tænke at det kunne have været meget bedre som spillefilm med momentum, fordybelse og visueloplevelse - stort format og en oplevelse man forsvinder in i i 1 1/2 time. Men altså jeg er åben overfor at blive "wun over" her til sidst. Og jeg har på fornemmelse, at der kommer et overraskelses juleklip, der ikke er annonceret endnu. Det må der næsten til for, at vi når at følge op alle karaktererne - og jeg tror nu William kommer hjem til jul. Og at Magnus eller Vilde bliver de næste vi følger.

63
I think you should know - I 'm completely wun over

Storslået - så intelligent lavet - så fantastisk spillet af de to gutter. Jeg har fortfarende lyst på at se en helt lan fim med de to - om ikke som Isak og Even så anything really.
Sagen er nok den at jeg er lidt som Even - oplever ting intenst - give rmig fuldt ud - har til tider angst. Har fundet min Isak som redder mig når det er nødvendigt. Og jeg redder ham tilbage med passion, latter og impulsive indsalg på andre tider.

Hvilken historie - standing ovation is in order!

64
PS kære Skam redaktion :-)

Man kan også se at enkelte/nogle "de gamle fans" er frustrede over, at nye fan kommer ind og "kloger sig" - dvs de når at finde frem til det samme som "de gamle" ved og har diskuterer for flere dage siden. Der er fx et meme i KosegruppeDK hvor en beskriver hvor irriteret han/hun ser ud når nye fans tager "gamle" ting op - og folk i gruppen liker og emoji-ler - det er jo en noget ekskluderende kommunikationsform, som positionerer gamle/eksperter vs nye - dem og os. For mig er det tydelige frustrations tegn over tempo - det ville ikke være sådan hvis der den der meget flydende pusslespil/treasurehunt social media strategi var rigtig skruet sammen, fordi "de gamle" hele tiden ville have det største overblik, men nu har en masse nået at catche up. Og den venlige "gamle" ekspert havde positioneret sig ved at hente tidligere diskussioner om emnet op til de nye - sådan "halla - her ser du hvad der tidligere har været sagt om emnet - fett at du liker SKAM ass". Jeg har også set nogle lissom pointere ophavsrettigheder til en vending "stairwaystoeven" er i KosegruppenDK. Hvorfor er det nødvendigt? Fordi de ikke får nok udfordring og fortælling er mit gæt.

Det var også lidt kikset at den der real time oplevelse - gik af fløjten i fredags med noget der lignede en episode mere end den der socialmedia fragmenterede pusslespils version og man længtes efter en anden form hvor den fortælling ville have været bedre. MEN når det er sagt er SKAM genialt 🙂 Jeg bøjer mig i støvet over sociel media brugen og den community fremvækst der sker. Den var lidt stærkere i sæson 2 men who cares lige nu - give me more 🙂

65
Måka

Jeg ser mange kommentere på at forrige fredag ikke var realtime. Men det var heller ikke slåoppscena mellom Eva og Jonas, hvor de klippa mellom breakup og breakupsex. Jeg syns det har funka bra begge gangene, når de har bytta fortellerform i viktige scener.

Ellers er jeg litt enig i de kritiske kommentarene her. Og selv om jeg er av de som har venta på sanas sesong, kan det hende en sesong med vilde ville være deilig nå. Bare fordi vilde er så opptatt av andre mennesker, og da får vi også se de andre folka og liva deres.

66
Sidespor

Enig. Virker som de har malt seg litt inn i et hjørne her. Even-isak historien er kjempesterk, digger den, men så blir det litt... enspora. Sidetracks please!

67
jepp

litt befriende, blant all skamrosen..

68
Er det fortsatt ikke kommet noe oppdatering?!!

Enig. Syns synd på alle studenter og skoleelever som er hekta og ikke får lest fordi de stadig må sjekke her. I mine ungdomsår var det Angela (My so-called life), men det var 1 stk 30-40 minutters episode om ettermiddagen i begrenset periode, så tilbrakte jeg resten av døgnet til å drømme om Jordan Catalano. Og rakk leksene?. Dere unge må bare være disiplinerte og sjekke typ en gang etter hver lekse er unnagjort?. Som en belønning. Tror ikke P3 med vilje ønsket at dere skulle glemme å leve livet utenom denne serien! Husk å spise lese sove treffe venner og ordne julegaver. Kanskje gi mamman din en klem?

69
Gi lyd da!!!

Nei! Det er jo dødsspennende! Mye bedre enn s 1 og 2!!!!!

70
Sorry in advance (eller ikke)

Ja, blir litt skuffa nå ass. Trodde jeg elsket denne sesongen, men når jeg tenker over potensiale den har til å bli så mye bedre så blir jeg nesten litt sånn småsint (les: dritforbanna, frustrert, denne serien har tatt over livet mitt og DETTE er det jeg må nøye meg med). Med tanke på hvor mye innhold det var i sesong 2 skjønner jeg ikke hva som holder dem tilbake nå. Skuff. SKUFF. Jeg blir sur skam. Jeg gruer meg skikkelig til den er over (for alltid). Kommer til å savne Isak.

71
Forskjell

Forskjell på jenter og gutter er at hos jenter kommer det veldig mye ut, gutter holder ting inni seg. Man ser jo at det er ingen historie for de gutta å fortelle (det skjer nada i livene dems), helt til det kommer en jente inn i livet dems. Og det kom nå. Vilde har tenkt på Magnus siden han sa at han kunne godt stille opp! Og det skjedde ikke noe i livet til Isak heller, før Even startet på Nissen høsten 2016.

72
litt uenig

selv om jeg holder på å bli sprø av å oppdatere, så er det jo et fortellergrep, tenker jeg.
mye av sesongen skal vi jo følge isaks indre, både mot aksept og anerkjennelse av egen legning og hans holdninger til psykisk sykdom.
at det ikke er så mange meldinger, bilder og andre typer oppdateringer handler vel om at guttene ikke snakker så mye sammen? at både isak og magnus har mødre med psykisk sykdom kommer jo først fram nå.
akkurat nå skal vi vel kjenne på hvor ulidelig det er for ham å vente på svar fra even.

73
Hver sin smak

Jeg synes denne sesongen er helt rå

74
superduper

Kunne ikke sagt det bedre selv! HELT ENIG!

75
WHAT?

Ikke spenning?! Kødder du? Jeg syns dette går mot den mest spennende sesongavslutningen hittil! Historien mellom Isak og Even er jo helt utrolig spennende akkurat nå! I tillegg er den vakker, unik og viktig. Beste sesongen, etter min mening

76
negative kommentarer

det der får dem ikke til å poste oftere viss det er det du håper på

77
rolig nu

det er jo bare feedback fra fans 🙂

78
Trenger nytt klipp NÅ!!!

Ja, jo... kanskje ikke kjedelig, men irriterende er det hvertfall!!

79

KAN DET SKJE NOE SNART SÅ JEG SLIPPER Å OPPDATERE HVERT ANDRE MINUTT?

80
AAAAAAA

TAKLER. IKKE. LENGER!!!!!!!

81
It's time to do the talk..

Snakk om avhengighetsskapende.. Minner meg om tiden da "My so called life" var det store, bortsett fra at nå er man 20 år eldre og enda mer avhengig av kjærlighetshistorien som SKAM forteller. Kom igjen Isak og Even, do the talk.

82
Min dag

Står opp: sjekker SKAM, ingen oppdatering
Spiser frokost: sjekker SKAM, ingen oppdatering
"Okei, prøv å ikke sjekk SKAM"
Går tur, spiser lunsj, leser til eksamen
"Nå må det jo ha kommet en oppdatering"
Sjekker SKAM. Ingen oppdatering.
Neivel, da gidder jeg ikke mer.
Har oppdatert siden hvert minutt siden da.

83
Måka

For hver time som går ser dette mer og mer ut som en "vi må prate"-melding. Og det er det jo ikke. Jeg håper ikke even stirrer på den samme meldinga og tenker det samme som meg.

Derfor joiner jeg offisielt team-isak, du må skrive "jeg savner deg" og "sorry at jeg var så kjip på lørdag, håper ikke jeg har føkka opp alt".

Jepp.

84
Jaaahalla

Ja! Please! Gjør noe! NÅ! Even+Isak=❤️

85
#teamtruelove

Det hadde vært noe!

86
Keke

Kjapp dere!!!!!

87
Åååå....

Det er så befriende når jeg ikke tror det kommer noen oppdatering her på en god stund og kommentarene dessuten har stått på stedet hvil i timesvis. Jeg hater følelsen! Foretrekker den hvor jeg håper hinsides fornuft at noe vidunderlig er like rundt svingen. Selv når det oftest viser seg å være feil.

88
Omg, går snart på veggen av å vente...

Så nå drar jeg å tester ut badeyoga istedet??

89
Manusforfatter?

Mens vi venter på Jul..ie..: fritt hentet fra dere her:

Torsdag klarer Eskild å overtale alle til filmkveld. Fortsatt ingen melding fra Even. Eva kommer innom for å henge med Noora. Isak får sagt unnskyld for sesong 1. Eva setter pris på unnskyldningen og spør om Even. Isak sier at han ikke vet ha som skjer, men at han elsker han. Noora gjentar Sanas råd om å kjempe for kjærligheten. Eskild kommer med dagens film: Pretty woman! Isak kjenner igjen frokost scena og balkongscena og skjønner hva Even refererte til. Han ringer Even igjen. Men ikke noe svar . .

Fredag: Isak drar på kirkekonsert med foreldrene. Stor klem fra mor, men far er mer reservert. Moren begynner å spørre etter han kjæresten til Isak, og faren utbryter:"Du har fortalt moren din om Even?" Moren legger merke til navnet. "Isak og Even","Var det ikke slutt?" spør faren? "Jo, nei, veit ikke helt" svarer Isak og svelger." Vi krangla, på en måte, eller noe... og nå tar han ikke telefonen.." moren: "kanskje han har mista mobilen?"
Isak finner trøst i morens enkle, og optimistiske forklaring og smiler skjevt. Ja, kanskje". Etter konserten kresjer de inn i en annen familie. Det er Even og foreldrene hans. pinelig og keitete øyeblikk, Even har tydelig landet. Navn blir utvekslet. Moren utbryter: Som i Isaks Even? Det får Even til å smile. At Isak har fortalt moren om han, er et godt tegn. "Kan vi snakke?" sier han til Isak etter mye blikkveksling. Gutta går litt unna foreldrene. "Hvordan går det med deg?" spør Isak. "Doped" svarer Even litt tøysete for å lette alvoret. "Lagt inn og passet på. Fikk "fri" for å gå på julekonsert. Er fast tradisjon hos oss. Julekonserten altså, ikke alt det andre.."
Isak smiler. Foreldrene til Even vinker at han må gå. Even: "Jeg må stikke..tror du du kan besøke meg?" Isak: " Ja, gjerne det". Even smiler: "Kan jeg be dem ringe deg og avtale? De har konfiskert mobilen..". Isak nikker først litt perpleks, så smiler. Even:"Så bra. kjempefint, da sees vi" Før han går med foreldrene.
Lørdag: Isak ringes opp og får et klokkeslett på søndag og en adresse.

Søndag: han møter opp på sykehuset og blir møtt av en ansatt. Isak får vite at Even har vært bekymret for han/dem. At de håper Isak kan bidra til bedring. Og at noen vil være sammen med dem under møte. Sammen med psykiater får de snakket ut. Om at Isak ikke lenger er redd for sykdommen og at manien kom pga forelskelsen og ikke omvendt.
Siste uka: Isak er daglig i kontakt m Even. Etterhvert også via mobil. Even blir utskrevet. Isak henter han: masse klinings. Så drar de på juletretenning og er kjærester forran hele skolen. Etterpå er det fest i kollektivet. Hverken Even eller Isak drikker, men er høye på kjærlighet (nei, ikke maniske, bare forelska). Plutselig er William i døra, og Noora kaster seg i armene hans. God stemning, før Even og Isak ditcher festen og drar til Even. Og klatrer opp i køya og redder hverandre.
Alt sammen selvfølgelig pakket inn i herlig SKAM realisme.

90
Husk at!

Even har ikke sett denne meldingen.
Kun det som kommer i klippene som driver fremgangen. Det som skjer mellom klipp er kun for å 1: få oss på villspor 2: hinte om fremtidige hendelser 3: gi oss litt mer personbeskrivelser.

91
Eline

Ok heelt seriøst nå!!! Det samme skjer med meg! Nå har jeg tenkt hele dagen om isak og tenkt og tenkt. Og jeg har kommet fram med dette: Isak, navn kommer fra Isaac, som er et biblisk navn og betyr noe som "the one who will laugh/who will rejoice"! Og that makes sense goddamn it! Tenk på siste gangen Isak lo -litt lenge siden/når han var sammen med even, før even stakk av naken. (Og Magnus er den som ler hele tida, fordi han klarer å ta sykdommen av mora hans med humør.) Så jeg håper at det er bare å vente et stund og så kommer isak å smile igjen og stole på kjaeligheten og ta sykdommen av even bare utrolig rulig/med humør og de blir lykkelig sammen <3 JEG HAR IKKE ET LIV LENGER! #alterSKAM hahaha (unnskyld meg hvis norsken min er ikke så godt, er ikke norsk)

92
Føler min dag og er sånn ??

Den følelsen når du bruke så mye tid å energi på å oppdatere SKAM at en har vanskelig for å konse om jobb og family ?? Dette er så ufattelig spennende.

Tror jeg må bruke tiden til å se Romeo+Julie og pretty women.. Lenge siden jeg har sett de nå.. Tror kanskje de vil bety litt mer?

Nei NÅ må det skje noe.. Noe bra.. Noe prat.. Noe kos.. Dette er så ufattelig spennende og bra laget..

Syns dette er en den beste serien som er laget.. Den belyser temaer på en så riktig og fantastisk for seg gjort måte.. Elsker å lese alke analyser og teorier mens jeg venter på at det skal skje noe i denne fantastiske kjærlighetshistorien.. Jeg føler meg nesten forelsket selv.. ukonsentrert.. litt fraværende og rett og slett sommerfugler i magen.. ❤️❤️ Dette går veien.. Men tenker at Isak MÅ nok ta nok et seter uten å helt vite hva Even tenker og føler.. ❤️Men dette går veien ?❤️

93
Oppdater...!!

Ja! Altså! Nå blir jeg snart KOKKO!! ???
Oppdater!!....!! Oppdater...! Oppdater...!!!
Åååååå!!!! (River meg i håret!!) ?
Er det meningen at jeg seriøst skal rable??!

94
story of my life

Sjæl..!! haha

95
Next step

Mens vi venter, har jeg tænkt på, hvad der muligvis bliver next step.

I går var en stor dag for Isak. Han indså endelig, at han ikke kan undvære Even og elsker ham, selvom han er psykisk syg. Han tog endda mod til sig og kontaktede ham. Big step :))

I sidste klip ringede han til Even, men uden svar. Næste klip må være med/om Even. Tager Isak hjem til ham? Eller ringer Even tilbage?

Der har været meget snak om julekoncerten i morgen aften 20.30. Men Even ved jo ikke, at Isak skal til julekoncert, så han kommer næppe med. Med mindre de tilfældigt render ind i hinanden. Skæbnen? Jeg håber sådan, at Isak og Even når at snakke INDEN koncerten, så Even kan komme med og møde Isaks forældre, men tiden render langsomt ud...

Uanset så håber jeg, at vi ser, at Isak tager til julekoncert med sine forældre. De trænger til at se hinanden, og vi trænger til at se moren med vores egne øjne. Hun ser sikkert helt normal ud - og ikke 'gal', som Isak frygter.

Får Isak en SMS eller et opkald af Even under koncerten, eller sker der allerede noget i aften? Tager Isak først hjem til Even EFTER koncerten? Julie Andem elsker jo at pine os, så der går nok forfærdeligt længe, før Even+Isak ENDELIG snakker sammen. Hvis jeg bestemte, tager Isak hjem til Even i aften. ALT ER LOVE. LOVE ER ALT <33

96
Tjorv!

Spot on!

97
Utålmodig nå

Hørtes utrolig kjent ut! Holder snart ikke ut lenger... trenger en liten snutt med Even og Isak nå?

98
Vet ikke helt

Hva jeg bli mest sprø av. Når det ikke modereres kommentarerer på evigheter eller når de går oppover jevnt og trutt.

99

Jeg orker ikke vente mere!!!! Nå begynner jeg å tenke at Even kanskje er død og selv om jeg egentlig ikke tror det ender sånn så blir jeg helt gal av å se for meg alt det fæle som kan skje!!! Herregud gi oss LOVE til jul!!!! I+E forever (jeg kommenterer IKKe fort)

100
Gi oss et nytt klipp.....

Please

101
IsakandEven

Nå ser jeg på INDB at Henrik bare er med i åtte episoder denne sesongen 🙁 fare for at han er gone er stor!!! Kjære hjelp meg om det er sant ??

102
Asså

dette her er faktisk seigpining. Av Isak og Even, men ikke minst av oss!

103

litt for mange hentydninger til døden syntes jeg. Har akkurat sett gjennom "kose-scenene" for å løfte meg opp litt... og det er mye død gitt. Ble ikke særlig løftet.

104
Herre gi meg styrke

DETTE ER JO BORDERLINE PSYKOLOGISK KRIGFØRING!

105
Erlend

Altså seriøst - kommer det ikke noe i dag????????????? Men.... vi må jo få se at det går bra med Isak og Even til slutt!!!!!!

106
Smulan

Vi får väl ett klipp idag, snälla Skamredaktionen? Vi dör typ här.

107
Hekta

Gi oss noe i dag, vær så snill??

108
Camilla

Pride - Kevin Gates

I ain't probably know what's happenin' with me bae.
I'm a fucked-up nigga, I ain't gonna lie but I know that the first day I ever seen you,
the first day I been around you, I know we was in love, I know this.
You know how you feel, like fuck how it look, fuck thinkin' about all that, I know how I feel.
You know what I'm sayin'? And my heart don't lie to me, that's why I follow that motherfucker like that bae, for real!

When you're alone at night and need somebody by your side
No matter wrong or right sayin' it's gonna be alright
No one'll hold you tight, no one'll look you in your eyes
As if it ain't okay to cry, try to be the tough guy
Think about you all the time, start to feel it backfire
No one love you like I, hope our love ain't expire
Tryna figure out why, dyin' on the inside
One day I'll get over my pride

I knew I loved you when I met you, some say this don't exist
Emotions captured, had to have you, ain't care who you was with
At your apartment off of Siegen, had a brief disagreement
You move back to Houston, we went like three years without speakin'
I got back on drugs bad while I was stillin' chasin' cheddar
My heart was broke, soft and stressin' battlin' with my depression
On top of that my team was shittin' on me harder than ever
Not a worry in the world whenever we was together
I flew you out to Miami, we laid up in the suites
Bathtub full of fruits while I was rubbin' your feet
We went to Bloomingdales, I bought us matchin' grey theory sweats
Said I ain't want you to leave before you boarded the jet

Wishin' you was here with me
I used to to tease you bout your feet
We would laugh and we'd giggle
And havin' breakfast on the beach
You don't know how much that meant to me
Holding hands in aventura mall ,public affection
When you and me don't need no bodyguard, I'm your protector
Facetime, I can't wait until you call me, you special
You had that problem, now that problem solved, he won't disrespect you
Un-uh, not ever

109
Kjære Skam

Prøvde å oppdatere. Håper dette går bra. Gi en lyd når dere føler for det ❤??

110

You made my day?

111
Skamelsker

Dagens!!?? Venter og venter her... Håper på I❤️E 4ever

112
Traff du spiker'n på hodet, gitt!

Tusen takk for ukas beste kommentar, og for at du får det nervevraket (som er meg akkurat nå) til å føle seg litt bedre! Skylder den en!

113
halla palla

Jaaaaaa, plis!! Gi oss en oppdatering! Vi har ingen tålmodighet - vi kan ikke ta det kuli 😛
Isak+Even=<3

114

Tak for dagens bedste kommentar! Jeg ved serr ikke, hvad jeg skulle gøre uden alle jer søde og sjove mennesker herinde - I holder mit humør oppe, mens vi venter ❤️

115

Der traff du spikeren på hodet.

116

Jag tror jag döööööör

117
Even!

Jeg syns det er rart at Even ikke svarer, og er bekymra?
Lang episode i morgen kan være veldig bra og veldig vondt på engang..
*sliten*??

118
Hekta

Klarer seriøst ikke vente lenger!!! Er innom flere foldige ganger i timen, kan ikke være sunt.... Aldri vært så hekta på en serie før. Glimrende skuespill og flinke folk i redaksjonen:-)

119
Og vi ventede, og vi ventede, og vi ventede...

Ligesom i sæson 2 #Williammåsvare, hvor William først svarede torsdag.
Fredag kl. 17.00. Præcis én uge før sæsonafslutning fandt Noora og William sammen igen.
Man kan næsten høre et ekko her: #Evenmåsvare
Kom NU, Julie Andem. Gi' os lidt looove <3

120
Halla halla - testing

Og ventet og ventet og ventet... og venter fortsatt... #evengilyd #evenmåsvare #kjempeforkjærligheten

121
Mister enig

Jeg er enig i denne ytringen

122
#teamtruelove

Syns ikke det er urealistisk at han brukte så lang tid på å ringe. Eller skrive melding etterpå at anropet hans blir avvist. Isak er jo så sårbar at det nesten knuser ham.

Hvor fælt må ha ikke ha det med seg selv etter å ha forstått hvor lite tillit han hadde til Even, og hvor mye han har såret ham. Og på hvilket tidspunkt? Det hvor Even var maks sårbar og hadde trengt ham mest av alt. Isak er nok livredd for at han selv har ødelagt alt, at det er for sent.

Etter å ha sett samtalen med pappa er det også veldig lett å gjette hvorfor Isak er så ubehelpelig til å snakke om og håndtere følelsene sine. Syns denne meldingen er enormt modig fra Isaks side. Men det blir jo ikke godt nok av den grunn! Tror han må være enda modigere.

123
Run Isak, Run

A light in the room
It was you who was standing there
Tried it was true
As your glance met my stare.
But your heart drifted off
Like the land split by sea
I tried to go, to follow,
To kneel down at your feet
I'll run, I'll run
I'll run run to you
I'll run, I'll run
I'll run run to you
I've been settling scores
I've been fighting so long
But I've lost your war
And our kingdom is gone
How shall I win back
Your heart which was mine
I have broken bones and tattered clothes
I've run out of time
I'll run, I'll run
I'll run run to you
I'll run, I'll run
I'll run run to you, oh
I will…

124

I gotta turn this car around
I never should have left you there
Boy, this traffic is making me sick
Boy, I can't wait to have you near
I gotta hurry, hurry, hurry
Now quick, quick, quick
Just step on the gas 'cause I don't wanna miss this
This opportunity will only come once in my life, my life
I gotta hurry, hurry, hurry
Now quick, quick, quick
Just step on the gas 'cause I don't wanna miss this
See what you're bringing me boy is priceless
I gotta be out of my mind not to try this
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Boy, I need to say what's in my heart
I was scared but I'll do my part
I came at to tell you face to face
So what we have won't go to waste
I gotta hurry, hurry, hurry
Now quick, quick, quick
Just step on the gas 'cause I don't wanna miss this
This opportunity will only come once in my life, my life, yeah
Sorry, sorry, sorry, I'm coming down to fix this
You should know how I feel I know I got you twisted
See what you're bringing me boy is priceless
I gotta be out of my mind not to try this
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you
The things that you can give to me
I can feel it when your holding me close
It's like your one of the world wonders
I know I'm going under
Come see that I'm ready for this
And you're so good for me
You're my true joy
You make me wanna say
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you
Through strength, I found love
In time I find myself in happiness with you

126
spot on...igjen!

...og mens vi venter (og ikke helt klarer å konsentrere oss om skole/ jobb eller hva det skulle være) vil jeg anbefale alle å lese romeo/julie/prettywoman analysen til #teamtruelove etter tekstmeldingene mellom Isak og Magnus.

127
Angst

Uenig. Når jeg er deprimert får jeg angst av at folk prøver å ta kontakt, og jeg trenger mest av alt å vite at folk er der for meg når jeg ønsker å ha kontakt med dem igjen. Hvis de møter opp på døra er det omtrent det værste som kan skje, og hvis de presser meg skyver jeg dem unna. Det Isak gjør er akkurat det jeg håper folk vil gjøre for meg.

128

Det folk trenger når dem er nedfor,å da mener jeg virkelig nedfor,det er personer som virkelig bryr seg. Selv om man kanskje gir utrykk for noe annet.

129
#teamtruelove

Vanskelig å vite hva som er rett her ja. Jeg tenker mest på hvor avvist Even må ha følt seg etter meldinga Isak sendte på lørdag og hans mønster med å ikke klare å ta kontakt selv tidligere.

130

Enig..

131
Even!

Ja, gode Even. For en fin gutt! Håper han har det bedre, og at han gir Isak en sjanse.
De må bruke orda sine nå, ass. Det MÅ gå bra❤️

132
Enig.

Godt å høre at vi er fler om det!

133
Modige Isak

Synes det er mye å forvente at Isak skal vite hvordan han skal oppføre seg i en slik situasjon når han har så lite kunnskap om psykdommen. Det gjelder nok de fleste av oss. Sannsynligvis ville ha ikke kommet gjennom til Even etter episoden uansett, synes han gjør det han kan og at han i overkant moden i denne situasjonen som ikke legger press på Even.

134
#EvenGiLyd

#Evengilyd

135
Halla

Ja, gi lyd! Håper på klipp i dag!
Even+Isak=❤️

136
Sliten

Veit ikkje om ej klare ditta her.. Det e so vanvittig spennandes. Føle ej går i en slags transe, men seriøst... ej må komme mej tilbake til livet mitt. Og om ikkje det e spennandes nok med ka so skjer mellom Even og Isak, so må ej gå å lure på kor lenge episoden i morga vare. Altså... give me a break!

137
ørsta

ej e heilt enige, ej verte sprø av bekymring!

138
hvis even er lik de rundt meg når

De er syke , så orker de ikke mobilen, så det beste er hvis han drar til han ! Evak ♥♥♥♥♥

139
Kom igjen. Skjarp deg.

Isak, det er bare om å dra nå. Som Even gjorde da du på en måte "ba" han. Even har ikke enda sett meldingen din. Ikke vær så dum, plz.
Vi pleide først å tro at det er Even som er egoistisk, men det er han jo ikke i det hele tatt. Det er DEG, Isak!

140
Sakta i bakkarna her

Det er even som har driti seg ut, han fortalte aldri isak at han var periode loco og det er en ganske viktig greie. Isak ble jo livredd, even har virkelig ikke vært noe grei her. Isak er mer enn imøtekommende nå, det er even som er løgneren, det er han som skal si unnskyld. Vi som ikke er sykepleiere eller har x antall borderline diagnoser vet da ikke hvordan man skal håndtere de som blir såpass borte som even blir. Null respekt for even, all respekt for isak.

141
Døh...

Han er ikke ego, han.
Ok, prøv å se for deg deg selv i Isaks ståsted.
Du har nettop fått ditt livs største og mest brutale sjokkopplevelse; kjæresten din er manisk.
Du vet nesten ingen ting om mani, det eneste du vet er fra en ganske kort Wikipedia-artikkel og eksen til han som er manisk. Man behøver ikke være geni for å skjønne at ingen av dem er til å stole på.
Du er frustrert og sint på Even, Sonja og egentlig på hele verden som lar det her skje
Men du har nettop skjønt at han egentlig ikke har gjort noe galt, at mani ikke er noe ille i seg selv, takket være Magnus. (#hvemskulletrodddet?)
Du har nå da også litt dårlig samvittighet fordi du feide ham bort, og kanskje du også husker da du sa at "livet mitt er bedre uten psykisk syke folk rundt meg"
Du er fortvilet fordi Even la på
Så da står du, basically, igjen med en gigantisk klump av forvirrelse, sinne, sorg, dårlig samvittighet, selvmedlidenhet og 3000 andre følelser.

Og da vil jeg gjerne spørre; Hadde DU da turt å bare gå rett bort til Evens leilighet, hvor Sonja kanskje er også, og snakket med ham face to face?
Hm?
SÅÅÅÅ, synes du fremdeles at Isak er ego? Det gjør ikke jeg

#teamtruelove#isakekkeego#evak

142

Isak er jo ikke egoistisk! At man ikke vet hvordan den andre har det eller hvordan man helst burde oppføre seg er ikke egoistisk men menneskelig. Det er ikke lett alltid å vite hva som er best. Men han prøver å ta kontakt og rekke ut en hånd.

143
Hm...

Det akkurat som om jeg kunne senke at han ikke skrev: håper du har det bra.
At han heller, gjorde det klart at uansett hvordan Even har det - så vil han vite det.
Men herregud, det er ikke lett. Isak er god.
Dette må gå bra!

144
Tvprogrammet

Plutselig viser tvprogrammet alt på onsdag at ukas episode skal være hele tre kvarter lang. Hittil i sesongen har de holdt sendetid enormt tett til brystet og oppdatert nøyaktig sendetid i programmet i siste liten. Sånn at vi alltid kunne håpe i det lengste episoden skulle være lenger enn vanlig. Så. Er det helt paranoid av meg å tenke at når de legger det ut så lenge på forhånd er det fordi vi faktisk ikke får flere minutter mellom nå og fredag? Men at de beregner at vi skal få opp håpet om at det umulig kan stemme at alle de resterende minuttene skal komme samlet.

#JegelskerskammenAndemERensadist

145
Forvirra

Om den skal kunne vare i hele 45 min så må jode neste episodene være veeeeldig lange for å ta opp all den tiden.....
Jeg r confused......

146
Sendetid fredag!?

Noen som har en god teori om hvorfor det står 45 minutter episode fredag, men reprisen bare skal vare 20 minutter?

147

Min erfaring er at TV-guiden ikke er en troverdig kilde før kort tid før sending. De endrer stort sett alltid på sendetid/varighet.

148

Det står jo at den varer fra 20:25 til 20:45, men neste program begynner 21.10 så det er jo håp.

149
Titti

Tror dessverre at vi bare får 20 minutter.

150
Tobz

Det er ikke mer en to dager siden det ble endra til 45 min. Dessuten om ikke jeg husker feil så er starten flytta. Mener å huske at det før stod at den skulle starte 21:30....men nå er den ferdig 21:15. Kan det ha noe med at det som skal komme etterpå har noe med 21:21 å gjøre?

151
Klarer ikke vente lenger!

Er forskjellig tid på alle reprisene, varierer mellom 35 og 20 minutter.

152
Var ikke det jeg mente...

Hver episode, uavhengig av hvor lang tid den varer, har reprise som er like lang. Hvis ikke hadde det jo ikke vært reprise, hvis den viste mer eller mindre av den originale episoden:)

153

Har sett det sjøl og lurt på det samme! Kanskje de bare lurer oss, Blir helt paranoid av det her.. ?

154
HÆ???

Håper ikke det, må ha noe mer. I dag.

155
Anna

Kommer vi til å se de fortelle hverandre de tre magiske ordene? ? Håper det!!

156
Elsker...?

Hvordan elsker man noen etter to måneder...? Det kjenner hverandre knapt. Tenåringer, ass...

157

Så fik du lige defineret kærlighed.
Min kæreste og jeg vidste efter bare en måned at vi elskede hinanden. Og nu efter 8 år gør vi det stadig. Og vi hverken var eller er teenagere.

158
#EvenGiLyd

..vi venter i spening! <3

159
Drittfar

Faren er jo helt idiot. Er det mulig å være så ufølsom? Grrrrrrrrrrrr, jeg får lyst til å riste ham. ?Isak setter døra på gløtt og inviterer faren inn i sin verden, men faren lukker den rett i fleisen på ham. BAM!

160
Magnus

Litt rart at ikke Magnus følger opp med en SMS til Isak? Han må jo være nyskjerrig på hvordan det gikk? Merkelig spør du meg. Håper han følger opp og gir Isak ett siste dytt i ræva

161
Fra Isak (det han skulle ha skrevet)

Kjære Even, jeg prøvde å ringe deg. Håper det går bra med deg. Jeg er fortsatt forvirret over det som skjedde på Fredag. En ting er sikkert - mine følelser for deg. Jeg har falt helt pladask for deg - I've fallen, and I cant get up! ❤️ Jeg er her når du er klar til å snakke! #FortsattMannenIMittLiv

162
Let off some steam

Nei, den meldinga var en for stor klisjé og hørtes ikke ut som Isak i det hele tatt. Lol. Er så lei av at folk mener han skal kaste seg på sykkelen, sende lange, kleine kjærlighetserklæringer på melding osv. Ikke alle er sånn. Ikke alle er like hyppige på meldingsfronten. Kanskje Isak ikke har så god selvtillit og da ikke liker å spamme for mye og har problemer med å tørre å ta kontakt fordi han blir automatisk usikker på alt. Orker bare ikke alle disse klisjeene. Liker at det er litt som der har vært, synes det virker mer realistisk. Iallefall kan jeg kjenne meg igjen. Det finnes alle typer måter å vise kjærlighet på. Kortfattet eller ikke. Slutt med det håpløst romantiske klisset. Teit.

163
Modige Isak

Takk for denne kommentaren. Er helt enig. Det er ikke engang sikkert at Even orker å ha noe kontakt med Isak akkurat nå, og å møte opp på døra kan ev. gjøre ting værre. Når jeg er deprimert får jeg angst av at folk vil ha kontakt, og jeg behøver å vite mest av alt er at folk er der fremdeles når jeg kommer meg opp igjen.

164
Enig

Men jeg ville ønske, at han havde satset lidt mere og skrevet noget a la:

Prøvede å melde deg. Jeg er så lei for det som er skjedd. Gi en lyd når du føler for det. Jeg savner deg ❤️

165
Yup... I'm doing it! ?

*Prøvde *har skjedd

166
Dansker på udebane

Haha tak, øver mig på norsk!

167

SÅ enig med deg

168
Farmor

❤️

169

Neineinei! Isak naila det, kort og kontant - helt perfekt.

170

Emojis er ikke akkurat så veldig seriøst da.

171
måske lettere et at skrive jeg elsker dig

tænker jeg og at hjertet kan være lige så dybtfølt og stærkt som ord

172

Emojis er måten de har kommunisert på på meldinger tidligere. Tydelig signal om at ikke "alt er ødelagt" fra Isak sin side, og At han fortsatt er interessert - uten å utbrodere for mye...

173

Emojis kan gjøre en melding til no såååå mye mer!!! ? Det kan vise følelser you know?♥️

174

Hjerte-emojien er;) ❤️

175
En lille (over)analyse

Jeg har tænkt over de random emojis, Even sendte i fredags: ❤️?☀️?? = rød, blå, gul, orange, grøn, lilla = samme farver som på Rainbow flaget. 100% = ingen tvivl, han er 'all in'.
Klippet "14.11.16" er der uenighed om, hvorvidt vi har fået set i "Slutt å meld meg". Jeg mener ikke, at det er de samme billeder: Isaks hånd på ryggen af Even, de sidder op, og Isaks brystkasse osv. Jeg tolker derfor fortsat det som noget, der kommer til at ske. Måske lidt at varme os på i en kold tid? ? Even+Isak, det ender godt!

176
Måske det er flere klip.

Jeg er enig med dig ifht nogle af scenerne, men hvis du sammenligner Isaks mund i slutningen af klippet, og Isaks mund fra "slutt å meld meg", da kan du se at det er det klip det er tale om i hvert fald - så teaseren er eventuelt flere klip der er sat sammen

177
Samme vinkel

Ja, munden ligner, men jeg er ikke sikker på, at det er samme klip. Det kan jo bare være taget fra samme vinkel..

178
Mht Nas

synes jeg har læst et sted at NAs er bipolar og gik fra sin kone pga en mand? men jeg kan ikke finde hvor jeg så det.

179
Jepps

Det ender godt ja! Kan ikke annet! Even+Isak=❤️

180
Oh holy night - 100%

Så godt observert med fargene ??️‍? Så spent på fortsettelsen nå. Dukker Even opp på julekonsert eller finner Isak en ny lapp fra Even i lomma si? Det kribler rett og slett i magen ?

181
Isak!

Har du ikke skjønt at telefonen ikke duger!? Ta sykkelen fatt. #kjempforkjærligheten2016 #reddEventilbake

Du kan ikke sitte på hendene dine og vente nå. Jeg vet ikke om Sonja er der og styrer telefonen hans eller om han bare er for nedfor til å svare. Men nå er det altså på høy tid at du ser til å finne litt initiativ m. På tre. Nei på en. Tre. To. EN!

182
Det stämmer

Jag mistänker att den bästa tiden på dagen för att ta kontakt med Even / besöka/ uppsöka Even är tidigt på dagen.
Vi vet inte med vem han bor, men chansen är störst att den/ dem som "bevakar" honom och möjligtvis också påverkar hans handlingar och fri vilja är borta då ( föräldrar/ Sonja ...)
Kvällen och natten är också oftast dem deppigaste timmarna att orka sig genom ( vet själv hur det känns:-/)
SMS från Isaks sida räcker inte, tycker jag. Even skall inte utsättas för stress och onödig press just nu, men samtidigt borde han se en bestämd, handlingskraftig Isak, Isak som menar alvar och är redo att kämpa.

Kämpa på Isak... och tänk. Tänk hur Even kommuniserar ( genom symbolik, bilder, sång) - försök och tala samma språk med honom.

183
Bipolar depresjon

Ofte er en bipolar depresjon annerledes enn "vanlig" depresjon fordi den har biologiske årsaker. De fleste føler seg faktisk veldig mye verre på morgenen, så blir man litt bedre mot kvelden.

184
HØRT!

Det her minder allerede alt for meget om sæson 2 #Williammåsvare.
Og vi ventede, og vi ventede, og vi ventede...
Fredag kl. 17.00. ENDELIG.
Præcis én uge før sæsonafslutning fandt Noora og William sammen igen.
Denne gang gør det om muligt endnu mere ondt #Evenmåsvare <'3

185

Blir lite tråkigt att det är samma på nytt. Kan inte bara Isak söka upp honom?

186
Så enig!!

Når du er knust så sitter du ikke hjemme i 4 dager og sender en slunken SMS. Da gir du deg ikke før du har fått kontakt!

187

Når du ikke har peiling på om den andre i det hele tatt var interessert, så gjør du nok det. Kjipt og trist men veldig realistisk.

188
Uenig

Så du ville sittet hjemme i 5 dager og lurt på det uten å prøve å finne ut av det?? Ikke realistisk hvis du tenker deg om. Selvpining. Bedre å få et svar og så move on

189

Det er vel nettopp sånn at folk er forskjellige, ingen kan si at det ene eller det andre er mer realistisk...

190

Inntil i går var Isak sikker på at det stemte. Han trodde på Sonja. Ja jeg ville nok grått og isolert meg og etter hvert kommet meg på skolen men sannsynligvis ikke tatt kontakt med ham jeg trodde hadde dumpa meg / ikke var interessert. Hvis ikke det skjedde noe som fikk meg til å tenke annerledes. Som samtalen med Magnus var et vendepunkt for Isak. Ville definitivt ikke løpt over til der Even bor etter å ha fått beskjed om at jeg ikke var velkommen. (Hadde sikkert vært det beste men hadde ikke gjort det i virkeligheten.) Synes det var modig av Isak å sende melding etter å ha blitt avvist når han enderlig tok mot til seg for å ringe. Og elsker hjertet på slutten. ("Jeg er her når du er klar ❤️").

191
Halla

Jaaaaaaa! Kom igjen no! Even+Isak=❤️

192
For de som sitter oppe i natt

03:03 - knocking at your door, love

194
Søvnforstyrrelser

Kjipt at du må holde deg våken. Selv har jeg utviklet søvnforstyrrelser pga Skam, så jeg våkner av meg selv 1-3 ganger per natt og sjekker etter oppdateringer?

195
Klikka snart!

Jeg er utslitt av å vente på oppdateringer hele dagen, derfor sover jeg heldigvis gjennom natta. Dette er bare utrolig slitsomt!

196
Kardemomma

Jeg også!! Har egentlig verdens beste sovehjerte, men dette ødelegger alt

197

Jeg elsker, at der findes så mange søde og sjove mennesker herinde ❤️

198
Bli med i klubben!

Tvamgsmessig adferd: må klikke meg inn på en underside og tilbake til forsiden før jeg tror på mangel av oppdatering.

Paranoia: Hva har Andem tenkt å torturere oss med nå? Det bli nok noe fryktelig.

Brå humørsvingninger, rett fra euforisk til dypt nedtrykt. Hva var det Magnus sa, når hun er manisk får jeg ikke kontakt. Lurer på om familien min ikke ville sagt det samme om min relasjon med SKAM.

Søvnproblemer.

Psykisk helse over hele fjøla!

199
Frøya

Godt å høre at det er flere som har samme tvangsmessige handling som meg? Sært at det går an å bli så revet med i en alder av 32 ? Sniker meg til å gløtte innom tlf så ofte jeg kan innimellom turnusarbeid og 3 små barn. Får feil fokus, men kan ikke hjelpe for det! Digger SKAM?

200
Helene

35 her, og jeg blir småsprø hvis det ikke kommer en oppdatering snart, gjerne straks når ungene nå er i seng ?

201

Ja, håper Even svarer - eller at Isak begir seg ut i natten for å finne sin elskede! Heia Even og Isak ❤️❤️❤️

202
Teori

Sonja har sikkert tatt kontrollen over mobiltelefonen hans. Kanskje han hverken får lest meldingen eller vet at Isak har ringt? 🙁

203
ALT ER LOVE

Men Isak cuttede brutalt Even af på melding i lørdags.
Nu har Even ikke hørt fra ham i fire hele dage, og vil en lille besked som denne gøre 'skaden god igen'?
Isak har svigtet; Even skulle have fortalt sandheden. Det er en rigtig sørgelig situation.
Jeg håber, at Isak vover det sidste og opsøger Even face-to-face. Des før, des bedre.
Hvis vi virkelig har mere end 30 min. klip til gode endnu, så kan vi vel godt få et klip igen i aften?
HÅBER-HÅBER-HÅBER <3

204
Dette hadde vært faantastisk (!!!!!)

Hva om vi får to videoer på fredag. En tidligere på dagen der Isak snakker med Even en god stund, og kommer frem til at han spør om Even vil bli med på julekonserten. Deretter får vi et klipp senere på dagen der de går på julekonserten.

Føler i allefall at vi ikke får video i morgen, ettersom at det alltid pleier å være en dag uten video, enten onsdag eller torsdag.

Vær så snill, at Even og Isak blir sammen igjen før dagen SKAM er ferdig. Da får vi ikke sett så mye av de, kun at det ender godt.

205

Hvis det stemmer at episoden skal sendes 2025 får vi sannsynligvis ikke klipp fra julekonserten som skal starte 2030?

206

Vel, det mest spennende er jo ikke å være inne i kirkerommet når musikk spilles, men å se Isak møte foreldrene sine (og evt Even møte dem alle?) før konserten starter. Jeg ser for meg at siste klipp i episoden godt kan slippes kort tid før selve episoden, kvart over åtte eller deromkring. Men det spennende blir å se om Even og Isak får snakket sammen i kveld ...

Mine ønsker framover: at I og E får snakket ordentlig sammen i dag. At E er i form til å bli med på konserten i morgen og møte Isaks foreldre. At neste uke handler om å komme ut for alle, å vise affeksjon offentlig. Hvor fint hadde det ikke vært med en avslutning som bare er helt ... vanlig? Og glad?

Til dere som har peiling: kan det virke rimelig at Evens eventuelle depresjon kan begynne å letne allerede etter en uke, at han kommer på skolen igjen neste uke?

207
12:00

Kan vi håpe på at fredagens klipp er om Isak og Even, med bare ei koselig Instagram-oppdatering fra julekonserten etterpå? Jaja, det er lov til å drømme..

208
21:21

Bare meg som satt og ventet på klipp 21:21?

209
Wait

Neida, eller 22:22, 23:23, 00:00 osv osv ?

210
Dette er så tidkrevende.

SKAM er den mest tidkrevende serien noensinne. Lurer på hvor mye tid pr uke jeg bruker på disse 20minuttene.

211

Lurer på hvor mye denne serien koster samfunnet, i alle de uproduktive timene folk bruker på å sitte og oppdatere skam-siden på jobb! Seriøst, tror det er snakk om betydelige summer. Verdt det, selvfølgelig.

212

Jeg er mest interessert i om Isak fikk hentet sekken sin og alle klærne til Even på hotellrommet på plaza, jeg... ? han bar jo rundt på noe av det, men.. Litt samme hang-up som jeg hadde ifht hvor langt Chris og William faktisk måtte rygge da de kom tilbake utenfor hos Noora den gangen. ?

213
For en

Intetsigende tekstmelding. Isak viser så mange følelser i snutten og så skriver han dette??? Henger ikke på greip for meg. Null passion!!

214

Isak sin melding er helt perfekt. Ikke for påtrengende og masete, og viser at han bryr jeg og er glad i Even <3

215
Haha

Hva skulle han skrevet i stedet?
Jeg eeeelsker og savner deg EVEN! Kom til meg nåååå!!! (But no pressure!)

216
Passion

Når serien er så passionate og eksplosiv ellers, så blir du imponert over den tekstmeldingen?? Det er det jeg mener med intetsigende. Jeg syns det er et dramaturgisk mageplask. Eneste grunnen må være at de planlegger å sende en snutt til i natt, hvor Isak skjønner at han ikke bare kan sitte å vente!

217
Captain

Han er jo ikke sikker om Even sine følelser fortsatt! Og han er ikke sikker til og med om at ltf er hos Even da! Kanskje Sonja har okkupert den eller noe... So hvorfor må han skrive noe mer? Det er godt skrevet, men nå må Isak bare GÅ GÅ GÅ! Gå og redde Even, gå og få snakke med han. And nothing else matters. Cheers, everybody. Alt er love❤

218
Kryp til korset

Isak må være helt åpen overfor Even om at han har gjort en stor feil og urett mot Even ved å ta Sonjas sine ord på at Even ikke elsker ham.

219

Virker ikke som at folk ikke forstår at folk er annerledes. Vet mange greier lett og mye ut om følelser heler tiden på meldinger og ellers. Men mange har vanskelig for det, ikke at de ikke liker eller har behov for å vise følelser, men har bare ikke så lett for å ordlegge eller uttrykke seg. Slik føler jeg det iallefall.

220
Halla

Isak är 17 år. Helt naturligt efter allt han varit med om att inte vara så säker på sig själv i alla situationer.

Tycker att Isak är modig <3

221
Isak er varsom

Men denne meldingen er ganske tro til karakteren. Isak er jo alltid litt knapp i meldingene da.

222
IsakEvenLover

Litt enig med deg! Han burde sagt noe mer enn bare ta kontakt ?

223

han er jo redd da. redd for at det sonja sa var sant. tror det tok veldig mye guts å skrive denne meldingen. han sier liksom hei, even jeg er her for deg. men ta den tiden du trenger.
veldig fint skrevet synes nå jeg 🙂

224

Han viser at han fremdeles er forelska, at han bryr seg og Even, at han ønsker å snakke. Det er ikke intetsigende!

Isak har vært avventende før når han har vært usikker, her tar han en sjanse og viser følelsene sine. Det er et stort fremsteg!

225
Enig!

Hva med 'jeg savner deg'??

226
Aniz

Tror ikke vi skal kritisere Isak for dette. Han har allerede prøvd å ringe, og tar det kjempe rolig nå. Det er ikke vits å presse Even mer enn man må, og det er helt klart at Even trenger litt tid alene, både for å roe seg, men også for å komme seg litt etter den stygge meldingen han fikk fra Isak i klippet på fredag.

227

Alt er ❤️

228
❤️

Ikke bare hjertet, men også at han ber Even ringe _når han føler for det_ betyr mye. Med det sier han at han er der, selv om Even trenger litt tid. ❤️

229
#teamtruelove

Til orientering for den som er interessert: Har samleposta masse mer analyse om Rome og Julie på kommentaren min om Pretty woman under Magnus og Isak sin første chatt i dag. (Tror du han er manisk) Pluss litt mer om Pretty woman. Bege deler hovedsakelig reprise av tidligere kommentarer. Så nå er alt på ett sted.

230

Søt, ass. Håper alt går bra. Det må det nå

231

? Isak & Even ?

232
AaaaaaAAAA

Your fave will never!!!

233
Søtt!

Så søtt. ❤

234
Evak4Life

Isak viser at han bryr seg og gir Even litt tid. Det er absolutt ikke slutt! Dette er så søtt! Isak+Even=BEST?❤️?❤️?❤️??

235
LilleMy

Isak...mannen i mitt liv denne høsten...?

236
StoreMy

I mitt også <3 <3

237
?❤️

Bra Isak!

238
Hurraaaaaa ??

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa Isak! ???????????

239
Even må svare

Nå blir det ny runde med "William må svare"
PS! Skam-redaksjonen, jeg kommenterer ikke for fort, ikke be meg ta det kuli!!

240
xoxo

#evenmåsvare

241
Endelig!

fin melding!

242
Vræl

Så utrolig søt melding fra Isak!! Åååååå
Håper Even orker ringe!!! ?

243
❤️

Det lille røde hjerte på slutten der. Jeg smelter ❤️
Håper Even svarer !

244
EVEN + ISAK = FOREVER

Å Isak. Akkurat det skulle du skrive. Heldigvis er du flinkere til å uttrykke deg enn faren din.

245
Jaaaa

Fin melding! Glad for at han brukte hjerte. Ååå håper det løser seg ❤️

246
Ååååh

#evenmåsvare

247
Even❤️

Vi trenger et livstegn fra Even nå...
Hva som helst. Hva som helst...

248
Yass

Jaaa Isak ge inte upp på Even, allt löser sig ❤️❤️

249
Feels

Men du Isak? Kanke du være litt mer åpen à?

250
Akkurat passe

Med tanke på hvor Even kanskje befinner seg nå synes jeg dette var helt perfekt! Ikke noe press, men med hjerte på slutten som sier ganske mye. Ikke sikkert Even orker å forholde seg til så mye dersom han er nede.

251
Frykter at Sonja har mobilen til Even

Og svarer noe som vil såre Isak noe helt jævlig ?

252
Evens telefon

Kommer jo an på hvor dårlig han har vært/er, - men det er jeg og. - Engstelig for at Sonja har telefonen/kontroll på telefonen.
Må gjøre regning med at Sonja gikk rett til politistasjonen (noen min fra der Isak og Sonja skiltes) og hentet/fulgte Even til der han er nå.
Når hun så rett frem ber Isak holde seg unna, ville det nesten være rart om hun ikke også prøvde å "skjerme" Even fra meldinger fra Isak. Eller?

253
Serr

Tror ikke hun er hos Even akkurat.

254
Emma

#evenmåsvare !!!

255
Halla

❤️❤️❤️ Yes! Perfekt! Takk!

256
Må svare på film..

Det blir nok ingen melding fra Even nå. Det ville vært såpass viktig for historien at det må nesten bli en del av episoden. Jeg håper på nytt klipp i kveld, men er forberedt på å måtte vente til i morgen ettermiddag/kveld ?

257
Fredag

Er nok stille til fredag nå....dessverre. vi må vente sammen med Isak. Kjenne på smerten litt

258
Marie

Har vi ikke kjent nok på smerten nå æ?

259
Neida!

Vi har aldri kjent lenge nok på smerten. Aldri.

260
Eller

Til DØD OG FORDERVELSE fredag

261
Åh Isak ❤❤

Sukk! Endelig ?
Fineste meldingen (blir rørt som vanlig jeg?)

Fantastisk å se at Isak bygger bro(er) og søker støtte fra vennene dine, våger for kjærligheten og stoler på seg selv. Som han har vokst!!! Dette trenger vi alle å se og lære betydningen av. Skam viser oss gang på gang at gode venner er gull verdt? Vi mennesker trenger mennesker og Even trenger Isak og Isak trenger Even❣ Ferdig-snakka #teamoptimist

262
Isak ?

Isak så himla söt

263
Finally

Äntligen!! Älskar att Magnus typ coachar honom igenom detta, så snällt ?❤️

264
Se der ja ? Glede!!

Søteste meldingen!! ??
Da venter vi nok en gang på
E❤️V❤️E❤️N

265
Smulan

Hjärtat på slutet alltså. *snyft*

266
Heja Isak!

Even, hör du? Du är inte ensam! Isak finns där för dig! <3

267
I❤️E

Om desse orda, og hjartet, får Even til å føle det same som meg, ja, då er det håp ❤️

268
Omg?

Håper ikke Sonja ser meldingen først?