Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

207 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
fette kanakas

endelig noe....

2

Du var først ?

3
ellie

wut

4
Altgodt

Magnus, altså. Gotta love him.

5
Første kommentar

Eg e første kommentar

6

du er ikke det kan alle plis holde kjeft med det der herregud

7
Kommentar på hva?

På å kommentere seg selv. De første skal bli de siste, sitat fra Henrik Ibsen, eller var det Matteus?

8

?❤️

9
vræl

Nå må du ikke være feig Isak. Ta kontakt med han, ring eller dra hjem til han. Har jo vært der før og spist ostesmørbrød...
Magnus er nå en artig kar! 😉

10
Nææææmeeeen har Isak våkna?!

Jaja da kan vi bare legge oss, for Isak skal tenke og da blir det nok ikke noe mer idag, kanskje i morgen - kanskje fredag....
Litt usannsynlig nå asså, det er ingen i denne ville-vide-verden så hadde klart å vente med å ta kontakt unanz hvor usikker og skummelt dette måtte være.

11

Med tanke på hvor lite handlekraftig faren er, så er det vel ikke så usannsynlig.

12
S K Æ B N E D A G

“nå blir det faen meg KARDEMOMME her snart”! <33

ALT ER LOVE.
LOVE ER ALT.

13

elsker at jeg har sett meg sjøl sitert iallefall to ganger etter at jeg skrev det der med kardemomme

14

Er redd Isak skal få svi fordi han drøyer for lenge med å ta kontakt med Even... Han er rett og slett litt vel feig nå, synes jeg.

15
....

Just do it Isak??!
Du har ingenting å miste, ei heller frykte❣

16
Halla

Ja, nå må han få fingern ut og kontakte Even. Det blir sikkert ikke lett, men han må bare gjøre det. Kjempe for kjærligheten! Ikke utsett det mer og, for Guds skyld, vær ærlig!
Even+Isak=❤️

17

Mæggs ❤

18
LilleMy

...og så ringer du Even litt fort nå da, Isak!!

19
I DAG ER EN SKÆBNEDAG

Mit hjerte brister serr snart!!!

*click* *click* *click*

20
romooo

Finally!

21

Nå må du finne Even, Isak!! Mennesker trenger mennesker, vær en bro ❤️

22
Vil ha mer

bra samtale mellom Magnus og Isak.. men kom igjen.. vi må få mer.. denne sesonger er jo så kort

23
jasmina

ja isak!! talk to even please .. ❤️?

24
Magnus

Digger at Magnus er så rett på sak. Han hjelper Isak og innse at å være bipolar ikke trenger å endre forholdet til Even

25
EVEN + ISAK = FOREVER

Magnus for prez. AVGJORT!

26
inlove

Endelig! Blir også så glad over å se at Isak takker Magnus. Han har ikke sagt (eksplisitt) takk til Eskild, Jonas eller andre som har støttet ham tidligere. Heia Isak!

27
Magnus er min hero

Meggis ftw! Han er så perfekt! ?
RINGRINGRINGRINGDAISAK!

28
hehehe

jeg digger magnus ass❤️

29
Endelig

Elsker Magnus ass

30
Du, Isak...

'Tenkte kanskje å ringe han....'
Isak, det er bare Even. Det ække farlig.
Kom igjen. Du vet du vil??

31
❤️❤️❤️

Tenk at Isak er så heldig å ha to så gode venner som både Jonas OG Magnus!

32

magnus, jonas og eskild. the holy guru trinity.

33
the true holy guru trinity

Jonas, Sana og Magnus*

34
Nok ass

Nå BØR det renne inn med action her AS!! Utslitt!! Nok er nok. Påfører oss mentale lidelser med denne ventinga.

35
Kvartett

Du glemte Sana ?

36

Synes ikke egentlig Eskild gir så gode råd.....

37
Eskild

Som tar seg til rette med å slenge med leppa til Isak om alt og ingenting, mange ganger nedlatende kommentarer og utrolig feminint klengete, spør du meg. Men du spurte ikke. Men han er jo god på bunnen, dah, denne Eskild

38

De har ho sin verdi de råda hans også da. De tre guruene utfyller hverandre. Lættis. Kynisk. Straight up.

39
Sana

Sana: Faktuel

40
Magnus...

du er igjen min helt! Isak trenger deg.
Kom igjen, ISAK - få ut fingern! Even trenger deg nå, vær modig.

41
Bipolar jente

Venner som de Isak har er utrolig vanskelig å finne. Selv har jeg mista utrolig mange venner fordi veldig mange takler det dårlig når jeg er på mitt verste, og takler dårlig at jeg er så uforutsigbar.
Håper han tar vare på dem for alltid ?

42
Til bipolar jente

Ville bare gi deg en klem. Stå på.

43
Til bipolar jente

Håper du blir tatt vare på også❤️

44

Og Magnus fortsetter å undervise oss og utfordre alle våre fordommer på samme tid. Priceless!

45
Stian

hahahaha, -latter Henrik Ibsen

46
Snuppa

Ibsen-sitat fikk vi jo i senga på Plaza: Evig eies kun det tapte. I noe omformulert versjon.

47
Dovregubben

Ja, hahaha! Genialt! Dovregubben i Peer Gynt sier at blant menneskene heter det "Mann, vær deg selv" (mens i trollenes flokk: "Troll, vær deg selv NOK") Disse fantastiske karakterene er alt annet enn seg selv nok, super referanse! Og gøyalt vri!

48
Sara

Trenger mer'!

49
Isak søker støtte.... :)

Herlig dialog. 🙂 Isak trenger hjelp og støtte, og er ikke lenger redd for å vise det.
Og fine Magnus gir fine råd.
Spent på klipp nå!

50
Sitat:

Magnus er så CUTE

51
Magnus er gull - Kjetil, 37

Magnus er gull altså! Jeg som trodde han var en litt enkel sjel, og så er han reflektert og en skikkelig god venn! Isak er heldig med venner som Magnus, Mahdi, Jonas og Eskild. Hadde vært artig med en sesong med Magnus i hovedrollen, sesongen etter russe-sesongen med Even selvsagt 😉

52
Fantastisk

Så flott at Isak føler han kan støtte seg til Magnus og be han om råd nå. Men nå er det på tide at Isak begynner å stole på seg selv og ringer Even! Kom igjen, Isak, Even trenger deg❤️

53

Og Magnus fortsetter å lære oss opp og utfordre fordommene våre på samme tid. Trigger, altså! Priceless!!!

54
❣️❣️❣️

❤️Magnus er min helt❤️
#DanmarkElskerMagnus #DanmarkElskerSkam ??❤️??#Isak&EvenForever

55
Takk gud for Magnus!

MAGNUS DU ER STOR!!

56
2 episoder til å ordne opp!

Kom igjen med noe hot, hot makeup-sex!!!

57
❤️

Nei, nå må de prate sammen først

58
Prate

kan de gjøre ila noen minutter... 🙂

59
Herregud...

Ja, nå MÅ de bruke orda sine litt?

60

Da er det bare å håpe på et klipp senere i kveld

61
❤️

Endelig en oppdatering ! Isak, ring til Even NÅ !! Do it !

62
anonym

Magnus! My man!

63

Hva er WW?

64
Like sjokkerende

...som at han venter et døgn+ med å kontakte Even, er at Westworld har vært ute siden mandag og han har ikke sett det! 😉

65
Vil tippe

West World

66
Tror det er ...

Westworld

67

Westworld vil eg tru

69
svaret er

WW= Westworld, serien med Ingrid Bolsø Berdal

70
Gamla

Venta på i hele dag! Alt er love <3

71
Ja!!!

Magnus ass!!! ❤️❤️❤️

72
Mariann

Endelig! Herregud, Isak, kunne du ikke spurt Magnus om dette i går? Kom igjen, nå!

...Magnus er søt, da.

73
isak din lille usikre dritt

kom igjen og snakk med even! mægs har ikke alle svara!

74
Nå as

Nå BØR det renne inn med action her AS!! Utslitt!!

75
Pretty woman

Elsker at Even både snakker til Isak og publikum når han sier at "da er hele joken at du tror det er en Romeo og Julie referanse". For det har jo vært en drøss forespørsler om balkongscena gjennom sesogen. Festlig nok en scene vi har fått for lengst men mange ikke har fått med seg, fordi den manglet balkong. I filmen til Baz Luhrmann er bassenget like under balkogen. Og den delen hvor de kysser i bassenget har dialogen som klassisk fremføres med Julie på balkogen og Romeo under.

Elsker også at Even blander sammen om han er Edward eller Vivian når han snakker om filmen. For det er Edward som klatrer opp til Vivian, men det er Vivian som tidligere i filmen sitter naken med slips på. Nok et spark til dem som tror det er en mann og en dame i et homfilt par. På samme måte som Even og Isak bytter på hvem som er Romeo og Julie gjennom de første fem episodene.

Men når Even sitter på benken og Isak kommer bort til ham den første fredagen er det kjempetydelig at Even er Vivian. Og når man ser på tematikken for Pretty woman virker det enda tydeligere. Ytre sett kan det virke som om prostituerte Vivian er den som trenger å reddes. Men faktisk er det forretningsmannen Edward som er helt fortapt: ute av kontakt med/i fornektelse av egne følelser og ønsker. Samme type fordom ser jeg hersker i kommentarfeltet her, at siden Even er psyk er det altfor mye forlangt at Isak skal redde ham. Men faktisk gjør Even det samme som Vivian: kommer susende inn i livet til Isak og feier ham med seg til han blir nødt til å stå for det han egentlig ønsker og trenger, men ikke har klart eller turt på egenhånd. Even har i den forstand allerde reddet Isak. Og Even trenger ikke reddes, han trenger behandles som et selvstendig, likeverdig menneske. Akkurat på samme måte som han har gjort mot Isak, og dermed gitt Isak styrken han trengte til å ta vare på seg selv. Som Vivian treffende forteller Edward: But never in all the time that I had this dream did the knight say to me "Come on baby, I'll put you up in a great condo"

Ahh, Julie Andem, jeg forguder deg

76
Lilly

Vanvittig bra analyse! A++ 🙂

77
#teamtruelove

Romeo og Julie OG litt mer Pretty woman fra kommentar under Klikka til slutt.

Romeo og Julie ser hverandre førtste gang: på badet, rommet hvor man vasker hendene etter de har vært på do. (Kosegruppaklippet, fredag nr 1) Vanskelig å si hvem av dem som er Romeo og Julie, men hvis man tolker fra fargen på klær har Isak mørk og Even lyst, så det kan tenkes det er veldig vagt frempek mot de fulle kostymene de har på i 21:21.

Julie danser med Paris (? han fyren foreldrene vil spleise ham med) mens hun flørter med Romeo som står og ser på. (Bånder, fredag nr 3.) Tvetydig hvem som er Romeo av dem her, men Isak har mørk t-skjorte og Even har lys, som er ekko av Romeo kledd ut som ridder og Julie kledd ut som engel. Særlig når man ser det i sammenheng med kostymene i det følgende fredagsklippet.

Romeo og Julie kysser i bassenget. (21:21 Fredag nr 4.) Isak har grå klær som Romeo, Even hvite klær som Julie. Har googlet meg frem tli at dialogen fra filmen er er den som vanligvis er balkongscena. Der hvor Julie snakker om at Romeo bare er et navn og om ikke en rose ville lukte like søtt uansett hva man kalte den. Bassenget i filmen er jo også like under balkongen.

Romeo og Julie i senga. (Hjernen er alene, lørdag nr 5) Even ligger mesteparten av klippet akkurat slik Romeo gjør, og Isak slik Julie gjør. Dessuten har Romeo i filmen på et krusifiks Julie gav ham da de kysset ved bassenget, og Even har på krusifikstskjorta vi sist så Isak gå med i klippet Lykke til Isak.
Romeo finner Julie tilsynelatende død, selvmord/døddscene. Jeg tror dette må være Bros (fredag nr 5). Kan passe ganske godt at Isak som ser Sonja kysse Even er den samme typen misforståelse som når Romeo tror Julie er død. Sammenlignet med alle andre kysseklipp av Even hvor han er ganske på og tar mye styring er han der helt passiv og ser ut som han trekker seg bakover. Isak knekker helt sammen etterpå. Begge tror de har mistet hverandre som ressultat av den scena. Før Bros ville nok Isak fortsatt vært på hugget for å finne ut hva som lå bak Evens melding om at han trengte litt tid (det er jo derfor han snakker seg inn på festen), men nå tror han jo at han vet hvorfor. Siden det er Isak som ser på at Even er tapt for ham kan man tolke Isak som Romeo her.

Bonus: Klippet ikke vær frekk: Isak ser på Even og musikken som spilles mens Isak og vi følger Even med blikket er Romeos temamusikk fra filmen.

Syns det er gøy at de bytter på hvem av dem som er Romeo og Julie. Har sett et par kommentarer på at Isak er dama i den relasjonen, som jo er helt tullete etter min mening. Hvorfor skal man oversette homofilt par til heterofil norm? Dessuten: kan ikke alle par bare være to mennesker, uansett!?

Det virker logisk å se episode 1-5 som den episke kjærlighetshistorien Even snakker om på filmen fra 2. klasse. I klippet Ingen lever lykkelig alle sine dager sier Noora blant annet at kjærligheten ikke er som på film. Det kan sees som en beskjed om at nå er det slutt på episk kjærlighetsdrama, og her kommer kjærligheten slik den er i det virkelige liv. Men så kommer plutselig Even inn fra sidelinja med Pretty woman da, og viser oss at jammen lå det en filmreferanse til på lur, da.

Pretty Woman

Forresten, når Edward kjører limosin til Vivian for å klatre opp balkongen til henne, da skremmer bilen hans opp en flokk duer. Vi ser en flokk duer lette på veldig lignende måte i transportetappeklippet mellom Kaffebrenneriet og Plaza. Jeg velger å se på det visuelle elementet som et tegn fra Andem. Om at vi skal få resten av scena også.

Åja, og hele greia med å leie en suite i toppen av et høyt hotell: det er Even som agerer som Edward. Han bor jo i Penthouse til tross for høydeskrekken. For det er best. Når han kommer kjørende til Vivian og hun kikker ut sier han noe i retning av: Klart du måtte bo i øverste etasje. og så svarer hun, som ekko av ham: "It's the best!"

Edward må overvinne høydeskrekken sin for å klatre opp til Vivian. Og da fikk jeg en ahaopplevelse: hva er det egentlig Isak frykter? Isak er enormt redd for avvisning. Det er derfor han kutter sin mor helt ut. Han tror hun er så religiøs at hun ikke vil takle at han er homofil. Se hvor nervøs han er når han skrive til henne. Og hvor utrolig letta når han får svar. Det er det samme med å stå frem som homofil. Redd for å bli avvist. Og med Even også er han veldig forsiktig, selv om det lyser lang vei hvor forelska han er. Even må ta det aller meste av initiativ hele veien, Isak sier bare ja. Han er så redd for å bli avvist at han ikke klarer se det enormt usaklige i Sonja påstand, han tror på den fordi den stemmer så godt med frykten hans. Jeg tror ikke Isak er redd for psykiske syke folk i det hele tatt. Han er redd for å bli avvist. Det er den frykten han må overvinne, både for å få sin mor og Even tilbake.

78
SkamSthlm

Mycket intressant! Jag tänker så mycket på hur Romeo och Julia i tredje säsongen kan jämföras med Ibsen och Ett Dockhem i andra säsongen. Båda referenserna kanske pekar på den fara eller risk som det innebär att gå in i en relation. För Noora (liksom för Ibsens Nora) innebar förhållandet ett dockhem som de båda tog sig ur (Noora stannade inte kvar och var Londonfrue utan hon åkte tillbaka till Oslo). I Romeo och Julia ligger kanske faran eller risken i att de går under i ONÖDAN? Det är ju det Romeo och Julia gör, de tar livet av sig själva, trots att det inte finns någon egentlig anledning till det, det är unødvendig att de gör det! Jag hoppas så att slutet på tredje säsongen inte innebär ett onödigt slut för Even och Isak.

79
Imponeeert lektor

Fy f... dette var kuuult å lese ? Så imponert! Vis dette til norsklærer'n din. Fortjener 6'er i analyse. Og j er lærer selv as ?

80
fascinert

I love you

81
Og no treng vi berre ein Gabrielle låt til

Ring meg, handling forran ord...

82
#teamtruelove

Ta sykkelen fatt! Handling foran ord!

83
More drama to come

Tror ikke dramaet er over enda....takler ikke mer nå egentlig, men #denfølelsen

84
#teamtruelove

ENIG

85
Fascinert

Wow! Fortell mer! Hvordan er dialogen lik i bassengscenen? Hvor ser du skiftet mellom romeo- og julie karakterene? Kul lesing

86
#teamtruelove

Dialogen i Skam ligner ikke balkongscena. Men i filmen kysser de i bassenget når de fremfører den delen av dialogen som hører til balkongscena. Hvis det var det du tenkte på?

87
I dag ER en skæbnedag

I dag er det to måneder siden, at Even tog den første kontakt til Isak i Kosegruppa den 7/10. Som Vivian i Pretty Woman sidder Even og venter på bænken, da Isak kommer udenfor, og lige dér begynder deres lovestory.
I dag ER en skæbnedag!
I dag ser Isak sin frygt i øjnene og tager den første kontakt til Even. Ligesom Edward i Pretty Woman, der ser sin frygt i øjnene og klatrer op ad stigen, fordi han elsker Vivian og aldrig har følt sådan - nogensinde. Nu er det din tur, Isak <33

88

Denne analysen var såpass bra og spot on at jeg nesten lurer på om de som stå bak har skrevet den for å dempe noen av diskusjonene som foregår her 🙂
Genialt!

89
#teamtruelove

Den kommentaren er så smigrende at jeg skjønner ikke åssen jeg skal svare på den. 🙂

90
Måka

Du ass. Du er bra, du!

91
#teamtruelove

Bra kan du være sjøl, Måka! 🙂

92
nyd kommentar

Enig. Isak var den som virket svak og usikker tidligere i sesongen, så kom Even inn og ga han den sikkerheten han trengte for å ordne opp med gutta og familien sin, og ikke minst seg selv.
Nå er det Even som trenger hjelp og Isak må være sterk. Gjensidig støtte og love ❤️

93
Halla

Yey! Vi lærer hele tiden! Fantastisk! ❤️

94
I❤️E

Og jeg tror jeg forguder deg litt, for den analysen ?
Og Julie Andem, selvfølgelig ?

95

For en herlig, herlig kommentar!

96
#teamtruelove

Tusen takk!

Men samtidig. Nå har jeg tenkt mye på Even når han prater om at eneste måten å ha noe i uendelig tid på er å miste det. Jeg tror Måka har rett. Jeg tror Even hadde tenkt å snakke med Isak på Plaza. Se på det uendelig kjærlige og triste blikket hans. Men når Isak svarer: Ikke si sånn. Så ser han ut som han skal ta sats, men så blunker han og rister det bort, og sier at han bare tulla. Tror at der tenkte han: jeg mister deg uansett. Jeg orker ikke gjøre det helt enda. Å, stakkars Even.

Så Isak: Nå Må du få Ræva i Gir. Kom deg hjem til ham! Prat med ham! Og hvis det så blir noe tullball med at Isak trenger TID. DA! Da må jeg finne noe å kyle ham over hodet med. Det kan bli vanskelig, så jeg må kanskje heller stalke Tarjei, eller når jeg tenker meg om er det strengt tatt Julies eminente hode som fortjener å gjennomgå. For nå altså. Nå har du gjort meg så tussete forelska i Even at jeg holder ikke ut at han skal være ulykkelig mer. FØKK dramaturgien. FØKK at hele denne sesongen er et jækla mesterverk fra ende til annen. Isak: dra og vær der for Even. NÅ.

97

Amen!

98
Gerald

Blir så himla glad av det här !!

99
ReggisMeggis

<3

100
Herlig

Magnus er bare helt herlig

101
Familien til Even

Men ved vi noget om Familien til Even? Han bor vel i det kollektivet?
I hvert fald veldig godt af Magnus, at han tager det så chill

Men nu må der komme klip ud, ass

102
Nå kjører vi ...

Sitat Isak, i klippet "Mekke øl"

103
Hææærlich!!!

Magnus må være en av de kuleste evver! Fantastisk fyr!

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind! Always!
❤️