Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

618 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
❤️❤️

❤️❤️

2
Blir dere med på å gjette hvem som får 4. sesong...?

Jeg tror det blir Vilde eller Magnus.
Den siste meldingen Isak fikk av Vilde tyder litt på det synes jeg. Vilde viser interesse for Magnus. og Magnus har jo sagt helt klart at han er interessert i Vilde.
Og vi får se både jentegjengen og gutte gjengen.

3
SanaLove

Jeg tror og håper på Sana, det er så mye med den jenta vi ikke vet. Og det er mye fordommer mot hijab, islam, osv. Så håper hun blir hovedperson neste sesong.
Nå har det vært veldig mye kjærlighets drama, håper Julie Andem lager en sesong om en sterk kvinnelig rolle hvor ikke alt handler om hooking og gutter. Vise at det finnes faktisk de å på vgs.
Magnus er kul han, men kan ikke helt se at han får egen sesong. Han har allerede vært veldig åpen, moren hans er bipolar, han er interessert i Bilde osv. Det er liksom ikke så mye skjult der. Og Sonja syns jeg ville bli for dumt, da det allerede er fler å ta av av de originale rollene, som har vært der fra dag 1.

4
Sonja!

Jeg håper litt på Sonja! Med Even har hun opplevd mye, tror hun kan ha en spennende historie å fortelle. Den dagen en ny gutt interreserer seg for hennes, hvordan vil hun takle det, med tanke på hva hun har vært igjennom? Mye jeg lurer på om henne..

5
Vilde eller Magnus

Håper de tar opp mobbing.

6
Sana eller Linn

Skulle gjerne sett dem i en sesong hver . Ønsker Even også...

7

Håper på Vilde ?

8
Eline

Tror og håper det blir Jonas. Da få vi bli enda bedre kjent med guttegjengen og også mulighet til følge mer med på hvordan det går med Isak og Even. Tror at sesong 5 blir Sana og sesong 6 Vilde.

9
▶︎▷▶︎▷▶︎▷

Hadde vært kult med Jonas som hovedkarakter egentlig.

10
Gutta en sesong til?

Jeg håper vi får en sesong til med gutta før det går tilbake til jentene igjen, da får vi sett litt tettere hvordan karakterene vi har fulgt denne sesongen har det og utvikler seg. Magnus hadde vært fint. Eller kanskje Jonas, selv om han var mye med i første sesong? Vi fikk jo ikke hans perspektiv da...

Så kunne det gått tilbake til jentegjengen i femte og sjette sesong. Sana? Og Vilde?

Vi er vel mange som nå tenker at vi bare vil se Isak og Even, men det var jo mange som var rimelig hekta på Noora og William før sesong tre også...så det tror jeg skal gå fint. Er jo det som er så supert med Skam, at de klarer å suge oss inn i perspektivet til hovedkarakteren så fullt og helt!

11
even

jeg håper sånn inderlig det blir Even. vi har fått 2 jente sesonger,vi trenger mere av Even. mere om hans sin historie. vil bare ha Isak å even jeg,hehe. det kan ikke ende her,ikke enda. vi må få følge dem enda litt til. Tviler på at neste sesong vil bli på lik linje som dette og dem plutselig hopper over på noen andre karakterer nå. Håper dem satser videre på di Elskede guttene våres Isak <3 Even

12
Kristin

Jeg tror det blir Vilde eller Sana, tror faktiskt ikke det blir en av guttene.. Jeg håper at vi kommer tilbake til jentene! Savner dem litt må jeg si, sen har jeg ju skikkelig lyst på å se hva som skjer med Chris og Eva, hvordan er det med Noora og så videre..??! Vildes plotline har ju vært ganske aktuell i løpet av hele seriens gang, så jeg tror mest på henne!

13
Begge!!

Jeg tenker faktisk at de kunne finne på å si..... Vilde OG Magnus!!
Skam slutter jo aldri å overraske.

Det kunne være en annen type sesong, hvor plottet ikke dreier seg om hvorvidt de blir sammen, men at de mer eller mindre er sammen fra start, og vi i stedet følger alle utfordringene deres som helt ungt par og feks takler Vildes spiseforstyrrelse.

I'm there for that! De er herlige begge to, og har helt sikkert så mye mer å by på både som karakterer og skuespillere. Hoping 🙂

14

tror ikke det blir enda en gutt. tror du går tilbake til jentene, men jeg håper på magnus, for jeg tror det er en mye dypere historie der. magnus er jo klovnen, og det pleier ofte å skjule noe

15
Gutta

Magnus hadde vært fint - da får man fulgt hovedpersonene fra denne sesongen tettere enn om det skifter tilbake til jentene også, akkurat som med Eva i sesong 2. Eller kanskje til og med Jonas som neste hovedperson? Han var mye med i sesong 1 da, men allikevel.

Så kanskje det skifter tilbake til jentene for tredje året - Sana (5. sesong) og Vilde (6. sesong)?

16
Vilde og Magnus?

Hvad er ideen i at lave en sæson om Vilde og Magus? Trænger vi ikke til at høre om noget andet end kærlighed nu? Vi har jo haft Noora og William og nu Isak og Even...

17
Even

så trenger vi å vite enda mere om Even sine utfordringer. litt om livet hans før han kom til Nissen og før han landet blikket sitt på Isak for første gang. om han altid har hatt et øye til gutter. om hvordan det er å leve med >Bipolar,angs og deprisjoner

18
Du har et poeng...

...men #alterlove - det slår alt annet

19
Noe annet enn kjærlighet?

Alt er jo love! ❤️

20
Rina

Sana

21
Har håp

om at det blir Sana. Hun er et veldig klokt menneske

22
Vil ha Sana sesong!

Hun er så klok og god at det hadde vært interessant å se litt om henne. Kanskje temaet der kunne vært fordommer mot muslimer? Sana møter garantert noe av det stakkars.

23
LilleMy

Alt er love...?

24
Ella

❤️

25
Søte

Var egentlig ganske skuffa over at forrige episode bare varte 18 min når det sto 45 min på tv'en. Men alt er vert det nå som jeg ser de her to sammen ❤️

26

Nommen ?

27
ååh

jeg som ikke trodde det kunne bli bedre. Så fint av Sonja og så voksent av Isak. Han redder ham.

28
Sonja

Samtidig ikke så voksent. Isak skylder vel Sonja en unnskyldning i retur for å ha brutt inn i forholdet deres og tatt Even fra henne. Hun er jo den som står igjen alene... Og her var alt lagt til rette for å si unnskyld i retur.

29

Han sa "unnskyld, hvis det er min feil at Even ikke har det bra nå". Å unnskylde seg for at Even ble forelsket i ham og at han gjengjeldte følelsene trenger han ikke. Isak visste jo ikke at Even hadde dame en gang i begynnelsen. Det er Even som må be Sonja om unnskyldning for det og det regner jeg med at han har gjorde da han fortalte Sonja om Isak.

30

Even gikk ifra Sonja fordi han ble forelsket i Isak. Isak ble forelsket i Even. Det trengs ingen unnskyldning.

Det var jo dumt av Even å kysse Isak mens han fortsatt var sammen med Sonja, men han sa det jo til henne rett etterpå. Og hvem av oss har ikke gjort noe dumt før? Blitt revet med av følelsene sine? Dette var jo ikke rent begjær heller, men også en følelsesmessig dimensjon. Og Even var ikke lykkelig i forholdet sitt med Sonja.

31
hmm.

nå var det jo slik at Even sa tidlig i sessongen at han og Sonja vokste veldig ifra hverandre. og han sa i garderoben at han og Sonja hadde en pause. så sa han senere at dt var slutt med sonja. Isak har bare fulgt på i Even sitt tempo. så skrev Isak en melding om at Even kunne kontakte han når han hadde gjort det slutt med sonja.

32
Øhm, nei!

Even er ikke en ting Isak kan ta. Han er et menneske, ingen eier ham. Isak brøt seg vitterlig ingensteds. Han ble forelska. Det ble Even også. Uten at vi vet det fnugg om relasjonen til Even og Sonja før Even traff Isak så er det i alle fall tydelig å se at Even er den aktive parten i begynnelsen av Isak og Evens relasjon. Og dessuten at Even er ærlig med Sonja straks han får bekreftet at Isak gjengjeldelder følelsene hans.

Om man skulle være kritisk til noen er det jo Even, perfekt håndtert ville han vel først gjort det slutt med Sonja og etterpå funnet ut om Isak likte ham. Men gitt alle omstendigheter er det vanskelig for meg å klandre ham. Særlig i lys av hvor tydelig han står for valget sitt straks han har gjort det.

33
Isak

Isak har inte tagit Even från någon. Bara för att Even är bipolär betyder det inte att han är ett föremål som byter ägare hela tiden. Even har en egen åsikt och om någon är skyldig Sonja en ursäkt så är det han. Even borde be Sonja om ursäkt för att han gick bakom ryggen på henne. Man måste bara komma ihåg att man inte kan styra sina känslor och bara för att Even är psykist sjuk så betyder det inte att han är hjärndöd.

34

Man kan ikke ta noen fra noen andre, de går helt på egen hånd. Og det er ikke noen andres skyld. Even sa sannsynligvis unnskyld etter den første helgen.

35
Ingvild

Det er jo ikke Isak som skal unnskylde noe overfor Sonja, det er Even som var utro og derfor han som er ansvarlig for det.

36
Til Sonja

Var vel Even som brøt seg ut av forholdet?

37
Nei...

Har aldri hørt om noen som har sagt unnskyld til eksen til kjæresten? Da er det jo i såfall Even som skulle sagt det. Skulle Isak kommet og sagt:
"Hei, unnskyld for at kjæresten din ble forelsket i meg, og for at jeg ble forelsket i han, det var slemt gjort av meg".
Nei, sorry as, Isak skylder ikke Sonja noen unnskyldning, Isak har ikke TATT Even. Even valgte å gå. Men han kunne jo selvfølgelig spurt henne hvordan det går med henne oppi alt dette, men å unnskylde seg blir feil. 🙂

38
Hvorfor ikke unnskylde seg til eksen?

Eksen er et menneske, klart man skal unnskylde seg hvis man har oppført seg dumt.
Isak og Even hooka da Even og Sonja var sammen, det går det fint an å unnskylde. Selvfølgelig er det Even som først og fremst bør unnskylde, men de ville vært vanlig folkeskikk av Isak også. Det er gjerne veldig skamfullt å oppleve at kjæresten er utro. Det er noe med å rette litt opp i den ubalansen når man først har muligheten til det, for den andre og for seg selv - være et decent menneske...

39
Even bør si urnskyld til Sonja

og skal Isak si urnskyld til noen så er det Emma. Han lot som han var kin en periode. Kysset henne på festen etc.. han burde avvist henne fra første stund

40
Venter på svar

Avventer siden vi ikke vet hva som har skjedd mellom Even og Sonja. Ting har tydeligvis ikke vært bra på lenge, og det kan jo hende at Even har vært tydelig på at han egentlig vil ut, men det vet vi jo ikke. Ikke sikkert Isak har kommet og bare "tatt" Even.

41
❤️❤️❤️

❤️❤️❤️

42
Milla

Kjærleik.
Det er så vakkert.

43

Stort ansvar for de to unge guttene ❤

44

Tror det går veldig bra jeg ❤

45
Matta

Jeg tror de er klare nå 🙂

46
Bra start på dagen

MINUTT FOR MINUTT. AMEN. YESDA

47
❤️

❤️

48

Jaaa, da var sesongen komplett. Nå håper vi bare på et skoleklipp hvor de går sammen gjennom skolegården og så litt mer kos ?

49
Simon F.

Haha, ja! Da blir det helt Fucking Åmål her?

50
Halla

Vakkert og vondt på samme tid. Dette klarer de sammen! Heier på Even og Isak❤️

51
Even

den er ikke helt komplett. vi må jo følge dem videre inn i neste sesong. vi trenger en fortsettelse #IsakogEven møter verden sammen<3<3<3

52
Sonja

Sonja er en bra person og fortjener ikke å bli behandlet sånn som mange har gjort.

53
Enig

Helt enig med deg! Folk sier at hun er kontrollerende, som jeg kan forstå, men alt er jo med god vilje. Hun ba han om å "roe litt ned på ølen" for hun vet det kan utløse episoder, og hun skrek til Isaak at han ikke kunne/skulle røyke hasj heller, for det igjen utløser lett episoder hos bipolare. Even har sagt hun er kontrollerende, men som en person som har hatt flere (hypo)maniske episoder før så kan jeg egentlig lett si at når man er så høyt oppe så er det ganske lett å føle at alle holder en tilbake. Vi kan vel egentlig ikke si så mye om Sonja føler jeg.

54
men det er bare Even

som vet hva han føler og der har kanskje Sonja prøvd å overbevise både han og seg selv at de følelsene for Isak er feil. Men sånn er vi jo mennesker. Vi vil jo ikke miste noen vi holder kjær. Ikke snakke om noen slemme, snille.. Sonja har nok vært et flott mennesker for Even i flere år

55
Sonja.

Sonja har vært der for Even. Men Even er homofil...fint at han gikk, Sonja fortjener også ekte ❤️ Og ikke en mann som går etter at de har fått barn.

56
Eller?

Even kan jo godt være bi.

57
Sonja.

Det er han jo beviselig. Men trodde kanskje det var sånn at om man valgte å leve ut den homofile delen så ung, så velger man liksom det?! Mulig jeg tar feil, men det er min personlige erfaring og mine venners. Og det er ikke for å kategorisere, altså, og det er ikke en fordom, jeg vet bare ikke om annet. Alt er love❤️

58
"Men Even er homofil..."

Åja, hvordan vet du det nå? Kan du slutte å utslette alt mellom de to ekstremene?

59
Behandlet

Alle har lov å si sin mening, ingen visste hvordan Sonja er/var eller taklet dette, mange forsvarte henne, mange kalte henne bitch, hvorfor, tror du? Fordi vi alle kjente henne så utrolig godt? Folk vi ikke kjenner, havner ofte i skuffen: bitch. Eller i skuffen: usikker på personen. Dette "redskapet" har hundre skuffer, putt det i den skuffen DU tror det tilhører, ikke hva du tror at de andre vil plassere det ...

60
Men Sonja er først og fremst....

....en fiktiv person. Hun tåler det. ?

61
Hæ?

Fiktiv person?!?!

62
Emma

Sonja er en fiktiv person ja, men det at hun har blitt kalt bitch og blitt hata på gjenspeiler jo verden vi lever i. Sonja tåler det først og fremst fordi hun er en fiktiv person, men det er ikke sikkert at folk i den virkelige verden ville tålt samme behandling.

63
Skamklar

Ja, men tenk på alle de ekte Sonjaene der ute...

64
Sonja

Elsker Even.
Herregud, så vakkert at hun lærer Isak hvordan han skal gjøre det. Minutt for minutt.

65
Evak minutt for minutt

Sakte-tv neste sesong Evak minutt-for-minutt ,og så går det LITT for fort svingene, av og tii ... 🙂

66

har ikke denne sesongen gått sakte nok?

67
Og Sonja er et menneske...

... som noen ganger gjør teite ting og andre ganger skikkelig kule ting. Og det er dette SKAM gjør: Bryter opp karakterstereotypier og viser at folk er folk. På godt og vondt.

68
Nu...

Dåne æ..... tåran renn og hjertet slår tungt. Tusen takk Isak! Elsker at du endelig står opp og kjemper for det du tror på!

Utenfor Skam - rammen; så utrolig viktig å vise at det går an å elske og være der for noen, selv om det er tøfft.
Takk❤

69
Endelig!

Kommunikasjon FTW!

Sonja og Isak ?
Isak og Even ❤

70

Kjærlighet ❤️

71
Tarjei !

Er så innmari imponert av skuespillet. Et virkelig talent ?

72
Synes Henrik blir veldig glemt her

Han spiller jo helt sykt bra han også, de er så flinke begge 2,men er stort sett kun Tarjei som får mest skryt.. den fredagen even var manisk ,han minnet meg så mye om de jeg kjenner som sliter med det samme, og spille så godt som Henrik gjorde der, skal han ha MASSE skryt for..

73
Tarjej

Enig! Helt vanvittig mye talent i den gutten, han får meg virkelig til å TRO på at han elsker Even (Henrik). Jeg klarer overhodet ikke å skille mellom ficition og virkelighet når han spiller. Hakke sjans!! For en diamant av et menneske!! Kunne sett på Tarjej spille denne rollen dag og ut og dag inn 24 timer i døgnet. Alt han gjør er PERFEKT. Hvordan er det mulig?? Bergtatt!!

Håper vi får fortsette å se han i kvalitetsfilmer fremover med flinke regissører som klarer å hente frem det havet av følelser han har vist han kan formidle. Og til alle dere i filmbransjen der ute: Ta inderlig godt vare på Tarjej for oss!! Han er precious!!

74
even. ikke glemme han

vi må ikke glemme vår kjære Even/henrik. Han spiller rollen sin fult ut. skulle nesten ønske dem hadde noe på gang sånn i virkeligheten<3 hehe

75
belle

Even blir spilt utmerket, han også !

76
Lilly

Men husk også på at skuespilleren er begrenset av manus og regissør. Det er helt urealistisk at Tarjeis neste filmprosjekt kan toppe denne prestasjonen fordi da har han ikke geniet Julie Andem som manusforfatter og regissør.

77
Demonregissör

Måste säga att JA för mig personligen iallafall har levererat mer till mig än något Bergman, Fellini eller andra sk demonregissörer gjort. Måtte hon nu behålla sin integritet efter denna vanvettiga succen.

78
?ehheh, jo?

Enig i at hun er fantastisk flink, men det er det andre som er også, heldigvis?

79
Gode gode Isak ❤

Even kan ikke bli reddet, men han trenger at noen er der for han uten å dømme og forvente masse. Isak er nydelig som bare er der sammen med han. Tommel opp for at Sonja viser seg å være grei og også gir Isak den støtten han trenger. Jeg blir så glad av dette klippet selv om det på mange måter gjør vondt å se. Alle trenger noen og ingen skal være alene. Alt er vanskeligere alene ❤ Jeg liker Isak og Even minutt for minutt, kunne sett på det hele uken. Nydelig.

80
Han kan reddes

Men han kan det! Bare ikke for uendelig tid. Men Isak kan redde Even et minut ad gangen. Selvom det kanskje kommer til at være hvert minut, så redder han ham igen og igen <3
Alt er love <3

81
Lovisa

isak+even

82
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

83
❤️isak❤️

Våknet, sjekket skam og der var det lagt ut et klipp 1 min før. Flaks??

Utrolig bra at Sonja ringte og unnskyldte seg. Hun har vel innsett at Even er kjempe forelsket i isak.
Syns at Isak snakker kjempe fint til Even. Han tørr spørre Sonja hva han skal gjøre osv.
Dette blir en bra lørdag?

84
Hjertet mitt...

Dør litt, sprenges litt, gråter litt, ler litt ❤️❤️

86
Tormod

BEAUTIFUL MOMENTS. LOVE CONQUERS ALL. (THERE IS NO MORE TO SAY).

87
Sara

Bästa att vakna upp till ❤️

88
tårene triller som vanlig

dette var det beste jeg noensinne har våknet til. isak og even minutt of minutt er noe nrk må vurdere som neste sakte-tv konsept!

89

Hvordan kan Julie Andem, Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm vite akkurat hvordan livet mitt er og hvordan jeg føler det. Det MÅ bety at slik jeg har det og slik jeg føler det ikke er noe jeg er alene om, men noe som er universelt menneskelig. Hjernen er ikke alene! Jeg er ikke alene! Du er ikke alene! Tusen takk!

90
MISSBL

amen ????

91
Karpe

Hååååå. Skulle ønske jeg var så modig da jeg var psyk. Jeg skjøv alle bort fordi jeg var redd for at de ikke skulle tåle å se når jeg var helt på bunn..

92
Morgendagen

La oss skape en morgendag der vi tør å dele smerten med hverandre. Den blir lettere å bære da.

93
Julie A..

..har jo sagt at hvis det er noe hun gjerne vil fremme - så er det åpenhet - at man snakker sammen. Om skam, tvil, angst, usikkerhet. Umenneskelig tabubelagte menneskelige kvaler.

94
Ikke den eneste

Det er sånn mange av oss gjør det - redde og sårbare, frykter hva som kan skje. Tenker kun negative tanker. Du er ikke alene - der bare føles sånn.

95
Snupp

Nå er jo ingen like. Jeg ville heller ikke vært så 'lett' å ha med å gjøre, men det er håp for Evak nå❤️❤️
Ideen med minutt for minutt er jo skikkelig god, selv om man aldri kan vite hvor mange minutter det fungerer, før det blir et 'idiotisk spill laget for å lure meg for uansett er det helt umulig å være glad i meg'..
Lykke til Evak !

96
Torstein

Den intense kjemien mellom dem er guddommelig! Elsker dem✨

97
❤️

Fint klipp. Vi kunne nok ikke forvente å se noe mer entusiasme og optimisme fra Even nå. Men håper det kommer i løpet av uka.

Isak modnes fort nå syns jeg. Flott å se at han sier og gjør de riktige tingene! ❤️ Isak og Even forever! ❤️

98
Glimt

Men det lille glimtet av et smil i øyene til Even i det Isak sier "det neste minuttet skal vi kysse" er nok til å gi håp om at lyset i den mørke tunnelen kanskje ikke er så langt unna.

99
Vi to

Så utrolig fint!!❤️ Man trenger ikke å bekymre seg over fremtiden, det er her og nå det skjer. Akkurat det Even behøver å vite. Isak er hos Even fordi han VIL, ikke fordi han må. Dette kommer til å gå bra!!

100
Timerunner

La oss få flere minutter?

101
Kjærlighet

102
Bra!!!!

Bra at Isak og Sonja kommer på god fod med hinanden, og at det blir anerkendt, at Sonja altså ikke bare er den onde eks, men at hun også er bekymret for Even og holder af ham!!!!

103
Silje

Dette var heartbreaking å se på men samtidig så vakkert

104
khrisnamatchara

yoga citta vrtti nirodha

105
Slik ekte kjærlighet er

ELSKER AT ISAK SIER IFRA TIL EVEN AT DETTE HER KAN GÅ. FOR DET ER JO SANT. DETTE KAN GÅ. OG DET GÅR. ISAK OG EVEN REDDER HVERANDRE. slik ekte kjærlighet er. det finnes ingen regler og alt er love. uansett.

106

Bra, Isak!

107
Skam-elsker

❤❤elsker skam❤❤ my life

108

Isak er så sterk <3 Dette klarer de <3

109
Takk for alt, nå dør jeg

Hjertet mitt klarer ikke mer. Dette er for vakkert og for sårt.

110
Håpløst forelsket

Sekund for sekund jeg ser de to sammen melder det seg tårer i øyekroken. Håper de får være sammen i all evighet <3 <3 <3

111
Forelska i skam

❤❤

Sitat Henrik Ibsen

112
Inuit

Eskimokyss ass <3

113
A-menneske

Her kom rewarden for å våkne grytidlig!
Jeg må bare henge meg på trampeklappen for dette fantastiske skuespillet. Jeg kjenner meg igjen i utrolig mye av Even, og det er så tydelig hvordan han egentlig har masse forakt for seg selv akkurat nå. Samtidig skammer han seg for sin maniske fase og lurer sannsynligvis selv på hva som var hva. Så seiler Isak så glimrende inn og får lov til å skikkelig skinne og gjengjelde kjærligheten der Even trenger den mest.
På glimrende vis har denne sesongen av Skam vist oss hva kjærlighet er og kan være. Det er både de lyse sommernettene og de mørke vinterkveldene. Siden den går utenfor allfarvei og ikke benytter en mann og en kvinne, synes jeg kjærligheten rett og slett er lettere å få øye på.
Den går forbi det vi er så himla vant til å se og vi kan røres på en måte jeg tror mange aldri har opplevd før gjennom tv.

114
Så poetisk sagt

om kjærligheten. Både lyse sommerkvelder og mørke vinternetter❤️

115
Så poetisk sagt

"Det er både de lyse sommernettene og de mørke vinterkveldene. "

116
Vakrere kjærlighetserklæring får man ikke ❤❤

Så ekte og rørende formidlet! Må nok en gang minne meg selv på at dette bare er skuespill. Jeg får ikke sagt det nok, dette er fenomenal forteller- og formidlingskunst. Isak og Even sin reise skaper historie, og storyen påvirker hele mitt følelsesspekter på godt og vondt. Dette er sterkt, vond og vakkert -episk kjærlighet på sitt mest rørende. Jeg er så stolt av dette fantastiske mesterverket med skuespiller-prestasjoner av de sjeldne. Det finnes ikke ord for hvor sterkt Tarjei og Henrik imponerer med sin fantastiske innlevningsevne og fabelaktige tilstedeværelse. Kjemien er til å ta og føle på. Ingen skal måtte være alene, og alle fortjener uavhengig kjærlighet. For et viktig klipp dette også var!! Takk Skam for at dere viser oss hvordan vi kan være bedre medmennesker. Takk for at dere tør å vise virkeligheten og ta opp så viktige temaer. Takk for at dere har gitt meg tilbake troen på kjærligheten og medmenneskelighet. Takk for at dere vil gjøre verden til et mer rettferdig og inkluderende samfunn. Takk for at dere bidrar til øke de aksept og normalisering. Takk, tusen tusen takk ❤❤❤

117
Dere er ikke alene ❤

Jeg er evig takknemlig for denne rørende kjærlighetshistorien! Julike Andem og gutta skaper historie, måtte de få alskens priser, heder og ære. Sesongen har krypet inn under huden på meg og aldri har en serie betydd så mye, lært meg så mye. For en følelsesmessig og intellektuell reise dette har vært! Skam har for alltid endret meg. Dere har gjort meg til et bedre medmenneske. Dere utfordrer min forutinntatthet og viser et riktigere og viktigere bilde av virkeligheten. Det er veldig vondt å se Even så langt nede, jeg blir trist av å tenke på de ekte Even'ene som kjemper der ute. Jeg håper dere ikke er alene. Elsker å se at Isak viser oss hvor lett det kan gjøres. Det handler bare om å være der. Elske uavhengig ❤ Ingen skal måtte være alene. Vi må våge å bry oss.

Som dette rører meg langt laaaangt inn i hjerterota as! Unnskyld til dere der ute som møter våres fordommer og forutinntatthet. Unnskyld for at vi ikke har riktig og nok kunnskap. Unnskyld for at vi stigmatiserer og setter dere i bås. Unnskyld for at vi får dere til å føle dere mindre verdt, i verste fall mindre verdt å elske. Unnskyld for at vi ikke viser nok medmenneskelighet og likeverd. Jeg kan bare håpe at vi nå innser hvor feil og dømmende vi har handlet, unnskyld for at vi ikke har visst bedre. Jeg håper bare at vi nå innser at alt er lov, og at sammen er vi sterkere ❤❤ Tusen tusen takk for at dere viser oss ekte kjærlighet og medmenneskelighet! Jeg er dypt rørt, stolt og evig takknemlig!!!!

118
?Tusen takk skal du ha...!

Dere som er blitt grepet av Even og hans situasjon, og av Isak sin vekst; Se dere om i deres eget liv og fortid. Hva tror dere, er det noen som trenger dere litt ekstra? Noen dere liker som menneske, men som dere innerst inne vet at dere behandler dårlig eller har fordommer mot? GJØR noe aktivt. Inkluder. Bli bedre kjent med dette mennesket og dere selv. Er det noe han eller hun trenger hjelp eller litt ekstra støtte til kanskje, som er lett for deg? Men først og fremst vær der, vis det, gi klemmer, send SMS og ring… Dra hjem til vedkommende med en kaffe…En liten samtale.
Det handler ikke om å være støttekontakt! Har du en venn du har mistet kontakten med var det vel en grunn til at dere ble venner i utgangspunktet? Finn tilbake til det og bygg på det. Du kommer til å få masse tilbake.

Ble rørt av å lese det du skrev og fikk helt vondt i brystet… Har selv «mistet» flere gode venner -dvs har dem vel enda men så godt som aldri kontakt. De er sammen med hverandre og jeg er blitt outsideren. Begynner å tvile på om noen av dem faktisk bryr seg.
Hadde jeg hatt en god venn som var der og ikke ga meg opp, en som sa «Du er ikke alene» og virkelig mente det, brydde seg om å virkelig kjenne meg og viste litt av seg selv tilbake…. Ikke feiga ut ved første tegn til motstand… Det ville vært fantastisk.
Jeg møter fordommer ofte og skal spare på kommentaren din og lese den hver gang jeg er sint og såra over å ha blitt gjort mindre enn den jeg er.
Har i stor grad akseptert at jeg ikke kommer til å ha allverdens med venner, men det gjør vondt. Er egentlig en sosial type. Men liker ikke å bli devaluert konstant og møte misforståelser, fordommer og mistenksomhet pga en sykdom jeg slett ikke har bedt om. Man føler seg mindre verdt som menneske. Etterhvert ingenting verdt... Og det er vaskelig å bygge seg opp igjen derfra, i hvert fall på egen hånd.
Til dere som virkelig vil bry dere, virkelig prøver og likevel er redd dere skal gjøre eller si noe feil: Det er ikke så farlig. Som Mags sa i et av klippene: Man er ikke hjernedød, man er bipolar. Det er ikke vanskelig å tolke mennesker. Det er lett å merke falskheten når noen prater med deg men helst ville vært et annet sted, eller når fordommene skinner igjennom.
Samtidig, når godheten kommer til syne - selv om det kan være på klønete måter - synes jeg den skinner sterkere enn alle grelle fordommer, stygge tanker og frykt. Og det varmer bare utrolig mye…

Må bare oppfordre folk til å lese innlegget ditt en gang til, jeg, (du med unnskyldningen).
Prøv å åpne opp litt…La oss som ikke er helt A4 få leke litt med dere. Gi faen i om vi har høy nok sosial status til å passe imaget deres, eller hva dere er redd for. Mest av alt, slutt å si så jævlig mange sårende ting.
Så blir alt OK.

119
Nydelig❤️

❤️ Du setter nydelige ord på akkurat de tankene jeg sitter med nå. Takket være Skam har min tro på fremtiden og menneskeheten vokst de siste ukene❤️ Størst av alt er kjærligheten❤️❤️

120
Vi vokser på dette, alle sammen

Tusen takk for dette.

Unnskyldningen er akseptert fra meg iallefall <3

121
❤️

Jeg tar gjerne del i den unnskyldningen ?

122
❤️

Så nydelig sagt. ❤️❤️❤️❤️❤️

123
Nydelig❤️

❤️ Jeg er så enig! Du satte nydelige ord på de tankene jeg sitter med nå. Skam har hevet min tro på fremtiden og hele menneskeheten❤️

124

Åh jeg ville ønske, at jeg kunne like denne kommentar 20 gange! Smukt skrevet. Jeg vil gerne tage del i den undskyldning

125
#teamtruelove

Hver gang jeg ikke forstår hvordan noe kan bli vakrere. Kommer det et nytt klipp og river vekk bena under meg. Gir offisielt fullstendig opp å prøve å ha noen formening om favoritt. Dette kan ikke rangeres. Men wow som alle de vakre scenene utfyller hverandre.

126
Erle

Forresten, teamtruelove, takk til deg og måka for utrolig gode tolkninger og analyser denne sesongen! Det har virkelig gitt meg en ny dimensjon/ helt annen forståelse av det vakre og det kunstneriske i serien. Gleder meg til å følge dere begge i sesong 4! (Ja, det betyr at jeg har lest kommentarene på o helga natt, selv om det var kommet to nye poster:)

127
#teamtruelove

Eh *rødme*

128
#teamtruelove

Minutt for minutt er omvendt symmetrisk av Hjernen er alene.

Under dyna, ikke over.

Isak viser omsorg for Even.

Kan'ke jeg bare bli her inne med deg for alltid? vs. Det eneste vi trenger å bekymre oss for er det neste minuttet.

129
Halla

Du har så rett! Even+Isak=❤️

130
Ruth

Favoritten min er uansett sykkel og basseng scenen❤️❤️❤️

131
Erle

Enig i at dette var utrolig vakkert, igjen! O helga natt må jo være det vakreste klippet av dem alle. Men et klipp som jeg liker, kanskje best, er bånder, det magiske øyeblikket når Even endelig ser på Isak mens han kysser Sonja. Øynene til Even. Øynene til Isak. <3

132
#teamtruelove

Hvis jeg måtte velge. Kanskje Mekke øl. Når ingenting sies rett ut og alt uttrykkes så til de grader. Men nei. Kan'ke velge!

133
For størst av alt er kjærligheten

Godt sagt!
Kjærligheten overvinner alt.

134
❤️

Fine ❤️

135
Lykkelig!

Perfekt ?

136

Rett og slett vakker poesi