Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

474 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

First

2
❤️

Isak ass..

3
Sniff

Ja, Isak ❤️ ! Og Even ❤️ !
Føler meg helt mørbanket av denne sesongen, på et tidspunkt tenkte jeg at jeg må tatovere ISAK&EVEN på kroppen, det virket som det eneste rette å gjøre. En evig hyllest til de vakreste karakterene og skuespillerne bak, Tarjei og Henrik.

Men egentlig er det ikke nødvendig med blekk. Denne episke kjærlighetshistorien og dette sønderslitende dramaet er uansett tatovert inn i nervesystemet, i hjertet mitt og sjelen min.

I uendelig tid.

4
Spot on❤❤

Sjæl ass!!!!!

5
Enig!

Jeg har også bare episoderne kørende rundt, igen og igen, på nethinden. Jeg kan slet ikke slippe det.

6
❤️

Vakkert og sant!!! Jeg har det på samme måte❤️

7
Samme

HER❤️

8
Inlove

Ta det rolig, Eskil - hører du!

9
Kuli

Du mener vel ta det kuli?

10
Flower ?

Åååååå.. For et nydelig klipp ? Ordner seg dette.. Selv om Eskil er litt på da ?

Alt er love ❤️

11
Skamdeg

Besatt

12
Når

arbeidskolleger kommenterer at jeg er litt hårsår for tiden!! Da tenker du at det er bra at denne sesongen snart er over?

13
En SKAM-junkies bekendelser

Man ved, at man er 'SKAM-junkie', når:

- én opdatering og ét klip bare aldrig er nok
- man opdaterer denne side minut for minut (helt irrationelt)
- genser de bedste øjeblikke igen og igen (græder og griner)
- konstant har en sang fra SKAM på hjernen (O Helga Natt….)
- tænker automatisk: hjernen er alene
- snakker om Isak og Even, som om de fandtes i virkeligheden
- har lyst til at overvåge dem a la Big Brother (hvad mon de laver nu?)
- har abstinenser og trænger til et SKAM-fix (nu-nu-KOM NU!)
- føler sig forelsket og deprimeret på samme tid
- tænker automatisk: samme tid et helt andet sted i universet
- ostesmørbrød og kardemomme = kærlighed
- ikke vil indse, at der kun er to eller tre (!?) klip tilbage nu
- ALT ER LOVE

Tror heldigvis ikke, at jeg er alene <3

14
Mary

Eu estou viciado na serie Skam, porque ao longo do dia, eu praticamente faço todas as atividades que você mencionou.
Eu amo Isak e Even juntos como um par.

15
Kunne ikke sige/beskrive det bedre ❤️

High For This on repeat ❤️

16

Åh Gud, ja! Har gått runt och nynnat på o Helga natt sen i fredags och allt det andra stämmer också. Kardemomme ❤️

17
Ser O helga natt for n'te gang

- Oppdager at man har holdt pusten helt til Isak får øye på Even som kommer ut døra.

18
Græder og griner

Vet du at griner på norsk betyr det samme som græder på dansk? ?Fin kommentar forresten ☺

19
RE: Griner og græder

Tak ☺️ Haha ja, det er så forvirrende nogle gange, at det hedder det samme, når det betyder det modsatte på dansk. Ligesom rart på norsk betyder mærkeligt på dansk, mens rart på dansk betyder hyggeligt/dejligt. Til gengæld vidste jeg ikke, hvad 'drittsekk', 'grei', 'serr', 'kline' og 'dust' betød, inden jeg begyndte at se SKAM ??

20
Som om de fantes i virkeligheten ja!

- må bessinne seg for ikke å si slemme ting for å såre sine lys levende venninner når de klarer å påstå det var bedre for Isak å finne noen andre, etter Even ikke svarte på sms om hvordan tegningen havna i jakkelomma.

Even som er god som gull, og har det så vanskelig og trist akkurat nå. Selvsagt har han en innmari god grunn for ikke å få til å svare. Hvordan kan de være så slemme mot ham da!? Eier de ikke empati, liksom?!

21

Når han fikk opp skapet

22

Men det har vi jo sett før, han opna jo skapet uten problem, til sin egen store overraskelse, i klippet "Tegningen" (da tegningen fra Even ramla ut). Det var vel rett etter at han hadde kommet ut til Jonas, om jeg ikke husker feil. Så denne mataforen er faktisk gammelt nytt, men fint å få den bekrefta nok en gang.

23
Creepy nattbord

Ein vesentlig forskjell er at i "Tegningen" så stålset Isak seg fordi han forventar at skapet skal vere trøblete. Mens idag opnar han skapet på "vanlig" måte, fordi han forventar at alt er bra no.

24

Ja! Og uten trøbbel!

25
Lilly

Endelig! Har venta på at den skapdøra skulle åpne seg. 🙂

26
Gjest

Totalt overskud!! <3 ham!!

27

Isak du fina människa! Du smittar av dig med din trygghet och kärlek. Så fint att se ❤

28
Johanna

Alltså.. En grej jag tänkt på efter att ha sett om hela säsongen igår: Even snackar ju så mycket om att huvudpersonen måste dö i en film, annars är det inte en bra film. Tror ni verkligen Even kommer överleva den här säsongen? Kommer det ske en katastrof i veckan? :/

29
Håper ikke det

Men så kommer jeg til å tenke på at i forsidebildet til denne sesongen (den med alle tegningene bak Isak) er det det et dødningehode i en trekant med koordinater til kjærlighetskarusellen ved Fagerborg kirke. Jeg håper ikke dette er et direkte hint til dødsfall, men heller en symbols "død" av noe annet. Klarer ikke helt å få bort klumpen i halsen om at dette kan ende ulykkelig, noe ingen av oss vill..

30
Fønix

Kanskje det er deres identitet som heterofile gutter som må dø. Og så stiger de to elskende opp som en fugl fønix fra asken. 🙂

31

tror egt. den lenge fryktede "døden" kom forrige fredag. Even hit rock bottom, og sendte melding til Isak som for å si "farvel, takk for en episk kjærlighetshistorie", som vi da fikk se flashbacks fra. Even døde ikke, men den maniske episoden gjorde det (for now). Så kommer Isak og viser at livet er ikke en film - hovedpersonen må ikke dø for at kjærlighetshistorien skal være episk.

32
Amanda

Det värsta är att jag tror att det är så det kommer bli, vill verkl inte!!

33

Aldri i verden om de lar det ende med at Even dør. Slapp helt av. Så tragisk ender det ikke.

34
Nervös..

Jag är så nervös!! It all feels a bit too good to be true...

35
Linnea

Det är precis det man skulle tro, men på hotellrummet pratar even om att "du tror att det är en Romeo och Julia referens men egentligen är det en Pretty woman referens och vi räddar varandra, det är min dröm" . Och det var precis vad dom gjorde

36
Ba för det

Ärre bergis isak istället.

37

Nääääj, du får inte ens tänka tanken! Nu fåre fan ta å bli bra till jul för helvete

38
Kindness

it doesn't cost a damn thing, sprinkle that shit everywhere! <33

39
Mariann

Å, flinke Isak. Rydder opp, tar ansvar, lever livet sitt med åpent skap. Gleder meg allerede til festen på fredag!

40
Lys for enden af tunnelen

Isaks og Evens kærlighedshistorie har været SÅ smertelig, og det har gjort ondt at følge Isak igennem de sidste par måneder. Men nu viser SKAM, at der er lys for enden af tunnelen.
Når vi udviser omtanke, støtter hinanden, og husker hinanden på, at der er gode dage i vente: "Life is good", "Det går over", "Jeg redder dig tilbage", "Alt er love" og "Du er ikke alene" lyser klart i mørket. Men hvordan kæmper man sig igennem de dage, hvor alt virker håbløst? Når man er ensom og føler, at man er en byrde for andre? Når man ikke kan se lyset?

Så ta én dag av gangen.
Hvis én dag blir for mye,
så bare ta én time av gangen.
Og hvis én time blir for mye,
så ta ett minutt av gangen.

Langsomt lysner det igen. Vi må ikke miste troen, vi må ikke miste håbet.
Størst af alt er kærligheden. Tak for en fantastisk sæson, SKAM <3

41
Halla

Takk for en flott kommentar, Lys for enden af tunnelen! Takk! Isak+Even=❤️

42

Og nå skal alle løse tråder nøstes opp ja! Let the healing begin!

43
Evak

Herlig Isak er glad, nesten manisk, lykke til!
Gidder ikke å ta det kuli...

44
Halla

Forelska, heter det! ❤️Evak❤️

45
Er han kanskje litt vel lystig?

Kan det være at Isak faktisk har fått en reaksjon på alle påkjenninger siste tid? Fra å være livredd til at ham plutselig skal ha vors hjemme, tar kontakt med Emma som det mest naturlige i verden osv. Even er neppe ute av sin depressive tilstand. Dette var et litt overraskende klipp...

46
Slapp av, chill.... Dette er jo...

Fordi vi ikke får se alt, får vi her se at Isak har det BRA med seg selv fordi han VET at han 1. Har åpent skap nå.... 2. At han vil ha alt ved Even, alt det grusomme krydderet også... 3. Han er ikke alene, og det er heller ikke Even....
Og mulig så er det bedre med Even nå... De har sikkert både kyssa, prata og holdt rundt hverandre en god del minutt for minutt denne helga..... ❤️???? ....vi får desverre ikke sett ALT i Skam.... MEN Alt er LOVE ❤️
Derfor er Isak glad. Han er jo ikke bipolar, men har i helga tatt valget: å være med Even - med alt det som det innebærer ??

47
Jeg frykter likevel

dette er en overbelastningsreaksjon hos Isak. Det ville være unaturlig å virke så avslappet to dager etter så dramatiske hendelser. Det betyr ikke at Isak reagerer unormalt. Tvert om. Det er overlevelsesinstinkter som trer inn. Isak har vært mye bekymret for moren sin i lang tid. Nå har hans store kjærlighet også det veldig tøft. Da kobler hjernen inn fortrengningsmekanismene. Jeg kan ta feil , men så profesjonelle Skamredaksjonen har vært , så tror jeg det er er noe mer bak Isaks væremåte enn kun ren lykke .......

48
Måka

Du så jo han var nervøs når han tok kontakt med Emma. Han gjorde den "knytte musklene i kjeven"-greia som han gjør når han er nervøs.

Var vel like mye at det endelig kom en sjangs til å rydde opp med emma uten masse kleine samtaler.

49
Trude

"Nesten manisk" Vel..

50
Teamisakogeven

Godt Isak sier i fra til Eskild! Ekte omsorg og kjærlighet for Even. Dette MÅ bare bli bra. Even og Isak må stå frem som kjærester ? Heia Isak og Even ❤️❤️❤️

51

Virker ikke som om Isak er sur på Emma for at hun outet han på skolen... Koselig klipp da! Han virker så letta til tross for tilstanden til Even. ❤️

52
isak

jeg tror de ryktene er litt på samme måte som kosegruppa nå ass, han har nesten glemt at de eksisterer. for jeg tror isak gir veldig greit faen i hvem som vet det nå. men det hadde jo vært fint hvis emma kanskje signaliserte at hun vet hun har gjort noe feil oppi alt dette også.

men isak er så nydelig at jeg har lyst til å grine, for en utvikling han har hatt 🙂 <3

53
Om Emma

Enig i det meste her, altså. Men jeg synes ikke Emma har gjort noe feil. I det hele tatt. (Kanskje annet enn at hun har hatt litt lite sosiale antenner ved et par anledninger). Det er da helt rimelig at hun har fortalt venninnene sine hva som var "greia" med Isak da hun plutselig ble "dumpa" som date. Synes ikke det er galt i det hele tatt. Og da sprer det seg, slik som alt annet om hvem som (kanskje) er interessert i hvem sprer seg på en skole. Og egentlig er Emma veldig grei med Isak tatt i betraktning at hun godt fortsatt kunne ha vært sur for at han har brukt henne som "skalkeskjul" eller ment at han har lekt med følelsene hennes.

Jeg mener Isak og Even i prinsippet outet seg selv i det øyeblikket da de dumpet daten og kjæresten sin for hverandre.

54
Jeg griner

for alt som skjer nå... Helt ute av kontroll <3

55
#teamtruelove

Å, så glad Isak er!

Apropos de ostesmørbrødene. Med alt det rare krydderet Even foreslår. Og Isak sier ja til. Jeg har tenkt allerede at det er metafor for at Isak virelig vil ha *alt* ved Even.

Når de spiser dem sier Even:
Det var noe som ikke passa oppå der, ass.
Isak: Det var helt forferdelig.
Even: Det var så ille at det ble godt på en måte.
Isak: Nei, det var så ille at det ble *enda* mer ille.

Har fundert på om den samtalen kanskje ikke kunne være symbolsk, men bare lekent flørtende. Selv om det med å ha krydderne på var begge deler.

Men etter siste to klippene tenker jeg at Even har Isaks mening. Alt er vondt, så vondt at det blir enda verre.
Og det lille smilet til Isak når Sonja sier det er fint for Even å være hos ham, det er et av tegnene på at selv om det er vondt, så finnes det noe godt i det, på en måte. Fordi det er fint for Even å være med ham når han er deppa. Fordi Isak vil være der for Even. Fordi det er bedre for ham å være det enn å ikke være det.

Og så er det kardemommen da. Krydderet de faktisk ikke har på ostesmørbrødene i utganspunktet. Men som de finner på etterpå. Deres egen magiske unike ingrediens? <3

56

#teamtruelove, hva tenker du om at siste episode kommer til å ende opp på samme sted som de nesten kyssa første gang...? Det må vel være noe i det?

57
#teamtruelove

Aner ikke! Vet ikke om jeg egentlig tror den festen faktisk kommer til å være hovedscena for siste klippet engang. Vi pleier jo vanligvis å bli overrasket på fredag ut fra hva vi antar på grunn av informasjonen vi har fått i starten av uka. Kan jo tenkes det blir et eller annet motsatt av Bånder, der de er åpent sammen i stedet for å sende hverandre lange blikk under radaren? Men vet virkelig ikke, gleder meg noe innmari til å se hva det blir. Bortsett fra at gruer meg til det faktisk er siste klippet for sesongen. Jeg er ikke med i "kan ikke dette fortsette for evig" leiren, for jeg syns historien er perfekt og har ingenting lyst til at den skal vannes ut for å vare lenger. Dessuten syns jeg de har fått sin solide prosjon med drama, og det må virkelig holde nå. Men trist likevel!

58
Erle

Enig med deg, sesongen er perfekt og vi "trenger" ikke mer! Ser heller ikke for meg at Even har neste sesong, for de store spørsmålene/temaene rundt ham er allerede belyst.
Kommentaren din fikk meg til å glede meg enda mer til fredag, for det er sant som du sier at vi pleier jo å bli overrasket, og jeg er helt sikker på at vi får en helt fantastisk avslutning av sesongen =)
Nå har jeg også funnet og lest kommentarene vedr drosjespørsmålet, og jeg må bare si at jeg likte så godt det du skrev om hvordan Isak leste meldingen fra Even, at han til å begynne med ikke kunne oppfatte den bunnløse fortvilelsen. Det var virkelig vakkert skrevet, takk igjen for dine gode innspill!

59
#teamtruelove

Dessuten, skrekk og gru med tanke på alt drama man får som hovedperson. Det er ubegripelig for meg at noen vil ønske det på Even og Isak for neste sesong også. Nei usj!

Når det er sagt. Ikke at jeg egentlig tror det. Men. Det hadde vært litt gøy om denne uka er depresjon. Og virker håpløs. Og så på fredagen viser det seg at det faktisk er en episode igjen. Akkurat som håpet som man ikke tror på underveis, men som dukker opp når depresjonen gir seg. Regner ingenting som hinsides Andems virkemidler for å få oss til å psykologisk leve oss inn.

60
#teamtruelove

En av grunnene til at skam er så vidunderlig: Dette kommentarfeltet.

Det er ikke som noen annen tvsereie. Minner meg mer om opplevelsen av en virkelig god bok som man finner på akkurat rett tidspunkt i livet. Bortsett fra at Skam kjører elegant utenom hjernen, griper rett fatt i hjertet ditt og bare *gjør* dette til det retet tidspunktet.

Og *så* får man gleden av å dele den opplevelsen med en haug andre skjønne folk som også setter pris på det, og til sammen får man med seg så mange flere nydelige detaljer, og får tenkt så mye rundt handlingen.

Og ikke minst hvordan dette kommentarfeltet er så preget av LOVE, at man helt mister sitt til tider misantropiske mismot. For her er alle anonyme. Og hvilken vidunderlig mengde forståelse, medmennekslighet, raushet og kjærlighet den anonymiteten avdekker. Pluss muligheten for de som trenger det til å tørre å dele de tingene de ellers har holdt for seg selv. Og man trenger ikke vite hva folk heter, hvilket kjønn de er, eller hvor gamle. For man får jo vite det viktige. Man får jo møte menneskene likevel. Bare...fri for alle merkelapper?

61
Enig

"Fri for alle merkelapper" er det beste jeg har hørt. Det er også noe av det denne sesongen handler om. Å ikke være så opptatt av å plassere folk i båser, ikke systematisere og organisere mennesker, ikke tenke at de er sånn og vi er sånn. Det handler om å få bukt med alle fordommer om stereotyper. Man vet aldri hele historien til et menneske, og derfor må vi være forsiktige med å dømme.

62
Godt sagt

Det har vært så mye trøst og varme å finne her i kommentarene, det hadde absolutt ikke vært det samme å se SKAM uten å lese hva dere andre tenker. Tusen takk alle sammen!

63
True that!

Det eneste kommentarfeltet i verden hvor alt er LOVE. 😀

64
Åpen anonym

Helt enig, syns det er lettere å dele rett fra hjertet anonymt, ikke fordi at jeg syns det er noe galt eller flaut i det jeg mener, men det er ikke hvem jeg er som er viktig, men hva jeg tenker og føler. Og sånn tenker jeg når jeg leser andres kommentarer her også, det er ikke hvem de er som er viktig, men hva de føler og tenker om de viktige temaene som blir tatt opp i denne serien og andres erfaringer ?❤️

65
Teamisakogeven

Takk takk takk, teamtruelove! Du er spesiell! Takk igjen. Håper at denne uken er snill med oss - og at vi alle er lykkelige og lettet på fredag ❤️ Evak ❤️

66
ALT ER LOVE

Jeg håber sådan, at det sidste klip hedder "Alt er love". Det er det vigtigste budskab i denne sæson, og det stråler også igennem her i kommentarfeltet med så mange positive, dybe og varme kommentarer fra hele Skandinavien og resten af verden. Bliver helt rørt ved tanken!

Forhåbentlig får Even det bedre i løbet af de kommende dage, så vi ser ham sammen med Isak på fredag. Prikken over i'et ville være, hvis Isak tager Evens hånd eller kysser ham - et klart signal: "Jeg er lige her, og jeg elsker dig". Uanset, så er denne kærlighedshistorie allerede episk i mine øjne <3

67
KARDEMOMME -LOVEN

Man skal ikke plage andre,
man skal være grei og snill,
og forøvrig kan man gjøre som man vil .

68
"det var deg som ville kjøre alle de krydderier på"

Oh, ja, den parallelen! Så godt analysert! Bra jobba!???

69
Please

Kan vi få se ett klipp når Isak kommer hjem fra skolen 15.30? Bare for å se at Even har det bedre?...

70

Enig! Vi vil se litt mer idag, nå har vi brukt så mye tid på å oppdatere denne siden de siste månedene. Vi fortjener noe ekstra så vær litt rause tilbake med oss

71

Jeg vil se mer Isak og Even!!

72
Paralleller

Jeg blir stadig imponert av kreativiteten til de som lager SKAM. Dette klippet er jo egentlig samme greia som "Dust" fra episode 3(?). Men her ser vi en enrom forandring i Isak.

Han er genuin når han snakker med Vilde, og prøver ikke å slippe unna kosegruppa-aktiviteter.
Og enda mer viktig: han er genuin når han snakker med Emma. I "Dust" sa han jo unnskyld kun fordi han trengte henne som noen han kunne gjemme seg bak fordi han var så usikker. Her mener Isak alt han sier, og det rører meg så mye for det viser hvor sterk han har blitt. Det faktumet at han ikke en gang krever en unnskyldning fra henne fordi hun outa han, sier alt om hvor tilfreds Isak er med sin situasjon nå.
Det har vært så fantastisk å følge Isak denne sesongen, og det har gått inn på meg på en måte INGENTING har gjort før.

73
Mary

Obrigada por postar este comentário maravilhoso de Isak. Belas palavras!

74
Symboler

Det är några i kommentarena som fattade skåpsymboliken! Den hade jag helt missat. Ha ha- den är ju briljant! Lite Dan Brown där ? fast tusen gånger smartare snyggare och mer intressant

75
Skamforløst!

Skap parallellen tok jeg ganske fort da!! Og så kommer Even til slutt og ordner den vanskelige låsen. Herlig

76
Tone

Kanskje Isak ser at det kanskje ikke hadde blitt noe mellom han og Even hvis dte ikke hadde vært for Kosegruppa.

77
I know what you're playing, Julie

Etter en tur nedover kommentarene her fikk jeg flashback til Jacuza meldingen til Noora. Vi skal bli redde for at dette blir for mye for Even og at han stikker, men egentlig er det akkurat dette han vil: at Isak ikke tar overhensyn til Even. Hihi, en spennende uke står for tur, men blir nok bra tilslutt.???

78
#teamtruelove

Ja så til de grader stramt dramaturgisk og samtidig så naturto. Lurer på hvilket krydder som er den magiske unike ingrediensen i Skam?

79
Sniff

Krydderet som er den magiske unike ingrediensen i Skam sesong 3 heter Tarjei&Henrik. Så flammende hett at tårene renner og man nester mister pusten. Så lindrende mildt at man aldri kan få nok.

80

Der sa du det!

81
Teamisakogeven

Ja, #teamtruelove, nå håper jeg bare på en hyggelig og udramatisk uke! At Even blir bedre og kommer seg på skolen. At Isak og Even er sammen om det - og at de er offisielt kjærester ❤️ Even og Isak = ❤️

82
Og glem ikke kommentarer

"Kjør på - vi kan ikke snu nu!"
Lige dér siger han ja til Even og alt hvad det indebærer. De er forelsket og må blive sammen.

83
Måka

Og som isak sier i en chatt med jonas og eva i sesong 1:
"men hvem trenger meg?"
"hallo?"

(Ingen svarte ham)

84
#teamtruelove

Nettopp det! Det er ikke feil at Even trenger ham. Og han trenger Even også.

Det der setter fingeren på motargument mot at å være sammen med Even skulle være for mye forlangt for Isak. Langt ifra. Det er da vel ikke et mål å gå gjennom livet uten at noen trenger deg!

85
#teamtruelove

Eskild er så skjønn! Kjenner han tar ansvaret veldig alvorlig. Og Isak som allerde har så mye selvtillit på hvordan være der for Even. "Ikke passe på ham som han er et spedbarn, liksom." <3

86
Problem Eskild

Eskild er velmenende. Men nå må han chillie, eller så føkker han opp. Han er for mye.

87
Flower?

Så nydelig skrevet ??? Du er utrolig god på å legge merke til de små tingene, se alt rundt deg (hvertfall i serien da ?)

88
#teamtruelove

Øhm. Ja. Mulig det henger litt sammen med at jeg har sett de fleste klippene et usaklig antall ganger. 😉

89
Flower?

?? Kjenner meg igjen der ja ? Har blitt noen ganger på hvert klipp..

Synes btw at dette her klippet er helt nydelig.. kommenterte for litt siden men tror nok den er blitt sletta.. Åsså Eskil da ? Godt Isak gir beskjed.. Er så herlig å se hvor trygg og glad Isak er. Han har vokst så utrolig mye i denne sesongen ? Tror ikke folk skal uroe seg for vorset/samlingen på fredag, er ikke Even klar så får han lov å ta det kuli og bli hjemme ? Men jeg tror han kommer.. Det er her de kommer ut sammen ????

90
#teamtruelove

Jeg er forresten skikkelig forkjøla, så nå skal jeg drikker litt epletoddy med kardemomme! <3 Det krydderet bli aldri det samme igjen.

91
#teamtruelove

Hei Måka, har lagt en lang kommentar på diskusjonen om hvorfor Isak ikke tar drosje til Nissen, forresten. Tror du vet hvor.

92
Nysgjerrig

Hvor har du svaret på det #teamtruelove? Kan du lime det inn her også, for det lurer jeg også på... Thanks!

93
#teamtruelove

O helga natt. Masse kommentarer der i dialog med andre, mest på to ulike steder. Like greit å lese hele røkla om du vil. Ctrl F!

94
nysgjerrig leser som har fulgt kommentarene til deg og Måka lenge

hvor da?

95
Hei #teamtruelove

Det du skreiv der må være premiere på setning! ?

96
Måka

Får vel slenge inn et siste svar der borte, da 🙂

97
Elsker!

Smilet og glimtet i øya hans er tilbake ??
Herlig å se Isak glad igjen!
Herlig å se han ta ansvar!
Herlig å føle all kjærligheten ❤

98
Skjønner ikkeno

Nei nå skjønner jeg ikke hvordan dette kan bli siste episode på fredag. Fortsetter Even og Isak til våren eller?

99

Ja hallo hvor bra hadde det ikke vært med en fortsettelse ?

100

Det meste har jo løst seg nå sånn som jeg ser det. Det er noen løse tråder igjen her og der og jeg håper jo at vi får se at Even blir såpass bra at han orker å være med på kosegruppevors på fredag ?

101
y_rslv

A spin-off pleaaase!

102
Hjerte

Isak stråler ❤

103
❤️☀️❤️

Ja, det er så fantastisk godt å se at Isak er glad igjen og har fått mot til å møte hva som måtte komme.
Mot:
"Det å være modig består ikke først og fremst i å bekjempe sin frykt,
men snarere i å
-stålsette viljen
-stå fast ved sine beslutninger
-og uten å nøle se virkeligheten i øynene
til tross for sin frykt." ( Platon)

104

Kan du ha dette når Even er så deppa da, Isak. Merkelig
Men bra du er venn med Emma igjen.
Håper på klipp hver dag denne uken

105

Isak takler jo sykdommen til Even på mest ønskelige måte. Når JEG er deprimert så er det verste som kan skje om folk rundt meg henger med hodet og har det vondt pga. meg. Husk hva Isak sa til Even "Jeg har det ikke vondt" og vi ser at han snakket sant. Han er glad for å være sammen med Even og det er Even med alt sitt tilbehør. Isak er glad og det er godt å se ?❤

106

Ja enig. Så tror ikke dette ender bra. 0å kansje de forsetter i neste sesong ? Skjønner ikke noe

107
Lykkerus

Isak er lykkelig fordi Og kjempe forelsket. Å han bli elsket tilbake,like så han elsker Even mere en noe annet. Isak er glad og føler seg elsket,å Isak har vokst så utrolig mye i det siste. Han har fått den selvtilliten Even har hatt hele tiden. Men hvordan skal festen gå,når Even er deprimert og det eneste han vil er å sove.

108

Isak er nok glad for at Even er hos ham og at de er sammen igjen. Når de man er glad i er ulykkelige er det viktig å ikke bli dratt inn i det selv og la det gå over ens eget humør. Isak må være sterk og han må være Evens lyspunkt. At Isak ikke er lei seg nå betyr ikke at han ikke bryr seg om at Even er deprimert.

109
Halla

Legger til; Tror det kommer til å gå helt fint, til slutt. Det blir de to (Even og Isak) som festens midtpunkt. Kjærligheten blomstrer mellom Isak og Even ❤️❤️❤️

110
Halla

Så bra, du skriver det jeg tenker!

111
Klart han stråler

Han har jo fått mannen i sitt liv nå <3 og da har han overskudd til både Even og resten av verden. Det er ingenting som kan slå han ned nå. Han føler seg hel og sterk.

112
Teamisakogeven

Ja! Kjærlighet! Han er i Gabrielle-sang-modus fra "Føler det du føler"-klippet. Dette blir så bra - Even og Isak=❤️❤️❤️

113

Åh Isak, din charmetrold ? Kose-vors på fredag yas!

114
Isak

Jeg kan godt lide denne her Isak ? Så i balance og glad!

115

Så lycklig Isak verkar <3 Hoppas allt går bra, tycker att Eskild är lite på, men han gör det ju av omsorg <3

116
Stor forskjell

Legg merke til forskjellen på humøret hans når Vilde spurte om han ville ha fest nå, i forhold til forrige gang da han var mye mer negativ. Liker utstrålingen.

117
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Isak virker genuint lykkelig langt inni sjela ?❤️❤️❤️❤️
Og da blir det fest på fredag og denne gangen er det Isak og Even som danser og kliner, loooooove it ??

118
Isak ? Even

Tror inte Even kommer vara med. Han är deprimerad och det lär ta en stund innan han mår bra igen :/

119
Teamisakogeven

Ja, til Gabrielle kanskje?! Isak+Even=❤️

120

Så fint og overskudsagtigt, at Isak henvender sig til Emma, og så sødt, at hun blev glad. Dejligt at der ikke er dårlig stemning dér!
Kan vi også lige tale om, hvor stilet og sofistikeret Emma ser ud. Sådan så 1.g'ere godt nok ikke ud da jeg gik i gymnaiset..

121
Isak

Kommer seriøst ikke over karakterutviklingen til Isak, for en utrolig nydelig person han er. Han har virkelig blitt mer voksen de siste månedene, og blitt så flink til å SE de rundt seg <3

MEN:
Bare jeg som er litt bekymra for Even oppi alt dette? I forhold til å skal invitere masse folk hjem (ikke sikkert han er der da, selvfølgelig) og at Eskild sikkert ikke klarer å "kontrollere" seg når det kommer til å "ta vare på" Even? Er så redd for at det skal bli for mye for han, han er jo ganske så sårbar akkurat nå.

122
Even

Vanligvis for folk som er i den tilstanden Even er i akkurat nå, så hjelper det ikke veldig med en fest, enda mindre alkohol. Isak har Even "hjemme" nå og han er lykkelig. Men han kommer til å få det tøft fremover da det ikke er en dans på roser å være sammen med en bipolar person. Jeg trur Isak vil klare det fint <3 Han er positivt innstilt og han Elsker Even. Men han er i startgropa og vet vel egentlig ikke helt hva han har begitt seg ut på.
All cred til de foran og bak kamera i denne sesongen av skam! Herregud for noen talenter! 😀

Fra en som har vært sammen med en bipolar person og virkelig føler dette på kroppen..

123

Husk at de tar minutt for minutt. Nytter ikke å bekymre seg over alt som kan skje i framtiden.

124
Propellen

Jeg tenkte også at det blir for mye for Even... blir engstelig for det også...

125
Titti

Blir det for mye for Even drar han hjem. Tenk hva Even hadde følt om Isak hadde sagt nei til vors fordi Even er syk.

126
Det går fint.

Forrige gang sa jo Vilde til Isak at dypt deprimerte Linn hadde godt av å sosialisere seg. Så jeg tenker det er Isak som viser at han har lært noe av Vilde også.

127
?Vilde og Isak er vel ikke akkurat eksperter...?

...På hva Even og Linn har godt av og ikke.
Det er en uting når folk mener masse om hva andre "kunne hatt godt av" og ikke uten å ha peiling... Selv om det menes vel, er det veldig ubetenksomt. Man tenker ofte at andre har godt av det en selv har godt av, men folk er vidt forskjellige og da har man også vidt forskjellige behov. Det er noen som bare ikke skjønner det....

128

Jeg tror noe av det Even er mest redd for er at Isak skal sette livet sitt på hold for å ta vare på ham. At Isak bare skal passe på ham og være lei seg, som Even sa i klippet fra helgen. Da tror jeg det aller beste er at Even ser at livet til Isak kan inneholde hyggelige ting midt oppe i det vanskelige. At Isak både kan passe på Even og ha fest. Håper ihvertfall det vil være en måte for Even å se at forholdet deres har en fremtid!

129
Pippi

Mistenker at det blir litt heftig for Even, at han drar hjem før fredag (men ikke at det blir noen dårlig stemning av den grunn), kanskje han og Isak tekster på julesamlingen? Som en parallell til Noora Og William i andre sesong, selv om de jo sto og så på hverandre. Og så dukker Even opp allikevel. Kanskje ikke helt i form enda, men sterk nok til å komme dit og være Isak sin, vise at Isak er hans.

130
Hvis det blir for mye

Kan jo Even stikke hjem til foreldrene fredag kveld. Men jeg holder en knapp på at det ikke blir nødvendig

131
Even vil at Isak skal være glad

Det Even er bekymra for, ut fra hva han sa på lørdag, er jo at Isak skal bli trist av å være rundt ham. Da er det bra at Isak også lever sitt vanlige liv. Even kan jo se det an, evt. dra fra kollektivet akkurat da. Tror Even foretrekker det framfor at Isak passer på ham hele tiden (bortsett fra når han er på skolen).

132
Rebecka

Alla borde ha en vän som Isak. Eller Eskild. Eller Vilde. Alla borde bara få leva i Skam-världen och gå på Nissen.

133

selv om de er 47 år og har to unger i målgruppen... hehe... 😉

134
xoxo

He he...

135
Rebecka

Hahah ja!! Som i 13 snart 30, fast the other way around da! 😀 😀

136
storfan

eller som er 64 og GRÅTER kjempestort av denne magiske kærlighedshistorie 2016!

137
Kosegruppa

Blir det party på fredag da. Håper det ikke blir for mye for Even.

Bra Isak prøver å skvære opp med Emma, han har jo ikke vært så kul med henne, selv om han selvfølgelig hadde sine grunner. Fint å se hvordan han nå ser og ivaretar andre.

138
Holder-pusten..

IKKE MER DRAMA! Please... alt er love!

139
Jaa❤️

Deilig å se Isak i så godt humør!! ?

140

Aaaaawww, Isak er in loooove ❤️❤️ Så deilig å se han i godt humør igjen - selvsikker og sjarmerende. Nå er han back in control, og godt er det. FOR en utvikling! ??

141
Kosegruppa...

Eksisterer fortsatt ? Og d ordna seg m Emma også. Nå samles alle trådene ❤️

142
Depp-vors

Hva med å spørre Even først? Ikke sikkert han orker vors liksom?

143
Ikke for mye fokus på sykdommen

Kanskje er det bra for Even med litt fest og moro? Kanskje er det bra for Even å se at Isak ikke bare bekymrer seg for Even og unnskylder seg med «nei, kan ikke ditt og kan ikke datt pga Even orker ikke». For da vil jo han føle seg som en byrde og brems for Isaks livsglede og tenke at de rundt ham ville hatt det bedre uten ham. Jeg er ingen ekspert med egne erfaringer, men tenker at man har lettere for «å bli sin sykdom» dersom de man omgir seg med har mye fokus på sykdommen og hele tiden skal legge til rette for vedkommende slik de tror er best. Så klart må man ta visse hensyn, men har tro på at den som er syk/ikke har det helt bra er best tjent med at folk rundt oppfører seg helt vanlig.
Om det blir for mye for ham med festen så kan han/de jo trekke seg tilbake.

144

Jeg sliter selv med depresjon og det er utrolig vanskelig å gjøre sånne valg selv når man ikke føler at man vil noe i det hele tatt - man klarer liksom ikke å se nyanser. Dessuten så kan han dra hjem hvis det blir for ille. Men siden dette er siste episode så blir han nok.

145
Måka

Even har sagt innmari tydelig at han ikke har lyst til å være en begrensning i livet til isak, og at han ikke vil at isak skal føle at han skal måtte gå og passe på ham.

Tenker det er helt greit at isak har kosegruppemøte, og så kan even selv velge om han har lyst til å være med, eller om han vil dra hjem til foreldrene sine. Dessuten er julesamling sikkert mye med avslappa enn vorset forrige gangen.

Og forresten:
Værsåsnill ikke la even ha hørt askild si setninga "det var jo du som sa at jeg skulle passe på ham" og tolke det i verste mening.

146
#teamtruelove

Tror Isak har snakka med Even i går, om at han kan bli hos ham så lenge han vil, og at han skal slippe være alene der i så fall. Også er det ikke tull at han trenger passes på akkurat nå, vel? Den frykten for at Isak skal føle han må det. Den kommer vel av at han vet at han faktisk trenger passes på når han er så deppa. Feilen er bare å tro at det er galt. Som Isak spør om, hvorfor er det feil? Og Even svarer at han gidder ikke at Isak skal ligge der og være lei seg. Det er jo der Even tar feil. Isak må ikke være lei seg fordi Even er lei seg. Så. Forhåpentligvis kan Even også ta inn over seg at det er ikke feil å trenge å passes litt på innimellom. Det gjør vi jo alle, på den ene eller andre måten. Tenk så mye Even passa på Isak bare for litt siden. Fanget opp det forsiktige lille nødblusset Isak sendte ham med blikket. Det er jo Isak som ber om å bli reddet. Og Even gjør alt helt rett. Han kommer og finner Isak. Han tar det i det tempoet Isak er komfortabel med. Han skjønner når Isak ikke vil han skal fortelle de andre om hvor han glemte capsen. Osv. osv.

147

Nu bor Even der jo ikke

148
Linnea

Fast det kommer vara slutscenen för säsongen så det kommer sluta bra

149

Nydelig! Endelig tar han ansvar, møter det som kjennes vanskelig, står i det uten å prøve å komme unna og rett og slett er seg selv! Ingen flere dårlige unnskyldninger, bare "straight up". Elsker det!

150
Endelig

Åh så glad han ser ud!!! <3

151

Godt å se at Isak endelig er i bedre humør❤️

152
Dritseken?

Ælsker att Isak klare opp sitt liv nu ælsker det ❤️❤️

153
Gjest

ÅÅ, han har vokst så utrolig mye denne sesongen og det er så nydelig 😀

154
Gjest

sikke et overskud.. sikke en ro der hersker over den gode fyr <3 isak er vokset <3

155
LilleMy

....uggen følelse av at vi ikke har sett alt i pauseklippet enda - at Eskild passer for godt på....??

156
Kaja

For å vise at homofile har sex med alle, liksom?

157
Titti

Hva tror du om Eskild og Even for den del? Kommer ikke til å skje noe mellom dem hvis det er det du hinter til her.

158
vokter

Jeg tror kommentaren handler om at det ikke blir bra om Even får vite at kollektivet har laget timeplan for å passe på ham. Da vil han føle seg overvåket og som en byrde. (Helt enig Titti: Selvsagt kommer ikke Eskild til å sjekke opp Even).
Nå har jo Isak kalt Eskild for "barnevakt" foran Even før, så kanskje han skjønner at Eskild er litt sånn som følger med. Samtidig så er depresjonshjernen vridd mot å tolke alt negativt.

159
Isak altså?

Lykkelige Isak❤️ Nå må bare Eskild ta det litt kuli med Even..... ?? Jeez....
og så må det ikke skje noe med Even nå..... plisplisplisplis??
#evenogisak #isakogeven for alltid

160

Men! Om noe hadde skjedd med Even nå så betyr det jo at vi må få se mer av dem i en fremtidig sesong?✨

161
Vilde

Hvis Vilde blir ny hovedperson som sjef av kosegruppa, får vi se Isak og Even på revy-fester etc. Og skulle hun bli sammen med Magnus, så er jo han en god venn av Isak. Det er lov å håpe at vi får se mer av alle disse i neste sesong! Klarer ikke tanken på skam uten Isak og Even!!! Det var forbausende enkelt å glemme William når fineste Even kom inn i våre liv. Håper han skjermes privat så han ikke føler behov for å rømme fra serien han også!

162
Håper

Håper du har rett! Vilde og Magnus neste sesong med Isak og Even i bakgrunnen. Fantastic!! Det blir en myk overgang for oss

163
Evakoholik

Tror det blir Chris i nästa säsong. Skönhetsidealen är ett tema som ingen gjort nåt bra av hittills.

164
Enig

Eller kanskje Jonas?

165

Kunne tenke meg Emna som neste sesongs hovedperson, men uansett hven det blir så kommer det helt sikkert til å bli bra.Andem har nok planen klar. Gleder meg allerede.Denne sesongen har bare vært helt fantastisk. ?

166
Mari

Eller at han ikke deltar på Aschehoug sin hagefest og blir nedrent av damer i førtiåra som vil ha selfies. Følte at Thomas stakk rett etter det:-P

Jeg hadde aldri det samme "forholdet" til Noora og William som jeg har til Isak og Even, så jeg gruuuer meg til sesongen er ferdig og håper egentlig at de kjører Even i sesong fire, men det er vel å tro på nissen og tannfeen.

167
Vilde

Man trenger jo heller ikke gå på alt man inviteres til, men enig i at 40-åringene kunne behersket seg litt i våres! Drømmer om neste sesong med Even, men tror det er helt usannsynlig, dessverre. Da er nest best valg Magnus eller Vilde slik at vi holder oss i nærheten av Isak og Even. Jeg har ikke savnet Eva eller 2x Chris...

168
Kaja

Jo, savner Eva!

169
Skam

Jeg er så glad for, at Isak ser så glad ud! Der er dejligt endelig at se ham smile

170
Isak

Se så glad han er! Optimistisk, selvsikker og mottakelig! Det har vi nesten ikke sett denne sesongen!! Deilig. Nå må bare Eskild holde pailabbene sine i god avstand fra Even så han ikke stikker fra leiligheten!

171
Kosikos

For en herlig episode <3 må bare le av Isak når han ler av kosegruppa, og Vilde reagerer så sterkt! Men innerst inne tror jeg Isak sa glatt ja til å ha julesamlingen fordi han vet at kosegruppa er grunnen til at han ble kjent med Even. På fredag kommer alle sikkert til å være der, og Even og Isak vil stå frem som et par. Håper jeg vertfall?

172
Jaa!!

Så deilig å se Isak i så godt humør!! ?

173
Pastapige

Love itttt!!!

174
Isak altså?

Lykkelige Isak altså❤️ Det fineste som finnes❤️
Nå må bare Eskild ta det kuli med Even her... ?? jeeeez... og så må det ikke skje noe med Even ??Plisplisplisplis????
#evenogisak #isakogeven for alltid

175
Lilja

Isak ordner opp på alle fronter. Så da blir det kosegruppeavslutning på fredag. Da blir ringen sluttet og vi kan puste lettet ut og ta fatt på dorullnisseproduksjonen uten hjertet i halsen. Har fremdeles en liten mistanke om at William gjør en gjesteopptreden med et lite førjulsbesøk under festen.

176

Gikk liksom opp for meg nå at alt er over etter den julefesten på fredag... Håper så inderlig vi får en lang episode denne uka, med masse kjærlighet!