Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

195 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Beste guttegjengen ???

2
Evens jakke :-)

Der ser da vitterlig ut som Isak går med Evens jakke 😀 Så søte da <3

3
Jakker og skjerf

Om det ikke er Evens jakk han har i dag, så hadde han i hvert fall Evens burgunderøde skjerf på seg i klippet fra skolen i går. Det samme skjerfet som Even hadde på seg på fredag ?

4
#teamtruelove

Hvilke andre ganger har de delt klær?
- Skjorta til Isak hvertfall, den er jo lett. <3
- Syns det ser ut som han har Evens skjerf på bilde fra OD-dagen på instagram.
- Og i returned, er det ikke Evens lue han har på seg da? (Syns det virka litt mye at han skulle ha endt opp med både skjerfet og lua til Even, men tenkte kanskje tvpublikumet også måtte få et hint om at Even faktisk hadde vært hos ham på onsdag mellom Pause og Pride? I tillegg til putesnusing så klart.)
- Even tar capsen Isak har glemt hos ham av seg når han gir den tilbake til ham i Ultrahomse.

5
Klær

Litt vanskelig å si, for det er mange av gutta som har like eller lignende klær...spesielt når det kommer til de store ullskjerfene og luene, de går jo ALLE med nå om vinteren (og da mener jeg alle i hele Oslo, ikke bare i Skam) 🙂 Mener å ha sett Isak med det burgunderrøde skjerfet i en tidligere sesong?

Samme med relativt nøytrale t-skjorter og sånt. Og jakkene (Magnus og Isak har jo for eksempel også nesten lik, de med orange for).

6
Sniff

Når fansen er så desperate etter klipp av Isak og Even sammen at vi går helt bananas over at de KANSKJE bruker samme jakke... #abstinenser

7
Hekta26

...Kanskje de bør vurdere neste sesong med Even i hovedrollen 😉

8
#abstinenser

Haha, so true! Savner virkelig sådan nogle glade hverdagsklip a la "Mekke øl" og "Hjernen er alene", men hvor Even og Isak ER kærester.
Jeg synes personligt, at det kunne ha' været optimalt med en uge eller to mere, hvor vi langsomt kunne se, at Even fik det bedre. Lige pludselig går alt meget hurtigt: Isak snakker både med Vilde OG Emma på fem minutter. Det minder selvfølgelig om "Dust"-klippet, men alligevel.
Der er stadig mange løse tråde: Hvornår skal Isak med hjem til Even igen? Hvornår fortæller Even mere om sin sygdom? Hvem er Mikael? Håber, at vi når at få det hele med her til sidst. Denne sæson har været fantastisk - håber på en ligesom fantastisk afslutning. Ikke bare en uge med klip fra skolen og så kosegruppa på fredag, men noget mere med Isak og Even <3

9
Hekta26

Sier igjen; neste sesong mååå være om Even ???

10
Sorry..men..

Tviler veldig på at Even er hovedperson neste sesong. Det ville faktisk være litt "feil" i forhold til SKAM konseptet. Vi har fulgt samme gjeng fra første sesong og det vil være veldig rart om en utenfra (som Even tross alt er) får hovedrollen.. Neste sesong blir det ganske sikkert en av jentene, og JA jeg har savnet dem VELDIG denne sesongen selv om temaet har vært veldig viktig (og Tarjei gjør en fantastisk jobb). Det er Sana eller Vilde sin tur nå, tenker jeg og det kommer garantert til å bli utrolig bra uansett hvem det blir!

11
Teamisakogeven

Ok, det er ei jakke som ligner veldig. De har veldig lik klesstil? Men, håper fortsatt at Even kommer seg til skolen snart - så de kan spise ostesmørbrød og gå hånd i hånd ? Offisielt kjærester og en lykkelig avslutning av sesong 3! ? Isak+Even=❤️

12
#teamtruelove

Ja! Også er ikke jakka ny engang, Isak har gått med den i sesong to.

Men det vesentlige er vel at Isak er glad nok til å poste på Instagram. Sikkert litt bedre med Even også da. Med tur ut i går og greier.

Dette er siste uka. Jeg lurer på om det kommer til å bli kastet noe lys over onsdag 20:30 fra headeren i morgen, jeg. Eller om alle de tidene og dagene der oppe forblir et mysterium.

13
Måka

Kan hende dette er et litt kjedelig svar, men: Jeg har tenkt at det er noe så kjedelig som en humørlogg - du vet - en sånn som alle får beskjed om å bruke for å tracke svingningene sine, men som man har en tendens til å glemme når ting går greit. Klokkesletta peker jo på kaktusen, som ikke ser ut som verdens gladeste kaktus.

Men om det er tilfelle burde han finne et bedre loggføringssystem. Virkelig. For de notatene der tror jeg ikke man skjønner sjæl engang når det har gått noen uker.

(forresten har jeg skrevet et halvlangt svar på 21:21-praten borte på O helga natt-klippet. Men tar sikkert litt tid før den kommer gjennom. )

14
Halla #teamtruelove

Hvordan ligger det an med de andre referansene i headeren? Jeg har ikke fulgt helt med på det ? Bare håper vi får en fin avslutning med Even og Isak som kjærester ???

15
Hvor ser du onsdag 20:30?

Finner ikke ut hvor jeg finner dette mysteriet i utgangspunktet.

17
xoxo

Og så har vi fredag. 16/12. 12.30 - 19.30....???

18
nydanskeren

godt set:) det er jo imorgen - jubi

19

Denne jakka hadde isak i sesong 2 også, da han hadde kjæreste?

20
Jepp

Han brukte den i klippet "seksuelle objekter", blant annet. (Måtte gå tilbake og sjekke...kanskje greit at sesongen snart er over! 😉 )

21
Gamla

Det er Even sin jakke❤️ Sjekk: Ikke vær frekk klippet!! Aaaawwww❤️

22
Oi, så koselig!

Betyr det at de ble hos Even og kanskje møtet foreldrene hans? Fordi Even hadde på seg en annen jakke i "Helga natt")))

23
Jakke

Chill lige med den jakke ??? Ikke den samme, men sødt alligevel <3

24
Danmark skammer sig

Jeg har tænkt på noget meget rigtigt, nogen skrev i går her på siden: At der er meget kærlighed i dette kommentarspor.
Det er vældig interessant for vi taler meget om cyberbullying i disse år.

Men her lykkes det at holde den gode tone. Og det selv om
- folk kan være anonyme.
- der ikke bruges profiler, som ellers kunne brugs til at blokere brokkehoveder/trolls.

Vi ved selvfølgelig ikke, hvor mange kommentarer Skam-redaktionen vælger ikke publicerer, fordi kommentarerne ikke lever op til den gode tone.

Og dermed er vi fremme ved grunden til at dette lykkes: Moderation af dette kommentarspor.
Det, at de negative kommentarer slet ikke bliver publiceret, har mange fordele.
- det giver folk lyst til at skrive her - også meget personlige ting, fordi de ikke risikerer at blive svinet til.
- og det virker ligefrem som om den gode tone smitter - alle får lyst til at være gode/bedre mod hinanden.

Og det er jo både interessant, lærerigt og fantastisk:-)

Så hurra for moderation. Måske skulle vi bruge det lidt mere i den offentlige debat i stedet for at stå fast på retten til at kaste op/spy ud over hinanden hele tiden. God jul.

25
Veldig bra refleksjon

Ja til moderasjon for å fremme det gode. Kanskje det er måten å få alle hat og mobbere til å slutte å gidde og kommentere?

26
mamma

Jeg ville ikke ha kommentert her inne hvis det ikke var anonymt (hilsen snart førti år gammel mamma som ikke vil gjøre dattera si flau) <3

27
Beste og viktigste kommentar så langt

Du peker på noe veldig vesentlig. Positivitet avler mer positivitet. Det har vært en nytelse å slippe å se negative, frekke kommentarer her. Mykji lys og mykji varme , for å sitere Norges kjære Åge Aleksandersen. Også på dette området har altså Skamredaksjonen lyktes. Ved å skape en følelse av tilhørighet og samhold mellom publikum og over landegrensene. Det er til ettertanke. Folk er folk! Vi søker stort sett det samme : Peace, love and understanding
Jeg håper det kan bære frukter når Skam er ferdig, at man ikke glemmer de følelser denne serien skapte i oss. ?

28
Norges fineste forum

Hørte fra en som har vært på foredrag med Andem at de knapt modererer noe! De fjerner så forsvinnende lite upassende kommentarer at dette forumet burde fått en pris!

29
En Linn ?

Så fint at du kommenterer dette! Jeg har også lagt merke til og gledet meg over den gode tone her i kommentarfeltet, som nok ( i hvor stor grad?) skyldes at det blir opplyst om at redaksjonen ikke vil publisere drittkasting o.l. Og når vi slipper å lese sånt slapper vi av og blir smittet av den positive tone isteden.

30
Godt sagt!

Der fikk du meg til å tenke på noe. Kanskje burde dette bli forsket på, slik at f.eks. avisenes moderering kunne lært noe av dette?

31
Flest positive kommentarer..

Jeg tror ikke at der er så mange negative kommentarer som redaktionen bliver nødt til at sortere fra. På Facebooksiden kosegruppa Dk er der kun god stemning og det er jo hverken anonymt eller nogen der sorterer i kommentarerne. Jeg tror bare at Skam får det bedste frem i alle?

32
Danmark skammer sig

God pointe, det tror jeg også Skam gør:-)

Det bekræfter sådan set bare at positivitet smitter, ligesom det negative. Og derfor burde vi ikke tillade det negative at fylde så meget:-)

33
Skamnerding

Even sin er helt blå, Isak sin er blå og grønn? Men Even går jo stadig i Isak sine klær når han er der, og Isak og Jonas (og Isak og Eskild) er vel også kjent for å låne av hverandre. Dødskoselig.

34
Kaviar

Er det ikke et grønt skjerf, over en blå jakke?

35
#jakkatilisak

Denne jakka er marine + grønn. Even sin jakke er marine. Men det er def noe kjent med den jakka... Kan sikkert ikke tenke på noe annet enn den jakka i dag?

36
Er det ikke bare

at lyset og karemarkvalitet gjør fargegjengivelsen litt grønn? Jeg tror bestemt det er samme jakka.

37
Linnea

Nej ränderna är olika också

38
jakksnakk

Ja, det må være Evens jakke! Men, nei, det kan ikke være Evens jakke fordi han ikke hadde på seg den da de møttes utenfor skolen. Og de har ikke vært hjemme hos Even og henta klær?

39

De kan jo fint ha rusla innom hos Even og hentet noen ting uten at vi har sett det. Han trenger vel litt skift og noen toalettsaker? Ikke bare bruke isak sitt.

40
Tove

Hvis Even skal være hos Isak en stund, så er det jo ikke usannsynlig at de har hvert hjemme hos han og henta medisinene hans, samt noe klær.

41
Propellen

Såååå herlig at Isak er 'back in biz' igjen og poster på insta! Da må det jo gå fremover med Even? Herlig at han låner jakken hans, love it! ???❤️?❤️

42
Jakke som ligner Evens jakke

Men denne er tykkere enn Evens, og dessuten grønn med blå ermer, mens Evens er helt blå. Fortsatt Matching Boyfriends™, da.

Og: så bra de ser ut, alle sammen! Mahdi har den perfekte posen. Hot stuff

43
Jakke

Ikke den samme, men kærester med samme stil ?

44
Evens jakke?

Likner,:-) men ikke den. Se klippet "Ikke vær frekk"

45

Not the same, but very similar. We had to say that: TWINS <3 Alt er love

46
Elias

Det er stripene som avslører. Isaks jakke har smale striper. Evens har en tydelig bred, og en smal. Så peeps, det æ´kke samme jakke. (men vi vill gjerne det ER det)

47
#teamtruelove

Æsj ok stripene er helt forskjellige, det stemmer.

Men da har vi aldri sett den jakka før? Isak nettopp kjøpt ny inspirert av Even? Den jakka Isak har gått med i det siste har sett litt tynn ut.

48
Måka

Evt i klippet som heter seksuelle objekter. Og jada. Den er grønn foran. Evens jakke er mye penere enn isak sin.

49
Den var i sesong 2

Som noen skriver over her: Isak brukte den også i sesong 2...

50
Måka

Joda. Gå litt nedover instagrammen til isak. Der han er klysete og legger opp bilde av seg og dama si med teksten "hun er heldig ass".

Samme jakka.
Er vel bare det at han har måttet rote litt dypere i klesskapet sitt i det siste, nå som de er to stykker som bruker klærne hans.

51
#teamtruelove

Psssj til klysete! Tolker ham som så usikker at han prøver å kompensere ved å virke barsk og ovenpå. Eller for all del, det blir kanskje klysete, det. Sikkert oftere sånne følelser som ligger bak klysete og lignende oppførsel enn man pleier stoppe opp og tenke over til hverdags. Når folk virker tøffe, skarpe og ovenpå tror man gjerne de har så høye tanker om seg selv. Er det ikke egentlig vel så vanlig at det er motsatt?

Jeg får sånn stikk i hjertet av det bildet, når han gjør sitt beste for å se så cool ut, og man tenker seg hvordan han egentlig må føle seg.

52
Måka

Ja, akkurat. Men effekten er jo det samme. Og det var neppe kult for dama. Nå vet vi jo ikke åssen det forholdet endte...

Det kjipe er jo også når i livet til isak det bildet ble tatt. Det var jo midt i sesong 2, da han hadde det som værst. Og om han akkurat da ikke fikk til første forsøket på ha kjæreste i tillegg. Ough. Kanskje ikke rart eskild fant ham på en gaybar midt på natta.

53
#teamtruelove

Syns å erindre de hadde vært sammen i tiende også. Er ikke helt sikker på detaljene her men tror det ble nevnt at det var hun som slo opp da det ble slutt i sesong to.

Egentlig fikk jeg mer vondt av kommentaren til Magnus da Isak kom ut: Men du hooker jo chicks hver helg!? Å huff så mye spill for galleriet han har bedrevet.

54
Måka

Jøss. Jeg hadde glemt at Isak som står og kliner litt sånn mekanisk med dama si er åpninga på sesong 1. Gikk tilbake for å sjekke, siden jeg tydeligvis hadde glemt ting.

55
#teamtruelove

Ja det kysset i åpningen på sesong to er jo helt drøyt Hollywoodoverdrevent. Kult virkemiddel egentlig, det er et kyss hvis formål er å sees av andre.

Kyssinga til Isak gjennom denne sesongen har jo vært veldig symbolsk forbundet med hvor komfortabel han er med seg selv underveis. I 21:21 er han ganske anspent. I Hjernen er alene er han mer avlsappet men fortsatt veldig nølende med å ta initativ. Det er først i Slutt å meld meg han endelig går for å gjøre det han vil selv. Han tar et steg mot Even, han initierer kysset. Og nå i Minutt for minutt. Hvordan han helt fritt klarer å utrykke ømhet og kjærlighet fysisk.

56
Måka

Ja, sant det der. Og som bifil skjønner jeg sikkert ikke hvor mye pretense det ligger i å hooke med noen man ikke kan være interessert i. Jeg har kanskje altfor lett for å tenke på akkurat det som no big deal.

Husker visst ikke isaks forholdsdetaljer. Må se de første sesongene om igjen før den neste. Venter bare på et hint om neste hovedperson, så jeg vet hvem jeg skal følge med på.

57
Jakke

Ja det ligner i hvert fald den jakke Even havde på, da ham og Isak får øjenkontakt hen over skolegården i starten af sæsonen. Og var inde og tjekke, det er en anden jakke end den Isak havde på i klippet fra i går. Kærester der deler tøj er altid noget der rammer lige i hjertet hos mig<3

58

Aaaw, ja, det er det! 😀 Måtte gå tilbake i klippene og sjekke nå jeg... Ser jakka tydelig i returned-klippet, på Even. Såå søtt at de låner klær av hverandre. ?

59
Måka

Jeg måtte også sjekke. Tror jeg må gjense de gamle sesongene før den neste kommer. Begynner å bli bra lenge sida de første kom nå.

60
#teamtruelove

Så skjønne, sikkert vært hjemme hos Even og henta litt ting da de tok en tur ut i går da. <3

61
Dama

Tenkte akkurat det samme da bildet kom! ?
Skjønne gutter! ❤️

62

Gutta ?

63
Anna

Så snygga!

64

Evens jakke?!❤

65
bros

?????????? good shit go౦ԁ sHit? thats ✔ some good??shit right??there??? right✔there ✔✔if i do ƽaү so my self ? i say so ? thats what im talking about right there right there (chorus: ʳᶦᵍʰᵗ ᵗʰᵉʳᵉ) mMMMMᎷМ? ?? ?НO0ОଠOOOOOОଠଠOoooᵒᵒᵒᵒᵒᵒᵒᵒᵒ? ?? ? ? ? ? ? ? ??Good shit

66
Ååå

Isak har jakks til Even. Life's good ??

67
Linnea

Den är bara lik 🙁 inte samma

68
Sofie

Jo, sjå telbake på klippene

69

Vil ha klipp med Even!

70

Hvis Even er frisk nok til at gå ud og få Kebab så er han også frisk nok til at være med i klip - kom igen nu - overrask os med en kæmpe storm af klip her til slut. Slut med at melde os - ring når der er flere klip!

71
teamisakogeven

Kul gjeng! Even+Isak=<3

72
Smulan

Firar ni Lucia i Norge också alltså? Det visste jag inte!

73

I Finland likaså 😉

74
Lucia :D

Ja 😀

75
Elias

Ikke i samme skala som Sverige, men jo, det feires.

76
Santa Lucia

Og i Danmark også ?

77
Matta

Vi er en svær gjeng med copycats! ;D <3

78
Lucia

Gør man ikke det i alle skandinaviske lande? Ihvertfald også i Danmark

79
Smulan

Danmark "importerade" tydligen Lucia från Sverige på 40-talet. Vi delar gärna med oss av våra traditioner! Särskilt så fina som Lucia. 🙂

80

Det gør vi også i Danmark 😉

81
Lussekatta m kardemomme

Nemlig ja!
Har lavet lussekatta med kardemomme i morges - sir det bare?

82
Lucia

“Sometimes all you need is cardamom and a little help from your friends”
- sitat Santa Lucia

83

Er det noen grunn til at det er en polsk ę i "luciatoget"?

84
Den 4. veggen

nok en gang?
Har jo sett at Skam har en del fans også fra Polen ?

85
Og hvor er Santa Even?

Nå har jo Even vært "nede" siden han gikk naken ut fra Oslo Plaza, så nå hadde det vært litt coolt å se han tilbake i sitt gamle jeg, igjen, der han kommer med preferanser og visdomsord til filmer, livet, matlaging, og litt spinn-ville ideer. Men uten at dette hadde ført til nye nedturer ... for dette skjer vel uten at dette skal kalles for mani eller pur "galskap," eller?

86
Måka

Jeg blir glad av dette bildet.

Jeg får egentlig inntrykk av at vennskapet mellom isak og jonas ikke helt har tålt de siste par månedene. Før var jonas alltid nummer en for isak, men siden han brukte så lang til på å klare å prate med ham om forelskelsen og i praksis stengte ham ute i prosessen virker jonas mer tilbakeholden enn før. Og jeg syns det er skikkelig kjipt.

Altså. Det er tydelig at jonas fortsatt er en trygg og bra kamerat. Og det at isak kom ut til jonas først er viktig. Men... samtidig. Det som har ligget i bakgrunnen er jo at Jonas har fått nye venner som han går til først, og det har isak også. Kollektivet er jo mye mer er mer med på livet hans nå enn det jonas er.

Ikke at jeg tror de slutter å henge eller noe sånt, men jeg får likevel litt klump i halsen på grunn av følelsen av at bestevenntida deres er over.

87
#teamtruelove

Men det var også Jonas han snakket med først etter 15:15-01:01. Egentlig antagelig bare Jonas han klarte snakke med. Tror du ikke det med kollektivet er naturlig fordi de bor sammen? Og ganske sunt for Isak.

Husker før høstferien i sesong en da Jonas og Eva snakket om den hytteturen og Jonas sa Isak er en loner, han kommer bare til å henge rundt alene hvis han ikke blir med oss. Litt mye ansvar for Jonas det også.

88
Måka

Ja, det er jeg enig i. Og det med at det var Jonas han snakka med først om at even er sjuk er sant, og ikke noe jeg hadde tenkt på.

Jeg er sikkert bare sentimental, og vil at vennskap skal vare evig. Men første tida med nye kjærester er jo ikke da man er best på å henge med vennene sine. Og det er sikkert best for begge to at de har flere folk å spille på.

Jeg har alltid tenkt at jonas kommentar før hytteturen handla om at isak hadde trøbbel hjemme, jeg. Men at han ikke egentlig hadde andre venner er jo også en del av det.

89
#teamtruelove

Ny kjæreste er jo unntakstilstand uansett. Og det her dobbelt opp og vel så det. Men tror Isak og Jonas har et solid bånd. Min beste venninne da jeg var 16 er fortsatt min beste venninne. Vi har vært gjennom mye forskjellig på den tiden og hatt flere perioder hvor vi har sett lite til hverandre fordi vi har vært på ulike plasser i livet (både geografisk og på andre måter) men vi var alltid der å komme tilbake til likevel. Aldri noen tvil om det.

(...hæ? Er Isak og Jonas *fiktive* sier du?)

Ta en titt på kommentaren din om klyse også forresten.

90
Måka

Jeg håper du har rett, og at isak og jonas er den typen venner som tåler litt nedetid. Og uansett var det fint å få prata om dette, for det har bekymra meg litt.

Og nye kjærester ER unntakstilstand.

91
#teamtruelove

Ganske sikker på at de er det. Syns alt tyder på at de fint tålte slitasjen fra de siste månedene.

Jonas som hjelper Isak med å komme ut til Magnus og Madhi. Mye støtte, oppmuntring og forståelse i de blikkene de veksler underveis i det klippet.

I på Mekke øl også. Jonas merker at Isak er trist, Isak tør å fortelle ham om hva, selv om Jonas må lirke ham litt i gang.

Og Jonas sist uke som chatter med Isak om kvelden og spør om han har hørt fra Even og sier han bare bør dra dit hvis han ikke får noen respons.

92
Måka

Greit, greit, du har rett!

Takk for beroligende kommentarer. Akkurat mekke øl-referansen skjønte jeg ikke. De snakker jo bare om øl? Er det noe subtekst der som jeg ikke forstår i det hele tatt?

Men i alle fall har du overbevist meg. Jeg skal slutte med det pessimistiske drittpreiket mitt hehe.

(P.S. kommentar til deg på 21:21 samtalen under O helga natt )

93
#teamtruelove

Haha. Skrev jeg Mekke øl i stedet for Slutt å meld meg? Ja det gjorde jeg. Fordi det er så mye prat om øl slutt i meld meg. Eller M føles som den mest fremtredende bokstaven i tittelen på slutt og meld meg. Eller noe.

Ok, går og leser der nå!

94
#teamtruelove

Forresten. Om Jonas og Isak. Husker etter pauseuka, før jeg kom på at de tidligere sesongene konsekvent har løst oppholdet i sendetid som om det kunne vært et oppphold fra bare en fredag til en mandag når man ser det som tv, men vi som følger i sanntid har måttet vente. Og derfor følger det logisk at den uka vi ikke så noe fra har surret og gått i samme spor som vi forlot karakterene i, og ingenting vesentlig endrer seg før neste klipp. Da var det jo spekulasjon om hvorvidt Isak hadde vært på skolen eller holdt seg hjemme ei uke. Og da kom jeg på: Nei vet du hva. Det var bare ikke mulig at han hadde vært hjemme. For *hvis* han hadde vært hjemme ei uke, etter *den* avsluttningen på fredagskvelden før. Da skulle Jonas virkelig ikke bare latt det fare. Da ville han troppa opp på døra for å finne ut hva som var hva. Elsker at dette er en serie hvor jeg kunne bare vite med full overbevisning at jo, en sånn fyr *er* Jonas. Greit nok at han kunne gi Isak litt rom når han tydeligvis trakk seg unna og ikke klarte forholde seg til kompisene. Men la ham få et fullt sammenbrudd og falle av radaren uten spørsmål. Niks. Det kunne Jonas så definitivt ikke.

95
Måka

Ah. Det har du rett i - det tenkte jeg ikke på. Ikke det med jonas, men det med hvordan de har løst tidligere opphold. Det er kanskje det vanskeligste øyelikket i hele forholdet til isak og jonas, og jeg tenkte helt ærlig at jonas sikkert hadde enten gitt han tid, eller bare feiga ut og ikke klart å finne noen bra måte å sende meldinga på.

Men... åssen har han allerede føkka opp 10%eren sin om han ikke har vært borte den uka?

96
#teamtruelove

Han har skulka litt her og der, det sier han vel til Even i mekke øl? Og så har han for eksempel kommet seint på skolen på mandagen i Returned. Vi vet jo at han egentlig har biologi tidlig da. Og droppa mandagen etter 15:15-01:01. Kan slite i enkelte fag da.

97
#teamtruelove

Nå er det en brødsmulesti til deg. Den går via Facebook. Har lagt den der det er mest logisk.

98
LilleMy

? SnasneStjernegutter ?

99

Ble mye mer rørt av dette luciatoget enn av de nusslige små førsteklassingene med lys i hår og hender. Lyset er på veg tilbake, både i hjertene og livene våre. La oss feire det med å spre lys i andres liv.

100
Helt symbolsk

Der er lys for enden af tunnelen <33

101
Gjest

Bedste kommentar i dag.

102
teamisakogeven

Også Isak i jakka til Even da! Håper Even kommer seg til skolen snart - så de kan spise ostesmørbrød og gå hånd i hånd <3

103

Evens jakke er blå, denne er blå og grønn.

104
Er det ikke...

genseren som er grønn? 🙂

105
Skjerfet

er grønt

106
Nummer

Nummer tre!!!!!

107
Guttaaaa!

Verdens fineste Luciatog! ❤️

108
✌?️

#squadgoals

109
❤️

#SQUADGOALS

110
Danskk

Magnus ser jo helt kæmpe ud på dette bildet!

111
Even - squad

Trodde i et brøkdel av et sekund, - at også Even var på bildet.
Så ligger han kanskje fortsatt i sengen........

112
....

Mahdi på det bildet her ass, steg plutselig i kurs. ???

113
Lovelove

Jeg elsker dere, ass. De kuleste gutta i Norge.

114
Lille smil

Jakka til Even?

115

Elsker denne story'n❤️ Det eneste: hver gang Isak og Even ikke har drama/ender i drama - så ser vi de ikke. Savner det! Den hverdagslige henginga som vi fikk mer av med Noora og William. Men hallo - alt er love❤️

116
Bassengklippet!

Enig! Og savner å se dem flørte litt sånn som i basseng-klippet da Isak dytter Even utti! Haha. Hver gang vi har fått noe som likner på et kjæresteklipp så har det alltid vært drama rundt hjørnet, på en måte.

117
Enig

Vi trænger klip - vores hjerner er for meget alene nu!

Vi vil så gerne se:
- At Isak og Even snakker om det de har oplevet, det de følte og forældrene - altså på den der teenagedrenge måde. Isak er faktisk ret bra på at snakke om tingene vet vi jo fra 1. sesong når han snakkede med Eva. Og Even er også god til at formulere sine følelser.
- At de kysser uden at lige at være "sprunget ud fra en dramaklippe" - bare sådan teenage hapiness uden al den alvor - let teenagers be teenagers.
- at Isak får fortalt Even "jeg elsker dig"
- at de danser tæt med hinanden, som de dansede med hhv Emma og Sonja på neon-fors.

og egentligt bare ser hvordan Even har det - og ikke bare høre om det. Se den trivielle hverdag med humor og kos.

118
Enig!

Savner virkelig sådan nogle glade hverdagsklip a la "Mekke øl" og "Hjernen er alene", men hvor Even og Isak ER kærester <3

119
i love gutta squad just as much as girl squad now

they're all so good and supportive and chill and they love each other #squadgoals

120
Håper ikke

Håper ikke dette er alt vi får i dag. Men koselig bilde da

121
Grønn anorakk

... var antrekket til Even sist fredag og han har ikke vært hjemom siden. Altså ikke Evens jakke... kronologi folkens?✌?️

122
squadgoals

trur nesten jeg er like begeistra for denne gjengen her som jentegjengen nå, og de hadde jeg ALDRI trodde for bare 3-4 uker siden. men for en flott gjeng altså. håper de kan være med neste sesong også, samme hvem som blir hovedkarakter 🙂

123
Så fint

En fantastiskt fin bild.
Isak ser så avslappnad ut. Det måste betyda att Even har det relativt bra. Skönt❤️

124
Catherine

Hva er bedre enn å feire tilbakekomsten av lyset med din personlige kose gruppe. Perfekt symbol.

125
Hekta26

Hadde håpet det var rett i at dette var Evens jakke, men dessverre ser det ut til at jakken til Even har en tykk og en tynn stripe langs kanten nede på jakken.. Isak sin jakke har tynnere striper.. haha, helst drøyt at jeg måtte sjekke dette, men...

126
trøst

du kan jo trøste deg med at han hadde på seg evens skjerf i går

127
Hekta26

Hmm mener huske å ha sett Isak med det skjerfet i sesong 1 (eller 2), men godt mulig det er Even sitt ??

128

Isak hadde på seg det skjerfet i siste episode av ses 1 iallfall, blant annet på benken da han snakket ut med Eva. Mener det er det samme skjerfet.

129
Jakke.

Om det er Even sin jakke. Da må dem jo ha vert hjemme hos Even å hentet klær. Eller har han glemt det igjen en annen gang

130
????

Skitt altså
Dette er for happy
Frykter bare sesongavslutningen mer og mer ?

131
Halla

Neida, går bra dette. Det MÅ det bare gjøre. Even og Isak skal være sammen. Vi får en rimelig lykkelig slutt av sesong 3 ?
Even+Isak=❤️

132
Bilde.

Hvem sin tlf tar dem bilde dem? moben til Isak har han selv i bukse lommen??

133

at en jakke jeg ikke har på meg kan varme så mye

134
Kjærlighetsdoktoren

Næmmen, så fine... Og pen jakke!! ?

135
Bra bilde

Det er helt sykt hvordan de får bildet til å se ut som om de faktisk var en gjeng. Måten mahdi står, og den confidente måten de poser..

136
Svar: Ser ut som en gjeng

Ja, men husk på at Isak og Magnus GÅR på samme skole, på Nissen, og er gode venner på privaten, og Isak og Jonas har spilt sammen i Skam i tre sesonger.

137
Helena

Will the season end this week? Then it will be smaller than the other seasons?

138
There will be a next season

In springtime, but with another main character

139
Jakke

Hvis Isak har jakka til Even, må de jo ha vært innom leiligheten hans siden fredag. Han hadde den fine, grønne jakka på på fredag.

140
Julegavejakt

Noen som vet hvilket merke den grønne jakka var?

141
Dette kommer til å gå bra

Isak er på skolen ❤

142
Wafa

Oh isak is wearing even's jacket ???

143

Nei han er ikke homo og går med hans jakke helt mongo eller ?

144
Varselsflagg!

Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.
Wtf?

145

Hvorfor slipper denne kommentaren gjennom?

Mongo? Serr? ??

146

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

147
Aww så herlig gjeng ♥

Men savner veldig even nå ass ♥♥♥ håper det kommer et søtt klipp av isak og even snart ♥♥ elsker skam så mye 🙂 ha en fin Lucia dag dere 🙂

148
bare nogle tanker om sæsong 3

er alting så bare chill her til slut? op til sidste afsnit? alle er venner og alle er glade og super duper accepterende.

jeg synes 3 sæson har været god, MEN der godt kunne altså godt have været sat mere på spil - det hele er kørt ud lidt fladt her til sidst i hvert fald.
Jeg tror jeg havde forventet og måske håbet på nogle lidt mere dramatiske mod reaktioner imod Isak (even) fra fx Emma eller Sonja.. eller omverdenen. - Jeg forstår godt pointen i at alle imod forventningerne skal ende med at reagere positivt på Isak/Even (vi lever jo i en moderne verden nu) - men altså. det har sgu også gjort serien ret tør i det indimellem.

Selve kærligheds historien mellem Isak og Even har været rigtig spændende og fin fortalt, men altså synes nu ikke helt denne sæson har levet helt op til seriens titel SKAM.

Men ja der kan jo self godt nå at ske lidt inden fredag stadigvæk..

Anyways.. Om alle omstændigheder glæder jeg mig i hvert fald til at se hvordan det afsløres hvem næste sæsongs hovedperson er ligesom med Isak.

jeg tænker Vilde eller Sana!

149

Seriøst? Satt mer på spill? ALT har jo vært satt på spill. Even vurderte selvmord, Isak har holdt Even unna og nesten mistet ham på grunn av kommentaren om psykisk syke folk, hele Isaks relasjon til begge foreldrene har vært satt på spill, samt Isaks forhold til venner om medelever. Har du sett ansiktsutrykkene til Isak når han har tenkt på eller prøvd å si noe om Even til Eskild, Jonas eller andre? Har du sett ansiktsutrykkene hans hver gang faren har ringt eller sendt melding? For ikke å snakke om hver gang moren har sendt melding! Isak har følt seg helt alene gjennom store deler av sesongen. Det har jo nettopp vært kampen mot SKAM-følelsen. Han har vært utsatt for store, vanskelige følelsesmessige påkjenninger, og virkelig tynget av skam, men helt uten noen å dele det med, før han endelig klarte å snakke med Jonas. Men det tok tid. Jeg tenker at ingen andre enn Linn har vært mer alene og ensom i denne serien (og da tenker jeg alle tre sesongene) enn Isak. Og jeg tenker at ingen av sesongene har passet bedre til tittelen SKAM enn nettopp denne. Ja, kanskje har reaksjonene vært mer overveiende positive enn det en del opplever rundt omkring i virkeligheten. Men dette handler jo nettopp om å ta oppgjør med skamen vi så lett kjenner på, og det er DET som er poenget med serien. Ikke å skildre skam så realistisk som mulig, men å utfordre, ta et oppgjør og sprenge grenser. Frigjøre oss fra de lenkene som skamfølelse binder oss med i hverdagen. Ingen av sesongene har så til de grader sprengt de lenkene for folk som denne sesongen.

150
Skam

Jeg er litt enig, men selv har jeg tenkt at det er fordi "problemet" denne sesongen er at Isak har skammet seg og vært usikker på hvem han er og hva andre synes - men når han bare tør å være åpen og stå for den han er så har det gått bra. Se bare på hvor mye bedre han har det både med seg selv om andre nå, sammenlignet med tidlig i sesongen.

Og Evens skam har vært knyttet til hans sykdom, at han er redd for hva Isak vil si og gjøre om han hadde fortalt det. Men når de har vært ærlige med hverandre så går det bedre der og (i hvert fall i betydningen at Isak fremdeles vil ha ham).

Kunne gjerne ønsket meg enda flere klipp av de to sammen denne uken, både med snakking og bare kjærestegreier (som i klippet "tenke det du føler")...mulig det er fordi jeg gjerne vil se Isak og Even sammen hele tiden 😉 Men utover at folk på skolen "vet" gjennom rukter at de har en greie, og gutta til Isak vet, så har de vel holdt lav profil...kanskje denne uken blir at de ikke skjuler at de er kjærester foran kosegruppa eller noe sånt?

Og ja til sesonger til Vilde og Sana! Men kanskje gutta en sesong til først? Jonas?

151
St. Isak

Enig med deg. Isak har visst fått glorie i løpet av helgen. Just like St. Lucia ??

152
Helt uenig...

.. i at det ikke har vært nok drama nå, i hvert fall for både Isak og Even. Siste uka pleier vel å være viet til å nøste litt i løse tråder, normalisere hverdagen og se framover mot noe positivt. Vi orker vel ikke mer drama nå uansett ???

153
#luciaimørket

Dersom Isak=Lucia i mørket, og gjengen er Luciafølget, håper jeg ingen tror på gammel overtro om at Lussi=Lucifer. Noen tror jo fortsatt at homofili er det onde i verden. På samme måte som den gamle overtroen om Lussi og åsgårdsreia. (Åsgårdsreia var et følge av tusser, troll og underjordiske som gikk fra hus til hus og sjekket om alt var klart til jul.)

154
Håper ??

Håper det blir gutter gjengen vi kan bli bedre kjent med i sesong 4,å da med Even i spissen. At guttegjeng tar imot Even som en av sine egne. At Even får innpass og at dem vil ta like mye vare på Even slik dem har tatt vare på Isak????? Da hadde det blitt en perfekt 5 kløver ♣ ?

155

Noen som vet hva slags sko Isak har på seg?

156

Nike air max 90 essential Farve: White Black Pure Platinum er mit bud

157
#lucia

Dersom Isak=Lucia for de homofile og panfile, er han heldig med følget sitt. ?De har lyst opp hele min høst/vinter.
På samme måte har Even vært Lucia for de med psykiske vansker.
Vi burde lære av fortida og ikke dømme folk til martyrdøden, bare fordi noen ønsker å gi vise kjærlighet. ❤️ Dette Luciatoget har vist en omsorg og kjærlighet som få Luciatog kan vise til.
Og til SKAM redaksjonen; Dere er også et fantastisk Luciatog i mange folks liv?Dere lyser opp hverdagen vår, og vi gruer oss til lyset slukker.

158
Itte visste je.....

..at'n Even og'n Isak shoppe klær i samma butikk.....

159
Sofie

Elsker dere, og skam, og dere, og skam?

160
Maria

Isak poster bare bilder på Insta når han har det bra <3

161
❤️

Squadgoals ?