Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

620 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
First

First

2
Aaaa yeee

Lifegoals achieved!

3
Alexandra

❤️❤️❤️❤️

4
lmao

veit dette er sinnsykt irriterende men jeg var faktisk first nå, refresha siden også kom det et nytt innlegg yeeesssss første hjerte også hiih

5
jepp, sinnsykt irriterende

gratulerer! Litt kjipt at du lo så mye av det her at rompa di datt av, men hva gjør vel det når man (anonymt) kan skryte av at DU var den første til å kommenere 😉 😉 😉

hilsen seventeenthousand-sixundred-and-twenty-first!

6
Tillykke fra Danmark

Ærgerligt, at det er anonymt. lol

7
Så fantastisk

ENDELIG en first som var first!

8
Okei

Gratulerer så mye med å endelig oppnå målet ditt❤️Nå må du gjemme dette langt inn i ditt hjerte så du kan fortelle barnebarna dine om den gangen du kommenterte først på ett klipp på skam❤️Dette må være et stort øyeblikk i ditt liv! Lykke til vidre❤️

9
gratulerer

gratulerer

10
Jenny

Helt nydelig, elsker even og isak sammen

11
Det er gode dager for oss skam-entusiaster!

Elsk❣ Even smiler også igjen!
Er det rart vi aldri får nok av disse to!!! Som vi kommer til å savne dem! Abstinensene har slått inn allerede?
Kjemien og følelsene Tarjei og Henrik viser treffer meg rett i hjertet hver eneste gang. Formidlingen er så ubeskrivelig sterk! Elsker å se hvor godt paret har lært hverandre å kjenne. "Vi tar bare en dag av gangen" -ser det tydelig på Even hvor mye det betyr for han. Fineste gutta viser ekte kjærlighet! Kjærlighet i form av aksept, omsorg og genuin forståelse ❤❤❤ og at de elsker hverandre uavhengig er så rørende å se. Og visste jeg det ikke at Even kun ble med på kosegruppa pga Isak. Observerte at han satte seg rett i nærheten av Isak, og ikke minst blikket som søkte rommet først. Sukk! Kan ikke ta det kuli, dette er tidenes beste lovestory! En berg- og dalbane med sommerfugler og elefanter i magen, men for en magisk reise vi har fått ta del i! Nesten (eller kremt ikke bare nesten) så man skulle ønske det var på ekte? løv løv løv it! Mer ros og Gullruten neste ??!

12
Julia

Same

13

❤️

14
Først

Yes

15

❤️❤️

16
Helen

Å fyttikatta!

17
Jusle

JA. LINN HAR DET BEDRE <3 <3

18

Ja, men kunne hun ikke spart seg for den kommentaren der. "Digg du er hjemme Isak. Jeg er dritsliten." Veldig tydelig at hun er sliten av å "passe" Even. Sånt kunne man kanskje sagt om en hylskrikende baby eller uregjerlig valp men ikke her. Var fryktelig redd for at Even skulle bli lei seg men så heldigvis ut til å gå bra.

19
Linn er fab.

Even digget å henge med Linn.

20
Linn

er babe!

21
Isak:o

"Vi bare tar en dag av gangen" Det er så fint Isak!! <3

22
Men...

Sonja skal ha' credit, det er jo egentlig hendes ord. Spekulerer på, om hun nogensinde fik sagt ordene direkte til Even, på samme måde som Isak gør? Det er nok dét som Even hele tiden har trængt at høre!

23
mamma

Hurra!! Endelig! Nydelig!

24
evevn e deili

omg even ilu

25
Teamisakogeven

Så koselig ❤❤❤ Even+Isak=❤

26
Fiiirst nesten

Omg, sjekka Skam for første gang i dag, og et NYTT KLIPP har blitt lagt ut for 8 min siden liksom! Yeyyyyyyy, lovelovelovelooooooooveeeeeeeee

27
æøå

En gang... i minuttet, ja

28

Jeg har heller ikke sjekka bare en gang.... For en gangs skyld en rolig dag på jobben, skulle fokusere på tentamensretting, men har sittet og trykt som en gal på oppdatering hele dagen. Hva skejr så. 1 min etter at jeg tar fatt på den 30 min lange turen hjem kommer klippet... Men kan ikke være sur når jeg får dette som velkomst når jeg kommer hjem.

29
en gang a gitt, imponerende

Jeg har ikke sjekka skam bare en gang i dag for å si det sånn

30

Ikke jeg heller. Sjekker innom her ca 20 ganger i timen ?

31
#teamtruelove

Hvorfor er dette kommentarfeltet så vidunderlig?

Noe av det ligger i at vi får være anonyme. Så vi kan slippe frem en sårbarhet og ærlighet som ellers sitter langt inne. Men samtidig. Det er ikke akkurat vanlig at anonymitet har *den* effekten. Modereringen også kan forklare litt. Kan forklare fraværet av det ekle. Men det er også for enkelt. Fravær av frykt og avsky blir *ikke* automatisk om til bøttevis av Peacenluv.

Hva er det Skam gjør, som bringer ut det beste i folk?

For det er et eller annet som skjer her, med hvordan man møter dem man er uenig med. Med hvordan man ikke føler man må tviholde på en mening av prestisje. Man blir mindre selvhøtidelig. Mindre selvrettferdig. Mer åpen og lyttende. Mer nysgjerrig på andres mening. Stadig imponert og glad over at noen andre fanger opp en nyanse man selv hadde gått glipp av. Eller gir deg et perspektiv du selv ikke hadde funnet. Eller bare kommer med en herlig humoristisk vri på noe, smått eller stort, lett eller tungt.

Er det fordi Skam har sånn et totalt fravær av pekefingermoral? Og samtidig er så gjennomsyret av mennesklighet? For først tenkte jeg serien er så genialt bra fordi den ikke moraliserer. Men jo nøyere man ser på den, jo tydeligere blir det hvor til de grader det er budskap flettet inn i handlingen. Bare aldri på en måte som gjør at vi føler oss dømt. Aldri irettesatt. Aldri formant. Derimot, når jeg ser Skam føler jeg meg forstått og sett. Å bli forstått og sett: det gjør noe med deg som menneske. Det gjør deg i stand til å forstå og se andre. Mennsker trenger mennesker. Mennesker trenger SKAM. <3

32
Pål

Vet noen om skuespillerene er hetro eller homofile i den virkelige verden? Jeg bare spør fordi hvis de er hetro i det virkelige livet så er skuespillerpresatsjonen enda mer imponerende.

33
Jeg har...

...forståelse for at mange tenker på den måten, men jeg tror at det å spille forelsket i noen man ikke er forelsket i er like "vanskelig", uavhengig av kjønn. Med mindre man har noe i mot det ene eller det andre tror jeg det er like rart/utfordrende/spennende å skulle spille forelsket i en man ikke er forelsket i, uavhengig av kjønn.

34
Men nei

Det er det vel ikke! Legningen deres har jo ingenting med skuespillertalentene å gjøre!

35
Hetro

- begge to.

36
Halla

Sett det x antall ganger nå - vakkert! Hva heter sangen som spilles i bakgrunnen?

Even og Isak er så fine sammen ?
Håper det ordner seg i morgen, så det blir en fin julefest for alle! Isak+Even=❤

37
Flower?

Nå har jeg sett dette klippet usannsynlig mange ganger. Kjente jeg ble urolig de første gangene jeg så de, for tenkte kanskje at Even ville trekke seg bort fra Isak. Uroen han viste når Isak begynte å snakke om festen. Men når en ser på ansiktet til Even etter at Isak sier "ta en dag om ganger.." Så lettet og glad for at Isak ikke presser han. Å så mye kjærlighet i det siste blikke gan gir Isak ❤️ Alt er love❤️

Som en liten digresjon så har jeg sett om att denne sesongen (og de andre?) legger så godt merke til så detaljer jeg ikke har sett før..

Flagget(pride) i 1episode, selvom alle tenkte at fokuset denne gangen kom til å bli Isak sin kamp og utfordringer i forhold til å komme ut.. Så var flagget med i første klippet (lykke til Isak).

Alle hintene om at Even var interessert før kosegruppa og faktisk ønsket å komme i prat med han.. Alle blikkene de sender hverandre.. Jeg og trodde Even kom på kosegruppen pga Isak.. Men nå er det jo veldig tydelig når jeg ser det igjenn..

Capsen som Even bruker før han gir den tilbake til Isak.. Det hadde jeg ikke lagt merke til.. Bare en søt detalj da.. Men likevel..

Måten Even hele tiden tar det i Isak sitt tempo.. Bare helt chill.. Noe som gjør Isak til å bli trygg på seg selv og i sine valg. Det er først etter at han blir sammen med Even at han klarer å ta opp kontakten med foreldra.. Selv før han vet at Even har bipolar lidelse.. Even gir han styrke til å handterer vanskelige relasjoner/ting alt tidlig i forholde sitt..

Nå er det Isak som viser samme tålmodighet tilbake.. Samme ro og styrke ovenfor Even.. Alt er chill og Even får lov å velge selv hva han "klarer" å bli med på.. Isak viser Even at livet hans ikke stopper opp selv om Even er syk, han går på skolen og hoster julefest.. ❤️ Tenker det er dette Even trenger å se.. En Isak som er der og støtter han og fortsatt lever sitt liv ❤️

Ble en lang melding dette.. Rart å tenke på at vi nå snart er ferdig med en sesong som har lært meg så uendelig mye. Jeg trodde jeg var cool og lite fordomsfull, men har blitt satt på plass flere ganger av SKAM denne sesongen.. Elsker at de utfordrer meg på tanker og følelser.. Holdninger og medmenneskelighet ❤️

38
Bare meg...

...som må si noen ord om Henrik Holm og. For Tarjei og Henrik slutter virkelig aldri å overraske, begge er de helt fantastiske talenter, det er vi alle enige om, og da særlig når de uttøver magi sammen. Alt de føler føler vi, og mer til. Elsker spesielt Henrik Holm sin formidlingsevne, Tarjei er også ubeskrivelig talentfull på dette området, men Henrik har vi virkelig sett utspille et eeeenormt følelsesspekter. Bare tenk på alt han har fortalt oss kun med små blikk, gester og hint. I Plaza-klippet ble jeg helt blown away, hans prestasjoner ga meg bokstavelig talt frysninger!! Bare i dette siste klippet ser vi også tydelig hvor fantastisk dyktig skuespiller Henrik er, bare se hvordan hele Even skifter etter kommentaren til Isak om happeningen på fredag -fra å by på smittende glede, flørtende blikk, oppoverørene forelskelse, ivrighet i dialogen og med en skikkelig gnist i øya. Til og brått bli helt tom, redd og grepet av angst. All gnist blir borte. Alt han sier uten ord, alt vi ser skrevet i ansiktet av mimikk og kroppsspråk. Det er helt fantastisk å være vitne til!! Også på slutten når Isak viser sin kjærlighet på beste måte "vi tar en dag av gangen". Det lure smilet og gnisten er tilbake. Ømheten og takknemligheten han føler er til å ta å føle på. Hele Even er en kjærlighetserklæring til Isak. Og de sammen er en fantastisk kjærlighetserklæring til skuespilleryrket! Såååå utrolig heldig vi er som har fått følge og oppleve denne magien altså!!! Takk Julie Andem og resten av Skam-teamet for tidenes sesong, tidenes viktigste og beste serie! Tusen tusen takk ?

39

Jeg er så utrolig enig! Jeg tror nesten aldri jeg har sett maken. For en fantastisk skuespiller. Har aldri følt det sånn når jeg har sett filmer/serier tidligere. Han har noe helt unikt.

40

Enig! Det är så flott att man får rysningar!

41
Isak+Even?

Flere som har lagt merke til den koselyden som Isak lager når de kysser første gang i dette klippet? ???

42
Smulan

O ja! 😀 Så sött!

43

Og så er det så deilig å se på hvordan Even alltid fukter leppene før de kysser.... ??

44
Ja ?

Ja ? Det er sånne småting som gjør det så utrolig søtt og troverdig!

45
Lilly

Nei. Når da? Tidsstempel (timestamp)?

46
❤️

00:36 , akkurat i det de kysser og legger seg ned i sengen ?

47
Takk

#teamtruelove (og så mange andre her): Jeg kommer til å savne deg (og dere) nesten like mye som Isak og Even og historien deres! Så mye varme og klokskap SKAM har bidratt til å få frem, tusen tusen takk! Håper det finnes et univers der dere fortsetter å spre av klokskapen og varmen og hvor vi kanskje møtes igjen ?

48
Det universet

Heter Skam sesong fire. See you there!

49
Måka

Ja. Vi sees i sesong fire.

Til dess får vi ha et avstandsforhold, hvor vi leser hverandres meldinger og tenker på de gode dagene vi engang hadde 😛

50
#teamtruelove

Jepp! Syns det er litt fint å tenke på jeg, at dere kan være hvem som helst tilfeldige folk på gata. For alt vi vet har vi gått/kan vi komme til å gå like forbi hverandre Måka, hvis jeg skjønner rett at du bor i Oslo ut fra hvor lokalkjent du er.

51
Måka

Og ja. Bor i Oslo 🙂

52
Måka

Heh, ja nettopp.
(En bit av meg er innmari nysgjerrig, da. Særlig på om jeg egentlig kjenner noen av dere fra før)

53
#teamtruelove

multemyr

54
Lurer på

Lurer på om NRK har sånn teller som kan si noe om hvor mange ganger hvert klipp blir spillt? Bare sånn av rein nysgjerrighet.. for min del har jeg nok spillt av klippene fleire titalls ganger.. Isak ❤️ Even #alterlove

55
Tolo

Følg Kristian Tolo på Twitter. Han er NRKs statistikkmann, og poster tall om bl.a SKAM.

56
Å få vite at....

Even har vært hodestups forelsket i Isak siden første skoledag... ❤️
Altså, det er ikke plass til flere sommerfugler i magen min.

57
kom igen Isak

for sagt de 3 magiske ord til Even - han har brug for det.

58
Sniff

Glem did my heart love till now og rescues him right back.
"Jeg så deg første skoledag" suste akkurat rett opp på første plass over tidenes mest romantiske quotes EVER.

59
I AM JUST..

HIGH FIVING JULIE ANDEM & CO IN EVERY FUCKING UNIVERSE RIGHT NOW!

60
Skamtastisk

Verden trenger SKAM! <3 Peaceandlove

61
Siss

Ja!

62
Teamisakogeven

Takk, #teamtruelove! Du har nok rett - og du har gitt oss så mye ila denne sesongen av tanker, perpektiver og tolkninger ❤ Vakkert, det er det! Dette klippet var så fint, det er så mye følelser og humor. De har bare øyne for hverandre, og det er så kos ? Jeg har lært utrolig mye av s3 (Even&Isak) - at man må akseptere hverandre slik man er (også seg selv), være åpen og ikke sitte med ting alene. Det at man først og fremst er menneske - og ikke sin legning, kjønn, sykdom, religion osv osv. ❤

Nå håper jeg at Even kommer til julesamlingen på fredag og at alt blir så bra som det kan være! Isak+Even=❤

63

Har funnet enda noe som på en måte bekrefter teorien din om peaceenluv i kommentarfeltet. Leste nettopp kommentarene under et av de første klippene for sesongen, der Isak ser Even for første gang. Tonen var en helt annen der. Mye kritikk av hvor kort, kjedelig osv det var, og mange korte, lite engasjerte kommentarer. Tonen og innholdet har forandret seg MYE til nå, og jeg tror det har noe med hvor mye VI har forandret oss denne sesongen, hvor mye SKAM har forandret OSS. Jeg kjenner iallfall på et før og et etter. Jeg er ikke den samme nå, som før SKAM, sesong 3.

64
Ikke

jeg heller.. denne sesongen har forandret meg, og jeg vil for alltid være takknemlig for alt den har gitt meg.. Av håp, tro og kjærlighet ❤️Og søvnløse netter..hehe ?

65
Dagny

Kommentarfeltet her inne gir meg ny tro på menneskeheten - seriøst. ?

66

Enig! Aldri sett så mye positivitet og gode refleksjoner i et kommentarfelt noen sinne!

67
Enda et pustebesvær-klipp

Ja, i motsetning til mange andre kommentarfelt, som får meg til å føle det motsatte.. (nevner ingen navn) Så enig med deg!

68
Pål

Alle kommentarer her kontrolleres før de legges ut. Kommentarer som er veldig negative slippes sikkert ikke igjennom.

69
Elsk...❣

...på dine treffende ord #teamtruelove!
Elsk på beste kommentarfeltet!
Elsk på fineste Even og Isak!
Elsk på fantastisk rørende, følelsesladet og ekte skuespill!
Elsk på talentene Tarjei og Henrik!!!!
Elsk på fornyet tro på kjærligheten!
Elsk på "du er ikke alene" -de vakreste ordene jeg noen sinne har hørt!
Elsk på tanken om et varmere og mer inkluderende samfunn!
Elsk på betingelsesløs kjærlighet, nestkjærlighet, medmenneskelighet og vennskap!
Elsk på våres store stolthet -SKAM, serien som har forandret livet mitt!

70
Mary

Fine words.... I want to express my gratitude for your comment.

71
litt trist

Men dere, var dette nestsiste klippet? ?

72
Nok 2. sidste klip

Der kommer nok et klip fra skolen i morgen, hvor Isak inviterer Magnus og de andre til på fredag. Og så får vi et klip på fredag, når de allesammen skal ses hos Isak. Mon ikke Even også dukker op i løbet af aftenen 🙂

73
Tobz

Tror Even og Isak stikker fra festen (igjen). Denne gang hjem til Even.

74
Klipp

Vi har jo bare fått tre, så det må være lov å håpe på to til.

75
Kunstenåleve

Jeg har gått og tenkt på det samme, og jeg er helt enig. Vi trenger SKAM?

76
Å trenge skam

Den formuleringen er interessant, føler jeg. Vi trenger SKAM. For jeg har ofte fundert på om vi trenger skam?
Når jeg skammer meg, pleier andre folk å fortelle meg, at det skal jeg ikke gjøre, eller at det _trenger_ jeg ikke å gjøre. At jeg skal slutte å skamme meg. Det er en følelse som ikke får lov til å få plass, som ikke blir helt anerkjent. Og det er også en skamfull følelse!
Men trenger vi skam? I så fall "til hva"?

77
Skamfølelse

Jeg tenker vi trenger alle følelser - at det nok er grunner til at vi har hele følelsesregisteret vårt. Fordi vi er sosiale skapninger - flokkdyr - er det viktig for oss å kjenne når vi bryter reglene for flokken. Flokken er livsnødvendig for oss (i hvert fall var den det for ti tusen år siden, og genene våre og "følelseshjernen" henger nok litt igjen der), derfor kjennes det rett og slett livsviktig å ikke bli ekskludert og forlatt. Skam og skyld er følelser som varsler oss om at vi står i fare for å bli utstøtt.

Så tenker jeg det er forskjell på skam og skyld; man skammer seg over hvordan man ER, men har skyldfølelse for noe man har GJORT. Og det å kjenne på skam - altså et intenst ubehag knyttet til hvordan man ER - blir fort toksisk. Og det er kanskje nettopp dét spesielt denne sesongen av Skam har vist på en så utrolig fin måte: at livet leves bedre når toleransen for hva man kan VÆRE utvides - både hos andre og en selv.

78
Kunstenåleve

Til " Å trenge skam": kommentaren var ment til det første innlegget til #teamlove, men nå har den havnet langt ned i tråden her, så nå skjønner jeg at du ikke ser helt hva jeg mener? Vi trenger ikke skam, men serien SKAM?

79
Skyld og skam

Jeg tenker at skyldfølelse er en aktiv følelse, en følelse som gjør deg til en handlende, for å rette opp noe som er gjort galt, og en nyttig følelse.
I nær slekt ligger skammen, som er mer passiv, den får oss til å trekke oss tilbake, og er ikke like konstruktiv. Men det den gjør, er jo i det minste å gi oss rom til å sitte litt med halen mellom bena, og klarer man kan man bruke anledningen til å vurdere å endre seg, dersom dette er hensiktsmessig.
I skammens natur ligger også at den ofte induseres av andre, gjennom et "du skulle skamme deg!", og dette tenker jeg at ikke er like nyttig for menneskene. Det er mye kultur, normer og gruppedynamikk inne i det med skam. Ikke alltid man skal endre seg for å passe inn i A4-malen.
Serien "SKAM" tar jo opp skambelagte tema som ensomhet, annerledeshet, det å tape litt ansikt mm. Jeg oppfatter at den retter søkelyset mot disse temaene nettopp for å belyse dem, få trollene ut i sola og sprekke dem, påpeke at man ikke trenger å skamme seg over å være slik.

80

Viktig spørsmål. Kanskje kollektiv skam - sånn som med for mye shopping før jul?

81
luna

Nå tror jeg at folk mente at vi trenger serien skam.
Men for å svare på spørsmålet ditt. De som absolutt ikke har evne til å føle skam er psykopater. Drapsmenn for eksempel... når de blir spurt om de angrer eller skammer seg så har de ikke alltid evne til det. Så ja, jeg vil si at vi trenger å kunne føle skam.

82
#teamtruelove

Mener å huske jeg nettopp så noe om at ydmykelse (som jo fører til skam) ligge bak de fleste menneskelige konflikter, fra gnisninger med svigerforeldrene til folkemord.

Å kunne skamme seg er en nødvendig del av menneskelig følelsesspekter. Men alt ofte prøver man påføre skam for å kontrollere noen.

Prøver med et eksempel om anger. Hvis man angrer på noe, slik at det gjør deg motivert til å bedre deg i fremtiden: konstruktivt. Men hvis man i stedet bare graver seg ned i skamfullhet over at man kom til kort. Da får man negative følelser mot seg selv om svekket evne til å bedre seg i fremtiden. Det er destruktivt.

83
#teamtruelove

Nei, egennavnet SKAM, *ikke* følelsen. Det er tvert imot en følelse det sjelden kommer noe godt ut av. Få noen til å skamme seg: det helt motsatte av hva SKAM gjør.

84
Henriette

Jeg har tenkt mye på akkurat det spørsmålet: trenger vi skam?

Har skikkelig lyst til å finne utav det. Er skam nyttig?
Når folk gjør noe dumt eller sårer noen, er det ikke bedre å møte dem på det og gi dem forståelse? Når folk er annerledes og ikke følger de eksakte normene i et eller annet samfunn, er det ikke bedre å være inkluderende i stedet for å presse dem inn i normene våre? Min erfaring er at når folk tvinges til å være inkluderende (f.eks. når det faktisk er normen å være det) så erfarer man hvor fint det faktisk er. At det ofte føles bedre å være tålerant og snill enn å følge strenge normer og straffer andre sosialt når de avviker.

Samtidig er det jo uunngåelig å oppleve skam. Hver gang man trør på noen, vil vel de fleste føle skam. Og sånt skjer. I de situasjonene er det muligens også litt nyttig. Men jeg lurer på om man egentlig får mer utav å få _lov_ til å gjøre feil. At man kan få beskjed, gjerne emosjonelt ladd og alt, men fremdeles bli akseptert. Få lov til å lære. Jeg tror at skam i mange tilfeller ikke er den optimale løsningen. Man lærer kanskje fortere i noen situasjoner, men man får også selvforakt på kjøpet.

Jeg har inntrykk av at de fleste gangene jeg føler skam uten at det er fordi jeg har trødd på andre, så er det fordi andre påfører meg sin skam. De føler ubehag fordi jeg gjør noe de har blitt retta på for å gjøre tidligere. Og så kjenner de en slags forakt som de uttrykker mot meg. Det er verken behagelig for meg eller dem, og så får jeg den samme selvforakten som de føler, og viderefører denne. Det er denne skammen jeg lurer på om vi kunne hatt godt av å redusere.

85

Detter er så sant og vakkert formulert. Jeg tror også det er noe der. Når vi ser SKAM blir vi både utfordret på våre egne fordommer og forutinntatte ideer samtidig som vi får speilet sår, bekymringer og gleder vi har kjent eller kanskje ikke kjent, men like fullt båret på. Jeg kjenner meg så til de grader tatt på alvor, respektert og anerkjent, mer enn jeg har opplevd fra de fleste mennesker i livet mitt (og jeg er en voksen dame på 40+) .Jeg tror også der det ligger. Etter å ha blitt så berørt i hjertet, ikke bare utfordret i tanken, så er det umulig for oss å være brautende skråsikre og selvhevdende. Vi blir derimot ydmyke i møte med et budskap som er så mye større, og rommer så mye mer enn oss selv. Vi kjenner oss elsket, blir satt i stand til å elske oss selv, og kan dermed elske andre. Takk for at dere gjør dette for oss, SKAM!

86

Så fint sagt. Veldig enig <3

87
Gutt 15

Helt fantastisk og nydelig skrevet #teamtruelove *tommelen opp* Og for et fantastisk og nydelig klipp i dag (ikke hos frisøren, men Skam-klippet, huff, det kan jo også misforstås, ha, ha, ha ....) Åhhhhh, jeg er så glad og lykkelig på Evaks vegne. Jeg bare kjenner jeg blir helt varm om hjertet. ❤️❤️ Let the love flow 4ever 4evak ❤️❤️

88
#teamtruelove

Næmmen forresten. Hva er det Even gjør med Isak? Hvordan er det han redder ham? Jo: Ser og forstår ham. Og dermed er frøet sådd for Isaks evne til å redde Even tilbake.

89

OK, da har jeg en ny teori til diskusjonen vi hadde et sted (lenger nede? fant den ikke igjen) om hvorfor Even reagerer slik han gjør når Isak forteller om julesamlingen på fredag. Jeg har sett klippet om igjen (mer enn en gang...) og det slo meg plutselig om dette kan ha noe å gjøre med Isaks hittil manglende evne/vilje til å kysse Even og være synlig kjærester offentlig. Vi har jo sett flere eksempler der Isak har virka litt ukomfortabel i Evens nærvær sammen med andre, og senest utenfor kaffibaren før Plaza, der han tydelig unngikk to forsøk fra Evens side på å kysse han. Dette kan ha vært noe sårt for Even,som tydelig ikke er flau over relasjonen til Isak. Særlig når en ser det i sammenheng med at han har planlagt en utrolig romantisk ting for Isak etterpå, så kan dette ha vært sårende, men kanskje uten at han stoppet opp og reflekterte over det da, siden han var manisk. Men like etterpå skjer det som skiller dem, og holdt på å skille dem for alltid. Den siste gangen de var ute sammen før dette, ville ikke Isak ta imot kjærtegn! Den vonde følelsen av å bli avvist og såret kan plutselig dukke opp nå, når Isak plutselig snakker om å få masse, mer eller mindre ukjente, folk inn i kollektivet. De siste dagene har kollektivet blitt et virkelig trygt sted for Even, der han bare får slappe av og være sammen med Isak og bli bedre, og så får han trigget minner om avvisning, og tenker at Isak ikke vil tørre å vise at de er kjærester på fredag heller. Dette er sikkert helt far out, men det ville iallfall forklare reaksjonen hans.

90
Evak4ever

Og det er jo bare heeelt nydelig at Even ser når Isak lyver - han har jo tross alt vært ganske god på å lyve til andre tidligere og som han sier, kommet unna med det meste, men nå vet han at Even får med seg det meste ❤️Dette skaper tillit og trygghet ❤️ Elsker disse gutta av hele mitt hjerte! ?

91

Samtidig så gjør Isak nå noe av det som #teamtruelove så vakkert har beskrevet at Even har gjort hele veien, nemlig være så fint justert og open for alle bittesmå signal fra den andre, at han med en gang senser, sikkert uten å helt vite hva det betyr, at Even blir ukomfortabel. På samme måte som Even snapper det opp og redder situasjonen (i klippet Ultrahomse) når han kommer med capsen, så gjør Isak det i dag når han sier "Vi tar en dag om gangen." De er begge finjustert på hverandre nå. Isak har vokst og lært.

92
det der...

det var så nyyydelig sagt 🙂

93
#teamtruelove

Forresten så *visste* jeg det at Even var på Kosegruppa på grunn av Isak. Å, så herlig!

94

Og dette gir jo ny mening til bassengscenen i klippet 21:21. Jeg vet at noen (sikkert Måka eller #teamtruelove) har nemnt det i tidligere kommentarer, men jeg er jo litt treig da... Skjønte det først nå i dag når jeg så klippet med tekst, og endelig fikk med meg den siste kommentaren om at det var noen han kjente fra barneskolen som bodde der. Det forandrer jo ALT! Jeg har jo trodd at dette også var et tidlig hint om en begynnende manisk episode, der han spontant får en ide når han sykler forbi og ser at der fins et badebasseng, men så lyver for å skjule sykdommen. Men nå skjønner jeg jo at han visste om dette badebassenget og syklet dit nettopp fordi han ville kysse Isak der. Han har endelig fått troa på at det kan være noe gjensidig og etter at det første forsøket på et kyss på kjøkkenet i Bånder gikk skeis fordi Noora kom, så velger han å iscenesette det første kysset i skikkelig Romeo og Julie-stil. Akkurat sånn som jeg tidligere i dag oppdaget at jeg har misforstått tørkepapir-scenen i Kosegruppa-klippet, så gikk det endelig opp et lys for meg ang. denne scenen også. Even VAR altså ikke begynnende manisk her, bare forelska og romantisk!

95
#teamtruelove

Jeg så det klippet med tekst da det kom fordi det plagde meg veldig at jeg ikke hørte skikkelig hva Even sa. Flaks at dette var en av gangene teksterne hadde truffet da, og ikke gjort Sure, hvem sier vel nei til kebab om til Jeg har penger sjøl?!

Lurer på om Even fant på hvor de skulle sykle i det han reiste seg fra sofaen. Eller idet de satt seg på sykkelen. Han gjør jo hvertfall en ganske god jobb med å få Isak og ham selv uti med klærne på, selv om man kunne tenkt seg at badingens ellers lettkledde natur kunne vært et pluss ut fra hva han vil oppnå.

Hmm, kanskje den storslagne Romeo og Julie kyssescena kom som en reaksjon på at han har fått bekrefta at Isak liker ham også, når Isak blir med ham.

96
Måka

Enig. Det forandrer virkelig alt.

Og det er i alle fall ikke jeg som har sagt noe lurt om dette. Jeg hadde ikke fått med meg at det var huset til noen han gikk på barneskolen med før nå... altså.. regna jo med at han kjente til bassenget fra før, men.. )

97
Radiohost

Hvis du ser på klippet der Isak spiser boller, følger Even godt med på praten om Kosegruppa.

98
Radiohost

Vilde står å prater med Even først.Når Isak titter bort på Even,står vilde der. Mulig Even leste det på veggen på skolen om hvem som var meldt på.

99
Bestemor

Even fulgte med når Vilde rekrutterte til kosegruppa i pauserommet/kantina. Først snakker Vilde med Isak og gjengen om kosegruppa, deretter med Even i bakgrunnen, mens gutta driller med en bolle eller hva det nå var.

100
Tobz

Isak fant Even's etternavn, på medlemslista til kosegruppa. Even hadde skrevet seg på under og dermed etter Isak. Og samtidig tusen takk til alle kommentarene til mitt aller første innlegg her inne..Noe om at alt var altfor seint. De første stegene er tatt motivert av dere. Selvfølgelig er det ikke hverken SKAM eller dere som har fått meg ut, Men dere gav det siste dyttet over dørsokken og ut av skapet..så får man se da hvordan det går. Og Grindir er akkurat like håpløst for meg som det var for Isak.

101
Måka

Hm. Så klippet igjen. Isak er jo ikke på lista.

102
#teamtruelove

Jeg har også sett klippet og lett etter hvem av dem som skrev seg på først men ikke klart å få øye på Isaks navn. Men det må jo være der hvis Emma leste det?

Julian Dahl er der derimot da.

103
Måka

Gratulerer!

Aaaah, jeg hadde ikke lagt merke til at han hadde skrevet seg på etter isak. Det kommer til å bli veldig annerledes å gjense denne sesongen nå som alle her har gjort at jeg ser alle disse tinga som jeg ikke så av meg sjæl.

104

heier på deg, du er ikke alene:)

105
#teamtruelove

Evens foreldre.

Antagelig kan vi tolke hvor lite vi har hørt om dem som at det ikke er så mye der.

Foreldre i Skam: en (antagelig?) god relasjon vies null oppmerksomhet, som Jonas. Eneste man får høre er at han hjelper mamma med noe innimellom.

De gangene foreldrene nevnes er de:
Opplysende for William og Nooras oppførsel og følelser. Men det er ikke foreldrene som William og Noora trenger å forholde seg til. Det er ringvirkningene av foreldrenes oppførsel i dere egne liv.

Evas mor er tilsynelatende omsorgsfull men jobber mye. Vi ser henne bare når hun skal stresse Eva på grunn av hvem Jonas er.

Vildes mor: de evinnelige vinkveldene. Vi får kanskje inntrykk av at Vildes fokus på status og prestisje kan henge sammen med moren, som ikke har vin Vilde kan stjele uten å oppdages, for den vinen er så fancy.

Og Isak: Foreldrene er der for å vise oss hva han strir med. Hva han frykter. De voksne er sjablonger. Bakgrunnshistorie. Smser. Til nød en stemme på telefonen. Et bakhode. I møtet med foreldrene hans får vi vite alt vi trenger ved å se bare på Isak. Vi trenger ikke ordene en gang.
Så foreløpig tror jeg Evens foreldre er helt vanlige og derfor helt irrelevante for handlingen.
Det med foreldrene er vel det eneste som er urealistisk i Skam. Men det er så velbegrunnet at foreldrene ikke skal komme og surre til handlingen. Minner meg uten sammenligning forøvrig om hva Gunnilla Bergström skal ha sagt om Albert Åbergs mamma: hun dukker opp når hun er relevant for handlingen. (Det vil si: hun dukker ikke opp. Og det er ikke nødvendig å utdype hvorfor. Leseren trenger ikke vite om de er skilt. Om hun er død. Om hun bare er sykepleier som jobber turnus og derfor aldri er hjemme når handlingen i bøkene finner sted. Samme det vel!)

106
Celina

Mener å huske at jeg leste i en artikkel at grunnen til at man får høre så lite om foreldre i Skam er at skaperne ønsket at karakterene skulle kunne løse konflikter, problemer og situasjoner alene, uten innblanding fra voksne. 🙂

107
Skjønner ikke

Men hvordan visste Even at Isak ville komme på kosegruppa?

108
Liste

Der hang en gruppeliste på veggen... som tilsynelatende Emma også har sett Isaks navn på.

109
Isak blir jo helt gangsta hver gang Even kritiserer han for noe

"HÆH?? Er JEG dårlig til å lyve??" samme som før de tryner ut i bassenget "SER jeg ut som en som bryr meg om håret mitt??" Samma uttrykket i fjeset på Isak, hehe.. Thug life!

110
Sana

Eller så kanske Even frågade Sana om Isak. Har Even och Sana haft kontakt innan kosegruppa möjligtvis?

Skulle kunna vara en snygg upptakt till säsong 4 med Sana 😉

111

det har jeg og tenkt! sana er en luring!

112
Overanalysering ftw

... Kunne endda også være, at der heri kunne findes en forklaring på, hvorfor Sana ville have del i hashen? Hvor har Even sit fra? Overhørte han samtalen i kantinen?.... Og hvad skulle Sana få ud af det?

113
Måka

Se "gå ned på chicks". Vilde snakker først med even om kosegruppa, deretter isak. Så even visste at han kunne sjekke kosegruppelista eyter isaks navn. Hvor han hadde det fra? Kanskje de har skolekatalog på nissen?

114

wææ har ikke merket før nå at det er Even som ser på han i kantina i dette klippet

115
Svar: Ja, ikke sant..

Til nå har jeg også trodd det har vært omvendt

116
#teamtruelove

PS. Velkommen etter til meg, DER var det en detalj jeg gikk glipp av. Jeg hadde ikke lagt merke til at det var Vilde som stod og snakka med Even mens Isak kikker på ham. Det er så klart derfor Even spør Isak om han kjenner hun gruppesjefsdama når de sitter på benken, ja.

Men, en helt nydelig detalj fra dagens klipp: det skjer definitvt noe skurrete med lyden akkurat idet Even forteller at han var på kosegruppa på grunn av Isak, sånn som når man blir helt varm i hodet og blodet suser i ørene? Ligner nesten litt på trafikkstøy. Og så etterpå forsvinner musikken helt.

Også: Hva er det Even former lydløst før han spør om Isak har fått dem til å passe på ham. *Er* det I love you?

117
samme lyd som i køkkenet

når Even siger at han aldrig har følt det sådan der nogensinde.

118
JA- det er det :-D

Enig i at Even mumler mye, men her er det tydelig at han former, I love you 😀 Har sett klippet ørten ganger, hehe, og det er helt klart <3

119
Eehm,, øøøh, eeeeeh

Får du kollektivet til å passe på meg? Han sier så mye lydløst, han er et mysterium! I Pause sier han også noe som ikke sies høyt.

120
Svar: Ja.....

Det legger jeg også spesielt merke til. Det r som han først prøver ut setningen for seg selv, før han sier den høyt.....:-)

121
#teamtruelove

I Pause sier han Oss to

122
❤❤❤

I pauseklippet sier han "oss to ".

123
"oss to"?

Jeg har nå en stund, etter vi fikk vite at han er bipolar, vært overbevist om at han sier "si det". Det ga mening, at han hadde tenkt å si at han var bipolar der og sier til seg selv at han må "si det". Nå må jeg se klippet igjen!

124
Måka

Ah fuck. Nå har jeg sett en gang til og hørt veldig på bakgrunnslyden. Blodsuselyden som overdøver den fluffy filmmusikken starter når even sier at han var der for å møte isak. Den fortsetter jo i varierende grad fra det øyeblikket og ut klippet. Når vilde prater får den følge av noe hunde-yipping, og når isak snakker om kosegruppefesten og even får angst, blir suselyden enda sterkere. Aha.

Klart.
Nå skjønner jeg jo hvorfor jeg ble stressa.
Det er ikke bare andem som føkker med følelsene mine, det er de som gjør lyden også.
Puh.

125
#teamtruelove

Den bakgrunnstøyen. De gjør det samme med den på siste minuttet av Bånder. Fra de slutter å snakke og Even bare kikker på Isak går lyden opp og opp, til det smeller i døra og da blir den lav igjen. Det er en sirene der også, sånn i overgagen snakking/stillhet. UÆH. Detaljene tar ingen ende?!

Også. Se på Isak når han rydder bordet i Bånder. Se på kinnet hans. Hva *gjør* han med tunga? Jeg har tenkt hele tiden han var så nervøs fordi de flørta mens de danset, og etterpå vet han ikke helt hvor han skal gjøre av seg når han merker Even ser på ham. Men nå lurer jeg jammen på om han ser så nervøs ut av en annen grunn i tillegg.

126
Måka

Ja. Shit. Wow. Tunga.

Det er en ganske obskøn tungebevegelse, Valtersen... men kanskje han bare hadde fått chillinøtter i jekslene.

127
#teamtruelove

Ehh jah for en serie som har SÅ mye fokus på å formidle gjennom kroppspråk, mimikk og ansikturtykk. De ville la noe *sånt* snike seg inn helt tilfeldig uten å gjre noe med det?!

Det er nesten som om de har regna med vi ikke ville kunne tro våre egne øyne dersom vi fikk øye på det. For se på hun som statisten med guleroten som ser rett i kamera like bak Isak. Bare sånn for å si: hvis dere er i tvil. Neida, ikke vær det.

Kaster plutselig nytt lys over kjøkkenscena. Skjønner enda bedre hvorfor Isak er så innmari anspent der. Tror ikke han hadde forventa med det skulle gi noe resultat. Det kan ha vært litt dobbelt bunn? Han kan nesten ha gjort det som en omvendt gest? Blow me: slutt å leke med meg?

128
#teamtruelove

Ok. Hvis du vil finne ut om vi har noe annet å diskutere enn Skam. (Jeg vet ikke, andre favorittverk muligens?) Så må du begynne på den lange tråden om vennskap. (Passende?)

Uansett om du følger brødsmulestien eller ei, det har vært en sann fryd å diskutere med deg. Du og alle andre her er prikken over ien. Og jeg vet virkelig ikke helt om jeg *vil* vite hvem du er, eller om jeg foretrekker at du er en mystisk fansjelefrende. Lar det bli opp til deg.

129
Måka

Og om jeg ikke finner veien. Som kan hende:

Det har vært en fantastisk fint å diskutere med deg. Og jeg håper virkelig vi sees i sesong fire.

130
#teamtruelove

Joda. Det gjør du.

131
Måka

Challenge accepted!

(La oss nå endelig håpe jeg får det til)

132
#teamtruelove

Siste hint: Hvor bor du?

133
#teamtruelove

Facebook.com/********

134
#teamtruelove

Ekstra hint: Stien begynner og slutter på samme post. Men ikke samme kommentar.

Dessuten er det noe man entydig kan søke meg opp med, men ikke et egennavn

135
#teamtruelove

Dessuten
Nå trenger du i konto selv for å få opp nok informasjon fra Facebook til å kunne finne meg i telefonkatalogen. Har akkurat endra innstillingen der. Midlertidig.

136
#teamtruelove

Men jeg lurer på om det bare er bakgrunnsstøy som tilfeldigvis passet så bra og om de i tilfelle faktisk har justert lyden på den eller hva? Syns ofte det er bakgrunnsstøy på klippene fra rommet til Isak hvis man skrur lyden opp egentlig.

Ellers er det ikke rart man blir skuddredd etter å ha blitt playet av Andem i et par måneder.

Jeg lurer litt på. Selv så fraværende foreldrene pleier være. Hva om Even ville invitere Isak hjem til seg på fredag, og at det er noe av grunnen til at han blir så satt ut? Ikke helt rart om mamma vil møte den nye kjæresten, ikke bare fore sønnen litt?

Uansett om det er det eller ikke kan jeg tenke meg det er et eller annet vi skal overraskes over på fredagen?

137
Måka

(Overse kommentaren under. Nå har jeg gått og tenkt på dette i tre timer, og er mer sikker i min sak. Altså:)

Ikke sjangs for at det er tilfeldig. Den typen suselyd brukes til å illustrere uro, og den brukes her til å understreke at even blir urolig når han innrømmer at han la merke til Isak allerede første skoledagen. Utover i klippet blir lyden gradvis sterkere eller som noiaen til even kommer tilbake.

Og det er ikke rart i det hele tatt. Når han innrømmer at han la merke til isak for lenge sida, og innrømmer at han aktivt joina kosegruppa for å bli kjent med isak, innrømmer han jo faktisk at han har ønska, og til og med jobba for at isak skulle gjengjelde følelsene hans.

I “minutt for minutt” er han tydelig livredd for at det å være sammen med ham vil gjøre isak ulykkelig. Og han vet jo også at han har såra sonja dypt på veien. Og når man er deppa blir skyldfølelsen mange ganger tyngre enn ellers. Og til nå har isak trodd at de møttes for første gang og ble forelska i hverandre litt tilfeldig. Men Even innrømmer jo her at han aktivt har prøvd å bli sammen med isak, selv om han visste at han var sjuk. Og det gjør at vi som seere forstår mer av hva som plager ham under denne depresjonen.

Å spille spilte fifa med Linn distraherte ham fra tankene som plager ham når han er deprimert, men når han snakker med isak blir han minna om tinga han har skyldfølelse og noia for. Som sagt. Gode øyeblikk i dårlige perioder er en vanskelig balansegang.

138

Oi, spennende! Det er i så fall Evens skam. TIl nå har jeg tenkt at Isak kjemper mot skamen, mens Even har vært herlig fri fram skamfølelse. Men tanken din her gir veldig meniing.

139
#teamtruelove

Ahh ja, selvfølgelig er det ikke bare Isak som blir stressa og varm i hodet av den innrømmelsen Even kommer med! Så klart ikke!

Fant igjen den lange diskusjonen nå ja.

140
Måka

Ja, det med lyden er en innmari fin detalj. Lyden av blodet som suser så sterkt at sterkt at den overdøver filmmusikken (i dette tilfellet handler det jo om filmmusikk, ikke om musikk de hører på). Det gjør at vi føler følelsen av å være inni isak sin kropp istedenfor å sitte med mobilen i hånda.

(Jeg la ikke merke til det første gangen, for i "Bånder" trodde jeg de hadde brukt den effekten, bare med hjerteslag - men da var hjerteslaga jeg hørte i høretelefonene mine egne, så der var det jeg, og ikke serieskaperne som gjorde at jeg følte det han følte. heh)

Det er generelt mye utrolig bra lydbruk i denne sesongen. I "tenke det du føler" bruker de radioen - og de skrur lyden opp og ned selv. I "returned" er det musikk isak bevisst har satt på for å klare å føle seg tøff" - - I "O'helga natt" komprimeres hele handlinga inn under en eneste sang som en kort stund er diegetisk musikk, men som mesteparten av tida er filmmusikk. Men i "slutt å meld meg" brukes musikk de hører på helt fram til isak jager de andre ut - da begyner filmmusikken - og den skifter til annen filmmusikksjanger når han åpner døra ut til Even. Puh. Greit. Kommentaren din satt igang et ras av ting jeg har gått og tenkt på.

Fuck, det er ingen biter av denne sesongen jeg ikke er imponert over.

141
#teamtruelove

Episode en: Three-Way
Isak sitter mellom Emma og Even på benken

Epiosde to: That Girl / Nils Bech
Sangen handler om angst for at bifil kjæreste skal gå tilbake til sin kvinnelige ex. Isak ser Sonja og Even kysse.

Episode tre: Lite og stort
Even og Isak kysser *nesten*
Må nesten ta med litt av teksten:

Bredt og smalt og langt og kort
lite og stort er landet vårt
og for noen er det langt frem
men uansett hvor langt det er
bratt og glatt og mørkt det er
så venter det noe der

i et lite hus, i en liten by, en gård på et helt umulig øde sted vi finner frem til det
for vi trosser vind og regn og snø og storm og flom og sjø og fjell og lyn og kø og sånt for å komme oss hjem
og uansett om du er her eller der er verdens navle der du er
så kom deg hjem
kom deg videre
kom deg frem
kom deg dit du er deg selv
så kom deg hjem
kom deg videre
kom deg frem
kom deg hjem

Epiosde fire: KoKo Remix
De stikker fra bassenget

Epiosde fem: Ingen musikk

Epiosde seks: Express yourself
Isak har snakket med Jonas

Episode syv: Crave
Isak og Even er endelig sammen
Sangen handler trekker paralleler mellom avhengihet og tiltrekning

Epiosde åtte: Part II (On the run)
Who wants that perfect love story anyway, anyway
Cliché, cliché, cliché, cliché
Who wants that hero love that saves the day, anyway
Cliché, cliché, cliché, cliché

What about the bad guy goes good, yea
And the missing love that's misunderstood, yea
Black hour glass, our glass toast to clichés in a dark past
Toast to clichés in a dark past

Boy meets girl
Girl perfect women
Girl get the bustin' before the cops come running uh
Chucking deuces, chugging D'USSE
Fuck what you say, boys in blue say uh

I don't care if we on the run
Baby as long as I'm next to you
And if loving you is a crime
Tell me why do I bring out the best in you
I hear sirens while we make love
Loud as hell but they don't know
They're nowhere near us
I will hold your heart and your gun
I don't care if they come, no
I know it's crazy but
They can take me
Now that I found the places that you take, take me
Without you I got nothing to lose
(...)
I don't care if they give me life
I get all of my life from you
And if loving you had a price
I would pay my life for you

I hear sirens while we make love
Loud as hell but they don't know
They're nowhere near us
I will hold your heart and your gun
I don't care if they come, no
I know it's crazy but

I don't care I'll never give it up
Give it up, give it up, give it all away
No I swear I'll never give it up
Give it up, give it up, give it all away
I don't care I'll never give it up
Give it up, give it up, give it all away
No I swear I'll never give it up
Give it up, give it up, give it all away
(Without you I got nothing to lose)

Episode 9
Ingen musikk

142
#teamtruelove

PS. Bånder: når kameraet bytter fra Isak til Even så høres jo musikken veldig ut som hjerteslag akkurat der.

143
#teamtruelove

Kan skrive en egen avhandling om musikken, ja.

Alle sporene på rulleteksten er kommentarer til handlingen. Og så mange av de andre sangene også.

Episode en starter med liqr - belynringsløs helgefyll. Og ender med hold my liquor - tilværelsen gått i dass grunnet sprit. Kan leses symbolsk for hvordan Isak prøver å fremstå og hvor det prosjektet fører ham.

Når politiet kommer på festen spiller de fuck the police, handler dessuten om trøbbel med politiet grunnet narkotika. En sang Isak og Even snakker om senere.

Og hvor utsøkt på sekundet musikken er timet. Sånn som for eksempel i Bånder, når musikken endrer karakter både idet Isak ser opp, og så når kamera er på Even, og så igjen idet han initierer kyss med Emma. Teksten på sangen også er jo helt spot on.

Og hvordan sangteksten på kissing you begynner akkurat idet leppene deres møtes i bassenget. Og forresten hvordan hver gang jeg ser det klippet er det et smil på leppene mine innen det punktet hvor musikken faser inn. For de er så søte og flørtete at man må bare bli glad i hjertet.

Og Emma som sier favorittmusikken hennes er Justin Bieber, og som sikkert er grunnen til at de spiller Sorry på Halloweenvors. Jonas har jo tøysa med teksten etter Kosegruppemøtet: is it to late now to say sorry? Cause I'm missing more than just your body. En tanke både Isak og Even får grunne litt på innen sesongen er over.

Musikkbruken i Skam er eminent.

144
HÆ!?

Hvordan kan du IKKE ha fått med deg DET?!!! Trodde du var detaljorientert deluxe.
Altså #teamtrulove# - litt skuffet nå ass...
Even former heller ei noe lydløst. Han samler seg.

145
#teamtruelove

Tsssj! Jeg kikka bare på Even. Ikke på hvem han snakka med. Dessuten er det vel herlig vi alle har noe å lære av andre?

Men jo, han former nesten definitivt ord med leppene.

146
#teamtruelove

Men Måka, hva skjedde med at du hadde en lang kommentar her som forduftet? Som jeg hadde svart masse på og greier.

147
Stalker

Det lurte jeg på også! Har lett og lett etter den tråden!

148
Måka

Tror alle kommentarene mine på dette innlegget fortsatt er her... og den ene har masse svar fra deg 😉

149
#teamtruelove

Men da er det noe galt med min ctrl f?!

150
Fette kanakas

I episoden "Går ned på chicks" kommer Sana og Vilde bort til bordet til gutta. Even følger med fra sidelinjen. Så regner han det som sin beste sjanse for å møte Isak er å dukke opp på Kosegruppemøtet. Dette er episoden hvor Isak sender stjålne blikk bort mot Even OG Even titter tilbake... blikkontakt for første

151
sanas

Han var ju i rummet när Vilde tjatade om att de skulle gå

152

Hvordan visste Emma det? Hun kom jo også på grunn av Isak.

153
P-ia

Han overhørte/så Vilde prate med Isak om kosegruppa. 🙂

154
Skjønner

De hadde hengt opp liste. Emma sier at hun hadde lurt på hvor de kule folka på skolen er, så så hun navnet til Isak på listen over de som var med i kosegruppa? BAM, det gjorde Even og?

155
Isak

Isaks nav står ikke på den listen, ikke emmas navn heller, det var sana som meldte inn til vilde at isak og gjengen skulle være med.

156

Uenig. Even visste ikke hva Isak heter. Det måtte være han overhørte Vilde sa.

157

Er man interessert så finner man lett ut hva folk heter??????

158
Vilde og Sana

var vel ikke akkurat utydelige eller lavmælte i invitasjonene/beordringene til Kosegruppa, så antageligvis plukket han det opp i den sammenheng.

159
Athena

Even overhørte Vilde invitere gutta dit i kantina. Når vi nå vet at han hadde lagt merke til Isak fra første skoledag, er det ikke rart at han forsøker å få med seg ting som blir sagt når Isak er der.

Kjærlighet ved første blikk. Jeg blir helt varm om hjertet. ❤️

160
majken

han har nok set det på gruppelisten - det samme Emma gjorde og hvilket er årsagen til at hun også tilmeldte sig kosegruppa. Det kommer hun hen og siger til Isak, da de mødes på intromødet.

161
Kristina yo

Han satt i nærheten av issk den dagen Vilde gikk rundt å snakka om korgruppa. Då det kan godt vær at han hørte det og valgte å dra pga Isak ?

162
kanskje

han har forhørt seg litt rundt omkring? litt som at isak googla even. kanskje even gikk mer direkte til verks siden han jo hadde "tilgang" på vennene til isak.

163

I "Mekke øl" sier han jo ja når Isak spør om han har hørt rykter om rappingen til Isak, så han har nok forhørt seg rundt og fått så mye informasjon om Isak som mulig. Kanskje han også fikk med seg de gamle ryktene om at Isak er homofil?

164
måske

eller han har tjekket hans instagram

165
Liste

Man skrev jo navnet sitt på en offentlig påmeldings-liste i gangen =)

166
Majken

han kan have set det på en liste, ligesom Emma havde. På det første kosegruppa-møde går hun hen til Isak og siger hun har meldt sig til, fordi det er der de seje er - hun har tydeligvis meldt sig til fordi Isak ville være der. Og nu ved vi at Even gjorde præcis det samme.

167

Du kunne skrive deg på liste på oppslagstavlen. Så Even tittet vel bare på den.

168
Freja

Förstod det som att det fanns en lista i skolan med namn på vilka som var med i de olika grupperna (Emma nämner det på kosegrupp-mötet i första avsnittet) 🙂

169
elin

Han såg Isak sitt namn på lappen antar jag, eller så hörde han när vilde frågade guttegjenget!

170

I 'går ned på chicks' klippet ser man Even snakke med Vilde og Sana om kosegruppe mødet om fredag, hvorefter Vilde og Sana går over til gutterne og spørger dem, om de vil være med. Han må vel bare have håbet på, at Isak ville komme til mødet.

171
Fordi

Even tok en råsjangs etter at Vilde hadde gått rundt og "tvunget" folk inn i Kosegruppa. Even så at Vilde og co snakket med Isak og co den gangen i kantina. Han ble også selv spurt enten rett før eller rett etter Isak, og kunne dermed legge sammen 2 og 2, og bestemte seg for å komme på kosegruppemøtet for å se om Isak var med <3
Søtnoser!

172

Han overhørte Vilde, Sana og Eva, da de prøvede at overtale drenge-gjengen i kantinen:). Der sad han lige overfor Isak og flirtede med ham!

173
Se på klippet "gå ned på chicks"

Når Vilde og gjengen går rundt for å promotere kosegruppa. Først er de borte og snakker med Even. Isak ser Even for første gang, men det han ikke ser er at Even ser på Isak også. Så overhører han samtalen med guttegjeng og Vilde og co, og tar tydeligvis sjansen på å treffe Isak på det første kosegruppe-møtet ❤❤ eeeelsk!!!!

174

Even frågade ju Isak om han kände Vilde, då när de satt på bänken. Han kanske hade sett att de ofta pratade och därför anade att Isak skulle vara med. Och dessutom såg Even när Isak pratade med Sana och Vilde i matsalen i episod 1. 🙂

175

Hvis du ser klippet fra første skoledag på nytt, så ser du at Vilde spør om Even vil komme på kosegruppen for å så gå bort til Isak sin gjeng og spørre. Isak og Even fikk øyekontakt. Deretter håpte vel Even bare på at Isak ville møte opp 🙂

176
Er første dag av sesong 3 fra første skoledag?

Om det ikke er det, så har jo Even gått i 1,5 mnd og kikket på Isak.., <3 <3 <3

177

man måtte skrive seg på

178
♡Evak♡

Det stod på arket som hang i gangen, hvor folk skrev seg opp på de ulike gruppene. ♡Evak♡

179
"Går ned på chicks"

I klippet "Går ned på chicks" får Isak og Even øjenkontakt for første gang. Vilde står og fortæller om Kosegruppa til Even, mens Isak betragter ham.
Even kigger over på Isak, og Isak slår genert blikket ned, da deres blikke mødes. Bagefter kommer Vilde, Eva og Sana over til Isak og drengene og fortæller dem om Kosegruppa. Even har nok bare håbet, at Isak også ville komme 🙂

180
Kollade just upp detta

På första kosegruppa-mötet säger ju Emma att hon undrat vart alla coola människor är och sett Isaks namn på någon lista där han skrivit upp sig? Så förmodar att Even sett hans namn där också...

181
❤️

Even hørte at Vilde rekrutterte en motvillig Isak til kosegruppa i kantina. Du ser Even i bakgrunnen, bak Vilde ?

182

Han så Vilde og Sana mase om det i kantinen. Satset vel på at han skulle dukke opp også, da.

183
Så navnet hans

På lista vel. Samme som Emma, forresten

184
Ikke lista

Men navnet til Even var skrevet opp som det fjerde elns, etter vilde og sana. Så det må jo si at han har meldt seg på lista tidlig for å komme så høyt oppe, uten av navnet til Isak sto der. Så det kan ikke ha vært på grunn av lista.

185
Flower?

Dette er så sant. Rart det hvordan vi godtar og aksepterer mennesker som er annerledes i SKAM verden. Lytter, ser etter og blir nyskjerrig. Innrømmer når en kanskje tenker "feil".

Syns foresten dette er et herlig klipp ❤️ Even joina kosegruppa pga Isak ❤️ Men nå må gutta begynne å prate sammen. Kan ikke ha sånn i det skjulte lengre (som passe på avtalen) ? Men såg ut dom Even syntes det var litt godt og da ❤️

Litt bedring er godt å se, men fest på fredag blir kanskje for mye å ta innover seg for Even som nå har hatt 1 god dag ❤️❤️ Men kjekt å se dem sammen da❤️❤️

186
Vi tar en dag av gangen❤️

Føler dette er en beskjed til oss om at det går mye bedre?? 60 minutter på en time x 24 timer. Er ganske mye bedre enn ett minutt av gangen❤️❤️❤️

187
Her??? På freda??? Panikk?

Man kan føle panikken til Even når Isak nevner gruppemøte i kollektivet. Men ser han samler seg fort og finner en utvei. Stakkar som han jobber med seg sjøl? Som om msn kan se at han tenker "shit shit shit, det er jeg ikke klar for..... Men klart Isak må få ha julesamling, jeg får finne på noe". Så kommer han på at han kan reise hjem og Isak stiller ikke spørsmål, bare betrygger han med "vi tar en dag av gangen". Da ser man at Even letter og er evig takknemlig for at det er chill.
Mulig han er vant med at Sonja pushet han, for hun "visste alltid best". Han har nå funnet Isak som ser og forstår og godtar tingenes tilstand????

188

Så forresten nettopp om igjen klippet "Går ned på chicks" der Even og Isak veksler blikk mens Vilde spør Even om å bli med i kosegruppa. Like etterpå, og rett før Vilde kommer bort til guttegjengen, så kan vi så vidt høre Even sin stemme i bakgrunnen. Han sier noe sånt som "Har du fått med deg..." (ca. rundt 1.30 ut i klippet). Vi så jo alt da at det var en gjensidig interesse, men det er spennende at Even tydeligvis har jobba mye mer målrettet i kulissene enn vi kunne ane. Veldig romantisk!

189
Even har dukket opp flere steder

Even ville jo også vorse med Isak før Halloween. Man skjønner jo da at Even må være litt interessert❤️

190

Det er klart Even kommer på fredag. Men for at det skal bli ekstra fint når han kommer, er han han nødt til ikke å være der i utgangspunktet. Dette er PERfekt (akkurat som caribbean jerk bbq)!

191

Elska den kommentaren om at han joina kosegruppa pga Isak. Jeg snappa opp den tanken fra en kommentar her for en dag eller to siden, og hadde ikke tenkt på det før. Men jeg så om igjen det klippet fra det første kosegruppemøtet i går kveld og da oppdaga jeg at Even kikka inn i speilet for å se på Isak da han vaska hendene. da gikk det opp et lys for meg. Jeg har trodd hele tiden at den episoden med at han tok alle tørkepapirene var et tidlig hint om at han hadde pipolar, men det har skurra litt, for det er jo mer tvangstankelignende og det har jo ikke noe med bipolar å gjøre. Jeg har liksom ikke fått det til å henge sammen. Men i går så jeg det blikket og da skjønte jeg at han bare gjorde det for å fange interessen til Isak. En så nydelig og diskret liten detalj, og så nydelig spilt! Fantastisk å få denne bekreftelsen i dag!

192
#teamtruelove

Han kikker på Isak idet han kommer inn og får en bolle, og når de reiser seg opp for den kjærlighetsleken også.

Lurer på når første gang Isak la merke til Even var jeg. Tror ikke det var i Går ned på chicks, antar det var en eller annen gang før sesongen starta.

193

Han sier i klippet i dag at han så han første skoledag. Klippet Går ned på chicks er første gang Even dukker opp og de får blikkontakt, men det er vel neppe 1. skoledag. Det kom jo ut i oktober og det blir snakka om alle førstisene som kom på festen lørdagen før. De kunne vel neppe kjenne førstisene før skolen starta. Så Even hadde nok allerede falt for Isak da han dukket opp første gangen.

194
#teamtruelove

Nei jeg mente Isak. Tror ikke den blikkvekslingen vi ser på første mandagen er den første som skjedde. Isak ser ut som han har lagt merke til Even tidligere også, når han sitter der med kompisene, og pirker litt i bolla og så stjålent kikker bort på Even. Antar han allerede var betatt av Even på forhånd. Men siden når...?

195
kosegruppa

å man ser det allerede når Even kommer inn på kosegruppemøtet, hvordan han kikker bort på Isak, setter seg rett ved ham..

196
Erle

Akkurat samme som meg, O, jeg så det også på kommentar her om dagen og hadde ikke tenkt på det før. Mener det var teamtruelove som skrev så fint om alle tingene Even gjorde fordi han var så interessert i Isak.

197
Vigdis

Under hvilket klipp lå denne kommentaren fra teamtruelove? Hadde vært fint hvis noen vet!

198
Erle

Vigdis; den kommentaren fra teamtruelove som jeg refererte til ligger under O Helga Natt og gjelder 21:21. Det er litt mange kommentarer der, men heldigvis har vi Ctrl F =)

199
Qhah

HAHAHAHA, da linn gikk så even på ræva hennes

200
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

SÅ MYE KJÆRLIGHET!! HELT FANTASTISK Å SE EVEN LE OG SMILE IGJEN❤️

201
SKAMspent

Jeg har ventet siden mandag på de 4 minuttene der <3

202
Evak

Ok, nå føler jeg det er ganske klart at Linn er sesong 4❤️

203
Linn

Kanskje det kommer til å handle om Linn, og at det er greit å være introvert ?

204
HalT

Tror også det blir Linn. Bla. skriver Even til Linn at 2017 blir ditt år. Og ensomhet er jo en av vår tids største tabuer og dermed Skam-belagt.

205
Linn

Hun gaar jo ikke paa nissen, trodde det var det, det handlet om? Ungdommer paa nissen? eller?

206
husk på målgruppa

nå er jo målgruppa først og fremst tenåringer, og linn er jo en god del år eldre enn isak og de andre. tviler på at de kommer til å forlate nissen. tipper enten sana eller jonas får neste, og så får vilde sesong 6

207
Irmis

Jeg håper det blir det jeg. Da har jeg noen å relatere til.

208
Maria

Men hvorfor skal det være Linn? Hun sitter på rommet hele tiden og har tilsynelatende ingen andre venner enn de andre i kollektivet. Det hadde blitt en veldig, veldig kjedelig sesong.

209
til Maria

Jeg er enig med deg Maria. Linn tror jeg er litt kul men hun er for gammel for denne serien også. Til deg T... Jeg var veldig pop 16-17-18 års alderen med mange venner. Tror ikke mitt liv hadde vært så spennende lage TV serie om. Trygg familiesituasjon, masse venner, kjæreste fra 17-20 som var bare snill.... Så ikke ta alt så personlig.. SLAPP av,,, ikke ta deg selv så høytydelig. Folk må ha lov til å si noe om karakterende her. Jeg misslikte Eskild en periode da han skulle gi bort klærne til Noora for et ligg

210

Klart folk skal få si noe om karakterene, "til Maria"! Og jeg mente ikke at du ikke skulle det, Maria 🙂 Det jeg mente var at nettopp det med å kunne kjenne seg igjen i fiktive karakterer kan være ekstra viktig når man ikke føler at det finnes så mange karakterer som speiler det en selv føler eller opplever (jf. alle som sier at de endelig har noen å kjenne seg igjen i i Isak, Sana osv.). Da jeg gikk på vgs tenkte jeg f. eks. at folk ville syntes mitt liv var utrolig kjedelig - senere har jeg skjønt at det er ganske mange som lever slik jeg gjorde da, og som sikkert også gjerne skulle sett at ikke alle tv-karakterer tilsynelatende har (eller umiddelbart i historien får) en stor, støttende vennegjeng. Det er jo sånn virkeligheten kan være, og Skam har vært veldig virkelighetsnært hittil 🙂 Et fint og stabilt liv, et skikkelig kjipt liv, et sted midt imellom...jeg tenker at de flestes liv kan bli interessante historier, jeg 🙂

For øvrig er jeg enig i at Linn neppe kommer til å få sin egen sesong, og det er helt greit for meg. Personlig tror jeg det blir bra samme hvem de velger.

211

Synes det er litt trist at du synes det hadde vært kjedelig med en sesong om en person uten så mange venner, Maria. Som en som knapt hadde noe sosialt liv på videregående kan jeg love at jeg ønsket meg noen å kjenne meg igjen i på tv eller film, men var helt sikker på at alle ville synes et liv som mitt var så kjedelig at ingen ville se på det. Men det er jo nettopp noe av det Skam gjør så bra: Får oss til å se ting fra et nytt ståsted og se at alle mennesker er interessante hvis man bare blir kjent med dem 🙂

212

Jeg tror det blir om Linn og at det vil handle om ensomhet

213
lonely baloney

Er nå Linn egentlig så ensom? Hun og Eskild er jo et av de sterkeste parene i denne serien.

214
Psykisk

Tviler. De har jo allerede om psykisk sykdom i denne sesongen, tror ikke det blir hoved tema neste sesong.

215
?Er ikke sikkert Linn sliter psykisk da.

Er slett ikke sikkert at hovedproblemet til Linn er et psykisk problem/sykdom. Det virker jo som hun har initiativ og ikke unngår å være med andre når hun orker.
Tror kanskje Linn kan ha en fysisk sykdom av noe slag som hun ikke har fått diagnostisert enda. Som fører med seg ekstrem utmattelse og annet

216
Jeg var

før den 500-liken, da jeg reloada siden var det plutselig over 800!

217
Tone

Even dro på kosegruppa kun for å møte Isak! *smelt* ❤❤❤
Var så godt å se han smile igjen ?
Håper han blir med på litt av festen ELLER at Isak blir med på middag også går de tilbake til festen etterpå.
Isak og Even ass! Digger det!

218
xoxo

Ja, det blir en sørgelig avslutning hvis Even rett og slett ikke er med..... <3 🙁

219
Jeg døde

"Så deg første skoledagen"

220
YEY!!! :D

ÆÆÆÆ 😀 😀 😀

221
Slutt

Slutt med det forbanna first greiene

222
Bruno

GOD IS SO GOOD WITH US YALL! LOOK AT THOSE 2 BEING SO IN LOVE

223
Helt perfekt ?

Jeg VISSTE at Linns påpassing av Even ville ende i koe gøy! Og han virket litt rørt av at Isak hadde arrangert kollektivet til å passe på seg. Tenk at Even deltok på kosegrupp for å treffe Isak! Og så rødmet Isak når han sa det. Helt nydelig de to! Virket dog ikke som at Even syntes det var så fett med kosegruppetreff på fredagen.. men kanskje har han godt av å treffe foreldrene igjen også. Bare vi får den Evak-avslutningen som vi behøver ?? Alt er LOVE. Alt er cool. Alt er perfekt. Det blir jul i år også ?? Nei, jeg tar det IKKE kuli!

224
Tørn

så deilig å se Even og Isak smile igjen!
Men Even må IKKE gjøre noe for å skade seg, da går jeg til grunne. Isak og jeg kommer til å gå til grunne hvis noe skjer med Even

225

? Fineste Isak og Even ❤️

226
Uff..

Isak skulle spurt Even før han sa ja til å ha festen ?
Men herrefred, de er så nydelige sammen ❤️

227
Tenkte først det samme,

men så kom jeg til å tenke på at det ikke er bærekraftig i lengden at Isak ofrer alle sine ting og tilpasser seg 100% til Evens sykdom. Han må få gjøre ting som er morsomt for ham også, ellers vil han fortape seg helt i støttekontakt-rollen. Syns dette lover godt for den fremtidige balansen i forholdet, egentlig =)

228
Er ikke helt enig i det

Synes det er fint at Isak tok en avgjørelse om å ha julesamling for kosegruppa hos seg uten å spørre de andre og Even, han har innsett at han har et liv der han er sjefen/regissøren. Even tilpasser seg og sier at han drar hjem til mamma, good for him, han tar sitt valg. De tar en dag av gangen??

229

Han burde ha spurt de andre i kollektivet. Det er vel en normal ting å gjøre når man bor sammen.

230
Myyy

Dette är det finaste ?

231
Elsk

ÅÅÅååå, så nyyydelig!!!!!
Oppdaget at jeg satt å smilte fra øre til øre....
Får ikke nok!!!

232

"bare ta en dag av gangen", "jeg liker å se deg le", "jeg så deg første skoledag" <333 bare drep meg nå. death by isak og even som er søte onsdag kl4

233

JEG KAN RELATERE FOR Å SI DET SÅNN

234
Even er ikke deprimert lenger

Even er ikke deprimert lenger. Ingen deprimerte smiler -sånn- med øynene, selv om det er til deres kjære.

235
Fortsatt deprimert

Even er helt klart fortsatt deprimert. At han smiler er et tegn på at han har det bedre, men se så engstelig og urolig han blir når Isak forteller om kosegruppe-"happeningen" -han trenger fortsatt ro -og se hvor mye Isaks "en dag om gangen" betyr for Even.

236

Er vel dessverre ikke helt sånn det funker! Nå er jo depresjon også ulikt for ulike folk, og det kan for så vidt være ulikt for den enkelte også i ulike omganger. For meg, så var jeg veldig deprimert en periode for en stund siden. Jeg dro på jobb fordi det var det eneste som holdt meg gående, og jeg virket helt normal der - smilte og lo med kolleger, osv. Men kunne sitte en halv time i bilen før jeg orka å gå ut hjemme, klarte ikke lage middag, satt bare på sofaen og stirra fremfor meg og følte at livet mitt bare var en uendelig, uoverkommelig rekke av helt like dager som smelta sammen som en ugjennomtrengelig grøt. Basically: ting er komplisert. Å være deprimert kan slå ut på mange måter, men man kan også på en del områder virke helt "normal". Og heldigvis finnes det også mindre dårlige dager i en depressiv periode, og det blir gjerne kortere og kortere mellom disse mindre dårlige dagene helt til ting plutselig ikke føles som om man sitter fast i en hengemyr lengre 🙂

237
Depresjonsramt

Nu har eg depresjon og eg kan smile, med øynene :). Men alle depresjoner er forskjellig og det er det der er forbandelsen vet denne sykdom.

238

Kan godt smile og le og ha gode øyeblikk selv om man er deprimert men det er et fantastisk godt tegn. Det er godt at ikke alt føles tungt og gledesløst hele tiden.

239
Helt feil

Det viktigse kjennetegnet på depresjon er ikke tristhet, men stor mangel på energi/kapasitet og tomhetsfølelse.

Når jeg selv er deprimert har jeg gode dager og dårlige dager. Jeg passer på å gjøre morsomme ting når jeg er deprimert, for det blir mer levelig - det er ikke det samme som at jeg er frisk. De fleste blir overrasket når jeg forteller at jeg er deprimert. Min korteste depresjon varte to måneder, den lengste i to år. Så det er farlig å generalisere, og en depresjon er ikke over på ei uke.

240
Depresjonsramt

Nøyaktig!
Eg har mine gode dager og dårlige dager! Apparently sier min psykolog at eg har hat min depresjon i nesten 10 år og eg har ikkje kjent til min depresjon før nå! Eg har bare ikkje hatt noen energi! Som "Helt feil" sier, det er farlig å generalisere depresjon! Det er så forskjellig frå person til person!

241
Snupp

Tull.
Depresjon er også mye forskjellig. Man kan være fryktelig langt nede - sånn at man ikke orker å pusse tenner fordi man blir utslitt, eller at man tror man er et null og vurderer selvmord daglig - og likevel elske noen og smile og tro på det når man er med dem.
Even er bipolar og vil per def komme opp igjen etterhvert uten hjelp, kanskje nå (det kan se sånn ut), kanskje det tar mer tid.
At han ikke er sikker på om han vil på fest kan ha flere grunner: at han fremdeles er nede, at han er fysisk sliten (en lengre hypoman/manisk periode tar på!), eller at han er på vei inn i en god periode og er redd for å komme for høyt opp igjen.

242
Rutsjebane

Depression en som en rutsjebane, som går op og ned. Man kan have gode og dårlige dage. Gode og dårlige timer. Endda gode og dårlige minutter. Man kan sagtens være deprimeret, og samtidig smile eller le. Det ligger ligesom på overfladen. Dette skal ikke forstås som pessimistisk - det er fantastisk at Even har det bedre - men man er ikke kureret bare fordi man smiler eller ler, og virker glad for en stund udadtil.

243
Svensk

Stämmer inte alls att han inte är deprimerad längre. Trots en depression kan man känna glädjekänslor och andra positiva känslor i stunder. Den övergripande depressionen försvinner inte för det.

244
Man kan smile og likevel være deprimert

Man kan smile og fortsatt være i en deppressiv periode. Jeg tror Even har en god dag, men er ikke nødvendigvis ute av depresjonen helt ennå. Deprimerte kan også se ut som at alt er ok, men så har de det helt forferdelig inni seg. Så jeg synes vi skal ta det som et godt tegn at Even smiler, men det er for tidlig å si at han ikke er deprimert lenger..

245
Feil

Det stemmer ikke. Man kan være dypt deprimert men fortsatt ha veldig sterke følelser for noen.

246
Rutsjebane

Man kan godt være deprimeret og smile, endda grine. Depression er lidt som en rutsjebane, som går op og ned. Man har gode og dårlige dage. Gode og dårlige timer. Endda gode og dårlige minutter. bare fordi man ler, betyder det ikke at man er "kureret".

247

Han har ikke spurt noen tror jeg. Hva kommer Linn til å si?

248
Måka

Even har en god dag idag.
Å bli bedre er likevel en sikksakkstrek, ikke en rett linje oppover.

249

man kan godt have gode stunder og dage, selvom man er deprimeret... sådan som jeg har forstået det kan depression efter en manisk episode tage flere måneder... tror ikke det er realistisk at han er kommet sig over det på et par dage, desværre.. (ved ikke, for jeg har ikke sygdommen, det er bare hvad jeg har læst mig til)

250
Langvarig

Hvis depresjonen varer så lenge som du antyder kan det spøke for dette skoleåret også for Even. det betyr kanskje at Isak og Even blir russ sammen i 2018

251
andhel

næmen så koselig ?❤️ Det var helt nydelig!

252

Så fint at jeg smilte fårete gjennom hele klippet. På jobb. ❤️

253
❤️_❤️

Det første jeg gjør når jeg trykker Avspill, er å sjekke hvor langt klippet er.

254
Johanna

Jaaaaaa <3 Räddade min dag det här, haha

255
Herlig!

Herlig med en bekreftelse på det vi egentlig har hvist lenge:
Even ble bare med i kosegruppa for å bli kjent med Isak <3

256
Tilda

YEAH BOY

257
Var nok ikke tilfeldig han var på trikken heller

Tenker jeg! Even din luring. Var jo når blikkene deres møttes første dag... og gøy å tenke på at Even likte Isak så godt fra første blikk! Dette blir årets fest nå på fredag. Bli med da Even! 😀

258
Elsk

ÅÅÅååå, så nyyydelig!!!
Sitter og smiler fra øre til øre...
Får ikke nok!!!!

259
RainbowJ

Fuck my emotions are destroyed. Words can't describe how happy this clip makes me feel. I fucking love Isak & Even ❤ and Even is finally smiling and laughing again and Isak says that he loves when he is smiling OMG ? I CANT DEAL!!

260
Fy faen..

Jeg har ikke ord , disse to her ass. Hvordan skal livet mitt bli uten dette?

261
linnea

jag skriker rakt ut!!! Even gick med i kosegruppa för att träffa Isak, jag visste det!!!! aaahhh mitt hjärta! och att äntligen få se even le och skratta <3 och even och linn är fan goals lääggg aaaaav jag döööör <3 <3 <3 <3

262
Mariann

Jeg fatter det bare ikke. Hvordan er det mulig for to unge, uprøvde skuespillere, uten nevneverdig erfaring, å ha DENNE kjemien? Hver for seg er Henrik og Tarjei fantastiske skuespillere, men sammen er de faen meg dynamitt. Vi tror på tiltrekningen, på omsorgen, på forelskelsen. De overbeviser både med det de tør å si til hverandre, og det de ikke helt tør å si. Det er helt hypnotisk.

Som alle andre vil jeg ha MER Isak og Even, fordi det er fantastisk å se på. Men jeg merker at jeg også krysser fingrene for at Tarjei og Henrik kommer til å spille mot hverandre i fremtidige historier også, fordi de gnistrer når de er sammen i en scene. Helt utrolig.

263
Uprøvde skuespillere Hallo!

Når du velger dramalinjen på Nissen så har man kanskje vært borte i noe med skuespill eller teater som barn. Eller har noen i familien som er skuespiller. Og man lærer mens man er elev på Nissen + at du har vært med i Skam fra før .Og han andre har faktisk spilt i Halvbroren + vært på kurs i New York for å lære en spesiell metode i skuespillerfaget.

264
method acting...

Hvilken metode?

265
Hjernen er ikke alene lenger

Men folkens, helt serr! Noen som merka hvor store pupiller Isak har i denne klippen? ?

266
Mycket intresserad

Ja - det har han i det göra klippet också . Tänkte exakt samma som du. Det är ju speciellt.

267
Det slår gnister

Jeg er så enig med dig! Tarjei får virkelig mig til at føle ALT, hvad Isak gennemlever. Han er et naturtalent, og det er en gave i sig selv at se ham spille. Der skal et stort talent til at matche hans præstation, og Henrik Holm spiller Even helt fantastisk godt. Han formår at afsløre, at noget ikke helt stemmer med et enkelt blik, en lille ændring i stemmen og den mindste bevægelse, men uden at afsløre for meget. Han tilføjer nøjagtig den rette portion mystik omkring Even. Han har formået at spille alt fra 'normal' til manisk og deprimeret. Jeg er virkelig imponeret - særligt over den måde han spiller sammen med Tarjei. Tilsammen har de en utrolig kemi, der skinner langt igennem skærmen. Den intimitet og nærhed, de kan få frem, vil jeg næsten kalde magisk. Jeg får kuldegysninger, og det slår gnister, når de to spiller sammen. Så ramt i hjertet!
Sæson 3 er et helt mesterværk - et stykke kunst på højeste niveau. Julie Andem har igen udfordret sig selv, og hun har endnu engang formået at overgå sig selv. Kæmpe applaus til hele holdet bag SKAM. Jeg kan kun citere Even: "Wow, du slutter aldri å imponere"! Tak <3

268

Ja, da har det kommet et nytt klipp jeg kan se 50 ganger uten å bli lei. Og tro meg, jeg vil se det 50 ganger!

Dette er var så vakkert. Even skjønner at Isak har fått kolkektivet til å passe på ham, men han blir ikke sint eller no'. Tror han faktisk synes det var fint, for det er jo ikke noe galt i å bli passet på. Alle kan trenge det innimellom.

Og når Isak sier det blir julesamling med kosegruppa og Even backer ut og sier han skal hjem og bli der en stund, så lar Isak han gjøre det. Han er trygg på Even og så skjønner han at det kan bli mye med samling og mye folk, så han sier de magiske ordene: "en dag av gangen".

Og de blikkene/kysset fra Even på slutten... en kjærlig takk fra Even til Isak, fordi han forstår og tar det chill med han. Ikke noe stress/press. Ikke noe kontroll, bare en dag av gangen. På Even's premisser.

ALT ER LOVE ?????

269

Jeg finner ikke igjen den kommentaren jeg tenker på, men det var noen som kommenterte her en dag nylig at kanskje dette med påpassingen ikke er så negativt for Even som vi tror, men at det er en liten parallell til Jacuza-meldingen som Noora sendte i siste episode i forrige sesong. Da var hun (og vi) redde for at William skulle bli sint, men så ble han ikke det, for han tolket det som et tegn på hennes kjærlighet. Slik ble det også denne gangen. Vi har alle vært redde for at Even skulle bli skremt eller såra fordi Isak fikk alle til å passe på han, men så ble han ikke det for han skjønte at det var fordi Isak elsker han. Så den som skrev den kommentaren fikk tydeligvis rett, hvem det nå enn var.

270

KAN NOEN SOM ER DER OPPE I FILMBRANSJEN SE DETTE OG MAKE IT REAL PLS

271

Kunne ikke vært mer enig! De er jo helt magiske sammen, man merker og føler det i hele kroppen!

272

Bare ja.

273
Smulan

THIS THIS THIS!!! ALL OF THIS! Åh jag är enig med allt!

274

takk!

275
Titti

Jeg kjenner at jeg ble litt irritert på Linn fordi hun viste så tydelig at det var bare stress for henne å være med Even men hun er sikkert syk hun også og sliten. Godt å se Even smile og le ihverfall ? Håper inderlig at han blir med på fredag. Lurer på om Isak har husket å sjekke med Linn. Hun orker jo ikke at det er mye folk og lyder. Eskild og Noora regner jeg med at det er greit for. Håper vi får et klipp til før fredag og at fredagsklippet er ekstra langt. Nei, kommenterer ikke for fort. Slutt å be meg ta det kuli...

276

Jeg tror at Linn var bare sarkastisk. Hun syntes egentlig at det var kjekt å være med Even. Og så i tilegg til det tapte hun spillet og ble kanskje litt sur;)

277
Heeeelt uenig

Jeg tenkte tvert imot at Linn hadde kost seg innmari sammen med Even, men ville skygge banen fordi hun skjønte Isak og Even burde få hvert sekund med Even i godt humør for seg selv akkurat nå. Og at hun prøver å tone ned hvor kult hun har hatt det ved å late som om hun syns det var stress. Dessuten at hun kanskje er litt nervøs, og dermed kommer i skade for å avsløre vaktordningopplegget. Linn er da også skjønn!

278

tenker egentlig at Linn så ut som å ikke ha det så verst sammen med Even. Kanskje godt for henne også og komme seg ut av huset og bare ta et spill FIFA med en ny venn. Tror hun bare klagde på at hun var sliten og sånn når Isak kom for å ha en slags "unskylding" for å dra og dermed la de få være alene. Pluss hun ville sikkert tilbake til senga uansett. Tror likevel hun hadde det morsomt med Even, nå som han smilte og lo og ikke var helt nede. Godt for dem begge 😀

279
Jeg tolket det motsatt

Min opplevelse var at Linn likte å henge med Even, og sa sånn fordi hun følte at Isak kom og forstyrret dem, at moroa var over. Tror Even forsto det ?

280
Titti

Dere har sikkert rett ? Ble først så glad for å se de to ha det moro og Linn så ivrig men så greide hun å ødelegge det litt men jeg mistolket det sikkert. Ble jo livredd for at Even skulle bli skikkelig lei seg men det gikk helt fint.

281

Magisk ❤️

282
isak❤️Even

Isak blir med Even til foreldrene i morgen❤️❤️❤️❤️❤️❤️

283
Anna

onsdag idag, kjære deg;)) ahha, tror også det er torsdag