Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

762 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Isak og Even

Er trist at sesongen snart er over, håper at guttene får en lykkelig slutt ❤️

2
Ingrid

Helt ærlig, er ikke dette en lykkelig slutt? Isak har gått fra å være usikker og alene til å ja du ser det nydlige klippet vi kommenterer under? Evak kommer til å vare, for det de har er ekte kjærlighet. Jeg må inrømme at jeg feller en liten tåre (kødda jeg gråter som en foss) når jeg tenker på at vi ikke skal få følge de så tett lengre. Det er noen røde tråder, men det er jo en hel sesong til der det helt sikkert blir nøsta opp. serr nå begynner jeg å gråte igjen trodde ikke det var mulig det er bare en serie men det er så nyydelig. jeg har nesten blitt forelska i Even, gjennom hodet til Isak fordi man kommer så tett inn på isaks tanker og følelser. uff jeg kommer til å savne denne sesongen ..... men poenget mitt var egentlig at dette er den beste slutten vi kan få (hvis det ikke blir føkka opp i morgen, noe jeg ikke tror) <3

3

Nope, ikke trist. Artig så lenge det varte. Nå må folk gå tilbake til livene sine..

4

Enig. Nå skal det bli deilig å leve mitt eget liv igjen.

5
Teamisakogeven

Ja, la det bli en fin fest i morgen! ❤

6
Skam er slutt

Sesongen er over, dette var siste klipp.

7
Svar : Skam er slutt

Hvorfor tror du det?

8
linnea

till "skam er slutt" : nej sista klippet kommer imorgon

9
Teamisakogeven

Nei, det tror jeg ikke! Hvorfor skulle de avslutte med dette klippet? Nei, vil ikke tro det ? Even+Isak=❤

10

Nei, må da komme et i morra, eller betydde det at Isak gikk vekk at det er slutt og vi fikk et hint om at fra nå av er det en av de andre guttene som overtar? Kan ikke være sånn slutt vel? Vi må få klipp i morgen og men kjenner jeg ble bekymra for sendetiden er jo egentlig brukt opp. Hva tror dere?

11
Xoxo

I så fall: Da er det Magnus neste, om SKAM følger tidligere mønster!

12
Mary

We all wish for a happy ending for the boys ... I'm withh my fingers crossed.

13

Enig. Men det akkurat som om Andem ikke har no mer å fortelle oss nå, at hun tuner oss ut. Faktisk usikker på om vi ser Even i morgen. At alt som skal sies der er sagt.... liker ikke. Så mange prater vi ikke får ta del i om Even spesielt. Og nå gikk Isak bort, mens gutta sto igjen. Var ikke det rart at vi ikke ble med Isak? Har Magnus overtatt som hovedperson allerede? Åhr, jeg vil se Isak og Even i morgen????

14

I klippet hvor Isak forteller Magnus om at Even er bipolar ser vi kun Jonas og mahdi først, Isak kommer inn litt etterpå. Så jeg tror ikke det trenger å bety at Magnus er neste ut siden vi ikke følger Isak når han går.

15
Creepy nattbord

Ikkje heilt på same måte.
I "Klikka" så ser/høyrer vi Jonas og Mahdi igjennom Isaks. Mens i dette klippet har Isak heilt borte.

16

husk at det ble lagt ut bilde av alle på settet for en stund siden, fra da de spilte inn juleavslutningen. Even var der, even kommer nok i morgen og ass

17

men Sana är inte med på bilden...

18
Bilder?

Vart finns dessa bilder någonstans? hemliga updates?

19
Måka

Takk, :), for at du minna meg om dette. Da er det kanskje håp for et klipp i morgen også. For dette kjentes for symboltungt for meg.

At isaks fortelling ikke skulle avsluttes med fest, men med hverdag. Vi vet jo at hverdagen kommer. Hverdagen med even som ikke alltid er i form. Hverdagen som inneholder folk som gjør et for stort nummer ut av legninga hans, og venner som ikke helt forstår at de har ulike utsiktspunkter. Det blir ikke alltid lett. Men vi ser at han takler det. Jeg ser symbolikken. Den er ikke dum.

Men

Jeg håper du har rett, og at vi får en lettere slutt. Med magnus som ikke ditsjer isak likevel, og even i armkroken til isak. Og vilde. Søte, nervøse vilde.

20
#teamtruelove

SELVFØLGELIG blir det klipp i morgen. En fredag uten skamklipp (ok fnis det der får stå selv om det ordspillet ikke var tiltenkt) du liksom?! Ikke i *noe univers som helst*!

Så klart er det ikke tilfeldig at de vil vi skal bekymre oss for om Even skal orke fredagens program. Så klart er det ikke tilfeldig at vi nå har fått omtrent akkurat så mange minutter som en vanlig litt knapp episode utgjør. Så klart er det ikke tilfeldig at vi ser Isak gå bort, og Magnus spørre om de skal ditche ham. Det er jo fordi Andem gjerne vil playe oss i det lengste. Og playet har vi blitt, gjennom denne sesongen. Så til de grader. For all del. Men dette her er bare å se for hva det er: et siste forsøk på å holde oss i ånde til målstreken. Og kanskje lure oss litt på hva fredagen skal bringe, som vanlig. For det er virkelig hevet over en hver tvil at i morgen blir et eller annet skikkelig fint. Jeg ville ikke bli det minste overrasket hvis det viser seg at de 45 minuttene vi ikke fikk sist episode skulle vise seg å dukke opp denne uka.

21

TAKK #teamtruelove ❤❤❤❤

Har brukt siste uka på å forberede meg mentalt på at fredag er det slutt at tanken på at dette var det siste har gjort meg trist i kveld. En slik avslutning føles så brått og kaldt! Følte meg avvist, rett og slett!!

Nå har jeg trua på en mykere avslutning på den skjønne kjærlighetshistoria ???

22
Måka

Takk for at du får meg til å føle meg litt dum og lettlurt. ❤

P.s. en ting jeg lurer på om ikke var med i romeo og julie-oppsamlingskommentarene tidligere (får ikke sjekka pga mobilen ikke vil oppføre seg) Nevnte du at Romeo er søvnløs og deprimert i starten, helt til han finner kjærligheta? I det tilfellet er det isak rom er romeo.

23
#teamtruelove

Sjekk ut teorien til Evenlina et godt stykke nedpå her om hvem som blir hovedperson i sesong 4. Den er kjempekul. Håper den stemmer.

24
Måka

Mmm. Jeg har tenkt det samme. Men faktisk liker jeg tanken på Magnus nå. Alle de vi har sett tidligere har jo hatt draget. Eva som har type og likevel klarer å playe gutteChris så til de grader. Nora som gjør motstand hele veien, men som har noen som halser etter henne. Isak, som har som problem at det er feil folk som er forelska i ham. Men så har vi magnus, da. Greit. Vi får mange hint om at Vilde er interessert. Men det hadde vært fint, syns jeg, med en sesong hvor poenget var at hovedpersonen ikke er spesielt heit. Ikke har en væremåte osm gjør at folk går rundt og svermer for ham.

Jeg likte hvordan denne sesongen viste en isak som ikke var spesielt hyggelig eller likbar i starten. Og jeg vil gjerne se en sesong om magnus som ikke har draget. Den yngste og mest uerfarne i gjengen.

Klart jeg gleder meg til en sesong med Jonas. Men jeg er klar for Magnus eller Vilde nå.

25
#teamtruelove

Nei det hadde jeg ikke tenkt på!

Men er han ikke egentlig deppa og søvnløs fordi han er så innmari forelska i ei anna dame som har tenkt å bli nonne eller et eller annet?

Dum og lettlurt: nei! Følelsesmessig engasjert i en sånn grad at det er umulig å ikke bli totalt sjarmert av det: ja! Det er jo da Julie får taket på deg. Pluss at hun vet *virkelig* hva hun driver med.

26
#teamtruelove

Klart Andem må sette alle kluter inn på å frike oss ut nå. For det er jo den siste fredagen. Og vi vet jo at siden denne briljante serien avlutter fokuset på hovedpersonen så vil vi få en fin avsluttning og ikke noen cliffhanger. Både sesong en og sesong to viser jo det. Hun lar ikke hovedpersonen bli henge i lufta. Hun lander dem pent og grundig, etter at hun har tatt dem med på en skikkelig runddans.

27

Jeg er ganske så sikker på at det blir en bra slutt. Det er stilen vi har hatt i tidligere sesonger, selv om det ikke har vært 100% happy ending (eva og jonas slo opp, william skulle i fengsel). Vil tro avslutningen blir bra, rolig, ganske behagelig, selv om den kommer til å legge opp til neste sesong og vi får hint om neste hovedperson.

28

Hvor kan man se det billede?

29
Dig deeper

Mye sies i dette klippet.

30
Slapp av

Ta det kuli dere, det blir en sykt fine scene med Even og Isak i morgen, jeg lover <3

31
Tobz

Jeg håper du har rett.

32
finale

trokke det.

33
Teamisakogeven

Ja, la det være slik! Vi må få mer i morgen! Det kan ikke være slutt nå. Even+Isak=❤

34
roriiiis

First!

35
Mah-Noor

jeg har feels.

36
Mah-Noor

Jeg shipper evak utrolig mye.

37
Mathilde

Don't we all? Haha de er så søte

38
Mah-Noor

gutter bange. Same

39

❤️❤️❤️

40
Mah-Noor

liker hvordan jentene stirrer rett rfemover uten noe uttrykk

41
Matilda

Så stolt över Isak <3<3<3

43
Lilja

A propos den fjerde veggen. Even og Isak minutt for minutt er sånt shit du kan selge til NRK ?

44
For noen gutter!

Jeg ler meg I HJEL. Fantastisk, NRK!!

45
wikki

fikk sånn 100ganger bedre humor nå as? digger isak❤
(jeg kommenterer ikkje for fort)

46
andhel

Hahaha, så gøy!!!

47

Jeg døøøør av latter ...!!!! Skaff dere chics sjæl..

48
❤️????

Herlig Isak ❤️

49
Haha

Haha

50
Lættis

Hvorfor vil ingen bænge meg!? I feel you Magnus
Og Jonas high five lissom ?? Visste vi det ikke. Isak har nok likt Jonas veldig godt tidligere.
Digger å se Isak så trygg og selvsikker #goals

51
Æssak

Hadde jeg vært Magnus, hadde jeg syntes Isak kunne roa seg litt med despe-kommentarene sine. En som allerede har glemt hvordan det er å få ved kasta på usikkerhetsbålet... Bedre å være straight up å si drit i å være klein med de homsespm enn å burne tilbake på det som svir mest...

52
Hvorfor skal Isak roe seg?

Han svarer da bare helt ærlig. Skulle Isak si til Magnus at han ville pule han, for å være hyggelig?? Hvorfor er Magnus så skråsikker på at Isak ville det??? Dette er bare en greie straighte gutter har. De tror alle homser vil ligge med de. Dream on!! Synes det er kult det Magnus tar opp, men da får han også tåle ærlige svar. Det fikk han. Isak sa også: "Du er så desp. Det er sånn det er." Får håpe M tar til seg denne og roer seg litt ned og blir mer "laidback". Da vil jeg tro han kan dra litt damer.

53
De er gode kompiser så de fleiper mye

veldig dumt av Magnus å snakke om sexlivet til Isak på den måten og da snakke om hvem Isak har lyst på mest her jo egentlig helt på tryne. Så han fortjener kommentarer tilbake. Men det Magnus sier høyt tenker mange folk så bra at SKAM tar det opp og viser oss at dette er idiotiske spørsmål. Det jentene viser også er jo litt dumt ... De burde invitert gutta uten å nevne Isaks forhold til Even..

54

Hvorfor er det så rart at Magnus spør om hvem Isak helst ville hatt sex med ? Hadde gutta vært både gutter og jenter hadde dette ikke vært rart å spøke med i det hele tatt -heller ikke om det bare var jenter.

55

De pleier jo å være frekke med hverandre. Og han gir ham på en måte råd også, da. På sin egen frekke måte.

56
Stine

Men det tror jeg altså bare er sjargongen deres. Magnus har jo også sett Isak ganske ydmyk og usikker, når de har snakket om Even og bipolaritet, og spøken har også gått i Isaks retning alle gangene han "skulle noe med familien". Jeg velger å håpe at i en setting hvor Magnus hadde søkt Isak på samme måte som Isak søkte hjelp når han prøvde å ta kontakt med Even, da ville Isak også stille opp tilbake 🙂

57
cess

Jeg venta sånn på at Isak skulle si "Forresten..jeg tror faktisk Vilde vil" Men den kom aldri! 😀

58
Titti

Nei, for Isak har slett ikke fått med seg det som er åpenbart for oss. Vilde er forelska i Magnus og jeg tror ikke at han er helt uinteressert han heller for å si det sånn ?. Skjer nok noe der i morgen for det her er noe uløst som vi slett ikke kan la ligge helt til neste sesong.

59
Den var god!!

Ler høyt!! ?????

60
:):)

Isak er blevet så selvsikker efter han er kommet ud<3<3 Så dejligt at se, at han ikke længere har noget imod at sige, at han skal til kosegruppe, som han havde i starten <3<3<3

61
Gjest

skam<3

62
All I want for Christmas...

Haha, jeg elsker det!
På fredag er der kosegruppa hos Isak, vennerne kommer også, Vilde og Magnus hooker, William kommer pludselig ind ad døren for at se Noora, som selvfølgelig er hjemme og med til festen. Even kommer også forbi, og ham og Isak bliver endelig ‘official’ og kysser (det kys de aldrig fik i “Bånder” - en fin parallel hertil).
ALT ER LOVE.
Jeg glæder mig allerede <3

63
Måka

ok ok ok .
Ro ned liiitt på den tredje veggen nå.

64
#teamtruelove

Apropos roe seg. Når du har tid etterhvert kan du lese mer på tråden om lyd og musikk. Der er det et par nyheter. Selv om den har blitt litt usammenehgende og uoversiktelig.

65
Måka

Sjekker såklart ut 🙂

Men jeg håper de gir oss noen dager med sorghåndtering før de stenger 🙁

66
#teamtruelove

Har nettopp lagt kommentarer som utdyper der. På begge temaene. Når de dukker opp er jo en annen sak.

67
#teamtruelove

Men er litt nysgjerrig på hva du tror. Og i dag passer det kanskje bra med litt tidsfordriv? Hvis det er meningen kommentarene skal oppdateres frem mot klipp, vel å merke. Det er jo aldri godt å vite.

68
#teamtruelove

Antageligvis et døgn minst?! Og forhåpentligvis kommer det en trailer om ikke altfor lenge....

69
Tredje vegge?

Var det ikke fjerde?
Uansett, ler av Magnus, han e jo bare vittig? Blir go knall med han og Vilde. Magnus så rolig og selvironisk og Vilde som styrer på og er så opptatt av posisjon???

70
Ikke helt med

Hva betyr "den fjerde veggen"? ?

71
Kaija

mener du ikke fjerde?

72

Forth wall men det var tæt på

73
Pedant

Fjerde.

74
Teatervitenskap

Lol den fjerde heter det

75

Måka vet at det heter "den fjerde veggen", hen var bare litt kjapp på "avtrekkeren", og tok det ikke kuli, slik som nrk anbefaler at man gjør. Ikke diss Måka?

76
Måka

Hehe. Fingra mine skrev feil, vutt. Retta med en ny kommentar, men aaaalt for sent når man må vente på moderatorene.

Ække så god med tall.
Men jeg kan klokka.

77
Jeg digger det!

De blunkene til oss seere er bare herlige.

78
Xoxo

Hvor? Når?

79
Suser avgårde

Fjerde veggen....ikke tredje lol?

80

*fjerde

81
Fette kanakas

Søt av Magnus å bruke Evak om Isak og Even

82
Ren tipping

Jeg tipper gutta drar på dansejentenes fest, Magnus klarer på et eller annet vis å hooke med en av jentene der, Vilde finner ut av det senere og blir pissed

83
Neinei

Det var Isak dansechicksa ville ha med. Gutta skal til Isak - om ikke annet fordi vi skal ha hele gjengen samlet et sted - nesten for første gang i sesongen.
Det er et aspekt jeg synes er underkommunisert - hvordan Isak og Evens historie har bygget seg opp utenfor de arenaene hvor andre er tilstede. Så jeg savner alle de vi har sett lite til.

84
Iiisak?

????

85
Hahaha

Isak er såå legit as, elsker han❤️❤️??

86
Måka

Facepalm.
Eller fjerde veggen, da. Fordi jeg ikke kan skrive idag.
Noen ganger har du rett, nrk. Jeg kommenterer for fort og burde ha tatt det kuli.

87
#teamtruelove

Men jeg liker så veldig at de smeller den fjerde veggen i fleisen på oss *samtidig* som det er den perfekte illustrasjon på hvordan gutta er *helt* normale med Isak og Even.

88
Måka

Ja. Altså. Jeg er enig med det.
Første gangen jeg så klippet ble jeg liksom så overvelda av cringe at jeg nesten ikke fikk med meg hva som egentlig skjedde.

Andre gangen - At isak er blitt helt avslappa og komfortabel. Og klarer å prate med folk. Følelsen av at han endelig er tilbake.

Tredje gangen - Objektivisering er kjipt. Og at kameratene ikke skjønner hvor kjipt det er fordi de ikke er i situasjonen sjæl. Bra han sier at de ikke kan bruke ham til å dra damer.

Fjerde gangen - speilinga av episoden hvor isak står og ser på even, og emma kommer og vil ha ham med på vors, og mahdi ikke ser hvor ukomfortabel han er og kaller ham hjerneskada.

Femte gangen: Hvorfor er Magnus så ivrig på å snakke om isaks sexliv "jeg ville sett på jeg og". Hva er det? Først trodde jeg han overkompanserte fordi han syntes det var kleint at isak er skeiv, men nå er jeg ikke helt sikker mer.

Tror ikke jeg skal se klippet en sjette gang.

89
Maria

Magnus er kapteinen av Evak skipet. Det er jo så åpenlyst!

90
#teamtruelove

Ja det klippet har drøssevis med lag.

Det tror jeg at jeg defintivt jeg skal, for jeg er ganske svak for nyansene i fjeset til Isak når noe er tirst. Selv om jeg liker *alt* for mye til å ha favoritter så er Bros hvertfall et definitvt høydepunkt på sin måte. Auuu, så vondt og så perfekt. Tarjei spiller virkelig legendarisk bra på alle strengene.

91
Ingrid

hva mener du? skjønner uttrykket med den fjerde veggen, men hvor er det de gjør det?

92
Fisken

Når Magnus snakker om Evak og spater om at "Even og isak minutt for minutt" er noe man kunne solgt til NRK som folk hadde digga.

93
linnea

"Evak"
"NRK skulle vilja ha Isak och even minut för minut"

94

Og på Tumblr er der mange der har skrevet stairwaytoheaven = stairwaytoEven. Klippet i dag hedder porten til paradis.

95
Fjerde veggen

Det er når Magnus sier EVAK som kommer herfra og "Even og Isak minutt for minutt" som også er hentet fra kommentarfeltet her?
Hallo... Jeg tar det kuli??

96
Skapskamoholiker

Når de sier at de kunne solgt "Isak og Even - minutt for minutt" til NRK bryter de den fjerde veggen. 🙂

97
DMLND

Mahdi for sesong 4 ass!

98
Kosegruppa

Kosegruppa = Even og Even = Kosegruppa.

Even er No.1 i Isak sitt liv <3
Dere må serr begynne å skaffe damer selv, gutta...

99

Magnus neste sesong?

100
Skaffe chicks selv??❤️❤️❤️

Elsker elsker elsker Isak! ?❤️

101
Evak minutt for minutt ❤

Drømmen! Jeg hadde sittet klistra ass.

102
Sree

First?

103
Ditte

Hahahah, døde over Magnus' kommentar "Even og Isak minutt for minutt - det er sådant shit man kann selge til NRK?!"
Og ja, så selvfølgelig en hentydning til os seere; ej, det ville være mærkeligt, at se på to unge fyre "bange"? Hahaahah

104
flere programmer som heter minut for minut

Så det var jo derfor Sonja så det til Isak.. ikke hentydning til oss men til programmet og etter det begynte kommentarene fra oss om minutt for minutt

105
Maya

Har også noe med at NRK sender dødskjedelige "Hurtigruta minutt for minutt" å gjøre. Er det som er bakgrunnen for kommentaren hans.

106
Hurtigruten

Dødskjedelig du liksom.

107
bra selvironi

Julie A is a cutie

108

Har vel vært noen som har etterlyst både minutt for minutt og flere intime scener i kommentarfeltet... svar på tiltale...

109
det kan jo hende de har lagt ut agn

og vi biter på. De ville vi skulle tenke slik når de hadde en filmsnutt som heter minutt for minutt. De vet hvordan vi blir påvirket og de leker med hjernen vår og vi synes det er stas..

110

Jeg dauver!!! Det er det beste, ler høyt. Så mye bra her.
En gjeng der alle er så sikre på hverandre at man kan kødde med hvem som er doable, og så kommentaren til slutt!
I love it 😀

111
Hekta26

Denne snutten må jo ha vært spilt inn i ettertid... er jo alt som har blitt snakket om i forumet her. Eller kjenner de publikumet sine meninger så sinnsykt bra... 😛 håper episoden varer mer enn 20 min på fredag, for dette var litt "waist of time" etter min mening.

112
Inside

De har i hele høst spilt inn scenene ca en uke før det slippes. Så det gir mye rom for å flette inn replikker fra kommentarfeltet.

113

Waste of time, no, no! Klippet viser jo så til de grader utviklingen til Isak! Og tviler også på at klippet er spilt inn i ettertid. "Minutt for minutt" har jo etterhvert blitt ett konsept på NRK. Vi tenkte det, Julie Andem tenkte det selvfølgelig selv også.

114
Hekta26

Du sier noe ?

115

Ikke waste of time, viktig kommentar til hva slags sh#^* folk kan finne på å komme med. Invitere ham på fest fordi "det er søtt med to gutter" liksom?

116
enig med dere.. invitere for det er to søte homoer

Det er jo slik samfunnet er.. vi er ikke helt der enda.. Ikke vondt ment fra jentene og Isak tok det strålende. VI har som samfunn enda noen skritt til å gå. Ikke alle homofile er kjekke som Isak og Even heller.

117
Plutt

*waste

118
Hekta26

Takk ?

119
Dette var da ikke waist of time...

Så du ikke hva som skjedde i klippet eller..?
Dette er jo stort! Isak er åpen og stolt av sin legning. Stolt av Even ❤❤
Skjuler ingenting, oser av selvtillit, trygghet og glede! #waytogoIsak
Dette var kjempeviktig å både se og vise ❤
Og vi får nok noe bra i morra og??

120
Delvis enig, men...

Metakommentar på grensen til selvdigging, ja.
Men mye humor her, da. Og en Isak som oser av ekte - ikke påtatt - selvtillit. Han har i hvertfall funnet seg sjæl! ?

121
lær engelsk

det var absolutt ikke WASTE of time dette klippet her nei, og det er jo ikke så vanskelig å vite hva publikum mener uansett, de vet jo at folk faller for kjærlighet og slikt

122

Ja, det er nesten så jeg tror det, jeg også. Både fordi det tar opp så mye av det vi har snakket om her inne, men også fordi klippet føltes litt "off" i forhold til de andre klippene nå siste par ukene. Det var liksom en helt annen tone og stil her enn i de sakte, nydelige, dvelende, poetiske klippene vi har fått flere av. Og det føles som dette vil stikke litt ut i sammenhengen i den lange episoden på fredag. SÅ det er ikke utenkelig at de har hevet seg rundt og spilt inn denne "hyllesten" til oss SKAM-fans, eller Evak-fans. (Har vi et navn forresten? Litt som Beliebers eller Cumberbitches?) Men på den andre siden så er det nok ikke så vanskelig å forutse at vi ville ønske oss minutt for minutt av Evak når de kalte episoden det de gjorde. De la jo opp til den selv. Og Evak-begrepet har jo svirret LEENGE. Så jeg tror nok det bare er at vi er lettere å gjennomskue enn vi tror.

123
#teamtruelove

Jeg tror ikke det. Det resonerer jo veldig med Ikke vær frekk.

Og med all den sexpraten som har fått Isak til å føle seg uttafor hele sesongen.

124

Jeg ser den nå, jeg også, etter å ha sett klippet "et usaklig antall ganger"for å sitere en tidligere kommentar fra deg, #teamtruelove. Dette er enda et nydelig SKAM-siterer seg selv-klipp, selv om jeg brukte lang tid på å se det, denne gangen.

125
Namnförslag till Evak-fans

Evakuators!

126
Gjest

Eller bare Kosegruppa

127
Kanskje du har litt rett

Jeg mener.
Se så langt håret til Isak er blitt. De har tydeligvis jobba litt for å få det til å se ut som før, men det går ikke helt.

128
nemo

Men Isak har klippet seg nå, traff han for ikke lenge siden. Så tror ikke dette kan ha blitt spilt inn etter helgen altså

129
#teamtruelove

Øøø, håret hans var jo veldig langt i klippet på mandag også da?

130
Porten til paradis sto vidåpen

Og Isak bare "kosegruppa det er der det skjer!!!"
Må bare elske at Isak har blitt så trygg og sterk på seg selv ❤❤
Isak og Even 4 ever!

131

Hahaha ...Mahdi da han sa det ?

132
Elias

Penser vi over på Magnus ..(?)

133

Älskar dej Andem!!!

134
Teresa

Jag ÄLSKAR att Isak vågar gå sin egen väg nu. Han har verkligen vuxit och blommat ut! Underbart ??

135
what 4th wall?

"Evak"
"Selge til NRK som minutt for minutt"

JEG ELSKER SKAM-REDAKSJONEN!

136
Korrektur på teksting?

Er litt mye feil i tekstinga til NRK....
Evak tekstes som Even i dette klippet

I o helga natt tekstes det "Du er ikke alene" når Isak egentlig sier "Du er ikke alene Even" osv osv

137
...og når Even lager frokost i kollektivet...

...sier han "jeg viste ikke hva du likte, så jeg lagde alt-hvilken film?" (Selv om han åpenbart kun har lagd eggerøre
Når teksten sier "...så jeg lagde hot" (sikkert pga catennepepperet?)

138
Pretty woman reference

I scenen hvor Even laver mad i køkkenet bliver det han siger til Isak tekstet som "jeg vidste ikke hvad du kunne li, så jeg lagde hot" i stedet for ".. så jeg lagde alt", som var det han rent faktisk sagde..

139
Øø?

Isak sier jo "Du er IKKE alene" med trykk på IKKE. Han sier ikke Even til slutt...

140

Jo. Skru opp volumet, se på leppene hans. Han sier du er ikke alene Even, men siden alene slutter på e og Even starter på e blir det ikke så tydelig.

141
"Evak"

Men den norske tekstingen er feil. Der står det "Even", selv om det sies "Evak".

142
Da kom mit Isak og Jonas shipper hjerte lige frem igen.

Synes stadig det er sødt at Isak plejede at have et crush på Jonas. Kunne have været interessant at se mere til den historie... MEN jeg klager nu ikke over hvad vi fik i stedet.

143
All is love

Jeg liker Isak, altså. Men synes noen ganger han er litt utakknemlig og frekk. Kompisgjengen var så flinke til å hjelpe han med Even, kunne ikke han hjulpet dem litt?

144
#teamtruelove

Jeg ler meg fillete! Her fikk vi så hatten passet hvis vi trodde Even trengte være på skolen for at vi skulle få se Isak være avslappet med seg selv og stå for hvem han er. Og så herlig at de klarer å både vise hvordan gutta fleiper helt naturlig og avslappet og samtidig blunke noe så innmari til oss.

Tusen takk #JulieNissen. Gleder meg til å se hva du har på lur til i morgen

145
Elias

Det er ikke så mye #JulieNissen har på lur til oss. Vi er mitt i en dramaturgisk uttoning. Vi har allerede vært gjennom både en Anagnorisis (fra"15:15-01:01" til "O Helga Natt") Isaks insikt om at Even har Bipolar og en Peripit (fra "O helga Natt" til "Minutt for Minutt") status / rollebytte mellom Even og Isak.

Even dukker nokk opp før, eller siden, i morgen kveld.

Hvem sit POV vi penser over til er den enste cliffhanger / overrasklesen vi trnger å "bekymre" oss for.

146

Var aldri redd for at noen skulle dø, og heller ikke redd for at Isak ville få orden på skapet eller for at Isak skulle redde Even tilbake. Men nå blir jeg litt redd. Lurt på hva slags cliffhanger Julie skulle pine oss med til slutt, for syntes alt har gått så fint siste uka og få lange løse tråder. Nå slo det meg; Hva om cliffhangeren er at dette var Isaks siste episode!! Shit. Ikke klar for avslutning helt enda. Vil vil VIL ha en fin fest med alle i morgen!

147

Selvfølgelig skulle det stå:.. ikke redd for at Isak ikke ville få orden på .. og ikke bekymret for at Isak ikke ville redde Even tilbake.. Tar det kuli nå..

148
#teamtruelove

Tja. Jeg har nå troa på at hun har spart et eller annet skikkelig fint til slutt. Og til og med at vi blir litt overraska.

Spent på neste sesong for all del. Men mer spent på å få siste biten av dette utsøkte puslespillet. Den her så vi for eksempel ikke komme, det har vært mas om kjærester på skolen og slow mo hånd i hånd over skolegården og greier, og vi har bekymra oss for at Even er for deppa så vi ikke kunne få se Isak kysse ham i offentligheten. Men det trengte vi ikke. Dette klippet snur jo opp ned på Ikke vær frekk. Isak står for det han vil selv. Kompisene er himmelfalne, det stresser ikke ham et blunk. De får skaffe chicks selv. Men de kan godt bli med på Kosegruppa om de vil da.

149
#teamtruelove

Å forresten er det nydelig at de viser at Even har gjort Isak sterk. Men Even trenger ikke holde ham i hånda for at han skal være det. Sammen måten for Even? Som kan dra hjemom også.

Men har man bare fulgt altfor godt med på denne serien når man blir litt urolig fordi Isak har så røde øyne? Hva skal det bety?

150
Ingrid

kjære #teamtruelove du er brilliant. da mener jeg ikke bare denne kommentaren, men alle kommentarene dine gjennom hele skam. jeg har fulgt med på deg og Måka, og jeg er virkelig imponert.

151
Måka

Jeg håper dere har rett i det, #teamtruelove og Elias. At hun har spart noe fint til slutt. Men vi har fått atten minutter nå.

Problemet mitt er nå at jeg så klippet en femte gang.

Og det var da det gle innover meg at dette nok var siste klipp. At jeg bare ikke så det komme, og at jeg var helt uforberedt på det. Jeg var forberedt på at sesongen skulle slutte som de forrige, med en feelgood-fest. Men. Nå tror jeg faktisk ikke det kommer noe mer.

Nå har jeg på følelsen av at vi ikke kommer til å få vite om Even fikser å dra på festen eller ikke. At stafettpinnen er gitt til magnus, og at dette var det vi fikk.

At isaks sesong avslutter med et hint om en ny type utenforskap som han ikke helt hadde forberedt seg på. At kameratene, uansett hvor bra de tok hele komme ut-prosessen hans likevel ikke forstår ham.

Og Magnus som forteller oss seerne at nå er tida kommet for å ditche isak og dra på en annen fest.

**
Men når det er sagt. Jeg håper fortsatt på et fint lite separasjonsangsthindrende tablå.

152
#teamtruelove

Neineinei, bare NEI, dette er ikke siste klipp. Slapp helt av.

Skrev en mer velformulert begrunnelse lenger oppe her som dere får om evigheter når de har nådd bunnen av bunka. For skrev den så klart like etter de slutta å moderere sist.

153
hei måka

Jeg må få en closure ellers vet jeg ikke hvor jeg skal gjøre av meg.
Ser poenget ditt over, og har helt angst for at du har rett.

154
#teamtruelove

Det er et par nye kommentarer på tråden om lyd/musikk. Pass på å få dem med deg før kommentarfeltet antagelig stenger når sesongen er over!?

155

Hvor er den tråden om lyd og musikk?

156

Jeg tror forresten denne utenforskapen som du så fint påpeker, Måka, ikke bare handler om guttas manglende evne til å se at jentepraten deres ikke er like interessant for Isak. Det handler faktisk litt om at de har (uff, det føles klysete å bruke et så klisjefylt uttrykk, men here it goes) "vokst fra hverandre" litt denne høsten. Når gutta snakker om sex, så handler det fortsatt om hvorvidt Magnus endelig skal få pule for første gang, og bare finne seg noen, hvemsomhelst for den saks skyld, til det formål, mens Isak har vært gjennom en episk kjærlighetshistorie med usikkerhet, frykt for avvisning, opplevd avvisning, het lidenskap, var nærhet, bunnløs sorg og fortvilelse, angst for å miste, og så til slutt en form for frelse. Alle de følelsene og prosessene han har vært gjennom hele høsten, ikke bare med å komme ut, men også med psykisk sykdom og relasjonen til foreldrene, gjør nok at han er mye voksnere og mer moden nå enn resten av gutta. Situasjonen til en pårørende til noen med psykisk sykdom, tror jeg ingen kan forstå uten å ha vært der selv. Men Isak har også møtt Kjærligheten, det våger jeg å påstå, selv om det kjennes litt svulstig, og gutta blir litt som smågutter i forhold. Jeg tror iallfall at den utenforskapen også handler litt om dette.

157
Måka

Du er så lur, O. Dette var skikkelig bra spotta. Under Lucia-instaposten var jeg jo så bekymra for at isak og jonas hadde vokst fra hverandre. Heldigvis ble jeg overbevist om at det ikke stemmer, og jeg holder fast ved den overbevisninga jeg fikk da.

Isak ha jo vært gjennom en prosess som har forandra ham, og selv om han har fortalt de andre om små biter av det som har skjedd med ham har de ikke vært med på prosessen. Når jentegjengen opplever noe som forandrer dem er de jo der for hverandre i hvert vokne øyeblikk, mens isak er mer typen som en gang iblant avgir tilstandsrapport. Da er det ikke rart at det er en avstand der som ikke fantes før.

Men det er jo ikke bare en ny avstand som har kommet. Det er også en ny nærhet, selv om de sikkert ikke ville kalt det det sjæl. Isak og magnus har funnet mer de har til felles enn at de liker å disse hverandre akkurat litt for hardt. Mahdi og isak er jo blitt kjent - i første klippet sier jo Mahdi rett ut at han og isak ikke kjenner hverandre. Og Jonas har fått være den nærmeste kompisen gjennom isaks komme-ut-prosess, og sånt glemmer man ikke.

Men.
Du satte fingern på det.

158
#teamtruelove

Joda men Jonas har jo også hatt ekte kjæreste, med opp og nedturer og hjertesorg og greier. Magnus er bare seg selv, og det tror jeg vi alle liker ham for. Inkludert Isak. Jeg tenkte tvert imot at dette klippet viste hvordan han er både innenfor og utenfor samtidig. Helt innafor i guttefelleksapet. Legning irrelevant. Men jentene illustrerer utenforskapet, altså det merkelige blikket fra omverdenen, at det skal være noe logikk i å gjøre antagelser om noen ut fra legningen deres. Og at gutta ikke skjønner det... Så er han bittelit utenfor mens han er innenfor også? Men tror og håper gutta ville skjønne det der hvis det skjer flere ganger.

Det er jo forresten logisk at de som kjenner ham fortsatt bare ser Isak. Mens de som ikke kjenner ham ser merkelappen.

159

Jeg kjenner også mer og mer på det samme, Måka. Jeg tok den ikke med det samme, det måtte flere gjennomganger av klippet til, samt noen hint fra kommentarer her. Men jo mer jeg ser og tenker, jo mer kjenner jeg på det. Det er interessant, egentlig, at et slikt klipp, som med en gang føltes litt som en klein og "off" transportettappe, som dertil tok opp verdifull tid, kanskje ble det siste likevel, og at det viser seg når vi begynner å analysere at det er stadig mer å hente ut av det. Det er jo nettopp slik det har vært hele sesongen egentlig, at alt har en mening, og at en bare kan grave dypere og dypere og stadig finne noe nytt. Jeg ser for eksempel stadig nye nyanser i gamle klipp når jeg ser dem om igjen nå etter Passe på meg-klippet. Det er litt bittersøtt å ta farvel på denne måten kjenner jeg, men samtidig kjenner jeg på en stor lettelse. Det har vært så intenst, så livsforvandlende for meg som har kjent meg sånn igjen i psykisk sykdom-aspektet som pårørende, så vondt, så vakkert, at nå kjennes det egentlig godt å få slippe dem. Jeg ser at de er klare for livet, og selv om det er mye vi lurer på og gjerne skulle visst om dem, så merker jeg at jeg også er klar for livet nå, på en måte som jeg ikke var tidlig i høst. De har gitt meg alt som var viktig, både for historien deres, men også for meg. Resten skal de faktisk få lov til å beholde, som sin egen hemmelighet. Det er litt av magien det også, at jeg får lov til å tenke at et sted i et parallellt univers, ligger det en Isak og en Even...

160
Måka

Ja. Det er rart det der med psykisk sykdom-aspektet av serien. Det jeg ikke hadde forventa, var at selv om jeg forholder meg til bipolariteten (som pårørende) som del av hverdagen, har det satt igang tankene mine rundt det litt på nytt. Det er noen småting som har kommet opp som jeg ikke hadde tenkt på før, og som ikke hadde vært tema om ikke Henrik Holm hadde gjort en så sinnsykt god jobb med å spille bipolar. En dårligere skuespiller hadde ikke fått fram alle nyansene som trengtes for at vi som allerede kjenner sykdommen skulle kunne kjenne det så nært på kroppen.

161
#teamtruelove

Det var veldig pent formulert.

Men neida opp og i mente til at dette er siste klippet.

162

Å, den tenkte jeg ikke på, godt observert at dette er en parallell til klippet Ikke vær frekk! Vi har jo diskutert slike referanser til tidligere SKAM-klipp mange ganger før, men jeg så ikke denne. Men Jeg har tenkt litt på i det siste om kanskje siste klipp vil være nettopp et sånt "paralellklipp" og spille på et tidligere klipp fra serien. I så fall har jeg hatt en tanke om at det må bli Bånder, der de NESTEN kyssa. Offentlig klining vil i tillegg slutte sirkelen tilbake til første klipp i sesongen, der Isak hooker med Emma, samtidig som vi ser fortvilelsen hans over å kjenne seg så utrolig annerledes enn alle de andre kyssende parene.

163
Fisken

Dere tre ("#teamtruelove", "måka" og "O"). Det er liksom dere tre som går igjen i kommentarfeltet. Og fy søren så mange bra poenger dere har! Spot on, hver gang!

164
Alt er love og alt er chill

Fantastisk herlig!!!!
Ler høyt ennå og #Julienissen, den var god vår kjære #teamtruelove❣

165
#teamtruelove

Når denne sesongen er over kan vi lage et nytt utrykk: Som julekvelden på skamfansen. Kommer til å få sjokk når det synker inn hvor langt i desember vi er på lørdags morgen.

166
Som julekvelden på skam-fansen

- åja, blir nok et lite sjokk lørdag morgen å oppdage at det bare er en uke til jul. Med tanke på all tiden man får til overs fordi man slipper å sjekke etter klipp, skal det vel gå bra til sist... 🙂

167

Hehehe ?

168

Ha, ha! Enig. Desember har ikke skjedd i mitt hode. Må ut for å kjøpe julegaver på lørdag, ass.

169
Skamelsker

Åååh!! Denne var herlig!!???️‍?❤️

170

Med det samme føltes dette veldig lite viktig og interessant. Litt sånn, whaat? Men det skjer faktisk noe HELT revolusjonerende her. Litt sånn verdensomveltende! Isak innrømmer, eller han snakker faktisk helt naturlig og avslappet om, at han og Even har en greie! Til totalt ukjente folk midt på skoleplassen! Dette er faktisk svære greier, men gjort på en ganske subtil måte. Artig også at de får gnidd det inn: Isak er den mest attraktive gutten i gjengen uansett!

171
Flere viktige poeng i dette klippet

En ting er Isak sin herlige holdning -kul og full av selvtillit! Vi alle digger det. Fantastisk å se med tanke på den flaue, usikre gutten vi har vært vitne til tidligere som så og si aldri sto opp for seg selv. Det andre, og muligens enda viktigere poenget er holdning til jentene "søtt med to gutter". Julie Andem er igjen fremme med sin magiske usnylige moraliserende pekefinger (her ser dere hvor teit sånn oppførsel ser ut lissom?) Digger at Isak nå er så trygg på seg selv at han ikke bryr seg om jentenes demoraliserende oppførsel. De inviterer Isak pga hans legning, viser tydelig "digger-homofile-oppførsel" -snakk om stigmatisering og respektløshet. Så inn our face -sånn gjør man altså ikke folkens! Mesterlig framstilt Julie Andem!!

172
Faktisk enda litt større?

Det er jo egentlig en ganske ubehagelig situasjon. Det de jentene sier er jo helt rart å gjøre til en vill fremmed? Og antagelig mest representativ for den typen ubehag man kan oppleve som homofil? Antar man får mer sånn tull som det her med "to gutter sammen er søtt" enn man får stygge kommentarer. Men Isak bare hever seg over det.

173
Forgammeltfordette

Er uenig med deg. Dette er et fantastisk klipp ❤️ Det viser at Isak har blitt trygg på seg selv. At han tør å være åpent om å være homo og greien hans med Even. Og hvis man er trygg på seg selv, la man seg ikke sjokkere over en dårlig formulert kommentar. Tror faktisk at det var en uheldig måte å åpne samtalen for å invitere guttene på fest.....

174
enig at jentene kommentar er pinlig

Ikke vondt ment men de synes Isak og Even er kjekke og vil ha dem på fest.. og synes det er stas å henge med noen som er homofile..

175
Synes de viste noe ganske viktig her

Jeg syntes hele situasjonen var helt på trynet. Det er som om samfunnet tror at å ikke være homofob går ut på å elsker alle homofile. Det er ikke sånn at fordi du synes at homofili er greit så skal du gå rett på en fremmed person for å si du degger dem kun på grunn av legning. Det er jo like fordomsfullt selv om det ikke er en negativ fordom. Det er et like stort spekter av personligheter blant homofile som hos heterofile. De kjenner ikke Isak, tror ikke de kjenner Even så, så det riktige er ikke ¨"digge" dem men å respektere dem på lik linje med andre. Og at kompisene til Isak er så kåte her at dem ikke skjønner hvor fucked up måten de jentene behandler Isak på er nok veldig skuffende for han. Hvis man ser på ansiktet til isak fra sonn 2:30 og ser hvordan det faller 2:50 så skjønner man at selv om dette klippet virker kjedelig i første omgang så er det noe viktig som skjer her likevel.

176

Ser ut som Jonas iallfall ser hvor ille det er. Ansiktsutrykket hans viser det. Jeg tror det er mest Mahdi og Magnus som ikke er på nett.

177
#teamtruelove

Skulle ønske du hadde rett om Jonas. Og kanskje han skjønner litt. Men han virker like paff som de andre over at Isak sier nei til invitasjonen. Så tror dessverre ikke han skjønte det så veldig.

178
Måka

Jeg synes jonas virker like småirritert som de andre. Det er bare han ikke snakker like høyt som dem. Dessverre.

179

Og sånn sett kommenterer denne scenen også Evens kommentar til Emma i klippet Bånder, i tillegg til å vise Isaks karakterutvikling.

180

jentene sa ikke at de digger ''dem'' sammen. de sa de digger det, og det kan bety så mangt. Det kan bety at de digger at de er tøffe nok til å ha kommet ut av skapet, for det er mest sannsynlig ikke mange på skolen som har det. JA det er rart når noen randome kommer bort til noen å sier at de er søte og alt det der, men om du tenker over det så var det egentlig bare veldig bra at de kom bort å viste at de støttet ham! Da kan Isak føle seg mer trygg på at flere ukjente støtter han.

181
Han kunne jo hjulpet vennene sine litt?

Helt enig. Igjen, mange her inne krever at alle ungdommene er 100% politisk korrekte hele tiden og skal snakke på en perfekt måte. Det er viktig å ikke ta alt i verste mening. Når man møter noen som er uvanlige i sin omgangskrets, kan man enten velge å håne, ignorere/stille respektere eller tydelig kommunisere at man anerkjenner dem og setter pris på dette nye. Og det er akkurat det siste de jentene gjør.

182
Plf?

"Hei, er det du som er Magnus? Vi har hørt at du har en greie med Vilde. Så kult, for det er så søtt med kjærestepar. Vil du komme på festen vår i morgen?"

Virker dette som noe ok og hyggelig å si eller? Det er rart. Hvorfor skal kjønnet på Isaks kjæreste ha noe å si den ene eller andre veien, vel?

183
Stine

De viser ikke at de "støtter" ham, de oppfører seg som om å være homofil er en kuriositet, det er heeeelt snålt 😛 Når det er sagt er det sjeldent vondt ment når folk gjør sånn, men det er merkelig likevel.

184
Vero

Ikke bare det, men for en elegant måte å ta opp jenter som fetisjiserer homofile gutter.
Og BANG der røyk den fjerde veggen så grundig!!! Herregud jeg skreik av latter, fikk noen blikk her jeg sitter på Værnes og venter på neste fly...

185
Unnskyld meg,

men det er metakommentering som bedrives. De kommer med referanser til Skam og NrK. Hadde de henvendt seg direkte til oss seere så hadde de revet den 4.veggen ... men DET gjør de altså ikke...

186
Måka

Ja. Og ikke bare det, - han prater helt avslappa om at de har sex, til og med, uten at det blir awkward. Det hadde ikke skjedd for bare noen små uker sida.

Hele klippet var totalt cringe, da. Men jeg liker hvordan det på en måte forteller at isaks bli vant til seg selv-prosess er helt ferdig. Og det er fint å se ham så avslappa og chill.

187
#teamtruelove

Er det ikke også et fint lite spark til bekymring for om homofil romanse skulle kunne slå an?
"Tror du ikke jeg tåler å se to gutter bænge?"

Og dessuten, *endelig* er Isak helt uanstrengt med på den kleine sexpraten de andre har holdt på med hele sesongen. For han er ikke uttafor av å være homofil. Derimot å prøve å skjule at han var det. Det holdt ham uttafor.

Men det er litt trist at ikke gutta skjønner hvor sårt det er når de jentene kommer bort. Isak ser jo ganske nedslått ut der selv om han gjør sitt beste for ikke å vise det. Selv om fint at det ser ut som han klarer få jentene til å føle seg mer utilpass en han gjør. Hva hadde de venta, liksom, at han skulle bli kjempeglad for den slags invitasjon?

188
Snart slutt...

For en lang høst full av spenning, tårer og pinelser. Kommer virkelig til å savne dette universet! Men det hadde ikke vært det samme uten Måka, #teamtruelove og dere andre som har bidratt til et analytisk og reflektert kommentarfelt! Takk for følget, håper jeg ser dere igjen neste sesong!

189
Nymphae Femme

Lol, de er tapere; ville aldri hatt sex med slike "loserds" haha

---

Det var dette jeg visste; Even er ikke genuint biseksuell. Han er ikke romantisk tiltrukket av Isak; han bare bruker ham for sine egne perverse fantasier. Even er jo så vidt tiltrukket at Sonja; er utro med henne hele tiden, gang på gang. Jeg har vært godt kjent med en manisk mann, og dette var litt for enkelt. Snakker fort, ordsalat, pretensiøs, bedreviter, tar store beslutninger alt for tidlig, impulsiv, eier ikke mannerer, folkeskikk eller selv-kontroll/disiplin.

Dette er SENTRALE trekk ved bipolare mennesker i mani-fasen; de blir maniske og så normale igjen. Og den "depressive"/nedstemte fasen som kommer etter mani/hypomani er KUN på grunn av deres egen ønsketenking og urealistiske forventninger dem hadde i mani-perioden. Det er ikke værre enn det; de har ikke depresjon. Mani er HØY stemningsfølelse; ekstatisk, energisk, utadvendt og impulsive følelser som lett driver til eksentrisk eller pretensiøs oppførsel.

EVEN er FALSK; slike karakterer bør ikke sees opp til eller settes på en pidestall. De er livsfarlige og drar utnytte av uskyldige sårbare mennesker (Sonja for å være kvinne, Isak for å være skaphomse). Så SLUTT å forsvare denne karakteren; han er syk og ondskapsfull for å la det gå utover Sonja og Isak.

Jeg skjønner ikke den tvungne ønsketenkingen til SKAM-fansen. Vil dere virkelig at Isak skal være sammen med en mann, Even, som er villig til å være utro mot kjæresten sin? "Han har funnet sin ordentlige seksualitet nå". Even er bipolar med masse mani; han vet ikke hva han vil ha. Manien har gjort han seksuelt pervers og dermed har han utnyttet både Isak og mishandlet Sonja ved å være utro.Det er INGENTING ekte med følelsene Even angiveligvis har for Isak.

Og når ble det avklart at Even og Sonja ikke er sammen? Det er bare ren ønsketenking fra fansen sin side. Even har vært utro mot Sonja patologisk mange ganger i løpet av sesongen. Dere er blendet av elsk for en manipulerende, sjarmerende og psykopatisk karakter om dere ikke greier å se hvor onskapsfull og inkonsekvent Even er. Sonja er for god for Even; han fortjener ikke henne.
Sonja og foreldrene til Isak er de eneste hyggelige karakterene i serien. SKAM er IKKE sosial realistisk lengere; sesong 3 har gjort serien liberal idealistisk. Liberale undertoner har det vært HELE veien siden sesong 1, men nå har det tatt helt overhånd på bekostning av all realisme.

Serien forfekter en idealisme der minoritetsfigurer (homofile/bifile menn) har mer verdi og respekt enn kvinner. Akkurat slik vårt liberale samfunn vil ha det i virkeligheten; kvinner underordnet menn. Kvinner har ikke lov til å være feminine lenger uten å bli stigmatisert. I dette tilfelle er Sonja beskyldt for å være "overbeskyttende". Igjen, Even er FOR manisk til å vite hva han vil i livet; han er også veldig manipulerende og ser ut som en voldtektsmann.

Jeg har lov til å uttrykke meg på hvilken som helst måte jeg vil; akkurat som alle andre. Ingen er immun mot kritikk. Morsomt at når en kvinne blir sveket, forlatt og har hatt depresjon i over et tiår så er det bare å "gå videre, og glemme det ". Men en mannlig fiksjonell karakter med mani og har utnyttet to uskyldige mennesker får empati, støtte og settes på en pidestall for å være homo. Om han er så syk hvorfor ønsker dere ikke at Even søker hjelp? Det er tydeligvis bare normalt og akseptert når menn sliter.

190
Fisken

Ok, vet du hva. Det er grenser for hvor mye DIAGNOSEFOBI jeg tåler å få slengt i trynet!
La meg gjøre en ting veldig klart for deg; Om man er manisk, betyr IKKE at man er en følelsesløs, psykopat drittsekk. Hvordan kan jeg si dette? Fordi at min aller beste venninne er Bipolar 2. Og jeg skal si deg en ting; Hun er en av de beste, mest omtenksomme personene jeg kjenner. Hun er så langt fra FALSK og ONDSKAPSFULL som det går ann å bli. Og når hun er inne i en manisk/post-manisk-deprimert-fase, er hun så sårbar at man får helt vondt i hjertet av det. Se nå for deg om hun (eller egentlig en HVILKEN SOM HELST annen person med Bipolar lidelse) hadde lest det her. Hadde ikke det vært en fin Day-ruiner, kanskje? Fin-fin liten dytt tilbake mot å bli depressiv, hm?

Selv har jeg Asberger. Og det verste jeg vet, er når folk kommer og dømmer en diagnose ut ifra en Wikipedia-artikkel, en eneste bitteliten pusleerfaring eller kanskje en master man har skrevet om emnet. Det her var en ganske Day-ruiner for meg også, egentlig. For du sier mer eller mindre at har du en diagnose så er du en dårlig person, og det er litt synd. Du SIER jo at Maniske personer er ondskapsfulle, falske, og egentlig helt stein hakkenes gale og burde sperres inne. Men når du sier det om EN diagnose, så kan det få folk til å tenke at slik tenker sikkert folk om deres diagnose også, om de har en. Det var det jeg gjorde, i hvert fall. Denne kommentaren kunne jo like så godt ha vært om Asberger. Og den var så ufattelig overfladisk generaliserende at jeg begynner å koke i huet!

Altså, kommentaren din kan vel gi noe mening, men når man er bipolar er man ekstremt utsatt, sårbar og uforutsigbar, også for seg selv. Man vet ikke egentlig helt hvor man skal gjøre av seg, og man blir egentlig ganske så fortvilet. Og en ting til; Jeg skal love deg at når man går inn i den Depressive fasen, så ER man deprimert, end of line. Man æ'kke noe sippete fordi man ikke fikk oppfylt de litt urealistiske idéene sine, man klandrer seg selv for å i det hele tatt ha trodd at det var mulig, for å ha brukt så mye penger og energi på det og ikke minst for å ha dratt inn andre i det. Med andre ord; man føler seg helt jævlig. Så var jeg deg så hadde jeg ikke vært så kjapp med å si at man sipper fordi drømmen ikke gikk i oppfyllelse. Det er langt fra sannheten. Så det er like synd på Even som det kanskje er på Isak og Sonja (om det i det hele tatt er synd på dem).

Sorry for at jeg høres så utrolig urimelig ut, men jeg ble direkte såra av den kommentaren. Det er forresten ikke meningen å såre DEG med denne kommentaren her, bare så du vet det. Tenker bare at til neste gang burde du vite at man skal ikke alltid dømme en bok etter utseendet, det er først når man har lest historien inni at man forstår den rare tittelen. Jeg tipper at jeg ikke er den eneste personen med en diagnose i dette kommentarfeltet, og dermed ikke den eneste som tok seg nær av denne kommentaren. For det er faktisk ikke særlig kult å være en person med en diagnose og sitte å lese om at du rakker ned på bipolare personer som om de er onde. Det er spesielt vanskelig når bestevennen din er bipolar!

Men når det er sagt, så er det jo fint med litte granne ris innimellom havet av ros her i kommentarfeltet, burde kanskje bare roa det ned et par hakk. No hate to u, ville bare få oppklart. Men sånn virkelig, no hate to u, det var ikke meningen å hate og jeg håper at du forstår det om du i det hele tatt ommer til å lese denne kommentaren noen gang. Beklager veldig om du ble lei deg!

(Jaja, do not mind me. Just letting off some steam here. Er fullt klar over at jeg gjentok meg sjæl ganske så ofte, men det var litt for å få fram poenget mitt. Vanskelig å skrive perfekt når man er fly forbanna … Og det er også derfor jeg ikke helt greier å «Ta det kuli» nå, skam …)

191
Haha

Herlig!! ✌?

192
Herlig!!

"nå må dere skaffe chicksa deres selv" Årets kommentar!! Nå er det ihvertfall sikkert at vi overstiger de 20 annonserte minuttene i morra. 17:48 denne uka.. Gleder meg. Gud så deilig at Isak er så chill. Digg!!!!!!!!!!!!!!!!!!

193
Det står..

.. i tv-guiden at programmet før skam, p3morgen: julefrokost varer 30min, men i reprisen dagen etter varer dette programmet kun 20 min. I tillegg står det i NRKs tv-guide at SKAM begynner 20.35, men hvis du klikker deg inn på episoden står det at det vises på tv 20.20. Vi får helt sikkert et langt og godt klipp i kveld!

194
Mere! Mere! Mere! Mere!

VI VIL HA MASSE EVAK I SESONG 4! Lenge leve EVAK <3

195
#teamtruelove

Siste dag av sesongen.

Hva jeg hadde forventa å være: Utålmodig. Og mest av alt trist.

Faktisk: danser rundt til diverse lydspor fra Skam de siste ukene og nyter tanken på at jeg fortsatt har *ett* klipp å vente på. Hvilken fryd.

Blir til og med bare mildt frustrert over langvarig fravær av kommentarmoderering. (Hadde igrunnen regna med den taktikken på kommentarene i dag.) Det er deilig å dvele ved forventningen.

#playetavAndem
#andnotwantingitevertostop

196
NEI!!!

Våkna opp halv sjå.. Kasta meg over telefonen og surfa meg inn på ymse TV guider i håp om at SKAM skulle ha fått utvida tida fra 20 minutt til minimum 30... Men nei... ??
Dersom dette var slutten føler jeg meg Mildt sagt skuffet og lei meg! Altså, her har jeg gått i ukesvis å ventet på at Isak skal fortelle Even rett ut at han ELSKER han ?❤️
Selv om Even forstår det likevel, så syns jeg at han skal få høre det fra Isak ❤️
Og jeg har SÅ lyst på en fin og Chill avslutning der de virkelig viser ALLE at de er sammen ?
IKKE BARE SNU DEG Å GÅ FRA OSS ISAK!
IKKE ENDA! ?? Julefest først!❤️
Hilsen ei som er stresset!!!

197
P/ Porten til Paradis - 21:21

Forestillingen om 'Porten til Paradis' stammer fra Johannes' Åbenbaring 21:21, hvor der står: "De tolv porte var tolv perler; hver af portene var af én perle". Endnu engang får Julie Andem 21:21 med.
Metaforisk kan det fungere som billede på, at Isak er gennemgået en transformation. Han er gået igennem porten og har fundet sit Paradis. Helt konkret går han sin (egen) vej til sidst i klippet: Han tør at stå ved sig selv og er ikke bange for at skille sig ud. Ingen følelse af skam tilbage :))

198
P/ All I want for Christmas

Uhhh andre, der er ligeså spændte som mig?! Snart kommer det allersidste klip for sæson 3. Det er helt sørgeligt - og jeg kommer virkelig til at savne Isak og Even. Jeg ville elske at se dem "minut for minut" fra nu af og til evig tid, haha! Tror seriøst aldrig, at jeg bliver træt af at se på de to sammen. Men jeg glæder mig også til at se det sidste klip, for jeg er overbevidst om, at ALT ER LOVE (måske titlen på sidste klip? Det ville jo være perfekt) <3

Jeg har tænkt over, hvad Julie Andem har i ærmet til os:
Kosegruppa hos Isak, 'Magnus og de' kommer forbi, Vilde og Magnus hooker, William kommer pludselig hjem for at se Noora (love is all around). Og når vi mindst venter det, kommer Even ind ad døren. Ham og Isak bliver ‘official’ og kysser - det kys de aldrig fik i “Bånder”. Det kunne være sådan en fin parallel, og sæson 3 har jo været fyldt af paralleller. Hvad tror I? 🙂

199
Me ❤

Jeg ser at Isak sin historie nå er fortalt og det er vemodig å gi slipp på denne nydelige reisen.
Isak står rakrygget blant sine venner og har anerkjent seg selv.
Han har fått sin Even som valgte Isak lenger før noen av oss ante det.
Jeg vil bare si tusen hjertelig takk til Julie Andem og co som har skapt dette fantastiske universet sammen med disse flotte unge skuespillerne.
Jeg sitter rikere tilbake og ord blir fattige
Tusen tusen takk ❤❤❤

200
Crazyfangirl ?✌️

Dette KAN ikke være siste klippet!! Det er jeg ikke klar for!! Masse ubesvarte spørsmål fortsatt, som f.eks hvordan går det med Noora og William? Hvordan blir bosituasjonen fremover? Skal Isak flytte hjem igjen, og Noora få tilbake rommet sitt? (Eller skal hun fortsette å bo i senga til Eskild?) Skal Isak møte foreldrene til Even? Jeg trenger VIRKELIG et klipp til som gir meg litt mer sjelero enn jeg har nå hvertfall, for hvis dette var siste vi fikk se blir det ei slitsom jul... Jeg trenger å lande litt lissom, har IKKE landa av det her! Hører du meg, SKAM-redaksjon!?

201

Aaaaahahaha Isak ass!!! ???? Han er så chill! Kunne haka til Magnus vært lenger ned!? ??

202
Gi oss en feelgoodxmas-avsluttning

Siste klippet i sesong to varte i 17-18 minutt, i en episode som totalt varte 47-49 minutt. Må være lov å håpe på MINST 10 minutt i morgen, aller helst mer, typ 25 minutt ?????❤ beste sesongen hittil, håper vi ser mer til even og Isak i sesong 4.

203

det var det siste klippet, så er det helt greit! Trist er det uansett.. Det har vært en fantastisk sesong ❤️Håper alle dere fine mennesker er tilbake her når sesong fire begynner! Blir ikke det samme uten! God jul til alle sammen ?

204
Seff får vi et klipp på fredag!

Alt snakket om kosegruppa og julefesten. Even sin reaksjon, vi skal tro han ikke kommer, ikke sant, og Vilde sine forventninger. Isak som gleder seg til å hoste! Nei nu kjør vi!! Dette blir episk i true Julie Andem stil. Vi skal bare pines litt først som også er i true Andem stil! Åååå det gledes til i kveld, samtidig som det grues til det er over... Men vi ses neste sesong fineste kommentarfelt ?? vi vil alltids ha "karrrrdeMOMME og en uventet forkjærlighet for "fem fine frøkner" ? riktig gooood jul peeps!!!! ❤

205
Overstiger 20

Ikke så sikker på det. Nå har de satt inn humorkalender rett etter SKAM i TVguiden, akkurat som forrige uke. Mulig dette var siste klippet. Åpen slutt...

206
Vet ikke helt

De kommer nokk til og ha en video idag og. For kose gruppa sin julefest er ho idag tror ikke de kommer ril og ha en så open slutt

207
20 minutter?

Neida, de player oss bare. Må ikke være så desp... ?

208
Evak inn i 2017 fortsettelse ❤️

Erke ferdig med disse to assa❤️

209
Tom 18

Jeg Fatter ikke at det er siste dag med storyen til ISAK OG EVEN. Det har vært såååå uendelig fint å følge dem og såååå trist at det er slutt i dag. Tårene presser på bare ved tanken.....

210
Alt blir bra

Gleder meg til å se William i sesongavslutningen i morgen! ❤️

211
Uten tvil

Det blir VILDUS neste sesong! <3

212
Jeg er ikke i tvil lenger...

... det er vi som styrer fortellingen. Det tok meg tre sesonger å finne det ut, men jeg har tenkt på det i hele høst. Det var en replikk tidligere som matchet min kommentaren min altfor godt, og den siste uka har jeg sett forslag om NRKs sakteTV som Even og Isak minutt for minutt i alle kommentarfelt. Hvor lang tid i forveien spilles dette inn? Gjør de unntak?

213
Bevisst

Har du tenkt på at kanskje historien er fortalt på en slik måte at de forventer at folk skal begynne å komme med kommentarer om "minutt for minutt" osv? Det er en assosiasjon alle ville ha tatt, også Magnus. Tror det er veldig bevist fra nrk sin side, samtidig som vi seerne får inntrykk av at vi er med å påvirke handlingen. Det handler om at målgruppa er veldig forutsigbar til hvordan de kommer til å reagere på serien. All ære til nrk for at de har gjort god research og tenkt på absolutt alt!

214
Styrer vi - eller er det vi som blir styrt...

Enten så styrer vi eller så har vi virkelig blitt en aktiv del av SKAM universet - og lever med handlingen sånn til de grader...

215
Freaky

Det er motsatt. Det er Julie Andem som styrer kommentarfeltet. Hun plsserer tankene i hodet ditt.

216
Åkei..

Men så lenge du ikke er i tvil, så..

217

Ja delvis tror jeg.

218
Minutt for minutt

Tror nok redaksjonen også innså at Isak + Even minutt for minutt var noe å spille videre på da de skrev replikkene til Isak lørdag som var.

219

2 uker.

220

Den oppfatningen har jeg også. Virker nesten som om de spiller inn episoder ut fra hva folk kommenterer her lissom.

221
Kaja

Nå kalte de jo selv klippet- minutt for minutt da Sonja sa dette. De visste jo at dette kom til å bli en greie i kommentarfeltet

222
Ja Evak

er da også ret så forudsigeligt.
det kunne i princippet også være "plantet" i kommentarfeltet af skam redaktionen. det ville da være ok.

223
Se på trærne

Det er fremdeles løv på trærne så dette er spilt inn for noen uker siden, tror helst at det er noen fra skam-redaksjonen som drypper hint inn i kommentarfeltet slik at vi skal tro at vi er med på å skrive manus og ikke omvendt..

224
Spekulasjon

Jeg lurer egentlig litt på når de kom på at Even skulle være bipolar... Var det greia hele tiden, eller leste de i kommentarfeltet og tenkte at ? det var en god idé ?? For det begynte jo å florere kommentarer om det ganske tidlig, og etter pausen hadde de jo filmet noen scener på nytt. Jf. først sort bukse, så blå bukse +først kort hår, så langt hår. Noen ganger har jeg tenkt "dette har jeg jo lest i kommentarfeltet"

225
Hadde vært gøy, men

En venninne av meg så denne skolegårdscenen bli spilt inn, og det var lenge før minutt for minutt klippet. Men de vet jo at de har et klipp som skal hete minutt for minutt på lager. Så da er det ikke så veldig unaturlig å spille på det i dette klippet?

226

Vi styrer nok ikke hvordan det går med hovedfortellingen 😉 Men scener innimellom ... kan godt hende ...

227
Please

Vi vil ha mer! Henting av juletreet og julefest - med Even og Isak ❤❤❤

228
Peter

Først og fremst; jeg ELSKER måten Isak avviser dansejentene på! "Åh du er homo, vi elsker homoer! Vil du være vår gay BFF? Og Isak bare "get a fuckin Pomeranian like everyone else" Konge! Isak vil ikke være en gay steriotype - han vil være Isak!

Og second,
Magnus får siste kommentar etter at Isak gikk i dette klippet....
Eskild sa 2017 blir Linns år...
Vilde er helt på krigsstien...

Nå leker de med oss. De vet vi spekulerer og de gir oss tegn på at alle skal være POV til våren!
Imorgen er det sikkert et ekstra øye på Sana. Som dere ser - de kjenner oss! Og er det noe vi har lært denne sesongen er at de liker å pine oss??

229
Pling

Jeg tror det blir Mahdi...

230

Dette var nok slutten på Isaks sesong dessverre...

231
Halla

Det må bli en avslutning i morgen. En fin avslutning der alle er samlet og har det fint sammen. Spesielt Isak og Even ❤

232
Evak

Håper det, tror det ikke.

233
Halla

Joda, det MÅ det bli! ?

234
Hvem liker vel ikke homoer??

Lol all fujoshi's love BL

235
Minutt for minutt

Til alle svensker og dansker og andre der ute: "....ett eller annet..." - minutt for minutt er et konsept NRK har hatt på TV i noen år nå. Det er ikke folk i kommentarfeltet som har funnet på dette!
Hurtigruta - minutt for minutt
Bergensbanen - minutt for minutt
Salmeboka - minutt for minutt
NRK hinter jo til sitt eget konsept i klippet Minutt for minutt, hvor de viser akkurat Even og Isak - minutt for minutt. Andem klarer jo å tenke sjæl. Hun trenger ikke lese her for å skrive manus.

236
Ingrid

...strikking - minutt for minutt
Vedfyring - minutt for minutt
Fisking - minutt for minutt
Mannen - minutt for minutt
Norge er et rart land.. Og NRK er enda rarere

237
4th wall

Men "Evak" er uansett et nikk til publikum

238
?Nei ?

Alle slike hypa par får jo disse navnekombinasjonene, det har vært en greie minst siden "brangelina". Andre TV-serier har også brukt det. Big Bang Theory, "Shamy"...haha kommer ikke på fler nå, men uansett. Er ikke så mange ulike måter å kombinere disse navnene på og om ikke publikum hadde kommet opp med det hadde det uansett passet..

239
haha

Venter på Skam-oppdatering...minutt for minutt.

240
Isak har så sykt swag

Bare se på måten han går fra gutta på! Herlig å se at han takler både danse chicksa (wanna be fag hags) og den himmelfalne misnøyen til gutta når han velger kosegruppa, Ler så jeg griner av guttas interne konkurranse om å være mest bang-worthy hos Isak 😀 Synes Isak skal få lov til å være litt cocky etter denne høsten her ass!

241

D må verr ein lengre episode i mårå asså! Siste episode kan jo kje bara vara i 20 min! Håpe di komme me ein stor overraskelse å smelle te me ein heil time! 😀 * låv å drømma!* 😀 Eg vil Ikkje ta d kuli....

242
Først lo jeg høyt av dette klippet, men så

fikk jeg helt vondt i magen...
"Syns det er så søtt med to gutter som er sammen" WTF...?
Hvem sier noe sånt?
Tror dere de ville ha sagt "syns det er så søtt med en jente og en gutt som er sammen"?
Tenk å måtte stå å få høre på sånt sprøyt! Du går ikke bort til noen å sier noe sånt!!!
Å, jeg blir helt dårlig! Se på ansiktet til Isak.... ca 2.50... det sier alt.

Og det andre som jeg får helt vondt i magen av er at vi blir stående igjen når Isak går... Ja, jeg vet at i morgen er siste dagen, men Isak er fortsatt hovedpersonen i dag og i morgen - håper jeg...
Jeg kjenner allerede at jeg kommer til å være kjempe lei meg når denne tredje sesongen er over. Gruer meg skikkelig.

Så, kjære Julie, plis gi oss noe fint i morgen slik at vi blir glade?. Litt løøøv mellom Isak og Even hadde passet perfekt❤️❤️❤️❤️
. .... og, Magnus..... Jeg håper ting går din vei etterhvert?

243
Tvguiden

Står i TV-guiden denne uken at det er satt av 30 minutter 🙂

244
#evigoptimist

Står bare 20 min her, men vi får krysse fingrene i det lengste 🙂

245
Tobz

Står bare 20 min både på første og også på reprisen. Hvis dette er det siste klippet, så er det intet mindre en en tragisk slutt på en ellers strålende ting. De kan da seriøst ikke la det slutte slik???!!!!

246
Mary

OMG! OMG! The clips so far are a total of 17.10min ... so we'll get 2.90min more from Isak + Even ... is this it? I'm already crying ....

247
hmmm...

for tidlig å glede seg, alt spriker. NRK TV guide melder følgdende: 16.12 kl 21:30 - 21:50 / reprise lørdag: 01.15-01.35 / natt til mandag: 01.25-01.45. Canal Digital Kabel melder om fredag 20.30-21.00... Noen som kan sjekke hva GET melder?

248

Ah, blir helt tullete av denne usikkerheten rundt lengden av episode 10. Håper på superlangt klipp i morgen! Masse kos med hele gjengen samlet - og med frempek til neste sesong ? Julefest med juletre ?

249

Ah, blir helt tullete av denne usikkerheten rundt lengden av episode 10. Håper på superlangt klipp i morgen! Masse kos med hele gjengen samlet - og med frempek til neste sesong ? Julefest med juletre ?

250

står 20 minutter på nrk nett-tv

251
Vent å sjå

Canal Digital melder det som stod på NRK TV-guide t.o.m. i forgårs

252

Åhhhhhh PLEASE.

Isak+Even=love i 3o minutter.

#alterlove

253
BUUUUURN

elsker at Isak burner vennene sine fysøren!!

254
Hmm..

Den fjerde veggen? Hva mener dere?

255
Emilie

'Den fjerde væg' er et teater og film begreb, som beskriver den barriere der er mellem publikum og skuespillere - når væggen brydes betyder det, at 'illusionen' ved en film eller teaterstykke brydes. Det kan eks. være når en skuespiller i et teaterstykke taler til publikum eller kigger direkte i øjnene på dem - eller her i SKAM, når Magnus bruger udtrykket "Evak", som er noget som seerne har fundet på. Den fjerde væg brydes når der er kontakt mellem skuespillere og publikum! Håber det giver mening 🙂

256
Den fjerde veggen...

betyr den usynlige veggen mellom skuespillere og publikum - uttrykket kommer fra teaterverdenen, hvor det er tre vegger på en scene og den fjerde er da den usynlige, den som gjør at skuespillerne "ikke vet" at publikum er der. Hvis så skuespillerne henvender seg direkte til publikum sier man at den fjerde veggen brytes/faller. Men det er ikke det som skjer i denne episoden, for skuespillerne henvender seg ikke direkte til publikum. Som noen sier et annet sted; det er en metakommentar når de sier at "Isak og Even minutt for minutt er sånn shit som NRK ville kjøpe".

257
Men? Hva? Hæ?

DER gikk bort fra Isak sitt perspektiv, dere...
Vi ble igjen med gutta når han rusla bort,
Liker det ikke.. har han forlatt oss?
Håper iiiindeeeeerlig vi er tilbake i hans blikk i morgen.
Vi trenger å se Even, vettu❤️

258
The end

Og hva er det "porten til paradis" betyr i Bibelen da, folkens?
Veis ende. Slutt.
Nytt liv. Overgang.

259

Ha, ha, nå skjønte jeg noe, den tittelen spiller jo også på oss.VI står ved porten til paradis og drømmer (om mer Isak og Even, men Isak slenger døren igjen og går fra oss. VI står igjen, helt desp, akkurat som Magnus! Ha,ha, Andem!

260
Paradis

Nå står vi ved porten til Paradis... I kveld slipper de oss inn. Det kommer til å bli en paradisisk avslutning på sesong 3. For Isak, Even - og for oss.
Og mens Isak og Even stiger opp til himmelen, markeres overgangen til en ny tid: En ny sesong med en ny hovedperson.

261
The End confirmed

Dere.

Johannes åpenbaring 21:21 handler om Perleporten. Porten til paradis. Enden på visa.
Ringen er sluttet og sesongen er over.

262
Og....

....det står Trade på capsen hans.
Han skal byttes ut?
Ække klar.

263
quetil

Det står Trade Mark som betyr varemerke 😉

264
Evakforever

Chill! De bare leker med oss 😉

265
Evak inn i 2017 fortsettelse ❤️

?????

266
Teamisakogeven

Det kan ikke være slutt nå! Vi må få minst et klipp i morgen - julefesten skal være avrundinga! Det blir bra! ? Even+Isak=❤

267
Det hadde vært en filmatisk fin overgang til neste sesong, men: Det hadde vært juks!

Det går ikke! Det er ikke noen sånne regler her! Jeg aksepter ikke å tape klippet om Evak på kosegruppefesten på noe sånt! 🙁 Vi må rett og slett få en ordentlig avslutning i morgen for at denne fantastiske og tunge historien om livet og kjærligheten kan få en fortjent slutt! Og jeg trenger det for å balansere Skam-stemningsleiet etter denne sesongen altså...

268

Har helt helt helt angst for at dette skal være siste klippet.

269
Sjæl

Isak:
"Dere må fikse chicks sjæl" og GÅR (!!!!).
Magnus sier:
"Skal vi bare ditche han der (Isak) og dra med de?"

Tenker at "vi" også inkluderer oss seerne. Vi skal visst ditche Isak og henge med Magnus og jentene istedet. Og at neste sesong handler om nettopp det Isak sier - at Magnus er "desp".
Viktig å ta opp det også - Julie Andem har hatt noen uttalelser om sexpress blant unge og sosiale medier. Der har vi tema for neste sesong, dere! Hvis Magnus blir hovedperson, er Kosegruppa, med Vilde og Sana, Even og Isak, fortsatt sentrale karakterer.

Ser for meg det er typisk feminist-Julie også. Her skal det være likestilling mellom kjønnene; to sesonger med jente som hovedperson og to sesonger med gutt som hovedperson.

Gleder meg uansett!

270

Isak har jo rett i at det er fordi Magnus er "desp" han ikke får seg noe, de uoppnåelige blir automatisk mer attraktive. Vi så det og i sesong 2 da Penetrators absolutt ville ha med Sana. De dansejentene er nok ganske høye på seg selv og vant med å få alle gutta de vil, litt sånn jenteversjonen av Penetrators. Tror Magnus kan bli en fin hovedkarakter, med fokus på sexpress og kroppspress, og at det ikke er forbeholdt jenter. Alle vet jo at jenter utsettes for kroppspress og sexpress, men det er mindre fokus på at det også gjelder gutter. Jentene har jo ilogmed snakket seg i mellom om at det er så jævlig kroppspress, mens gutta har en tone som heller vilel ledd det bort. Det har blitt hintet om at Noora har hatt spiseforstyrrelser, men temaet har blit tatt irriterende lett på, kanskje Noora også kan bli en mer sentral karakter igjen med tilbakefall nå som hun har gått på tomgang en stund? Hun har jo vært veldig isolert og oversett denne sesongen.

271
Sjæl

Altså; det at Isak GÅR markerer slutten på sesong 3.
Og den siste replikken til Magnus markerer starten på sesong 4.
Ferdi.

272
Klipp imorgon

Jag tor att vi kan slappna av. Det här lär inte bli det sista klippet. Isåfall introducerade de en onödig och lite udda cliffhanger då Even var skeptisk mot festen. Ska han komma eller inte? Mycket under veckan har pekat mot fredagen, så det vore märkligt om de struntar i att ge oss ett klipp då. Antiklimax i så fall.

273
One more left

Klart dette ikke var siste klippet!!! Vi får et langt klipp i morgen, samt sesongens lengste episode. Bare å glede seg! ?

274

Håper inderlig ikke det betyr at dette var siste klippet, som noen har foreslått lenger nede? Vi får vel et klipp fram julesamlingen i morgen???

275
har set gutterne i juletrøjer på set på insta

så der må være mindst et klip mere

276
Hint

Det var nok et hint om at Isak✔️, stafettpinnen går videre til Magnus?

277
Thomas 20

Åsså herlige Magnus da "hvem ville du pult først av oss tre" haahaha .... Jonas er svaret.... haha Jeg visste det sier Jonas. For en gjeng sier jeg bare. Fy søren så herlig de er...

278
Kansje eller?

Det kan jo hende Magnus sin sesong handler om det å være jomfru å presset om å ligge med noen !?

279

Nei, til Mahdi!

280

Håper det blir Mahdi!

281
Creepy nattbord

Mhm, same skjedde jo i sistep. ses. 1 og ses. 2 òg.
-Har enda meir trua på Magnus ses. 4-

282
Magnus episode 4

Går for Magnus. Mulig temaet vil handle om "Skammen" rundt det å være gutt og ikke ha debutert seksuelt. Ovenfor guttene virker han desp. Føler seg lite attraktiv. Søker informasjon fra gutta.

283

Så da var dette siste klippet. Kunne egentlig se sånn ut og jeg tolket det også slik du sier at stafettpinnen nå går videre til Magnus. Det er jo egentlig ikke mer å si. Egentlig en grei slutt som jeg godt kan leve med kjenner jeg. Kom bare litt brått fordi jeg hadde forventet meg klipp fra julesamlingen til Kosegruppa men ser jo at det egentlig ikke er viktig for serien at vi får det.

284
Ikke bra nok slutt

Hvis dette virkelig er det siste klippet blir jeg veldig skuffa. Synes at denne flotte sesongen fortjener mer enn dette. En skikkelig fanfare må den ha. Avslutning med et smell. Et positivt smell selvsagt.
Og hva er vitsen med å la Vilde ringe og avbryte en hyggelig kjæreste prat med det maset om juletre om ikke det blir klipp fra julesamlinga???
Nei, det MÅ bli klipp i morgen!!!

285
En god slutt

Det var jo en nydelig slutt i går, "vi tar bare en dag om gangen"... ? vi ser nok mer til dem, og hvis det endte i går - så er jeg veldig glad for at denne episke kjærlighetshistorien ikke endte slik Even mener.

286
Creepy nattbord

Berre 1 gong tidlegare har det ikkje vore klipp fredag, i påska ses. 2, og den veka var det heile tre klipp torsdagen.
Følest derfor litt usannsynleg at dei skal droppe klipp i mårgon, er tross alt sesongavslutning. Derimot kan eg sjå ein liten, men reell sjanse for at det blir ca. 40 sek. med gåing rundt juletreet og syng sisteverset av O jul med din glede, og that's it...

287
klipp i morgen

Det er 100% garantert et kllipp i morgen og jeg tror også at William dukker opp i dette klippet. Thomas har jo snapchatet Josefine og han for noen uker tilbake 🙂 Tror det blir en fantastisk avslutning hvor også Even dukker opp på festen så får vi høre ordene jeg elsker deg og julen kan ringes inn med ALT ER LOVE <3

288
Even

William/Thomas valgte å forlate serien og har ikke vært veldig savnet. Jeg vil at sesongens siste minutter skal vies Isak og Even i selskap med alle de fine som har vært med på høstens reise!

289
Grøss og gru

Verre hvis Henrik ikke er med lenger ?

290
klipp i morgen

Det tror jeg du har helt rett i og jeg håper det samme. Det er Even og Isak som kommer til å avslutte sesongen, men William dukker opp. Det er jeg sikker på 🙂

291

Willian BØR komme tilbake imorgen. Skam tapte litt troverdighet med denne utskrivelsen. Sesong 2 ble på en måte visket bort og kunne likegjerne ikke funnet sted. De kan ha avstandsforhold og han gjesteopptredener?Håper og krysser alt for at alle hovedpersonene blir med videre. Tross alt de som har skapt skam og det er derfor de som bør være den røde tråden og ikke minst avsluttes med. Fin sesong dette, men kjenner jeg savner jentene. De har jo nesten forsvunnet fra sosiale medier også.

292
Dude

Det er jo litt med greia, da. At alt føles så vanvittig viktig i tenårene, og så var det kanskje ikke det store likevel.

293
Teamisakogeven

Håper håper håper! ❤❤❤

294
Erle

Oisann! Dette gikk rett over hodet på meg når jeg så klippet tidligere i dag.. Tenkte bare "åh, happy klipp med gutta uten så altfor mye innhold, fint...all set for sesongfinalen i morgen.." MEN nå når dere sier at vi ble igjen...! De ville jo ikke gjort det uten at det var for real... Dette var kanskje sesongfinaleklippet!!?!

295
Evak

Liker det ikke, men enig.

296

hallo, det er jo klipp i morgen. Dette hadde jo vært en dritdårlig avslutning.

297
linnea

nej klart det inte var sista klippet

298
ja closure

sådan er det også for mig

299

Ser at flere argumenterer godt og overbevisende for at dette faktisk var siste klippet!!! Nesten så jeg tror det selv nå. Tenk på dette: Det siste Magnus sier er: Skal vi ditche han og dra på den (altså dansechicks-samlingen)? ER DETTE ET HINT TIL OSS??? Vi som ikke har snakket om annet enn hva som skal skje på den kosegruppesamlingen??? Har SKAM faktisk tenkt å ditche den samlingen? Julie Andem, du føkker med følelsene våre!!! Og det er jo egentlig genialt, selv om jeg ikke orker tanken på det. Hjelp! Hva tror dere?

300
Det var vel bare

Så vi skulle få med oss kommentaren til Magnus og dermed kunne være litt nysgjerrige på om gutta skal dukke opp i morgen eller ei?

301
"Ikke vær frekk"

Kameraet holder seg på Magnus til han har fått snakket ferdig i "Ikke vær frekk" også, fra 12.oktober. Ble et eller annet sted i kommentarfeltet her nevnt som "speilklipp", slik som "Drittsekken" fra her om dagen og "Dust" fra episode 3. Hjelpe meg, jeg kommer til å ha mange timer i døgnet til overs fra og med i morgen kveld... <3

302

......eller var dette siste klippet??
Isak går sin vei....
Magnus neste sesong?

303
Vero

"Hvordan går det med Evak"
"Even og Isak minutt for minutt, det er sånn shit du kan selge til NRK"
BANG DER DATT DEN FJERDE VEGGEN SÅÅÅÅ HARDT NED! Julie Andem er episk ass. Dette århundrets Henrik Ibsen og jeg kødder faen ikke.

304
Dramalærer

Beklager å ødelegge moroa men den fjerde veggen brytes ikke i dette klippet. Hvis Isak/Magnus hadde snakket til oss seerne direkte, så hadde de brutt den. Når de snakker om NRK er det en metakommentar (kunstverket kommenterer seg selv). Moro er det uansett 🙂

305
Ingen fjerde vegf

Dere vet jo åpenbart ikke hva den fjerde veggen er. Karakterene vet ikke at de er i en serie, de snakker ikke til publikum. Så ingen fjerde vegg som er brutt her dessverre

306
Den femte vegg

Ja, så synd at folk roter og misbruker begrep fra scene og teater, og tror at dette kan infiltreres til tv-serier/filmatisering etc. Skjønner godt at noen liker å analysere og hente begrep fra andre arenaer, men litt synd når dette gjøres og tolkes litt feil. Men, ingen skjede er skadd, eller var det ingen skade er skjedd? (Der ser dere hvor fort det lar seg gjøre å ramle totalt i begrep og analyser.) 🙂

307
Helt enig

Jeg hadde INGEN forventninger til denne sesongen - var meget skuffet over at Isak skulle være hovedperson. Så feil kan man ta - denne sesongen har vært den sterkeste og fineste til nå, og det gjelder både story, filming og ikke minst skuespillerne. Jeg merker at jeg helt uavhengig av utfall av morgendagens klipp føler en slags sorg alt nå. Jeg er ikke klar for å gi slipp på Isak og Even. De har rørt meg så vanvittig gjennom denne sesongen, og alle klippene med dem sammen er fantastiske. Jeg kan se det om og om igjen. Det eneste som kan få meg glad igjen er om Even er hovedperson i sesong 4.....!

308

Enig i mye av det du skriver, men det ville vært merkelig om det ble Even..Han har på et vis, sammen med Isak selvfølgelig, vært hovedperson denne sesongen og til våren begynner en ny historie.

309
klipp i morgen

Jeg kan ikke bli mer enig.. jeg har nesten ikke lyst til å se det siste klippet i morgen nettopp fordi jeg ikke vil at denne kjærlighetshistorien skal ta slutt... Tror jeg er litt avstandsforelsket i disse to guttene. Det siste klippet i senga har jeg sett sikkert 30 ganger alt, for den utstrålingen disse to har til hverandre slår alt 🙂 ALT er love

310
Boy twentytreeeee

Jeg synes også denne sesongen har vært desidert beste, og med hånden på hjertet så har jeg aldri sett en film/serie som har berørt meg slik som storyen til Isak og Even. Så langt i livet får den stå som den fineste,vakreste,ærligste,jævligste,følelsesladet,hudløse og nydeligste kjærlighets historie. Man har ledd og gråte,følt på angst og smerte, kjent på forelskelsen igjen på godt og vondt. Det har vært morsomt og trist og skuespillerne har jo vært fantastiske. Det har virkelig vært en gripende reise sammen med Isak i sesong 3. Og derfor så kjenner jeg også på sorgen over at det ender i morgen. Skulle så gjerne fulgt Isak og Even en stund til. Men nå er det slutt i morgen, må bare ta det inn over meg, men kommer nok til å se episodene om og om igjen. TAKK Julie Andem, du er helt fantastisk. Du, Isak og Even er stjernene i toppen av Juletreet i år. Og alle de andre fine ungdommene også. Takk takk.

311
Petra

Känner helt igen mig i allt du skriver. Jag vill också ha Even som huvudperson nästa säsong!

312
Til Vero og andre

Man må jo ikke være rakettforsker for å finne opp Even og Isak minutt for minutt, etter et klipp som heter Minutt for minutt! Tror kanskje du undervurderer Andem her. Hun klarte nok å skrive den dialogen uten hjelp fra oss!

313
Ja, ikke sant!

Den dama er bare helt legendarisk. Ingen over, ingen ved siden. Bør få en statue på Marienlyst, eller hele Norges samlede lisenspenger i bonus for denne sesonger her 😀

314
Teamisakogeven

Morsomt ??? Evak minutt for minutt! Håper på en superbra fest i morgen for hele gjengen, spesielt Isak og Even ❤ Beste kjæresteparet!

315

Jeg digger at du på sekundet har regnet deg fram til klipp-tid så langt den uken!!! ?

316
Creepy nattbord

...men godt jobba å likevel klarer å bomme med 2 sek. 😛
Blir kjekt med lenger episode i morgon då, men har lenge tvilt på planlagt reprise av One nigth stand...

317
Akkurat det!

Tenkte jeg også ... Det er et program som lett kan fjernes fra sendeplanen uten at det skulle bli helt krise for noen. Går visstnok etter reprisen seinere i helga og. Det er lov å håpe ??

318
Men Isak daa

Enig i at det er digg at han er så chill og trygg, fine Isak. Men det får også veldig fram den småfrekke tonen han pleier å ha.. Kunne jo vært litt kompis og hjulpet brosa litt på vei, haha! I hvert fall prøvd å være litt hyggelig og prøve å få til noe senere?

Isak ass, tidenes dårligste wingman 😀

319
Hjulpet kompisa på vei, lissom?

Tja, Isak skal hjelpe sine hetrovenner å skaffe chicks, asså, fordi hetrovenner ofte hjelper til med å skaffe gutter til homser? Hm, omvendt psykologi fungerer kanskje sånn? Og Isak, er Isak, litt småfrekk og litt sånn som vi kjenner han. Han er ingen Gud, ennå. Ikke ennå! 😉

320

Til hjulpet kompisa på vei lissom: Om de ikke fant gutter til Isak, så bidro de bra til at Isak fikk gutten han ville ha.. Og Isak hjelper jo Magnus og inviterer til kosefest med Vilde

321
Hjelp til selvhjelp

Helt ok å hjelpe venner, uansett hvordan. That's what friends are for. Men det burde være greit å være litt selvhjulpet, også.

322
....

Har ingen ting med homo/hetero å gjøre, men med å være kompis. Om du vet at en kompis/venninne liker noen - gutt, jente, spiller ingen rolle - og du får sjansen til å "introdusere dem", så gjør man da det? I dette tilfellet skjønner jeg godt at Isak ikke følte for å ha så mye med de jentene å gjøre, men sånn generelt. Isak kunne jo gjerne plukket opp at Vilde spør etter Mags også, og gitt ham litt selvtillitt på det. Det er sånt venner gjør, eller?

323
Helt..

..enig at det er herlig å se Isak trygg og selvsikker med kule kommentarer.. men de går litt for ofte på bekostning av Magnus synes jeg. Magnus' usikkerhet kommer ut på en annen måte enn Isak sin, og det gjør det kanskje mer fristende å drite ham ut. Men Magnus har vært så kul mot Isak på sin klønete gutte-Vilde måte, så Isak kunne i vært hakket kulere mote ham nå. Magnus - håper du hevder deg skikkelig i sesong 4! Og ikke på bekostning av noen ;o)

324
Gutte-Vilde!

Helt klart, Magnus er gutte-Vilde. På den bedst tænkelige måde! Der er så dejligt lidt kommentarer om skuespillernes udseende herinde, men må man være lidt overfladisk/ytlig og sige noget om Magnus? Synd for ham med alle bumser/finnar, men altså hans kindben.. Model-material. Jeg synes at han er pæn/snygg/smuk. Tyra Banks skulle sikkert give ham komplimenter for bone structure.

325

For så vidt enig, men Magnus legger veldig opp til det med alle kommentarene sine.

326

Kompiser pleier å gjøre narr av hverandre synd om magnus kanskje tar seg nær, men det er det ordentlige kompiser gjør. En du er venn med kan du ikke kalle fag osv, men når dere blir bestevenner kjenner man hverandre bedre og er trygge på å tease hverandre

327
All I want for Christmas...

Haha, jeg digger det!
På fredag er der kosegruppa hos Isak, vennerne kommer også, Vilde og Magnus hooker, William kommer pludselig ind ad døren for at se Noora, som selvfølgelig er hjemme og med til festen. Even kommer også forbi, og ham og Isak bliver endelig ‘official’ og kysser (det kys de aldrig fik i “Bånder” - en fin parallel hertil).
Tipper, at titlen på klippet i morgen bliver: ALT ER LOVE.
Glæder mig allerede! <3

328
Alt er love

Og alt er chill!
Fantastisk å se Isak så avslappet og trygg.
Så naturlig og chill det er for han å bekrefte at Even og han har en greie ❤❤ #goals

329
Henriette

Haha, sykt gøy x'D