Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

621 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Martin

sykt

2
Demos

Det er nitrist med islampropagandaen på NRK og også i denne serien "Skam". En erkesur muslimdame i full uniform omgitt av noen tafatte norske jenter. En skam. Det virker som om skaperen av dette er betalt av Saudi Arabia eller lignende.

3
IdaWH

Nei og nei så lite du har sforstått da! Dakar

4
Jane

HALLO DU KAN IKKE DISKRIMINERE SANA! BARE FORDI HUN HAR PÅ SEG EN LANG KJOLE, BETYR IKKE DET AT IKKE HUN KAN SPILLE I SERIE... YOU

5
Sana❤️❤️

Team sana❤️❤️

6
Alinan

Jeg elsker meg SKAM???????

7
Nora

Jeg åååååå

8
Saron

Jeg elsker sakam ?

9
anona

Demos-
Handler om ringvirkninger og butterfly effect. Sana er som en sjakkspiller som ser helheten.

10
Henrik

Wow er du redd for små jenter i skaut?

11

Og der ga du den beste begrunnelsen for at denne sesongen må lages <3

12

HHD, så du synes at vi trenger en norsk politisk korrekt framstilling av Islam på norsk tv? I politisk korrekthetens navn? Mens gutter og jenter ikke kan ha svømming sammen for å unngå å støte muslimer og det er desember-avslutning på skolen fordi det er støtende for muslimer med juleferie.

13

Til ..
Jeg tror mange av oss trenger en mer nyansert framstiling av islam, hva som er politisk korrekt, eller riktig og galt på et generelt grunnlag, er mindre interessant. Dessuten kommer det an på hvem en spør hva som er svaret på det. Eksemplene du nevner er ikke situasjoner alle muslimer kjenner seg igjen i, og blir derfor irrelevante som argument mot islam, som jeg leser det som. Det fungerer heller som argument for mer kunnskap om islam, etter min mening.

14
#teamtruelove

Siste sesong...

Kommer vi til å få noen flere nyanser om hva som skjedde med Noora og William? Det lille vi har fått vite i sesong tre fra Nooras side tyder på at hun legger alt ansvaret på William. Tror ikke det er så enkelt!

Hva med Jonas og Eva? Jeg syns ikke egentlig det virker som noen av dem har kommet seg etter de slo opp. I sesong en føltes det for meg som om Eva bestemte seg for hva hun trengte å gjøre, eller kanskje mest at hun skjønte hva hun hadde gjort som ikke fungerte og som hun derfor måtte slutte med. I sesong to føltes det som om hun egentlig hadde sett for seg at hva nå enn det var hun skulle gjøre i steden for det som ikke fungerte, at Jonas skulle være i beredskap frem til hun var klar for ham igjen. Og dessuten at når Jonas oppsøker andre jenter, at det kanskje skyldes et slags selvforsvar eller opprør mot Eva. For det er jo hun som har bestemt at de skal slå opp, og samtidig forventer at det knapt skal bety noen endring i relasjonen mellom dem.

Og selve traileren da! Gleder meg til å se detaljer fra den i nytt lys etterhvert som sesongen utfolder seg. Hva betyr det at Vildes perlekjede ryker? At Sana spener ben på Noora? Det hele fremstår så kalkulert når man ser traileren, men Sanas selvsikre, skrå smil er jo før det hele skjer, selv om vi ser det sist. Og det at traileren går baklengs i kombinasjon med valg av sang!

15

Godt å være tilbake, #teamtruelove! Gleder meg til overanalysering og følelsesmessig berg-og-dalbane, akkurat som i høst! Spent på hva vi får. Spent på Sana, en annen veldig viktig karakter og historie å fortelle. Håper det blir like magisk og stort som i høst. Det føles nesten umulig, men hey, det er Julie Andem vi snakker om! det blir garantert et mesterverk! Gruer meg til alt er over. Kommer til å sørge. Men i dag skal vi bare glede oss 🙂

16
johnny

SÅ MANGE SPØRGSMÅL!!!

17
Julia

Ja! so har du problemer med det?

18
depressed

det som var er at william aka thomas valgte å forlate skam fordi han ville fokusere på skuespillerkarrieren hans på en annen måte.

19

fordi han ville være i en mer seriør greie, sånn som elven

20
Ha ha ja

Lolz, epic mistake. "Hvis han virkelig elsker meg, så kommer han jo etter." Håper han tar til vettet og skjønner at dette er as good as it gets og dukker opp i en gjesterolle. Ble helt føkka avslutning på en egentlig fantastisk kjærlighetshistorie

21
Kjærlighetssorg????

Kjære Julie
Det føles som den værste kjærlighetssorg å høre at dette er siste sesong. Skam har betydd så mye for meg, derfor er jeg så lei meg nå. Jeg håper av hele mitt hjerte at du ombestemmer deg. Skam betyr så uendelig mye for mange, og du hjelper oss og veileder i de vanskeligste problemer. Sender deg disse og håper du revurderer å avslutte nå - vi trenger Skam ❤❤❤ Alt er Love

22
william ville ikke være med i sesong 3

Derfor ble det slike mellom han og Noora.. så der kan du ikke lage noen tearier. Han ble derfor skrevet ut av serien

23
Super fan

Ja jeg elsker skam, jeg vil at Vilde skulle bli den siste hovedpersonen og jeg kjører at, du eller dere avsluter nå siden det snart er russetid, men vêr så snil vi alle elsker skam❤️❤️❤️

24

E d her siste sesongen?

25
Ragnild

Jaja

26
Ro på

Underlig kommentar. Der må vel være plads til, at nogen finder det tragisk, at serien allerede slutter

27
Hva mener du?

De som skrev kommentaren over var lei seg over at serien slutter etter denne sesongen. Jeg synes ikke det er så underlig.... Eller misforsto jeg deg?

28
Oscar

Å vi gleder oss, hurra endelig. men synd at det er siste sesong da...

29
Ayla

Siste sesong sa du?????

30

Hvor står det at det er siste sesong?

31
InLoveWithSkam

I slutten av traileren

32

på alle nyhetssider i landet..

33
Hennie

I slutten av videoen

34
Oscar

over alt....

35

I slutten

36

Grunden til, at det bliver sidste sæson kunne skyldes, at skuespillerne er færdig med gymnasiet og mange af dem flytter andre steder hen. For eksempelvis at starte på universitetet.

37
hoya

nei, skam er solgt til usa

38

Kan jo gjøre som pæ jenter da, caste nye karakter og roller som pånytt starter i 1. Klasse eller noe? Tror ikke de vil mer fordi de føler presset når det har blowet opp over hele verden, er en grunn til at de ikke reklamerte så mye for skam bår sesong 1 kom ut.

39
Do your research

De fleste av skuespillerne er ferdig med vgs, og er oppe i 20års alderen

40
MAAARIA

Julie Andem er ferdig = skam er ferdig.

41
Veni Vidi Vici

Grunnen til det er vel at Hartvig Nissen er drittlei av gærne fans...
Når det er sagt, så er jeg sykt glad for at det blir Sana-sesong! ❤️

42
Grunnen

Dere finner grunnen om dere søker litt. Den har blitt lagt ut flere steder.

43
Hanne

Neppe det som er grunnen da flere av dem er ferdige på vgs for lenge siden. Hun som spiller Nora er minst 20

44
Julie

Noora er 18 🙂

45
Bekjent

Josefine (Noora) er 96'er

46
Jordmora

Nope, minst 20... bor i en annen by enn Oslo 😉

47
Trøndergiiiirl

Hun bor i Trondheim, iknow fordi jeg bor her selv å har sett henne og "Vilde" flere ganger i byen 😉

48
josse

ne 20

49
Gabriel

Æ trudd at Vilde sku få russetiden sin til neste år. Dæm kanj itt slutt no

50
Thomas

Josefine som spiller Noora er over 20

51

Nora blir 21 i år

52
Mila

Noora er ikke noora i virkeligheten hun er bare noora i serien så hun er ikke 18 hun er 20

53

nei josefine (noora) er 20-21, ikke 18

54
vet ikke

ho er 21

55
Hilde

20 ??

56
Silke

Er du født igår eller? Noora er født i 1996, som vil si at hun er 20 år og blir 21 i løpet av 2017 😉

57
asdasd

naaah de fleste har ett år igjen

58
Yoyo

De går faktisk bare i 2. Klasse og har da i prinsippet et år igjen:)

59
Purple

Karakterene ja, men ikke skuespillerne

60
Rayan

Nei F.eks Noora (Josefine) er 20 🙂

61
Anne

lol nei?

62

haha lol

63
Hanne

De fleste skuespillerne er allerede ferdig på videregående. De fleste som enda går på vgs har et år igjen etter dette såvidt jeg vet (Tarjei, David..)

64

Flere av skuespillerne (de som går på videregående) og karakterene har jo 1 år igjen av gymnasiet da, så alle har trodd at vi skal følge dem til og med siste året. Men slik blir det altså ikke...

65

De går siste året nå

66
Olav

Hæh? E d siste sesong?!

67
Jennyrill

????

68
13:28

Jeg tror tidspunktet på videoen betyr noe så jeg søkte det opp. Og dette fant jeg: SAHIH INTERNATIONAL
Those who have believed and whose hearts are assured by the remembrance of Allah . Unquestionably, by the remembrance of Allah hearts are assured.SAHIH INTERNATIONAL
Those who have believed and whose hearts are assured by the remembrance of Allah . Unquestionably, by the remembrance of Allah hearts are assured.

69
You learn something new every day

Tack, vad intressant! Ger ett helt annat djup till tidsangivelsen och inledningen av klippet.

70
Torefjes

First!!!!!!!

71
stormboxx

YAAAAAAAAAAAS MY GIRL SANA Dette blir så bra!
Har sett teaseren sikkert ti ganger, den er helt hypnotiserende.
Men merker at jeg ikke er klar for å akseptere at dette er siste sesong..! Men som med det meste må det vel være en god grunn til det.
Likevel er det aldri for sent å snu, som Severin Suveren sier, så dersom du ombestemmer deg Andem, så skakke jeg værra vond å be.

72
reb26

jeg er helt enig

73

Alle gode serier må ende en gang, noen ganger er det bedre å gjøre det tidlig og ikke for sent

74
Stine

Jeg får ikke trykka hjerte på denne kommentaren din Stormboxx. Sida her mener at det er jeg som har posta. Haha.. men ja enig. Det er ikke forsent å snu og jeg er ikke tung å be om det kommer en ny sesong til. 😛

75
Sofie

Jeg får også besked om, at jeg ikke må like egne opslag! 🙂

76
stormboxx

Haha, jeg prøve å trykke et hjerte på din kommentar óg, men fikk den samme beskjeden 🙂

77
Sana-fan

YESSS!!! Da kan vi snart ta påskeferie og vente i spenning. Takk til Guru Andem for å ha bønnhørt meg 🙂

78
Yaaaas Sanalover

Yaaaas har gleda meg så mye ass

79
Jonas

Evak <3

Men... Blir det skikkelig chickfight?

80
Solsikke ?

❤ Evak ❤
Ja, her blir det intriger.. Ser for meg DRAMA!
Skam leverer nok denne gangen også ?

81

ehh nei? Ser ut som alle er venner, de bare snubler over hverandre?

82
Ninni

Dagens tristeste nyhet.
Statlig støttet kvinneundertrykkelse. I Norge

83

Det er nettopp slike holdninger som gjør at denne sesongen blir så - ekstremt - viktig.

84
Ninni

"Ekstremt" er vel en riktig beskrivelse, dessverre.

85
PEACE

LYKKE TIL SANA

86
ninni-fan

Helt enig med deg ninni!!
Skulle gjerne visst hva som får noen muslimske jenter til gjemme seg bak et så stygt plagg!??

87
Roger45

Boll skrives : B-o-l-l . Kan høres ut som bolle . Men det er det , det er bare det tror. Just a prank broooooo . Jeg heter forresten Roger , ikke Roger 45. Jeg ville bare meddele det , til de som blir litt usikker.... PS ville bare skrive 45 bak navnet mitt , fordi jeg liker tallet 45 . HVORFOR RAKKER DU NED PÅ MEG !! UTRYNGS FRIIIIHEEEET . Hei ;))

88
Likestillingsforkjemper

Flott at Andem setter lys på denne gruppen mennesker også, slik at sånne som deg kan forstå dem bedre.

89
Andre

Ring ring? Hallo? Ninni?
Rasist!!!!

90
Drit i Ninni

Gå sug deg selv, jævla bitch. Du kan ikke snakke om hijab uten å vite hva det handler om så shut your fucking mouth, skjønner at jeg blir så jævlig irritert av dere som sier sånt

91
Please stopp dette

Vær så snill å ikke slipp til slike usaklige personangrep, da blir dette et uutholdelig kommentarfelt!

92
Kan vi slippe dette her?

Er ikke enig med Ninni men skjønner ikke at denne kommentaren får komme gjennom, håper den blir tatt bort, trist å lese på denne siden.

93
Eirik

Lets make commentary great again!
Diskusjon er alltid bra, men gjør det saklig. Ellers er det bare dum frustrasjon som skal lette egen mangel på forståelse.

94
Ninni

Alt er love❤️

95

Hvor går grensa dor hva NRK sensurerer? Denne banne-kommentaren burde vært fjerna.

96

det må faktisk vært lov til å ha rom for meninger om hijab i 2017. mange i verden som har masse meninger om kristendommen og enkelte ting som står i bibelen. unødvendig å kalle andre for en jævla bitch og be de suge seg fordi personen ikke har samme mening som DEG. når det er sagt er jeg ikke enig i at det er kvinneundertrykkende, men hallo liksom, kaller ikke folk for bitch lissom?!

97

trenger ikke å være frekk, men det er sant...

98
Ulrikke

LOL

99

Kjære deg. SKAM er en dramaserie. Den beskriver ulike historier og karakterer som på dramaseriene premisser er troverdige. Sana fremstilles som en ung jente som selv ønsker og velger å gå med hijab. Nå er jo ikke sesongen i gang, så vi vet lite om hvordan akkurat dette valget vil bli skildret, men det er i hvert fall nok eksempler på kvinner som opplever sin hijabbruk som noe helt annet enn undertrykkende. Men nok om det. Tilbake til hva en dramaserie er - og ikke er. Lurer litt på hva du tenker om følgende: Når jentene vorser - er det statlig støttet alkoholpropaganda? Når Noora eller Vilde viser tegn til spiseforstyrrelsen - er det statlig støttet anoreksipropaganda? Når William slår noen i hodet med en flaske - er det statlig støttet voldspropaganda?

100
Hanna

??????????

101
Sana

Word

102

Takk for at det finnes mennesker som kan tenke litt lengre. Jeg tenker at vi er alle mennesker om vi går i jeans og utringede topper, eller hijab. Om vi tror på Gud, Allah eller jesus. eller ikke tror. Vi er alle mennesker som har gode og dårlige dager. Vi har alle våre feil og mangler. Men enkelte, mener jeg, går glipp av mange gode hyggelige mennesker bare fordi de har fremmedfrykt og forhåndsdømmer andre.

103

Preach!!

104
Hva med å vente til du har sett sesongen?

Tipper denne kommentaren eller en lignende kommer til å finne veien til en skam-scene på en eller annen måte. Julie Andem er personen som vet å adressere folk sine forestillinger/fordommer om verden med stil. Når det er sagt gruer jeg meg til all drittkastinga som garantert kommer, og er glad for at det verste sensureres bort fra denne siden, men er kjempeglad over at Andem gir en stemme til så mange som ikke har fått lov til å bli representert som hovedpersoner i norsk TV/film.

Er sikker på at vi alle vil komme til å kunne kjenne oss igjen i Sana uansett hva vi kommer fra, slik vi kunne kjenne oss igjen i Eva, Noora og Isak. Synes selv det er en grunnløs påstand å si at Skam støtter kvinneundertrykkelse, når vi har endel færre kvinnelige hovedroller på norsk film/TV i forhold til menn, men må selvsagt respektere at du føler det på denne måten, og håper Sana kan motbevise dette, og at du kan prøve å legge forestillingene om kvinneundertrykkelse til side til du iallfall har sett sesongen.

105
Elisa

Tror dette er en sesong som blir bra for deg å se jeg, Ninni.

106
Ninni

Denne sesongen kan jeg bruke tiden på noe annet, heldigvis

107
Ikke Ninni-fan

Det er også kvinneundertrykkelse å tvinge folk til å ta av hijaben når de selv vil?? det du sier også. De aller fleste velger det selv, med mindre de kommer fra en familie med syke meninger da.

108
yoyoyo

"De aller fleste velger det selv". Usikker. Tror det har mer med en tradisjon hvor man ikke nødvendigvis er tvunget til å gå med det, men hvor det er forventet og at det blir mye oppstyr hvis man velger det bort. Har kjennskap til lignende i kristne miljøer i Norge hvor skaut blir brukt under søndagssamling. Det er ikke tvang, men alle går med det for det. I både Iran og Saudi-Arabia er faktisk tildekking av hår for kvinner påbudt. Hvordan forklarer du barn som bruker hijab? Velger de dette selv?

109

Skjønner poenget ditt, men det siste du sier er jo ikke logisk.. Ingen barn velger noe som helst selv, foreldrene har jo ansvar de første leveårene. Noen barn går også med skikkelig stygge klær, det er jo heller ikke fordi de VELGER det, men fordi foreldrene syns klærne er fine. Ingen barn velger å døpes heller.

110
havremelk

det kan nok godt stemme at forventninger fra familie og miljø spiller inn i hvorvidt man går med hijab eller ikke, men jeg ville bare kommentere på det siste du sa om barn. Jeg vet om flere barn med muslimske mødre som bruker hijab, som ser moren sin gå med det og derfor har lyst til å gå med det selv. Omtrent som at barn prøver mammas sminke eller høyhælte sko, fordi foreldre er forbilder. Selvfølgelig, dette er ikke noe barna påvirkes til av foreldre, men det betyr ikke at det nødvendigvis er bruk av tvang.

111
Maja

Sluta låtsas att din rasism är feminism, Ninni.

112
Naimah

Så masse praise til deg og din kommentar Maja. <3

113

Typisk svensk å si noe sånt - nå har de til og med fått en terrordåd mot dere

114
yoyoyo

Så kritikk av religion er nå rasisme? LOL! Du vet at det er forskjell på mennesker og religion. Religion er ingen rase.

115
Hva skjer med verden

Rasisme kan faktisk handle om religion også ja. Akkurat som Ninni burde du søke deg litt opp på fakta og droppe å snakke om ting du ikke har peiling på! Rasisme handler blant annet om fordommer og hat mot folk med en annen kultur og andre tradisjoner. Så ja, kritikk av religion kan også være rasisme. Så slutt å late som at dere er bedre enn andre og vis respekt!!

116

Ja det kan handle om religion men hvis du leste kommentaren stod det riktig at religion ikke er en rase. Jeg har ikke no spesifikt i mot muslimer, men jeg liker ikke religionene islam, dette er fordi det er en av de minst proggressive religionene, og siden du snakker om fakta så kan jeg jo trekke inn at i 100 land er det ikke lov til å være homofil og alle de landene er muslimske, kall meg en rasist, hvis du vil. Make free speach great again

117
yoyoyo ja faktisk

"Det moderne rasismebegrepet, nyrasisme ("neo-racism") oppstod på 1970-tallet som en "rasisme uten raser", hvor det ikke er biologisk opphav, men kulturell tilhørighet som er grunnlag for diskriminering. Da kan rasisme forstås som at noen mennesker med en annen kultur er av mindre verdi enn andre"
SNL

118
Ninni

Maja, rasisme? Politisk ideologi som setter i system at kvinner er mindre verdt enn menn har vel lite med rasisme å gjøre. Hvis vi ikke befinner oss i Sverige - hvor rasismekortet blir alt for mye brukt

119
Hanne

Seriøst, Ninni? Sana velger selv å gå med hijab. Det er absolutt ingenting i serien som tilsier at hun blir undertrykt på noen som helst måte. Hun har egne meninger og velger selv å praktisere sin religion som hun vil. Klager du på folk som velger å gå med langarma skjorte fordi de synes singlet er for utfordrende? Eller er det bare de som dekker håret du kritiserer?

120
ninni-faan

Hanne, selvfølgelig framstiller NRK dette kvinnelig undertrykkende plagget som ikke undertrykkende i serien, det er jo det som er hele poenget!!

121
Ærlig talt...

Hva var poenget? At du ikke har noen kunnskap om islam? Jeg kjenner muslimer både med og uten hijab, og de har selv valgt det. Enkelte blir kanskje tvunget, men flertallet har faktisk et valg. Det blir litt som å si at alle muslimer er terrorister.

122
Maria

Bra sakt!

123
Ninni

Sagt skrives med "g", Maria

124
Ninni

Helt seriøs, Hanne.

125
Hanne

Så du har ingen argumenter en gang? Okei, Ninni. Håper du ser på denne sesongen og får et nytt syn på hva det vil si å være muslim. Ha en fin dag.

126
Hanna

❤️

127
Jett

Skjeft'a, undertrykkelse selv hvis dere forlanger noen å ta av et klesplagg de selv valgte å ta på.

128
Evak

Jeg vil ha Isak og Even?

129

fuck off

130
Jeg og ønsker mere Evak❤️❤️❤️

❤️ Men Sana og selvfølgelig❤️ Ja takk, begge deler

131
SuperÆrlig

Gå tilbake og se S3 igjen 😉 Nå er det Sanas tur.

132
Mordi

ikke jeg

133
AnnaCarin

YES SANA!

men SISTA säsongen?!?! jag trodde vi skulle få följa med i sex säsonger ända till de har russ?!?

134
marie

siste betyder senaste på norska 🙂

135

Nei det betyr siste

136

siste betyr siste. det kommer ikke flere

137
ellen

så er det godt hun ikke taler norsk men svensk lmao

138
johan o

Trevlig du är. Måste man kunna norska? 'Siste nytt' betyder väl förstås att det aldrig mer kommer komma fler nyheter någonsin. Inte så himla lätt att förstå skillnaden

139
Caroline

Nei, det betyr siste.. dette er den siste sesongen

140
Tove

Nei. Det er faktisk siste sesong. Sjekke instagrammen til Julie Andem

141
Tina

Ikke i denne sammenhengen

142

OMG JEG DLR JIPPI

143
Anonym fan

SISTE sesong?!

144
Johann

Gleder meg sykt mye ❤️

145
Elena❤❤❤

Jaaaaa❤❤❤

146
thms

FIRST SYKT

147
Hedda s

Sisste sesong???? ?????

148
Bare lurer

Kan man gjengi livet hennes så realistisk som de andre har fått gjengitt sine? Må hun ikke for eksempel ha på hijab også hjemme, selv om muslimer ikke vanligvis har det? På hytteturen i sesong 2 (tror jeg?) hadde hun den jo på hele tiden, og brukte bare som argument at "hun ville", men dette er jo faktisk ganske urealistisk når det bare er kvinner til stede.

Er spent på å se hvordan de løser dette.

149
Anonym

Hun kunne jo ikke tatt den av fordi de ble filmet i hytta......Men tror nok at hun hadde tatt den av til vanlig uten kamera tilstede:)

150
Nurebrud

Jeg har lurt på det samme helt siden vi begynte å spekulere på om Sana var hovedperson i neste sesong.

151

Sana er ei 'strong og independent' kvinne, som praktiserer religionen si på måten ho vill. Det er ikkje noko meir til det, velger eg å tru

152
Maria

Dette blir sent på TV, hun er muslim og vill ikke vise håret for hele Norge kanskje?

153
Bare lurer

Ja, nettopp, men da blir det jo litt amputert ift. realisme.

154
Liba

Kanskje det ikke blir noen hjemmescener da?

155
Kosegruppa DK

Vi gleder os sykt <3

156
Elen

Glede meg??? men kæ faen SISTE SERSONG du kødde mæ meg??

157

SANA <3
Er hun lesbisk tro?

158
Rayan

Nei det er Haram

159
Mariann

Rayan, at det er Haram betyr ikke at hun ikke er lesbisk, siden seksuell legning ikke er noe man velger selv.

Når det er sagt, tror vel ikke jeg heller at det er den retningen de kommer til å gå i denne sesongen, siden det vel fort ville oppfattes som litt for mye av en gjentagelse av forrige sesong, som jo handlet delvis om forholdet mellom religion og negative holdninger til homoseksualitet.

160
Sana

Det har jeg også tenkt på!!

161

Det er utrolig tungt å skulle rive deg ut av Evak-bobla jeg har vært i siden begynnelsen av oktober. Høsten har aldri sluøpet taket, i stedet har den gravd seg dypere og dypere inn. Det ble så til de grader et før og et etter S3. Jeg er aldri den samme og jeg vet at jeg ikke er alene. Isak og Even er tatovert i hjertet mitt, jeg er for alltid preget av den vakreste kjærlighetshistorien jeg noen gang har sett. Jeg håper å se mer av dem. Trygge og glade sammen, bare kysse og holde hender etter alt det tunge i høst. Og hva venter nå av nye og spennende opplevelser? Jeg gleder meg, for alt Andem tar i blir genialt. Eller som Jonas sa: "Det høres fantastisk ut og det er fantastisk." For hun har ikke sviktet annå. GURU ❤

162
#teamMeg

Kjære O
Jeg vet ikke hvem du er, men har bare lyst til å takke for dine kommentarer gjennom sesong 3 og nå dette. Det er som om jeg skulle ha skrevet det selv, bare at du har kommet et hakk lenger i å klare å skjønne og sette ord på hva dette dreier seg om for deg. Du er klok for oss begge, ...... og sikkert mange fler! Gleder meg til å følge sesong 4, - og deg!

163

Så nydelig sagt! Tusen takk? Godt å være tilbake!

164

Kan bare si Amen til det dere skriver O og #teamMeg!

165
Erty

ENDELIG!!!!!

166

Mye som skal avklares denne sesongen + en helt ny historie om sana. Det gledes! Men Klarer ikke slippe helt Vilde heller, og føler det hadde vært en fin avslutning å se henne i sesong fem i 2018. Da er de tross alt russ! Og selv om mange kanskje har glemt Noora og William, så håper jeg virkelig vi får en oppklaring der også...så dumt om sesong to er "forgjeves". Stemmer for en mini comeback av Thomas ila sesongen.

167
Vilde

Enig, men tror det ble for mye Ulrikke i det virkelige liv. Ulrikke er fantastisk, men jeg tenkte i mitt stille sinn at så mye søkelys på skuespilleren er noe Skamredaksjonen ikke ser på som en fordel...? Derfor ferdig nå, og ikke noe Vilde og ses5?

168
Alex

Typisk NRK å ta knekken på en serie før den er ferdig. Her ville det vært naturlig å følge dem ut siste året på skolen og gjennom russetiden. NEIDA, vi er NRK og vi gir F...

169

Er ofte lurt å slutte mens leken er god også. Hvor skuffende hadde det ikke vært hvis de bare hadde fortsatt serien uten motivasjon til å gjøre det så bra som det har vært hittil. Det finnes nok av serier som dabber av etter tre-fire sesonger. På denne måten vil vi nok huske skam som den serien som var sinnsykt bra fra start til slutt.

170
Titti

Det er Julie Andem som har valgt å avslutte serien etter denne sesongen 🙂

171
Ally

IM SCREAMING

172

JULIE ANDEM, JAG ÄLSKAR DIG ?

173
selfiehater69

og dette er hvorfor du aldri bruker selfiestang

174
danilka4

Когда ты такой русский и никто не понмает и лол, Я ТЕКУУУУУУУУУ

175
Екатерина

ееее
мы этого дождались

176
George

im the Mr. Krabs meme RIGHT NOW, YESSS SANA WHAT A QUEEN, IM SO EXCITED, Y'ALL, IM CRYING GTG GTGT.

177
viktigper

Kommer det til å være tilgjengenlig utenfor Norge eller må jeg bli kriminell for å se Sana kicke ass??

178
Emilie

Jeg kan ikke se det i Danmark! 🙁

179
Marianne

Du har fundet ud af, at den bliver sendt på DR om søndagen kl. 21 ik?

180
Tove

Skamsiden har alltid hvert åpen for alle så det skal gå bra nå å

181
Inna

Ура ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

182
yeah

наконец-то! я дождалась! плачу и смеюсь одновременно.

183
Astrid S

SANAAAAAAAAAAA

184
Marcus med C

dette må jo bli bra.

185
roadtrip

??❤❤❤?

186
Trist

Trodde hele poenget med skam var å følge tre 99ere gjennom videregående fram til de ble russ ?? det jeg har gleda meg til vertfall...

187
Sara

Veldig enig!

188

SAMME HER ÅHHHHHHH er faen knust

189
"SISTE"

"Siste sesong"? "Siste"??
Er det bare en sesong igjen?? o.o
.... eller er det "siste" som i "nyeste"?

190
Siste evah

Den som kommer nå blir den siste sesongen i serien. 🙂

Trist, men det er bedre å slutte godt og la våre egen fantasi om det andre universet gå videre!

191
Titti

Det er siste. Andem har bekreftet det.

192
Mariann

Må innrømme at gleden over Sana får en del skår i seg ved opplysningen om at dette er siste sesong! Men, men vi får bare nyte den sesongen vi har igjen!

193
Россия

Ура

194
Benin Albieber

Yass, min gode venn Espen er Isak til min Sana, this is gonna be good

195
Olga

People, do you understand me now,
If sometimes I feel a little mad
Don't you know no one alive can
Always be an angel
When things go wrong I seem a little sad
But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood

godt valg av sang...

196
Islam

Cat Stevens eller Yusuf Islam som han heter nå, etter at han konverterte til Islam. Dette blir interessant!

197
Fan1

Lana Del rey - Don't let me be misunderstood

198

Nina Simone

199
Sana`s sang

Hun har også en versjon 🙂 Men her brukes Cat Stevens <3

200
Lailau

Opprinnelig var det The Animals som hadde den sangen, tror det var i 1964 eller rundt der. Den versjonen er litt mer rocka. Sjekk den ut!

201
Lotta

Heia Sana?
Men nei nei nei nei det kan ikke være siste sesong?!!! Får vi ikke se Vilde som russ??????

202

omg
gg
g
g
ggg

203
Jonas

Kanskje litt rart at vi ikke får følge dem til Russetiden. Men tror avslutningen nå, kommer av at skuespillerne er blitt så altfor offentlige. Skuespillerne har andre prosjekter, samt skolegang å bryne seg på.
SKAM er liksom ikke lenger den lille bobla den pleide å være -i starten var det jo en sterk tro om at dem faktisk var en del av vårt samfunn, at sånn har dem, akkurat som oss, karakterene var virkelige, på en måte. Men nå pga all den offentligheten, så vet vi så godt at det er snakk om to verdener, og ikke bare en.

204

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELL NOOOOOOOOOOO PLEASE

205
hokong

i can't wait!!

206
LOLA

Hurra, sesongen er om en elskede Sana ' a. Jeg er veldig glad for at sesongen er over henne, jeg håper han vil ikke bli den siste:)

207
Helena

Will we be able to watch it outside Norway ?

208
Amalie

I don't no

209

Yes 🙂

210
Gjøk

Just in Denmark

211
Jupp

Yass! (yes)

212
Sana!

Jaaa dette blir fantastisk. Jeg gleder meg så utrolig mye til å få et inblikk i den mystiske og tøffe verdenen til Sana! Håper første episode kommer så fort som mulig! Klarer ikke vente stort lenger nå :O

213
Emilie

JAAAAAAAAAA!!!!!!! EMDELIG BLE DET SANA!!!!!!!

214

OMG... Sana skaper ubalanse i rekkene, og Even blør.... hva betyr det? Håper bare det går bra med Evak❤

215

Even blør fordi han blir truffet av selfiestangen 🙂

216
anna

men hvis tenker litt utenfor boksen, analyserer det litt..

217
Anne

Er det flere enn meg som tror at Even begår selvmord i denne sesongen? Vi har liksom sett det komme igjennom hele forrige sesong, og blodet her tyder jo masse på det?