Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

91 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

First

2
Not so nice

Hmm, han menade alltså inte att han bad om förlåtelse tidigare men verkade ju som att kompisarna inte tyckte det var okej i alla fall

3
Spøkefugl

Han tuller med det og erter henne, sånn søsken gjør av og til.

4
Tror han tuller med det?

Fordi det ble så innmari feil isted. Ta brodden bort med humor

5

Overraskende at han fortsetter den når han fikk så tydelig beskjed i stad. Sana er smart da. Holder seg til avtalen, hun var tross alt med på den selv, men er tydelig på hva som ikke er innafor. Men dette kan bli en meget slitsom uke for Sana. Og for oss. Får hun tid til noe annet skal tro?

6
#teamtruelove

Ahhh, shaqiqa betyr søster. Tenker meg formuleringen er kjærlig/koselig/respektfull? I den andre enden av skalaen fra Slavekvinne.

Da henger det på greip. Han vil ha knekkebrød. Sees på kjøkkenet.

7

Ja, da henger det på greip! 🙂 Her kommer kommentarene garantert i feil rekkefølge, posta nettopp et svar som ikke gir mening nå, men men din nye kommentar ga det mening likevel 🙂

8
#teamtruelove

Jeg leser første delen som tull for å lette på trykket stemning etter tidligere på dagen. Og sikkert litt sånn storebrorerting? Men andre delen høres det jo egentlig ut som han har tenkt å lage mat selv? Elle de lager sammen. Jmf at han går fra Lord, til herre, til bror. Og avslutter med Sees på kjøkkenet. Om han reelt krevde hun skulle gjøre alt for ham skulle han sikkert også forlange å få maten servert?

9
Heia Sana #imwithher ✌?

Enig, kun et forsøk på en humoristisk og vennskapelig tone. Godt ment fra hans side.
God gammel søskenkjærlighet med andre ord.
Han avslutter med en invite " ses på kjøkkenet"

10

OK, satser på du har rett... Synes han høres i overkant masete ut på slutten, med den varme maten, men mulig det er innafor. Spent på hva Sana får ut av dette. Er gjengen der fortsatt, for eksempel, siden de har lagt ut youtube-klipp nylig? Får hun mer tid med dem, viss det var poenget? Kjenner alt at denne sesongen bli MYE mer intens tidsmessig iallfall. Det skjer jo noe hele tiden og så mange flere er på. Nesten så en kan savne de lange, stille dagene der vi bare lengtet etter updates... Nei, dette er spennende, ass...

11
#teamtruelove

Jeg syntes sesong tre var herlig, men det enormt treige tempo i oppdateringer savner jeg så desidert Ikke. Selv om jeg syntes det var perfekt og mesterlig brukt for å gi oss rett stemning. Tenkte akkurat på hvordan deilig det er at denne sesongen begynner med full fart fra start, og det foreløpig bobler og syder.

12

Ja de bruker virkemidlene godt for å sette oss inn i den stemningen og tilstanden som passer for å følge hovedpersonen. Kommer aldri til å glemme den følelsen i høst. Men dette er utrolig gøy! Skal vi spå etter de to første dagene så blir denne sesongen hektisk og kaotisk, skikkelig bergogdalbane 🙂

13
Veni vidi vici

Husker nå at jeg og broren min dreiv med all slags testing av hverandre på den alderen. Spesielt broren min var ille.

14
love

love

15
Lena

Hva er shaqiqa???? Vil prøve!

16

Vil du prøve søsteren din? ?

17

Jo, jeg vil ha, shaqiqa - <- med komma

18
bare hvis du er kannibal

shaqiqa betyr søster

19
Glenn

Etter litt googling så er den engelske betydningen "full sister". Tenker at det bare er et kjelenavn på Sana, og ikke en matrett ?

20

Søster 🙂

21

Søster betyr det!

22
sana deserves better

i don't like this

elia's being kinda of a dick and i don't think sana is going to stand that for so long

23
Geeez..

Wtf u on about.. its her brother.. siblings tease eachother all the time.. no need to be all dramatic n overanalyze every single little thing..

24
Thereze

Undra om han är sur för det som hände i säsong 2

25
hemliga svensken

vad menar du hände i säsong 2?

26
svensk jag med

Sana la ut all konversation mellan Elias och hans tjej på hans facebookwall så alla kunde läsa

27

Sana postet private meldinger mellom broren og Jamilla på veggen hennes

28

Kanske menar fighten mellan Sana och Jamilla, Elias flickvän? 🙂

29
Queen

SANA <3

30
Ann-Christin

Hei meen hva f..... "Slavekvinne" var da ikke greit sammen med kompisene.. Men nå på melding?? ??

31

Han erter henne og tuller, sånn søsken gjør. I stad glapp det ut av han som et uhell, denne gangen tar han "feilen sin" og overdriver og parodierer seg selv, og gjør det til en joke eller erting.

32
Gåse

Er dette samme Elias som Jonas handlet 'grønt' sv i sesong 1? Som også kom på hytta i høstferien?

33
✌?

Nei, det var jo broren til evas tidligere BFF

34
Gåse

Takk!

35

Nei, helt annen. Det var Jonas sin kompis. Han har slutta.

36
Julia

Jag hade först samma tanke, men jag tror inte det. Det ser inte ut att vara samma skådespelare i alla fall.

37
takk, da slipper jeg å gå igjennom sesong 1 før jeg legger meg..

skal opp klokka 6. natta

38

Det lurer jeg det samme...

40

Hoppas verkligen man får se Sana säga ifrån! ? Hon har ju alltid varit den tuffa i gänget

41
Prater du om

.. d er hennes bror!!! Er du seriøs m dine søsken 24/7?!

42
Joppe

Er ikke Elias, kompisen til Jonas, som var med på hyttetur i sesong 1??

43
George

i don't understand anything, but OH GOD..

44
Maria

I just realised something. About Even. Do you think he will die this season? The video in season 3 where he says that all epic love stories ends with one dying! They are also talking a lot about parallel universes, and that the only way to keep something forever is to loose it. And then i saw the white dove in the header picture for season 4, AND he bleeds in the trailer. Really worried now.... :/

45

Thats my worry too.. It wad all too many references to that in s3.. Im shure it will not be a happy ending to evak.. I thought it would happen in the last season allready..

46
Ugh no

Don't overthink it. Evak was season 3, this time round it is Sanas turn.

47
Relax, this is a Norwegian TV show

This is not Hollywood. He will not die. Calm down. That would take away the focus from the main Sana, so please relax

48
EVAK4EVER

I'd really hope, that the message for young gays or persons with bipolar disorder is not something like "the only way is a tragedy".

49
Esther

That was most def. just a "preparation" for what happened later on at the church. When Isak receives Even's txt, gets the Romeo and Juliet reference and is afraid of losing him... I really don't think Julie would kill Even!! The nose bleed can be a sign of hurt, conflict, all sorts of things...

50
No, please relax

Julie would never do that. He may get hurt in some way, but he will not die - i am sure?

51
Amanda

AND, Isak and Even have their first kiss in the pool, just like Romeo and Juliet. The epic lovestory where one ends up dying.....omg....

52

Chillll, he will not 🙂 Skam is not like that.

53
George

oh myyyyyyyyyyy </3

54
nonplus

"....jeg vil ha *søster*"?? Hæ

55
oversetter kidsa

det mangler ett komma. "jeg vil ha, (knekkebrød) søster"

56
Nelly

Tror det mangler et komma: "Jo jeg vil ha (knekkebröd), shaqiqa"

57

lmao det här skulle kunna vara en konversation mellan mig och min brorsa (och vi e ateister blekare än snö med blåa ögon och blont hår så shut up om att det är något slags förtryckande islam/invandrar skämt), kul att se ett syskonförhållande i skam! syskon driver med varandra (hoppas bara att hon även kan dissa honom rejält och att det inte bara e han som håller på)

Men jag undrar om Sana inte blev bjuden till att följa med Chris och Eva? Hon är ju uppenbarligen fortfarande hemma, så ville hon bara inte eller blev hon inte inbjuden?

58
Ellin

Præcis! Det er klart, at Julie Andem spiller på fordommene om kvinderollen i Islam, hvor kvinden skal lave te og varte mændene i familien op. Vi bliver i tvivl, om broren bare joker, eller om han er seriøs, når han kalder hende slavekvinde. Ligesom mange tror, at alle muslimske bliver tvunget til at bære tørklæde, ikke må ha' en kæreste osv. Det er selvfølgelig en reel udfordring for nogle muslimske piger, men Sana er jo netop et forbillede: En stærk og modig pige, som forsvarer sig selv og sine nærmeste. Hun tager altid kampen op og finder sig ikke i noget. Samtidig er hun også kærlig, betænksom og reflekteret. Jeg håber bare ikke, at kærlighedsdrama kommer til at fylde så meget som i de forrige sæsoner. Det kunne være fedt at se, at Sana står på egne ben og ikke nødvendigvis forelsker sig...

59
Anna

Chris aflyste i dag (bowling) og Eva likede Sanas kommentar om at mødes i morgen.

60

Chris la ut en bild på instagram där hon och Eva dricker alkohol, så uppenbarligen träffades dom två idag i alla fall.

61
#teamtruelove

Enig! Vi har jo sett at hun kan det, ved å si "Selv mamma spiller bedre basket enn deg". Og jeg så det var mye fryd og jubel over kompisenes reaksjon på Slavekvinne. Personlig ble jeg minst like begeistret av å se dem være som en hvilken som helst kompisgjeng, måten de skildres i hele resten av klippet.

62

Så sant tänkte inte på hennes kommentar i klippet, man skämtar med varandra och ibland blir man sura på varandra men sen blir det bra, som alla syskon. Ska bli spännande att se fortsättningen!

63
Jakob

Hmmmm... jeg skjønner ikke hvordan greier dere å ha så originale slemme samtidig som de er snille kule og alt det der...

64
Digger Elias allerede :)

Noora`s nye fyr? og sana blir sint ? 😀

65
Kewl

This is so funny, me and my brother used to do this alot when we were younger. We'd bet on something or compete and the loser had to be the other ones slave.

66
Sanasol

Dette er bare så rått at jeg allerede er hekta.
Nå vet vi at evak er blitt samboere, vi trenger ikje noe mer drama der.
Denne sesongen er om sana og jeg er sikker på at vi vil holde pusten, bli opprørt, oppglødd og engasjert.
Gleder meg til fortsettelsen.
Håper eva og Nora vil støtte sana i og med at de er single.

67
Marie dk

Min storebror ville have skrevet præcis det samme til mig :-). Sådan er brødre jo.

68

(Noen) folk må slappa av, dette er søskendialog 101.

69

Hva betyr Shaqiqa?? ;((

70
Ellin

Det betyder søster - han skriver bare: joo jeg vil ha det (knækbrød) søster

71
Ledgerina

On the clip Elias regreted saying that and I guess that writting it again on a text for Sana it's just like one of those fights between siblings when you want the other one to be annoyed.

Sana is not going to be serving anyone if she doesn't want to, that's for sure.

73

Håper ikke det blir bare de nye guttene vi får se i denne sesongen, men mest den gamle guttegjengen og særlig Jonas, Isak og Even + jentene da...

74

Broren til sana er jo dritkjekk.. Mer av han!

75
Yousef Islam

Tilfeldig at Sanas crush heter Yousef og låta som blir spilt i teaseren er av Yusuf Islam?

76
CanadianSKAM

Anyone feel like translating? 😉

77
Sans

Fight

78
Hanne

Dette e akkurat sånn som mi søster styrte med mæ! Æ hata kor ho bestandig fikk mæ tell å være den "dårlige", Ho slapp unna allt. Æ hate ho ennu, fordi ho aldri har bedd om unnskyldning!

79
Milø

Nei. Nei nei nei For niende gang Even skal ikke dø

80
I love skam

Can come kind soul please translate into English please?????

81
Kind Soul

E: slavewoman
I'm hungry

S: fu (short for f*** you)

E: dont talk like that

S: what do you want

E: call me Lord

S: you're making a fool of yourself

E: kidding
Lord is awkward
Just call me master
Or brother

S: making crispbread. Do you want?

E: would prefer something warm

S: bye

E: yeeeees I want shaqiqa
See you in the kitchen

82
Mikael

Alle er så opptatt med Elias at ingen(?) legger merke til Mikael? What!

83
Johanna tverdal

Jeg håper han blir slaven din istede!????

84
Translation for those who want it

E: Slave woman
E: I'm hungry
S: fu (fuck you)
E: Don't talk like that
S: What do you want?
E: Call me lord
S: Now you're embarraseing yourself
E: Joking
E: Lord is awkward
E: Just call me mister
E: Or brother
S: making cripsbread. do you want some
E: rather have something hot
S: bye
E: Yeees i want some shaqiqa (sister)
E: see you in the kitchen

85
Malin

English translation:

Elias bakkoush
Today 21.10
SLAVEWOMAN
Elias: I’m hungry.
Sana: fu (fuck you)
E: Don’t talk like that
S: What do you want?
E: Call me lord
S: Now you are making a fool of yourself
E: Joking
Lord is lame
Just call me master
Or brother
S: making crispbread. do you want some
E: I would prefer something hot
S: bye
E: Yeeees I want shaqiqa (sister)
See you in the kitchen

86
Maria

Fick han

87
test

hei dette er en test - blir jeg publisert?

88
Mokka

Utrolig usympatisk han der broren. Sana greier jo fint å passe på seg selv, men dette virker ikke som et varmt bror og søsterforhold.

89
Arne

Det her er drit gøy

90

nothing

91

I really couldn't understand anything,just wished figured out what happened in the fifth episode