Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

256 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
jørgen

jørgen

2
Milana

kaif

3
Ballong

Ballong-gutta
og Yousef =l
Drama its coming our way
Elsker dette

4

Ballong-gutta vad är det? vad har hänt tidigare som jag missat?

5
Det et spoil

Observasjoner fra innspillingen. Du har ikke gått glipp av noe

6
lise

ÅÅÅ <3

7
Neena Shareefa

New clip already, so happy...

8
Teki

Hvorfor bomma hun med vilje?

9
Ikke med vilje

Tror ikke hun gjorde det med vilje; broren forsikret seg om at hun ikke ville klare det, og det så ut til at en av vennene stoppet sangen på telefonen i det hun skulle til å kaste, og så startet sangen igjen etter at hun hadde kastet.

10
vel,

det er vel fordi hun må slave for broren og dermed har større sjans for å treffe kompisen hans?

11
Ballong

Hun vil jo være med de - pynta seg med leppestift og sjekket speilbilde ekstra.
Jeg bare nevner det ..... Yousef ass

12
#teamtruelove

Hvorfor mener folk hun bomma med vilje? Syns hun ser så fokusert ut, og veldig målrettet på å treffe. Er det ikke fordi det er en pause i sangen hun ikke hadde forventa?

13
Fuglen

Hun visste jo at hun skulle treffe på siste ordet i setningen "smoke weed every day", som ikke hadde begynt da hun kastet. Jeg oppfattet det også sorgen at hun bommet med vilje. Jeg tenkte at hun og broren kanskje i utgangspunktet ikke har de tetteste båndene, ettersom hun la ut alle dirty tekstmeldinger mellom broren og Jamila i sesong 2 - så jeg tror hun bomma med vilje for å ha en unnskyldning til å se mer til broren, og dermed Yousef.

14
Forstår heller ikke

Er sånn det ser ut for meg også. Hun treffer jo akkurat der hun skulle treffe, bare på feil tidspunkt i sangen.

15
Einstein

Hun bommer ikke, men kaster for tidlig fordi de stopper sangen og sier "NÅ!". Sana skulle kaste sokken/ballen i det sangen sier "smooke weed every day" for å ha klart det.

17
nice

nice

19

Hvis blikk kunne drepe

20
Sana fan

Hun bomma jo med vilje, hvorfor det?

21
Meliiir

Hun bomma nok ikke med vilje, det er en pause i sangen, dermed vil jeg tro hun kasta den for tidlig i pausen som gjorde at den ikke traff i tide.

22
Hjelp

Hva sa han til sana????

23
1881

Det var ikke "slave" hun reagerte på. Hun snudde seg og ga ham * det * blikket når han sa "slavekvinne". Det er stor forskjell på å kalle noen "slave", som var en del av dealen, og "slavekvinne" som er det alle fatta ble feil å si.

24
Angelica pus

Han sa "SlaveKVINNE"

25
Sa han ikke

Slavekvinne? Tror det var kombinasjonen av de to ordene som ble veldig feil. Kompisene virker jo også rimelig sjokka.

26
sarah

Han sa "slave"

27
sarah

Slave

28
Love it

The evil eye, digger deg Sana

29
SANAFORPREZ

Dette blir så bra!!!!! Sana, du ruler allerede!

30

Har liksom aldri tenkt over at Sana kunne ha en bror. Uansett, virker som hun er et godt øye til denne Yousef - i og med at hun hører navnet hans for så å ta på leppestift og sjekke om hun ser grei ut i speilet. Samtidig når broren hennes kaller henne slavekvinne, så får man igjen inntrykk av at Sana virkelig ikke er fan av fordommer eller stereotypisering. Informativt klipp though.

31
Mulle

Sana er begeistret for Yousef, man tar ikke på leppestift og sjekker speilet bare for morro. Han sendte henne et varmt blikk så det ut som.
Men jeg aner drama, bare hør på musikken "smoke weed everyday"... og Mikael, Evens bestbuddy fra Bakka er der.... Jeg orker ikke så mye trøbbel for Evak, men tror at det kan komme noe snart ??? Kjenner Even og Sana hverandre fra før tro? Får en følelse av det.....

32
Heia Sana ✌?

Ja helt klart for andre grunner enn morro at Sana sjekker speilet -leppestiften tar hun til gjengjeld på først ETTER at hun har hørt navnet til Yusuf. Mener å ha lagt merke til et lite smil i munnviken hennes også når navnet hans nevnes. Også det varme blikket til Yusuf ja ? (flere som shipper dem allerede) Betatt er hun hvertfall. Og interessen for gutter ser vi tydelig er der, jamfør tidligere drømmende blikk på trikken f eks. Og med dette siste klippet fordøyd tenker jeg at Sana er i en slags fornektelse ifht sine følelser, på lik linje med Isak i sesong 3. En slags indre konflikt er på gang her...kanskje ?

33
Tjorvis

Nope - tror ikke det er Mikael

34
Jo det er Mikael

Se på de nye profilene som er lagt ut.
Hele gjengen til broren er fra Elvebakken.
Ingen tilfeldighet det heller.
Endelig skal vi få en oppklaring på en fronten ???

35
Profiler

Har dokk sett at william har profil fortsatt?? Kanskje det e duket for gjesteopptreden ++?

36
tror ikke det

de sletter den nok ikke, fordi karakteren william fortsatt er med. det er bare skuespilleren som har slutta. de snakker jo fortsatt om william i serien så det hadde vært litt rart om han plutselig fordufta totalt fra instagram. Men jeg håper så indelig at han viser seg i ett klipp. jeg savner at han og noora er sammen!

37

Profilen til William har bestandig vært der, men det er jo lov å håpe?

38

Det var ikkje broren hennes som kalte ho slavekvinne

39
Eeeh

Jo d var d

40

Åja..

41

Jo det var det

42
Boii

Jeg elsker dette. Her tydeliggjør serien at alle muslimvennene til Sanas bror er 100% imot kvinnens underrolle. Måten de reagerer på når broren sier "slavekvinne" er gull. BRA JOBBA

43
Veni vidi vici

Nah. Jeg synes det er svært interessant at det ikke er ordet slavekvinne de reagerer på, men at Elias bruker det om søstera si. Det betyr at det kan være helt greit å si sånt til andre jenter.

44
Kjempe viktig og bra fremstilt?

Og blikket til Sana på kommentaren "slavekvinne" buuurn! -minst like gull✌!

45

Det ble sagt i sesong 2 at hun hijab-politi leder-dama var sammen med han. Så at hun har bror har blitt nevn asså.

46
Pilko

Han er jo forlovet med hijab-politidama

47

fordi hun vil ha sex

48

Takk, meg. Hadde helt glemt det med hijab-politet, men nå som du sier det så husker jeg det jo - takk!

49
Heidi

Mikael jo! ? Det er jo kompisen til Even! Hva skjeeeeer!? Skal vi bli bekymra nå? Ja, jeg er det..

50

Som flere sier ønsker jeg ikke at Mikael skal fucke opp for Isak og Even blant annet fordi det kommer til å ta alt fokuset vekk fra Sana. Allerede etter å ha bare sett Mikael i dette klippet, er det det mange av oss snakker om fremfor å snakke om den faktiske hovedpersonen. Jeg elsker Even og Isak, men jeg vil at denne sesongen skal ha hovedfokus på Sana. De to andre kan heller være søte i bakgrunnen som en bihistorie.
Men jeg tviler på at jeg får ønsket mitt oppfylt.

51
Koranen og Mikael

Kanskje pga Mikael at Even pugga koranen. Var det love?

52
#teamtruelove

Det *er* Mikael, hva? Er det nå på tide å se nøye på den biten av Nå hvor Sana hilser på Isak og Even og det virker som om det blir litt anspent et øyeblikk, og så sier at Sana og Even at det kjenner hverandre, og drar litt på det, og så begrunner det med Kosegruppa. (Fritt fra hukommelsen, på hytta med kun mobilnett, tilgi eventuelle erindringsfeil).

53
Tina

Det er ikke Even og Sana som sier dw kjenner hverandre, det er isak som tar det forgitt og sier noe i retning "dere kjenner jo hverandre" og sana sier "kosegruppa" og even svarer bekreftende.

54
Kattedyret

Sjekk alle de nye profilene som er lagt ut nå. Mikael er der, og mange flere fra Bakka. Her kan mye skje!

55
Heia Sana #imwithher✌?

Flere som synes det el? -at Sana og Even drar på det, og virker litt usikre når de hilser på hverandre i klippet NÅ -som de allerede har kjennskap til hverandre lissom, og ikke vil røpe det...?... nja, er usikker selv. Men er hvertfall ganske sikker på at Mikael -aka bestbuddy til Even fra Bakka, har en viktig rolle i denne sesongen. For det ER han, ingen tvil om det. Muligens et gjennomtenkt trekk for å la oss seere bli bedre kjent med Even's fortid som vi alle har lengtet sånn etter. Tror derimot ikke at Mikaels rolle er ment for å ødelegge -man kødder ikke med Evak ikke sant? Sistnevnte er muligens mest ønsketenkningen fra min side fordi jeg ikke takler mer berg- og dalbane mellom de gutta, men dette blir utvilsomt spennende ??? #loveisintheair

56

Tror også Sana kjenner eller iallfall vet om Even fra før. Måten hun ser på ham på det første kosegruppemøtet, måten han kysser henne på kinnet i Bånder, måten de ser på hverandre på kjøkkenet i NÅ. Og når vi nå vet at de har felles bekjente, det er ganske sannsynlig. Men det må da gå an å rulle opp Evens bakgrunn uten at det må gå altfor hard for seg? *spør fint med puppyeyes-blikk*

57
Heia Sana #imwithher ✌?

Ja hei igjen, trekker det tilbake jeg, blir også mer og mer sikker på at Even og Sana kjente til hverandre fra før. Det er absolutt noe der. Hadde ikke lagt merke til det kysset på kinnet i klippet bånder. Også henger jeg meg på deg O og *spør ekstra fint med puppy-eyes blikk* -pleeeeeace ikke la dette gå for hardt for seg Julie Andem! (!!!!) Men oppklaring om Evens fortid -bring it on -for det har vi venta lenge på, tiggi og spurt masser etter. Men jeg kan ikke la være å tenke på Even som treffes med en selfie-stick i teaseren. Ingen tilfeldigheter i Andem-universet, det vet vi jo så alt for godt. Og nå er jo også Mikael bekreftet som en del av sesongen. Så noe med tiden på medier- og kommunikasjon linja er vel i emninga. Noe Even posta i mediene kanskje, (var det ikke snakk om noe sånt i sesong 2 -på veggen til facebookgruppa til revyen der...husker ikke helt eksakt) Eller det kan være noe annet som skjedde på medialinja som vil falle tilbake på Even nå. Hele gjengen til broren til Sana er jo bra Bakka, så det er garra noe kobling der ja. Men velger å fokusere desto mer på det faktum at Isak hele tiden er ved Evens side -jamfør hans kjærlige hånd på Even, og at han blir med hele veien (ned på huk). Velger å tro at heller ikke dette er en tilfeldighet -at Isak med sesong 2, og dens erfaringer, på baken, støtter Even uansett ? Men så er det dette blodet da....og Isak's kommentar om at man ikke vet hvem som er død i morra, at livet er nå og alt det der på slutten av sesongen. Det var jo en avslutning mange av oss stussa litt på. Hva ble sagt mellom linjene der tro....hmmm hm...skam universet altså -gott'a love it❣

58

...og siden traileren er baklengs så er jo Isak med Even opp (igjen) også; en metafor for at det nok går bra med Isak og Even. Tenker jeg.

59

Ja jeg har tenkt akkurat det samme ift traileren. Det er utrolig mye vakker symbolikk (og realitet) i scenen med Isak og Even, hele tiden hånden på Even og så tette sammen. De to ❤️ Men ingen kommer til å dø. Han mente bare at viktig å ta vare på øyeblikket for det er det eneste vi vet vi har ? Nå Sana! Og så pittelitt lovely Evak pliiise ?

60

Nei kan ikke ha mer drama mellom Even og Isak...jeg kjenner allerede pulsen stige og søvnproblemene er rett rundt hjørnet...takler ikke ti (eller der omkring) uker med nerver for Evak - de skal bare ha det bra... (og jeg kan ikke sitte på jobb og refreshe mer enn maks en gang i timen....helst) Shit, hva betyr dette...???? Nei, ikke mer drama for Even og Isak for da forsvinner jo hele Sana-plottet fra meg, hun må få full fokus nå (med Even og Isak i bakgrunn / forgrunn alt etter hva som passer, BARE IKKE NOE DRAMA) >3

61

Hvem da?? Ser ingen som ligner på Mikael. I NÅ-klippet følte jeg det bare stoppet opp litt fordi det var første gang noen liksom såg de kysse (da Sana plutselig kom inn), og at det derfor ble sånn.. Kan ikke ha noe side-plot med Mikael som liksom skal føkke opp med Isak og Even altså..De skal jo bare vake lykkelig i bakgrunnen nå (gjerne i hvert klipp). Seriøst, det er ikke ham vel?????

62
?✨

Jo.Det er jo Mikael i den grå genseren og hummel joggebuksa. Så dette blir spennende

63

Jammen, han ser jo helt annerledes ut!!! Nei shit, nå blir jeg dritnervøs. Og faktisk, Even har jo et litt underlig blikk når Isak foreslår at Sana skal blir med ham og Even og pakke...eller...? NEI, du får ikke føkke opp mlm Isak og Even altså. Ikke at jeg tror du kommer til å gjøre det, Julie, for det er jo Isak og Even liksom - the beste paret ever - men blir likevel så redd for det nå...shit kommer til å miste konsentrasjonen om Sana nå bare av bekymring... Please ikke la noe skje med dem. Ja det er en serie, men deler av min mentale balanse avhenger av at dette parallelle universet er i balanse... Var det en dumpescene likevel i den traileren?? Nei nei nei... >3

64

Men jeg stoler 100 % på kjærligheten mellom Isak og Even altså. Den er jo tross alt episk..men hvis det er han Mikael (som jeg fortsatt ikke skjønner) så får han bare ikke føkke opp noe der altså, det går bare ikke. Isak som iser av kjøleskap og alt. Nei, cool sailing for de to, that's the ticket.

65

Lol same. Hytta uten nettverk. Kun mobilnett

66

Yes, Mikael! Har venta på en forklaring angående han i over 4 med nå! Hvorfor ble videoen fjerna fra nettet en stund etter at Isak hadde sett den? Hvorfor unngikk Even å svare på hvem Mikael egentlig var? Jeg er aldri i tvil om at Isak er mannen i Evens liv nå, men noe er det med Mikael. Draaaamaaaa..... I går ned på chiks, høstens 3. klipp, fikk vi introdusert Even for første gang. Nå er ballonggutta på plass... Control your hoes, sier jeg bare...

67

Nei, nå har jeg sett klippet mange ganger. Det er ikke Mikael. Ligner ikke i det hele tatt. Puhææ! 🙂

68

Jo, det er Mikael. Du ser det veldig godt når han smiler 🙂

69
Hæ? "Nei" ???

Joooo det er jo Mikael da. Fra Bakka. Fra filmen med intervjuet av Even. Even sin tidligere flamme kanskje. Hvert fall hans "best buddy". Shit's about to happen....så nysgjerrig på denne koblingen mellom Sana, Mikael, Even og Yusuf!!! Endelig skal vi få en oppklaring på elvebakken-fronten!

70

Han ser bare så annerledes ut... jaja, fingers crossed ?

71
#teamtruelove

Nettopp, hvorfor ble den fjerna ganske raskt, ikke etter Isak hadd sett den, men etter Even fikk vite at Isak hadde sett den...! Det har helst en mening, for ellers virker det veldig rart å ta bort vesentlig og egenprodusert innhold de lenker til i en smsveksling.

72

Tror absolutt der er en mening. Håper det btyr at vi får vite mer om Evens bakgrunn, det er jo mange ting her som peker på det. Vi vet at Even og Mikael var best buddies på et tidspunkt, alle gutta er 97ere og gikk på Bakka, de kjenner garra til Even. Og vi vt jo at Even går et år senere så det er jo etellerannet som har skjedd. På et tidspunkt møtes de nok... Håper bare ikke det blir altfor mye drama. Hører du Andem, ikke føkk opp Isak og Even! Vi trenger dem! Verden trenger dem! Om et par skal bestå så er det dem ???

73
Heia Sana ✌?

Noe vet vi skjedde på Bakka hvertfall. Man bytter vel ikke skole helt uten grunn sisteåret...? Trolig bare alt for høyt fravær som gjorde at Even måtte gå om igjen, men skolebyttet ser helt klart ut til å ha sin egen historie. Er det ikke også litt rart at Even og Mikael ikke treffes mer (som vi vet om) med tanke på at de var bestbuddy'er?
Genialt gjort å koble Sana's historie til Mikael for å nøste opp i tråder fra forrige sesong. Men siden det er Sana som er main, så det blir nok ikke alt for mye drama og fokus på Evak vel -fingers crossed❣

74
Hildring

Da Even sa at Mikael var den forrige mannen i hans liv tror jeg det var bittelitt sannhet i det. Og da lurer jeg på hva som kan ha skjedd på Bakka (ikke det med at han hadde posta masse drit på wallen til revyen, det burde være en større grunn enn det) som fikk han til å gå 3. klasse på nytt igjen. Folk gjør ikke det uten videre? Og det var Mikales intervju så da virker det som om Even har kontakta Mikael og bedt han fjerne videoen, og da har de kanskje fortsatt kontakt. Masse gammelt virvler opp igjen her. Jeg liker det ikke .... men når alt kommer til alt tviler jeg ikke et sekkund på at Isak og Even kommer til å klare seg sammen. Det sørger Julie Andem for! Alt er love ❤

75
#teamtruelove

Jeg vet ikke, når Even skriver "Den forrige mannen i mitt liv" og etterpå "Neida, du er den eneste" (fortsatt fritt fra hukommelsen) så mistenker jeg heller at det første han skriver er en eller annen avledningsmanøver, for å gjøre Isak minst mulig interessert i å ha kontakt med Mikael. At det kan være en eller annen grunn til at han ikke vil snakke om Mikael, men kanskje ikke den vi lett bekymrer oss for. Jeg tror mer på det siste han skriver, av de to motstridende påstandene: "Neida, du er den eneste"

76
Hildring

Jeg mente ikke at de var sammen eller noe, mer at de var mye nermere hverandre enn Even gir uttrykk for. Men jeg vet ikke om det varmer hjertet mitt eller knuser det litt hvis Even fikk fjerna videoen. Hvis han gjorde det er det jo tydelig at han mente at det var noe der Isak ikke skulle se, og kanskje baktanken der ikke var verre enn at han ikke ville bekymre Isak, men det kan jo også hende at Even skammer seg over noe han ikke ville si eller noe, han avslutta jo chatten veldig fort med at han skulle dusje sånn helt random, så regner med at det stikker dypere enn som så.

77
#teamtruelove

Den vilkårlige dusjpraten var jo for å få Isak til å tenke på ting som gjorde at han droppa lesing og heller ville ha besøk. 😉 Og det funka jo ypperlig.

78

Ja Isak er den eneste, og heldigvis er han nå supertrygg og garantert klar for å banke Mikael (på en vold-fri måte) hvis det kommer til det, og jeg har dessuten full tillit til Even også, så, det går nok bra!

79

Jeg er ikke i tvil om at Isak ER mannen i Evens liv. Etter alt de og vi har vært gjennom i høst... ? Håper det som kommer ikke utfordrer det.

80

Enig. Det er absolutt ingen tvil om det, de hører bare sammen ??? #ikkesplittEvak

81

Ja, og dette var jo før Isak visste at Even var bipolar, så kan jo være slik. Tenk at man kan bli så stresset over dette, men de er bare så sinnsykt perfekte sammen. Og alle elsker en god lovestory. ❤️❤️❤️

82

Ja de kommer til å klare det, mer usikker på meg selv... Tuller ikke, tror jeg nærmer meg kronisk stresspuls... hmmmm... Alt er love, og Even og Isak for fucking ever.

83
Smulan

Ja herre gud. Två klipp in i säsong 4 och jag är redan ett nervöst vrak när det kommer till Isak och Even. Tror jag behöver hjälp, haha.

84
Anna

Hmm what makes me wonder is the trailer- because we see that even gets hurt from a selfie stick/phone ! I always thought that was so freaking random, I mean, a selfie stick? But now I'm thinking that there is a reason? Someone filmed him or something when he had that manic episode at Bakka? And it will re-appear and he will get hurt (emotionally)?? But Isak will stay by his side?
Btw where did you see that the clip/interview of even was removed? O.o

I'm swedish btw but to avoid confusion I will just write in english :))

85
Når du prøve å følge lenka til den

I smsloggen mellom Even og Isak torsdag mellom "Dette er Even" og "15:15-01:01" dersom jeg husker rett. Lenka fører nå til en side som sier at videoen er fjerna.

86
fettekanakas

Du finner videoen på YouTube...

87
SUPERMIX

JEG ELSKER DETTE! Jeg gleder meg sånn til at skallet til Sana skal falle! Jeg gleder meg til å se fordommene mine falle, jeg gleder meg til å bli tatt med på Andems reise! Dessuten så er jeg så innmari glad for å se gjengangerne her! Halla #teamtruelove!!!

88

Ehh hvilke fordommer har du da?

89

Det finnes alltid fordommer.

90
Nelly

Jeg tror noen noen ganger vet man ikke engang at man hadde fordommer før man føler at de faller...

91

Lover d blir kjærlighetshistorie her ass

92
Barbz

De stoppet jo musikken, for at hun skulle faile.. sangen stopper ikke der.. har hørt den tusen ganger

93
Nei?

Musikken stoppet jo også idet Sana kommer inn, på kasteforsøket før hennes?

94

Det kan jo hende de brukte en annen versjon av sangen 🙂
Den stoppa også når han andre gutten skulle kaste sokken.

95
Victoria

Får ikke sett klippet

96
Finnmarkingen

Håper bare ikke sesongen kommer til å fokusere på han fyren Sana liker. At Sana forblir en sterk karakter som ikke fokusere på en gutt alt for mye. Jeg vet det innebærer med region og alt det der. Han fyren kommer til å være en del av problemet men bare han ikke blir hele problemet.

97
Sterk?

Reagerer på at du tror Sana er en sterk person! det virker som hun er ganske usikker på seg selv, ikke liker det livet hun er i nå, og "hater" på andre Kim fordi hun ikke egentlig er lykkelig (vi har jo ikke sett henne smile mange ganger)

98
first

hold deg til reinsdyrene du

99
Veni vidi vici

Fy søren hvordan slapp de gjennom dette samehetset! Takk for at du viser Norge hva samene får gjennomgå. Vil påstå at det Sana opplever er barnemat mot dritten man får som same. En uendelig rekke kommentarer som skal sette oss "på plass", vi skal holde kjeft, våre meninger skal ikke høres, vi skal værsågod holde oss usynlige.

Egentlig er jeg skikkelig skuffa over at det er null og nada samisk i SKAM, enda flere av skuespillerne har samiske aner.

100

Veni vidi vici - du har så rett!

Hvem av skuespillerne har samiske aner? Jeg visste ikke om akkurat det.

101
Veni vidi vici

Det er visst politisk ukorrekt å si at folk har samiske forfedre, så jeg nøyer meg med å si at du får google det. (Kommentaren min ble sensurert...)

102
Finnmarkingen

Så koselig du er som generalisere folk.

Men det er ikke dette jeg vil si til deg. Jeg vil bare takke for din kommentar som ikke akseptere min mening. Jeg mente jeg er litt lei at kjærlighets historier skal være en av hovedpunktet, jeg synes andre ting kan være mer viktig enn kjærlighet. Beklager hvis min kommentar fornærmet deg.

103
Måka

Skjønner at du er lei av romantikk. Når jeg forventa 6 sesonger tenkte også jeg at det kunne være fint med en sesong uten kjærlighet, men nå, når alle andre har fått sin kjærlighethshistorie ville det vært kjipt om akkurat sana var den som måtte gå uten. Bare fordi hun er den av jentene som mest holder igjen, betyr det jo ikke at hun er følelsesmessig død, heller. Er derfor glad for nok en sesong som handler om kjærlighet og noe annet. Akkurat som de andre har vært.

104
Finnmarkingen

Jeg har ikke noe i mot at hun får seg kjæreste bare det ikke er mest i fokus. Jeg synes også at Sana fortjene kjærlighet. Bare det ikke er hoved fokuse denne sesongen.

105
Yas!

Sanasol!!! Du crusher på noen håper jeg. Vil ha litt Sanalove nå. Og DER dukka Mikael opp også!!

106

ka skjer med klippet da, klarer ikke å se den

107
HJELP

FÅR IKKE SETT KLIPPET!!!!!!!:(:(:(:

108

Same

109
Maria

Tryk på knappen"Play" og så direkte på "stor skærm" ikonet, så funker det for mig.. hvis ikke jeg gør stor skærm, forsvinder billedet og jeg hører kun lyden. Håber du får det til at virke.

110

Är det inte han Mikael? Evens best buddy från bakka???

111
Smulan

Jo, nog var det han allt! 😀

112
Alex

Det funker ikke... masse lagg...

113

Hvorfor vil den ikke spille av? Ser bare svart skjerm med playbutton som virker som den loader. Er i Norge altså.

114
Skam lover

Elias? Han som er Jonas sin venn? Eller jeg tar feil?

115
Sofie

Prøv igen, - det lykkedes mig efter tyve minutter

116
Synne

Kanskje siden er overbelastet

117

Etter de største skam-instagramsa har fanga opp at det er sluppet noe, så tror jeg trykket på siden blir litt for stort. Jeg var tilfeldigvis innom 2 min etter klippet blitt sluppet, så har fått sett det. Bare ha litt tålmodighet - vet det suger, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

118
Samme

Skjer akkurat dt samme med meg

120

Noen flere som ikke får til å se på mobilen? Sjukt irriterende ?

121

Spennende, Sana! Bomma du med vilje, for å være snill? For å ikke ydmyke broren din framfor vennene hans? Eller var det fordi du liker Yousef? Fordi du ville bli slaven til broren din for å få en sjanse til å komme nær ham. Fremstå som et passende koneemne, passe underdanig? Eller var dette også noe du valgte på grunn av religionen din? Som så mange andre ting? For dette kan vel ikke ikke begrunnes med tro? Den har virket så sterk og trygg. Er det av og til noe det kan være godt å gjemme seg bak også? Jeg skjønner deg ikke helt. Har ikke all kunnskapen eller erfaringen som skal til for å forstå deg. Hva bor egentlig bak det tøffe blikket ditt, Sana? Nå ble jeg bare enda mer nysgjerrig. Gleder meg til å bli mer kjent med tankene og følelsene dine. Håper på at du tør å utfordre meg, samtidig som du utfordrer deg selv.

122
Heia Sana #imwithher ✌?

Får ikke følelsen av at hun bommer med vilje, ikke ved første øyekast hvertfall...men mulig jeg tar feil. Synes det virker mer som hun blir litt distrahert..av Yousef kanskje...muligens et lite crush her tenker jeg med tanke på leppestiften og sånn. Uansett så utrolig fasinerende det er, hvordan man legger merke til så mye mer ved en person når man ser alt fra dems perspektiv. Selvfølgelig er vi alle mer enn det folk først ser. Men jeg må innrømme at jeg ikke hadde lagt merke til Sana's frustrasjon over å være utenfor/annerledes tidligere. Hennes uavhengige ytre har vært så sterkt formidlet hittil. Disse siste situasjonene vi har fått se de siste dagene viser at hun er litt mer usikker enn tidligere antatt. Jeg synes å se brister i hennes stolte ytre, og det er tydelig at hun er litt utenfor i vennegjengen med tanke på all sexprat, alko og gutte-fokus, og føler på å være annerledes på slike områder. Hun er en synlig del av gjengen, men samtidig litt usynlig ikke sant. Hun er en del av samtaler og diskusjoner, men samtidig ikke like aktiv og deltagende som de andre. Hun blir også litt oversett, på grensen til ignorert enkelte ganger etter min mening. Mulig hun ikke interesserer seg for temaene som tas opp, men jeg tror hun først å fremst kjenner seg misforstått (kanskje misforstår jeg henne jeg også). Men jeg synes vi ser det tydelig i dynamikken til jentegjengen. Sana er godtatt, men ikke fullt ut forstått. Muligens kjenner hun på sine to identiteter og tendenser til "kulturkræsj" med sine føtter godt plantet i begge verder. Vi har jo alle sett hennes lengselfulle blikk og forstått at her ligger det mer bak. Vi forstod det allerede etter (den mest sannsylige motsigende) kommentaren "det ække sånn at jeg går å tenker masse på gutter og sex og sånn og føler at jeg går glipp av no". Jeg har fortsatt et bilde av Sana som sterk og uavhengig, klok som få, med masser av selvtillit, men jeg får også en følelse av at det begynner å bli vanskeligere å opptre som så upåvirket hele tiden. Broren kommenterte det også, "du tøffer deg" eller noe i den duren. Mon tro om hun kjenner seg litt ensom tenkte jeg etter innblikket i chattene. Og nettopp ensomhet er -uavhengig av religion og tro, et tilbakevendende tema i nyere tid. Hvem i livet har Sana som hun kan preike med litt med tenker jeg. Kjenner hun seg alene med sine tanker? Skammer hun seg kanskje? Er hennes sterke ytre bare en maske? Og gjemmer hun seg bak denne tilbakevennende upåvirkede minen hun ofte har? Ja dette blir spennende å se hvordan utvikler seg videre. At Sana er seksuelt frustrert som Vilde så lite gjennomtenkt som bare hun får til, plomper ut med, er kanskje å ta vel hardt i, men at Sana på lik linje med alle andre kan lengte etter noen, kanskje kjærlighet eller bare nærhet, er nok høyst sannsynlig aktuelt. Bare det å bli ordentlig sett og forstått. Føle seg litt mindre alene. Det er noe vi alle kan relatere til og kjenne oss igjen i. Sana er utvilsomt mer enn bare øyet ser, på lik linje med oss alle, og jeg gleder meg sånn til å bli bedre kjent med alle hennes sider. Tenker samtidig at jeg sannsynligvis, i kjent Andem-stil, skal møte meg selv litt i døra underveis.

123
#teamtruelove

Ja, jeg tenker allerde to klipp ut i sesongen at jeg har forstått nyanser i hvordan det føles å være Sana som vi ikke oppfattet i det hele tatt da vi så henne gjennom de andre karakterene. Vildes åpenbare sleivete kommentarer om ulike ting, for eksempel Kjører DU snowboard?! Og det med at Islam er å komme fra en annen kultur. Det er jo helt annet enn hva vi føler på nå. Hva er grunnen til at venninnene ikke skjønner at pizzatoppingen ikke er ok for henne? Har hun forklart det før uten at det sank inn og hun orker ikke gjenta/sette fokus på hvordan hun skiller seg fra dem? Eller har hun ikke forklart det i det hele tatt? Hvordan føles det å være den blandingen av lik og forskjellig, innenfor og utenfor? Og i den venninnegjengen hvertfall, være den eneste som seg.

124
Heia Sana #imwithher ✌? igjen her...

Nettopp #teamtruelove -hvordan er det å være den blandingen av lik og forskjellig, innenfor og utenfor. Og som du også sier, den eneste som seg. Her er det mye vi skal få innblikk i. Mange paralleller som pågår, flere aktive biroller og underliggende temaer. MASSE som skal nøstes opp i. Bare å holde tankesurret i sjakk? Men godt å være i gang igjen! Å som jeg har savnet dette kommentarfeltet ass!

125

Spot on!

126
Jennie

Jeg elsker skam det jævlig gøy

127
what

what

128
ÅÅÅ

dråg åt he
lvett

129
Nadia

Dett fungerer ikke ;-(

130
VIL IKKE SPILLE AV

FÅR IKKE SE KLIPPET, ER I NORGE SÅ HAR IKKE NOE MED DET Å GJØRE.... FIKS D PLIS

131
EtMennesket

Får ikke sett, går ikke å trykke play

132
blæ...

Folk snakker så mye i munnen på hverandre. Sånn var det på gårsdagens klipp også. Det er slitsomt å se på.

133
pizza

hvorfor virker det ikke

134
Fadumo

Hvordan få Skam-klipp til å vare dobbelt så lenge?
Se de to ganger!!:=) Score! Win!

135
Yas queen

Elsker blikket hennes når hun får vite hva spille går ut på ass ?

136
Forvirret

Hvem er Mikael? Kan ikke huske navnet...

137

"best buddy" fra filmen til Even 😉

138
Se klippet Even

Fra andre mandag i sesong tre. Eller klippet Romeo og Julie fra jeg husker ikke helt men tror det er natt til andre fredag i sesong tre.

139
Desperate

Den vil ikke spille av på mobil! P3 SKAM - FIKS DET VÆRSÅSNILL!!!

140
Jamila

Videoen virker ikke....

141
anonym

savner gamle skam der alle i norge kunne se den med en gang den kom ut.....hva gjør alle andre her??????

142
anonym

klarer ikke trykke play

143
Emma

Funker ikke!!!! Fiks det!

144
Skjerpings

Nå må ikke det tekniske få ødelegge seeropplevelsen. Dette må dere få til å fikse kjapt, NRK!

145
Amanda

Så bra!! Takk skam for en fantastisk serie ❤

146
Jan Åge/NRK

Det er for tiden veldig stort trykk på skam klippet. Vi jobber med å fikse dette, men det kan ta noe tid før siden fungerer som normalt.

147
Noora

Sætre

148
Trupti Sophie

Kan ikke spilles 🙁

149
Hikari

Dette blir så bra. Jeg liker Yousef allerede.