Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

236 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

ooh firs!

2
Omg YAS

Nå ble jeg plutselig så mye mer hyped for denne sesongen!??

3

Først!

4
SLUTT

SLUTT! Hvorfor er det alltid kjærlighet og forelskeses skit i disse sesongene??? Kan vi ikke ha én som ikke bryr seg så mye om sånt? Nei vel takk

5
I gurl

Vel, filmen er lagd for dette da, lol.

6
Anonym_

Hva filmen er lagt for dette, ikke alt skal handle om kjærlighet heller

7
@mphotox

Kunne ikke sagt meg mer enig, bortsett fra at denne sesongen skal handle om at det er vanskelig for sana å ikke følge alle lystene sine, men fortsatt være med i jentegjengen.

8
Jøp

Også handler det vel mer om hennes forhold til religion, muren hun har satt opp, og å holde imaget. Det EKSTREMT blindt og rart å si at hovedfokuset er gutter. ehh lol, lmao..

9

er egentlig litt enig her. Selv om alle kan være opptatt av det gutter og jenter og kjærestegreier og sånt så er det ikke alle som får seg kjæreste og forelsker seg og oppdaget at et crush liker en tilbake på videregående. Ikke alle var så heldige på vgs, haha.

10
¯\_(ツ)_/¯

Skjønner hvor du kommer fra, men som andre her har sagt er det en stor del av livet i slutten av tenårene. Vil også poengtere at selv om, ja, det har vært kjærlighet og forelskelse i de tidligere sesongene, har ikke det nødvendigvis vært hovedfokuset. Dette gjelder spesielt for Evas sesong. Ja, hun var sammen med Jonas, men fokuset lå mer på usikkerhet og paranoia og skyldfølelse. I mine øyne handlet den sesongen mer om vennskap og anger og selvoppfattelse enn om kjærlighet og forelskelse. Isaks sesong var jo definitivt en kjærlighetshistorie, men også her føler jeg at fokuset lå på noe annet – Isaks problemer med å akseptere seg selv og å etterhvert komme ut av skapet, og Isaks holdning til psykisk sykdom i etterkant av morens problemer – selv om forelskelsen hans i Even spilte en sentral rolle i å få frem dette.

I denne sesongen regner jeg med at det blir nok å ta av – Sanas følelser av "fremmedgjøring", og balanse av to ulike "identiteter", i tillegg til at storylinene til andre karakterer skal snøres sammen siden dette er siste sesong. Tror det å la Sana ha en "love interest" også bringer noen nye problemstillinger inn i bildet, som for eksempel Islams forhold til ekteskap og kjærlighetsforhold, og det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg. Dessuten viser det også at selv om Sana i utgangspunktet velger å holde seg unna sex og forhold, så er hun akkurat som norske jenter i at hun også opplever crushing og attraksjon.

11
Sana

Verkar bli en så himla spännande säsong. Jag hoppas att den ska handla mycket om stark vänskap och det starka band som tjejerna har till varandra, även om det just nu verkar som att de glider ifrån varandra

12
Heia Sana ✌?

??? hear hear❣

13
Fyf er så lei av dette skam

For en som aldri har vært forelsket og er 100% sikker på at flere av vennene mine og dem jeg kjenner heller ikke har forelskelse som hovedfokus i livet, hadde det vært halt sjukt trist om alle sesongene skulle handle om det. Kan vi ikke ha ÉN sesong UTEN det som sentral tema?? Vet det er viktig for mange, men ikke alle bryr seg og det blir mye i lengden...

14
frikar

Alle sesongene har tatt opp viktige hovedtemaer - der identitet, vennskap og kjærleik har vært sidetemaer, som hadde vært unaturlig å ikke ha med.

Tipper folk hadde vært like sure om forelskelse IKKE var en del av denne sesongen. Ser for meg kommentarer som "hæ, bare fordi hun er muslim, så skal hun liksom ikke ha slike følelser for andre" og "sykt diskriminerende, at alle hovedpersonene har vært forelska, men ikke Sana".

Husk at alt er love!

15
Kula

Fordi det er en JÆVLIG stor del av ungdomstida! Crusher, tiltrekning, osv

16

ble litt skuffet over at sana også er keen på gutter akkurat som de andre. hun mista litt ansikt.

17

Hvorfor det? Hun er jo menneske. Så er det slik at hennes tro gjør at hun handler på en annen måte enn resten av jentegjengen. Men husk kommentaren hennes i sesong 2 om Jamilla og hvorfor hun og broren skulle gifte seg så tidlig - fordi de har lyst på sex.

18

det er menneskelig å være keen på andre mennesker, uansett hvilken religion det er snakk om...

19

Tror bare psykopater ikke bryr seg om kjærlighet. Sånn fyi.

20
Veni vidi vici

Ja tenåringer må for all del ikke driv å forelske seg, fysjom! ;-D

21

Er helt enig, Forhold burde ikke alltid være i fokus. Hvis hun skal få seg et forhold burde det ikke være en kjempe big deal, det burde være en liten del av hele sesongen og ikke være hoved fokuset.

22

Tar jo opp en god del mer en bare ''kjærlighet og forelskeses skit''. Det er kanskje de største temaene, men ligger mye under hvis du bare tar tid til å se litt bedre etter.

23

En sesong uten kjærlighet!? Skrekk!! Det håper jeg intenst vi slipper! Mer kjærlighet og forelskelse! Bring it on!

24

alle bryr jo seg om det? dette er det som er normalt for ungdommer. skam prøver jo å få oss til å kjenne oss igjen.

25

Har ingen fortalt deg at kjærlighet er litt viktig her i livet? Jeg ser ikke hvorfor det er negativt at Skam viser at alle jentene er interessert i gutter og sex. De aller fleste 17 åringer er jo det, og det ser jeg ikke noe problem med.

26
Helene

De går på vidregående. Dette er en del av å bli voksene! Tror du er litt ung

27
REALIST

Når man går på vgs er jo følelser, forelskelse og gutter en veldig stor del av det som opptar èn. Sånn var det hvertfall for meg og mine venner:P

28

Er sånn hele livet faktisk 🙂

29
Gjest

Jag elsker skam!!!!!!!!

30
Lilian

Yaaassss, I love my girls <3

31

En utrolig morsom speiling av klippet Ultrahomse i høst? Chris sin spoon-action er tilbake, Eva er keen som alltid. Veldig morsomt! Litt mer overrasket over at Vilde er så på, hun ar tross alt Magnus. Samtidig understreker dette igjen Sanas utenforhet på en sår måte. Hun er på siden av praten hele veien, til jentene oppdager at hun har noe som interesserer dem. Men det er ikke henne, det er de hotte guttene hun kjenner... Morsomt med en sår undertone. Igjen speiler det Isak i høst...

32
Tobz

Det er jo i Andem's ånd det å ta opp tabubelagte områder, denne gang kroppsfiksering blant gutter. Jeg tror Magnus får et problem etterhvert som Vilde blir opptatt av deilige gutter.

33
sana

Kontrasten mellom Sana med slør og broren med bar overkropp. I mange religiøse miljøer er forventningene at jentene skal holde igjen. Tror ikke de andre jentene skjønner Sana i det hele tatt. Hva hvis en av venninnene til Sana blir årsak til brudd mellom broren og forloveden f.eks?

34

1. Feil bror
2. Det e en serie
3. Lol

35
IDIS

Vilde vil spleise Noora med Yousef. Men Sana er hemmelig forelsket i han. Derfor spenner hun bein på Noora i traileren. BOOOM! ??

36
#teamtruelove

Men hva står det på trøya til Sana: boy bye?

37
Josefine

Ja boy bye är ett citat från Beyonce song

38

Jepp ? Og black is my happy color på mobildekselet.

39
Mulle

Jeg virkelig aner at "shit is about to get down on all" nå...
Sana vil virkelig ikke at jentene skal møte kameratene til broren, men nå er det gjort. Og den hilsingen til Vilde?. Men, seriøst alle jentene har jo helt hakeslipp her. Aner trøbbel for Sana, ikke sikkert hun vil at noen skal vite at hun er interessert i Yousef... det bryter på en måte med imaget hennes. Kanskje noen av de andre jentene også blir interessert i han. Sana ser jo virkelig ut som hun er interessert, tar litt tid før hun klarer å rive seg løs fra stirringen. Får Magnus konkurranse her? Vilde ser jo faktisk ganske himmelfallen ut. Jeg lurer på om ikke det er flere som vil få konkurranse fra de nye gutta... Gutte Chris også, se på Eva. Men jeg har ikke lyst på noe stress for Even og Isak... de hadde så mye styr i høst?... og nå har de akkurat flyttet sammen❤. Aner at det har vært noe med han Mikael og Even, men hva er det?

40
Optimisten

Even og Mikael kan jo stadig være venner og det bare er Sonia, der har bedt den om at "holde sig unna" fordi det med at Even ville være "one of the muslim gang" bare var en syk idé. måske får han stadig sit "shit" fra det samme sted - måske er det dem der skaffer shit?.

41
Hrmf

Var ikke det særdeles stereotypisk tenkt?

42

Oi sh*t, er det derfor han lærte seg arabisk i en manisk fase? Var det ikke det? Wow, mindf*ck

43
Ellin

Hahaha ja! Måske forsøger pigerne at hooke Noora og Yousef op. Det kunne være derfor, at Sana spænder ben for Noora i traileren, så hun falder ind i Vilde. Sana vil ikke have, at nogen andre skal finde sammen med Yousef, men hun vil heller ikke 'afsløre' sig selv... Dramaaa!

44
Heia Julie?❤

OMG... Andem må ha det kjeeeedelig på jobb ass, stress med alle de slowmotion scenene???????

45
Heia Sana ✌?

Omg ja, chris sin spoon-action?
Vel It's getting hot in her❣ Bakka-gjengen assa! Som Vilde påpekte -nye gutteemner for Noora? Men ikke bare henne kanskje. Den såre undertonen blir mer og mer synlig, ekstra tydelig blir det når de går -Sana som går nesten flere meter fremfor resten av jentene. Hun er der fysisk, men ikke en del av gjengen og praten. Speiler Isak sin sesong på så mange områder. Spent, og way beond hekta allerede!!!

46
Heia Sana ✌?

Bare en liten sidenote til dette klippet. Ingen tvil om at Sana liker gutter med abs hvertfall? og blikket hennes sier vel ikke akkurat at hun IKKE går rundt og tenker (masse) på gutter (og sex). Begynner å tenke at Vilde's "seksuelt frustret"-kommentar har mye sannhet i seg. Er det Sana's image som stolt og uavhengig som gjør at hun ikke snakker med jentene om tankene sine? Eller er det eventuelle forventninger ifht religion og leveregler det krasjer? For det er ikke lett for vennegjengen å inkludere henne i praten heller, når hun bastant fornekter slike følelser og snakk. Nettopp dette var mye av hovedfokuset ifht Isak og guttegjengen i høst også. Og vi så jo alle blikket Sana sendte Vilde. Et tydelig hold-deg-unna-han blikk. Her blir det nok en del forviklinger og misforståelser fremover...hvis jeg tenker rett....

47
#teamtruelove

Jeg tror ikke det er fordi hun føler seg uttafor at hun går foran, jeg tror hun er utålmodig etter å få det overstått, og dessuten er det helt tydelig at hun ikke vil ha de andre jentene med inn.

48

Det kan jo også være flere grunner til at hun så tydelig ikke vil ha dem med inn. Tror ikke hun er så gira på å bli kalt slave av broren sin foran dem. Og hun venter kanskje det etter den meldingen.

49
.....

Ja okej da #teamtruelove ☺☺ du sier noe der❣
Er kanskje mer det som skjer akkurat her ja?

50
Måka

Jeg forstår den. Forstår at det at man holder igjen med romantikken gjør at man kan leses som følelsesmessig og romantisk død av venna sine. Og at det er kjipt. Kan også forestille meg at det blir vanskeligere, fordi det bryter med imaget hennes å si "ikke spleis akkurat han der med noora, for han er jeg keen på". Men om det er det som er misforståelsen, håper jeg det skjer mer subtilt enn jeg forstiller meg oppi huet nå.

Men ellers: de oppdager jo i alle fall at hun har noe de er interessert i, da.

Jeg har gått og vært kjempespent på åssen disse tp gjengene skulle bli ført sammen.
Og nå er det gjort alt.

51
#teamtruelove

Vilde tar styringa for Nooras skyld, da! Det er jo åpenbart. Interessant at nå skal Vilde prøve å iscenesette noe så Noora kan glemme William, akkurat som Noora prøvde med Vilde i fjor.

52

Tror egentlig det er en veldig dårlig idé å prøve å spleise Noora med noen. Tror problemet til Noora er at hun vet at William er "the one" og at hun derfor føler seg litt utilpass når de andre snakker om gutter. Tror dessuten Noora har såpass store problemer i forhold til gutter og tillit at de andre ikke bør prøve å dra henne inn i et nytt forhold...

53
SANAFORPREZ

Genialt - Vilde gjør hva Noora gjorde for henne!

54

Elsker hvordan SKAM stadig kommenterer seg selv, ved å speile tidligere scener og andre karakterer. 🙂 Så mange lag, så mange detaljer å analysere. Dette blir en spennende vår 🙂 Og ja, hun tenker nok på Noora også, ikke ikke søren om ikke Vilde også var påvirket av sjarmen til de gutta, ass.. 😉

55
Måka

Ikke helt med på at akkurat denne scena speiler Ultrahomse, da. Begge scenene inneholder venner som sluker folk av motsatte kjønn med blikket, sure. Men en av de store forskjellene er jo at isak var død i blikket, mens sana faktisk deler de andre jentenes blikk.

I ultrahomse lot Isak som om han delte begjæret med vennene. Og de foventa det av ham.
Men her er det jo tvert om. Vennene forventer IKKE at sana sluker disse guttene med blikket, men hun gjør jo det (bortsett fra broren, ofc)

56

I et speilbilde ser man jo alt likt men motsatt, akkurat som ting er likt men likevel motsatt her. Sana som ikke er forventet å være interessert men er det, motsatt av Isak ? Det var sånn jeg tenkte det iallfall, mulig jeg ikke fikk forklart det godt nok.

57

..men kanskje det er en form for speiling? Fordi begge scenene viser forutinntattheten blant vennene?

58
#teamtruelove

Å, så fint! Har akkurat funderet over hvordan Sanas utenforskap er forskjellig fra Isaks. For det er det. Og så poengterer du hvordan denne scena er liknende *og* motsatt av Ultarhomse. Nemlig!

59
Veni vidi vici

Yess! Her er det duket for mye drama! Gleder meg så syykt mye!
Hvorfor vil ikke Sana at jentene skal bli kjent med broren sin gjeng?
Er broren en føkkboy?
Hva slags forhold har guttene til religion, og hvordan er det for dem å stå med et bein i hver kultur?
Og ikke minst, hvordan er det for Sana å bli slitt mellom to kulturer og to helt ulike sett forventninger?

60

Jeg tror grunnen er at Sana har et crush på en av dem.

61
@mphotox

Du har ett godt poeng der, virker faktisk litt sånn uuups...

62
Måka

Se på blikket til Eva. Eva ser på mikael, ikke sant? Og han ser litt tilbake. Men hun nistirrer.

The plot thickens.

63
Det er spennende ass,

Men det er ikke det samme som Isak og Even da❤ Smelt.... jeg er spent på om de klarer å toppe det. For min del, trokke det... Evak har en egen plass hos meg... så ikke gidd å kødd for mye med dem? De fortjener bare masse løøøøv nå??. Og Sana da.. masse løøøv til henne også❤

64

kanskje fordi hun vil ha dem for seg selv. idk

65
Thea

Veldig enig! Forhåpentligvis får innspill i guttas hverdag også. Ganske sikker på at broren til Sana, ikke er føkkboy siden han er forlovet med Jamilla. Sana nevnte jo at de to i mellom hadde dirty meldinger i sesong 2, men det gjør han jo ikke til følkboy for det om.

66

Hehe, jeg er også lillesøster med en storebror. Hver gang vi begge hadde besøk av hver vår gjeng, var det siste jeg ville at mine venninner skulle bli kjent med de! Ingen spesiell grunn, men det var liksom broren min og hans kompiser. Jeg ville ikke ha noe på kryss og tvers, jeg ville ikke forholde meg til kompisene hans annet enn at de var kompisene hans. Jeg og storebror hadde en evigvarende terning av hverandre, spesielt han gav meg stikk fordi han var eldst med "makten" og kompisene hans hang seg på også.

67
Men Ida

Synes du det er greit hvis du hadde forelsket deg i en av kameratene til broren din da? Blir jo det samme ?? team Nooias ?❤️❤️

68

Kanskje fordi det blir kleint? Jeg vil ikke at mine venninner skal ligge med broren min sine venner (eller broren min...). Og hva hvis han Sana liker forelsker seg i en av hennes venninner?

Men tipper det blir stor fest på Fredag der alle møtes, inkludert Even og Mikael...

69
SANAFORPREZ

Sana vil ikke at jentene skal bli kjent med broren og gjengen hans fordi de vet noe om Even og hun vil beskytte Even og Isak. Hele ballongjengen har jo gått på Elvebakken sammen med Even.

70
Skamlover

Hvis de er samme bror som gifte sej i sesong to så tror jag ikke han er en fokkboy...

71
Hun har flere

??

72
Hahah

??

73
Veni vidi vici

Til Skamlover: Han er ikke gift men forlova. Og surprise, folk er utro. DET har ingenting med religion å gjøre, bortsett fra at noen religioner er mer opptatt av å hindre jenter i å være utro enn å hindre gutter.

74
Forlova, ikke gift

Det er forskjell på det as

75
Vera

Haha det sidste 'nej nej nej' fra Sana var for sødy (og forståeligt)! Hun er ikke helt parat for dette worlds colliding moment ?❤️

76

noen som vet hva isen heter?

77
Helene

Damn

78
Hanna1

Jaha Vilde... Frankrike säger du. Inte tänkt på att hijab är förbjudet där eller?

79
Nåvel

Det er vel strengt tatt bare forbudt i skolen. Burka derimot...

80
Hanna1

Jaha Vilde... Frankrike säger du. Inte tänkt på att slöja är förbjudet där eller?

81
Hanna

Jaha Vilde... Frankrike säger du. Inte tänkt på att slöja är förbjudet där eller?

82

Feil. Det er et generelt forbud mot heldekkende slør som burka og niqab på offentlige steder, mens hijab bare er forbudt på franske offentlige skoler...

83
Nina

Joda joda joda, men det var ikke tilfeldig at det var Frankrike som ble nevnt og ikke feks Italia. Islam er et hett emne i Frankrike, og sesong 4 skyr ikke unna religion.

84
Terje her

Nå er vel religion, særlig Islam, et hett tema i hele Europa om dagen, så om det var Frankrike, Nederland eller Italia som ble nevnt spiller vel liten rolle ettersom Sana uansett ikke ville blitt rammet av noe forbud som påstått i den første kommentaren.

85
Ninuka

I WANT MORE

86

Å FY FAEN SÅ HOTTEEEEEEEEE

87
Anonym

Hvorfor er alle episoder så kort?

88
Anonym

Jaha då förstår jag haha! 🙂 Tack så mycket..

89
Sofie

Precis som föregående säsonger är det ju flera korta klipp som släpps under veckans gång, sedan sätter de ihop klippen (och kanske lägger till lite?) till ett längre avsnitt på fredag. Är det inte så som det varit föregående säsonger också? Jag är inte helt säker- för jag började kolla från säsong 3.

90

Dette er jo ikke en epsosode, men dagens klipp. De er alltid korte. Noen har bare vært et minutt. Synes klippene så langt har vært lange jeg, to stk med 7 min. Mer enn det pleier.

91
Erlend

Er ikke episode, kun klipp fra episoden som kommer på fredag eller lørdag 🙂

92

fordi det er klipp, ikke episoder.

93

Fordi dette er klipp, ikke episoder. Skam 101.

94
Episoder

Det er ikke en episode, det er et klipp. Klippene blir samlet sammen til en episode på fredag i Norge, på søndag i Danmark.

95
Sofie

Det er ikke episoder, det er klip, som på fredag bliver samlet til første episode i denne sæson og vist på NRK (og på DR3 søndag kl 21)

96
Sofie

Hæhæ... 😀

97
JULIE

OH MY GOD

98

Neineinei? Jojojo!

99

Dette blir drama delux med Sana, Noora og Yousef! å snrisbviwb det blir sikkert noe kødd med Mikael, Even og Isak også! Hvis liksom squaden til elias skal blande seg med den jente gjengen. shizisrellybouttogodown hvis dette ender i et kollektivt selvmord natt til siste klipp. Eller alle må innom olafiaklinikken i løpet av våren. jeg slenger på en spådom om at isak og even går nedover og. selv om ingen vil så er det ganske sannsynlig. de har ikke kjent hverandre sånn ordentlig godt et halvt år engang... om de i det heletatt har hatt store krangler vet vi ikke.. hvis de har så er det liksom dårlig fordi de har vert sammen i så kort tid. men det er liksom bra òg. Det bare gir meg en feeling av at de ihvertfall trenger litt space hvis de finner ut at det er litt mye å være på hverandre 24/7 uten å gå en annen plass der ingen spør. Håper seriøst at denne serien ikke knuser oss helt før den forlater oss for godt, problemet er bare at serien er så realistisk at Isak og Even er litt for fantastiske. wææ jeg vet ikke hva jeg selv mener om dette.

100

Men for noen er det faktisk slik, at man vet at man hører sammen. Og mtp det Isak og Even gikk gjennom i høst så tror jeg de er rustet for ganske mye, så selvom kjapt å flytte sammen så betyr ikke det at det er for kjapt. Og så får jo vi seere litt roen også da, dette er jo iallefall det jeg ønsket. Og som sagt, noen bare vet med en gang at de hører sammen, og slik tror jeg det er for Isak og Even ???

101

I need new clip

102

Tøyen fitness og kaffe!! Virker som de trener ofte og håper derfor Shoucat Changezi er med i et klipp. Man drar jo dit for å møte han, høre hans livskunnskap like mye som å trene. Guttene finner sikkert på noe som setter de i en knipe så drar de til Shoucat for å få råd ev de innser det ikke selv og han må sette guttene på plass.

103
Veni vidi vici

Ida, kan du fortelle mer til oss som kommer fra andre steder i landet?

104

Shoukat er en gammel kroppsbygger som driver treningssenteret Tøyen Fitness (der gutta trente).
Det er ganske slitne lokaler og gamle apparater. Likevel er det mange kunder og jeg vil tro det er pga Shoukat. Treningssenteret er best kjent på folkemunn som Tøyen fitness OG KAFFE da det drikkes og serveres mye kaffe der. Senteret er hans andre hjem, han jobber hver eneste dag i uken, altså langt over vanlig arbeidstid. Fra de åpner til stengetid.

Shoukat er veldig åpen og imøtekommende og man blir gjerne invitert til å sette seg ned for å ta en kopp kaffe. Hyggelig og morsom, positiv, gir gode råd, har mange gode historier og mye livskunnskap. Han får et nært forhold til de som trener der, han deler mye av seg selv og får derfor mye tilbake. Han kjenner igjen alle og lever for kundene sine og senteret.

Som gammel kroppsbygger ser han jo stor ut og er veldig trent. Så utseendemessig kan han passe inn i rollen som en typisk bad guy. Eller rett og slett rollen som seg selv, da Skam foregår i nåtiden og liksom i virkeligheten. (Eksempel Nils Bech hadde konsert i kirken akkurat samme dag og tidspunkt i virkeligheten som da Isak var der). Shoukat er hvert fall synonymt med Tøyen fitness (og kaffe!). Derfor ville det vært naturlig å se han der hvis gutta trener der ofte.

Jeg er på hytta nå med dårlig mobildekning, håper denne denne kommer frem!

105
frikar

Veni vidi vici, hør på Norges største pod, Tusvik og Tønne 🙂

106
Burkini

Elsker disse små og nøyaktige ting som viser hvordan jenterna ikke tenke på eller ta hensyn til Sana, nå med Vildes idee om at de skulle rese til Frankrike og sole sig på stranda. Tror virkelig att disse hinterna kan åpne øynene til folk om hvordan det er å være en del av en annen kultur i vår "toleranse og åpne" skandinaviske landene.

107
Mini mouse

jeg er sikker på at Sana gerne må komme med til Frankrig, det er vel Sanas valg,hun kan tage en Burkina på. Jeg synes de viser respekt for Sana ved at inkludere hende. De skal vel ikke lade være med at tage på solferie.

108
Burkini-forbud

Det er jo akkurat det hun ikke kan i Frankrike, siden de har innført forbud mot burkini. Vilde foreslår det ene landet som ville vært vanskelig for Sana å feriere i. Hun gjør det ikke med vilje, men hun følger ikke med heller..

109
Maria

Jaaaaaaaaas

110
Ironi

Litt ironisk hvordan alle ble så fokusert på kroppene til jentene i dansescenen i høst, men når de viser kun perfekte gutter, da er det ikke noen som nevner noe...

111
1881

Jeg så over kommentarene til Ultrahomse-klippet. Grunnen til at mange reagerte var nok fordi det feilaktige inntrykket de fikk av at "alle" jentene var syltynne. Kan hende jeg tar feil, men jeg har fått inntrykk av at flere norske jenter enn gutter følger med på Skam, og enda mer i sesong 3, så det er ikke merkelig at flere jenter følte seg truffet av bilder av tynne jenter, enn bilder av trente gutter. Vi jenter sammenligner oss jo ikke med gutter på den måten 😉

Vil og påpeke at ikke alle syns dette er definisjonen av "perfekte gutter" 🙂

112
☺️

Det er jo egentlig litt mindre fokus på hvordan gutter opplever kropps press i samfunnet en jenter, og jeg vil tro at det kanskje har mere med det å gjøre.

113

The show doesnt exist in a Cultural Vaccum my darlings

114

Hva er galt med dette klippet? Var vel heller ikke noe galt med klippet "ultrahomse". Jeg tror mennesker som deg ønsker å skape splid.

Kan du forklare akkurat hva som er "ironisk"?

115
Tina

Her er det garantert at Michael kommer til å hooke med Vilde eller Noora tror jeg.

116
jeg troede du var hos Michael

hvem af dem er Michael?.....jeg synes ikke at det ligner ham...??

117
Tina

Gå inn på kontoen til Heia Briskeby, gutta sin youtube konto. Der ser du det veldig tydelig, samme navn, og den teknisk filmkyndige. Og det er samme skuespilleren.

118
1881

Det er Mikael. Det er samme skuespilleren, og Skam ville ikke brukt samme skuespiller til ulike roller såpass close i tid, og hvertfall med samme navn.

119
Hello Helsinki

Nu börjar det hända saker! Slår vad om att nån av tjejerna "hooker" med nån av kompisarna till Elias innan veckan är slut. Eva? Inte Vilde väl, hon borde ju vara lycklig med Magnus. Härligt klipp <3 Draaamaa!
Varför tog det slut mellan Chris och Kasper - har vi fått veta det??
Men stackars Noora, hon är verkligen ledsen. Ska William dyka upp igen? (Hoppas det!!) Men om inte så borde hon väl sätta punkt för den relationen snart och gå vidare ... Väntar med spänning på fortsättningen!!

120

Haha, ler meg i hel??

121
I❤️u Eskild

I want to decorate Noora's room with Eskild without her permission ?????

122
MMmmm

Noora + Sana's bror...

123
Marie

Morsomt. Men savner Isak og Even.. .

124
Savner de også!!

Sykt,sykt mye!

125
Nille

Tipper de guttene lever akkurat som de vil, med damer og alkohol, mens Sana avstår fra alt som en god muslimsk jente. Ett mål for jenter, ett mål for gutter.

126
Kula

Jojojo

127
Hot in here!

Fikk nesten litt feber nå, merker jeg....

128
Nawal

Sana er best di som sier du er dårlig det er jævla hore og jævla ekkel og jævla dritt og jævla stygg og jævla ikke rør Sana hun er best ikke noe protest den som står imot er en bare idiot

129
Feil

Kommer ofte feilmelding når man prøver å kommentere. Må refreshe siden eller gå inn og ut. Gjerne flere ganger før feilmeldingene slutter å komme. Flere med samme problem? Håper det kan løses. Denne prøvde jeg 10 ganger før den klarte å bli sendt.

130
Sånn er det alltid når

Mange prøve å sende inn kommentarer samtidig.

131
deadddd

this show is killing me and I love it

132
Sydnei

Desperately need English subtitles ;-; Teach me Norwegian people!!! <3

133
John

thank you Julie for enlightening the children on the great artistic works of Nelly. 2002 forever

134
Søborg

Vilde har nu "smagt", hvad god sex er og hun har virkelig sans for en god krop. Hun kan simpelthen ikke lade være med at småflirte. Det er ganske naturligt, uanset hun har en god kæreste. Jeg tror ikke det har noget som helst med Noora at gøre. Det hun sagde om at skaffe en fyr til hende, har hun glemt i det øjeblik.
Sana er tydeligt betaget af en af vennerne (jeg kan ikke hans navn). Det så vi også i går, da hun kom hjem og han stod som midtpunkt i stuen, der var lige et glimt mellem dem.
Eva ser lidt skræmt ud. Det er lidt mærkeligt, for hun er jo ellers meget glad for sex.
Og Chris!! Skeen får en ekstra omgang 🙂

135
Sim G

Jeg satt på banen og holdt på å le høyt da Hot in Herre og SKJE skjedde!???

136
THIS CLIP IS EVERYTHING!!

This day have been so good to us. First laughing my ass off the whole morning at Noora's drag, then this golden clip HAHAHA

137
Tina

Dette er vel starten på kjedereaksjonen, som til slutt rammer Even. Nora hooker med en av guttene (enten broren eller Michael), kanskje Eva også,. Chris spiller en rolle, og til slutt blir Even rammet hardt og brått, med Isak stående fjellstøtt ved siden av.

138
Hildring

Uff jeg synes det er så fælt å se at Sana så tydelig er så utenfor som hun er. Man har sett det i de andre sesongene også, men det er ekstra tydelig nå. Har også på følelsen at imaget hennes kommer til å sprekke i løpet av sesongen.

139
Noorhelm

I am the only one to think that William be back?

140
Alltid

Nope. I'm still hoping! But then he needs to stay with Noora, she can't loose him over and over again ... They were so sweet together ? so right for each other. He must move home from London, this long distans relationship is not working for Noora! Or William, obviously.

141
☺️

the actor quit tho

142
Hildring

Jeg er egentlig alt for sent ute med dette, men jeg så akkurat promoen igjen, men denne gangen var den annerledes i øynene mine. Det første jeg tenkte da jeg så promoen var at dumme ting skjedde, og alt hang sammen, men Sana sto bak det hele og så alt. Da jeg senere hørte sangen riktig vei og hørte på teksten, kom jeg fram til at Sana blir misforstått, at hun ikke mener det hun er skyld i. Men som sagt så jeg den nå nettopp, og dette er siste sesong. Ingen ble skadet. Alle sammen var skada, men de ble bra igjen. Kanskje grunnen til at promoen reversed var at man skulle misforstå før man kunne forstå, eller kanskje det rett og slett var for å se skadene til alle sammen bli bra igjen.
Sikkert noen som har tenkt dette før meg, men jeg har ikke lest det noen steder i hvertfall. Siste sesong, alle trådene må hankes inn en etter en. Men først blir det noe jævlig drama, det er jeg sikker på.
Ok denne teksten ble bare rot men håper noen skjønte poenget mitt likevel

143
Vegi

Baglæns fordi man skulle tro, at Evan havde været udsat for en hate-crime.

144

Tror egentlig Sana nyter litt at jentegjengen viser "interesse" for hennes bekjente. "Endelig" kan hennes liv bli et samtaleemne i gjengen. Altså det er jo det allerede, men nå spiller gutte-faktoren en betydeligere større rolle for Chris, Eva og Vilde (som det ser ut til kommer til å dumpe Magnus med en gang hun får kloa i en av de guttene). Morsomt, og spoon-actionen til Chris er legendarisk.

145
Getnhot

Uhuuu.. hvad mon der sker next... ;p

146
French viewer from Marseille, Male, 45 y.o.

As a response to some comments (Not to the Show Runner(s) who are obviously cleverer than this) : Please don't say stuffs like 'Hijab is forbidden in France'... This is absolutely wrong. The only thing that the french law says is that it is forbidden to show any religious sign (christian cross, jewish star, islamic hijab, or whatsoever...) during your duty when you work for a state administration if you are in contact with public (police, state wealthfare agency, public hospitals, municipality nurseries, etc.). Our legislation fits the belief of a 'laic' nation that has raised a revolution to free its people against an absolute monarchy and its corrupted church at that time. Since that, our Republic has made the choice of a strict separation between State and Religion in order to let these specific topics to the private sphere and not interact with individual freedom right(s). But, in a private sector, it is strictly forbidden to restrain people who work there for wearing whatever they want since it doesn't make any prejudice to the result of their work (security rules for example), or interfere with the image of the company. The world known incident about 'burkini' was due to the fact that some very few city mayors (maximum 30 in a land where there are more than 36000 cities, mainly, ultra conservative ones from south of the country and Corsica) have ordered their city Police (not the state one) to act against it. This has led to a controversy that has been since settled by the highest National Court of Justice (i.e. Conseil d'Etat) which has said that such decrees were strictly illegal, though, adding that exact comment (quote) : "it was inflicted a serious and manifestly unlawful interference with the fundamental freedoms of freedom of movement, freedom of conscience and personal freedom". France has more than 7% of its entire population that are muslims people (the highest rate of all Europe I think so, when UK or Germany are about 5%, Norway 3%, and Spain 2%, for instance). 2016 tensions were mostly due to the fact that our country is facing major economical difficulties (highest unemployment rate ever and major public debt issues) when at the same time we were targeted by multiple acts of terror (Charlie, Attacks in Le Bataclan, Other Acts less known abroad but still awful agains a jewish school and some military men, and so on) due to our official positions and military involvements against ISIS invasions and barbarisms against local populations in Middle East and Sub-Saharian Africa. France is a land of freedom, and share (as we say : Liberty, Equality, Fraternity), with, like any other places in this world, some stupid peoples who over-react due to their fear... Whenever VILDE, SANA and their friends want to come to spend some time here and bath in the Mediterranean Sea, they are more than welcome, BURKINI or NOT, we respect their choices and beliefs.

147

Thank you, French viewer from Marseille, Male, 45 y.o., this is what I love about Skam. We learn both from the show itself and from each other by debating it ?

148
Good to have that clarified

Vive la France! And please don't vote for the paranoid right wing people in the election. Thank you 🙂

149
Freja

GENIUS! 🙂

150
Katrin

Am i the only one who thinks william is coming back ? I hope so