Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

74 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
kjugs

first

2
Skam er livet

1!!!

3
Anonym5

Xdd

4
Skam addict

Sana er en Savage

5
Gsus

???
Slay Queen

6
Hikari

Love you Sana!! <3

7
Melissa

The caption makes it even better!

8
Isak og Sana?

Jeg håper på et klipp av Sana og Isak som skulle lese sammen til prøven :/

9
Der kom "onkel" Donald Trump...

Innvandrer kona di??? Tidligere i dag spiste Sana brunost på brødet - det norskeste av det norske. Er det bare jeg som får en følelse av at det er viktig for Sana å vise at hun er norsk...
Ellers var den jo vittig?

10

Så viss du spis kebab e d førdi du prøva å vær arabisk da?

11

Tror faktisk heller det er viktig for henne å vise at hun er mer enn "bare" norsk, og gi bakgrunnen sin en plass også

12

Lol, nei. Å like brunost er smak og behag, betyr ikke at hun vil være norsk pga det.

13
Nïejte

De innfødte er sjelden så patriotiske som de selv tror. ???

14
Benedicte

First!

15
Yey onkel Donald

???

16
Skylder på noen andre

Gir nok konen skylden, at han hadde tenkt men hun kom han i forkjøpet..

17

Maybe his heart is in his arse!

18
Love Trump

Trump - nåtidens folkehelt. MAGA.

19
Fy Faen

Yousef sier ett eller annet ".....sana" Så sier Noora "Sana?" Lip reading! Oh yesss, det ække no Noora og Yousef vett. Det er yousana!

20
Sasha

???

21
Marte

Innvandrerkona DI*

22
Språkrådet 2

En kone er konservativt bokmål, og er heilt lov å skrive. "(...)konen din" er kanskje ikkje den vanlegaste forma å bruke i dag, men eg tykkjer det er eit godt bilete på dualieteten i Sana.
Eg må innrømme at eg rynka litt på nesa over skrivemåten først, før eg kom på at Sanas skrivemåte er rett. Dette er veldig artig og fint-"innvandrarkona" minner presidenten på kva som er rett å gjere, Sana minner språkfantasten om den eldste formen av "kona di" på bokmål.

23
Overblikk

Overanalyse much?

24
Språkrådet

*de

25
Marte

Lol, "språkrådet"

Kona di*
Konen din*

de= pronomen som i "de der borte"
di= determinativ som i "din, min, sin" osv.

26
Utålmodig

Skam folka er så trege med å oppdatere kommentarfeltet. Kommentarene på disse postene er jo en del av det som gjør Skam så kjekt! Dritkjipt å måtte vente timesvis på at kommentarene blir synlige 🙁

27
Måka

Enig. Håper det har med påskeferien å gjøre. Savner diskusjonene våre fra i fjor, og håper vi får dem igjen må som ferien er over.

28

Yaaas drag him queen

29
Sana-sol

Elsker den her!! ❤️❤️❤️❤️

30
ACHRISTINA

Teit.

31

Fantastisk?

32
Wixoriaxoxo

Ktoś z grupy skam poland? XD

33
Agathe

Bør kanskje skrive norsk her (ble fristet til å svare på polsk, men tenkte det de andre også ville lese det vi skreiv). Men men.. Skam Poland? Blir gjerne med. Hvor?

34
Sarah

????

35
Sarah

Hahhahhah

36
Emma

Kult☺️

37
Anne

HAHGAHAHAHHAH

38
thea

lættis

39
Ingvild

Denne har jo blitt publisert før? Skulle det ikke vært den videoen?

41
ACHRISTINA

Beklager, SKAM, dette er et feilskudd. Donalden er litt fritt vilt, og det tåler han. Men den gesten hans kone gjør er rørende."Innvandrerkone" èr også nedlatende. Ble veldig lei meg av dette; og ser på ingen måte at dette skal ha noen betydning med dobbel- eller trippelbunn. Tenk på hvor Melania virkelig kommer ifra og hvor hun er i dag. Innvandrer son prøver å tilpasse seg til en av verdens mest krevende posisjoner. Og det ser virkelig ikke ut som om dette var hennes mål. Hun bare prøver så godt hun kan. Og som kvinne heier jeg på henne!

42
Det er ikke hun som er utfordringen

Det er ikke hun som er utfordringen. Det er han, med hans syn (eller manglende syn) på kvinner og på innvandring. Hva slags tanker, ideer, oppførsel og uttaleser mot kvinner og mot innvandring.

43
God Emperor Trump 2020

ren idioti

44
Krenk

Uenig. For det første skal Sana være en realistisk 17 år gammel jente som ingen av oss er entitled til å alltid være enig med eller like. "Don'tcha know no one alive can always be an angel?" synger Yusuf i traileren. Det bør vi ha i bakhodet gjennom hele sesongen og ikke gå i fella og tro at Sana skal representere en perfekt muslimsk norsk jente. Sana er bare Sana, la oss gi henne litt space.

I tillegg tolker jeg ikke bruken av innvandrer som nedlatende her. Sana er skarp i tonen, men jeg leste det som at hvor du er fra (opprinnelse, innvandret, "etnisk") ikke har noe å si for hvor mye nasjonal stolthet og omsorg du kan ha for landet du bor i. Og da er det et stikk til nasjonalistiske populister å si 'se her, kona di som ikke er herfra en gang er bedre på å elske landet sitt utad enn det du er'.

45
Megogmoi

Teit kommentar du kom med. Du har nok ikke forstått det bare. Invandrekone var ikke ment som nedlatende til Melania men poengterer at Trump er inkonsekvent som er rasist og imot innvandring men har en kone som ikke er født i USA. Følg litt bedre med!

46
Til Achristina

Husk at instaen er fra Sana. Jeg tror at hun føler at uansett hvor norsk hun er i sin oppførsel/hvor patriot så føler hun seg alltid utenfor. Derfor skriver hun "innvandrerkona" - mulig hun føler at hun alltid vil være det selv, selv om hun kanskje er født og oppvokst i Norge. Tror denne instaen var et forsøk på å formidle det, og ikke et angrep på Melania.

47
Men altså

det er jo ikke kritikk mot melania, det er kritikk mot trump, som stenger grensene for innvandrere samtidig som han er gift med
en innvandrer

48
@ACHRISTINA

Jeg synes virkelig, du misforstår opslaget. Jeg opfatter det klart sådan, at Sana markerer et fællesskab med Melania. Sana kritiserer ikke hende, men Trump

49

ACHRISTINA: Jeg er er helt uenig med deg. Jeg kan ikke se at Sana gjør narr av Melania her, men av Trump. Han påberoper seg å være patriot, ekte amerikaner, og at dem som ikke er født i landet, altså blant annet innvandrere, ikke er det og ikke har rett til å være der. Superironisk at han da gjør en tabbe som dette og det er en som faktisk er innvandrer som påpeker det. For det er hun, og hun er kona hans, og i en captíon er det mer catchy å skrive "innvandrerkone" enn "din kone som er født i et annet land og dermed er innvandrer". Ser virkelig ikke noe nedlatende i dette. The joke is on DT!

50
Trumps

Nå er det vel ikke Melania som kommer dårlig ut av denne, heller hubby'en. Eller er det noe jeg ikke har forstått?

51
Thessa

Men ingen sa at det er feil å være innvandrer? Jeg er innvandrer i Storbritannia, og jeg finner det absolutt ikke nedlatende om noen forteller meg det, for det er jo akkurat det jeg er, pluss hun er jo faktisk en kone. Ikke lag en negativ stigmatisering av det, når der virkelig ikke trenger å være det. Og ingen har sagt at hun ikke prøver? Veldig sikker på at ingen har sagt at dette ble lagt ut som et super seriøst innlegg, var nok mer humoren i det. Om du ikke kan se den, og bare ser negativt ved det så er jo det litt kjipt, for er nok ikke sånn det er ment.

52

Dette er ikke(!) latterliggjøring av Melania, men av mannen hennes. At Sana omtaler henne som "innvandrerkone", er en form for ironi, bare for å understreke hvor lite peiling mannen har. Sana identifiserer seg trolig med innvandrerkonen.. ☺️

53

Tror att det är det som är poängen... Donnie har inte särskilt mycket till övers för invandrare, eller kvinnor för den delen, men han vore inte ett skit utan Melania.

54
J_angel

Passet ikke denne tidsriktige insta'n egentlig helt perfekt? En innvandrer som har tilsynelatende mer kunnskap og respekt for the national anthem enn selveste presidenten? Er ikke dette å gi cred til presidentfruen, så hvorfor bli provosert??

55
Ändy

Du fattar att det är rollfiguren Sana som publicerar denna??

56
Svensker/danskeren der ikke ved hvilket sprog hun skal bruge her

Jeg tolker det mere som at de bruger "innvandrerkonen" for at vende Trumps ord mod ham. Det er ikke fordi at dem der lavet giffen ser ned på hende for at hun er invandrere, det er i stedet for en diss mod Trump der siger forfærdelige ting om invandrere og kalder sig patriot, samtidligt som han ikke kan huske at holde hånden på hjertet, og faktisk selv har en kone der er invanndrer. Det er ironien i hans beteende, han er hyklerisk og modsigelsefuld, og det er det de laver sjov med, ikke Melania som person.

57
Maja

LOL

58
Oppdatert

Når TV-teamet følger med i sanntid ?

59
Gjest

Sana for president!

60
Sana

Kan tenke meg at Sana er vár på sånt for å gjøre det riktige og fremstå som "ekte nordmann".

61

Ingen andre som har kommentert? Det et jo over 3 timer siden denne ble lagt ut

62
Børek, de som vet de vet hvem jeg er

Lættis

63

Gjesp. Skuffende at på 3 sesong sjekket jeg som gal. Men nå glemmer jeg å følge med. Fordi hittil er det ikke særlig spennende 🙁 Håper de stepper opp litt.

64

Har du glemt hvor kjedelig S3 var i starten?

65
Ha tålmodighet

Ha tålmodighet og la Julie bygge opp historien først. Hun holder på å la oss bli kjent med Sana nå. Bare vent, hun kommer til å overraske deg - det er jeg helt sikker på?

66
Jeg digger

roastingen av Trump.. Keep it coming!
Foreløbig det beste som har skjedd siden lørdagsklippet

67
SAVAGE

Älskar att skam är i realtid, finns ingen annan show som kan mäta sig!! GO SANA!

68
Elias sæther-lasen

Awesome. Hater Donald

69

Bakgrundsbilde... over her.. Har ikke det forandret seg? De blå ringene til høyre har de vært der før?

70

fyf ass

71
Gotta love Trump

God Emperor Trump for president 2020 <3

72
Skamlover

Håper Sana og Yosef blir sammen❤❤❤

73
Koni

Lol ass Fack Donald trump

74
Amalie

?