Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

332 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
1111

Firsttt

2

Ja, det var du faktisk 1 min før nestemann. Gratulerer ???

3
1st for once!

?

4

Nope. 1111 var 1 min før deg

5

Not even close.

6
Saanaa

Omg!!!

7
Love

Whaat Vilde

8
Hjerteinfarkt!!

Hva ER det med gjengen der og Even??????

9
Maria Magdalena

Hva er greia med at alle har bibelske navn?

10

De navnene er også nevnt i quranen og er islamske. Profeten Adam var det første mennesket med konen hans Hawa (Eva). "And "O Adam, dwell, you and your wife, in Paradise and eat from wherever you will but do not approach this tree, lest you be among the wrongdoers."7:19
Elias er navnet til profeten Ilyas me en norsk vri, I USA ville det blitt Elijah. "And indeed, Elias was from among the messengers," 37:123
Yousef (Josef) er også en profet i Islam og er sønnen til Yaqoub (Jakob). Han har en hel surah oppkalt etter seg. Mikael er en engel i islam akkurat som Gjibreel (Gabriel). (2:92), "Whosoever is an enemy to God, or his angels, or his apostles, or to Gabriel or to Michael, verily God is an enemy to the unbelievers.
Alle navnene er muslimske og kristne men er bare skrevet på forskjellige måter. Mange muslimer som bor i vesten vil ha islamske navn som er brukt i vesten og som folk kan uttale lett som for eksempl : Adam, Elias, Nora, Sarah og Selma.

11
Hehe

Bibelske navn er ofte i alle de abrahamittiske religionene, og de er jo muslimer så

12
Hei Briskeby

Er det normalt at gutter på 20 år er så barnslige at de legger ut sånt som dette på youtube? Pleier en ikke å være ferdig med sånt i 15-16 års alderen?

13
Sana sa jo..

...at de er drittunger..

14

Det var sikkert en grunn til at Even pugge hele koranen på arabisk i fjor...

15
HALLO

HAN SIER JO "SISTE FORHOLD" på lappen så sier yousef "DET ER EVEN AS" !!!!!??

16
C.N.

Nope, seier "siste på E", som i "siste mobilkontakt som begynner på E"
Mikael skjekker mobilen før han seier "det er Even"

17
frikar

Merk at gutta har klippa ut da han ene ser i kamera og sier ..
"Even han er ".. KLIPP

Hva har de klippa bort?? "homo"? "crazy"? "han som vi mobba ut av skolen"? "dritkjekk?" "eksen til Mikael"???

18
Skuff

Jeg håper så inderlig at Even og Mikael ikke hadde en greie eller at Even likte han, uten at Isak vet noe. Det hadde vært veldig skuffende hvis Even har holdt en så viktig ting hemmelig for Isak. Jeg orker bare ikke å se Isak finne det ut fra noen andre, det hadde faktisk gjort Even+Isak litt mindre bra. Pluss at jeg ikke orker å se noen av dem såret.
Dette er så følelsesmessig utmattende...

19
Ok..

Det er no med Yousef og Even, tror jeg.. se på'n da.. Hm. Even var forelska i han kanskje? Tror Michael kun er kompis. Han er jo helt uberørt. Åh, ikke kødd med Even ass???

20
Yousef+Even+Mikael.

Det har vært noe der. Bare se på hvordan Yousef reagerer når Even blir nevnt. Og Mikael går ut av rommet. Dette er så spennende. Men dessverre tror jeg Even kommer til å "blø",metaforisk da,på grunn av det vi ser i traileren. Og hvor kommer Sana inn i alt dette??

21

Njæ, men jeg tror ikke han er så barnslig som Sana skal ha han til. Han ser litt på utsiden ut, men det kan jo bare være meg. Han er også litt rar, feks når Elias ba Sana hilse Noora. Får litt angst.

22
Måka

Det jeg lurer mest på er egentlig hvorfor Yousef ser så trist ut når det med even kommer bort. I 3:15 er det veldig tydelig. Mikael smiler når han sier "Det er even ass", men Yousef alt der ser tenksom eller trist ut. Han sier tydeligvis et par ting, men de blir klippa vekk før videoen ble lasta opp. Får inntrykk av at det er Yousef, Ikke Mikael, som gjør at pranken ikke blir noe av. Eller. Vi vet jo ikke det sikkert. Vi vet ikke engang om de faktisk droppa å pranke ham, eller om de bare klipte det vekk.

Det er vel ingen tvil om hvordan dette når Isak. Noen kommer til å sende dette til en av guttene. Det kommer til å bli dårlig stemning mellom Vilde og Magnus. Fascinerer meg litt at Vilde tar det så pent - skjønner hun ikke hvor dårlig Mags kommer til å ta det?

Heh. Lurer nå veldig på hva de tindergreiene de sier på slutten er. Det har jo endel plass i headeren, så...

23
Hæ?

Du mener vel Mikael?

24
But wait

Se på Yousef sin reaksjon etter at Even ble tema. Det er han, ikke Mikael som blir stressa

25
Einstein

Siste på E.. Even.. Even var den første

26
Sana

Lurer på hva Sana synes om Yousef & co nå? Hun er jo smart, så hun skjønner sikkert hvilken Even det er snakk om, spesielt etter Isaks spørsmål i går. Er hun fortsatt like betatt? Tror hun blir satt i en vanskelig knipe etterhvert. Hun liker jo Isak og Even veldig godt. Hver gang hun møter dem smiler hun, og hun har jo kjempegod tone med Isak. Bare se på chatten deres for et par dager siden - de forstår hverandre. Føler han ser henne mer enn jentene gjør. Hva syns Sana om folk som føkker over vennene hennes? Tror dette blir Sanas dilemma. Har Yousef / Mikael eller noen av de andre ballong gutta gjort noe mot Even som Sana må ta et standpunkt til...? Litt for spennende dette her. Lurer på om "smoke weed everyday" kan være et hint....

27
Yousef

Se på reaksjonen til Yousef! Hva er det som har skjedd? Jeg lurer på om de kan ha dradd en spøk/challenge litt for langt en gang med Even. Og så har det gått helt overstyr - kommet ut av kontroll slik at Even har blitt manisk eller no. Jeg tror ikke det er noe kjærlighetsgreie, er litt for opplagt på en måte. Føler at det er en sånn "lysende gullrot" som er lagt ut for at vi skal tro de har hatt en greie, og da lurer jeg på om ikke det er noe annet som har skjedd. Noe som kanskje de syns er litt kleint å snakke om, Mikael sier "det er ikke viktig". Tror det kan være noe kanskje Yousef skammer seg over nå, og de andre prøver å trøste siden de kanskje ikke forsto utfallet av handlingen sin den gangen..... Det kan godt være at dette er helt i det blå, men det kan jo være noe sånt som har skjedd tror jeg.

28
gode tanker

Jeg tror det har noe med Even sin bipolare lidelse, og at han ble manisk og det skjedde noe greier i den forbindelse. Tror ikke det er kjærlighetsforhold. Kanskje de kødda med Even når han manisk, fikk han til å gå med på crazy ting, eller la ut noe på facebook eller noe av han..
De gutta her har ikke rent mel i posen. De har gjort noe mot Even som de angrer på...

29
C.N.

Enig!
Synst gutane virkar litt skyldige. Trur Even var ein del av gjengen 1. og 2. klasse. Og no har dei dårlig samvittighet for noko som skjedde då han blei sjuk. Er skremmande mykje lettare enn ein skulle tru å diche ein kompis som 17/18-åring, ikkje like kult å tenke tilbake på når du er 19/20...

30
agge

Husker dere når Even prøve å "lære" seg koranen forrige sesong? hmmmm

31

Min tanke är lite att Yousef har haft något med Mikael, och Even också haft något med Mikael? Hence Yousef being jealous? Men serr vad är liksom oddsen för att det är tre gay/bi dudes i detta lilla gäng? Idk

32
Sana

Jeg tror forresten at det blir litt for enkelt å si at Mikael og Even hadde noe på gang. Det er mulig ass, men det er lissom for opplagt. Det må være noe mere - men hva? ??? hva betyr de flammene? Og hvorfor går de mot Yousef????

33

Tror egentlig hun allerede vet litt om dem. Hun sier flere ganger at de er drittunger, barnslige, umodne. Tror hun crusher på Yousef mot sin vilje ass. Han er hot og jeg tipper hun kjenner seg tiltrukket fysisk men vil ikke innrømme det fordi han ikke holder hennes høye standard ellers. Hun blir nok stilt på valg, ja. Lojalitet mot vennene er noe av det viktigste for henne. Blir tøft dette, Sana...

34

Jeg forstår ikke helt hvad der bliver sagt i klippet om Even. Men ham der hedder Mikael, var ham, der lavede det lille filmklip, hvor han interviewer Even. Så de kender hinanden.

35
Sofie

Jeps!

36
Missa

Gleder meg til de avslører hvorfor vi har koblingen Even og Mikael. Siden Mikael intervjuet Even på den forrige skolen.

37
1881

Ja, og hvorfor klippet de vekk alt som ble sagt om Even på slutten? Han ene sa "Even er en" og så var resten klippet bort! Gjorde de det fordi det var for slemt/Mikael ble ukomfortabel eller var det mer tilfeldig?

Siden Mikael er teknisk support så kan det være han redigerte filmen....

38
Tina

Min teori är att Mikael ändå på något sätt vill skydda Even (och kanske sig själv?) och därför sa att "Det är inte viktigt" och fick tyst på de andra. OCH sen så kommer väl det stora avslöjandet komma i ett vanligt klipp, som kommer med i episoderna 🙂 Det här är ju "bara" bonusmaterial

39

Jeg har regna med at det har vært noe tidligere mellom Even og Mikael. Noe mer enn en best buddy... Vi tenkte jo en god del på det alt tidlig i høst. Men i videoen ser det jo ut som Yousef blir skikkelig shook når de snakker om Even, og kameratene vet tydeligvis hvorfor. De bøyer seg fram og trøster ham, ser det ut som. Hvorfor??? Jeg skjønner ikke no... Men de sier jo også: Husker dere GREIA med Even og Mikael... Og det første de sier... Even... den er grov ass... Ååååå, dette blir tungt! Og mørkt!

40
Tina

Näää jag tror inte det var nån romantisk grej. Men vänskap kan ju också göra väldigt ont när den kraschar

41
Sniff

Orker ikke mer tungt og mørkt for Isak og Even! Kan noen trøste meg og si at Isaks replikk "Vi er ferdige vi" ikke var et hint eller frampek eller dårlig varsel ??? Redd nå.

42

Det var ikke et hint! 🙂

43
Trøst

Traileren er en trøst. Ja Even blir truffet av selfiestangen, og blør. Men se på Isak, han viker ikke i det hele tatt. Han bøyer seg sammem med Even og holder hånden på Even hele tiden mens han ser på han. Jeg tolker dette som om Isak står sammen med Even og støtter han uansett. Tror ikke dette har så mye med Isak og Even å gjøre, men med Even og hans fortid.

44

Helt enig med deg, og synes traileren er helt nydelig der 🙂

45
Tika

Even kommer til å bli såra, men Isak står ved han ref introen. Blir noen skikkelige nedturer, men har troa på at Evak består 😉

46
Gammel flamme

Michael var vel Evens gamle flamme ?

47
EVAK4EVER

Nå må Sana forklare for Isak hva som skjer

48

Ok woooot? Nevnte han even til slutt?

49
Kristine

Hvor i Videoen nevnte dem Even??

50
ObsessedMedSkam

Når skal de liksom takke Sana for det hun har gjort? Hun har stilt opp et par ganger nå assa. Er ikke helt fair at de kødder med henne på den måten. Jaja. Vilde var jo uttafor i sesong en da.

51
Julie

Hvem er det som kødder med Sana? Og hvem er det som skal takke Sana?

52
Pilko

Hvorden kødder med henne?

53
Tregost

Hva mener du? Hvem skal takke Sana?

54

Kødder de med Sana? Hvordan?

55

ka sker?

56

"Ka sker?"
Läser det i Evas röst <3

57
Stine

Vilde sendte nok nudes, men egentlig så var det bare en prank

58

Jeg vet vi har bedt om litt drama. Men dette...Vondt i magen nå ass... 🙁

59
Senhal

"jeg tør ikke se, men jeg kan ikke la vær"
(Hjernen er alene)

Krysser fingrene for Isak og Even.

60

Hvorfor har du vondt imagen?

61

Spenning... stress... bekymring... Dramaaaaaa.... Even og koblingen til disse gutta...

62
Draaaaaama

Ser for meg Julie nå: " Mohahaha... der fikk dere... klage på at det er kjedelig" Shit is comming, this is just the beginning.
Jeg har vondt i magen nå. Tror jeg bare går tilbake og ser på gårsdagens klipp, og forsøker å glemme dette...?

63
Jeeez

Tikk takk, tikk takk...? da er vi virkelig i gang og some real shit its about to go down! Skrekkblandet fryd ass..!! Omg egentlig ikke klar for dette??!

64
Sofie

...Vi dansker trenger tekster til video...? ?

65
Sofie

Jag tycker att det är en övningssak, man blir bättre på att förstå ju mer man tittar på SKAM. 🙂 Men självklart skulle det underlätta med texter. Och det finns ju Youtube till så...

66
Sofie no2

Vi svenskar med :*

67

Tjek kommentarer på youtube - der er samtalen oversat til engelsk

68
Tror ikke dere får teksting

Tror ikke NRK er pliktig til å tekste videoene på Youtube... Men jeg har lagt ut en oversettelse av samtalen om Even på Youtube!

69
Tina

Alla som textar/översätter är HJÄLTAR

70
en dansk seer

Vi dansker trenger å lære norsk.?

71
Meta af

"ha med personvernet mitt??" "den mista du for lenge siden" Andem knuser den fjerde veggen!??

72
Emma

Oløøøø da??

73
youtube

finnes den videoen på youtube??

74

Yea, der er link til deres videoer fra Elias' Instagram, han hedder eliasfraoslo

75
Lolz

Ja!!!

76

Hvis du trykker på den hvite teksten der det står 'sms roulette' kommer du til Hei Briskeby på YT.

78
guzzi

Ja, søk på Hei Briskeby, så kommer du til kontoen til Ballonggjengen.

79
Lillefisk

Ja, kanalen heter hei briskeby

80
Youtubes

Ja, kanalen heter "Hei Briskeby" og har to videoer i tillegg til denne

82

Gutta har laga en youtube-kanal som heter Hei Briskeby.

83

Ja, pluss flere filmer

84
sara

Det er bare å trykke på videoen her på siden, så spilles den av:)

85

Ja, søk opp kanalen Hei Briskeby

86
Jepp

Søk på Hei Briskeby

87
Tredje mann

Tredj

88
Arnte

«L to the fuckings OL». Hahaha

89
JIPPI

Hva betyr det?

90
LoveSkam

LOL. Laughs out loud.

91
Marianne

Hvad betyder det Arnte?

92
SofaSofia

Men hva skjedde på slutten der? På YouTube? Mikael, Even? Sliter litt med å skjønne budskapet til disse gutta hele tiden...

93
Oh Oh Oh

Hva var det med Michael og Even????!!!! Noen som fikk det med seg???

94
De er noen drittsekker ass

Fy f.... for noen drittsekker. Så dere Yousef - han er ikke god. Nei, nå er vi på vei ned - det var det jeg viste - helt kvalm nå??

95

hva er problemet ditt?

96
Lillefisk

Hvordan er de drittsekker???

97
Neii

Vilde.. neii... Dette går ikke bra :p

98
klarerikkeventepådrama

even blir så sykt blandet inn i denne sesongen nå. hintet jo sykt til det i siste klipp da isak kjente igjen mikael. og vi alle vet at even og mikael var venner på elvebakken

99
Smulan

.....och där nämndes Even ja. Even och Mikael. Vad är - eller var - grejen mellan dom?! Jag vill veta! Eller vill jag det...? 🙁

100
Ææ

Fikk klump i magen av Even kommentaren på slutten æææ shit's about to go down yo

101
matilda

dom sa väl even i slutet när mikael tog en lapp?? herreguud det kommer så hända nått nu!!

102
matilda

dom sa väl even i slutet när mikael tog en lapp?? herreguud det kommer så hända nått nu!! alla känner ju tydligen even och nått verkar ha hänt mellan dom.

103
Itsrejk

Men, men, hva teksta Mikael til Even? Hvorfor ropte de Flammeemoji?! Klarer Sana å koble Isak sin reaksjon på bildet av Mikael i går med fra YouTube-videoen i dag?!

Og hvem kjører Elias til Legevakta etter at Sana er ferdig med ham?

104
Julie

Ja, hva var greia med flammeemoji? Og hva var de de skulle si om Even, som ble klippa bort?

105
SKAM, GI MEG SVAAR

Skjønner ikke jeg heller, hva søren sendte han?? Er tydeligvis ikke lenge siden de teksta med tanke på at det var siste melding til/fra noen på E som er veldig vanlig første bokstav...

106
ye boiii

Løøøøøø da Chris blæsta Vilde på slutten

107
Kjersti

Hva sa de om Even?

108
salami

HALLO AT INGEN AV JENTENE REAGERTE PÅ DET MED EVEN. fy søren denne sesongen blir intens fytti

btw elsker at de vikler inn youtube på denne måten

109
C.N.

Korfor skulle dei reagere? Finst meir enn ein Even i Oslo...
Ingen av dei har sett filmen til Mikael og veit neppe kva VGS gutegjengen har gått på.

110
John Dini

Chris reagerte vel ved at skrive 3 x flamme emoji i chatten

111
Even og Sana

Jeg har også lurt på hvorfor ikke jentene nevnte noe om at Evens navn ble nevnt, men innså at de ikke visste at Michael og Even er kjent med hverandre. Og jeg tror også Even er en ganske vanlig norsk navn (jeg er svensk). Men kanskje Sana vet men velger å ikke si noe om det. Spenningen stiger...

112
Nysgjerrig

HVA ER DET MED EVEN!????!!?!? ? ? ? ? ?

113
Emilie

Fikk jo video i dag like vel jo

114
forstår ikke

hvorfor snakker broren til Sana så dårlig norsk når Sana snakker skikkelig?

115
Vel...

Fettern min vokste opp på Oslo øst i et miljø med mange innvandrere, og snakket litt sånn som denne guttegjengen, selv om han er 100% etnisk norsk. Så flyttet han til en mindre by, og nå snakker han tilnærmet bokmål, nærmere generelt østnorsk. Så dette har mer med sosiolekt å gjøre.

116
Krenk

Litt kebabnorsk handler nok heller om identitet enn ferdigheter. 🙂

117
Sosiolekt

Sana velger å ikke snakke i den stilen, det blir omtrent som å velge å ikke bruke slang

118
Sosiolekt

Han snakker ikke dårlig norsk, det er vanlig østkant-sosiolekt i Oslo i miljøer med overvekt av innvandrere. Talemåten har nok opprinnelse i aksent fra ulike språk, men nordmenn i disse områdene snakker også slik 🙂

119

Kanskje ikke helt vanlig? Hilsen bosatt i Oslo Øst.

120
Nïejte

1. Folk har ulikt språkøre, det vil si ulikt utgangspunkt for i det hele tatt å lære språk.
2. Elias snakker multietnolekt. Det betyr IKKE at han ikke kan snakke perf norsk om han vil. Jeg kan mange dialekter jeg og. Og mange språk.
3. Det er ikke bare hvite folk som har dysleksi.
4. Å rakke ned på folks språkbruk er ekstremt elitistisk. Skjerpings.

121
Esme

Han snakker med en sterk sosiolekt (tenk dialekt, bare mer preget av miljø enn region). Det er ikke så dårlig norsk.

122

Miljø man henger i, enkelt og greit. Snakker ofte likt som vennene sine

123
Jeje

Synes du virkelig at det er dårlig norsk? Ta deg en bolle!

124
Enig

Virker litt rart at to søsken har så forskjellige sosiolekter.

125
Hijabista

Heter kebab-norsk. Sana sin vennegjeng er etnisk norsk, så hun har kanskje ikke like mye eksponering for kebab-norsk som broren?

126
quitteriedtr

Can someone translate please ??

127
Jossan

Ja vi svenskar och danskar behöver text på Youtube-klippen! 🙂

128
EVEN nei hallo

EVEN EVEN, NEI HALLO MIKAEL OG EVEN ÅÅÅÅ FFS

129

Skjerpa ørene grådig på slutten av videoen når de begynte å snakke om Even også måtte Mikael si at det ikke var så farlig. Hva er det med Even og den gjengen???

130
Smulan

Vet inte riktigt hur jag ska känna över det här med Even och Mikael. Ugh. VAD ÄR GREJEN?? Jag vill veta! Eller vill jag det...? :/

131
OLAFIAKLINIKKEN CHANNEL

SNÄLLA!!!!

132

Hva var det han måtte sende til Even på chat?

133
København

Er der en der har lyst til at oversætte det sidste i videoen? Bare sådan ca?

134
Najs

Hadde det her vært en ukentlig greie hadde jeg garantert fulgt med, haha
De gutta der trenger en egen YouTube-kanal

135
Hei briskeby

Er jo kanalen dems, de har 3 videoer der nå..

136
Kebabfinne

Hva snakker de om Even? Kan noen skrive den dialogen ned?

137

Ouch, that's not gonna fly well for Vilde...

138
TRANSLATIONS PLZ

Can someone please summarize what they say on the video about Vilde and Even?

139

Skam has gone META. Visste dette kom da Elias styrte med tripod og kamera i "Feel it coming"

140
Lille meg

Det var en "ting med Even og Mikael"! Dette er helt klart en sak for Vilde å finne ut av. Åh, så bra at jeg har spist på meg noen av kiloene som jeg mistet i løpet av s3..

141
Mathilde

NEI, DERE KAN IKKE SLUTTE NÅ!! HVA MED EVEN??

142
Ikke for gammel for SKAM

"Siste forhold" "må vær Even ass". Er det det han sier?

143
Siste på E

Han sier "siste på E" - altså siste person på E i kontaktlista på telefonen. Og så: "Det er Even, ass".

144
Ikke jeg heller

Elsker navnet ditt! 😀

145
pst..

Hva står det på lappen som Michael må svare på? Når han svarer Even? Hører ikke...

146
#teamtruelove

Men hva er greia med Yousef på Facebook? Har ikke Sana svart noe til ham? Eller har ikke vi fått se at hun svarer? Uansett: ukurant!

147
Måka

Svarte på dette i går, men det kom ikke gjennom, så jeg bare prøver igjen.

Yousef er ikke helt med i starten av videoen. Han sitter og tukler med mobilen sin. Som om han venter på noe. Jeg regner med at han ikke sitter og venter på nytt skam-klipp, så han sitter vel og håper på svar fra Sana.

148
Måka

Er ganske sikker på at hun ikke har svart. Se i starten av videoen. Før evengreiene. Han er ikke helt med, men bare sjekker mobilen sin. Tror neppe det er skam-oppdatering han venter på, så han håper nok på melding fra sana.

149

Det har jeg ogs tænkt over, for hvis Sana havde svaret Yousef, ville vel have fået beskeden?? Og det giver bestemt ikke nogen mening, at hun skulle ignorere ham, når de er såååå cute sammen...

150
PLEASE.

I NEED SOMEONE TO TRANSLATE THIS