Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

226 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Håper de får et fotballag sammen <3

2

Fotboll? Basket? Det är ju Norge... Det räcker väl med ett skidstafettlag? ?

3
Til NRK tekstere

Dere som legger på tekst til klippene: Kan dere ikke være greie å legge litt mere sjel i arbeidet deres når dere skal tekste? Det er så mye feil. Vil vil gjerne at det som blir sagt faktisk er det som kommer opp som tekst... Takk ass?

4
heihei

Assa.

Spesielt oss som vil gjerne forstå og snakke norsk bedre. Nordic Language Award!

5
Sant

As

6

Laget bør hete "Yousana" med drakter i skam-gult.

7
Tina

Nej, det räcker med ett basketlag.

8
Ellin

Hahaha ja! Game on ⚽️??

9
Ellin

Har I forresten lagt mærke til plakaten, der er i baggrunden i sidste klip, hvor Sana skriver med Yousef? Der står: "Gi meg en lykkelig slutt". Nok ikke helt tilfældig <3

10
Punny

Giv mig en lykkelig slut? ?

11
:-) Endda i orange!

<3

12
Ellin

Åh ja, orange skrift, og så er det farven på både en basketbold & gulerødder. Det er meant to be, ass! 😀

13
Candy

Haha yaaas❤️❤️❤️

14
Det tror jeg at de får❤️?

Jeg mener en mann som vet å håndtere gulrota må jo være et varp???

15
Yousef

Han er søt da Yousef, sender ? til Sana og tilbyr å selge begge nyrene sine - han er utvilsomt på.
Men, jeg liker ikke den Yousef som jeg så på Briskeby YouTube videoen. Hele den guttegjengen fremstår som utrolig barnslige og umodne. Og jeg hadde syntes han hadde vært mye mer sympatisk hadde jeg bare sluppet å ha det blide i hodet av han i den YouTube greia..... Syns de er for gamle til å holde på sånn - serr de er 20. Sånt burde de ha vært ferdig med for noen år siden. Han jobber i barnehage - og samtidig som han er med å legge ut "hvordan står det til med fitta di" og "nudes for nudes".... utrolig barnslig og usympatisk oppførsel. Kjenner jeg er litt irritert på grunn av det ?

16
Snuppa

Selv om Yousef er med på leken og serverer luene med lapper i, ser vi at han ikke liker spørsmålet "hvordan står det til...". Og han sjekker mobilen for meldinger og er lei seg, muligens fordi Sana ikke har svart. Synes han prøver å more seg med gutta foran kameraet som avtalt, men er ikke helt med likevel.

17
Barnslig

Er ikke nettopp dette et virkemiddel Julie og Skam bruker for å vise at de fleste personer kanskje ikke er slik vi først får inntrykk av? De fleste er sammensatte, har flere sider og innehar ulike roller etter hvem de er sammen med. Kanskje det heller bare er vi som er mer vant med å se ensforma karakterer på film.

Og så er det nok ikke en fastsatt aldersgrense på "barnslig" når man er med barndomsvennene sine.

18
Boys

Boys will be boys...and they never grow up....

19
Lucy

Boys will be boys, eh?
That's a lie straight from the inner circle of the patriarchy, friend. Together we shall overthrow them and start a new regime, where we force those with penises to cry when feeling sad, apologize when in the wrong, and take paternity leave, g-d damn it.

20
Jämtkalle

Det var det mest patriarkala jag läst på länge-jämlikhet genom våld, omvänd sharia?Be kind.Always.

21
helt enig

so true!

22

Det er en tv-serie, hvem bryr seg?

23

Whaaaat?? Er det ikke ekte??! ?

24

Så hyggelig at du engasjerer deg! - Vilde

25
Mange bryr seg

Hvilket signal tror du det er at gutter på 20 sender meldinger med "hvordan står det til med f*tta di" og "nudes for nudes"? Ikke greit.

26
Men se på han da

Han sitter jo bare der. Han reagerer kun når de skal sende til Even. Han stirrer ellers tomt inn i kameraet og er ikke med. Det er det jeg tenker, når jeg tenker på han. At han er litt mer voksen, og ikke så barnslig som de andre. At Sana snakker om guttegjengen (tar alle under en kam) når hun sier til Noora at han er barnslig.

27
UMM...

check your racism säger jag bara. killgänget från förra säsongen mycket mer grova angående sex och tjejer än dem här nånsin har varit hittills. Till och med er kära isak brukade betee hur barnsligt o sexistisk som helst. men typiskt att man demoniserar blatte killarna för det.....

28
Oppgitt

De var 16 og disse er 20 år... Litt forskjell da tross alt! Selv om alle burde vite bedre.

29
Gutter

Spiller ingen rolle om det er Isak, Magnus eller Yousef .... det er prinsippet som gjelder. Men, ingen er perfekte ..... vi er alle bare mennesker som kan gjøre og gjør feil hele tiden - og det er nok dette Julie prøver å vise oss. Hovedsaken er at vi lærer av våre feil, og alt kan rettes opp igjen?. Yousef kan ikke være helt perfekt til enhver tid - for det går ikke, det viktigste er at han passer perfekt for Sana❤️

30
Barnsligeboys

Altså, de fleste gutter er barnslige langt opp i 20-åra! Så det man ser i skam er akkurat hva man kan forvente av dem.

31
Ja, men det gjør dem ikke

mer sympatiske selv om du syns det er som forventet.

33

Ja, er litt enig med deg i det altså. Men, alle er mer enn en person, og kanskje han bare havner litt inne i det der gruppegreiene når han er med kompisene sine? Men de burde alle være gamle nok til å vite at man ikke legger ut bilder på nett av andre som ikke har sagt ja til det... Blir spennende å se, men er ikke helt sikker på at det er Sana og Yousef som evt skal ende opp som kjærester (hvis det er det som skal skje...) Kanskje han har en annen rolle? Har jo tidligere tenkt at han kanskje ser noe annet i Sana..? Eller kanskje han er et ledd i kjedereaksjonen på en annen måte..

34
Rødstrømpe

Du må være av det kvinnelige kjønn.. Og du forstår deg IKKE på gutter!

35
"Rødstrømpe"

DU må slutte å misbruke "rødstrømpe" som et skjellsord på jenter/kvinner du ikke liker meningene til. Ha litt respekt for de som faktisk var rødstrømper fordi de måtte det for å få enkelte grunnleggende menneskerettigheter, i stedet for å score billige poeng.

36
Barnehage

Jeg hadde ikke ansatt han i en barnehage ut fra det vi så i den YouTube greia - meldingene de sendte der er ikke forenlige med det å jobbe med barn og være glad i barn.

37
Gråspurv

hadde jeg vært barnehagestyreren ville jeg vært mer bekymret for forholdet hans til taushetsplikten. Siden de gjorde Vilde så lett gjenkjennelig med bilde og alt. Særlig når hun sier hun har kjæreste.

38
Hustler in Hijab

Hm. Hvem er ikke useriøs med venner...?? Og sier/gjør dumme ting? Han kan være flink med og glad i barn selv om han er umoden på andre områder. Jeg stoler ikke på uptighte folk som gir inntrykk av å være perfekte hele tiden og aldri kan slippe seg løs og si sin egentlige mening selv om den er litt dum, drite seg ut innimellom osv. Er man menneske eller robot liksom?

39
Alle kan gjøre dumme ting

Og alle gjør dumme ting av og til. Det er ikke det det er snakk om, men det du legger ut på nettet vil som regel alltid ligge der. Så hvis du skal ha en jobb seinere i livet vil en arbeidsgiver antakelig gjøre et søk på deg før en ansettelse. Da vil ikke en sånn video hjelpe deg å få en jobb for å si det sånn. Men, Yousef er ikke noe dårligere menneske av den grunn. Han har sikkert mange gode verdier, men har bare vært litt ubetenksom når det gjelder det de legger ut.

40

Chatten er nice, og Yousef er virkelig søt omkring Sana. Det er noen heftige vibes going on there...
Men er enig m deg når det gjelder YT klippet av Briskeby-gutta (Skuespillet er eksellent, da!). Og de skjuler noe!
Tror - som mange andre - at de spilte en viktig rolle i at Even byttet skole. Tenker på bildene av Yousef liggende på de søplekassene. Først en slags klaustrofobisk boks som han forsøket å komme seg ut av. Før han gir opp, bare ligger der og stenger søpla inne. Men den "søpla" gutta skjuler, vil garantert komme fram i lyset. Og jeg tror Yousef hadde en sentral rolle i dette. Så får vi se hva det gjør med forholdet mellom ham og Sana. Konflikt og misforståelser pga manglende kommunikasjon, er mitt tips... 😉

41
Maria

Kan det tænkes at gutterne har været virkelig grove overfor Even, fordi han forelskede sig i Mikael? De følte sig måske "ført bag lyset af Even"....fordi han havde Sonja, og de ikke vidste at han er bi?

42
Eller

Kan det være at Mikael var forelsket i Even? Og Even valgte Sonja?

43
Hei Maria

Jeg er usikker på om det har noe med forelskelse å gjøre. Hvis han hadde forelsket seg i Mikael så tror jeg det også kunne gått utover Mikael. Og det ser det ikke ut som det har. Lurer på om ikke det er noe som er enda mer alvorlig.

44
Hustler in Hijab

Kanskje de har lurt Even og lagt ut hele pranken på youtube. Fått Even til å gjøre/ si noe over skype eller annet. Som gjorde han syk etterhvert og gjorde at han måtte slutte på skolen. Kanskje hadde det noe med revyen å gjøre. Hvem var det som sa om Even at han gikk helt crazy med meldinger på veggen til skolerevyen, eller noe sånt...?Så kommer Isak over dette hva det nå er de fikk han til å gjøre og blir sykt sjalu

45
Da må de ha fjernet den igjen

nå, men det kan godt være. Det var Vilde som sendte melding til Isak og sa at Even hadde gått crazy på wallen til Bakka. Og de virket på en måte litt flaue på slutten i videoen. Så det kan jo være noe sånt som de skammer seg for.

46
Kan man egentlig jobbe i

barnehage, men samtidig legge ut hva man vil på YouTube? Jeg mener er det ikke noe sånn vandels attest greier? Jeg hadde ikke ønsket å ha ungene mine i en barnehage hvor en av dem som jobbet der la ut "nudes for nudes" og "hvordan går det med fitta di". Skikkelig turn off greier for Yousef.

47
T!na

Da er det få barnehager igjen da. Å slenge dritt, eller i dette tilfellet å sitte og høre på dritt kvalifiserer ikke til å komme på politiattesten (der siktelser, tiltaler, vedtagelser og domfellelser står). Kun anmerkninger om "seksuelle overgrep mot barn" gir yrkesforbud, derav også intensjoner om det, besittelse eller framstilling av materiale som seksualiserer barn. Det er kun seksualforbrytelser som skal med. Deretter er det opp til barnehageeiers skjønn ved ansettelse, der han/hun vurderer typen anmerkning, hvor lang tid det har gått siden forholdet og alderen på tidspunktet for anmerkningen. Det er genuine hull i barneomsorgsatttesten for handlinger som i relasjon til barn i barnehagen må anses særlig alvorlige. Så det er litt komisk å høre at det er en youtube-video med chat roulette som diskvalifiserer fra å jobbe i barnehage. Yousef deltar ikke, og selv meldingene som blir sendt av kompisene vil ikke kvalifisere en gang til en relevant siktelse for attesten. Men du har helt rett i at det er en skikkelig turn off for Yousef.

48
Hihi

Jeg lægger sygt meget lort på youtube, børnene og forældrene skal bare ikke se det

49
AlbaA

Jeg tror du misforstår hva en vandelsattest er. Det er en politiattest som viser om det er siktelser, tiltaler, vedtagelser eller domfellelser registrert på deg. En eller flere YouTubevideoer er ikke innenfor den kategorien.

50
AlbaA

De jeg gikk i klasse med var like barnslige de to første årene på universitetet, så tror ikke det er så uvanlig.

51
Yikes!

Akkurat som om den YouTubesnutten definerer dem på alle måter i alle situasjoner?!?! Ville brydd meg om hva de gjorde på jobb, jeg

52
Du vil ikke bry deg, men

arbeidsgiveren din vil garantert bry seg om sånne ting om det kommer i konflikt med det jobben står for.

53
T!na

Ja, men det er de tingene arbeidsgiver lovlig kan bry seg om i relasjon til politiattesten/arbeidsforholdet og det som blir utenforliggende. Det gjelder å ikke overdrive. Barnehageeiere ansetter folk som faktisk har siktelser, tiltaler og domfellelser. Denne videon ville ikke, selv om Vilde eller Even anmeldte det, trolig en gang resultere i en siktelse og i alle fall ikke en siktelse av Yousef. Fritiden tilkommer ikke arbeidsgiver, og dette skjer i Yousefs fritid. Det mest sannsynlige "worst case scenario" for Yousef, om vi har en barnehageeier som a.) blir oppmerksom på det og b.) bryr seg, er at Yousef får en advarsel om forholdet sånn at han må stoppe pga. lojalitet. Og selv den ville ikke være uten problemer med å være saklig. Det er bare feil å late som om at den dumme videoen ville være relevant i forhold til vandel og politiattest.

54
matilda

yes där fick vi den efterlängtade chatten!

55
Emma

HAHAHAH SVENNE!! Ne men Ja?! Alltså mitt hjärta stoppade för en sekund, Yousef är ju så himlaaa söööt ?

56

DESSA TVÅ ASSÅ JAG DÖR

57
Søstra til søstern

10 hjerter <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

ref. p3 Christine 🙂

58
Skamily

HAHAH BÄSTA JU

59

"Alt for deg girl."
Vad hände nu??!

60

De ska gifta sig och skaffa ett fotbollslag och ett basketlag ?

61
Aline

Den følelsen når en gutt sier det til deg omggg!!!????

62
1000 x ❤

Yousana ?

63
Mamma

Fem unger, jeg har tre og det er meeer enn nok!
Men ååååh så søte de er da ? Elsker Sana ass!

64
Skjedde med mef

Og 2 uker senere slo han opp og ble sammen med en berte?

65
sarah

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

66

Hvilke MEME????

67

Han sendte henne et bilde eller noe i en tidligere video, tror det var forrige uke

68
Tove

Who run the World, Russegirls.

Den han sendte i klippet hvor Isak å Even er på klinern i bakgrunnen.

69
Yousef

Vis du har sett Yousef klippet så vet du

70
Who run the world?

(Russe)girls

71

Den om russejenter i "YOUSEF"-klippet 🙂

72
matilda

den han skicka till sana i "yousef"-klippet. "who run the world? RUSSEgirls!"

73
Meme

The Daenerys meme from last week 🙂

74

....Den han sendte sist uke? Du må begynne å følge med i timen ass

75
Juliane

"Alt for deg girl" ❤️
Sana tag et hint! Yousef kan også lide dig

76
Sana

Har jo selvsagt skjønt dette for lenge siden. Så er det bare å vente og se hva dom skal holde henne tilbake.

77

DEN FLØRTINGA ??

78

"Alt for deg girl" ????

79
Sara

Åjåjåj you go girl!!

80
Sola

"alt for deg girl" smelta hjertet mitt, kan lev lykkelig heretter!

81
ALTFORDEGGIRL

SMEEEEEELT

82

Litt flere enn to da, Sana ?

83
Sofie

Mit mummycrush på Yousef løber løbsk... ??

84
Hikari

Love love love!!!
Jeg ser ? og leser "alt for deg girl.

Ååååååååååååå. Nå snakker vi. Yousana! ???

Yousef er på han!

85
Iman

hahah

86
Iman

Hahahah

87
❤️

nydelige er de

88
Alice

Sana + Yousef = <333

89
Translation

Y: I'm upset you're not replying to my meme
S: The children around you are upset you're chatting during work hours
Y: Hah! I have Mondays off. You thought you were being clever now
How's the russ bus going?
S: If you tell me how I'm gonna earn 300 000 kr quickly it's going well
Y: Dayum
S: How much do you think I'm gonna get for Elias' organs?
Y: I don't think you'll get much
But if that bus is important for you, we can sell my kidneys. Everything for you girl.
S: Hahhaha. Thanks. But I don't wanna take your kidney
Y: *heart eyes emoji*
S: You'll need it as a football coach
Because my football team will go for BEATING your team!!
And I don't think beating a team with a weak coach is fun
Y: What!?! You think my 12-people team will lose against your two people team?
S: I am not having a football team. I will have a basket team.
And yes easily. No matter what sport
Y: Haha love the confidence
Game on

90
Rina

Good one but it was Yosef who started talking about Elias' organs.

91
Sara

No, it wasn't

92
gurl

no it was sana actually 😛

93
Rina

Ooops sorry! You're right

94
babygirl

"alt får deg gurl"
jeg smelter

95
Skamelsker?

❤️Game on❤️

96
❤️

??

97
Hildring

Ååå digger dette ? Yousef er så søt med Sana, og Sana mykner opp sammen med han <3

98
Yousef er på han?

Ingen tvil om det.
Nå er det bare å vente på drama, for dette går for glatt.

99

Drama blir det sikkert mer enn nok av når Elias får høre om Yousana!

100

Ja, det lå sikkert litt alvor bak Elias sitt spøkefulle "slutt å flirte med søstra mi"...

101
Det kan nok være

Men, kanskje når Elias får tenkt seg om så syns han kanskje en god kamerat er bedre for søstra si enn en han ikke kjenner. MEN, nå er det Sana sitt liv, og jeg tenker hun blåser i hva Elias tenker og vil.

102

eller når Noora finner ut av dette, sana sa til henne at hun ikke skulle "holde på" med han fordi hun liker han selv...håper noora finner en aen.!

103
Neinei

Noora kan gå på byen sammen med Eskild og finne seg en annen type... stay away guurrrl

104
Noora

Noora har hatt sitt crush, ærlig talt Sana har ikke noen plikt til å opplyse Noora om at hun er forelska i Yousef...

105
erlend

Plikt har hun selvsagt ikke- men synes hun takler Noora sitt utspill på en måte,
som får meg til å tro hun selv har svært mye usikkerhet i seg.
Hun er jo åpenbart ikke redd for å såre Noora,men spiller bare i sin egen favør.
Noora sitt handlingsmønster ovenfor Vilde,var derimot pga at hun faktisk VAR redd for å såre Vilde !!
Noora oppfatter jeg som ei jente som alltid setter andre foran seg seg- Se også på hvordan hun i det lengste holdt tilbake Nikolais overgrep ovenfor William.
Hun tenkte mere på hvor såra han ville bli,en seg selv.
Jeg skjønner at Sana er redd for at Yousef skal falle for Noora.
Noora er en nydelig jente-smart,morsomt og med et stort hjerte.
Tror ikke det er mange gutter som ikke ville blitt påvirket av denne jenta.
Når det er sagt- burde Sana skjønne at Noora ville aldri gå etter yousef,om hun fikk vite at det var noe imellom han og Sana.
Ja da- det ordner seg for Sana- men la nå også Noora få oppleve at noen ofrer noe for henne og kjærligheten i 2017!

106

Når sa hun dette?

107
Tipper

Broren til Sana kommer sikkert ikke til å være happy for at kompisen dater lillesøsteren sin

108
Sana doesen't care

Hun er sin egen sjef!

109
Hustler in Hijab

Kan love deg at hun bryr seg ?

110
Ikke sikkert at hun bryr seg så mye nei...

Ser du ikke hva Sana holder på med nå? Hun har akkurat hatt en diskusjon med Elias om det er greit at en muslimsk jente kan være russ og være på russebuss. Han hevder at det er greit for han siden han er gutt - men ikke for henne for hun er jente. Nå er hun igang med bussen, og skal være buss sjef. Det vil jeg tolke som at hun går sine egne veier, og ikke bryr seg så mye om hva han mener.

111

ohhiiii!

Mera kärlek till folket! <3

112
english translation ;)

Y: I'm hurt because you never answered to my meme
S: The kids around you are hurt because you are chatting at work
Y: Hah! I'm free of work on Mondays. You thought you were clever now
Y: How is the "russebuss" going?
S: If you tell how to earn 300 000 kr fast it will go great
Y: Dayum
S: How much do you think i'll get for selling Elias's organs?
Y: Don't think you'll get that much
Y: But if that bus is that important for you we can sell my kidneys. Anything for you girl.
S: Hahah. Thanks. But i don't want to take away your kidneys.
Y: *heart eyes emoji*
S: You're gonna need them as football coach
S: Because my football team is going to DESTROY your football team!!
S: And i don't think its any fun to win against a team with a weak trainer
Y: Huh!?You think my 12-man team will lose against your two man team?
S: I'm not going to have a football team. I'll have a basketball team
S: And yeah easy. No matter what sport.
Y: Haha i like your confidence
Y: Game on

113

"Alt for deg girl"
Vad charmig han är!

114
Vera

De er så søde!! ❤️

115
Yousana

Mitt hjärta smälter. <3

116

Jeg sitter og flirer som en idiot her nå 🙂

117
Gulliga

Notera att det tog henne 4 timmar att smälta att han skrev "alt for deg girl". <3

118
Stakkars

Stakkars Yousef hadde fire lange timer...

119
Bra noterat

Tack! Tänkte inte alls på det, men vilken otroligt viktig detalj. Kanske lika viktig som att han svarade henne på en gång, utan en endaste minuts dröjsmål... ♡

120

Jeg får helt hjerter i øynene av han Yousef, ass.

121
Whips

Tro om dette endelig kan være sesongen hvor dramaet IKKE ligger i kjærligheten, men verden rundt? Deeeet hadde vært digg, det!

122

Jaa! Det är allt jag vill ha av den här säsongen. De är kära men hur ska brorsan reagera, vännerna, föräldrarna. Hur ska hon förena det med religionen? Vill hon gifta sig? Är hon som Jamila som hon inte verkar vara så förtjust i? Blir ju mycket drama ändå.

123
Natasha

Boring ..we need drama

124
Natasha

Go watch something else if you think it is boring. I'm so tired of the nagging and complaining.

125
Spot on

Exactly! I so agree with you Natasha.

126
Madde

❤️❤️❤️

127
Loving it!

More please!

128
Dayum

Yousef er jo jævlig digg da. Personligheten og alt!

129
Yousana

"Game on!" erklærer Yousef ?

130
Rebecka

Jag går runt och LER SOM ETT FÅN som om det vore min egen crush som skrev till mig. Haha. Dessa två!!!

131
Lilian

They're so CUTE

132
More!

You know Yousef doesn't want to stop texting to Sana that easily! 🙂 Maybe something berfore night time????

133
Sverger jeg holder på å dø

Jeg smelte mens jeg leste meldingene ❤️ Daym jeg er så usikker hva kommer til å skje blir de sammen eller kommer religionen og det med at han har en kjæreste på ekte i å hindre det ... jeg vet ikke omgggggg

134

En kjæreste på ekte?

135

Nei, nå har dette er blitt for søtt. Nå stoler jeg ikke på noe som helst!

136
Enig

Det går alt for fint det her. Det er bare å vente på at ballongen sprekker??

137
Russegirls

Registerer hvor mye Sana skriver til Yousef i forhold til hvor mye hun engasjerer seg i jentenes chat <3

138
soo...

when's the wedding?