Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

343 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Jane

Still hurting from this block outside Norway / Scandinavia ?

2
Anne

Get a VPN service and you are good to go 🙂

3
Kult NRK!;)

Liker at NRK slapp igjennom denne kommentaren... 😉

4
feel ya

that's what it feels like when you can't watch the new doctor who episode bc you're not in uk or ireland

5
Neena

I'm more interested with Yousana texting...

6
Alba

haj

7
asta bc fra allerød

jeg elsker skam

8
Asta bc fra allerød

ELSKER SKAM SÅ MEGET WUHUUUU

9
Karoline12345

Den var bra Sana fikk Pepsi-Max gjengen til å betale for russe bussen.

10
Loan

Legge ut... så de må betale dem tilbake senere for deres del ?

11

De vet ikke at jentene fikk bussen for 300000, så de skal legge ut 320000, ikke sant?

12
enig med lol fra Hannah

det tror jeg ikke Sana vil gjøre og det tror jeg neppe de andre jentene vil gå med på. Mne det er jo mulig hun er en ganstermuslim..

13

sana er ikke så uetisk. ville vært svindel

14

Sana er så fryktelig utrivelig, virker som at hun sliter skikkelig i grunn. Både synd på henne, og irriterende.. :/

15

Pepsi Max-jentene fremsto kanskje hyggelige mot Sana her, men den eneste grunnen til at de oppførte seg sånn er fordi de vil ha noe fra henne. Vist ikke hadde de nok kjørt sitt vanlige løp.

16

Tror nok ikke vår gjeng hadde fått være med på buss hvis Pmax hadde fått den, for å si det sånn...

17
Stemmer

Enig. Pepsi Max gjør kun det som er en fordel for dem selv. I dag var det en fordel å smiske seg inn for å være med på bussen - de ville jo være med på den kuleste bussen. På fredag passet det dem bedre å være "kule norske partyjenter" for å bli valgt som kjøpere av bussen. De er falske.

18

Det er ikke i SKAM ånd å hate

19
jesus

altså...it's not that deep. chill

20
32åring

Utrivelig??! Det er flere av de andre som er det, som enten er passivt aggressive eller falske. Som Pepsi Max-jentene. Sana er ærlig, rett fram og direkte. Jeg foretrekker det så utrolig framfor falskhet og passiv aggressivitet. Sistnevnte er utrivelig.

Om du ikke vet hva jeg snakker om, vent til du får noen flere år på baken. Da vil nok også du sette pris på direktehet

21
. . .

Hun var jo teknisk sett ikke ærlig med jentene (Noora, Eva, Chris og Vilde). For hun sa jo at hun skulle skaffe pengene, og sånn ble det ikke. Men hun skaffet jo pengen på en måte, men jeg likte ikke hvordan hun presset dem, med et problem hun hadde laget selv, ved å si at hun hadde penger. Men jeg skjønner hva du mener.

22
voksen hahah..

hvorfor var de utgangspunktet uvenner med jentene, jo fordi Eva var sammen med Jonas bak ryggen til Ingird... slikt skjer men det er vell ikke Pepsi maks gjengen som var dumme her. Vi liker Eva men det var dårlig gjort av henne og det vet hun jo selv også.. Slik som Isak sladret om Eva og Chris.. han ba henne om urnskyldning.. Dårlig gjort av han.

23
Russegirls

Det er bare hennes måte å beskytte seg på.....

24
Sana er bare konge !!!

Elsker henne. Hun kan forhandlingsteknikk til fingerspissene.
Men nå blir det spennende??

25
Hanna

Älskar också sana men tycker denhär säsongen börjat riktigt tråkigt. Förr satt jag och uppdatera sidan av längtan efter nästa klipp, nu orkar jag knappt kolla tycker första avsnittet var så himla tråkigt och de senaste klippen. Hoppas det blir bättre snart 🙁

26
Jepp

Litt enig dessverre. Jeg synes også Sana oppfører seg som en bitch i dette innlegget. Jeg er helt enig i at pepsi max-jentene har gjort mye dust, men her synes jeg at Sana drar den for langt. Og det er ikke "tøft" at hun overkjører alle vennene sine og bestemmer at hun skal være bussjef, det er sjefete og utrolig udemokratisk. Har ikke mye sympati for henne nå

27
Kritik

Sæsonen er lige startet. Hvis du går tilbage til sæson 3 og de tidligere sæsoner, vil du se, at der findes samme kritik: Det er kedeligt, hvorfor sker der ikke noget osv. Men erfaringen siger jo, at der nok skal komme masser af drama.
I sæson 3 var der også en lang pause, hvor vi ikke vidste, hvordan Isak havde det - og det var 'kedeligt', men det var også et effektivt virkemiddel. Vi skulle føle, at tiden stod stille, og vi måtte indstille os på den tålmodighed, som Isak skulle have for at få et forhold til Even. Det kræver tålmodighed: En dag ad gangen, en time ad gangen, minut for minut.
Nu skal Sanas sæson i gang, og der er allerede mange hints og små historier. Men SKAM foregår jo i realtid, så vi skal følge hovedpersonens liv og udvikling, og det skal afspejle en realistisk hverdag. Det er ikke så action-packed, som i sædvanlige serier, men det er jo netop det geniale ved SKAM. Det kræver tålmodighed, men når der så sker noget, så føler vi det 110%.

28
Hanna

Det har du helt rätt i "Kritik". Tyckte förra säsongen startade segt också, så det blir nog bättre för varje avsnitt 🙂 Tycker Sana var rätt val av huvudperson iallafall, hon är min favorit av alla i serien!! Hoppas eskild dyker upp något också

29
Jente 18

Jeg lurer fryktelig på hva moren til Sana vil si hvis hun skal ha russebussmøte hjemme hos seg. Det inntrykket jeg fikk da Elias sa til Sana at han er gutt og kan være på russebuss, mens hun ikke kan sier nok noe om hva moren hennes synes om russetiden for muslimske jenter

30
Anka

Hun har kontroll på gulroten, hun. Trekker dem mot seg istedenfor​ å dytte dem bort! Den så jeg ikke komme! ? Fantastisk at dette skulle bli konsekvensen av kjøkkenpraten mellom Sana og Yousef. <3

31
Drikker ikke P-max ass

De har jo ikke fått hørt det direkte av busselgerne at de har fått bussen. Det er noe muffins her. P-max-gjengen pønsker på noe...

32
Rina

Sa ikke Vilde at det var Mari som ringte om at de hadde fått bussen?

33
Enig

Spennende saker!
Men hva er det som egentlig foregår hjemme hos Vilde, de vinkveldene til moren begynner å bli litt ute av drift unnskyldninger! Og kan sana hoste bussmøte hjemme?

34
Hildring

Det er tydelig at Vilde sliter hjemme, og det har det vært lenge. Akkurat som at det ofte er de tjukke man ser at spiser sunnest i offentligheten, mens normalvektige spiser normalt, fordi de ikke har noe å skjule. Det samme gjelder penger. Er man rik framstår man ofte ydmyk, mens har man lite penger prøver man ofte og late som om man har mer, og det er her Vilde kommer inn med russestyret og all praten om dyr vin og alt det der. Vilde er naiv, godtroende og irriterende, og jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt "nei, Vilde" i løpet av alle sesongene. Men når alt kommer til alt så gjør hun så godt hun kan. Hun vil så gjerne bli likt av alle rundt henne, og det er akkurat det som knekker henne. Det er tydelig at hun har hatt/har spiseforstyrrelser, og at hun som sagt har problemer hjemme. Synes Sana oppførte seg litt ekkelt mot henne i dette klippet. Ja, Vilde kan ikke fortsette sånn som hun gjør, men å ”henge” henne ut foran alle sammen var unødvendig. Sana burde trekke henne til seg, akkurat som gulroten, istedenfor å støte henne fra seg. Sana sa jo selv til Noora i sesong 2 at ”du undervurderer Vilde, hun er den første jeg ville tatt med meg ut i krig” og at man måtte prøve å forstå hverandre. Ikke glem dine egne ord, Sana! I know you can do it! Skulle ønske at Sana klarte å oppføre seg likt med jentene som sammen med Isak og Even. Skjønner at det kan være vanskelig å være åpen særlig når hun har fått rollen i gjengen som den ”harde”, men vi har lært i alle sesongene at man bare må tørre å være seg selv. Man må klare å si i fra om ting, og å leve ekte. Det gjelder alle sammen. Regner også med at Vilde kommer til å skjønne i løpet av sesongen at russetida ikke er så jævlig viktig, selv om jeg unner henne russebussen.

35
Måka

Se på Vilde. Sana gjør to ting mot vilde i dette klippet. For det første tar hun fra henne busssjefsrollen, det som skulle være Vildes øyeblikk i sola. Men hun gjør noe mye verre enn det. Hun forteller henne, midt foran alle vennene at "Moren din skal IKKE ha vinkveld", altså at hun veit at Vilde juger.

Da vilde ba med Magnus i chatten, skjønte vi at det var et frampek om at hun hadde en hemmelighet, men hvilken hemmelighet skjønte vi ikke. Hun lot ham se det hun viser til venninnene sine, fasaden sin. Der hun lar dem tro at hun kommer fra en velstående familie, hvor hun ikke kan ta av vina til mora si fordi den er så dyr. Hvor hun foreslår en svipp til Frankrike vel vitende om at de andre kommer til å si at de ikke har råd, sånn at bildet av Vilde som en som kan gjøre disse tinga blir opprettholdt.

Men Sana vipper henne av pinnen, og du ser hun famler etter orda et øyeblikk. At øynene blir vide av frykt før hun bruker Sanas egen teknikk: konfrontere. Sparke ballen tilbake så hardt hun kan. Men stemmen svikter med en skjelving som gjør at alle som faktisk ser henne, ser det. Det er bare at venninnene hennes ikke ser henne heller.

Det er ikke lenge til det perlekjedet ryker.

36
Lucy

Det der var en veldig bra observasjon og oppsummering, Måka! Jeg er fortsatt ikke hundre prosent sikker på om greia med Vilde er at hun har mor, eller foreldre, fra arbeiderklassen eller med økonomiske vanskeligheter. Det kan være alt fra at hun har en alenemor (fortsatt et stort stigma rundt det, tro det eller ei), familiemedlemmer med funksjonshemninger eller sykdom, osv.. Kanskje hun til og med ikke bor hjemme, men er et fosterbarn eller bor på institusjon... Mange muligheter. Men hun holder desperat på den fasaden sin, ja. Og det er egentlig utrolig trist at selv om de er en sammensveiset gjeng, så kjenner de hverandre ikke så godt i bunn og grunn. Vilde har ingen å betro seg til.

Sana brukte her hersketeknikk, og jeg tror ett av de viktige temaene denne sesongen er hvordan man skal behandle de rundt seg. Dine nærmeste, men også de du er i konflikt med. Mye av det Sana har gjort og sagt er ganske ugreit, men mange synes at hun fortsatt er "konge" og "boss", selv når hun til tider tar det for langt. Sånn som nå.

37
Hei Måka

Så bra observert, enig at det er noe der. Har bare ikke sett det så tydelig før. Vildes fasade ryker nok snart. Men først skal vel Sana spenne bein på Noora - og det har nok noe med William å gjøre.

38
Gråspurv

Husker også at william måtte hente henne hos Eva i S1.
Angående hva problemet kan være, tror jeg alkoholiserte foreldre er for opplagt, og psykisk syke foreldre er oppbrukt.
Hun har dårlig selvtillit og er opptatt av status. Hun er smart og flink, men jobber hardt for å fremstå mer naiv enn hun er (INGEN er så blond). Trener utendørs. My guess: ufør aleneforelder i shabby liten utleiedel på en fin adresse. Hennes sesong skulle handlet om forbrukslån og status. Og så er hun sammen med herr Fasadeløs.

39

Ufør? Er det bedre å få moren til å framstå som en alkoholiker enn en ufør? Uføre er jo uføre på grunn av sykdom eller skade. Hvordan i all verden skal det være skambelagt, og mer skambelagt enn alkoholisme? Lurer på om dette er de fleste folks/ungdommers oppfatning. Med mindre det kommer av at hun skal framstå som veldig rik, mulig det er veldig fokus på i Oslo området ettersom det er normalt å bruke enorme mengder penger på russebuss.

40
Gråspurv

Varig uføre uten fullført utdanning er en av de gruppene som har det trangest økonomisk og som samtidig møter minst forståelse for at situasjonen ikke er selvvalgt. «Ressurssterke» alkoholikere på sin side er ofte veldig flinke til å skjule at de har et problem.

41
Måka

Uførhet er reelt, ja. Men det framstilles jo på en måte i avisene som jeg iallefall ikke tror vilde vil bli assosiert med.

Chris og vilde kommer fra samme miljø, men de er sjukt forskjellige, og ikke bare fordi chris virker mye kuletr enn vilde. Sjæl tror jeg hun er blakk, og tror ikke vi har fått nok info til å vite hvorfor. Aleneforelder har hun vel ialfal, snakker bare om mora si.

42

Det ER skambelagt. Ikke dermed sagt at det burde være det.

43
Maja

Hvis det er DET som er saken, så må jeg bare kaste meg inn i hylekoret som tigger om en ekstra sesong, for det med fattigdom og fasade i verdens rikeste land er et tema som virkelig hadde vært verdifullt å gå inn i!

44

Helt enig der

45
ja noe er det,,,,

Det er noe som skjer eller noe annet hjemme hos Vilde som hun skjuler.. Kanskje mammaen eller pappaen har alkoholproblemer eller et eller annet...

Jeg tror faktisk Sana klinker til med bussmøte hjemme hos seg jeg!!! Sana er rå!!

46
tull

hun solgte venninne sine ved ¨ikke fikse penger som hun skrøt av. Bra ikke alle forhandlinger er så dårlig

47

På något sätt blev det PM-tjejerna som valde ut Sana som busschef genom att de sökte upp just henne.

48
Måka

Er sjukt letta over dette klippet. Har vært redd for langdryge pengeplott med mye kokelimonking, men nå blir det jo det sosiale som blir vanskelig, og det sosiale vet jeg at andem er verdensmester på.

Solgte venninnene sine - ja, kanskje. Det er knusende for Vilde å ikke bli bussjef, og det er kjipt for alle når den avgjørelsen blir tatt over hue på dem. Det siste vi hørte fra noora var at "de jentene er giftige", og det sa hun jo for å støtte sana.

Og så forsvant jo muligheten for at jonas og gjengen kan være med på bussen. Og for meg er det dritkjipt. For selv om kjærestemagnus ikke hadde noe i vennechatten å gjøre, trives jwg ikke selv i vennegjenger som er så kjønnsdelte som de er her, og jeg har gått og håpa og venta på at fler av guttene og jentene skulle bli venner på ordentlig.

49
#teamtruelove

Akkurat nå begynner jeg å lure litt på om hele den bussen kan komme til å gå i opp i flammer, fordi de ska få lære at ingen av dem trenger bussen for å bevise noe. Ikke status (Vilde) ikke opprør mot alle de motstridende forventingene fra fjern og nær (Sana) - bussen er jo egentlig et oppgjør mot forvetninger og antagelser fra både hjem og omgivelser - ikke sosialt felleskap (Eva) ikke være kul og distansert til alt det overfladiske og uviktige (Noora). Hmmm!

50
alfred

synes bussen burde hete mcGuffin!

51
#teamtruelove

PS. Men skjønner ikke hvilken rolle bussen spiller for Chris!

52
Måka

Har tenkt samme tanken - og siden det er sistesesongen trenger de liksom ikke vise vilde seire som gåruss... men jeg håper faktisk de klarer å dra det i land, jeg. Jeg unner dem så jævlig den bussen.

53
Sana

Hvis Sana ikke hadde handlet så raskt som hun gjorde hadde de ikke hatt bussen. Hun så på forbrukslån, de hadde ikke pengene! Sana grep muligheten når den var der ved å sikre at de andre la ut for bussen, mens hun selv alikevel forble sjef og kan styre skuta. Eneste mulighet hun hadde.

54
Vendetta

Og det eneste premisset som hadde vært akseptabelt for Noora.

55
Rina

Med mindre hun ikke hadde gått ut så hardt i utgangspunktet og hevdet hun lett kunne skaffet 300 000....Der laget hun seg en knipe, og dette gjorde det både bedre og verre.

56
Sana tror hun er mafiaboss

uspiselig når hun oppfører seg slik... De kunne fått seg en mindre buss f.eks.. aldri den eneste ..

57
enig med deg

de kunne lett fått en annen buss. Jeg var russ i Oslo i fjor. Vi var sent ute... fikk en buss men vi måtte kanskje style den mer enn det de må gjøre med denne bussen. Problemet til jenten våre var at de var bare 5.. kan ikke ha russebuss for 5 personer.. det blir tregt. Ordner seg alltid da. PM jentene ville gjerne ha denne bussen. De hadde aldri spurt om å få være med denne bussen hvis de ikke hadde likt jentene våre. PM jentene er mer POSH enn den andre men de kan være søte og inkluderende likevell. Regner jo med at Isak var sammen med Sara fordi hun var hyggelig og ikke bare veldig pen . ALT ER LOVE..

58
Det er ikke ekte

Ja i virkeligheten så finner man en billi buss men det som skjer skjer ikke i virkeligheten

59
Isak

var sammen med Sara fordi han ikke turde å stå frem som den han var.

60
Tenk over hvorfor

Sana oppfører seg som hun gjør. Hun blir stadig stilt til veggs med fordommer og krav. Og ja, enig at de kunne ha gått for en mindre buss. Men verden er ikke alltid så sort/hvitt som vi skal ha det til, så jeg tror nok at vi får se en annen Sana etterhvert

61

Vilde ville aldri gått for en mindre buss ?

62
Anne

hvis noen skriver at Sana oppfører seg dumt så er det deres mening... Sana er bare fiktiv . Vi mennesker har ulike preferanser til hva vi synes er OK og hva vi ikke liker.

63

Sana lovet aldri at hun skulle fikse pengene, hun lovet å fikse det!

64
jo da

men ikke på en måte sine venner ønsket... men samme det...hun ble jo bussjef...

65
Bente

jeg synes hun valgte en egoisktisk løsning på dette. Dette passer henne fordi da fikk hun være bussjef.

66
Tika

Jeg tror Sana alltid har villet være busssjef, og dermed sett Vilde som motstander. (Kan forklate hvorfor hun stikker Vilde her.) Og hvis busssjef blir avgjort ved avstemning med alle jentene, så har ikke Sana noen sjangse. Hun tror ikke hun har mye sjanse kun i Olafiaklinikken heller. Så på denne måten sikrer hun buss uten ruin for jentene (håper vi) og at hun blir sjef uten å måtte blotstille seg og be de andre om aksept. Så hun overkjører dem i stedet. Men tror Sana har bedre venner enn hun selv tror. Hvis hun gir dem en sjanse..

67

Nei, dette var eneste alternativ fordi hun ikke hadde noe annen valgmulighet (hun hadde ikke pengene!), og det eneste hun kunne gjøre for å 1) redde vennene og skaffe bussen, 2) ikke miste ansikt eller vise svakhet for pepsi-max-jentene... en kreativ løsning, egentlig. ikke for å tråkke på noen andre, men for å ta ansvar og redde gjengen. viser hvor lojal venn hun er. (og hun konfronterte faktisk den andre gjengen med at de hadde såret vilde ved å kalle henne slut, og at det var derfor det var isfront- det betyr jo at hun bryr seg om vildes følelser, så hvorfor skulle hun liksom ha 'tatt sjefsrollen fra vilde med vilje', som noen sier her? hvis hun visste at det knuste vilde så mye, ville hun aldri gjort det- sana bryr seg om vennene sine. og hun stiller opp for dem. mer enn de fleste.)

68
Pepsi Max

Tror de jentene egentlig er dritredde for Sana. De ser rimelig usikre ut der en stund. Ja, de har vært nedlatende - men tror de nå får øynene opp for boss Sana?

69
svar Pepsi Max fra Hannah

ja Sara var nedlatende ved bussen men ellers har de da vært greie. Det var jo Eva som ødela det vennskapet. Eva tok ansvar og ryddet opp og etter det har vi da ikke sett konfliker mellom dem.. Jeg synes Sana er nedlatende jeg da. tror hun er mafiaboss. På tide hun tar av seg det på hode. tragisk å se muslimske gutter i bar overkropp og Sana dekket til på den møten.

70
Vendetta

"Jeg synes Sana er nedlatende jeg da"
Bare gjetter, men tror rollefiguren Sana ville funnet deg nedlatende.

71
"Det på hodet"

Wtf? Hva har det at du tror Sana er nedtalende å gjøre med hennes valg å ha på seg hijab ( som er navnet på "det på hodet" btw) ? Absurd at du i en og samme kommentar betegner Sana som arrogant OG undertrykt - samtidig som du fremmer myten om Islam som antifeministisk religion. Det er disse typiske White Savior kommentarer som er det tragiske her ...

72
Rina

Jeg likte at pepsi max-jentene ble humanisert her, blir så urealistisk med sånne "bad guys". Sana prøver å hevde seg, og ender med å behandle de andre dårlig. Er ikke nødvendigvis enig i det med hodeplagget, det er kjempekomplisert det der.

73

Pepsi max kalte jo Vilde for slutt det hadde jo ikke noe med Eva å gjøre.

74
usaklig og støtende.

Den kommentaren der kommer du til å få mye pepper for. Jeg gidder ikke engang starte. Men det er bra vi har Skam da, så kan du få litt andre perspektiver og en større forståelse over slike temaer. 🙂

75
Pepsi Max

Pepsi Max jentene gjør bare det som passer dem best. På fredag passet dem best å innynde seg som "kule norske partyjenter" for å få kjøpt bussen. Nå når de ikke fikk bussen passet det bedre å smiske seg inn på Sana for å få være med på den kuleste bussen. Så på 3 dager har de gått fra og være ovenfra og ned, til å være smiskende for å få innpass på bussen.

76
Jammen....

Hva hadde muslimske gutter og hodeplagg med denne episoden å gjøre? Bare lurer?

77

Hvem bestemmer hva vi skal skrive om... Jeg kan skrive om kroppene til de gutta hvis jeg vil mener nå jeg.. De var jo så kjekke og fine...

78
er du helt koko eller

Sana velger jo helt selv om hun vil være hijabi eller ikke. Samme som at muslimske gutter velger helt selv om de vil kle seg som mohammed og bruke en pinne som tannbørste. Det er helt opp til den enkelte.
Jesus.
OG pepsi max gjengen, er seriøst kjedelige. Akkurat sånn som at eva sin sesong var grusomt kjedelig - det er ikke noe spesielt med dem. I det heletatt. Tviler på at de leser bøker, hører på bra musikk, eller noe annet som danner karakter.

79
svar: er du helt koko eller

Danner karakter? Du er klar over at dette er en serie ja? de er ikke ekte mennesker.. Karakteren deres er funnet opp.. dette er ikke en reality show.

80
Daris

PM maks jentene er veldig pene og jeg kan tenke meg de er flinke på skolen. De ser målbeviste ut. Utrolig at du kan skrive om musikksmaken deres, leser bøker HAHA Husk , de var bestevenninner til Eva tidligere så da går jo Eva under den kategorien også. Dette er ikke virkelighet

81
er du helt koko eller... Ikke særlig smartere du

Ja du har fasiten på alt.. Eva sesong var ikke kjedelig. Religion er noe herk så enig med hun ovenfor her. Hvorfor skal jenter/damer føle behov for å dekke seg til. Hvorfor føler ikke menn det samme? At de tar å dekker til håret når de ber er greit men å gå rundt med slikt hodeplagg.

82
Kutt ut a

Vi gidder ikke det her

83
Kommentera imte utan hela perspektivet

Många guttar klär sig täckande och e jättereligösa o många jenter klär sig naket o e ikke jätte religös eller praktiserande. Många jetner går utan sjal med clevege vrf klagar du inte på de, de finns ju miljontals muslimske guttar i tonåren som lever i celibat o ber varje dag. Har man inte perspektiv och om man har en bias för jente då ska man inte skriva om ett ämne man inte förstår.

84
Vera

Klart vi kan skrive om ting vi ikke alltid forstår. Så mange fra Sverie, Danmark, Russland etc som ikke helt forstår seg på det med Russebuss etc men jeg vil da ikke nekte dem å skrive her for det. Skriver de noe jeg synes er feil så vil jeg prøve å forklare.

85
Karakter

Og du synes selv, at du har en dannet karakter, når du kalder andre helt koko og mener, at hele sæson 1 med Eva var grusomt kedelig? ...

86
Kaffelatte

Blir spennende nå, ja, men synes Sana går litt for langt her i å overkjøre de andre. Synes synd på Eva, hun som har så såre følelser i frh til Pepsi Max - hvordan ser hun for seg sin russetid nå, på samme buss som dem? Vilde begynner også å vise mer motstand mot Sana. Dette blir trøbbel, garantert.

87
Sanasol

Elsker at hun er tøff og kontrasten til det myke ved henne når hun er i nærheten av Yousef.....

88
Rina

Tja, hun er ganske tøff mot Yosef og... og han signaliserer at han liker det.

89
Søstra til søstern

Vær litt vennlig da Sana.

90

Hva skal hun være vennlig for? Jentene kommer med ''norske partyjenter'', som om det har noe å si hvor de kommer fra. Sana har ingen grunn til å være ''vennlig''. Tenk litt, honey :))

91
"Tenk litt, honey..."

...For noen ekle hersketeknikker du bruker!
Tenk litt sjæl!

92
Rina

Så det er helt greit å synke ned på de andre sitt nivå? Samt å overkjøre sin egen jentegjeng?

93
Cecilie

Sara hadde med seg to venninner på det bussmøte som var mørke i huden.. så hvis ikke Sana er norsk så er vell ikke de heller.. at noen sa det om Vilde for 1,5 år siden var jo helt rett. Så de som ikke kjente henne ble hun sløtti.. JenteChris kalte Vilde Sløtti også

94
Hun er konge ja

Men jeg liker ikke de der Pepsi Max jentene. Syns de er sleske og nedlatende. Kjenner at jeg ikke har så lyst til å bli kjent med dem. Blir garantert drama nå, og Sana kommer sikkert til å miste kontrollen. Hadde håpet at det var gutta de skulle ha hatt bussen sammen med. Hvor ble det av det Eva og Isak snakket om til jul: vi må henge mere sammen. Jeg vil heller se mer av jente og guttegjengen sammen.

95
hallo.. du like vel Eva?

Eva gikk bak ryggen til sin venninne og hadde forhold. Kan tenke meg du hadde blitt sur selv.. Ingrid og Sara var nedlatenede ved bussen men hva var Sana.. mafiaboss ligsom heheh.. tror hn er tøff men bare teit. Nå er ikke det samme som Noora og vilde. Vilde hadde ikke enerett på W...men det hadde faktisk Ingrid med Jonas. Vi har tilgitt Eva for det med Jonas.

96
Enerett

Ingen har enerett på noen!!!!! Man eier ikke et annet menneske!

97
enig med Enerett.. men jeg skjønner hva den personen mener

du har ikke forhold med kjæresten til din beste venninne. Det er FY FY Jonas burde slått om med Ingrid først så bli sammen med Eva.. Eva skulle ikke ha akseptert noe annet.. men unge dumme og forelsket så skjer slike ting som er veldig sårende

98
herregud da

omg det e jo bare en serie slap af lissom

99
yass

hvor er verdensansene dine ? Alle sier de skal henge sammen stadig vekk, spess typisk fjortissgjenger på vgs, hvor det er en gutt- og jentegjeng, men ærlig talt - de møtes bare til fest en gang imellom, DET er normen. Sånn er skam. Hvis du vil se bullshit realitet, se på OTH, pretty little liars eller liknende...

100
Hei du yass

Nå som det er siste sesong så syns jeg og det hadde vært bedre å bli mer kjent med gutta og jentene sammen. Er det nødvendig å dra inn en ny gjeng til? Seriøst nå har vi allerede disse: Sana&co + Isak&co + ballong gjengen. Trenger heller ikke Pepsi Max... Du må kunne akseptere at folk har forskjellige ønsker uten å være ufin.

101
Syns heller ikke

vi trenger å bli så godt kjent med den derre Pepsi Max gjengen. Så langt har jeg ikke sett et eneste positivt trekk ved dem..... Nei, liker dem IKKE.

102
du som ikke syns heller ikke

hvorfor var Pepsi maks gjengen sure på de andre.. jo for det Eva hdde gjort.. og det var veldig dumt og sårende av Eva...

103
Eva har gjort opp for seg

for lenge siden og sagt unnskyld. Så kom ikke med at det er Eva sin skyld at de ennå er nedlatende!

104

Sana er jo nedlatende også da.. tror hun er Mafiaboss. Sana har vært veldig nedlatende overfor Vilde også.. PM jentene ville ha bussen og brukte et dumt ord..

105
kanske...

...vi får se en annan sida av de tjejerna nu då!
Sana är ju själv nedlåtande och aggressiv utåt sett men efter att vi lärt känna henne vet vi ju att hon har fler sidor.

106
Ellin

Ja, mon ikke vi får en anden side af Pepsi Max-gjengen at se nu? Vi er ikke kun gode eller dårlige mennesker, men har alle sider i os. Det, synes jeg, at SKAM viser på fineste vis. Vi får så mange nuancer og forskellige perspektiver med. Ser frem til fortsættelsen!

107
Mette

Helt enig! Dessuten så er det jo 20 jenter i den gjengen og ALLE kan jo ikke være slemme 🙂

108
hmm.

Damn, girl! Sana kjører hard linje ass - digger det!

109
Sandra

??

110
iskaffe

sana er rå, rå gutta rååå
men sjit nå finner vel foreldrene det ut
og jeg ville se hva sanasol og yousefboii chatta om videreeee
kommer kanskje chat senere i dag
sallan så gira

111

Vad hände med hennes tidigare meddelanden från Yousef i chatten? För övrigt så himla mysigt att de chattar <3 De kan nog vara hos Sana nu när hennes föräldrar ska på Mahmouds bröllop! Spännande

112
Woop woop

Elsker at Vilde konfronterte Sana, men Sana står for alt arbeidet. Er det religion som stopper bussmøte hos Sana? Men samtidig så har jo broren alltid besøk!! Så masse løse tråder

113
Woop woop med deg..

Sana er en bortskjemt dritt. Ikke gidder hun å hjelpe til når Isak og Even skal flytte og Noora skal tilbake i leiligheten. Det gjorde resten av gjengen. Sana mente at de norske jentene skulle hooke med russegutta men ikke hun. Tydeligvis så slipper hun og broren å gjøre noe hjemme. Hva har Sana egentlig gjort? surfet på nettet.. tror hun er dronning men søt når hun har med Yousef å gjøre. Og en god vennine men ikke noe bedre enn noen av de andre jentene inkl Pepsi max jentene .. hun er jo rimelig overlegen selv... alle har negative og possitive sider

114

Bortskjemt dritt?? Sana ville gått i krigen for alle vennene sine og det vet du.

115
Janne

Dritt er kanskje litt drøyt men det er jo bare fiksjon så du har jo rett på din mening.. Dette er SKAM. Alle mennesker, også vi som er her har dårlige siden og bra sider. Det å komme seg videre og tilgi er også et viktig tema i SKAM.

116
Sana

Jeg gleder meg til at Sana sin fasade sprekker - for det kommer den til å gjøre. Hun har bygd en mur rund seg og slipper ikke et menneske inn. Men dette går ikke i lengden. Husk Yousef som snakket om å dra ting til seg, og ikke fra seg. Dra mennesker til deg, ikke skyv dem fra deg tolket jeg det som.
Sana slipper ingen inn fordi hun hele tiden blir møtt med fordommer og krav tror jeg. Du som er muslim kan ikke være russ, kan ikke ha kjæreste, får hat fordi du er jente, er ikke norsk partyjente, må huske å be, må komme til fredagsbønnen. Så dere den dama på trikken i første klipp? sånne tror jeg Sana møter ofte. Og som forsvar er hun knalltøff, det er måten hennes å overleve.

117
Ellin

@Sana. Så fint skrevet! Tror også, at det er hendes måde at 'overleve' på, men facaden sprækker..

118
EN MUSLIMSK JENTE

Herregud alle har gjort en feil når det kommer til vennskap du er en jævla dritt selv. Vet du i det hele tatt hvor hardt det er å være muslim ut på gata når folk stirrer rasistisk mot deg eller? NEI!!! Det gjør du ikke. Det eneste du driver med er å slenge dritt bak en PC, mobil og IPad hvem vet selv om du har det nesten like hardt som Sana. Sana kan ha det vanskelig med å ordne russebuss møte når jeg var liten fikk jeg nesten ikke besøk fordi jeg er muslim jeg bodde i en kjeller hadde problemer med pass mamma og pappa var skilt jeg ble mobba. Mobbing er det samme ekte nett mobbing samme greie så dropp den holdningen vær takknemlig for at du ikke har det sånn✌?.

119
Til en muslimsk jente... og dere andre

Så glad for at du deler, skriv gjerne mer. Har ikke lignende bakgrunn, men vet ganske mye om å føle seg på siden av samfunnet og at andre misforstår en! Hvis jeg forstår deg riktig er det blant følelsene du sitter med også.
Til dere som kommenterer at hun fremstår "ufin" osv: Hva med å se det hun skriver, og godta litt sinne? Kanskje det er berettiget? Er litt lei av at man hele tiden skal forlange av folk å gjemme sine ekte følelser for å fremstå korrekt og kunne bli godtatt. Hvordan ville dere følt det å aldri få besøk hjemme, og å bli sett stygt på på gata i ett sett?

120
Vendetta

Tusen takk for at du deler. Vi trenger å få høre om dette.

121
Kine

Du er da veldig sint.. dette er bare fiksjon.. så hvis noen mener det om Sana så er det deres greie. Ja det er mange som blir mobbet.. Er du muslim, homofil, Rødhåret, tenner på tørk.. etc så kan du bli mobbet. . Nettmobbing er jo å ta av litt her.. Jeg synes faktisk at Sana har en side som er veldig uspiselig. Det er mange som har det?.kanskje ikke deg?? Mange som ikke liker PM gjengen her inne..

122
Til en muslimsk jente

Skjønner at du er irritert, men du kan svare på en orntlig måte allikevel. Nå fremstår du som ufin, og det gagner deg ikke. Peace out✌️

123
What

Religion??? Hva har religion med det å gjøre? Evt. kan kulturforskjeller komme i veien, men ikke religion. Sana er en troende muslim men lar ikke det komme i veien for å være med på russebuss. Om hun ikke vil at moren skal vite om det skyldes det vel helst kulturforskjeller og at hun vil skåne moren. Mange norske ungdommer (også de i serien, som Isak) lar være å fortelle foreldrene sine ting.

Religion er en bitteliten del av Sana. Ikke få alt til å handle om religion

124
ellen

Det kan være fordi moren ikke ved at Sana skal på Russbuss? Men det er også 24 gæster på en gang, har ikke set så meget af Sanas hjem, men det er mange mennesker på en gang.

125
eyy!

Sana kommer til å ha fors og elias og vennene hans kommer, og de må bli der for at elias ikke skal si noe til foreldrene til sana og elias!

lik om du er enig!

126

Jepp. Og mor & far kommer tidligere hjem fra bryllupet enn planlagt... Klipp slutt!

127
Og mor og far blir med på festen!!

jaaa 😀

128
Party

Föräldrarna ska ju på bröllop så vad som helst kan ske mellan Sana och Yousef

129
Furukongle

Ooo bussmøte hos Sana. Med mor og bror tilstede...

Meeen vi lå nesten få se resten av chattingen med Yousef. Come Oooon!

130
Ehh.... mor skal i bryllup...

til fredag.... remember?

131
Draaaamaaa!

Hoho, dette blir drama. Lurer på hvorfor Sana er så veldig ivrig på russebuss? Er det bare fordi Yusef sa han syns det var kult at hun skulle være på russebuss? Føler at det bør ligge noe mer enn det bak, men så langt virker det som det er mest derfor.. eller?

132

Her ligger det nok noe mer til grunn. De store, bråkete, festlige russebussene er jo et udiskutabelt symbol på norsk partykultur; med fest og rølp og mere til. Jeg ser for meg at dette er er opprør mot forventningene som hviler på Sana, om å være måteholden, from og å leve opp til én tolkning av hvordan kvinnerollen i islam bør være. Sana vil være seg selv (hun må bare finne ut hvem det er og tørre å stå for det. Og dette opprøret er et skritt på veien).

Og det er jo forbanna urettferdig at Elias "bare slapper av" og har det gøy med de samme tingene som Sana "får hat" for. Og urettferdighet, det liker ikke Sana!

133
#teamtruelove

Sana har jo vært motivert og målrettet på buss helt siden først gang vi så henne i sesong en. Hun hadde klar strategi for rekruttering av flere til bussen deres på det første bussmøtet, men det havarerte jo på grunn av etterspill til det Sana nettopp nevnte om hva Pepsi-max sa om Vilde hos Penetrators og etterpå kom alt dramaet rundt Eva.

Elsker at den matematikken med antall plasser i bussen gikk opp på en rask og elegant måte, og uten å løse konfliktene mellom jentene. Publikum tenker "Å.. 20 + 5 Aha! De kommer til å finne frem til hverandre i fred og fordragelighet til slutt og dele bussen." Men i stedet er det en slags terrorbalanse med tillatelse til å kjøpe buss og mulighet til å faktisk finansiere bussen som tvinger dem sammen. Lure på hva vi har i vente rundt neste sving.

134
hva sa jente Chris om Vilde på samme festen

Tenk litt på det. Sana hørte ikke det og da var da bra for Chris. Hun er sløtti og kalte seg selv sløtti.

135
Mari came through

Mari var strategisk og ville gerne give Nooras gjeng en chance for at være russer. Det var jo vildt tydeligt at de to gjenene skulle slås sammen.

136
Drama

er det vi har i vente. Når de så tidlig i sesongen finner ut at de skal slå seg sammen med fienden, så kan det ikke bli annet enn helvete. You wait and see

137
#teamtruelove

Hehe, selvsagt! Men hvilken drama, av hvilken grunn?

138
Drama

De syns Sana og Co er noen loosere, og da er det kanskje ikke så kult at Sana blir den som faktisk bestemmer.

139
Drama

Fordommer kanskje. Pepsi Max ønsker kanskje ikke Sana som buss sjef, du vet - de er jo kule norske partyjenter - da er det ikke så kult for dem at Sana, som de tydelig ser på som en ukul, utenforstående og annerledes, blir den som bestemmer.....

140
Malin

Jeg kan tenke meg at det dreier seg mest om det broren sa, om at han kan gjøre som han vil fordi han er gutt, men at Sana ikke kan være på buss fordi hun er jente.

141

Tror det är lite mer än Yousef. Är väl mer för bevisa för sig själv och kanske Elias då att hon visst kan vara med på russebussen och vara med i norsk kultur trots att det finns folk som kanske inte vill ha henne där. Att Yousef tror på henne är ju bara lite extra glöd i en redan brinnande eld.

142

Hun er så bestemt for å være med på russebuss pga den kommentaren til broren. Da han sa at det var greit at han var med på buss fordi han var gutt. Sana vil vise at han tar feil, samt trosse en del fordommer.

143
Signe

Tror også det har noget at gøre med hende pigens (med øjenbrynene) subtle racist kommentar i tidligere klip: "... norske jenter." Hun sagde dermed at Sana ikke er norsk. Det var derefter hun begyndte at ville have den.

144

Ja, det var klart. "Vanlig" "Norsk" "Party" - tre ting der tit ikke forbindes med muslimske piger. Og tre ting som det kræver ekstra for Sana at få plads til at være.
Udover at også Vilde og Chris nok ikke regnes for "vanlige". Jeg er ret sikker på at PMgjengen også antyder at Sana og Co. er en flok freaks.

145
svar til C

to av de jentene i Pepsi Max gjengen som sto ved Sara og Ingrid ved bussen er ikke mer norske enn Sana. at Sana går med Hidjab var nok det Sara tenkte på. Men Sara skulle prøve selge seg til Mari for å få russebussen og kom med denne dustete ytringen. Synes Sana var dusten på dette siste klippet og ikke Sara og Ingrid.. de ble jo redd henne. Sana var ikke sympatisk. Hadde Sara og Ingrid synes jentene var freaks så hadde de ikke spurt om å slå seg sammen med dem..

146

Vart tog Yousefs tidigare meddelanden vägen i chatten? Hursom - sjukt mysigt att de chattar <3 Sanas föräldrar ska ju på bröllop så de lär väl vara hos henne. Någon annan som tänker att Vilde har problem med familjen och det är därför hon inte vill ha hem någon?

147
Alkoholproblemer?

Tror moren til Vilde har alkoholproblemer...

148
Jaaaa! Er så jævla nysgjerrig på Vilde aaaaah!!

Hvorfor får vi aldri kommet hjem til Vilde, hva skjer der? Er morra hennes horder, er det rus, er det vold, bor de på hospits, bor Vilde egentlig på barnehjemsinstitusjon eller...hva er greia?????

149

Vildes mor har åpenbart et alkoholproblem. "Vinkveld" tolker jeg som en annen beskrivelse av "drikker seg full alene igjen". Et viktig tema for en Vildesesong vi ikke får. 🙁

150

Heelt enig. Skulle ønske vi fikk en sesong med henne.

151
Hildring

tror nok vi får komme hjem til Vilde i løpet av sesongen. alle trådene må nøstes opp.

152
#teamtruelove

Håper så veldig på det! Og vi vet jo hvor gode de er på effektiv historiefortelling, så..

Like spent på de som ikke fikk sesong som de som har hatt sesong fra før jeg. Ser lovende ut for oppklaring William/Noora. Og Even/Mikael/Bakka. Antagelig også Vilde. Men hva med Eva og Jonas? Lurer så veldig på hva en Jonassesong ville handlet om. Og hvordan Eva kommer til å finne det fotfestet alene hun bestemte seg for at hun trengte før hun kunne være kjæreste. Syns hun har vært i limbo siden hennes sesong slutta. Hvertfall ut fra det lille vi har sett av henne. Først henge med Jonas og tro alt kan være som før minus kyssinga, og etterpå bare Chris som hun vet det ikke er noen fare for at det blir seriøst med. Og hva i alle fall dager med jenteChris da?

153

hehe sorry råkade skriva ungefär samma kommentar igen, trodde jag misslyckades första gången

154
Japp

Vildes mamma kör mycket vinkväll

155
Soph

Hadde håpet Jonas, Isak, Mahdi og Magnus kunne vært med på bussen :-/

156
Jonas

Jonas har vel tidligere uttrykt å være ganske sterk motstander av russetid og russebuss? Mener å huske han ga Eva litt pes for det i sesong 1.

157
#teamtruelove

Det hadde jo vært veldig interessant å se ham stå for de meningene når vennene hans tar valg på tvers av dem.

158

tror inte dom är så intresserade av russebussar om jag ska vara ärlig...

159
Agnes

Isak är väl redan med i pepsimaxi? Om han inte har gått ut då men han sa ju det i säsong ett.

160
Det var textat fel på svt

Han pratade om Sara och Ingrid i den episoden.

161
Inte enda misstaget från SVT

Hade ju varit sjukt kul om Isak dykt upp tillsammans med PM-gänget i fredags för att kolla på bussen

162
Nei, nei, ikke skylde alt på SVT

De översätter väl bara NRK:s text och för misstaget vidare.

163

Nei, nei, Isak har aldri vært med i Pepsi Max-gjengen! ?

164
Tika

Han har kun datet Sara, lederen for Pepsi Max gjengen ?

165
Kjærlighetsdoktoren

Sana er tøff i trynet, men tror det blir mer vanskeligheter fremover nå. Litt FOR viljesterk? Slår den harde fasaden sprekker? Når kjærligheten kommer inn i bildet ... hva skjer? Yousana ... Og ikke minst, - hva vet hun om Even og Briskebygutta og hvordan går det med Isak midt oppi alt? DRAMA!

166
Fasaden

slår garantert sprekker. Hun skal nok ned i knestående hun også som de andre hovedpersonene. Men, hvordan takler Sana det? Hvem hjelper henne opp på beina igjen? Det er jeg veldig spent på..... Har en mistanke om at det kan være Even...

167
Even to the rescue!!

Even <3 Han vet hvordan det er å ha det vondt!
(det vet for så vidt både Isak, Eva, Noora og Vilde også, haha) (eller, veldig mange man ikke en gang vet har hatt det vondt)

168
Sanasol

Kan jo være Allah...

169
Allah er ikke med i Skam

så vidt jeg vet....

170
shana

kan ikke hoste fordi mamma vet ikke at hun er på russebuss...Jeg hadde håpa å få vite noe mer om evak i dag ......litt skuffa ...nå må vi vite greia med mikael og even snart

171
host og hark!

Nå leste jeg HOSTE(!) som i host og hark! og snufs. Skjønte ikke at Sana ikke kunne hoste....

172
SKAMalyse

"Hvorfor kan ikke du hoste for en gang skyld da?"
Tja SANA, du må ta stadig nye hurdles for å bestå norskeksamen....
VILDE (S1 Ep3): eh... er det ikke sånn at muslimer ikke....

173
Boss Sana

"Vi er fusjonert med pepsi max-gjengen" hahahaha

174

Sanas föräldrar ska ju på bröllop på fredag, visst? Så då blir det nog kaos hemma hos Sana till helgen ass

175
Ender opp med full fest!!

også sammen med ballong-gjengen! Og kanskje Isak og Even også kommer?!!!! uææææ

176

Hmmm... Kommer buss plottet mon til at spille en vigtig rolle senere? Vi får jo ikke russfejringen at se (sad face), men der er en mening med alting i Skam

177
håper vi slipper GIRLFIGHT på bussen

Det er så kjedelig og ugreit. Kan ikke alle bare prøve å ha det gøy sammen uten DRAMMAAAA

178
Drama

Det er jo nå det blir drama! olafiaklinikken og pepsiMax er ikke akkurat bestevenner, og Sana tvangsfusjonerte nettopp gjengene med bussen som hostage.

179
Olafiaklinikken

Kunne det være fedt hvis de fik spons af Olafiaklinikken eller hvad? 😀

180
Ingvild

Syns faktisk at bussen burde hete det!

181
SANAFORPREZ

Jada! Så deilig at de er slått sammen allerede, det var jo det jeg trodde det skulle ende med, men så forutsigbart er ikke skam. Og nå blir det part hos sana på fredag og dramorama. Men jeg er lettet over at sana ikke tar opp forbrukslån på 300 000 kroner, for det var hun 3 sek fra å gjøre. Ps. Nevnte jeg ❤️Yousef❤️

182
Kait

Är nyfiken på om det finns någon chans att Sanas lån skulle ha beviljats.

183
C.N.

Vel er problemet med forbrukslån er jo nettopp at alle kan få utan krav om sikkerheit/inntekt...
Men Sana ville iallfall ikkje fått innvilga i eige namn da norsk lov forbyr å sette ein person under myndigheitsalder i gjeld - og Sana blir ikkje 18 før på julaftan.

184

De kräver ju ingen säkerhet men viss inkomst behöver man väl kunna vissa upp när man ska låna 300 000.

185
Kine

nei kan jeg ikke tenke meg. Ingen inntekt

186

Dette hadde aldri skjedd på ekte, p-max jentene kunne jo bare kjøpt en annen buss. Vet ikke hvorfor de fremstår så usikkre og svake nå med mindre de planlegger noe?

187

Og det ble sagt i et tidligere klipp at de fleste andre bussene allerede var solgt!

188
Tregost

Men det har jo vært bussen til One Oak OG Vogue, klart de må på denne bussen for å få høy nok kulhets-faktor 😀

189
Hun spurte ikke engang de andre

før hun sa til pepsi max at de kunne slå sammen. er ikke det litt dølt gjort a? å bare fortelle det til de andre etterpå ?

190

Sana ER busssjef. Sjefen over alle sjefer!

191
What

Hun måtte utnytte øyeblikket

192
Sana fikser det

Enig med deg der. Men hun ville vel ikke innrømme at hun hadde problemer med å få pengene. Dette var "Sana fikser det". Regner med det blir bussmøte/fest hos Sana nå på fredag med foreldrene i bryllup. Fullt kaos med broren og gjengen hans når de kommer. Håper bare ikke Elias og mest Yousef liker disse nye jentene.

193
Lise

Moren din skal ikke ha vinkveld, Vilde.

194
Vi må få se resten av chatten med Yousef!

Bare så dere vet det.

195
Sanaa

Virker litt urealistisk at de skal ta de med når de må betale alt, hva tjener de på å ha dem med?

196

Lägga ut, sa hon, inte betala allt.

197
Sola

De hadde ikke fått bussen om de ikke hadde slått seg sammen med jentene "våre", siden Mari og de valgte å selge den til dem. De har vel veeeldig lyst på nettopp den bussen. Kanskje alle de andre kule er utsolgt?

198
Marit

De hadde funnet enn buss men hadde lyst på denne og prisen var rett. at de spør om 5 jenter til blir mer er jo å spare penger.. Full buss men masse russejenter er jo flott

199
Signe

Jeg elsker dig Julie Andem. Du har lavet verdens bedste serie! En masse tak fra Danmark ✌?

200
Norge elsker Danmark!

<3 karuseller. Brødre.

201

Så da blir det bussmøte hos Sana... Spennende å se hva mamma har å si om det! Så får vi håpe at jentene våre klarer å skjule for Pepsi Max at de ikke har noen penger, selv om jeg har en liten mistanke om at vi har drama i vente derfra.
On another note, jeg elsker at Sana er i gang med å chatte med Yousef. Nå skjer det ting her! Team Yousana!!<33

202
#teamtruelove

Mistenker hun kan få vist for meg av hånda si da hun insisterte på at de skulle legge ut.

203

Denne sesongen her ass...digger det!

204
haha

Bussvorset til Borkis oktober 2015 😀

205
He he

Langsint

206
Emelie

Sana = Boss

207
Boss

Sana er BOSS...den viftinga m fingrene når samtalen var slutt. ..wow

208
Hildring

synes den viftinga ble alt for mye. ja hun er boss og pepsimax-folka har sagt masse dritt, men synes ikke at hun trengte å gå så langt som å vifte de bort som fluer

209
Hei Hildring

delvis enig med deg men hva har PM gjengen sagt masse dritt? det har ikke jeg fått med meg. Første seson var det jo fordi Eva hadde vært dårlig venninne ovenfor Ingrid

210
Russegirls

Sammenslåingen var ventet, men ikke at Sana skulle bli bussjef 🙂 Og nå blir det garantert busstreff hjemme hos Sana 🙂 Herlighet, dette blir så bra 😉 Det blir definitivt russegirl ?✌️

Hva tror dere bussnavnet blir? Max clamydia ???

211

.... Og hjemme hos Sana er Mikael, ...
og Yousef....
Nå blir mingling, ---
og DRAMAaaa, som Penetrator-Chris sier;-)

212
Eva ber Isak

Og Isak drar med Even.... OG MIKAEL ER DER!!! ÅÅÅÅH! jEG DAUER!
Dette blir dramaaa !!

213

Hvorfor skal Isak i bussmøte? Ikke det at jeg ikke vil se både han og Even - det vil jeg VELDIG gjerne - bare skjønner ikke hva de skal i bussmøte med jentene....

214

... For foreldrene til Sana er i bryllup; og broren nytter muligheten; og har invitert vennegjengen sin, med blant andre Yousef og Mikael på fest, eller i hvertfall vors, hjemme.....
DRAMAaaa!!!!

215
hmm?

Det är ju garanterat något fel på bussen, funkar motorn? Och nu är ju inte jag norsk men är inte 300k billigt för en sådan buss? Skulle inte bli förvånad om denna idiotiska (sorry liksom, men att lägga upp emot en miljon på en buss som jag hört att folk gör???) tradition med russebuss kommer dyka upp bland de rika kidsen i Stockholm inom några år, pga skams populäritet...

216
forklaring på Russebuss

hvis en gjeng kjøper en buss til halv million kroner. De skaffer sponsorer som betaler penger for å ha logo på bilen eller på klærne deres. Når russetiden er over så selger de bussen igjen. Min gjeng var kjempeflinke med sponsorer og vi solgtet bussen etterpå.. så jeg tror det kostet meg kanskje 5000 å værfe russ. da dekker det mat og drikke.. Kjøpte ikke veldig mye russeklær da så hadde jeg gjort det så hazdde det gått mer

217

De ska ju inte ha den förrän om ett år, och innan dess ska Mari och de rulla med den... så de hinner nog kolla motorn 🙂

218

Neida, 300.000 høres greit ut. Det mange gjør er å i tillegg bruke masse penger på å oppgradere og fikse bussen. Da kan det bli opp i en million. På de bussene er det ofte opp i mot 30 stykker med som deler på prisen. Mange har hatt ekstrajobb ved siden av skolen gjennom gymnaset for å finansiere. Noen bruker 30.000 på russebuss, som er et prosjekt de gjerne jobber med i flere år, andre svir av 30.000 på andre ting. Blir ikke så opprørt. Selv om jeg ser noen elementer med russetiden nå som jeg ikke er så glad for å se. Det burde russen jobbe for å fjerne. Selv husker jeg russetiden som en veldig morsom tid!

219
runa

Nå går Sana for langt!!
De andre jentene,spes Noora og Eva kommer til å bli skikkelig irritert på henne nå.
Hunkan ikke bare drive og bosse rundt på denne måte- Så har hun ikke guts til å
fortelle de andre hva er som driver henne så sterkt.
Hun spiller skittent nå,Sana.
Måten hun spiller ut Yousef kortene for Noora også.
Tør ikke snakke om sine egne føleser.
Dette kommer til å smelle hardt Sana!!

220

Enig. Hun slår ned på Pepsi Max-gjengens oppførsel overfor Vilde, uten at Vilde får vite det selvsagt. Men den drøye kommentaren mot seg selv konfronterer hun dem ikke med og får selvsagt da heller ikke noen unnskyldning for. Må lede til mye frustrasjon hun ikke snakker med noen om. Det gjør vondt å se på. Og så tar hun det kanskje ut med å være altfor bossy overfor venninnene sine.

221
anne

Ja nå begynner vi å se den virkelige Sana. Egoistisk, kontrollerende og manipulerende. Hun er langt i fra den skoleflinke og alltid fornuftige vi har sett tidligere. Enig med deg, det kommer til å smelle hardt for Sana.

222
Kasi

Tror Noora blir glad for at de 5 jentene ikke skal spleise på 300000 alene?

223
Mere om venskab!

Sana og Yousef er så fint, så fint, men håber alligevel IKKE, det bliver de to!
Savner en sæson som den første, hvor Eva og Jonas ikke bliver sammen, men hvor familieproblemer, venskaber (eller mangel på samme) og usikkerhed er mere i fokus - det er det, som er virkelig relevant, hvis målgruppen fortsat er elever på videregående/gymnasie, for så mange unge slider med denne type problemer, mens forelskelserne ofte kun er kortvarige.

224

Den MÅ heller ikke være præcis lik seson 1, da, det er ikke det der menes.. men at lade Sana og Yousef få hinanden alt på trods er jo lidt som den 'forbudte og forkerte' kjærligheten mellem Isak og Even i seson 3.
Er enig i det kunne være fint med mere utbygning av Sana sine venskaper og jentegjengen i det hele tatt!

225
de kommer til å gifte seg

fordi Sana er keen på sex

226

vi kan ikke ha en lik sesong som Eva sin. Nå har Sana sin sesong et annet tema og det blir derfor annerledes

227
Yousef og Sana

Jeg håper virkelig at det blir Sana og Yousef bare for å vise at det faktisk går an at en muslimsk jente kan ha kjæreste og være selvstendig. Gjøre opp med fordommene.

228
Lily

Sanas praying scenes are beautiful, if respectful, it would be nice to see more of those ?

229
We have already seen it many times

We need more action than the praying

230
Agree

Yes they are so beautiful! <3

231
HUFF NO NO no more praying

Its already to much.

232
JAAAA!!!

Jag vill se 25 tjejer som går FÖRENADE
Utan fördomar, fulla av kraft
I SLO MO
TILL FET MUSIK
Who runs the world?
Russe GIRLS!!!

233
WHO LET THE DOGS OUT?!!?

hooo hohh hoo hoh!

234
Mette

Håller med!

235
Jack

I love Sana so much, beautiful strong woman

236
Dette klippet var BRA!?

Hahaha! De jentene er ikke nedlatende, de er rimelig usikre på Sana og kanskje litt redd henne og!?
Og kongekommentar fra Sana:
PM gjengen vet at de ikke har vært så gode venner men vet ikke helt hvorfor. Sana: pga at de kalte Vilde for en slut på bussvors i oktober 2015(eller no sånt!) Blir interessant med bussmøtet tror jeg!?

237
Ikke veldig fornøyd så langt

Skjønner Aboslutt ingenting ! Hvorfor er ikke Isak og Eva mer sammen , hvorfor er Guttegjengen nesten aldri med jentegjengen ,finner det veldig merkelig da Magnus faktisk er kjæreste med Vilde! Når skal drama skje? Skjer jo ingenting og hvorfor er ikke det mer fester og nå synes jeg snart Evak bør feste med jentene og ballong gutta,slik vi finner ut sannheten om hva som skjedde på bakka,det er på høyt Tid nå ?❤️ ? Evak ? ❤️ Yousana ❤️ ? Alt er love ?

238
tiden og øynene som ser

Tolker det sånn at mange ting i serien skjer 'off-screen' uten at vi får se det, tiddlinjs går ganske fort framover og vi får se små glimt av deres hverdag, det som ikke vises får vi vite gjennom dialog eller hentydninger underveis... Sånn 'connec-the-dots'-aktig. Men vi får selvfølgelig se de viktigste glimtene. Ellers hadde det ikke blitt noen serie. (men de kan ikke vise alt... vi får bare tenke oss at de har et liv utenfor det vi ser på skjermen også)

239
Til dere dansker:

Før Skam var vel langt nær de fleste av dere totalt uvitende om Norge og totalt uinteresserte i å lære noe som helst om oss, eller reise til Norge (kanskje utenom en og annen ski-weekend for noen av dere). Dere kalte oss fjeldaber og når vi besøkte dete i Danmark lot dere som om dere ikke forsto oss, selv når vi snakket langsomt og tydelig på Oslo-dialekt, og dere slo over til engelsk.

At dere nå endelig har fått opp øynene for én av mange bra ting Norge har laget, er jo fint. Men hva tenker dere selv om den totale manglende interessen for deres naboland med et folk som snakker nesten samme språk som dere selv?

Vi nordmenn har jo vært interessert i både Sverige og Danmark lenge. Både å reise dit og å se enten filmet eller serier derfra.

Men hyggelig at vinden snur, endelig 😀 Velkomne skal dere være 🙂

240
Alt omhandler olie

Jeg tror, at grunden til at vi danskere generelt ikke er de største fans af Norge, har noget at gøre med Danmarks tab af Nordsøen og dermed tab af dét, som mange vestlige lande invaderede f.eks. Irak for - OLIE (!!!). I er jo for fanden sååå loaded at det gør ondt på Danmarks ego.

Long story short: Vi er jaloux, og den nemmeste måde at takle det på er ved at ignorere jer - Og her snakker jeg self. om tiden før Skam 🙂

241
Heia Norge!

Hahaha fin diskussion. Jag kan nog medge att det var på grund av Skam att jag likson kom ihåg att Norge existerar. Och att nordmenn är faktiskt ganska kula (sitat Jonas). Vi hör inte så mycket om Norge i våra nyheter. Det är bara sån där lungt och lyckligt land där borta. [cliche and exaggeration intended]
Jag tror att Skam har gjort en bättre tjänst till den nordiska samarbeten än ingen annan projekt på lång tid. Och är det inte bara fint? Jag tycker att det är fantastiskt! Det finns också många i Finland som är kanske för första gången i sitt liv nöjda att de har lärt sig svenska några år i skolan, för nu kan de följa med på Skam-världen! (Även om de inte alltid kan ens den svenskan så perfek, som ni säkert märker i denna text).
Tack NRK Skam-team! <3 Tack Norge! <3 Tack alla andra härliga nordbor. <3

242
Norge liker Danmark

Danmark liker Norge.

Ferdi.

243
NORGE!

Fordi norske har haft ry for at være så utroligt selvfede og stolte af deres land, og danskerne synes der er så'n lidt tejt? Men også at det gør lidt ondt hver gang man skærer et stykke af riget, som man (uretmæssigt) syntes man havde ret til, og så vi får mindre og mindre plads at være stolte på herhjemme? 😉

244
naboer = just friends!

Um, dere 'tapte' oss til sverige etter å ha vært på feil side i Napoleonskrigene, flere hundre år siden...? Ganske lenge siden, da... La oss være venner nå. 😀

245
Flau

Uff, jeg blir litt flau på dine vegne når du skriver sånt...

246
Ærlig talt

syns du burde tenke deg om før du slenger ut sånne ting. Hvordan tror du at dere dansker oppfattes når du sier sånt? Ikke videre sympatisk dessverre. Jeg syns hele denne diskusjonen er teit.

247
Vendetta

Enig der, tror for alles del at denne bør vi la ligge. Selv om dansker er sjove og snakker søtt og rart, så er det ikke alle av oss som har det helt okej med den 500-årige okkupasjonen og tror vi stopper der.

248
Norge

Jeg forstår ofte ikke dansker og slår da over til engelsk. Er Norge et land med komplekser som derfor har behov for at andre skal forgude oss?? Men hyggelig at danskene liker skam da. All verdens skam fans, foren dere. ?❤️

249

Ingen förstår danskar, inte ens danskarna själva...^^ (nej, ködder, men danska är svårt ass)

250

Er dette på kødd eller?

251
Ellin

Som Even sagde til Emma: Synes du ikke, det er en lidt overfladisk generalisering? 🙂

252

Noora er helt enig med Even her. Det blir litt generaliserende, mulig Sana tenker annerledes om det.

253
Anka

Så PepsiMax-gjengen står for Danmark/Sverige og Skam-gjengen står for lille Norge og nå får PepsiMax-landene opp øynene for Norge fordi vi har så kul buss, og vil gjerne være med på bussen? 🙂 Jeg ser den.

254
Ellin

Hahaha vi havde bare glemt det, men det er jo sandt. Det hele startede, fordi vi kaldte Vilde slut på bussvorset til Borkis oktober 2015. Vil gerne undskylde på Danmarks og Sveriges vegne og være med på jeres bus ??✌?

255
Dansker

Nå tror jeg vi skal være forsiktige med å si at alle dansker er sånn. Jeg har møtt veldig mange hyggelige dansker når jeg har vært i Danmark, selv om jeg også har hørt at de kaller oss fjellaper - og faktisk at noen har ropt det etter oss

256
Hahaha!

Fjellaper, det er jo bare morsomt ;))
La oss alle være venner <3 Og ikke generalisere! :))

257
ja vi er fjellapoer HAHAH

men danskene snakker med en potet i halsen og de drikker snaps dagen lang. Jeg liker alle inntil de oppfører seg dårlig. Mange dumme norske også. Even var så søt når han snakket om Danmark til resepsjonsdama på hotellet. De er Dejlig å være norsk i Danmark... Jeg er også blond, blåøyd og naiv.. ikke som Vilde hahahha

258
Hva med Finland?

Nordmenn burde være litt mer interessert i Finland også. 😉 Finland er også naboland til Norge og det skjer mye kult der. 😀

259
HEIA FINNLAND

Vi liker dere også.. mne dere skjønner vi ikke så swant dere ikke snakker svensk eller engelsk

260
Mette

Helt enig! Kan ikke si at jeg vet mye om forholdet mellom akkurat dansker og nordmenn, men jeg bor i sverige og merker veldig tydelig at interessen for norge har blitt mye større enn for noen få år siden 🙂 Kanskje skam er starten på samarbeid og interesse mellom de skandinaviske/nordiske landene? 🙂

261
Ellin

Enig. Interessen for et land bliver selvfølgelig større, når vi 'bånder' over en TV-serie. Det samme ville ske, hvis det fx var en svensk, finsk eller tysk serie. Julie Andem har bare skabt noget helt unikt, som kan samle os. Men danskere har igennem mange år rejst til Norge for at arbejde, ligesom mange nordmænd rejser til Danmark for at studere. Min egen mor har boet fire år i Kristiansand som ung, og jeg har familie i Norge. Historisk set har Danmark og Norge også en lang, fælles historie, så det er måske ikke så underligt, at vi som danskere let kan identificere os med norsk ungdom. Vi er trods alt ikke så forskellige, og det er da kult, hvis SKAM er med til at øge interessen og skabe mere samarbejde imellem os i Skandinavien. 🙂

262
Word!

hilsen nordmann 🙂

263
Christine...

Jeg synes, det er ret generaliserende at sige at danskere og svenskere ikke var interesserede i Norge før Skam... Jeg er selv dansk og kender mange, der længe før Skam rejste til både Norge og Sverige hvert år, jeg kender folk med familie i Norge og jeg kender endda en pige, der (også før Skam) besluttede sig for at lære norsk, fordi hun er så glad for norske bøger.

Jeg har personligt selv familie i Sverige og har altid tager toget til Malmø flere gange om året. Min mor tilbragte alle somre som barn i Norge hos en familie som vi stadig har kontakt til.

Jeg tror at vi alle sammen er interesserede i hinanden på kryds og tværs - måske er nogen bare mere højlydte omkring det ?

264

Tolkade först "norske bøger" som att hon var glad i norska bögar och var på väg att skrika OVERFLADISK GENERALISERING innan jag fattade. Ytterligare ett exempel på att de här nya kunskaperna i nordiska språk nog är bra för oss alla.

265
Takk!

Nå lo jeg høyt

266
Nå må vi slutte... Vi norbaggar liger svensker og vi Fjellapene lioker Danmark FERDIG

LA OSS SLUTTE DETTE.. ikke i SKAMs ånd å snakke skrive så negativt. ALT ER LOVE

267

NORGE ♡ DANMARK!!!

268

SKAM FORENER OSS!

Hva skal vi kalle oss? Sve-No-Da ?

Da-Sve-Nor ?

No- Da - Sve? <3

269
Shipper

SKAMdinavia ?

270
DAYUM

Sana e on fire! Herregud så utrolig tøff ho e!
Og Yousef e søt! Glede mæ til å se ka som skjer videre ;))
TA DEN PEPSI MAX GJENG,
man messer ikke med Sana Bakkoush!

271
Natasha

Der utviklingen av linjen og rang Sana and Yousef emne Mikael and Even?For mange emner med en buss og en stikkontakt som vi ikke ser, og Ingrid og selskapet klart ønsker jentene å erstatte dette 100 prosent. Jeg ser ikke konstant hentydninger til Michael godt og hvor historien? I de to sesongene som et hint?

272
Til Natasha

Jeg prøver meg på en tolkning: Du vil ha mer av Sana og Yousef, samt hitorien bak Even og Mikael. Det blir for mye buss og snakk om russetid (veldig fritt oversatt fra stikkkontakt) som vi ikke får se (eller er det noe annet vi ikke ser?) Og Ingrid og co ønsker å støtte dette ( eller Ingrid og co vil erstatte jentene våre) 100%. Finner ikke klipp om Mikael, selv om det henvises til dette. Hvor finner jeg dette?

Hvis jeg er inne på noe så:
1.gang vi møter Mikael:sesong 3: 10.10.16 Even. Isak ser på en film Mikael har laget om Even
2.gang: Isak nevner Mikael i chat med Even 30.11.16. Even mener han kan hjelpe med biologilekser, men Isak er skeptisk siden utifra klippet til Mikael så tok Even media.
Så når Even løper ut naken, får Isak vite av Sonja at Even pugga Koranen i forrige maniske periode.
Vilde sender også en melding på et tidspunkt hvor hun sier hun har hørt om en episode med Even som skrev en masse på fb siden til revyen på sin forrige skole.
Neste gang vi hører om Mikael er i denne sesongen: 2. klipp: Slave.
Håper dette var nyttig.

273
Kasi

Stop with this Google-translate-language! It just doesn't make any sense?

274
Hey Natasha

Write in English, then we will understand your meanings.

275

*sentences

276
Vendetta

'omg stikkontakt xD xD xD

277
matilda

sana är sån jäkla badass alltså!! go sana!! hon är världsbäst på att förhandla ju! pepsimax-tjejerna verkar ju typ rädda för henne hahah.
sanas föräldrar skulle ju på bröllop på fredag så det borde ju vara grönt ljus att ha bussmötet hemma hos henne, men det verkar vara nått som står i vägen..? och vilde sen då, skulle vara intressant att veta mer om hennes familjesituation. har på känn att det är nått med hennes mamma, då dom aldrig kan va hos henne och hennes mamma alltid verkar ha vinkväll. alkoholist maybe??
härligt att äntligen se yousana chatta! vill ha mer, behöver MER.

278
engelsk

This surely is going to be drama. wouldn't it be awkward for those girls to have a meeting together? btw Pepsi Max is completely new to us, wanna know more about them

279
yeah

See season 1 to understand all about Pepsi Max.

280
Pepsi Max

is not new, they are quite present in s1 (and 2?). 🙂