Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

133 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Linn

First? Love

2
Vildee

Hvor er Vilde a?

3

Mon ikke hun bliver lidt muggen over det her?

4
Russegirls

Vilde er laaangt under dyna med Magnus ???

5

Pepsimax-Noora ?

6
Sesong 4 Skam

dette er ikke ment negativt i det hele tatt, men har lyst til å spørre om det er mange som identifiserer seg med Sana? Jeg har sett på skam helt fra begynnelsen, og den jeg klarer mest å kjenne meg igjen i er Isak. Til nå er det han og hans historie som har grepet meg sterkest. Jeg synes Sana sin sesong er fin og spennende så langt, men jeg føler henne ikke så sterkt - klarer ikke å kjenne meg igjen. Og som sagt, det er ikke negativt ment, for vi trenger helt klart å bli bedre kjent med henne og hennes kultur. Det er bare det at hun berører meg ikke på noen måte. Jeg ser på, men når det er ferdig så tenker jeg ikke så mye mer over det. Jeg legger fra meg historien og sover godt om natta (enn så lenge ihvertfall? - det er mulig ting vil snu etterhvert da). Det blir som en vanlig film jeg ser.... jeg går ikke å er dritnervøs for hvordan dette skal gå. Jeg er mere nervøs for hva som skal skje når Bakka gjengen og Even skal møtes. Jeg tør nesten ikke å si det, for det virker som det er så mange her som er så irritert på Even og Isak. Er det flere som har det som meg, eller er alle helt over i Sanas verden nå? Håper noen har lyst til å svare saklig. Ikke bare sånn vi er så trøtt av.... Alle er forskjellige, og ingen har mer rett enn andre?

7
Ja, nei og tja

Jeg er også kjempenysgjerrig på hva som er greia med Even og Bakka-gjengen. Det må da være "lov" - så lenge som vi har fått servert dulgte hint om dette... Men jeg kjenner meg likevel faktisk bedre igjen i Sana enn i de andre karakterene, selv om jeg ikke er muslim. Jeg synes på mange måter serien nærmer seg å gi et bilde av at "alle" norske ungdommer pleier å drikke seg dritings på fest, har et voksent sexliv når de er 16 og ellers stort sett tilsynelatende "bare" er opptatt av rulleplasser, russebuss og sosial klatring. Det kjenner jeg meg veldig lite igjen i, selv om sikkert er noen miljøer som er sånn. Det som likevel redder serien for meg er de gjenkjennelige skildringene av forelskelse og usikkerhet, den supre dramaturgien og de helt fantastisk dyktige unge skuespillerne! Og at det dukker opp nydelige glimt av "ekte liv" og "ekte problemstillinger" ved siden av den mer overfladiske skildringen av overfladisk og "rølpete" ungdomskultur. (På en måte skaper det jo en fin kontrast). Men jeg kan savne å se skildringer av tenåringer med litt flere interesser enn festing, drikking og russebuss. Jeg husker vgs-perioden som en tid der mange hadde veldig sterke og brennende engasjementer (enten det dreide seg om miljøvern, politikk, teater, dans, litteratur, sport, fantasy eller religion) og mye idealisme.

Vel, kanskje jeg er litt urettferdig - Når jeg tenker meg om er Even opptatt av film - og diskuterer tydeligvis eksistensielle spørsmål med Isak - og Noora har vel noe sosialt engasjement som titter fram i blant ... Og ja, Vilde leser jo The Secret, eh ...

8
kait

Vi har inte kommit till Sanas kris så det är naturligt att inte vara så berörd än. Känner dock igen mig i flörtandet samt i och med att jag har en skandinavisk och en icke-skandinavisk förälder. Är typ icke-praktiserande kristen och har inte stränga föräldrar men det blir ändå vissa konflikter och en del fördomar så just detta med att finna sin plats, få harmoni i olika aspekter av ens liv, att kunna "være seg selv nok" känns igen. Det tror jag även att alla går igenom, särskilt tonåringar, även de som inte har blandad bakgrund.

9
Limi

Jeg identifiserer meg mye med Sana. Vet ikke hvor mange barn jeg vil ha, kan ikke lage mat, liker å være busy business girl, idrettsjente, litt for tøff på utsiden, beskytter venninnene mine som om de var familie. Etcetera. Jeg legger ikke historien fra meg når jeg går ut av nettsiden. Vi er forskjellig og heldigvis speiler Skam mange situasjoner og personligheter vi finner i virkeligheten. For meg var ikke Evak det store, selv om historien er kjempeviktig og fin. Har håpet å Sana som hovedfokus siden sesong 1 🙂

10
Ellin

@Seson 4 Skam. Jeg synes, at det er for tidligt at komme med denne kritik, må jeg indrømme. Hvis du ser tilbage på tidligere sæsoner, findes der samme kritik. Alle savnede Noora og William, og mange inkl. mig selv havde svært ved at identificere sig med Isak sidste sæson.
I de tidligere sæsoner havde Isak været en 'snake' - slangen i Paradis. Han var uærlig og tog ikke hensyn til andres følelser. Jeg kunne slet ikke li' ham i de første episoder i sæson 3. Han var uærlig, glemte Magnus' fødselsdag, kom med bemærkninger såsom 'ultra homse', og han var ikke fair over for Emma.
Men langsomt fik jeg mere og mere sympati for ham. Jeg kom ind bag hans skjold; lærte flere sider af ham at kende og fik forståelse for, hvorfor han opførte sig sådan. Han levede ikke 'ægte', og af frygt for at blive afsløret gjorde han en masse hensynsløse ting over for andre mennesker. Han forstod ikke, når han sårede andre, og han svar var altid: Sorry! Men han mente det ikke. Det var først til allersidst, at han fik sagt ordentligt undskyld til Emma, Sonja og Eva. Men det er jo det, som SKAM kan: vise os, at alle mennesker er komplekse. Når vi lærer dem at kende, forstår vi bedre, hvorfor andre handler, såsom de gør. Og jeg føler allerede denne sæson meget stærkt, selvom Sana også handler hensynsløst - med sin 'gangster'-facade. Men hvad frygter Sana? Hvad er hendes skam? Langsomt sprækker facaden...

11

Svar til 'Sesong 4 Skam'
Jeg er mye enig med det du skriver. Hittil i denne sesongen har jeg ikke blitt grepet på samme måte som sesong 3 men jeg forventer det heller ikke.
De 2 første sesongene så jeg ikke i realtid men kan forestille meg at sesong 2 til tider også var intens.
For meg er sesong 3 med Isak først og fremst en kjærlighetshistorie, og en forelskelse formidlet så enestående og suverent at jeg aldri noensinne før har blitt berørt av tv eller film på samme måte.
Jeg er evig takknemlig for å ha opplevd dette. Her er det mange faktorer som bare har vært full klaff men skuespillerprestasjonene av Tarjei Sandvik Moe og Henrik Holm kan bare ikke roses nok. Det er jo en grunn til at serien er blitt spredt globalt og hovedgrunnen er jo Isak og Even.
Serien må vi ikke glemme er laget for jenter 16 år og det ser jeg jo i sesong 4 de holder fast ved. Det er gøy og se og følge med og skuespillerne er jo kjempeflinke.
Selve formelen er jo nå brukt så pass mange ganger at jeg har full forståelse for at Julie Andem gir seg. Det er lurt å gi seg før magien blir spist opp.
Magien i sesong 3 vil jeg for alltid ha med meg. Fremdeles kjennes sommerfuglene godt i magen bare ved å se bilder av Isak og Even og det er bare helt fantastisk. Selv er jeg ikke homofil og jeg er langt utenfor målgruppen men følelsene spør ikke etter hverken kjønn eller alder.

12
Hei Abh

Jeg likte veldig godt det siste du sa der: "følelsene spør ikke etter hverken kjønn eller alder."
Og det er det som er så fint med film TV og musikk osv. Det er samma hva det handler om. Hvis det treffer noe i deg og bringer fram følelser i deg, så er det gjerne det som gjør til at man kan kjenne seg igjen. Uavhengig av alder, kjønn, religion osv. Vi kan alle kjenne oss igjen i de ulike følelsene karakterene bærer på.
Og derfor har også SKAM gjerne truffet et bredt publikum så godt, fordi de klarer å beskrive disse følelsene så godt.

13
Jeg kjenner meg heller ikke igjen

i Sana. Hun er som en dampveivals nå, og bare bosser over det meste. Det er spennende med Sana, men Even og Isak er også for meg den historien som gikk rett i hjertet. Jeg ønsker meg mere Isak og Even.

14

Jeg har det på akkurat samme måte 🙂 Og det betyr ikke at Sana sin historie ikke er viktig og at den ikke fenger mange som tidligere sesonger har gjort. Men jeg tror de fenger ulikt, så nå er det andre som sitter, akkurat nå, og føler det vi feks følte i høst (og nå for sidedramaet vi forventer mht Even) ?

15
Spørsmål

Var sesong tre den første du så i sanntid?

Uansett om det var eller ikke, hvor gæren av innlevelse var du etter 2,5 uke i sesong tre?

16
Jeg har sett fra og med sesong 2

in real life. Og jeg var helt på tuppa etter 2,5 uker i sesong 3....

17
Svar

Ok! Selv ble jeg ikke fullstendig oppslukt før mellom tredje og fjerde fredagen. Og jeg elsker denne sesongen. Men jeg vente fortsatt på at den skal virkelig slå kloa i hjertet mitt. Slik alle de tre foregående har gjort til nå.

18
Sana!

Jeg har identifiserer meg mest med Sana til nå, av alle hovedkarakterene. Så ja, som du sier, vi er alle forskjellige:) her fortelles 4 helt ulike historier, å det er ikke så rart:)

19
Jämtkalle

Ja Noora!Du ska hälsa på pepsimaxjentene i skolan!
Be kind.Always.

20
Splid i gruppa

Sana sier at det er ekstremt viktig å ivareta oss 5, og Vilde svarer ikke på chatten. Jeg tror samholdet jentene imellom nå blir satt på prøve nå. Vilde pleier alltid å være på i chattene deres, men nå ser vi
at hun har lest alt og alikevel ikke svart. Husk på at drømmen om russetiden har vært ekstremt viktig for henne helt fra 1. klasse, og nå ble hun snytt for å bli russe buss sjef av Sana. Og i tillegg var ikke Sana spesielt grei mot Vilde i går når hun sa "moren din har ikke vinkveld". Vilde er opptatt av fasaden sin - fremstå som kul og populær. Jeg tror Vilde føler at fasade hennes er iferd med å sprekke - perlekjedet ryker.....
Hvis de ikke lenger er 5, hvor lett blir det for Sana å holde kontroll på gruppa?

21
Tika

Vilde var jo med i Pepsi Max gjengen i et par uker. Vi vet at hun dummet seg ut med dopapiret, men tror det også er noe mer der hun ikke har fortalt. Men jeg er også litt redd for at hun nå avtaler noe med pm jentene, for å hindre sana fra å bli busssjef.

22
#teamtruelove

Ja. Jeg lurer veldig på det her. Nå ser jo Sana hensynsløs ut for oss. Dette er nesten litt uvant. Er vant til at innlevelsen i hovedpersonens perspektiv gjør at jeg sympatiserer med deres valg. Jeg tenker på det Sana sa til Isak i starten av sesong tre, da han hadde gjemt hasj hos Eva: "Er det en ting jeg ikke liker, så er det når noen føkker over vennene sine." Nå har hun plutselig kuppet Vildes posisjon som bussjef. Men tror ikke det er tilfeldlig av hun skrev "ekstremt viktig at *vi* har bussjefen" her. Hvis hun ser på dem som en gruppe, og hun tenker det hun gjorde det eneste/beste hun kunne for å sikre dem innflytelse på bussen, eller i verste fall i det hele tatt plass på den. Om gjengen tidligere kjent som Pepsi Max fant ut at Olafiaklinikken ikke kan kjøpe bussen selv ville de vel neppe ta dem med på bussen på nåde en gang. Buss, ikke van og hvertfall ikke føtter er tydeligvis viktig, ikke bare for Vilde, men også for Sana. Har inntrykk av at de andre er varierende grad av relativt lite engasjert i bussen egentlig, med Noora som ytterpunktet. Så når Sana har oppført seg hensynsløst mot Vilde har hun samtidig gjort det for å sikre det hun og Vilde er sammen om å verdsette.

Men hmm, hun begynte jo dette alt før de hadde sett på bussen. Med å fortelle Vilde tydelig at hun skulle holde seg langt i bakgrunnen. For all del hadde hun jo helt rett i at Vilde var alt annet enn taktisk kjøper, hun kunne jo ikke få skrytt nok av hvor vidunderlig bussen var og hadde ikke et eneste kritisk spørsmål. Og Sana kjenner jo Vilde. Men selv om Sana kanskje tenker gjennom det hun gjør så deler hun ikke tankene sine om det.

Og den skarpe kommentaren om den angivelige vinkvelden, som setter Vilde så ut. Det ser slemt ut, men det minner meg om da Sana var brutalt ærlig mot Vilde om William. "Hvem skal fortelle det hvis ikke vi som er venninnenene hennes sier det?" (fritt fra hukommelsen). Sana mener det kanskje ikke slemt. Er det verst å la Vilde gå rundt med illusjonen om at løgnene hennes blir tordd, eller å fortelle henne at hun er svært så gjennomsiktig? Litt som, er det verst å la noen gå videre med skjørtet hekta oppi trusekanten etter de var på do, eller utsette dem for ubehaget det er når noen påpeker det? Når det er sagt har hun absolutt ikke valgt noen forsiktig og skånsom måte å fortelle det til Vilde på. Og jeg er ikke helt sikker på om hun gjorde det gjennomtenkt eller i frustrasjon over å ha vært oppgitt over at alle lar Vilde gå slik over lang tid.

23
kait

Önskar att Sana hade tagit upp det där med vinkvällar privat med Vilde men tror som #teamtruelove att budskapet till Vilde var att du behöver inte anstränga dig att hålla uppe lögnen längre då den är genomskådet. Inte gjort på bästa sättet men kanske får Vilde att öppna upp.

24

Gjetter at Vilde digger det ikke

25
Enig

Enig, Vilde har sett chatten, men hun ble jo erklært bussjef etter blackoten i s1, og hun tok ikke nyheten godt med at Sans var bussjef godt på mandag..

26
Ellin

Godt, at pigerne støtter op! Men jeg får helt ondt af Vilde, der lader den være 'on read'.. Shit's about to go down! ???

27
EVAK4EVER

Så faller Vildes perler (traileren).

28
Ja det tror jeg og

La dere merke til i klippet "slik lykkes du" så sa mor til Sana: "hvem er det som ikke liker deg"..... ja hvem er det som ikke liker Sana nå? Jeg tror ikke Vilde liker Sana spesielt godt nå. Hun var ufin mot Vilde i går når hun sa at moren til Vilde ikke hadde vinkveld. Sana vet helt sikkert at vinkveld betyr noe helt annet enn en vanlig vinkveld, og det er dårlig gjort å slenge det i ansiktet til Vilde foran de andre. I tillegg er det dette russeopplegget som Sana har kuppet. Det er jo Vildes store drøm helt fra de begynte på Nissen, og nå har Sana helt tatt styringen. Og ikke nok med at hun har tatt styringen, hun bare kjører sitt opplegg uten å bli enig med jentene først om alle syns det er greit.
Tror ikke Noora heller liker Sanas opplegg spesielt godt - selv om hun sier "godt løst". Vi vet jo at Noora ikke liker de PM jentene, hun sier de er giftige og at de ihvertfall ikke skal hjem til henne.
Eva er heller ikke begeistret. Så Vilde har trukket seg tilbake, Noora og Eva er skeptiske - den eneste som fremdeles syns dette er positivt et Chris.
Hvordan skal Sana holde jentene samlet til fredag mot PM jentene? De er jo i tillegg 20 stykk. Og Sana har jo akkurat sagt st det er ekstremt viktig at de 5 står sammen. Tror Sana får problemer her, og da er det bare å vente på shit...

29

For ikke å glemme at jentene i sesong 2? eller 1? utnevnte Vilde til Buss-sjef...

30

"Enig med Pepsimax-Noora"
Haha

31
1881

Er det russesjefen som tar siste avgjørelse med tanke på tema/russekonsept?

32
Anja

Åh, hvor er Vilde stakkars? 🙁

33

Ingen vilde...?

34
Sim G

Helmax!?

35

Pepimax

36
Nice

Jeg tror dette blir bra! *med sana sin stemme fra s1*

37
OMG bad feelings

Jeg venter bare på smellet ??⚡️⚡️?

38
Vilde er ikke med på dette

?

39
Crockethead

Det bliver spændende om Vilde nu også er den sejeste i denne gruppe, som Sana sagde i s2, for Vilde deltager da ikke i denne chat som ellers plejer.

40
Jahaja..

Hva med Vilde? Hva synes hun? Ble ikke hun kastet ut av Pepsi Max i starten av sesong 1.. hvorfor d egentlig? Og hva skjer nå?? Spanande?

41
Doruller

Vilde blev kastet ut av Pepsi Max i sesong 1 fordi hun købte et stort læs doruller på russbussens regning...

42
Chris

Hun er bare helt skjønn "jeg er dritpositiv"?

43
Hakrama

For en vakker nyhet. Herlig post. Liv i annet:)

44
Ehh.... nei

Les chatten en gang til.... det er splid i gjengen......

45

Synes det er interessant at Sana er så åpen om at hun ikke hadde penger. Hun spilt jo høyt og hadde iallfall meg på kroken. Lurte virkelig på hva slags obskure forretningsforbindelser hun hadde. Virket som jentene også trodde hun hadde full kontroll. Men her er hun helt åpen på at hun på en måte "lurte dem". Kommer de til å konfrontere henne? Foreløbig ser det ut som hun fortsatt har taket på dem...

46
kait

Fast Sana sa väl aldrig till sina vänner att hon hade pengarna utan att hon skulle fixa det på något sätt. Nu är det fixat (även om det mest är tack vare PepsiMax-tjejerna) och de andra hade ju ingen bättre lösning att erbjuda heller.

47
Sana

De kommer til å konfrontere henne tror jeg. De har bare ikke kommet seg etter sjokket angående fusjonen med PM ennå. Sana vet å smi mens jernet er varmt for å si det sånn. Men det er iferd med å bli splid i gjengen, Vilde har åpenbart meldt seg ut. Sana har spilt høyt spill, og nå er jeg spent på om hun klarer å hanke Vilde inn før det er for seint.

48
Drama

Men alltså... nu blir jag orolig på riktigt. Allt går sjukt bra? Hav skjer??
Har PM-gänget någon ond plan?
Är bussen trasig?
Kommer Sanas lägenhet bli kraschad?
Kommer Yousef börja hänga med Noora istället?
Varför skrev inte Vilde något?? Är hon skitförbannad för at att hon inte är boss längre?

Det kan ju inte gå såhär smidigt länge till

49

"Who is the weakest link" i min Ann Robinson stemme

50
Det går jo ikke bra!!!

Vilde er ikke med lenger...

51

Hallo?? Ser dere ikke at Vilde ikke svarer? Dere andre tre tar dere sammen og roser Sana for løsningen og lover å være positive, men Vilde er lei seg. Dette som skulle være hennes store prosjekt er kuppa, av Sana, og gjengen som ditcha henne ?

52
Måka

De roser hemne jo ikke. de eneste som er positive er jo chris og sana

53

Joda, Noora sier "godt løst" og lover å være positiv, Eva er enig.

54
. Ironi

Fra noora og Eva eller mener de det?

55
Mannn 64

Først, eller first som dere ungdommen sier.

56
Drit i

.

57
Vilde???

Svarer ikke, men har sett meldingene .... Hun har jo hatt så store forhåpninger om å bli buss sjef .... Hun er nok veldig skuffa nå.... Er samholdet i jentegjengen iferd med å ryke?

58
Shit

Oh daaamn, Vilde is so mad she isn't even commenting on a russebuss conversation. Oh daaaaamn

59
Vilde?

Kva tenkjer ho?

60
Ekstremt viktig å ivareta oss 5...

...Vilde har sett chatten, men svarer ikke. ??

61
Er William i fengsel?!

Altså, jeg har aldri forstått hvordan Noora, den smarte, DROPPET UT av skolen for å bli kjæresten til London!!! Det makes no sense. Hun mistet et halvt år på skolen... hvor er hun i løpet nå? Dette er jo en major logisk brist i historien?! Eller er det noe jeg har misset? Min eneste forklaring er at hele London-opplegget var en dekkhistorie. Hun ble med han til London for å være sammen med han før han skulle i fengsel... De vil at fengselsoppholdet skal holdes hemmelig for å skåne William, og at William jobber overtid i London og har ny kjæreste er løgner spredt av Noora og guttechris for å hjelpe til med å sjule sannheten. Men likevel, hva skjer med Nooras skolegang? Kunne hun bare hoppe inn igjen i skolen? Fikk hun permisjon på forhånd? What?!

62
William

En dekkhistore for at Thomas Hayes slutta i Skam, ja. Sikkert den beste de kunne koke sammen under gitte omstendigheter... Jeg tror ikke vi skal legge for mye i alt det som ikke stemmer i den historien. Det var vel ikke meningen at han skulle til London in the first place, så denne delen av historien er kanskje ikke like gjennomtenkt som resten? Det var bare en "grei" måte å skrive han ut på. Regner med de har klart å få han til å stille opp i siste episode for å endelig lukke historien fra sesong 2. Nå er han jo ferdig med Elven også. Dette er tross alt siste sesong! Ville vært rart om Skams "hovedhistorie" stod med så mange løse tråder når alt var over.

63
Søstra til søstern

Nå som vi vet at dette blir siste sesong, kanskje Andem har fått Hayes til å komme tilbake en siste gang for å få alle løse ender sammenføyd.

Vi ser jo at både historien til William og Historien til Even og Michael pirkes borti i denne sesongen. Jeg tror vi skal få svare på alt tilslutt.

Men til de som vil kose seg med de siste episodene av skam. Husk Sana har hovedfokus.

64
Sana

Alle vet at dette er Sanas sesong, men som du sier så er det også viktig at alle tråder blir løst opp. Derfor tror jeg folk selv må få bestemme selv hvilken historie som er viktigst for dem. Om de liker Noora og William så ha forståelse for at de gjerne vil vite hvordan det går med dem. Om andre liker Isak og Even så er det viktig for dem å få vite hva opplegget med Mikael er. Og for de som liker Sana og storien hennes så er det viktig for dem å se hvordan dette går.
Det jeg prøver å si er at alle har forskjellig fokus, noe betyr mer for noen enn andre - og det bør folk her inne ha respekt for.

65
glem William nå

han er borte. GET OVER IT..... er så dritt lei hele William... han kommer ikke tilbake....

66
Noow& William

Hvorfor det? Selv om du mener det er vi mange som ønsker noe annet... Sesong 2 var den beste, og da virker det totalt meningløst at det bare ble slutt etter så kort tid. Selv om Thomas sluttet i sesong 3, burde det være mulig å gjøre historien med de to mere troverdig. Det er siste sesong nå, og jeg vil ikke bli overrasket om William dukker opp i en av de siste episodene...

67
Er flere som wr dritt lei også

Mange som er lei av maset om William og Noorhelm også , det er slutt og T.H har sluttet og vil ikke tilbake ,da er det på tide og gå videre ! For meg var sesong 2 den dårligste !! William var en drittsekk og noora fortjente så sykt mye bedre enn han ! Håper hun finner lykken med Elias eller en annen gutt nå ?❤️❤️❤️

68
Hehe

Kjærlighet kan få skikkelig smarte folk til å gjøre skikkelig "dumme" ting...

Og jeg sier "dumme" fordi man potensielt, 15 år senere, ser seg tilbake og tenker at den "dumme" tingen man gjorde var den beste avgjørelsen man noen sinne har tatt.

69
William

Dette er en av de bedre teoriene som jeg har lest, håper du har rett!
Jeg får heller ikke de historiene til å stemme, så det eneste logiske er at han er i fengsel. Aldri at William har vært utro mot Noora, da ville hun vært helt ødelagt, hun ble jo syk da hennes første kjæreste dumpet henne. Si at W har fått 6 mnd fengsel, da er han snart en fri mann.

70

Noora ble ikke syk av å bli dumpet tidligere. Noora ble syk av at kjæresten hennes gjorde noe med henne mot hennes vilje.

71
Feil

Nei, nei Noora hadde frivillig sex med han. Men han dumpet henne etterpå. Da ble hun syk!

72
Overtalt

Nei,nei og nei!!
William er ikke i fengsel?
Han er ihvertfall ikke typen til å ønske å skjule noe slikt!
Hadde han havna der - hadde han stått for det!
Han overtalte Noora til å bli med til London.
Hun ønsket bare å være med han.
Trodde livet skulle bli sån på film og at det skulle være de to bestandig!
Tilværelsen ble en annen - da miljøet med faren og kollegaene krevde en annen side av han.
Det var ikke en side Noora likte.
Hun ba han tenke på om det var henne han ville ha eller den andre tilværelsen.
Svaret er vel åpenbart- Det blir nok også snart uttalt av Noora!
Skolegangen har nok Noora fikset ved å ta dette som et utvekslingsår- Siden hun kom tilbake og året ikke gikk som forventa- fortsetter hun bare i 2 på nissen.
Dette skjer med mange u- elever- når ting ikke funker.
Men trist er det - hele den historien der?

73

Bra teori, tror tyvärr att du har helt rätt. Men varför har Noora inte delat detta med sina vänner? Vad var det som inte var "hele sannheten" när hon pratade med Sana i klippet the secret?
Hur som så känns det så sorgligt att den fantastiska kärlekshistorien mellan två människor som verkligen behövde varann tog slut så oerhört snabbt. Tungt att se Noora så ledsen. Vill verkligen att N & W ska få en fortsättning! Gaaa, vad gör denna serie med mig? Hur kan man bli så engagerad i påhittade karaktärer? För att detta är så bra antar jag...

74
Hoppas på N+W

Hoppas som du att det blir ett lyckligt slut även för N och W.
Behövs bara ett litet klipp så vi kan få ro även i den fina kärlekshistorien.
Hoppas så Julie fixar det❤

75
London

En dekkhistore for at Thomas Hayes slutta i Skam, ja. Sikkert den beste de kunne koke sammen under gitte omstendigheter...

76
Wohoo

I andre klasse så kan man ta utveklislings år i utlandet blant annet i London. Hvis det var dette hun gjorde gikk hun ikke glipp av noe skole.

77
Ikke utveksling

Men et utvekslingsår måtte hun da ha planlagt mye før?

78
Men Noora gjorde antagelig ikke det

Fordi det eneste vi hørte fra henne da hun var i London var at hun gikk på museum og kafé og da Eskild så hun ikke hadde noen venner sa hun at jo hun hadde det og trakk frem noen fra kafeen. Om hun gikk på skole ville hun vel nevnt noen derifra. Ser for meg det er i seinest laget å søke på utveksling uti juni.

79
Fengsel....

Man kommer vel ikke i fengsel
av å knuse ei flaske i hode på noen. Et forelegg ja, men ikke fengsel vil jeg tro.... Da må han ha gjort noe mer alvorlig....

80
Mer alvorlig?

Man kan drepe noen ved å knuse en flaske i hodet så det blir vel ikke mer alvorlig?

81
buret inn

Kjenner noe som satt inne i 3mnd for å ha brukket kjeven på en, ikke så stor forskjell heller!

82

Kjenner nån som har sotte i fengsel for å ha knust en flaske i hodet på nån. Så jo, man kan komme i fengsel av det.

83
Tina

Selvfølgelig får man fengsel for å knuse flaske i hodet på noen. Vet om noen som har fått 6mnd for det i virkeligheten...

84
Joyce

I Danmark er den mindste straf for vold 3 mdr hæfte.
Jeg vil tror, at dette også ville give 3 mdr, da han ikke er straffet tidligere.

85
Det er en alvorlig forbrytelse.

Man kan dø av å få en flaske knust i hodet. Da er det naturlig at det straffes deretter.

86
Man kommer vel ikke i fengsel

av å knuse ei flaske i hode på noen. Et forelegg ja, men ikke fengsel vil jeg tro....

87

men han var väl i fängelse? han tog väl sitt straff eller.......mista hon verkligen ett halvt år, hon kom ju tillbaka mitt i säsong 3? hon e ju så smart och independent och har bott i spanien hon studerade säkert bara ikapp allt hon missat på 0tid

88
Kjenner ikke loven...

Kan man reise til utlandet mens man venter på soning?

89
Kriminell

Ja, hvis du søker om det og tilknytninga til Norge er sterk nok. Ikke noe problem for vanlig, norsk ungdom så lenge de prater med kriminalomsorgen først.

90
Kjenner loven

Ja

91
Måka

Jammen hun tok jo tydeligvis bare et privatistsemester.

92
SANAFORPREZ

Akkurat det har jeg også tenkt!! Wiliam er i fengsel. Det ligner ikke JA og la en sånn story (flaskeknusinga) ligge uløst. Og William har bedt Mari selge bussen til Noora og co.

93
Noora

Hun er skoleflink og tar sikkert et par privatisteksamener, tror hu klarer det helt fint, jeg:)

94
Ikkje bra

Haha, har ikke stakkars Chris fått vite det før nå?!! Altfor dårlig. Men hun er chill og positiv som alltid <3

95
We are bout to go down

Vilde har meldt seg ut av gruppa...

96
Vilde

merker ikke at ellers aktive vilde ikke kommenterer her

97
I'm afraid that

someone of those Pepsi Max girls ais Yousef's former girlfriend. Akward...

98
Sur Vilde

Vilde skrev ikke et ord. Er nok litt sur for at hun ikke kommer til å få være bussjef...

99

Jeg hadde stemt på Sana som statsminister.

100
Faen vet jeg

Sana beskytter Vilde. PM-gjenget havde aldrig godtaget Vilde som bussjefsdama. De har kun respekt for badass-Sana. Den snak må Sana tage med Vilde NÅ.

101
Mette

Uff er litt redd jeg nå! Åssen går det med Vilde?

102
Lucy Luke

Tror det blir en herlig girl-power sesong igjen, back to the roots! Vilde blir PR-sjef, og vil skinne!

103
Faen vet jeg

Pæresjef? 😀

104
Greit

PepsimaxNoora - nu händer det saker XD

105

Etter at de skrev loser-van kommer vaner til å bli sett ned på... Skam har den makten

106
Thats my girl

Plz hoppas det blir en slowmo med 25 russetjejer och Sana i täten med Fifth Harmonys That's My Girl <3

107
Analyse!

Litt koblinger til Islam...,(og kristendommen og jødedommen)
Correct me if I'm wrong:)

Yousef i Islam hadde elleve brødre(altså de var TOLV søsken). Han kunne tyde drømmer. Han hadde en drøm med 11 PLANETER og SOLEN og månen som han så knele for ham(Vilde sin bok). Han fortalte det til faren sin. Faren skjønte at drømmen betydde at Yousef ville bli viktig, en som ville bli mektig og føre budskapet om Gud videre. Faren ba Yousef holde drømmen hemmelig(SECRET) for brødrene, da de var så sjalu på Yousef.
De var så misunnelig på Yousef og de ville drepe han, men han ble kastet i brønnen der han ble funnet av omreisende som solgte han til en rik mann som SLAVE.
Som slave ble Yousef bl.a god til hushold, kunne sikkert LAGE MAT:)
Han kom seg fort opp i systemet. Han var vakker og damene likte ham godt. Fruen i "huset" prøvde seg stadig på Yousef, men han motsto fristelsen. Faren kom fram i syn og advarte ham om å involvere seg, "God turned him away from his desire for evil by giving him a sign" ( Sana og moren?)Han klarte å styre sine lyster. Yousef var så pen at de andre damene skar seg på fruktknivene når Yousef gikk forbi dem (So hot).
Yousef ble etterhvert en svært mektig og viktig person, som faren hadde skjønt.
Litt drama her i midten om ikke å kjenne igjen broren, tyveri....men Yousef avslørte til slutt hvem han var for brødrene.
For å gjøre en lang kobling litt kortere. Yousef ble gjenforent med familien sin, drømmen han hadde som liten ble virkelig. Han så familien bøye seg for ham i kjærlighet og respekt.
Og...
"the king of Egypt converted to Islam at the hands of Joseph."( teaser sesong 4)

Her er det bare å tolke i vei...

108
Gjest

Takk for denne gjennomgangen.

109

Spennende tolkning !

110
Hm. ..

Dette et jo en bibelhistorie. Fra skrifter funnet lenge før Islam. Har Koranen lånt historien?

111

Eh, koranen er det ferdige sluttresultatet (når det gjelder religiøse skrifter). Det vil si at islam har hatt bibelen, toraen etc., men at koranen er det som er korrekt fordi Muhammad var den siste profeten.

112
Hustler in Hijab

Koranen og Bibelen har veldig mye felles historie.

113
Pepsimax-Noora

#necessaryevil

114
:thinking:

Pepsimax-Noora got nothing on Yakuza-Even

115
Julie

Hva jeg ikke helt skjønner er hvorfor ikke Pepsi-Max gjengen nå går til Mari for kreve bussen selv. Er de litt oppegående selv så skjønner de jo nå at Sana og gjengen ikke har noe penger likevel siden de nå måtte betale hele bussen. Normalt ville de jo spleiset på bussen om det virkelig var sånn at Sana hadde pengene hun sa hun hadde. Syns liksom det er så merkelig at de bare godtok å betale for hele bussen for å være med på bussen uten å stille noe spørsmål til det kravet. Virket alt for enkelt!

116
Tika

Tror Mari ikke syntes "Norske party-jenter" kommentaren gav uttrykk for "kule jenter" som hun ønsket at skulle føre bussen videre.

117
Hustler in Hijab

Nei, tror ikke hun digga det? Deilig.
Sana & co fikk jo til og med bussen billigere.

118
Lisa

Er det bare jeg som ikke får til å se noen av klippene?? Har fikset flash greiene, men funker fortsatt ikke..

119
Data-guru

Hei Lisa, har du restartet maskinen etter å ha oppdatert? Hvis ikke pleier det å lugge litt. 🙂

120
Karolinne

its their LAST year. forgive and forget, girls!
besides, who hasnt call someone a slut/bitch anyways?

121
2nd year

Not their last year.

122
Holme

Jeg er allerede lei av denne sesongen

123
Tror det er

vennskap og ikke kjærlighet som settes på prøve denne sesongen her jeg og det er jeg veldig klar for!! Og så handler det nok her veldig mye om misforståelser og dårlig kommunikasjon.. Bring it on. Siden Evak har vært det eneste kjærlighetsforholdet (foreløpig) som har gitt meg sommerfugler i magen, så håper jeg virkelig at de får sin happy ending. De betyr utrolig mye for utrolig mange. Eva og Jonas var søte sammen, men de trengte å vokse hver for seg. Noora og William ble en litt for typisk film kjærlighetshistorie som aldri klarte å fange meg, men for alle de som heia på dem så håper jeg vi får en slags avslutning. Vilde og Magnus...hmmm...vet ikke helt jeg, de er litt for like..og blir kanskje litt for mye sammen? Yousef og Sana er søte og har god kjemi, blir spennende å følge de ut sesongen ihvertfall. Uansett, vi ser disse ungdommene prøve og feile som alle andre og det er veldig realistisk og lærerikt. Og det viktigste budskapet av alt: Alt er LOVE❤

124
matilda

vilde har läst hela chatten men inte svarat alls... vad sker nu?? har på känn att det kommer bli väldig drama mellan "olafiaklinikken" nu! russetiden är väldigt viktig för vilde och nu kommer bara sana och bestämmer att hon ska bli busschef, vilket säker vilde drömt om att få vara. ojojoj, längtar till fredag med skräckblandad förtjusning över vad som kommer ske.

125
#teamMeg

Dette er sikkert ikke helt 'stuereint' demokrati fra Sana sin side, men av og til er jo livet sånn at man bare må handle der og da. Og det er et eller annet ved Sana som jeg digger. Kjenner bare at jeg håper at hun ikke får 'kjørt seg' i samme grad som Isak (og Even) gjorde, men det er vel et urealistisk håp .... Et eller annet sier meg at de gutta blir sentrale og viktige for henne, men vi får se .... i SKAM - universet kan jo alt skje .....!

126
"Betaler"

Tror Olafiaklinikken nu, at PM betaler? De lægger ud, og hver skal nu betale ca. 12.000 istedetfor 60.000, men det er da stadig penge?

127
Vilde please?

Can we all take a moment to consider Vilde's silence?

I mean, they're merging with the gang that once kicked her out (right?) and she won't even be the boss of the russ-bus that she struggled to form. I'd be kinda confused, to say the least.

128
Marie

Er jeg den eneste, som synes det er vildt mærkeligt, at Sana stadig ikke har spurgt Noora om, hvad der egentlig skete mellem hende og William i London? Noora har jo fortalt hende, at "det ikke er hele sandheden", at hun kom hjem, fordi William arbejdede for meget...