Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

514 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

første

2
Lolo

Dette var bare en liten forsmak på det som skjer fredag

3
Alko på fredagen...

jeg kommer definitivt til å trenge aklo på fredagen for å komme meg igjennom det bussmøte. OMG - dette er alvorlige greier - så dere blikket til Even ? Han er livredd for at Isak skal få greie på hva som har skjedd. Men jeg kunne ikke unngå å legge merke til blikket til Isak når han kom, han er misstenksom ass. Hvor lenge kan Even holde hva det nå enn er som har skjedd hemmelig for Isak?

4
First

First

5
Creapy

Nei, nei, nei, selvfølgelig er det ikke ok med alko... Vis litt hensyn da, det er jo hjemme hos henne.
Even... han har bruk for å åpne opp for fortiden sin til Isak, istedenfor det psyk greiene der, skremmende blikk ass...

6
Hustler in Hijab

Hvorfor er det så selvfølgelig egentlig? Mange som ikke drikker selv, men kan ha fester og sammenkomster hvor det drikkes alkohol. Hun er vel avholds på vegne av seg selv og ikke 24 andre russejenter? Sana burde egentlig regnet med at det kom til å i hvert fall komme opp som et spørsmål. 20 russejenter som ikke kjenner henne tar ikke så mye hensyn...

7

Jag är inte muslim, eller ens religiös överhuvudtaget, men mina föräldrar hade aldrig accepterat att minderåriga drack alkohol hemma hos oss. Det är mer en principgrej, att de inte köpte ut, och att minderåriga inte drack alkohol i vårt hus. Och jag respekterade mina föräldrar, och därmed gjorde mina vänner också det. Vet inte om det är nån kulturskillnad mellan Sverige och Norge, tror inte det, tycker det har mer med respekt att göra, man följer reglerna som gäller i den persons hus man är i.

8
Kait

Her house, her rules. Det inser även PepsiMax-tjejerna...de frågar ju. Dessutom är det bussmöte och inte fest de ska till.

9

Er jo snakk om folkeskikk . Du tar ikke med kjøtt hjem til en vegetarianer ?
Og du går ikke inn med sko i helligsted hvis reglene sier nei ?
Du sier ifra når noe inholder egg til hindu osv . Respekt er ordet vel ?

10
Folkeskikk

Det er en selvfølge i min verden, fordi man viser respekt overfor hverandres hjem med at forholde seg til reglene i det hjem man komme i.
Vi hadde noen venner som var mere kristne enn oss da vi vokste opp og det var avholdshjem. Derfor dro vi ikke alkohol med hjem til dem. Så det var ikke for å støte noen, det har bare alltid vært en selvfølge for meg at man forholder seg til de regler det er der man er...

11
Ikke ok...

Fordi alkohol er vanligvis forbudt i muslimske hjem... de må respektere det, bare Sana er ærlig

12

Even var først utrolig redd, deretter veldig letta. Er folk serr så dårlig til å lese ansiktrutrykk? Wow.

13
Still Creapy

Synes absolutt det var noe truende i måten han så på Sana på. Men håper du har rett og at jeg tar feil 🙂

14
Måka

Jeg følte også noe truende. Og noe veldig redd. Men det er vel fordi han var så direkte. Den Tromminga med fingrene er både sånn man gjør når man er stressa generelt og noe man gjør når man er stressa på noen. Og jeg tror vel han var stressa generelt her? At han spurte, men ikke la til det der avvepnende smilet som i "passe på meg" f.eks?

Jeg veit ikke. Jeg følte det samme som deg ialfal. Men det er mange forskjellige følelser som kan gjøre at man virker sånn.

15
Creepy

ikke creapy lol

16
Snakkes sammen senere....

Vi snakkes sammen senere sa Even til Sana på slutten der. Det kommer snart mer, Even kommer til å snakke med Sana igjen om dette. Og så dere det smilet som Even sendte til Sana når han spurte hvordan det går med gutta? Akkurat samme smilet han hadde til Isak når de sto i kantina med ostesmørbrødene. Han er dritredd. Antakelig for at dette som har skjedd skal komme ut og at han skal miste Isak. Dette var direkte vondt å se på.
Og se på blikket til Isak, han er så mistenksom. Nærmest drar Even videre. Han har tydeligvis spurt Even om dette med Mikael og ikke fått noe svar. Hvorfor er det så ille for Even å innrømme hvis han og Mikael har hatt en greie? Jeg mener de fleste har vel hatt en eller annen ex. Det må være noe mer - men hva er det? Og Sana som er så god venn med Isak, hvorfor hjelper hun Even å skjule dette? Hun hater jo at folk føkker over vennene sine. Og hun er ofte ubarmhjertig ærlig, bare se på det hun sa til Vilde om vinkveldene til mora. Så hvorfor dekker hun for Even nå slik at ikke Isak får vite hva som har skjedd??

17
jeg tror

Even prøvde å ta livet sitt på Bakka..

18
Bekymret Sana

Når de går er Sana så alvorlig i blikket og litt betenkt...

19
EVAK4EVER

Det er klart at Isak kommer til at vite det alt før eller senere, på et eller annet vis. Det er best om Even sig selv forteller alt til Isak. Håper Sana lykkes at få Even snakke med Isak. Det er hardt for å leve med en hemmelighet og det er ikke til det beste for forholdet.

20
Tin Can

Allltså neej jag hoppas verkligen INTE att det visar sig att Even har haft en romantisk/sexuell grej med/för någon av killarna. Det vore så typiskt? Och jättetråkigt.

21

Kanskje hun ønsker å beskytte Even også? Hun kjenner jo ham også og bryr seg jo tydelig om ham.. Og hun har jo bare virket støttende ift Isak/Even-forholdet så det som evt ligger der av "hemmeligheter" kan umulig være så ille at det er katastrofe liksom. Tror det er noe Even bare skammer seg over og som han ikke vil at Isak skal vite, kanskje ikke fordi han er redd for å miste ham men fordi skammen føles så stor. Isak må ikke misforstå dette nå og heller bare prøve å få Even til å snakke med ham. Kom igjen Even, det føles garantert bedre etterpå! Suss på naien til de begge 🙂

22

Fordi Sana aldri vil avsløre en annen persons hemmeligheter. Jeg tror det er noe mer som ligger bak det enn at Even og Mikael eventuelt har hatt en greie. Tenker at Even har vært manisk og gjort ting han skammer seg veldig over. Så klart burde han fortelle Isak hva som har skjedd men nå er det sånn at det du skammer deg over er ikke noe du vil snakke om.

23
Orda

Men uppriktighet och ärlighet är också viktigt för Sana.
I det här fallet vill hon skydda någon. Frågan är vem; Yousef kanske men det kan också vara Even, Isak, Mikael, Elias, mamma eller sig själv. Det är i varje fall så viktigt för henne att hon väljer att fortsätta hålla hemligt.
Å jag vill dem alla så väl.
Prata med varandra, ni kommer ut än starkare på andra sidan.
❤️

24

Kanskje hun også vil beskytte Even? ❤️

25
Hustler in Hijab

Hun føler vel kanskje mer at Even skåner Isak enn at han føkker over han, da. Eller at hun skåner Even mot å måtte vise Isak noe svært ydmykende han har opplevd...? Kanskje det som skjedde ikke var Evens feil i det hele tatt. Synes det er mer medlidenhet og sympati (kanskje litt skam?) i måten Sana snakker med Even på, enn bebreidelse eller annet negativt...

26
Jeg tror absolutt ikke at Even

føkker over Isak. Han er kjempeglad i Isak og han sendte jo melding til Isak at han elsker han. Du flytter ikke sammen med en du bare ønsker å føkke over. Even er oppriktig glad i Isak og ønsker kanskje å beskytte Isak mot sannheten. Det blir jo helt feil å beskytte han mot den, men Even er nok veldig redd for å miste Isak - og ser ikke dette nå. Husk hvor redd han var for å såre Isak.

27

Hun påpeker jo stadig at de er noen umodne drittunger

28
Smulan

Jag tänker att det kanske inte alls är Even som har gjort något, utan att det är killgänget som gjort något dumt mot Even, vilket i sin tur fick honom att "spåra ur" och orsaka hans flytt till Nissen? Kanske Yousef har skuldkänslor för det de gjorde mot honom, vilket i så fall skulle förklara att han såg så ledsen ut i sms-roulettevideon, medan alla andra inklusive Mikael mest såg roade ut när Even kom på tal?

29
Gråspurv

Eller hele gjengen har gjort noe, og Even er den eneste som har kvaler for det.

30
Til Smulan

Det tror jeg faktisk også kan ha skjedd. De har kanskje hatt en battle om et eller annet som har gått helt galt, slik at det utløste et manisk anfall hos Even. Kanskje det var det som utløste at Even ble dårlig/syk første gang? Og som igjen førte til at Even gjorde noe dumt som han ellers ikke ville ha gjort. Det må ha vært noe ille siden Isak ikke vet det ennå. Og Sana virker mer som hun har vondt av Even, og det er kanskje derfor hun velger å beskytte han. Samtidig så kjenner jo Sana åpenbart Even godt fra før, bare se på måten de hilser på hverandre i klippet "bånder" - så hun vet nok at Even er en snill og grei kar, ellers ville hun nok ikke ha introdusert han for Isak. Jeg tror faktisk at Sana er flau over det som skjedde med ballong gjengen og Even, og at hun er lei seg på Evens vegne og derfor velger å ikke si noe til Isak. Sana sier jo at broren og gjengen er barnslige og umodne, og det kan være pga det som har skjedd. Jeg tror faktisk at Yousef er veldig lei seg pga dette også. I YouTube videoen ser han helt knust ut når det med Even kommer opp. Og la dere merke til instaen til bror til Sana i går? Yousef ser bort, får en følelse på at han ikke ønsker å identifisere seg med alt den gjengen gjør. Mikael skjønner jeg meg ikke helt på. Jeg får ikke helt tak i reaksjonen hans..... han ser ut som han ikke bryr seg...

31
Du hater å henge med oss du!

På t-banen sier Yousef: Du hater å henge med oss du?! Kan det ha sammenheng med at de har driti seg ut på et eller annet tidspunkt i forhold til Even, og Sana har tatt avstand fra dem av den grunn?

32
Smulan

Japp, vi har samma uppfattning märker jag. 🙂 Jag tror allt kommer att lösa sig till slut, både för Even och killgänget och för Even och Isak, om det blir problem dem emellan på vägen. Jag litar på Julie.

33
Greien med Mikael og gutta

Greien er ikke at Even og Mikael har hatt en greie, men at han har vært en del av gjengen og kanskje hatt en greie for Mikael eller Yousef. De har røyka litt for mye greier, Even fikk en manisk periode der han skulle lære koranen utenatt for å imponere en av dem, men ble "redda" ut av det av Sonja.. bare en teori...

34
Detta är så weird

Hela det här klippet är så himla intressant.

För det första så är både Sana och Even helt out of character från hur vi är vana att se dem?
Even känns nästan hotfull i hur han pratar med Sana, han är orolig självklart, men grundkänslan ser ut att vara arg/rädd och han tittar på Sana som om han frågar "Har du svikit mig? Har du gått bakom min rygg?"

Jag hade antagligen inte uppfattat det som så hotfullt om inte Sana hade haft en sån reaktion. Hon är normalt sätt så tuff och oberörd, och nu ser hon plötsligt helt ställd ut, nervös och rädd?

Fler tankar- Sana som hatar när man "fökkar sina vänner", att hon har gått i månader och inte sagt till NÅGON (inte ens tjejerna) att hon känner Even sen innan, och vet vad som hänt med honom, även när Isak sen börjar dejta honom. Hon är en riktigt bra vän till Even på det sättet, men Isak då? Varför säger inte Sana till Even att bara prata med Isak, på samma sätt som hon körde tough love med Noora i säsong 2 angående William och att han är "kontrollerande"? Varför kör hon inte tough love med Even? Varför låter hon detta pågå medan Isak blir misstänksam och Even blir livrädd? Sana is all about honesty, så...??
Är detta bara för att göra Skam mer intressant ohc spännande, eller finns det en anledning?

Och Even!! Borde du inte lärt dig din läxa efter hotellscenen? Du höll undan från Isak att du är bipolär för att du var rädd att mista honom, och istället fick han veta allt från Sonja och allt gick åt helvete mellan er. Ska du verkligen göra om samma sak igen?

35
Vi snakkes sammen senere...

Sa Even til Sana på slutten der. Det kommer snart mer, Even kommer til å snakke med Sana igjen om dette. Og så dere det smilet som Even sendte til Sana når han spurte hvordan det går med gutta? Akkurat samme smilet han hadde til Isak når de sto i kantina med ostesmørbrødene. Han er dritredd. Antakelig for at dette som har skjedd skal komme ut og at han skal miste Isak. Dette var direkte vondt å se på.
Og se på blikket til Isak, han er så mistenksom. Nærmest drar Even videre. Han har tydeligvis spurt Even om dette med Mikael og ikke fått noe svar. Hvorfor er det så ille for Even å innrømme hvis han og Mikael har hatt en greie? Jeg mener de fleste har vel hatt en eller annen ex. Det må være noe mer - men hva er det? Og Sana som er så god venn med Isak, hvorfor hjelper hun Even å skjule dette? Hun hater jo at folk føkker over vennene sine. Og hun er ofte ubarmhjertig ærlig, bare se på det hun sa til Vilde om vinkveldene til mora. Så hvorfor dekker hun for Even nå slik at ikke Isak får vite hva som har skjedd?

36
Vi snakkes sammen senere....

Sa Even til Sana på slutten der. Det kommer snart mer, Even kommer til å snakke med Sana igjen om dette. Og så dere det smilet som Even sendte til Sana når han spurte hvordan det går med gutta? Akkurat samme smilet han hadde til Isak når de sto i kantina med ostesmørbrødene. Han er dritredd. Antakelig for at dette som har skjedd skal komme ut og at han skal miste Isak. Dette var direkte vondt å se på.
Og se på blikket til Isak, han er så mistenksom. Nærmest drar Even videre. Han har tydeligvis spurt Even om dette med Mikael og ikke fått noe svar. Hvorfor er det så ille for Even å innrømme hvis han og Mikael har hatt en greie? Jeg mener de fleste har vel hatt en eller annen ex. Det må være noe mer - men hva er det? Og Sana som er så god venn med Isak, hvorfor hjelper hun Even å skjule dette? Hun hater jo at folk føkker over vennene sine. Og hun er ofte ubarmhjertig ærlig, bare se på det hun sa til Vilde om vinkveldene til mora. Så hvorfor dekker hun for Even nå slik at ikke Isak får vite hva som har skjedd???

37
Smulan

Skrämmande blick? Jag ser ingen skrämmande blick. Jag ser bara djup oro.

38
Tension

Og jeg ser på Evens fyldige læber, som vi vist alle sukkede efter i sidste sæson. Og så ser jeg på Sanas fyldige læber og tænker, at de også må være gode at kysse! SKAM, hvad gør du ved mig!?! ??

39
Til Tension

Jeg skjønner ikke hvordan du kan tenke på dette nå når vi andre er på randen av nervøsitet? Har du ingen følelse for hva Even / Isak og Sana går igjennom....?

40

..herregud

41
Jeg skjønner ikke hvordan

du kan tenke på sånt nå når resten av oss er fra oss av nervøsitet

42

Tycker Evens blick är skrämmande jag.. Han frågar inte om de snackat om Mikael, han liksom anklagar henne och blir väldigt obehaglig..

43
Som vanlig drar det seg til

når vi kommer til tredje uke. Even har hengt med hele ballongguttegjengen! Hey - her blir det drama! Spooky å se Even så ukomfortabel igjen. Men søtt av ham å be Sana hilse til moren. Tydelig at Sana vet hva som har skjedd tidligere siden hun skjønner at han er engstelig for om hun har sagt noe om Mikael til Isak.

44
SHADYYY

?¿?¿

45
casandra hagen

First!!!!!!

46
Slutt med det der først/frist

Bruk kommentar feltet til noe nyttig! Vi er lei av det!!!

47
@Slutt med det der først/frist

Hvorfor skal kommentarfeltet være forbeholdt de som skriver noe nyttig?

Hvorfor skal du bestemme at det ikke er plass til de som synes det er stas å prøve å være først?

Trodde det skulle være rom for alle her jeg -når du sier vi, så snakker du ikke for meg.

48
casandra hagen

kult!!!

49

HVA SKJER LZM????? Får panik på den här grejen med Even

50
Hildring

Dette gjorde vondt langt nedi den lille hjerterota mi. Evens bekymring er til å ta og føle på, og vemodighetens hans over den gamle gjengen hans også. Jeg begynner å lure på hvordan samtalen mellom Isak og Even var da Even fikk vite at de hadde snakket om Mikael. Tror ikke akkurat den samtalen gjorde ting bedre for å si det sånn, selv om den kanskje ikke var så stor. Etter 3 sesonger blir jeg fortsatt imponert over skuespillet til alle sammen. Hver minste lille bevegelse gjør det tydelig hva de føler. Særlig Even og Isak her. Men dette klippet var så fælt, og særlig da Even skifta helt om da Isak kom bort til han og Sana. Og da han i tillegg lyver til han … Jeg skjønner at han ikke vil ødelegge mellom han og Isak, men synes han burde si noe for å berolige han i hvertfall. For nå virker forholdet deres veldig overfladisk og det er veldig veldig tydelig at Isak er usikker og forvirra noe som er velig forståelig. Alt er love og det kommer til å ende bra det vet jeg, men akkurat nå … jeg blir bare kvalm av alt dette.

51
Måka

Dette var noe av det såreste jeg har sett på lenge. Har jo venta på det. Har antatt (og duiskutert i det uendelige) om sana Vet eller Ikke. Og hun vet altså.

Jeg har tenkt mye på hvordan møtet mellom even og gamlegjengen hans blir. Jeg har frykte og gleda meg tli og vært spent på det øyeblikket hvor det gamle og det nye livet hans krasjer sammen.

Men jeg hadde ikke tenkt nok på dette. På sårheten og den lille kleinheta i avstanden mellom da og nå. Og hvordan det å ha sana som bindeledd mellom det gamle og det nye livet bare gjør det et lite hakk vanskeligere. Fordi det gjør at han liksom ikke får starta helt på nytt, fordi et minne om det gamle livet fortsatt går rundt i gangene på skolen og minner han om det som var.

Jeg har ikke ord for dette. Måten han liksom famler litt etter orda, vemodet når han spørr åssen det går med Elias om dagen. Og hils mora di - for han vet han ikke kommer til å treffe henne igjen. Alt han har mista. Eller sagt fra seg. Det bare er vondt og gjenkjennelig, og jeg håper, siden dette er et bakgrunnsplott at det ikke gjør for vondt når det løses.

52

Måka! Du setter så fint ord på akkurat det jeg følte også. Sårheten i dette, vemodet, var det som slo meg sterkest. Der er også frykt, bekymring, uro for hva som skjer når Isak finner ut. Men først og fremst føler jeg på sorgen til Even over det som har skjedd og det han mistet.

Jeg har jo virkelig trodd veldig sterkt på at Sana og Even kjente hverandre fra før, har også vært sikker på at Sana var den som sørget for at Even fikk truffet Isak på kosegruppa. Men jeg har virkelig ikke innsett konsekvensene av dette for Even. Å gå sånn og holde på den hemmeligheten rundt Sana som han sikkert har møtt ofte, å holde maska, være redd for å bli avslørt. Og samtidig å stadig bli minnet på det gamle livet, hver gang han ser Sana. SÅ mye han har ofret. Alt dette for å få Isak? For å holde på han? Fordi han er redd for at Isak ikke vil ha noe å gjøre med han viss han får vite? Akkurat som han var redd for å fortelle om diagnosen sin fordi han var redd for å miste Isak.

Det gjør virkelig så vondt å se. Følelsen fra i høst er tilbake med full kraft. Jeg kjenner det i hele meg. Dette kommer til å bli en heftig vår. Jeg håper bare som du at det ikke blir fullt så heftig, at det tross alt er godt det er Sanas sesong. Håper...

53
....

Men hvordan visste Sana at hun skulle introdusere Even og Isak for hverandre?
Såvidt vi veit var det jo bare Noora og Eva som hadde mistanke om Isak var homofil?

54
Måka

Enig, O. Og etter å ha sett på dette klippet ganske mange ganger, tror jeg dette er første gangen de faktisk snakker om fortida sammen. Etter at de har avklart hele snakke om mikael-greia, så liksom blir han stille, lukker øya et øyeblikk, og det er som om han tenker "føkk it" og så spørr han åssen det går med gutta. Kanskje de har gått rundt og liksom... spilt at de er i dette livet her, det som er akkurat nå, og latt som om det forrige livet som de begge var med i ikke eksisterte. Respektfullt av sana - lar han få lov til å definere seg selv på nytt. Men så sjukt slitsomt for even.

55
MarHi

Og på et blunk husket jeg, nei ikke husket, FØLTE - gjennom HHs helt fantastiske, subtile, spill - hvorfor Sesong 3 var så altoppslukende. Han har en helt utrolig kvalitet. Det var godt og vondt å bli påminnet om det. Og en god grunn (som om det trengs...) til å se sesong 3 ennå en gang, med visshet om at de to kjente hverandre hele veien. Sana er også veldig fin i dette klippet. Tror hun har et stort hjerte for Even - og har vondt av ham.

56
Henrik Holm

er etter min mening den aller beste skuespilleren i Skam. De mest intense og talende øyne jeg har sett. Blikket brenner seg inn i den han ser på og kommer " gjennom" skjermen. Han er definisjonen på det vi kaller karisma. Håndplukkingen av skuespillere i Skam har vært en genistrek i tillegg til manuset. Julie Andem- du har ikke annet valg enn å fortsett å bidra med hva det skal være i TV - og filmverdenen.

57
SKAMalyse

2 worlds colliding?
SANA må balansere hjemme og ute
EVA må balansere sitt nye seg og pm-gjengen
EVEN må balansere sitt nye liv med ny kjærlighet med tidligere venner/hendelser

58
EVENOGISAKFOREVER

Måka! Jeg har savnet deg!

59
Måka

Yo, Evenogisakforever... jeg har jo ikke gått noe sted. Bare er litt trig i avtrekkern om dagen, og poster skit som blir godkjent tre sek før neste klippet kommer.

60
SANAFORPREZ

Oh fuck! Det var det jeg visste!! De kjente hverandre fra før!!!!!! Herre Gud, jeg har hjerteklapp.

61
Tore

Dette skjønte jeg ingenting av.. Hva er greia med han der Mikael? Hva gar jeg gått glipp av?

62
Se på de andre sesongene

er mitt råd

63

NU HÄNDER DET. HERREGUD. Alltså Evens ansikte i det här klippet, vilket stone face när han pratade med Sana om huruvida hon avslöjat något till Isak?? Han såg riktigt obehaglig ut, arg och rädd? Vad kan vara så sjukt viktigt för honom att dölja? Ahhh suspence!

Och att vi sen fick veta att han faktiskt varit nära Sanas familj, hennes mamma? Alltså huuur kan detta ha legat i bakgrunden hela säsong 3 och aldrig kommit upp?? De har ju varit på fester tillsammans flera gånger. Dear god.

Hjärtat och magen gör ont nu

64
neida

Bare såret og bange, dernæst vemodig. Han prøver med øjnene at fortælle hende at hun ikke skal bruge den magt hun har og sladre om ham. Han er helt gennemsigtigt sårbar. Piv!

65
Even og Sana

Der kom det jeg har venta på. Even kjenner Sana fra før. Men hva er det han skjuler for Isak? Hva er det som er så alvorlig at ikke Isak kan få greie på det. Sana føkker ikke over vennene sine, og hun er veldig god venn med Isak - så hva er det som skjer her??? Denne kjente jeg gjorde vondt...

66

Håper Sana setter ned foten og gir grei beskjed at enten er det alkofri hos Sana eller så får noen andre hoste bussmøte!
Never disrespect you're parents like that! 🙂

67
Hustler in Hijab

Vet ikke jeg as... Ville Elias gjort det samme?
Det er noe ubalansert mellom mora til Sana og henne, mora vet jo tydeligvis ikke hvor fremmed Sana føler seg ute blant jevnaldrende. Noen ganger må litt shit go down før man kan møte hverandre på en mer åpen måte.
Gleder meg til dette med forskjeller mellom Sana og broren kommer opp for alvor. Også for Elias' skyld, han virker det som ingen tar på alvor.

68
Anonym

SERR NOEN ANDRE SOM REAGERTE PÅ AT EVEN KJENNER MOREN TIL SANA?

69
1881

Nei. Fordi vi har egentlig visst at Hei Briskeby gjengjen kjente Even.

70
Maja

Hva er rart med det? De snakker jo om broren hennes. Det er da helt vanlig å kjenne venners foreldre.

71

Oh my f... god, hva skjer???!! Prat sammen, pliis! Og værsåsnill, ikke splitt dem ?❤️❤️

72
Sana

OMGomgomg villt

73
Frustrert...

HVA MENER EVEN MED HILS MOREN DIN?!?!?!?!

74
Hustler in Hijab

Hvorfor skulle det være noe å reagere på? Hun skrev jo også til Sana at hun kunne lage mat til venninnene hennes kom på besøk. Even har nok vært der hjemme sammen med gjengen og lagd youtubevideoer osv og blitt fòra av mora til Sana.

75
Maja

Han mener vel det han sier - dvs ber henne hilse til moren. Det kommer jo frem at han kjenner broren, så da er det vel naturlig at han har møtt moren, og naturlig å hilse

76
pokelok

Han kjenner henne fra før og har vert hos henne. når han sa hils moren din snakkte han om en matrett moren lager

77
Til dere som ikke skjønner sammenhengen

Med Even / Sana / Mikael / Isak .... dere må se på sesong 3 først.

78
Ikke bare se sesong 3

Men også lese alle meldingene til ses 3 for å skjønne dette.. men bloggen med videoen som Mikael har lagd er fjernet. Den ble fjernet noen dager etter at Isak sendte linken til Even... har Even bedt Mikael om å fjerne den? I think so..

79
Venner

Han har vært mange ganger hos Sana og Elias og kjenner også mammaen godt. Han var veldig god venn til Elias, Mikael etc. tidligere.

80
kul1

krise!!!!
hva er det even har gjort?

81
Pete

Hvorfor lurer alle på hva Even har gjort? Kanskje det er Mikael, Elias og co som har gjort noe? Kanskje Even ble fryst ut fordi han forelsket seg i Mikael? Eller kanskje han hadde et manisk anfall som fikk de andre til å ta avstand? Både Yousef og Even ser hvertfall lei seg ut når de snakker om gamledager... Og Sana hadde vel ikke holdt kjeft til Isak hvis det var noe hun mente var avgjørende for at han er sammen med Even?

82
SANAFORPREZ

Men herre Gud Even, hva er så ille at du ikke kan fortelle det til Isak? Han har tross alt sett deg gå naken til McDonald's. Har dette noe med at "jeg vil bare såre deg" og gjøre?

83
Jämtkalle

De måste ha en riktigt dålig relation Evak, inte berättat om sig själva på nästan sex månader om nåt som betyder så mycket! Gå till en terapeut och lär er "snakke sammen"innan allt tar slut! Eva och Jonas gjorde slut men var bättre på att prata med varandra,liksom Noorhelm när det begav sig.
Bo ihop utan att veta om varandras bakgrund!!Efter ett halvår.Men de är duktiga skådisar!

84

Æh, det vet vi jo ikke da. De kan jo ha fortalt en hel del til hverandre. Men noen ting kan føles så skamfulle at det er vanskelig å fortelle det, til og med til sin nærmeste. Og da tar det tid.

85
Hallo, de er

tenåringer liksom.. jeg snakket IKKE godt med kjæresten på videregående ass

86
lolo

OHMYGOD OHMYGOD YESSS ItS HAPPENIN
I cant breathe

87
Sola

Dette føltes som vendepunktet ass........

88
Nenada

Så Even skjenner Sana såpass godt fra før, såpass så at han har vært hjemme hos Sana og at Sana virker upåvirket over pratet om moren? Har vi fått noe hint om det fra før eller er det ny informasjon?

89
Dette har vi

fått hint til før. Sjekk klippet "Nå" i 3. Sesong

91

...men da har iallefall Isak nevnt dette for Even i allefall, siden ham tok det opp? Er det litt tension der, eller???? Herregud så nervøs jeg blir, men skal gå bra! Ikke sant...? ❤️

92
Gretten, gammel gubbe

Og der kom bekreftelsen på at Sana og Even kjente hverandre fra før - ganske godt også. Begynner virkelig å lure på hva som skjedde på Elvebakken - hva kan være så ille at de ikke ønsker at Isak får høre noe om det, mht. alt som skjedde i høst?

Og så var det jentegjengen som slo over fra Pepsi Max til alkohol, da. Nesten så jeg forventer et tekstsvar fra Sana om at det kun vil gå i sukkerfri brus på fredag. :-p

93
Jag tror att

eftersom att Even är en så charmig och konstant glad människa, så glömmer folk ibland hur otroligt osäker han är, och att han inte har samma bild av sig själv som vi eller de runt honom har. Det här är samma kille som bara för några månader sedan var livrädd för att Isak skulle få reda på att han är bipolär, som inte vågade försöka med Isak för han var rädd att han skulle förstöra mellan dem, som skickade ett avskeds-sms till Isak och tänkte TA SITT LIV (detta pratar vi inte tillräckligt om), för att han kände att han förstör allt och att alla därför lämnar honom.

Det som hände mellan Even och Isak efter Evens mani i december, och allt som hänt på Bakka där han miste sina allra bästa vänner.. Han måste vara livrädd att mista Isak ännu en gång, att mista Jonas, Magnus, Madhi som nu blivit hans nya vänner. Han gör allt för att inte fucka upp någonting ännu en gång, och är så rädd att han gör om samma misstag igen; han håller undan Isak från sanningen för han tror att den riktiga Even inte får behålla någon. Han tror att han måste gömma sin bipoläritet, gömma sina episoder, gömma sina känslor.. Han tror att han inte kan släppa in någon på riktigt för det bara går skit.

Jag tycker att det ska bli så intressant att se en utveckling av Evens karaktär utöver som Isaks kärlek. En egen person, som inte bara antingen ler som om allt är underbart, eller är sin diagnos. Jag hoppas att när allt är ute, och Isak vet allt om Even, att Even kan börja läka på riktigt med Isak, och känna att det finns någon som känner honom helt och hållet men inte tycker att han är en börda- utan istället inte vill leva utan honom, som förgyller istället för förstör. Är sjukt spänd på den här säsongen! Jag är själv någon som varit deprimerad hela mitt liv, har självmordstankar till och från, och att se någon med en psykisk sjukdom få ha ett bra förhållande med någon som inte dömer betyder mycket.

94
Ellin

Tak fordi du satte ord på det, som jeg så gerne ville formulere, men ikke kunne formulere så flot. <3

95
Tack!

Det är det som är det fina med Skam; de gör ingenting särskilt uppenbart eller talar med oss som tittar som om vi är dumma- de ger inga enkla förklaringar. Allt är väldigt komplext och tolkande vilket är varför allt känns så realistiskt, och leder till så intressanta diskussioner i kommentarerna <3

Jag måste bara tillägga, att när man ser det från Evens sida nu när man ser hur rädd han är, att någonting väldigt jobbigt måste hänt på Bakka på grund av att han var bipolär.. Det är då man förstår honom mer i säsong 3. Jag minns hur irriterad jag var över att han inte gav Isak en chans och bara berättade att han var bipolär, men ju mer jag ser av Even i säsong 4 desto mer förstår jag. Den där kommentaren av Isak, att han inte "behöver psykiskt sjuka människor" måste ha gjort så otroligt ont att höra efter att ha förlorat sina allra bästa vänner där något gick så fel. Det ger mig mer respekt för Even, att han tog sig igenom det som hände på Bakka, och sen ändå valde att försöka med Isak igen efter avsnitt 7- han dök rakt in i det igen trots allt som hänt, trots Isaks kommentar. När det sen gick snett efter hans maniska episod på hotellrummet så kan man förstå att Even fick djupa självmordstankar- det handlade inte bara om Isak utan om så mycket osäkerhet och smärta, att han får vara lycklig en liten stund men sen går allt fel igen..

Åhh Even <3 T_T

96
Mikael

Husker dere at Even lærte seg koranen utenat i en av hans maniske episoder? Kanskje han ble hekta på Mikael?

97
Skamfrelst

Tenker om det kan være at det var de som skreiv at d galne på revy-wallen på Bakka. Kanskje det var face-rape på Even sin profil. Og så utløste det videre en manisk-depresiv periode for Even? Og at det er derfor han heller ikke har profil lengre...?
De var tydeligvis venner hele gjengen og kanskje det er derfor Yousef blir så lei seg. Pga alt som skjedde med Even etter denne dårlige spøken.
Min teori ?

98
Spurven

Nå har jeg tenkt altfor lenge på dette, og kommet fram til at foreløpig er selvmordsforsøk teorien som gir mest mening. Sana vil ikke snakke om det fordi det er stort tabu i de fleste religioner. Even vil ikke snakke om det fordi Isak vil se annerledes på ham da, og også bli unødvendig bekymra. Kanskje var det Mikael som oppdaget det, derfor han blir nevnt spesielt. Ballonggjengen kan ha slutta å snakke med Even etterpå på grunn av skyldfølelse, de vet ikke hva de skal si, redd for å gjøre noe feil, osv. Ting ble ikke som før, rett og slett. Ville også være en elegant måte å håndtere selvmordstematikk med minimal smitte-effekt.

99
Tussi

Ja jeg tror at Even først ble manisk, at det var første gangen så ikke han selv eller noen rundt han skjønte hva som foregikk....
Og ballonggutta gjorde narr av han, eksponerte han eller gjorde noe annet drøyt med han når han var manisk.

Og han gjorde nok selv uansett mye crazy og drøyt når han var manisk.
Og så traff depresjonen han med rå kraft og blåste han overende.

Og så var det bare Even og tankene hans, og man kan ikke unnslippe tankene sine...
DEN ENESTE MÅTEN ER Å DØ.

Og så selvmordsforsøket.

Kanskje Mikael fant han, og at hele gjengen freak'a ut og støtte han fra seg.
Så ble Even helt alene med alle tankene sine.... :,( og klarte ikke gå på skolen.... SNUFS. Åh Even <3

100
Måka

Har tenkt på akkurat det samme, og det gir virkelig mening. Tenkte først at det ikke kunne stemme - fordi hvorfor skulle da Adam og Mutasim være så sjukt sensasjonsivrige i den briskebyvideoen - men det er jo ikke gitt at de kjenner hele historia. Og hvorfor skulle Elias rope "flammeemoji". Det må være fordi bare noen få av dem vet om det. Kanskje bare Mikael og Yousef. Er ikke engang sikkert at sana vet det - for nå tror vi jo hun vet alt, fordi hun kjenner ham fra før. Men det er jo ikke sikkert at hun har all informasjonen.

Har tenkt så mye på hva det kunne være, og hvorfor det er så viktig å holde det unna Isak. For det er jo ikke osm om ikke isak vet, og har erfart at han kan gjøre.. andre ting enn vanligvis når han har episoder. Men selvmordsforsøk er en sånn ting. Som bare vil ta med en helt ny grad av alvor inn i forholdet deres. Og kanskje forandre hvordan isak ser på ham. Og kanskje even også er redd for at isak vil kjenne ansvaret på en helt annen måte enn han har gjort til nå. Mye ansvrsfølelse gjør jo noe med en relasjon som skal være likeverdig.

Men selvmordsforsøk er jo nettopp en sånn ting. Så om han har vært

101
C.N.

Kan flammeemojien bety "you're burned"? som i "når du har trekt Mikael er du burned uansett".
Å sende prank-mld til Even vil vere den jævlegaste drittsekkoppførselse han kan finne på (BURNED), mens å ikkje sende prank-mld betyr at ha taper utfordringa innad i gruppa (burned)

102
thingamajig

Tror dere at kanskje Even ble manisk og prøvde å drepe seg for å gjøre kjærlighetshistorien mellom ham og Mikael episk? Shit, det gir mening da... både at Even ikke vil at Isak får vite om dette og at Sana er enig med det.

103
Spurven

Tenk at selveste Måka har svart på kommentaren min *starstruck*. #teamBird

Synes teorien underbygges av at det ikke er noe sinne eller bitterhet hos noen i dette klippet. Bare vemod og savn og sårhet. Hadde enten Elias(m fl.) eller Even gjort noe skikkelig fælt mot den andre burde det ikke vært så lett stemning når de snakker om hva Elias driver med for tiden.

Noe har nok skjedd i forkant av et evt selvmordsforsøk, og det kan godt være briskebyballongene er involvert (derav skyldfølelse), men hadde det vært skikkelig offentlig utdritning eller alvorlig kriminalitet tror jeg ikke det hadde vært «hvordan går det med gutta, da?». Tror heller at Even fikk en litt overdådig ide (som krevde store mengder dopapir?) som gutta i et svakt øyeblikk ble med på, men angret i ettertid og ga Even skylda.

104
Spurven

Eller tenk om grunnen til at gutta og Even ikke snakker sammen mer er på grunn av en sånn teit busskrangel som jentene holder på med nå? Både Even og Mikael ville være bussjef, eller noe. Og alle vi bare går rundt og TROR det har med sykdom eller legning å gjøre. Det hadde vært en veldig SKAMsk vri. Holder fortsatt litt på at selvmordsforsøk er det de ikke kan si til Isak, busskrangel tror jeg han hadde tålt å få høre om.

105
Ellin

Jeg tror ikke, at det var facerape. Tror, at Even fik en manisk episode og selv skrev en masse på revy-wallen. Han havde lært koranen udenad på arabisk i sin sygdomsfase sidste år, som Sonja fortalte Isak, inden han fik et "meltdown" og for alvor crashede. Det var nok først dér, at Ballon-gjengen opdagede, at han var psykisk syg.
Vi ved, hvor bange Even var for at fortælle om sin sygdom til Isak, og han er sikkert stadig bange for at skræmme Isak væk, hvis det bliver for meget for ham. Men jeg tror ikke, at Ballon-gjengen har reddet ham fra selvmordsforsøg.. Tror snarere, at de blev skræmte af Evens adfærd og tænkte (ligesom Isaks første tanke): Mit liv er bedre uden psykisk syge mennesker omkring mig.
Der er jo mange fordomme knyttet til psykisk sygdom i vores samfund, og mange tager desværre stadig stor afstand til psykisk syge, fordi de er bange for, at de er helt utilregnelige. Som kommentarfeltet viste i sidste sæson, mente flere fx, at Isak skulle finde en anden og "bedre" kæreste = en som ikke var psykisk syg. Nogle skrev endda, at Even var helt "koko", "sindssyg" og "psykopat"(!)
Måske henviser 'flammeemoji' til, at Even var "on fire", helt ude i hampen og gik amok? Jeg gætter på, at Even og Ballon-gjengen ikke har snakket sammen siden. Even flyttede skole og forsøgte at starte på en frisk. Men fortiden indhenter ham og rammer snart. Som traileren indikerer, får Even et slag i ansigtet. Måske bogstavelig talt?

106
Mira

I hvilken episode er det man får vite at Even skriver på revy-wallen?

107
C.N.

Skjekk chat med Vilde i ses.3: 8/12-16

108
Ellin

@Måka. Det er ikke med i nogen episode. Det er en chat mellem Isak og Vilde den 8/12. 🙂

109
Ellin

@Mira. Jeg har åbenbart Måka på hjernen, beklager! 😀

110
Makes sense

Sadly that makes sense. It explain why Yousef seems so sad in the youtube-video, and why Mikael who might have talking to Even later and thus know he is OK seems less sad but definetely protective.
If whatever happened at Bakka was Even's first major episode, the his friends might have been clueless about what was really going on, and thus reacted in a way that added to Even's hurt and shame and pushing him to try to kill himself. I am thinking that Even might have had a crush on either Mikael or Yousef, fuelled by all the thouching those boys do. From what I understand, that might be purely a sign of friendship among boys from an arab background, but very easily misunderstood from a Norwgian cultural point of view.

That also explain why Even is not telling Isak, he doesn't want him to worry. Of course, if you don't want people to worry, not telling is a descision that rarely works the way you intend.

111
Hildring

What dette er kanskje en helt random tanke, men det slo meg nettopp at hvis Even og Sana kjente hverandre da Even starta på Nissen, kan det jo hende at han hadde snakket med henne om Isak, ikke sånn "yo han der er søt hvilken revygruppe er han på?" men vettafaen snakket med henne slik at han havnet på samme revygruppe som Isak med Sanas hjelp?

112
Hildring

Slo meg nå at det er helt opplagt. tilgi min unge hjerne 🙂

113
Egen erfaring

Først plaget det meg at Even ikke snakker med Isak om fortiden sin, men nå har jeg fått en slags forståelse for det. Av egen erfaring vet jeg hvor lett det er å holde psykiske lidelser for seg selv. Jeg sliter med angst, og selv om jeg vanligvis er åpen om alt, snakker jeg veldig lite om dette- verken til kjæresten min gjennom flere år, familie eller venner. Det er kun til helsepersonell at jeg forteller detaljert om angsten. Og for meg er det helt greit at det er sånn. At jeg ikke snakker noe særlig om det til kjæresten, annet enn at jeg kan fortelle at jeg er i en dårlig periode, har ingen ting å gjøre med forholdet vårt. Kanskje føler Even det også sånn, i tillegg til at han føler skam over noe som skjedde på Elvebakken. Jeg er veldig spent på hva det er...

Jeg tror også at Isak har forståelse for at Even synes det er veldig vanskelig å snakke om fortiden sin. Men han blir nok med god grunn såret over at Even og Sana har kjent hverandre lenge uten å si noe. Løgn er noe annet enn å ikke ville snakke om ting. Sannsynligvis er det mye verre for Isak å finne ut dette enn å vite sannheten bak Evens fortid. Men uansett hva som skjer, er jeg sikker på at Isak blir ved hans side. Jeg så nylig sesong 3 om igjen, og Isaks handlinger i "O helga natt" og i siste episoden gjør at jeg tviler veldig på at han gir opp Even så lett. Han fremstår så sterk og trygg i møtet med Evens lidelse i de siste episodene. Det er ganske flott å se.

114
SofaSofia

Siste episoden i sesong 3 - på kjøkkenet. Tonefallet og ansiktsuttrykket til Sana når Isak spør om de kjenner hverandre, og hun svarer "kosegruppa". Hvordan hun allerede der forteller Even at hun skjønner at hun ikke skal røpe noe annet...

115
Kris

Herregud mann, fikk helt ståpels.. nå skal hele sesong 3 ses om igjen i lys av at Sana og Even kjenner hverandre så godt. Han har hengt ut hjemme hos dem, spist morens mat, vært tett på hele familien. Også holder Sana et helt straight face når han dukker opp på det kosemøtet og hilser på sjefsjentene. Du godeste. Tror vi Iman og Henrik allerede der var instruert i, at de kjenner hverandre men skal late som om, de ikke gjør?
Fantastisk spennende klipp!!?

116
Mari

Jag vill se om alla säsonger nu... undrar om det är mer förutom säsong 3 som det händer liknande saker i.

117
Ja det tror jeg

Julie hadde nok en plan allerede der. Så du ikke når de hilste på hverandre? Even ga Sana en klem første gang de hilste.... I Norge klemmer vi ikke noen første gang vi treffes (jeg gjør det ihvertfall aldri) så dette har vært planlagt mener jeg.

118
Sonja....

Vi fikk jo nå svar på at Even og Sana kjenner hverandre godt. Men hva med Sonja, hun ser jo ikke ut som hun kjenner noen på festen hos Isak i klippet "Bånder" Later hun som hun ikke kjenner Sana fra før? Synes det høres rart ut om ikke Sonja også kjenner Sana siden Even har hengt sammen med broren hennes...?

119
C.N.

Sjølv om Sana kjenner Even p.g.a. at han har vore på besøk treng ikkje Sonja å vete kven ho er. Sonja kan kjenne Elias utan å kople at ho er lillesøstra til Elias...
Tenåringsgutter har ikkje kjæresten med seg på guttekveld hos ein kompis

120
Russegirls

Den scenen på kjøkkenet reagerte jeg litt på husker jeg. Synes hun var litt rar når hun hilste på Even. Hvis dere også ser klippet Bånder så kysset Even Sana på kinnet.... det ser kanskje ikke Isak da all hans oppmerksomhet er rettet på Even.... Sana beskytter Even.... det er helt klart ❤️

121
Ellin

Ja, tror, at Julie Andem har udtænkt dette allerede i forbindelse med sæson 3. Første klip i sæson 3 bliver Yousef nævnt (vi ved ikke, om det er den sammme, men måske). Senere i 'Bånder' hilser Even venskabeligt på Sana med et klem, hvilket afslører, at de kender hinanden. I sidste klip i sæson 3 spørger Isak, om de kender hinanden, og Sana svarer hurtigt og kort: Kosegruppa. Så jeg er overbevist om, at Julie Andem har grublet over denne connection længe. SKAM slutter aldri å imponere! ??

122

Er ikke helt sikker.. I Bånder kysser han vel Vilde også? Synes Kosegruppeklippet er det eneste der det kan virke som de kjenner hverandre fra før pga måten Sana ser på ham på... Uansett, nå skal de uansett ha kjent hverandre og eg er sinnsykt spent på hva som skjer... 🙂

123
Russegirls

Dette er jo ikke bra. Jeg forstår ikke helt hvordan hun klarer å late som om hun ikke kjenner Even slik hun har gjort hele veien. De bor i samme by og hun er søsteren til en av kompisene som Even har hengt masse med... Dettekan ikke være pent! Spent på hva Even holder skjult og fikk skikkelig vondt av Isak. Sana; du er litt ute og sykler nå....

124

Jeg tror det er hovedsakelig Even som ikke ønsker at Isak skal vite om det mens Sana er typen som ikke vil baksnakke om andre eller fortelle om deres hemmeligheter.

125
Jeeez

Bam...! Slam! Og der var den creepy følelsen tilbake...
Sommerfuglene i magen er erstattet av blytunge steiner. Drama is coming, det er sikkert.
Men hvor ille kan dette Sana ikke har snakket om, være? Jeg mener, "ting" har ofte en tendens til å bli av større betydning inni hodene våres, eventuell skam forstørres og man forhåndstolker ofte andres reaksjoner feil. Ille behøver ikke nødvendigvis bety ILLE, right? Mange av oss er alt for flinke til å føkke med våres egne tanker. Ser for oss reaksjoner som i de fleste tilfeller mest sannsynlig ikke vil komme. Og før vi vet ordet av det, har lite blitt stort, og fallhøyden mer katastrofal, og vi ender opp med å kvie oss for å fortelle. Kanskje av skam, redsel for å miste noen, eller av fare for å bli misforstått -eller kanskje vi bare frykter å kjenne oss "naken" og sårbar. Jeg håper virkelig Even finner styrke til å selv fortelle om Mikael og alt det der selv. Jeg håper han tør å være seg selv fullt ut, og at han stoler på Isak sin støtte og kjærlighet -uansett hva, og hvor stort eller lite, dette "vi ikke snakket om", kan være. Men jeg frykter misforståelser med stor stor M!!!

126
Tussi

Jeg tror Even prøvde å ta livet sitt da han gikk på Bakka... Og kanskje Mikael fant han.

Og jeg tror Even er redd for at Isak skal få vite det fordi han er redd for at Isak virkelig skal bli skremt og rygge unna. Eller redd for at Isak skal gå rundt å være bekymra, kanskje lure på hvordan fremtiden blir.. Og at Even skammer seg....................................

127
Rina

Så sant - og flott sagt! 🙂

128
Even

Even er ikke slem. Han er helt sikkert redd for å miste Isak pga det som har skjedd. Men, jeg tror nok at han forteller til Isak etterhvert. Husk hvor lenge Isak og Noora gikk og grublet før de snakket med noen om det de var redd for. Så det kommer, han vil snakke med Isak etterhvert det er jeg helt sikker på.

129
Kjære Julie❤️

Du er bare helt guru?. Pass godt på gutta våre nå, for vi elsker dem. Og pass godt på Henrik og Tarjei. Det er ingen som slår dem. For noen skuespillere - de blåser oss rett overrenne. De er helt geniale. Bare en liten endring i ansiktsuttrykket og vi forstår hva de mener. Jeg har ikke ord. Takk?❤️❤️❤️

130

Kjære Julie! Jeg støtter alt i dette brevet til deg, og slenger på et lite PS. I klippet synes jeg det ser ut som Isak tar hånda til Even når de skal gå. Det har skjedd før, at de holder hender utenfor kamera. Vær så snill! Kan vi få se dem holde hender? Hels på skoleplassen. I en verden der mennesker blir drept, torturert og forfulgt for å kysse eller holde hender med en av samme kjønn, og der mennesker, til og med i Europa, til og med i Norge, føler seg ukomfortable med å holde hender med sin kjæreste av samme kjønn, så trenger vi, verden trenger, å se Isak og Even holde hverandre i hendene, den naturligste ting i verden, uten skam. Det er faktisk en av drømmene mine. Julie, vær så snill! ❤

131
Enig

Henrik Holm er bare helt fantastisk. Så mye blir sagt kun gjennom ansiktsuttrykkene hans uten at han overspiller. Bare se hvordan han skifter fra å være så nervøs over at Isak og Sana har snakket, til å bli nostalgisk og trist når han spør om guttene, til å overkompensere med kjærlighet når Isak kommer, akkurat som han gjorde i trappa på skolen da Sonja ringte Isak i 3x08. Og Isak reagerer også denne gangen på Evens overentusiasme. Tarjei fortjener all skryt han får, men det gjør sannelig Henrik og!

132
Word!

Og så har han et sånt varmt lite smil, som bare varer to sekunder eller noe..
før han spør om hvordan det går med Elias.. Det er litt det samme varme smilet han har rett etter Isak sier "Sonja" i nesten-kysse-scenen.

Åh du Even, du Even... så tallentfull, og det søte, varme lille smilet 😀

133

...og så er det fint at de i alle dette som jeg ikke skjønner bæret av, at de holder på hverandre fra de treffes til de forsvinner ut av bildet igjen...

134
Henrik er nominert i Gullruten

Nå kan de som ønsker gå inn på Gullruten
stemme på Henrik til publikumsprisen.

135
Gullruten publikumsprisen - Henrik er nominert

Nå kan de som ønsker gå inn på Gullruten og stemme på Henrik til publikumsprisen??.

136

Så godt og så vondt å få bekreftet det vi har trodd siden i høst, at Even og Sana kjente hverandre fra før. Dette har jeg jo ventet på! Men nå... er jeg klar???

137

skjedde det noe i sesong 3 som gjorde at man fattet mistanke angående even og sana? i så fall har det gått rett over hodet på meg. trodde bare deres connection var at begge to kjente til mikael (?).

138

Masse! Blikket til Sana i Kosegruppa-klippet. Even som kysset henne på kinnet og blikket hennes i Bånder-klippet. Måten de ser på hverandre i NÅ, og Isak som sier, dere kjenner hverandre dere og de svarer, på en litt rar måte, Kosegruppa. Og hvordan visste Even at han kunne treffe Isak på Kosegruppa? Sana! (Har iallfall jeg tenkt siden da)

139

Og Sana var vel bare glad for at hun fant Isaks drugs så hun hadde en måte å presse han til å komme til kosegruppa. 🙂 på ordre fra Even.

140
Gråspurv

Men er ikke kyss på kinnet et stort overtramp på Sana sin intimsone? Yousef har såvidt vært borti hånda hennes som vi har sett.

141
Säsong 3

Jag tycker att man kunde ana det när even och sana hälsade på varandra vid olika tillfällen under säsong 3, men framförallt när even sa att han gått med i kosegruppa pga isak. Isaks namn står inte med på listan över deltagare i kosegrupp som sitter uppe i trappen = han måste ha fått infon från sana?

142

ikke sant! 😀

143
Se siste episode sesong 3

+ klippet bånder

144
Lobha

Ja er vi klar for dette. Nå kommer ett følelsesmessig flashback som ikke kjennes godt. Men Sana synes at broren og gjengen er umodne drittunger. Bortsett Yousef da som hun crusher på.
Det som tidligere har hendt og som eventuelt Even har gjort er likevel ikke noe hun har advart Isak mot så hvor alvorlig kan det være. Even er jo ikke slem.
Ikke sikkert det har noe med forhold å gjøre i det hele tatt. Even lærte seg Koranen utenatt og konflikten kan jo ligge der. At en manisk Even har utfordret gutta i forhold til religionen og Koranen og gjerne fornærmet de grovt. Han er ihvertfall kjempelei seg for det som har skjedd. Elias er den som virker mest sint.

145
Tror Even prøvde å ta livet sitt...

Han ble først manisk.
Gutta skjønte ikke noen ting. Og så ble han dypt deprimert etterpå...
Og han er igjen redd for å miste Isak.

146
Fundamentalistisk

Kan det være så ekstremt som at Even har gått fundamentalistisk inn i Islam i en manisk periode. At moren og Sana har hjulpet han ut, men at han gjort ting som gutta ikke kan tilgi eller Islam stå inne for?

147
jesus

eh. jeg tror virkelig ikke at de kan ha blitt fornærmet pga. noe sånt? altså, disse gutta går og fester og har sikkert data noen jenter, tror ikke de er SÅ religiøse at de blir fornærma av noe så dumt? kan ikke dere bare slutte å skylde på elias og vennegruppa hans? synes det er litt teit at man automatisk bare velger å skylde på en muslimsk vennegjeng bare fordi even liker pikk. det er 2017, disse stereotypene om at ALLE muslimer hater lgbt er bare helt idiotiske. bare vent og se hva som kommer til å skje og chillout

148
Frank

Det der med at lære koranen udenad blev sagt af Sonja, hvor hun gav det som en forklaring på, at Even havde været manisk hele tiden. Nej, det var løgn. Det havde Even ikke, og derfor tror jeg ikke på den historie med, at han lærte koranen udenad.

149
Nej ikke løgn

Det at han fikk et innfall og satt og pugget koranen er sikkert sant. Sonja trodde Isak også var et innfall, men den gangen tok hun feil. Så feil.

150
Ellin

Jeg tror ikke, at det er så slemt mellem Even og Ballon-gjengen. Måske tror Even fortsat, at Isak ikke ved noget om hans maniske episode på Bakka, men Vilde skrev det jo til ham: "En som gikk på Bakka med han i fjor sa han hadde klikka helt og skrevet masse sånn crazy ting på wallen til revyen og sånn" (den 8/12). Så måske forsøger Even at holde det skjult, fordi han frygter, at det vil skræmme Isak væk ligesom den aften på Plaza-hotel? Sana har nok ikke fortalt noget til Isak i respekt for Even.. Og hun skal hilse sin mor fra ham. Så tænker ikke, at det er SÅ slemt?
Men jeg har en fornemmelse af, at pigerne og Sanas familie snart kommer til at vende sig imod hende pga. russebussen. Den er allerede omdrejningspunktet for drama, og alt det, som den symboliserer og fører med sig af jalousi blandt pigerne og tillidsbrud ift. familien.
Men som vi har set indtil nu, så støtter Yousef Sana i at blive russ, og jeg tror også, at han bliver en vigtig støtte senere.. Lykke til, Sana!

151
hm...

Jeg tror kanskje Even prøvde å ta livet sitt på Bakka, etter en manisk episode... , og ballonggutta skygga banen etterpå...
Og han er redd for å miste Isak, akkurat som han var i sesong 3..

152
Kait

Tror inte heller att Even och balloon squad hatar varandra eller liknande med tanke på sättet Even frågar om hur det är med Elias och att Sana anser det är okej att svara (om jag vet att någon inte vill min bror väl skulle jag ju inte prata om min bror med den personen) samt att det ska hälsas till mamman. Tror mest att de är ledsna över och ångrar vad som hände samt att Even ville ha en fresh start i den nya skola och Sana tyckte att han skulle få det.

153
Ingeborg

Snakket ikke om ham*

154

Synes det er naturlig å tenke at tittelen er sitat fra klippet. Sana sier "snakket ikke om han". Det ville vært rart om hun hadde sagt "ham" og dermed litt rart om det sto "ham" i tittelen også synes jeg. Og hvilke andre enn noen få på over 50 på en liten del av Oslo vest bruker "ham" muntlig?

155
35 år fra Kristiansand

Sier ham. Gjort det hele livet.

PS. Og ikke fra den fjonge delen av Kristiansand, ass!

156

Man kan bruke både han og ham.

157

Valgfritt om man vil skrive ham eller han på bokmål

158
Støtter Ingeborg der.

Det ser rett og slett dummere ut med "han".

159

Enig, men det er likevel opp til hver enkelt hva man velger å bruke.

160
No no no

I don't want Evak drama piiiiz!!! And so Even and Sana DID know each other from before....I have a bad feeling...and suddenly Isak seems insecure...why?? This is Sana's season...so don't play with my Evak feelings and don't ruin their relationship!! I'm so not ready for this...

161

They ruined Noorhelm in the previous season, so everything is possible...

162
thingamajig

And I want Evak drama soooo much! Because there were so many things left unsaid about Even in season 3, and obviously Julie planned to carry on with this subject. And I really, really want to know what happened!

As always, I've been #playetavAndem and I love the suspence. At the beginning of S3 we met Mikael and got a taste of his friendship with Even; in the clip "21:21" we got to know that Even was a 97er (so he must have failed a year in Bakka); in a Messenger convo with Isak he jokingly called Mikael "the last man in his life"; then after the hotel scenes Sonja mentioned Even studying Quran last year, which she apparently thought was just a whim of his - but maybe it was more than that? Also the way Even and Sana behaved around each other in S3 indicated they might have known each other...

All these things are just unclear enough to be noticed but they could pass as minor gaps in the script... if it wasn't Julie's script, haha. As always she's extremely meticulous about what she reveals and how and when she uses it. She lets us believe that we already know the story and then adds new layers and perspectives, forcing us to rewatch and reevaluate scenes we thought meant nothing, or were there just to set the tone of the clip... Fucking genius, this woman.

Don't fret, I really believe it'll be alright - and have fun at this rollercoaster ride that's just beginning! This clip here is 2 minutes of exactly why SKAM is the best thing ever.

163
Brie

I'm personally very interested in seeing how this plays out. Isak and Sana became friends in season 3, so I really want them to have more scenes together. And we didn't actually learn that much about Even last season. We don't know why he repeated a grade or why he switched schools, and there's so many little details about him that are really interesting. I want to know so much more about him and I am excited that I get to learn about that.
I like Isak and Even's relationship, but I'm also interested in their development as characters. I don't want to see them only make out all the time and have small talk (though those scenes are good too) but I'd love to see more of them as people. I don't understand how learning more about who Even is would mean that Evak would break up? Aren't you also curious about who Even is and what his life was like before he met Isak?

164
Fan fra Island

Where is the subtitles? ?

165
text

Before you click on the 'play' triangle in the video: Notice the symbols below the video. the symbol to the left, which looks like tiny square/box with a line in it, is the 'text' icon which you must click BEFORE you click play on the video. If you click the 'text' icon before you click play, the text will show in the video. Hope this helps... 🙂

166
Fan fra Island

I understand everything 95 % with text but it is hard to understand without it because they speak fast and so on... Having the text makes it easier to learn the language..
Já Hekla er íslensk 🙂

167
They are coming

They always come a little bit later. Don't know why though...

168
Coming

- just be patient. In the meanwhile, learn Norwegian. Very easy when you are from Iceland.

169
Lisa

While waiting for the subtitles one should learn Norwegian? 😀

170
Hekla

Ertu Íslendingur?

171
Even

Har så uttrykksfulle ansikt! Man kan lese alt i det. Bekymring, savn, varme...
Lurer på hva som har skilt de guttene ass. De var tydeligvis nære.

172
Ellin

Ballon-gjengen har sandsynligvis ikke taget godt imod Evens maniske episode sidste år. Isaks første reaktion var jo også at lukke af for Even. Han mente, at hans liv var bedre uden psykisk syge mennesker.. Hvis ikke Magnus havde fortalt Isak om sin egen mor, så havde Isak nok heller ikke forsøgt at få Even tilbage i sit liv. Sana har sikkert ondt af Even og synes, at Elias og de andre er 'umodne drittunger', fordi de ikke længere ville hænge ud med Even efter den maniske episode. Even frygter nok at miste Isak, og Sana er loyal over for Even.. Hun respekterer, at han forsøger at starte på en frisk og er ikke interesseret i at blande sig. Tror ikke, at det er så vildt, som vi forestiller os..

173

Henrik Holm er et stortalent, han får dig til at føle alt hvad han føler med de mindste detaljer

174
Gullruten

Enig! Husk, at I lige nu kan stemme på Henrik Holm til Publikumsprisen på gullruten2017.no 🙂 Forhåbentlig løber Tarjei af med titlen som Bedste mandelige skuespiller. Ingen over og ingen ved siden af!

175
Orda

...vet inte om det är hans ansikte som uttrycker det eller jag som läser in det men känner hotfullhet också.
Har en klump i magen nu.

176
Mary

Det finns en viss hotfullhet, hans längd... det han uttrycker...ett förbud nästan. Tror dock att det är desperation mer än aggression

177
Mette

Jag håller med, Even menar säkert inte att verka hotande men på grund av sin rädsla och desperation framstår det så. Sanas reaktion visar väl att hon också upplever det som lite hotande, eller genant kanske? Oavsett är det säkert något ganska stort som har hänt om det får Sana att bli så osäker.

178
Jules

Writers character assination of Even in 3..2..1

179
Shit

I've been longing for answers but not assassination...

180

Stakkars Even, tror han er kjempenervøs nå. Kanskje det er skam over noe som gjør at han er redd for at ting skal komme frem i lyset? Og så lettet han ble da han kunne snakke om noen annet.. skjønne Even, endelig på banen ?❤️

181
EVAK4EVER

Chris og seldie stick...

182
Har savna de to gutta der noe sinnsykt❤️

Men ville gjerne ha sett dem i litt mindre alvorlig opplegg en dette her. Jeg har så vondt i magen nå - det var de som måtte på banen for at jeg skulle føle noe i denne sesongen.

183
Daria

Drama is coming

184
Ørrj

Er Mikael og Yousef samme person? ;o Skjønner ikke hvem Mikael er

185
Tika

I klippet Yousef ser Sana på bilder på Yousefs fb konto. Siste bildet hun ser på er av Yousef og Mikael. Mikael kjenner vi igjen fra klippet Even i sesong 3. I yt klippet til "Hei Briskeby" sier en (ikke Yousef, Elias eller Mikael) "husker dere greia med Even og Mikael?" Yousef og Mikael er begge i gjengen til Elias, broren til Sana. Mikael (ikke Yousef, så vidt vi vet, men Yousef reagrte da Even ble nevnt i yt klippet) hadde/var i en greie med Even. Spørsmålet er hvor involvert de andre gutta var. Og hva greia var.

186
Cece

Da Isak stalker internettet om alt om Even i begyndelsen af sæson 3, finder han ingen facebook eller Instagram - kun en gammel video fra Elvebakken, Evens tidligere gymnasium. Den er optaget af Michael, som laver et interviewfilm projekt om sin "Best buddy Even". Even er ved at lave en stop motion film om Putin, der har et kærlighedsforhold til en anden mandlig verdensleder, jeg ikke husker lige nu. Hver gang de kysser dør en hundehvalp, så deres bøssekærlighed er umulig (Sarah Palin er dame-dukken i papkasse-studiet).

187
Bra huska men ikke helt!

Det er Putin og Captain America, og hver gang de kysser dør en kattunge av AIDS

188
Kattehooker'n

Jeg vil se den filmen

189
C.N.

weebly sida funkar ikkje lenger, men mesteparten kan du sjå i ses.3 klippet "Even" (10.10.16)

190
og på youtube

hvis du søker på even skam

191
Nei, de er 2 forskjellige personer

Du må se de andre sesongene. Mikael var Evens best buddy på Bakka

192

Julie kødda ikke när hon sa att "shits bout to go down yo"...
OMG. The draaaama (bör läsas med Penetrator-Chris' röst).

193
-R-A-M-A

1. Shit her fikk vi et ordentlig innblikk i at Even kjente Sana godt fra før, han kjenner ballonggutta og Mikael. Men hva er spesielt med Mikael? Var de sammen? Var han en del av gjengen før han ble homofil? Fortsatt mye spørsmål!
2. Hvis jentene tar med alkohol på bussmøte lukter jeg at det blir en fest og ting tar helt av. Kanskje even og isak blir invitert og så møter de ballonggutta.
3. Hvor er vilde? Skal hun på møtet??

GLEDER MEG

194
Fasten your seatbelts, guys

Hah! Jeg som har vært småskuffa fordi denne sesongen liksom ikke har fenget meg ordentlig ennå merker at det vil snu hvert øyeblikk. Skal prøve å være så produktiv som overhodet mulig i dag, i morgen og fredag formiddag, for fredag kveld... DA skjer det ting. Jeg både gleder og gruer meg på samme tid, og jeg elsker det.

195
Helena

Omg there is going to be DRAMA!!

196
EVENOGISAKFOREVER

❤️Even❤️

197
Carrotivore

Noooo I don't like secret between lovers, My heart is breaking.. Please Please Please I really hope that it's not a "former lover" or "former sex/love while manic story" but just a broken friendship story. I hate loving you skam because I can't breath now ! What is this virtual affective dependance that you created??

198
Lily

I genuinely think someone with bipolar hurt Julie and that's why she's so determined to make us look like the worse people alive.

199
sure jan

Don't know what show you've been watching but Even comes across as a real sweetheart in skam at least 🙂 But if you don't like it no one is forcing you to watch it.

200
I don't get it?

We all love Even to the moon and back. Julie too. They've already taught us so much about bipolar. Helped make it easier to share the diagnosis rarher than keep it secret. Don't worry!

201

Hmm from what I see here, on Tumblr, on Twitter, so many fans love Even very much, think he is a beautiful person. I think he is deeply afraid of losing Isak and perhaps wants to protect him and that is why he doesn't tell him whatever it was that went down at Elvebakken. Not telling is probably not a good decision, but it doesn't turn him into a bad person.

202
To make you look like the most intense, lovable persons alive.

Everybody loves Even. So maybe Julie is determined to make everybody fall in love with people who have bipolar.

203
Hustler in Hijab

...We have not seen the same episodes, obviously... And I have watched the whole show.
In what way exactly has she made Even look like the "worst people alive"?

204
Please, please stop saying this

Julie is always treating all her caracters with respect.

205
Even

This warms my heart. <3 Sana and Even have known each others the whole time, but Sana hasn't said anything to anyone. She really is a good friend.

206
bolla og poteten yolo

ahhahahahahgaga såååå gøøøøøyyyyy yolo

207
Gulp

..også studerte han koranen, også skrev han no på en vegg, også mista han venner og bytta skole, også skammer han seg sånn, også skjønner jeg ikke om han var slem eller gutta var slemme (frykter Even gjorde no skikkelig dumt, men hallo - han er jo lei seg..) ALT jeg tenker: #ikkekøddmedeven

208
Kait

Kan ha hänt något jobbigt mellan Even och killarna utan att någon var direkt elakt/slem. Tror inte Sana skulle ha stått och pratat med Even om Elias annars.

209
kanskje Even skrev noe om

Mikael på veggen? Eller om alle gutta? Eller kanskje noe helt fjernt om Koranen? Mulig han hadde et crush på Mikael og så skrev om det, og blanda inn noe om hva Koranen sa eller muslimer mente om homofili? Spent på fortsettelsen. Får nok ikke svar før om en god stund

210
mikael?

yeah now i remember the Quran part! there must be some connections. and in the final episode of seeing 3 the way Even and Sana looked at each other was indeed more than merely "stranger" as they pretended to be

211
Anke

Even looks so sad- I have the chills. Crying in Norwegian!! Something really, really, really sad must had happened between Mikael and Even.

212
Juliane

DRAMAAAAAA

213
Drama

Relations-Drama er det som sker under gymnasietiden. Så detta är bara realistiskt! Äntligen händer nåt!

214
dayaoyao

l1123581321

215
Får vondt i magen!!!

HVORFOR kan ikke Isak få vite at Sana og Even kjenner hverandre fra før!!?? Mistenkte at de gjorde det etter forrige sesong,men hvorfor kan ikke Isak få vite?? Hva har egentlig skjedd på Bakka? Må ha vært forferdelige greier.

216
Girl

Jeg har ikke hatt en misstanke, og jeg har sett alt flere ganger. Hvor er hintene?

217
Please

Vi trenger ikke mer med Even og Isak, la de bare surre i bakgrunnen minst mulig synlig.
Rett og slett drittlei begge to, de har hatt nok fokus på seg

218
Fåtallet er lei

av Isak&Even. De fleste vil se mer av dem....sorry,men sånn er det.

219
Vi trenger dem

Bare vent å se!!!! Og vær så snill å slutt med sånne negative kommentarer - det blir bare dårlig stemning.

220
Nok er nok

Nei, det gjør vi ikke! Dette er Sanas sesong, de hadde hele sesong 3, også skal de ha fokus nå også. Da vil jeg heller ha en oppklaring på det med William og Noora, òg helst en lykkelig slutt

221
Sorry guuurl

William har aldri behandlet Noora noe bra, og forholdet er dømt til å falle. Det å ønske at de finner sammen igjen, er å ønske Noora vondt.

222
EVAK4EVER

Sanas sesong ja, men vi også se EVAK gjennom øynene hennes.

223
Hustler in Hijab

Vi kan godt få en kort oppklaring på Noora/William, men håper den blir kort og grei og ikke stjeler masse show fra de andre karakterene... Er det noen jeg virkelig er drittlei i serien så er det Nooriam.

224
Jämtkalle

Fest i juni 2017 på Nissens skolgård?:
William hookar med Even,som blir jätteglad och blir lovad följa med till London och åka Posche ,Isak med Jentechris men hon och Yousef träffas i smyg ,det vet inte Sana, som är hemligt kär i Jonas och vill skeita med honom,Vilde har äntligen fått vara med på sin mors vinkväll med kardemommekryddad fiskekake med gulrötter, Eva och Noora är efter fyra säsonger lyckliga med varandra och blivit fotomodeller båda två för Brun och Blid med uppdrag i Madrid, bussen har helt plötsligt ,enligt Julie Andems ibland något skakiga manus ,brunnit upp vilket alla politiska 40-årsdrittsekkar tolkar som en kamp mot den förhatliga russtraditionen och ett led i integration av flyktingar...men sanningen
är att P-chris på permission kastat en cigarettfimp under en läckande bensintank.

225
Nok jay...

@Jämtkalle
- nå tror jeg at det er nok jay på deg ass

226
Jämtkalle

Läste "The Secret" och fick nya ideer...!
(Inlägget var ett skämt förstås!)

227
Dobbeltmorale?

Du vil ikke se mere af Isak og Even, men du vil gerne se Noora og William?? haha. Dobbeltmorale længe leve. Jeg er personligt glad for at Isak og Even stadig er vigtige karakterer, de har rørt mange med deres historie

228
Ha respekt

Kan dere ikke alle respektere at alle har forskjellig syn på hvem de føler mest tilknytning til? Det er bare så negativt med sånne kommentarer. Jeg er sikker på at vi får en oppklaring om hva som er skjedd mellom Noora og William. Vær grei a, slutt med dette negative greiene.

229
Jämtkalle

Den här tävlan mellan vilka par/säsonger som är "bäst "är väl ändå rätt larvig!!Handlar ju om helt olika problem i tonåren.
Ungefär som " Va?!tycker du inte om hästhoppning- då slår jag ihjäl dig! För det är mycket, mycket bättre än golf och hör sen!"
Sana: krig börjar med missförstånd och rädsla.
Be kind. Always.

230
vafan

Vem frågar om de är ok med alkohol hemma hos en muslimsk tjej? Seriöst man kan visa lite respekt, det går ju dessutom att dra på någon fest efter mötet eller?

Och Even...... Alltså han har ju en väldigt fin och förstående pojkvän varför inte bara prata med honom? Är det något han orolig för att det ska komma fram är det väl ändå bättre att Isak får höra det ifrån honom än att det kommer ifrån någon annan. Jag menar Isak vet om att han är bipolär och kommer väl knappast döma honom oavsett vad som har hänt liksom. När ska folket i den här serien lära sig att kommunicera? Så mycket drama haha längtar sjukt till fredagsklippet!! 😀

231
#pratamedvarandra

nu

232

Synes det er fint at de spør jeg. Sana har jo tydelig vist at hun misliker at folk går ut fra både det ene og andre bare fordi hun er muslim, som f.eks. at hun ikke skal være med på russebuss.

233
Tika

Tror ikke de hadde spurt hvis de skulle til f.eks Vilde. Bare gått utifra at det var greit. Så da er det mer respektfullt å spørre.

234
Hustler in Hijab

Helt enig med "nja". Sana går hardt ut mot folk som er forutinntatte. Så da må hun nesten forvente å få spørsmål/forventninger som hun heller får svare på. Ikke bare forvente fra at alle skal vite hva hun tenker. Hun har selv krevd sjefsrollen på russebussen. Russetida er fyllefest nr. 1, ikke bare i norsk sammenheng men kanskje verdenssammenheng?? Vet ikke om lignende opplegg noe sted. Så at noen "spør"(det var vel ikke helt et spørsmål egentlig, men de ville forsikre seg om at det var greit i alle fall...) det må Sana forvente.