Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

208 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Sana er så proff

2
Sana

I fare for å tirre på meg en hel gjeng, men jeg drister meg allikevel til å si at jeg er ikke så veldig interessert i den bussen.... Jeg mener, det er siste sesong og jeg skulle så gjerne sett at tiden ble brukt til noe mer. Ja, jeg vet at det er en viktig del av 2 klasse - men jeg syns det er så mye tid som går med til buss snakking. Litt buss er jo greit, men jeg syns for eksempel det var et mye mer interessant klipp i går, eller på lørdag med gulrøttene. Men den må kanskje med for å skape litt mer action...

3
Bussen

Jeg håper egentlig at jentene finner ut at de ikke trenger denne bussen for å være kule. Det synes jeg hadde vært helt rått. Det er så utrolig mye press for å være med på den kuleste bussen, i tillegg til pengepresset... så hvis jentene faktisk hadde funnet ut at de ikke hadde trengt den hadde jeg blitt litt glad. Ikke det at jeg ikke unner dem den bussen, det gjør jeg selvfølgelig. Men det hadde på en måte vært kult om Skam viste at en kan være kul uten buss også?

4
Filmnerd

Bussen er en såkalt mcGuffin, et plottgrep for å skape drama. Den kunne vært byttet ut med konsertbilletter eller en kul sommerjobb eller hva som helst uten at det ville hatt noe særlig å si for plottet. Bussen er ikke viktig, men krangling a om bussen er viktig. Ringenes Herre handler jo ikke egentlig om smykker, liksom.

5

Hahah, dette!! Agreed

6
Litt buss er greit

nå syns jeg det blir litt mye. Men, den fører sikkert til action

7
First

First

8
First like

OMG, det sagde du bare ikk'! Kommer altid til at tænke på "First like" af Christopher - genial sang?

9

Først komm????

10
Ja, og så sånn en interessant kommentar

.

11
SanaBoss

Yay! Slay Queen Slay!!!
Plus hun ga en opgave til Vilde så Braaa!!! Da blir Vilde glad igjen!!!

12
Jo gjett om hun er ironisk

Hun ba Vilde skrive referat for å hindre henne i å prate.

13
Hustler in Hijab

Hun ga oppgaven til Vilde for å bosse. Det er ikke noe stas å skrive referat, det vet alle.

14
Papegøyen fra Amerika

Vilde prøver å være positiv, og Sana bare «hysj unge, ikkeno hurra. Gå opp og vask deg!»

15
Jo men...

... REFERAT??

16

Kjedelig men viktig..

17

Sana er altså lidt kold overfor Vilde? :/

18
Furukongle

Så fint å se at Vilde er på!

19
Vilde

Godt å se Vilde på banen igjen. Synes Sana er ganske krass med henne her.. Tipper deg blir dårlig stemning mellom de to. Trekker Vilde seg fra bussen? Spennende å se hvordan dette ender..

20
Hva forventer dere i kveld?

Hva tror dere kommer til å skje i kveld? Er det nå helv*** bryter løs, og shit begins? Det har jo vært 2 forhåndsvis rolige fredager nå, så jeg et rimelig spent på hva som skal skje... Lurer på om Sana treffer på Yousef i kveld? Det er jo en liten stund siden sist. Eller kommer hele ballong gjengen til å dukke opp, når det er full fest i stua liksom? Eller dukker Even og Isak opp? Jeg tror historien snur i kveld siden de 2 siste fredagene har gått så greit. Det har liksom ikke vært noe action til nå på fredagene.... (ikke så mye ihvertfall)

21
Trøbbel

Det blir garantert et kræsj. Kanskje Sana ikke får lov til å være på russebuss når foreldrene finner ut at hun har samlet en gjeng fulle jenter hjemme. De har jo ikke meldt seg på alkoholfri russebuss.. Hvordan skal hun få jentene ut før foreldrene kommer hjem? Det vil ikke gå bra. Så ryker hun ut som bussjef og får en sosial nedtur. I tillegg blir det sikkert trøbbel med Elias og gjengen og Evak. Vilde kan finne på ting - som å ta med seg Magnus & gutta på møtet.
Sana har gjort en stor feil med å ikke være tydelig på alkohol og ikke fortelle moren om russebussen. Når hun tar dette med seg hjem må det jo bli oppdaget.

22
Isak møter Michael

Enda mer spennende å se om Isak dukker opp på bussmøtet.. Han sa jo han skulle på russebuss med pepsimax-gjengen i 1. episode. Og så kommer Michael.. Mulighet for mye drama på fredag. Og hva med Sanas sjalusi overfor Noora..

23

Isak er ikke på buss med Pepsi Max. Det er feil tekstet i 1. sesong Han forteller det jo til Eva på en måte som henger det ut som teit å ha startet buss allerede i 1. klasse.
Isak og Jonas synes vel russetiden er teit og mener de "erter" Eva for at hun skal ha russebuss også.

24
Jeg vet ikke helt...

Usikker ang det med bussen og Isak. Det har ikke vært snakk om noen russebuss for Isak tror jeg.... Vet at det ble nevnt noe i 1 sesong, episode 1.... men ikke noe etterpå. Og jeg vet ikke om Isak helt er typen til russebuss. Jonas bryr seg ikke om det, og akkurat nå tror jeg at Isak prioriterer andre ting - for å si det sånn?.
Men det kan jo være de treffes da. Har bare på følelsen at dette bussmøtet blir helt annerledes enn vi tror. Har en sterk mistanke om at vi kanskje ikke skal på noe bussmøte i det hele tatt.

25
SanaogYousef

Det er jeg ikke enig i, Sana sier bare ifra. Jeg synes faktisk at Nora har vært mer ufin mot Vilde. Se tidl meldinger. Jeg hadde blitt lei meg om noen skrev det til meg...

26
Film

Etter denne sesongen, så satser jeg på SKAM THE MOVIE. Der vi følger gjengen det siste året på skolen, der vi får se russetiden deres. Og da følger vi alle personene hele tiden, ikke bare en bestemt person hele tiden.

Hilsen Runi.

27

JAAA! Julie Andem, gjør det gjør det gjør det! Vi vil ha film 🙂

28
Gamla

Syns ikke Sana er krass. Hun er bare "straight to the point". Har alltid vært sånn selv (denne mailen fra Sana minner meg veldig om mine mailer til medlemmene av kollekviegruppene mine da jeg gikk på universitetet) og det er mange som syns jeg er i overkant kald og formell, men det betyr ikke at verken jeg eller Sana prøver å være ufine.

29
Hvis du vil lykkes❤️

Ja, mulig hun ikke prøver å være ufin, men hun oppleves nok ganske sikkert sånn av Vilde. Sana burde nok lære seg å være litt mer ydmyk og åpen for andres syn på ting oxo. Hvis man ser på klipp fra tidligere ser vi at hun ikke kan gota egene feil. Fasiten har feil. Hun vet hun har rett og buser frem. Det er kanskje ikke bare det som er veien å gå for å lykkes.

30
Sanaslayy

Hun er bare selvsikker og hun støtter vennene sine med sin råe personlighet. Synes Sana er helt fantastisk og hun har aldri egt vært slem eller noe annet dritt. Sana?

31
Veien til lykke❤️

Nå er det vel egentlig ingen som ER SLEMME. Men man oppleves slem av andre. Det er mennesker som turer frem og gjør alt for å få ting på sin måte og som ikke lar seg anfekte av andre mennesker rundt seg. Noen gjør ting som er ulovlige ran, vold, underslag etc, andre gjør ikke ulovlige ting, men det gjør de ingenting om de sårer andre mennesker på sin vei til å lykkes. Ingen av disse ER SLEMME. Men jeg tror ikke at samfunnet er tjent med at det er denne måten vi skal oppføre oss mot hverandre. Jeg er ganske sikker på at Sana har fått noen ganske harde slag i trynet, som har gjort at hun har blitt nødd til å holde denne bad ass harde fasaden ute. Vi ser jo at hun er mye mildere og mykere når hun er sammen med moren. Der trenger hun vel ikke å holde denne fasaden. Tenker at Sana kommer til å ta noen runder med seg selv på dette området i denne sesongen.

32

Bra sagt

33
Hustler in Hijab

Sana er krass. Alle tolker noe ut fra meldinger. Hun skriver ikke engang skikkelige setninger til Vilde, og ikke noe spørsmålstegn etter "spørsmålet" om Vilde kan skrive referat. Hun tar det som en selvfølge. Trenger ikke pøse på med hjerter og smilefjes, men det koster veldig lite å skrive i en OK tone.

34

Kanskje det er en måte å få frem at dette er et bussmøte meg skikkelig agenda og busy skjema, og ikke fest. Så slipper hun å si nei til alkohol? Alle skjønner det av seg selv liksom?

35
Sjura

I Norge er grensen mellom Møte og Sosial sammenkomst klart definert. Den går kl 14:00 på fredager. Den regelen gjelder overalt; næringslivet, foreldremøte i barnehagen, osv..

36
Sanaslayy

Bra sagt! Det tror jeg også!

37
anigav

Har en god følelse på at jentene bringer alko mot hennes vilje, og det ender med at moren blir skuffet over både drikking og festing i leiligheten, samt at hun er på russebuss i tillegg

38
Bossy

Enig, synes Sana er litt vel bossy ass. Skjønner ikke helt at alle synes hun er så tøff. Har hatt venninner som henne før. Ikke alltid så kult å bli overkjørt. Håper hun lærer seg å bli litt hyggeligere med vilde.

39
Ja...

Har tenkt på det samme - hvorfor får sana så mye creds for å være kjip? Skjønner ikke helt greia. Har hatt mye mer sympati for de andre hovedpersonene

40
Sanaslayy

Hvorfor ikke like henne? Det er hennes sesong og da blir vel credsa som fortjent til henne(;

41
SlayySana

Hun er jo hyggelig? Wth?! Hun er bare proff, chill(;

42

Krass? Hun er profesjonell og takler det seriøst, noen må være det for å kunne få alt på plass 😀

43
Tika

Sana er løsningsorientert og veldig direkte. Ikke noe dumt i det. Men problemet er at det fort kan oppfattes krast og ufint. Jeg digger Sana og synes hun er steintøff. Men tror hun hadde fått det enklere hvis hun delte mer og pakket litt mere inn. Sånn som møtet med dama på trikken. Ikke for å unnskylde oppføreselen til hu dama, ikke ok, men vil tro Sanas reaksjon gjorde dama enda mer fordomsfull. Jeg tror et smil og et "Hei!" hadde vært mer virkningsfullt. Lagt på et "Går det bra?" også, så hadde kanskje dama tenk seg om to ganger før hun stirret igjen. Men når man møter dritt slik, så er det veldig vanskelig å ta det med et smil i stedet for å svare med stygge blikk. Men tror man oppnår mer, hvis man klarer det,

44
Ellin

Så spændende! Får seriøst helt ondt i maven!! Jeg frygter, at Vilde kommer til at gå imod Sana. Sana har gennemskuet Vildes styrker (Vilde er den første, hun vil tage med sig i krig) og svagheder (vinkveld-undskyldninger), men Vilde har også regnet Sana ud og ved, at Sana er bange for at skille sig ud. Så mon ikke Vilde tager alkohol med i morgen og spiller på at være en "vanlig norsk partyjente"? Drama is coming our way...!

45
Det er ikke seriøst

...at være så uhøflig. Man kan bruge fire ord mere på at sige det samme, og være venlig.

46
Ellin

Ikke meningen at være uhøflig. Jeg skriver i citationstegn "vanlig norsk partyjente", fordi jeg refererer til klippet. I klippet bruges det nedsættende over for Sana - det ved jeg, og det er ikke i orden, men i denne sammenhæng mener jeg, at Vilde kommer til at spille på dette: at være en "vanlig norsk partyjente". Det bliver Vildes måde at gå imod Sana og forsøge at 'bånde' med Pepsi Max.
Definitionen af "vanlig norsk partyjente" indbefatter, at du skal drikke og slå dig løs (hooke osv.), og jeg tror, at Vilde vil spille på dette, fordi hun vil være russebuschef.. Håber, at det giver bedre mening nu.

47
Andrea

19:30 på fredag! ?✌?

48
Nice

Godt at Sana overlader noget "ansvar" til Vilde. Det tror jeg Vilde bliver glad for.

49
Sofie

Jeg tænkte vædde på, siden her går ned i morgen kl 19:30...

50
Det er jo ikke sikkert at

klippet kommer akkurat kl 1930, men det blir nok ekstra trøkk ja...

51

Yei 🙂

52
SANAFORPREZ

Sana da? Nå var du unødvendig hard mot Vilde

53

Vilde var sarkastisk.

54
Vet ikke...

Kan Vilde være sarkastisk?

55
Ellin

Tror, at Vilde er vred - men spiller positiv, sådan som de andre piger lovede på chatten. Så hun overdriver, men fremstår samtidig engageret over for de andre piger..

56

Ufrivillig, så.

57

Synes at det er flere som er det? Noora er heller ikke særlig vennlig mot henne..

58
Smurf

Jeg hadde også blitt litt oppgitt over Vilde. Hun er snill og vil ingen noe vondt, men hun sier ofte ting som gjør at hun virker dummere enn hun sikkert er. Snakker man bare puseprat med slike jenter, er det ikke måte på hvor lufthode alt plutselig blir. Bare naaawww og hi hi og fjas.

59
Hustler in Hijab

Det går an å si til "slike jenter" i en situasjon under to øyne at "Du Vilde, ønsker ikke å såre deg og derfor tar jeg det opp direkte med deg: Det blir litt mye naw og hjerter og puseprat innimellom, og det irriterer meg litt noen ganger, hva tenker du om at jeg mener det?" Rett og slett SNAKKE OM DET, og så gi faen i å være kjip mot dem mens det er andre til stede! Alle fortjener respekt!

60
@hustler

Ja! Det jeg reagerte mest på her var at Sana tok maktkampen med Vilde så offentlig, foran hele gruppa. Vilde er temmelig frekk her som prøver å undergrave Sana med å si at de må snakke dekknavn når det ikke er på agendaen, men Sana som tross alt har kuppet seg til sjefsposisjon burde vært mer diplomatisk utad. Særlig når de prøver å fremstå som en samlet front ovenfor PepsiMax. De jentene er nok snare til å utnytte det hvis Sana virker upopulær. Det var nok også bakgrunnen for alkospørsmålet.

61
Hustler in Hijab

Det du skrev. Vilde ville nok skjønt "strategien" til Sana, hun er ikke helt dum. Og hun ville satt pris på respekten Sana hadde vist ved å ta en god gammeldags "under fire øyne"-prat med henne.
Er ganske sikker på at Vilde ville akseptert Sana som sjef, så lenge hun selv også fikk sole seg i glansen med en eller annen viktig og morsom oppgave. Som hun uten tvil ville lagt hele sin russesjel i å naile.

62
Vilde var ikke frekk

Sana spurte jo om det var noe annet som burde tas opp på møtet, og Vilde foreslo dekknavn, så det er ikke Vilde som er frekk her

63

Men... går ikke dekknavn på en måte under punktet "visjon"?

64
Enig

Jeg tror Pepsi Max kommer til å utnytte situasjonen max til sin fordel hvis de finner ut, eller ser at det er den minste antydning til splid i Sanas gruppe.

65
Sana is the fkn boss

Hva søren?! Ser ikke noe som er unødvendig her jeg av Sana, menmen(;

66
Jaja

Nervøs for det som kan skje på bussmøtet.. stakkars sana om det ender opp med å bli fest ?

67
Hustler in Hijab

Begynner ærlig talt å tenke at Sana kunne trenge en drink.
Vet hun mest sannsynlig ikke drikker pga tro, så mener det jo ikke alvorlig at jeg synes hun skal drikke. Men hun trenger å miste kontrollen litt på en eller annen måte, og det kommer til å skje på fredag.

68
typisk

det blir ofte ikke slik man planlegger så det kan fort bli full party der. kanskje gutta til elias hiver seg med på festen...

69
Lillyissilly

Oh my god sitter å refresher siden om og om igjen!!!???

70
matilda

känns som vilde var väldigt sarkastiskt där...?? tror hon är sur på sana för att hon bara valde sådär att bli busschef utan att fråga av dom andra först.

71
roar

Vilde er ikke sarkastisk. Sarkasmer står ikke på Vildes repertoar, og det er heller ikke noe i det hun skriver som kan leses som sarkasme (hva skulle det skjulte budskap/stikk vært?). Jeg tenker Vilde bare er valpeaktig logreglad for å være igang med bussmøter.

72
Hustler in Hijab

Tror heller det er slik at Vilde overdriver for å vise de andre jentene at hun gleder seg SKIKKELIG SKIKKELIG MYE! Fordi hun tenker/håper det skal booste stemninga og bringer henne inn i gjengen. At de andre legger merke til henne.
Som et lite barn som er usikkert i en gruppe og overdriver alt det gjør.

73
"RT2018"

Så dette er ikke siste sesong<33

74
Dette blir siste sesong

....men det betyr ikke nødvendigvis at det er det siste som lages av Skam-imperiet/konseptet. Min teori og mitt håp er at de vil lage en Skam-film som the end of the story.

75
C.N.

Tvilar på at det blir film, det som er sagt frå nrk er vel at det er siste sesong for denne gong. Trur ikkje vi får meir frå denne gjengen, her er snart alle historier fortalt, begrensa kor mykje spess som kan skje i tilknytning til ein vennegjeng. Derimot håper eg at nrk har guts til å ta konseptet opp igjen om nokre år: Ny skule, ny by/bygd, nye folk, nytt kull etc, for er mange potensielle plot som ikkje har blitt fortalt.

76
Dessverre

Jo? De nevner kun framtiden fordi de planlegger til 2018 nå vel.

77
@"RT2018"

De har sagt det ikke blir noe mere skam, men jentene skal jo være russ 2018 - så det er vel derfor (... men det er jo lov å håpe at de ombestemmer seg da?)

78
Dessverre

Jo, det er... I traileren står det at dette er siste sesong, vi får bare ikke se når de faktisk er russ

79
Alinnn

Jo det er det

80
Sola

Nei, det er dessverre siste sesong. Vi får ikke se russetiden 🙁

81
Jämtkalle

Blir nog "SKAM- the movie" 2018!!

82
NRK er jo så gode på "minutt for minutt"

Så de kan jo kjøre "minutt for minutt SKAM russetiden 2018". Vi kommer garantert til å følge med allesammen???. Og det blir sikkert mye mer interessant enn "Salmeboka minutt for minutt" for å si det sånn???

83
Interessant tanke.

Ja, d hadde jo vært litt kult! Har NRK laget filmer før? Lurer på hvordan de da skulle fått inn den some/interaktive stilen Skam har. Pluss at hvis vi stopper og starter filmklippene for å få med oss alle meldinger og detaljer for å skjønne helheten.

84

Vad får dig att tro det? Det står ju i trailern att det är den sista.

85
Jämtkalle

De kanske gör ett "tidshopp" till 2018....Skam:ett år senare!
Och då har Sana blivit 18 och kan gifta sig med Yousef!

86

Jo det er siste ses, men men vi får nok vite alt om russetiden deres før denne sesongen er ferdig

87

Yes it is. Of course they will have their Russetid, but we wont get to see it :/

88

Jo men du skal jo diskutere russetiden demmers som er i 2018.

89
The End

På siste episoden av årets sesong så hopper de et år frem i tid for å få med litt av RT2018 også.

90
C.N.

Nei takk, det vil øydelegge real time feelinga fullstendig...
Derimot håper eg at teamet sparer/fiksar eit par bilder som blir posta på insta mai 18

91
Interessant tanke.

Ja, d tenkt deg også på.

92
Siste sesong

Jo, dette er siste sesong. Vi får nok dessverre bare være med på planleggingen av russetiden, ikke selve russetiden. ?

93
Angelica pus

Livet deres går jo videre selv om vi ikke får se det dessverre. Vi har jo alltid visst at de er russ i 2018. Vi får bare med oss planleggingen.

94
Livet deres ja....

.... men, hva med oss??

95

Vi får vel leve litt, vi også ?

96
Snufs.... ja, kanskje....?

.

97
Skam-fan

Hva???

99

Jo, dette er siste sesong. At de planlegger buss for 2018 betyr jo ikke at det blir ny sesong. Andem har jo sagt dette er siste. (Dessverre, vil jo ha meeeer)

100
Skam

Hva???

101
Gruer meg til i morgen 19.30

Sana har alltid vært kald og brutal, men likevel ment godt. Stilt opp for vennene sine. Nå virker det derimot som om det begynner å ta en annen retning. Det er såpass viktig for henne å bevise for omverdenen, Yousef, og ikke minst seg selv, at hun, som muslimsk jente skal være med på russebuss. Hun skal være SÅ med at hun til og med skal være bussjef. Hun har nå blitt så opphengt i dette at hun bare ser seg selv i dette løpet og er direkte ufin mot Vilde. De to har vel aldri vært noen BBFs, men nå begynner Sana virkelig å behandle Vilde som en underordnet, og da kan det fort bygge seg opp saker her... Synes synd på Vilde nå. Forsåvidt fint å se at hun er med og gleder seg, men skulle ønske hun hadde guts til å konfrontere Sana med hvorfor akkurat hun skal være sjef, når hun i snart to år har visst at Vilde faktisk ser på russetiden som en storhetstid.

102
roar

hun er ikke ufin, hun er bare formell (det er lurt å ikke være for bestevenninneintern nå når de fusjonerer), og hun gir Vilde en viktig oppgave som oser av tillit: det ligger mye makt hos referenten.

103
SlayySana

Hø?! Skjønner ikke hva som gjør henne til frekk og kald! Sana har aldri vært kald, men bare litt tøff. Vi bør jo skjønne at dt er litt vanskelig å være muslim med mange norske folk. Hun har faktisk vært tøff og "frekk" til de som er frekke mot vennene hennes. Bare så dt er sagt. Love Sana?

104
Violina

Don't kill Vilde :O

105
Alkohol? (Y. om E. ?)

Sana må svare på om det er lov å ta med seg alkohol på bussmøtet. Ellers kommer de garantert til å ta med seg. Men det er kanskje nødvendig for å sparke igang alt drama...
Og kanskje hun tenker at det er ok men prøver å begrense det ved å ikke si direkte ja.

Håper gutta kommer hjem og hjelper til med rydding. Da kan Sana snakke litt med Yousef om Even også!

106
Andreai

I första säsongen säger ju Isak att han är på buss med Pepsi Max-gänget, eller? Är han fortfarande med tro?

107
Riktig!

Isak berättar stolt för Eva att han startat russ buss redan en månad in på gymnasiet. Eva frågar lite tveksamt "Med vila då?" och Isak svarar " Med några girls. Det var det där Pepsimaxigänget" Eva blir lite fundersam och Isak tvekar lite innan han säger "Kan du inte bara snacka med dem då? De bits ju inte icke sant." Sedan knackar Jonas på hennes fönster...
Julie väver så fantastiskt ihop alla lösa trådar...

108
Isak sier:

Har du hørt at de har starta buss allerede? En måned ut i videregående så starter de buss. Det er jævli lættis ass.
Hvis han hadde sagt jeg har starta buss, så blir det ikke sammenheng med resten av det han sier. Det høres rart ut hvis det er jævli lættis at de andre har starta buss så tidlig, men ikke han... Men det er litt vanskelig å høre.

109
FEIL

det var ikke det han sa. Har du hørt at DE har startet buss allerede? En måned inn i videregående så starter DE buss.... sa han

110

Jeg har vært inne og sjekket igjen, mener bestemt han sier: "har du hørt at de har startet buss allerede?" Men det er tekstet som "jeg har startet buss", så jeg tror at tekstingen er feil.

111
Nei, han er ikke det

Og, han har aldri vært det heller. Tror det var en feil på tekstingen....

112
Det er riktig, han er det

Sjekk sjøl

113
Har sjekka...

og tror ikke at han sier han er på buss.
Har hørt igjennom flere ganger nå og mener han sier: "hva skjer med de chicksa der egentlig? Har du hørt at de har starta buss allerede? En måned ut i videregående så starter de buss. Det er jævli lættis"
Det her må Skam redaksjonen svare oss på. Er Isak på buss eller ikke....?

114
Russegirls

Om tid til overs...... Hmm, har hun satt et sluttidspunkt for møtet? Ikke som jeg kan se.... og hun har heller ikke nevnt alkohol.

Dette blir spennende ????

115
Angelica pus

Jeg har en ekkel følelse av at det koselige forholdet Sana har med moren sin kommer til å bli ødelagt på fredag, når moren kommer hjem til 20+ fulle jenter som Sana må ta seg av :/

116
Bussmøte

siden det på en måte "ligger i kortene" at PM jentene har med alko i morra på bussmøtet og at vi tror det kommer til å ta helt av, så begynner jeg å tenke at det kanskje blir helt annerledes. Det pleier jo sjeldent å bli slik vi tror - det er gjerne en vri slik at historien snur. Kanskje ikke det blir bussmøtet vi blir med på i morra, men noe helt annet. Kanskje det dukker opp noe uforutsett, og Sana må avlyse... Kanskje Sana møter Yousef og de får en prat, eller kanskje hun treffer Even.... Han sa jo vi snakkes, når han og Isak gikk i går.... Han har kanskje lyst til å snakke mer med Sana, og jeg tror nok hun har noe hun skulle ha sagt til Even også. Kan jo være at hun synes Even burde snakke med Isak.
Bare tenker at det er mulig vi ikke får det vi tror, det har jo skjedd før? Spennende....

117
Jämtkalle

Sana måste väl se till att Elias inte är hemma eller...han bor ju där!
Annars blir det 25 jenter och en gutt!
Stackars Elias(?!)med så många vackra jenter!

118
"Aldri elsket meg"

Åtminstone en jente kommer att vara nykter-förutom Sana då.

119
Undulat

Eller de blir møtt av politi som spør om det er deres leilighet som er full av berusede mindreårige.. greit at man har et avslappet forhold til at barna tar egne valg, men akkurat DEN tror jeg vil være litt flau å komme i moskeen med.

120
Mette

Er Vilde ironisk eller skriver hun virkelig sånn i mail? Uansett hyggelig å se henne igjen, vil virkelig ikke at hun skal føle seg ignorert!

121
Jo gjett om hun er ironisk

Hun var jo ironisk mot Noor i s2 da hun kommenterte hvor god moral Noora hadde, i gymtimen var det vel?

122
roar

Vilde er aldri ironisk eller sarkastisk.

123
Berit

Å gi noen i oppgave å skrive referat er en klassisk metode for å få de til å være stille.

124
roar

Nei, det er en tillitserklæring. Den som skriver referatet tildeles mandat til å utforme ettertidsvdokumentasjonen på hva som skjedde og hva man ble enig om.

125

Skal ikke se bort i fra at Sana er enig med Roar, mens Vilde er enig med Berit.

126
Vilde og Sana

Vi vet ju alla hur Vilde varit väldigt passionerad över russebussen osv från start men Sana har ju varit väldigt intresserad av det från första säsongen också och kanske har hon velat vara busschef från början med? Hon har ju räddat deras skinn och kommit med idéer flera gånger. Förstår såklart att Vilde är ledsen (för det verkar som det) men kanske lär hon sig en läxa om ignorans samtidigt (med tanke på hennes instagrambild igår) och hur hon behandlat Sana tidigare. Förhoppningsvis kan de på något sätt samarbeta när russetiden väl kommer ❤️

127
Forvirret

Vil Sana lade jenterne drikke alkohol i hjemmet sit?

128
Amalie

Håper dere er klar over at dette ikke har noe med virkelighet å gjøre? Det er skremmende å se kommentarene til dere.

129

Men du leser kommentarene? ?

130
ÆØÅ

Hæ, du kødder nå?! Er ikke Skam en realityserie? HERREGUD takk for at du sa i fra! Her går jeg rundt og lever meg skikkelig inn i historien, også er det ikke ekte engang?! Nei, det går jo rett og slett ikke an. Sånt gjør man da bare med dokumentarer! Synes alle i kommentarfeltet fra nå av bare bør kommentere at serien ikke er ekte.

131
What??

Er de ikke virkelige personer??

132
@Amalir

Selvfølgelig vet alle det. Litt mere skremmende at du føler for å påpeke det ....

133

Hun tar dette på alvor, ingen tvil om det

134

can someone translate plesee

135
Sana banana

Syns ikke Sana var krass, synes heller at det var lurt og snilt av Sana å gi Vilde en oppgave så hun føler seg inkludert og litt viktig.

136
Sanaslayy

Så bra sagt! Er helt enig! Thanks?

137
Hjertesukk

Bare så det er sagt !
Det fins ett eget sted i hel...... for de som legger ut spoilere på SoMe!!
Det er ikke noe særlig hyggelig at snikbilder fra innspillingen legges ut overalt. Det er totalt respektløst ovenfor produksjonen og ødelegger for hele opplevelsen av å følge med på SKAM . Man kan jo holde seg unna for å unngå å se det som blir lagt ut men det er ikke like lett hele tiden.
Det er rett og slett dårlig gjort. Det må jo ikke være vanskelig å forstå at dette blir siste sesong - blir jo nærmest umulig å kunne skape lignende magi med denne voldsomme eksponeringen ? sukk

138
Dritforbanna

HELT enig! Ble dritforbanna da jeg helt uten forvarsel fikk en spoiler tidligere i dag. Hadde aldri bedt om å se det?!! Hvorfor synes folk det er gøy å se og spre sånt videre, og ikke minst helt uten spoiler-advarsel? Tror nesten jeg dessverre må holde meg unna ALT av sosiale medier frem til denne sesongen er over, for jeg gidder virkelig ikke ta sjansen på enda flere spoilere. Det ødelegger rett og slett hele opplevelsen. Hvis noen av dere som tok bilder eller spredte dem videre leser denne kommentaren, så vær så snill - DRIT I. Det er ikke kult eller morsomt på noen som helst måte, og det vet du ekstremt godt selv også. ARGHHHHH

139
@Hjertesukk

Kunne ikke sagt meg mer enig. Det er så respektløst. Jeg er bare så utrolig glad i Skam, og orker ikke tenke på at det snart er over?

140
FanOfFandom

Not fair to tease us with Russ 2018 if this is the last season.
Season 5: Mahdi. Season 6: (girl) Chris. MAKE IT HAPPEN!

141

s5 should've been Jonas and s6 should've been Vilde......

142
Yepp

Great idea but you forgot EVEN! I think he deserves his own season too. Great actor and very interesting and important topics like mental illness

143
Heisann

Kommer det en video idag?

144
Bussnavn

Har aldri hatt så store forventninger til å høre et bussnavn.

145
Linnea

Jeg håper skam fortsetter til neste år PS: jeg bor i Ringebu

146
Skam kommer

Dessverre ikke til å fortsette har de sagt.....?. Veldig trist

147
thingamajig

Yasss. Sana is a natural leader ass

148
Sana er så proff

... but shits about to go down! Tipper fyllekalas hos sana, drama med broren og gjengen osv.

149

Sana kan være både tøff og kul, men hun virker egentlig mest bitchy mesteparten av tiden... Vet at alle digger henne, men det blir litt i overkant mye bitching for min del 😉

150
Sanaslayy

Neidaaaa! Hvis du ser i den første sesongen der alle krangler om at Eva var slutty og hooka med Chris, så ser du at Vilde sa til Sana "Du kasta vann i ansiktet til Ingrid! Duu er jo helt gærn! Det er kanskje sånn i din muslimske gangsterverden, men for oss andre så er det ikke sånn!" Assa, Vilde var drøy akkurat da. Sana sa til Vilde "Jeg kastet vann i ansiktet til Ingrid fordi hun og venninene sto og kalte deg for slut når du skulle gå å hooke med William. Fordi for meg, i min «muslimske gangsterverden» er det sånn det funker. Man dømmer ikke vennene sine, og man står opp for dem uansett hva!". Så hva sier du nå? Sana har aldri vært noe bitch eller bitchy. Hun er jo bare helt rå! Og det er faktisk hun som gir venninene sine tips og støtter de. Vilde er mer bitchy ass(:

151
Hustler in Hijab

Du skal se hun dømmer litt likevel, og det er kanskje en del av hennes skam at hun ikke lever opp til sine egne idealer? Hun vil gjerne være lik de andre, men hun ser ned på dem også. Synes de er rare, deler for mye om sex, drikker for mye... et eller annet eller mye forskjellig. Sana er ikke den supervenninna alle har opphøyd henne til å være. Hun gjør ting som det passer henne best selv. Ditcher gjerne å hjelpe venner som skal flytte blant annet. Gidder ikke snakke med Vilde om det verken før eller etter at hun krever å bli bussjef. Selv om hun vet det betyr alt for Vilde. Shamer henne på en stygg måte foran de andre vennene om moras "vinkveld". Er ikke det bitchy så vet ikke jeg.

152
Johanne S

Noen andre som tror det blir drama mellom Noora og Sana på bussmøte??

153
Forevig anonym

Nå må det snart skje noe assa

154
Damn

Boss?

155
....

Jeg vet at jeg nå krasjer kommentarfeltet ved å skrive om noe som denne chaten ikke handlet om, men jeg gjør det likevel for i morgen blir det sikkert så mye bussmøtedrama.. 😉
Men har tenkt på en ting som jeg lurer litt på etter å ha lest en kommentar der man trodde at Evak ville bli splittet akkurat som Norhelm (sorry navnesammenslåingen..)... Kan dette være meningen? Sånn når man ser på traileren så virker det jo som at noe skal ramme Even, men oppfatter jo veldig klart at Isak står ved hans side hele tiden. Men, kan det være slik at det blant alle disse mulige misforståelsene også kan være en misforståelse mellom Even og Isak, hvis de ikke prater sammen? Og at det ender i elendighet liksom ved at de slår opp? Fordi de aldri får pratet? Det er noe med hele den scenen i traileren som både uroer og betrygger... Jeg har liksom ikke tenkt at det kan være sånn, men tenkte litt på det nå...

156
@...

Hva er kommentarfeltet til for, om vi ikke skal diskutere det vi lurer på?. Alle spørsmål må være lov å komme med?.
Jeg tror egentlig Even et den som får den største støyten her, ikke Evak. Tror det er han det først og fremst går utover, siden det antakelig har med fortiden hans å gjøre. Den kan ikke Isak gjøre noe med, annet enn at jeg som de andre her håper at han støtter Even gjennom det vanskelige. Alle har vel noe fra fortiden sin som en ikke er spesielt stolt av, men det betyr ikke at en ikke er verd å elske eller være glad i. Jeg stoler på Isak❤️

157
Tror det går bra

@...
Hva er kommentarfeltet til for, om vi ikke skal diskutere det vi lurer på?. Alle spørsmål må være lov å komme med?.
Jeg tror egentlig Even et den som får den største støyten her, ikke Evak. Tror det er han det først og fremst går utover, siden det antakelig har med fortiden hans å gjøre. Den kan ikke Isak gjøre noe med, annet enn at jeg som de andre her håper at han støtter Even gjennom det vanskelige. Alle har vel noe fra fortiden sin som en ikke er spesielt stolt av, men det betyr ikke at en ikke er verd å elske eller være glad i. Jeg både håper og tror at Isak ser det

158
@...

Hva er kommentarfeltet til for, om vi ikke skal diskutere det vi lurer på?. Alle spørsmål må være lov å komme med?.
Jeg tror egentlig Even et den som får den største støyten her, ikke Evak. Tror det er han det først og fremst går utover, siden det antakelig har med fortiden hans å gjøre. Den kan ikke Isak gjøre noe med, annet enn at jeg som de andre her håper at han støtter Even gjennom det vanskelige. Alle har vel noe fra fortiden sin som en ikke er spesielt stolt av, men det betyr ikke at en ikke er verd å elske eller være glad i. Jeg både håper og tror at Isak ser det...

159
Hoppas inte

Det kommer säkert att vara lite problem mellan dem- men jag tror inte att SKAMredaktionen kommer att låta dem gå "kill your gays"-ödet till mötes som i så många andra filmer. SKAMredaktionen bryter mot många normer på ett väldigt bra sätt och kommer säkert göra det nu också- så jag tror Evak får ett lyckligt slut.

160
Jämtkalle

Men det är ju helt orealistiskt!!
Varför skulle just de få ett lyckligt slut?För att de är gay?Even är bipolär?Isaks föräldrar kanske skiljas?
Himlastormande kärlek följt av snabbt slut och en ny himlastormande kärlek några månader senare- det är tonårstid!!Väldigt, väldigt få tonårsromanser leder till evig kärlek och lycka.I Hollywood kanske men i Oslo?Livet är NÅ, inte sen.De är säkert lyckliga just nu men sen?Kan bli slut fredag kl 1930-vem
vet?

161

Ja, men det er vel egentlig to forskjellige ting.... Det er forskjell på kjærlighet som går over og som gjør at forholdet tar slutt (det skjer jo hele tiden), og det at et forhold tar slutt pga "tullete" misforståelser / manglende kommunikasjon osv (mens kjærligheten fortsatt er der). Ja, livet er NÅ og derfor er det viktig å prate om ting nå liksom..tenker jeg da 🙂

162
Hvorfor skulle de ikke få en lykkelig slutt?

Kan ikke skjønne at det er noe mer urealistisk enn andre ting. Vi vet at de er tenåringer, og vi vet at serien slutter uti juni en gang. Det er vel ikke urealistisk at de holder sammen til den tid? Etter det vet vi jo ikke, og det spiller heller ingen rolle for det får vi ikke se. Da er det bare opp til enhver fantasi å spekulere i hva skjer etter at serien er ferdig. Jeg håper og tror vi får et lykkelig Evak når Skam er ferdig.
Alt er love❤️

163
Mulle

Tror nok at det blir en del misforståelser fremover, men jeg velger alikevel å tro at til slutt så går det bra med Isak og Even. Og som du sier, når man ser traileren så holder Isak hånden sin på kinnet til Even hele tiden - og han bøyer seg også ned sammen med Even mens han hele tiden ser på han. Dette tolker jeg som at uansett hva som skjer, så vil han være på Even din side. Det vil helt sikkert oppstå noe som gjør at vi kommer til å tvile, men jeg tror at til slutt så ordner det seg. Isak er ikke den samme nå som i tidligere sesonger. Han har vokst mye som menneske, og har helt sikkert fått øynene opp for livet på en helt annen måte etter han traff Even. Han er mye sterkere nå, og han har også god støtte i Jonas, Magnus, Madhi, Sana og de andre vennene sine. Og han er ikke så redd for å face det som er vondt og vanskelig. Husker du ikke at han sa at han ville leve ekte og ikke fake. Jeg velger å tro at Isak og Even er endgame❤️? Og at det går fint med dem til slutt.

164

Takk dere ? jeg er helt enig og det er sånn jeg selv har tenkt og oppfattet det også ❤️ Skam altså, det er så utrolig bra laget, og får en til å tenke over så mye ?❤️

165
Til...

Sånn er det med Skam, de vil alltid prøve å få oss til å tvile - men, det er også det som er kjempefint siden vi da bruker vi mye tid på å tenke godt igjennom ting. Viktig?

166
Ledgerina

Sana is so professional managing Russbus issues. PepsiMax girls don't seem too bad (even if they made nasty and awful comments, I know) but I don't trust them, tbh.

167
MM Vilde - ironisk?

Det har vært kommentert om Vilde, og hennes svar til Sana/russebussen.
Det spørres: Er kommentaren hennes ironisk?
Er Vilde ironisk?
Nei! Vilde er en karakter, som ALDRI er ironisk. Vilde er ærlig, Vilde er "rett frem", Vilde går går aldri "bak ryggen". Hun manipulerer ikke. Men hun snakker ofte før hun tenker. Hun eksponerer sin naivitet, og seg selv i så stor grad, at hun ofte SELV må tåle ironiske kommentarer.
Hadde jeg vært Vilde, hadde jeg reagert. Jeg hadde blitt sinna, og kanskje trukket meg tilbake, - Men ikke Vilde. Den Vilde vi møter, er som oftest blid, ivrig og entusiastisk.
Vilde får rett og slett litt for lite cred. Syns flere skal heie på henne!!!

168
Jo gjett om hun er ironisk

Vilde til Noora i s2: Du har så god moral.
Eh joda, klart Vilde kan være ironisk. Spesielt når hun har tid til å sitte og formulere seg i en mail. Hun har åpenbart tenkt før hun skrev, det ses på klokkeslettet.

169
Liss

Enig. Jeg ville se en sesong som omhandlet Vilde i russetiden. Hun er mer komplisert enn den dumme fjotten hun ofte utgir seg som.

170

Ja!! - Og kanskje da, med VILDE som bussjef for alle de 25 jentene!
- En oppgave jeg tror hun hadde vokst med. Hadde vært fantastisk å se DEn Vilden;.)

171
Hustler in Hijab

Enig med deg! Men når masken faller/perlekjedet ryker for Vilde, tror jeg helvete bryter løs. Og da står Sana i en truet posisjon for blind hevn hvis hun fortsetter å pirke borti Vildes sårhet som hun stadig gjør. Sammen med Noora.
Jeg tror Vilde kommer til å såre Sana alvorlig ved å forføre Yousef i fylla fordi Sana avslører Vilde. Evt er det Noora som avslører Vildes hjemmesituasjon/hemmelighet, og Vilde tror det er Noora hun sårer med Yousef....
På en eller annen måte tror jeg uansett vi vil få se en annen Vilde enn den vi har sett til nå. Den dypt ulykkelige, ukontrollerte Vilde som er så fortvilet at hun ikke bare ikke tenker seg om, men ikke VIL tenke seg om. Hun og Sana er vidt forskjellige, men samtidig like i det at de har et uvanlig stort kontrollbehov begge to.

Enig med deg, flere burde sette pris på Vilde. Hun er enhjørningen i gjengen.?

172
#teamtruelove

Ikke helt enig. Midt i sesong to ser Vilde Noora kysse William mens Eva spyr. Etter det kommer Vilde med massevis av stikk til Noora. "Du har så bra moral! Jeg mener det, jeg beundrer deg virkelig" "William vil jo ikke ha kjæreste før russetiden, han skal slå brorens rekord" "Hvem skal du hooke med Noora? Vi må finne noen til deg." Alt dette sier Vilde vel vitende om at Noora og William har noe på gang. Vilde er fullt istand til å komme med skjult budskap.

173
MM Har så god moral

Ikke så sikker på at dette var et infamt, slemt "stikk" fra Vilde til Noora. Men Vildes replikk fikk oss til å føle Nooras dårlige samvittighet og dilemma, - det at hun gikk bak ryggen til venninnene og brøt m egne prinsipper, - desto sterkere .
Tror ikke at Vilde serverer Noora replikken om moral, for å "være jævlig". Tror heller ikke at Noora oppfattet d slik . Men gjennom Vildes replikk/er, som treffer som nålstikk, opplever Noora SIN INDRE konflikt desto sterkere.
- Og jeg tror d er d som bla gjør SKAM så spesiell. Her er ikke handlingen kun på d ytre plan. Vi gjennomlever sterkt karakterenes indre konflikter , konflikter og dilemmaer vi kjenner igjen i oss selv, og som derfor engasjerer oss så sterkt...

174
Hustler in Hijab

For så vidt enig med deg også...☺️ Vilde er i stand til å ta igjen med (mer eller mindre) skjulte budskap. Men tror det nesten bare skjer når hennes egen "plan" eller fasade sprekker, og hun gjør det gjerne på en veldig åpenbar måte. Hun er ikke slem til vanlig liksom, det skjer når hun kommer ut av balanse på en måte. Mens Sana og Noora er slemme med Vilde selv om ikke noe ved Vilde åpenbart truer dem, de bare sender henne stikk og hån fordi hun irriterer dem... Sånn oppfører ikke Vilde seg. I hvert fall ikke ennå.

175

Ja. Kanskje det bare er realistisk skildring med tanke på hvordan det er i jentegjenger? Ikke alle går like godt overens med hverandre i en gruppe. Det er alltid noen man fungerer bedre med enn andre i gjengen. Dette husker jeg godt fra min egen jentegjeng på skolen. Vilde er ikke den skarpeste kniven i skuffen og jeg kan tenke meg det kan bli slitsomt i lengden. Jeg tror grunnen til at Sana tok bussjefrollen er mest fordi hun vet at hun takler den, i motsetning til Vilde.. man må stå ganske sterkt og tåle å si de andre jentene(Pepsi Max jentene) imot. Kanskje også være snedig. Om det var bare de fem jentene på bussen, så hadde Sana nok latt Vilde være bussjef da (tror jeg). Men med Pepsi Max jentene så må de stå på sitt for å få det de vil, siden de er i mindretall.

176
Hustler in Hijab

Joda, S - klart det er det Sana tenker. Det gjør det ikke noe bedre synes jeg. Vi vet tross alt ikke om Vilde ville klart det eller ikke. Hun Vil-de i alle fall, men Sana lar henne ikke få sjansen en gang. Det er en ganske sterk nedvurdering av en som hun regner som venn. Hvorfor skal ikke Vilde klare det egentlig, selv om hun har en annen stil? Sana kunne stilt som betingelse til PM-gjengen at Vilde skulle bli bussjef, og de bare hadde å rette seg etter det. Så kunne hun tilbudt seg å hjelpe Vilde. Skjønner at Sana vil ha æren, altså. Men synes det minste hun kunne gjort var å snakke med Vilde og være ærlig om sine tanker og ønsker, og innlemme Vilde i planene for bussen og gi henne en litt mer "prestisjefylt" rolle enn en blond slavekvinne som tar referat.

177
MM - Enig + Vilde som bussjef

Det er noe som heter: "Å vokse med en oppgave". - Det hadde vært flott (og lærerikt) å få vært vitne til Vildes personlige utvikling og modning. I stedet blir hun kontant "satt på plass", fratatt sin oppgave og funksjon som bussjef, uten mulighet til å komme med innvendinger, og blir BEDT av ny, selvutnevnt bussjef om å skrive referat (og det tas for gitt at hun gjør det, uten innsigelser) Som sterotypien av den "dumme blonde".
Dette er et rent maktspråk: der det etableres roller som over- og underordnet.
Det skjer hver dag; men det er vondt å være vitne til det.........

178
Is this it for today?

No Yousef? No more info about Even? They were supposed to talk...

At least give us more messages between Sana and Yousef!!!

179
Natasha

Too much the bus in the series. I really miss Eva and Jonas, Chris Penetrator,Isak ,Vilde. Herman great actor.

180
Hustler in Hijab

Håper, og tror, at det blir Chris som får rollen med å realitetsorientere Sana i denne sesongen.
Sana trenger en vekker og jeg tror det til kommer til å bli Chris som rister litt i henne og sier, du - sånn her kan du ikke holde på, med å være kjip mot Vilde, og bosse generelt, mens du samtidig ikke er noe åpen mot oss og ikke sier ifra om teite ting vi gjør som å bestille biff på pizzaen til henne osv. Chill litt a, liksom. Chris sier sjelden ifra, men hun følger med og har et fint forhold til Sana. Hun er den rette til å få Sana inn på rett spor i forholdet til vennegjengen.
Det er Sana sitt ansvar å dele av seg selv og sin historie og hvem hun er og hva hun vil, og å stille seg sårbar rett og slett.
Kjenner meg etterhvert mye igjen i Sana da jeg selv er i en situasjon som få har noen særlig forståelse for. Det har lett for å bli slik at en gir opp litt selv og kjører sitt eget løp fordi folk er så dumme i hodet og ikke skjønner noen ting...(/i). I stedet må man noen ganger tåle å holde ut litt dritt og uforstand hvis man skal ha noen venner igjen til slutt. Ideelt sett burde selvfølgelig venner være interessert, ta hensyn også videre, men det er sjelden slik det blir i virkeligheten hvis situasjonen din skiller seg stort fra andres.
Vær sterk inni, Sana, men litt mykere mot de andre. Det klarer du, og du får mye igjen for det.

181

Så enig med deg. Og så flott formulert...

182
Boring...

To be honest, this bus plot has been really boring so far. I kind of hope that there really is some big bus-drama waiting for us tomorrow. I love everything else in this season (Yousana, Evak, Vilnus, Balloon boys, Sana's mother, Noora's secret, Even's secret), but this bus plot feels taking place from more interesting stuff.

183
Charlotte

Continental 2018! (Det er bare et dekknavn)

184

LEGG UT KLIPP KLIKKE