Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

562 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Wilhelm?

Finally

2
Malin

Yaaaay!

3
Natasha

Boring. Where is boys?

4
C.N.

The boys are NOT CRASHING Sana's meeting, so apparantly they're behaving like normal human beings.

5
jesus

can you stop calling this boring you're like everywhere always calling these clips boring. just stop watching if you're gonna be negative all the time or if you want boys rewatch s3. jesus christ

6

Not in the scene. That's where they are. I hope you continue to watch and enjoy the clips to follow in Sanas series 🙂

7

This season is about Sana 🙂

8

men lägg av Natasha!

9
#485

Ouff Sana har full kontroll! Smart jente!

10

Digga det her, endelig ey dritbra fredagsklipp

11

Og bam, der var det, det mulige skjæret i sjøen! Men hjerte, da 🙂

12

Å, Sana! Tenk å gå så høyt ut, tørre så mye, vise så tydelig hvor mye han betyr, og så DET... Det var vel nesten det eneste som kunne utfordre deg skikkelig. Og hva nå? Dømmer du fortsatt ingen?

13
Å sana

Handler ikke bare om sana dømmer eller ikke her. Handler også om foreldrene og familien hennes vil godta at hun blir sammen han. Og om hun føler at religionen hennes kan tillate henne og gjøre dette. Var dette jeg tenkte kanskje kunne skje når jeg ser klippet fra tidligere i uke med sana og mor hvor moren spør er han muslim.. Fikk en dårlig magefølelse da

14
Dette blir tøft

Men om hun finner ut at hun ikke går videre med Yousef fordi han ikke er muslim betyr ikke det at hun dømmer han. Å ha en felles tro er veldig viktig for mange religiøse uavhengig av religion. HUn må bare finne ut om det å ha felles tro er viktigere enn å få Yousef.

15

Nei, jeg tenkte mer på om hun dømmer seg selv. Troen er så viktig for henne, og hun stiller alltid så høye krav til seg selv. Tror det blir tungt for henne å kjenne på at hun har falt for en som ikke selv er troende.

16
Elina

Neeeej, lilla Sana! Stackarn!! ??

17
Iman

Sana er kjempebra

18
Whoomp

There it is

19

Frykten. Angsten. Fortvilelsen. Hemmeligheten. To liv. To identiteter. Herregud som jeg klarte å føle akkurat hva Sana gikk gjennom på dette klippet. Takk, Skam <3

20

Fikk en dårlig følelse av dette, men Sana naila det bussmøte da

21

Tro om det er frykten for å bli dømt på forhånd som gjør at hun har satt seg 100% inn i bussgreiene. Tror mange opplever dette, at man pga at man er minoritet må overbevise hele tiden, være ende bedre slik at man ikke kan bli "tatt" for noe og få slengt etter seg at det har med bakgrunnen deres å gjøre.

22
Phoebe

Oh no...

23

Og nå lurer kanskje sana på om hennes ønsker og preferanser er forenelig med en muslimsk mann..spennende, tror at vi får utforsket islam i alle grader og det er veldig bra!

24
matilda

är det alltså så att sana som muslim inte kan dejta en icke-muslimsk person? är religionen sån eller är det ens eget val? hon blev ju tydligen väldigt ledsen och besviken när yousef sa att han inte trodde på allah...

25
Som jeg tippet

twisten er at Yousef ikke er troende. Bra måte å skape spenning på, for hva skal Sana gjøre med forelskelsen nå? Felles tro er kjempeviktig for de som er religiøse - uavhengig av religion.

26

Yousef?

27
hva skjer nå

klarer ikke å vente på neste klipp. skam slutter aldri å overraske!

28
Whaaaat

Major turning point
Mit hjerte bløder for at Sana måske skal tvinges til at vælge mellem religion og kærlighed. Hun er en mega badass og fortjener begge dele!

29
Sjura

Før vi alle mister hodet helt, er det ikke litt voldsomt å bare forkaste alt man tror på for en man såvidt har chatta halvflørtende med i en(!) uke? Å kalle det kjærlighet er å ta litt hardt i, synes nå jeg. Shipper likevel Yousana, så håper vi får en løsning når Sana har funnet balansen mellom kravene hun stiller til seg selv og andre. Det innebærer at hun og Yousef klarer å respektere hverandres valg som likeverdige, men forskjellige.

30

Jeg er enig med deg Sjura. De må jo først finne ut hva dette er. Noen folk er jo helt desp. her inne - snakker om at de skal gifte seg og greier, og at Yousef må konvertere. Get real, det er ikke sånn det funker. De er 17 og 19/20.... serr, de må jo først bli kjent - Jeez...

31

Hvorfor skal det være så vanskelig? Så mange hensyn som må tas... hvorfor kan man ikke bare få leve litt sitt, liksom ? ❤️

32

Looord have mercy!

33
He he

"Jeg dømmer ingen" ?

34
Itsrejk

Skam slutter aldri å overraske!

35
For en

Twist på slutten der. Så ikke den komme. Andem fortsetter å overraske. Love u

36
Sim G

WOW!? For et klipp!? Fredag, ass!???

37
Javel...

Hadde høye forventninger til dette klippet.. Litt skuffa...

38
Eline

Nei! sÅ KLEINT

39
Trulte

Ikke kleint. Sårt. Veldig sårt.

40
Frøken Julie Andem

Du er så flink. For en avslutning på dette klippet.

Vær så snill å ombestem deg ang serieslutt: vil ha en sesong til (Jonas)

41

Dramaaa
Älskar att hur mycket som helst kan hända nu!!!
Men tror fortfarande på Sana å Yousef❤️❤️

42
Furukongle

Av alle scenarioer jeg har sett for meg så var dette IKKE en av dem!

43
Neeei!

Oh shit! Dette blir tøft for Sana! Hun er knust. Var det ikke slik at en muslimsk jente bare kan gifte seg med muslim? Troen er så viktig for henne. Jeg er redd hun ikke greier å velge kjærligheten når de ikke deler en så viktig ting. Eller er det nettopp kjærligheten som seirer til slutt? Håper det!! Alt er love, er det ikke?

44
Jeeez

"Jeg tror ikke på Allah" -og DER var plot'et vi har ventet på! ?

45
slow

Den så jeg ikke komme, men det er der jeg møter mine egne fordommer i døra igjen da, Andem. Godt jobba, men nå må Sana finne ut hva hun tenker om det. Fordi hun dømmer jo ingen

46
Viktig poeng

Skriver som en over her: At hun må vurdere Yousef som kjæreste ut fra om han er muslim eller ikke, handler ikke om å dømme. Det handler om at hun ønsker en å dele troen med; både for fellesskapets del og det å dele verdier/livssyn/å kunne be sammen (og på sikt kanskje barneoppdragelse, syn på penger, bruk av fritid osv.) Det har et praktisk anliggende. Og det kan være ensomt å være den ene part i forholdet som tror, dersom troen setter sitt avtrykk i livet ditt. Det krever også enormt med respekt av den ikke-troende. Det er ikke mange ikke-troende som klarer å respektere f.eks vente-med-sex-delen. Det blir et underliggende press der - uansett. Men, jeg tenker at Yousef kanskje er av den respekterende typen. Han har tross alt falt for ei jente han opplagt vet er aktiv muslim. 🙂

47
Ikke så aktiv

Hun har droppet fredagsbønnen mange flere ganger og lyver for foreldrene når det passer. Hun vet godt hvilke regler de gjerne ser at hun følger som muslim, og hun har valget mellom å være sammen med muslimske jenter. Men velger noe annet.

48
slow

Vi antar at alle muslimer, eller barn/ungdom med muslimsk bakgrunn er troende - det er der jeg møter meg selv døra med mine fordommer. Hvorfor skulle det være så annerledes for ungdom med muslimsk bakgrunn? Veldig mange norskfødte barn og ungdommer av norsk/skandinavisk avstamning er ikke kristne, men mange av de føler at de må konfirmere seg av foreldre/besteforelde pga tradisjon (legg merke til at konfirmasjon er et veldig alvorlig kristent overgangsrituale i Kristus navn). Det står stor respekt av det, men det er også lov å stå i avgjørelen å IKKE konfirmere seg, selv om det er et brudd med tradisjon. Først og fremst er religion (alle religioner) sterkt bundet med kultur - kultur i landet, region, by, bygd og land. Det er få som reager hvis en norsk hvit 15 åring sier at de ikke er kristne, men familien kan reagere når samme 15 sier at hun/han ikke vil konfirmeres. Hvorfor er det så rart når en ungdom fra en muslimsk bakgrunn sier at han ikke tror på Allah? Det er jo helt normalt i Norge i dag - sett under ett.
Religion er et personlig valg som gjerne modnes gjennom alderen, og går frem og tilbake. Det behøver ikke være konstant. Spiritualitet er en dypt personlig dimensjon som lever sitt eget liv. Som pusten. Dessverre dømmer vi mennesker basert på uteseende, som ikke har noe med et menneskes sjel eller spiritualitet å gjøre.

49
Har trua

Og dessuten så finnes det jo folk som faktisk gjør dette, får dette til, så det er jo ikke som at det er første gang i historien det kan skje!

50
frokost

Hele Pepsi Max i hvite klær, fordi de ikke skiller seg ut?

Han er ikke muslim... AU!

Og dette kommentarfeltet må tåle mer trøkk 😉

51
1881

Den forventa jeg ikke...

52
Halo

Denne sesongen er jo så forutsigbar!

53
slow

lykke til med det.

54
Til Halo

Kan du ikke fortelle alt som vil skje til de av oss som ikke vet det? Slemt å sitte inne med alt. Tenk på oss andre!

55

Tydeligvis ikke fordi folk har klaga over at Sana ikke kunne forelske seg i en som ikke var muslim.

Slutt å klag! Du trenger ikke se på hvis du ikke vil.

56
Tidlig ute...?

Litt tidlig å si det, synes du ikke ?

57
Mattan

Shit va gött klipp. Älskar hur detta utmanar Sanas tankebanor, hennes så starka principer. Har haft så svårt att se nåt mänskligt i henne pga alltid så "on point". Tänker att titeln säger allt: "Jag dömer ingen ". Eller?

58

Sanas religion är väldigt viktig för henne, jag tror nog att hon kommer prata med yousef om hennes känslor men det kanske inte går längre än så. om inte yousef väljer att konvertera alltså. vi får se är taggad!

59
Konvertere...

Men han er jo ikke troende. Han sier rett frem at han ikke tror på Allah. Hvorfor skal han konverterte da? Det er ikke akkurat en quick fix når hun er så troende. Verdigrunnlaget er uansett ikke det samme. Huff, jeg er glad jeg kan velge kjærligheten uansett hvilken bakgrunn de har. Ingen regler som bestemmer hvem jeg kan være sammen med og ikke.

60

Tänker på mamman till henne också, en av hennes första frågor om Sanas crush var om han var muslim

61
Strump

Det blir en Romeo o Julia. Och Någon dör (even som pga allt som kommer hända går in i en nytt skov och avslutar det?)?? Ånej!!!! Men typ så måste det kanske sluta för att vara ett episkt kärleksdrama?!

62
Sana

Ingen kommer til å dø. Skam er en serie for å hjelpe unge med problemene de har i livene sine. Hvilken hjelp skulle det være om noen dør.

63
Jämtkalle

Tror du har fel!
Romeo och Julia höll på
i tre dar- sen var det slut.
Det är passerat för länge sen och ingen har dött.Och ingen kommer att göra det heller-ingen poäng med det.

64

Nei, Even skal ikke dø, slutt med det!

65
Liss

Ja, slutt med de greiene! ?

66

Hoppas inte Sana håller sig borta från yousef nu.. hon gör väl förmodligen det först men ändrar sig sen, pls julie låt det bli bra tillslut!!!

68
yosef ♥

Yosef er jo bare verdens søteste da!

69
Super fan

Neeeeii 🙁 hvorfor ikke ;( stakkars Sanasol <3 Jeg håper han blir det for hennes skyld!! <3 <3

70
Yousef

Det blir jo helt feil om han skal konvertere for hennes skyld, skjønner du ikke det? En er jo muslim fordi en virkelig tror, ikke for at det passer fordi kjæresten er det. Hvilket signal skulle det gi?

71
Zuzu

Han blir ikke "gyldig" muslim dersom han konverterer for hennes skyld. I Islam skal man kun konvertere av 100% eget ønske og egen overtalelse. Selv om mange hvite folk konverterer for jenter de liker er det ikke riktig måte å gjøre det på og man ender med å lyve for seg selv.

72
Svart hvitt

Tror ikke det her handler om å konvertere. Han hører vel til det muslimske samfunnet, men har funnet ut at han ikke tror på Allah. På lik linje med mange som hører til det kristene samfun, men ikke tror på Jesus. Dette handler vel ikke så mye om foreldrenes forventninger, fordi deres krav går vel mer på at han skal høre til det muslimske mijøet. Hans personlige tro er de ikke så opptatt av. Vi hører jo at moren forteller at både faren og broren til Sana ikke er like opptatt av å gå i moskéen som det hun og sana er uten at det skaper problemer. Problemet for Sana handler vel mer om hennes svart hvitt tenkning. Og at den blir utfordret nå på flere områder.

73

sanasol 🙂

74

Religion burde ikke stå i veien for kjærlighet og han burde ikke tro på noe han ikke tror på bare for å bli sammen med noen. Hvis foreldrene elsker henne så høyt som det ser ut til nå så syns jeg de burde godta at Sana har falt for en ikke-muslim. Kjærligheten vinner over alt❤️

75
Lillefisk

Men det handler ikke egentlig bare om foreldrene nå

76
Til Fan

Det er ikke nødvendigvis nok at foreldrene godtar det. Det er fult mulig at Sana selv virkelig vil ha en muslimsk mann. Jeg tror Sanas eget ønske om en muslimsk gutt vil være problemet, ikke hva foreldrene skulle mene.

77
Ikke enig

Må ikke troen komme fra deg selv, og ikke utenfra? Hvor ekte er det dersom du blir troende for et annet menneske og ikke fordi du selv tror?

78
Line

Oi..

79
Love

Holy shiiit

80
Sana

Sana dømmer ingen, men hva syns hun om at Yousef ikke er muslim? Hvordan håndtere hun dette? Vil hun fortsatt gå for Yousef?

81

"Jeg dømmer ingen."

Jeg tror hun kommer til å dømme Yousef, selv om hun ikke vil.

82
Trist

Hun dømmer jo ikke, bare at hun følte dørene stenge seg når han fortalte at han ikke var muslim som er hjerte skjærende. Sana vil jo skaffe seg en mann som tror på det samme som henne så det ikke blir konflikter..

83

Tittelen på klippene er ofte veldig betydningsfulle. Klippet heter "Jeg dømmer ikke", fordi her blir Sana utfordret på et helt personlig nivå. I den vide forstanden dømmer hun. Hun antar at de ikke kan ha et liv sammen pga livssynet hans. Det er fult mulig at han står for alle de samme verdiene som hun, bortsett fra troen på Allah.

84
Nowww

Wheeeere aaare the textsss pleaaaase

85
Hun dømmer ingen

Det vet vi Sana <3 Og Yousef er like bra han,muslim eller ikke. Han redda deg fra knipa nå.

86
Victoria

Akkurat når man trodde at ting skulle bli bedre, ååååh

87
Vi er ikke ferdig med dette

Det kommer til å bli enda verre. Bare vent å se...

88
Yousana

Så han var litt mer liberal enn hun hadde trodd. Håper ikke dette ødelegger for dem! Man må jo ikke være helt like og enig om alt..,

89
Jämtkalle

Nu får väl Yousef köpa Porsche...!

90
hva faen

jeg forvente så mye mer av fredagens video og dette er det jeg får like WTF.

91
alice

Hva mener du forventa mer.
Hun hadde fest med drikke
Faren fant ut om vodkaen
Sana fant ut at han ikke er muslim. Hva var det som ikke var spennende her. Jeg tror ikke du visste at det skulle skje

92
Spot on

Word Alice! Plus att hennes bror visar en stark lojalitet till sin syster. Det har vi inte riktigt heller sett tidigare.