Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

216 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Anna

????❤️

2
Er så spent

Blir spennende å se hvordan det går med Yousef, og om Sana melder han. Og så er jeg bare såååå spent på hvordan det går med Even og Isak og ballong gutta. Jeg håper Sana og Even snart snakker mer sammen, han sa jo "vi snakkes" sist.... Så jeg tror ikke helt de fikk snakket ut. Sana så litt bekymret ut også når de gikk, så jeg er spent på om hun sier noe til Isak..... i can't wait....

3
Mari

Å Nora da ❤️

4

Fineste Noora 🙂

5
Stina

Nora er beste jenta vår ❤️ Spør Sana hvordan d gikk på en køddete måte som får meg til å smile som en gal <3 U go Girl!!

6
Fine Noora

Så godt at hun melder og hører hvordan det gikk, selv om Sana har kjørt sitt eget løp og ikke involvert venninnene sine som hun burde i buss opplegget.

7
❤️❤️❤️❤️

Godeste Noora ❤️ Dette trenger Sana virkelig nå, bare det at hun vet noen er der visst hun trenger det er nok.

8
Yolo

Hva skjer med at Sans er så bitch

9
1881

Hva får deg til å mene at hun er bitch?

Sana er lei seg. Det betyr ikke at hun er en bitch.

10
Sana er sjefete og ikke så veldig grei venn.. gadd i hjelpe de som skulle flytte etc

Noe alle de andre gjorde. SÅ hvorfor skriver noe at hun er en supervenn..

11

At man ditcher EN flyttefest er ikke nok til å kalle noen bitch. Da har du en utrolig lav terskel, og ca 95% av alle du kjenner må defineres som "bitch".

Skal vi ignorere alt det positive Sana gjør over en ting? Så utrolig latterlig.

12
1881

Hvor i dette klippet har Sana nektet noen å flytte? Har Sana selv kalt seg en supervenn?

13
Heia Sanasol

Hva skjer med at dere tolker alt så feil? Ser dere ikke at Sana føler seg nokså utenfor!! Og ikke nok med det ble hun stukket midt i hjertet etter å ha lest meldingen --> " Jeg er ikke muslim , jeg tror ikke på Allah" Av hennes store kjærlighet!! Jeg sier ikke at det er dårlig gjort av han, nei nei langt i fra men hun har sikkert den følelsen om at hun har mistet håpet! Alle kan tro og mene hva de vil , men jeg føler at hun er redd for å skuffe moren hennes samtidig som at hun selv har blitt skuffet av seg selv etter at hun tenkte at Yusef kanskje var muslim og følte at hun var sikker på det. Jeg sier ikke at alle kan oppføre seg som dem vil, men at akkurat nå om Sana gjør/sier noe feil så har hun tillatelsen til å gjøre det <3 (Vet at dette er bare en serie, trengs ikke å minne meg på det i kommentarfeltet!)

14
Æresdrap - så takk for alt..

Glad Sana kan skøye selv om hun sikkert ikke har det så lett nå.

15
Noora da..

Den var litt drøy vel

16
hvorfor det.. Du er drøy som reagerer

nå må dere ikke bli så suttrene,.. nei den var ikke drøy... skal vi vøre så jekelig ordentlig.. ironi..er en viktig egenskap.. le av seg selv...

17
Noora og Sana

Kanskje vi får bli med på tur i morra og drikke kaffe...

18
Johan

Hjälp en svensk! Vad menas med "komme seg på rulling"?

19

Det vil si, siden det er russetid i Norge nå, at de skulle forsøke å finne en russebuss for å feste videre.

20
Julie

Hei! "Komme seg på rulling" betyr rett og slett bare det at man prøver å få kjøre rundt med en noens russebuss;)?

21
En annan svenskatalande fan

Tack! Så naturligt är det lite svårt att förstå när man inte bor i Norge 🙂

22
Svensk nr. 2

Snart kan vi så mycket om russebussar att vi kommer att införa det i sverige med...

23

Trenger en Noora i livet mitt

24
Laura

Jeg også. ❤️

25
Svensk

Och william

26
matilda

okej då är det bara att vänta på ett nytt klipp imorgon!! kanske ett där noora berättar (utan nån som kommer och stör) om vad som egentlige hänt mellan henne och william och där sana kanske berättar att hon gillar yousef, men står mellan ett val?

27
Sana trenger en venn

Kanskje hun forteller Noora om Yousef!? Håper hun gjør det.

28
Matta

Og kanskje Noora forteller om William :O

29
Irish

Luuuvv<3

30
Plomma

Håper Sana ikke stenger seg inne nå.
Jeg tenker at jentene sannsynligvis var fornøyd ned festen og at hu har fått en litt høyere status i gruppa.
Eller tenker jeg feil? ?

31
Sana

Tror Sana stenger seg inne, hun har fått noe å tenke på nå.....

32

Åh, hoppas vi snart får veta vad som hände mellan Noora och William. Jag tyckte deras kärlekshistoria i säsong 2 var magisk och jag hoppas på ett lyckligare slut för dem. Så som de älskade varandra kan det väl inte bara ta slut?

33
Svensk

Låt den inte ta slut. Jag håller med - en underbar kärlekshistoria❤️. Så sorgligt om dem bara tar slut

34

Jo, det kan det. Og det bør det. Og sånt skjer i virkeligheten.

35
"Aldri elsket meg"

Ja det sker.
Föräldralösa barn,utan hem.Utan familj ,utsatt för övergrepp,haft ätstörningar,lurad bli berusade, kanske dumpad, det "bör" ta slut.Är det Norge det?Trodde jag verkligen inte!

36
Ja Norge er vell ganske lik Sverige

på den måten.. Danmark også.. Du har ikke helt forstått SKAM du.

37
"Aldri elsket meg"

Blir väl inte bättre om 3 länder är "grymma" mot sina övergivna barn!
Noorhelm ,och framförallt Noora, är mycket mer än en vanlig tonårsromans och tonårsflicka.Precis som Evak.Så förstår jag Skam.Det är ju därför den engagerar ,den är inte "platt" som amerikanska highschoolfilmer.

38
Kom igen nu Sana!

Noora vill ju berätta sin hemlighet för dig! Och du kanske borde berätta din för henne?

39
SANAFORPREZ

Stakkars Sana. Så var det ikke så enkelt likevel, verken med bussen eller kjærligheten. Men Yousef hadde respekt (og kjærlighet) nok til å fortelle deg at han ikke var muslim. Han skjønte nok at det var viktig for deg. Og han ville at du skulle vite det. Nå ligger ballen hos det. Spørsmålet blir så: kan du være sammen mer en som ikke deler din tro? Jeg tror ikke det handler om hva dine foreldre mener (selv om det også er viktig), jeg tror det til syvende og sist handler om hva du kan leve med. Du har tatt det for gitt at yousef var muslim og latt deg falle for ham, men så enkelt var det selvfølgelig ikke. Lykke til Sana, jeg er på ditt parti.

40
Yousef er muslim

Han er bare ikke troende. Han burde have vidst, at det betød noget for Sana, på grund af Sanas livsform. Helt enig i, at det handler om, hvad Sana kan leve med ... men det kan sikkeret blive en kamp med forældrene, da det første spørgsmål fra moderen var, om det var en muslim Sana kunne lide.

41
Noen tanker

Synes det blir litt rart å mene at man kan gå inn og definere andres religion på den måten. Da overstyrer du jo andres meninger og tanker om sitt eget liv. Vet også om flere muslimer som definerer det på denne måten. "Er man muslim, så er man muslim". De mener da født muslim, altså av muslimske foreldre. Mener du at islam ikke handler om tro, men om bakgrunn? Yousef sier jo tydelig at han ikke er muslim. Har du da makt til å overstyre dette? På hvilken måte kan du mene at dette er riktig?

42
Sofie

Jeg kender mange, der siger om sig selv, at de ikke er kristne, men som er døbt, konfirmerede og medlemmer af folkekirken. Dem ville jeg også kalde for ikke-troende frem for ikke kristne.
For mig at se er der flere lag/muligheder:
1) Man kan være religiøs og troende, - bede, følge sin religions regler, gå i kirke/moské/tempel og føle sin tro indeni.
2) Man kan være religiøs, - følge reglerne, gå i kirke/moské/tempel, men ikke rigtigt føle troen.
3) Man kan være troende, - følge (en tilpasset udgave af) reglerne og tro, men afvise den traditionelle fortolkning og måske kun komme i kirke/moské/tempel én gang eller to om året.
4) Man kan være kulturelt religiøst påvirket, - følge nogle af reglerne (fx ikke spise svin som jøde/muslim), komme i kirke/moské/tempel ved højtider og ceremonier, og så ellers ikke rigtigt ha' noget forhold til hverken Gud eller religion til hverdag.
Sidstnævnte er sådan, mange danskere (muslimske og kristne) i min omgangskreds er til dagligt. Jeg selv betegner mig som troende (og tvivlende og overvejende og fortolkende...)

43
Maja

fin oppsummering. Det Yousef sier er kun at han ikke er troende. Det kan godt være at han faller inn under nummer fire likevel (ikke usannsynlig), og det Sana må ta stilling til da, er om det er viktig for henne å finne en å dele sin tro med, eller om det er nok at han kommer fra muslimsk bakgrunn, slik at han forstår henne og de kan føle et fellesskap der.

44
Ragnhild

Det blir feil å kalle Yousef for muslim når han ikke definerer seg selv som muslim. Islam er en religion, og har ingenting med hva slags etnisitet man har. Han kan være araber (eller noe annet), ja, men ikke muslim.

45
Kristen Atheist

Relgion er langt mer enn tro da. For mange er det tradisjonene og felleskapet som er viktigst. Jeg er atheist men hører jo til den kristene kulturarven, jeg feirer jul, påske osv. Derfor kaller jeg meg selv en kristen atheist. På samme måte er det mange muslimske atheister. Folk som ikke tror på gud men som deltar i tradisjonelle muslimske feiringer som f.eks. Eid. Alle som ikke tror på gud er ikke like med tanke på tradisjoner.

46
C.N.

Yousef sjølv skriv ordrett at han ikkje er muslim, så dropp å lage din eigen definisjon!
Derimot har han sannsynlegvis muslimsk bagrunn/familiebakgrunn: Ein ting er at Sana neppe hadde gått ut frå at han er muslim berre på bakgrunn av namn eller hudfarge. Eit enda tydeligare hint er at han på Sana spørsmål svarar "Jeg tror ikke på Allah", hadde han vore oppdratt i ein anna religion eller som ateist ville det ikkje natulege vore å svare slik.

47
kan jo være kristen.. 10% kristne i Damaskus.. ivertfall før krigen

Håper det så kan han være en for Noora

48

Han sa jo at han ikke trodde på gud, da er han ikke kristen heller.

49

Han skrev Allah. Kristne kaller ikke Gud for det. Tror ikke han er kristen jeg heller, men han har ikke sagt noe om Gud som vi kaller den kristne guden.

50

Kristne arabere kaller Gud for Allah. Allah betyr Gud på arabisk.

51

Eller fortsatt for Sana, om det er mulig for henne å være med en kristen selv om hun selv er muslim. Men jeg vet ikke hvor strengt det er i islam, avhenger det av hvor religiøs man er?

52

Synes det er rimelig arrogant av deg å skrive "Yousef er muslim", når han i gårsdagens klipp SELV skrev ordrett "jeg er ikke muslim". Du har ingen rett til å definere ham som "muslim, men bare ikke troende".

53
Kristen Atheist

Kulturelt sett. Alt er relativt. F.eks. vil muslimer i norge ofte omtale etnisk nordmenn som kristene selv om vi sjelden tror på Gud. Men det er kulturarven vår. Tror ikke på Gud men er medlem av statskirken. Relgion og etnisitet er komplisert. Se bare hvordan det blandes sammen med jøder.

54

Helt enig. Er han automatisk muslim pga nasjonaliteten sin?

55

Han er vel norsk statsborger så da er vel nasjonaliteten norsk ?

56
Etnisk norsk muslim

Btw hva med etnisk norske som er muslim? Ifølge din logikk så kan ikke nordmenn eller de milloner kinsere være muslim pga etnisitet lol. Islam er for alle, det er en religion som sier at den har kommet som et mercifull for hele menneskeenheten og ikke bare en viss folkeslag. OG enda en ting, da mener du også ifølge din logikk at nordmenn ikke kan være kristne fordi kristendommen oppstod i midtøsten, og jesus var hebraisk.

57

Nasjonaliteten hans er vel strengt tatt norsk. Tror du sikter til etnisitet.

58

Dette er film, ikke virkelighet. Man skulle tro du var gal sånn som du "snakker" med en person i et klipp som ble spilt inn for en stund siden.. Gaustad neste?

59

Personen sitter å skriver TIL karakterene som om de skulle sittet ved siden h*n. Slutt å vær så nærtagende a folkens. Tydeligvis ikke alle som skjønner at dette er film.

60
Helena

Hey "hh"..chill! I'm pretty sure "Sanaforprez" knows very well that this is fiction - do you normally go around thinking others are stupid? Review your own humbleness account please.

61

Tror det er du som mangler litt grep om virkeligheten, hvis du tror at du må minne folk på at det er film... Det skjønner alle.. Er ikke noe galt i å leve seg inn i historien og karakterene, og late litt som at det er ekte. Det er faktisk noe av poenget.

62

Vi kan godt være hyggelige mot hverandre i kommentarfeltet selv om vi ikke er enige

63
Hallo

Serr?? Litt av meningen er jo at man kan leve seg inn i dette! Handlingen foregår realtime, profiler på sosiale medier +++. I love IT!!

64
Er det bare film???

?

65
Haha

dat emoji.

66

?! hh, gi'rei'a!

67
Søstern til søstern

Heller gal enn slem.

68
Hææææ????

Serr, er det bare film og ikke real life?
OMG - takk for at du sa ifra !!!
Bra at noen passer på oss uvitende...

69

Er det så farlig da? Kan ikke folk velge selv hva de vil skrive, når det kun skrives positive ord, uten å få negativitet tilbake? Chill.

70
Til hh

Jeg tror ikke helt du har skjønt konseptet med dette kommentarfeltet, hh, og det er for så vidt greit nok. Men mobbing er ikke greit! Å si at andre virker gale og å skrive "Gaustad neste?" er mobbing etter min mening.

71

Eller er det du som er gal, som sier snakker sånn til en person som ER ekte!?!

72
Gamlemor?

Vi velger alle hva og hvordan vi vil kommentere SKAM, være seg ved å skrive "til " eller "om". Budskapet er uansett det viktige her og jeg har ingen problemer med å forstå hva "SANAFORPREZ" mener. Antar at det gjelder det samme for deg "hh"?

En helt unødvendig kommentar fra "hh", slik min kommentar også burde ha vært!

73

Ha ha ha!! Det var lite "slemt" skrivet av dig detta, men ändå helt hysteriskt kul! 😀

74
Vi digger Skam - Can we live?

For det første så er dette altså dette er et kommentarfelt for Skam-seere og fans. Det er meningen vi skal leve oss inn i serien, som vil si at vi skal se på den og snakke om den som om det kunne ha skjedd i virkeligheten. Selv om det som skjer ikke skjer i virkeligheten, så kunne det ha skjedd, fordi temaene, problemene og personene er ganske realistiske. For det andre så bruker SANAFORPREZ et virkemiddel i teksten sin. Han eller nun tror nok ikke at Sana er en ekte person, men det er en enkel måte å fortelle om tankene man får etter å ha sett dette klippet. (Som jo er ganske spennende, og det er dermed ikke så rart at mange av oss blir revet med.)

75
Sana bør nå snakke med Noora

Noora ble avbrutt når hun skulle betro seg til Sana. at ikke Sana tar kontakt med henne for en privat prat er jo egentlig leit. Sana, snakke med Noora om W. Hun vil gjerne snakke med deg. Be a good friend to Noora

76
Sana

Så fint av Noora å melde og høre hvordan det gikk i går. Hun vet jo at alkohol er helt uakseptabelt hjemme hos Sana. Og så bra at hun spør om de skal henge i kveld, og når Sana ikke kan, så gir hun seg ikke og spør om de skal ta en kaffe i morra. God venninne, og det selv om Sana har bossa rundt i det siste. Kanskje Noora tenker at Sana har behov for å prate litt.

77
Spent

Sana kommer sikkert ikke til å fortelle Noora noe nå. Det kommer nok til å skje flere forviklinger før den tid. Og d i traileren, med at Sana spenner bein på Noora blir nok også fremtredende etterhvert. Vi har mange uker med berg og dalbane framfor oss før Sana står opp og forteller hvordan hun egentlig har d.

78
Power Flower

Enig. Fine Noora 🙂 Elsker henne. ❤ Gleder meg til kaffeprat i morgen.

79
Lilja

Og avklaring på William. Hun ble jo avbrutt sist. Nooras tur til få Sana til å utfordre seg selv, jf vinduskarmpraten i ses2

80
who cares about william ?

its getting really old. get over william and Noorhelm now, its boring.

81
Jämtkalle

Ja det är nog inte så många,10 miljoner kanske,hälften så många som bryr sig om Evak gissar jag- en halvårsgammal säsong...Ganska många ändå...Ungefär 30 miljoner?
Bibeln är ungefär 2000 år,Koranen litet yngre- de har fler-"really old".
Boring? Fråga Sana!

82
Many people CARE about William!

No, Yousana is boring. Miss Noorhelm❤️

83
❤️

Being the last season it's more a question of tying up the various loose ends than obsessing about William, or Even, or Vilde's issues for that matter. I think Andem and co will give the fans a degree of closure on some of the big open questions.

84

same goes for even and isak then. you're transparent

85
Noorhelm

Shut up!! We are many who loves Noorhelm

86

Blir det æresdrap? Priceless:D

87
Soph

Eller kanskje Noora må prate?

88
Hei Soph,

Hvordan er livet utenfor Paradise?

89
Banana

Tenker at kanskje Noora også har behov for å prate litt. Føler vel at Noora og Sana er de to som har best connection med hverandre av jentegjengen.

90
skamdinavien

Kanskje Noora trenger å prate óg? Sist var hun ved å si hva som skjedde med William før hun ble avbrutt.

91
Sjura

Enig, ligner chatten før «vært litt spess i det siste» i sesong 3. Tror/håper vi kan bli helt ferdige med William nå. Og kan vi shippe Noolias da?

92
Eva Luna

Og nok ein gong seier jentene noko som er både cringe og svart humor. Eg liker det, men veit ikkje om det er innafor på østlandet? Kva seier dokker?

93
Sisi

Jeg tror det holder på å utvikle seg et sterkt og dypt vennskap mellom Noora og Sana. De er like på så mange områder, og der forskjellene mellom dem viser seg så er den gjensidig respekten så fremtredende. Jeg håper og tror at deres vennskap blir avgjørende denne sesongen - Selv om traileren til sesongen viser en Sana som spenner ben på Noora...

94
Tika

Jeg tenker at benspenninga på Noora allerede har skjedd. Noora skal på russebuss samma søren, for det har Sana sørget for. Sana har også sørget for at Noora må omgåes PM jentene, mot sin vilje. Det blir kanskje også en "brun og blid" spons som Noora må godta?. Nå er det Vildes perlekjede som ryker, og jeg lurer veldig på hvordan dette forplanter seg videre.

95
❤❤

I sesong 2 var det Sana som ga råd til Noora angående William, kanskje nå skal Noora hjelpe Sana når det gjelder Yousef..

96
HUSK å stemme på EVAK for publikums fav og O Helliga Natt som årets øyeblikk

HUsk nå stemme på dette. Skam gjengen fortjener heder for denne serien. Henrik og Tarjei fortjener å vinne sammen og O Helliga natt var et veldig vakkert øyeblikk.. STEM STEM STEM alle sammen

97

Tycker fortfarande inte att det var det finaste ögonblicket av säsong 3. Är jag verkligen ensam om det?? Fantastiskt? Ja, men absolut inte det bästa....

98
jeg synes det øyeblikket var en topp 3.. men hvem som er best av de 3 vet jeg ikke

det er jo denne som er nominert så din mening betyr ikke så mye.. enten så stemmmer mann eller ikke.. Du kan kanskje ikke stemme siden du er svensk..Det er avstemming også at Even og Isak kan bli årets tv personligheter.. men du synes kanskje de er de beste heller så da dropper vi å stemme..

99
nå er det den øyeblikket som er nominert da. Mener du vi skal ikke stemme fordi du mener det??

Dor dere som synes den fortjener å vinne en pris stem på RiksTV/tema/gullruten ..

100

hvor kan man stemme?

101
Gjest

la oss stemme så Henrik og Tarjei vinner publikumspris og O helliga Natt som årets TV øyeblikkk... hadde vært stas å se dem gå sammen på scenen for å motta pris..

102
rikstv/tema/gullruten og gullruten2017.no

ALLE MÅ STEMME::vil se Henrik og Tarjei på scenen sammen på Gullruten og jeg vil se Julie som tar i mot pris for Årets TV øyeblikk... Tarjei kan jo kanskje vinne enda en pris.. beste mannlige hovedrolle tror jeg det er

103
Burugla

Noora altså! ❤️

104
Hanna

Åh, gulliga Noora! Fint att hon kollar upp hur Sanas har det. Men, men ... inte mycket vi kan tolka av Sanas svar. Hur går hennes tankar nu?? Har hon ens lyckats smuggla ut tomflaskorna så att pappan inte hittar dem under soffan? ??

105
Caroline

Kinda feel at Sana skulle hengt med Noora. Har på følelsen at Noora kanskje finner på noe med Yousef i stedet nå

106
sana

det tror jeg ikke, jeg. jeg tror noora har fanget sana er interesseret i yousef. hun er mere opmærksom end man umiddelbart tror.

107

Noora er god<3

108
Sofie

Da alle de andre havde problemer, snakkede du, Sana. Nu må du også snakke! ❤

109
English

Nora: How did it go last night?
N: Honor killing next? Ehehe
Sana: LOL. Yes. It's planned for later today. So thanks for everything
S: Kidding. It went well
N: Good
S: What did you do?
N: I went home
N: The others tried to get ride-along-spots on a russ bus. Don't know if they did
S: cool
N: Wanna hang out tonight?
S: I'm gonna keep it calm
N: ok
N: Coffi and a walk tomorrow?
S: Yea'. Mabye
S: Will chat later
N: ?

110

Coffi. Det gjorde litt vondt.

111
Sorry

tasteleif... ?

112

Jeg håper dette kommer til å handle om Sana og Yousef som sammen må kjempe for sin kjærlighet. Håper Sana våger å kjempe for kjærligheten selv om det betyr å slakke på sine krav til en partner. Dersom han er den rette så er han verdt å kjempe for!

113
Sofie

Som hun fortalte i sin dundertale til Noora i sin tid, så så det sort ud for verdensfreden, hvis hun, Noora, ikke en gang ville høre på, hvad ham, hun elskede, William, havde som forklaring på sine handlinger. Og Noora kunne ikke på en og samme tid elske ham mere end nogen anden, og alligevel ikke ville acceptere, at han var anderledes end hende, - hurra for rummeligheden og accepten for forskelligheden!
Nu gælder de ord hende selv.

114
Céline

Sana er så likegydlig over chat.

115

Da er Jeg hekta..! Arg..! Den følelsen når man må sjekke hver time.. Den Ville Jeg ikke ha, haha.. ??? å nu er den her..

116
KAFFE OG TUR

Plz

117
Se der ja!

Nå kommer praten som trengs for at Sana skal kunne komme på bedre tanker ? Kjærligheten må overvinne religiøse prinsipper!

118
Banana

Det synes jeg blir å ta i for hardt. Det er ganske normalt at man ønsker å ha noe i likhet med hverandre når det kommer til moralske perspektiv. For de som er religiøse er moralen sterkt bundet til religionen men det betyr ikke at den ikke eksisterer for folk som ikke er religiøse. Det handler om menneskesyn. holdninger og prioriteringer i livet.

119
Sanoora

Sana virker ikke så keen på å snakke med Noora, er det nå dominobrikkene begynner å falle? Hvilken Sana får vi se imorgen mon tro...?

120
Kul humor

Har väntat på att ordet "rolig" ska komma. Nu kom det! Kul! Det är så roligt hur vissa ord är så lika men ändå så olika på norska och svenska! ?❤

121
Matta

Haha, ja enig! 😀 Også den motsatte betydningen av "må" og "kan" på norsk og dansk. Jäkla roligt.

122
Humor

Og dansk ?

123
Holi

Fiesta!

124
Så sindsyg spændt!!!!

Jeg forudser et bryllup i slutningen af sesongen, hahahaha #sana+yousef

125
Ære?

Fint at det faktisk kommer på banen selv om Andem ikke vil la det gå den ekstreme veien. Men selv om jeg lever med voldsalarm selv, synes jeg det er fint om muslimer ikke blir dømt nord og ned, men man får en større forståelse for at vi alle er hele mennesker uansett religion, kjønn, etnisitet osv... Håper religion og kultur hverken blir svartmalt eller glorifisert.

Her blir æresdrap nevnt som en spøk, men synes det fungerer fint her mellom Noora og Sana, for Noora får luftet dette som at hun skjønner at dette nok er mer touchy enn det hadde blitt i de fleste jentenes familie. Så har det blitt nevnt, og siden dette er Skam, kommer det til å gå bra. Men for de jenter der ute som lever under ekstremkontroll, søk hjelp! Det er et helvete å komme seg ut, frykten er kvelende, men det er alle truslene også

126
Noora er søt

Alltid omtenksom

127
Hustler in Hijab

Øh, nei? Noora er blant annet den som er mest spydig og ekkel mot Vilde, og Linn. Så hun er ikke alltid omtenksom. Men hun kan vel når hun vil.

128

Glad to see Noora being there for Sana❤ Hope they have a heart to heart and all goes well

129
Yousana ❤

You go, Sana!
Noen flere som tror at Noora er gravid med William ? Og at han ikke vil? Derfor hun har kommet hjem?

130

Det begynner å bli en stund siden Noora kom hjem, det ville nok vært synlig nå 6-7 mnd ?
Da tror jeg heller hun har vært gravid og tatt en abort. Kanskje de ikke var enige om det.....
Ellers er det noe helt annet, håper ikke det er som en del skriver at William har vært utro. Det tror jeg egentlig ikke, da ville Noora virket mer bitter og sint når hun snakker om han. Da hun begynte å fortelle Sana om hva som skjedde i London, virket det nesten som hun hadde skyldfølelse for noe.
Uansett hva det er, håper jeg vi får vite det i morgen. Håper også Andem har en god plan , slik at det ikke ender så tragisk som det ser ut til.

131

Da burde hun vært over 6 mnd inn i svangerskapet. Hun kom jo hjem fra London i oktober. Og da synes det godt.

132
Maria

Ha ha, då hade ju Noora varit i minst sjunde månaden. Hon lämnade väl London i oktober.

133
Jämtkalle

Tror inte det jag. Då borde hon inte kunna dansa. Och vara tjock. Om hon inte träffar William i smyg då.
Men Noora gravid? Nej inte den vackra, kloka skönheten, det stämmer bara inte!

134
Jeg tror W har enten vært utro eller ikke vil komme tilbake til Norge

pga fengselstraffen.

135
C.N.

Ganske sikker på at det er utleveringsavtale mellom Storbritannia og Norge, so betinga fengsel kan han ikkje rømme frå...

136
å ja .. hehehe ... sier du det...

så klok du er.. kasnkje han har rømt og hjemmer seg i England da..

137
sara

Noora er kjempe snill mot Sana lxm Noora skjønner ho

138
Laura

Noora & Sana. <3
I love their friendship. One of my favourate scene of all time have been the one in season 2. where Noora and Sana discuss together on the windowsill at school.

I really really hope that we will see two of them having a conversation tommorrow! Sana can tell all about this Yousef dilemma and Noora can finally reveal the truth about her and William. Can't wait!

139
Rosmarin

Yousef, da han snakket med Noora på festen, snakket antagelig om at han var interessert i Sana, men at han ikke visste om det gikk an å nærme seg henne, så han spurte Noora til råds. Da var selvfølgelig også Noora åpen i kroppsspråket, så det så riktig hyggelig ut. Alt for hyggelig for Sanas blikk.

Derfor prøvde Noora å snakke med Sana om det på benken utenfor skolen. Men Sana hadde tolket hele situasjonen annerledes, og kom i forsvar og bragte William på banen for å destabilisere Noora. Nå prøver Noora igjen, det gjenstår å se om Sana tør å være sårbar nok til å skjønne den vennskapelige omsorg Noora egentlig kommer med.

Sånn tror jeg det er.

140
Rosmarin

Au. Jeg trodde feil. Godt det er siste sesong, jeg tror ikke jeg tåler så mye mer.

141
LoveSana

Jeg håper på det samme som deg, og orker ikke vinkling med drama fordi Yousef og Noora innleder noe. DEssen sa hun til alle jentene i første episode at det var William og henne for alltid.

Lurer på hva den scenen betyr der Sana ser på Yousef og Noora prater, og sangen som spilles er "du lovte meg, du lovte meg"

Tror ikke T Yousef finner hverandre. Hun er for seriøs ift William og Yousef vet hva det betyr å kurtisere Sana. De er for seriøse og gode til å finne hverandre fordi Sana trekker seg tilbake.

Sana, ta den tiden du trenger. Ikke rush noe.

142
Madde

Fina Noora som hör av sig och hör hur Sana mår. Kanske de har lättare dem två att anförtro lite djupare saker som känslor, "gutter" och annat hjärtekross?

143
Jämtkalle

Men vad nu?Nu är Noora väldigt "på". Hon har väl nästa aldrig inlett en chat, bara svarat och deltagit.Verkar skumt.
Hoppas på vänskapen men tror det är nåt annat på gång...i sann Skamchockanda!

144
Hei Måka, #teamtrulove, O, P, Jesess og dere andre!!

Jeg har fulgt med på dere lenge nå, og på alt det dere har å si. Kommentarene deres gjør dett litt lettere å vente på oppdateringene 🙂 Nå har jeg en teori. Og den er dritbra!! Eller helt sprø. Dette er greia:
Grunnet til at moren til Sana spurte om gutten hun liker er muslim er rett og slett at sist Sana var interessert i en gutt (eller en gutt flørtet med henne), så var det en som IKKE var muslim. Den gutten var skikkelig hyggelig, og familien likte han godt. Han var venner med broren og gav moren ros for oppvartning. Drømmesvigersønn, rett og slett. Men han var ikke muslim. Men dette var ikke en gutt som gir seg så lett. Han valgte å sette seg inn i religionen, på et dypt og grunndig plan, for å se om det kunne være noe for han. Og han gjorde alt han kunne for at han og Sana skulle kunne være sammen.

Av en eller annen grunn så gikk det dårlig. Gutten ble ikke godtatt som Sanas elskede. Om det var fordi han ikke ble muslim, fordi han ble for ekstrem, fordi Elias visste for mye om han, fordi han var bifil eller fordi han fikk en manisk episode, vites ikke. Men han ble veldig dårlig på et tidspunkt og dette skapte mer distanse mellom han og vennen hans.

Det er det som er greie med Sana og Even (Mellom gutta kan det være noe annet).
Og derfor er det ekstra krise at Yousuf ikke er muslim.
Hun orker ikke en gang til.
A.

145
Kjære Å.

Denne så jeg nå. Trolig for sent til at du ser svaret mitt "A".
Men hvertfall hvis du skulle sjekke innom denne tråden igjen (selv geiter jeg aaaalt for mye her inne til tider?)
Hei og takk for koselige ord hverfall ??? Masse masse elsk på teorien din. Muligens noen hull og litt for fantasifull, men mesterlig tenkt og godt resondert av deg❣ Har selv ikke tenkt i de tankene før. Enda hvertfall...? Men det er det som er så fasinerende med dette kommentarfeltet og serien forøvrig. Vi tolker og mener alle ganske forskjellig til tider. Men tipper vi alle blir like overrasket når the-one-and-only Andem slår til igjen. Og sprø eller ikke, digger at du delte dine tanker. Fortsett med det. Elsk på mangfold✌?
-Jeeez.

146
Veldig kul teori om enn usansynlig

Tror ikke det men likte måten du resonerte.

147
Sjura

Det gir mening, ja. Har tenkt tanken selv, det forklarer hvorfor Sana er så ivrig på å holde det skjult. Er likevel etellerannet som jeg ikke helt klarer å sette fingeren på.. at Even skulle være SÅ redd for at Isak skulle få vite noe som helst om Mikael, kanskje?
(Når det er sagt, Evael-teoriene lukter etter min mening veldig av red herring, så tviler på at det er så enkelt som det i alle fall)

148
Veldig spenstig teori ja

... men jeg skjønner ikke hvor Mikael kommer inn i bildet? Even ser så redd ut når han spør om hun har snakket med Isak om Mikael. Hvordan passer det inn?

149

Fin teori, men jeg tror ikke det er slik (selvom tanken faktisk har streifet meg også).... Det er ikke så godt å si hva som er bakgrunnshistorien her, men det er iallefall tydelig at Even har vært masse hjemme hos Sana og blir vemodig av å tenke på det (guttene ser jo ut som de er der hele tiden - i stuen og kaster ball, hva er det med det???.., så det var nok Even også), og det som har skjedd er tydeligvis noe som gjør at han tenker han ikke kommer til å være der igjen (fordi han for egen del må holde seg borte?Jfr starte på nytt), men samtidig ikke ille på den måten at han ikke kan be Sana hilse til moren... Når moren spør om han Sana liker er muslim, så er jo en opplagt konklusjon på hvorfor hun spør at det er avgjørende, men kan hende spør hun fordi svaret ikke er opplagt? At det er ok at han ikke er muslim? At det er Sana selv det evt er et problem for? Ikke vet jeg, svaret på alle spørsmål er sikkert langt utenfor noe jeg klarer å komme på selv... Håper på en vakker prate-sammen scene med Isak og Even snart slik at ting liksom er tilbake i vater der og ikke den lille/store uroen som ligger der nå 🙂

150
#teamMeg

Hvor sannsynlig er det at Even bytter til Sanas skole, hvis de har hatt en 'greie' som skar seg,- og kanskje med 'dunder & brak'?

151
Nissen

er en veldig bra skole, da! Og i utgangspunktet stor nok til at de som går på ulike trinn ikke trenger å ha noe med hverandre å gjøre. Hvis de ikke blir forelska i noen som går er med i revygruppene da, for eksempel 😉

152
Isak og Even

Jeg vil også se en god prate-sammen scene med Even og Isak, men vi får nok ikke det uten at Sana er der.... dessverre. Jeg savner de så .

153

He he. Spenstig teori. Tror ikke jeg satser pengene mine på den, men veldig morsomt. Skriv gjerne igjen!

154
tviler på at sana og even hadde en greie

Nei det tror jeg ikke i det hele tatt, dummeste teorien til nå

155
C.N.

Hærlig teori, eit problem: Sonja...

156
Til CN

Sonja tok bare hele greia som en manisk episode? Sånn som med Isak. Even prøvde å gjøre det slutt og hun tok det ikke på alvor. Og så, når alt gikk skeis ble det dem likevel. Helt til Isak dukket opp. Eller, de hadde rett og slett en pause.

157
C.N.

Problemet er ikkje kva Sonja ville trudd, men om Elias (og foreldre og elstebror) hadde godtatt at gutten som holdt på med lillejenta i familien hadde ein annan kjæreste i tillegg...

158
Enig.

Teorien er ikke vanntett 😉
A.

159
Dude

Ja, det Sonja sa om at han lærte seg koranen? Litt crazy, men ikke så crazy.

160
Hildring

Jo mer man tenker på det jo mer fakka blir det. Det hadde forklart den merkelige hilsingen i NÅ og blikket til Sana i Bånder. Litt sånn jeg oppfører jeg når jeg møter eksen min. Veksler blikk, men lar den andre leve videre uten å forstyrre. Også den andre hintingen du nevner selvfølgelig. Det er ingen vanntette bevis for at det stemmer, men Julie Andem er ekspert på å overraske, så jeg er åpen for teorien. Må si at det er godt tenkt av deg selvom det er sprøtt(eller kanskje ikke så sprøtt hvis man tenker over det). hmmmm

161
Hildring

Det der er en helt syk tanke, men det er derfor vi har dette kommentarfeltet så jeg liker den faktisk selvom det er fakka å tenke på

162
Hei Hildring!

Kult at du liker det. Jeg ble ganske fakka sjæl da jeg kom på det. Det var derfor jeg bare måtte kaste meg ut i kommentarfeltet her. Kunne ikke bare lese lenger. (Så du det jeg skrev om "Snakket ikke om han! 1:54?)
A.

163
Pilko

Men hvor kommer Mikael inn i bildet?

164
Mikael

er fremdeles et mysterium....
A.

165
Mina

Å nei, det orker jeg ikke at har skjedd!
Da er jeg redd forholdet mellom Even og Isak er ødelagt når han får vite det..,
Tror det kunne ødelagt vennskapet mellom sana og Isak også!

166
Hvorfor..

må det ødelegge forholdet mellom Isak og Even? Fordi han ikke har fortalt om det? Det er jo ikke sånn at man forteller om alle gamle flammer, da. Og det er jo ikke sikkert det ble til noe.

167
Herre! Det gir mening

Og det er derfor hun dama til broren ikke er venner med Sana. Hun dømte henne pga Even...

168
Intressant

och jag tycker om tanken, fast Even har ju varit tillsammans med Sonja i 4 år eller så. Om han har haft något ihop med någon annan måste det ha varit hemligt, eller? De kanske hade en pause?

169
1:54 "snakket ikke om han"

Teorien fortsetter: Ja, og i den pausen lærte han seg koranen og ble litt rusa på kjærligheta. Men etter episoden tok Sonja han tilbake. Hun er jo så gla' i ham.
Når du ser hvordan Even ser på Sana i "Snakket ikke om han" 1:54 så ser du at han er gla' i henne. Så hvis jeg tar feil, så betyr hun likevel noe noe for ham (mer enn bare at hun er den randome søstra til en kompis), det er helt sikkert.
A.

170
Pilko

Og det kunne forklart hvorfor Yousef ble lei seg da de snakket om Even, men jeg skjønner ikke da hvor Mikael kommer inn i bildet i denne teorien.

171
Bestevenner?

Kanskje E. og M. bare var bestevenner. Og nå er de ikke det lenger, pga alt som har skjedd. Og hvis E. skal fortelle om den gamle bestevennen sin, så er det jo ikke mulig å komme utenom hvorfor de ikke er venner lenger, og da rakner en maske om gangen... Kanskje han gjorde noe helt fjernt under en manisk episode, noe han er veldig flau over, som gikk utover Mikael. Eller kanskje Mikael gjorde noe skikkelig slemt (eller ubetenksomt) mot han, som hevn for et eller annet, og at det fikk en eller annen ball til å rulle. Det er flere muligheter.
Uansett om teorien (til A.) stemmer, eller ikke, er den ganske rå!