Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

68 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Knuter på tråden og sana blir testet. Snakk om symbolsk bilde!

2
Sana og Even

Ser dere hvordan Sana og Even følger hverandre? Begge føler nok nå at de har noen knuter på tråden, og at livet tester dem. Selv om de er forskjellige, så har de så utrolig mange likheter. Begge ønsker å være regissør i livene sine, og bestemme hvordan ting skal bli. Men det går ikke alltid, noen ganger blir det knuter som må løsnes.
Er spent på hvordan det går med Sana og Yousef. Og så er jeg veldig spent på hva vi kan vente oss fra Even. Jeg tror han sliter nå.
Jeg har vondt i magen for begges del. Håper de snart tar en prat sammen. Det tror jeg vil gjøre dem godt, kan være de kan hjelpe hverandre.

3
Mulle

Jeg skjønner ikke hvorfor jeg plutselig er så engstelig for Even? Men, jo mer jeg har sett på Yousef klippet, jo engsteligere blir jeg. Så når du nå skriver at du har vondt i magen for begges del, så kjenner jeg bare at jeg blir helt svett. Og jeg vet ikke hvorfor heller, klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er galt. Har sett det klippet ganske mange ganger nå. Even setter øyene i Sana, det er vel ingen som er så intens i blikket som han. Han klarer ikke holde hånden i ro når han lener seg på skapet. Han er rolig ellers, men hånden røper han. Smilet er det samme som vi har sett før når han føler seg usikker eller redd. Og han mumler noe idet Isak kommer, men jeg klarer bare ikke å høre hva det er? Jeg bare føler at noe er veldig galt.
Og så Isak da. Han er så mistenksom og usikker. Og, jeg føler den usikkerheten hans. Ser at Isak liksom rygger litt når Even gir han en klem. Men han smiler forsiktig, og later som ingenting idet han spør om de skal på mækker'n. Jeg er så lei meg på hans vegne, på begges vegne. Hva er det med Even og denne Mikael? Eller er det ikke noe med Mikael, men noe annet?
Jeg skjønner ikke hvorfor Even ikke kan snakke med Isak om hva som har skjedd? Hvorfor må han skjule det eller gjemme seg? Han er redd, det skjønner jeg - men hvorfor? Hvorfor kan han ikke bare si det som det er? Jeg bare orker ikke at det skal bli noe veldig galt mellom dem.
Beklager å kuppe tråden om Sana, men jeg viste ikke helt hvor jeg skulle skrive det.

4
Mimi

Han mumler "hva sa jeg nå?? Shabbiata? Han er fortvilet over uttalelsen av matretten som Sanas mor er så flink til å lage ??

5
Urolig

Jeg kjenner meg så urolig nå for Even og Isak. Jeg har bare på følelsen at de ikke har det helt bra nå. Even er urolig for sin skam, og hva som vil skje når den kommer ut. Og Isak er urolig for Even. Klart han skjønner at det er noe som har skjedd med Even og Mikael, og spesielt slik det høres ut nå - at Even unnviker å fortelle han. Jeg har bare så vondt av dem. Jeg vil så gjerne at alt skal bli bra mellom dem. Håper vi får vite mere snart.

6
Even

Jeg savner så en god prat mellom Isak og Even. Men, vi får vel ikke det uten at Sana er der....
Jeg skjønner bare ikke hvordan de skal greie å fortelle Evens historie gjennom Sana. Den begynner å ta så stor plass nå, så jeg tror den er veldig viktig....
Skulle bare så ønske at Even fikk fortalt den selv, og at vi ikke måtte se den gjennom Sanas øyne. Og ønsker at vi hadde fått være der når han skal fortelle det til Isak selv. Jeg trenger å få se dette. Har akkurat sett O'heliga natt igjen, jeg gråter ennå.... et halvt år etter og det griper meg like hardt som første gangen jeg så det.
Nei, håper virkelig å se en god prat mellom Isak og Even. Det er drømmen min, som Even sa en gang....

7
EVAK4EVER

When Even tells Isak about his past, Sana will be there, just like Jonas was there when Isak told Magnus and Mahdi about his "thing" with Even. It will be much easier for Even, when Sana is there. Sana knows the story already. But first Sana have to motivate Even to talk... Sana sees how sad Even is with his secret and how confused Isak is about some hiding. Smart Isak clearly sees that something is going on. Sana and Even need to have a good talk. Hope Sana just says Even, that he have to talk.

Does Sana even know about Evens latest manic episode in November? So maybe she thinks that Isak knows nothing about Evens bipolar disorder? And Even thinks that Isak knows nothing about Isak knows nothing about what happened in Bakka?

The things have to come out.

8

Jeg er helt enig. Vi trenger å se praten mellom Even og Isak, og vi trenger at vi ser den fra dem og ikke fra Sanas vinkel. Jeg håper sånn at vi får det. Det går nok bra med Evak, tror jeg, jeg føler liksom det og håper jeg ikke tar feil (vær så snill!?) ❤️ De har på en måte blitt et symbol på sterk kjærlighet og jeg tror det er det som gjør det så viktig for oss; troen på at kjærlighet kan overvinne alt. Man må bare stole på den og jobbe for den ❤️?

9
Even og Isak

Jeg håper så inderlig at du har rett, og at kjærligheten deres består. Jeg tror ikke jeg hadde orket at det ble slutt mellom dem. Håper bare de får pratet ut og ordnet opp seg imellom - Og ja, jeg virkelig trenger å se den praten. Vær så snill Julie ?❤️

10

I tillegg er det på ørepropper, Sana vil stenge verden ute...

11
Yjkj

Hei

13
Sana

Tja,........hva skal vi tolke ut av det her.... Knute på tråden..?

14
Kämpa!

Åh Sana?

15
matilda

gillar hur dom tänkt att detta egentligen symboliserar sana, yousef och hennes religion. tänker jag då.

16
Over kill

Litt for opplagt etter min mening.

17
Livet har surret seg til for Sana

Sånn er det... alt er ikke bare sort/hvitt bestandig.... av og til får vi knute på tråden?

18
Ledgerina

Such a simple picture and yet such a touching one. I am heartbroken.

19
Knuter på tråden...

Stakars Sana nå! Det er så trist å tenke på hvordan hun har det. Gud er en stor kjærlighet i livet hennes. En kjærlighet som hun ønsker å dele med familien og barna sine. Yousuf virker som en fyr som har mye kjærlighet å gi. Og vi trenger jo alle litt verdslig løv! Men kan hun kombinere de to. Når hun ikke kan dele begge med gutten sin? Dette er nok tøft, og jeg skjønner godt at det er vanskelig å høre søt musikk når det er så mye knuter på tråden.
Lykke til Sana.
Håper du finner en løsning som passer for deg!!

20
EVAK4EVER

A project for Sana: first help Even talk to Isak and then help Even to reunite with his old friends. A project for Even: help Sana with Yousef.

21
Jeeez

Så fantastisk flott skrevet❣ "...vanskelig å høre søt musikk når det er så mye knuter på tråden" -for en passende beskrivelse av situasjonen. Tenker mer og mer på at dette handler om at Sana først og fremst dømmer seg selv. Nå blir hennes forventninger testet og hun må revurdere "planene sine". Kanskje føler hun seg bundet av sine egne holdninger og tanker. Låst i en oppfatning om hvordan ting må være. Derav dette symbolske bildet. Hun befinner seg nå i en floke av tanker. Det virker som Sana har så mye strengere krav, og langt høyere forventninger ovenfor seg selv. Hun er på den måten sin verste fiende. Hun har flere ganger påpekt at hun tar egne valg uavhengig av religion, jamfør "jeg KAN...men velger å IKKE". Sana virker for meg alt for prinsippfast og muligens litt for bundet til egne regler. Hun hadde "planene klare" med Yousef. Antok, og ønsket selvfølgelig at han var muslim, også tror han ikke på Allah enn gang. Mon tro om hun skammer seg over å ha tillatt seg å vise så tydelig interessere, og falle for han. Kanskje det. Kanskje ikke. Vi vet jo at religion er veldig viktig for Sana, men hun og Yousef deler helt klart mange like verdier og holdninger. Tror derfor Sana først og fremst må skape fred med seg selv. Akseptere seg selv som et menneske med alt det innebærer. Lære seg selv å kjenne bedre, og ikke leve fake ovenfor seg selv. Leve kun ut ifra hva hun selv mener, og ikke la seg fange i andres forventninger. Akkurat som Isak måtte lære seg å leve ekte, skal Sana gjennom sin egne personlige utvikling. Isak som var så fast bestemt på å leve uten psykisk syke folk rundt seg. Og nå Sana, som er så låst og bundet i sine egne forventninger. Nok en gang møter vi universelle problemstillinger som vi alle kjenner oss igjen i på tvers av kjønn, alder, livssyn, religion og holdninger. Nettopp fordi vi mennesker ikke defineres av hverken legning, sykdom, religion osv. Vi mennesker er mer nyansert enn det. Vi mennesker er ikke svart-hvitt. ✌?

22
Jämtkalle

Just det:
"Kan du inte för en gångs skull strunta i vad som är rätt och fel och göra det vad DU har lust till."

23
Knuter på tråden...

Takk, så hyggelig respons!
Jeg er enig med deg, Jeeez. Tror også at hvis Sana må overbevise noen her, så er det seg selv. Hun kaver i en tankefloke, ja. Og når den løser seg opp blir det spennende å se hva eller hvem som er i enden av den tråden.
A.

24
Sana trådløs

Sana bør prøve trådløst headset, da hadde hun sluppet alle disse knutene på tråden, og livet hadde kanskje føltes lettere.... ?

25
Jämtkalle

Årets bästa kommentar!!

26
Bra symbolikk....

Vanskelig å høre søt musikk når det er knuter på tråden. Jeg tror ikke Sana har gitt opp dette ennå. Hun må nok bare gruble litt til. Og jeg tror heller ikke hun betror seg til Noora i morgen heller dessverre... Det tar lengre tid, hun er ikke typen til å dele. Men det kommer etterhvert, og da er det også gjennomtenkt og vurdert. Sana har så godt av å bli utfordret. Det er tungt, men det gjør at hun lærer seg selv å kjenne bedre. Jeg har troa på at Sana etterhvert finner en løsning som hun føler er riktig for henne selv. Spent på hva det blir.

27
Testet

Sana føler seg testet, og funnet for lett....??

28

Overtydelig symbolikk, hun er iallfall ikke redd for å gi signal til Yousef, viss han følger henne da...

29
1881

Yousef ville ikke sett symbolikken. Vi ser den fordi vi vet at Sana har det vanskelig nå.

30
Yousef, nei jeg mener "Jo, seff"

....ville ha forstått symbolikken Jo. Seff.
Han har jo ikke fått noen melding fra Sana etter at han gjorde det klart at han ikke tror på Allah. Klart han vet at det betyr noe for henne. Klart han setter det i sammenheng.

31
Alt har knyttet seg...

Men det er ikke en vrangknute, så det går an å løse dette Sana??

32
So they are going to treat

Yousef as a distraction and as a test... 🙁

33

Vad vill hon säga med detta?

34
Holly

I love seeing all the nuances this season and how it makes me evaluate aspects of my life. Mari, you really did sum up all of our feelings right now with that pic. #hatsoff

35
Yousef

Lurer på om Yousef ser bildet og forstår at Sana sliter?

36
Yousef, nei jeg mener "Jo, seff"

Klart, han fikk jo ikke noe svar fra Sana etter at han skrev at han ikke tror på Allah.

37
matilda

har ens yousef ett instagram-konto??

38
Har ikke insta

Yousef er ikke på Insta....

39
Sana

Når livet tester deg, og knytter knute på tråden. Men denne knuten går an å få knyttet opp Sana. Jeg tror ikke hun har gitt dette opp ennå, hun vurderer bare situasjonen. Og tenk så spennende hvis Yousef ser bilde. Jeg tror nok han klarer å legge sammen 2 og 2.... Kanskje han sender henne en melding, det hadde bare vært så kult om han hadde utfordret henne.

40
from Al-Baqarah

"Be sure we shall test you with something of fear and hunger, some loss in goods or lives or the fruits (of your toil), but give glad tidings to those who patiently persevere."
---
"My belief is stronger than my desires" you said to Noora last year. Now let us see...
(Julie, you have been brilliant so far.)

41
To "from Al-Baqarah-comment"

Indeed Sana said "My belief is stronger than my desires" but she also told Noora that "if there is nothing more important to you than being with him (William) at least you have to give it a try".

Furthermore she also told Noora that it's not a bad thing that William challenges her beliefs, and that she (Noora) becomes strong and independent when she (Noora) allows herself to change her opinions, no matter who tries to change them (or challenge them).

I feel like the situation with Yousef possibly does challenge Sanas views on what she's always believed about how she wants to live er life and who she wants to share it with.

So I'm thinking perhaps Sana should listen to her own advice... and poke around outside of the box she has comfortably had her truth boxed up in.

42
Ledgerina

Thank you so much for this! I really needed a positive message because I have been so sad since yesterday.

43
Knuter på tråden.

Det er bare å begynne i den ene enden Sana, og løsne knute for knute?

44
Janna

"knute på tråden "

45
Malin

Fyfaen kjenner meg så igjen ass!

46
Håb??

Måske er der håb for kærligheden mellem Yousef og Sana? Det kunne symbolikken klart antyde. Please!:)

47
Marlene

Ej det er for langt ude

48
Jämtkalle

Hon får be Noora om knuthjälp så kan de lyssna på Justin Bieber tillsammans,i varsin hörlur!

49
MM Knute på tråden

Knute på tråden; what A mess.
Understatement: Utfordringer i kø. Utfordringet med forgreninger; viklet inn i hverandre.
Akkurat nå: Ingen løse ender; men tilsynelatende uløselig kaos.
Men dette klarer Sana. Selvfølgelig. Likevel spennende. For hvordan har hun tenkt å løse opp floken?
Det er en hemmelighet mellom Sana og Julie Andem. - En hemmelighet som også vi etterhvert skal få del i ......

50
Xoxo

Sanas liv er en skikkelig floke nå..

51

Det der er jo ikke en spesielt komplisert knute en gang, Sana. Den fikser du lett! 🙂

52

Fint at du støtter??

53
Poppy

Sana føler seg testet på 1) russebussprosjektet 2) vennskap/omgangskrets 3) tro 4) forholdet til foreldrene 5) Yousef - og hun fikk et 'slag i trynet' da Yousef sa at han ikke er muslim - hun er vant til å ha rett/ha kontroll. Nå opplever hun å miste kontroll.

54
Sana and Yousef will end up together

I'm pretty sure that, based on the story of Joseph and Aseneth, Sana and Yousef will end up together. This can't be a coincidence that their names are so close. Mainly when we know how Julie Andem loves to put biblical references (season 3 with Isak and the 21:21 thing). Yousef, as Aseneth did, is going to convert to Sana's religion. I'm a bit sad to feel that I know how it will end (even if we can not be 100% sure).. But for now, Sana is being tested

55
That is an awfull way of thinking.

That people are just tests you need to get through and pass. Especially people that obviously care about you.

56
Ex. Norsklærer

For de av dere som er opptatt av sammenhengen mellom Skam og klassisk litteratur: Les Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset. Norsk litteraturs kanskje viktigste kjærlighetsroman. Forfatteren fikk Nobelprisen for sitt forfatterskap og skriver vanvittig bra. Kristins og Sanas dilemmaer er ekstremt parallelle. Og veldig allmene. Hva velger man når man føler at man må velge mellom Eros og Agape, mellom foreldre og egenvilje, mellom samfunnets forventninger og egen drift. Osv. Da jeg leste Kristin Lavransdatter som religiøs ungdomsskole-elev for et halvt liv siden var jeg satt ut i et halvt år etterpå. Takk Skam for nok en gang å sette viktig tematikk på dagsorden. Og dere unge: Les Undset!

57
Sara wasn't at the Russebus meeting

Is there a reason, why Sara wasn't at the Russebus meeting? Are they saving her for some kind of confrontation? With Yousef maybe?

58
matilda

yes sara was at the meeting, but she was kinda in the back behind some girls. i didn't even see here at first.

59
Lev livet

Ikke vær så streng mot deg selv, Sana, følg hjertet ditt❤️

60
Helka

Hvorfor er det sånn at jeg overanalyserer ALLE meldinger og bilder som legges ut denne sesongen, da jeg ikke gjorde det sist? Jeg dvelte Jon ikke over William etter meldinger fra Guttegjengen da. Nå gjør jeg det H E L E tiden!! Jeg leter etter hint og tegn om andre karakterer i bilder som selvfølgelig handler om Sanas verden! Hvorfor tror jeg at alle andre enn Sana også har struggel nå? Pga dette bildet? Og med alle mener jeg Even og Isak? Er det fordi jeg ikke klarer å konse om Sana alene? Eller fordi jeg er besatt av evak? Eller fordi tanken på at noen føkker med Isaks historie - som jeg elsker elsker elsker - gir meg angst? Det er lettest å konse om Sana når evak er lykkelige i bakgrunnen (helst smilende og kyssende), ikke når jeg innbiller meg at de har knute på tråden og ender opp søvnløs! Jeg trenger kyssing nå. Og søvn

61
Filmen 'Kjærlighetssorg'

Æ ser ein sammenheng mellom filmen og hær, æ ser æ ser.. Æ e ikkje så dum?

62
....

Hvorfor høres alle i kommentarfeltet ut som 40 åringer

63
Emmq

Yoo

64
Skam-fan

Norn flere som synes det ligner på en mann med fiskestang som sitter i en stol? Måtte le 🙂

65
JWGAY

niCE

66
Wow!!

Dette er noe av det sterkeste bildeinntrykket jeg har opplevd. Når det kom ut så sa det BÆM inn i hjerterota! Cred til Skam og Mari! 2 dager etter og jeg går fremdeles og tenker på dette bildet og måtte nå legge igjen en kommentar! Helt fantastisk med all symbolikk og alt som skjer i serien, så fikk dette enkle men kompliserte bildet en fantastisk virkning! Dere er fantastiske!

67
Dansk-man

You go girl!

68
Frustrasjon

Sana har tydeligvis ikke hørt om turtleneck.life...