Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

504 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Hell nah Noora

2
Får vi et klipp i dag 1. Mai ???

.

3
Håper det

Og sorry at jeg sier det, men jeg håpet ikke det er et nytt bønneklipp. Jeg har sett de, og det er fint - men trenger ikke flere av de igjen. Heller ikke noe mere bussgreier.
Trenger noe som viser at de snakker sammen, løser opp vanskelige greier - men tror at det er for tidlig å vente på ennå. Vi skal vel ha mere ? ????først... Andem har jo lovet oss masse.

4
viktoria

jeg hva skjer med vide og med gutten hun er lag med

5
Mari

Shit

6
Lille My

Nei Noora du kan IKKE gifte deg med Yousef for han er Sana sin ❤

7
Til alle dere som tror at Noora skal ha Yousef

Tror dere har glemt en viktig del her - nemlig Yousef. Jeg tror ikke Yousef liker Noora på den måten han liker Sana. Han er jo helt tydelig forelsket/interessert i Sana. Hverken Noora eller Sana styre Yousef til å like den de synes passer best.
Det er bare Yousef som kan føle det han føler - glem ikke det!

8
Godt sagt

Amen!

9
HAHHA::: jeg håper for Yousef og Noora blir-.---

hvorfor skal jeg huske på noe som helst.. to personer skal til for å bli kjærester.... så hvis Yousef ikke gir opp Sana fordi hun ikke gir tilbake så blir det kanskje Y og N... hvem vet.... Det går ann a miste interessen og få øynene opp for en annen...

10
Tja...

Det må 2 til for å bli et par. Så hvis bare Noora ønsker å bli sammen med Yousef, og han ikke har samme interessen så vil det aldri bli noe av.
Og jeg vil ikke si at Sana ikke har gitt noe tilbake. Hun har faktisk vist ganske tydelig at hun liker Yousef. Jeg tror at hun vil svare Yousef på meldingen snart.

11
@HAHHA:

Selvfølgelig må det 2 personer til, og det bør du ihvertfall huske... du som sier at du ikke skal huske på noen ting som helst....?

12
sikker på at noora vil ha

yousef da ? for meg virker om kun forsatt intressert i han som kom seg bort...

13
Jämtkalle

Noora vill inte ha 12 barn!Talar emot Yousef.
Men gulrötter gillar hon säkert, vegetarian som hon är.Talar för Yousef.

14
grønterfint

Eh, når blei Noora vegetarianer? Hun spiser som kjent fiskekaker, og spiste pizza med kjøtt i begynnelsen av sesongen

15
Jämtkalle

Till grönterfint.
Du har rätt-jag har fel!
Unskyld!

16
Åhh

Så fantastisk fint.

17
Kjærlighetssorg

Kjærlighetssorg står det med røde bokstaver over bilde av Magnus og Vilde som kysser. Er det bare meg som tror at de to snart kommer til å ha kjærlighetssorg? Jeg begynner å lure på om ikke dette er et frempek på at det forholdet snart ryker.....

18
Jeeez

Tror også det kan være et stort frampek. Her ser vi etter mine øye kanskje så mye som fire pers med kjærlighetssorg. Jeg så det ikke først, men det blir tydeligere for hver gang jeg ser klippet. Først ser jeg Magnus som overøser Vilde med overkompansert kjærlighet, med "elsker deg "og "oss for alltid" kommentarer. Magnus som tar desp til et enda mer klissete nivå og bare ler bort det faktum at Vilde ikke bekrefter sin kjærlighet. Vilde som hungrer sånn etter bekreftelse og oppmerksomhet at hun er sammen med en hun kanskje ikke vil være sammen med. Vilde som bare prater sexfjas og tuller bort Magnus sine kjærlighetserklæringer (ikke visste jeg at man viste sin kjærlighet ved å spytte kaffe i munn på hverandre lizm??) Så ser jeg fineste Sana som gjør alt hun kan for å fortrenge sin kjærlighet i sorg over å latt en "forbudt" forelskelse forplante seg i henne. En kjærlighet hun bærer langt, langt inn i hjertet og sørger over å ikke kunne dele, og samtidig kanskje heller ikke vil føle, fordi hun har en annen kjærlighet i livet som er større enn alt annet. Så ser jeg Noora som sørger over å ha latt seg fange, kanskje angrer og føler ufortjent skam, og kanskje også skyld for å ha gitt etter for sine prinsipper. Noora som med hele seg har latt seg elske og elske ubegrenset tilbake, men som nå har falt stygt, og det på grunn av omstendigheter større enn hun makter å sloss mot....jeeez kjærlighet ass, på godt og vondt ????

19

Jeg er veldig spent på Vilde og Magnus nå. Tenker på trailer og fått det for meg at nå konmer perlekjedet til Vilde å gå i stykker. Men hvordan? Roter Vilde med en av Elias venner?

20
Måka

Ja

Jeg så på førstesesongen av jenter, siden andem har lagd den.
Gjør ikke Vilde det samme som Maya? Går hun ikke gjennom mayas liste over hvordan få en gutt til å gjøre det slutt? Ved å være sjalu. Ved å være too much. Ved å være ekkel. Ved å være klebrig.

Men det fungerer jo ikke på magnus. Magnus som aldri før har klart å få noen til å elske ham. Magnus som gjør hva som helst, tar desp til et nytt nivå, aksepterer det meste bare ikke hun også forlater ham.

21
Magnus❤️

Magnus er kjempefin. Og enig, han er helt tydelig all in for Vilde. Han er bare så glad for at hun endelig vil være sammen med han. Vilde aner bare ikke hvor heldig hun som er sammen med han. Du ser han sier, tror du ikke at jeg elsker deg - og hun fjaser det helt bort og begynner å mjaue og snakke om løvep***. Magnus er mye dypere enn det vi ser her, og det håper jeg også vi snart får se fra Vilde.....

22
Sjura

Forskjellen fra Magnus til Vildes store fantasi om sin egen «William» er slående. Man kan si mye fint om Magnus, men noe statussymbol er han ikke.

23
Til Sjura

Det er det som er så trist.... Når man tenker på det, hva vil man helst ha? En som går all in og elsker deg for den du er, eller et statussymbol. Jeg vet iallfall hva jeg ville ha valgt.

24
Magnus

Magnus er kjempefin. Og enig, han er helt tydelig all in for Vilde. Han er bare så glad for at hun endelig vil være sammen med han. Vilde aner bare ikke hvor heldig hun som er sammen med han. Du ser han sier, tror du ikke at jeg elsker deg - og hun fjaser det helt bort og begynner å mjaue og snakke om løvep***. Magnus er mye dypere enn det vi ser her, og det håper jeg også vi snart får se fra Vilde.

25

Trist mjau

26
mjau

var morsomt på julefesten men nå ble det bare flaut hehehe

27
Janus1974

Tell your friends Sana

28
Neiiiii

Noora ikke gi opp William. Sana nå må du si hva du føler for Yousef. .

29
Noora burde rydde opp med W

De har nå opplevd en jul hver for seg og da må jo forholde være slutt.. Så hvis W har funnet seg ny så er det bra for Noora.. kom deg videre GIRL

30
Jämtkalle

Men varför gör hon inte det då?
William är mannen i hennes liv- men hon orkar inte riskera ett "nu är det slut för nu har vi sagt varandra det"
ungefär som Sana måste säga till Yousef "jag är intresserad "på ett eller annat sätt.
Noora är så kär i William fortfarande-hon skaffar ingen ny.Det vore helt orealistiskt efter två års kamp i Skam-Noora är ju själva Skams kärna.Då blir hon hellre ensam.(Mest troligt: William kommer tillbaks, men inte säkert de fortsätter; det är det som sker i trailern William kommer till festen)
Måste vara svårt för Sana nu säga vad hon känner när hennes närmaste vän är så ledsen...kärlekssorg vilket vackert ord!

31
Noora var 16 år tror jeg når

hun ble sammen med W.. blir sjeldent de to som ender opp sammen.. Hun burde snakke med W fordi dette mellom dem har blittr veldig dumt men hun burde komme seg videre. Leve livet

32
Sjura

Nå er det vel ikke sånn at det er større sjanse for at et nytt forhold varer om man er 30 enn om man er 18, snarere tvert imot. Kjenner flere godt voksne som fortsatt er sammen med ungdomskjæresten, men det er naivt å tro det skjer uten at man må ofre noe frihet. Det er ytterst skjelden at de ville og vakre slår seg til ro med en sjelevenn i evig forelskelse. Langvarige forhold er som oftest for de som tar til takke med a4-liv. Anektodiske motbevis finnes selvsagt i fleng.

33
kjærlighets-ord...

... fins ikke ordet 'kjærlighetssorg' på svensk? det visste jeg ikke... man lærer noe nytt hver dag! hva sier dere når dere har kjærlighetssorg da, hva heter det? 😀

34
Emma

Jag skulle säga krossat hjärta eller bara heartbreak

35

Hjärtesorg!

36
Jämtkalle

Jo det finns på svenska och lika vackert då!
Ett sånt "splittrat" ord: först kärlek...
sen sorg...

37
Jo noora har rett til og gå videre

bli FERDIG med william nå en gang for alle, han er ute for godt og kommer ikke igjen

38
Victoria koch

Endelig fikk vi William-historien!
Men! Ååå! Sana må jo si at hun liker yousef!

39
William -

-Historien er jo at skuespilleren slutta fordi han ikke orka mer. Det var meninga at han skulle være med videre. Nå er han ikke Det, og hva enn de finner på om hva han driver med i London er revnende likegyldig.

40

Jag önskar vi kunde få veta hur det egentligt var tänkt med Noora och William. Jag är säker på att tanken var att de skulle hålla ihop. Deras kärlekssaga var så stake och övertygande. De kämpade för varandra och skulle aldrig ge upp❤️

41

Nei, historien er det Julie Andem som skiver. At Thomas slutta, gjorde kanskje at hun måtte forkaste noen ideer, men vi forventer jo at hun allikevel gir oss en troverdig og god historie, uavhengig av hvilke skuespillere hun har i stallen. Hun har jo vist igjen og igjen at man ikke trenger dramatiske scener for å formidle et budskap.

42

Ville ikke være med videre, eller fikk ikke være med videre...

43
Thomas Hayes (William)

Ville ikke ikke være med videre

44
xoxo

"Kvart eit menneske er ei øy...." Kommunikasjon er fortsatt en nøkkel. Noora, du må snakke med William. Sana, du må snakke med Noora! Dere kan ikke løse hverandres problemer, men dere kan kanskje støtte hverandre slik at dere begge klarer å løse opp i egne floker! SNAKK <3

45
EVAK4EVER

Og Even må snakke med Isak. Sana, hjelp ham!

46
Jeeez

Amen! Bygg broer!
For vi mennesker trenger mennesker❣

47

❤ stakkars Noora ...

48
matilda

hahaha alltså bästa vilde och magnus!!
men jag undrar vad det var sana tänkte säga när hon sa "du..." och sen börja noora säga nånting. något om yousef säkert. men åhh sana ser så sårad ut när noora skämtar om att gifta sig med yousef. sana måste svara tillbaks något till han ikväll!! eller att han skickar och frågar vad som händer, varför sana inte svarat något sen i fredags. han måste väl börja undra?

49
Williams ny kjæreste

Hun ville fortelle at William har en ny kjæreste i London. Men så sa Noora at hun klarer ikke å tenke William med noen annen, så Sana kunne ikke si det likevel.

50

"Du er så heldig du som slipper det,....kjærlighetssorg og sånn.." Mmmm, ja særlig liksom...

51
Naiv

Trodde Nora var smartere enn som så, skuff!

52
Soph

Stakkars Noora <3

53

Det er visst på tide at du begynner å dele, Sana... <3

54
Love triange between Noora, Yousef and Sana? REALLY???

This idea isn't _at all_overused, don't you think? Girls fighting about the same guy? It's not like we didn't saw the same thing happening in season 1, and season 2, so of course it has to happen also in season 3. Why can't this girls actually be each other's friends and not desire the same damn guy... I hate these kind of stories... HOW is it possible that Noora can't find a man, who is NOT the dream of one of her friends???

55
uhm..

this is season four... and this triangle seem to be much more complicated than the other ones. Julie is very original so i bet when its begins to tear up, everyone involved will be dragged down with it. EVERYTHIN IS BOUT TO GO DOWN

56
Aenne

Why judge a story that isn't finished yet? Skam has surprised us so many times already with doing something completely different from what we thought, so maybe what looks like a classic love triangle now will surprise us as well?

57
Olivia

This isn't season 3, it's season 4.

58
Little correction

This is actually season 4

59
Just a joke

Noora is just joking. She's still in love with William and is not after Yousef.

60
Noora er ikke interessert i Yousef

Det ser man lett i måten hun snakker om dette på . No sparkling eyes. Sana blir likevel bekymret fordi alle som er forelska overanalyserer alt som sies og er redde for å bli avvist både av den de er forelska i og av venner. Så dette er ikke noe nytt trekantdrama, Absolutt ikke. Det er bare Sana som tror, eller er redd for, at den eneste venninna hun kan snakke med, også deler kjærligheten til Yousef.

61
Jämtkalle

Noora skämtar om Yousef det är väl tydligt. Hennes röst är mer lekfull när hon pratar om Yousef.
Men gud vad vacker hon är!!

62
I agree with you. Sana is not ready to talk about her feelings because

she isn't sure that her feelings are reciprocal and because she is torn between her faith and love. Yousef has to give Sana a clear sign that he cares about her and wants to be with her and then she will have to make a choice. He knows that she a Muslim so she can't take the first step. I think Noora isn't completely over William. She is disappointed with herself because she wasn't able to testify against William's brother and to face the problems in their relationship. She has wrongly assumed that Sana can't have her love interest because of her strong religious beliefs and their talk in season 2.

63
agree,but i really think is time for

sana have to talk too, Noora can't not know what sana feel if she don't talk about yousef, and i also think she should move on form william, he was not good for her, but i agree ,she should find a new guy,and not yousef

64

The love triangle is overused but I don't feel like SKAM has ever put girls up against girls. Like in i season 2 Vilde backed off as soon as she found out Noora was into William and there was never actually any drama there. The same thing will probably happen here as well. No one knows that Sana is into Yousef because the girl won't admit it really so how can Noora know? 🙂 I won't think this will turn into a bitchy love triangle. But yes, Skam does love the love triangles ;).

65
Are you kidding me?

Eva vs. Ingrid (lying, cheating behind Ingrid's back)
Eva vs. Iben (lying, cheating behind Iben's back)
Noora vs. Vilde (lying, meeting William behind Vilde's back)

These friendships are not as good that people try to make them seem!

66
SKAM handler om tilgivelse, si urnskyld, være tro mot seg selv

være raus ovenfor andre som er ulik deg. Være åpne for nye mennesker, Skam viser også at ingen er perfekte og alle har sitt å slite i stor eller mindre grad. Folk trenger Folk. SKAM viser også også kanskje at det er viktig med noen voksne i livet. Kanskje det er jenteChris som har det best med seg selv av jentene. Hun sa til alle venninnen : Orker ikke å dra til hytta fordi da kommer jeg til å tenke på Kasper så hun er åpen

67

I'm not sure how much of a live triangle it is considering noora doesn't know how Sana feels, if anything I'm surprised for how much your waxing poetic about 'strong women sticking together' you're not picking up on the ignorant way noora has been speaking the past few days. So...

68
Teenagers are allowed to have humor

I think people are getting overly sensitive. I think we just make matters worse if we are going to tiptoe around sensitive issues. Humor is a great way of breaking the ice. Many muslims I know of, are joking quite a lot about it themselves. Muslim teenagers joke about forced marriage, being terrorists etc. What is great about Sana, is that they don't turn her into this victim, who can't stand up for herself. You see how when Noora, jokes about honour killing, she is in on the joke. She doesn't turn angry and offended right away. Why should we hold others to such different standards from ourselves. There are a lot of jokes about us, that we would happily play along with. There is a difference between laughing with someone and laughing at someone.

69
I think there is a difference also

when you are self making those jokes about the stereotypes concerning your culture and religion, and other people making those jokes for you. Just because Sana might feel comfortable making jokes about those sensitive issues, doesn't mean that Noora automatically has the right to do the same...

70

Ignorant ways? I think you just don't get norwegian humour. Sana jokes about stereotypes, and her friends jokes back. They are friends, they're allowed.

71
That is some messed up humour...

...right there. Of cource Sana can joke about stereotypes concerning her and other people dealing with the same issues. She knows where to draw the line and she knows when the humour actually helps to deal with those sensitive issues. But maybe Noora should joke about stereotypes concerning herself, the things SHE actually knows about. She comes across ignorant and insensitive. Nothing has left me to believe that Noora has actually been interested in getting to know Sana's culture and religion, so what makes her think that she is the right person to joke about it?

72
I have noticed it.

And that's why I don't blame Sana for not wanting to talk Noora about her feelings. Would YOU trust someone like that with your most inner feelings???

73
YES I would have talked to Noora

not with Eva becuse she get so drunk.. Not Vilde because she would try to arrange something and call Sana'¨s brother

74
Måka

Someone like that? What is tjat supposed to mean? Someone who still has resudual trauma after two instances of sexual abuse?

I see noora nudging sana carefully. Trying to get her to open up about yousef. but without knowing all the facts.

75
Optimisten

And Noora might not have told her parents that she had sex with the guy how left her right after when she was only 13 - that is such an early debut (I think it was 13). And again she tries to work things out by her selv with Nico - go to testify alone - such a heavy task, who could do that alone?! and she just can't and gets so dissapointed not only in her self but also the belief she had in the justice is shattered. Wouldn't be terribly wrong of her to think that her life would be less hurtfull if she hadn't had an early sexual debut and had had no alcohol. Nooras way is cool - shes is inviting Sana to talk - I think she saw Sana and Yousef talk on the train. Sana who trust her al little more with her worries.

76
Someone who

makes racist comments. Would you feel comfortable talking to someone about you culture and religion and how it effects your love life, if they makes racist comments and assumptions about you?

77
Sana tells Noora that Muslims can only marrie muslims WHAT

Who gives out wrong information about culture and religion...I am sure that Noora is a kind of girl that would like to here about Sana's home, culture, religion, meet here parents etc..Sana have to open up. Its important to have GALGENHUMOR.. as we say in Norway.

78
Måka

Hey, someone who.

If you are referring to the "you are lucky who don't have to deal with heartbreak"-comment. Sure, it's insensitive. But Noora is regretting letting her guard down, regretting that she let herself be vulnerable to William (and then Nico, as a result) She is referring to how Sana, because she has a higher purpose holding her back, hasn't been in that situation. There have been plenty of microagressions in this season, and of course, the "you are lucky"-comment is one of the small comments that can make sana feel that she is being made to look different. But. In this context. Noora wished she didn't have to experience all the shit she has been through, she wishes she too had had something bigger that had held her back. Like Sana. In this specific case, Noora's comment reads as "I wish I was more like you".

79
SOMEONE who.. are you the racist of blond norwegian girl

You assume a lot...

80
I'm not assuming.

I'm watching the show and that's how Noora comes across right now. I understand that she has fans and that she is beloved character, but Noora isn't perfect. No one is. And in this case, she comes across very ignorant imo.

81

But we don´t know that this is how it´s gonna pan out, do we? We are only assuming this...wait and see 🙂

82
Skam35

Hold de skjønne labbene dine av Yousef-fatet, Noora! :-O He is for Sana and Sana only!

83
Adlern

Sana er forbildet mitt ❤️

84

Sana var på veg til å si noe, men ble avbrutt. Og tenk så vondt det må være for Sana å høre "du er så heldig du, slipper å bry deg om sånt"? Hva vet Noora om det?! De tar det for gitt at Sana ikke føler på sånt, bare fordi hun ikke prater om det. Hun virker så sterk, men egentlig tror jeg at det er hun som har det vondest av de alle.

85

Du burde slappe av litt.

86
Ellin

Before or after? ??? "INSTARAPE FRA EVEN"
Glædelig 1. maj, siger jeg bare! ?

87
Fine Isak og Even

❤️

88

Ah, det er så nydelig... looooove ❤️

89
Ja, går det an å bli så lykkelig❤️❤️❤️

Jeg føler meg så glad og lykkelig som det går an å bli. Nyter følelsen for det den er verd nå.

Jeg vet jo at vi snart er på "øyeblikket før rage". Så jeg krysser det jeg har for at det går bra med gutta våre.

90
Vilde = Even

Så Even er akkurat som Vilde? ?Forteller til hele verden at de har sex...

91
Det er feil

Even er ikke som Vilde.

92
Nei, det er ikke riktig

Even er absolutt ikke som Vilde. Jeg tror Even holder på å bli dårlig nå. Derfor tror jeg han la ut bilde. Tror han glemmer å tenke på omverden nå, og at han kun fokuserer sin egen lykke og kjærligheten til Isak. Jeg håper jeg tar feil, men er redd det er slik.... Jeg håper Isak skjønner tegningen.

93

Neida, han holder ikke på å bli dårlig, han er bare glad! ?❤️

94

Just love

95

Elsker de sammen, og det er så sinnsykt fint fordi det er just løøøøøv 🙂

96

Elsket det, og håper at det ikke er Even som er på vei "opp".. men, alt skal ikke overtolkes heller så tenker at det bare er lovely bilde 🙂

97
Jeg vil ikke tenke det...

(.... men jeg frykter det er sånn.... ) Men et mere nydelig bilde tror jeg ikke jeg har sett - ble helt varm inni meg. Fine, fine Isak❤️Even?

98
Spaniaturist

Jeg er på ferie i Spania. Noen som vet hvordan jeg kan få sett Skam på mobilen herfra?

99
Spainturist 2

Jeg er også på ferie i Spanien og jeg så klippet på YouTube 🙂

100

Hvis du søker episoden på YouTube så komme det opp der!:)

101
❤❤

På mobildata ????

102
En annen spaniaturist

Er også i Spania, så nettopp klippe helt vanlig med 4G ? Gikk kjempefint det altså ?

103
Marita Kristine.

Last ned NRK appen? ?

104
Håkon

Bruk 4-g

105
Elin

YouTube og Twitter gikk fint i forrige uke i Spania

106
Synni

VPN! Eksempel TunnelBear

107
Linda

Last den appen! Eller så går ikke det annet uten for Norge??

108
Hanne B

Prøv Tumblr! Ser ofte at klippene er lagt ut med engelsk oversettelse om du blar litt ned i "top"-kategorien ? Kos deg på ferie!

109
Youtube

Supbus youtube channel for dem utenfor Norge og med English tekstning

110
SandyTree

Tror ikke noen her kan hjelpe deg dessverre. Alt blir jo gått igjennom av SKAM-redaksjonen :P.

111
Tror dere Sana

tar kontakt med William bak Nooras rygg og ber ham kontakte Noora?? Hun kommer ikke til å klare det selv, så Sana tenker kanskje hun skal gi dem et lite dytt. Og samtidig holde Noora unna Yousef..

112
Sana

jeg synes Sana snart skal forsøke å snakke med Even og Isak om problemene sine. Jentene ser henne ikke, og de har null forståelse. Hun har det mye bedre sammen med gutta, det ser vi i hvert klipp. Når hun er sammen med jentene føler hun seg misforstått, lei seg eller ikke sett. Men se hvordan hun stråler når hun er sammen med gutta - jeg tror de gjør henne mye bedre enn jentegjengen. Jeg håper hun snart snakker med Isak og/eller Even.

113
Vennskapet

Jeg er bare så glad for vennskapet mellom Isak og Sana, det er så fint. Prat sammen - dere trenger det.

114
Jeeez

Enig, ingenting får meg til å smile mer enn vennskapet mellom Sana og Isak. Det er goals det❣

115
Jaaa

Enig. Og kanskje kan hun hjelpe Even også med det som plager han. Stakkars snille Isak som har forsøkt å snakke med både Sana og Even om Mikael, og de forteller han ingenting. Jeg får så vondt av dem.

116

Jeg er så enig. Og det er så sterkt! Tenk på alle samtalene mellom Isak og Sana i høst, og hvor redd Isak var for fordømmelse. Fra moren, fra gutta, fra Sana. I klippet Religion, spør han Sana: Hva med Islam da, noe nytt og spennende å melde derfra eller er det fortsatt det samme? Men det han egentlig mener er vel, hva med deg da Sana, hva mener du om meg? Og når hun svarer, og viser at hun ikke fordømmer han så har han tårer i øynene. Tror det betydde veldig mye for han. Og da er det så sterkt å se nå hvordan Sana respekterer og verdsetter Isak og Even. Når hun kommer inn og ser dem stå og kysse så stråler hun bare. Hun synes det er vakkert. Og hun er så avslappet og trygg sammen med dem. Det er et så fint og sterkt signal. Og bryter så godt med våre fordommer.

117
Sjura

Men det er tydeligvis noe som er vanskelig i den felles forhistorien med Even, som gjør at de unngår hverandre.

118
Even mikael

I forrige sesong sier jo venninnen til Even at han pugget Koranen utenatt. Even har vel vært interessert i Mikkel før.

119
Vanskelig

Ja, helt tydelig at dette er vanskelig. Håper bare at dette er den siste store hemmeligheten mellom Even og Isak. Orker bare ikke at det skal bygge seg opp til noe som er så vondt at de ikke kan snakke ut og komme seg igjennom det sammen.

120
Isak er bare så fin❤️

og jeg unner både han og Even alt godt nå etter den veldig turbulente høsten de har hatt. Så vondt å se på dem nå....

121
Tusen takk for at du sa det!

Isak har vært så redd i hele høst for ikke å bli godtatt for den han er.
Derfor er det så vondt å se at de ikke forteller han hva som er galt. Tenk hvor usikker han føler seg nå.
Og stakkars Even. Jeg tror han vil Isaks beste når han ikke forteller han hva det er, han er vel redd for å såre han. Men slik det er nå, så sårer han Isak enda mere. Sannheten er alltid det beste, uansett hvor tøfft det kan være - når en vet kan en begynne å bearbeide. Jeg tror ikke Isak kommer til å gå fra Even uansett, han er forberedt på oppturer og nedturer. Han ønsker å leve her og nå - ikke leve fake. Jeg håper ihvertfall at det er slik.

122
Tydelig

Vi ser bare så tydelig forskjell på hvordan Sana ser på forholdet til Vilde+Magnus og Isak+Even.
Vilde og Magnus er bare så alt for mye for Sana, og hun syns tydeligvis de er umodne og sykt ekle, som Noora sier.
Men se hvordan hun ser på Isak og Even. I klippet "er jeg sen" og "Yousef" ser vi helt tydelig at hun bare lyser opp når hun ser dem. Hun elsker dem, og på onsdag tror jeg at hun følte med dem og så at ikke alt var som det skulle. Jeg håper Sana tar en prat med dem snart.

123
Enig

Sana har hatt flere muligheter til å snakke med jentene, men ikke grepet den. Det sier meg at hun ikke føler seg trygg og komfortabel nok til å betro seg til dem. Jentene bare prater om seg selv, og ser ikke Sana i det hele tatt. Håper hun snakker med guttene i morra.

124
Russegirls

Jeg er ikke i tvil om at Noora vet at det er en "greie" mellom Yousef og Sana. Hun tester Sana. Noora sier at om William hadde funnet noen annen så hadde hun blitt helt knekt. William er fortsatt hennes store kjærlighet men hun anklager seg selv for at situasjonen har blitt som den har blitt. Kommunikasjon er igjen et clue. Come on, girls! Nå må dere støtte hverandre og Sana du må tørre å åpne deg for Noora ?

125
Noora speiler våre fordommer

Når jeg hører Noora tenker jeg egentlig ikke, å så kjip du er som snakker sånn, men mer at hun snakker for alle oss ikke-muslimer. Det er vel slik vi lett tenker. Vi tenker at sterkt relgiøse jenter ikke er så opphengt i det motsatte kjønn som vi er. Delevis har jo dette også med hvordan Sana selv snakker om det. Jeg snakket sjelden om jenter i tenårene med kompiser og det fikk vel mange til å tro at jeg ikke brydde meg spesielt om jenter. Men det var jo ikke tilfellet. Tror mange av oss kan kjenne oss igjen i Sana selv om vi ikke er muslimer.

126
jeg og mine venninner snakket mye om kjærlighet og gutter

Så jeg kjenner meg ikke igjen i Noora eller Sana.. heller ikke Vilde, Vi snakket ikke om sex på den måten og holdt på med vår kjæreste på den måten som hun gjør når Noora og Sana sitter der. Jeg blir flau av å se på.. jeg er 25 år..

127
Hu derre

Kjenner jeg trenger en chat mallom jousef og sana nå

128
Søstern til søstern

Du har gode venniner Sana. Prat med dem!!

129
Jeeez

Tenker på traileren...."please don't let me be misunderstood" -det er så bra valg av sang ass!
For her ser vi det skje, igjen. Sana blir misforstått. Og det treffer meg rett i hjertet. Jeg er som deg Sana. En del av et felleskap, men samtidig litt utenfor og alene. Men så er det kanskje ikke så rart at slike misforståelser skjer. For Sana har vel ikke akkurat vært åpen om sine indre tanker og utfordringer den siste tiden. Å være sterk handler like mye om å kunne be om hjelp når man trenger det, som å stå i støyten, tenker jeg. Det må være utmattende for Sana å fremstå så sterk hele tiden. Vi vet jo hvor vondt Sana har det innvendig. Og her har hun en god anledning og Noora hun kan preike med. Lett for meg å si som ikke sitter der selv, si. Men jeg har vært der selv, og Isak lærte meg betydningen av å leve ekte. Det kan være så klisje som det bare vil, men vi mennesker trenger andre mennesker. Det kan ikke sies for ofte, hvor viktig det er å ha noen å dele bekymringer og tanker med. Kanskje Sana ser på det som et nederlag å trenge andre, men vit at du er ikke alene, Sana❣ Du må bare tørre å satse og være ærlig ovenfor deg selv og vennene dine. Først da vil du få det bra. Og først da vil vennene dine kunne støtte deg tilbake. For meg virker det som at jentegjengen egentlig ikke kjenner hverandre godt nok. Kanskje er det bare meg som har høye krav til vennskap. Misforstå meg rett, jentene har vært god støtte for hverandre gjentatte ganger, og vært der for hverandre når det virkelig gjelder. Men i de hverdagslige situasjonene vi har sett i de siste, synes jeg å se tydelige brister. Kommentarer som sårer, ting som misforstås og antas om hverandre. Virker ikke vennskapet deres til tider overfladisk, eller det bare min standard som er ute å kjører....(?)

130
.....

...bare en "liten" (*kremt) sidenote til denna kommentaren min (siden jeg ikke gjør så mye annet enn å geite rundt her inne i dag?) Bildet Vilde posta på insta på fredag. Sana er så og si ikke med på det. Enten klippet ut med vilje, eller en tilfeldighet. Men så vet vi jo så alt for godt at ingenting er tilfeldig i skam-verden. Noe av det samme skjer i klippet med bussmøtet, hvor vi vet at Vilde også er tilstede, men bare så vidt ser helt i ytterkanten av kameralinsen. Dette symboliserer Sana sitt perspektiv ikke sant. Sana som så og si ikke enser Vilde. Har vi ikke sett tendenser til en annen tonen mellom Sana og Vilde helt siden det første klippet denne sesongen. Etter min mening. Jo. For både Sana og Vilde virker å ha kort lunte ovenfor hverandre og kommer ofte med små stikk i siden til den andre. Jeg frykter splittelse innad i vennegjengen. Det har vært så mange frampek, at jeg skjønner ikke et annet enn at det bygges opp mot inntriger og oppgjør mellom jentene. Dominobrikkene vil falle.

131
Natt til 17 mai 2016

Synes William har fått altfor lite kred for kommentaren "mennesker trenger mennesker"

132
Aysha

Vil minne om at dette ikke er en dokumentar. Det er et drama med fiktive roller.

133
Lærer

Fiksjon er på virkelig på sin egen måte

134
Kommentarfeltdrama

Slapp av, det er jo bare en måte å skrive på, jo.

135
Til Aysha

Vil minne deg på at ALLE VET at dette er drama med fiktive roller - så du trenger ikke å påpeke det.
Synes det er fint med sånne kommentarer som fra Jeez. Keep on??

136
Jeeez (igjen her?)

?? Takk for oppbakking fine du❣
Og jeg synes det er fint med sånne fine folk som deg?

137
Right On Point..

Strålende sagt, enig i hvert ord. Tenk om dette kunne vært vendepunktet for Sana, der hun kunne vist følelser og sårbarhet overfor Noora. På den annen side lever jo serier som dette delvis av misforståelser. Hvis alle var åpne mot hverandre ville serien vært mye kortere. Dermed blir det ikke alltid realistisk eller karakterbasert, noe som er litt synd, for det er da det blir såpeserie.

138

Sana kan være forelsket, føle på ulykkelig kjærlighet selv om hun ikke er i forhold eller snakker like åpent om det. Følelser kan man jo ikke styre, hvem er det som ikke har vært avstandsforelsket liksom? Det kan være vondt det også!

139

Tror det gjorde veldig vondt for Sana å høre det. Men Noora sier jo det ikke for å være slem. Og det er faktisk ikke lett for Noora og de andre jentene å vite hvordan Sana har det når hun ikke sier noe. Hun har også uttrykt før at hun ikke er opptatt av gutter å sånn og da er det lett å si sånne ting uten å tenke noe mer over det.

Håper ikke Noora gir opp William og at Sana forteller om yousef. Tror Sana og Noora kunne støttet hverandre mye. Føler de er litt like. Begge to er sterke og selvstendige men som er inni en vanskelig periode der de ikke kan greie alt selv.. gleder meg til fortsettelsen?

Skulle foresten ønske at Sana og Yousef blir sammen ganske raskt sånn at vi kunne fulgt forholdet og ikke bare veien til de blir sammen i slutten av sesongen sånn som i de to siste sesongene. At de kunne hatt ett stabilt og trygt forhold som viser at ikke alle forhold er fylt med drama. Så kunne vi heller hatt dramaet ett annet sted, som Even og de andre guttene, hva som skjer med Noora og William, Eva og Chris.. føler det er mange ting vi må ha svar på før sesongen er slutt siden dette er den siste! Woow ble lang kommentar men hadde mye på hjertet idag?

140
Sana sa selv at hun ikke gikk rundt å tenkte på sex etc

i første episode. Riktignok er Noora dum som ikke skjønner at det ikke er helt sant. tror de var nødt til å gi Noora mye av skylden for dette med W.. ellers hadde det blitt mye hatmail til W. Nå viser Noora at hun er ganske feig men det er også poengen at ingen er bare sterke eller vake. Hvordan skal Noora vite om Sanas følelser til denne gutten?

141
"Aldri elsket meg"

Noora är inte feg!
Hon har reagerat som många våldtäktsoffer, lastar sig själva för vad som hänt, backar från sin berättelse och gör att rättsväsendet inte kan döma.Handlar inte om stark eller svag-det är ett trauma som kan ta flera år ta sig ur. Hon är 17,ensam och föräldralös,utan hem. Det är ett under att hon står på benen och ändå orka vara en god väninna.En fantastisk förebild!Och ändå så sorgligt.Ta hand om dig Noora!

142
ikke fordreløs men forelldre som ikke er så interessert i henne

men de betaler for henne tydeligvis..Som W sa... det er klart de elsker henne.. det er umulig å ikke gjøre det.

143
Både og

Ja, men jeg kan si meg enig med at det faktisk er litt feigt gjort å bare forlate William uten å komme med en forklaring av noe slag. Selv om det er vanskelig så skylder hun ham å i hvert fall å si ifra at hun ikke orker mer, heller enn å snike seg vekk og la ham sitte igjen, uten forklaring. Dét er feigt, å unngå den vonde, vanskelige samtalen og dermed påføre den man elsker enda mer smerte.

144
"Aldri elsket meg"

Titta på Nooras ansikte i avsnittet då hon vaknar upp i Nikos säng...
Det är ett av tv-historiens mest skräckfyllda ansikten!
Sen man sett det bör ordet "feg" rensa ut sig själv.

145
Lobha

Dette er jo rein selvplaging å følge med på. Nå sitter jeg bare å er skikkelig irritert.
Irritert på sykt klissete kjærestepar som bare må gni forelskelsen inn i trynet til hele verden. Ingen detaljer holdes tilbake der.
Irritert på svak/sytete/selvsentrert venninne. Venninne som man alikevel ikke kan unngå å synes synd på samtidig som man bare blir helt oppgitt.

Alle vil ha publikum men ingen vil være publikum. Pokkers Ibiza

146
Måka

Vilde og magnus, ja. Jeg har hatt venner som er sånn. Og jeg har garra vært sånn sjæl. Og jeg har vært den som sitter ved siden av og følt meg utafor. Ikke utafor kjærestegreia, bare sånn generelt. Fjerdehjulet.

Hadde det ikke vært for alle de småtinga. Sånn... den elsker du meg-navigeringa... at vilde virker som om hun kødder halvparten av tida for å gjøre at kjærestegreiene blir mindre nære... alt det som skurrer - så hadde jeg likevel bare blitt glad av å se på dem. Jaja. Asosialt ovafor vennene, men likevel. De der to trenger kjærlighet av den betingelsesløse typen.

147
Enig med deg Måka

Både Vilde og Magnus kan trenge all den kjærligheten de kan få. Så bra sagt.

148

Hu mente kjærlighetssorg og problemer i et forhold antar jeg. For sana er jo singel mens resten er i en form for et forhold. Hadde sana fortalt Noora om at hun likte yousef men han er ikke muslim så hun vet ikke helt hva hun skal gjøre. Da er dem to nokså på lik linje hvor da di liker en person men er et problem og hvordan kan dem løse det sammen 🙂

149
Leif

Hvis Noora mente at Sana var heldig fordi hun er singel, hadde hun jo ikke sagt de greiene om å konvertere til islam. Kommentarer som det er et gjennomgående tema i denne sesongen. Folk antar at Sana er sånn og slik pga religionen hennes, og dette fører klart til utenforskap. Ønsker virkelig å se Sana stå opp for sin egen identitet, og sette på plass de som ser på henne som strengt endimensjonal

150
antar at Sana

er jo også fordi hun ikke forteller noe.. Sana må bli mer en unge dame med personlighet enn bare en muslimsk ung dame med Hajab ( sorry kanskje skrevet feil).

151
enig!

Ho har det med å være mer åpen å fortelle selv hva hun går gjennom. Men noen mennesker er sånn at de ikke sier noe før de er gjennom hele prosessen og ferdig med det med skikkelig punktum!! Tror disse menneskene ikke er vant til å be om hjelp men er veldig sånn til å stille opp for andre. Mon tro hvilken oppvekst Sana har som gjør at hun ikke er komfortabel med å åpne seg for selv de nærmeste venninne. Jeg tenker man må gi å få! kan ikke bare gå en vei at man åpner seg må gå begge veier for å få et likeverdig vennskap!

152
Måka

Jeg er så letta over dette klippet. Letta fordi sana og noora faktisk prater sammen. Fordi noora fortsatt pirker på at sana skal åpne seg om yousefgreia. (Kan tolkes i flere retninger, men jeg tror jo at hun vet) og om noen vet hvordan det er å ha oppe guarden er det jo noora. Jeg syns ikke hun egentlig mangler forståelse for sana.jeg ser en trist innrømmelse av ar hun kanskje hadde klart seg bedre om hun ikke hadde tillatt seg å åpne seg opp for william. At uansett hvor mye jeg som ser på vil at alle skal klare å la seg bøi elska. Å la seg være sårbar for noen. Så tok hun skade. Ja. Det var uflaks at william hadde en sånn jævel av en bror. Nei. Det er ikke som om det å vise seg sårbar for en, skal gjøre at man er utnyttbar av en anben. Men for noora var det jo det som skjedde. Og det har satt spor.

Tenker på williams skuffelse. For han er vel ikke skuffa over at noora ikke var sterk nok til å klare rettsaken. Han er vel skuffa fordi hans eneste middel til å "ta" nico nå er borte. Men noora føler det vel ikke sånn. Fine noora. Det er ikke deg det er noe galt med.

153
#teamtruelove

Tenker meg forresten at William ikke er skuffa over at hun ikke var sterk nok, men heller at hun ikke turte dele med ham hvordan hun hadde det. Ikke kunne la ham være noen støtte for henne. Hvorfor føler Nora at hun først må være feilfri og sterk før hun kan fortjene kjærlighet? William som faktisk bare vil ha noen som ser ham, og kanskje enda mer noen som han kan se og være der for. Og så klarte hun fortsatt ikke la ham gjøre det. Jeg tror jo det må være derfor han var så utrettelig i sin kamp for Noora hele sist vår. For han kjente igjen noen som trengte ham. Noen han skjønte hvordan hadde det. Og noen som brød seg katten om alt det alle andre verdsatte mest hos ham. Men hva gjorde de etterpå? Når William faktisk hadde bestått alle Nooras prøver. All iroinsk distanse. Alle forsøk på avvisning for å teste om han virkelig ville ha henne. Hadde de det minste begrep om hvordan være sammen da? Jeg er verken i Camp-Noorhelm for evig, eller i Camp-Good Riddance William. Har så vondt av de to. Hadde likt at de fant ut av det, men hvor realistisk er det egentlig?

154
Sterke bånd

Så nydelig du skriver om William❤
Synes han har blitt litt vel overtolka med negativt fortegn,
fra litt vel mange hold!
Realismen i de finner tilbake..,
Det er vel åpenbart at de to har satt sterke spor hos hverandre.
Tror , med litt drahjelp, evt at William kjenner at den nye dama ikke vekker de samme følelsene i han som Noora gjorde - får han til å ta kontakt å klare å sette ord på det han egentlig føler.
Om de ender opp fra hverandre når sesongen er slutt- er det nesten ikke til å bære?
For av og til, trenger vi mennesker å se ,at det kan gå godt , tiltross for at vi gjør mange feilsteg på veien.

155

Måka. Det du skriver er så fint. Jeg tror også at Noora skjønner noe. Jeg har iallfall tenkt det før. At hun aldri var interessert i Yousef selv de gangene hun snakket om han, men at hun fisket hos Sana. Og kommentaren hennes på slutten her, om å gifte seg med han, er jo bare tull. En tydelig spøk. Samtidig føles det som den setningen hun sier rett før, om at Sana er heldig, er sagt seriøst. Så jeg vet ikke helt. Klarer ikke å bestemme meg for hva jeg skal tro.
Og jeg er enig i at hun ikke mangler forståelse. Eller, hun forstår jo ikke så mye, men det er heller ikke så lett. Hun forstår vel det hun kan forstå. Sana holder jo alt inne. Det eneste Noora vet er ting som går i retning av samtalen der Sana sier at troen er mye viktigere enn drikking og hooking. Det er ikke lett for jentene å gjette hvordan Sana har det. Jeg føler at Noora prøver.
Og så... Noora og William. Begge to så såra. Så skuffa. Både nå, men også gjennom oppveksten. Det er egentlig ikke rart at de reagerer sånn. Synes du setter så fint og nyansert ord på hvordan de har det og hvorfor de reagerer sånn. Ser flere mener William var en dårlig kjæreste som ikke var med og støttet henne under rettsaken. Men han holder seg jo selvfølgelig unna Nico. Han har jo sagt at viss han ser han igjen kommer han til å drepe han. Han var jo så ute av seg i fjor vår, fordi det eneste virkelig fine og ekte han hadde opplevd ble ødelagt av broren. Akkurat slik han hadde frykta. Akkurat slik han hadde opplevd gang på gang under oppveksten. Og Noora som går gjennom de samme prosessene som et voldtektsoffer. Selvfølgelig var det vanskelig for henne å møte opp og vitne. Hun skulle selvsagt hatt noen til å støtte seg. Men hvem? Når William absolutt ikke kunne orke det. Noora som har hatt så vanskelig for å åpne seg for noen, som bare så vidt var begynt å klare det overfor Wiliam. Foreldrene er ikke til stede. De eneste hun kunne tydd til for støtte er venninnene. Men helt ærlig, ser vi for oss Eva, Chris eller Vilde i den samtalen? Den eneste er Sana. Men jeg skjønner at Noora ikke orket. Ja, det hadde selvsagt vært bedre om det ikke gikk sånn. Men jeg synes denne vrien er troverdig og in character for både Noora, William og Sana. Igjen så gir ikke SKAM oss det vi gjerne vil se. Happy endings, greie løsninger på vanskelige problem. Men realistiske, livsnære, nyanserte framstillinger av mennesker som møter vanskelige situasjoner. Og du fikk så fint fram dette i kommentaren din. Som alltid.

156
#teamtruelove

PS. Forresten får jeg litt vondt av Vilde og Magnus som for andre sesong på rad blir redusert til en karikatur på ungdomsforelkelse. Men regner med det kommer en vridning i plottet som gir dem litt mer nyanser og yter dem litt mer rettferdighet.

157
Karina

Åh, ja - selvsagt! og jeg har gått rett i fella igjen. Tenkt at Vilde (og litt Magnus) bare er irriterende. Men vi ser dem selvsagt gjennom Sanas øyne nå.

De kommer til å sette meg så på plass litt senere. Selvfølgelig.

158
Ja, de kommer til å sette alle på plass ❤️

Gleder meg til det. Gjennom Sanas øyne er de dessverre ikke noe særlig. Ser virkelig frem til å se dem med andre øyne, helt sikker på at vi etterhvert vil se andre og positive sider ved dem. Krysser fingrene for det.

159
Helt enig med deg

Synes også det er synd. Både Vilde og Mdgnus er så mye mer enn slik de blir fremstilt her. Jeg håper også vi snart får se en annen side av dem. Begge har mange gode egenskaper det vet vi.

160
#teamtruelove

Jeg er litt mindre overbevist om at Noora vet at Yousef liker Sana enn jeg var før dette klippet, men kanskje ikke så mye mindre enn jeg trodde da jeg nettopp hadde sett det. Kanskje er jeg egentlig bare mer tilbøyelig til å tro at Noora tok Sanas uttalelse om at Yousef er umoden for god fisk, og tror Yousef liker henne men ikke at Sana gjengjelder det. Spøken og tonen med å gifte seg med han søte vennen til broren din er en direkte fortsettelse av spøken om å konvertere. Der spøker hun jo med noe som er nært og personlig for Sana. Så kanskje det er et veldig forsiktig forsøk på å få Sana til å si noe.

Og, den spøken opplevde jeg at Sana syns var i orden. Hun smiler, hun ser helt oppriktig ut når hun sier Allah ville digget Noora. At en sånn spøk er ok sier noe om vennskapet deres. Noora tør fortelle Sana noe hun knapt orker innrømme ovenfor seg selv. Jeg tror ikke Sana skulle til å åpne seg opp om sin egnen hjertesorg da Noora avbrøt henne, jeg tror hun skulle fortelle om ryktet om at William har ny dame i London. Siden Noora sa det med å tenke at hun og William ville hatt det bedre med noen andre. Så tok hun det nok i seg, men samtidig lurer jeg på om Nooras innrømmelser nå kommer til å gjøre Sana mer tilbøyelig til å fortelle Noora om det, eller oppfordre andre til å gjøre det. Fordi så lenge Noora fortsetter som nå har jo hun og William dårligere odds for hver dag som går. Men jeg er redd det er der hun kan ende med å spenne bein på Noora. I beste mening.

Og selv om vi tenker det er ensomt for Sana å være så lei seg uten at noen ser det er det faktisk hennes eget aktive valg å holde den informasjonen fra venninna si. Hvordan kan vi klandre Noora? Hun merker jo at Sana er stille. Det er Sana som bortforklarer med at hun er trøtt. Burde Noora mistro hvert ord Sana sier? Klart det blir ironisk for oss når Noora spøker om å konvertere akkurat mens Sana sitter der og sørger over å være betatt av en som ikke er muslim. Men det er ikke så teit for Noora å drømme litt om noe som kunne fortrengt det vanskelige med William. Noe som kunne kjennes viktigere. Selv om det så klart ikke er noen magisk løsning. For det finnes jo ikke magiske løsninger. Og det tror jeg Noora vet. Men det kan være fint å spøke når alt kjennes håpløst og umulig.

161
W og N begynte å leke voksne litt for tidlig

W burde vært med N til Norge når hun skulle til retten hvis det var så viktig for han. Forstår at hun trakk seg fra å vitne men hvorfor lyve til W om det. Så det beste er at W og N ikke er sammen nå. De trenger å bli litt mer voksne.. De bør møtes igjenom 3 år.

162
Jeeez

Selvfølgelig er Noora kjempefin i dette klippet. Helt enig i det Måka. Fine go'e Noora. Hun fortjener absolutt ikke dette. Jeg mente ikke å fremstille henne som en dårlig venninne, det er mer den totale situasjonen i hverdagen til Sana, og dynamikken i hele jentegjengen, jeg sikter til som muligens overfladisk og forutinntatt. For her ser vi Noora som på beste måte deler noe sårt og personlig, og samtidig viser Sana at det er ok å senke guarden litt. Noora byr på en mer sårbar side, og gir også Sana muligheten til å betro seg. Noora viser seg rett og slett menneskelig. Og dette trengte Sana absolutt å se. MEN samtidig...så fikk jeg som påpekt ovenfor her, den følelsen, det lille stikket i hjertet. De små kommentarene som dukker så alt for ofte opp. Venner som ikke virker å kjenne Sana like godt som hun kjenner dem. Men som (også tidligere) sagt -skal prøve å ikke gjenta meg selv her? så handler jo det mye om at Sana selv velger å ikke dele noe særlig personlig. Og det at Sana velger å ikke dele, ja det er jo først og fremst hennes valg. Som Yousef påpekte under kjøkkenscenen "trekk gulroten mot deg, ikke fra deg". Kan fint spilles videre på det ikke sant. Nailer Sana i et nøtteskall. Hun som nå ser ut til å dytte folk fra seg i stedet for å søke kontakten hun trenger. Men det ordner seg nok til slutt. Det er jo dette som spinner historien videre. Lærlingsprossessen vi alle får ta del i, og alt ettersom kan benytte oss av i det virkelige liv. For jada, helt klar over at det er fiksjon? men herregud hvor vanskelig det er å ikke la seg rive (litt for mye) med ???

163
.....

*kremt*... trekk (gulrot) SKRELLEREN mot deg...Litt kjapp der? Anyway, dere skjønte vel hva jeg mente. Forhåpentligvis?

164
Måka

(nå har jeg skrevet en halv million kommentarer, og det kan hende jeg ender med å gjenta noe jeg har sagt et annet sted, bare fordi jeg ikke husker hva jeg har sagt hvor. Er vel like vimsete som elias. Andre får være mer fokuserte)

Jeg er helt enig med deg. Virkelig. Og jeg skjønner jo også hvorfor sana velger å ikke dele så mye. Prating er gatewaydrugs. Når man tillater seg selv å snakke om noe, så er det lett at det baller på seg. Og plutselig får man de kommentarene fra vennene sine som treffer riktig, som gjør at man tillater seg selv de følelsene som man ikke vil føle, og som kanskje kan gjøre at man på et tidspunkt også lar seg selv å gjøre de greiene man ikke skal gjøre.

Det er kanskje lettere å holde stien sin ren, om man sier "jeg vil ikke" og "jeg skal aldri", enn om man sier "det holder hardt i blant" og "egentlig har jeg lyst til"

Men jeg får bare vondt for begge to (egentlig alle fire) i dette klippet.
For dette er første gang sanas annerledeshet framstilles som noe positivt. Noora sier jo faktisk "jeg skulle ønske jeg var som deg, for da hadde jeg ikke trengt å oppleve alle disse jævlige tinga". Og det er dritvondt. Både for Sana som faktisk vil oppleve - ikke de jævlige tinga, men den gode kjærligheten. Og det gjør vondt, fordi det viser at noora fortsatt klandrer seg sjæl for det som skjedde. Om hun bare ikke hadde tillatt seg å elske william. Om hun bare hadde fortsatt å ha guarden oppe.

For de er så fine begge to. Og jeg vil så innmari at begge skal oppleve at noen er glad i dem. Helt på ekte.

165
Sjura

Håper Noora klarer å bli glad for erfaringen og det de lærte av hverandre etterhvert, selv om det kanskje ikke blir de to. Litt som monologen til Isak avslutningsvis i sesong 3. At den som intet våger intet vinner. Men først må både Noora og Even bli ferdig med gammelt grums, og det å stikke av ser foreløpig ut som en dårlig strategi. Så er det vel en lærdom for Sana oppi det hele.

166
Enig med deg Sjura

Både Even og Noora må ordne opp i gammalt grums - snakke ut - bearbeide - bli ferdig. Da vil de begge få det så mye bedre etterpå.

167
Nume

Jeg tenkte også at noora fiska litt på sana sine veiene her! Tenker at det er gjort såpass diffust med vilje. Jeg ser en fin relasjon mellom sana og noora. Noora åpner seg jo helt for sana her. Jeg tror sana var på vei til å fortelle til noora også, før hun begynte på sin siste "tale". Spent på hvordan dette vennskapet utvikler seg videre.
Og: Vilde og Magnus er klissete, men det er jo sykt mange ungdommer som får sin første kjæreste! Man er barnsligere enn man skulle tro på vgs...

168
Evak4Ever

Ja hun mente nok det, men man kan da kjenne på vanskelige kjærlighetsfølelser like mye selv om man er singel.... merkelig kommentar fra Noora egentlig, å gå ut fra at Sana nærmest er følelsesløs fordi hun er muslim

169
Badass

Det er jo ikke fordi hun er muslim at Noora sier at Sana er heldig. Det er fordi Sana i flere sammenhenger påpeker veldig tydelig at det ikke er vanskelig for henne, at hun ikke tenker på gutter og sex. Så da tror jo seff. de andre jentene at det er sånn. Jeg blir litt lei nå, Sana har bygd en ganske hard mur rundt seg selv med den tøffe badass framtoningen sin. Det er sikkert en grunn til det, men det er ikke Noora sin skyld værtfall. Noora har jo også slitt med å være åpen om sine utfordringer og vansker, men hun kan jo ikke vite hva som gjemmer seg inne i Sana uten at Sana sier noe selv.

170
Måka

Bare... jada. Jeg er enig i at den "du er heldig"-kommentaren var litt ubetenksom. Og det er jo tydelig at sana ikke likte den.

Men
Om man ikke tenker på religion og sånn

I sesong 1 var jo noora og sana veldig like
Ingen av dem drakk
ingen av dem rota med folk
begge var drittøffe og kjappe i replikken
og ingen av dem skulle ha kjæreste med det første

Sier ikke Noora like mye at "du er heldig som hadde noe som holdt deg igjen"? Jeg får så evig mye vondere av Noora enn av sana i dette klippet. De reflekterer hverandre. Sana som sikkert sitter og føler at hun IKKE skulle ønske at noe holdt henne igjen. At hun kunne åpne seg for Yousef. Sana som føler at herren gir henne en prøvelse som hun må stå imot.

Og Noora som åpna seg fullstendig for William. Noora som tillot seg å kjenne på følelsene sine. Noora, det uønska barnet med foreldre som hun ikke følte at elsket henne - som endelig fikk oppleve å bli elska akkurat for den hun var. At hun nå sitter der og angrer. At hun sitter og føler at hun tok valget om å elske william helt alene, og at hun hadde hatt noe større som holdt henne igjen, sånn som sana har?

Det er jo drittrist.
Seriøst. Drittrist.

(sorry stavinga i forrigekommentaren over her. Skrev på mobil på bussen, og det går ikke alltid så bra)

171
Jeeez

Bare Amen! Amen Måka?❣ Du får sagt det som vanlig. Digger kommentarer dine altså? det er som du skriver akkurat det jeg tenker, men som jeg selv ikke lykkes med å formulere til vettu'e ord. Elsk på beskrivelsen om at Sana og Noora her reflekterer hverandre.

Det er jo så dritbra sagt.
Seriøst. Drittbra (Måka??)

172
Sana forteller ingenting om hva hun tenker

så derfor tror Noora og du andre hun ikke tenker på gutter, sex etc.. hun sier jo det selv. Hun hjemmer seg bak religionen sin.

173
Mattan

Men det är väl inte så konstigt att Noora uttrycker sig så? Sana har ju haft en inställning utåt sätt att hon inte är särskilt intresserad av killar på det sätt som de andra i gänget är, det har ju på ett sätt blivit en del av hennes identitet att vara stark och självständig. En identitet som är svår att bära upp när man är förälskad då det innebär en viss sårbarhet. Sana ger ju intrycket av att hon inte bryr sig, och det kommer krävas en del mod av henne att visa att hon faktiskt gör det. Att hon är som vilken ung tjej som helst och allt vad det innebär trots att hon är muslim.

174
Emma

Innan Noora berättade om sina känslor för William verkade hon också ganska ointresserad av killar och kärlek. Hon om någon borde förstå.

175
Rimi

Håller med dig, men är dock lite förvånad kring hur omedvetna de i serien är om identitetskrisen många muslimer och andra gen invandrare känner. Jag vet att det kan vara så i vissa ställen av Sverige också men dom bor i huvudstaden liksom. Detta var det lilla jag saknade hos skam för att det ska kännas verklig. Men det kan vara för att jag bor i Malmö där många är utländska och tom svenskar i malmö har allmänbildingen som krävs för att förstå oss 🙂

176
Har aldri sett noe så fælt

som når Noora forteller. Snakk om å komplisere og rote det til for seg selv! Bare fordi en ikke tør smakke om ting eller be om hjelp. Satt og vred meg og fikk vondt i hele kroppen av å se på det. Au, Julie!

177
Sofie

Det er jo sådan, at når man hører andre fortælle, så er det så klart, at de bare skal lukke op, fortælle, bede om hjælp. Hvorfor sagde du intet, Noora!? Men samtidigt kan Sana jo sige alt det samme til sig selv. Og hun har heller ikke snakket med Yousef siden chatten fredag aften. Sana skal også "bare" lukke op, fortælle, bede om hjælp...

178
Noora er da veldig umoden

selv for en person på 17-18 år. hahaha.. dårlig slutt for Noora og W kjærlighets histore. At det ikke blir dem er jo greit .. de er jo unge men dette ble jo tynt.. Hvis han ikke dukker opp i siste episode men det er også tåpelig. Det har jo vært jul siden de så hverandre så da hadde W fri til å gjøre noe også samme med Noora. At hun sier til jentene. Det vil alltid være meg og W... hjelllpppp

179
Noora oppfører seg realistisk

Noora er ingen superhelt som alltid gjør det riktige. Tror dette er rimelig realistisk. At Noora ikke fikset å vitne er utrolig vanlig. Når en leser om folk i slike saker så er det mange som snakker om hvor utrolig tøft og vanskelig det var. Mange vil bli ferdig med saken, glemme den og orker ikke å ripe opp igjen i det.

180
Måka

Nei.
Hun er ikke veldig umoden.
Disse rettssakene er det mange som ikke klarer å gå gjennom.

Og grunnen til at hun ikke har fortalt de andre er jo at hun skammer seg over å ikke ha hatt den styrken. Fine noora.

181
Nora er ikke umoden

Jeg vil ikke si hun er umoden. Det er vanskelig å komme seg videre etter å ha blitt utsatt for et seksuelt overgrep. (For det er det nora har, uavhengig av om han fyren lå med henne eller ikke.) Skammen sitter i en og påvirker hvordan man tenker om seg selv, og hvordan man klarer seg i relasjoner til andre. Etter et slikt overgrep er det veldig vanlig at den kjærlighetsrelasjonen man er i blir vanskelig. Det kan bero på flere ting; den misbrukte kan klandre seg selv i så stor grad at det blir lett å tenke at den de er sammen med også sikkert gjør det. Det er vanskelig å snakke om det, og man kan kjenne seg utilstrekkelig og rar fordi man ikke bare kan get over it. Ofte er det også vanskelig å slippe følelsen av at overgriperen alltid kommer til å ha taket på en. På den andre siden står kjærestene og føler seg maktesløse. Det er ingen ting de kan gjøre og de blir sinte. Sinte på verden, sinte på overgriperen, sinte på seg selv for sin egen ubrukelighet og kanskje litt sinte på kjæresten også, selv om de ikke vil være det.

Når man føler seg sint og ubrukelig, eller skyldig og full av skam, er det vanskelig å gi kjæresten sin den oppmerksomheten og tryggheten han/hun trenger. Williams reaksjon blir å flykte inn i arbeidet, ikke fordi han ikke bryr seg, men fordi han ikke vet hvordan han skal takle alt sammen. Nora fortsetter å leve i skammen og klandrer seg selv for at hun, nok en gang, ikke klarte å stå opp for seg selv. Og hvordan kan hun tro at William elsker henne, når hun ikke føler at hun er verdt å elske. Det blir for tøft for henne å stå i det, rett og slett.
De trenger hjelp.
Det er ikke noe umodent med det.
Og at folk ikke ser det, det skjønner ikke jeg.

182
Jeeez

Word ??❣ "Noora er ikke umoden"
Seff er ikke Noora umoden. Tvert imot den tøffeste jenta jeg hittils har sett på tv. Sterk , ydmyk og selvstendig -og heller moden for alderen, vil jeg si. Det Noora har gjennomgått kan ingen av oss egentlig forestille oss, hvis ikke vi har opplevd lignende selv. Her er Noora sterk som få som tør hun å åpne seg, byr på en sårbar side og deler skammen sin. Andem kunne ikke ha kommet med mer realistisk og viktigere budskap.

183

Ja, så bra att Noora äntligen vågar prata med Sana. Att våga berätta om när man inte klarat är göra det man vill göra är svårt. Men nu tar Noora äntligen ett kliv åt rätt håll igen. Känns som att hon inte gjort det sen 17 majavsnittet i s2. Hon älskar ju forfarande William. Hoppas nu att hon vågar ta steget och kontakta honom också.

184
Jämtkalle

Vad fint skrivet!

186
Ellin

Jeg er virkelig overrasket over, at Noora ikke kunne finde styrke til at vidne imod Nicko. Tænker stadig tilbage på den måde, hun fik sat ham godt og grundigt på plads sidste år. Hun kunne samtlige paragraffer og havde optaget deres samtale, og alligevel kunne hun ikke vidne imod ham. Hvorfor? Hun havde jo Williams og pigernes støtte. Hun kunne have snakket med dem, som Sana siger. Jeg forstår det virkelig ikke. Og så forlader hun William uden ét eneste ord! Hende, der aldrig har været bange for at tage en konfrontation og sige sin mening..
Og Sana, der heller ikke fortæller sandheden: William har vist fundet en anden i London. Yousef er ikke muslim.. To stærke piger, der pludselig opfører sig som kujoner??? Det hele er virkelig 'sygt kompliceret' nu!

187
Hilsen fra voldtektsutsatt

Hvorfor ikke Noora var "sterk nok" til å vitne? Selv om kunne paragrafer og hadde støtte fra vennene sine? I all vennlighet vil jeg bare si hva jeg tenker.. 🙂 Og jeg tror ikke at du "mente det sånn", men du undrer deg bare over hvorfor Noora ikke klarte det..

Jeg kan ikke snakke for Noora, men jeg kan snakke for meg selv og noen andre jeg har snakket med som også har blitt utsatt for overgrep.. Og kanskje Noora også har det sånn....

Når noen visker ut og tråkker over grensene dine, og ødelegger en bit av det mest personlige og fine du har, vil du helst gjemme deg bort under et pledd. Men å da skulle sitte i en rettsal med fullt av fremmede mennesker å snakke høyt om det? Og hvis gjerningsmannen er der i tillegg? Å snakke om seksualitet generelt foran flere mennesker kan være vanskelig. Å snakke om seksualitet i forbindelse med deg selv og at dine egne grenser ble tråkket over, om din kropp, nakenhet, hvor og hva...... Vanskelig.

Å skulle snakke om hva som skjedde kan føles så overveldende at sjelen brister og det gjør _for_ vondt.
Å _tenke_ på å skulle snakke om det kan føles så overveldende at sjelen bare ikke klarer det og trekker seg, selv om man har støtte, vet at det er viktig å dele, snakke med noen, og å vitne for å få han dømt.

Men det er alltid et mål som vi kan strekke oss mot som Skam har lært oss: Vi må snakke sammen, hvis ikke blir vi bare små, ensomme øyer...
Men når smerten og ubehaget blir for stort, er det lett å vri seg unna og ikke orke å forholde seg til det..

Hvem har ikke stått på stupebrettet, sett ned og trukket seg?
Hvem har ikke sagt at det var du som dumpet han, og ikke han deg? fordi det blir for vondt å snakke om og innrømme.
Hvem har ikke tatt en paracet og ibux når man har dundrende hodepine, selv om det egentlig ikke er bra for kroppen?
Hvem har ikke hatt lyst til å skulke muntlig eksamen? Selv om man vet at det er viktig for å få studiekompetanse? Og det er sikkert også flere der ute som faktisk har skulket muntlig eksamen...

Ikke meningen å bruke dette kommentarfeltet som en slags filosofisk dagbok, heh.
Men bare mine tanker om hvorfor Noora kanskje ikke orket vitne... og bare mine tanker som jeg kan bidra med, så noen kanskje kan forstå litt mer.. men jeg er ingen guru;)

Peace&LOVE

188
Ellin

@Hilsen fra voldtekstutsatt. Tak, fordi du vil dele dine personlige oplevelser. Det værdsætter jeg virkelig <3 Tror ikke nogen kan sætte sig ind i, hvor forfærdeligt det er at opleve et seksuelt overgreb. Men jeg føler med det, du forklarer og beskriver så rørende.
Min veninde har oplevet et seksuelt overgreb, og det er noget, som hun aldrig helt kommer over. Men jeg ved også, hvor meget det betyder for hende, at den skyldige blev dømt. Dén lille følelse af retfærdighed i verden, selvom det gjorde enormt ondt at gennemgå retssagen. Det var dét værd i den sidste ende.
Hvis ikke en person som Noora kan klare det, hvem kan så? Det er min tanke.. og jeg synes personligt, at det sender et forkert signal til alle de piger, der skal igennem noget lignende. De skyldige bør få deres straf, og vi bør stole på vores retssystem. Det er ikke nemt, men det er nødvendigt..
Jeg har selv haft et angstanfald før en mundtlig eksamen for et par år siden, men jeg fortalte min kæreste om det, og han støttede mig og var der for mig. Han fulgte mig til eksamen, og han beroligede mig. Jeg bestod eksamen, men jeg forstår det stadig ikke den dag i dag. Jeg ved kun én ting: Jeg gjorde det, og det gjorde mig stærkere. Selvom jeg troede, at jeg skulle dø, så overlevede jeg, og dén tanke giver mig styrke.
Man er ikke svag, fordi man viser sårbarhed. Tværtimod er man stærk, fordi man har mod til at vise andre sine sårbare sider. Vi kan meget mere, end vi selv tror, og engang imellem tester livet os. Men vi må stå sammen, dele vores tanker med hinanden og kæmpe. Aldrig - aldrig giv op! ❤️

189
Hilsen fra voldtektsutsatt

@Eliin

Hilsen fra voldtektsutsatt her igjen.. Er absolutt enig med deg i at overgripere bør straffes. Det kom ikke akkurat så godt frem i det jeg skrev.. Det ideelle er hvis alle hadde klart å vitne. Det er en urett som ikke bør gå usett hen eller kun ved å gi en unnskyldning. At overgriperen blir straffet er en lettelse og en slags trøst for de aller fleste, selv om det er vondt og en rettssak er forferdelig vondt. Kunne ønske alle hadde klart å vitne og så mange som mulig hadde blitt dømt for å stjele en bit av livet til noen som man aldri får tilbake.

Ja vi må stå sammen ! <3 Snakke med hverandre og ikke bli ensomme, små øyer.

190
Til hilsen fra voldtektsutsatt

Sterkt, tusen takk for at du deler❤️

191
Mye vanskligere å konfrontere noen du kjenner

Tenkt på for utrolig lett det er å krangle med folk på nettet du ikke kjenner kontra å krangle med noen som står en nær? Jo mer du bryr deg om noen, jo vanskeligere er det å krangle med dem. Det sårer langt mer med kritikk fra noen som står deg nær enn fra en fremmed du ikke bryr deg om.

Tror problemet til Sana, er at å snakke om Yousef er å vise svakhet, og Sana har alltid kunne være stolt og sterk. Det er ofte lettere å være tøff og sint enn å inrømme at du er lei deg og føler deg svak.

192
Viktig å sette lys på

Tror det er viktig å vise at selv en for en så sterk karakter som Noora er en slik rettssak en helt enorm påkjenning. Mange klarer nok ikke helt å forestille seg hvor tøft det faktisk er, selv om man i utgangspunktet har retten på sin side og en kjæreste som støtter en. Prosessen man må gjennom er grusom. Det er ikke bare en slags jobb man bare skal få gjort den ene dagen, og ferdig snakka. Og Noora har det sikkert helt jævlig med seg selv for at hun ikke fikk til det hun hadde tenkt. Det gjorde direkte vondt å høre henne fortelle om det her. Fine Noora <3 Håper dette kan vise for dem som har vært i en lignende situasjon at de ikke er alene, og at de ikke har vært svake!

193
siri

"en kjæreste som støtter henne"
synes vi skal slutte å omtale william på den måten, når dette klippet helt tydelig viste at han jo ikke gjorde det.. at noora måtte dra alene til oslo for å gjøre dette, for det første. og at william fremdeles ikke klarer å sette noora og hennes følelser rundt dette først, når det er henne det gjelder. dette er akkurat det samme som skjedde i slutten av s2 også. etter at william hadde vært en kjempefin støtte for noora før han visste hva som hadde skjedd, klarer han ikke la være å sette sine egne følelser foran nooras, når det gjelder HENNES da potensielle voldtekt. heldigvis viste det seg jo å ikke være det, og jeg kan skjønne at det selvsagt er vanskelig for william også. men uansett hvor jævlig det er, kan han ikke sette sine egne følelser rundt det som har skjedd med noora foran NOOORAS følelser. det er så feil på så mange plan, og håper virkelig ikke at noora og william blir sammen igjen etter dette, håper heller at noora kommer seg videre og blir glad og fornøyd med seg selv igjen! ingen trenger kjæreste for en lykkelig slutt i en alder av 18 (eller i noen alder for å være ærlig)

194
Siri

Nei, så da trenger heller ikke Sana en kjæreste.

195

William kunne ikke være med under rettsaken. Husker du ikke reaksjonen hans i fjor vår. Han sa han aldri kunne se Nico igjen fordi da kom han til å drepe han. Noora har sikker gitt inntrykk av å være sterk og trygg før hun reiste, slik hun pleier. Kanskje følte hun det sånn også, at dette kom til å gå bra. Ikke uvanlig å få angstanfall etter sånne overgrep. Det kan ha kommet helt plutselig og overraskende på henne der og da, når hun gikk av bussen. Det er ikke umodent, hverken av Noora eller WIlliam. Derimot veldig realistisk og troverdig. Ikke desto mindre er det selvsagt veldig vondt og trist.

196

William har støttet Noora! Vi vet jo ennå ikke hva Nikolai har gjort mot W, bortsett fra at han trolig har hatt en forferdelig barndom/ ungdomstid etter at han var skyld i at søsteren døde og hele familien gikk i oppløsning. Etter det har W og Niko vært bundne til hverandre på en vond måte og W har opplevd at Nikko føkka opp alt og aldri tålte at W hadde noe som han ikke hadde. Snakk om vond barndom, fraværene mor og far og en ubearbeidet familiekatastrofe. W ❤️ N

197
Ellin

Jeg synes, at William har været en støtte for Noora. Han blev ved at kæmpe for hende - tænk på alle de gange, hvor hun forsøgte at få ham på afstand.. Det var Noora, som havde dømt ham på forhånd, og hun gav ham ikke en chance for at forklare sig efter slåskampen med Yakuza. Det var Sana, der fik hende til at indse, at hun måtte lytte til ham og forsøge at se det fra hans perspektiv.
Jeg kan godt forstå Nooras reaktion, men hun er heller ikke en fejlfri og støttende kæreste altid.
I forhold til Nicko var William 100% på Nooras side og ville endda dræbe hans egen bror pga. det, som han havde gjort imod hende. Problemet var, at Noora ikke fortalte sandheden til William fra begyndelsen. I stedet ignorerede hun ham og løj over for ham. Det sårede ham helt vildt, men da han hørte, hvordan det hele hang sammen, så var han der 100% for hende.
Nu har hun så igen løjet om Nicko til William: "Jeg sagde, at det gik fint" - i stedet for at vise ham tillid og fortælle ham, hvad der var sket. Sådan noget ødelægger et forhold. Og derfor begyndte William at arbejde mere og mere i London, som Noora selv fortæller.
I stedet for at snakke med William om det, så vælger hun at forlade ham uden et eneste ord. Det er virkelig tarveligt og egoistisk gjort! Uanset, hvor vanskeligt hun har haft det i forhold til retssagen, så er det en dårlig måde at behandle andre.
Noora har altid været mit forbillede og én, som jeg kunne identificere mig med, men føler slet ikke, at jeg kender hende mere.. Håber, at vi snart ser den "gode, gamle Noora" igen. Hende savner jeg!

198
Meg igjen

Jeg er helt enig, og har alltid tenkt at hele "Noorhelm" var en veldig usunn greie på så mange plan. Det jeg mente med å ha en kjæreste som støtter en var bare et eksempel på generelt plan, ikke at Noora hadde det.

199
W dro fra Noora til London etter Nico hadde snakket stygt om henne

men komtilbake fordi han måtte ordne opp med skole etc.. Noora greide å stoppe han da men så gjør hun det samme. De er ikke flinke til å snakke ordentlig sammen.

200
Kujon

Og svært realistisk.. det er jo lige præcis sådan vi hele tiden fucker ting op - modet svigter og vi handler efter, hvordan vi tror, andre tænker. Få mennesker klarer at være seje og stærke hele tiden. Hvem er ikke kujon en gang i mellem? Også når det virkelig gælder...

201

Har du prøvd å vitne, noen gang? Det er ikke enkelt.

202
Ellin

Helt enig i det, som I skriver. Men Noora har om nogen fat de bedste forudsætninger: Hun havde en støttende kæreste, gode veninder, og stærke beviser imod Nicko. Hun tror selv på loven og retssamfundet, som hun flere gange har påpeget. Hun overbeviste selv William om at have tillid til retssystemet.
Det er vanskeligt og hårdt at gå igennem en retssag - ingen tvivl om det. Men hvis ikke én som Noora kan, hvem kan så? Det er nok bare min skuffelse, som taler lige nu.. Havde håbet, at hun havde fundet styrken til det.

203

Kanskje det ikke er for sent. Kanskje hun fortsatt kan få hjelp av jentene og saken kan bli tatt opp igjen?

204
Ellin

Vil håbe det. Men når sagen er henlagt, fordi Noora ikke mødte op i retten, så er det nok for sent desværre. 🙁

205
"Aldri elsket meg"

Fel , inte bara det, helt fel!
Hon har och hade ingenting.Ingen familj,inga syskon,psykiskt instabil,ätstörningar,inga vänner,övergrepp ,visste inte hur man umgås med pojkar.Jämför med Evak- de hade allt!Och av henne kräver man hjältestatus! Att hon skulle orka är helt orealistiskt.Men nån klarhet med William hoppas jag hon orkar med.Då kan hon bli en bra förebild och realistisk hjältinna, vackra Noora!

206
Ellin

Hun har haft et vanskeligt liv, men det gør ikke hende svag. Hun er en fighter, som gennemgik en enorm forvandling i sæson 2.
Hun lærte at stole på andre, åbne op og vise tillid. Skal Nicko ikke have sin straf? Er det i orden bare at forlade sin kæreste uden ét eneste ord? Hvad er det for et signal at sende til unge piger, som er i Nooras position?
Noora er en fighter, hun er klog og reflekteret. Men hele den udvikling, som hun gennemgik i sæson 2, er ligesom blevet nedbrudt igennem sæson 3 og 4.. Det er utrolig sørgeligt at se, at hun ikke gennemførte retssagen mod Nicko, forlod William uden ét ord, lyver over for sine venner og giver ham skylden for bruddet og først nu: snart et halvt år efter fortæller sandheden til Sana.. Selvom man har haft et hårdt liv, giver det ikke en ret til at behandle andre dårligt.

207

Helt enig. Jeg liker heller ikke forandringen i Noora. Men det er vel det livet gjør med rn person.

208
Familiestøtte

Even har nok en god familie, men har selv en vanskelig psykisk sykdom. Isak har jo ikke nok støtte i familien.

209
Femme

Hater Vilde siden hun ble sammen med den klysa >:(

210
Magnus

Jeg liker Magnus veldig godt faktisk. Han var en god støtte for Isak i høst da han fortalte om moren sin som var bipolar. Men, nå synes jeg synd på han. Vilde er så irriterende, hvem er det som spytter kaffe i munnen på kjæresten sin? Jeg tror at denne forelskelsen betyr mye mer for han enn for Vilde. Han fortalte jo gutta at han var forelsket i Vilde på julefesten. Og da hadde han likt henne en god stund også. Men, Vilde bare fjaser rundt - hun er bare barnslig, og jeg mistenker at hun er sammen med Magnus bare for å være sammen med noen. Det er ikke noe alvor i henne. Jeg tror fasaden kommer til å ryke ganske snart...

211

Magnus er en god person, som fortjener bedre enn hva vi ser av Vilde som kjæreste.

212

Elsker Magnus! Han er en utrolig fin fyr på bunnen, selv om han ofte framstod noe umoden i høst. Men Vilde... Det er så mange frampek til nå på at hun kommer til såra han. Stakkars Mags. Det var virkelig ikke sånn jeg så for meg at det skulle bli når de kyssa framfor juletreet 16. desember. Men det er klart, dette er jo Sanas POV.

213
tunfisken

Enig. Kanskje tittelen er viktig her? Kjærlighetssorg - med Magnus og Vilde i fokus påstarten? : Noora har det enda, Sana har knute på tråden... Frykter at Magnus vil få det, når Vilde dumper han på et eller annet tidspunkt/driter seg ut med noen andre på fest..stakkars Magnus da..

214

Helt klart lite hensynsfullt å bare være opptatte av hverandre når man er sammen med andre, men det er vel noe vi alle har opplevd og irritert oss over en eller annen gang. Jeg lurer nå litt på om Vilde egentlig er så usikker på seg selv at hun ikke stoler helt på at Magnus er glad i henne og at hun må vise fram forholdet deres enten fysisk eller ved å snakke om det for å hevde seg på en måte? Synes Magnus viser seg som den fine fyren jeg tror han er når han bekymret spør om hun ikke tror han elsker henne og så forteller henne at han tror det skal være dem for alltid. Mens hun bare fjaser det bort - fordi det er litt for nærme sannheten?

215
Enig

Syns Magnus fortjener noe bedre enn slik Vilde oppfører seg nå. Tror han legger mer i dette enn henne. Men, tror nok ikke Vilde har det så lett heller.

216
jeg vil heller si at det ikke er noe kult par

synes de var uspiselige i dette klippet.. N og W var mye mer sexy..

217
C.N.

Vilde og Magnus er klysete i dette klippet fordi Sana ser på, hadde Vilde eller Magnus hatt sesongens pow ville det vore superromantisk...

218
Neida

De er søte! 😀 Dumme og litt irriterende, men søte.

219
Jeeez

Synes det er ganske så komisk av Andem å fremstille Vildus som tidenes mest klissete og "plagsomme" nyforelskede kjærestepar, i stor kontrast til dynamikken mellom Evak, som vi alle (vel mesteparten av oss hvertall) aldri får nok av. Likledes med fremstillingen av Yousef, som både kan lage mat OG er glad i barn (nesten for godt til å være sant, ikke sant?) Skulle nesten tro at Andem ønsket å si oss et og annet om nåtidens tradisjonelle kjønnsroller, eller hva ?? #iloveit✌

220

Så det blir ett triangeldrama? Alltså nej. Sana måste berätta för Noora att hon gillar Yousef och det snart innan det blir mer än bara "söta kompisen" till hennes bror. Noora kan förstå om du bara berättar det!

221
Maybe it's good that this is the final season.

Obviously they don't have any new ideas, because they have to reuse again and again this same love triange nonsense. I'm starting to really dislike Noora. She's complaining about William and then dreaming about marrying Yousef at the same time. Grow up Noora! Can't you be without a man for a few minutes at least! What an independent woman she is! Annoying...

222
To "maybe it's good...."

I think you have missed some of the conversation between Noora and Sana. I don't know if you know Norwegian, but that could be the reason. Noora is joking when she said that she should marry Yousef. She is not dreaming of Yousef at all, it just a joke to "light up" the difficult conversation they have had...

223
Something must have gotten lost in translation

Noora was obviously joking, and actually trying to be positive towards Sana. In a way she was uttering that, hey I think the way you muslims do it has some merit. She was really just trying to be nice. Nobody is really at fault here. This is just classic TV drama: the big misunderstanding. Noora doesn't know what we know. Sana of course knows that Noora doesn't know, but it would probably have been really awkward to bring up Yousef after the comment Noora made. But this is just Julie way of torturing us. Making it has hard as possible for Sana to tell anybody about her issue.

224
Mari

(Posted this as a reply to the wrong comment before:) Maybe something got lost in translation, if you don't speak Norwegian? She is NOT serious about "dreaming about marrying Yousef", it was a small joke made by her to show she can go on without William and that William isn't everything.

225
Hallo tror du tar litt feil her

Hun drømmer ikke om å gifte seg med Yousef hun sa han som et eksempel.. Hun vil at det skal ordne seg nå med W.. men ingen av dem W og N gjør noe for å få det til. Hadde det ikke vært for at Sana likte Yousef så hadde det ikke vært dumt å se ettter ny kjæreste. Men hvordan skal Noora vite? hun hadde aldri sagt det hvis hun viste Sana likte han.

226
Do not hate Noora!

Noora is heartbroken and she says it will distroy her if William gets togheter with another girl. "Maybe I should just convert to Islam", "maybe I should just marry Yousef", she doesn`t mean that, it`s just because she thinks it`s easier to be in Sana`s shoes at the moment! This will sort itself out. Stop watching the show if it`s annoying!

227
The show is mainly good.

But I don't like or agree on everything that the characters do.

228
Don't worry

She has been without a man since she came back from London at autumn... And she's just joking about Yousef here. Of course she's not becoming muslim or marrying anyone. Jeez...

229
Yousef isn't a muslim though.

jeez...

230
Trinage??

I'm guessing you're going to write another few messages about this...William will come back, a triangle is not happening. This is from Sana's point of view, Noora is still trying to figure out if Sana likes Yousef, he talked about her at the party. William will come home and take Noora back and forgive her for leaving and they will have their happy ending. Eva said she didn't know if he has a new girl. This isn't true, it was just a scare. Thomas left the show but William will be back and Noora will be her happy self again. Just you wait and see. It's sad seeing Noora like this!

231
William

Alle VET jo at William ikke kommer tilbake.

232
You are giving Noora too much credit!

If she truly is Sana's friend and thinks that Sana might be interested in Yousef, she wouldn't say things like "I could marry Yousef" to Sana. That is jus MEAN and hurtfull. She obviously IS interested in Yousef even thoug she says she cares for William. Well not enough, if she is allready thinking about other guys... She just wants someone. William, Yousef... It doesn't really mather i guess. She just wants to have a cute guy and not be alone.

233
Noora dont know about Sanas interest for Yousef..

but perhaps she knows about his interese for Sana but have promised to not say anything.. Who knows.. Julie Andem.. heheh

234
Lisa

Unwarranted comment.

235

Och jag som trodde att Noora försökte ta reda på om Sana gillade yousef förut.. men då skulle hon väl inte ha sagt sådär nu? Usch blev väldigt besviken.. för kändes inte som Noora att börja prata om yousef som hon gjorde då heller

236
Holy...

Vilde og Magnus, asså. For et klissete og irriterende par... Noora og Sana må vøre verdens beste mest tålmodige venner for å holde ut med det der!

237
Tika

Men så fint at Noora, Sana og Vilde (og Magnus) drikker kaffe sammen i helgen?
Hadde jeg vært sur på ei venninne, hadde jeg nok funnet på en unnskyldning for ikke henge "alene" med hu jeg var sur på.

238
Dere da....chill

Ja, de er klissete, men de er bare 17 år.... ha litt tålmodighet da - jeg kjenner mange som har vært som dem. Ikke vær så fordømmende helt tiden. Ingen er perfekte.

239
Kærestekedelig

... meget realistisk da!

240
Demonstrativ kjærlighet

Det verste er at jeg har vært borti folk som oppfører seg akkurat som Vilde og Magnus langt opp i 30-årene! Og det sitter så utrolig langt inne å be folk kutte ut den demonstrative kliningen rett foran andre, for da virker det som man ikke unner dem å være lykkelige eller er sjalu. Men jeg husker en gang det var en venninne som til slutt sa litt krast fra til et vennepar som oppførte seg slik nesten bestandig, og alle andre ble utrolig takknemlige.

Og ja, det er ekstra kjipt når man selv har kjærlighetssorg!

241
De er ikke 30, men 17!!!!

og det er en vesentlig forskjell. Alle har vel vært 17 år og forelsket. Om ikke alle er som Vilde og Magnus, så er det faktisk noen som er slik. Hvordan kan man si at den ene måten å være på er mer riktig enn den andre? Ha litt slakk...

242
Det er ikke morsomt å være vitne til deres oppførsel her..

Sana og Noora blir jo bare sittende og føle seg dumme. Ikke første kjærestene jeg har sett oppfører seg slik men dette er pinlig. De gjorde det samme hos Eva.. lå på sofaen og klinte.. da kan de jo bare bli hjemme

243
Ugh...

Ja! Jeg er lige ved at brække mig over Vilde og Magnus. De er bare for meget o.0

244
Noora is irritating!!!

Nice work on showing how female friendships work! Of course we only want the man, who is a crush of our friend. And of course we can't be without a man if the last relationship is going to end. We have to find someone new WHILE crying about the last relationship!

245
Irritating

I think your comments about Noora is a bit irritating.

246
I couldn't agree more!

.

247
@ "Noora is irritating"

I think you have misunderstood the situation.
I am sorry for saying this, but before making this kind of comment, maybe you should try to understand exactely what they are saying. I think you don't understand Norwegian completely.....

248
Lily

Chill out, okay? Noora doesn't know that Sana likes Yousef. At all. Sana has not say a word about that. Only time Sana has talked about Yousef to Noora was when Noora asked if Sana knows him well and Sana did nothing but said that Yousef is childish and so. So let's not judge anyone and let's see what will happen next.. 🙂

249
Why should she say anything to Noora?

All the racist comments... Why would she feel like she can trust her with so intimate thoughts when Noora is clearly so insensitive?

250
Siri

Omg!! It was a joke!

251
Lets not get too politically correct

Good friends, joke and rip on each other. I know this varies from culture to culture, but at least in Norway we love black humor. But I know from living abroad that not everyone gets black humor and can get really offended. Remember Sana has grown up with this and she has shown that she likes black humor herself, so I don't think this is a problem.

252

You really struggle with norwegian humour and banter among friends.

253
You know what...

maybe I would feel differently about Noora's "jokes", if it actually seemes like she is interested on knowing more about Sana and her culture and religion. But imo, Sana's friends are not showing interest in those things. So, I don't understand, why does she think that she has enough knowledge to joke about Sana's beliefes in a sensitive and smart way, so that it doesn't come across insensitive and ignorant...

254
Pedro

Jaja

255

litt nasty den kaffen på starten der ass

256
Du????

Ville ju veta vad Sana tänkte säga när hon sa "du?"!!!!!!!

257
Sofie

Jeg tror faktisk, hun akkurat da ville fortælle om sine følelser for Yousef, fortælle, at Noora ikke er alene om at være ulykkeligt forelsket... ?

258
Mads

I think she wanted to say something along the lines of "You know he has a new girlfriend, right?" so she could also finally be over with him. But Noora interrupted and said "If he is with someone else, I would be destroyed" so Sana remains silent.

Will Nora need Yousef to move over but be tripped by Sana like it was in the trailer? I dont know but actually if it happens at the beginning, but in the end Sana just admits her mistake and does not step between Yousef and Noora, it would be a good way out in the knotted plot. I believe, in contradiction to the common feeling amon the audience, Sana's heart that is full of her love for God is stronger than her desires and feelings for Yousef. Trading the second for the first would be disrespectful to the character Sana.

Why do I think like that? Because Sana would never fall in love with Yousef if she knew he was not a Muslim. She would still enjoy seeing him perhaps (like she watched the Norwegian boys hitting each others' bellies in the first episode) but that would be all. In Noora's season, Noora traded her beliefs for her love, but William had contested them, and Noora in a way gave away. Also we did not see any surprises on William's side. Noora knew what kind of a person he was at the beginning but slowly fell down for him because he changed her through his words and good will. But now Yousef is not contesting or challenging Sana at all, their conversations are very sweet but they are not changing Sana. He is just there a random -atheist- guy that Sana has feelings for. Therefore, I expect their story to be different than Noora's.

259
love

dude... you can't 'choose' to fall in love with someone, that's impossible. love *happens* to you, whether you want it or not, and you can't control it. you can't control who you suddently start to like either, it's just life's random arrow. have you ever been in love?

260
Mads

drafted=drifted

261
Mads

Of course been there, back, and there again! 🙂

But believe me there are some people who can actually choose not to fall in love, at least. We call their special talent: willpower. And Sana clearly showed she has very strong willpower.

Having a crush is not equal to falling in love. Look at Sana. Yousef is not her crush. She is in love! Falling in love does not happen immediately. It is mostly a result of several events, thoughts, but mostly your own imagination, et c. particularly your constant and insistent imagination of a mutual future. If you knew you could never be with someone you could use your brake mechanism all the way from the beginning instead of letting it go with the flow.

So, yes, I stand by my point. If Sana knew he was an atheist, she would not go with the flow, and regard it as a distraction. She would not let him occupy his mind, not stalk him, et c. Falling in love and being drafted in that love requires certain actions that you are willing to take or not to take.

262

Sikkert ryktene om at William har funnet en ny. Men siden Noora fortsetter med å si at hun ikke hadde taklet det å vite han er med en annen en hun, så dropper sana å si det likevel

263
Fuglen

Hun hadde tenkt til å fortelle at W har ny dame

264

Hun ville vel berette at William har fått sig ny dama i London..

265
SANAFORPREZ

Åå stakkars Sana som ikke tørr å prate om sine egne følelser. DU HADDE MULIGHET DER TIL Å PRATE OM DET!!!

266
Vilde

Jeg trenger at Vilde kommer ut som lesbisk så hun slipper å undertrykke sine egne følelser med hetero-kliss

267
tunfisken

hun kan vel være bi også, men er det så nøye egentlig? ref forrige sesong, er det vel ikke nødvendig å sette folk i bås med disse kategoriene hele tiden, men heller slutte å leve fake, våge å være glad i den som du er glad i. forøvrig burde Vilde skulle også hatt en sesong..det er så mange røde tråder som skal nøstes opp i denne sesongen..lurer på om vi kommer til å få svar på alt..?

268
Smerte

Skjønneste Noora <3 Dette var vondt å se på.

269
Fgzl

🙁

270
Kula

"Så kunne jeg bare gifta meg med..." Nei Noora "han søte kompisen til broren din" NEI NOORA "han Yousef!" NEI

271
Du er heldig, du

Litt rart å si at Sana er heldig som slipper kjærlighetssorg osv. Religion kan jo ikke styre følelser......

272
Bordet fanger, Sana

Tier du stille, seiler Noora opp og tar Yousef. Men han er jo ikke muslim, så han er jo mer tilgjengelig for henne enn for deg..

273
Signe

Hvor er det godt! SKAM vil forevigt være den bedste og mest gennemtænkte serie! Danmark elsker dig Julie! <3 🙂

274
Joppe

Nå begynner jeg faktisk å ha et lite håp om at William dukker opp i "season finale".....for måten det ble slutt på var litt snodig. Dette må jo innhentes på et eller annet vis.

275
Optimist?

Jeg er evig optimist og tror at han dukker opp:)

276
Hvem får hvem til slutt her tro??

Jeg er så lei meg lissom. På en måte så fikk jeg noen svar mht William og at de er fullt forståelig, både måten Noora og William reagerte på. Men så er det den følelsen av at SKAM kommer til å gå inn i historien med at verdens beste og nydeligste par igjen blir skilt pga Nico. Ses 2 virker så lenge siden, men det er den sesongen jeg stadig kommer tilbake til og Noora og William som de to satellittene som på tross av alt fant sammen:( 🙁 Og fantastiske Sana som må nøste opp i headsettet, men det er ikke umulig det! Huff nei, ikke noen god start på søndagen. Snufs!

277
Håpet på en lykkelig slutt for Noorhelm

Enig. Fantastisk kjærlighetshistorie og magisk kjemi på skjermen. Sykt kjipt hvis alt bare skal visne bort og igjen bli ødelagt pga dårlig kommunikasjon og Nico. Kjærlighetssorg! Men veldig hyggelig å se Sana og Noora bli så tette. Noora må jo få sendt i retur den fine talen Sana holdt for henne i sesong 2! Superjentene!

278
Gåse

Bare tenkte på en ting; i teeseren ser vi at Sana spenner bein på Noora. Kanskje hun lar Noora konvertere til Islam slik at hun heller ikke får Yosef?

279
Unnskyld at jeg sier det

Men det høres helt usannsynlig ut!!! Hvorfor i allverden skulle Noora konvertere til Islam? Bare for å få en fyr. Og hva skulle det lære oss??? At vi skal konvertere til Islam? Sorry, men den er for drøy..

280
Sorry

Haha omg, sorry men det hørtes ut som noe tatt rett ut fra days of our lives

281
urrh'

oh fuk

282
karolineeee

noora dehumaniserer sana fordi hun er muslim. selvfølgelig har sana like sterke følelser som noora!!!

283

Slapp av, folkens! Noora er ikke ute etter Yousef. Tror hun sa det om at han er søt, kun for å se an reaksjonen til Sana.
Vi må huske at det er Andem som står bak dette her. Hun gjør det ikke så "lett" at dette kun blir et vanlig trekantdrama.

Fint å endelig få vite hva som skjedde med Noora og William. Kjøper ikke helt historien, men skjønner at den må være sånn i og med at Thomas Hayes har slutta....

284
LoveSana

Da har tydelig ikke Yousef fortalt Noora at han liker Sana på den festen.

Orker ikke en hel sesong med triangeldrama. Nå har Noora nevnt Yousef ved to anledninger og er det bare tilfeldig?

Dessverre kommer vel Sana bare å trekke seg tilbake. Så får vi håpe at Yousef, som William, ikke gir opp og satser alt på Sana. Blir vanskelig hvis Sana nå ikke gir noe respons til Yousef. Jentegjengen kommer til å presse på for å feste og henge med ballonggjengen og det vil bli mye smerte.

At Sana ikke bare kan betro seg til noen....Isak??? Even?????

285

Firstly! Noora is ignorant yes, astoundingly so this series but I think that's meant to reflect society and the way in which they percieve Sana, no excuses though she's so irritating right now, secondly Noora doesn't know Sana likes Yousef so I'm not to sure as to how much better for a live triangle it is or how noora can be blamed, and Thirdly I hope Sana can talk to someone, maybe Even, he has an understanding of her religion that isn't ignorant and knows her family, they could be a great pairing.

286
Can you blame Sana for not wanting to talk to her friends?

She is basically just an exotic showpiece to them. They make microracist comments about her, make assumtions about her. They are not very interested to actually know her...

287
I think you are so wrong, you are the microracist

I think Noora specially would like to understand Sana.. They had good conversations and I think Noora look up to Sana. Sana told som wisdom till Noora earlier and she listend and thanked Sana in a sms.. Sana do not show here personality only when she is stricked

288
They have good conversations because Sana cares for Noora

and asks how she is doing. Noora doesn't do the same to Sana. Noora talks only about HER problems.

She thinks that Sana is this robot who has no feelings and can't have a crush or fall in love because she is a muslim. You obviously don't even know what microracism is, if you think that everything what Noora is saying to Sana is just fine and ok. It's not ok. And it's not just a joke.

.

289
But still Noora (they all) stays quiet

when someone clearly hurts their friend (Sara). And they ignore it if Vilde makes ignorant comments (it's just Vilde being Vilde), and they self make ignorant comments as a joke about her.

Wau, you guys really are seeing Noora as some kind of saint... Sana has shown her personality plenty! She always defends her friends (when Sara hurt Vilde, she was there, unlike her friends for her in a similar situation). She doesn't let ignorant comments about her friends just slide by, unlike the other girls do in her case... Sorry, but they are being lousy friends to her, and they need to step up!

290

Jeg tror egentlig ikke at Noora er interessert i Yousef, dette er jo sånn man sier for å vise at man ikke bare er lei seg men er litt offensiv også og er åpne for å treffe en ny, liksom 🙂

291

Har Noora tatt leppestiften til Sana? Hvorfor bruker N. ikke lenger den knallrøde, er det fordi hun er blitt mer moden/ et dypere vesen?
Sana bruker mindre sminke fordi hun er … fortvilt over at hennes utkårede "ikke tror"?
Jentenes indre henger nært sammen med jentenes ytre enn hva gjelder for gutta, kanskje …? Ikke sikker på om jeg liker dette plotet helt, gitt – undrer på hvilken dreining farge-symbolikken og annet får fremover …

292

trailer gir meg så mye mening nå..
Sana dytter vekk noora, noora drar i kjede til Vilde-- vennskapet deres skal bryte. så er det noe med even og isak som skal skje... og even kommer til å bli skadet ...

293
Lilja

Tror ikke dette primært kommer til å være et trekantdrama. Hvordan klare å være seg selv innenfor de rammene man lever i eller tror man lever i. Det konstante oppgjøret med seg selv. Parallellen til samtalen da Sana fikk Noora til å sette fordommer og betenkeligheter til side for å følge hjertet er slående. Bare at Noora her sier at det kanskje er for komplisert til at de kan være sammen. Uten at Noora selv vet det blir nok det innspillet lagt på "nei"-vektskåla i den tankeprosessen Sana er inne i.

294
skam4

nei noora!!!
Sana snakker med noen som vil høre!!

295
Äggie

När Sana sa "Du" skulle hon säkert säga att William har träffat en annan. Men ångrade sig när hon hörde vad Noora skulle tycka om det

296
Jämtkalle

Nej det tror jag inte hon skulle berätta.
Hon skulle säga: "ja ,han är söt"!( om Yousef, sen skulle de skratta!)