Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

142 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Elina

herrejesus når får vi se Linn, for jeg savner Linn hele tiden. Linn er den beste karakteren og den jeg relaterer meg mest til. Bring Back LINN!!!

2
Linn Kristin

Eg e her

3

Enig !! Lin❤

4
wompwomp

Vildus is going down down down...

5
Vilde är lesbisk!

Vilde är lesbisk!

6
Sofia

Är det här en riktig spoiler så var det väl jävligt onödigt att kommentera det?

7
Der er liv!

Godt at høre fra pigerne. Og så vil jeg bare sige tak for dagens Insta billede af Isak og Even, som fik hele fandom’en til at gå amok. Et klassisk "Even move" at poste sådan et billede på Isaks IG, hahaha. 😀

8
Takk for instaen til Even

Meg når jeg så de: "HELLO BOYS"❤️??

Samtidig så redd for at dette er et tegn på at noe shit er på vei down....

9

Hvordan vet dere at det er Even sin har postet det? Her går jeg tydeligvis glipp av noe.

10
Ellin

Hahaha ja, meget klassisk Even - elsker det ❤️

Og jeg elsker alle de Beyonce-referencer i denne sæson: "Who run the world", "Red Lobster" fra 'Formation' og nu "Flawless". Stærke kvinder og masser af power i teksten fra Flawless:

"We teach girls to shrink themselves, to make themselves smaller
We say to girls: "You can have ambition, but not too much
You should aim to be successful, but not too successful
Otherwise, you will threaten the man"
Because I am female, I am expected to aspire to marriage
I am expected to make my life choices
Always keeping in mind that marriage is the most important
Now, marriage can be a source of joy and love and mutual support
But why do we teach girls to aspire to marriage
And we don't teach boys the same?
We raise girls to see each other as competitors
Not for jobs or for accomplishments, which I think can be a good thing
But for the attention of men
We teach girls that they cannot be sexual beings in the way that boys are
Feminist: a person who believes in the social
political, and economic equality of the sexes
You wake up, flawless" ?

11
Sanasol

Blir bare bekymret over om han er på vei til å bli manisk.... Da han hilste på gutta første gang og sa: det var lurt dere ikke var der. Det var intim info. Samme kveld så vi manien. Dette instabildet som kom i dag var også intim info.

12
Bipolar

Er redd Even er på vei opp...se på smilet og de sammeknipne øynene ( godt spilt ) og sammenlign med "Plaza bildet" og utenfor vinduet til Kaffebrenneriet den fredagen...han er inne i sin egen lykkeverden nå, samtidig som han er liveredd... håper Isak ikke er kjærligehetsblind, men skjønner....

13
Nervøs

Uff, dette hadde jeg ikke tenkt over, men nå ble jeg også litt redd. Det var fryktelig å se Even ha det så vondt i forrige sesong. Forskjellen denne gangen er at Isak vet hva greia er, og kan kjenne igjen symptomene. I forrige klippet med dem virket det som han allerede forstår at noe skurrer, hva enn det er som skjer med Even om dagen.

Jeg kjenner at jeg er spent på denne handlingen. Jeg er glad for å få bakhistorien til Even og for å se forholdet hans til Isak utvikle seg. For er det én ting jeg føler meg sikker på, er det at Isak ikke kommer til å forlate Even over dette (og vice versa). Slutten av sesong 3 er bevis på hvor god innstilling Isak har til Evens lidelse og til forholdet deres. Han er forberedt på alle opp- og nedturer og gir ikke opp lett. Jeg stoler på Julie!

14
Åh nei, ikke det...?

Åh nei, jeg håper virkelig ikke at det stemmer. Nå ble jeg skikkelig redd, og jeg som ble så glad tidligere i dag når jeg så det bilde.
Håper vi snart får et klipp med gutta. Jeg trenger å se at de har det bra. Vær så snill Julie?

15
Intim info?

Er det så ikke også intim info når Vilde siger at hun og Magnus skal hjem og pule? Betyder jo ikke at hun er manisk.. At tænke sådan bidrager jo bare til tabubelæggelsen af homosex.

16
Hilsen Sanasol

Det Vilde og Magnus deler med verdenen er også intim info, men det er andre årsaker til at de, eller Vilde mest, legger ut om det. Det har jeg sett at andre har hatt fine innlegg om.

Det var Even som postet bildet av dem, ikke Isak. Even som ikke er på sosiale medier! Som ikke deler intime ting med verdenen. Ikke slik som Vilde. Men etter å ha blitt kjent med tegnene på en økende mani fra forrige sesong, så aner jeg at det vil komme. For eksempel: nyforelsket i leilighet, heftig klining på skolen, før/etter sex-bildet og den økende bekymringen han sikkert har om at hans to verdener snart møtes.

Blir spennende å se hva JA har planlagt.

17

Men det har vært ganske heftig klining med andre også i serien, så jeg synes ikke det i seg selv er grunn til at vi da skal tenke at Even er på vei til å bli manisk.. han, og de, er jo bare glad og forelsket liksom ❤️

18
Mina

Det tenkte jeg også på ass!
Jeg ble drit bekymra når det bildet kom.

19

Men, Isak kunne bare ha fjernet bildet istedet for å kommentere det, så, kanskje et tegn på at ikke grunn til uro? ?❤️

20

Jag tänkte på liknande! Framförallt var det blicken han gav till Sana när han bad henne att inte säga något till Isak.

21
Sana

Jeg er dessverre også redd for at Even er på vei inn i en manisk prriode. Jeg fikk sånn "øyeblikket før rage" feeling når jeg så bilde. Og vi vet jo alle hva som hendte etter det blide var lagt ut.
Jeg synes bilde som ble lagt ut i dag bare var så nydelig, men samtidig er jeg så trist inni meg - for jeg er så redd for hva dette betyr. Vil jo bare at de skal ha det bra❤️

22

Ja, jag tänker också på att han försöker "ta tillbaka" sociala medier som han har undvikit sedan Bakka-episoden (antar jag)... att han vill förekomma istället för att bli förekommen av sitt förflutna.

23

Ja jeg er også litt urolig for det, men håper ikke. Men, det er jo noe som vil skje av og til. Det går nok bra, de har vært gjennom det før ❤️

24
Enig med Sanasol

Blir kjempestressa av det bildet. Alle synes jo de er søte og sånn, men det er et dårlig tegn. Even har det ikke bra med alt han holder inne nå.

25
Even er mere end sin bipolar.

Please ikke tro at alt hvad Even gør er på grund af en manisk episode. Even er mere end sin bipolar. Hvordan ville du have det, hvis alle troede at hver gang du var glad eller trist, så var det på grund af din mentale lidelse? Even lavede pik jokes da han mødte Isak første gang. Evens mellemnavn er blevet "Extra" i fandommen, for sådan er han 🙂

26
Å så godt jeg liker deg for kommentaren din

Takk

27

Helt enig!!!

28
Åsa

Exakt min tanke!

29
Skam

Allt jag vill ha är en update mellan Sana å yousef, det är fan inte hälsosamt att bli så involverad i en tv-serie alltså. Allt jag tänker på är skamskamskam

30

Det her e Langt ifra sunt ja! Håller på å bli gal! Hvorfor bynte Jeg å se det her igjen.... Hater at det går så sakte!! :/

31
Samme, det er ikke sunt

Jeg vet ikke hva som har skjedd. Jeg er en 39 år gammel mann og burde i alle fall ikke vært hektet på dette, men der er jeg altså. Og mer hektet enn på noe annet noen annen gang. Fatter ikke hva som har skjedd. Hva er liksom trikset til Julie som har gjort dette så avhengigskapende. Det føles absolutt ikke sunt ut. Glad dette er siste sesong. Hadde ikke fikset enda en.

32
I'm a SKAM maniac

I hear you! Det är samma här. Har aldrig varit så uppslukad av något, någonsin tidigare. Oroar mig redan för hur jag kommer må när säsongen är slut...

33

Precis samma här! Vad gör jag i mitt liv alltså?

34

Eva sier det vi alle tenker. Savner Eskild❤ Kan vi pliiiis få henge med han, Julie ??

35
Yes!

Savner Eskild!!!!!!! <3

36

Ja, savner ham så meget!!

37
Ellin

Jaa! Savner guru-Eskild ❤️

38
Emma00

Æsj Ass venta hele dag på noe juice så kom denne oppdateringen 🙁

39
Jeeez

Ser mye juice mellom linjene her jeg. Mulig det bare er meg men?
Samtidig med tanke på at det er siste sesong så er det ikke bare Sana sin historie vi får ta del i, mye annet som også skal nøstes opp i. Derav flere sidespor og chatter ol som nødvendigvis ikke omhandler bare Sana sin storyline. Kan vi ikke heller bare benytte anledningen til å være takknemlig for denne sesongens mange, og hyppige, oppdateringer ?? halleluja, mine bønner er hørt?

40

JEG SAVNER OGSÅ ESKILD

41

Og liker det når Mari Magnus kommenterer våre kommentarer...? Håper på å komme litt mer inn på Vilde nå snart...

42
Måka

Ja, denne var av den typen som jeg, meta-hateren, også liker.

Men så lite samordna de kjennes her!
Eva spørr hvorfor de andre ikke var på fest - men de har ikke snakka om det på forhånd. Ialfal Sana har vel ikke hørt om festen, og det er ikke gitt at de andre er bedt. Men det er jo ikke som om vennskap skjer av seg sjæl. Sure, de har gjort masse bra forarbeid i første klasse, men de må faktisk fortsatt jobbe for det om det ikke skal gå over.

Og vilde som fokuserer på den delen av fredagskvelden som sana ikke var med på. Når de var Ute - ikke på briskebyvors. Og som bare slutter å svare når eva trekker fokus mot at sana er sjef.

Jeg savner også eskild, men akkurat nå savner jeg mest chris. Kom tilbake fra Berlin med det gode humøret ditt og lim sammen denne gjengen igjen.

43
Jeeez (som geiter alt for mye her inne??)

Ja for ryktene de går? for en herlig respons på diskusjonene som har begynt å florere om Vildus -bare digger Mari Magnus as! Anyway. Vilde ja. Og info der. Kjenner på meg at perlekjede vil ryke snart. Veldig snart.
Hennes forhold til Magnus, morens 'vinkvelder', og Vildes ransomme sosse-kommentarer (svipptur til Frankrike, dyre viner ol) -alt kun en fasade. Vilde som gjemmer seg bak noe fake. Later som fordi hun er redd for å miste ansikt. Og enda mer redd for å bli alene. Vilde som higer etter å vise hele verden at hun er elsket, har det bra og er vellykket. Men fasaden begynner helt klart å få brister. Og alt som kan skje, kommer til å skje....å jeg får så vondt av henne. Og av Magnus og...

44

Ja tack, Eskild-chilld snarast!!!

45
Sola

"det går rykter om at Magnus elsker deg mer enn du elsker han, Vilde"
I see what u did there, Julie Andem;););

46
Yousana update???

WHEEEEEEEN????

47
It's true!

It's true and it's clear as a day! Magnus IS more invested than Vilde.

48
hmmm

I wonder why 😉

49
Si meg

Leser de innleggene våre så raskt?? Dette var jo en analyse fra tidligere i dag..

50

På tumblr diskuterede vi også Vilde og Magnus i går.

51
Natasha

Boring. Not cool.

52
Hey Natasha

Is "boring" all you are able to comment on this page? I haven't seen you doing anything else than complaining about everything. Let me ask you: why are you bothering watching SKAM at all if you think it's so boring? It must be a waste of your time. For everyone's sake, please find something else to watch if you can not write a positive comment.

53
☹️☹️☹️

K

54
Eskild

Savner han jeg også ❤️

55
Julia

Jaaa, äntligen update!! Blev lite orolig och trodde sana hade dött eller något. Girl squad är ju bäst också, hoppas på yousana eller något nästa gång också!!

56
Mere tak

Jeg har skal have noget brugbar info her?? Hva' skal jeg bruge dette til? Haha

57

Jeg synes chatten gir mye jeg ass, det er skam du må lese mellom linjene. Det er noe av det jeg liker godt med skam at de ikke overforklarer alt hele tiden??

58

Read between the lines...

59

Lurer på hvilke andre rykter som går...the suspence is killing me ?❤️

60
Love

Sana buss boss

61
Mimmi

Flawless since 99?

62
Navn

På vildes insta lagde hun et billede op af hele russebussen hvor der stod: Lemme introduce: Flawless since 99.
Så de valgt nok navn på busmødet 😉

63

Tror det Noora sa på slutten der var ment sarkastisk hahaha Idk tho

64

Når snakket de om at de heter Flawless since 99?

65
en gång till

Då ingen har redan sagt den, kolla Vildes insta

66

Sjekk Instagram til Vilde sist fredag ?

67
Lilja

Kom frem på instaoppdateringen til Vilde fredag kveld

68

På Vildes insta 🙂

69
Lucie

Se Vildes Insta

70

Vilde postet det på Insta til bildet fra bussmøtet...

71
Fredag

Vildes instapost

72
Insta

Vilde skrev d på Insta.

73

I et Instabilde fra Vilde på fredag.

74

Tjek Vildes insta efter bussmøte!

75
Synagoge

Jeg har en teori! I sesong 3 hadde vi kjøkkenscener med Isak og Even med ostesmørbrød og eggerøre, og de endte opp sammen. I sesong 2 hadde vi kjøkkenscene med Noora og William der de lagde kakao, og de endte opp sammen. I sesong 1 sto Eva alene på kjøkkenet og lagde mat, og hun endte opp alene. Så siden Sana og Yousef var sammen på kjøkkenet kommer de i følge dette mønsteret til å ende opp sammen 😀

76
Synagoge 2

Jeg har akkurat den samme terorien

77
Søstra til søstern

Hjelp Henrik og Tarjei å vinne publikumsprisen på gullruten.
Stem fram til 12.00 i dag 2. mai.

78

Vi har aldri sett Vilde og Magnus på kjøkkenet sammen (tror jeg), så kanskje det betyr at det ikke varer?

79
only love

och vilde har inte varit i ett enda kök för hon e lesbisk <3

80

Vilde har hatt kjøkkenscene mef Noora på hyttetur ?

81
Jeeez

Henger meg mer enn gjerne med på den teorien ?
Kjøkkenscenene i skam altså❣❣❣

82
Sofie

Dén løbet jeg gerne! ❤?

83
Anna

Mindblown!

84

Me too. Kan man söka terapi för detta?

85
Jeeez

..."at Magnus elsker deg mer enn du elsker han Vilde" Og jeg tenker med en gang på forrige klipp. Magnus som overøser Vilde med "elsker deg" og "vi skal være sammen for alltid" kommentarer. "Hils og si at jeg savner henne" og lignende (tidligere klipp) Magnus som tar desperat til et enda mer klissete nivå fordi han higer etter Vildes bekreftelse. Men Vilde bare tuller og fjåser bort alt i sex-prat og 'kjærlig' spytting av kaffe. (Whaaat var det lizm?) Vilde som virker å bare være ute etter oppmerksomhet og er sammen med Magnus fordi hun får nettopp det. Jada...her er det noe som skurrer altså Vilde. Ikke hva jeg så for meg på juleavslutningen med kosegruppa. Litt trist å se.

86
Vera

Tror du att Magnus älskar Vilde mer än Vilde är kär i Magnus? Tror mer på att Vilde har svårt att se sitt eget värde. I julas när Magnus gick rakt fram och frågade om de skulle ha sex (pula) så sa hon bara javisst, du kan pula mig. Inte alla gör så. Tror att Vilde har svårt att tro att någon kan älska henne och att hon därför skämtar/tullar bort allt sånt prat. Det är nått med hennes ätstörningar, hennes mammas 'återkommande vinkvälllar'. Hon är väldigt kul att följa men verkar kämpa så med självkänslan. Den verkar vara noll. Varför - hon är så söt och kul!!
Tycker att Magnus verkar vara rätt bra på att prata om känslor, vågar säga vad han känner, han verkar kär. Svårt att veta om Vilde är det, men tror iallafall inte att Vilde har förändrats så mycket från säsongen där hon var intresserad/kär i William. Hoppas att Magnus kan få henne att känna sig trygg och älskad. Om hon vill göra slut så hoppas hon får med sig att hon är bra som hon är. Men hoppas de fortsätter vara ihop.

87
Jeeez

Enig med deg i at Vildes too-mutch oppførsel trolig stammer fra dårlig selvfølelse, evnt mangel på det. Hun er helt klart en usikker, men åh så herlig jente, som fortjener all kjærlighet og varme verden kan by på. Det fortjener de begge. Spørsmålet er bare etter min mening, om Magnus og Vilde er de beste for hverandre...

88
Åsa

Vilde är nog kär i själva kärleken, känslan att vara kär, och framför allt att någon är kär i en. Den bekräftelseboosten. Lite en identitetsgrej också, genom att vara nåns flickvän så är hon nån. Hon får betydelse genom det. I säsong 2 så var ju det nästan hennes hela identitet att vara olyckligt kär.

89

Kanskje Vilde er ute etter oppmerksomhet fordi hun føler seg oversett av de andre jentene

90
Anna

Aha, Chris är fortfarande i Berlin! Hoppas att hon berättar något därifrån.

91
Chris

Kom hjem

92
asle

flott

93
Ledgerina

I don't want to see Magnus suffering. I don't want to see Vilde suffering either. However I feel like both of them are going to suffer. They are cute together, sometimes we see them as an annoying couple because they "showers" and want everybody to notice how in love they are, but I mean: Come on! Both are on their first relationship ever and both were pretty desperate to fall in love (Vilde wanted so bad to find a boy since season one and Magnus was kind of crazy about finding someone too because of sex, but then he found Vilde and he really really liked her on every way).

Some people keep comparing the kind of relationship between Vilde and Magnus with how Isak and Even manages their own relationship. I think both couples are on different moments and the also their personalities are different.

Even had been on a long relationship before (almost for five years) so he has experience and Isak doesn't feel comfortable showing his feelings, he is shy when he has to open up and talk about his personal stuff. On the other hand, Vilde is really open when talking about every issue and every trouble she finds on her way and never had problems sharing everything, so she does the same thing with her relationship with Magnus. And Magnus is kind of silly but he is a pretty outgoing person as well and he quickly shares his personal stuff with people (like when he speak with Isak about his mother just a few seconds after he overheard someone has bipolar disorder).

I am afraid because I think maybe something bad is going to happen between Vilde and Magnus but I really think they are an adorable couple. I mean, I can see many similarities between them and their personalities match.

94
Ceece

Ok.. But I'm really not so invested in Sanas personal story at all. Can I have an update about her?

95
flawless since 99

dekknavn eller?

96
Synagoge

Antagelig teasernavn, dekknavn skal ikke komme før høsten i tredje klasse.

97
Jepp...

...dekknavn, vil jeg tro

98
heykiddos

j'aime chris a la folie
tres drole

99

Tror det Noora sa på slutten der var sarkastisk

100
Vilde

Trodd at Vilde er lesbisk siden sesong 1!! Hvem er med meg??

101
Besatt av Skam

Jag tror på en långfilm som grand final av Skam, lagom till russ 2018, där Vilde kommer ut som lesbisk.

102
Johan William Goethe

Klt

103

Tror Eva har hängt på tumblr... hehe... Där är Vilde lesbisk för er som missat. Vet inte hur det är med det men de verkar lite överdrivna och framför allt äckliga på riktigt. Spotta kaffe i munnen? Usch... Men samtidigt är det väl så det kan vara när man kanske är lite osäker men samtidigt vill vara självsäker och verka vara i ett "perfekt" förhållande. Vet inte om det kommer komma med i serien eller om det blir lite som Skamvecka på PH. Lite meta sådär.

104
Jeeez

...og "flawless since 99"
Sarkastiske Noora slår til igjen✌

105
.....

Oops, nei der var jeg litt for kjapp gitt! Kom på rett etterpå at det stod "let me introduce -flawless since 99" på Vildes instapost. Lol my bad✌ Noora var altså ikke sarkastisk her...

106

Joda, det tror jeg hun var. Litt vel mange å'er i den såååååå'en - tror hun synes navnet og kanskje hele greia er passe dumt. Hun har jo aldri vært så opptatt av disse bussgreiene - men "ville bli kjent med Eva og Sana" ?

107

Jævla irriterende at det ikke kommer noe oppdatering på sana og yousef!!! Begynner å bli temmelig lei! Jeg driter i alt annet nå, la oss nå få vite hva som skjer mellom de!!! Jeg driter i alt annet akkurat nå!!!! ??????????

108
Hanne H

"Lol, det går rykter om at Magnus elsker deg mer enn du elsker han, Vilde". Lesbian Vilde is rising!! ?

109
Loys

Oh, Noora was out alright...

*Watch this space*

110

Ja, la oss få litt Eskild ❤?

111
vilde e l3sbisk

vilde e lesbisk assa

112

Er det bare meg eller virker det som om Noora bruker ganske mye tid hjemme sammen med Eskild og Linn?

113
Truls

Hvor er Sana-fokuset!!? Please Sana me some more =)

114
Boring

Nah, she is boring

115

Sana må jo få lov til å prate m vennene sine, no man is an island and all that ??

116
Hærry påtter

Vilde er lesbisk #confirmed

117
Mads

I wonder how many russe buses will have skam-related concept in May 2018. Any bets? I say easily 6.

118

Men var det ikke magnus som klinte med en annen jente da sana skulle be??? eller tar jeg helt feil?

119
Mina

Var ikke Magnus nei.

120
Sana who?

I have a feeling that this season is everyone's season but not sanas ?

121
ragnhild

hallooo når skal vilde innse at det eneste hun liker med magnus er oppmerksomheten hun får, og at hun egentlig er forelsket i eva??

122
Kom hjem Chris

Har hun glemt at rejse hjem med hendes klasse? hænger hun fast og trænger redning når hun opdager det om nogle dage?

123
Theory tiiiiime

They are all gonna be at a party, and then someone dies and the police finds evens blood on the crime scene and he ends up arrested but it was actually an accident, the dead person actually feel off the stairs all drunk n shit and hit his head slam bam on evens shoes and his blood and evens blood too because he hit his nose and got bloody nose on the crime scene

124
Mina

Eeeehhh?

What kind of series do you think Skam is?
Don't think that scenario would ever be happening, unless they decide to make it into

125

Someone can translate it to english please? T.T

126
vilde

VILDE ER LESBISK

127
Lise

The social media feels sloppy this season. Why are none of the characters commenting on each other's posts? I find it super weird that only Sana liked Isak's insta post and NONE of the boys commented to make fun of him. Isak also isn't following Sana. On top of that Sana herself is liking Instagram posts almost a week later.

Get it together! I know it's the last season but SKAM's appeal is the social media making things feel real. It's not real if none of the characters interact on Instagram and the Instagram posts don't carry over into the show. Like no one cares that Isak posted a SEX SELFIE? But Vilde and Magnus rumours get gossiped about? I feel like the Instagram's don't even matter this season.

128
Agree

I agree, I was waiting for Jonas to comment something funny on Isaks insta picture. I remember when they used to have conversations with each other in the comments section of the Insta pics in season 1. Really miss that 🙂

129
Mari and Julie

Are doing their best, CHILL! Of course we want more but to say it's sloppy? Just imagine all the work this all takes.

130
USA Skam Addict

"Jealous people will always try to ruin you"
Haha! I love when the characters randomly say things in English. Is this something Norwegians do? Of course it's a vapid phrase an American self-help person would say -_- lol

131
Eeemi

Well, youth in Scandinavia use English quite often. Random phrases, lines from songs or movies... When movies or series you watch or music you listen to is in English, it's quite natural to catch phrases and use them. ?We did that all the time in high school as well!

132

We do randomly speak English quite often actually, especially young people ?