Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

433 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Tunes

Musikken i denne serien❤

2
mais

Og hva heter sangen egt?

3
Skamlove

Beste 😉

4
Yousef&Sana

Hun fjernet ham som venn!!?

5

Tror Espen var ironisk 😉

6
Espen

Gjorde hun faktisk det?

7

Ja. Legg merke til "Legg til som venn" som er der etterpå-

8
Mari

Espen: Ja, står "legg til venn" etterpå. 🙁

9
Rolf

Ja

10
Jaypeticita

Ja, tyvärr. 🙁 Hans sida visades kort efter med knappen "Lägg till vän"

11

Det var jo sikkert ironi da??

12

Håper han kommer stormende inn døra en dag og konfronterer henne om hvorfor hun fjernet han som venn, ikke kult!

13

Sanaaaaa, dette er reprise av Isak og da vet vi jo at dette ikke funker, du kommer ikke over ham ved å google hvordan komme over ham...heller ikke ved å ikke være venn med ham på FB lenger...kom igjen Sana, du liker ham jo. Ikke tenk så mye!!! <3 Ikke vær redd, bare lær litt av lovely Isak og Even 🙂

14
repris

Lite repris av i säsong 3 fast vi får se det från Evens håll. Isak: "vill inte ha psykiskt sjuka människor" = even drar sig undan utan att säga varför. Yousef: "tror inte på Allah" = sana drar sig undan.
Snacka med varandra!! D:

15
Måka

Det er ikke en reprise av isak. For isak tvilte aldri. Han dyrka forelskelsen, prøvde ikke å avslutte den. Og han hoppa ut i det med en gang.

Men. Jeg håper Yousef er av den mer pratsomme typen. At han, selv om han respekterer Sana faktisk kommer og prater med henne. Ar de ikke bare geiter rundt. Men prater.

16

er vel ikke helt riktig vel?Isak tvilte ,via samtaler med vennner og sms (Jonas)haha (you shitkids) om han turde å komme ut..

17
Måka

Jada. I forhold til vennene var han ukomfortabel og redd de skulle se annerledes på ham. Og han hadde også mye trøbbel med selvdefinisjonen.

Men når det gjaldt even stoppa han ikke et sekund for å tenke. Sana gjør det. Hun prøver å stoppe seg selv selv. Isak kunne ha gjort det samme, men han gjorde det ikke.

18
Til Måka

Isak googlet på samme måte som Sana gjorde nå.... så akkurat det er en parallell

19

Googlingen er reprise, det var den jeg tenkte på 🙂

20
Social media vs. In real life

Ja det er jo ikke sånn at han henger sammen med broren hennes, i huset hennes, hele tiden lissom... Hvordan skal hun unnslippe ham der?

21
Godt poeng...

Yousef er jo hjemme hos henne hele tiden! Som hun sa til moren, skulle tro gutta bodde der.

22
Fjern som venn... Wow

Damn Sana. that was COLD

23
Det var lurt Sana...

Da ble du kvitt han, og trenger ikke tenke noe mer på det. Lett som bare det. Smart..........

25
Sana, hva syns vi om ho egentlig?

hehehehe, har gjort det selv funket som bare rakkeren. tenkte aldri på fyren mer! Slettet mobil nummeret! Det er noe helt magisk å bare slette folk!!.... yeh right!

26
NEI NEI NEI

NO NO NO!!!

27
Förnuft och känsla

Exactly! This really broke my heart. Sana does what she think is the right thing to do considering her strong faith, to unfriend Yousef on Facebook. I understand why, but immediately after that she Googles "how to get over a guy". It's all very Jane Austen "Sense and Sensibility". Poor Sana!

28
Madelene

Whaaat??

29
Mina

Flott Sana, han var ikke noe for deg. En player og du hadde bare blitt heartbroken ?

30
SANAFORPREZ

Isak googlet, Sana googler. Men det hjelper nok ikke.

31
Easy peasy Sana

Sånn, da var Yousef fjernet som venn Sana, så da trenger du ikke bry deg noe mere med han..... enkelt og greit, hva??
Hvem var det som mumlet noe om at de ikke dømte noen....? Du følger ikke akkurat opp det du sier Sana...?

32

Sana har følelser for en som hun nå vet det ikke kan bli noe mer med. Fordi hun ikke vil ha et forhold som er så splittet som forholdet hennes med vennene. Sana vil ha en som vil leve etter de samme spillereglene som henne, en hun kan dele hele livet med.
Det handler ikke om at hun dømmer han.

33
Willy

Hun dømmer ikke ha, men hun får vel lov til å bestemme over seg selv og hvem hun vil være sammen med og hva hun vil stå for

34
Elise

Akkurat det handler ikke om å dømme andre. Det handler om hva hun ser etter i en fremtidig kjæreste. Betyr ikke at hun ikke respekterer at han ikke tror på allah, for det gjør jo uansett ingen av vennene hennes.

35

Ikke gjør det Sana! Du kan ikke bare fjerne ham. I hvert fall ikke uten en forklaring. Tenk litt på Yousef sine følelser også.

36
Å nei...

???

37

Nej nej nej nej nej. Provar en gång till: nej.

38
Alex

Fy fæn Sana!!! HVA GJØRE DU NÅ?!

39

Fjern som venn?! Neiiii

40
måka

men hun sletta ham ikke

41
Mina

Jo jeg tror hun gjorde det ass, det sto legg til venn på profilen hennes etterpå?

42
Måka

Retta meg sjæl under her. Men eh. Jeg er tydelig for sløvsinna til å få med meg noe som helst. Klart hun sletta ham.

43

Jo. På slutten stod det "Legg til som venn"

44

Den bønne påminnelsen har veldig dårlig timing, igjen!

45
Uhhhm

Her choice

46
Jeg blir litt trøtt av de derre bønnegreiene

Tror Sana også er litt trøtt av de også....
siden hun må ha påminnelse på telefonen hele tiden. Hvis jeg har alarm på noe, er det fordi det er noe kjedelige greier som jeg aldri husker hvis ikke jeg får påminnelse.....

47
Elin

Om du hade något du planerade att göra sex gånger om dagen varje dag hade du nog också lagt in det i telefonen. Det handlar inte om att det är tråkigt (kjedelig), bara att det ska ske vid särskilda tidpunkter. Som du fick höra i säsong två så är det för Sana viktigare med tro än med lust. Alltså är det något hon prioriterar i livet.

48
Jo, hun ønsker kanskje å prioritere det....

..... men se på henne da!! Hun får det jo ikke til nå. Alt bare surrer seg til for henne. Knute på tråden som hun la ut bilde av.

49
Det er så mye regler å pssse på

for Sana:
husk å be bønn nr 1, husk å oppfør deg så du ikke får hat, husk å be bønn nr 2, husk at du er jente, husk å be bønn nr 3, husk å være fokusert, husk å be bønn nr 4, husk du kan ikke drikke, husk å be bønn nr 5, husk det passer seg ikke å være russ, husk mamma stoler på deg, husk hvis du finner en du liker så må han være muslim (og helst pen ref mamma)..... husk ditt og pass deg for datt....
Det er så mye regler og så mye å passe på at det ikke blir plass igjen til Sana....?

50
...❤

Du det er sånn religionen vår er kanke gjøre noe med det og vi er uansett vant med det så

51
Plass til Sana

Flott skrevet. Men skuffet over Sana her... Ikke god muslimsk oppførsel!

52
NIks

Bra oppsummert!

53
Polo

Huff, takke meg til en hverdag basert på fornuft og rasjonelle valg!

54
Omar

Virker påtatt

55

Som hun heldigvis ignorerte ?

56
H , igjen

Hun satt jo der og smilte før den påminnelsen kom og tok henne " på fersken". Og så ble hun fokuserte flinke Sana igjen. Men ellers er det jo fint at hun ber, det er tydelig godt for henne.

57
Tja....

Vet ikke om Sana føler at det gjør henne så bra å be akkurat nå..... Hun strever jo hele tiden med å huske det - må ha alarm på telefonen. Og når hun ber blir hun forstyrret. Jeg syns ikke det virker som hun er fokusert på å be, og da tror jeg faktisk ikke det gjør henne så godt....

58
Elin

Men Sana! buhu

59

Neeeiiiiii, Sana!!!!

60
Parallell

Nok en parallell til Isak - hvordan tenne på en jente når du er homofil.... Tror det er feil vei å gå Sana. Tror ikke det kommer til å nytte å fjerne han som venn. Følelsene dine vil være der uansett. Kanskje hun burde prøve å snakke med Yousef.....

61
FY SØREN ALTSÅ

googlet begge to... noe så utrolig SPESS..LISSOM

62
Andrea

Alla dessa paralleller ?

63

Nej ikke slet ham!!!

64
Molls

Breaks my heart...

66
måks

glem det. dreit meg ut. føkk. sana da.

67

Åå, Sana da ?
Men litt dramatisk å fjerne som venn. Han hjalp henne jo med spriten. Kunne bare skrudd av "følger" og fortsette å ignorere imessage.
Men hun kan jo ikke ignorere han om han besøker Elias feks. Tviler på at hun klarer å komme over Yousef. Hun droppet jo bønn bare for å kutte bånd med han på face.

68
Feel it coming

I klippet "feel it coming" blir Elias overrasket over hvorfor Sana er hjemme, og spør på arabisk "ble du ikke med mamma og onkel?". Da svarer Sana "jeg tar igjen bønn" - det er helt normalt å be ferdig de bønnene man ikke har rukket.

69
#teamtruelove

Ut fra det jeg har lest er det en litt slingringsmonn på bønnetid. Hun gjør det nok etterpå.

70
Trollet i esken

Men skulle ikke mamman også be? Hvorfor tok hun av seg hijaben da?

71

Tror moren har et mer avslappet forhold til bønn og bruk av hijab. Virker nesten som at Sana følger `reglene` mer slavisk enn sin mor.

72

Hijaben tok hun av seg etter at Sana bekreftet at det bare var familie/jenter i huset. Grunnen til at moren spurte om gutta var der er jo at Sana hadde på hijaben selv om hun var hjemme hos seg selv. Man tar jo av seg det i sitt eget private hjem ellers =)
(I virkeligheten gjetter jeg på at skuespilleren som spiller mor ikke er muslimsk, men hun som spiller Sana er det, derfor får vi aldri se Sana uten hijab eller håndkle).

73
1881

Hun droppet ikke bønnen. Man har et ganske vidt tidsrom for å be, så lenge man gjør det 5x dagen.

74
Jeg trenger SKAM på DVD

Kan dere ikke please publisere SKAM på DVD etter denne fjerde sesongen?

75
moderne

DVD? Serr, det er såå 1997 🙂 Må jo iallefall ha det i full HD så da blir det Blue Ray. Men hvorfor? Alle episodene vil jo ligge tilgjengelig på nett-tv. Kan anbefale deg enten å bruke NRK sin nett-tv-app for din smart-tv, og om du ikke har smart-TV, kjøp Apple TV og bruk NRK-appen der. Men, DVD er snart retro da, faktisk. Hva med VHS med det samme? 😉

76
Sanni

Hva med oss stakkars sjeler utenfor Norge? "NRK har ikke rettigheter til å vise programmet utenfor Norge." ??

77

Nos las apañamos conforme podemos (siendo que además la mayoría no entendemos el noruego)

78
Lordi

VHS takk!

79
Skam dvd

Jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

80
Yousef+Sana

Hva?!?!? Sana må akseptere at hun faktisk kan være sammen med en som ikke er muslim. Kjærligheten vinner alltid.

81
#sanamåsvare

Ikke unfriende! ??

82
Lena

Dette var mitt liv på vgs. Jeg var kjempeforelsket i en gutt i klassen, men han var ikke kristen, så jeg vill ikke satse på ham. Min livsretning i livet var større enn en forelskelse. Og jeg fant en annen bare noen månedere senere som var mer lik meg. Han har jeg vært gift med i over 20 år.
Nå er jo dette en dramaserie, og jeg håper jo på Sana og Yousef, ellers blir det jo ikke en deilig happy ending som det bør være på film. Men det går fint å velge bort en gutt som ikke deler sammen livssyn som en selv. Jeg tror mange gjør det, mer eller mindre bevisst. De fleste velger en kjæreste med samme livssyn som en selv, ganske enkelt fordi man ønsker å dele kjærligheten til Gud med den man er aller mest glad i. Dessuten er det viktig for et par å ha samme virkelighetsforståelse.

83
Sana da...

Du kvitter deg ikke med følelsene dine ved å slette han som venn. Det burde du vel forstå, du som er en smart jente og går realfag. Snakk med han. Yousef skjønner jo ikke hva du tenker....

84
✌️

Hei, hva betyr ✌️ i denne sammenheng? Når vi fikk regnbuehjertet, så begynte jeg å gråte av glede. Nå ble jeg bare satt ut fordi jeg ikke skjønner noen ting ?

85
Fred

Det er et internationalt symbol på fred, hvis det er det, du spørger om?
Hvis du mener specifikt ift. til Sana, så tror jeg, at det handler om, at hun skal slutte fred med sig selv og finde en balance mellem hendes indre og ydre verden, metaforisk set...
I "headeren" flyver der også en due, der ser verden oppefra. Duen er traditionelt symbol på kærlighed og fred mellem mennesker.
I kristendommen er duen samtidig symbol på Helligånden, som et sendebud eller bindeled mellem Gud og mennesker. Dét, at troende mennesker, lytter til Guds ord og føler 'ånden' indeni dem, som en slags guide i livet.
Måske kan det tolkes sådan, at vi mennesker kommer ét skridt nærmere fred på jorden, hver gang vi forsøger at forstå og støtte hinanden, selvom vi ikke er enige om alting 🙂

86

Føler uansett at det kom litt brått på, men takk for at du lærte meg opp.

87
Sanas sirter

Jeg skjønner ikke noen ting jeg heller!!? Noen som vet eller??? Har Sana funnet sin indre ro eller noe?

88
Halla

Det er et peace-tegn

89

Ja, det skjønner jeg jo. Men hva er greia med det og Sana?

90
Julie

Jo mindre man har men en man liker å gjøre jo raskere forsvinner følelsene. Skulle hun fortsatt hatt han som venn så ville jo følelsene stadig blusset opp når han tar kontakt og skriver noe til henne. Så jeg skjønner godt at hun slettet han fra facebook, om hun nå har en sorg over han fordi han ikke er muslim. Jeg bruker samme strategi når jeg skal komme meg over noen 🙂

91
Irritert

Jeg blir helt irritert av å se på Sana nå. Er det religionen som skal bestemme hvilke følelser hun skal ha for Yousef? Du kan ikke bestemme over følelsene dine, de bare er der. Ja, hun får jo bare forsøke å stenge han ute da... så får vi se hvor lenge det går....
Det er bare så frustrerende å se på det her. Og sorry for at jeg ikke er mere medfølende, men heldigvis er det mange av dere andre som er det?. Så får dere heller holde ut med meg som syns hun oppfører seg helt teit nå..... uff.

92
Forstår ikke

Jeg fikk skikkelig vondt av Yousef nå, synes Sana oppførte seg kjipt overfor han. Kaldt. Hjerterått. Han er jo åpenbart interessert. Hun skulle snakket med han, ikke stenge han ute..

Gjett hvem Noora kliner med i nær fremtid?

93
Lilja

Ser også den komme. Sana avviser ham totalt. Tror ikke Noora vet at Sana liker ham. Hvorfor skulle hun det?? Så etter en stund gir Yousef opp og prøver lykken andre steder. Vi er tilbake til kjerneproblematikken i Skam: kommuniser! Så mye tull som enkelt ryddes opp i bare man snakker sammen. Men løser seg nok til slutt

94
Ellin

Ja, måske vælter dominobrikkerne snart? Sana vil ikke have Yousef pga. deres forskelligheder, men hun vil heller ikke have, at Noora "får" ham.. så Sana finder en måde at spænde ben for hende?

95
Hildring

Virka som om hun tok seg sammen da hun fikk varselet om bønn. Hun smilte da hun så at hun hadde fått en melding fra Yousef, men med en gang hun hørte bønnevarselet skiftet ansiktsuttrykket hennes. Det får meg til å tenke på sesong 2 da Noora spurte henne om hun ikke noen gang hadde lyst til å bare drikke seg kanakas og hooke rundt. Sana hadde svart ja, men at troen hennes veide tyngre enn lystene sine. Hun så nesten litt skuffa ut da hun hørte varselet. Jeg synes det med at muslimer bare kan gifte seg med muslimer er helt på jordet. Sikkert noen som er uenige, men jeg oppfatter det som helt teit. Håper Sana trekker Yousef til seg, og ikke drar han fra seg, akkurat som hun gjorde med gulroten før hun fikk hjelp.

96
Hildring

Hadde ikke trodd at den som skulle være uenig med meg skulle være meg selv. En del av meg vil at hun skal trekke han til seg, men det er vel lett for meg å si. Hvis jeg hadde vært forelska i en dud og han var forelska i meg ville jeg mest sannsynlig ikke hatt noen grunn til å la være å bli sammen med han. Men jeg er ikke Sana. For Sana er kanksje ikke Yousef viktigere for henne enn religionen sin. Jeg er ikke veldig religiøs, så for meg er det umulig å tenke seg, og derfor synes jeg at det er så bra at nettopp Sana er hovedperson. Det setter perspektiv på ting. Troen hennes veier tyngre enn lystene sine. Men jeg må innrømme at jeg er en håpløs romantiker, så jeg håper de finner en løsning på det der ingen av de mister noe som er viktig for dem.

97

Dummeste jeg har lest på lenge. Du er smart og går realfag, herregud

98
Yousef

Han har en bakgrunn som gjør at han skjønner akkurat hva som skjer når han sier til Sana at han ikke tror på Allah! Jammen, det skjønner han jo!

99
Den pene muslimske gutten?????

Islam sier som som den altid har sakt, at alle menneskesker på denne jord er like mye verd. Sana må huske sine egene ord.Hun er like mye verd selv om hun velger en livspartner som ikke morra hadde valgt. Yousef er bare ærlig med henne. Faren er sikkert ikke religiøs, men moren sier han er vimsete. Lettere å ikke være ærlig. Men Sana har høye krav til seg og det må hun nok lære å jenke litt hvis hun skal få et godt liv. Jeg er sikker på at Allah digger deg Sana selv om mannen din ikke tror på Allah.

100
Sana er jo ikke lige just en åben bog

Sanas adfærd er måske ret svær at tolke - også for en gut der kender hendes baggrund og de muslimske normer og værdier. Hun fremstår måske ikke specielt troende for Yousef. Sana hænger ikke specielt meget med andre muslimske jenter. Hun tager på fester hvor der drikkes og klines. Hun vil på russebus og er endda bussjefen. Hun kan ikke lave mad -ikke engang skrælle en gulerod. Hun kommer ikke særlig tit til fredagsbøn. Der er da mange tegn på at hun er meget liberal - jeg ved ikke hvad man skal kalde det fordi ikke troende er jo ikke rigtigt men at hun følger tilsyneladende ikke helt traditionelle muslimske normer. Og faderen og Elias kommer jo heller ikke på fredagsbøn så derfor har yousef måske heller ikke en stor chance for at gætte det. Jeg tror nu han gætter det ret hurtigt og kommer igen. Han lader sig ikke slå ud.

101

Tror også det er en mulighet her for at han ikke skjønner det. Sana visste ikke hvordan han stilte seg til islam, kanskje ikke han vet det for hennes del heller. De kjenner hverandre ikke veldig godt og det han har sett mest til hos henne er hvor viktig det er for henne å være russ og at hun har full fest hjemme. Kan være han tror hun går med hijab og ber fordi hun føler det er forventet av henne. Mulig han kommer til å lete etter forklaringen på hvorfor hun har unfriendet ham andre steder... men kan godt være du også har rett, bare peker på at det er en annen mulighet også.

102

Så da mener du at han sa at han ikke trodde på Allah slik at Sana skulle miste interessen? Eller?

103
Nei....

Han sa det nok fordi det var sant. Men skjønte hva som sto på spill, redd for å satse, uvillig til å lyve...

104

Tipper han håpa? Men visste godt hva som sto på spill, i alle fall.

105
Interessert

Hun er fortsatt interessert, hun innbiller seg vel bare at hun _må_ date en muslimsk gutt

106
????

OK? Og med det mener du at....???

107
Jeeez

Fra håpefullt #sanamåsvare til dette...? Uff, forstår at dette er vanskelig for Sana å ta innover seg. Enklere å bare "fjerne" Yousef enn å ta stilling til hverken det ene eller det andre. Hadde det bare vært så enkelt som å ignorere og fornekte ting man trøbler med. For hvem husker ikke Ibiza, ensomme øyer og alt det der vi lærte i høst. Dette var vondt å se, og verre skal det nok bli. Klokeste Sana som kommer med de beste badass rådene til vennene sine, men ovenfor seg selv kommer til kort. Er vel ofte sånn med oss folk. Håper virkelig Noora fortsetter å pushe Sana nå. For Noora forstår nok mer enn vi tror. Samtidig tror jeg mer på at Isak til slutt blir den som får Sana til å åpne seg. Muligens ønsketenkning, men parallellbruken denne sesongen er ganske så åpenlys. Mye av deres personlige utfordringer likeså. Men håper også på at Yousef tar kontakt face to face. Han virker å være av de som ikke gir opp så lett. Kanskje dette er det som må til nå.

108
Hustler in Hijab

Jeg tror, og håper at det blir Chris som får Sana til å åpne seg...! Håper Chris viser sin seriøse side og kanskje blir litt pissed og snakker alvor til Sana. Kanskje uten å helt ha planlagt det på forhånd. Kunne blitt et sterkt øyeblikk og komisk og alvorlig på samme tid. Chris og Sana er jo også gode venner.

109
Sjura

Folk som prøver å rømme fra problemene sine er gjennomgangstema så langt i sesongen. Noora dro fra William uten et ord, Even later som han ikke kjenner ballonggutta, og nå prøver Sana å unngå Yousef. Noe sier meg at alle tre har noe å lære av EVA som slutta fred med Ingrid i sesong 1. Hun er kanskje ikke så akademisk anlagt, men den jenta har sosial kompetanse.

110

Ja for når man går realfag så kan man alt om følelser og sånt :))

111
Yess, sånn er det.

Realfag løser biffen?

112
Ja, viste ikke du det?

Du har tydelig ikke gått realfag ?

113
Jeg som tok språk

jeg kvitter meg med mine følelser ved slette dem fra FB og Insta,, I do it in English and Spanish

114

Sana fremstår for meg bare mer og mer usympatisk. Dessuten drukner hun litt i alt virvarret rundt alle de andre.

Hun må jo være livene redd for å gjøre noen feil. Hva vil hun egentlig?

Ja ja dyp og dyp kjærlighet vil jeg ikke kalle dette med Yousef uansett. Heller mer ett crush. Hvis hun vil kommer hun fort over det.

Men hun er sur og tverr og trenger å gjøre noe som får henne glad.

115
Sana, hva syns vi om ho egentlig?

Ho virker som om ho har null kontakt med følelseslivet sitt. Kald og innesluttet. Kanskje ensom?

116

she needs the D

117

needs the B

118
Kyrie

Har aldri likt den kommentaren fra Eskild og William som lo så veldig av den. Synes det kommer fram godt så ulik planet jenter og gutter er på; jentene så følsomme og opptatt av detaljer i relasjoner, mens guttene bare leker og tuller. Ingenting av det er feil nødvendigvis, bare veldig forskjellige verdener.

119
mamma på 40

What's the D?

120
Til mamma på 40

Dengang du lavede børn, fik du the D... for at sige det så'n..

121

Er ikke sikkert det vel. Kunstig befruktning osv....

122
Power Flower

The D er dessverre ikke så magisk at den kan fikse alt som er vanskelig i livet, selv om enkelte menn liker å tro noe annet 🙂

123
Whaaaaaaaaaaaaaaaaaaat

Noooooooooooo-for real?

124
Enig

Haha! Word!

126
Christina

LOL ?

127
Just a reminder...

Sana didn't have the correct answer last time, Isak's answer was correct. And I don't think she has the correct answer this time either, which means that Isak probably has the correct solution. I think she should talk with Isak....

128
Mari

Ja, det är svårt att förstå vad som egentligen är Sanas känslor och vad som är yttre påverkan, eftersom Sana inte pratar med någon. Vi tittare kan bara gissa vad som pågår i huvudet på henne. Hon är otroligt distanserad och svår att få grepp på. Jag antar att det är ett medvetet drag från Andem, hoppas att Sana öppnar sig snart för Noora eller Isak.

129
Jämtkalle

Men hon pratar väl med sin gud-Allah?Och känner sig väl inte lika ensam som våra fördomar(?) säger att hon är.Det är väl en av poängerna med tro: Du är ikke alene.

130
Ja, hvad vil hun egentlig?

Det er også min tanke.. Lige nu føler jeg, at der er mange fordomme, som bliver bekræftet: Sana føler et pres fra moren om at gå i moské, være en god “husmor” og finde en muslim; mens Elias (fordi han er en dreng) har mere frihed. Sana tager med til fest, men socialiserer sig ikke - i stedet forlader hun festen for at bede i et andet rum. Hun vil ikke spise pizza med oksekød, fordi hun er usikker på, om det er halal. Hun sletter Yousef udelukkende pga. religion..?
Det er muligt, at det hele snart bliver vendt på hovedet. Men samtidig håber jeg ikke, at Sana helt mister sin tro. Jeg håber ikke, at hun opgiver alt det, hun tror på, og som er vigtigt for hende. Jeg ønsker ikke, at hun stopper med at bruge hijab, hvis det gør hende glad. Respekt for, at vi hver især kan gå klædt, som vi selv vælger. Men lige nu føler jeg, at vi ser alle de områder, hvor religionen hæmmer hende..
Jeg vil personligt gerne se, hvordan religionen gør hende stærk: Hvad troen betyder for hende inderst inde, og hvorfor hun har valgt at bære hijab. Jeg vil gerne prøve at se verden fra hendes synspunkt; men lige nu er der meget fokus på “regler", fordomme og fremmedgørelse.
Hvis jeg virkelig kunne føle, hvad hun føler, så ville jeg måske forstå hendes valg bedre. Det er muligt, at det bare er mig, og jeg er sikker på, at Julie Andem har en plan (som altid).. men som du skrev: Hvad vil hun egentlig?

131
Jeeez

Det er så on point det du sier med Sana som møter press fra alle mulige kanter. To forskjellige verdener -
forskjellige forventninger - forskjellige regler og forskjellige utfordringer. Og Sana som dømmer ingen, ender med å ufortjent dømme seg selv fordi forventningene ikke lar seg forene. Vi ser hennes indre konflikt når forventninger fra norsk ungdomskultur ikke lar sef kombinere med regler, og hva som er forventet av Sana, ifht religion. Og det er i utgangspunktet en veldig interessant, ikke minst forståelig, og troverdig problemstilling for denne sesongen. Men som du sier så mangler det noe -våres mulighet til å virkelig forstå Sana. Ja vi ser ting fra hennes perspektiv, men siden hun en veldig privat person med et sterkt lukket ytre, er det vanskeligere å ta del i hennes innerste tanker. Isak kunne vi til sammenligning lese som en åpen bok. Vi ser Sana's venner slite med det samme, jamf misforståelser og kommentarer de ikke vet sårer. Vi henne stå utenfor med et ønske om å være innafor. Hittils har vi altså vært vitne til mye kulturkræsj, men hvor er brobyggingen? Jeg forventet ikke denne avstanden og fokus på manglende toleranse mellom kulturene. Jeg ser på tidspunktet mer en kløft av forskjelligheter, i stedet for en belysning av likheter som jeg vet er der. Hvor har den stolte troende Sana tatt veien lissom. Ja hun er menneskelig med både positive og negative sider. Men hvor er den trygge fornuftige jenta som jeg var så nysgjerrig på å bli bedre kjent med. Jenta jeg ønsket å være like sterk og reflektert som. Jenta som så sine ulikheter som en styrke og ressurs. Jenta som har bydd på det ene imponerende resonnementet etter det andre ovenfor vennene sine (jmf "bare tenker på William" og lignende klipp) men som nå har blitt redusert til noe fremmed. Alt fremstår veldig regelbundet og strengt. Men igjen er kommunikasjon, eller rettere sagt mangel på det, et viktig stikkord for forståelse, og våres manglende forståelse. Kanskje Yousef er et virkemiddel for å forene Sana's to "verdener". En viktig brikke som får oss til å se gjensidig respekt, likheter og felleskap, fremfor distanse, regelstyring og meterlange murer. For jeg ønsker virkelig å forstå jenter som Sana, lære og få bedre kjennskap til en annen religion. Men så jeg har full tiilit til Andem og resten av gjengen. Denne foreløpige vinklingen, og distansen jeg har kjent på, er mest sannsynlig en bevisst del av story'n. For noe annet hadde vært rart med tanke på at det er Andem som styrer ved roret. Hun kommer helt sikkert til å ro også denne sesongen, mesterlig i land.

132

are alle confused.Except the genious Julie Andem whick leads us un to New Learnings..

133
Itsrejk

Jeg vet ikke helt, men tenker at vi kanskje her nettopp ser hvor sterk Sana er i troen? Hun kutter kontakten (/flørten) med Yousafz fordi hun vet det ikke kan bli noe mellom dem. Nettopp fordi han ikke deler hennes religion. Og da er det kanskje lurt å ikke fortsette? Sana har alltid blitt framstilt som bestemt og ved sine meninger mot (selv om hun noen ganger kan være litt for skarp mot en spørrende Vilde, synes jeg). (Og selvfølgelig, hun burde ha sagt fra ordentlig til Yousef.)

Og hun har tydeligvis klart å balansere religion og fest de siste årene, for det kan umulig ha vært første gang hun har oppsøkt et stille rom for å be på den festen for to uker siden?

Samtidig er hun en typisk ung jente som ikke forteller alt til moren sin. 😉

134
Hijab

...den beholder hun, for ellers skal de finde på en undskyldning for at hun konstant har håndklæde om håret. Skuespilleren viser sig ikke uden tildækket hår.

135
Enig

Jeg har det på samme måde – som ikke-troende savner jeg at få indsigt i, hvad der får Sana til at vælge troen, hvad den giver hende, hvilket forhold hun har til sin gud. For lige nu ser jeg heller ikke andet end afsavn og ensomhed afledt af hendes tro.

Jeg er med på, at Andem med Sanas karakter ikke forsøger at spejle os gennemsnitlige, ikke-troende etniske skandinaver, men derimod de hijab-klædte piger/kvinder (og sekundært måske alle troende i et stærkt sekulært samfund), og det er i den grad også en gruppe, der mangler vestlige medier og fortællinger at spejle sig i. Og de behøver jo ikke den forklaring – men hvis der for alvor skal bygges broer mellem alle os menneske-øer, så ville det være rart at høre fra Sana selv, fx i en snak med en af vennerne, ikke bare at, men *hvad* der gør troen det eneste rigtige for hende.

136
Mimi

Kanskje livet hennes er komplisert nok? Jeg har selv so kristen opplevd at en gutt er på i sjekkefasen og sier at det er ok med Gud og alt det der, og at han respekterer det. Men etter at vi ble sammen så ble han sjalu på at jeg brukte tid på troen min (kirke osv) og sur og tverr. Så da hjalp det ikke at jeg respekterte hans syn, for han forsøkte å tvinge meg bort fra mine verdier....

137
Mennesker er mennesker

Dette har jeg opplevd også, spesielt i fasen etter videregående og frem til jeg møtte han som ble mannen i mitt liv. Troen min betyr mye for meg, men jeg var også gjennom identitetsprosesser og brytninger etter at jeg flyttet hjemmefra. Vinglet nok litt hit og dit, rett og slett fordi jeg ikke helt visste hva jeg mente og trodde om de ulike tingene. For andre kristne, var jeg for lite kristen, og for ikke-troende var jeg visst - ojsann - mer kristen enn de trodde. "Du virker liksom ikke SÅ kristen." Men å være troende, enten man er muslim eller kristen, er ikke å være en statisk person full av meninger. Man er et MENNESKE. Og man trenger gjerne mange år for å lande og finne ut hvilken rolle troen skal ha i livet sitt. I disse årene datet jeg fleree gutter som ikke var troende, og noen hadde jeg et forhold til. Jeg sa ganske tidlig at jeg var kristen og at det preget røttene i meg, eller hva jeg skal si. De fleste var respektfulle, men etter en tid, ble det gjerne et issue. De kunne ikke forstå at jeg trodde, de skjønte ikke at jeg "måtte blande Gud inn i ting" (Deres ord. Det er ikke helt slik det oppleves inni en troende. Man forholder seg nemlig til noe som er større enn en selv. Det er jo det som er å tro. Og det oppleves fint.) De synes det var stress at jeg kanskje ville ta meg en tur i kirken osv. Til slutt så fant jeg ut at jeg ønsket og trengte en mann som stod på samme plattform som meg. En raus og ikke firkanta troende som også trengte å finne ut av ting. Det fant jeg. Og det er jeg utrolig glad for. Derfor så unner jeg Sana en som deler hennes tro. En som kanskje er litt rundere i kantene, men som forstår denne siden av henne. Samtidig som jeg i skjul heier på Yousef og håper det blir dem. Ha ha. Så inkonsekvent.

138
hmmm

Sana er søren meg ikke sur, bare irritert og såra! For fyttirakkern han Yousef duden kunne ha sagt at han ikke var muslim og uansett bør jo alle kanskje vite det at det ikke går å være en ikke-muslim og en muslim. For en usympatisk fyr. Neinei! Stå på Sana! Ily<3

139

Hvorfor går det ikke an å være ikke-muslim og muslim i et forhold?

140

Han fortalte jo at han ikke var muslim. Før det ble noe mer. Han har vært redelig. Hvorfor er han ikke troende? Kanskje Sana må hjelpe han tilbake til Islam?

141
Maja

Han sa det jo! Hva er poenget dit??

142
Neida

Det går helt fint

143

Hva faen? Er han usympatisk nå?

144
Ellin

@hmmm. Vi ved jo ikke, om han er dybt forelsket i Sana og har været interesseret i hende længe, men bare ikke har turde nærme sig hende før nu.. (de har jo kendt hinanden igennem længere tid, end vi har set). De har åbenlyst god kemi. Han vælger måske at se helt bort fra religion, i modsætning til Sana. Hvis de kommer fra familier med samme kulturelle baggrund, så ser han måske ikke det som et reelt problem, at hun har en anden tro end ham. Det er ikke nemt at vide. Det kan også være, at han er usympatisk, men indtil videre synes jeg, at han virker oprigtig interesseret og sympatisk.

145
What??

Hvorfor skulle han lage et tema av at han ikke er muslim? De er så vidt i ferd med å bli kjent med hverandre og Sana har jo venner som helt klart ikke er muslimer. Hvorfor skulle hun ikke akseptere ham? Og vi vet jo ikke om han er for eksempel kristen. Hun oppfører seg ikke veldig fint, hun kunne jo spurt ham nærmere om dette. Og dobbeltmoralen i dette - han hjelper henne og hun avviser ham viser jo at hun setter seg høyt til sin moralske hest og er rett og slett godt gammeldags kjip.

146
xoxo

Nå var det jo Sana som sa hun skulle overbevise foreldreen om at han likevel var en god muslim (trass i vodkaflasken). Så da var det jo helt naturlig at han sa "jeg er ikke muslim". Noe annet ville jo vært rart.

147
For de som ikke skjønte den med realfag....

Sjekk Isaks kommentar til Sana i klippet "evolusjonsteorien".... Det var ingen hentydning til at de som ikke går realfag ikke er smarte... Bare en gjentakelse av det Isak en gang sa Sana.... Jeg blir litt overgitt over at noen ikke skjønner en spøk....

148
anas

"..du som er en smart jente og går realfag".

Forstår ikke hva det betyr, faktisk. Skoleflink er et likhetstrekk med å være trygg og åpen om sine følelser osv?

149
Til anas

Forklaring over siden du ikke forsto.

150
Veldig bra

Hahah "du som er en smart jente og går realfag." Jaa, for om du ikke går realfag skjønner du jo ingenting :):):)

151
Referanse

Referanse til sesong 3...

152
1881

Det er en referanse til sesong 3. Klippet om Evolusjonsteorien.

153
Vel...

Jeg har faktisk vært i en situasjon som er skremmende lik den vi får se her. Var ekstremt forelska i en fyr, men var nødt til å komme over ham og googlet det samme som Sana, haha. Tror faktisk jeg var inne på akkurat samme side (!) For min del var det fordi han hadde kjæreste. Og det funket faktisk å distansere seg helt fra ham, på en måte slette ham fra alle arenaer i livet mitt. Var helt grusomt de første månedene, hele det første året egentlig, men overraskende effektivt. Alle følelser dabbet av. Nå kommer jo det selvfølgelig IKKE til å skje i Skam, men ville bare påpeke at det faktisk kan skje og har skjedd i det virkelige liv! :p

154
Jeeez

Kan sikkert funke det. Men det er et ekstra moment i situasjonen til Sana som gjør det mer vanskelig for henne å gjennomføre dette i praksis. Yousef er jo god venn av broren, og henger tydeligvis MYE hjemme hos dem. Hun kan jo ikke akkurat slutte å være hjemme, heller. De vil automatisk møte på hverandre på flere arenaer. Så sånn sett blir den fysiske unngåelsen og distansen hun på tidspunktet vil ha, mer utfordrende. Forestiller meg samtidig at Yousef er en som ikke gir seg. Han krever nok en prat/forklaring fra Sana. Håper jeg.

155
herregud

det er jo ikke ekte, ro ned

156
Ro Ned du

Vel, hun lever seg inni serien. D r d hele kommentarfeltet skal stå for lixom. Så demp du

157
Fett

Enig ass. Hele kommentarfeltet bør bare bestå av folk som konstaterer at dette ikke er ekte. Det blir fett

158
Lilja

En ny variant av "first" ? Og akkurat like irriterende

159

Jeg tror det er du som bør ro deg ned.
Dette kommentarfeltet er her for en grunn, vi skal kunne leve oss inn i serien som om det var ekte ! Blir så irritert på alle her inne som kommenterer slikt. Er veldig slitsomt hvis vi skal se på et klipp og så for eksempel si " Yousef er ikke muslim !? Jaja, det gjør ikke noe for det her er jo ikke ekte." Altså, serr ?! La nå folk få kommentere og leve seg inn i serien !!

160
lmao

Fortsatt lov til å kommentere! Er fint å delta litt selv om det ikke er ekte.

161
Joda!

I et parallelt univers er det det:)

162
No no no no!

What ?!?!?!? Det var det, der skulle ske!!! Mit hjerte er knust!

163
Sana

Uff... Alle disse reglene ): En religion burde ikke fortelle deg hvem du må være sammen med, men sånn er det tydeligvis. Stå på Sana <3

164

Du har kanskje litt rett, men det er vel ikke sånn de fleste muslimer ser på det. For dem er jo religionen en stor del av den de er...

165
Yeeee Gooo Sanaa

Yeeezzz. Bra du prøver å komme over han. Han er ikke bra for deg ihvertfall som jeg har sett. Kjør påå Sanasoool?

166
Svein

Hva snakker du om ?

167
Sana

Skam hva med deg?(;

168

Yousef er bra for Sana. Han respekterer henne og ser henne slik hun er. Og hun trenger en som er litt mer avslappet enn henne selv. Dessuten: hvor skal hun finne en som er like flink med gulerøtter og bleier?! ❤️

169

What? Ikke bra for deg!? Det er det dummeste jeg har hørt! Han er fantastisk! De er fantastiske!

170
Sana

Vi har så vidt sett han. Ingen vet om han er fantastisk. Omg, slapp av litt liksom. Bare fordi enkelte her, eller egentlig ALLE HER synes han er "kjekk" så betyr det ikke at han er fantastisk, woooah! Han såra Sana. Gjort er gjort. Alle bør vite det at muslimer bare kan gifte seg med muslimer. Sånn er det, og det bør man respektere! GO SANAA<3

171
Hustler in Hijab

Hvorfor bør man respektere det egentlig? Personlig respekterer jeg kjærligheten langt over religion, og det bør i så fall du respektere, da....? At en person mener én ting på et tidspunkt betyr ikke at man mener det resten av livet.

172
Gaupa

Nei, man må faktisk ikke respektere at muslimer må gifte seg med muslimer. Hvis andre religioner kan tilpasse seg samfunnet og dens utvikling, hvorfor skal så islam være unntaket? Respekterer du óg dermed alt som står i Koranen? Om så syns jeg du skal lese hva den sier om kvinner, "vantro", slaver, kristne, jøder, homofili, tortur, osv. Noe av dette ses også i andre religioner (se Gamle Testamentet for eksempel), men disse leses i dag ikke bokstavelig eller ignoreres helt da det passer ikke inn i dagens samfunn.

173

Tror du virkelig at den eneste grunnen til at nesten alle i konf feltet liker ham er at han er kjekk?! I så fall bør du se igjennom alle videoene med ham en gang til, han er jo så mye mer enn bare kjekk! Han er snill, morsom, hjelpsom og kjempe glad i barn! De blir sikkert sammen, "yousana!

174
Pfff

I call bullshit on that. Du kan gifte deg med hvem du vil. Muslim eller ikke muslim.

175

Man kan ju inte säga att han sårat Sana, han har ju bara varit ärlig med att han inte tror på Allah. Det kan ju inte hjälpas att de är olika på det viset och att hon blir ledsen när hon tycker att det inte funkar att ha en icke-muslimsk pojkvän. Visst, han hade kunnat säga det på ett bättre sätt, men han sa det ju inte för att såra henne. Bättre att han säger som det är och inte försöker ha en muslimsk image bara för att Sana är troende.

176

Dette gjorde vondt:(

177
amelia tonga

☹ ☹ ☹ take it back ☹

178
Even - muslim

Even er muslim og blir kjæreste med Sana!

179
Til Even - muslim

Nå er det nok jay på deg ass... ?

180
eh..... Nei

Trokke det....

181
Even er jo ikke interessert i Sana

Så du ikke Instaen til Isak i går? Even så ut som han tenkte på helt andre ting enn Sana - for å si det sånn.....❤️??

182
Ellin

Hahaha, tak fordi du fik mig til at grine (på dansk, ikke norsk). Det trængte jeg lige til efter det klip :))

183
Oversette?

De fleste nordmenn vet ikke at det danske ordet grine betyr å le. For oss betyr det å gråte. ( å græte på dansk)

184
Ellin

På dansk findes også udtrykket "at græde af grin", dvs. le så meget, at du begynder at græde. Men det var bare en lille vits :))

185

Eh, nei! Even har en kjæreste allerede og jeg tror han er ganske begeistret for han ass (wild guess liksom) 🙂

186

Eh, nei! Even har en kjæreste allerede og eg tror han er ganske begeistret for han ass (wild guess liksom) ?

187
Glemsk

Hm nå er jeg ikke helt sikker her altså, men hm. Synes å huske at Even har kjæreste? Har vi ikke sett det i noen klipp? Flyttet ikke de nettopp inn sammen? Tror de var i en del klipp i forrige sesong også, kanskje?

Men kan godt hende jeg tar feil og at Sana blir sammen med Even og ikke en av de (minst tre) andre muslimske guttene hun kjenner, assa.

188

Haha, tror kanskje der var kødd?

189

Even hadde kjæreste før Isak også, uten at det så ut til å være noe stort problem for ham…

190

Nå er det jo mange som har kjæreste når de treffer en ny da...og Even og Sonja var ikke perfect match i mine øyne, iallefall 😉

191
1881

Tror det var en humoristisk kommentar 😉

192
u drunk?

hæ?

193
Hehe

Ahhahahaha ja

194

Det der ga ingen mening

195

plottwist

196
Men Sana daaaa!!

Du trenger da ikke å gå så langt som å fjerne han som venn!! SNAKK MED HAN!! ( eller han kommer sikkert til å lure på hva som skjer og hva sier du da?) Yousef er jo verdens beste og du må ikke pushe han fra deg ihvertfall. Da vil han iallefall kunne finne noen andre. Og hvis det mot alle ting skulle være Noora så må du iallefall si ifra!! Nå gjelder det å åpne seg her og det litt raskt!!

197
Silja

DER er en av grunnene til at jeg er i mot religion!

198
Jeeez

Og DER ser jeg grunnen til at denne sesongen er så viktig ?
For på lik linje som Even, og andre bipolare, ikke er sykdommen sin, så ER heller ikke Sana religionen sin.
Vi kan ikke se så snevert på dette. Hvorfor reduserere religion til noe negativt -et problem? Det er like lite gjennomtenkt som Isak og hans snevre syn på psykisk syke. For vi mennesker defineres ikke utelukkende av religion, livssyn, psykisk helse, legning ol. For ingenting, og ingen av oss, er så svart-hvitt. Håper du gjennom sesongen vil se litt mer nyansert på det. For som Sana så klokt har sagt det, hat kommer ikke fra religion✌?

199

Så du er i mot religion fordi hun ikke vil være sammen med han likevel fordi han ikke tror på relgionen hennes? Er du i mot hobbyer fordi noen dumper en gutt etter at de finner ut at han har hobbyer som er helt annerledes enn deres egne, og vanskelig å kombinere med eget liv? Er du i mot yrkesvalg fordi noen dumper noen fordi deres valg av yrke vil gjøre det vanskelig å leve sammen? Osv.

Religion er ikke problemet som jeg ser det.

200
yousanna for life....

eh jeg syns ikke det var så fint sakt vis sanna vil være muslim så la henne men dere har ødelagt mine drømmer om yousanna dere knuser meg KNUSER MEG!!!!!!!!!!!!!! MEN hun kommer over han jeg har kjærlighetssorg selv men det er ikke verdens under gang.

201
SofaSofia

Handler dette om religion da? Altså - jeg er ikke religiøs selv, men tenker at Sanas personlighet spiller inn her. Hun er jo litt uforsonlig og ser ting i sort-hvitt og det er jo det som slår inn her med full styrke. En ting er religionen i seg selv, en annen er hvilke konsekvenser man lar den ha i livet sitt. Og nå er Sana i ferd med å bevege seg inn på nye områder!

202
“Remember there isn’t just one person out there for you”

Sana & Mikael is coming.

203
Tine

Mikael gikk m en vinflaske i hånden og drakk da gjengen var på fest. Tviler på at han er god nok muslim for Sana?

204
Sana

Nei hva fader?! Han er jo Homo. Hvis du/dere ikke har følgt med på sesong 3 så ser dere at Even sendte melding om hvem Mikael var, og da sa han at det var "den forrige mannen i mitt liv".

205

derfor er han homo liksom.
Braaaaaaaaaaaaaaaains haha

206
Mikael ikke homo

Nej. Mikael er ikke homo, tror jeg.

207
Huh?

Even jokede vel om Mikael som 'mannen i mit liv'. Og kan man kun være hetero eller homo?? Kan du ikke huske Mahdis tale om bifil og panfil? 🙂

208
Colomba

Det där om Mikael kan ha varit ett skämt från Evens sida, för han skrev ju också: "Nej då, du är den enda". Men vem vet? Den som lever får se!

209
Mikael er den søteste.

Han vil jeg ha..

210
Homomuslim

Men han er jo homo. Homo og muslim, stakkars. Mennesker sulter, barn bombes og så skal det gjøres til et problem at muslimer er homo... Lurer på en ting. Er det mote blant muslimske transer å gå med hijab?

211
Voks opp da..

Hva mener du? Føler du deg voksen nå, nå som du tar for deg ordet homomuslim. Pass på språkbruket.

Du kan ikke dømme utifra hva du ser. I tillegg er dette bare skuespill. Du tar det alt for alvorlig.

212
Homomuslim

Pass på språkbruket?! Hva er galt med ordene homo og muslim?! Det er utrolig viktig å ta alvorlig den diskrimineringen mange homofile muslimer, og kristne, møter!!!!!!!!! Glad for at skam tar opp dette!!

213
Vær så god - du kan bare ta han!

.

214
Sana

Du ja? Men ikke Sana(;

215
1881

Jeg tolket det motsatt. Som troende muslim i Norge har hun ikke "billions" å velge mellom. Og særlig ikke dersom hun vil ha en troende muslimsk mann som kan lage mat/er stor på likestilling osv.

216
NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!
NEVERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!

217
Jeg sletter deg ass

Ja, nå får hun hvertfall oppmerksomhet. Jeg er helt sikker på at han oppsøker henne nå. Så kan hun velge om hun skal være steelface eller om hun sier det som det er.

218
Navn

Uf, det var hårdt. Synd at hun føler hun må gøre det, selvom hun inderst inde nok ikke har lyst.

Men det er virkelig spændende. Jeg har virkelig ikke nogen anelse om hvad der sker fra nu af. Hvad vil fredagen bringe os. Konfrontation med Yosef face-to-face eller??

219
Fredag...

Jeg håper at denne fredag blir det enten innflytningsfest hos Evak eller får vi møte Eskild og Linn.

220
Synsk igjen

Og på mandag dukker Yousef opp på skolen! Kanskje han såvidt møter Evak, sånn at vi kan terges litt mer før vi finner ut hva som er historien der.

221
Synsk

Det blir leksedate med isak i morgen (ref ikke akkurat kjempefokus på innleveringa med det symbolske temaet i dette klippet). Så blir det muligens et kort klipp der hun sender melding til William på torsdag (sånn at fredagsfolket får det med seg). På fredag er det fredagsbønn, og mamma får vite om russebussen. Er vi heldige har william fått med seg at folk ikke liker den greia hans med at han bruker dagesvis på å svare (#williammåsvare), sånn at vi får en skikkelig cliffhanger på slutten av episoden.

222
Jammen

hva med P-Chris à?
Er han litt lei av å være modell for teite joggebukser<&shit
Kommer han inn fra venstre og lager litt Draaaaaaaaama

223
Ja til Evak og Eskild og Linn!

Ja, må vi ikke godt se Isak og Evens lejlighed snart? pliiis 🙂 Og så ka Eskild og Linn være der, for dem er vi også mange der savner.

224
Uff Sana

Hun må jo snakke med Yousef. Han skjønner jo ingenting. Tipper neste klipp blir skoleklipp med Isak. Kanskje han kan få Sana på bedre tanker. Han forsøkte jo samme trikset i fjor "how to get turned on a girl... ". Det nyttet ikke. Ta en prat med Isak du Sana.?

225
Neineinei

Sana, du kan i det minste svare han! Han skjønner jo ingenting stakkar! Fjerne han som venn sånn uten videre? Jeg skjønner ikke helt hva du holder på med, gurl... Snakk med noen!

226
Emilia

Omoget att bara ta bort honom som vän. Tappade lite respekt för Sana nu :/

227
Men...

gjorde hun det faktisk? Eller bare tenkte hun på å defriende ham?

228
Sana

er badass
Smart?
NOT smart?

229
Evak

Hon gjorde det. Man fick se skärmen i ett snabbt klipp sen och då stod det "Lägg till vän" på hans profil :''''(

230

Det er takken Yousef får for at hjælpe Sana.

231

ææææ blir helt gal. nå er det alt for mange ting sana ikke dealer med!!

232
men nei da Sana

*screams in agony

233
Julia

*cries in norwegian* var bara tvungen

234
SofaSofia

Å, Sana! Det blir litt mye nå: Kjærlighet og russebuss og skole - og til og med din mors bekymringer tar du ansvar for. Får henne til å slappe av og bærer det på dine skuldre. Men hvor er du midt oppe i de andres behov - det er ikke så lett å se. Jeg håper noen ser deg som mer enn en flink jente snart!

235
C.N.

Er i stor grad Sanas feil at mor er bekymra for Elias, så at ho får mor til å slappe av er vel berre rett og riktig.

236
Fuck

Elias
han er en pen/sexy sidecast
for now...

237

Lurte seg unna istedet for å fortelle sannheten.

238
Mette

Huff stakkars Sana! Hun må føle seg veldig alene nå :/ Og stakkars Yousef da, han ble sikkert lei seg nå.
Tenkte vel at en tupac-sang skulle dykke opp snart også 😉

239
Joy2015

Ja for dette vil jo ikke tvinge frem en respons fra han???!!!? Gleder meg til deres neste face to face...

240
Hekla Eir

Nei!!! 🙁 🙁 🙁