Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

580 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

digger dette

2
Sana & Noora

Jag med! De här två skådespelarna har så bra kemi med varandra 🙂

3

Først❤❤ elsker skam

4
Asta BC fra allerød

hej det er mig igen, JEG ELSKER STADIG SKAAAM JUHUUUU <3

5
andre

first

6
Julie og Amin

i love you stay woke

7
Ellin

Måske har Sana det akkurat ligesom Noora lige nu. En lille parallel mellem dem i søndagsklippet 'Kjærlighetssorg', hvor Noora snakker om William:

Noora: "Det er bare blitt så... sjukt komplisert mellom oss at... kanskje vi bare... kanskje vi begge hadde hatt det bedre med en annen".
Sana: "Du..."
Noora: "Herregud, hvis jeg skal begynne å tenke på ham være sammen med noen andre enn meg... da blir jeg bare helt ødelagt".

Måske vælter dominobrikkerne snart? Sana vil ikke have Yousef pga. deres forskelligheder, men hun vil heller ikke have, at Noora "får" ham.. så Sana finder en måde at spænde ben for hende? Nu har Sana adgangskoden til Nooras mail. Mon hun skriver til William, hvis der sker noget med Yousef??

8
Jeeez

Hmmm...kanskje det. Men er det ikke heller mer sannsynlig at Sara er den som kommer til å misbruke Noora sitt passord? Det er neppe en tilfeldighet at Sara er tilstede i akkurat denne scenen. Akkurat da Noora bedriver passord-shoutout....

9
Eller kanskje Sara

er der fordi vi alle skal tro og dømme at det er hun som utnytter situasjonen med Noora sin Mail. Og så er det Sana som gjør det.... (spenner bein på en måte)

10
Jeeez

Hm. Ja du sier noe der, kanskje det bare er derfor Sara er med i klippet. Her er det åpent for mange forskjellige utfall.

Fra Even og hans insta-rape her om dagen, til muligens mail-rape fra (?!)? Vel, venter i spenning✌

11
Ellin

@Eller kanskje Sara: Ja, akkurat min tanke. Vi vil forvente, at Sara kunne finde på det, men ikke Sana. Men synes, der er mange hints om, at Sana kommer til at gøre noget. Ellers er det næsten FOR tilfældigt, at Noora først betror sig til Sana om William og så bagefter hendes password.. men ja, vi får se!

12
Silja

Neida, hun ønsker å komme over Yousef og skal på noe greier som kan hjelpe henne med det og bruker "jeg er en god venn for Noora" som skalkeskjul.

13
Ellin

Vi er forresten enige om, at Sana ønsker at komme over Yousef. Men det betyder ikke, at hun har kontrol over sine følelser og bare kan lukke ned for dem. Hun kan jo stadig blive jaloux på Noora. Vi har allerede set lidt jalousi, da Noora sad i sofaen med Yousef i klippet "Fy Faen" - og senere i "The Secret", hvor Noora spurgte til Yousef, og Sana sagde, at muslimer kun kan gifte sig med muslimer... og jalousi kan virkelig skabe meget drama. Tror, det snart begynder at brænde..

14
Ellin

Jeg håber heller ikke, at Sana kunne finde på at bryde Nooras tillid. Men jeg tænker alligevel, at det er en mulighed, siden vi skal høre om William og så Nooras password.. I søndagsklippet fortalte Noora, at hun har forsøgt at skrive en mail til William mange gange, men ikke har kunnet finde de rette ord. Hvis Sana bliver nervøs for, om Yousef og Noora måske finder sammen, kunne hun måske godt finde på at skrive til William fra Nooras mail...?

15

Ikke glem at Sara stod like ved og lyttet til dem. Hun skrev sikkert passordet på mobilen. Kanskje de bruker det som utpressing for å få kontroll på bussen?

16
Ellin

Vi vil netop forvente, at Sara kunne finde på det. Vi dømmer hende på forhånd... Men hvorfor skulle hun gøre det nu?
I onsdags skrev Sara en sød mail til Sana (klippet "Fjern som venn"): "Ville bare si tusen takk for møtet på fredag (...) Du virker som en veldig bra bussjef".
Man ved aldrig selvfølgelig. Måske tager jeg helt fejl af Sara, men tror ikke, at hun ville udnytte Nooras mail for at få kontrol over bussen.

17

Første jeg tenkte var at Sana setter opp Noora og Yousef på en slags blind date eller noe lol

18

Hvorfor skulle hun sette sin beste venninne opp med han hun crusher på? Det virker jo bare dumt. Da vil hun jo bli enda mer lei seg. Og involvert i ham. Men kanskje hun setter henne opp med Elias? 🙂

19
Date

Ja, det gir ikke så meget mening. Sana har lige læst "How to get over someone you deeply love". Tror ikke, at Yousef bare er et lille crush.. Hvem ville sætte sin bedste veninde op med ham, man selv er forelsket i? Det ville være følelsesmæssigt tortur af dimensioner...

20
Lille My

Jeg prøvde å få venninne til å sjekke opp en kamerat, fordi jeg crushet på han, men var opptatt.. Endte med at jeg gifta meg med han i stedet 😉

21
Hm...

Den historien hørtes kjent ut. Kanskje jeg bruker drikke te med deg ?

22

Kanskje det er et forsøk på å komme over han

23

Tenker hun gjør det for å selv komme over Yousef også. Det er jo det hun vil, og så tenker hun sikkert at hun bare hjelper Noora i samme slengen.

24
Evak

Same thought

25

Elias er vel homofil?

26
Elias

Ved ikke, om du spøger nu? Men Elias er Sanas bror og ikke homo... Tror, du tænker på Mikael.

27
C.N.

Pr. no VEIT vi vel ikkje seksuell legning til verken Elias eller Mikael...

28

er elias homo? hvor får du dette ifra?

29

Information security disaster…

30

Please si at Sana har ringt William og at har kommer på kafé.
Også litt søtt at hun fokuserer på å hjelpe andre i stedet for å jobbe med egne følelser.

31

Men kan hende hun gjør det litt for sin egen del også. Kanskje det egentlig er Sana som trenger dette Cafébesøket?

32
Min tanke også

Jeg er helt overbevist over at Sana gjør dette fordi HUN trenger å komme over Yousuf, men vil ikke innrømme det ovenfor noen. Mulig hun også føler ekstra sympati for Noora siden hun vet bedre hvordan det føles nå.

33

Nå tror jeg at Sana gjørr dette litt for seg selv også da. Med tanke på at hu også prøver å komme over Yousef.

34
Lilja

Se på nettsiden Sana leser da Noora dukker opp. Side om flerkulturelle Grønland. Rimelig sikker på at fredagens kafé har noe med det å gjøre. Er nok ikke kaffebrenneriet i Skovveien ?

35
Vera

Åh HALLOOOO ingen gir passordet sitt til noen andre!!! Ga Sana arket med Nooras passord til Sara nå??? Jeg dør litt nå ass!

36
Ok plz

Jaja så kommer Sana til å bruke passordet til å sende mail til Yousef fra Nooras mailkonto når Y og N etterhvert finner tonen... Så faller dominobrikkene...

37
ikkke dårlig ide det er

enig .. det kan skje

38
Vel..

Tviler på at Sana vil det, men hun sa jo passordet sitt høyt, så kanskje noen andre hørte det

39

Eller er det nå Sana sender mailen til William- den Noora aldri fikk sendt?

40
tika

Å det kunne blitt en bra vridning: Sana snoker i Nooras mail, finner utkastet og får en wake-up call. Finner ut at hun må dra folk til seg, så hun ikke ender som Noora nå. Så skriver hun til William fra sin egen konto. Og forklarer at Noora tror han er skuffet for at hun ikke vitnet og at hun hadde sviktet han, og han svarer i mail til Sana at han føler seg hjelpeløs ovenfor Nooras smerte, og jobbet masse, for han visste ikke hva han skulle si til henne, og kjente på at han var skyld i det hele. De to holder kontakten, og så ringer han og Sana gir telefonen til Noora. Noora går vekk og har en lang samtale, men gir Sana (og oss) et godt referat etterpå. Og så kan Noora gi Sana noen råd på veien, og så ordner det seg med Sansef. Jo, håper på dette! Får det neppe, men håper.

42
Ingen Biologi buddies?

Havde sådan håbet på et klip med Isak og Sana 🙁

43
Ellin

Krydser fingre for et klip med Isak og Sana i morgen. Hun sagde jo, at hun skal aflevere biologi torsdag. Der må snart komme noget nyt om Mikael! Isak har helt sikkert ikke glemt ham...

44
Seriøst....

Jeg skulle seriøst ønske at Julie hadde digga Even og Isak like mye som hun digger Noora. Men, det ser ikke sånn ut..... dessverre...?

45
Noora fan

Hehe bra for oss som er større fan av Noora da 😛 Sana og Noora er mine favoritter så passer utmerket for meg at vi ser dem mer sammen. De har dessuten veldig bra kjemi på skjermen synes jeg. Begge smiler så søtt sammen i dette klippet. Var alltid mye mer alvorlig med Sana og Isak sine samtaler.

46
Evak is over

Herreguuuud! Slutt å mas om Isak og Even alle sammen!

47
Evak er IKKE over!

Slutt å si sånt!

48
Hva med å respektere

Hva med å respektere at folk liker forskjellige ting? Jeg savner også gutta....

50
Enig

Savner Isak så. ?

51
First

Firsttt

52
Lilja

Nå skal vi lære om nettvett. Ikke del passordet ditt ?

53
Eier liksom ikke skam nok

til å prøve å logge meg på instaen til Noora

54
Ikke for å klage

men er 4 sesong ferdig alt ? Det skjer jo ikke noe her.......?

55

Enig. Kjedelig og skuffende..

56
Symbols everywhere

Exper5 → (leet) → expers → (latin) → foruten/berøvet/etterlatt
(for English speakers: expers is Latin for without/depreived/bereaved)

57
Tiltrekning

Ingenting er tilfeldig? Kom på det Vilde sa om the Secret og så det som Yousef sa om å trekke til seg (da de skrellet gulerøtter). Kanskje både Sana og Noora trenger en lekse i å ikke skyve fra seg folk og problemene sine?

58
Hanna

Jaha, hur många mejl har "Noora" skickat i kväll då? Gissar på en hel del, litar inte alls på pepsimax-gänget i det här fallet. Men, jag hoppas lite att Sana har hjälpt henne på traven och skickar iväg ett av de hundra meddelanden Noora skrivit till William, men inte vågat skicka själv. ?
Det är härligt att se vännerna glada och upplupna igen, mitt i alla hjärtesorger. Hoppas att de båda tar upp kontakten och börjar snacka med sina killar igen!

59
nørd

passord og id er hint! google

60
Sjønner ikke

Hvordan da?

61
Fredagsbønnen

Seriøst, etter å ha sett dette klippet tror jeg at jeg slenger innom fredagsbønnen selv.... tror de kan trenge all den hjelp og bønner de kan etter dette....

62
Frusteret

Med fare for at blive upopulær, så er min tålmodighed snart brugt op... Hvornår skal vi IND under huden på Sana? Hvornår skal vi derind, hvor det virkelig gør ondt? Indtil videre ser vi alt det, som sker UDE omkring hende.

Hver gang hun sidder alene, så bliver hun afbrudt af ydre omstændigheder. Vi når aldrig at se, hvordan hun virkelig har det. Jeg føler stadig ikke, at jeg helt kender hende. Er det meningen?

Der sker så meget med Even, Isak, Mikael, Noora, William, Vilde, Magnus... jeg føler nærmest, at jeg bedre kan føle, hvad Yousef føler, end jeg kan føle Sana lige nu.

Kommer denne sæson til at følge samme mønster som tidligere? 1) Første uge finder vi ud af, at hovedkarakteren er forelsket 2) men denne person er fuldstændig i modsætning til det, som hovedkarakteren ønsker (feminist vs. fuckboy, imod psykisk syge vs. psykisk syg, troende vs. ikke-troende). 3) Dilemmaet opstår. 4) Så sker der en masse ting frem og tilbage. 5) Indtil den allersidste uge, hvor de finder sammen (eller går hver til sit som i sæson 1).

Jeg havde håbet, at denne sæson ville overraske mere og indeholde mere, når det er sidste sæson. Vil ikke lyde utaknemmelig, for jeg elsker virkelig Skam. Men der.sker.jo.næsten.ikke.noget.lissom... og vi er allerede ved episode 4:10. :/ Vil ikke skabe dårlig stemning, men måtte bare lufte min frustration.

63
Evskisen

Enig.. Jeg blir ikke dratt med på samme måte denne gangen. Har skjønt at Sana liker Yousef men vil FØLE det. Bli sugd inn på en slik måte at jeg ikke har noe valg. Og ikke bare når det gjelder forelskelsen, også forhold til venninnene og alt annet..

64
Skam-fan nr 1

Jeg er dessverre enig:-( Jeg elsker Skam, men er foreløpig veldig skuffet. Vi får ikke tak på Sana, jeg hadde virkelig håpet at dette ville lære oss mer om islam, om å være muslim og ung jente. Om integrering og det at vi egentlig er ganske like. Foreløpig når det ikke inn. Det skjer for mye rundt som tar fokuset vekk fra Sana.
Mer Sana, mindre av de andre!!

65

I think Sana will go to fredagsbønnen while Noora and Yousef go on a blind date set up by Sana ? 🙁 Don't do it Sana ???

66
Saga

I think so too

67
I don't think so

.

68
Noora og Yousef

Nå skal Noora på date m Yousef❤️ Det blir love❤️ Senere angrer Sana på at hun har spleiset de. Så føkker hun opp igjen med mailen. Da tror Noora at det er Sara eller noen andre i pepsimax som har køddet, så blir det bigtime drama.

69
Må bare ta opp en liten ting her...

Og det har ikke med klippet og gjøre, men med hvordan vi kommenterer.... og spesielt hvis noen er uenig eller syns noe er dumt/teit.
Synes noen av kommentarene kan være direkte ufine, vet ikke om noen er enige med meg? Stort sett er de aller fleste kommentarene helt OK og saklige, men noen er sånn at du kan få bakoversveis. Og jeg lurer på om de som skriver disse kommentarene virkelig kunne ha stått for det de sier face to face? Greit nok å være uenig, men fint om en kan være saklig.
Måtte bare få sagt det..... Kan vi ikke prøve å være litt mere greie og rause med hverandre? Lettere å få en mer givende diskusjon også.
Alt er Love, vet dere?

70
HØRT

Tak, fordi du skrev det <3
Jeg er SÅ enig! Man kan sagtens være uenig uden at kalde andre grimme ting. Man behøver heller ikke altid tolke alting så negativt. Måske var det bare ment som en joke.
Det bør være hyggeligt at skrive herinde og dele sin begejstring og umiddelbare tanker, uden at frygte en negativ respons... Lad os sprede lidt mere peace & love her i verdens bedste kommentarfelt! :-*

71
Gorillolino

Enig. Jeg leser ikke så ofte kommentarene her jeg, synes de ofte blir frekke og useriøse. Men men, det var dette med nettet da....:-)

72
Word!

Takk! Det er mest irriterende for andre å lese og det skaper bare dårlig stemning.. Vær gjerne uenig, men har du noe ufint å si, så la være å si det.
Be kind. <3

73
Lilja

Jeg reagerer også på at tonen her har endret seg. Tidligere var det mye mer preg av fellesskap mens vi ventet på utvikling i historien og nettrollene var stort sett fraværende /sensurert bort. Mye lavere takhøyde nå og mindre interessant å følge med på kommentarfeltet. Ikke i Skams ånd!!

74

Kafe på fredag = fredagsbønn og "kirkekaffe"?

75
Kråke-Per

Her har alle mast om at de skal dele ting, og endelig er det noen som deler. Be careful what you wish for, sier nå jeg.

76
Sara -,-

Jeg tror Sara noterte ned passord og email adresse på mobile så vi skal nok få en lære om det

77
spurven

Tror heller det kan være Sana som gjør noe dumt, men at Sara beskyldes for det av Noora (siden forhåndsdømming er tema). Sånn jeg ser det har ikke Sara noe spesielt å tjene på å snoke i Noora sin mail, utover å bare være slem.

78
Jaha....

Nooooraaaaaa...........? ???

79
Noora

Siden Noora er med på så og si alle klipp, så får vi kanskje 12 episoder isteden for 10.... og alle episodene fra og med nå bli på 45 minutter?.... Det hadde vært noe dere??

80
Leet

Haha ja. Og digger at klippet ble lagt ut 1337. It's hacking time

81
Perle

Mindblow! Det la jeg ikke merke til!

82
1337

Hvorfor er det hacking time?
*ignorant*

83
Pr0 hacking

Var ment sånn halvironisk men. Sara får vel nå tilgang til mailen til Noora

84

1337=LEET

85

S1: Husk å lukke fanene med porno på mobilen din
S2: Husk å lade mobilen din
S3: Husk å endre innstillingene på mobilen slik at ikke meldingene dine er synlige for alle å se
S4: Husk å ikke dele passord i offentlige rom

Skam er veldig lærerikt!

86
YouTube

Ikke legge andre sine bilder og sms på "morsom" YouTube-klipp uten lov...

87
Luring

Og hvis du skal stalke crushet ditt, ikke gjør det på fullskjerm i biologitimen.

88
Ikke døm meg,

men seriøst dette blir for dumt, frustrerende å se på at hun gir ut passordet sitt. Og så skal vi på kafé til fredag.... Hadde håpet på noe mer spennende... men, vi får se da...

89
Mette

Ja ikke sant, ble helt nervøs når hun begynte å rope det ut midt blant folk hehe

90
Tika

Og iallefall ikke skriftlig, på et papir som blir gitt til en person du synes er giftig! Trodde at bussen var benspenninga, men ser ut til å ramme hardere enn det. Blir det Sara eller Sana som tilslutt får Nora til å falle?

91
Sniff

Kafé faktisk ?

92

fiiiiirst

93

Har på følelsen av at Sara skrev passordet til Noora ned på mobilen sin. Tror hun kommer til å hacke seg inn på mailen til Noora og sende en eller annen mail til Mari ..

94
tror ikke Sara vil gjøre det

HUn vil jo være på buss med Noora og gjengen samtidig så har hun ingen grunn.. og rart hvis hun gjør det.. da får hun jo stor plass i dette

95
Sjalusi

Tror ikke det kommer til å skje..,
men den eneste grunnen jeg kan se nå,
for at Sara skal misbruke Nooras mail,
er sjalusien som jeg tror mange 97 jenter på Nissen, har følt mot Noora.
De har vel alle samme fått med seg hvordan William kjempet for å få Noora.
Det virket jo som svært mange jenter gjorde mye for hans oppmerksomhet(inkludert Sara)
De vet jo at Noora er tilbake fra London,
men de vet ikke hvorfor.
Uansett,synes jeg sjalusi blant jentegjenger er et viktig tema å belyse.

96
Sjalusi blandt jentegjengen er så UTE

Håper virkelig ikke SKAM redaksjonen vil ta med det.. At Sana vil få litt problmer i forhold til Noora er greit og spennende men ikke noe mer. Jentekrangle er bare flaut at vi er så smålig ovenfor hverandre. Jeg slipper det heldigvis på min skole.. Nå hadde vi Eva med Ingrid og Sara i første sesong og det var kult men ikke noe mer PLEAAASE

97
Rune

Sara fikk jo hele lappen

98

Kalles ikke å hacke om man allerede har passordet. Det kalles å logge inn :-/

99
LÖSENORDET??

Fick Sara det????? åh nej, så när all skit händer så kommer pepsimax hämnas genom att kontakta William omg neeeeeeej Noora hatar överraskningar och hon sa att hon har försökt att maila honom??!!!

100
Noora mail

Noora hadde jo forsøkt å skrive en mail til William flere ganger. De ligger sikkert i draft.....yay! Well done.

101
Pilko

Hun fikk det ikke skrevet ned, tror jeg, men hun fikk det med seg og skrev det nok ned på mobilen sin.

102
hvorfor skulle Sara kontakte W

pga av Noora.. er det noen som gjør det så er det Sana.. men håper hun bare viser hun har lyst til å være slem men stopper i siste liten..

103

hvorfor kan man ikke se den med tekster udenfor Norge?

104
asffd

jeg er i Danmark og jeg kan godt få med undertekster 🙂

105
Mikie

Jag kan nu, från sverige. Det tar bara ett tag innan texten kommer upp.

106
Svensk

I Sverige kan man det!

107
Du kan det

Du kan det: Ser du symbolene under videoen? Det symbolet helt til venstre som ser ut som en 'boks' med strek nederst, du må klikke på det *før* du klikker på 'play'-symbolet inne i videoen. Så vil videoen spille med tekst. Håper det hjalp deg med å få det til? Lykke til!

108

Det kan man også godt - der går bare altid lidt tid fra at de lægger klippene op til at man kan se dem med tekster.

109
Asger

Det kan man også 😉

110

Hva var greia med passordet hennes? Noen som aner hva som skjer på fredag?

111
Fredag

Ok, på fredag treffer de tilfeldigvis på Yousef på den kafeen. Så skjer det en ulykke eller noe og Sana og Yousef må hjelpe hverandre og tvinges av omstendighetene til alene tid sammen. Sana faller virkelig for ham men så tar han seg en øl?? He he. Nei ikke mulig å gjette dette her.

112

Seriøst? Gi vekk mailadresse og passord? Høylytt i kantina og skrevet ned på papir? Er det en set up eller er de heeelt kørka? Ingen 17åringer som gir vekk sånt nå for tiden vel??? Nå blir det vel noe shit som skal go down snart... Ikke døm meg... Ja det er iallfall frampek mot noe annet enn dårlig passordvalg...

113

"Er det en set up" vel ja, det er en dramaserie med skuespillere....

114
Føkker med oss!

Tror Julie luller oss inn en parallell historie til Isak og Even for å lure oss. Alt de hintene med å dømme tror jeg ikke gjelder Sana. Tror det vi her i kommentarfeltet som er i ferd med å dømme Sana nord og ned.

115
dessverre ja

jeg har venner som gjør det og har gjort det selv.. Jeg vet det ikke er lurt, men deler man det med bestevennina si så er jo egentlig sjansen minimal for at noe skjer.. Eller minimal for at noen sitter ved siden av å noterer ned.. Er for spesielt interesserte ass. Men her kommer det til å skje noe..........

116
Mamma

Okei, jeg har en nittenåring og jo, de deler passord til alt mulig. Insane, men sånn er det.

117
Ey :O

Ikke alle gjør det. Noen av oss er veldig påpasselige med sånt. (kanskje også fordi man er vokst opp med strenge foreldre, ellers hadde jeg nok sikkert gjort det samme)

Hilsen en nittenåring 😉

118
annen mamma

ouch, skal du bli mammapoliti når du blir stor, eller?

119

er 19, og vi deler ikke passord høylytt eller skriver ned.

120
Hva er det de holder på med?

Først et klipp "jeg dømmer ingen" og så et klipp "ikke døm meg". Hvem er det vi skal dømme??? Dømme nord og ned? .... eller, hva er dette et frempek på?

121
Dømming

Jeg hadde bare en liten tanke. Når sana skal fortelle moren sin om gutten hun liker og moren spør om han er muslim, så svarer hun ja, selv om hun aldri har snakket med yousef om habs legning. Hun bare antok det, og dømte han ut ifra hans venner osv. Og nå med engang hun finner ut at han IKKE er muslim, sletter hun han på facebook. Hun dømmer han IGJEN. Kanskje disse episodetitlene har noe med at sana er mer dømmende selv enn hun tror?

122
Lina

Det er ikke riktig. Hun dømmer ikke. Hun bare velger han bort det er forskjell

123
Ja, Sana dømmer andre, men ser det ikke selv

Sana ser ned på andre for deres lave moral

124
"Dömdkalle"

Antar att domarna är vi tittare!
Inte döma innan vi vet fakta och omständigheter tex.JA "retas" väl med det tvärsäkra kommentarsfältet.

125
Jeeez

Sant. Ikke tilfeldig at "jeg dømmer ingen" og "ikke døm meg" har blitt nevnt ved flere anledninger. I feel it coming....

126

Sana dømmer ingen og yosef lar seg ikke dømme. Etter alt å dømme så blir de et par!

127

Och sången i trailern var...
Don't let me be misunderstood...

128

hvor ser dere disse trailerener?

129
Hei tilbake

Her er skam traileren spilt med musikken riktig vei (altså den opprinnelige traileren spilt baklengs): http://www.730.no/filmitem.aspx?newsId=22190
Den opprinnelige traileren ligger vel sammen med de andre klippene (her). Det er det første klippet i sesong 4.

Utrolig kult grep egentlig.

130
Charlotte

Sæson traileren til denne sæson, som er spillet baglæns - ligger allernederst på siden, når man ser den forfra er det Cat Stevens sangen den henvises til ovenfor. Jeg har set den i forlæns version på FB på kosegruppe dk siden, men ligger måske andetsteds også.

131
Og Noora kontrollfreak ville aldri, aldri gjort det.

Heller ikke Sana. Helt urealistisk!

132

Ja det var faktisk veldig urealistisk.. annet enn at alle kan gjøre dumme feil. Men ville aldri forventet det av disse to, de er jo smarte og realistiske til vanlig.

133
gamling

*skriver kronikk om informasjonssikkerhet*

134

Tenkte akkurat det samme ?

135
Ingeborg

1337 ?

136
Skambitt

Nemlig!

137

Hva er greia med 1337? 😛

139
oh shit!

Hva skjer nå'a? Og Noora? Hva er greia med og gi bort passordet ditt til Pepsi Max-gjengen?

140
Speed-date

Herregud Sana er jo bare helt nusselig her! Tror hun planlegger speed-date .. 😉

141
Det tenkte jeg ikke på...

God teori, dette kan jo blit interresant. Kanskje Sana roter det skikkelig til med en annen.

142

Tenkte det samme! 🙂

143
Google

Måtte Google Xper5 gitt....

144

Det gjorde jeg også. Nå er din kommentar det andre resultatet på Google....

145
String theory

Did you find something? I found Nike shoes and this about parallel universes https://futurism.com/understanding-10-dimensional-universe/

146
Natasha

Julie,We know that you adore Noora, but in each series it is more than Sana.There is no feeling that Sana is the protagonist.Would have filmed another season about Noora, the theme of Islam is not disclosed, the character of Sanaa is not disclosed and the plot is boring

147
it you read a book, lovestory what ever

A book always starts slow, because the writer has to make a fundation before the real action starts. It not the story will be very thin. Why dont you trust SKAM team.. they have made 3 sesons that are great.. something for everybody.. and we all have favorits sesons..

148
Vent litt

Patience, Natasha. The other characters are also slowly developing towards closure due to this being the last season.

149

Well I mean all of the seasons were pretty boring in the beginning, I'm sure it'll get better

150
You know what?

Go watch or do something else.

151
Jeeez

Sana smiler - og jeg smiler!!!
Så smittende å se henne glad igjen.
Elsk på den humoristiske tonen mellom jentene. Men så skurrer det litt lissom. Hmm...er Sana bare glad og gira fordi hun nå har funnet en 'plan' for å holde Noora unna Yousef? Eller? "Bare en kafé/kaffe" "Så du kan komme deg over William". Ingen skjulte motiver der. Bare en god venninne. Hadde vi ikke hatt hendelsene de siste dagene, og Sana sitt perspektiv på det hele, så hadde jeg nok tenkt annerledes. Er det nå dominobrikkene skal falle. Er dette starten på det hele? Er dette Sana som "spenner ben" på Noora, eller? Any thought's? Kjør debatt som de sier?

152
Reverse trailer ju?

Trailern spelades ju upp baklänges - vad i helsike betyder det? Spänner inte Sana ben på Noora, utan får henne i själva verket att stå upp igen? Jag fattar nada..

153
Tror ikke dette er noe utspekulert tricks

Jeg elsker smilet til Sana også. Det er veldig søte sammen. Hadde ikke helt ventet å se henne glad. Tror hun mest har giret seg opp for å ha det gøy og glemme Yousef.

Klarer liksom ikke å tro på at Noora har noen skulte motiver. I alle fall ikke for å skade eller såre Noora på noe vis. Om noe skjer med Noora, så tror jeg det vil være et uhell.

Uansett lurer jeg på om vi tolker sesong introen litt for bokstavelig. Tror liksom ikke helt på at Sana med viten og vilje kommer til å føkke det opp for alle sammen.

154
Jeg tor Sana er gira

fordi hun og Noora må glemme sine forelskelser. SÅ da må de finne på noe sammen. Rart hvis Sana skal spenne ben på Noora nå. ingentig har jo skjedd... men kanskje hun går inn på siden til Noora og finner du at Y og N har chattet?? spennende

155
Jeeez

Ingenting har skjedd enda nei, men det bygger seg helt klart opp til noe. Det er jo Skam vi ser på. Men kanskje bare meg som har hengt meg unødvendig opp i den der benspenninga til Sana i begynnelsen av traileren. Hvis dette er noe masterplan fra Sana's side så tror jeg uansett ikke at hun har intensjoner om å såre eller lure Noora. Ikke med vilje hvertfall. Tenker mer at det kan være at hun planlegger noe lurt her. Noe som skal få Noora på andre tanker, langt bort fra både William og Yousef (hun gjør det nok mye for seg selv også) Også tenker jeg at Sana på den måten kanskje ender opp med å ufrivillig svekke Noora's tillit....eller noe sånt...blir litt mye spekulasjoner, I know. Får bare en følelse av at dette ikke "bare er et kafébesøk".

156
Bare på overflaten

Det smilet til Sana tror jeg bare er på overflaten. Innvendig er hun lei seg. Men hun planlegger å koble Noora og Yousef for å gjøre det umulig for seg selv å gå videre med de følelsene. Jeg tror altså at hun brygger på en skikkelig hestekur for å bli kurert for sine egne følelser.

157
Jeeez

Enig med deg, Sana har det nok ikke så bra som hun skal ha det til, sånn egentlig. Hun er nok i en slags fornektelse, og stenger ute alle følelser og tanker. Muligens tenker hun at hun kan komme videre bare ved å ignorere Yousef. Kanskje forestiller hun seg at hun ved å fokusere på andre ting kan glemme han. Kvele spiren til forelskelsen hun hadde latt slå rot. Men det blir jo bare brannslukking. For er det noe Skam gjentatte ganger har påpekt, så er det viktigheten av å prate sammen. Men jeg tror ikke hun vil spleise Noora og Yousef da. Synes ikke det høres riktig ut ifht at alt Sana har sagt tidligere har vært for å holde Noora unna han. Men det er bare min tanke. Vi får vel vite det tidsnok?

158
Hildring

Traileren blir jo spilt baklengs av en grunn. Tror ikke Sana spenner bein på Noora, hun hjelper henne opp igjen. Ja shits bout to go down, det er Skam vi snakker om, men i traileren reiser alle seg opp.

159
just one more thing

Helt enig i dine tanker forøvrig!
Synes forøvrig det er rart at ingen har,(så vidt jeg har sett)
kommentert at traileren,
ikke inneholder noen tegn til forelskelse hos Sana.
Tenker at det er et tydelig tegn på at det ikke er hovedbudskapet i denne sesongen.

160

Til Hildring: Interessant teori, men blir det Evens blødende nese det hele starter med da? Det er sannsynlig tenker jeg.. i så fall får Evak fans noe å bryne seg på. Men som sagt, tror det er sannsynlig, for vi har jo sett noen tegn til at Even kanskje begynner å bli manisk igjen, og i tillegg gjemmes dette med Mikael vekk.

161
Jeeez

Godt poeng Hildring. Har ikke tenkt sånn på det. Kanskje dette bare er så enkelt som to gode venninner som finner støtte i hverandre, og hjelper hverandre opp igjen som du påpeker. Lærer seg å vokse på kjærligheten de begge har opplevd, men nå vet finnes der ute. Jeg bare hang meg så opp i det badass lure blikket til Sana i traileren og tenkte deretter. Fikk både gode og dårlige vibes av dette klippet lissom, men ble litt mindre skeptisk nå?

162
.....

....Og hva skjer med å dele passordet sitt på den måten?! Skam som bedriver nettvett-opplæring eller?

163
Tony

FIRSTxD

164
That smile looks good on you, Sana

Det smil klæder Sana 🙂 Det var vist en god idé at slette Yousef.

165
Rita

Nooranooranooranoora....AGAIN...OMG
2 season wasnt enough???!?!?!?!?!?!!??

166
blame Sana

She is the one that take Noora to a coffeplace on friday

167

Dont u want Sana to have friends? I actually think that developing a deeper bond with nora is important for her, and now they will be hanging out

168

Vi kan ikke se tekster i Danmark!

169

Jo, vi kan. Klik på play og så på tekst-boksen. Bum.

170
Sanni

Vi utenfor Norge må vente litt ?

171
Yousana

Hva skjer på fredag???? Cafe??? Noen forslag???

172

På det multikulturelle eventet møter de tilfeldigvis på Yousef. Det blir litt kleint for Sana.

173
K :)

Sana ser på multikulturel Café på Grenland på pcen i begynnelsen av klippet. Et veldig multikulturelt område i Oslo.

174
Sanalover

Altså det kunne måske være at hun tænker på vandpibe café

175
Passordet til Noora....

Neeeeei, ingen skriver vel det ned med penn og papir?! SOS!

176
Å nei ...

Sana, har du tenkt å spleise Noora med Yousef - som du egentlig selv vil ha - nå da?
Det blir bare tull, vettu!

177

aldri aldri aldri skriv ned passordet på noe så viktig som mailen #dettefårkonsekvenser

178

E-posten var loglady99, virker ikke som en epost hun bruker til seriøse greier.

179
Long

Hun har samme på Instagram

180
Vennskapet til Noora og Sana

er så bedårende! Jeg håper bare ikke det blir noe drama mellom de to på grunn av Yousef eller andre folk...

181
Jämtkalle

Vilken fantastisk kemi mellan Noora och Sana!Och vilken tillit. Vad ska de med gutter till, verkar helt onödigt!Och Noora så glad!Och så typiskt Noora, säga nej men hela ansiktet säger ja.Och gudomligt vacker! Men var det inte litet tillkrånglat prat att gå på kafe för att komma över William?Är det så enkelt,väl därför det är så många cafeer då....

182
Jaaaaa, Sana og Noora

kan jo bare bli sammen, så er det ingen problemer lengre - hverken med Yousef eller William

183

Tror absolutt ikke det skjer, men nå som Sana er innlogget på Nooras mail kan hun kontakte William slik hun ville at Noora skulle gjøre. Men jeg tviler på at hun er såpass slem.

184
kansjer Sana snoker i mailene til Noora

finner mail fra Yousef der..hmmmm som skriver om at han er forelsket i Sana

185
Wtttffff

Det er jo ikke slemt? Hva i alle dager

186
1881

Når skal vi få ukens dose EVAK da dersom Sana kun skal ut med Noora på fredag?

187
Ja takk - jeg vil gjerne ha

Mere Even og Isak.

Og hvorfor kan ikke folk akseptere og respektere at noen liker dem, mens andre liker Sana eller Noora?
Jeg mener, hvis jeg ser at noen savner f.eks William, og jeg kanskje ikke føler det helt sånn - så hopper jeg bare over den kommentaren. Jeg trenger liksom ikke å lire av meg mye drit bare fordi jeg ikke er enig. Hvorfor kan vi ikke bare respektere at alle har forskjellige meninger, uten at en må rakke ned på noen? Det blir hyggeligere her inne da.

188

Jeg vil have flere sæsoner med Evak! Jeg er besat???

189
Evak is over

Nrk.no -> skam -> sesong 3

190
Ikke si sånt da?

De er vel ikke over....

191

Nei det er det vel ganske åpenbart at de ikke er... de har jo en tydelig rolle i denne sesongen også 🙂

192
Ja, når skal vi få det?

Savner gutta

193
Neida

Vi trenger ikke noen Evakdose. Sana og Noora er bra.

194
Vilde på påsketur

Et lesbepar i Hemsedal? Noora pluss Sana, det hadde vært noe!!

195
1881

Sana og Noora kan være bra samtidig som vi får 30 sek med Evak. Hvorfor plager det deg at noen av oss vil ha et nytt glimt av et par vi har forelsket oss i? Noen av oss klarer å bry seg om Sana, Noora og Evak samtidig.

196
Tove

Se om på s3 da

197

Tenker at det blir nok flere enn Noora og Sana som drar på "kafeen", sikkert resten av jentene og Isak og Even. Det er åpenbart ikke en vanlig kafé i hvert fall. Magefølelsen min sier at de bygger opp mot noe denne uka, og det stresser meg...

198
PASSORD

NEI NEI NEI. Det passordet vil garantert bli misbrukt av et bussmedlem. Hacking av Noora sin face?

199
Sarah

det blir ikke en tilfeldig.. Sara har ingen grunn, Sana tror kanksje hun har en grunn men ikke enda

200
Navn

Heldigvis er det ikke det papir hun skriver passwordet på, som hun giver til Sara

201

Lol

202
Ingrid

EXCUSE ME BUT IS THIS NOORA'S OR SANA'S SEASON

203
Sjura

Tror det er litt av poenget, at Sana må ta "hovedrollen" i sitt eget liv. Hun setter hele tiden alle andres behov foran sine egne, som hun bare overser/sletter på facebook. Mamma som blir skuffa hvis hun ikke er en god muslim, Noora som trenger å komme seg over problemene med William, Isak som maser om hersens Mikael,.. selv Vilde trenger oppmerksomhet. Det går ikke an å leve sånn i lengden (har prøvd). Som flyvertinnene sier "ta på egen maske først , hjelp deretter andre".

204
EXCUSE YOU

guess? Sana cant be all by hereself..

205
Monologue

Sana [to Sana]: Hei Sana! Hvordan har du det?
Sana [to Sana] Hei Sana! Bare bra. Du da?

206
josefine

Vad är det kule med exper5???

207
Google translate norsk -> leet

Men derudover: Hvad rimer det på? Er der noget det rimer på på norsk?

208

Jeg har ingen anelse hva det skulle rime på. Hvorfor må det rime på noe?

209
Siri

Hæ? Asså nå skjønner jeg ikke hva som skjer? Hvorfor deler hun passordet sitt? Hva er det dette bygger opp til? Jeg har en dårlig følelse.

210
Navn

Tillid. Hvis nogen misbruger di password misbruger de også din tillid. Måske det er Sana's måde at spænde ben for Noora på.

211
Julia

Sanasol glad<33 elsker

212
oioioioi

Passordet til Noora..... Nå blir det DRAAAAAMA !!
Sana kommer til å tukle det til og sende mail til William... Tror kanskje hun kommer til å si at det er 100% over mellom de... Eller hva kommer hun til å skrive?? ææ spennende!!!!!!!!

Lurer på hva fredagen bringer......... Neppe en vanlig cafétur!!
I <3 SKAM!

213
Hadde jeg vært Sana

og vært redd for Noora og yousef som parr så hadde jeg prøvd å få W i tale.. så han kunne kontakte Noora.. ikke splitte deg.

214
glem yousef

Noora og Sana er SÅ sweet, elsker det venskab!!!!!! er meget mere optaget af hvad der sker med dem, kan ikke klare at Sana spænder ben for Noora snart .. måske det som sker på fredag?? Kommer hun til at såre Noora uden at ville det? i can't handle this !!

215
Sana og Noora bør bli sammen

Hadde ikke det vært søtt dere?

216
Vilde på påsketur

jaaaa!!

217
pica pica

Ingen fikk vondt! Så hva var poenget med dette klippet? Sana fikk passordet til mailen til Noora og kan sende mail til William, så det skjer nok (chekov's password). Sara var der, og siden mailen hennes var med i klippet i går og ble nevnt igjen i dag må den være relevant (chekov igjen), pønsker hun på noe, tro? For ellers begynner jeg nesten å like henne litt. Og hva er overraskelsen på fredag?

218
fickleanactoria

It's hard not to root for Sara when Noora seems to have had a brain transplant. Really, shouting your password out in the middle of school? Sana, though - she knows the PM girls are not to be trusted! What is she thinking? I'm going to assume it's heartbreak over Yousef making her temporarily idiotic as well.

I was waiting for Sana to say to Noora, 'OK, what do you want to change it to?' after Sara left, which would have allowed Sana to get the password (and email William) without allowing Sara to sabotage their bus arrangement, but no such luck...

219

Completely agree, dont know what happened to their intelligence in this clip..

220
Agnes

Så hon ska para ihop Yousef och Noora? Är dte hennes plan? Det känns som det men jag tror inte det kommer att funka. Eller så funkar det eller så bara verkar det så och så blir Sana hjärtekrossad igen, går därifrån och Yousef springer efter och undrar varför hon försöker få ihop honom med Noora när det är henne han gillar. Och i ett känslosamt ögonblick låter hon Yousef komma nära istället för trycka ifrån honom. Kanske bara för en stund, kanske bara för ikväll. Eller så går allt åt skit. Kan gå hur som helst.

221

Lett at den mailen og det passordet blir misbrukt da.

222
Sara

Ga ikke Sana arket med Noora sin passord på?

223
Nei...

hun bladde om til en ny side...

224

Om du ser etter så blar hun til et annet ark..

225
Google translate exper5 norsk -> leet

Nej, det var Maris mailadresse, der stod på papiret. Men Noora sagde det jo flere gange, og højt.

226
Nei men så godt som

Hun gav arket under. Avtrykket av passordet skrevet med penn er nok svært tydelig på det. Bare å skravere litt så har Sara det

227
Navn

Nej det er tydeligt

228
1881

Nei, hun bladde om og skrev mailen på et rent ark. Men Sara hørte uansett passordet.

229
Exper5?

Helt lost vad de menar här alltså