Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

109 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
!!!!

fler uppdateringar som denna!!!

2
Heldigvis

Ser det ikke ut som om Sana et så gira på den bussen nå, det syns jeg er en god ting?

3
Orker ikke

Jeg kjenner at jeg orker ikke å bry meg engang. Frustrerende dag og frustrerende uke - ....sorry

4
sjura

Det er mer spennende enn mitt liv i alle fall. Og siden du gidder å kommentere her er det kanskje mer spennende enn ditt liv også? Hvis ikke står du jo fritt til å ikke se på (med mindre du er skribent i Aftenposten, da).

5
Jeeez

Slutt å hate sånn da. Nesten så man blir flau av å være en del av dette. Fra tidenes beste, til mest klagete, kommentarfelt. Hvor har det blitt av all løv og oppbakking? Håper Julie Andem slipper å lese alt dette. Så usaklig. Og så ufortjent. Sana's historie er ikke som de andres Den fortelles på sin unike måte. Med de menneskene Sana SELV velger å omgås. Med de utfordringene HUN møter. Og med det perspektivet som er relevant for henne. Ikke tro for et sekund at Andem ikke har en plan for alt dette. Kan dere ikke vente med å dømme til sesongen er over hvertfall. Hvorfor så utålmodig? Hiver meg på den klemmen til Julie -vit at vi er mange som heier på deg✌?

6
Ellin

Tak - havde brug for at læse det her. I går ramte jeg bunden, men lover at være positiv og tålmodig i dag. Det er fredag, solen skinner, og vi får nyt klip. God fredag til alle ☀️✌??

7
Gnällspikar

Amen to that! Håller med Jeeez, sluta klaga ass!

8
SKJØNNER DERE IKKE DET DA?

Vi har fått to klipp siste tiden "jeg dømmer ingen" og "ikke døm meg"......

Det er så lett å dømme andre når en ikke vet bakgrunnen til at noe skjer. Bare se på kommentarfeltet her, vi er så fæle til å dømme før vi helt ser det store bilde. Sana sier hun ikke dømmer noen, men hun dømmer Yousef for at han ikke sa han ikke var muslim tidligere. Og hun dømmer seg selv for at hun i det hele tatt tillot seg å falle for Yousef.

Noora sier: ikke døm meg - men det er nettopp det vi gjør. Vi dømmer henne for at hun ikke var sterk nok til å vitne mot Nico, vi dømmer henne for at hun ikke fortalte det til William, vi dømmer henne for at hun bare stakk fra London uten å si noe, OG vi dømmer henne nå for å aldri bli ferdig med William.

Det er det vi skal lære nå, ikke døm noen før du vet hva som ligger bak. Vent med å dømme før du har det hele bildet for hva dom ligger bak, og hva historien et. Vi har ikke fått alle detaljene ennå. Vent å se, det bygger seg opp.

9
Måka

Takk for dem orda, du

10
Hold fokus litt til....

Sana forsøker å tenke på alt annet nå enn seg selv for å glemme egne problemer. Vent å se.

Julie, bare hold ut - noen er bare litt trege ennå - men de kommer til å forstå snart.
Bare fortsett historien, vi følger med. Og en god klem til deg Julie i dag?

11
Ellin

Jeg er ked af at sige det, men jeg er så enig. Traileren lagde op til en vild sæson. Julie Andem lagde op til en vild sæson: Shits bout to go down. Nu er vi snart halvvejs i sæsonen, og frustrationen spreder sig som en steppebrænd i øjeblikket. For at citere SKAM: "Livet er NÅ" - "Nu kjør vi" - "Dramaaaa" - "nå, kamerat"! :))

12
sjura

Til nå har sesongen bygget opp masse potensielt drama om ikke har blitt noe av enda, og enn så lenge holder vi bare på å stille opp dominobrikkene.
Yousef som blir ignorert
Noorhelm og Nico
passordet til Noora
Even og briskeby-/ballonggutta
Vilde som vil være bussjef
Mamma Bakkoush og forventningene
Pepsi Max som ikke er til stole på

Er enig i at det hele føles ganske lite tilfredsstillende akkurat nå, når hvert klipp egentlig bare gir oss flere brikker å stille opp og vi ikke ser hvordan de henger sammen. Nå er i alle fall jeg spent på å få se hvordan det går når [uforutsett plottwist] får det hele til å rase.

13

og det Sana vil oppi det hele: hun vil være sjef på en kul russebuss og bli sammen med en kjekk gut som hun liker. Drømmene hennes er nemlig ikke så veldig forskjellig fra drømmene til alle andre 17 år gamle jenter i Oslo, selv om hun bruker hijab.

14
Lilja

Nok en genistrek. Dette skjedde jo faktisk i dag.

15
Tika

Wow Julie/Mari!
Der fikk dere meg inn på Al Jazerra og til å sjekke litt bakgrunnsstoff om krigen i Syria i samme slengen. Har hørt at Imans basketklubb har pushet på for lov med hidjab her i landet og at Norge har så vært med og pushe internasjonalt. Gratulerer til alle involverte, bra jobba!

16
Kongen

"Genistrek" er vel å ta litt hardt i.

17
❤️

Denne oppdateringen er jo typisk det som gjør Skam unikt. Her har du en sak som hun som spiller Sana selv er opptatt av. Veldig kult at de da tar en spontanoppdatering basert på et vedtak/nyhet fra samme dag som helt naturlig glir inn i historien som fortelles. Antar at vedtaket ikke kom veldig overraskende på, men likevel.

18
Før dere aner det

Så kommer dette her til å smelle. Bare vent, de lader opp nå.....

19
KA-BOOM!!!

Akkurat vad som kommer skje!!!

20
Natasha

Sana lead lore. I didnt learn anything about her I miss Sana .. .More Sana. I love her so much.

21
Julia

Yeeee

22
Julian Fjæreide

Like denne kommentaren om du vil at sesong 5 skal handle om Jonas, Vilde eller Even

23
Han har skjønt det

Tror Julian har fått med seg at det er siste sesong nå...

24
Sorry assa

Dette er siste sesong, står i traileren :((

25

Det blir ingen säsong 5.

26
Julian Fjæreide, liker ikke for..

..Jeg vil ju at sesong 5 skal handle om mig!

27
Megga

Noen har ikke fått med seg at dette er siste sesong ja..

28

Hate to break it to you men det blir nok ikke en sesong 5

29
Sana er den siste

Det blir ikke flere sesonger etter denne

30
gråter

dumt fordi det blir ingen sesong 5

31

detta är sista säsongen love.

32
#815

Great news, because a certain someone out there might still be waiting for Sana to form her a basketball team, since she can beat him with any team, at any sport.

Now, if only she'd add him again on fb, that'd be great.

33
Hvem er vi....

som føler vi har rett til å klage når ikke ting går som vi vil? Vi har ikke rett til å klage på noen ting. Vi burde heller vært takknemlige for at Skam blir laget for oss. Det er for VÅR skyld de lager denne serien. Så vi kan lære å takle vanskelige ting.
Så skjerp dere folkens, fokuser isteden for på hva skam forsøker å lære oss.
Tusen takk Julie❤️ Det blir bra helt sikkert?

34
Ingvild

Kalles ikke klaging, kalles engasjement, noe både serieskaperen og NRK svik ha?

35
Basket duel - Sana vs Yousef - we want it now

eller om nogle dage - men kom nu Julie A - give it to us

36
Søstern til søstern

Jeg tror Julie gir seg for de hun må produsere i et alt for raskt tempo. Andre forfattere / manusskribenter, står ganske fritt til å produsere og gi ut når de selv er klare. Men til denne serien har man en veldig stor forventning om at det skal være ny sesong klar pr. skole semester.

37
Sana gjør det samme som Even

Sana gjør akkurat det samme som Even gjorde i 3 sesong da han forsøkte å glemme Isak ved å holde seg borte fra han.
Det nytter ikke det, vi vet jo hvordan det gikk med Even - han klarte det ikke. Det kommer til å bli det samme med Sana. Hun må til slutt snakke med Yousef. Han er jo hjemme hos dem ofte, så hun kommer garantert ikke til å klare å unngå han.

38
Jeeez

Har også tenkt tilbake til Even. Og tenkt at vi nå får mer innblikk i hvordan det var for han i høst. Utfordringene med å holde avstand, men ønske det motsatte, men samtig ikke vite hva som er best. Den usikkerheten og den følelsen av å unngå noe ditt hjerte higet etter å oppleve. Forsøket på å bastant ignorere og fornekte ovenfor seg selv. Ikke klare å formulere svar, eller egne tanker. Og heller tenke at det bare er å fortsette i samme spor (være med Sonja og venner, flytte fokus bort fra Isak) -så går det seg til etter hvert lissom. Og ja vi så jo hvor dårlig det funka for Even, og det samme vil vi nok se ifht Sana og. Aldri bra å fortrenge følelser. Det går til et visst punkt. Og det vil nok denne sesongen også konkludere med. Mye lærdom for oss alle i det. Men om det blir Yousef+Sana tror jeg nødvendigvis ikke på. Jeg håper på happy ending selvfølgelig, men tror på at vi skal få bevitne at Sana må bearbeide følelsene sine for å komme seg videre, hjelpe seg selv før andre. Utvikle seg til et bedre menneske for sin egen del og tørre å ta valg først og fremst for seg selv.

Har også tenkt på det at mange seere synes det skjer så mye denne sesongen, så mange sidestory's ol. Som gjør det vanskelig å få oversikt. Kan ikke det tenkes å være et bevisst valg av produksjonen, et virkemiddel for å få oss til å føle på hvordan hverdagen til Sana er. Hun som er involvert på så mange kanter, hjelper folk både her og der. Hun som er en viktig støttespiller for veldig mange. Tilstede for alle andre enn seg selv. Med på mye forskjellig osv. Og når vi føler det blir for mye for oss å følge med på, så føler vi på den måten det Sana føler. Overvelmende til tider, vanskelig å finne fokus til seg selv og ro i hverdagen. Lettere å fokusere på alle andre. Utfordringer med å få endene til å møtes. Tendens til kaos... ...Det skulle ikke forundre meg om det var bevisst. Genialt i så fall! Uansett heier jeg på Sana's historie og nyter hennes reise. Vi er så vidt i gang✌

39
Fokuser

Vær så snill å slutt og klage a dere.
Jeg tror det er en mening med dette her, det er stille før stormen! Plutselig smeller det, og da skal dere kjenne. Bare vent å se.
Julie, bare stå på - vi er med??

40
Missa

Noen sier at de er i ferd med å kjede seg, kobler seg av Skam. Kanskje de bare opplever det som Sana også gjør? Føler seg avkoblet? Avvisning er ikke verdens letteste følelse å forholde seg til. Hvordan koble seg på noen emosjonelt om de ikke lar deg? Hvordan skal man minske avstand mellom mennesker? Kanskje vi bare er i samme stimen? Føler det samme som Yousef for den saks skyld?

Nora avviser forresten også William, eller han henne? Chris er jo nesten ikke tilstede i det hele tatt. Og Vilde har koblet seg helt av hele gjengen, og er i sin egen lille verden. Ikke koble av folkens, jeg er sikker på at vi snart virkelig blir koblet på igjen. Så fikk vi erfaring i hvordan det kjølige kan bli det varme.

41

Helt enig med deg! Julie Andem, du er fantastisk! ?

42
Vi har bare hatt 3 episoder

Og ser man bare fredagsepisodene så har hver eneste hatt spennende slutt, synes jeg! Elsker denne sesongen

43

yes! this is the kind of sana's season content i am here for!

44
Malin

Explain to me why only women have to cover their heads? Seems very uncomfortable I know how sweaty athletes get. 🙁

45
Basketball lag

Nå kan Sana lage sitt basketball lag(med to spillere) som spiller mot Yousef sitt fotball lag. Kanskje dette også var et hint til Yousef om at hun husker tilbake til samtalen deres på chatten. Om Yousef er ekstra på, er dette noe å kommentere fra hans side! Håper vi får se en liten samtale mellom de to snart! Jeg tror absolutt Sana tenkte litt på Yousef da hun la ut dette bildet. Kanskje det er det hintet han trengte for å fortsette å prøve.

46
1881

Yousef vet jo at Sana unfrienda ham. Da tviler jeg han kommer til å flørte på instagram... Tipper han føler seg ganske avvist nå. Og han har ikke mobilnummeret hennes.

Jeg tipper neste møte blir ansikt til ansikt.

47
Ja enig

Neste møte med Yousef og Sana blir face to face.
I will be there .... lurer på hva Sana kommer til å si....

48
Til Ja enig

hun kommer til at gå med til en basket duel - det store konkurrence menneske som hun er. Jeg kan lige forestille mig at sportshallen er tom - det er bare de to - akavet at spille fysisk tæt men de kommer over det - helt koncentrede for at spille sit bedste, fordi det er sport og de går begge all in for at vinde. I feel it coming...

49
I have it figured it out

Sana kommer til å droppe ut av skolen for å bli profesjonell basketballspiller. You know its true.

50
Johanne S

Det var på tide! Håper Sana går på basketballkamp neste uke?

51
Tika

Jaaa! Vil se Sana spille basket!!!

52

Skal Skam filme live da eller? Hvilken basketballkamp liksom?

Gud jeg håper ikke Skam begynner å handle om sport. Snork.

53
kult

kult

54
Wihoo

Yay

55
Kort episode

Hei noen som vet om det blir en super kort episode imorgen siden det ikke har blitt vist så mange klipp?

56
Kære Julie Andem

Giv mig noget mere Sana! <3 Tag mig med en tur i moské. Vis mig flere bønne-scener. Hvad som helst. Luk mig ind på Sanas værelse, hvor hun er helt alene med sine tanker og følelser - med eller uden hijab. Det er ligegyldigt for mig, forstår du, hvad jeg mener? Jeg vil bare gerne lære Sana bedre at kende. Jeg vil gerne lære at forstå hende. Det er godt, at man nu må bære hijab i basketball, men jeg vil gerne vide, hvorfor Sana bærer hijab? Er Sana forelsket i Yousef? Har hun hjertesorger lige nu? Finder hun styrke i sin tro? ...

57
Hijab

Nei, off. Syns Hijap er noe rare greier fortsatt. Hva er greia, tror damer at mannfolk tennes av hår? Hvis de skulle gjøre det er det noe problem? Er ikke håret bare noe vakkert man skal vise alle. Jeg tenker at man seksualiserer noe som bare er helt naturlig. Hijab er ikke nødvendig!

58
Don't hate what you don't understand

jeg har det sådan at, jo mere vi ser Sana med tørklæde jo mere går det op for mig hvor magisk intimt, det øjeblik må være manden ser kvindens hår for første gang. Det er jo en slags flirte instrument faktisk det tørklæde. Damn det ville jeg godt se de øjeblik Sana tager sit tørklæde af - gåsehud! JEg ville føle mig så stærkt inviteret tæt på hendes person. MEN jeg har naturligvis fuldstændig stor respekt for Meskinis ønske om at være tildækket.

Samtidig men at jeg i højrer og højere grad forstår og synes om hijab er det jo også gået op for mig, hvor stor en del af min kultur det er at se andre med bart hoved. At det er utroligt vigtigt for mig for at føle mig tæt på en person og en nøgle til at forstå hvem den person er. Der er meget personlighed i hår - bruger selv tid på at sætte mit hår og kommunikere med min frisure. Nu må jeg så lære mig at forstå personlighed i hijab - det er jo lidt svært når det bare er Sana der har hijab i denne serie og jeg er tæt på ganske få der går med hijab, men jeg har googlet reklamer for hijabs. Researchet på forskellige måder at sætte hijabs på - hvad farverne gør? Lagt mærke til hvor mange accessoires, der kan sættes udenpå. Jeg lærer mig hijabbens sprog kan man sige - så godt jeg formår.

Og jeg abstraherer fra min egen opdragelse - og det gælder jo al hovedbeklædning med får undtagelser om det er hat, hue, tørklæde eller hætte - så er jeg jo opdraget til at det skal man tage af når man er indendøre (kan høre mormor sige - af med kasketten Søren til min bror), og det er især uhøfligt at gå til bords med noget på hovedet (Der er få undtagelser - festhat og nissehue fx).

Men interessant at opdage at det jo for mig ikke handler om den religiøse symbolværdi for muslimsk kultur - men i høj grad handler om min kultur og mine kulturelle briller - som er åbne - og med en stor forståelse for andre kulture og så religionsneutrale som de kan blive - i det omfang man kan skille de to ting ad.

Så altså man kan jo godt acceptere med et kæmpe smil at selvfølgelig skal Iman meskini beholde sit tørklæde på - no problems - det er jo Iman Meskini der er Sana og hun er sykt dygtig. Og der bliver gjort alt som er muligt for at imødekomme det der med at bart hoved er lig hverdagsintimitet og det som giver følelsen af at komme helt tæt på en person. Det fungerer da okay - jeg drømmer stadig om at se Sanas hår men fred med det - det er jo bare fordi jeg så godt kan li hende..

SÅ altså bare husk de jer som hater på dem der har behov for at se hår - det er altså en kulturel ting at have behov for at se folk med bart hoved for at føle sig tæt på. Det er ikke en religiøsignorance - der kan være fuld respekt for hijab samtidig med, at der er et enormt ønske om DEN intimitet vi kender bedst- og de mennesker fortjener at have deres mening i fred - dont hate what you don't understand.

bare det jeg ville sige hej.

59
Namnet mitt

Vi alla skyler oss i olika grad. Någon tycker att topless bad känns för utelämnande och andra ser inte nakenhet som något problem. Längden på kjolen är en issue för några andra. Bara för att hijaben inte motsvarar de gränser som man själv känner till betyder det inte att det är fel eller onaturligt.

60
jesus

Du har rett om at alt som er naturlig har blitt seksualisert, men det er jo derfor noen kvinner velger å dekke seg til. Dessverre så er det sånn verden har blitt, og det er derfor koranen sier at hijab er et valg kvinner kan ta. Dette er verdenen vi lever i, og det handler ikke om hva du har på deg mer, så lenge du er sett på som svak, er du en easy target. Og det er derfor hijab er et valg for mange som føler det beskytter dem. Jeg selv mener at hijab ikke er nødvendig i noen steder, som f.eks Norge, for her er kulturen annerledes. Men mange steder i verden så er det dessverre sånn at kvinner er sett på som fødemaskiner. Og viser du litt hud, blir du stemplet som en hore, og blir du stemplet som en hore, får hele familien din det dårlige ryktet. Sånn er det nå i 2017. Og vi kan ikke forandre verden over natten, så hva gjør disse kvinnene? De velger å beskytte seg selv. Og det må du bare akseptere. Du burde forresten lese litt om hvorfor det er sett på som ''pent'' at vi kvinner har langt hår, mens menn skal ha kort. Kanskje det gir deg et svar på hvorfor hijab er en greie.

61

Kanskje på tide for mennene å ta på seg burka hvis de blir så frista av å se på damer...

62
Burugla

Hva om bruken av hijab ikke handler om noen av de tingene du projikterer?
Hva om bruken av hijab opprinnelig handler om at kvinner skal dekke håret mens de ber, bare et rituale som kan sammenliknes med å spise ekle kjeks som skal representere Jesu legeme?

Tenk om dette ritualet bare så enkelt har utvikler seg til å representere nærhet til Gud, og at grunnen til at k inner bruker hijab er at de ønsker å føle seg like nær Gud hele tiden, ikke bare under bønn?

Jeg vet ikke om denne beskrivelsen passer. Eller om sammenlikningen er god.
Antakelsen bygger ene og alene på mitt forsøk på å forstå noe jeg egentlig ikke har forutsetninger for å forstå, det er bare en lek med tanker.

63
Nærhed med Gud

Jeg kan godt li' idéen om, at hijab bliver en måde at være i nærhed med Gud. Mange steder i verden bruger kvinder flotte og farverige tørklæder som en del af deres "outfit". Det kan også være meget praktisk med et tørklæde over håret i meget varme lande, hvor solen brænder i det mørke hår.

Der er sikkert en lang række forskellige grunde til at bruge hijab eller lignende. Hvis vi mener, at alle bør have frihed til at gå klædt, som de selv ønsker, så kan vi ikke forbyde fx hijab. For så undergraver vi selve idéen om frihed.

Desværre er det også blevet symbol på kvindeundertrykkelse, fordi nogle piger bliver tvunget til at bruge fx hijab. Når piger bliver teenagere og kønsmodne skal de dække sig til for ikke at tiltrække og "friste" mænd. Men det er en forkert holdning i mine øjne. Det bør være mændene, der bliver opdraget til at respektere kvinden. Et nej betyder nej. Et ja betyder ja. Som Ulrikke lagde op på sin insta, så burde kvinder ikke skulle dække sig til for at undgå at blive et "sexobjekt".

Det er en svær diskussion. Man kan kun håbe, at kvinder gør opgør, som man ser i mange arabiske lande. De tager kampen om, selvom de risikerer livet. Kæmpe respekt. Særligt Malala Yousafzai er et stort forbillede for mig.

64
What is going on with Yousef ???

Need to know...

65
Jeg ønsker også å vite det!

Poor Yousef is heartbroken after Sana defriended him on fb... 🙁
I hope we'll see him in today's clip!!?
#YOUSANA <3

66

Jag hoppas att det finns en mening bakom att vi inte riktigt får följa Sanas känslor på samma sätt som vi fick följa de andra huvudkaraktärernas, för just nu känns det inte som om vi är med "bakom kulisserna" av vad som faktiskt pågår i Sanas huvud, utan det känns fortfarande som att vi ser henne utifrån. Och det känns inte heller som om detta faktiskt är Sanas egna säsong, utan Noora inkräktar alldeles för mycket. Det gör mig lite orolig ass.

67
Leon

Denne sesongen spriker i alle retninger, og det er vanskelig å holde interessen oppe

68
1881

Alt henger sammen. Forstår ikke hvordan du ikke ser det.

69

Er fult mulig å forstå at alt henger sammen, og fremdeles synes at sesongen ikke er noe særlig... forstår ikke at du ikke kan se det

70
amelia ☹

can I get a clip of sana balling out please? love that she's a warriors fan ☺️

71

Dette har vært en totalt bortkastet uke. Hvor er guttene?

72
Kvinnlig vänskap

Ha ha! "En totalt bortkastet uke"... Joy, du lägger nog allt för stor vikt av den här serien i ditt liv. Jag älskar också Skam, men att säga att en vecka är bortkastad bara för att serien inte visar exakt det man förväntar sig är väl ändå att ta i? Jag för min del tycker inte det är det minsta konstigt att "guttene" icke har synts denna vecka. Måste man behöva påminna om att det är Sanas säsong? Och btw, att Noora är en del i den är inte det minsta konstigt heller, de två är de mest lika i the girl squad. Jag tycker det är kjempefint att se hur dessa två jenter "båndar" och utvecklar en närmre vänskap. Jonas lovordades för sin lojalitet och stöttning mot Isak i säsong 3. Det gjorde även William mot Chris i säsong 2. Varför är det bara gutter som ska lovordas när det kommer till lojalitet i vänskap? Där har ni något att fundera över, ni som klagar och gnäller över att Noora tar plats. Det är ju inte hon som tar plats, det är Sana som ger henne den platsen och det säkert av en god grund. Det kommer vi nog snart bli varse dessutom. Hur som helst, tjejer/jenter/flickor blir alltid hårdare bedömda, vad det än gäller. Tänk på det tjejer, innan ni gnäller nästa gång.

73
jesus

Hvis du vil ha gutter så kan du se på sesong 3 igjen. Dette er Sana's sesong.

74
AneBee

Endelig en oppdatering!?

75
Skeptisk

Med all respekt opplev eg denne sesongen som litt tam i forhold til dei to siste. Håpar det tek seg opp etter kvart.

76
MM Litt tam

Litt tam?
Sesong 2 og 3 befinner seg i et annet univers i forhold til denne sesongen. Tør nesten ikke å innrømme det for meg selv, orker egentlig ikke å ta det inn over meg; syns det er så trist.
Mitt eneste håp nå er at avslutningen blir episk; men har innerst inne begynt å miste trua.....

77

Må dessverre si meg enig der. Skjedd veldig lite så langt og er vel nesten halvveis

78
Henrik og Mari Aspeflaten

sanalyseoppheng.

79

Må bli svett på hodet da...

80
Sana´s skuespiller

Spiller ikke Iman Meskini basket 4real?
If so e dette nice!

81
Imen Meskini´s vise ord

"Da jeg fant ut at jeg ikke får lov til å spille basketball fordi jeg bærer et plagg på hodet, derimot, klarte jeg ikke å sitte like rolig lenger. I seks år har jeg spilt basket og ikke snakk om at jeg forlater den sporten nå, ikke uten en kamp." - Hun som spiller Sana sa dette i 2014. Må juble litt for henne også da!

82
Kvinneundertrykking!

Skal vi diskuterer? Greit at noen går med hijab frivillig, men vi vet at det er mange som ikke kan velge. Jeg oppfatter hijab som et kvinneundertrykkende plagg, og vil heller at jenter skal ha samme frihet som guttene i Islam. Vi ser det er stor forskjell på hva som er greit for Elias og Sana. Det er ikke greit i mine øyne. Ikke døm meg!

83
Svær diskussion

Jeg kan godt li' idéen om, at hijab bliver en måde at være i nærhed med Gud. Mange steder i verden bruger kvinder flotte og farverige tørklæder som en del af deres "outfit". Det kan også være meget praktisk med et tørklæde over håret i meget varme lande, hvor solen brænder i det mørke hår.

Der er sikkert en lang række forskellige grunde til at bruge hijab eller lignende. Hvis vi mener, at alle bør have frihed til at gå klædt, som de selv ønsker, så kan vi ikke forbyde fx hijab. For så undergraver vi selve idéen om frihed.

Desværre er det også blevet symbol på kvindeundertrykkelse, fordi nogle piger bliver tvunget til at bruge fx hijab. Når piger bliver teenagere og kønsmodne skal de dække sig til for ikke at tiltrække og "friste" mænd. Men det er en forkert holdning i mine øjne. Det bør være mændene, der bliver opdraget til at respektere kvinden. Et nej betyder nej. Et ja betyder ja. Som Ulrikke lagde op på sin insta, så burde kvinder ikke skulle dække sig til for at undgå at blive et "sexobjekt".

Det er en svær diskussion. Man kan kun håbe, at kvinder gør opgør, som man ser i mange arabiske lande. De tager kampen op, selvom de risikerer livet. Kæmpe respekt. Særligt Malala Yousafzai er et stort forbillede for mig.

84
Feminist

Enig! Hvorfor er det bare kvinner som skal skjule håret og kroppen sin og ikke menn?

85
Cecilie

Godt spørsmål!

86
jesus

Problemer med kulturer som er annerledes enn din egen synes jeg du ikke skal bry deg mye om. Muslimske jenter trenger ikke å bli ''reddet''. Ja, dessverre så er det sånn at noen bærer hijaben mot sin vilje. Og dette på grunn av kulturen(husk det, stor forskjell mellom religion og kultur!). Men hvorfor prioriterer du dette først? Det er jo mye urettferdig behandling av kvinner som skjer i hvite land også? Det er ikke hijaben som undertrykker, men dere som skal bestemme hva kvinner skal ha på seg.

87
Uenig

Jeg er enig i at det ikke burde være regler for hvorvidt det skal være lovlig med hijab eller ikke. Problemet ligger i hva hijaben symboliserer. Slik jeg har forstått det brukes den for å dekke til, for "modesty". Modesty som konsept synes jeg er like problematisk når man finner det i andre kulturer og religioner. Jeg synes ikke kvinner skal måtte skjule seg for at "dyriske menn som ikke kan styre seg" ikke skal bli kåte på dem. Om noen blir utsatt for seksuelle overgrep handler det ikke om hva offeret gikk kledd i, men at gjerningspersonen valgte å tråkke over noens grenser. Om man må skjule kroppen sin for å bli respektert som et menneske så har vi et problem.

88
Diskuterer Instagram posten til Sana

Er vel ikke det jeg prioriterer først, men er aktuelt å diskutere her:) Og hva tror du hadde skjedd om Sana hadde tatt av seg hijaben?

89
WOW!

Real time - for real!

Guru Andem rides again. Thanks.

90
Nina

Episodene ruller og går, men det er ingen nerve i serien denne gang. Sana er litt kjedelig.

91
Hmmmm

Vet ikke hva jeg mener egt om denne sesongen jeg? #littskuffa

92

Min teori: Sana vill ta med Noora till nåt multinationellt café/uteställe på Grønland idag. Hon säger att det är för att Noora ska glömma William men det är lika mycket (förmodligen mer) för att hon ska glömma Yousef. Väl ute kommer de träffa just Yousef och Noora kommer glatt bjuda in honom till att sitta/hänga med dom ovetandes om Sana-Yousef, det är därför vi får se så mkt av Noora nu. Där kan scenariot sen gå olika vägar. 1: Yousef och Noora hookar och Sana blir ledsen. 2: Noora går iväg en sväng och tvingar Sana och Yousef att prata och det blir mys eller katastrof 3: Sana sitter knäpptyst och Noora märker att det är nåt med dem och frågar ut Sana när de är ensamma, vilket övertygar Sana att go for it. Men kanske är det försent, antingen att Yousef är sårad, eller att familjen sätter stopp (de har ju skickat tydliga signaler om att det är viktigt med en muslimsk kille som inte dricker, och hur mkt de litar på Sana). Tonight we will see!

93

Sara Nørstelien er skrevet annerledes (Nørrstelien, to Rèr) på profiloversikten.

94
Great news!!

aaaaand it's FRIDAY!! Something will happen today...I feel it coming... ??

95

Can Even please have passe pa meg hair again, just falling forwards and fluffy it looks so pretty!

96
21.21

This time last season we got kisses in the swimming pool. I hope we get something as good tonight. <3

For example Yousef dancing again?!? 🙂

97

Tror denne nyheten ble sluppet i går så skam er definitivt i realtime?

98

Prövar igen!

Min teori: Sana vill ta med Noora till nåt multinationellt café/uteställe på Grønland idag. Hon säger att det är för att Noora ska glömma William men det är lika mycket (förmodligen mer) för att hon ska glömma Yousef. Väl ute kommer de träffa just Yousef och Noora kommer glatt bjuda in honom till att sitta/hänga med dom ovetandes om Sana-Yousef, det är därför vi får se så mkt av Noora nu. Där kan scenariot sen gå olika vägar. 1: Yousef och Noora hookar och Sana blir ledsen. 2: Noora går iväg en sväng och tvingar Sana och Yousef att prata och det blir mys eller katastrof 3: Sana sitter knäpptyst och Noora märker att det är nåt med dem och frågar ut Sana när de är ensamma, vilket övertygar Sana att go for it. Men kanske är det försent, antingen att Yousef är sårad, eller att familjen sätter stopp (de har ju skickat tydliga signaler om att det är viktigt med en muslimsk kille som inte dricker, och hur mkt de litar på Sana). Tonight we will see!

99
Hanna

Can Even have different hair again please? Let it be free!!

100
Evaksjerpings

Både Even og Isak burde fått seg en hårkllipp, om de så må frisere hverandre. Gleder meg til partey tonight! I feel it coming.

101
Bertine Hansen

omg, i love skam so much!!!! can you lay out more vidoes? ps: i love you so freaking much Sana<3<3<3

102
So..

So Sanas brother hasn't text her once after Friday? They haven't spoken at all about it?

103

Use your imagination

104
Well this is a show where story lines involve social media updates,

so why don't they use them more? It would be interesting for the viewers.

Hey, but maybe you don't even want to watch this show, because you can just use your imagination instead...

105
Brie

And maybe one of these days we'll see her play basketball?

I wish that instead of this plotline where Noora still isn't over William (a storyline that I saw PLENTY of in season 2 and am now angry that Noorhelm is taking up too much space in a season that is supposed to be about SANA), I'd love to see Sana try to get over Yousef by throwing herself into her hobbies and passions and stuff. It would be perfect because then we can actually learn more about Sana, you know, our leading lady.

106
sana i fokus tak

Håber på to klip i dag! Og mere om Sana og Yousef<3

107
Kan du forklare meg

skjønner ikke helt historen med Even. Han prøvde å kysse Michael. Så leser han seg opp i Koranen og legger ut masse klipp om homofile,prøver å ta livet sitt etc. Men hvorfor tar ikke Yousef og resten av gjengen kontakt med Even igjen hvis dette er så trist for dem, som Sana sa Han var jo syk. Michael er ikke så religiøs han drikker alkohol på vei til ballongfesten. Mulig jeg har missforstått noe her. Kan noen forklare?

108
Noora er en god venninne som blir hjemme med Sanas fulle bror

når hun skulle ut på vift med Sana. En ting er sikkert: hun gjennomskuet Sana. Sana glaned på gutta til Nooras begeistring

109
Silje

Tragisk at moren til Sana bare roper henne inn på den måten. Sana er 17 år, står rett utenfor leiligheten deres og prater. Respektløst av moren.