Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

748 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Anonym

<3

2
Måka

Dette var så fint. Jeg kjenner meg rolig. Jeg som har vært på tuppa.

Bare håper at Elias er mer som Yousef enn som Mikael. Nå som han sover hjemme hos Noora og fine Eskild som så ofte småflørter med overnattingsgjestene deres.

3
Anonym

Herregud dette tenke jeg ikke på en gang, før jeg så du skrev det. Håper at det går bra!
Han er i hjemmet til Nora, og bør hvertfall være takknemlig for at han er på et trygt sted. For håper Eskild kanskje ikke er for på denne gange. <3

4
Jeg håper Eskild er litt på

Så kan Elias prate litt med en som er homofil. Kan jo hende han har angst for dem og da trenger han å møte noen.. Han har da Noora som han synes er søt og så Eskild hahhah,, bare ikke Eshild prøver seg da hahhha

5
Blir vel som å våkne i Paradis for Elias

Han sa jo til Sana at han syntes Noora var fin 🙂

6
amanda

shiiit

7
Mah-Noor Baig

SLAY

8
jonada

ja!

9
Elina

LINN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10

Siden det er siste sesong regner jeg med en liten update med Linn, forhåpentligvis positiv.. kanskje hun og Elias? LOL

11
Ingrid

Digger Linn!!

12
Hanne

Sana da... Jeg vil klemme henne.

13
Tragisk :,( ????

Så skuffa ????

14

Skuffende at Sana er muslim bare fordi ting ikke er en tildelfighet

15
Til KFE

Det er jo mer sammensatt enn som så, da! Tror du det er så enkelt? Hun sier bare at det er hennes utgangspunkt for å tro på noe større...

16
Soooort

Jeg klarer ikke la meg engasjere...

17
Hæææ

Hva hvorfor!!

18
Smeeeelt!!!

Hva snakker du om???

19
Till "Tragisk"

Skuffa på vadå? Att vi fick se en vacker och betydelsefull scen mellan Sana och Yousef? Herregud! Snacka om utveckling och djupdykning i karaktärerna...

20
Emilie

Hvorfor det??

21
Lillebill

Sier som "What" sier: Hææ??

22
WOOOOOWWWW

hvordan kan du si det? ... fordi ikke alt handler om fysisk kjærlighet?

23
What!!

Hææ??

24
Haiba

Hvorfor sier du det?

25

Skam <3

26
Iris

Sana er en av de kuleste karaktererne i SKAM<3

27
Alle personen er med på å forme de andre

og jeg synes det å skrive: hun er kulest, han er dummest, hun er penest etc.. er så barnslig. Det er sånn folk holder på vedr mobbing.

28
ACHRISTINA

Åh, ta deg en bolle. Krenket much?

29
Yousana

<3

30

Vakkert! ❤

31

aaaaaa

32

Aaaahhhh :D:D:D

33
Herregud

Dette var så fint!

34
Cammzi

Heier på deg Fine vakre Sana ?

35
Silja

Javel? Hvorfor det? Fordi at hun forhåpentligvis endrer holdningene sine? Fin og vakker? Hun var også negativ til homofili overfor Isak som da var i en sårbar periode. Det er sant som Yousef sier religion har mye negativt.

Og det med kakerlakker. Det er jo ongen større sammenheng annet enn at de har utviklet resistens fordi de oppholder seg på steder med masse bakterier. Tåpelig.

36
"Hat kommer fra frykt, ikke religion"

Hun var jo ikke negativ til homofili! Hun ga jo trøst til Isak og sa at man ikke kunne bruke religion til å begrunne hat. Se sesong 3 en gang til!

37
noen er butthurt

herregud as, hun er jo aksepterende nå om evak. chiiiiil. ta deg en bolle

38
Woow

Okey... glem William, glem even, glem Isak, glem Chris.. yousef folkens!! Fyfaen han er god han❤️ Smilte gjennom hele videoen der sana og yousef var sammen.. de er såå fine ilag! Fyfaen så vakkert dette var❤️❤️ Har ikke ord?

39
Nelly

Inte jag heller. Så fantastiskt vacker scen bara. <3

40
Skjønner ikke hvorfor Even er så redd for at Isak skal få vite dette

Sana forklarer jo historien helt greit. Så hva er problemet? Er det Even som skammer seg eller er det gutta som ditcha han etter dette? Hvis det er det siste så skulle jeg likt å vite hvorfor. For de gutta er tydligvis en blanda gjeng. Kanskje Sana ser at det går an å holde sammen selv om en har ulik vekt på religion, altså selve troen, så lenge verdiene er de samme?

41

Som alla andra har sagt; du har nog inte varit där själv. Jag har självmordstankar väldigt ofta, och det är en skam som är väldigt väldigt svår att berätta för andra. Psykisk sjukdom ÄR stigmatiserat. Om jag var i ett förhållande efter att faktiskt försökt att ta livet av mig så hade jag nog aldrig velat berätta det.

Even är rädd att Isak ska se på honom annorlunda, efter att ha flytt från Bakka där alla såg på honom annorlunda efter den som hände. Han vill ju lämna det han gjort bakom sig, inte ha det med sig in i sitt nya förhållande med Isak. Han är rädd att Isak ska bli rädd och börja övervaka Even, att Isak ska känna att det är läskigt och jobbigt att vara med Even och tillslut lämna honom för att han inte kan hantera det Even berättat. I Evens huvud så lämnar människor honom, människor som han litade på. I Evens huvud så är han en börda, och han skäms för det han gjort. Dessutom med Isaks psykiskt sjuka mor som han inte kunde hantera; hur skulle han hantera att Even försökt att ta sitt liv?

Hans "det enda sättet att ha något i evig tid är att mista det", "alla människor är alene" kommer inte från ingenstans.

Med tanke på allt detta, och vad Even gått igenom, och hur osäker och sårad han är så kan man även förstå hur mycket Isak betyder för honom. Even var den som fick Isak att bli glad, komma ut, vara sig själv. Isak för Even är den person som finns vid hans sida, som fått honom att acceptera sin bipoläritet och homosexualitet. Efter att ha förlorat allt och velat bota sig själv och sedan dö, pga sin sexualitet, så har han nu ett förhållande med en kille som accepterar honom och älskar honom för den han är; inte vill han för något i världen riskera att förlora det som han förlorat allt annat?

42

Klarer ikke engasjere meg i dette, jeg. Noen flere som tenker at det å kurere seg selv med koranen er noe som ikke ville skjedd i virkeligheten? Ikke veldig troverdig.

43

Religiøse folk prøver å kurere seg for homofili gjennom religion hver eneste dag. Både muslimer og kristne. I mange kristne miljøer i Norge er det vanlig. I USA nærmest normalt. I store deler av Afrika, Midtøsten, Øst-Europa og Russland er homofili enten forbudt eller sett på som synd, unaturlig og en forferdelse. Det samme gjelder Sør-Amerika, og store deler av Øst-Asia. Så selv om det høres fjernt ut for deg, er det noe som gjelder for svært mange av verdens lgbt+.

44

Synes dette er en av de fineste episodene serien har produsert, med en gjennomtrengende sårbarhet som er sjelden å se på skjermen.

Du vil ikke tro hva et sårbart menneske i en situasjon som føles vanskelig kan finne på. Om akkurat denne hendelsen har funnet sted IRL, hvem vet? Det er ikke viktig. Det jeg opplever som viktig i denne episoden, er måten de utforsker hvordan unge mennesker leter etter svar i og utenfor religion. Måten karakterene på ulike måter utfordrer hverandres verdenssyn og verdier.

45
Even mistet alle vennene fra bakka på grunn av det han gjorde

Sånn det ser ut nå så mistet Even alle de beste vennene sine på grunn av det han gjorde, så det er ikke rart han ikke vil fortelle det til Isak. Han har erfart at konsekvensene av det han gjorde var å bli avvist av de som skulle være der og støtte og backe han. Sannsynligvis et resultat av misforståelser, frykt og skam hos alle involverte, men allikevel er sånt ganske traumatisk. Han føler kanskje at han ikke kan stole på noen lengre, selv ikke at Isak kommer til å være der for han om han får vite om det.

46
Sofia

Jag tror Even är rädd för att skrämma Isak om han berättar att han försökt ta livet av sig. Det kan också va så att Even skäms för att han försökte "bota sig" från sin homosexualitet.

47
Så hva er problemet?

Dette er langt fra enkelt og greit. Gjør deg selv noen tanker om dette:

Even har forsøkt å ta livet sitt. Det er ikke noe som er enkelt og greit.

Even har tidligere foraktet seg selv så på grunn av den han er at han forsøkte å kurere seg selv ved å pugge koranen. Dette førte antakelig til en manisk episode som gjorde at han postet diverse deler fra koranen som sier at homofile havner i helvete. Det er ikke enkelt og greit.

Tenk på hvordan han føler dette er. For det første det at han posta hat mot homofile. Hvordan tror du dette føles nå for Even, og ikke minst for Isak som tidligere har vært så usikker på seg selv og sin legning?
Og hva med Isak som har strevd så med tanker om sin psykisk syke mor. Hvordan tror du det er for Even å måtte påføre Isak den byrden av å ha forsøkt å ta livet sitt?
Even er livredd for at Isak skal se annerledes på han når han får vite dette. At det skal føre til at Isak kanskje blir som Sonja , som ville kontrollere han. Som overvåket han.

For alle dere som tenker at dette er enkelt og greit, og som ikke skjønner problemet. Jeg håper dere har gjort dere noen tanker - og jeg håper at dere skjønner at noen som har hatt det så vanskelig at de har forsøkt å ta sitt eget liv ikke er noe en skal eller bør blåse bort som en enkel sak. Det beviser også at dere ikke har vært der selv, heldigvis.

48

Jeg tror Even skammer seg. Og jeg er helt enig i at den gjengen virker blandet; det virker jo ganske tydelig at Evens historie har gjort et større inntrykk på Yousef enn på Mikael (hvis man legger til grunn det vi såg i youtube-videoen og det som Yousef sa nå)... Så jeg tipper skam er årsaken til at Even ikke vil fortelle det, og så er han nok også redd for - uten grunn tenker jeg - at det vil blir for mye for Isak å vite at han også forsøkte å ta livet av seg (nå blør hjertet mitt igjen), jeg tror han er livredd for å miste ham. Og det er jo ikke rart at han er redd for det - men det betyr ikke at han har grunn til å være redd for det; Isak har jo vist veldig tydelig at han vil være ved Even sin side. Men de må prate sammen - det hjelper stort sett alltid, og det håper jeg vi får se.

49
EVAK4EVER

I think the only person who can help Even to talk about his past to Isak is Sana. Just waiting for a conversation between Even and Sana so much.

Hope Even could reunite with his old friends, also. At least Yousef seems to be ok with homosexuality, so he will not be a problem.

50
Lilja

Det setter SMS-ruletten i et helt nytt lys. Flammene til Even som representerte å brenne i helvete. Skikkelig ondskapsfullt. Men for et klipp. Så rolig, ømt, fint. Hvor mange fler enn meg har begynt å lese seg opp på kvinner og islam?? ?

51
jesus

HÆÆÆÆÆ??? brenne i helvete? vær så snill, vi så nettopp at elias drakk alkohol, tror du virkelig denne fyren bryr seg om helvete? beklager men dette var det dummeste jeg har lest her... gud

52
lese om det kan bli triste saker

så du får holde oss oppdatert

53
Flammer.......

Det er helt sikkert Mikael som redigerte den videoen. Og som lot flammene gå mot Even. Og det gjør det enda verre. Tenk at Mikael - når han viste at Even var så fortvilet over seg selv og sine følelser - redigerer inn flamme emoji - brenne i helvete mot Even. Jeg har ikke ord for hvor ondskapsfullt det er. For et utrolig lite menneske han Mikael er. ?

54
Muslim

Syntes det er bra du leser om dette! Men for all del husk å sjekke etter riktig informasjon. Så mange som har feil kunnskap ?

55
Psykologen

Duh, det er på grunn av SKAM.

56
Skjønner du ikke hvor redd Even er?

Skjønner du ikke hvor redd Even er for å miste Isak ? Even skammer seg fordi han forsøkte å fornekte at han er homofil, og å kurere seg ved å pugge koranen. Han har også prøvd å ta livet sitt. Han har jo forsøkt å komme innpå dette temaet til Isak noen ganger. En gang i "hjernen er alene" og i plaza klippet. Begge gangene vil ikke Isak snakke om det - ikke si sånt sier han. Tenk hvor redd Even er for at Isak skal synes at det er for stor belastning å få vite dette. Han har forsøkt å ta livet sitt, det er ikke lett for en partner å få vite noe sånt. Isak betyr alt for Even, det vet vi nå. Han er så redd for å belaste Isak med fortiden sin fordi han frykter at Isak skal trekke seg unna.
Dette er bare så trist.

57
Smeeeelt!!!

Skjønner Even vld godt. Ville nok heller ikke ønsket at the love of my life, som jeg var livredd for å miste, skulle få vite dette, som var så ubeskrivelig vondt at han ikke orket å leve lenger

58
Makes sense

Actually I understand very well why Isak finding out about the attempted suicide. He probably sees two potential outcomes. The one that this becomes to much for Isak given his history with his mum. The other, equally scary, is that the balance in the relationship is disturbed, and Isak turn into another Sonja.

59

Kanskje kan Isak bli sjalu hvis han finner ut av det?

60
Skam

Even vil ikke skremme og såre Isak igjen. Han vil ikke at Isak får vite at han har prøvet å ta livet sitt. Jeg forstår det veldig godt. Det er ikke lett å fortelle noe sånt til den du elsker.

61
Serr?

Ville du ikke have svært ved at fortælle din kæreste at du skammede dig over at være homoseksuel, prøvede at "kurere" dig selv og så prøvede at tage dit eget liv? Jeg kan slet ikke forestille mig hvad Even må have følt 🙁 Håber at han får en lang snak med Sana, så vi også får hans point of view at høre.

62
Even

Mikael ditcha Even i alle fall. Og de andre gutta har tydeligvis valgt Mikael sin side.

63
Äntligen!!!

♡♡♡♡♡

64
❤❤❤

Jag gråter på riktigt det här var så jävla fint

65
Yes!!!

Endelig litt romance! De er så utrolig søte sammen <3 <3 <3

66
Juliane

Bedste klip!!! Tak for dette SKAM
Super god snak om religion!!!
Og så godt Even er glad nu og har Isak!

67

hur får man text?

68
Tingeling

Klikk på firkanten ved siden av snakkeboblen du klikket på for å komme til kommenterfeltet 🙂

69

Precis bredvid likes och kommentarer finns en fyrkant med en linje längst ner, tryck på den INNAN du börjar titta på videon, då får du norsk text.

70
yousana 4life

du trycker på den lilla rutan brevid komentarknappen 😉

71
Smulan

Klicka på den lilla fyrkanten under klippet innan du trycker på play, så startar det automatiskt med text. 🙂

72
Amanda

Tryck på fyrkanten som finns bredvid pratbubblan, under klippet. 🙂

73
I love EVERYTHING in this clip...

Blown away... This was perfect. Thank you.

74
Yousana?

Seriøst, jeg dåner!!? Jeg liker at skam drøyer forholdet mellom Sana og Yousef! Var utrolig søt episode!! Lurer på hva Yousef skulle si til Sana på slutten

75
Janne

En viss ide om det har vi vel?

76
SMASK!

Han skulle nok si: "Kan jeg få kysse deg nå?"

77
skam

HVAD SKULLE HAN SIGE????????????????????

78
KeepItReal

"Er hu Noora singel?" "Eller er hu grus?"

79
Synne

NETTOPP!!!!!

80
Sabriin

Håber da han ville sige at han var vild med hende. hans blik efter hun var gået var magisk!!

81

Elsker hvordan SKAM får meg til å føle!! De er så goe' sammen?❤️❤️

82
Grammar police

Gode*

83
aakfdjfls

Alltså det här klippet var så gulligt och så roligt att äntligen få höra Sanas tankar och åsikter, att hon öppnar sig lite!!!!
Däremot gillar jag inte alls det här med Even alltså varför skrev ni in det här det är ju bara skitsorligt och asjobbigt för alla WTF!!!!!!!!!!!!!!

84
Hva mener du?

Skal man slutte å snakke om ting som er vanskelig? De forsvinner ikke fordi man ikke snakker om dem - det blir bare verre. Hvordan tror du det føles for dem som har problemer med psykisk sykdom at du sier det er asjobbigt og at det ikke burde vært med i Skam? Det er vanskelig, men er ikke noe som vi skal lukke øyene for. Synes det er så bra at de tar det opp. Håper du også innser det.

85
Inger Ane

love even <3 roshana

86

For et nydelig klipp <3 YOUSANA <3

87
gfds

Såsåsåsåsåsåsååååsåååååååå vakkert. Og den tolkningen av religion!!! kjør på

88
TAK JULIE TAK JULIE TAK JULIE

HØRT HØRT HØRT

89
matilda

åh. herre. gud. satt nervös genom hela klippet. så fint klipp!! och där kom det om even också! det var precis vad jag hade gissat på, att even fått känslor för mikael.. kommer väl (hoppeligen) komma mer om det i senare klipp. hela deras prat om religion och islam, hela klippet och slutet(!) gjorde mig alldeles varm i hjärtat. julie, du är bäst <3 PLUS för att dom spelade karpe diems "gunerius", alltid sjukt bra låtar i skam!!

90
Rebecca

Men hallo! Denne sesonfen blir jo bare kjedeligere og kjedeligere for hvert klipp som kommer.. det skjer jo ingenting!

91
Linn

Drit i å se på da. Hade.

92
Maja

Det er ikke du selv som er kjedelig da? Jeg tenker ihvertfall at folk som ikke ser skjønnheten og magien i denne fantastiske beskrivelsen av denne tidlige, awkward fasen av forelskelsen, må være sinnsykt dølle mennesker

93
Klage police

Slutt med klaginga

94
Er faktisk lov til og klage

Og man skal være like god på og motta kritikk som ros ,dette klippet var veldig fint ,ellers har det vert dødskjedelig

95

Helt enig. Jeg har dessverre mistet interessen.

96

Hæ? Hva er kjedelig med dette?

97
Truls

Helt enig, Rebecca. Nesten så jeg ikke orket å se til slutt. Veldig langdrygt og ikke nerve i det hele tatt.

98
Smeeelt!

Tror det kan være vanskelig for mange av oss å se hvor mye følelser og dramatikk som faktisk ligger i denne historien. Og da kan den føles kjedelig. Jeg tenkte det samme helt til i kveld. Men nå!! Nå klarer jeg endelig å FØLE Sanas perspektiv og dilemmaer. Og forelskelse. Og Yousefs fascinasjon av henne. Håper det fortsetter?

99
jesus

herregud, sana er muslim, forventer du at hun skal rive av seg hijaben og gå ri vestkantgutter??? vær litt tålmodig, da, og nyt de søte romantiske scenene

100

Haha.. Jeg synes ikke sesongen er kjedelig, alltid glad i god drama, som ikke er av interesse for alle. Enkelte blir nok også skuffet og trøtte av å se på om de forventer mye action, som det godt kunne vært litt mer av. Eneste skuffende denne sesongen for min del, er når de andre karakterene får spillerom så kunne det vært gjort litt mer ut av det spenningsmessig. Det er jo ganske åpenbart at Andem & co vil gi oss litt mer tid med dem ettersom det er siste sesong, bare synd det ikke blir utnyttet bedre

101
What??

Har du hatt øynene og ørene lukket? Se en gang til, og tenk. Det er jo så fint og samtidig så trist.

102

Enig!! Dårligste sesongen

103

Du trenger ikke se på den...

104
Seriøst??

Skjer ingenting? Dette klippet var jo helt nydelig og lærerikt?!

105
Ingrid

Skjedde utrolig mye i dette klippet da .. blir bare bedre og bedre egentlig 🙂

106
Hanna

Det er ikke meningen at det skal skje noe hele tiden. Syns det er viktig å få fram de menneskelige sidene til karakterene. Denne episoden var skikkelig fin.

107
Nej, Even :'(

Nej, nej, nej, mit hjerte er i tusid stykker. Kunne slet ikke koncentere mig om resten af klippet efter Yousef nævnte, at Even havde prøvet at tage sit eget liv.

Please giv os et klip med Even snart, mit hjerte gør så ondt lige nu :'( Jeg vil aldrig have at han skal føle sådan igen.

108
Seriøst?

Det handler ikke om Even lenger, kan vi please slutte å få alt til å handle om han?

109
EVAK4EVER

Sana is important person in Evens life et vice versa, so it's understandable that he is in Sanas story. Evens story is a part of the story of the man of her life also, so... det handler om Even lenger, like in Isaks story. Just get over it, and enjoy 🙂

Sana, help Even to talk to Isak. It's not easy to just hold inside that kind of secret. It would be better if Isak and Even could openly talk about sad things.

110
Even

Er en stor del av historien i dette klippet. Even blir såra/blør i traileren. Det kommer til å bli mer Even....og flott er det,for Even har betydd så mye for så mange,og skal ikke avskrives. Bra vi får hans historie også! Even har hjulpet mange psykisk syke ved å få folk til å se dem i et annet lys. Og for oss som lever med dette tett innpå,har Even vært VIKTIG.

111
Sniff

Even er med i traileren, Even er med i flere klipp, Even blir nevnt av Briskebygjengen, Even blir nevnt I DETTE KLIPPET - jo, det handler faktisk om Even også.

112
Kjære Julie

Even sin historie er så viktig og stor.
Jeg sitter her og forsøker å la alt synke inn. Jeg må bare si en ting. Jeg håper inderlig at du lar oss se dette fra Even sin side. Dette et så stort og vanskelig at jeg synes det blir helt galt at dette bare skal sees gjennom Sana. Even sin historie er ikke bare en liten bi historie som kan kjøres ved siden av Sana sin. Den er så stor og tung, og fortjener mye mer enn å bare bli en liten bi greie. Jeg håper så inderlig at du har dette i tankene Julie. Det er mange som sliter med vanskelige tanker slik som Even har gjort. Å forsøke å ta selvmord er ikke bare en liten ting som bare kan hoppes glatt over, og reduseres til en liten sak. Det er så alvorlig og trengs å snakkes om. Også for dem som har opplevd dette selv, eller har nære venner eller familie som har opplevd dette. Derfor klarer jeg ikke å forstå hvordan vi kan se Evens historie via Sana. Det er for stort - og det er Even som selv bør fortelle historien.
Tusen takk for kveldens klipp - det var fantastisk.

113
For psykist syke så gjelder det å ha et nettverk

Vennegjengen stiller opp for Even. Even kommet ut av skapet og er forelsket. Isak har jo jobb og det er å passe på og være kjæreste med Even. De kan ikke grave seg for mye ned i selvmord etc.. Det blir for tungt stoff for SKAM.

114
Sjura

Spiseforstyrrelser ble håndtert på samme måte, sannsynligvis av samme grunn. Smittefare.

Det er særlig viktig siden målgruppa er ung og Skam-formatet har det med å suge folk inn.

115

Er så utrolig lei av maset om mer Even! Synes sesong 3 var kjempefin, men nå blir den helt ødelagt av alt gnålet om mer Even! Historien om Sana og Yousef er helt fantastisk, siste klipp er noe av det aller vakreste jeg har sett. Hvis det eneste du sitter igjen med etter dette er å mase om en Even sesong forstår jeg nesten ikke at vi har sett det samme klippet. Det var FANTASTISK!

116

Ikke reduser dette til å bli mas om Even sesong. Psykisk helse er så utrolig viktig å snakke om, og så mye mer enn bare mas om en sesong. Veldig mange sliter med dette daglig. Tenk på det.... tenk hvordan det er å slite med dette daglig....

117
Til deg som er lei av maset

Sanas historie er viktig.

Men det betyr ikke at Evens historie ikke er viktig. Hans historie handler om psykisk helse. Er du klar over hvor mange unge som sliter med depresjon og selvmordstanker? Jeg syns du burde ha såpass respekt for dem som sliter med dette daglig at du slutter å kalle det mas. Vis litt medmenneskelighet.

118
til "snusfornuftig"

.... men det handler ikke om at "even maset" ikke synes DEN historien er viktig; men ærlig talt, vi fikk den sist sesong, og den er her fortsatt. Den er viktig denne sesongen, det er fint,... MASET ligger jjo hos "DERE"!! Å se det fra Evens side? Jeg tror man får mye mer innsikt og realitet ved å se det utenfra uansett. Altså, det er stor sjanse å spenne ben på seg selv når man skal etterlikne psykisk syke på den måten, sette det inn i denne konteksten , uansett hvor interessant det kan være - jeg sier bare "13 gode grunner"..(til å ikke gjøre det)

psykiske syke er vanskelig å se og gjøre noe med i den virkelige verden, man skal være nære de personene for å hjelpe.
det denne sesongen har er VIKTIG!! det er noe ethvert menneske i norge og videre, kan se og gjøre noe med; vi dømmer hverandre hver eneste dag, og vi vil ikke se hva andre ser! DETTE ER VIKTIG! på den måten at ALLE kan.

119

I basically had the exact same reaction. I would like to write a longer comment but I am just heartbroken after this.

120

Det vet vi ju redan att han tänkt göra en gång... den gången fanns Isak hos honom, och jag har mycket svårt att tro att Isak sviker nu. Alt er love!

121
maja

magisk <3

122
1881

Jeg visste det var en kobling mellom Even og at Yousef mistet troen! Jeg bare visste det!

Jeg tror Sana kommer til å hjelpe Yousef til å få troen tilbake❤

123
eller

kanskje Sana skal lese litt mer biologi og evolusjonslære?

124

Det er ingen motstrid mellom å tro på en skaper og å tro på biologi/evolusjonsteori. Det er lett å harmonisere de to ideene.

125
JegErKulDottNo

Gratulerer. Du er magisk

126
Få troen tilbake?

Bare sånn så det er sagt synes jeg troen til Sana er vakker of jeg pleide å tenke sånn selv, men nå merker jeg at jeg tenker mere som yousef og jeg skjønner ikke helt hvorfor det liksom må endres på. Han har jo sitt personlige livssyn å det sana mener trenger jo ikke han å mene. Jeg synes det er fint at de utfordrer hverndre på dette området, men det betyr jo ikke at de må overbevise hverandre helt. Jeg synes heller ikke det er realistisk at de skal ha helt samme mening.

127
Jeg håper det blir Sana som begynner å tvile på sin tro

men så på slutten kommer hun tibake til den. Jeg har veldig lyst å se Sana uten den Hijaben også. Hun er jo så vakker.

128

Sana kommer ikke til å ta av hijaben fordi Iman er muslimsk. Og det trenger hun heller ikke gjøre.

129
Go Sana!

Vakker er hun uansett, med eller uten hijab 🙂

130
Troen tilbage?

Men hvorfor skal Yousef have troen tilbage? Han fremstilles som et fint menneske og viser, at ikke-troende kan have gode værdier.

131
1881

Det er flere grunner for at jeg håper Yousef får troen tilbake.

1.Fordi jeg tror ikke Yousef ønsker å ikke tro på Allah. Jeg tror han gikk gjennom noe veldig traumatiserende, og at Sana kan vise ham at man kan være religiøs og ha gode verdier, Jeg tror Islam er noe han forbinder med noe vondt, og Sana vil vise ham en variasjon som han vil ha det godt med.

2. Fordi jeg tror Andem vil vise oss i dette sekulære landet at å tro på noe større kan være noe positivt, selv om religion ofte brukes og misbrukes i strid med våre verdier. Det er 100% ok å ikke tro på noe i dag. Det virker nesten som om å ikke være ateist/agnostiker er blitt mer tabu (og muligens spesielt Islam!), og tabuer er noe Skam kan være med på å fjerne.

3. Fordi dersom han får troen tilbake, så kan de være sammen uten at Sana føler hun må vike vekk fra det hun tror på. I sesong 3 var kjærlighetshistorien komplisert pga noe som relaterte seg til Even (psykisk sykdom), ikke Isak. Jeg tror det vil være ting relaterer seg til Yousef som kompliserer kjærlighetshistorien (Yousefs fortvilelse over Islam), ikke Sana.

4. Fordi det er mindre klisje. Religiøs person møter en ikke-religiøs, forelsker seg og må ta et tøft valg. Jeg har hørt den historien flere ganger en jeg har hørt historien om en religiøs person som møter en person som har mistet troen, og som hjelper ham å få den tilbake.

Jeg tror vi vil se Sana slite med at Yousef ikke tror på Allah underveis i serien, men jeg tror det vil ende med at Yousef begynner å tro på Allah igjen, eller hvertfall beveger seg i den retningen.

132

Tror ikke jeg ville blitt sammen med noen som ikke kunne bli sammen med meg før jeg hadde fått troen tilbake. Da er det bedre at de blir sammen først og at han får troen tilbake etterpå. Da viser sana at hun virkelig liker han så godt som person at om han tror eller ikke, ikke har så mye å si.

133
Jeg håper Sana vil slite med Islam noen episoder.

Hvis Yousef begynner å tro i neste episode hvor er historien da.Det må jo være noen utfordringer for Sana ellers blir det kjedelig. må jo få det litt HOT også.. Moren til Sana er kip som roper henne inn på den måten.

134
Tror ikke det blir noe Tro ;-)

Tviler sterkt på det ut fra hva vi har sett. Hver sesong handler jo om at hovedpersonen skal vokse og bli utfordret ikke at de skal få ting akkurat som de vil. Noora måtte fire på sine harde feministiske prinsipper for William. Isak måtte askeptere en psykisk syk. Han hadde jo rømt fra dette tidligere. Jeg tror fast bestemt på at det er Sana, som må gjennom en prosess der hun må lære å akseptere at man kan ha noe nært sammen selv om den andre ikke tror på det samme.

Husk litt hva serien prøver å si noe om. Den prøver jo å være noe positivt i det norske samfunnet. Vi har muslimer som gifter seg med etnisk norske og får masse problemer med det. Vi burde vel absolutt få se at folk med forskjellig tro kan være sammen. Når vi som samfunn sliter med integreringen så synes jeg ikke det er riktig "message" å si at de MÅ begge tro for at det skal funke.

Men Julie kommer vel mest sansynlig til å overraske meg med en vri jeg ikke hadde tenkt på 😀

135
❤ Yousana ❤

Håper på det samme som deg! ? Er spent på hvordan Andem velger å spille ut denne tematikken med tanke på den rollen islam har i dagens samfunn, problematikken rundt integrering, fremmedgjøring, "vi" vs. "dem", kulturkollisjoner, osv. Og det å være ungdom i dagens norske samfunn, tenker da spesielt på muslimske ungdommer som befinner seg midt i dette spenningsfeltet. Stoler på at Andem & co. kommer til å belyse dette med respekt og integritet. Kjenner jeg bare digger Skam mer og mer. Tenk så heldige vi er som har en slik fantastisk historieforteller, med dyktige medhjelpere selvfølgelig, som har klart å skape noe så unikt og sterkt! ❤

136
Orda

ÄNTLIGEN fick vi höra Sana prata från hjärtat om hur värdefull islam och kärleken till Allah är för henne.
Och äntligen kan VI börja prata om värdet av religion och andra verktyg för att låta de tunga frågorna vara en del i livet vårt. För att närma oss och förstå varandra bättre.
För mig är DET vad jag önskar med den här säsongen och om den lyckas med det snackar vi inte Gullruten utan Nobels fredspris 2018!
Det handlar om KÄRLEK till sin nästa och en vilja att kommunicera med och förstå varandra bortom tro, landsgränser, ålder, kön, klass, sexuell orientering, mental hälsa osv.
Tänk att SKAM visar oss detta. Må VI vara stora nog att leva det.
Be kind. Always. Alt er love. Sol, revolution och vackra människor. Skål!

137
Peer

Nedlatende av Sana:-(

138
Janne

ELLER så finner de ut at de har felles verdier, og i det minste kan være venner. Jeg synes egentlig det er bedre, synes ikke noen av dem skal bli helt overbevist om den andres syn, fordi begge har gode argumenter, og begge disse sidene trenger stemmer!

139
Å nei!

Det håper jeg virkelig ikke. Som en ikke-religiøs som virkelig identifiserer med Yousef, må jeg si at å la Sana konvertere Yousef virkelig ville ødelagt budskapet i denne sesongen

140
Til å nei

Jeg tolker budskapet denne sesongen annerledes enn deg. Jeg tror Andem vil vise at religion og Islam kan være noe positivt. Det er så mange som ser ned på gudstro og hater Islam. Det er budskapet at Islam kan være noe positivt vi trenger å få ut.

141
Gjest

Åååå Sana, Yousef, Linn!!, Even og kakerlakker og sånn <3

142
Himmel!

Det var 15 minutter i SKAM-paradiset!

(Og nå begynner problemene ...)

143

Tak Julie for sæsonens finest klip. Så intenst og så fin kemi mellem Sana og Yousef. Trist med Even, men det forklarer jo så mange ting. Håber det ender med "people do you understand me now"...

144

Jeg synes dette klippet er på høyde med klippet i sesong 3 der Isak og Jonas spiser kebab, og Isak forteller om Even.
Emosjonelt altså. Og sesong 4 er enda ikke halvferdig ?

145
Sjøga

Sesongens kjedeligste..

146
Elise

Nu ved vi hvad Sonja kæmpede med. Angsten for at det skulle gentage sig, at føle at man skal passe på både sig selv og den man elsker. At komme til at være overbeskyttende og kontrollerende uden at ville det. Evens frygt for at fortælle Isak sandheden og konsekvenserne for deres forhold. Men SKAM er jo tro, kærlighed og ikke mindst håbet. Og alt er muligt hvis vi vil det alterlove❤️❤️❤️

147
Debatt!

Kjempeinteressant med religionsdebatt! Spent på hvordan dette utvikler seg.

148
hvorfor splitter det samfunnet?

kjør debatt))

149
Jämtkalle

Det splittrar inte samfundet- det häller ihop samfundet om det finns religionsfrihet.Annars splittrar det samfundet, om bara en religion får finnas.Yousef ställer en bra fråga men svaret är tveksamt.(är väl mer personligt-det splittrar honom och Sana,"parsamfundet", kärleksparet)

150
Aaaah

Utrolig vakkert

151

Utrolig kjedelig

152
@ sol

ingen spurte

153
Sukk

Utrolig kjedelig å si at dette er utrolig kjedelig

154
Anna

Aaahhh äntligen ett helt magiskt klipp!!! Gunerius-versionen alltså, älskade den! Och Sana var fin, go och klok igen. Detta var verkligen sjukt fint!! *tårar*

155

Whaaat! 15 min. Thats all?
Skuffa!!!

156

Lol. Min reaksjon var "15 min? Wow!!!" fordi klippene er vanligvis 3-8 min...

157

Er jo sjeldent klipp er så lange som det

158
For et klipp ?

Dette var nydelig! Rein kunst ??

159

For et nydelig klipp❤

160
Ååååå dæven!!

Åååååå nå skal jeg være innmari ukorrekt, men fy f......for et klipp!! Jeg visste det! Julie jeg tilber deg til himmelen og tilbake. Jeg griiiiner! Her venter jeg på fest og morro også kommer dett: så down to earth, så følelsesfullt, så viktig, så vemodig vakkert!! Og de blikkene mellom Sana og Yousef...fy f...!! Assa jeg er speechless!!

161

Hva skjer med stemmen til Yousef i dette klippet?! Noget rusten i nærbildescenen på basketballbanen.

162
Karpe Diem

Siden det er flere som lurer på hvilken låt som spilles når de spiller basketball: Det er en cover-låt av Karpe Diem sin "Gunerius" sunget av Amanda Delara. Helt nydelig og så Skam ❤

163
Sangen i basketscenen

Noen må jo få den cover-versjonen av Gunerius ut på Spotify! For en sang

164
for et klippp !!

AHHH fikk chiiillss ! æ og !!

165
YOUSEF

..er så utrolig bra skuespiller! Så naturlig foran kameraet at jeg aldri er et sekund i tvil om at han er seg selv, og får ikke følelsen av at det er regissert. Og for ikke å nevne hvordan han ser på Sana. It's love, og han prøver ikke å skjule det <3

166
Godfølelse

Dette var så deilig å se ? Jeg satt med en god følelse gjennom hele klippet (selv når yousef ringte og sa at Elisas var dritings)! Håper bare yousef sender sana en mld med hva han skulle si ?

167
YOUSANA is ment to be

Mennesker trenger mennesker.
Guru Andem tar det helt ned og viser oss det igjen og igjen. Vi er egentlig ikke så forskjellige, uansett religion/ikke-tro. Det vikrtigste er å være - eller i alle fall å prøve å være - et godt menneske.

Dette herlige klippet vier at Sana g Yousef er mer på bølgelengde enn Sana prøvde å innbille seg. TAKK til Andem. Alt er LOVE <3 <3 <3

168
Nestekjærlighet

Jeg ELSKET dette klippet. ALT er love for meg på disse 15 minuttene. Jeg ler så tårene renner av Noora og Sana når de treffer de to guttene... og jeg får suge i magen av blikkene mellom Sana og Yousef <3

Men Sana, hvorfor forteller du ikke gutta at du kjenner Evens nåtid? Hvorfor holdes det skjult? Og Yousef, hva var det du skulle si?? Det er nå det begynner..... Uæææh, jeg er på nytt lamslått!

169
Outing

Det er ikke innafor å oute andre. Kanskje det er derfor Sana ikke sier noe om Even til gutta. Det er opp til Even å fortelle eller ikke fortelle gutta at han er sammen med Isak.

170

"Det er nå det begynner", det har vi sagt i flera veckor nu ???

171
Ellin

Er der andre end mig, der tænker, at Noora bliver mere og mere interesseret i Islam snart? Som Sana sagde (som en joke): "Da er det jo bra, at du skal konvertere til Islam".
Har sådan en fornemmelse af, at det er derfor vi har hørt så meget om Noora, William og sagen om Nicko... Noora er sårbar og kommer måske til at søge svar i Islam? På dén måde kommer vi til at lære mere om Islam via Noora, der spørger Sana til råds. Sana har jo også sagt, at Allah ville digge Noora. Men måske bliver Sana bekymret for Noora på et tidspunkt?
Det er spændende, hvad der sker! Nu ved vi i hvert fald, at Mikael er homofob, og Yousef mistede troen pga. det. Der kan ske meget, når de møder Even igen!

172
tror ikke Noora nærmer seg men Sana som vil trekke seg unna islam

Hun leser at det bare er greit for muslimske menn at de kan gifte seg med andre som ikke er muslimer men damene må... Hun som vil ha likestilling, men hun kommer sikkert tilbake til den

173
Sanamor

Helt enig, det er et fantastisk klipp hele veien!

Men jeg liker faktisk at Sana ikke forteller noe om Even. Det viser hvor god venn hun er. Hvor god kontakt Even har med guttene og hva de vet om hans nåværende liv, burde være opp til han.

174
Julie?

Hvem er det?

175
Svar

Det er skaperen av serien

176
Iiiiiik

Jeg fikk sommerfugler i magen av å se på ?

177
Looho

Ja, jeg syntes det var kjedelig......

178
Lovise W

Ja da er du sikkert 8, gå og se på jenter. D er nor for deg ((;

179

Hva f a? Jeg skjønner ikke hva du snakker om engang. Ingen kan si at dette her er dårlig, for da har du ikke skjønt hva det handler om Eller er du bare dum! For dette er noe sana forteller Om hvordan muslimske jenter har det idag. Hun forteller om hvorfor hun tror på Islam

Så du burde begynne å følge med og begynne å skjønne litt

180

bra sagt! som ei muslims jente som bor i Norge har alt som skjer i denne sesongen stor betydning for meg og selvtilliten min<3 jeg er så stolt av at denne serien er en norsk serie for den er så bra, realistisk og inkluderende.

181
Hei A

Det er lov til å ha ulik mening. Jeg synes alle som klager på SKAM er kjedelige jeg da.. Hater å høre: jeg liker ikke og all sutringen folk kommer med her

182
Å fy f***

Så sinna jeg er på Mikael nå! Så grusomt! Jeg har nesten samme vonde følelse for han nå, som jeg hadde for Nikolay.
Og stakkars, stakkars Even. Så godt han har Isak. Nå når vi vet noe av historien til Even, tenk tilbake på o' helliga natt klippet... tenk så utrolig godt det må ha vært for Even når Isak stod ved benken når han kom ut av skolebygningen. Tenk så usikker og redd han må ha vært for at samme ting skulle skje igjen... og så plutselig var fine gode Isak der. Gikk mot han og sa akkurat de fire ordene han trengte å høre.... Det er som jeg ikke klarer å ta det ordentlig innover meg. Bare så glad for at Isak var der til helt riktig tidspunkt. Men, nå må jeg få vite hvordan dette går. Isak vet jo ikke dette, og han er jo så bekymra for Even. Bare så glad for å slippe å bekymre meg mer for noen fremtidig romanse Mikael /Even.

183

Ut fra de opplysningene som er blitt gitt, bærer Michaels reaksjon preg av en indre konflikt av enorme proposjoner ved at han føler seg tiltrukket av eget kjønn (det være seg homo- eller bifil), og dermed kommer på akkort med hele sitt verdigrunnlag. Det er jo en kjent sak at sterk homofobi ofte har vist seg å ha sitt utspring i en side ved seg selv vedkommende nekter å godta og derav forakter. I tillegg har en jo denne 'gaydar' -greia, hvor en mer eller mindre ubevisst kjenner igjen sin egen legning hos andre, -hvilket Evens adferd kan tyde på her. Å erkjenne at en er homo- eller bifil er jo vanskelig nok selv for en med en vestlig og begrenset religiøs bakgrunn, så da kan man jo ikke engang forestille seg hvordan dette fortoner seg med den bakgrunn det her er snakk om. For mennesker tilhørende den kulturen som karakteren Michael er en del av, og derav er sterkt forankret i den muslimske troen, er oppfatningen av homofili som en motbydelighet av værste sort noe de får innpodet som en ufravikelig sannhet fra første åndedrag på samme måte som at vi aldri ville funnet på å betvile demokratiet som beste styringsform. -Jeg mener overhode ikke å forsvare denne oppfatningen som sådan, men viktigheten av å se verden gjennom deres øyne for å kunne forstå deres handlinger & oppfatninger.

184
Mikael

Andem har jo sagt at gamle damer ikke skal blande seg, men nå klarer ikke gamle damen meg å la være. Du har ingen grunn til å være sint på Mikael, for du vet ikke hva som har skjedd før du har hans versjon også. Dette er veldig viktig, og husk på det ellers i livet også. Ikke vær sint på folk på grunnlag av hva du hører av folk som har hørt.
Det eneste vi vet er at homofili er en risiko for selvmordsforsøk, og bipolaritet er en veldig forhøyet risiko for selvmordsforsøk. Ellers vet vi nesten ingenting. Be kind, always.

185
Ro ned

Eh, synes ikke vi skal dømme Mikael. Han så sikkert på Even som en god kamerat inntil dette skjedde, og må ha fått verden snudd på hodet. Kan godt se for meg at tilnærmelsen fra Even kom helt uventet på begge to og var en spontan greie. Kombinert med Even sin sykdom er det ikke helt uforståelig at Mikael reagerte med å ta avstand. Det kan hende han opplevde Even som en litt utilregnelig og i overkant intens type generelt sett, og rett og slett ikke følte seg "trygg" rundt han. Uansett blir det ikke riktig å pålegge Mikael et ansvar for Even sine følelser. Det kan virke som det heller var Evens sykdom som gjorde at han tok denne episoden så hardt.

186
"Everyone is fighting a battle ..."

Vi veit nokså lite om korleis Mikael opplevde det som skjedde mellom han og Even, og kvifor han gjorde som han gjorde. Det er lett for oss i ettertid å døme handlingane hans fordi vår sympati ligg hos Even, men kanskje veit vi meir som gjer det lettare for oss å forstå Evens handlingar enn ein umoden 17/18-år gamal Mikael visste? Kanskje han rett og slett vart redd og handlingslamma?

187
Unnskyld meg

Du har ingen rett til og være sur på Mikael ,han gjorde ingenting galt ,Even som dreit seg ut når han kysset Mikael

188
Mikael

- og ingen vet noenting om hva som skjedde før Mikael har gitt sin versjon.

189

Känner precis samma! Vi får se fler och fler sidor av Even som är osäkra, sårade, mörka och ledsna. Han är otroligt stark som trots allt detta vågade ge sig in i allt med Isak, vågade tro på kärlek och försöka igen med en kille. Det ger en helt ny dimension av Even som alltid verkade så öppen med sin sexualitet på sättet han sprang efter Isak, och så enkelt berättade för Sonja. Det skapar bara vissa frågetecken för mig angående Sonja. Visste hon om detta med Mikael men trodde att det var en manisk grej?

Om Even försökt ta sitt liv och heala sig själv med koranen så är henne "du är bara en sjuk idé"- kommentar till Isak väldigt elak med tanke på Evens problem med hans läggning. Undrar också om Even är homo och var med Sonja för att han "skulle" enligt hans vänner, eller om han är bi?

Också anmärkningsvärt att han i klippet "bånder" försvarar muslimer genom att säga att de inte är terrorister med tanke på det han gått igenom.

Denna back story gjorde bara Evaks kärlekshistoria ännu finare i mina ögon <3 Och det gör att vi lider med Even ännu mer i säsong 3. Att ha gått igenom detta och sen fått kommentaren om psykiskt sjuka av Isak.. Att först blivit borttryckt pga sin sexuella läggning, sen närdu blir kär så säger den personen att den inte vill ha dig pga sin psykiska sjukdom. Inte undra på att Even höll sig till sonja; Sonja som var trygg och kände till hans mani och som var en tjej. Inga problem.

Alla Evens osäkerheter från säsong 3 blir bara tydligare

190
fin kommentar

Så enig.. Og jeg får vondt av Even... Han er sikkert igjen redd for at Isak skal bli skremt bort hvis han får vite at han har prøvd å ta livet sitt..

191
Se det fra Mikaels side

Mikael hadde kanskje ikke trengt å ta helt avstand fra Even, men jeg ville også blitt ganske ukomfortabel om en venn prøvde å kysse meg. Uansett hvilket kjønn. Han brukte kanskje religion som unnskyldning, man bruker jo det man har - men jeg ville også følt behov for litt avstand. Hvis Even var manisk og så for seg at det skulle bli de to for alltid, og var helt blind for (manglende) signaler fra Mikael, kan det ha føltes veldig påtrengende og ubehagelig. Det var selvfølgelig fryktelig for Even å bli så totalt avvist - men det er en grunn til at man gjerne er forsiktig med å prøve seg på vennene sine; man risikerer å miste dem. Det gjelder i sekulære miljøer med venner av motsatt kjønn også.

192
Flamme emoji

Det jeg reagerer på er YouTube videoen hvor de sender flamme emoji mot Even - og ler. Ikke bra i det hele tatt, når en tenker på alt som Even har lest i koranen om homofili og helvete.... Jeg synes det sier litt...

193
Hæ?

Ehh? Flammeemojien kom vel fordi han skulle sende ett eller annet til den han hadde øverst på snapfredag?

194

Öhm.. Om min vän försökte kyssa mig, oavsett kön, så hade jag bara gjort det klart var mina känslor är, men jag hade förstått att min vän blir sårad och jag hade verkligen inte tagit avstånd? Jag hade förstått att min vän inte medvetet blev förälskad i mig och att det krävs stort mod att visa de känslorna för mig.

Så som Yousef pratade om det så verkade inte Mikael vara särskilt förstående, eller tog avstånd för att det blev obehagligt. Snarare så verkade hela grabbgänget ha sårat Even rejält på grund av att Even var gay- INTE på grund av att Even fick känslor för sin vän. Det är det det handlar om; för varför skulle annars hela grabbgänget ta avstånd? Och varför skulle Yousef förlora sin tro på grund av kopplingen till att religion inte accepterar homosexuella? Mikael reagerade på Evens sexualitet, inte hans känslor för Mikael. Det är det som är så otroligt smärtsamt, att hela gänget kastade bort Even på grund av hans sexualitet, för att det inte är okej enligt deras religion. Jag kommer aldrig förstå hur man kan sätta sådana värderingar över sina vänner eller familj som man ska älska och stötta.

195
Å fy f***

Så sinna jeg er på Mikael nå! Så grusomt! Jeg har nesten samme vonde følelse for han nå, som jeg hadde for Nikolay.
Og stakkars, stakkars Even. Så godt han har Isak. Nå når vi vet noe av historien til Even, tenk tilbake på o' helliga natt klippet... tenk så utrolig godt det må ha vært for Even når Isak stod ved benken når han kom ut av skolebygningen. Tenk så usikker og redd han må ha vært for at samme ting skulle skje igjen... og så plutselig var fine gode Isak der. Gikk mot han og sa akkurat de fire ordene han trengte å høre.... Det er som jeg ikke klarer å ta det ordentlig innover meg. Bare så glad for at Isak var der til helt riktig tidspunkt. Men, nå må jeg få vite hvordan dette går. Isak vet jo ikke dette, og han er jo så bekymra for Even.

197
For et nydelig klipp

Så fint. Yousef er jo bare så god og riktig for Sana. Det lyser bare godhet av han.
Men seriøst, jeg trenger virkelig å se at Even forteller dette selv til Isak. Dette kan jo ikke ligge usagt mellom dem. Så hjerteskjærende vondt for Even. Isak vil forstå - det er jeg helt sikker på. Men, kan vi vær så snill å få se at Even forteller til Isak?

Tusen, tusen takk Julie for et nydelig klipp❤️

198
Jeeez

Det beste fra Islam og det beste fra SKAM!
For et klipp! Her får vi jo alt vi har savnet. Men så vondt....og så utrolig vakkert...og viktig -alt på en og samme gang. Er litt målløs jeg nå. Følelsesmessig ute å kjører... Synes det var så vondt å høre om Even. Som ville kurere seg selv. Som hadde det så tungt at han ville ta livet sitt. Det er sterkt. Vi visste jo at det var noe der. Even som igjen er så redd for å miste Isak at han tier. Livredd for at Isak skal bli redd, bekymre seg...uff jeg får så vondt av han ? Så den nydelige vakre stemningen og dialogen mellom Yousef og Sana! Blikkene dems! Fine Yousef som "drar Sana opp" (den sangen ass!) Som får henne til å åpne seg. De er bare så fine sammen. Nå er de "cool" og det er igjen håp for Yousana! Og den religion praten da- så utrolig bra og så viktig. Beste klippet ever!!! Skamme seg den som tvilte på Andem?

199
I´m a fan

beste klippet noensinne!

200
ikke enig i det.. det var mer elektrisk mellom Isak og Even

men vi er ulike. Jeg likte Yousef holdning til religion.. håper Sana tar hans synspunkter

201
ENIG!!

Beste klippet til dags dato!!

202
Da er vi cool..

Helt enig, dette er KUNST❤️

203

Whaat!!! 15 min. Thats all???
Skuffa !!!!

204
KeepItReal

skjerp deg. Mennesker dør her i verden, og du klager på at du bare fikk se en 15 min lang video

205

Virker som åpenbar ironi, da..

206
C.N.

Hadde ikkje vore meg imot med lengre klipp, men vere greitt å ikkje vere for storforlangande. Fakta er at dagens klipp er 47 sek. lenger enn heile episode 4 (inkl. intro og rulletekst) i ses.1.

207
Tilhenger

Takk Julie Andem. Dette var et nydelig klipp<3

208
Tjue

Kjære Sana, du er flott. Digger deg

209
Så bra!!!

Noen ganger kan en samtale og noen blikk være mer intimt en klining og kosing. Fantastisk skuespill av Iman og Cengiz, og fantastisk skrevet av Julie Andem.

210
❤ Yousana ❤

Helt enig med deg! Synes det er helt nydelig ift. hvordan en gryende forelskelse kan oppleves og spilles ut uten at det behøver å innebære fysisk berøring. Skuespillerne er helt utrolige, og Andem er bare helt dronning. All is love! ❤

211
;)) m

HVA SKULLE HAN SI?!

212

Han ville si "Jeg liker deg.." "Jeg har lyst til å kysse deg!" "Vil du være kjæresten min?" Men han var redd for at alt ville bli feil, for han vet jo at de ikke kan være kjærester på den måten som mange andre ungdommer er det.. Han har jo gjort slik at foreldrene hennes ikke vil akseptere ham, i og med vodka-flaska (som Elias for øvrig drakk seg full på...) og han vet at Elias ikke vil akseptere det (Jf. Slutt å flørte med søstera mi!). Og han vet at Sana heller ikke vil gjøre noe galt i forhold til religionen sin...

213
KeepItReal

Han skulle si: hvorfor sletta du meg på Facebook? Hvordan skal vi lage fotballag om vi ikke er venner?

214

Også gjorde de det så fantastisk mye bedre enn det! ?

215

Forstår ikke slutningen. Hvad betyder "Er vi to?" Og hvorfor spørger han "Hvad skal jeg sige?" to gange?

216

Kan det inte vara så att han först frågade med blicken om han kunde kyssa henne och sedan blev generad när han märkte att hon förstod vad han menade och skakade på huvudet? Och att han då sa "vad skulle jag säga" för att utmana henne att sätta ord på det som höll på att hända mellan dem?

217
Så otroligt bra klipp

När de står utanför Sanas hus får jag känslan av att han vill närma sig Sana (typ kyssa henne), men hon skakar på huvudet och då tittar Yousef på henne och säger Nej... och sen kommer han av sig och vet inte vad han ska säga... Det är detta som är så magiskt med Skam... Det känns så otroligt äkta. Det är inte en massa övertydliga repliker, utan klippen bjuder på en sån otrolig stämning och känsla istället ❤️ och vi tittare får inga sanningar serverade. Även om detta klippet är det mest romantiska jag någonsin har sett så förstår jag fortfarande inte om Sana och Yousef kommer bli ett par eller om de kommer försöka vara vänner istället... Är det någon som kan gissa vad som kommer ske mellan dem? ?

218
Til LF

Tror han sier "er vi cool?"

219
tekstet

Han sa: er vi to Han tror Sana sier det men Sana sa: er vi cool. og da sier han er vi cool. Kanskje han ikke har sett at Sana ikke er venn med han lenger???

220
Kaktus1

Sier han ikke "er vi cool?"

221

Y: Så er vi to
S: vi er cool
Y: vi er cool, ja
Y: vi er to, og

222
Slik tolker jeg det

Det er vel slik at Yousef misforstår hva Sana sier. Han tror hun sier "så er vi to", men Sana sier "Så er vi cool"....men sier også noen sekunder senere at "vi er to og"( slik jeg hører det iallefall). Så har vel Yousef lyst til å si noe til henne (at liker henne eller noe slikt kanskje??) men får ikke til å si det. Sana ser bare på han så han blir nok litt satt ut og gjentar "hva var det jeg skulle si" før Sanas mor avbryter dem.

223
Solsikke

Han sier ikke "er vi to" han sier "er vi cool". Om alt er greit mellom dem nå, siden hun hadde sletta han fra Facebook. Han sier vel kanskje "hva skal jeg si" fordi han blir litt klein. Man ser jo at de har lyst til å kysse hverandre, men at de ikke tørr helt. Noe som sikkert var like greit med tanke på at moren til Sana plutselig står i vinduet. Men åååh som jeg håper på å få se dem kysse!! De er så utrolig søte sammen. Jeg kjenner faktisk at jeg blir betatt av Yousef selv. Hadde jeg vært Sana, hadde jeg kastet meg over han <3

224

Han sier "Er vi to?" Hun sier "Vi er cool", han sier "Er vi cool, ja" og hun sier da: "Vi er to og da".

225
Cool

Jeg tror han sier "er vi cool".

226

Er vi cool ?

227
Fordi

"Er vi to", og "da er vi cool" som i "da er vi enig".
"hva skulle jeg si" fordi han tenkte på å si noe men ble vel litt satt ut og glemte det ?

228
Er vi cool

Tror kanskje han sier "Er vi cool?" som i at alt er i orden mellom dem igjen, etter at Sana slettet ham på Facebook. "Hva skulle jeg si" er en typisk ting man sier når man blir så distrahert, at man glemte hele tankerekken sin. Man gir seg selv et øyeblikk til å hente seg inn igjen. Men så er Yousef så distrahert av blikkontakten med Sana at han ikke får sagt noe som helst! Det betyr som regel at man er forelsket ^^

229

"Er vi to.... (ok/ venner/ cool)?"

230
Janne

Det er bare en talemåte. Han sa "hva var det jeg skulle si?" som er vanligst når det er noe man ikke husker, men også som en innledning til noe, ganske enkelt.
Yousef hadde endelig mannet seg opp til å snakke om følelser.

231
Jeg synes han har mandet sig op mange gange...

til at bryde isen, og bryde den mere og mere.

232
Marit

"Er vi to?" var nok en feil i tekstingen. Yousef spør utenfor hjemmet til Sana "Er vi cool?" og Sana svarer "Vi er cool". Tror han spurte to ganger om hva ham skulle si, fordi han ble satt ut av at de så hverandre i øynene og "mista tråden".

233

Han sier "hva var det jeg skulle si?" to ganger fordi han har liksom glemt det han skulle si og prøver å komme på det. Han ble sikkert distrahert av å se så direkte på henne eller hadde ikke mot til å si det han ønsket å si (jeg tror at han ville si at han liker henne eller noe sånt).

234
Gjest

tror han sa "er vi ok?", og jeg tror han spør flere ganger for å drøye tiden før han faktisk skal si et eller annet... kanskje han ville spørre hvorfor Sana fjerna han som venn?