Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

225 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Matchmaker Sana! I ship it <3

2
Planen

Funket kanskje ikke for noen av dem?

Det sies at man kan styre tankene. Men ikke lett å "slå av" tanker og følelser når man er forelsket.

3
Kallenavneksperten

Kom igjen da Sana! Hun kommer da ikke over ham når du skriver W, vekker bare dårlige følelser og minner. Du må gi ham et kallenavn som er morsomt samtidig som dere begge vet hvem du snakker om. Jeg bruker vanligvis dyrenavn i forbindelse med gutter siden mange gutter har veldig sterke... likheter med visse dyrearter. I Ws tilfelle ville vel et ekorn være en god symbolikk. "Ekornet" siden han har en trang til å rømme vekk når han blir redd (som da han nesten rømte til London da ting var dårlige med Noora). Ja ekornet er et bedre kallenavn som Noora kan le litt av.

4
Loys

I "Et dukkehjem" kaller Helmer Nora for sitt lille ekorn. Noora ligner på mange måter Nora.

5
Tallefjant

Mycket bra! I Sverige skämtar vi ibland om att ekorre på norska är "tallefjant", kanske det kunde passa lmao

6

Elsker dette her, altså! ?

7
Praying

Har lige hørt 'Praying' af Tom Grennan i radioen og kom til at tænke på Sana. Passer ret perfekt ?

8
Ledgerina

Yesterday I was wondering myself if Elias and Eskild where going to meet. I think it's great that members of the Balloon Squad met and open to people they think they won't be comfortable around. It really can help them to think better about people and to change their vision. Eskild is a total sweetheart and I am sure he treated Elias very good.

Yesterday we saw Noora meeting new muslim guys and discovering new places on the city. Now we know that Elías met Eskild (Even though we still don't know if he liked him or not). Anyway, diversity makes people learn and diversity makes people grow.

9
Översättning någon?

Insjer?
Ekskrusjon?
Och sen undrar jag varför ni i norge ibland skriver "ham" och ibland "han"? Vilket är korrekt? Kan det kanske vara så att ham är skriftspråk och han är talspråk?

10
Anne - Norway

han = he
ham = him
- ikke alle som kan forskjellen 😮

11
Norsklærer wannabe

Når du skriver 'henne' om en jente, skal du skrive 'ham' om en gutt... Når du skriver 'hun' om en jente, skriver du 'han' om en gutt!

12
Kjære svenske

"Han/ham" er grammatikk. Veldig enkelt og upresist forklart: Han er subjekt og ham er objekt. Feks HAN snakker om oss/ Vi snakker om HAM.
Det kan argumenteres for at "ham" som objektsform er på vei ut av det norske språket da få unge bruker det i dag.

"Insjer" er slang for å ta initiativ til noe

"Ekskursjon" (feilskrevet som ekskrusjon) er brukt her i betydningen utflukt/tur ut.

13
Ellen

Älskar språkutbytet våra nordiska språk emellan. Norska är underbart och det är så fint när vi lär oss att förstå varandra bättre!

14
Sofie

En af de morsomme bivirkninger ved at se SKAM er at lære norsk, og jeg aldrig før har haft så let ved at forstå norsk (Ja, Bertel Haarder, det virker faktisk!). En uheldig bivirkning er, jeg åbenbart kommer til at snakke lidt norsk her i Danmark en gang imellem...

15
Gaga

Haha..so true!!

16
Svensk - norsk

Han - han
Honom - han eller ham, dialektforskjell, likestilt/valgfritt skriftlig

17
#teamMeg

Han = he
Ham = him

Eks. Han liker ham = He likes him

18
Ingrid

Ham og han er sidestilt.

19
Anne - Norway

Likestilling som gjør språket fattigere 🙁

20

Insjer = tar initiativ
Ekskrusjon = typo, ska vara "ekskursjon", alltså en utflykt
Ham = objektsform av "han", samma som "honom" på svenska

21
SKAMalyse

Ekskrusjon er vel en bevist/morsom skrivefeil: eks-crush-sjon ?
NOORA-humor ?

22
Nordmann

Setninga «han ser ham» er tradisjonelt korrekt, på samme måte som vi sier «hun ser henne», men nå er det også tillat å skrive «han ser han» i skriftspråket, siden kun de færreste nordmenn benytter objektformen «ham» nå for tiden i talespråket. Forøvrig finnes det uendelig mange varianter av de personlige pronomen i norsk talemål, avhengig av det geografiske opphavet til personen som snakker.

23
LailaU

Ham er objektform - opprinnelig. Jeg er så "gammeldags" at jeg både sier og skriver ham. "Jeg ga den til han" er fullstendig korrekt, men "jeg ga den til ham" er vel så korrekt om dere skjønner hva jeg mener. Det tilsvarer hun og henne. Å si "jeg ga den til hun" høres nokså oppstyltet ut, etter min mening. Eller dere kan tenke engelsk: "I gave it to he" eller "I gave it to him". Der er forskjellen.

24
Til LailaU

Du trenger ikke være gammeldags for å si og skrive "ham". Selv om "han" er tillatt også i objektsform er det likevel ikke stuerent blant lingvister og bør heller ikke være det. Selv enkle uttrykk blir vanskelig å tolke uten særskreven objektsform.

25

Insjer = initierer (engl: initiate)
Ekskursjon = utflukt (engl: excursion/trip)

26

Insjer: tar initiativ/setter i gang
Ekskrusjon: egentlig ekskursjon, betyr reise/utflukt/tur
Han og ham er subjekt- og objektsform. Akkurat som "vi" og "oss" for eksempel. Han slo ham, kunne man for eksempel sagt.

27

Og der var ukas norsktimer planlagt for diverse ungdomskolelærere 🙂

28

Det er ekskursjon. ikke ekskrusjon

29
LailaU

Her tror jeg Noora skrev feil med vilje. Akkurat som når jeg skriver syltebærtyttetøy.

30
Sana er så bra!

Ikke bare er Sana raus ovenfor Even og Isak, men hun er så pass openminded at hun kan tulle med at broren og Eskil kunne vært et fint par??❤️????alt er love

31
Hallo!

Det skulle da virkelig bare mangle!
Hun ønsker jo åpenbart å integrere seg mest mulig i det norske samfunnet,
så lenge det ikke strider totalt i mot koranen.
Å være med på denne spøken,er langt mer uskyldig,
enn å være russebuss sjef!

32
T!na

Hvis "openminded" er "ikke homofob" så sure det. Synes det er en utrolig lav terskel å sette opp. Du er ikke "openminded" bare for at du kan tulle med sånn.

33
Open minded

T!na, vil du så fortælle, hvad du forstår ved "open minded"? Hvordan vil du selv beskrive Sana? Du mener tydeligvis ikke, at hun er open minded.
For mig er hun open minded. Hun forsøger ikke at dømme andre, men respekterer andres måde at leve på. Hun forsøger altid at se tingene fra andres perspektiv, og det er hende, der hjalp Noora med at forstå William ift. Yakuza-kampen og Isak til at forstå sin egen mor ift. homoseksualitet og religion. Hun forsvarede Vilde, da hun blev kaldt "slut", selvom Vilde aldrig havde gjort det samme for Sana. Hun lytter og prøver at forstå, hvorfor Yousef mistede sin tro på Allah i stedet for at dømme ham (ja, hun slettede ham på Facebook, men det var for at beskytte sig selv). Hun kender til Evens fortid og psykiske sygdom, hun beskytter ham og respekterer, at han vil starte på en frisk. Det er bare nogle få eksempler. Et åbent sind handler om mange ting - ikke kun om, hvordan man selv lever, men om man respekterer og tolererer andre for den måde, som de lever på.

34
Eliskild

Hadde vært tidenes plot twist hvis Elias og Eskild ble et par. I like it

35
Silja

Eh Hæ? Hun har vært negativ til homofili pga religion i sesong 3. Mot Isak når han var usikker og sårbar.

Hun er heller ingen god venninne, den egentlige grunnen var å selv finne en muslimsk gutt for å komme over Yousef.

36

Homofili er en biologisk blindvei, men det betyr ikke at det er feil eller unormalt. Det er en biologisk blindvei fordi homofile par ikke fysisk kan produsere barn sammen, men homofili er likevel en naturlig del av naturen. Det var DETTE Sana sa til Isak, ikke at homofili er en synd. Bare våg å slippe taket litt i de forutinntatte holdningene dine, og la deg opplyse om islam og muslimer. Akkurat nå virker det som om du fornekter det som blir trykt opp i ansiktet ditt, og du fremstår bare som ganske uintelligent.
Hvordan skal samfunnet forandre seg til det bedre om man kun skal se etter det vonde i mennesker? Du prøver ta Sana på at hun har vært negativ til homofili (noe hun ikke har), samtidig som du som er negativ til en karakter bare fordi hun tror på noe annet enn deg. Gå noen runder med deg selv.

37
Og også

Ingen god venninne? Sana har, i alle de fire sesongene, stilt opp for vennenne sine. Hvem har stilt opp for sana?

38
Eh hæ?

@Silja tror, at du skal gense sæson 3. Sana snakker om homoseksualitet som en BIOLOGISK blindvej, fordi Isak og hende diskuterer BIOLOGI. MEN hun finder senere ud af, at Isak faktisk indirekte talte om sig selv, fordi han kæmpede med at acceptere sin egen seksualitet. Og dér viser Sana stor sympati og accept over for homoseksualitet.

39
Unnskyld meg

Negativ til homifili, silja?? Den eneste grunnen til at hun var det, var fordi isak var negativ til troen hennes. I episode 8 gjorde hun det klart at hun støttet dem. Skjønner ikke hvorfor du absolutt vil gjøre sana til en skurk?

40

Og kanskje det ikke var såååå rart at hun trodde homofili var en psykisk sykdom likevel?

41
Mina

Tror egentlig ikke hun var kritisk til homofili. Samtalen mellom henne og Isak startet jo med at han disset henne skikkelig pga religion. Isak var jo veldig frekk og nebbete.
Tror ikke hun var helt klar over at Isak var homo heller. Når hun så meldingen fra Vilde med homo ryktene adresserte hun jo det til Isak litt senere.

Synes ikke hun er en dårlig venn mot noora heller, men hun bedriver vel projisering?

42
Silja

Hun sier at homofili ikke kan forklares med evolusjon og alternativene hun kommer med er psykisk sykdom eller et valg. Hun ber Isak om å respekter at de har forskjellig forståelsesgrunnlag, jeg tolker det til at hun har islams forståelse av homofili.

Jeg digger at synet hennes blir utfordret da. Hun er smart og empatisk det utfordrer de islamske verdiene feks ang homofili.

Og ang å være en god venn... hun gidder ikke komme tidsnok til å hjelpe til med flytting, hun er ofte ufin mot Vilde, hun var i mot å hjelpe Noora til å finne ny kjæreste helt til hun trengte det som skalkeskjul for å komme over sin egen crush.

43

Håper fortsatt på at William skal komme tilbake. Pliiis Julie❤️

44
PLIS!!

jaaaa plis julie!!! vi trenger noorhelm, sammen

45

Please!!!

46
William...

...bara MÅSTE vara med på säsongsavslutningen ju. Han var ju en av seriens viktigaste karaktärer i säsong 1 och 2. Plus att vi trenger en positiv avslutning på Nooras berättelse. Hon ska inte straffas för sina val i säsong 2. ALT ER LOVE!

47

han var ju inte alls den viktigaste karaktären ??

48
saknareskild

Håller med!!!!!

49
xoxo

William kommer vel ikke tilbake hvis ikke Noora tar kontakt først. Det var jo hun som dro, uten å si et ord. Men det spørs om vi ikke må til med en hashtag igjen? #williammåkommetilbake ? <3

50
Sant

Enig. Jeg synes William får litt for mye dritt her, som sagt her så var det Noora som dro. Er ganske sikker på at han tror (samme som Noora) at hun ikke elsker han mere. Først ljuger hun til han, for så å dra uten et ord. Kan bare tenke seg hvordan det føles.
Ja, William burde vært med å støtte Noora under rettsaken. Men jeg kan tenke meg at Noora ville dra alene, og dessuten tror jeg neppe William hadde taklet å høre på detaljer rundt det som skjedde.
Skal det bli noen gjenforening med de to, må nok Noora ta første steg om hun ikke får hjelp fra Sana.
Jeg må ærlig innrømme at for meg blir denne historien hjerteskjærende, sesong 2 traff meg så veldig med den kjærligheten vi så de to. Den var så ekte og sterk, fantastisk spilt av Thomas og Josefine. Derfor blir det så uforståelig alt sammen nå, selv om Thomas forlot serien så hadde jeg håpet på an bedre avslutning på, en ellers så magisk kjærlighetshistorie. Så håper virkelig at Thomas tar en liten gjesteopptreden, slik at det blir en bedre slutt og beviser at han (William) faktisk elsker Noora på ekte.

51
William...

Håller helt med dig! Klart man vet att gymnasiekärlek inte håller livet ut (för det mesta), men ibland gör den det (jag är gift med min) och såå de kämpade! Man blir helt förkrossad, det får ju bara inte sluta på detta trista sätt, utan att de ens har talat med varandra...

52

Ja, please Julie?

53
solo

Planen var vell at Noora skulle komme over W og Sana skulle komme over Y. Tviler det hjalp for noen av dem og for Sana ble det jo bare verre! håper vi får chat mellom S og Y senere idag eller i morgen. både hjertet mitt og hjernen min trenger det nå! #HvaSkulleYousefSi

54
Sara

Er så her for at Noora og Sana knytter tettere vennskap over det her, men tenker også hele tiden tilbake på traileren. Jo nærmere de blir og jo mer Noora ser til Sana (noe det virker som hun gjør), jo mer lei seg kommer hun til å bli når hun opplever at Sana manipulerer henne 🙁 🙁 Er mer redd for hvordan dette kommer til å gå enn noe anna.

55
Furukongle

Følgende spådom for i morgen: Klipp med Sana på rommet med laptop eller mobil. Broren kommer inn for å takke for hjelpen fredag. De snakker om moren, Noora, alkohol og om Yousef. Når han går tar Sana og friendrequester Yousef.

56
Hehehe

Lær deg det først som sist Furukongle, det blir aldri som vi tror???

57
Vixop

Yousef skulle spørre om det var de to. Han spurte først om de var to. Så hørte Sana om de var cool.. så ville han forsikre seg at hun fikk m seg d han sa med at hun måtte se han i øynene.. Så kom morra?Grrr!!! Nå håper j Sana gjør opprør mot foreldrene og denne tradisjonen om at man ikke kan gifte seg med en som ikke er muslim. De er begge opptatt av å være gode mennesker og bry seg om andre. Det må jo være viktigere enn hva som driver dem til d. Jeg for min del har mer til overs for mennesker som ønsker godhet og rettferdighet for alle mennesker. Ikke bare de en eller annen guddom har bestemt fortjener d. En gutt som ønsker fred for alle, ikke bare for de som deler det samme synet som har. Som ikke ønsker et splittet samfunn. Håper foreldrene hennes kan godta han på tross av religions og livsyns forskjeller, men jeg tviler på d. Så ønsker jeg alle som måtte befinne seg i samme situasjon lykke til og håper at skam kan gi den samme styrken som mange fikk etter å ha sett ses3.

58

Mamman har inte sagt något om att personen Sana möjligen ska gifta dig med måste vara muslim. Hon frågade bara om det faktiskt var så. Vad det betyder lär vi få reda på.

59
Religiøs

Skjønner godt hva du mener, men fra mitt perspektiv (som en person som holder troen som det viktigste) er det å kunne dele troen med kjæresten utrolig viktig. Det handler ikke bare om å være gode personer, men en opplevelse av å komme nærmere Gud sammen som par. Forventer ikke at folk som ikke tror skjønner hva jeg mener, men for religiøse personer er dette en viktig del av forholdet.

60
liker mammaen til sana

hun virker veldig ok, tror hun er mest bekymra for at hun tror yousef drikker mye vodka

61
Charlene

Digger alt du skrev.

62
Katrine

Savner Eskild <3

63
#teamMeg

JA!
Savner både Eskild og kollektivet❣️

64
saknareskild

Jag med!!!En fråga: uttalar man Eskild med D på slutet? I sverige har vi ju namnet Eskil, är det typ samma?

65

Ja Eskil og Eskild uttales likt

66

Please don't character assinate Even we had enough of this last series. Please let him be happy now.

67
Hva snakker du om?

Julie behandler alltid alle sine karakterer med respekt. Jeg vil gjerne høre mer om Evens bakgrunn, og gjerne også når han skal fortelle Isak om hva som skjedde på Bakka og med Mikael.

68
Neela

What Even has been through is completely plausible for a person with bipolar disorder. Also, he will not always be happy. I am bipolar myself, but although I know am stable and have good medication, I still get depressions and have to deal with lots of ups and downs. That's the brutal facts. Even is lucky enough to have a loving boyfriend, good friends and probably also a lot of support from his family. He will be okay, but he will not have an easy life. Being bipolar is not easy. We have to fight to stay stable.

69
EVAK4EVER

I hope Even could tell Isak about his past, with help of Sana. I think the secret inside is not a good thing for Even.

Will it be Chris who somehow blurts out something about Evens past?

70

That's not what's happening now... I think everyone is so full of love for him right now and just understand what an incredible brave person he is, strong and vulnerable at the same time.

71

What's with all the comments from English speaking people about character assassination of Even? They're portraying a bipolar person wonderfully, and show both his ups and downs. Personally I love that we get his backstory.

72
Have some faith in Julie

Julie cares about her characters and this includes Even. Isak will be with him every step of the way. Even will be happy. ❤

73
Bästa vänner

Noora & Sana. ❤️

74
Ellin

Elsker deres venskab og humor: "De hadde vært et cute par" ❤️

75
Mette

Hehe kan tenke meg at Eskild syntes det var gøy ja. Og Elias må jo ha vært skikkelig forvirra når han våknet!

76
Pico

Det skal nok mere til å komme over en gutt. Det har vel også Sana fått erfare selv nå.

77
Sorry Eskild

Jeg hepper på Noora og Elias.

78
Amalie

Elias og Linn!!! Hadde ikke det vært noe da? 😀

79

Nei synes Noora burde være alene og finne seg sjæl

80
Nei,nei ,nei!!!

Uansett hvordan det avsluttes for Noora og William,
håper jeg av hele mitt hjerte at JA ikke skaper en romance mellom de to.
Får vondt i hjertet av å tenke på det.
Synes han framstår ,svært umoden og lite reflektert.
Virker på meg som svært forskjellig fra Sana.
Har gått og vært redd for at det kommer til å skje,
helt siden hans "Noora er fin",til Yousef.
Krysser fingrene for at jeg tar feil!!

81

På en side håper jeg at Noora og William finner tilbake til hverandre, synes deres historie var epic rett og slett. Men det er mulig de ikke passer sammen, fordi de har det med å flykte fra hverandre. Ja, William var på mange måter god for Noora, men også dårlig på noen måter. I starten av deres "romanse" synes jeg ikke noe om ham. Men alle har sine feil og er som de er på grunn av hva de har gått gjennom i livet sitt. På en annen side, så skal vi heller ikke være for rask å dømme Elias. Vi ser bare en del av personen, kanskje er denne umodne delen av han en fasade, og mye av det kan nok være av miljø. Og det er ofte slik man tenker om søsken, den barnslige delen. Dette er jo Sanas sesong. Han hjalp tross alt Sana når hun hadde fest og foreldrene kom hjem. Tror og håper det er mer med Elias enn hva vi tror, og noen mennesker kan få frem det beste i hverandre. Om Noora og Elias ble sammen, kanskje vi kunne se dem begge utfolde seg med hverandre og se en stødig Elias som aldri flykter fra Noora. Han drikker og er tydeligvis ikke en veldig troende muslim, så da er vel muligheten der for å bli sammen med en ikke-muslim. Tror det kunne vært interessant, selv om tanken på at Wilhelm raser er trist. Ser ikke at Yousef og Noora passer spesielt godt, og han og Sana får frem gode ting hos hverandre. Spent på hva som skjer videre, men håper på å bli sjokka i Skam stil!

82
Jämtkalle

Noora och Williams relation påminner väl om Isak och Evens.
Ingen är ett helgon, båda gör dumma saker,mot sig själva och den andre, berättar inte sanningen.Känslomässiga svårigheter hos båda paren, flykt som metod undvika jobbiga saker.
Den "stora" skillnaden är väl att Noora är jente, William gutt medan Isak är gutt och Even likaså.Och att alla ser det som
självklart att de ska vara ihop för evigt, men Noora och William ses som en typisk tonårsförälskelse som inte håller.Hur kan det komma sig?
Har gaytonåringar längre relationer än "vanliga" tonåringar?

83
C.N.

Ingen av dei er endgame slik eg ser det. Noorhelm fekk ein unødig brå slutt og Evak er ilag for enn so lenge, men lykkelig slutt er ikkje nødvendigvis at dei er saman livet ut

84
Hustler in Hijab

Lurer på om ikke Noora og Elias kunne vært en bra match, hvis de virkelig ble glad i hverandre...! Elias kunne hjelpe Noora å slappe av litt, og Noora kunne kanskje sett noe bra i Elias (talenter?) som ikke andre ser. Noora er i tillegg ei jente som kanskje "mamma Sana" ville godtatt, selv om hun ikke er muslim? Siden muslimske menn kan gifte seg med ikke-muslimske kvinner kan jo en aksept av Noora i familien åpne for en familiekonfrontasjon med en mulig utgang vi kan kalle "Yousana"...?

85

Nei. Noora og William forever ♥

86

Det kunne have været så morsomt at se Elias vågne op i Kollektivet. Lidt ærgerligt med det begrænsede point of view sommetider.

87

Ikke gløm Wilhelm, Noora?.

88

I s1e1 sier Jonas og Isak at de skal til Elias!!!?

89
Elias

Er en annen. Han som plutselig ble med på hytteturen

90
Elias1 og Elias2

Det er en annen Elias. Elias, kompisen til Jonas dukker opp på hytten deres senere i S1.?

91

Det er jo en annen Elias, han er med i flere klipp hvis jeg husker rett

92

Tror du det? Kjenner Elias Jonas og Isak?

93
Ikke samme gut

Det er jo ikke den samme Elias, Jonas har en ven som hedder det samme (den som dukkede op i sommerhuset).

94

Det var Elias som var med i sesong 1.

95
Elias i Sesong 1

Det er en annen Elias. Den Elias som kom på besøk da Eva, Jonas og Isak var på hyttetur i sesong 1.

96
Signe

Jeg synes at der bliver fokuseret lige rigeligt på William (men det er måske uundgåeligt i forhold til at få afviklet den historie). Jeg vil dog gerne høre mere om Eva og Penetrator-Chris!

97

Ikke mer penetrator Chris

98
Neeeeeei!

Eva og Jonas!

99
Rachid

Æ ælsk Norge. Vældig mye. Æ e fasinert og æ blir mer tiltrukket til landet og befolkningen . D gjør at æ har et hjæmland som muslim. Skam bekrefter alt som et medmenneske må være og som æ står for. Respekt toleranse

100
Ja til respekt og toleranse!

Har alltid følt at hvis alle hadde hatt respekt og toleranse og blitt møtt med respekt og toleranse så ville dette medført mer kjærlighet og klokskap på vårt lille hjem i denne galaksen på planeten vi kaller jorda.

101
English

Noora: elias has left
Sana: Yea he came home rigth now
S: Sorry about him getting so wasted and so
N: no worries, Eskild had a blast, the highligth of his week probably
S: They would've made a cute couple
N: But thanks Sana ❤ for being such a good friend and initiate a Grønland excursion
S: Are you over W now?

102
Someone who wants to learn Norwegian

THANK YOU EO MUCH

103
I'm sorry for missing the pun ?

The correct text should be:

N: ...and initiate a Grønland excrushion

104
A new couple?

Elias+eskild =? ?
It would go down immediately!
There is so much to say and influence in the society. It can't be the last season of skam! PLEASE??

105

I would LOVE it. And it would be shocking, and breaking new stigmas of society!

106
Poppy

Heia Sana og Yousef ❤️ De nærmer seg hverandre sakte med sikkert - noen skjær i sjøen kan det nok bli, men har sterk tro på dem ❤️ Alt det andre rundt bare får dem til å komme nærmere hverandre, de klarer ikke hindre seg selv i å like den andre ?

107
Håper virkelig hun er over William nå

Og endelig går videre ?❤️

108

Nei, hun er ikke over William og det skal hun ikke heller. De skal finne tilbake til hverandre i slutten og/eller i løpet av sesongen uten at de stjeler fokus fra Sana sin sesong. Det går ann å ville ha sesong 4 for Sana og ikke Noorhelm, men det går ikke an å ønske at de ikke er sammen. Da må sesong 2 sees om igjen slik at den og deres kjærlighet står sterkt i minnet, slik som EVAK gjør hos mange. MEN GO SANA. Gler meg til fortsettelsen og til de virkelige krisene dukker opp

109

Drit i William, Noora. Kom deg videre - det er mye bedre.

110
Noora+ William. ?? Jeg+ drittsekk?

William var en drittsekk som Noora falt for. Han forandret seg og ble en bra fyr. Så da blir det delte meninger om han forandret seg nok, og om han nå er til å stole på. Han reagerte ikke bra når han fant ut at Noora løy, men ingen er perfekt. Så jeg velger å tro på happy end og love. Men hadde jeg vært i Nooras sko og forelsket meg i en drittsekk i virkeligheten så hadde jeg ikke satset på at han skulle forandre seg. Det skjer jo i 1 av 100 tilfeller. Men vi liker å se et fint eventyr... og vi liker Noora og William, noen av oss. Og ikke alle trenger å ønske samme slutt.

111
Jo noora Skal gå videre nå

William er ikke god nok for henne ,hun fortjener en sikkelig gutt som ikke stikker når ting blir vanskelig for eksempel måten han reagerte på ang nico! Nei kjære noora gå videre og Finn deg en ny gutt ??

112
Stikker

Noora gjorde jo akkurat det samme når hun stakk fra England

113
Jämtkalle

Håller med! Lämna William nu.
Satsa på Yousef Noora,han är jättebra för dig.
Och vilka vackra barn de skulle få!

114
EVAK4EVER

Yousef is for Sana. Elias needs a strong woman, like Noora.

115
Sorry ass

Noora har det utvilsomt bedre uten ham i livet sitt. Altså, her har vi en fyr som måtte ty til utpressing for å i det hele tatt dra på date med henne, og gjentatte ganger har fullstendig ignorert at hun sier nei. De hadde åpenbart ikke et veldig velfungerende forhold, som egentlig var åpenbart helt fra begynnelsen, når han brukte sånne teknikker for å komme innpå henne.

For ikke å snakke om det faktum at da Noora trodde at hun hadde blitt voldtatt, så tenkte han kun på SINE følelser?!? Og tydeligvis har den holdningen fremdeles, om man tenker på det som skjedde i fjor høst.

Så nei takk til det giftige forholdet Noorhelm, og ja takk til at Noora skjønner at hun fortjener bedre!

116
Jämtkalle

Pisaundersökningen visade att svenska ungdomar hade blivit sämre i matematik de sista åren. Lika för norska ungdomar?
Alltså: hur många gånger sa Noora nej till William?En siffra vore bra!

117
My 10 cents: En liten Evak brannfakkel?

Syns ikke forholdet mellom Isak og Even er veldig sundt tbh. Sorry ass, jeg klarer ikke å engasjere meg for Even. Jeg skjønner forsåvidt motivet hans for å holdet historien sin hemmelig for Isak, men han bærer på så mye vanskelig og vondt at det å holde noe slikt hemmelig kan ikke være greit...hvis motivet er at han er redd for å miste Isak f. eks. Han virker nærmest truende overfor Sana for å få henne til å holde kjeft syns jeg (og jeg har sett klippet flere ganger!) Han holdt hemmelig at han var bipolar og skremte vettet av Isak. Nå vet vi at han har holdt hemmelig noe langt mer alvorlig, det med Mikael og selvmordsforsøket selv om Isak har spurt om Mikael før. Livet til Even vil aldri bli veldig enkelt så skal man forvente at Isak, i en alder av 16-17 år skal taklet dette og stå ved Evens side "for alltid"? Å hemmeligholde noe så alvorlig fører ofte i SKAM verdenen at shit har en tendens til å hit the fan. Men jeg kan jo ta rykende feil selvfølgelig!

Det er ikke det at jeg ikke vil at Even skal oppleve kjærlighet for all del, men tenker mer på Isak oppi alt dette. Han var inne på det selv, i siste episoden i ses 3 da han snakket med Eva om at nå var alt bra, men for "14 dager" siden så gikk alt til helvete så han klarte ikke å svare henne klart på spørsmålet om Even var mannen i hans liv.

Håper jo at det går bra for dem, men forhold, kjærlighet og forelskelse tar slutt hele tiden. Jeg syns derfor det var en respektfull og verdig måte Yousef og Sana snakket om Even på og vi fikk vite hva som hadde skjedd med han. Jeg heier virkelig på Isak, er skikkelig glad i han, også gjenstår det å se hva glasskula bringer. 🙂

118
Hvis du er livredd

Hvis du er livredd for å føle noe i det hele tatt, er det beste å holde seg helt for seg selv. Ikke være i nærheten av andre, for da kan du risikere å måtte forholde deg til noe som kan være vondt og vanskelig. Hvis det er et sånt liv du ønsker deg, så et det best å være helt alene.
Derimot hvis du ønsker deg et liv hvor du er sammen med noen som er glad i deg og som du selv er glad i, er risken også at du kommer til å bli lei deg og såra av og til. Men alt det gode du også opplever kommer til å veie opp mot det vonde. Føle samhold, kjærlighet, det å bety noe for noen andre er viktig for oss mennesker.
Jeg vet iallfall hva jeg ville ha valgt.

119
Jeg syns heller din mening er en brannfakkel

Hva slags signal tror du det gir unge som sliter at de ikke er verd å satse på? Det er faktisk det du sier. Det er ikke det at du ikke vil at Even skal oppleve kjærlighet, men ikke med Isak. Men hvis Isak synes at Even er verd å satse på, så er vel det det viktigste?
Even var heller ikke truende mot Sana - så du ikke at han var redd?
Og livet er ikke alltid enkelt, men det blir ikke bedre av å lukke øyene og rømme fra problemene. Det trodde jeg du hadde lært deg nå fra SKAM.

120
Nei ass

Hva slags budskap tror du det vil være å si at noen som har psykiske problemer av og til ikke er verd å satse på? Even har mange gode egenskaper og perioder. Hva tror du det forteller ungdom hvis du legger det frem at har du en psykisk sykdom så er du ikke verdt å ha et forhold med.... Nei, er ikke enig med deg. Tenk deg om det var du som hadde disse problemene i livet ditt, og så syns ikke noen at du var verd å satse på. Tenk deg om

121

Poenget er vel mer at hvis du skjuler viktige ting for din kjære, så kan det være vanskelig å stole på deg/ være din kjære. Har ikke noe med Evens sykdom å gjøre.

122
Jeg tror du tar rykende feil!

Even og Isak er veldig bra for hverandre

123
Jeg er helt uenig

Even og Isak er så bra for hverandre. De løfter hverandre opp og støtter hverandre. Og, ingen kan vite hva fremtiden blir - og jeg tenker at Isak ikke i en alder av 17 ikke kan si hvem som er mannen i hans liv. Men, det betyr ikke at de ikke kommer til å være sammen fremover. Even er verd å elske for den han er, det samme er Isak. De har begge sine feil og mangler, men samtidig har begge så mange gode sider. Og begge har vært igjennom mye og har mange erfaringer i ryggsekken som deres gjevnaldrene ikke har - det tror jeg også knytter dem sammen. Isak sier jo også at han ønsker å ikke leve fake lenger, han ønsker å stå i det både i dårlige og gode perioder. Vi vet at han elsker Even. Og ut fra det vi så i klippet med Yousef og Sana, så vet vi at Isak er alt for Even. Han risikerte å miste alt på nytt når han satset på Isak, og alikevel gjorde han det - det sier meg at han elsker Isak utrolig høyt. Ingen av dem er perfekte, men de er perfekte sammen❤️

124
Brannfakkelen svarer

Jeg vet at jeg beveger meg i et minefelt her, men føler at mange bare ser rosa skyer og hjerter mellom Isak og Even med kjærlighet overvinner alt, alt er love, Isak vil være ved Evens side "for alltid"osv. Men jeg vet at det å leve med en alvorlig psykisk syk person kan til tider ikke bare være litt vanskelig, det kan være beintøft og med mye dårlig samvittighet for at man ikke strekker til eller klarer å støtte nok. Det er jaggu meg vanskelig nok for voksne mennesker. Ofte så vil både pårørende og den som er rammet ha behov for profesjonell hjelp. Men det finnes selvfølgelig gode perioder også.

Isak har levd med en bipolar mamma, men han "fjernet" seg fra henne for å si det litt brutalt og valgte å flytte ut. Det var da Eskild fant han på en gaybar og tok han med hjem (til kjellerboden) Så faller han for Even og igjennom det så kommer han sakte men sikkert ut av skapet. Men Eskild var en viktig brikke der, kanskje like viktig som Even. At Isak vil leve ekte handler jo om at han endelig føler han kan leve som åpent homofil.

Til "nei ass": Selvfølgelig skal psykisk syke også oppleve kjærlighet og føle seg verdsatt, herregud det er jo selvsagt, også for Even!! Even skal ikke defineres etter sykdommen sin, men jeg føler han velger å la den definere han så lenge han driver med all den hemmeligholdelsen om nettopp sykdommen og hva konsekvensene har vært for han. Det er det jeg ønsker å få frem: det er den hemmeligholdelsen Even driver med jeg ikke liker mht Isak, som vi vet gjorde Isak både redd og fortvilet den hotellnatta. Det er jo nettopp det SKAM vil si, kommunikasjon er viktig! I det hele tatt var Isak mye fortvilet og bekymret i ses 3, både pga tankene rundt legningen sin, men også fordi han ikke skjønte hvor han hadde Even.

Og nå bærer Even på en enda mer alvorlig hendelse og jeg skjønner ikke hvorfor han ikke har fortalt det til Isak enda. De har tross alt vært sammen en god stund nå og Isak skjønner at det er noe mellom Even og Mikael. Hvis Even er redd for å miste Isak så er det vel større sjanse for det ved ikke å snakke med Isak før han får vite det av andre eller på andre måter. Og Isak har jo vist at han står ved Even men likevel får han ikke vite noe. Det er derfor jeg sier at jeg ikke helt kjøper at alt vil være love og "perfektheten" i forholdet deres da og at Isak selv er inne på akkurat det. Hvis ikke Even vil at Isak skal få vite en så alvorlig ting, som tross alt påvirker livet hans og dermed vil påvirke livet til Isak, så er det et dårlig grunnlag for et forhold mener jeg.

Mikael har allerede fått en god del hat fra fans pga hans reaksjon på kysset til Even. Hva om nå Isak føler at han ikke klarer å forholde seg til det med Even, Mikael, selvmordsforsøket og den hemmeligholdelsen, kanskje han må ha en pause eller i verste fall slår opp, vil Isak da bli gjort til syndebukk, få høre at han svikter Even, få hat eller whatever? Håper ikke det.

Men som jeg sa og som jeg mener av av hele mitt hjerte, jeg håper at det går bra med dem, jeg håper Even setter seg ned med Isak og jeg håper Isak er sterk nok men at det må være rom for å tvile og litt realisme. Det er ikke bare Isak som skal være der for Even gjennom tykt og tynt, Even skal også være der for Isak. Jeg sår ikke tvil om at de elsker hverandre, men er det nok når sannheten kommer for en dag? For å si det sånn, det var ikke nok for Eva og Jonas og heller ikke for Noora og William (foreløpig) men det trenger jo ikke være slik for Evak for det. Uansett, det er en person som sitter med fasiten og det er Julie så får vi andre være enig om å være uenige kanskje?

125

Helt enig!! De er så bra for hverandre - ikke en byrde eller en belastning, men noe som er bra og bygger hverandre opp. Men det betyr ikke at det ikke vil være vanskelig av og til, men gevinsten er jo så vanvittig stor, nemlig kjærlighet og kjærlighet gjør deg sterk. 🙂

126
Yaas

PREACH

127

Du kommer til å slite deg gjennom livet om du ikke klarer å gi slipp på en dum forelskelse, ass. For alle som ikke ser poenget med sesong 2: kjærlighet er fint og vakkert, men tar av og til slutt og da er det på tide å komme seg videre! BYE WILLIAM

128
Jämtkalle

Då måste vi sett olika s 2.
Den jag såg slutade i lycka och kärlek,på en fest i Oslo.

129
På tide å forsvare William litt her nå altså!

William blir rimelig forelska i Noora allerede da hun skjeller han ut i skolegården i ses 1, men vet ikke helt hvor han skal plassere henne og ikke minst, hvordan han skal nærme seg henne. Derfor prøver han seg på ting som han vet har fungert før: "vil du bli med hjem til meg å gjøre lekser", "skal vi skulke neste time" osv. Men det funker heller ikke. Selv om Noora er avvisende vises det at hun blir litt smigret også. Så kommer vendinga med at hun får høre at han har mistet en lillesøster (som forøvrig het Amalie, mellomnavnet til Noora) og at Nico er årsaken til det og at Vilde og Mari begge sier at han er veldig følsom men stenger alt inne. At William "bruker" Vilde er jo fordi han vil ha en sjanse til å få vist mer av den personen han egentlig er og at Noora skal se en annen side av han og ikke bare gå for alle ryktene om han (for det er han klar over selv!) Han forteller den barndomshistorien som en "icebreaker", men det funker ikke helt det heller. Så han sier og gjør ting på litt "dumme" måter, men Noora får se en annen side av William på benken og måten han svarer på får henne til å se ting fra hans side/på litt andre måter. Så hun lærer vel også at man ikke skal forhåndsdømme folk etter hva andre sier. Også trekker han seg ikke unna heller, men sier rett ut at "og du er sur som vanlig" da de møtes på Penetratorfesten.

Vilde sier også hun skulle bruke (ja det er ordene hun bruker!) William til å "få det overstått" men blir overrasket over hvor omtenksom han er. Reaksjonen hans i etterkant kan jo diskuteres, men jeg personlig tror ikke han var så "fuckboy" som alle skulle ha det til.

Og med forhistorien mellom han og Nico og det at Noora kanskje lå med Nico, klart det knuser William. Han har latt Noora slippe inn på seg og klarer ikke å takle det som skjer videre, rømmer og stenger av alle følelser. Det kan man rett og slett ikke ta William for! Tror ikke han klarte, der og da, å se Nooras situasjon. Han klarte ikke å beskytte Noora fra broren (som han prøvde på både på kjøkkenet og i bilen) det er hans SKAM. Han sier det selv også etter at de kommer sammen igjen at han er jævlig lei seg for det Nico gjorde mot Noora og da blir ting også vanskelig for både Noora og William når rettsaken kommer opp. Håper de klarer seg jeg! Elsker dem begge både for deres styrker og svakheter!

130
Enig i alt

Så bra skrevet❤

131
"Aldri elsket meg"

William- den ende som "elsket meg".
Noora ,så rädd att mista honom att hon gjorde just det.Kärlek och rädsla- varför är de ofta ihop?
"William !Jag kan inte leva ett bra liv utan dig, men nu har det skett. Och du fick rätt, Niko lyckades förstöra mellan oss.Jag vet att jag kan vara kall och självupptagen men jag är så ledsen, så ledsen att jag inte orkade vittna. Jag förstår att du inte kunde vara med och vittna mot din bror men jag hade behövt dig mer än någonsin!Vi är ju två övergivna barn i ett rikt land som inte alltid vet vad som är rätt och fel och fått uppfostra oss själva, utan föräldrar.
När du kom in i mitt liv var det första gången någonsin, någonsin en annan människa kämpat för mig!!Jag blev förstås rädd först, för mig själv ,men du visade att jag dög som jag var, jag gråter när jag tänker på det.Och så klagar folk på dig min stora kärlek- då klagar de ju på mig också,det gör så ont,så ont.Kanske orkar vi mötas i vår, på en fest på en takterass för Yousef och Sana, min bästa vän!
Jeg elsker,elsker deg"/ Noora

132
"Aldri elsket meg"

Kjære Noora, jeg ser og forstår hva du skriver, men du har tøyet strikken for langt. Jeg har fra første stund vært tydelig på hva jeg ville med deg, men du perverterte forholdet vi hadde ved å gjøre det til noe ekkelt. Kanskje var jeg for rask med å fortelle at jeg elsket deg slik at du aldri fikk tid til å flørte med ideen om at det kunne bli oss. Jeg ga deg kanskje ikke tid til å skaffe deg et naturlig elsk-forhold til meg og derfor ble det bare til hat-elsk. Når jeg nå har fått det på avstand innser jeg at det aldri kunne bli noe godt mellom oss nettopp fordi du ble forelsket i meg, ikke fordi den jeg er, men for hvordan jeg var oppriktig og ærlig med min åpenhet. Du ble forelsket, ikke i meg, men i min uttrykte kjærlighet til deg. Slike forhold blir sjelden langvarige og aldri sunne. Jeg kan ikke bære begges kjærlighet på min skuldre, selv om det er slik de fleste forhold fungererer i dag, dessverre. Jeg liker meg selv for godt til å slå meg til ro med ei jente som bare liker meg for at jeg liker henne. Din modenhet er rett og slett for svakt utviklet til at jeg kan vinne lyst til å ha deg tilbake. Inntil neste gutt melder sin interesse bør du ha lært deg at du trenger å åpne deg opp og våge å vise all din sårbarhet før du takker ja til så meget som en dejt. Javisst er faren stor for å gå på en smell, men alternativet burde vært like meget fryktinngydende, nemlig som i mitt tilfelle, å miste gutten som ville dele livet med deg, men som fikk sitt hjerte forfryst pga din angst for å si hva du tenkte. Det er ikke nok å gi deg hen til ham i sex og kjærtegn. Du må også si det med ord. Dessuten må du aldri lyve, i allefall ikke for mer enn et sekund eller to. Jeg er den av oss to som er mest lei seg for at det har gått som det har gjort og derfor er det ekstra tungt når det er jeg som må ta den endelige avgjørelse og si, nei takk Nora - du er rett og slett ikke fin nok. Jeg ønsker deg likevel alt godt og håper du klarer å åpne deg til neste gang det virkelig gjelder. Skjønt, jeg har ingen tro på at du noensinne vil finne deg en gutt som fortjener deg og du skal vite at det ikke er hans skyld. Det er for mye gørr som kommer ut av deg hver gang en klemmer litt på deg.

mh

William

PS: Vær vennlig ikke å besvare dette brev. Jeg har lagt bånd på meg for ikke skrive mer enn hva jeg til fulle kan stå inne for og føler intet behov for å måtte rettferdiggjøre hva jeg her har skrevet. Jeg mener det jeg har skrevet, hvert ord og i den rekkefølge jeg har skrevet dem. Det er intet du kan skrive som vil gi meg oppriktig lyst til å lempe på noe. La meg slippe å høre fra deg igjen.

133
Så godt skrevet!

Der har vi e-mailen Noora må sende til William! 🙂

134
Så enig?

Takk!!
Helt på linje med deg her?
Jeg har et stort håp og ønske om at
Julie snart viser oss hva William virkelig føler .
Kanskje igjenom en Mail el.❤

135
Ellin

Helt enig! Forstår heller ikke, hvorfor nogle forsøger at reducere William til en 'fuckboy'/ dårlig kæreste. Vi har set så mange gode sider af ham og fået så mange "beviser" på hans kærlighed til Noora. Vi burde have forståelse for, at han heller ikke er perfekt. Han har også oplevet forfærdelige ting, som påvirker ham. Men han har altid forsøgt at vise sin kærlighed til Noora, uanset hvad. Vi må ikke glemme, at hun har såret ham dybt ved ikke at fortælle ham sandheden om Nicko. Noora har brudt hans tillid. Vi føler med Noora, fordi vi kun hører hendes side af historien. Men hvis de virkelig elsker hinanden, og deres kærlighed er så stærk, som vi har set, så vil de ikke kunne undvære hinanden..

136

Mye sant i det. Og William har egentlig aldri vært en ordentlig fuckboy, han var jo helt tro mot Noora

137
Enig

Så bra skrevet! Helt enig,og med den historien de har sammen burde de finne sammen igjen.. Men tror de trenger litt hjelp.

138

Haha, herlig at gir livsråd basert på en kommentar. NYDELIG. stående applaus til deg.

139
Hypocrite :p

Nei! Stående applaus til deg, som igjen gir "livsråd" om å ikke kommentere livsråd på en kommentar!

140
Nastya

Jeg håper at Sana vil bli lykkelig og alt vil bli bra og veldig mye som å høre en sang på showet Halsey .

141
Natasha

I do not want to have a love triangle with Noora ,Yousef and Sana.And I hope in our show will not be against Sana's mother otherwise it will be RoMeo and Juliet in Muslim

142
I dont hope it either natasha

But Im afraid that will happend ,because of the trailer ?

143
Vika

Kanye West's song (which sounded when Sana and Youssef carried Elias into the collective, the words from the first screen) fit the situation with Elias and I wonder what is happening to him now.

"I told God I'd be back in a second, But, friend, how hard it is not to be reckless!"

"When I was arrested for drugs, I realized a lot,
But, being under supervision, I feel pressure.
And what am I doing ?? I'm doing even more stupid! "

Sanya and Mama told them that Elias is not the most responsible in the family, but apparently he does not spend the night at home (and most likely for the first time drinks). Why? And why are they showing us this at the same time as they tell us about Evene's past?
Could Elias worry about this or is it just pressure from his parents / mom? He also took a year off (sits on the neck of his parents, according to Sanaa), may not know what to do with his life? (Very lick)

Judging by the plot and nature of Elias, he could also worry about Evene, because Elias can blurt out the garbage and immediately regret it (he called Sanu a slave, then immediately passed it back)

But I already do not know about this series nichrome

144
Vika

Sana: Even was sick. It had nothing to do with religion.

Yousef: Sorry, I did not know.

By the way, Yusef can not say "I'm sorry, I did not know", but "I'm sorry, I do not know / I'm not sure"

Such as he is not sure that the whole matter is in Evna's illness

(I think he means that if it were not for religion, Mikael would not have to repel Evna so, and in general people would not have to share in the camps)

Because he is calm when the dignity speaks of Evna's illness, and even if Dana knows, his friends should.And again I'm looking for parallels in the stories:

Yousef says "Even tried to kiss Mikael, but he is very religious and moved away"

I hear "Yusef tried to drive up to Sana, but that one is very religious and has moved away"

??

145
Lost

So much is lost in translation that it's no use bothering about analyzing meanings of words and sentences that mean different from culture to culture. The point is lost

146

..tror Yousef sitt svar til Sana når hun sier at Even var syk, er "..sorry jeg veit ikke..", og jeg hører dette slik at han ikke tror at religion ikke spilte en rolle ift det som skjedde, altså ikke at han ikke visste at Even var syk.. 🙂

147

Sånn tolker jeg det også!

148
Zhenya

I do not like the jokes of Noora about Islam and the fact that Sana is indulging her and, in general, a very progressive mother has the permission to go to parties, she does not marry early and in the series, Sana's mistake is the same birthday on December 24th. I just feel the conflict with my family and myself On the basis of Yousef and yet did not like that Yousef denied religions because of Even

149

Well its good for you to watch then. It can help break stigma and educate. It is very important to be open to hear others sides and opinions, to understand other people better and get a bigger picture.

150

The world is not always as you'd like...

151
Vær-så-snill

Det oppleves tidvis slitsomt når episodene er kortere enn fem minutter. Det er ikke til å legge skjul på at episodene ofte er gjennomtenkte og konkrete, men det hjelper ikke om de oppleves som gjerrighet. Forøvrig var gårsdagens episode i fornøyelig lengde (lengre enn 10min). Kan ikke hver episode være minst > 5 min? Det har seg slik å forstå at jeg begynner å bli litt lei av oppdateringer med magert videoinnhold.

152
Har dere ikke lyst på mer skam?

Det er jo bare positivt at vi ønsker flere og lengre klipp ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶
#weloveskam #wantmore #sistesesong

153

Dette er et klipp, ikke en episode. Episodene kommer hver fredag når klippene samles.

154
se på fredag da.

på fredager er det lange episoder. skulle alle klipp vært lengre enn fem min så vilel det blitt få klipp og lite å følge med på. poenget er jo at ting skal vises i sanntid.

er det slitsomt for deg å følge med får du sette på nrk3 på fredagene da 😉

155
Kvalitet fremfor kvantitet

Klippet med Sana og Even ved skabene varede 2 minutter og indeholdt så mange detaljer og ny viden. Vi behøver ikke lange klip imho.

156
Carolina

I need a correspondence with Vilde, but not about the bus and with Even.I do not understand why on the subject with the bus if the release in 2018? And the series will end in the summer

157
Hi Carolina

The bus is very important for Norwegians, it is a part of the culture here.
And Even is a important part of Sanas life. He is her friend, and I think we will see him more in the next weeks. And I am looking forward to it.

158

Because it has to do with Sanas identity. Shes trying to be in two cultures that much dont accept eachother as its been shown in her point of view, and in each season we witness a transformation in the character. This about russ contributes to her finding her identity.

159
How it is

Because that is how it is in Norway, at least in Oslo, with the whole celebration of becoming a Russ. If you want to be on a buss, you need to plan, organize, work and save money. Like it or not?

160

Maybe you should try understanding the culture of the series you're watching instead of judging it as boring and not important

161
Silja

Its part of high school in Norway. They need to prepare two years

162
Dream

HE LOOKS SO AWKWARD AROUDN NOORA WHY AM I LAUGHING .yousef looking at sana talking about religion is my fav thing in the world .

163
Dream

Sana and Youssef said in conversation that, in spite of the chaos, during the prayer, she remembers the most important
And in the morning she remembered the two of them walking
And I was able to finish the prayer
AAAA (give more yusana)
* Crying in Norwegian *

164
Stasya

He escorts her home. He's worried about her. He wants her to be all right.
Aaaaaa I have a heart attac

165
LIZA

How annoying when Sana and Yousef are compared with Isak and Even.They have their own story

166
Selvfølgelig

er det forskjellige historier. Hvem er det som sammenligner?

167

Selvsagt er hun ikke over William, hadde hun vært det allerede hadde hun aldri elsket han på riktig

168
20 årig jenta

Fan. Man vet att islamofobin existerar när man börjar skylla mammans stränghet på religion. Hade det varit en kristen mamma hade nog inte många reagerat. Självklart är mamman orolig. Hon är bara en mamma!

169
20 årig jente

Heller islamofob enn islamofil.

170
Rune

Jo.
Folk hadde reagert da også.
Kanskje til og med enda mer.

171

Det er vel litt sånn det fremstilles fra Sanas point of view. Og som troende muslimsk mor, blir hun bekymret når en av vennene til sønnen drikker, og hun ser datteren med den samme gutten. Hadde det vært en svært kristen mor som hadde holdt på de samme restriksjonene hadde det vært like mye på grunn av religion. Tror de fleste ikke-troende eller ikke svært troende mødre i Norge ikke ville brydd seg like mye om de ser datteren stå utenfor med en gutt. Selvfølgelig har moren vanlige bekymringer som mødre har, men dette her handler nok om religion.

172

Alltså min mamma är inte religiös och hon skulle nog reagerat liknande. Alla hanterar oro olika, så även mammor.

173
Hadde vært fint

Med en liten dialog mellom Sana og Yousef nå.. ...

174
HUSK Å STEMME DA FOLKES.. PLEASE VOTE

http://www.gullruten2017.no ( for Isak and Even )
http://www.rikstv.no/tema/gullruten ( O hellia Natt scene from the churck for TV moment )
PLEASE LET US VOTE:: LA OSS STEMME:: Sweden; Denmark, Finland, Russia, Spain, Norway. VOTE

175
Leyla

I juss wanna say Yousef go caps

176
Lara

Yousana so amazing,cute. I hope they will be a couple.

177
Pernille

Hvorfor skreiv hun Elias med liten E?

178
Skravla

Mamman til Sana sier hele tiden «jeg stoler på deg». Nå sier Noora «takk for at du er så god venn». Kommer begge til å ville trekke det tilbake, tro?

179

Julie you are clever. I have looked Norwegian gossip girl. Sana an Yousef my new love.

180
Nastya

Im sure mom Sana will be against Sana and Yousef. Julie, how do you get out. Sana lives a religion, and Yousef is an atheist. I want their kiss (one kiss) and holding hands. The are ideal couple.

181
Kan ikke holde op med at tænke på Even

Håber at vi ser/hører fra Even snart. Enten en SMS mellem ham og Sana, eller også et klip i skolen. Han betyder så meget for så mange af os.

182
Helt enig ❤️

Savner Even og Isak og ikke minst Jonas , han har ikke vert der siden episode 1 ?! Savner også resten av jentegjengen Eva og Chris mest, de viser nesten bare sana og noora nå og Vilde ? Og savner også ballong gjengen , jada er sanas sesong ,men alle disse er i livet hennes ikke bare Noora,Yousef,Elias,Magnus og Vilde

183

Enig med deg!! ❤️

184

We met main characters during their first year in school, being with them in the second year now, so I just can't imagine it won't be continued in their final year. This story needs a good end which is season 5 and 6 please Julie ❤️

185
Marie

#hvaskulleYousefsi

186
Ksusha

I miss Eva and Jonas couple so much