Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

367 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Yousef og Sana

Meme: Når vennene dine hang sammen i helga uten deg og snakker om det på skolen, men du skjønner ikke noenting.

2
Ellin

Hvorfor er piger sådan!? Vi kender det jo sikkert allesammen. Hvis man går glip af noget i weekenden, som de andre snakker om hele mandag i skolen. Dén følelse af at være udenfor. Får helt ondt i maven ?

3
Ikke kun piger

Jonas, Mahdi og Magnus snakkede også om Magnus' fødselsdag, hvor Isak ikke havde været med. Og Isak følte sig udenfor. True, det var fordi Isak var med Even at han ikke var med, but still. Det er ikke kun piger, der opfører sig sådan her.

4
Ellin

Nej, det er sandt. Men det er desværre meget "typisk" for piger...
Tror, at vi ser dominobrikkerne, der langsomt vælter nu:
1) Sana tager Vildes drømmeplads som russebuschef (uden hensyn til Vildes følelser)
2) Vilde bånder med Pepsi Max for at blive russebuschef (uden hensyn til Sanas følelser)
3) Sana svarer ikke på Saras mail, og hun virker kold og arrogant over for Sara
4) Sara tager hævn ved ikke at inkludere og invitere Sana (og Noora) i gruppen
5) Sana og Noora hænger ud alene bag om ryggen på Chris, Vilde og Eva i fredags og ignorerer deres besked
6) Chris, Vilde og Eva bånder mere med Pepsi Max og forstår ikke Sana og Nooras (manglende) reaktion
... Ifølge traileren kommer Sana til at stå helt alene, og denne kædereaktion er nok først lige begyndt.

5
Elins liste

Jeg tror punktet "Jentene (spesielt Vilde) dytter ansvaret for å fikse russebuss over på Sans" og punktet "Sana påtar deg sykt mye ansvar og hun fikser det" burde være på den listen. Blir feil å si at Sana fikk dominobrikkene til å falle.

Sana har lagt ned mer enn følelser ned i det, kontra Vilde som har dytta det over på Sana. Vilde bare "surfer" på Sanas arbeid nå.

6

Ikke innafor å bare glemme kompisens bursdag, da.

7

Han glemte den jo ikke...han var jo bare litt opptatt og det er jo ganske forståelig 🙂

8
Isak

Jo, Isak glemte Magnus' fødselsdag. En af hans bedste venner. Det er klart, at han bliver lidt upopulær pga. det...

9

Isak glemte den bursdagen, men det er forståelig - han hadde andre ting å tenke på. Og Magnus har nok tilgitt han nå?

10
Forståelig?

Dvs. hvis jeg bliver forelsket, så er det helt forståeligt, at jeg er en dårlig ven?
Selvfølgelig har Magnus tilgivet Isak nu, men derfor var Isak stadig en dårlig ven i den situation. Han lå bare derhjemme hele dagen sammen med Even, og det var endda ham selv, der snakkede med Jonas om at holde en fed fødselsdag for Magnus. Not cool, ass.

11

Så du gjør aldri noen feil? Klart Isak ikke var den beste vennen i den situasjonen, men det viser bare at han er menneskelig. Blir så sprø av å høre på sånne som aldri gjør feil.

12
Menneskelig

Jeg ville bare have frem, at Isak ikke var en god ven i den situation, for det var han ikke. Det gør ham menneskelig, og vi begår alle fejl, men derfor skal vi stadig erkende, når vi gør noget galt.

13
Hallo

Tror du ikke de har snakka ut om det der nå? Jeg hadde forstått om vennen min hadde gjort det mot meg når jeg hadde fått forklaringen. Surt der og da ja, men forståelig. Har ikke du vært forelska? Når den ene personen er den eneste du vil være med. Seff kunne ha sendt en melding at han ikke kunne eller no, men han var vel redd for masse spørsmål fra gutta.

14
Første!

<3

15
levi

AHHHHH NY EPISODE

16

...tror ikke det er Noora Sana evt blir sur på #forråsidetsånn...

17
Even

Havde sådan håbet på et klip med Even og Sana i dag. Savner lidt opfølgning på hans historie efter Yousef og Sana snakkede om ham i fredags. Vil gerne høre Even snakke selv.

18
Standard

Sånn har det vært i begynnelsen av hver eneste nye sesong.
Sesong 2: Mas om mer Eva og Jonas
Sesong 3: Mas om mer Noora og William
Sesong 4: Mas om mer Isak og Even
Vi får små drypp av karakterene fra forrige sesong, men fokuset skiftes helt og brutalt på den nye personen. Nå er det Sana for alle penga. De andre karakterene - Let it go!

19
Alle bør vel få være med?

Jeg tror det ville bli kjedelig om vi bare så Sana, og ingen andre. Eller er det best slik som du sier "Standard" - bare let them go? Kjøre på med bare Sana lissom.. blir ikke mye drama da - men da blir det iallfall Sana for alle penga.... Slik som du vil...

20
Der er en forskel fra tidligere sæsoner

Forskellen er at Julie bevidst har givet Even et sub-plot i denne sæson. Derfor er det da klart, at vi gerne vil høre mere om det?? Og se mere til ham og Isak.

21
Evak

Så akkurat at Isak har lagt ut bilde av gutta på insta, men Even var der ikke. Litt bekymra for det. Jeg savner dem

22
Venner/Kjæreste

Det er jo ikke sånn at man henger med kjæresten hele tiden. Isak må få lov til å henge med gutta uten at Even er med. Det blir som om kjæresten til noen i venninnegjengen skulle ha vært med hele tiden. Lite kult.

23
1881

Forskjellen er jo at Even har mistet mange venner pga det som skjedde på Bakka og sannsynligvis via bruddet med Sonja, og at Even og Isak faktisk er samboere som i tillegg går på samme skole og har ca. samme hobbyer.

Så det er mer rart at Even ikke er med, enn det ville vært i et gjennomsnittforhold.

24
uhm...

Isak har flyttet ut fra kollektivet, det er det eneste vi har sett... Det betyr ikke at Isak og Even er samboere. Det tviler jeg ganske sterkt på egentlig.

25
Enig - vil også det

Men Julie syns det er Noora som skal ha fokus

26
Sana og Noora

Hva så? Isak og Even har hatt så mye fokus, hele sesong 3 var kun om dem. Du burde være takknemlig for det som allerede er vist av dem, også denne sesong.
Vi som elsket Noorhelm, fikk ikke en dritt med de i sesong 3 og antagelig ikke nå heller pga at Thomas Hayes sluttet.
Dessuten er det ikke så merkelig at Sana er mest sammen med Noora, de er begge mer voksne enn de andre. Liker vennskapet deres, selv om det garantert kommer til å skje noe snart som setter det på prøve.

27
Julie syns

"Julie syns" -- undskyld mig, men hvad ved du egentlig om det? Det bliver så personligt.
Dette handler om dynamikken i en pigegruppe. Vent og se..

28
Det er vel hun som skriver Skam

?

29
Skriver Skam

Ja, Julie Andem skriver Skam. Men derfor ved vi ikke, hvad hun synes/føler/mener/tænker personligt. Hun arbejder med Skam professionelt, og hun har vel valgt dette fokus på Noora ud fra professionelle overvejelser om, hvordan Sanas historie bedst kan udfoldes - ikke ud fra, hvem hun personligt bedst kan li' og synes "fortjener" mest fokus.

30
Jeg er sååååå enig!

Enig, enig, enig, enig!

31
Isak

Så akkurat at Isak har lagt ut bilde av gutta på insta, men Even var der ikke. Litt bekymra for det. Savner dem?

32
Hvorfor får vi ikke se noe mere til Isak og Even?

Syns det er dumt at vi ikke får se dem noe mer, nå som vi fikk høre litt mere om Even på fredag. Er de blitt for populære? Syns det er teit at de ikke er med

33
Sura miner

ORKA vara så sura, som Noora & Sana direkt blir, bara för att de ser "sina" vänner skratta med Fiende-gänget - som [Sana] själv beslutade om att fusionera sig med. Varför ska man ha ett gemensamt mål men fortsätta gå runt som fiender, halva skoltiden är ju kvar. Det är fint att Sana påminde om att de kallade Vilde SLUT för ett par år sedan, men om Vilde går vidare kanske det är dags för de andra att göra det också.

34
Saknareskild

Håller med! Sluta sura. Sen var det ju inte schysst att "glömma" dem i gruppen såklart, men kändes som de var sura redan innan...och jag ÄLSKAR Noora men är så fruktansvärt trött på att hon måste ljuga hela tiden. Visst, hon är väldigt osäker under sin starka yta men hon förstör ju för sig själv i längden...hela säsong 2 o 3 var hon ju bara oärlig mot alla HELA tiden. Men ja, jag älskar Noora, men blir typ frustrerad...:D vill ju att William och hon ska bli tillsammans, men det funkar ju inte om hon fortsätter ljuga....ok, nu blev det HELT fel ämne eftersom det handlade om Sana och Noora från början, men ändå...men älskar skam iaf <3

35
❤️

Reaksjonen var ikke på at de andre hang i helga- Noora og Sana var jo invitert. Problemet var vel FB-siden til bussen som Noora og Sana ikke var inkludert i og måter det fullstendig undergraver Sanas rolle som bussjef.

36
Tika

Jeg har tenk på det siden Sana lot Sara ta direkte kontakt med Mari.. Akkurat der begynte det å spøke for Sana som busssjef.
Skal hun holde kontrollen på bussgjengen, må hun være i forkant hele tiden. Hun har tatt stillingen med makt, og da nytter det ikke å bli distrahert av en sjarmerende Yousef. For da kan hun raskt bli dyttet ned fra tronen.

37

---Og plutselig var Skam blitt Game of Thrones 2.0 uten at noen av oss merket det!

38
Sure?

Eller såra for å bli bevisst utelatt?

39
EVAK4EVER

Will Even meet ballong-gutta on Friday?

40
y'all better prepare urselves.

yes he will. mitten av säsongen. shit's about to go down yo. det är nu det börjar.

sen får vi väl paus efter fredag? 🙁

41
Er nok episode 5

Også før pause ,er vel nr 4 nå? Hvis det er 5,har det gått treigt ?

42
Pause

Ja, nå kommer jo 17, men etter den uka er det naturlig å ha pause over pinse. Så jeg tipper episode 6 blir pause. Jeg husker at episoden før pausen i sesong 3 gjorde meg så ødelagt at jeg ikke klarte å spise på en uke. Jeg har ikke sett det klippet i ettertid. Men nå... Hva kan skje nå, for å gi meg de samme følelsene? Tror ingenting.

43

aaawkward

44
Å NEI

SERIØSTTTTT NEIIIIIII ;-; ÅÅÅÅÅÅÅH

45
Marte

I'm so sick of Noora. Sana was closer to Chris Berg in S1 and 2 and Isak in S3. This forced friendship and forced exclusion of Noora makes no sense. Sana is a Muslim girl in a faithless country and Noora is...what? Blonde and skinny?

I get that Julie loves her but I'm sick of Noora being shoehorned into every plot. I'm surprised Julie didn't have her give Isak a speech about stereotyping gay people in S3!

46
Nah, Noora was always closer to Sana in personality

Remember Noora joined the buss group is season 1 because of Sana. She liked Sana from the beginning. Noora was an independent minded girl just like Sana from the beginning. That is why they are on the same wavelength. That Sana and Noora would hang out totally made sense to me. Chris and Sana really just hung out because they shared class. You never got the impression that they shared much beyond that.

47
I agree

It feels forced. I thought she was closer with Chris.

48
Splitt og hersk

Tror at Sara bevisst ville "glemme" å legge til Sana, men å invitere alle unntatt én ville virket altfor direkte. Når hun eksluderer en annen person i tillegg virker det mer som et uhell og lettere å slippe unna konsekvensene da. Dessuten var Noora og Sana de som ikke var med på rullingen, så da blir valget lett. Kan også hende at Sara har skjønt at de er de to personene i gruppa med mest kritisk sans og er mest bevisst på hersketeknikker, som ville gjort det vanskeligere å slippe unna med noe som å glemme å adde dem i fb-gruppa. De tre andre derimot er mer inklinerte til å drikke seg dritings, og er mindre oppmerksomme på slike ting. Splitt og hersk for å si det sånn.

Tror ikke at det var tvunget at det var akkurat Noora som ble eksludert her, men syntes at blant de fire andre i vennegjengen som Sana kan være nærmest med så er Noora et opplagt førstevalg. Hvordan Sana ble venner med Chris vet vi ikke, men det gir mening at de brukte mest tid med hverandre i S1-2. Mens i S3 så var hun ikke venner med Isak, men bare tilfeldigvis gikk i samme biologiklasse med han, og endte opp med å bli litt kjent som sidemenn på samme pult.

Både Sana og Noora har alltid følt seg litt utafor russekulturen med festing og rølpedrikking, i motsetning til de tre andre jentene. Sana er en muslimsk jente i et vestlig samfunn, mens Noora er en avholdsperson i en kultur som oppfordrer til fyllefester. Begge foretrekker å drikke og ha det gøy med måtehold, så gir fullstendig mening at de finner hverandre som venner i denne sesongen!

Kan skjønne at Noora blir tvunget litt inn i alle sesongene. Hun trengte ærlig talt ikke dukke opp i S3 i det hele tatt, men det gjorde hun likevel. Hun har vært en av de mest populære karakterene siden starten og Julie liker henne godt. Kanskje dukket hun opp i S3 for å få mer innblikk i hennes plotline fra S2 som de fleste ville vite mer om, på samme måte som Isak og Even dukker opp i S4. Men da kan man jo også lure på hvorfor vi har sett så lite av Eva siden hennes S1. Hun datet Penetrator Chris sist vi så henne, men nå er det ikke så mye på gang ellers.

49

Sana har vel egentlig ikke vært utenfor i russegreia? Det er jo hun som har hatt mest kontroll hele veien, og har vært med på alt. Bortsett fra når hun har vært sammen med Yousef. Det at hun ikke drikker, har ikke gjort henne upopulær før. Det som har gjort henne upopulær er vel det hun har gjort den siste mnd.

50
T!na

Splitt og hersk er nok rett. Jeg tror også at det er lett for de andre jentene å plukke opp at a.) Noora ikke er helt komfortabel i russekulturen men også b.) hun har ikke vært veldig entusiastisk (faktisk heller mer negativ) til det med russebuss samt c.) hun kultiverer et litt annet uttrykk enn de andre jentene.

Tror ikke Noora ble utelatt bare for å gjøre det mindre synlig at Sana blir aktivt ekskludert. Sara har vell egentlig ingen grunn til å anstrenge seg for å inkludere Noora.

51

Isak is also blonde and skinny though

52
sara

isak and sana are both minorities and the outcasts in their homogeneous friend groups

53
Emile

Isak is also gay in a group of all straight boys. His isolation and loneliness was a big theme in S3, very similar to Sana.

54
LoveSana

Åhhhhhh nei. Kan føle hvor utenfor de føler seg. Håper Olafiaklinikken holder sammen. Vil de var veldig taus.

55
EVAK

Vi trenger mer evak etter alt om mikael

56

Nei, absolutt ikke. Slutt å mas om det, dette er Sanas sesong.
Er drittlei å høre om dem.

57
Hvor er Even og Isak?

Syns godt vi kunne få se dem nå som Yousef fortalte om Even på fredag.

58
Bimsa

Uffda... å få den i fleisen** Dere skulle vært med"" joda- men vi er jo liksom ikke invitert med i fellesskapet 🙁

59
Sur?

Hæ? De ble jo invitert med,... men de valgte jo heller å drikke te på Grønland. Skjønner egentlig ikke hvorfor Sana virket så sur..

60
De var invitert

De var med på samtalen på fredag når Vilde sa at hun kanskje vet vors. Og de bestemte å gå til cafe uten å invitere Eva, Vilde og Chris med.

61

Ja, og vilde sa ikke noe om hva slags vors og hvem det var med.

62

Dette er så fælt å se på. Er veldig lite gøy å føle at man blir left out.

63
FREDAG ASS

SHIT IS BOUT TO GO DOWN??

64
Kamikadze

Too much noora.
Send her to london

65
Be kind

Look at the bigger picture and be kind

66

Dra til London sjæl!

67

Uppenbarligen så är Sana utstött som inte dricker, men vad är poängen med att Noora också hamnar där, och att Sara inte bjöd in de till gruppen? Är det detta vi kan se i trailern? Att Sana "drar ner Noora i fallet" när Noora stöttar Sana istället för att hänga med de andra tjejerna?

Jag börjar också tro att Magnus är Vildes "image" som vi kan se i trailern att Noora förstör, genom att hon förstör Vildes pärlhalsband. Har det att göra med att Vilde är lite för på andra killar och Noora calls her out on it? Medan Noora fortfarande inte riktigt är över William och tar avstånd från killar och alkohol, så är Vilde väldigt out there trots att hon har en pojkvän.

Oavsett så fick jag ont i hjärtat av det här klippet.. Har aldrig direkt tyckt att dessa tjejer har haft en bra vänskap- de är så otroligt olika att det blir fel för ofta.

68
Ledgerina

I don't trust the Pepsi Max squad, not at all and I don't know how Eva, Chris and Vilde trusted them so easily. Specially Vilde, because they talked trash about her. Okay, there are a lot of girls on the bus, 25 so it's perfectly fine to forget to add some of them to the group but: Who would forget the Russe Bus Boss? NOBODY! It is so clear that they are trying to break the girl squad apart so they can still be 23 to buy the bus. They want to kick out Sana and Noora and they will do anything to achieve that.

I can't believe that Eva, Vilde and Chris are being so rude and inconsiderate with Sana. They only care about partying right now and they are not thinking about Sana's feelings at all! That's awful, Sana has always been there for all them!!! And the worst part is knowing that we have never been aware of that until now, until season 4, but Sana has been feeling this way probably for more than a year!!!

By the way: I would have loved to see that Eskild and Elias scene. I really miss my baby Eskild <3

69
Nata

i miss Eskild so muck too. god please i want to see my guru :3

70
Kamikadze

Noora protagonist?
2 part 2 of the season

71

So? A lot of people seems to think that Sana should be flying solo this season... Imagine how lonely that would be for her...

72

No, not protagonist... Noora is Sana´s closest friend out of all the girls, which is why we are seeing so much of her.

73
Emile

Noora is not Sana's closest friend, that was just created this season.

Her closest friend has been Chris Berg in previous seasons but Julie doesn't care about her as much as Noora 🙂

74
No proof Chris was her closest friend

Noora and Sana has shared a lot of traits from season 1: Calling the bullshit. Being independent. Not crazy about superficial partying and drinking. Reflecting on society and their world etc. You don't really see much connection with Chris and Sana. They are just the first that met each other.

I think people are just so anti-Noora, that they are looking overly active for "proof" that there is some kind of abnormal preference for Noora by Julie. It isn't. What is going on now is entirely consistent with what has happened since season 1 and their personality.

75
Sana:^(

Fan vad jag kan relatera till Sana här <\3

76
HUFF da

oppfører du deg like Bossy som Sana, ikke bra. Hadde også stengt deg ute.

77
Æææææhhh

Virker som om Sana og Noora bli holdt litt utenfor i gruppen! Håper ikke det blir innad strid i jentegjengen nå.. :((

78
de kunne ha vært med jentegjengen i helgen men de valgte

a drikke te.. og så lyve om det.. JIPPI.. ikke fortell meg at Noora og Sana er så mye bedre enn de andre.

79
Oh shit!

Dramaa! Och gud vad jag känner igen mig i det att ha kompisar som festar och sånt när man inte själv gör det och att man liksom glider ifrån varandra (även om det var i högstadiet då och inte i gymnasiet). Det är inte en tillfällighet att Sana och Nooras relation är så viktig och framstående den här säsongen eftersom i den gruppen är det bara Sana och Noora som inte dricker eller hookar. De matchar till och med med kläderna! Men jag är lite orolig för hur det ska funka med tjejgänget, om de kommer fortsätta vara vänner eller om de blir splittrade. Det är ju svårt för alla liksom att vara kompis med någon som är så väldigt olik en själv på så många plan och en anledning till att de överhuvudtaget började hänga med varandra var ju pga bussen. Nej alltså jag hoppas att oavsett vad för drama som kommer nu att de fortfarande kan vara vänner och att det inte slutar med att allt som byggts upp hittils i skam bara försvinner och kvar blir Noora och Sana.

80
Ho mor

Trouble is in the air...

81

åh kjenner igjen den følelsen så alt for godt

82
sana

Lurer på om det blir en splitt i jentegjengen nå..
Sara tar over? SPENNENDE

83
1881

Nå har jeg en ekkel følelse i kroppen. Ikke kjekt å bli ekskludert 🙁

84

Liker ikke dette...

85
Bambi

Tror ikke helt på at hun hadde glemt å legge de til...
Glad for at Sana og Noora har hverandre ?

86
Hard Feelings.

Wææ! Det begynner å merkes at gjengen deres er i ferd med å bli større. Vet ikke hva Sana tenker om det.... 😮

87
Savner Isak

;(

88
Missa

Sana: Fra helt sjef, til helt utenfor.....

89
Oh no

This made me feel so bad for Sana and Noora... 🙁
At least they have each other.

90
Taby

Enough Noora! The other girls and Isak are also friends with her! I'm so sick of Julie's obvious favouritism for Noora to the point of ignoring Sana's other friendships.

Isak and Chris both relate more to Sana's feeling of being excluded. He's gay and Chris is the only larger girl in a group of small girls. Why is Noora being grouped with Sana, a Muslim girl? She's blonde and straight in Norway aka the majority. She is not excluded and shouldn't be treated as such just cause Julie likes her.

91
Honestly!

Noora is Sana's best friend in the group. She is the only one besides Sana who does not drink or hook up with guys. And she has never been that close with Even and Isak. She became friends with Isak in season 3, but mainly through class. It would be unnatural if she all of a sudden spent most of her time with them instead of the girls and Noora. And Noora may look like a typical girl, but is not fully part of the culture when she doesn't drink and go after guys, which Chris also does.

92
T!na

There is no sense in Isak being excluded in that scene as he is not on the bus (sadly Julie did not go down that route). There is however sense to more friendship scenes with him (instead of all the scenes we are getting with Noora). But do you think Isak should be incorporated into the the girls' bus just to fit your Criteria for excluded people.

And a way to a.) fat shame Chris. And b.) do you realise you're promoting cinematic segregation? And the basis for your segregation I don't think you have thought through. There are straight, blonde and white Muslim women out there too. Or I am sure you meant something different. I don't think you can equate faith with sexual orientation or being as you said "larger" anyways. If you meant ethnicity then even less so.

93
Noora is the outspoken feminist, of course she is excluded

That is rather prejudice assumption that just because you are blonde and pretty you are in the in gang. There is more to people than their sexual orientation, religion and skin color.

Opinionated strong girls can have a hard time even in a country like Norway which has come far in gender equality.

94
Hustler in Hijab

THANK YOU for this comment. You are absolutely right. Opinionated girls/women are iften frowned upon - even in Norway. I have recieved several comments throughout the years about how it's "really unusual" for a girl to have strong opinions about society, law and politics to name a few areas where girls are not taken seriously (by many people, not all of course)

95
Taby your are

Noora is not the majority in behavor.. She do not drink and she do not Hook up with lot of boys like Eva, Sara etc,, She is good looking and got the coolest boy last year... Competition... I have so much trust in Julie Andem.. I am norwegian and blond. Not very popular amoung other girls in that age but with the boys.. GOOD FOR ME 🙂

96
Norms

White people can have problems just like non-white people, especially problems that are common i western society. But the main difference is that white, male, cis, heterosexual people are not excluded for being those things said above. But non-white, religious(a lot of the times muslims), female and LGBT are excluded based on what they look like, who they like, what they believe in, basically excluded for who they are. They are discriminated on no logic ground but its just basic xenophobia. And i think that is the point in this comment? However, i do feel that sana and noora are alike in a lot of ways, they have a more similar personality then the rest of them, they are very strong willed, sometimes sheltered and i think that is very refreshing seeing two girls who are so alike but also so not. And sure, there are certain things that noora don't understand about sana, but thats problematic thing in this season, that they are things that sana feels that her friends don't understand or don't bother to understand. This season is for all the girl who can relate to Sana but also for girls who don't, to learn who it is to be a minority in a white, secondary religious country. I also feel that Julie has a intention with Noora, that may be "competing" for Yousef feelings (personally i don't think she is but thats how Sana sees it). A lot of girs who are not white or don't fit in the scandinvian norm feel that we are below the thin, white girl and therefore we distant ourself and accept the love we think we deserve.

97

I think she is entitled to choose who ever she"likes"...being the author and all... chinchin 🙂

98
Jämtkalle

Därför att SKAM är Noora förstås.
Utan Noora ingen SKAM- serie-är ju uppenbart .Sen kan ju man tycka vad man vill om det .Men J A verkar tycka om Noora.

99
Historien om Noora og W

var den første sesongenn som ble skrevet av SKAM. Vi må alltid være glad for dem og da spesilet Noora siden W valge å trekke seg

100

Det var jo om Eva i første sesong da...

101
Til Lol

Det hun mener er at historien om Noora og William var den første som ble skrevet og Julie skrev første sesongen for å bygge opp historien deres.

102

What are you on about?

103
Lisa

blonde and straight people can also be excluded if their friends suddenly decide to do so, just because you are part of the majority group in a society doesn't mean you will never experience being excluded. and plus wouldn't it be too stereotypical to make chris the excluded one just because she is bigger than the other girls - like the big people are always excluded?! no, i think it's good they chose noora, a skinny and very stereotypical norwegian girl that has no traits where you would think that typically lead to exclusion but yet she is the other girl in the gang that gets excluded - like being excluded from your friendship group can happen to EVERYONE

104
Most negative comment ever!

BTW; Noora is not drinking alcohol. That is far from bein part of the majority. And that is one thing she has in common with Sana. Although probably the least important one 😉

105
Luluh

Noora and Sana are the only ones that doesn't drink and party like the rest, so I find it quite natural that they spend a lot of time together. I also assume that Julie Andem has a plan, a story to tell, and that everything has a purpose... after all, in the trailer, Noora is the first dominopiece to fall... ?

106
Makes no sense

How is being larger or gay in itself relatable to being muslim? And even if it was, how interesting would it be to put a bunch of "left out" (your words) people together? Then Sana might as well hang out with just muslims, Isak hang out with just gays and Chris with just larger people.. you don't evolve as a person if you just limit yourself to people that are like you. And I think it's Great that Skam shows that someone as "Norwegian" as Noora can be and feel just as left out as anybody else.. gay, straight, muslim, ateist, large, thin.. we all get left out sometimes and we can all feel excluded.

107
Well put!

You make a very good and compelling argument. People seem to miss this about Skam that it is about prejudice and misunderstanding towards a lot more people than the stereotypical outsiders: visible minorities, religious minorities, or gays. E.g. Skam made a point of challenging our stereotypes of handsome rich assholes like William. Eva was also not a stereotypical outsider. She was a pretty and cute Norwegian girls with no special sexual orientation, religion or whatever. She was simply a teenager who struggled with finding her place in the world.

108
Pretty girls

get often left out from girls group.. even in Norway.

109
It's her art..

Well, she is kind of the director and writer of the show. In the end, the show is her art.

And why can't someone belonging to the majority be grouped with Sana? Do you think only people belonging to a minority can be grouped with someone excluded/belonging to a minority?

Tbh I'm starting to find all this whining about favouritism, plotlines etc. To be both annoying and childish..

110

She's grouped with Sana so much because neither of them is a typical norwegian party girl. You might have missed it but Chris parties and hook up and drink just like Eva and Vilde so exactly what do they have more in common than Sana and Noora?

111
Hold on

Well, I am white and blonde and straight, and I have felt several times the exclusion that Noora experiences now. Also, why do you assume that Chris feels excluded just because she is bigger than the others? Has it ever been a theme? I don't thing so. Just because Noora is part of the Norwegian majority doesn't mean she doesn't experience the exact same things other minority girls do.

This is the exact point of choosing Noora, to not put every member of the majority under the same roof, and not show the situations only from a minority point of view.

112
Lucy

Jeg liker hvordan Sana og Noora har på svarte og hvite klær, for det viser hvordan de er i lag og hvordan de plutselig har fått statusen som outsiderene i gruppa.

Jeg tror det største problemet SKAM-jentene våre alltid har hatt, er at de egentlig ikke er så veldig nære hverandre. Sånn på tomannshånd, ikke sant? Nå har jo Sana og Noora bondet untenfor gruppen, men det burde kanskje de andre gjøre også? Det er jo et gjentakende problem at hovedpersonen ikke har noen å betro seg til.

113

Noora har vært på 2 mannshånd med Vilde (først fordi hun hadde dårlig samvittighet, men de bondet jo etterpå) og en del med Eva. Eva har i tillegg til Noora, hengt alene med Vilde og Chriss som igjen har hengt en del alene med Sana. Men det kunne godt vært mer.
Men hvorfor stopper de å snakke når Sana og Noora kommer? Hvorfor ser Eva ut som hun blir tatt i å være kjip mot dem? For de 2 var jo invitert med, men svarte ikke engang. Er dette bare slik Sana ser det eller har det skjedd noe mer her? Har Eva noen grunn til å se ut som om hun har gjort noe galt?

114
This clip

Made me depressed. I hate when Sana feels left out

115

OJOJOJ her blir det drama ass

116
Jinny95

hmm...........................I felt Something going wrong..........

117

Sana looks so sad in the end. :'(

118
Er ikke Sara ganske slesk?

Å sorry, glemte å legge dere til lissom.... hun likte nok ikke at Sana ble bussjef.

119
Vilde likte det ikke heller

Sana sjefet seg til den possisjonen.. men er det så fantastisk spennende. Jeg var SHOW sjef jeg og det var bare gøy

120
Muslimske kvinner kan gifte seg med ikke-muslimske menn

Sana googlet hvorfor muslimske kvinner ikke kan gifte seg med muslimske menn. Den nettsiden hun gikk inn på sier at det er fordi det vil bli problematisk med hensyn til de sosiale normene som krever at mødre har hovedansvaret for barneoppdragelsen.

Begrunnelsen var slik:

Dersom en muslimsk kvinne lærer barna til å elske Allah, vil dette stride imot mannens (kristne/jødiske) tro, ettersom andre religioner ikke har de samme profetene.

Dersom en kristen kvinne lærer barna til å elske Jesus, vil dette ikke stride imot mannens tro, fordi Jesus også er en profet i Islam.

I et likestilt land, der mannen jobber i barnehage og kan lage mat, synes ikke hensynene bak regelen å slå til. De vil heller ikke slå inn fordi Yousef tror på de islamske verdien som Sana gjør, og han har tilsynelatende ikke har en tro som står i konflikt med Sana sin.

Kanskje Sana vil slå seg til ro med en formålstolkning av koranen?

121
Kom igen Sara..

Få nu ændret den ringetone

122
....

det er ikke en ringetone, er en app som minder hun på at hun skal be

123
Sana

Skulle være Sana ikke Sara?
Helt enig

124
Hehe

Det er varsel om tid for bønn, ikke ringetone! 🙂

125
kunne satt den på vibrerende da

Hun har den på full guffe..

126
wtf venner?

Hvorfor har Eva, Chris eller Vilde ikke added Sana og Noora til gruppen? Hvorfor er der generelt så meget splid mellem de fem også? Kan godt se dramaet mellem Pepsi-max og vores fem piger, men synes det er så tamt, at de veninder, som har holdt sammen i halvandet år (og som alle fandt sammen, fordi de oprindeligt ikke havde nogle andre venner) ikke støtter op om hinanden!
Gutter og jenter i den virkelige verden, tag ikke ved lære af dette, men hold fast i jeres venner og støt dem!! <3

127
It's her art..

De drikker mens Noora og Sana ikke drikker. Jeg tror det har noe med det å gjøre. Been there.

128
Skjønner

Selv er vi en jentegjeng på 12 og vår venninne drakk ikke men hun var alltid med å like gøy. Tror det er mer at de er mer "reserverte", som venninna mi dansa og var med, hun drakk bare ikke alkohol. Men sana og noora hverken danser, drikker eller er med på noe.

129
Frida

Oooooh no :O :O Sana måste jobba hårt för att hålla kvar sin plats som busschef!

130
Å fy faen,fy fy faen!!

Helt jævlig oppførsel fra hun Sara!
Nå skal hun kuppe tilbake styringa av bussen.
Det gjør hun altså ved å fryse ut Sana.
Tror også det er helt greit for disse pepsi max jentene og
holde Noora utenfor.
Hun ser de kanskje på som konkurrent ift gutter.
De vet jo at den kjekkeste,deiligste,mest populære gutten på skolen
falt for henne.
Eller at hun er litt for god venninne med Sana.
Ser ut som Eva får litt dårlig samvittighet da.
Vilde bare koser seg, og får endelig kred for sex historiene sine med Magnus.
Chris kan kanskje komme til å ta Sana og Noora i forsvar.
Nå er det like før ting rakner for Sana!

131
Tror ikke det rakner for Sana

Tror heller at hun slår fryktelig hardt og tydelig tilbake.

132
Hvor var William kjekkest og deiligst ?

Han er sååå langt fra det som det går an og få blitt !!! Sossete ,blærete og pappagutt er Mer riktige ordet

133
han var jo sett på som den kuleste på skolen

Så hva du synes er noe helt annet.. Jeg ville heller ikke tent på en som har ligget med masse damer på skolen.. æsj.. og da med en venninne

134
Jämtkalle

Det sägs ju av Vilde i s 1.

135

Nå har han jo hooka med både Vilde og Sara, vært sammen med Noora, - og Eva sa nettopp at hun digget vestkantgutter.... Sååå... Tror de synes han er deilig ja.

136
Hacking

Og der kommer mailen til Noora inn, Sara snoker og finner det hun skrev til W?

137
Oh...

Oh no..... awkward.... 😛

138
Skam

Blir de litt pressa ut nå

139
SANA

Føler jentene var litt utestengende mot Sana og Noora siden de har begynt å henge så mye med hverandre , og de har oversett helt at Sana nå er den nye busssjefen. Kan kjenne at den følelsen av å være med , men fortsatt ikke være med er dårlig. Forventet litt bedre av Eva , Chris , og Vilde egentlig litt skuffa at ikke engang de la merke til at Sana og Noora ikke var adda på gruppa.
Hva er det som gjør de så annerledes ?

140
Ingen av dem drikker alkohol

Og ingen av dem er på jakt etter en gutt. I alle fall tror ikke de andre jentene at de er det, he-he. Vilde burde vel heller ikke være på jakt etter en fyr, men hun drikker og er full av sexhistorier. Så da så.

141

Kan kostyme ansvarlig for SKAM gjengen,
PLEASE kle nydelige,skjønne,vakre Noora
i noe litt mer smart,
en feks den samme jakka vi har sett i siden sesong 2.

142
Jämtkalle

Håller med på ett sätt.
Noora är ju rena fotomodellen!
Men det är väl realistiskt att använda samma kläder i ett år?Och Noora har väl inte så mycket pengar.

143
Anne

Tror det blir litt splittelse i gruppa her ja....