Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

437 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Janne

Endelig ny video!!

4
Hæ?

Hva?

5
jeg tror kanskje...

... at den som skrev kommentaren posta to skjell emojier med betydningen "sjæl" "sjæl", altså "jeg og er glad for ny video" "jeg og er glad for ny video"/ "Jeg også" "jeg også"/ "same" "same"
😉

6
Endelig

Nå hadde vi venta lenge. Takk for motivasjon i eksamenslesning <3

7
Sanas sister

Masse lykke til med eksamen!! Det er vel ikke tilfeldigvis det "Skam-studiet" du tar? Aha nei da, bare tuller med deg 😉

8

Husk å følge gutta på youtube også - "Hei Briskeby". De lasta opp ny video i går.
Lykke til med eksamen.

9

Elias er bare herlig

10
Måka

Jeg har venta på et prateklipp med Elias, men jeg hadde ikke trudd det skulle komme nå. Takk for at det kom. Og for at de er så fine sammen. Og for at Sana fikk hatt en ordentlig utblåsning istedenfor å bare gå og bli med og mer anspent.

Og å se Sana spille Sinnabasket med seg selv. <3 Alt godt.

11
Sanas sister

Ja til mer sinnabasket med Sana, og gjerne hvor hun snakker med Moren, Elias, Yousef eller Vilde om religion og sånt etterpå <3 DU ER GOD NOK `SANA, jeg føler med deg i din frustrasjon og mange endeløse, vanskelige tanker.

12
Mithu

Denne klippet traff meg rett i hjerte ❤️ Utrolig vakkert ❤️ Kjenner meg så igjen i klippet der man lever i to forskjellige kulturer!

13
Sanas sister

Dette klippet fikk med til å endelig innse at det er vits i å satse på å bli en praktiserende ung arabisk/norsk muslim. Mashallah for ett glimrende og tårevått klipp. Tusen takk Julie Andem og Co <3

14
Til Sanas sister

Hvad mener du med "det er en vits i å bli en praktiserende ung arabisk/norsk muslim"? Vil gerne forstå det 🙂

15
Nope

Hun/Han sa "det er vits i å", ikke "det er en vits". Stor forskjell i betydning.

...ikke at det å ty til overtro liksom skal gi noe mening basert på klippet her.

16
Svar

"Det er vits i" er det samme som at det er en grunn til å gjøre det

17
Svar fra Sanas sister

Vi i Norge sier noen ganger "vits i", istedenfor "at det er en grunn til" 😉

Jeg skriver det slik fordi jeg lever i et område og miljø, hvor jeg kun oppholder meg rundt ikke-troende. Da synes det blir komplisert og ett stort tiltak å ta for meg, det å ta steget ved å for eksempel be, avstå fra musikk/dans og ikke se på gutter/forelske meg. Selv synes jeg skriftene og fortellingene er interessante og spennende, min Algeriske far pleier å lese for meg. Men når jeg skal sette det i perspektiv med den hverdagen jeg lever i nå, så klarer jeg ikke (ikke det at jeg IKKE klarer, for jeg har så utrolig lyst at du aner ikke!!;((( ) å praktisere det og få det til å passe inn i livsstilen min. Jeg håper så gjerne at jeg snart kan lære meg Arabisk, gå til moskeen, møte og bli kjent med andre muslimer på min alder og starte min ferd som muslim. På ordentlig. Inchallah <3

18
HUMBLE

Et fantastisk klip! Skam laver virkelig kunst! Jeg søgte lige på "HUMBLE" af Kendrick Lamar, som også spilles i klippet. Humble indeholder et vigtigt politisk budskab om mediernes fremstilling.

I musikvideoen ser vi Kendrick Lamar, som iscenesætter sig selv som Paven og derefter en "gangster". Som Paven får han en åbenbaring. Det går op for ham, at han er hjernevasket af medierne og mediernes negative fremstilling af afroamerikanere.

Den handler om, at vores verdensbillede bliver påvirket af mediernes fremstilling. Vi bliver "programmeret" til at have bestemte forestillinger om bestemte type mennesker. Eksempelvis bliver der set ned på afroamerikanere, som ofte fremstilles som kriminelle i film og medier. Afroamerikanere har historisk set fået at vide: "Be humle, sit down". De har været (og er fortsat) ofre for fordomme og diskrimination i USA.

Som et spil Tetris opfanger vi kun de dele, som allerede stemmer overens med vores virkelighedsopfattelse. Vi er overbeviste om, at virkeligheden er skruet sammen på en bestemt måde, og vi bliver derfor blinde over for vores egne fordomme.

Problemet er, at vores virkelighed er så stærkt påvirket af mediernes vinkling og overfladiske generaliseringer, at vi ikke kan skelne vores egne oplevelser og mediebilledet fra hinanden. Vi møder mennesker og verden på baggrund af en allerede forudindtaget holdning. Vi ser ikke nuancerne og de forskellige perspektiver.

Igennem medierne er vi kodet til at se ned på bestemte minoriteter, eksempelvis psykisk syge, homoseksuelle, afroamerikanere, jøder eller muslimer. Vi dømmer hinanden og os selv på baggrund af mediebilledet, som varierer fra land til land og op igennem tiden.

"Jeg dømmer ingen" - eller gør jeg?

19
Jämtkalle

"Medierna" återspeglar vad vi tycker-det är att förenkla för mycket att "medierna"skapar dem själva som nån mystisk kraft. Åsikterna har efterfrågan annars skulle "medierna" inte publicera/skriva/chata/ skvallra om dem."Jag dömmer ingen"-eller gör jag det?Ja hela tiden, varje dag- sen skriver "medierna"om det- så vi kan skylla på dem!Projektion kallar psykologerna det.Å andra sidan kan tilläggas att utan projektion, inget samhälle, ingen religion, ingen Noorhelm,ingen Yousana och ingen Evak.Eller kommentarsfält.Tungt att bli vuxen!Allt är inte som det ser ut att vara, inte heller i Skam...

20
❤ Yousana ❤

Takk for at du skrev denne kommentaren. Utrolig velskrevet og reflektert! Og helt enig med deg. Det handler om at vi møter oss selv i døra med alle disse fordommene som vi ubevisst bærer med oss, og ikke dømme ut i fra en type kollektiv "sannhet" presentert gjennom medier, politikere, osv.

21
♥️

Tusind tak for din respons. Som du skriver, handler det om, at vi bliver bevidste om vores egne fordomme. Hvornår vi ubevidst dømmer os selv og hinanden på baggrund af en medieskabt "sandhed".

Vi kender det også fra modebranchen. Vi kan ikke engang skelne mellem virkelighed og Photoshop længere. Som Kendrick Lamar også synger i 'Humble':

"I'm so fuckin' sick and tired of the Photoshop
Show me somethin' natural like afro on Richard Pryor
Show me somethin' natural like ass with some stretch marks"

Det er skræmmende, så meget vi ukritisk accepterer og bliver påvirket af i det daglige. Selv de sociale medier er også fyldt med iscenesatte og redigerede billeder. Hvad er ægte?

22
No one is born hating

Minder mig om et af mine yndlingscitater:

"No one is born hating another person because of the color of his skin, or his background, or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love, for love comes more naturally to the human heart than its opposite" - Nelson Mandela

23
Silja

Liker Elias visdomsord!

24
Søster

Søskenkjærlighet❤️

25
Sanas sister

ALT ER LØØØØØØØØØØØVE

26
SANAFORPREZ

Og vi er BACK IN BUSINESS. Endelig!

27
Silja

Jeg gleeeeder meg til i morgen!

28
Ååå

Nydelige nydelige elias❤️ (og sana da)

29
Måka

Ja.
jeg var litt gretten på elias I starten. Og om jeg husker rett sa jeg noe om at han og Noora sikkert teamer opp fordi Noora bare liker folk som rubs me the wrong way.

Men en eller annen gang i løpet av de siste par ukene har han slutte å irritere meg. Men det har jo ikke vært noen grunn til det. Det er bare liksom at følelsen har forandra seg.

Hm
Fine er de i alle fall, Sana og Elias.

30
Elias

Jeg syntes Elias virket som en typisk ureflektert, umoden gutt - men stusset på at han interesserte seg for Noora, og ikke Vilde som han hadde mer åpenbar sjans på. Hvis han bare var ute etter å "bruke" en norsk jente overfladisk, mener jeg. Så helt ut av det blå var ikke denne utviklingen, synes jeg. Det er mange som har et litt sånt bråkjekt image som virker usympatisk for mer tilbaketrukne, tenksomme folk - men det betyr ikke at det ikke er mer der! Jeg tenkte at Elias ikke har den fjerneste sjans på Noora - men er det ikke egentlig akkurat den typen Noora har falt for før, bare i vestkant-innpakning?

31
Janne

Du fikk med delen der Elias lurte på om Noora ("hun i leiligheten") skulle bli med på festen?

32
måka

visst. klart jeg fikk med meg det.

33
Carolina

"De som var i leiiligheten den dagen" syftar väl på russetjejerna på fest hos Sana? tänker jag.. Så kanske har han glömt Noora.

34
Jo men...

Fast då hade han väl sagt här hemma, inte i lägenheten?

35
....

Tror kanskje han tenkte på da han våkna opp i leiligheten etter å ha vært på fylla. Noora (og Eskild!) var der da?

36

Nå. Det kan fort være leiligheten hvor han overnattet - altså Nora, Eskild og Linn?

37
#teamtruelove

Tenker det fint kan være en indirekte måte å spørre etter Noora på. Hun var jo en av jentene da.

38
Amalie

Men det kan jo hende han mener Eskild eller Linn? ✨

39
@Amalie

"Jentene i leiligheten" säger han ju. Varför skulle Elias bli glad om Eskild kommer, han var ju vettskrämd när han stötte på honom, om man ska tror på Nooras berättelse om denna morgon i kollektivet?

40
Malin

AAAAHHH finally some happy times! 😀 Värt att vänta på! 🙂 Längtar ännu mer efter fredag nu!

41
#teamtruelove

Jeg også men.. Flere og flere problemer ser ut til å falle bort. Løse seg opp. Så hva i alle dager er det som kommer ut av blindsona på fredag nå...!

42

@ #teamtruelove.
Tänk på Hei Briskeby-klippet med sms-rouletten mellan Vilde och Elias...
Och sedan ballonggutta och nissen-gutta på samma fest..
För att inte tala om ifall Evak också (troligtvis) ska med på SYNG...
Så blir det första gången (?) Even och Mikael ses igen?
Upplagt för så sjukt mkt potentiellt drama...
Dessutom ska hela FS99-bussen vara på plats....

Jag är redan stressad.

43
Tika

Tja.. kommer Vilde så kommer Magnus, kanskje han får med resten av kompisene også? Med samboere/kjærester? Og Elias kommer nok,med Yousef. Og skulle ikke forundre meg om de tok med seg resten av ballon squaden også. Så her kan det bli interne buss intriger, fortidsgrums, kjærestekaos/kos og en masse annet gruff, Spenner setebeltet og er in for the ride!

44
Woho!

Endelig et klipp som var givende å se på!
Creds til Elias!! Hvem skulle trodd at han var såpass oppegående ?? Støttende bror med kloke refleksjoner plutselig ?
Og fest i mårra, med hele gjengen?! Yazzzzz!! Drama is coming our way, finally!!? ?

45
Misconception

Fint klipp mellom Sana og Elias. Men det Elias sa om at det er bedre å leve som en muslim og gjøre kloke valg, enn å være en muslim og gjøre dårlige valg er helt feil. Imanen (troen) må være det første på plass hos en muslim. Og uansett hvor dårlig den personen er, tror han eller hun fortsatt på Allah. En som ikke er en muslim, og gjør de fleste reglene som er på en måte satt opp for muslimer å følge, er ikke bedre enn en person som ikke følger "reglene " i islam, men At least har den personen imanen, altså troen på Allah.

46
Til Misconception

Troen på Allah ikke er meget værd, hvis du opfører dig som et dårligt menneske her på jorden. Så kan du argumentere med, at troen bliver betragtet som det vigtigste, og så kommer reglerne. At man ikke må måle religionen med sindet og fornuften, men bare skal acceptere og have tillid. Selvfølgelig kommer troen først, men derefter kan man leve efter de hellige skrifter - for ja, troen er tillært. Men tænk at være overbevist om, at det er vigtigere at bekende sin tro end at være et godt menneske her og nu, i dette liv, på denne jord.

47

hva chatter du om??

48
Sanas sister

JEG ER SÅ SPENT OG KLAR FOR HVA SOM SKAL SKJE IKVELD!!!!!?

LIK KOMMENTAREN OM DU OGSÅ ER DET

49
Idag bare ELSKER jeg kommentarfeltet

??? ingen drittslenging - Alt er bare LOVE❤️

50

Alt er ikke bare love. Du kan umulig mene at du elsker dette kommentarfeltet. Folk er jo helt gale, det er nesten som en kult!

51
Gullruten

I kveld er det Gullruten. Vil bare sende alle gode og varme tanker til Tarjei og Henrik, jeg krysser alt jeg har for at det går deres vei i kveld.
❤️❤️❤️ Et hjerte til Tarjei, et hjerte til Henrik og et hjerte til Julie. Tusen, tusen takk for å ha gitt oss Even og Isak, for å ha gjort dem levende for oss. De betyr så mye for mange av oss - og jeg tenker på dem hver dag. Har gjort det siden jeg ble kjent med dem, de er med hele tiden.
Lykke, lykke til i kveld?

52
❤ Yousana ❤

I den nyeste "Hei Briskeby" videoen, "Oversette eventyr challenge", så driver gutta og synger til "All of me" (John Legend). Litt i starten og så helt på slutten, når videoen liksom er ferdig. Det er vel neppe tilfeldig... ❤

53
Lobha

Sånt ett fint klipp. Lavmælt og i ekte skam ånd.
Elsker dette. Elias er bare så flott her og denne samtalen understreker noe veldig viktig. Vi er alle bare mennesker uansett og det viktigste er jo å være bra menneske.
Det er dumt at tro uansett retning skal frarøve mennesker fine og gode ting i sitt liv.

54
Redd

De beste klippene denne sesongen er der Sana snakker om troen sin. Jeg liker å høre at hun både er positiv og kritisk til deler av religionen. Og så skjønn Elias er i dette klippet!

Akkurat nå bekymrer jeg meg mest for Even... Det blir definitivt drama i morgen. Min største frykt er at Isak blir sur når han får vite om Sana/Even og trekker seg unna Even en periode. Da hadde hele karakterutviklingen hans fra slutten av sesong 3 vært til liten nytte. PLEASE ikke ødelegg Isak og Even!

55
Just putting this out here...

Hva med at dramaet blir at Yousef og Sana har store misforståelser som ender med at Sana sier at hin Ikke liker Y... Så blir Y så innimarri lei seg at han drikker seg full for første gangen ob ender opp å hooke... med Noora! Hun syntes jo allerede at Y var hyggelig! ???

56
Bare ikke Evak dramaet tar fokuset fra Yousana i mårra så..:(

Da blir hjertet mitt knust. Og jeg vil ikke ha slosskamp eller krangling eller. Vil bare at Yousana skal bli sammen og ha det morsomt med venna sine!

57
Sorry å si det, men

Det blir garantert bare "in your dreams".... det er duket for drama. Alle vet det - Andem
har sagt at shit is comming.... så det er like godt å stålsette seg. Det blir ikke bare kos og morro i morra, bare vent å se.....

58
Evak

Isak og Even kommer ikke til at slå op eller trække sig fra hinanden. Det er Sanas sæson, så det ville ikke være fair imod dem at vise sådan en vigtig ting som et lille sub-plot. They'll be okay 🙂 Det kommer nok til at gøre ondt, især på Even, men de står sammen.

59
Ellin

Ja, så enig! Elias og Sana er så gode sammen. Sådan en fin samtale <33
Tror, at dramaet i morgen kommer til at handle mest om Vilde og Magnus, og så bliver Even, Isak og de andre ligesom blandet ind i det. Der var jo alt det med "nudes", som Vilde skulle sende til Elias, og hendes interesse for Elias og Ballon-gjengen. Vilde tager nok også snart et opgør med Sana, efter hun "stjal" hendes plads som russebuschef. Ej, jeg er så spændt!! Let it be Friday 😀

60
Sanas sister

Tror akkurat det samme kommer til å skje!! Jeg sitter å dirrer av spenning her nå, hjelp

61

Helt fantastiskt klipp, vilken syskonkärlek! <3 <3 Elias växer verkligen!
Men, borde inte Sana först checka med värdinnan att det är ok att bjuda in hennes brors kompisgäng, pepsimax känner ju inte dom. Att Eva, Chris och Vilde snakkade med pepsimax om festen sist och "det er noe spes med de vestkantguttene" och log - kan ju tala för att det blir någon form av krock. Vilde kanske väljer Pepsimax och vestkant över Sana/Noora och östkant (pga Magnus, popularitet och ilska över buss-chef-grejen). Risk för splitt i väninnegänget? Eller så sker det något i förhållande till Even och Elias-gänget och vänskapen mellan Isak och Sana. Eller så sker det något med Yousef och någon av de andra tjejerna, tex Sara (herregud det hoppas vi inte). I vilket fall har jag en känsla av att det kommer bli nåt bråk och alla kommer att undra vem som bjöd in dom (Elias-gänget) och Sana hamnar i en jobbig situation där hon slits emellan att försvara sin bror, vara en cool buss-chef, en god vän, och hennes känslor för Yousef. Usch jag gruvar mig nästan för att se klippet ikväll!!

62
Nå må jeg nesten le

Nå har vi klaget og sytt i noen dager her, bare se på kommentar feltet fra i går. Og nå er alle overlykkelige for dette fine klippet. Vi snur så fort?.
Men, Elias er jo bare helt skjønn i dette klippet. Snakk om fin storebror - godt at de kan være det av og til. Men den mora til Sana er ikke helt god. Hun sier at hun stoler på sana hele tiden, men hun roter igjennom sakene hennes - det er vel ikke å stole på noen? Veldig glad for at Sana fikk sagt i fra.
Men en ting jeg la merke til, Sana snakket om homofili i forhold til Islam. Vet at mange her tror at det blir noe mellom Noora og Elias. Men, jeg begynner å lure på om Elias faktisk kan være homofil.... Vet ikke helt hvorfor, men han virker kanskje som om han er imot det - og da kan det jo være at han ikke vil vedkjenne seg det....

63

tycker inte Elias verkat homofob på nåt sätt i serien...? med Sanas "De hadde vært et cute par"-kommentar tror jag både hon och Elias vet att han är gay/gillar killar (OM de väljer att lägga in det i serien), det var så mycket angst med Isaks realizationprocess så tror inte att de kommer göra nåt sånt här/en gång till + att Elias inte är huvudperson och det skulle bli ett för stort subplot. med risk för att verka okänslig kan ju Mikael-Even-grejen varit det som fick honom att inse

64
?❤️

First we have the ?-storm, then we have the ❤️-storm. So excited for tomorrow's clip! You never know what's coming, but I'm guessing shit's about to go down now!

65
Jämtkalle

Kanske kommentarsfältet är litet-bipolärt?!

66
Nydelige Elias ❤️❤️❤️

Heldige Sana! Skulle ønske min storebror var mer som Elias! ?

67
Kanskje, kanskje ikke.... fra midt imellom søster

Jeg vet ikke helt jeg. Synes det hadde vært veldig fint om Elias var homofil, men jeg tror ikke han er det. Det er nok ikke noe tilfelle at han ble full og sov over i kollektivet til Noora. Og nå har vi dessuten hørt han spørre etter/sankke om Noora to ganger. Første gangen var i "I feel it coming" klippet hvor han på slutten sier "Hils hun Noora fra meg da", og nå andre gangen i dette klippet hvor han spør "Med venninne dine? Hun som var på leiligheten den dagen?" og med en litt søt sjenert latter. Jeg synes det ser ut som Elias driver og får litt småvarme følelser for Noora, men jeg kan jo selvfølgelig ta feil jeg også.
Uansett viser Elias en skikkelig fin side av seg selv, og jeg liker karakteren enda bedre nå enn før. Jeg har tidligere sett at folk har klaget på oppførselen til Elias ovenfor Sana, men jeg har egentlig alltid syntes at han har virket som en helt normal storebror. Selv har jeg to storebrødre og en storesøster (og en lillebror) og jeg kan virkelig kjenne meg igjen i forholdet mellom Elias og Sana, og forholdet til mine egne storebrødre. De er der til å tulle med deg og spille tøff foran kompisene sine, men de vill alltid være der for deg og bry seg om deg når det gjelder.
Måten storebrødre får fram budskapene sine ved å si så lite, men samtidig så mye er helt fantastisk, og denne scenen viser det så godt. Han får fram at han synes det er greit hvis Sana og Yousef blir sammen (men at det vanker en del erting selvfølgelig) og at han alltid vil ta Sanas parti og holde hemmelighetene hennes (noe som går begge veier). I tillegg får brødre deg enkelt og greit til å smile.
Nå gleder jeg meg til å se fredagsklippet, selv om det skulle gå rett utfor.

Og nå tror jeg at jeg må gå å gi storebrødrene mine en klem eller noe, for de er topp!

Peace out <3

PS: Tror ikke at det kommer til å være Isak som trekker seg unna Even på grunn av hans bakgrunn, jeg tror ikke vi klarer å forutse hva som kommer til å bli twisten i den historien. Og skall man tolke fra baklengsklippet ser man uansett at Isak tar seg av Even når han begrunner å blø, og det må jo (kan jo) tolkes som at Isak stiller opp for/er der for Even.

68
Hallo!!

Det er jo på ingen måte slik alle storebrødre er. Ikke alle har et godt søskenforhold!!! Men du er heldig som har to storebrødre som er slik!

Jeg har hjulpet min storebror med utrolig mange ting i livet - barnepass og studier og mye annet! Men aldri hatt det andre veien dessverre.

Skulle gjerne hatt Elias som bror i oppveksten!!! ???

69
Noorhelm

De som var i leiligheten, sa han. Ikke hun...Hadde han ment Noora, hadde han vel sagt navnet hennes.
Nå er det på tide med et livstegn fra William, men tipper Noora får vite i morgen at i følge rykter har han fått seg ny kjæreste. Det kommer ikke hun til å takle så bra, så mulig hun kaster seg over Yousef så det blir drama med Sana. Men det er ikke helt Noora å gjøre noe sånt, så da må hun være rimelig knust. Vi får se hva som skjer, men håper det går bra til slutt med alle parene i serien.

70
du er synsk

🙂

71
Jenny

Helsikken du er synsk!

72
Ellin

Sana siger til Elias, at der er fest på Løkke. Så spørger Elias: "Med venninnene dine? De som var i leiligheten den dagen?". Så han må mene Noora, Vilde, Eva og Chris i klippet "Fy Faen", hvor de alle tog til fest sammen i en lejlighed. Sådan tolker jeg det:)

73
Anne - Norway

Det kommer jo helt an på hvilken leilighet?
Kollektivet (det er jo ikke så mange) eller leiligheten til foreldrene til Sana (da er det ganske mange) og Noora er begge steder men det er ikke Eskild..

74
Har ingen tro på at

Elias er homofil, selvom jeg ikke har noe mot homofile ( er bifil selv ) så tror ikke jeg han er det, men kult hvis han er da ?

75
Pocahontas

Det viser bare at det å syte og klage er til liten nytte.? La nå historien om vakre Sana, venner og familie utfolde seg til fulle og nyt hvert klipp og chat som Julie og resten av SKAM crewet og skuespillerne lager til oss denne siste sesongen!❤️

76
Historien SKAM

Historien går sin gang, uansett om vi klager eller jubler. Det er helt sikkert. Jeg håper bare at Skam teamet klarer å se igjennom fingrene når klagingen er på sitt verste.... håper de klarer å se på det som engasjement. Vi er jo alle så kjempe glade i SKAM, og det er vel derfor vi jubler når alt går bra, og dessverre klager når det ikke går helt veien.

77
Kanskje....

Virker som Elias synes at Yousef er en bra kar for Sana..... og siden Sana konfronterte sin mor om homofili og Islam.. Er det et frempek på at Elias liker gutter? Han aksepterer Yousef - Sana aksepterer/respekterer homofile... Mulig Elias er det.

78
Ja, også har jo Elias truffet Eskild nå

???
Er ikke sikkert han er homofil, men det hadde jo på en måte vært fint om han var det.

79
Er gaydaren gått hengt seg helt opp?

Hehehe det var da voldsomt til fokusert folk er på homofile i denne serien. Tror det er rimelig usansynlig at han er homofil, da vi allerede har 3 homofile i serien. Hadde blitt litt påtakelig om det var så mange i serien. Det er jo ikke mening at dette skal være en serie om homofili spesifikt. Det er bare et av mange temaer som er aktuelle for tenåringer i dag.

Ærlig talt synes jeg det er litt slitsomt med hvordan mange liksom leter etter homofile overalt. Jeg synes egentlig ikke det er så hyggelig å lage så stort nummer ut av det. La folk få være det de vil og la det være naturlig.

80
Vara naturligt??

Nu tror inte jag att Elias är det, för han verkar gilla Noora. Men att säga att det finns "många eller för många" eller inte lägga mer fokus på dem? Kan det vara så att det inte är "naturligt" med så många ikke straighta i en serie för att många människor inte vågar komma ut än. Sen så hittade Eskild Isak på en gay-bar så det är ju inte så konstigt att de känner varandra och därför finns det fler än "the token gay friend who's sole purpose is to fill a serie's quota." Är trött på människor som klagar på att HBTQ äntligen börjar få lite rum i media, men det möts ju av "nu måste det ju fan alltid vara bögar och lebbar i varenda serie, är det inte nog snart?" Eller när folk säger att det är en "trend" bland unga nu att vara annat än heterosexuell. Kan ju vara som Elias säger här: andra tider och generationer. Det finns fortfarande mycket hat och våld mot HBTQ, men förtryck, hatbrott och vad som brukade vara olagligt och oacceptabelt börjar få synas mera och fler vågar komma ut och vara den personen de är. Men visst, när en serie äntligen behandlar HBTQ med all respekt, då är det för mycket homofile och för påtagligt!! Jag tycker du ska se om Pride-klippet och sen vara lite försiktig med att uttala dig såhär, du kan ha flera vänner, nära och kära i din omgivning som inte vågat ta steget ut än!

81
Hehehe, ja gaydaren har hengt seg helt fullstendig opp ass

Jeg tror at alle er homo nå???

82
Whatever

På en måte kunne det vært greit å se noen «komme ut» ,fra utsiden, sånn at det kommer fram at for de som ikke har (hatt) et problematisk forhold til egen seksualitet er nyheten om at «jeg er homo» omtrent like viktig som «yndlingsfargen min er gul, ikke rød». Greit for oss å ha sett fra Isaks perspektiv at det oppleves som en stor greie, da.

83

Dette er ikke noe å spinne videre på. Vi har allerede sett reaksjonene fra samtlige, alt fra foreldre, guttene, øvrige homofile (Eskild), jentene hvorav dypt religiøse Sana. Ingen har reagert. Alle har fortsatt som ingenting har skjedd.

Blir fokuset for stort på det å "komme ut", mister jo nettopp essensen av sesong 3 sin mening. Homofil eller heterofil, vi er alle likeverdige mennesker, begge seksualitetene er normale og homofile skal ikke trenge å komme ut av skapet mer enn heterofile. Denne linjen føler jeg blir holdt vet at Isak aldri sier "hei jeg er homo", men snarer "jeg har hatt en greie med den fyren".

84
Ehhhh

Det du mener og sier kommer feil ut, "da det er allerede 3 homofile i serien" åneiii har de brukt opp alle Token homofile? Har skam bare fått lisens for TRE HELE HOMOFILE?? Du skjønner at det er faktisk en ganske stor prosent lgbt folk i verden, og ja 3 stk utav så mange, er lite. Folk vil se disse historiene om lgbt mennesker, da disse historiene er utenom normalen "white girl and white boy" oppsett. Det er så mye mere som kan skje, og hele den derre "akseptere seg selv" er en sinnsykt bra prosess. + andre LGBT mennesker vil ha flere LGBT historier!

85
Og hva så med mig?

Mere end halvdelen af unge danske kvinder synes selv, de vejer for meget, jeg tænker, det er samme tal i Norge. Hvorfor er der kun blevet antydet noget med vægt og spiseforstyrrelser i SKAM, hvorfor har det ikke fået en hel sæson? Hvorfor ikke to sæsoner, 50% af målgruppen = 50% af SKAM? Jeg vejer for meget, jeg vil se fede mennesker, hørte om unge, der føler sig presset til at tabe sig, unge det diskuterer rollemodeller og medier ift vægt, hvorfor ser vi ikke det, hva? Hva? HVA!?
I min kontraktliste på mobilen er ca 10% bi- eller homoseksuelle, en betegner sig som heteroseksuel men har kæreste af samme køn. Det fylder meget, MEGAmeget for dem, for mig fylder det...Ikke så meget... "er din kæreste ikke en fyr? Nåh okay". Isak og Even var en smuk kærlighedshistorie, der gik ind under huden, og jeg kunne identificere mig med dem uden at være hverken homo eller bipolar, men det er mange andre emner, der er vigtige og fylder i livet, og ideen med SKAM var fra start at berøre flere af dem. DERFOR skal vi ikke have endnu en sæson om homoseksuelles problematikker med at være homoseksuelle i det heteronormativt samfund. Vi andre vil ha flere historier, det passer til vores liv!

86
@Ehhhh

Det menes vel mer at det er begrenset hvor mange "ut av skapet"-historier man kan ha i en serie før det virker masete og repeterende. "white girl and white boy" er forsåvidt og repetert til det kjedsommelige, og det er vel derfor folk synes Noorhelm er litt gjesp i disse dager. MEN hadde William vært en jente ville det stjålet mye fokus fra resten av historien, akkurat som at det at Even er en gutt gjøres til det viktigste i hele sesong 3 av enkelte. Handler historien om et hvitt, hetrofilt par er det en måte å fokusere publikum på personlige egenskaper hos karakterene, heller enn på minoritetstilhørighet.

87
Ellin

Muligt, at jeg tager fejl, men synes at alt peger på, at Elias har et godt øje til Noora. Hvorfor skulle han være homo? Tænker mere, at Mikael måske i virkeligheden er homo, men ikke tør stå ved det, fordi det er forkert i hans øjne. Så han forsøgte at "omvende" Even og tog afstand fra ham, fordi han var bange for sine egne følelser...

88
Det tenker jeg også,

særlig fordi Mikael tydeligvis liker å ha småkoselig kroppskontakt med Yousef (på bildene når Sana ser på profilen til Yousef). Hvorfor skulle Even komme på idéen om å kurere seg selv med Koranen? Kanskje fordi Mikael sa at det er det han gjør... Og det forklarer Mikaels behov for total avstand fra Even også, hvis tiltrekningen faktisk var gjensidig. Gjengen virker jo ganske åpen ellers.

89
Loys

Grugleder meg til det dramaet!
Hvorfor får Sana lyst til å spenne bein på Noora? Det må jo ha med Yousef å gjøre!

90

Hm. Tänk om sana inte vill att Noora ska vara med Elias? Och för att förstöra för de två så talar hon om nudesen? Magnus hör, Vildes image förstörs. Eva är full och Chris är där någonstans som leder till Even.. hm.

91
Sanas sisterrrr

Word

92
Pocahontas

Hvorfor er det slik at jeg alltid tenker det værste når det kommer til slike fester?? 😀 Uansett hva som skjer så MÅ det ikke skje noe som ødelegger for Sana og Yousef når Sana endelig åpner seg for han iallefall!! Da blir hele helgen ødelagt! Også lurer jeg på hvem som kommer på den festen...kommer alle jentene (inkl pesi max) eller blir det noe drama/deling der tro? Håper Noora kommer sammen med Elias, men hun er liksom ikke den som tar lett på slike ting. Hun trenger litt tid for å bli trygg på et nytt forhold tror jeg. Jeg tror ikke det kommer til å skje noe mellom Noora og Yousef for han er klin forelska i Sana, men det kan jo være noen signaler som Sana misforstår. Håper Elias forteller at Sana ville at Yousef skal komme på festen på forhånd så han vet at hun er forelska i han også, for da slipper vi drama som ødelegger mellom dem! Bare pliiiis la dette gå bra!

93

Magnus komme ju buu och då kske isak o co også komme.

94
Yes!

Enda en gang kommer de forløsende visdomsordene fra venta hold. I høst fra Magnus, i vår fra Elias.

95
Elias gir

guru advice 🙂

96
Poor Elias

Haha, stakkars Elias. Vi var mange som trodde det verste om ham xD

97
Sanas sister

Og i hvert fall etter klippet der han var full ahahah

98

Jeg var Team Elias fra begyndelsen 🙂

99
Nettopp

Yes, jeg skrev at vi var MANGE, ikke alle 🙂

100
Søskenkjærlighet

Dette, altså.
Dette var fint.

101
Sana...

har så kule klær!

102
Sanas sister

Hu rocker den Weekdaystilen helt sykt, to the New Level liksooooom!!

103
Oh boy

Shit is about to go down. Even kommer face to face med sin fortid. HVORFOR ER DET IKKE FREDAG NU?

104
Sanas sister

FY FAEN JAAAAAA

105

Det tror jeg og. Han kommer til å avvise Isak for å ikke miste ansikt ovenfor ballonggutta. Så blir Sana fortvila, men på sikt samler hun alle i one happy family. Fordi alt er love ❤️

106

Avvise Isak tror jeg ikke Even kommer til å gjøre.... Enten har ballonggutta avvist Even eller så har Even avvist dem. Men hvorfor skulle Even avvise Isak? De bor jo sammen.... det betyr jo at det de har sammen er ganske alvorlig.

107
Elin

Skulle det kunna vara så att det är Even som har tagit avstånd och inte resten av crewet? På grund av skam/skuld eller vad det nu kan vara? Vad tror ni?

108
Bra teori

Bra teori Elin! Skulle vara en helt ny vändning i "plotten" i så fall. Blir spännande att se i morgon...

109
I think

Jeg tror der er en stor del af historien, som vi ikke har fået fortalt endnu. Det bliver nok et klassisk "WHAAAAT" moment. Og det kommer helt sikkert til at omhandle Even, Mikael og Yousef. Måske det var Mikael, der prøvede at kysse Even, og ikke omvendt?

110
Å ja!

Det du sier der gir faktisk litt mening, at det var Mikael som prøvde å kysse Even, men Even var ikke helt klar for det og avviste han. Derfor sa Mikael til vennene at det var Even som hadde prøvd å kysse han og ikke omvend fordi han var veldig usikker på seg selv og det hele pga religionen! Og som et følge av alt dette begynte det å gå nedover for psyken til Even og resten der er jo historie...

111
Jeez

Glem nu Even! Den historie er afsluttet

112
Hei Jeez

Nei du, den historien er ikke avsluttet .... det er den vi skal få nå. Even er sideplot til Sana, og skam har hintet om dette helt siden 3. Sesong. Og vi venter i spenning....

113
Evak

Lol, så du ikke traileren? Hans historie er ikke afsluttet, den er først ved at begynde nu.

114
@Jeez

Den er jo langt fra ikke afsluttet!? Evens historie hænger sammen med Ballon-gjengen og dermed også Sanas historie. Yousef og Sana snakkede om Even i klippet i fredags. Yousef har tydeligvis dårlig samvittighed over for Even, og i dag konfronterede Sana sin egen mor omkring homoseksualitet og Islam. Det er nok ikke tilfældigt, at Evens historie er med i denne sæson...

115

Nei det er den jo åpenbart ikke! Heldigvis ?

116

Å jeg gleder med så mye at jeg har tårer i øynene og hopper i sete! :D:D:D:D

117

I love!!! Dekker liksom alle viktige tema for Sana ❤️Og imorgen blir det nok dramaaaa!!! Ohlala, er spent! ??

118
Solo

Yes! Dette var fint! Å se Elias og sana prate sammen viser hvor mye de bryr seg om hverandre! Og det er tydeligvis greit for han om det skjer noe mellom S og Y❤️ Gleder meg til i morgen! Da får vi sannsynligvis se Yousef igjen og kanskje vi får vite hva han skulle si? Gøy med Elias og Noora også da. Skjer det noe der?

119
Elias&Noora

Shippar!!! ?

120
Not!

Nei, hvorfor skal det skje nå i siste sesong? Da er hvertfall hele sesong 2 ødelagt for meg. Om det er så at Thomas Hayes ikke har tid, eller gidder en liten avslutningsscenen for Noorhelm så må det finnes andre muligheter. Nora reiser til London eller noe, alt er bedre enn at begge finner seg en ny. Dessuten når det gjelder Elias, tror jeg enkelte må pusse brillene sine. Er ganske sikker på at han er homofil, det er grunnen til at han drikker såpass. Muslim og homofil er ikke den beste kombinasjonen kanskje? Med den mora med , blir det ikke enkelt. Det er mellom Noora og Yousef det var enkelte blikk, for at Sana skal bli sjalu.

121
Nei, nei

Lurer på hvem som ønsker at det skal bli noe mellom Noora og Elias? Evak fans? Blir veldig skuffet om det skjer, som om de vrir om kniven enda mer på oss som elsker Noorhelm. Da orker jeg ikke se på mer. Tipper det hadde blitt bråk om vi ønsket å mixe Even med Mikael f.eks. Det må ordne seg mellom Noora og William, det var /er kjærlighet.

122
Løse ender for Noorhelm

Jeg håber fortsat på en lykkelig afslutning for Noora og William, med eller uden skuespilleren. Der er for mange løse ender i den historie, til at det hele vil løse sig, hvis Noora får en ny kæreste. Vi har brug for at sagen mod Niko genoptages og gerne også udfaldet af flaskeknusningsepisoden.

123
Jeg er Evak fan

Og jeg lurer på om Elias kan være homofil... om det er en trøst for deg?

124
Solo

Jeg personlig ELSKER noorhelm og har alltid gjort det! Men begynner å miste håpet og vil at Noora skal bli glad igjen og slippe å tenke mer på alt med William! Håper selvfølgelig at William kanskje kommer tilbake i siste episode, men om det er sant at W har ny dame så kan Noora ha det litt gøy også!

125
Enig

Hvis William virkelig har funnet seg en ny dame, hvorfor er det så mange som vil at Noora ikke skal finne en ny? Hvorfor vil dere ikke at hun da skal gå videre og bli lykkelig hun også? Det er vel ikke noe vits i at hun bare sitter hjemme og sørger, mens han har gått videre. Nei, om William har funnet en ny, så håper jeg virkelig at Noora også finner en ny kjæreste som hun blir lykkelig med.❤️

126
Jämtkalle

Men det är väl inte troligt att den reserverade Noora skulle hooka med Elias?Hon kanske pratar med honom (ellerYousef). Börjar nån stöta går hon hem. Och det vore väl alldeles galet se henne armarna på nån annan än William efter hela s 1 och 2?Ungefär som om Isak skulle börja hooka med nån annan än Even... Det är väl inte troligt eller...?
Känns dock just nu ,som du skriver,att det blir nog ingen Noorhelm mer.Känns konstigt men det ska visst gå åt helvete för dem.Vad nu 16-åriga jenter ska lära sig av det...

127

Enig med deg om Noorhelm! Meeen jeg føler på meg at Noora imorgen får vite om Williams "nye kjæreste" i London...blir knust, mister fatningen og prøver seg på Yosef og DRAMA skjer. det er i så tilfelle lov å håpe at William kommer tilbake snart, forteller at han ikke har ny kjæreste og at alt ordner seg for alle, men det er kanskje litt mye å be om. For Sana vil det nok ordne seg på et vis, hun er tross alt hovedpersonen.

128
Spekulasjoner

Tror og noe med den nye dama til william skaper uforutsett drama på fredag og brikkene faller i tur og orden utover i uka. Det er jo allerede lagt opp til kontraktsmøte på mandag, tilfeldigvis fridagen til Yousef, som muligens har et forklaringsbehov, eller Noora trenger støtte etter at hun i fortvilelsen over Williams nye dame lå med Elias, eller mamma finner ut av russebussen... Mulighetene er mange, og sannsynligvis blir det noe jeg ikke har tenkt på. Uansett, kontraktsmøtet skærer seg - bussen ryker - da rakner det nok for Vilde - Eva og Chris kan ikke være nøytrale partyjenter mer, men prøver, så alle inviteres på fest hos Chris neste fredag hvor BAM -fortiden til Even treffer ham i fjeset. Pause.

129
Hva?

Noora börjar ju inte helt plötsligt att ligga runt..?!

130
Omg ja???

Elias och Noora skulle vara mega otippat men med hans charm och karisma och Nooras being Noora? De skulle passa sjukt bra tillsammans! Nu älskar jag den idén haha

131
#teamtruelove

Jeg mistenker det. Se på Noora på banen i fy faen. Se på hvem hun smiler og ler mot. Se på henne allerde på perrongen når Elias og de kommer mot dem. Blikket. Øyenbrynet!
Og som flere har påpekt, hvordan Noora virker gladere etter den fredagen. Lysere til sinns. Men om så er tilfellet. Hva med kommtaren til Sana om muslimske gutter og norske jenter... Hvordan virker den på Noora da?

132
William

Nei håper ikke det skjer noe mellom Noora og Elias.

133
@William

Skal hilse fra Noora og sige, at du snart må komme hjem fra London. You've got competition!

134
Ja har på følelsen at

Det vil skje noe mellom noora og Elias og håper virkelig det ??? heia på Nooias ??❤️

135
Noora Amalie

NEI!!!

136
Marisha

Elioora ?

137
Janne

"Nooias"?? Haha best ever! Får noia!

138

Elinoor

139
Matilde

Jeg tror det blir krangel eller fight mellom Isak og Elias sin squaud (vet ikke hvordan man skriver det).

140
Spraakraadet

Du var nære. Det staves squad.

141

Skrives squad 🙂 Og det tror jeg og!

142
Älskar

Åh älskar detta, så himla viktiga saker dom tar upp i det är klippet!!

143

Verkligen, så skönt att se att muslimska syskon porträtteras på ett realistiskt sätt i rutan 🙂
Jag börjar dock bli riktigt nervös inför morgondagen, kommer nog bli draaaama(P-Chris röst)

144

Alltså ja. Jaa! Det här är allt jag ville ha mellan Elias och Sana och det är så fint. Nu hoppas jag att det inte kommer något annat mellan Sana och Yousef då imorrn och att de äntligen kan få vara tillsammans! <3

145
matilda

är så taggad på morgondagens avsnitt!!! nu vet vi att yousef och sana kommer träffas igen iaf, hoppas bara på åtminstone ett till avsnitt där allt bara är glatt och där det inte är problem CUS SHITS BOUT TO GO DOWN YO

146
Kjærlighet

Dette er SÅ fint!

147

Herreguuud, äntligen ett klipp med Sana och Elias ensamma. Har väntat hela säsongen, så fint <3

148
Cries in Norwegian

Men åh vilket fint samtal mellan Sana och Elias! ♡ *cries in norwegian*

149
Ååå ?

Elias as! De to har et bra søskenforhold!
Holder hverandres hemmeligheter, backer hverandre opp, har gode samtaler med hverandre.
Ta med Yousef da!

150
Runi

Så nydelig søskenforhold❤️ Å jeg liker hva Elias sier, enig med han, det viktigste er å omringe seg med gode mennesker, uansett hva de tror på:)

151
Julia

Alltså GAAAH PRECIS VAD SOM BEHÖVDES MEN ALLTSÅ IMORGON?!!!? TÄNK OM BRÅKET KOMMER REDAN DÅ?!!? NEJ

152
Elin

Jo, det hoppas jag! Då har vi möjlighet att hinna se dem lösa konflikterna innan allt är över.. hoppas, hoppas! Orkar inte att hela Skam avslutas med en stor konflikt..

153

Omg! det var et sykt fint klipp! Ikke sånn magisk kunst greie liksom, men veldig fint og koselig. Jeg liker søskenforholdet dems og respekten de har for hverandre.

154
Bäst

Dom två förra klippen var inget jämfört med det här. Dom såg jag bara en gång och så var jag nöjd, det här kan jag se flera gånger om lika som klippet i fredags! Har saknat det från säsong 3 då jag nästan kunde se alla klipp om och om igen, inte många tråkiga som jag tyvärr tycker att denna säsong har haft hittills. Men jag litar på Julie så dom har säkert alla en stor mening tillslut❤️

155
Aww ?❤️? Smeltet helt ?

Noe så herlig ? Endelig litt annet enn bare noora og sana ? Endelig litt kjærlighet mellom søsknene ???

156
Sådan et fint klip

Tusind tak for dette klip. Sådan en fin samtale mellem Elias og Sana. Så flot at han udfordrede hendes tankegang, især efter at Sanas mor desværre ikke ville besvare hendes spørgsmål. She means well, men Elias fik sat det hele i perspektiv. Så fint.

157

Gode spørsmål fra Sana til mamma, og gode refleksjoner fra Elias ❤️

158
Jämtkalle

Förstår inte varför Sana drar fram Islam när mamma frågar-det var ju helt vanliga föräldrafrågor!Har ingenting med religion att göra. Hon verkar "snoka" i Sanas rum av omsorg- dottern har ju ljugit, haft spritfest.Och homofili -var fick Sana det ifrån?Knappast det mamman oroar sig för.
Mamma letade ju en sjal. (Intressant dock att den var grön, den heligaste av islams färger.)
Var ett konstigt samtal ,säkert frustration även från mammas sida.Men gav bra kontrast till syskonpratet- det var väldigt fint!Och frustration löser man på Skamvis- med fest!Och kanske litet basket.

159
Grønt skjerf

Alle har et grønt skjerf på loftet vet du.. ??

160
#teamtruelove

Det var jo mamma som først dro frem at mye i samfunnet ikke passet for oss, inneforstått, ikke passet for muslimer. Hvis jeg husker dialogen rett. Da blir det forståelig hvorfor Sana reagerer som hun gjør. Dessuten lufter hun antagelig frustrasjon som har bygget seg opp over tid.

161
Jämtkalle

Det är Sana som först nämner islam- och därmed gör "föräldrasnokande" till en religionsfråga.Mammor är sig rätt lika oavsett religion, annars skulle mänskligheten gå under!
Mammor snokar och frågar=barn ser det som tillitsbrist=
sen blir barnen föräldrar och snokar och frågar=barn ser det som ofrihet och tillitsbrist=evolution!
Ingen religionsfråga utan mer ,om några skillnader finns,kulturfråga.

162
Mariam

Grønt? Aller mest interessant at sjalet brukes som unnskyldning for å snoke. På samme måte som religion kan brukes som unnskyldning for å fordømme andre mennesker

163
Åå

Det var så søtt av broren å si, ble helt rørt helt in i hjertet!❤

164
YAAASSSS

BESTE BROR EVERR!<3<3<3

165
MM Beste broren

Så nydelig!!!!
Fritt for en slik bror!!!

166

Hun må fortelle moren at hun er bussjef!
Og jeg vil ha klesskapet til Sana ass!

167
kaz ass

1. fy faen vad skönt att få ut den frustrationen inom sana.
2. sana och yousef is happening.
3. noora och elias is happening???!!!!
ALT EEEER LOVE <3

168
Sara

Magnus skal være med jentegjengen på fest (Vilde sa det i gårsdagens klipp). Som vi har sett tidligere er Magnus sjalu (han ble lagt til i gruppechaten av Vilde) og Vilde fikk SMS av Elias hvor han spurte om nakenbilder (SMS ruletten). Vilde flørtet tilbake og avviste han ikke. Og de var også på fest sammen før det og Vilde synes gutta er så kjekke. Tipper Magnus kommer til å bli veldig sjalu når ballonggutta kommer på festen!

169
Vestkantgutta?

Japp, det kan bli bråk mellan både tjejerna (pepsi max och gjengen allianse), samt mellan gutta från 2:an och ballong squad. Och bara tänk ifall Eva eller någon också har bjudit överklassgutta från Vestkanten från förra fredagens rulling? Draaaaama (Penetrators-Chris' röst)!!!

170

Tror att Magnus tar med sig Jonas, Mahdi, Isak och Even imorgon - draaama!

171

Nettopp. Og kanskje Magnus blir provosert og oppfører seg dumt og aggressivt overfor dem. Også ender det med konflikt mellom guttegjengene. Slik kan serien problematisere maskuline eierskapsfølelser overfor kvinners seksualitet fra flere religiøse/kulturelle perspektiver, ikke bare muslimsk religion, men kanskje vise at problematiske holdninger finnes også i norsk kultur?

172
C.N.

Herlege teoriar! Kjekt å lese plausible spekulasjonar igjen ?

173
Sjura

Det er vel ikke rent maskulint å ikke like at kjæresten åpenlyst flørter med andre?

174

Even <3

175

Jaaaaass ❤❤❤

176
jesus

dette her er kanskje et av de mest meningsfulle klippene jeg har sett, fyfaen. så mye vakkert

177
Kan slet ikke få armene ned!

Nej hvor er det bare et fantastisk klip! Efter et døgn uden "livstegn" er dette så sandelig sendt fra oven! Nød hvert eneste minut !
Skønne temaer, der er så essentielle at få på banen over for moderen ! Og den bedste søskende samtale, der overhovedet kunne opstå! Kæmpe applaus to Elias!
Glad, glad, glad!

178

Dette klippet føltes veldig Skam. Har manglet litt Skam følelsen i denne sesongen

179
Thank you!

So beautiful clip.. Thank you!! ❤️❤️❤️

180
Sinus

Jeg smeltet av å se dette klippet! Endelig!! At det var han som skulle være den som hjalp Sana, hadde jeg ikke trodd. Endelig har han fått vist henne hvor glad han er i henne, til tross for at vi tror at han er en drittsekk...
For et herlig klipp!
Nå er jeg glad!! 😀

181
Lucie

Sana har jo også vært grei med han og reddet han da han drakk seg full, pay back time, Elias! De to sammen blir bra når foreldrene skal utfordres ❤️

182
Der ja!

Meget bra klipp! Føler de fikk frem mye viktig her

183
Hannah

Vet någon vad musiken som spelas i början av varje avsnitt heter? Alltså "intro" musiken.

184
Skam lager kunst - igjen og igjen

Så kom det da, to søsken som sitter på hver sin huske og kikker litt prøvende på hverandre. Snakker om livet. Den vi kanskje minst trodde kom til å gjøre det sier til Sana at det viktigeste er at personen du er sammen med er en god person. Så fint og godt. Nærbilder og lav lyd rundt. Søsken er noen av de aller beste vennene du kan ha, er så glad at Elias er en god storebror for Sana. Atter en gang kommer det kunst fra Skam, lavmælt og viktig <3

185
Limi

Amazing

186
Muriel

FINALLY!!! This is the kind of clip we want to see!!! I love Sana Bakkoush so much!! I love to see her relationship with her family!!! THIS IS MY FAVORITE CLIP! But she invited the balloons squad to the party tomorrow... Even is gonna see Mikael... I don't wanna see Even beeing sad & hurt again & again.. I'm not ready. SHITS BOUT TO GO DOWN YO!

187
Evighet

Jeg har ventet evighet på en liten episode, jeg trodde refresh knappen gikk beserk.
IKKE vent for lenge med episodene ellers blir vi gal!!!

188

I morgen tror jeg det er duket for drama... Kommer Noora til å hooke med Yousef? Kommer Sana til og hooke med Yousef, for så å føle seg som en dårlig muslim?

189

Altså.. Yousef liker Sana. Så det blir nok ingen klining mellom han og Noora.

190

Vore det inte lite väl konstigt om Yousef valde att hooka med Noora i detta läge? Jag menar Elias måste ju ha märkt av ett intresse för Sana från Yousef sida. Men jag är väldigt orolig för vad som ska hända.

191

Forresten, hvis Yousef nå virkelig kliner med noen andre på festen, så mener jeg at Sana fortjener noen som er bedre enn det.. altså selv om han ikke får henne sånn med engang, så trenger han ikke jumpe på noen andre sånn umiddelbart. Isåfall liker han henne ikke godt nok, hvis han gjør det. Da hadde det spesielle mellom Yousef og Sana blitt "ødelagt" i mine øyne. Men det er nå da min mening.

192
Ellen

Håller verkligen med dig, det skulle förstöra hans karaktär och hela denna story line, för vem skulle gå vidare med en kille som hookat med ens bästa kompis, inte Sana i alla fall. Jag tror dock att han eventuellt kan komma och agera icke-ok mot Even vilket kommer få Sana att reagera och tvivla på Yousef. Ytterligare drama mellan Yousef och Sana kommer att handla om Sanas föräldrar. Vad gäller relationen mellan Noora och Sana, ingen aning faktiskt vad som kan komma att ske där. Men som nedanstående säger, det kommer ske något med pepsimax gänget och Nooras e-mail... Hmmm!

193

Helt enig med deg (omg). Jeg er redd for hva som vil skje i morgen. Redd for at Sara og gjengen sparer på noe dritt om Noora til i morgen (f.eks leser høyt e-postene hun har skrevet til William, men ikke sent). Ydmyke henne sånn "offentlig"/foran alle. Jeg har en sånn vond følelse av at vi kommer til å se at den dårlige magefølelsen til Sana angående Sara i høyeste grad stemmer og at mye shit kommer til å skje i morgen på en gang. Catfights og kanskje også fight mellom gutta?

194
1881

Det blir slossing på festen! Yas! Endelig konfrontasjon!

195
Nu händer det...

Nu har Sana börjat konfrontera sin mamma med allt hon inte har lust att förhålla sig till med Islamen.
Nu har hon uppbackning av Elias att go for Yousef.
Nu (på fredag) har vi alla härliga gäng samlade på SYNG: Gjengen allianse, ballong squad, pepsi max, och kanske gutta (Isak, Even & Co.)

Nu kan allting hända....!!! WOOOOOOAHHHH!!! <3

196
Vestkantgutta?

Skulle inte direkt förvåna mig om Eva eller någon bjöd Vestkantgutta (snygge Alexander med det krulliga håret?!) från förra fredagens rulling också! Haha, då kan det bli skoj med överklassen vs de andra gjengen också! Och svartsjuke Magnus och och och...

Sen vill jag ju gärna se hur snygg denne Alexander faktiskt är... 😉

197

Redd for at Sanas foreldre strammer grepet. De er redd for det som skjer med henne og tvinger henne med på fredagsbønnen i stedet.

198
Tror...

...Sana får hångla med Yousef.Och hon får nog tillräckligt mycket med samvetskval även utan föräldrarnas stramare grepp. 😉