Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

372 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Isak <3 <3 <3 Han vet precis hur han ska närma sig Sana ass

2
Hepp

Men, en viktig fråga - är det Evens väl använda jeansjacka Isak har på axeln?

3
Observatoriegate14

Äh... är det en viktig fråga? Vem bryr sig om deras kläder?!

4

ISAK OG SANA ER GOALS!!

5

Isak redder dagen❤️ Men hvordan skal sana få sagt til de andre jentene at PM bare faker og snakker dritt om dem?

6
hm..

kanskje på en eller annen måte dominoeffekten? Sana - Noora faller på Vilde...

7
Not fake

TAKK kjære Isak

8

Woow, för det första höll jag på att ramla av stolen när Isak sa "fake fake fake" och "det var inte ett så sexuellt förhållande" hahaha herregud! Gillar dock inte "jenter..." kommentaren- alla tjejer är inte som Sara och snackar skit om sina vänner, och det finns även killar som är dåliga vänner :/ Kändes som en väldigt o-skamlig kommentar?

I övrigt; sjuuuukt bra klipp där vi får veta mer om Sara och hur fejk hon är, och Sana får ammunition mot henne. Dramat formas 🙂

9
Han mener så klart ikke alle

Ellers hadde han ikke sagt det til Sana. Han vet jo opplagt at hun ikke er sånn. Jenter generaliserer jo også om gutter. Jeg har ikke noe problem med det. Mange trekk er mer typisk for gutter enn jenter. Det er mer vanlig for gutter å slå til hverandre enn for jenter f.eks. Betyr ikke at alle er sånn. Jeg slår aldri til noen men jeg vet om jenter som gjør det. Det er alltid unntak.

10

Jeg forstår hva du mener og er delvis enig. Absolutt ikke alle jenter er sånn som bussjentene, og det finnes gutter som også er sånn. Men samtidig tror jeg dessverre at det er flere jenter enn gutter i den alderen som er falske mot hverandre og som lager mye drama. Jeg tror Isak forstår godt at det ikke gjelder alle. Synes forsåvidt det er en veldig typisk kommentar fra tenåringsgutter, jeg (men det betyr ikke at jeg er enig eller at jeg ville sagt noe sånn).

11

absolut en realistisk kommentar! Men jag tycker den är lika skadlig som "boys will be boys", att säga att alla tjejer är falska mot varandra för det ligger i tjejers natur kommer inte bidra till någon förändring, utan bara få tjejer att känna att det är normalt att vara på det sättet. Och skam brukar ju istället ha med de mer vettiga kommentarerna, även om det inte alltid är realistiskt; just för att sprida en representation av kloka åsikter. Det var bara därför jag reagerade 🙂

12
Jämtkalle

Det lär nog vända i gammal god Skamstil!
Rätt va ddet är så är Sara och Sana bästa vänner!

13

Isak skjønner ❤️ Og det funker; Sana åpner seg litt (og hjelper ham litt..) ✌️❤️

14
Stoltenverg

First

15
Hmm...

Isak, du Isak - du er så altfor bra. Konverter Sana til snillismen!

16
solei

hmm...

17
Konrad

Håper så jævlig at noen av de jentene i PepsiMax-gjengen får litt karma slengt tilbake på seg snart

18
Jämtkalle

Det var det där konstiga...." Be kind. Always"

19
.....

Men av og til er det bare litt "karma i fleisen" som hjelper.... 😉

20

Ej, jeg elsker Isak <3

21
S4 Isak is Best Isak

Isak's salute is SO ADORABLE.

22
Femme

Vilde er værst og falskest av alle; stakkars Sara har sikkert en personlighetsforstyrrelse (EUP). Jeg heier på Sana for det om hun er muslim; det de damene sa på SYNG om henne var helt klikk for meg ass.

23
❤️

"Heier på Sana selv om hun er muslim"??

24
Sorry not sorry

Hadde vært fint om folk sluttet å kaste personlighetsforstyrrelser etter alle karakterer som manipulerer og schemer. Er selv BPD/ EUP og kjenner meg langt mer igjen i Sana sin karakter enn Sara sin. Kjenner jeg blir ganske irritert av den kommentaren der. Synes ikke de gjør enn å bidra til å opprettholde stigmaet rundt psykiske lidelser

25
Be kind

Det er ikke greit å kaste ut/ utestenge folk uavhengig av hvilke problemer Sara selv sliter med. Søk hjelp hvis du trenger det, og vær snill!

26
syns egentlig denne burde fjernes jeg..

...

27
Hallo

Skulle ønske folk kunne slutte å gi alle diagnoser. Man har ikke nødvendigvis personlighetsforstyrrelse bare fordi man baksnakker mye/er drittsekk.

28
Femme

Jeg har BPD/EUP og kjenner meg igjen i både Sara og Sana

29

Ja for det er bare mennesker med personlighetsforstyrrelser som baksnakker.

30
Serr

"for det om"? Wow

31
Ulle

Ja hva faen liksom?

32
Emma

Emosjonelt ustabil pf? Hvorfor skulle hun ha det?? Ikke bidra til å spre stigma om at folk med eupf er manipulerende og løgnere, vær så snill.

33
Bolibompa

Emma: Hva med sosiopati? Skal dette glorifiseres også?

34
Emma

Bolibompa: Sosiopati er faktisk noe helt annet enn eupf. Man kan fint ha eupf uten å kjefte, lyve, manipulere eller de andre tingene folk tenker. Man kan være sosiopat, psykopat eller lignende i tillegg, selvfølgelig, men det å ha eupf gjør deg ikke til en dårlig person i seg selv. Mye stigma og uvitenhet knyttet til den diagnosen, dessverre.

35
Femme

Jeg har EUP og relaterer til sånn Sara er beskrevet i dette klippet; hverken lyver eller manipulerer hun her så vet ikke hvor du får det ifra. Synes Sara var en dritt helt til jeg så dette klippet og forsto hvor mye Isak hadde mishandlet henne. Jeg er imot all organisert religion, men heier likevel på Sana ettersom vi har en del felles.

36
Ehhhh

Hva faen det høres så GALT ut jeg heier på sana Selvom hun er muslim
det hørtes sykt rasistisk ut selvom hun er muslim er hun like mye verdt

37
Ayra

☹️

38
Leon

That awkward moment at 01:31 when all you see is a nose next to Sanas hijab but no person.

39
YousefLovesSana

Men Sana da!! Isak er jo din venn! Han er jo så sööööt! Nå får du ta å åpne deg til ham!

40
Isak

Jeg vidste at Isak ikke ville svigte Sana. Sådan en god ven. Han vil altid være min favorit karakter 🙂

41
Isak saves the day?

Som jente så er jeg drittlei jentedrama. Har opplevd det nok selv. Der er derfor jeg ikke synes det er så spennende med den jentegjengen,selv om jeg er i målgruppa. Gutter er faktisk mye bedre venner. Selv om jeg har venninner,er min bestevenn en gutt. Kan snakke om absolutt alt med han. Null drama og dønn ærlig. Derfor må Sana snakke litt mer med Isak. Ingen er som Isak i Skam-universet?

42
Håkon

Sorry, men den der kjøper jeg ikke. Hva er det som er så drama med Noora, Eva og Vilde-gjengen? Helt åpenbart så er det jo vanlig vgs-problematikk, men når du sammenligner med hva guttegjengen gjør (sloss, cannabis, etc) er de minst like jevngode vil jeg si. Selv er jeg gutt, men opplever at gutter og jenter kan være like dramatiske og kjipe. Har venner fra begge kjønn, men har bevisst rekruttert fra den udramatiske delen av befolkningen 😉

43
YousefLovesSana

Helt enig i alt du sier!

44
Isak?

Min favoritt også. Med eller uten Even. Han har vokst så mye,og Sana hadde hatt godt av å prate med han om det som plager henne. Han er lojal og en god venn.

45
Cecilia

Kanske inte mot Eva i säsong 1..?

46
Isak

Men i sesong 1&2 levde han fake, nå lever han ekte...

47
Isak

Bare elsker Isak - sånn en god venn?. Du er ikke alene Sana - Isak er der. Beste gutten ever

48

Isak og Sana - søsterarter ??? Genetisk ulike, men like på utsiden. De har jo noe tilfelles, at de er ulike den gjengen de er med i. Sana er muslim og Isak homofil.

49
Sina

Er det ikke omvendt? Ulike på utsiden, men ganke like på innsiden?

50
@Kj.....

Synes Isak er ganske lik guttene i gjengen sin, jeg...

51
Kleint

Sana e en karakter som nå sliter me å håndtere situasjoner rundt seg, og hun finner det derfor lettere å distansere seg med venner enn å konfrontere dem. Sana ser ikke at det er hun selv som påfører den verste skaden mot seg selv.

52
Psychological warfare

Jeg tror Sana er den kalkulerende typen. Når noe går galt trekker hun seg tilbake og evaluerer situasjonen. Det helt motsatte av noen som reagerer med impuls og i min mening, den beste måten å håndtere en situasjon. Revenge is a dish best served cold 😉

53
Gulroten

Sana har ikke lært. Du må trekke til deg, ikke vekk fra deg, og det gjelder både gullerøtter og folk.

54

Heisann

55

"Jeg går og henger meg". Ha ha ha ha, stackare!

56
Bekymra

Altså Sana og Isaks vennskap er så fint! Og jeg likte å høre Isak snakke om tiden da han fortsatt var i skapet og ikke hadde møtt Even ennå.

Den siste kommentaren bekymrer meg litt... Ville Isak sagt "Jeg går og henger meg selv." hvis han visste om Evens selvmordsforsøk? Isak må jo ha fått vite noe mer om ballongguttene etter slåsskampen, men kanskje Even bare fortalte halve historien? Jeg tror ikke vi finner ut av dette og hva som skjedde på karaokekvelden før Even og Sana har en scene sammen alene.

57
enig

Tror neppe han vet noe om det.. Tror ikke han hadde tulla med det uka etter han fikk vite det liksom..

58
Selvmordskanditaten

Jeg døde nesten i selvmord (kunstig koma etc.) - og kan fortsatt kødde med at jeg "går og henger meg". Og venner kan kødde med at det er helt naturlig at jeg kjører for fort - jeg er jo selvmordskandidat! .... mørk humor blir liksom ikke plutselig feil eller upassende fordi om noen har vært nær døden 🙂

59
Sant nok, men....

Jeg tror at hvis Isak nettopp hadde funnet ut dette om Even som han er så uendelig glad i, hadde han sikkert fortsatt vært ganske sjokkert og lei seg, eller, mange følelser..

Så jeg tror ikke han ville tullet med det så tidlig... Så jeg tror ikke Even har fortalt noe eller at det kom frem.
Men når er sagt, svart humor er bra! 🙂

60

Tror det er individuelt og kommer an på tiden som er gått. Jeg kødda med det selv ganske kort tid etter et av mine to selvmordsforsøk og det var tydelig at vennene mine som var close da dette skjedde, syntes det var ubehagelig. Foreldrene mine har ikke fått vite om dette selv om jeg har et helt greit forhold til dem. Jeg kan forstå hvorfor Even er så redd for at Isak skal få vite om det, hvis det er det han er. Han er kanskje redd for hvor redd Isak vil bli, redd for at det skal skje igjen, redd for å gjøre feil, redd for å ødelegge forholdet ved å bli overbeskyttende. Nå når dette først er brakt opp, håper jeg bare virkelig at Even selv får komme til orde på en eller annen måte om sin egen fortid. For meg begynner dette å kjennes ut som når man selv blir satt på sidelinjen i sitt eget liv fordi det man sliter med psykisk gjør at troverdigheten ens er svekket, sånn som når "gal, gal, gal" (fra sangteksten) står på skjermen når det zoomes inn på ham i "Ikke snakk til meg". Jeg skjønner at det ikke er det samme og vet at det er Sanas sesong, men når det først er referert gjentatte ganger til denne perioden i livet hans, håper jeg hans egen fortelling om dette også vil komme fram og ha en funksjon. Kommentaren til Isak om å gå og henge seg, gjør bare det enda mer presserende for min del. Kanskje er den helt "uskyldig" og ikke noe å problematisere, men det er ikke så lett å slå seg til ro med det. Det er vanskelig å ikke assosiere til alt alvoret som som er dratt opp tideligere. JA og HH behandlet Even så utrolig fint i forrige sesong, så stoler på dem nå også.

61
Til kandidaten

Så bra at det ikke funka o at du fortsatt er her!

62

Tror han bare refererte til at han er kommer til å stryke på den biologi tentamen.

63
Sasha

Nettopp! Forrige episode ba han Sana om hjelp til terping fordi han var så langt bakut og det avslo hun...? han "beviste" nå bare hvor stort behov han har for hjelp og sådde kansje litt Sara-info som et trekkplaster og utvekslingsmaterial ? "hjelp meg å les og jeg forteller deg det du trenger for å vippe Sara av planken"..... *Love it* *All is Love*

64

Enig i det med kommentaren om å henge seg. Tyder på at de ikke har snakket om akkurat det iallfall. Men det må jo komme noe mer om det.

65

Vi vet da ikke om Even prøvde å ta selvmord ved å henge seg? Syns dere leser for mye inn i det. Selv om Even har fortalt det til Isak, så vet ikke Isak nødvendigvis at Sana kjenner til det.

66
Tror kun at Isak kender den halve historie

Enig. Jeg tror ikke at Isak ville sige sådan en kommentar, hvis han vidste at Even havde prøvet at begå selvmord. Så jeg tror kun at Even har fortalt Isak hvordan han kender balloon squad. Altså at de gik på Bakka sammen. Resten af historien får vi forhåbentlig fra Even i en fin og øm scene mellem ham og Isak (hvor Sana er med i starten af klippet men så træder i baggrunden, fordi hun er så glad for dem og forstår at dette er mellem de to)

67
@Tror...

Å det håper jeg også på, hadde vært så fint å se, og føler liksom at vi trenger å se det, for å slutte ringen liksom ❤️

68
Isak skjønner

Gjett om Isak skjønner! ! Han er begynt å dryppe litt info og omsorg over Sana. Det kommer til å komme mer og mer. Mer og mer 🙂 <3

69
Isabell og Sanasol

Älskar att Isak är så naturlig, öppen och ärlig mot Sana. Helt rakt på sak om sitt förhållande med Sara: "Det var ikke et veldig seksuelt forhold, for å si det sånn." Dessutom tittandes Sana rakt in i ögonen. Snacka om att han känner sig trygg med henne. Tror vi fick se lite av det gamla Isabell och Sanasol här.♡

70

Kan ju vara så att Isak flörtar med Sana? Han är kanske attraherad av hennes säkerhet och framtoning.Even får se upp!

71

Är du seriös nu? Såg du säsong 3 eller? Isak är gay. Vet du vad det betyder lmao

72
❤❤

De är underbara tillsammans och deras vänskap är så vacker. När Isak citerade Sana till sin mamma så brann mitt hjärta kärlek, och jag hoppas de håller ihop efter vgs 🙂

Just därför kommer det göra extra ont när Isak får reda på att Sana har känt Even hela tiden 🙁

73
åneeei :((

Det hadde jeg faktisk glemt nå 🙁 eller fortrengt for et lite øyeblikk... Uff ja, Isak kommer til å bli lei seg.. Føle seg litt lurt og såra.
Even og Isak har tydeligvis ikke snakket sammen om hva som skjedde.. eller, Even har ikke fortalt..

74
Fint!

"...så brann mitt hjärta kärlek". Så otroligt fint skrivet!♡

75
Femme

Ikke rart Sara er som hun er; hun ble spilt av en homoseksuell fyr som latet som han var hetero og interessert i henne. Gutter som Isak og Even er farlige for unge kvinner; de bør være forsiktige med hvem de spiller ut. Plutselig har noen blod på hendene.

76
@ Femme.....

"Gutter som Isak og Even"...? Sånne Oslo-gutter da, eller gymnasgutter, eller tenåringsgutter, eller veldig kule og greie gutter, eller omsorgsfulle gutter, eller? Litt usikker på hva du mener her....

77
Femme

Jeg har EUP og kjenner meg godt igjen i Sara sånn som Isak beskriver henne her. Symptomene og utviklingen av personlighetsforstyrrelsene starter før sekundær sosialiseringen; gutter som Isak, som utnytter "eksperimenterer" og leker med unge kvinners følelser, bare forsterker våre symptomer. Det har ingenting med homofobi å gjøre; jeg har blitt lesbisk selv, etter å ha blitt utnyttet og mobbet så mye av menn som Isak og Even.

78
Interesting

Det er jo interessant å høre din opplevelse fordi skal vi anta at det ikke gjør noe med selvtilliten og selvbilde til en ung jente når kjæresten hennes viser seg å være homofil. Kanskje Sara begynte å lure på om det var pga henne osv. Det er jo ikke lett det heller. Isak brukte henne, snakker fortsatt med henne i blant på meldinger OG snakker om henne med forakt til andre nå som han er ferdig med henne. Ja unge prøver ut ulike ting men det betyr ikke at det ikke påvirker andre parten. Tvert om. Action=reaction.

79
Laila

Lesbisk er vel ikke akkurat noe man blir, men noe man er - noe man er født med. Ikke alle vil anerkjenne det hos seg selv, men hvis man undertrykker legningen sin over lang tid blir det trøbbel. Det blir som for en homse å plutselig skulle forelske seg i en heteroseksuell.

80
Tika

Til Femme
Takk for at du deler. Jeg synes det er veldig fint at du gir oss et innblikk i dine følelser, og viser oss at kanskje har Sara en kamp som ingen vet om. Kanskje akkurat som deg? ❤

81

Synes ikke vi har grunn til å tro at hun ikke var "sånn som hun er" før hun var sammen med Isak også? Altså, fair å ikke synes det er kult av ham, men "blod på hendene" er å overdrive

82
Alekz

Och människor som tänker som dig är farliga för lgbtq-människors rättigheter.

83

#homophobia

84
Svar til selvmordskadidaten

Vondt å høre at du har vært så langt nede. Bra du ble redda!

Så bra at det går an å ha humor på slike svarte hendelser. Takk for at du delte.

Du er ikke alene!
Alt er LOVE❤9

85
What?

Unnskyld, men nei. Er helt normalt for ungdommer å teste ut forhold og legningen sin med både det samme og det motsatte kjønn, og har ingenting med å spille noen å gjøre. Om noen blir like crazy som Sara (eller verre) fordi de har vært sammen med en skeiv partner, lå det helt klart noe under fra før av. Skeiv ungdom har det vanskelig nok fra før, uten at du skal komme her og kalle de farlige for andre også. Ta og utvid det tunnelsynet ditt litt, da.

86
Fast vänta lite

Kan man ursäkta att Sara snackar skit bakom ryggen på folk för att Isak inte hade kommit ut ur garderoben? Visst, man ska inte bli tillsammans med folk man inte är intresserad av, men jag tror knappast att hon blev en backstabbing person av att Isak visade sig vara homosexuell. Uppebarligen var hon inte så trevlig när de var ihop heller. Jag tror att typer som Sara är farligare för unga kvinnor.

87

Er forøvrig helt enig i at det å kalle homofile farlige for unge jenter et både trangsynt og også noe mange bruker som en unnskyldning for sin homofobi

(derimot kan man jo fortsatt synes at det ikke er helt kult gjort - hvis man forventer at tenåringer skal oppføre seg som modne/reflekterte voksne, noe vi jo åpenbart ikke gjør siden vi gir Sara lov til å være drittsekk).

Man blir heller ikke lesbisk av traumatiske hendelser - det er også noe mange sier, og noe som impliserer at homofile er psykisk skada pr definisjon (ikke sant).

Dessuten er jeg enig i at Sara sannsynligvis er den som gjør mest skade på jenter i den klassen enn Isak har gjort. Hun "spiller" folk enda mer med vilje og oftere enn Isak noensinne gjorde. Pluss mange hetero gutter og jenter er drittsekker mot kjærester på den alderen og kan "traumatisere".

Synes, hvis det du skriver er sant og du ikke troller, at du kanskje burde oppsøke noen som kan hjelpe deg med å endre synet ditt på lesbiske så vel som homofile?
Det kan umulig være gøy å være lesbisk og samtidig tro så mye som bunner i homofobi.

88
Isak skjønner!

Gjett om Isak skjønner! Han er begynt å dryppe litt info og omsorg over Sana. Og han kommer til å dryppe mer og mer. Mer og mer. 🙂 <3

89
Sara

Kan Sara ha snakka dritt om Sana til Isak?

90
Sasha

Helt sikkert!

91
Navn

Og der har vi traileren. Noora der spiser gulerødder.
Vilde skal nok få at vide at Sara er fake overfor hende og snart er pigerne samlet i looser van :-).
Plus det med at søstrearter er ens i udseeende men alligevel så forskellige - symbol på norske jenter og muslimske piger måske?

92
Fuglen

Godt poeng med søsterarter. Jeg tror symbolikken er at Sana nå ser alle "norske" jenter som like, mens gamlegjengen snart vil vise at de er et annet kaliber enn PepsiMax.

93

Isak er så gooood! ❤️

94

Oioi, Isak har skriftlig bevis på all dritten Sara har slengt om venninnene sine! Sikkert om fler enn Vilde... Nå må Sana teame up med Isak, så er Sara ferdig.

95
Jämtkalle

Men varför har han sparat dem?Trodde han blivit "ekte" mot sig själv och andra.Livet, var inte det "Nå"?
Tyckte den informationen till Sana var konstig-måste gjort henne nästan paranoid. Det är så där hämndkänslor uppstår.Isak!Radera!
Be kind.Always.

96
Hustler in Hijab

Er SÅ redd for at Sana nå vil "hacke" (gjette passord) på kontoen til Isak, eller gå inn på chatten med Sara når han glemmer seg og går fra facebook'en f.eks når de pugger biologi, og screenshotter og sprer...?
Sana har så behov for hevn nå - ender hun opp med å fucke over den personen som faktisk er hennes beste venn? Neeei

97
uff ja

Et eller annet kommer til å skje med de meldingene.... :/ Håper ikke Isak står igjen som det sorte fåret.. Tror det er et eller annet her når Even blør neseblod i traileren og Isak trøster... Tror det faller brikker nå for jentegjengen, som kanskje ISak har noe med å gjøre (ufrivillig) pga Sana.

Og så blir even såra til slutt?? Vel. Hang ikke helt med på mitt egen resonoment der men.... haha

98

Tror du er inne på noe!

99

Tror/håper ikke Isak kommer til å poste meldinger eller spre dritt om Sara, selv om det er for å hjelpe Sana. Om noe så tror/håper jeg han tar det opp med henne face to face, og utfordrer henne åpent og ærlig, slik han har blitt så god på.

100
Enig

Har sett sånne som Sara ødelegge folk. Men hvordan skal de løse det så Sara får som fortjent men Sana ikke står igjen som en hevngjerrig dritt?

101
Tika

Sana har prøvd å ta hevn ved å publisere private meldinger før. Og da brant hun seg ganske bra. Tror ikke det er tilfeldig at vi fikk se meldingene til Jamilla. Men hvorfor lar Isak Eva tro at alt er bra med pm gjengen? Han så hvor mye de såra henne sist, og hvis han mente noe av det han sa på kosegruppas julefest, så burde han være en venn for Eva her. Eller kanskje nettopp det han prøvde på nå, på en indirekte og "overlater ansvaret om å fortelle resten av jentene til Sana" måte.

102
demon

vi vet ju icke vad isak pratar om med eva, eftersom ju inte sana, vars historia vi föjer, är med då?

103

Tror ikke nødvendigvis han tenker at Eva kommer til å bli såret her. Det er jo Vilde som Sara står og klemmer på og som han kommenterer. Eva står mer på siden. Ikke sikkert Isak vet så mye om bussen og forholdene internt i gjengen nå...

104
Tika

Men da Vilde visste noe hun trodde Isak ville vite, sendte hun han en sms ganske raskt. Nå var Vilde litt på tur, men hun hadde omtanke for Isak. Veldig bra at Isak ser Sana, men han er også venner med de andre jentene. Men nei, han vet nok ikke at Sana er litt utenfor nå og ikke kan bringe budskapet videre like lett som tidligere. Og kanskje dette er første gang Isak "ser" bussdramaet, og rekker en hånd til (minst en av) de andre også etterhvert.

105

Det blir sagt flytt på mobberen ikke på offeret. Men det er ikke så enkelt. Det er synd på Sara også. Jeg ønsker ikke at skam henger ut Sara som "den onde" til syvende og sist. Om de fikser dette på en annen måte er dere dyktige SKAM <3

106

Sonja var jo "den onde" lenge i høst, men fikk en veldig fin avslutning til slutt. SKAM fikser det.

107
Elin

Sana är större än att förstöra livet för andra. Jag hoppas hon hotar med det för att få som hon vill, men utan en tanke att på riktigt använda informationen..

108
SKAMalyse

Helt enig. Mye hat som kommer Saras vei nå. Trenger vi virkelig å gjøre noen til en ny fiende?

Håper, som noen skriver lenger nede, at SANA har lært av episoden med Jamillah.

Husk:

Everyone is fighting a battle you know nothing about. Be kind, Always.

og SANA:
"Krig starter ikke med vold. Den starter med misforståelser og fordommer.
Hvis du er er for en fredelig verden, må du jo i det minste prøve å forstå hvorfor andre tenker og handler som de gjør.."

Ikke akkurat SKAM å fordele verden i good girls and bad girls...

109

godt poeng!

Om du hører på radioen i slutten av klippet fra i går snakker radioverten om rettferd faktisk. og sier noe om at: If I have to choose between an unjust muslim and a just non-muslim, The choice would fall upon the non-muslim, who is just".

Dette sies etter at gutta (med Yousef) går ut av rommet, og mens Noora sender melding. Begge er just non-muslims, mens Jamillah framstår mer som en Muslim som har lyst til å være separat fra andre ikke muslimer. En splitter.

Om Sana alene eller med jentene sprer rykter eller oppfører seg slik hun, ved tidligere anledninger har vært klok nok til å advare mot. Så er hun you rimelig unjust selv.

110
Søstra til søstern

Kan noen skrive noe skikkelig smart? Hjelpe meg å få noen lys til å gå opp for meg.

111
TellEmGurlBye

Ser ingen andre som har nevnt det, og siden du etterlyser det; her kommer min teori! Altså, Sana er en smart jente, og det ser ut som om det er lite hun kan gjøre for å komme seg "inn" igjen. Det Isak sier om meldingene er nok ikke tilfeldig, meningsløs info. Det er "pressemiddel" Sana kan bruke overfor Sara. Hun komme ikke til å drite henne ut, siden det gikk veldig galt sist hun gjorde det (jamila). Så jeg ser for meg en episode med en face 2 face med Sana og Sara 😉

112
Gjest

<3

113
get her!

kommer virkelig til at nyde sanas takedown af sara. håber vilde indser at hun bliver udnyttet

114
Biologi buddies!

Isabell og Sanasol ftw! <3 Han fikk henne til å smile litt i vertfall :')

115
Næmmen

Åh Isak er jo så skjønn. Uten å måtte si noe direkte får han alikevel sagt så mye.

116
Torkild

Sladring om folk man begge missliker. den beste måten å bonde ever.

117
Silja

Lurer på om Sana skal advare venninnene sine mot Sara og co

118
Janka

Sana skal scheme... 😀

119

Isak som gjør en innsats for å se verden fra Sanas perspektiv - og så gir henne verdifull input fra sitt eget <3

120
Ny teori nr 4639087 i rekka ?

Hva om det ikke er sana som bruker passordet til noora, men Sara. Og manipulerer rundt seg, og legger skylden på sana. Kommer jentene til å stille seg i sana sitt hjørne eller ikke?

121
Jeg er clueless

Nå har jeg gjetta feil hele sesongen, teoriene jeg har hatt har gått rett vest!
1. Spådde at Noora og Yousef aldri ville kline fordi han var tydeligvis hipp på Sana
2. Syns Sara var rimelig oppriktig da hun sa til Sana at hun var så vant til å være sjef at det var vanskelig å gi i fra seg den jobben, det var hun jo ikke!
3. Tenkte ikke tanken på at Pepsi Max gjengen ville slå kloa i bussen før Noora nevnte det i en episode.
4. At Noora og Sana ville holde sammen denne sesongen. Det kan de jo fremdeles, men istedet for at Sana kanskje åpner seg for jentene så er det kanskje Isak som er løsninga?
5. At det ikke kom til å bli noe slåsskamp mellom ballong gutta og Evak og gjengen, men det gjorde det jo (selv om jeg ikke tror at det har noe med homofili å gjøre, men med min lykke så er det vel nettopp det det er)
Det er det som gjør at denne sesongen er skikkelig bra syns jeg. Skam folka har klart det kunststykke å veve sammen 3 hovedhistorier men likevel fokusere på Sana og jeg har ingen anelse hvor dette ender! Også må jeg si at bedre reklame kan vel ikke Pepsi Max (drikken) få! 😀 😀

122

Nå er det jo skjedd mye siden det klippet. samt det ikke er ny teroi: Det eneste jeg prøver å komme på i denne sammenheng er. Hva slags nytte skulle det ha nå som Sana er av bussen, det samme gjelder Noora.

123
Jämtkalle

Att hela busstraditionen är vansinnig, dyr,farlig och dum-det tror jag är "nyttan"med att Sana och Noora hoppar av.(läs slutorden i Julie A:s iginlägg om varför hon slutar m Skam -shits...osv)

124
OMG Yes!!!

Det er super forklaring på mange ting. Måske har Sara på een eller anden vis styret Yousef i armene på Noora. Snake!!!

125
Kan noen forklare?

Passordet til Noora??

126
kait

exper5

Noora sa det högt flera gånger när Sana skulle logga in på Nooras mail för att hämta Maris adress åt Sara.

127
Loglady997

Noen som har prøvd å logge på mailen til Noora? Snakker vi gmail, hotmail, online, vgs.nissen.no eller hva?

128
kait

Det vet vi inte och jag tror inte att de har skapat det mailet för jag tänker att om det finns så skulle vem som helst kunna logga in på det och byta lösenordet och kapa mailet. De skulle kunna få det tillbaka om de har SMS-verifiering eller något men det verkar bara som om det skulle vara jobbigt att hålla på.

129
Søstra til søstern

Da rekker Sana ut en hånd til Isak for å få bevis om all dritten hun har skrevet om andre...

130
Ikke ny teori

Dette er ikke en ny teori. Dette drøftet vi allerede under klippet med passordet.

Mange som bemerket seg at Sara kan ha skrevet det ned på mobilen. Hun skrev mens Sana og Noora snakka.

131
Sinus

Og enten hun skrev det på mobilen eller ei, sto passordet på baksiden av arket hun fikk av Sana..

132
Isyaki

Du er gull!

133
1893

Vil Sana komme til å bruke det hun får vite om Sara, eller hever hun seg over det?

134

Isak ❤

135
Isak

Isak har modnet så mye

136
frustrated

I s2g if I see another carrot........

137
Hva spør Isak om helt først?

Har Sara tæsja venninnene dine?

Hva skal det bety?

138
Stjålet

Betyr tæsja

139
det er slang

tæsja betyr å stjele såå "har sara stjålet venninnene dine?"

140
Å tæsje

Urban for å stjele

141
Tæsje

Tæsje betyr å stjele

142
Mina

stjålet/tatt

143

Betyr tatt/stjålet

144

Tæsje betyr å stjele. Han spør om Sara har stjålet veninnene hennes.

145
forklaring

Har Sara snuppet/stjålet dine veninder

146
1881

Trasha, ikkke tæsja. Trashet som i baksnakket.

147
Kitty

tæsje = stjele

han spør om sara har stjålet venninnene hennes =)

148

Tæsje er slang. Betyr å stjele/låne.

149
translatorBo$$

It means "Have Sara stolen your friends? "

150

Ja vi vil ha en lykkelig slutt og ingen skal gå å henge seg !
Got it?
Isabel og Sanasol er bare helt konge - mer av det . SlangeSara er den største looser ass - se og lær - ingen vil være som henne

151
Elin

Kom ihåg det som stod på Nooras vägg. Var snäll. Alltid.

152
gulrot

hva betyr guleroten?

153
Betakaroten

Når jeg googler "gulrot metafor" så er det vanligst å bruke pisk og gulrot i kombinasjon. Hvor gulroten henger foran snuta på et trekkdyr som i gamledager trekker vogn. Gulrot betyr derfor fristelse, etter hva jeg skjønner. Pisker er straff, for den brukes til å piske trekkdyret fremover (tror jeg). Begge deler får dyret fremover. Yousef er vel fristelsen, siden det tydeligvis går i mot Sanas tro å bli sammen med han. Har ikke sett noe pisk ennå da....Julie Andem, overanalyserer jeg nå?

154
Gulroten

Gulroten minner Sana om Yousef, men er også et fallossymbol

155
1881

At Sana fremdeles er litt opprørt over at Noora tok en bit av Yousef. Forholdet mellom henne og Noora er anstrengt, hvertfall fra Sana sin side.

156

Symboliserer "forhold" med Yosef tror jeg. Sana og Yosef spiste gulrot sammen når de flørtet. I går spiste han gulrot og ikke Sana. Nå spiser Noora gulrot. Blir en slags metafor på å ha noe med Yosef tror jeg.

157

ENIG MED DEG MIA.
GULROTEN BETYR NOE FAKTISK?

158
Siri

Hahah isak når han sa Fake, fake??

159
Anke

I really have a hard time on liking Noora right now. But ISAK ist the BEST! First thing we saw of him in this clip was his cute nose! He is such a good friend and biology partner- Sana, you can have trust in Isak and you can rely on him!!

160
They want us to feel this about Noora

The obvious contrast with the hair and hijab. And she kissed our guy and we aka Sana haven't gotten an explanation for it yet. A great Skam exempel of we feel what the main feels. I love it!

161
Elsa

Vilde blir brukt som vanlig

162
Bolibompa

Vilde er ikke så skarp.

163
Love it

Jeg elsker deres venskab!! Måske vi får mere info om the fight snart? Selvom Isak ikke ville snakke om det i mandags. What happened???

164
Elin

...och att han därför har dåligt samvete nu och är extra uppmärksam på Sana?

Märker ni att det ser ut som att tjejerna pratar om hijab där nere.. tänker att allt är utifrån Sana, och hon känner sig väldigt utsatt och ensam nu..

165
Elin

Var det verkligen fighten han inte ville prata om? Eller handlar det om att Even är i ett skov igen?

Funderar på om Isak sagt nåt dumt om religionen eller om Sana och därför fått Elias och gänget att bli tokiga?

166
Isak fikk en på tygga

Jeg tror det er for åpenbart at det skal være fordi han er homo, det er noe annet.
Jeg tror Isak har klart å si noe veeeeeldig feil... noe som kom veldig feil ut, eller kanskje i affekt eller i mangel på kunnskap??
Jeg tror han sa noe om islam eller muslimer... Kanskje om Sana ja.. det tror jeg. Og at det var særlig derfor han ikke ville snakke noe mer om det med Sana på skolen. Han er sikkert litt flau..

Tror Isak virkelig klarte å slenge med lepppa noe veeldig.. Skal mye til for at Elias SLO til han! MEn er spent på hva?!!?

167
yoloGirl

Ja jeg lurer også på WHAT had happened ?!

168

Ååååååhhh! Isak ??? Den samtalen der var viktig. Takk for at du hjelper Sanasol!

169
Johanne S

Jeg tror Isak merker at Sana har det vanskelig, og det er så herlig å se at han forsøker å muntre opp Sana❤ #DuErIkkeAlene

170
facepalm

Kongen av ufølsomme formuleringer slår til igjen! Nå kan vi vel anta at Isak IKKE har fått hele historien fra Even. Men han har dritt på Sara. Så da blir det (omsider) utveksling av informasjon?

171

Bare jeg som begynner å bli lei den gulroten?? Skjønner at det er en metafor og den har en betydning, men likevel.. Nok nå ? To ganger i går og en gang i dag ?

172
5 om dagen?

Det sies at det er sunt med 5 om dagen -frukt og grønt! Men må jo variere litt da...