Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

623 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

First!

2
Maja

Nei du var ikke first, og selv om du hadde vært det er det laaaaame å kommentere det.

3
Sofie

Det er så kedeligt med alle disse JEG KOM FØRST!! SE MIG, SE MIG!! Kan de ikke blive censureret bort? De gør jo intet for nogen, bare fyld...

4
Alt er love

Ja. Også be kind. Always. 🙂 <3

5
Aww Evak ❤️??

My Boys ??? eneste som har vert bra denne sesongen ?❤️ Liker sana,men denne sesongen er altfor treig ??

6
KnutH

också oenig. Evak är starlet

7
Blæ

Helt uenig. Sana er mer realistisk. Isak og even var bare tragisk trist hele tiden og nå er de unaturlig overlykkelige. Dessuten er det ikke sånn at bare fordi man får seg kjæreste at da forsvinner alle psykiske problemer. Sanas fight mellom livssyn, om seg selv, med venner, russebussen, tentamner osv er mer real. min mening✌?️

8
din meningen er lov og ha :)

men totalt uenig... er ikke sana jeg synes er kjedelig. men alt dette med russebussen og trekantdrama mellom Sana,Noora og Yousef...

9
Huh?

Huh? Synes ikke at Isak og Even virker unaturligt overlykkelige. De er forelskede. Og de var ikke tragiske i sæson 3, Isak gennemgik en tung og følelsesmæssig rejse, som rørte mange af os dybt. Og vi ser jo ikke hvert sekund af deres liv, så de kan sagtens også have dårlige dage. Men det vil nok være lidt svært at vise at Even har en manisk episode, når det er Sanas POV.

10
Not true

Det kommer da helt Ann på menneskene. Jeg og min kjæreste har vært sammen i 5 år og vi oppfører oss fortsatt som Isak og Even;)

11
hææ??

wait, what?! det er da ingenting tregt med de! og overlykkelige er jammen fortjent! de er unge og nyforelsket! hvem vil ikke ha det de har da!?

sånt tull av deg!

12
Rent bortsett fra

at de overlykkelige egentlig skulle være Noorhelm i sesong 3!!
De hadde etter min mening fortjent det ennå mer
Ingen foreldre som stilte opp - klart seg alene og begge to med en forferdelig forhistorie!
Men så klart jeg unner Tarjei og Henrik å spille ut sine roller til det fulle!!

13
dude

kampen med å komme ut av skapet og psykisk lidelse er desverre tragisk trist OG realistisk. dessuten, skal man la psykisk lidelse ta over livet sitt? har man ikke lov til å leke glad? som oftest når man henger sammen med andre sitter man ikke og snakker om hvor gjerne man har lyst til å dø 😉

14

Føler noe bobler under overflaten hos Isak. Tror det er slitsomt å passe på Even, og det er i ferd med å skinne igjennom på han! Så tror ikke de er overlykkelig, kanskje på overflaten, men ikke egentlig!

15
@Tja..

Passe på Even????? Han passer jo ikke på Even. Er det en ting som er tydelig i det forholdet så er det jo hvor avslappet og kule de er ift hverandre. Men noe er det Isak går og tenker på, vi får vente og se hva det er...

16
til BLÆÆ

En som har en sykdom som Even er stort frisk men får seg en smell nå og da...Isak og Even var jo årets LOVESTORY... så søte og så festlig å se hvor flinke de er til å spille kjærester. Sanas fight er også interessant men det jeg missliker er at hun virkelig er guffen i oppførsel. Hadde vår bussjef oppført seg slik på et russemøte så hadde hun fått problemer.

17
Rent bortsett fra

At det finnes en annen årets love story - nemlig Noorhelm- som jeg følte var så utrolig mye mere realistisk!

18
Kautj

Gjør de guttene sesongen mindre treig?

19

liker sana også men denne sesong er drittkjedelig 🙁 hun fortjener bedre

20
negativitet hm

hvis det ikke er noe hyggelig man har å si så er det kanskje best å ikke nødvendigvis dele det? Du har selvfølgelig lov til å ha din mening altså 🙂 Men husk at Iman også leser kommentarer, og det er kanskje ikke så hyggelig med mye negativitet..

21
Så enig ass?

Det er helt sant

22

Sana er jo bare sur. SUR; SUR SUR.
sur på jentene sur på gutta, sur på boren sin. Jeg kunne ALDRI vært vennina til Sana.

23
Hun er jo sur fordi hun har det vondt inni seg!

hallo

24
Ikke bare sur

Kanskje neste gang du møter noen som er veldig sur, kan du huske at han/hun er sannsynligvis trist, redd eller såret. Ingen av oss er bare "sur", men "everyone you meet is fighting a battle you know nothing about"...

25
Seriøst?

Hun prøver veldig klart å beskytte venninne sine det er en ting, hun er heller ikke bare sur, hun er smart og selvreflektert. Samtidig som hun prøver å balansere religion og ungdomsliv, det er ikke lett men hun er i hvertfall beintøff.
Folk som kun ser henne som sur ser ikke helheten i hennes komplekse vesen.

26
Enig men

hun er ikke sur. Hun er livredd, tror jeg.

27
Sant..

Samme her.. jeg er en for glad person til å være venn med henne

28
Gamla

Helt enig, synes hun er veldig usympatisk. Og nå roter hun det til for seg selv.

29
enig med deg Sur

synes hun oppfører seg ganske uspiselig endel ganger. Leit med Noora og Yousef som kysser men hvorfor skulle de ikke det. Livet er ikke en gjettekonkurranse..

30
Ja hun er mye sur dessverre ?

Men digger hun uansett ,men ikke sesongen hennes dessverre :/

31

Ja det är väl det som är poängen. Hon trycker bort folk för att när hon väl har släppt folk nära så slutar det med att hon blir sårad. Så hon trycker bort och trycker bort så att hon till sist är precis så ensam som hon känner sig. Och hon är inte sur, hon är ledsen

32
Godhet for Sana

Det er et veldig godt poeng. Skam har ennå ikke tatt opp temaet mobbing, men nå tror jeg der kommer for fulgt. Sana har blitt mobbet, det er derfor hun kan virke så hard og sur, hun må være tøff for å beskytte seg. Der er også litt påfallende at Sana ikke har venner fra Uranienborg fra Nissen... Vi får nok en trist historie snart... Vilde og Chris må da også kjenne til Sana fra ungdomsskolen? Snufs, håper Yosef og Noora, som begge er virkelig glad i Sana, lære henne å tåle nærhet igjen. Og etter Isaks duste trekk mot Eva i sesong en har han ingen ting å si på Sanas triks! Og så håper jeg at Eva og Jonas kommer sammen igjen, elsker Eva.

33
kait

Chris och Vilde gick på Ruseløkka enligt profilerna.

34
speiling av tredje sesongen

husk at Isak kom på kant med alle han også, han brukte en hel uke på å samle tråder til slutt. Isak ble lei seg av motgang, Sana reagerer med sinne. Begge stenger seg inne.

Men det som bekymrer meg er Andem sine skjulte hint, når vi ser tilbake til andre sesongene er ingenting tilfeldig. Har en ekkel følelse av at det vil gå forferdelig galt for noen, og egentlig at det er Isak. Han sendte Jesus til himmelen i går, og han sa på tull at han skulle henge seg onsdag. Avslutningsepisoden i hans sesong sa han at vi vet ikke hvem som er død i morgen. De er tre so har brukt Jesusskjorta, og jeg er redd at det var et hint.

Og dette med hint til Titanic, og shits about to go down. Så ser vi en danskebåt i headingen + en livredningsbåt. Kanskje det er symbolsk på livredning, men hvem er det som må reddest? Er det Sana som til slutt kjører seg selv så salig til veggs at hun ikke klarer mer? Jeg har verdens dårligste magefølelse, og de som sier at denne sesongen ikke er spennende de har rett og slett ikke kapasitet til å se mer enn det som er rett foran seg. Andem er sykt flink, har aldri sett på maken til historier på film før.

35
Sofie

Selvfølgeligt vil Julie Andem ikke lade Isak dø, det er en tv-serie for teenagere dette her! Udover at NRK ville nægte det, så er hun da bevidst om den indflydelse hun har, og hvor mange unge, der ville begå selvmord som følge af Isaks død. Måske én ryger på hospitalet, men ingen af hovedpersonerne dør, det ville være alt for farligt, og hun er jo ikke dum!

36
@speiling....

Det viktigste først; INGEN skal dø. Når det gjelder båtene i headingen (og for såvidt alt det andre) så viser dette for meg bare alle de ulike "tingene" som skjer i verden...vi har et parti i regjeringen som er mer opptatt av alkoholkvoter (danskebåten) og tull og tøys enn å hjelpe mennesker i nød. Det er ganske store kontraster i den verden vi lever i, og det er det jeg føler den headingen viser. Midt i alt dette har vi Sana, som vel føler at hun skal balansere flere verdener og klare å gjøre dette i møte med utrolig mange fordommer... og det er jo det som også etterhvert utspiller seg nå - så mange fordommer vi alle sitter med og som viser seg på forskjellige måter.... Men altså, INGEN skal dø. 🙂

37
Rikskringkastinga med lisensfinansiering

Slapp av, det er heilt usannsynleg at nokon kjem til å dø i denne serien.

Er ikkje danskebåten i headingen berre eit bilete på den norske drikkekulturen, og livredningsbåten eit bilete på at Sana er samfunnsengasjert, og at ho kanskje særleg sympatiserer med dei som flyktar frå IS med si totale misforståing av verdiane i islam? (Pluss at ho må stå i spennet mellom konfliktene og terroren i islams namn, som må vere ekstra sårt for ein praktiserande muslim, og det vestlege samfunnets islamofobi?)

Det er veldig mykje spanande å tolke i Andem sitt geniale univers, men det er viktig å ikkje overtolke òg... 🙂

38
Chill man

Ta deg en bolle

39

Nå blir det DRAMAAAA

40
Navn

Hvis Sans og Yosef skal ende op sammen skal det snart til at ske. Det kan ikke ske til sidst. For jeg tror også at forældrene skal nå at acceptere det

41
1881

Hvorfor skal foreldrene akseptere det?

Det er hennes tolkning av Islam som stopper Sana, ikke foreldrene. Tror Sana vil gjøre det HUN mener er rett, ikke foreldra.

42

Blir det Sana & Yousef - som vi alla hoppas! - så blir det nog inte förrän helt på slutet av säsongen. Jag kan inte se framför mig en så härlig säsong med massa hångel som den vi fick om Noora och William. Inte när det gäller Sana...

43
Gamla

Forstår ikke helt dette her jeg. Hvorfor håper vi på at hun skal bli sammen med han som bevisst rota med bestevenninna hennes?

44
Sana fjerna Yousef som venn på facebook

Og det tror jeg han fant ut først etter at de hadde hatt den fine dagen sammen. Å slette noen på fb er vel et ganske tydelig signal på at man ikke er interessert.
Selv om ikke det er tilfelle, er det jo det det blir oppfattet som.

Så Yousef var antagelig bare lei seg og litt såra. Så Noora stod Noora der. Og Noora var knust over William. Så de kyssa hverandre som trøst! Begge var jo såra.

Så ikke blame Yousef! Vi ser jo at han fortsatt liker Sana (kjøkkenet nylig)
🙂

45
Omvendt psykologi

Her tok du meg igjen Julie Andem.
Trodde ikke på at vi skulle få se dette siden du lurer oss så ofte, men her ble jeg positivt overraska.
Takk

46

Sana kommer bara såra Isak om hon delar den konversationen :((

47
Silja

Det går jo an å sensurere hvem Sara chatter med. Må ikke legge det åpent så alle inkl Isak kan se. Ikke engang Sara trenger å se

48
intressant

Fast hon kanske gör det för att blackmaila Sara på något vis, utan att Isak, Vilde och tjejerna får veta? Att hon liksom skyddar sig själv och hennes sina vänner?

49
Halo Sana

Ingen flere bønne scener... Du trenger å treffe Yousef og forklare ham en gang til hvorfor det er så viktig for deg å be. Hvor er fokuset ditt? Halo Sana! Er du der?

50
Kari

Kjære NRK - skjerpings! Funder ikke fra Android nå.

51
Irriterende

Samme problem!!

52
Hjelp!

Funker ikke fra min pc lenger heller nå. Får beskjed om at den ikke kan spilles av med Adobe Flash. Jeg har aldri hatt problemer med dette før, og har heller ikke problemer på nrk's sider ellers eller noen andre steder.

53
Chrome

Du må bruke den blå internetten! Den med E. Altså ikke chrome:) da funker det på min PC i allefall

54
kait

Får det felmeddelande ibland också men det funkar efter jag laddar om.

55
Android-bruker

Last ned nrk appen. Når du da går inn på skam.p3.no i vanlig nettleser og trykker på linken, åpnes det automatisk der, og du kan spille av som vanlig.

56

Måtte installere nrk appen på nytt før det gikk å spille av.
Android.

57
Kari

Har NRK-appen. Funker ikke likevel.

58
Oppdater

Prøv å oppdater Adobe flash

59
Hjelp!

Takk. Det er jo en mulighet, men er det ikke mye sikkerhetstull med Adobe Flash? Jeg lurer på om jeg heller ganske enkelt benytter anledningen til å frigjøre meg fra SKAM-avhengigheten ettersom det bare er på denne siden jeg har problemer... 🙂

60
Alekz

Neeeeeeeeeeeeiii ??? ville ju att de skulle prata!

61
sara

sana helps everyone while everyone is busy thinking of themselves..

62
WHAT... she is not human.. she is using Isak. She is terrible

I am happy that I have better friends than Sana is for Isak and Even.

63
jesus

stfu isak was an ass in s3 too

64
for Jesus

agree that Isak was not a good friend to Eva regarding the kissing with Chris etc.. but that will not excuse Sana.

65
And in s1

And in season 1, when he outed Eva's secret kiss with P-chris - not only to Jonas, but to the whole school! And when Eva confronts him, he disarms her by playing "victim" of his feelings for her... which was not even true.. It amazes me how quick people are to forgive. Not sure if that's a good or bad thing

66
bad of Isak I agree.. very bad

butt do not excuse Sana.

67
Nei Sana!

Yes obviously she "helps" Isak so she can have access to his private facebook account... Not completely selfless that girl... But human.

68
Ja, og husk

at hun kjemper for livet. Hva ville du gjort om du stod alene mellom to kulturer?

69
hun står ikke alene hvis hun ikke ønsker det

vondt at hun har mye stygge mail etc. Tydelig så var Jamilla en god venn.. hvordan var det Sana betalte dette tilbake til henne`?

70
Have faith in Sana

It was wrong of her to violate Isaks privacy, but I bet she's just going to show the messages to Vilde. Because she cares about Vilde thinking these girls are her friends when they're not. Even after Vilde's disloyalty. That's what I think.

71
ehhh

yeah because Sana is so selfless and did not use Isak at all just to get to his Facebook. Isak has also helped her before

72

Fy faen så spennende! Sara is going down. Men liker ikke måten sana gjør drt på. Bruker isak på den måten. Men hva er det Noora vil fortelle Sana? Er det yousef..? Håper ikke det!

73
Yousef fixar ny russebuss?

Kanske Noora vill säga att Yousef erbjudit någon typ av ny russe-färdmedel till henne och Sana nu när de inte har någon russebuss längre?

74
Ny teori

Noora: "Det finns fler fiskar i havet... Jag träffade Jonas och Ali från caféet de vill träffa oss igen... dricka driiitgott te"

75

Det ville være seriøst sjovt/morsomt hvis en af de gutter dukkede op igen! Sana går til fredagsbøn og en af dem er der helt tilfældigt. Sana glemmer alt om Yousef og er lykkelig med en sød gut der læser filosofi på uni 😉 Total plottwist.. ;-D

76
Silja

Nora valgte å kline med Yousef fordi hun var sur på Sana for å ikke ha fortalt om W.

Jeg håper det står noe dritt ol de andre pepsimax-jentene fra Sara. Ikke bare om Vilde.

77
Haha!

Ikke dum den der... Jeg tror ikke det er at Noora skal på date med Yousef eller noe sånt, det er litt for obvies (vet ikke åssen det skrives en gang, haha).
Men kanskje en av cafe-gutta.. Kanskje de spurte om nr deres rett før de dro?

ELLER kanskje det som har skjedd er noe med Sara.. Sana poster dritt for å eksponere Sara, men så viser det seg at det har skjedd et eller annet positivt med/om Sara, så Sana plutselig sitter som svarteper. Kanskje vi blir positivt overasket over Sara på noen måte. Plot-twist.
Eller kanskje dette hyggelige hun skal fortelle er at Linn har fått seg kjæreste?!

78
Jämtkalle

Hon sa väl driiiiiiiiitgott te.
Josefine driiiiiiver väl med alla som tycker hon talar lååååångsamt!

79
Ellin

Hahaha plottwist, men jeg er vild med din teori ?

80
Diana

Samma här!

81
? Yousana ?

Hvis det blir Younoo eller Nooyou så går jeg og henger meg... (ironisk ment) Nei, Noora, nei... No, no, no! ? Ordne opp i ting med William, the love of your life, ikke tæsje Yousef fra Sana, selv om det er ubevisst. Og Yousef da, hva er det du egentlig vil?? ??? Blir sprø av dette trekantdramaet... ???? Og Sana da, du må begynne å PRATE med vennene dine om hvordan du har det, ha litt tiltro til dem liksom. ? Du er en bra person, husk det! ?

82
Blæh

Helt ærlig, blir verken sprø eller noe annet. Skuffet over kjedelig sesong ?

83
Idunn

William er vekk, nå må Nora bare møte noen som Sana IKKE er forelsket i

84
Skam lager kunst på en solrik fredag i mai

Fred og bevares.Her var det mye å ta tak i for både hjarta og hjernen ? Kjedelig??!? Nei, her var det jo så mye info og subtil kommunikasjon at man kunne skrive et essay eller to ? Fifa, gule gardiner, toalettpapir (hehe), tegninger, loppis, jobb, helt like klær, domesticated #evak som kverulere om klesvask og er søte kjærester. Så utrolig smertefullt å se Sanas blikk når de kysser. Så vondt det må være å tenke og tro at det aldri vil være henne som kysser. Og flørter om luktesans. Isak som strekker ut hånda, Sana som ikke tar i mot, men kjefter om tevann.Du er en god person midt i fleisen i det hun tenker på å stikke han i ryggen. Så utrolig sviktet og ensom hun må føle seg for i det hele tatt vurdere å gjøre det. Alle er lykkelige tenker hun og blikket blir enda mørkere. Smerten. Ensomheten. Skuespillet. Metaforen. Speilingen av tidligere sesonger. Øyer og kommunikasjon. Vil hun gjøre noe med meldingene? Vi blir gantert overasket hvor dette ender. Som alltid. Skam ass. Magisk på alle nivå. Kunst ❤

85
Seriøst

Det er ikke sana som ikke får kysse det er at religionen hennes er i mot homofili!!! Følg litt med på det som skjer her!?
PS: ikke vondt ment?

86
Skam lager kunst på en solrik fredag i mai

Jeg tror kanskje du har misforstått kommentaren min litt. Det jeg mente med setningen er at blikket hennes sier, etter min tolkning, at hun føler at hun ikke får oppleve det som Isak og Even har. En kjæreste, noen å kysse med, dele alt med. Det virker for meg som at hun tror at hun aldri vil få oppleve dette, og det var litt trist synes jeg.

87
åhh -

kunne ikke sagt det bedre selv!

88
Eh psykopat??

Tror du burde lese deg litt opp på hva en psykopat er.. og du snakker litt som om det å ha psykiske problemer er noe uglesett og ikke til å tolerere eller ha. Kan hende jeg misforstår for jeg ser kun bokstavene...

Men poenget her er vel heller at Sana har det vondt, og hun trenger hjelp ja, helst fra venner. men kanskje en profesjonell også for den saks skyld..
Love<3

89

Gå og legg deg a!

90
Ramadan Mubarak

Håber, at alle muslimske venner får en god ramadan. Som kristen beundrer jeg mine egne muslimske venner og deres faste. Det sætter tingene i perspektiv og minder om, at alle i denne verden ikke er så heldige at få mad og drikke hver dag. En renselse af både krop og sjæl, og følelsen af taknemmelighed. Ramadan Mubarak ??❤️

91
Bolibompa

Seriøst?.......

92
Sa(v)na dig

it aint that deep

93
Om biologi og sånt...

Litt irrelevant, men klarer virkelig ikke å forstå at Isak faktisk behøver hjelp med biologi. Til jul hadde han 6 i faget! Uansett hvor mye han og Even tydeligvis har seg (hei toalettpapir) og spiller Fifa har han vel ikke plutselig blitt dum. Vet at man må lese jevnlig.men still..Det MÅ jo være et forsøk på å strekke ut en hånd til Sana på sitt Isakvis. Tror det er derfor han ser litt smårar ut, han prøver jo så godt han kan og snakke med henne, men hun stenger han jo tvert av og kjefter om tevann og whatnot. Ikke rart han ser litt usikker ut. Trekke til seg, Sana, du er jo ikke alene ❤

94
SNUPP

Isak har jo selv sagt at "man lærer mest i timer - det viser forskning", og han har vel vært på skolen?

95
njah

tror nok heller det var Sana som fikk den 6eren til jul, og Isak som fikk 5 - det var nok mest skryt og spøk. Men samma det! dess, en 4er er vel ikke for dum å regne. det er heller en unnskyldning for å snakke med Sana. Og en annen ting: jeg håper de har seg hele tiden!

96
EVAK4EVER

I believe Isak got 6 and Sana 5 last season. At least Isak had right when Isak and Sana had disagreement.

97
Fail

Fail

98
Om biologi og sånt...

Helt enig, man er selvsagt ikke dum om man får 4 i et fag. Beklager om det virker slik. Mitt poeng, satt noe på spissen, var bare at jeg ikke tror Isak trenger hjelp med biologien, men bruker det for å strekke ut en hånd til Sana ? Og ja, jeg også håper de har seg hele tiden - good for them ???

99
Haha!

En dopapir-rull er jo egentlig bare det som skal til for oss for å lage hele sesong 5 i vårt eget hode!

100
Hello dopapir!

Skal ikke protestere på dopapirforbruket deres...
Nu kjør vi!

101
Pinnsvinet

Hvis Isak faktisk er så lost som han fremstår så er faktisk strenge-Sana og tvunget skole-fokus akkurat det han trenger. Isak virker som han bruker litt for mye energi på Even sine problemer, så lesinga kan ha vært påskudd for å fiske info om Bakka-tida, og så fikk han dårlig samvittighet etter argumentasjonen til Sana.

102
Jämtkalle

Gissning.
Noora: jag har fått en egen lägenhet. Vill du flytta ihop med mig så blir det billigare för båda.
Sana: kanske ,ska fråga hemma- vore skönt slippa gutteboys!

103
Tror ikke det

Ramadan starter i natt. Konsentrasjon om bønn og faste vil få Sana på bedre tanker. Hun kommer ikke til å legge ut Saras kommentarer på nett. Er hun heldig tar Noora kontakt med henne igjen og forteller at William kommer hjem. Thomas Hayes har nemlig lagt ut en melding på twitter med et filmkamera og et timeglass. Han flmer noe som tiden er i ferd med å renne ut for. Skam, altså 🙂

104
Penetrators reunited

Tror Thomas Hayes la ut sin tweet typ kl. 2 om natten, så har vi tur så är det en partyscen som spelades in på en söndagkväll då Herman Tømmeraas hade permissiobfrån militärtjänstgöringen. Penetrators re-united!

105
Tror

Noora forteller om Yousef, at de rota og hadde ubeskytta sex.
I dag har hun vært hos Doktor Skrulle, fått bekreftet at det ble en bolle i ovnen.
Noora er sjokkert men glad, for nå kan hun glemme William....
Nei, kødda. Håper og tror at det er noe annet.
Sana og alle vi andre tror det dreier seg om Yousef, men kanskje vi får en positiv overraskelse denne gangen. Håper faktisk at det har noe med William å gjøre. Kanskje hun har fått vite at det ikke var sant at han har ny kjæreste, og at han savner henne,
Men Sana ble så desperat da hun leste Nooras sms, at hun sendte mailen til William. Når hun får høre at det ikke dreide seg om Yousef, får hun et forklaringsproblem til Noora. Da må hun faktisk åpne seg for henne, og fortelle alt. Lov å håpe.

106
Nordkap

Ja!!
Noora och Yousef flyttar till Nordkap och driver vandrarhem.
Äntligen ute ur Skam!Noora ska ha trillingar ,blir nog väldigt söta barn!
Sana fortsatt sur i Oslo-Skam får tio säsonger till för att hon ska bli glad.Och Evak lära sig koka te och tvätta.Hurra!!
Busstraditionen förbjuds då Norge ansöker om att gå med i EU. Julie A hälsominister med ansvar för alla norrmäns skamkänslor.Svårt jobb.Coachas av Skavlan som inte skäms för ett enda pinsamt program.

107

MEN HVORFOR ER DET INGEN SOM SNAKKER OM FAKTUMET AT ISAK OG EVEN MATCHER <333

108
Ellin

Det er fanart af elli_skam, som her er blevet til en scene, hvor Isak og Even har ens tøj på, ligesom på tegningen.

109

Det är fan art! ?

110
Anna

Jeg frykter at Noora forteller at hun liker Yousef, men guri malla så kult det hadde vært om N heller forteller at hun har snakket med Y om S. Også vil Noora ta en ordentlig prat med Sana. For husker dere i sesong 2 når det faktisk er Sana som forteller til Noora at hun må gi W en sjanse ved å prøve å forstå hans tanker og handlinger, og hvor viktig det er å akseptere at ikke alle i verden tenker likt, for krig starter med misforståelser og fordommer? Jeg føler dette er og blir hovedessensen i Sanas sesong, men dessverre har det tatt tid å bygge opp handlingen til dette temaet, men det kommer, det kommer. Vi må bare være tålmodige peepzzzz.

111

Sana har blitt nettmobba selv og vet hvordan det føles. Og nå tenker hun å gjøre det selv? Hun har jo også vært gjennom det samme før med Jamilla, og burde ha lært... Håper hun har en annen plan, konfrontere Sara eller vise det til Vilde for å få henne til å se sannheten og komme seg unna. Og hva med alt det andre hun tydeligvis så der inne som hun tok bilde av? Ansiktsutrykket hennes tydet på at det var noe ille. Og om hvem? Noen av de andre? Og hva med Even og det som ble skrevet om homolifi på wallen. Noen har antydet at det også var en facerape...Frykter dette kan bli mørkt...

112
Anonym

Haha hu skul jo ikke mobb da hu skul si ifra t Vilde vel??

113

Omg! Jeg er så redd det er yousef som har bedt henne ut på date ell no.

114
Hildring

Jeg er sikker på at om Sana hadde spurt Isak om hun kunne få se chatten hans med Sara, så hadde hun fått det. Isak er chill sånn. Men han ser veldig dratt ut i ansiktet, kanksje bare på grunn av blåveisen, men tviler på det. Sana kan ikke lenger late som om elefanten i rommet ikke er der. uff jeg liker ikke dette, selvom jeg egentlig forstår Sana. Jeg forstår alle sammen og det er det som gjør det så vondt.

115
Sana gör fel

Nu kan Isak dock ärligt säga att han inte gav Sana tillåtelse att gå in på hans meddelanden.

116
KnutH

Varför måste allt vara så "fint"? Varför kan det inte vara vondt som i livet. Isak är lat och oambitiös, han lagar te på varmvatten från kranen när en flicka uppoffrar sig för att dunka in litet kunskap i skallen på honom,
Fattar inte att han blivit en hjälte för så många, Kanske för att han inte är man utan baby

117
Skuffet

Nå ble jeg faktisk skuffet over sana. Eller kanskje heller lei meg, over hvor langt inne det sitter for henne å fortelle hva hun føler. Hvis hun hadde fortalt alt til Isak er jeg sikker på at han hadde støttet henne, og kanskje til og med gitt henne meldingene. nå kan hun få både ham og jentene mot seg, hvis hun gjør dette på feil måte. Håper hun ombestemmer seg og sier det til Isak likevel. Ikke steng deg inne Sana <3

118
juni

"Massive Attack"

119

Blir helt oppgitt over Isak, HAR DU HØRT OM Å KOKE VANN I EN KJELE ELLER??? Jævla vannkokere hhahh<3

120
Og Sana da

Enda mer oppgitt over at Sana er så kald og uhøflig mot Isak. Leit å se. Sana er ulykkelig men det er tross alt ikke Isaks skyld.

121
Green

She Knows Her Way!

122
han har ivertfall blitt opptatt

av klesvasken da så sikkert dynetrekket blir vasket nå

123
21.06

Noen må bare gi Isak dynetrekk i bursdagsgave!!!!

124
til 2106

nei! neineinei! det sengesettet var den viktigste statisten i hele sesong tre og spilte en viktig, nær og fortrolig rolle. jeg ble faktisk litt varm om hjertet av å se det igjen! aka the adventures of a sengesett!

125
sengesettet er viktig

jeg er enig med deg. At vi ser det igjen her i denne leiligheten er jo bare herlig

126
Helen

Sana bruker Messengern til Isak og mailen til Noora

127

Damn, kan se det for meg, om Yosef var den gode nyheten

128
Snunad

Ja, så dere oxo at hun hadde exper5 fram for seg da hun var på fb til Isak????

129
Eline

HÆ når?

130
5:38

5:38

131
Jamilla

Men minns inte Sana hur illa det gick sist hon la ut någon annans konversation i offentligheten? Det är ett högt pris för hämnd.

132
Navn

Er bange for at hun vil fortælle om Yosef. I det nyeste klip med brikseby på Youtube skriver Yosef med en. Han ser dog ikke just glad ud. Tror det kan være Noora

133
kanskje Sana har skrevet til W fra Nooras mail

Skrev kanskje. jeg er lei meg fordi jeg bare dro. Nå har kanskje W kontaktet Noora og forteller han vil komme til Norge for å prate. Vi trenger ikke å møte W bare høre Noora prate om det

134
Anna

Jeg også FRYKTER at Noora skal si at hun er keen på Yousef, med tanke på den tidligere chatten mellom Noora og Sana hvor Sana sier noe om at Nora ikke må si at hun ikke vil ha kjæreste, for det er gjerne da det skjer..... Meeeeen jeg HÅPER jo heller at Yousef har chatta med Noora om (at han liker) Sana. Time will show.

135
Håper jeg virkelig

La oss få Yousef og Sana !!
Han er ihvertfall ikke bra nok for Noora!!!

136
Høh

Men han er 'bra nok' for Sana?

137

Ja det kan hende. Men håper ikke det. Nå må sana og noora møtes snart og snakke om ting. Men hvis det er noora og yousef har det skjedd veldig fort. Det virket jo som han likte sana? Ble han lei og gikk videre? Spennende spennende!

138
KnutH

Kanske William har skrivit till Noora att han längtar efter henne osv. Detta är andra halvlek i sista säsongen av Skam och i både 2 och 3 har de ju ordnat happy end helt på slutet och jag tror inte de kommer att låta Skam sluta i kaos med bad feelings på alla håll.

139
Måka

Ai.
Jeg har aldri sittet og bare klødd så hardt etter at noen skulle si "Men går det bra med deg egentlig?"

Men hun spørr jo ikke. Om noen ting. Selv om hun ser at de småkverulerer på hverandre, og ser at han ikke klarer å samle seg og ser at det er noe som er i veien.

"Du er en bra person", Ja. Får se hvor lenge det imaget holder.

Holder hodet kaldt. Prøver å holde hodet kaldt. Prøver å ikke dø av alle spørsmåla som ikke er stilt. Prøver å ikke dø av spenning over om det Noora skal si er noe som kommer til å gjøre vondt, eller noe som Sana kan ta del i.

Og prøver å huske på at bare fordi hun har de bildene på mobilen sin, betyr det bare at hun har et våpen. Det betyr ikke at hun har brukt det. Og det er fortsatt tid til å snu. Ikke at sana pleier å snu.

140
Hæ?

Hæ? Ser at de småkverulerer og at noe er i veien? Snakk om å tolke klippet ulikt. Jeg synes bare det var søt og flørtete kjekling, som er typisk for samboerpar. Pluss at Isak og Even åpenbart har snakket om fortiden til Even (i hvert fall noe av den), og Isak virker ikke det minste sur eller bitter for at Even og Sana ikke sa de kjente hverandre.

141
Til "Hæ?"

Jeg tror ikke at Isak kender hele historien. Tror kun at Even har fortalt, at han kender Sana og ballon gutterne. Resten af historien får vi nok (fra Even, please!) i et senere klip.

142
Meg igjen

Jeg tror heller ikke Isak kjenner hele historien. Hvis han hadde visst om selvmordsforsøket, hadde han ikke tullet med å henge seg. Men jeg tror Even ble nødt til å fortelle noe om ballongguttene etter slåsskampen, han kunne jo ikke late som ingen ting. Og så synes jeg det lover godt at Isak vet om Sana og Evens fortid og likevel har det tilsynelatende bra med Even og fortsatt har en god tone med Sana. Isak har blitt så moden og sikker på seg selv!

143
Ååh! L

Enig! Jeg tenkte yousef representerte Even i det beste fra islam. Y snakket med Sana parallelt med at Even snakke med Isak.
Kjeklingen er bare søtt! Intimt. Personlig. Litt sånn skjekk oss da hører sammen! Jeg elsket det. Men Sana følte seg sikkert mer ensom enn noen gang. ?

144
@Hæ..

Helt enig!!!! Slik oppfatter jeg det også, alt sammen 🙂 Men likevel, føler at Isak har behov for å prate litt med Sana om et eller annet, det virker liksom som det er noe han vil snakke med henne om...men vet ikke hva ennå, kanskje han bare senser at det er noe med henne og ikke vet hvordan han skal spørre..... 🙂

145
Meg igjen

Jeg føler også at Isak vil snakke med Sana med noe. Even har jo en ganske mørk fortid og har sannsynligvis ikke fortalt alt til Isak, noe jeg tror Isak merker. Selv om Isak nok respekterer det, tror jeg han er nysgjerrig og litt bekymra. Da er det kanskje fristende å spørre Sana siden hun kjente han under tiden på Bakka...

146
Småkverrulerer

Det gjør vel alle par i ny og ned? Spesielt om innkjøp og klesvask. De tuller jo også med at Isak har sensitiv luktesans og Even tydeligvis ikke har det ? Synes det var litt koselig eg. Så mye drama de to guttene har hatt, var det godt å se at de kan småkverulere litt om hverdagsting. Som alle par gjør ?

147
Måka

Jeg har lest rundt idag, og jeg ser at jeg ser dette annerledes enn omtrent alle andre.

For meg, når noen sier "gidder du å gjøre X", og klarer å bake inn påminnelser om alle gangene han ikke har gjort X i det ene lille spørsmålet, så er det litt sånn passivaggresivt og kjipt. Det er sånn man gjør på de dårligere dagene sine. Jeg mener ikke at det betyr at de har det dårlig. Men jeg mener fortsatt at det jeg ser er der.

Kanskje det bare handler om å bake all den tida deres sammen som vi ikke har sett inn i en liten replikk. Og det funker jo. Vi får følelsen av åssen dynamikken deres er.

148

...to the ILLIAM!!!!
Håper jeg!

149
Kom nu Noora

Jeg tror desværre ikke at Noora vil fortælle om William. Jeg tror, hun ville bruge en mere begejstret formulering end "hyggelig" hvis hun havde hørt fra William efter mere end seks måneders tavshed.
Men jeg håber heller ikke, det er nyt om Yousef....
Noora og William MÅ finde sammen igen, de er gode for hinanden. De udviklede sig begge i positiv retning i sæson 2.
Nogen synes, at der var for meget Hollywood over deres forhold, men jeg er ikke enig, og manuskriptet for sæson 2 har jo netop vundet Gulruten 2017 (fagpris).
#williammåkommetilbage
Og nu må Sana altså se at åbne op for en snak, helst med en af sine veninder. Det er trist hvis Isak er Sanas nærmeste ven, uanset hvor sød han iøvrigt er.

150
So when is Yousana reunited again?

I hope we don't have to wait another week...

151
Noora og Yousef

I think Noora's news was about her and Yousef. I never believed that Sana and Yousef were endgame. And I still haven't forgiven him for hurting her.

152
Undrer

Kanskje det hyggelige Noora ville fortelle Sana var at Yosef har fortalt Noora at han liker Sana?

153
It's Eskild, BITCHES

What if it never happens

154
I hope that Sana cools down

if she use this on Noora computer she is not a very nice person. Sana... NO

155
Actually

She was finding dirt on Sara (lead Pepsi max gitl, the computer scene had nothing to do with Noora

156
Ai..

Nu blire bråk

157
Ella

På tide!

158

Noe hyggelig som har skjedd og som hun må fortelle om? Har hun blitt sammen med Yousef? :/
Blir bare deprimert av disse klippene. Jeg venter hele tiden på at noe godt skal skje for Sana...
damn it.

159

VET

160
asså elsker skam

Men denne episoden varte 7 min lengre enn den hadde trengt.

161
Nei.

Hvert sekund er fylt med mer og mer spenning, og det er akkurat langt nok. Det er så utrolig mye som skjer, selv når de ikke snakker.

162

do you also say this during clips that don't have isak and even i wonder?

163
riza

i agree. should've gotten rid of the clip with the balloon boys.

164
enig

enig, hva faen var det? fanfic?

165
please

can positive lgbtq+ representation only exist in fanfiction? be more considerate to those in the community who this is helping. seriously

166
please x2

stop acting like it's about representation. i didn't even mean their story in general. there are literal fan art influences in the show now, in SANA's season, not the subjects of said fan art.

167
Answer to Please

The point is not that they can't have positive lgbtq+ representation, but for many of us the Evak part is taking up way too much time of this season. Many of us have waited a long time for Sanas season, and it seems more and more that she's in the background even in her own season. I think it's equally important, if not even more when you consider the hardships a lot of Muslims are going through in the western world today, that we can get a positive and good story on a young, Muslim girls life too. When have we ever seen a Muslim girls story being highlighted in an educational, informative, entertaining and positive way?

168
Thats to boring without Evak, Noora en the other girls

Sana is not much fun . Praying not fun.. Beatiful first time... that was enought.

169
Elin

But don´t you think that´s the point? She always feel she´s an outsider, and Andem is darn good to make us feel the persons feelings. And do you feel she is an outsider and always in the background- that is spot on!

170
Well..

Theres the problem tho, for me at least, that I dont FEEL this at all.

171
I hate

AL of your english coments ! Can you please stop!!!!!!

172
Enig

I am mixed race and a non-practicing Christian, so in some ways I am very different from Sana and in other ways I find her very relatable. Wearing a hijab makes her stick out, but we also see the stereotypes her brother and his friends (and Mahdi in S3) are subjected to though they do not dress any differently. Isak and Even have their struggle, but you can't tell that they're "different" just by one glance at them. There is an important story here about people who have to make more of an effort to be accepted and yet still are not fully accepted just the same.

173

honestly they have been in what, 3 or 4 clips this season? if we're talking about who is taking up screen time let's discuss noora...

174
Sana personality boring

to much praying etc..

175
Hanne

Enig. Kjedelig.

176
KAN IKKE SE VIDEOEN!! Nrk!!

GJØR NOE NRK!! HAR HATT PROBLEMER FLERE DAGER Å SE VIDEOER DERES..

177
Ellin

Elsker, at der er fanart på væggen og NAS-citatet: "You have to keep your vision clear cause only a coward lives in fear". Forstår godt, at Sana vil have hævn over Sara, men nu udnytter hun Isak og hans tillid. Det ligner ikke dig, Sana 🙁 Lurer også på, hvad Noora har at fortælle. Håber, at det handler om William og ikke Yousef!

178
Glem William nå !!!!!

Han kommer aldri tilbake !!! Blir aldri noorhelm igjen ! Håper det handler om andre ting enn yousef da

179
Michaelle

Klart han kommer tillbaka. Annars ser jag inte anledningen till att skriva in ett så öppet "slut" på deras relation i manuset.
Önskar att det var annorlunda, önskar att Noora var bad ass feminist som i s1 istället för att gå runt som en kliché i två säsonger...
Men, jag är så himla glad åt evaks kärlek att jag unnar alla noorhelm-shipers detsamma!
...men skulle gärna se lite av starka skarpa Noora igen

180
Chill

det kan jo ingen vite..

181

Hvordan vet du så sikkert at William ikke kommer på slutten av sesongen?

182
fordi thomas selv ikke ønsker det

dessuten er han opptatt av og spille inn sesong 2 av elven. han sa at han ikke ville være med i skam mer pga det skam stemplet han fikk og komme tilbake da,er jo bare rart,så det skjer ikke

183
Ellin

Vi får se.. Enten kommer han med 'in person', eller også hører vi bare om ham. Én ting er sikkert, og det er, at vi kommer til at høre mere om Noora og William. Vi har jo fået så mange hints..
Personligt håber jeg, at han vender tilbage til sidst. Jeg ved godt, at der er delte meninger om William, men vi må jo gerne ha' forskellige opfattelser.. Noorhelm var for mig "endgame", og jeg tror fortsat på deres stærke kærlighed til hinanden. ❤️✌?

184

På TV3:s facebooksida står det tydligt att inga fler säsonger av Elven är planerade. Tull!

186
Tika

Selv om Thomas aldri kommer tilbake, så er det 10000 muligheter for at Norhelm gjør det. Nei, vi får ikke se et ansikt til ansikt øyeblikk (selv om vi håper på en gjesteopptreden, men sannsynligheten for det er uansett ganske liten, siden vi følger Sana. Alt Julie trenger å gjøre er at Noora forteller (at hun f.eks har snakket med W). Trenger ikke Thomas i det hele tatt.

187
Ellin

Rolig nu. Det kan jo sagtens handle om William, selvom han ikke kommer tilbage 'in person'. Nu har vi hørt tilpas meget om ham både i denne sæson og i sæson 3, så vil gerne have en ordentlig afslutning på Noorhelm. Ikke bare en slutning, hvor Noora stak af fra ham i London..

188
Aner ikke

Det vet inte du! Thomas Hayes twittrade i måndags något kryptiskt som verkar som att han håller på med nån filminspelning. Kan vara nåt annat, men kan mycket väl vara Skam-relaterat. Vem vet, han kanske kliver in i William-rollen igen för en sista episod?! Han var inte negativ till det tidigare och han sa själv i intervju att han hoppas att Noora och William ska hålla ihop. Så, hvorfor ikke?!

189
William kommer definitivt tilbake

Thomas Hayes la ut ikoner for filmkamera, film og timeglass på twitter. Vi vet at de hadde tre episoder igjen å spille inn etter Gullruten. Det sa Henrik og Tarjei. Film og timeglass = tiden er i ferd med å renne ut for Skam. Det siste partyet vil Thomas Hayes ha med seg. Ergo kommer William tilbake. Enda så urealistisk det kan være. Men fiksjon er jo ofte urealistsk.

190

Williams och Nooras kärlekshistoria är så stark! Känns så sorgligt om den inte får vara kvar

191
Ellen

Nei Sana.. Bare nei! 🙁
Det DER er så sykt langt over streken at jeg kjenner jeg blir provosert her.

192

Kjente jeg ble irritert på Sana her. Hvem er det som drar hjem til noen og oppfører seg og er så sur dom hun var her? Hadde jeg vært Isak hadde jeg bare sagt at hun kunne dratt hjem igjen.

193
SKAMalyse

Og på 5:09 og 5:40 vises tydelig at passordet til NOORAs epost fortsatt står på coveret til SANAs notatblokk.....

194
Eagle Eye

Imponerande bra syn du har asså!
Spiser du mycket gulrot?
😉

195
Ha ha

Ha ha!! "Spiser du mycket gulrot?" Underbar kommentar!

196
SKAMalyse

Yep, og på 5:09 og 5:40 vises tydelig passordet til NOORA sin epost som fortsatt står på coveret til SANAs notatblokk... ..

197

Jeg som hadde håpet at når Isak sa at hun er en god person, at hun ville vike fra planen om hevn og faktisk snakke med ham om det som har vært vanskelig i det siste..

198
Mail

Noora vil sikkert snakke om sin mail, hvor Sara sikkert har været inde og snuse rundt.

199
Torkild

det høres usansynlig ut, for det ville hun ikke si var hyggelig

200
It's Eskild, BITCH

Sant sant

201
Pro biologi

Protister og prokaryote. Les deg opp på dette én gang til, Sana, cuz what youre sain is wrrong.
Protister er ikke bare encellede dyr, ass.

202
C.N.

Frå SNL
"Betegnelsen er fremdeles i bruk, men nå i snever betydning ved bare å omfatte encellede, eukaryote organismer (encellede alger og kolonialger, protozoer og noen sopper). "

203
Biologilæreren

Blir ikke no kirurgkarriere uten å kunne basics i biologi....

204
Ananas ringer

Hun sa helt feil forrige gang da hun skulle forklare om søsterarter. Veeeldig merkelig at Sana plutselig tar feil om flere ting. Alle omtaler henne som god på skolen og sier at hun får gode karakterer. Er hun ufokusert?

205
Elin

Hon har det ju galet tufft just nu, så det är klart mycket kan bli fel.

I s3 hade de ju en diskussion om en fråga de inte tyckte lika om- tror aldrig vi fick svar på vem som hade rätt och vem som hade fel. Sen pratade de även på julfesten i s3 om betyg osv- och då lät det som att Isak hade bättre betyg än henne- om han inte skämtade bara. Så hon kanske aldrig varit särskilt bra i biologi?

Men sen är frågan vad som händer med Isak- varför ligger han efter hela tiden? Och visst ser han lite sliten ut..? Några smarta teorier kring det+

206

Hade hon inte också fel om det svaret hon och Isak tvistade om?

207
Klang

Kanskje hun villeder Isak med vilje?

208
hahaha

hvem vet

209
För hög belastning?

Är det bara jag som har problem med att spela upp klippet?

210
Det henger en tegneseriestripe på kjøleskapet ti Isak og Even med no vitsing om burka/hjihab. hva er dette?

?

211
Tegneserie

Marjane satrapis Persepolis bind 2

212
Persepolis?

Kan det være fra Marjane Satrapis Persepolis?

213

Ja, det er det. Persepolis er en selvbiografisk tegneserie som forteller om Marjane Satrapis barndom i Iran på 80-talet. Veldig interessant, anbefales!

214
Gjest

Det var i evens rum i förra säsongen också!

215
It's Eskild, BITCH

Vil bite jeg og

216
Synne

Elsker at nettverksnavnet er GuleGardiner!! Tb til diskusjonen om parallelle univers i ses 3!

217
can something good finally happen to Sana????

I really hope Noora's good news is that William has been in touch....

218
Nooranor

Nothing Will happen, since she Just sits There and says Nothing

219
Eller at Yousef

Eller at Yousef har spurt henne om Sana!

220
Ok...?

Vadå, först kysser han Noora och sen frågar han Noora om Sana? Väldigt underlig kille.

221
Anna

Hoppas det! Det behövs något positivt nu, denna vecka har varit alldeles för deprimerande!

222

det blir bare så plankekjøring!!

223
best theory!

<3

224
what a shitty way to end a show...

if they end up giving the strongest character, a WOC, so much to deal with, and then on top of everything taking away the love interest as well??? if Sana ends up alone as an "independent woman"..... what a joke.

surely, not only the "Norwegian party girls" deserve romantic love??!! if that's the message, then it's a good thing this is the last season.

225
the Norwegian party girls.. do they have a boyfriends???

What about Chris, Eva, Noora?? you do not have to good "SKAM" feeling.. you dont understand this show. THey are only 17 years perhaps 18.

226
chill yes

don't be so agressiv and negative pls.

227

Chill out guys. The season isn't over yet.

228
Yes.

The story is clearly about choosing religion over love. They are saying that Sana can't have both. She can't have her big love and religion too. She has to sacrifice and become a better person. She has to give her own love to her friend Noora, so that the friend can be happy. No love for Sana.

229
the story is not about that..

I think you dont understand this concept of Skam.. Do you tthink this season is about that?? you are so far away. But this girls and boys are 17 years..they have time for love

230
Thanks

You are so right:)

231

Noora tells Sana, that she and YOusef kissed and Yousef isn't a muslim, so she can date him!

232
kait

You're probably right. Objectively, Noora hasn't done anything wrong, but S4 has soured Noora and S2 for me.

233
Ananas ringer

Oh please don't let that be what she has to say! I would dive headfirst into a deep depression if that is Noora's news.

234
Good news

is that Noora has a new man Yousef. Noora has been interested in him since she met him.

235
It's Eskild, BITCH

Nah, evak needs to get more good spotlight, or orrrr a cought sex scene! That would be hilarious

236
....

Går ikke å spille av klippet... bare hopper tilbake...

237
Æææ

Hvorfor vil den ikke spille av?!
Er det flere enn meg som har problemer?

238
Ahaha....

"spille af" på dansk.... 😀

239

Ja, jeg får det ikke til

240
Hjelp!

Ja!!!!!

241
matilda

har isak börjat gilla gabrielle nu hehe? ("september" hördes i början av klippet)

blev så glad när jag såg att det var ett 10 minuters klipp, men alltså... förutom att vi äntligen fick se isak och even tillsammans i deras lägenhet och att sana fick tag på saras gamla meddelanden hände ju egentligen inget..?! hoppas på ett mer händelserikt lördagsklipp!! det är ju ändå bara 4 avsnitt kvar! skulle ju varit det perfekta klippet för isak att berätta vad som egentligen hände på SYNG??

242
JULIE ANDEM FOR PRESIDENT

JEG ELSKER DIG, JULIE. 'Gule gardiner' som wifi password. Isaks sengetøj fra Kollektivet. Fanart x 2. ALT ER LOVE papiret. Og toiletpapiret (hahaha). Wow, wow, wow. Så mange detaljer!! TUSIND TAK

243
Ja tack Julie

Vi ser att detta klipp i så mycket var en gåva till alla oss som är lika kära i Isak och Even som de är i varandra. Det har gått mer än ett dygn och jag känner mig fortfarande alldeles lycklig inuti.
Så tack briljanta SKAM-team ❤️❤️❤️

244

Jag hänger med på allt utom toalettpappret.. vad är det vi ska tänka på då?

245
Tørke opp

ting som er flytende!

246
Sjekk ut

Nooras Instagrambilde da hun fikk tilbake rommet.

247

Hahah Isak hade toalettpapper konstant på sitt nattduksbord i säsong 3, och nu stod den igen vid sängen = sex. Blivit lite av en rolig grej

248
matilda

och att dom hängt upp bilden med textmeddelandena som even hade gömt i isaks skåp <3 alla små, små detaljer är en av orsakerna varför man älskar skam ju!

249
Sannheten

Nå ble jeg skuffet over Sana. Håper virkelig ikke hun bruker Isak på denne måten, Isak som bare er så snill mot henne og som ser henne for det gode mennesket hun er. Det er på tide at Sana begynner å stole på noen snart, uansett hvor vanskelig det er for henne. Ingen klarer alt alene - mennesker trenger mennesker <3 Sana trenger virkelig å oppleve at hun ikke er alene.

250
Helen

Hun kommmer til å bruke Noora også. Hun bruker Nooras mail for å spre ut bildene hun tok fra Isaks messenger.

251
Jenny

Varje klipp ger bara magont. Är orolig att sista säsongen och därmed serien ska sluta riktigt illa. Det skulle förstöra hela serien.

252
Riktig

Har precis samma känsla. Julies "Cus shits bout to go down yo" ser verkligen ut att hända och om det fortsätter så här kommer även allt det goda och vackra vi fått att färgas av det svarta och dåliga.
Sanas oro, ilska och allt kan man absolut förstå, men nu verkar det ju som hon "føkker up vennerne sine" själv, som hon anklagade Isak för i S3/1. Attityden hon har när hon kommer och hälsar på är inte vänlig utan har något föraktfullt över sig. Och sättet hon har mot Isak är inte som med en vän. Trodde Sana var en bättre människa. Men å andra sidan. Vi har alla sidor som inte är så fina... Hoppas bara att hon kommer på bättre tankar igen!!

253
oooo

EVAK matcher

254
Even bby

Forrige sesong identifiserte jeg meg veldig med Even fordi vi har så mye til felles. Even var meg liksom! Digger at likhetene bare fortsetter å komme, haha. Har aldri noensinne gjenkjent så mye av meg selv i en fiksjonell karakter før. Tusen takk, SKAM 🙂

255
hello you ;)

Da må du være sykt kjekk og sjarmerende... 😉 Og søt, morsom og kreativ med et smil som stråler om kapp med sola (og litt mørke sider også da).
Men tviler ikke på at du er alle de tinga altså! ;D

256
evak er ikke idyll

even og isak har TYDELIG VIS problemer as. ser dere ike ossen de småkragler om ALT mulig ell?? begnner å tro at alle skam-fansa untatt meg er litt treige når de synds at evak er det eneste brae nå da herregud.

257

Fader Sana, ikke gjør det!!!!

258

Fader Sana, ikke gjør det!!

259
Oh nooo

Noora har noe hyggelig å fortelle = Yousef. Sana bruker mailen til Noora for å spre chatmeldingene til Isak og Sara, og det er det som ryker perlekjede til Vilde (som i traileren) som drar de andre med seg ned.

260
Men det skjer jo ingenting.

Men det skjer jo INGENTING!

- det lille som skjer går jo så sakte.
I 2017 så skjer alt mye mye raskere...
Om det er sms, messenger, Snap, mail...
Brev til og med går fortere enn dette.

261
Feil

Det händer ju massor!! Men det pratas inte så mycket. Känn bara i kroppen vad som händer när man ser dessa klipp. En av Julie *Andems stora talanger är ju just att visa vad som händer med karaktärerna utan att de babblar på om det som i vanliga (amerikanska) ungdomsserier.

262
Men det skjer jo ingenting

Det jeg mener er at vi har mobilen med oss HELE tiden
og de bor forholdsvis nær hverandre
og ballonggutta er der hver dag
og de går på samme skole
Det er urealistisk at denne konflikten tar 3 /4/5/6 uker med så lite kommunikasjon.

Mye man kan føle med blikk og se hva evt Sana tenker, men ungdom snakker, skriver, snapper osv. Og tenker selvfølgelig, men så utfører de tankene sine verbalt eller fysisk.

263
Julie

Kommer det et klipp til i kveld...?

264
Nei er siste , for er 30 minutter idag

Hadde håpet på mer action eller at sana møtte noora ?

265
kait

Troligen inte men vi får hoppas. Någon som har koll på om det kommit två klipp samma dag förr?

266
Mina

Gjorde vel det en gang i sesong 1 tror jeg. Halloweenfesten der Eva var. Senere kom det et klipp der hun kommer hjem og møter Jonas på trappa.

Men jeg tviler på mer i kveld ass, det er jo full episode allerede. Var så langt klipp i dag.

267
Aiai

Trodde ikke jeg kunne bli så utolmodig pga avspillingsproblemer. ?

268
Røt

Håper ikke Noora sine gode nyheter er at det er noe mellom hun og Yousef

269
Hyggelig

Måske er det, at Yousef har fortalt Noora, at han er vild med Sana? Se, et ville være hyggeligt! 🙂

270
Marianne

Noen som vet hvilken sang de spiller av når Sana tar bilder av chatten? ?

271
Fan from Denmark S

Hot Boy

272
Marianne

Thank youuu??

273
Maria

OMG YES YES YES THANK YOU ANDEM
it is so beautiful I'm happy

274

Alltså om Noora är tillsammans med Yousef nu så vet jag inte vad jag gör. Jag vågar inte kolla. Herregud. Och så gråter man igen då. Fy fan. Om det är det så kommer jag sluta kolla helt. Men jag vill kolla för jag älskar Sana men olycklig kärlek gör så ont att jag inte vet om jag klarar av det. Hoppas, hoppas att det inte är det som Noora ska säga.

275
Maria

Evak and Sana! They are beautiful. THE BEST TEAM
this is a great clip, I'm very happy.
TAKK

276
Tyvärr

Det borde ju varit det bästa man kunde få se. Men något TEAM var se det ju inte nu när Sana betedde sig som en.......dålig människa. Verkar ju inte helt problemfritt mellan Isak och Even heller. Jag mår riktigt dåligt av detta avsnitt. Vill ju att det skall få bra för dem alla. De är de och alla vi som älskar dem värda. Snälla, snälla Julie...

277
Why?

Just like with the girls she does not tell them anythung, does that means she feels she can trust and open up 2 them? No, also sana broke isaks trust by taking photos of their chat. good team my ass:) miss girl-chris and sana, they were a good team!

278
Charlotte

I'm sorry but this conversation was from a year ago, way before they were even friends. I doubt it will make a difference.

279

Exactly.

I think it's pretty childish of Sana to leak this because you can think someone is stupid, then a year later you become friends with them and realize that they're actually a cool person. Then this conversation won't even matter. Sana is probably just gonna ruin things for herself.

280
Nei!

Sara and Isak still talk, which means some of the vilde shit talking could be very recent! That's what he told her when they were at nissen!!!

281
Hver dag er ramadan

Ramadan starter idag og varer til 24. juni. Ikke lov til å spise og drikke mellom soloppgang og solnedgang. Heller ikke lov til å baksnakke eller være et dårlig menneske. Ønsker meg noen muslimske synspunkter på dette. Anybody out there?

282
Skam lager kunst på ein solrik fredag ?

Fred og bevares.Hjarta mitt ❤ Gule gardiner, tegninger på veggen, Fifa, samme sengesett, identiske klær, te, domesticated #evak så flørte om klesvask og snakke om knekkebrød. Og Sana som er en god venn, sier Isak med det sårbare blikket sitt mens hun vurdere å stikke han i ryggen. Så alene hun må føle seg når hun faktisk vurdere å spre meldingene. Så lei seg og sviktet hun må føle seg. Alene mot verden. Nå klapper korthuset sammen. Kjeder og gulerøtter ryker. Subtile blikk og beskjeder. Hva kommer Sana til å gjøre? Vi kommer til å bli overasket. Som vi alltid gjør. Herregud. Skam ass. Kunst ❤

283
Malin

Det var LÅGT av Sana. Trodde inte att Sana skulle sjunka till den nivån. Sjukt lågt. Det finns ändå inte mycket hon kan göra med den informationen utan att få hela världen emot sig.

284
horsepr0n

Nah, evak needs to get more good spotlight, or orrrr a cought sëx scene! That would be hilarious

285
Pana

Hva faen som skjer nå? Snakkkkkk med noen, Sana! Ikke vær en utspekulert fitte. Vondt i hjertet hele veien.

286
Choose your words Pana

"Utspekulert fitte"... Det var verkligen vidrigt sagt om en karaktär som har det kjempe tufft just nu. Next time, choose your words more wisely.

287
Feil i teksten

Må da være feil tekst på 06:53? Jeg hører da i alle fall "Ja, og hva er feil med det?", noe som er LANGT unna "Nei, nå var jeg ferdig med det".
Mitt forslag gir mer mening i forhold til Sana sin neste setning også ..

288

Exakt samma här! Det måste blivit fel i texten? Sanas svar på det som står i texten makes no sense

289
Wouldn't be the first time they make mistakes with texts...

...for å si det sånn