Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

797 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Klippet kan ikke spilles av....

2
Samma her

Jeg får heller ikke spilt av klippene her lenger. Selv ikke etter at jeg oppdaterte. Så nå ser jeg dem på Youtube.

3
Bruk Safari istedet :)

Da funker det

4

Nej. Bara nej. Nej. Alltså nej. Nej nej nej. Nej.

5
Hva skjer med Yousef egentlig?

Lurer virkelig på hva som skjer med han altså... Gjennom hele sesongen så har det virket som om han har likt Sana, men dette gir jo ikke noe mening. Skal han plutselig bare bli sammen med Noora?

6
Hva er det med Yousef??

Skjønner meg ikke på den fyren. Mr. Mixede signaler. Hvem er det han er interessert i Noora eller Sana? Og hvorfor skal de på en måte kjempe om han?
Hvis du vil ha den, så kom å ta den - sa han i går. Hva betyr det? Om du vil ha meg, så er det din tur til å gjøre et trekk...? Er det sånn det er?

7
Spartan

My guess, Yousef needed Noora's help in picking out a good Eid gift for Sana

8
Henrik

Dette er vel knapt Yousef sin feil. Sana avvist han og til og med slettet han på Facebook. Utelukkende fordi han sa at han ikke trodde på Allah. Hun klargjorde aldri sine følelser for han. Sana har utelukkende seg selv å takke her. Forøvrig er jo begge jentene flotte og smarte. Skjønner godt at han kan falle for begge. Og ja, hvorfor skal ikke Sana gjøre en move? Det er ikke utelukkende en gutts ansvar..

9
Sana sletta yousef som venn på facook

det er jo et ganske tydelig signal på at man ikke er interessert? (selv om det egentlig ikke er tilfell, men alle hadde jo tolket det dithen). Så Yousef tror jeg bare blei lei seg over det, siden han trodde Sana likte han. Vi ser jo at han fortsatt liker Sana!
Så Noora er vel en måte å prøve å glemme Sana..
Og Noora er såra over det med William.... og vet ikke at Sana liker Yousef.
Så ikke blame Yousef. eller Noora.

Hvis du vil ha meg, så kom å ta meg! (haha)

10
Maybe you're right...

... og jeg er virkelig ved at opgive håbet for Sanas romance. Føler mig efterhånden ret naiv, imens JA rykker mig rundt i manegen 😉 Men vi kunne også lade tvivlen komme både Yousef og Noora til gode? Kunne det tænkes at de blot har sympati for hinanden som venner, og at Yousef endda bruger Noora til at blive klogere på Sana? Og at det "hyggelige" Noora ville fortælle faktisk var gode nyheder vedr. Sana selv? Der er bare stadig det djævelsk dumme kys... Mon der ikke er nogen af dem som ved at Sana så det?

11
Yousef er ikke mixed signals!

HAN er mixd signals? Det er Sana som er mixed signals! Hun veksler mellom å prate med han og å slette fra face og ignorere han! Og hvorfor i alle dager kan ikke Yousef gå på date med Noora? Det er for Yousef null og nix som tilsier at Sana er hypp på han. Han må få holde mulighetene åpne og deite andre og ikke gå all inn på ei jente han ikke tror er hypp og som han ser hver jækla dag fordi hun er søstra til kompisen.
Og Noora trenger rebound for å glemme William. Win win for dem.
Jeg skjønner Yousef (og Noora) jævelig godt.

12
Vel...

Altså, jeg synes det er feil av Yousef å gi sånne miksede signaler, men jeg synes Sana er verre. Husk at hun begynte når hun plutselig stengte han ute fordi han ikke er muslim. Hun har vært en del fram og tilbake selv. Tror det er opp til Sana å redde dette her; hun må ta seg godt i nakken og tørre å snakke med folk. Dette her blir det jo ikke noe bedre av, og Yousef har vist sin interesse mer enn Sana har gjort - det er hennes ball. Tror forresten kompisene til Elias mistolket: han er ikke sjalu - han er bare lei seg eller sint på Sana sine vegne.

13
Krissi

Yousef er drittsekk? Dummeste jeg har hørt. Sana har avvist han, slettet han som venn. Hvordan ville du følt deg hvis crushet ditt hadde gjort sånn? Dessuten har ALDRI Sana fortalt Yousef hva hun faktisk føler. Han kan jo ikke bare vite det. Han er ikke tankeleser, og eneste info fra hennes side er unfriend på facebook. Og hva betyr det? Det er jo _det_ Yousef tolker. At Sana i mellomtiden hadde en fin chat med Elias om at Yousef var en fin fyr uansett om han er muslim eller ikke - som førte til at hun på nytt endret syn på Yousef og var "på" igjen, vet jo han INGEN TING om.

Og for alt vi vet kan han prøve å skåne Sana ved å ikke sette henne i den situasjonen om å måtte "velge" han over religion, selvom han dog skånet henne på en litt klønete måte ved å kysse Noora (les Noora kysset han, ikke omvendt)

Ikke døm folk før du har satt deg inn i begge sider. Yousef har hintet og prøvd uten å få en eneste bekreftelse verbalt. Han fikk isteden det stikk motsatte. Avvisning. Sana må kommunisere. Og hun må lære seg å ta hånden når noen strekker den ut.

For alt vi vet er han hos Noora og sier at han har tabbet seg ut og at det er Sana han liker, ikke Noora. Og at uansett om han ikke får Sana (fordi igjen- hun har ikke gitt han noe som tilsier at hun vil) så blir det helt feil å være med Noora.

Last one: synes heller Noora er personen å blame. Ja jeg vet at Sana heller ikke har sagt til henne at hun liker Yousef (så de står egentlig likt, men folk er likevel mye raskere med å kritisere Yousef enn Noora) men i alle de tidligere klippene er det åpenbart at Noora hinter om Yousef på Sanas vegne. Selvfølgelig skjønner hu det. Hu bare valgte å sette seg selv først fordi hun følte seg såret den kvelden på SYNG. Men det er så urettferdig, fordi uansett hvor slem venninnen din er, så kliner du ikke med han hun er keen på. Det er no go. Og uansett, hvorfor ble Noora bare sint på Sana? Like mye de andre jentenes feil? Sana var ikke engang personen som ville holde det skjult- og hvis du nå tenker at "jammen Noora åpnet seg til Sana om kjærlighetssorgen, og ikke til de andre" så hva med at Noora, som var nærmest Eva, ikke sa at Jonas hadde fått seg ny kjæreste før Eva fikk det slengt i ansiktet? Noora er hyklersk. Og har gjort akkurat det samma sjæl.

Go Sana og Yousef. Sana må kommunisere. Åpne opp.

Å slutt nå det maset om William. Han har gått ut på dato for lenge siden. Ingen bryr seg. Og Noora har fått sin egen sesong så plis gi den leppestift dama MYE mindre sendetid. Dette er Sana sin sesong. Og Evak (ilu) er ti ganger mer relevant for Sanas sesong enn Noora ever was.

14
Sara?

fy f... har ikke mye bra å si om henne. Nærmer seg Nico nivå.... Hun baksnakker alle. Skikkelig drittkjærring.
Jeg håper bare at Sana ikke gjør noe dumt nå. Men, tror dessverre at hun gjør det. Dårlig gjort om hun føkker over Isak. Skjønner på en måte at hun er forbanna på Noora, men Isak har ikke gjort Sana noe - så om hun bruker de skjermbildene hun har stjelt av han er det virkelig å go low. Stemmer heller ikke med setningen i traileren "My intentions are good". Så om hun gjennomfører dette er det ikke fordi hun har gode hensikter? Håper hun husker på hva ramadan står for. Forresten utrolig teit med de 70 jomfruene......

15
Sara ?

fy f... har ikke mye bra å si om henne. Nærmer seg Nico nivå.... Hun baksnakker alle. Skikkelig drittkjærring.
Jeg håper bare at Sana ikke gjør noe dumt nå. Men, tror dessverre at hun gjør det. Dårlig gjort om hun føkker over Isak. Skjønner på en måte at hun er forbanna på Noora, men Isak har ikke gjort Sana noe - så om hun bruker de skjermbildene hun har stjelt av han er det virkelig å go low. Stemmer heller ikke med setningen i traileren "My intentions are good". Så om hun gjennomfører dette er det ikke fordi hun har gode hensikter? Håper hun husker på hva ramadan står for. Teit med de 70 jomfruene forresten?

16
jaha

det var faktisk 72 jomfruer

17
Enig om Sara, men ikke om Noora..

I hodet til Sana kjennes det nok rett å være forbanna på Noora, hun er naturlig nok sykt sjalu, men vi andre har jo ingen grunn til det?! Hadde Sana fortalt bestevenninna sin at hun er forelsket i Yousef så hadde ikke Noora nærmet seg han i det hele tatt! Dessuten har faktisk Sana oppmuntret Noora til å finne seg ny type. Synd da at det ble akkurat han som hun liker selv, men igjen, hvordan kan Noora vite det? Nå er dette Skam og da må det først bli krøll, men bare vent ei litta stund så ordner alt seg så fint igjen! 🙂 Jeg er dessuten helt sikkert på at det er nada mellom Noora og Yousef, han er like forelsket i Sana som hun er i han! Trur eg..

18

Sana blir hjärtekrossad. Och kolla på Elias som också blir jätteledsen :,,,(

19
agnes

ja kan inte Elias prata med Sana så hon får prata ut om allt med nån som bryr sig <3 allt handlar ju bara om dålig kommunikation hela tiden. prata med varandra så kan man lösa det

20
Hvis du er trist

er jag trist, sa han ju till henne på gungan.

Hjerteknusende.

21

Elias blir knust her ?Hva om det Yousef og Nora gjør er å mekke et forhold mellom Nora og Elias?? Sånn er det!?

22
C.N.

Elias må snakke med søstra si. Han veit ho likar Yousef, må ikkje halde tilbake slik informasjon... Sis forran bros!!!

23
Elias skuffet

Kanskje Elias nevner det for Yousef? Eller?

24
Å nei

Sana det er lov til å være lei seg altså, men ikke gjør noe du kommer til å angre på!

25
Embla

Tror Sana kommer til å bruke de meldingene til å sørge for at Sara gir plassen sin som bussjef til Vilde nå. Sana ville bare være bussjef for å vise at hun kan, og når hun husker at hun ikke har noe å bevise og Vilde kommer ned fra den popularitetsskyen hun svever på, vil de begge huske at ekte vennskap er viktigere.

Håper Sana bare sender det utkastet Noora allerede har skrevet til William, og ikke gjør noe annet shady med mailen hennes. Tror ikke det da, for det er veldig out of character for Sana, selv i knust-hjerte-mode. Men W og N må snakke på noen måte, ellers vil den storylinen bli hengende i løse luften og det tror jeg ikke Andem og co har tenkt.

26
Gode Sana❤️

Ja, det er lov å være lei seg. Og Sana som er så opptatt av å være en god muslim kommer til å gjøre det rette til sist og ikke bare noe som gjør at hun føler hun får hevn for all dritten. Og at alle som oppfører seg som rasshøl rundt henne..

27
Stop Sana før du gør noget dumt

Jeg tror ikke Sana offentliggør Saras chat beskeder. Det har hun gjort med Jamillas beskeder, og det husker hun stadig var forkert. Men hun kan vise dem til sine veninder.
Jeg tror ikke Noora og Yousef er kærester, de snakker forhåbentlig om Sana. Hvis de er sammen, er Noora uskyldig for hun kender ikke Sanas følelser, men Yousef er et røvhul, som hverken Noora eller Sana bør være sammen med.
Hvis Sana logger ind på Nooras konto, er det for at sende en mail til William.
Og nu må Elias vågne op og hjælpe sin søster, selvom jeg ikke bryder mig så meget om ham.

28
Orda

Nej låt bli. Det blir bara mer hat, tårar och skam. Och med tanke på innehållet i meddelandena drabbar det framförallt vännerna dina.
Låt karma ta hand om Sara, hon lär sig nog av livet till slut. Och vem vet, de där meddelandena är ju ett år gamla. Behöver inte alls vara så att Sara står för dem idag.
Fokusera på kärleken Sana, inte många runt dig precis nu så börja med dig själv och Allah.
Det blir bra, du är ikke alene.

29
Sara?

fy f... har ikke mye bra å si om henne. Nærmer seg Nico nivå.... Hun baksnakker alle. Skikkelig drittkjærring.
Jeg håper bare at Sana ikke gjør noe dumt nå. Men, tror dessverre at hun gjør det. Dårlig gjort om hun føkker over Isak. Skjønner på en måte at hun er forbanna på Noora, men Isak har ikke gjort Sana noe - så om hun bruker de skjermbildene hun har stjelt av han er det virkelig å go low. Stemmer heller ikke med setningen i traileren "My intentions are good". Så om hun gjennomfører dette er det ikke fordi hun har gode hensikter? Håper hun husker på hva ramadan står for.
Forresten utrolig teit med de 70 jomfruene.... skjønner ikke at det er mulig ?

30
Sana kan gjør hva faan ho vil.

Hahah Sana kan gjøre hva hun vil. Hun kommer ikke til å gjøre noe mot Isak, hun tok bare noen bilder av han og det var riktig. Go GIRL???

31
Henrik

Teit? Har du aldri hørt gutteprat før eller? De spøker jo med hele den jomfuer når du dør for islam-greia.

32
Garderobeprat

Det var det Trump kalte garderobeprat. Like usselt uansett. Å være gutt er ingen god grunn til å prate så nedsettende om kvinner. Bare flaut

33
Jeg syns det er teit

Gutteprat eller ikke.

34
Morten

Hvis du ikke syns det er greit, så skulle du bare visst hvordan vanlig gutteprat er... men sånn prat er kun tull og morro, uten vonde intensjoner

35
Sara er en helt vanlig tenåringsjente tbh

Nå syns jeg du svartmaler Sara i overkant mye. Å si at hun er på nivå med en kriminell overgrepsmann er veldig drøyt. Det Sara skriver er ikke pent, men det er faktisk helt gjennomsnittlig tenåringssladder. Jeg kan garantere deg at mange her har sendt like mange Facebook-meldinger vi ikke er stolte over, inkludert meg. Når man er 17 og usikker på seg selv er det veldig fort gjort å ta det ut på andre på en privat chat med sin(e) aller nærmeste.

Og om Sana deler disse meldingene offentlig, er det i mine øyne minst like ille som å ha skrevet dem...

36

Det er vel ikke offentligt når det er PB

37

Det at det er gjennomsnittlig tenåringssladde gjør det ikke greit. Sladder og drittsnakking er uansett ikke greit. Tenåring eller ikke!

38
Sana er den siste i verden til å tabbe seg ut.

Hvorfor skulle hun tenke på å spre Saras sladder? Det vil jo bare falle tilbake på henne selv! Bruke både Isak og Nora! Nei der er hun ikke. Og hun er smartere enn som så. Jeg tror hun muligens bare er fristet til Å spionere på Noras hemmeligheter i forhold til Yousef for å vite hvem hun kan stole på akkurat nå.

39
YousefLovesSana

Nettopp!!

40
Lieu - Tran Trong

Ur so dont know cus there really 72 vigrins 😛

41
men...

... musiken får oss ju att tänka att hon tänker utnyttja Nooras mail till något dumt.... men hon kanske bara tänker snoka för att veta nåt om henne och Yosef? Eller kanske får ihop Noora med William igen?

42

Ja, hvis det er 72 jomfruer til gode muslimer, og jeg antar at det er snakk om kvinnelige, hva er det da Sana skulle få hvis hun var en god muslim.,?

43
Til Evy

Håper det er 72 erfarne menn.... 😉

44
Virgo

Finnes mannlige jomfruer også :S

45
YousefLovesSana

Et godt poeng. Jeg syns at hele Koranen kun henvender seg til den mannlige leser, og syns det er frustrerende.

46
det hun skrev om Eva var jo sant

Eva likte jeg godt i sesongen sin men ikke så mye i sesong 2.. bare drikking og klining.. ikke så kult

47
Slapp av

"Everyone is fighting a battle [osv....] Be Kind. Always"
Sara er jo like needy på å verte bekrefta (av Isak) som Ingrid som ho kritiserer, og har nok ting ho slit med ho òg... Det er vel nokså få menneske som vil vere ei drittkjerring, som du kallar ho, sikkert ikkje Sara heller.

Eg håpar Yousef får fingeren ut og snakkar med Sana før ho gjer noko ulurt mot Sara, og dreg med seg fleire (Isak) i fallet... Eg trur Sana treng Yousef for å finne styrken til å vere barmhjertig med Sara og slutte å vere på krigsstien. Sana er nok eigentleg smart nok til finne ein måte å setje Sara på plass på utan at ho treng å øydeleggje for alle, inkludert seg sjølv, men det krev at ho er litt trygg i seg sjølv, og det er ho, forståeleg nok, ikkje no.

Dei 70 jomfruene er no berre tull og fjas, det er ikkje akkurat som om desse gutane har tenkt å verve seg i ei islamistisk ekstremistgruppe for å få desse jomfruene. Dei slit jo med å faste éin dag verkar det som, ikkje rart dei tullar med "premien", den verkar ikkje heilt innanfor rekkevidde uansett...??

48
varför snackar du skit?

Vadå hennes intentions are good, hon vill ju bara make up för att tjejerna på hennes russebuss snackade skit om henne bakom hennes rygg. Ser du inte hur dom fryser ut henne? Ska hon bara se på utan att göra något? Tror du hon får respekt om hon säger ifrån? Hon måste bevisa vem hon är blair waldorf style, de utnyttjar henne till max

49
Hallo....

Har du ikke sett traileren? Teksten i sangen er jo "My intentions are good, please dont let me be misunderstood". Men hvis hun gjennomfører å oute screen shottene hun stjal fra Isaks Facebook, så har hun ikke gode intensjoner. Det betyr ikke at hun ikke skal gjøre noe - men det er galt hvis hun velger å oute Isaks Facebook.. Det skjønner du vel??

50
matilda

okej nu nU händer det, sana hackar nooras mejl. men seriööst, yousef och noora??? det får inte hända! lever i förnekelse och hoppas att allt bara är nån sorts missförstånd typ :))

51
KnutH

Men herregud mener dere Isak?

52

Når man har passordet heter det ikke å hacke, men å logge inn. 😛

53

ja ok men hva hender om sara gjør det? det er ikke som noora og youself snakker på gmail? kan noe dele sine tanker kring dette?

54
Samme passord overalt?

Noora virker ikke som hun tar personvernet sitt veldig seriøst, så hun har sikkert samme passord overalt.
Jeg tror Sana bruker passordet, og i samme slengen finner hun ut noe om William. Det som Noora var i ferd med å si da de satt sammen ig snakket for noen episoder siden, men som hun aldri fikk sagt. Det er nok noe som får Sana til å Skamme seg litt til, på samme måten som hun skammer seg når Isak sier hun er en så bra person. Sanas skam er at hun ikke har perfekt moral? Tror det ordner seg med Yousef, men at Sana kanskje må ta et oppgjør hjemme og kjempe litt ekstra når hun først innser at muligheten ikke er tapt? Og Noora og Elias - dem shipper jeg for fullt??⛴???⚓️⚓️⚓️

55

nej men sana kan ju ex. skriva till william och han tror det är noora eller att hon skickar sina screenschots av saras meddelanden till typ buss-gruppen och hon vill att det ska se ut som det är noora som gjort det istället...

56

Sana kan logge inn på Noora sin e-post og skrive til William det som Noora ikke har turt å sende --> William svarar og vips er ikkje Noora så oppteken av Yousef lenger likevel.

Eller: Sana kan "hevne seg" på Noora som ho trur er blitt saman med Yousef, ved å vidaresende bileta frå Isaks fb til folk og på den måten avsløre Sara.

Eller: ho kan logge seg inn og sjå at Noora og William faktisk har hatt kontakt allereie, og at dét er det hyggelege Noora skulle fortelje, og at Noora vidare tok kontakt med Yousef i går for å klargjere at ho ikkje er interessert likevel.

Her er det mange mulegheiter!

57
Dette var bare fælt å se på

???

58
Noora er konemateriale....

syns gutta.
Stakkars, stakkars Sana...?

59
Men altså . . .

Passe komisk å høre en gjeng unger snakke om "konemateriale" X-D

60
Konemateriale

Jeg kjente flere gutter som gjorde det på den alderen. Det er bare et uttrykk for å skille mellom jente de kunne vært sammen med en stund fordi hun er utrolig heit, og en jente de kunne blitt ordentlig glad i. Etter min mening burde man da aldri bli sammen med noen med mindre de er "konemateriale"; går jo fint an å ligge litt sammen en periode uten å kalle hverandre for kjærester... Som Eva og P-Chris. For Eva var Jonas "konemateriale", og Chris ikke.

61
Ja, klart, men

... det hadde dei jo sagt om Sana òg, berre ikkje akkurat framfor Elias kanskje. Men slik er det jo vanskeleg for Sana å tenke no sjølvsagt. Alle desse jentene er jo konemateriale. Eg trur ikkje Noora har gjort noko meir med Yousef enn den klininga, men ho treng å vere litt meir offensiv viss ho verkeleg er bekymra for Sana. Ho veit jo kor ho bur?! Kan ikkje akkurat ta med poteter no under ramadan, slik Vilde gjorde, men ringe på kan ho no uansett?!

62

Jag såg episod 2 idag. Jag tänker på hur JA har lyckats få fram en otroligt fin kärlekshistoria. Den känns så äkta och sann och vekligen som om två människor har hittat varandra på riktigt. Som om det inte finns en tvekan och känslan är sann. Jag tror att många tittar på episod 4 för man gillar Sana. Men jag tror också att många vill få en uppföljning från tvåan som känns rimlig, eftersom det är sista gången. Vi vill veta vad som händer med Noora och William. Och nu när jag ser den igen slås jag av hur fint den är skildrad. Med den bakgrunden känns det så sorgligt och otroligt att Noora skulle ge upp Eulliam och gå in i en ny relation till Yosef. När hon har varit med om den stora kärleken?❤️

63
Klavn

Du menar väl ändå säsong när du skriver episod?

64
KnutH

Tror Noora gillar en Porsche och bara leker med en förskollärarassistent.

65
Tvilende optimist

Skal se siste episode nå, og ber om en forandring av hele konseptet. Jeg har holdt på å dø av kjedsomhet denne perioden, og nå bør Skam-teamet redde det som reddes kan!

66
Kødder du?

Dette er jo den vakreste og beste sesongen hittil!

67
Yes!

Er så enig! ❤️

68
eskildlove

Jag kan bara hålla med...så segt. Ändå är jag fast och uppdaterar 3 ggr per dag, så det kanske inte är så illa egentligen. Men jo, det har varit segt. Tror dock att det blir mer drama nu...!!

69
Dette er kjempevakker sesong!

Og utrolig viktig -for hele verden! Bryte ned fordommer og uvitenhet. Skam lærer oss, og meg.
En vakker skildring av en muslimsk jente...

70

Ja, temaene om vennskap og identitet er kjempe relevante. Artig å få følgje Sana gjennom vanskelige valg om hvem hun er og hva hun står for og hvem hun vil ha som venner/kjæreste.

71
enig med deg.. litt mer som skjer

bra med yousef og Noora.. Nå må Sana på banen.. broren hennes må mer på banen.. Leste et sted at det sto i NRK tv programmet at det bare var 9 episoder. håper det er feil

72

Det er 10 episoder denne sesongen

73

på SVT, Sverige står det 10 episoder...

74
seriøst?

lol, tror du de kommer til å endre på noe nå? hele sesongen er planlagt i forveien. er du ikke fornøyd kan du slutte å se på, og la oss andre få nyte siste sesong uten negativitet i kommentarfeltet. rude.

75
Utvilende

Det er mange som er uenige med deg her. Sesong 4 er anderledes fra de andre sesongene, og temaet er minst like viktig. Det er flere som kjenner seg mer igjen i Sana enn i de andre karakterene, ikke-muslimer også.

76
Bolibompa

Utvilende: Det er kanskje mange som er uenig, men at så mange er skuffet sier også litt.

Jeg synes Iman spiller fantastisk godt i dette klippet(og i alle andre klipp), men det går fryktelig tregt. Den lille handlingen vi har fått de siste ukene gjentar seg i episode etter episode, det er lite prat og de fleste klippene virker overflødige fordi de handler om eksakt det samme - altså at Sana sitter alene med alt sammen, føler seg utestengt og ikke snakker med noen. Det er mangel på handling. Det er tydelig at det finnes mange av dere som finner glede i å analysere hver minste lille bit, alt fra gulrøtter til hvor mange sekunder klippene varer, men det blir lite spenning i hvert enkelt klipp. Handlingen i seg selv er interessant nok, men alt går så innmari tregt. Når man ser at et nytt klipp er kommet, gleder man seg stort og har store forventninger. Men håpet om at noe snart skal skje forsvinner. I f.eks. sesong 2 og 3 klarte jeg(og så mange andre) ikke vente på neste klipp, og kommentarfeltene gikk helt bananas. Det er ikke tilfellet lengre.

77
Mette

Ja jeg er ikke muslim men jeg kjenner meg nok mest igjen i Sana i jentegjengen 🙂 Selv om jeg drikker og sånn så er jeg også utrolig dårlig til å kommunisere om følelser så jeg tenker hele tiden at jeg kommer til å lære meg noe av denne sesongen

78
it's over

okei folkens, shipper offisielt ikke yosana lenger. Han leker med følelsene hennes og det er ikke cool!!

79
Nja, vet ikke helt jeg.

Det er vel egentlig Sana som er skyldig i dette? Det var hun som dyttet han vekk, og til og med sletta han fra facebook. Selv hadde jeg tatt dette som et hint på at jeg er "dumpa". HVordan skal han kunne vite at hun enda har følelser for ham, når hun ikke viser noem tegn til det? Skan han bare vite det? han er jo ikke synsk, eller tankeleser. Syns heller ikke det hadde vært så merkelig dersom Noora og Yousef hadde en greie. Noora har lenge gitt signaler som viser at Yousef har fanget interessen hennes. Og når Yousef tror Sana ikke lenger er interessert, så er det vel ikke så merkelig at han kommer seg videre?
,,,,
Men jeg håper jo på at det bli Sana og Yousef til slutt.

80
Henrik

Han, leker med henne? Det var Sana som tok han nært til seg, for så å slette han fra Facebook og dytte han vekk.

81
Takk og farvel

Ja, helt enig der. Dette er så langt i fra greit. Hadde jeg vært Sana hadde jeg holdt meg langt unna både Noora og Yousef. Selv om de ikke vet hvordan hun har det så er dette bare så drittoppførsel. Blir så irritert!! Vet at sana kommer til å gjøre det rette, men de to der er ikke sanne!!!!

82
Tja tjo kanskje men ...

Han kan vel egentlig ikke vite at Sana har følelser for ham i det hele tatt? Hun har jo ikke vist det tydelig. Hun ville for eksempel ikke kysse ham. Og kanskje unfriendet hun ham også (jeg vet egentlig ikke sikkert om hun gjorde det eller om hun bare tenkte på det). Kanskje kysset kan Noora for å gjøre Sana sjalu, i håp om å vekke noen følelser hos henne. Jeg vet ... veldig dumt, men mange gjør sånne dumme ting. Særlig i serier og i bøker.

83
ærlig

Så sant! Det er ikke alle som drikker, fester eller har sex i den alderen, muslim eller ei. Tror det er mange som tenker at "alle" gjør det, men så gjør egt de fleste ikke det

85
Julie

Jeg syns denne sesongen er kjempe spennende, og absolutt ikke kjedelig.

86
Ææææ

Enig med den ass?

87
KnutH

Svart, melankolisk och kjedelig. För första gånge förekommer på allvar huvudpersonens föräldrar och syskon i handlingen, eftersom de efterlever andra kulturella normer. Men hallå - det är samma kontaktlöshet och ensamhet som andra jäntorna upplever. Detta blir ett mycket deprimerande slut på Skam-serien

88
жопа

Норм так

89
LoveSana

Neeeeeiiiiiiii

90
Når skal det begynne skje noe ?

Er den 7 episoden av siste sesong ? Kjempe trist at den er så dårlig og sakte gående !! Og hvorfor dere valgte sana før Vilde vil jeg aldri forstå ? Men dere laget i alle fall 1 kjempe sesong ? Sesong 1 ? Og en helt magisk en som forandret livet mitt ? Sesong 3? Muligens den beste sesongen av en norsk TV serie noensinne og min 2 beste sesong noensinne ❤️❤️❤️

91
What!?!

Jeg ELSKER denne sesongen. Så realistisk og fin. Og perfekt for Sana som karakter. Ikke alle ekstroverte!

92
Mange får livene sine forandret av denne sesongen også.

Just sayin'
Alle har ulike meninger, og det er greit, men pls vær litt ydmyk.. LOVE<3 🙂

93
Einstein

Det er sikkert mye mer spennende enn livet ditt

94
Det har skjedd masse

De valgte Sana for denne sesongen fordi de ville ikke at Skam bare skulle være en serie med bare stereotypiske norske hoved skuespillere. Jeg tror også at det er sunt for den yngre generasjonen å se gjennom en muslim sitt perspektiv, så at de aksepterer det bedre. Det er så mange som ikke forstår hvordan det er å ha en annerledes kultur i dette samfunnet. Jeg synes også at Sana er en super interessant karakter. Måten hun bryr seg om vennene hennes og båndet med moren. Jeg liker at hun er ekte til seg selv. Mye bedre enn Vilde som kan gjøre litt fake ting noen ganger, F. eks. at hun sa til pepsimax gjengen at Sana ble kalt slave av broren.

95
KnutH

säsong 3 var kjedelig. Isak och hans glittrande James Dean var så lavet.

96

Anbefaler at du følger litt bedre med, så slipper du å gå glipp av alt det som skjer!

Synd om du har gått glipp av alt det vakre og hjerteskjærende som har skjedd denne sesongen❤

97

Sana er fantastisk som hovedkarakter.

98
men hallo.

sesong er på sisteplass hos meg. jeg liker denne bedre. dette er smak og behag, så dere kan bare sette dere ned. bortskjemte er dere.

99
Becczor

Nää SVT säger avsnitt 6 av 10!

100
Hallå Sverige

Hittar inte Avsnitt 6 på svt play?! Finns bara avsnitt 5 från 13 maj, kom det inte upp något nytt avsnitt i lördags?

101
matilda

avsnitt 6 var ju det som sändes i fredags, gårdagens och dagens klipp är de som kommer komma med i det sjunde avsnittet som sänds nu på fredag

102

Jag såg avsnitt 6 på SVT i lördags.

103
Ja du

Det är nog svart att uppskatta säsongen när man inte accepterar valet av huvudkaraktär.

104
Bolibompa

Det handler ikke om hovedpersonen. Sana er veldig godt likt blant de fleste. Men klippene går grusomt tregt om dagen, og det gjør det verken spennende eller interessant. Man har store forhåpninger når nye klipp kommer, men sitter igjen med en skuffelse av at ja, nå, nok en gang er det svært lite fremdrift i handlingen.

105
Ja du

"Når skal det begynne skje noe ?" hade skrivit "Og hvorfor dere valgte sana før Vilde vil jeg aldri forstå" och det var det jag svarade på. Har man gett säsongen en ärlig chans och det inte funkar, så år det en sak men har man bestämt sig redan i förväg att man inte ska gilla det så...

106
Sesong 3

sier jeg bare ????. For meg har den betydd alt❤️

107
Trude

Så synd at denne sesongen stinker.

108
Ikke enig...

Synes denne sesongen er like bra som de andre. Alle sesongene tar opp hvert sitt tema, og står veldig godt på egne ben hver for seg. Veeeeldig spent på hva som skjer videre! 🙂

109
Vi syns ikke det er så interessant med negativitet her

Vi er hundrevis som leser disse kommentarene, og at noen synes sesongen stinker gir det oss ingenting annet enn en negativ kommentar som ikke skaper noe god stemning. Du kan selvfølgelig mene hva du vil 🙂 Men kanskje heller tenke det enn å måtte poste det her:)

110
At noen er negative er faktisk lov

Alle må få lov til og si hva de mener ?

111
Hater

Ingen tvinger deg til å følge med:)

112
Helt enig ja

Forferdelige kjedelig og synd det er siste sesong

113

Sååååå utrolig trist...... Men det er helt sikkert en eller annen tvist her....

114
Lompa

Jeg gir opp hele serien. Vil ikke gå inn i sommeren med psykisk sykdom.

115
Amanda

men hvor utrolig relevant er ikke dette her da? Å finne den rette når man er ung er ikke så lett ass. Er ikke alle som ender opp med sin første forelskelse, men må heller bli såra flere ganger før den personen endelig kommer.

116
sant^

Jeg også gir opp. Hvorfor håpe på noe godt, at ting endelig skal ordne seg for Sana, når hele verden hennes faller sammen. Det kommer sikkert er stor turn-around, men tror det ikke før jeg ser det.. Greit nok at dette er en fiktiv serie, men det må skje noe om folk skal gidde å se på.. Det kalles drama-serie for en grunn. Denne sesongen har det ikke vært mye drama. Selv om vi, i all fall meg, har lært utrolig mye, så burde det være mye mer som skjer i en slik serie.
Kommer det en dødsbra overraskelse i slutten av denne sesongen, kjempebra, det gleder meg, men om det ikke gjør så spiller det egentlig ikke noe rolle for meg.

117
Ikke drama?

Hvis dette ikke er drama, så vet ikke jeg! Det bygger seg opp klipp for klipp og spenningen er her hele tiden! Hva skjer med Sana og Noora? Tråkker Sana over streken snart med både messengerloggen til Isak og passordet til Nooras e-post? Hva skjer med Yosef? Hva skjer med bussen? Hva skjer med gjengen? Jeg vil ha svar på alt, og jeg er sikker på at det kommer! ;p

118
Ikke noe drama?

Hva mener du med ikke noe drama? Yousef kliner med Noora, det blir plottet om å kaste Sana av bussen bak hennes rygg, det blir slengt rasistiske kommentarer bak hennes rygg og broren hennes slår ned Isak. Ikke noe drama?! Det er mer drama her enn noen av de andre sesongene. Forskjellen er at Sana er Sana, hun sliter med å betro seg til noen. Og egentlig er det utrolig fint at de fortsetter å være tro til karakteren de har bygd opp, at de ikke gjør henne til en annen enn hun har vært de 3 siste sesongene.

119
Brenner inne

Veldig godt oppsummert! Vi føler oss utestengt fra handlingen fordi Sana føler seg utestengt fra handlingen. Selv om vi ser den på skjermen, og Sana ser den rundt seg. Hun brenner inne, inne i seg selv. Vår utålmodighet er hennes frustrasjon. Tenk hvilken lettelse vi vil føle når hun endelig bryter ut.

120
Jamilla

Nesten FOR mye drama syntesjeg! ? digger!

121

Forklar hva som teller som drama for deg

122

Neimen stakkars Sana :((

123
eskildlove

Alltså kalla mig kall, men känner lite att hon har orsakat mycket av detta själv...sorry Sana, men alla kan inte läsa dina tankar! Det skulle vara sååååååå lågt att förstöra för Noora genom att använda hennes lösenord.

124
eskildlove

MEN nu kom jag på en sak, det kan ju faktiskt bli så att Sana mailar William från Nooras mailkonto och försöker få honom tillbaka...2 flugor i en smäll- Noora blir ihop med William och Sana kan bli tillsammans med Yousef!? Om jag ska vara lite optimistisk liksom ;). Tror dock inte på det, men hoppas kan man ju alltid 😀

125
veldig vondt dette for Sana

men dette skjer jo ... venninnne tar den du er forelsket i.. Sana hadde kanskje fått han selv hvis hun hadde vist litt interessse. Første kjærlighet er vondt.. men de er bare 17-18 år.. det går over

126
Jannice

Hun kan jo ikke det. Det kan jo ikke bli de to uansett pga religionen.
Kvinner kunne jo ikke gifte seg med ikke muslimer

127

Jeg føler at Sana hadde vist intresse? Hun snakket med han på melding hele tiden og spillet basketball med han i "Det beste fra Islam". Jeg tror også at hun hadde tenkt si noe til han før alt gikk til helvete på Syng. Det var liksom først da hun forsto at det ikke forandret noe selv om han ikke var muslim. Jeg synes at det var dumt gjort av Yousef å gi miksede signaler til hun. Flørte med Sana, kysse å møte Noora... Det er ikke noe vits å spille hard to get, hvis du sårer folk sine følelser. Vil han at de skal kjempe mot han? Men vi får se hva som skjer videre, kanskje det er mer til historien...

128
Carrotivore

Noooooo...... Youcef you motherf### so real, Heartbreaking..

129

Jag ger inte upp hoppet. Jag förnekar tills jag dör. Yousef är kär i Sana. Om han och Noora har snackat under tiden så är det inte för att de är kära i varandra. Men det här missförståndet kommer driva Sana till att göra saker som kanske driver Yousef ifrån henne till slut. Ber till gud att det inte blir så.

130
Teori!

Sana poster meldingene - som i traileren - til syvende og sist går ut over Even.
På noen av screenshotsa så du veggen og bildene til Isak og Even bak, så jentene er sikre på at det må være endten Isak eller Even. Og når Isak nekter tror alle det er Even, kanskje til og med Isak tror det er Even?!
Og kanskje jenteCris blir den som til slutt gir et slag til Even... :/ Skal vi tro traileren

131

Akkurat det har jeg også tenkt, men da dør jeg. Klamrer meg fast til at Isak forblir ved siden av Even i traileren og at det betyr at han aldri vil tvile på at Even ikke har noe med dette å gjøre.

132

Åh gud jag tänkte också på vad som kom med i bakgrunden när hon tog fotona, och det där låter ju som att det onekligen skulle stämma med trailern... men herregud inte skulle väl Sana lägga upp såna bilder utan att crop:a dem först så bara messenger är med? Usch, får ont i magen av att tänka på det...

133
Pocahontas

Jeg tror også at det ligger noe annet bak de chattene for jeg nekter å tro at Noora og Yousef dater, eller Noora ville aldri datet Yousef hvis hun hadde visst at Sana hadde følelser for han. Hun har forsøkt å få henne med ut, snakke med henne, spør henne om de kan henge, men hun får jo ikke svar fra Sana. Og jeg tror ikke Sana skal tro så mye på det gutta boys snakker om. Tror også Elias kommer til å spille en rolle nå som han vet at Yousef treffer Noora og han vet at Sana liker Yousef. Jentene kommer til å stille opp slik de har stilt opp for hverandre i de andre sesongene bare Sana åpner opp for dem! Men interessant å se hvilken vei Julie tar denne sesongen for den er uforutsigbar og spennende!

134

Kanskje Yousef og Noora skal møtes for å legge en plan om hvordan muntre opp Sana? #naiv

135
Janne

Enig. Jeg tror det er en stor misforståelse - sånt er typisk serier, tross alt. Tror Yousef og Noora samarbeider om et eller annet, kanskje til og med hvordan spleise han og Sana, men at de ikke har et forhold.

136

Jag också! FÖRNEKAR TILLS JAG DÖR!!!!! ??????

137

Då fick vi bekräftat att Vildes mamma är alkoholist. </3

138
Hm...

Bekreftet det fikk vi vel ikke?
Som vanlig i SKAM-universet er det mange raske antagelser, og lite faktisk innsikt i hva som skjer - både blant karakterene og i kommentarfeltet. Vi bør ikke være så raske med å trekke slutninger!

Jeg håper det også gjelder situasjonen med Noora og Yousef, den bør være annerledes enn det ser ut til nå... Men viss det er Sana de møtes for å snakke om, slik vi kan håpe og spekulere i, er Yousefs strategi utrolig merkelig og tungvint. ??

139
@Hm...

Het enig! Synes hele sesongen bærer preg av for raske antagelser - både i og utenfor klipp/kommentarfelt. Og da oppstår misforståelser...som vi nå vel er vitne til nå. Jge tror det kommer til å ordne seg, forutsatt at man begynner å prate sammen.. 🙂

140
Sana Dont

Håber virkelig ikke hun forsætter ned af den vej hun er begyndt. Ikke log ind på Nooras mail, please. Stakkels Sana ?

141
bara lite...

jag förstår om du har svårt att inte läsa Nooras mail, Sana. det hade jag nog också gjort, av ren nyfikenhet. men skicka INTE iväg bilderna som du tagit från Sara och Isaks chatt... det blir inte bra. du kommer att såra så många. var starkare än så, Sana! du vinner till slut! karma

142
KnutH

jo logga in på Nooras mail, så får vi litet handling.

143
Sana ❤️

I feel so, so sorry for Sana. ? Now she's going to do something stupid and get even more problems. Sana, you are a good person. ❤️ Hold on to that. Talk to someone.

144
Julie

Do what you gotta do girl

145

Jeg føler med Sana i dette klippet, det er den verste følelsen å komme borti. Når den du liker, blir sammen med en av vennene dine...

146
Lefsa

Men livet går jo fremover for de andre i serien. En dynamisk hverdag. Det er bare Sana som uttrykker det svarte hele tiden. Hvem vil gå inn i noe så trist og lukket? Hun må se seg selv også!

147
ja volndt dette for henne men

mange opplever dette, kke bare Sana. Hadde hun flirtet litt mer på Yousef så hadde dette ikke skjedd kanskje.

148
Louisa

Sana er voldsomt lukket? Hvorfor er hun slik? Hva gikk galt i barndommen hennes?

149
Hustler in Hijab

Vi er alle forskjellige som mennesker da - trenger ikke være noe som har gått feil i barndommen ens for det! Hører sjelden noen hevde at noe må ha gått feil i barndommen til en som er atypisk mye ekstrovert- det er liksom bare positivt, mens går det litt ekstra den andre veien er man ødelagt...? Folk må få lov til å være seg selv...

150
Mobbing

Hun ble mobbet på skolen (se klippet der hun ber og alle meldinger fra den tiden flimrer forbi) Mobbing gjør at man herder seg og lever i selvforsvar

151
Det veit vi jo

Ho blei mobba, og det vart tydelegvis nokså stygt? Ho lukkar seg for å verne seg frå å bli såra...

152

Får sååå vondt av sana ! ?

153

Å Sana <3. Men tror Elias kommer til å spørre Yousef om dette (han ble jo tydeligvis oppgitt/lei seg over å høre det) og kanskje si noe som gir ham et hint om at Sana liker ham, og så får vi oppklart dette her. Jeg er ganske sikker på at det ikke er noe seriøst romantisk mellom Noora og Yousef...tror han liker Sana (men det er muligens bare mitt romantiske hjerte). Glad for at Sana ikke allerede hadde logget seg inn på mailen til Noora før klippet var over; viser at hun tenker nøye gjennom det... Ikke så sint lenger, men mer lei seg? Hang in there Sana <3 🙂

154
Klang

Stakkars Sana. Har imidlertid en følelse av at hun mistolker. Blir fort slik når hun ikke klarer å kommunisere.

155
Taper seg ☹️

Denne sesongen har vært så nedsig.. Og det synes jeg er utrolig trist, når det er siste episode. Ingen overraskelser, ingen fremdrift, forutsigbart og ja.. Kjedelig..
Hadde håpt siste sesongen ville bergta oss og latt oss for alltid huske den, slik vi gjorde forrige sesong. Denne avslutningen kunne de egentlig spart, hadde vært så mye bedre å avslutte det hele forrige sesong enn denne..
Håper Sana får en ordentlig avslutning på dette!

156

Slutade serien med förra säsongen så hade vi som gillar denna säsong gått miste om den.

157

Det er ikke siste episode.

158

Vet vi hur många avsnitt det är denna säsong?

159

Det er 10.

160

Så sista avsnittet släpps midsommarhelgen!? Strax efter att Isak fyller år. Då hoppas jag på fin och go födelsedagsfest som avslutning då! ???

162

Åh Sana ? Nei, bare nei!! Elias er ikke sjalu, han er bare like forvirra som oss...

163
Vildes mamma

Er Vildes mamma alkis? ? ALT er så trist!!! ?

164
Rykter

Kanskje derfor Vilde skylder på morens "vinkvelder" at de ikke kan være hos henne...

165
Ikke si alkis

det er så nedverdigende?

166

Hun har bare vinkveld HVER kveld

167
Beklager

Sorry, det var bare en sitat fra Sara. Enig at det var feil å bruke det her.

168
Anna

Näe, blir så ledsen av detta. Och nervös. Kommer Sana verkligen hacka Nooras mejl? Det kan verkligen bli dödsstöten för deras vänskap om hon blir påkommen.

169
gmail

flera mailtjänster (tex gmail) har ju en funktion där de skickar ett mail varje gång nån loggar in på kontot från en ny enhet, och isåfall kommer ju Noora direkt få reda på att NÅN vart inne på hennes mail, om än inte vem... fast jag tycker Sana borde känna till att det är så?
åhhh vill inte att de ska få henne till att smyga runt så här och fucka upp allt för sig själv

170

Nej då, man hackar inte när man har fått lösenordet serverat.

171
Hola

Jåg hette bjørn eg like Elias

172
Bon jo

Eg liker deg???

Ikkje!!!!

173
Bon jo

Eg hette Bjørnar???

174
stakkar sana

Stakkar sana?? ble så lei meg ??

175

Hva sto skrevet på slutten?

176
Camilla

Passordet til mailen tll Noora.

177
Hva sto det?

Fra Exper 5?

178
jepp

Exper 5 er passordet til Nooras email. Hun fikk det av Noora da de snakket i kantina i en tidligere episode. Nå har hun muligheten til å logge inn på Nooras mail...

179
Please Noora, please...

Jeg håper virkelig at Noora hadde vett nok til å skifte passord etter at hun "ropte" det ut i kantina så alle, inkludert Sara, fikk det med seg! Det kan spare Sana for mye trøbbel nå! *krysser fingrene*

180
Bolibompa

Og hva interessant skal hun få fra det? Passordet til Facebook? Det finnes vel ingen yngre i dag som kommuniserer via mail.

181
Silja

Og Sara vet at Sana kan det passordet...

182
Det er ikke alltid det går.

Jeg tror ikke Sana kommer til å få sin Yousef denne sesongen. Jeg tror Julie kommer til å vise at kjærligheten kommer ikke alltid om du ikke griper den når den er der.

183
lillemormor

Helt enig. Tror ikke Sana får Yosef. Tror det blir ulykkelig kjærlighet, men trøst i venninner og religion elns som liksom veier opp for det.

184

Sana har på intet tidspunkt grepet kjærligheten.

185
1881

Jeg tror Sana griper tak i kjærligheten i tide og får Yousef.

186
Sykdom

Men han er jo brukt av hennes beste venninne. Æsj!!

187
Til sykdom

Mennesker blir ikke skitne, oppbrukt eller mindre verdige bare fordi de har vært sammen med andre. Skjerp deg!

188
Åh Sana

Det var veldig mye snakk om at Tarjei var en flink skuespiller i fjor, men Iman er flink hu og. Virkelig❤❤

189
Søstra til søstern

Nå må vi få noe mer. Noe fint. <3

190
Skam lager kunst - stillheten vi kjenner på nå

Whao.....stillheten vi føler nå, intet som skjer, intet som postes, ingen som sender melding til Sana. En liten ensom øy som padler rundt i åpent hav. Alene. Stormen hun sikkert føler inne i seg nå. Poste eller ikke poste. Gå til angrep eller forsvar? Gjøre noe? Ingenting? Fred og bevares altså. Kun en serie, men sjelden jeg har følt en stillhet så sterkt. Poetisk og magisk <3

191
Joo...

här kommer en ny teori: Sanas screen shots leder till Isak och Even. Isak är den första som blir anklagad men nekar. Even blir då misstänkt, och det kanske var en sådan sak som gjorde att han blev ovän med ballonggänget. Han kanske la ut något på sociala medier som inte skulle ha kommit ut. Någon (Sara?) vet om det och tar ut sin ilska på honom? Han la ju ut en "insta-rape" bild på Isaks insta för inte så länge sedan, det var väl en hint i den riktningen.

192

Tror kanskje også det er det som skjer. Dersom Sana velger å spre meldingene via e-posten til Noora, tror jeg traileren kan være et stort hint om hva som skjer videre.

I traileren så spenner jo Sana ben på Noora (som kan symbolisere at hun ødelegger for Noora dersom hun bruker hennes e-post) og det hele fører til en kjedereaksjon av hendelser: Vilde sitt perlesmykke ryker (kan symbolisere at fasaden eller "imaget" hennes ryker pga av det kommer ut at hun muligens har en alkoholiker til mor), Eva og Chris blir dratt inn i kaoset og det hele ender opp med at Even får en selfie-stick i ansiktet og blir såra. Sefie-sticken symboliserer sosiale medier. Tror derfor at Even er den som ender opp med å få skylda for Sanas handlinger: hele traileren begynner jo med Sana og slutter med Even. Og Even har jo allerede et rykte på seg som "psyko", og det er jo kanskje nærliggende å tro at han ikke liker Sara (selv om jeg tviler på at han bryr seg om henne i det hele tatt) og at han har adgang til Isak sin Facebook.

193

NEINEINEINEINEINEINEINEINEINEI

194

Ikke i nærheten

195
Enig!!

Jeg vil ha mer Sana!

196

Hun er utrolig dyktig. Forteller så mye, uten å måtte bruke ord. Jeg tror, at hele Yousef/Noora er en misforståelse. Kan det tenkes at den hyggelige hendelsen var at Yousef fortalte han var interessert i Sana?

197
Oh dang?

Ikke gråt, sanasol! ? Så alene... og prøver jo å gjøre det rette hele tiden - i en suppe av religion og forventninger og følelser og greier? Jeg dævver jeg ass, orker ikke drama og tristhet og greier. Har dårlig hjerte fra før av jeg.

198
Hahh

Lol

199
YousefLovesSana

Enig med deg.

200
Borderline/EUP

(Spør bare her siden det er lettere å få svar under nyere klipp). Under fake fake fake så jeg en del kommentarer om at det virket som om Sara hadde EUP. Jeg vet ikke mye om diagnosen, men er EUP en grunn til drittsekkoppførsel? Pleier folk som har diagnosen å oppføre seg sånn, spre rykter og shitt? Eller er det en annen grunn til at folk har kommentert det? Synes ikke folk burde diagnosere karakterene i hist og pist.

201
Doktor Google

Helt søkt å sitte som ufaglært og prøve seg på diagnostisering av karakterer ut fra sykdomsbeskrivelser man skummer gjennom på wikipedia. (Dette er ikke kritikk av deg, men alle de som holder på sånn.)

202
Ikke generaliser mennesker med BPD, vær så snill.

Jeg har BPD/EUPF og det er noe av den mest stigmatiserte sykdommen som finnes i psykiatrien, så det å generalisere på den måten der og sette en slik merkelapp er utrolig trist å lese. Det er faktisk ikke slik at mennesker med Borderline PF er drittsekker. Jeg er et av de mest omsorgsfulle menneskene du kan møte, og sykdommen treffer mennesker forskjellig. Det handler om manglende evne til følelsesregulering og ikke nok med det, men mennesker med den diagnosen har femti ganger høyere sjanse enn gjennomsnittet til å begå selvmord, så vær så snill å tenk deg om før du setter slike merkelapper på mennesker. BPD er et av de vanligste personlighetsforstyrrelsene som eksisterer og kommer gjerne av seksuelle overgrep, omsorgssvikt etc.

203
Ta deg en bolle stigma

Det var ikke en del kommentarer. Det var flere usakelige kommentarer fra samme person. Er selv diagnostisert med EUP og som hos alle andre mennesker er det store forskjeller på oppførsel fra person til person. Det er absolutt ingenting som tilsier at Sara har EUP og denne serien gir alt for små innblikk i Saras tankegang til å kunne sette en sånn diagnose på henne. Borderline personlighet kan kjennetegnes ved at de er impulsive, har svingende og sterke affekter, har dårlig selvbilde, er selvdestruktive(sløsing med penger, alkol/rusproblemer), og inngår ustabile relasjoner. De utviser konstante stemningssvigninger og har ofte sinneutbrudd. Ofte tar de sinnet ut på segselv og skader seg. Å baksnakke, spre rykter om andre og generell drittsekk oppførsel står ikke oppført en eneste plass i diagnosekriteriene for denne lidelsen.
Jeg synes ganske enkelt at Sara virker veldig veldig umoden. Som mange er i den alderen der.

204
Borderline

Jeg har EUP eller Borderline og jeg har aldri spredd et rulte om noen, ikke uestengt noen eller vært slem mot noen en sag i mitt liv.

205
Here we go! (hilsen EUP) :)

Alle som har EUP er forskjellige. Det som vi sliter mest med er følelsene våre og at relasjoner kan bli vanskelig fordi humøret svinger så, og blir litt fort hissig, men ikke alle.

Nå skal jeg snakke for meg, som har EUP, så snakker ikke for alle. 🙂

Det er vel kanskje en av de mest stigmatiserende diagnosene vi har her i landet. Folk tenker med en gang noe crazy eller en morder i en krimserie.

Hovedproblemet er at følelsene blir så enormt sterke og vonde at det føles ut som hele hjertet eksploderer av fortvilelse, desprasjon og tristhet!!

Da er det mange som blir destruktive for å prøve å stilne smerten fordi den er ikke til å holde ut. Ofte kan en tilsynelatende liten ting velte hele verden og den raser i grus. Eller tilsynelatende små krangler kan koke over. Så raser verden i grus. Det er ikke uvanlig med selvskading eller for min del kan det også fort bli at jeg tar en vin på styrten. 😉

Noen med EUP føler innerst inne at de ikke blir sett, at ingen bryr seg om dem og har dårlig selvbilde. Det kan føre til at noen søker oppmerksomhet.

Men da må man spørre seg: hvorfor ønsker hun oppmersomhet? Hva ligger bak den? Det er i bunn og grunn et skudd i blinde for å se om noen faktisk bryr seg. Og andre ganger vil jeg ikke bli sett. Ja, jeg kutter meg av og til. Derfor tror noen vi er truer og utspekulerte og manipulerende.
Men det er bare denne mystiske gjengen som sitter å bestemmer diagnosekriterier som har bestemt seg for at "manipulerende" skal stå som en beskrivelse. Ja, noen personer er jo manipulerende, uavhengig av diagnose eller ikke. Alle har vel vært LITT manipulerende et par ganger vel?? haha. Tydeligvis oppfattes vi mer manipulerende enn andre, men IKKE alle er det.

Jo, noen snakker kanskje litt dritt om andre, men dere har vel hørt om at de som mobber noen på barneskolen ikke akkurat har en veldig fin psykisk helse selv? Det unnskylder ikke fæle handlinger, ikke misforstå.

Mange av oss med EUP har store traumer fra barndommen, ofte vold og seksuelle overgrep.

For meg er psyken min som en berg og dalbane. Det er ikke kronisk, og kan behandles, men det er vanskelig og det finnes ingen pille for det, men hardt arbeid.

Personligheten vår er mye mer enn emosjonell ustabil. Jeg er har en bachelorgrad, er i full jobb og har venner, er ganske oppegående;) Men livet er ganske jævlig til tider.

Sorry kjære dere for verdens lengste melding! Sikkert mange som synes dette bare var irriterende med en mil lang melding om EUP når dette er under et SKAM-klipp om Sana.
Sorry!
Men jeg vil bare så gjerne at dere skal forstå hva EUP egentlig handler om. <3

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

<3 <3 <3

206
Kunsten å dele.

Takk for du tar deg tid til å dele å forklare.
Det må noen ord til og det er ikke for langt.
Det er viktig å bruke denne anledningen til å informere og gi et mer sannferdig bilde av hva diagnosen innebærer.
Det har vi tid til mens vi venter.
Alle mennesker er ulike og har du en diagnose eller to er så er det ikke diagnosen som forteller hvem du er.
Det er fint å vite om hvordan den påvirker deg og din hverdag slik at du kan bli bedre forstått og møtt.
Folk med eller uten diagnoser har hver sin historie, personlighet, ressurser og utfordringer og vi fungerer og opplever livet i møte med de vi til enhver tid er omgitt av og forholder oss til.

Hvis vi tar med oss:

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about."
og

følger oppfordringen:

"Be kind. Always."

Vil det øke muligheten for mindre skam og avstand
og mer åpenhet og nærhet?

207

Borderline er absolutt ikke en grunn til drittsekkoppførsel! Jeg har den diagnosen og har aldri oppført meg sånn. Selvfølgelig kan noen gjøre det, men å si at det er pga den diagnosen blir feil. Vi vet ikke hva Sara har opplevd, men diagnosekriteriene går først og fremst på egne følelser og nære forhold til andre, det har ingenting med baksnakking å gjøre..

208

Hei, er det diagnosen emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse du mener?

209
Hustler in Hijab

Nei. Det er en grov forenkling og et stigma de som har diagnosen lever med, på grunn av uvitenhet og gamle fordommer ("hysteri" hos kvinner osv...) Diagnosen er mer kompleks enn som så, og folk burde holde seg for gode til å spekulere så vilt i slikt. Ei venninne av meg har diagnosen og hun er en av de minst drittsekk jeg kjenner. Hun har et ustabilt følelsesliv, men et vakkert og snilt vesen.
Det vi ser av Sana synes jeg virker som helt normale reaksjoner! Ingen grunn til å ty til Psychology for dummies, ppl. Det er menneskelig å ikke være helt nøytral og kunstig avbalansert hele tiden. Vi burde tåle mer av det.

210
Femme

Ja, Sara viser tegn på BPD/EUP; drittsekk eller ikke. Selv om å starte drama ikke er en av symptomene på BPD, er turbulente forhold (vennskap og romanse) et av kriteriene. Dessuten er drama eller interpersonlig kaos vanlig for de dramatiske personlighetene (cluster B) generelt sett.

211
EUPF/BPD - Nei, vi kan ikke si at Sara har en diagnose.

Mennesker går profesjonsstudiet i psykologi over flere år for å lære seg metodefag slik at de kan sette diagnoser. Når man skal stille en diagnose som EUPF (og generelt sett hva som helst) så må symptomene være av en viss kvantitet og over _tid_. Det er ikke snakk om et engangstilfelle, men en kontinuitet. Og det er dessuten 18-årsgrense på EUPF/BPD. Det er ved sjeldne tilfeller mennesker under 18 år får EUPF, og det er også et av de vanligste personlighetsforstyrrelsene som finnes.

Det å tro man kan stille en diagnose av å se 4 minutters klipp på en nettside med bitte små hint kan peke enten den ene eller andre retningen. Det finnes flere diagnoser med BPD trekk.

Men det å kaste en så alvorlig diagnose i hist og pist etter mennesker, det syns jeg er feil. Selvom jeg har litt vondt i hodet, så har jeg ikke en hjernesvulst. - Hilsen en med BPD som er over gjennomsnittet lei av stigma og antakelser av "eksperter"

212

Til Femme
Tusen takk for at du startet denne diskusjonen. Fra å være helt uvitende om EUP og BPD, har jeg nå fått synspukter fra flere med personlige erfaringer, deg inkludert. Og kjempebra at dere ikke er enige om hva som er typiske symptomer, da dette viser oss virkelig at sykdomsbildet er komplekst og varierende fra person til person. Synes det er kjempebra at karakterer i Skam får kastet diagnoser etter seg, nettopp fordi det sørger for diskusjoner som denne ?. Og til dere som disser diagnosesettere: vil tro mange av diagnosesetterne opplever gjenkjennelse, enten fra egen erfaring eller noen nærme. Så ikke vill gjetning. Be kind, always!

213

Jeg reagerer på diagnostisering av karakterer jeg òg. Det var en del diskusjon om det i forrige sesong også. Det var vel knapt nok noen diagnose det ikke var en teori om at passet på Even. Iver etter å diagnostisere karakterer - eller henvise til diagnosene deres for stadig å forklare hvordan de fremstår - er ikke det samme som å gå rundt å gjøre det i det virkelige livet, men likevel. Jeg tror det å kalle noe sykt, når det kanskje dreier seg om en noe eksentrisk, men normal atferd, kan gjøre at folk blir redde for å leve ut sin annerledeshet - eller drittsekkoppførsel man faktisk kan legge av seg om man blir utfordret på det, blir forklart som noe utenfor ens virkeområde. Og har man en diagnose og opplever at den blir brukt heller skjødesløst for å forklare lite sympatisk atferd, kan det oppleves ganske stigmatiserende - eller at man reduseres til lidelsen ved at nærmest ethvert utrykk for følelser granskes for tegn på at man er syk. Drittslenging i seg selv er uansett ikke et symptom på EUP hva meg er bekjent.

214
Lolisose

Vell tviler på at Sara har EUP men er litt typisk jente med dårlig selvtillit. Baksnakker og tøffer seg for å bli/være en del av gjengen sin. Fordi hun ikke tror at noen vil like henne om hun er seg selv. Samma med meldingene til Isak. Kanskje de og funker for å fiske etter ny drit å slenge, om Isak deler negative meninger. Alt trenger ikke være en diagnose. Drittunger fins over alt ?

215
Diagnose

Hun har ikke EUP, hun er tenåring.

216

Egentligen vet man alldeles för lite om Sara för att veta om hon uppfyller kriterier för borderline eller någon annan personlighetsstörning eller psykisk sjukdom.

217
Neppe

Det er neppe snakk om personlighetsforstyrrelse av en slik art her. Sanas adferd er helt innenfor normalen. De aller aller fleste mennesker har personlighetstrekk som kan anses som ikke hensiktsmessige, og derfor er det som anses som normalt svært bredt. Det er først når det får alvorlige og uheldige konsekvenser at det oppfyller diagnostiske krav, Å stille diagnoser i øst og vest har derfor ingenting for seg, noe du selv også påpeker.

218
Jämtkalle

Borderline/EUP kan ju tillämpas på så gott som alla tonåringar om man vill.
Tvära kast,känslostormar,glädje och sorg omvartannat utan till synes nån som helst logik, från ena sekunden till den andra.
Håller med dig,diagnoser bör inte användas ,de är helt meningslösa i det här sammanhanget.

219
Måka

Jeg vet ikke så mye om borderline, men jeg vet at det å ha blitt mobba fort kan gjøre at du holder på sånn som sana gjør nå: skyter tilbake og blir uvennlig til og med når folk er hyggelige mot deg. Fordi selv når man får komplimenter kjennes det som om det ligger skjult dissing der.

220
Sånn er livet

Monkey see, monkey do

221

Iman er fantastisk god! Var tidligere redd hun ikke kunne bære en sesong alene, fordi hun alltid bare var lukket og streng, ikke lett å se hva hun kunne. Men jeg synes hun er SÅ god. Blitt så glad i Sana.

222

Enig! Synes Sana er bedre, jeg. Og nå fikk dere Ramadan-klippet deres, alle dere som tok så på vei i går!

223

For underholdningens skyld hadde det vært morsomt om bare hele skam universet raste sammen. Gjengen splittes og alt bare er et helvette. Fordi dette er siste sesong EVER, så kan man faktisk gjøre det! Normen er at filmer og serier har en happy ending, nå håper jeg faktisk på motsatt!

224
enig

det er mest realistisk. hvor mange vgs-vennskap holder uansett? og vennskapet deres er jo egt basert på at de ikke har noen andre å henge med.

225
Er vel ikke så realistisk at vennskap splittes etter VGS...

Vel, ingen av mine nære VGS-vennskap endte så dramatisk. Og selv om vi alle ikke er like nære venner i dag som da på grunn av at vi har flyttet rundt, bor på forskjellige plasser og ikke har mulighet til å møtes som før, så er vi ikke uvenner. Vi har hverandre på facebook, snap, instagram osv., så vi følger med på hverandres liv og snakkes innimellom. Og det er det som er realistisk. Jeg er nå 31 år, så det er en del år siden videregående. Det er ikke sånn at når man er ferdig på VGS så splittes man opp og slutter helt å snakke med hverandre.

226
Tror du glemmer en ting...

For mange er ikke skam bare underholdning, men en oppmuntring på at ting kan gå bra. Hvordan tror du det vil bli for dem om alt bare går dritt? Nei, det håper vi ikke på. Vil ha happy ending?

227
NEI - BARE NEI

Det vil vi ikke!

228
Hallo!!!!!

Ikke si sånt! Har du tenkt til å ødlegge for kjempemange som virkelig ser en sammenheng med sitt eget liv og det som skjer i Skam? For mange har skam vært redningen når de har vært som lengst nede. Nei, jeg håper på en happy ending, slik at alle kan se at ting kan snus selv om det ser mørkt ut.

229
Nei, fyttekatta!

DET vil vi jo ikke!! 🙁 Kollektivt sammenbrudd for ørtitusenvis SKAMfans i sommerferien er ikke en lystelig tanke!! Gjør som jeg, behold trua på at SKAMuniverset får en fiin slutt! Rævva dag i dag and søønshaine tomorrow, det er god deal!!

231
Hvis det skjer

kan vi bare legge oss ned å dø alle sammen? Orker ikke at alt bare blir dritt til slutt?

232
Hmmmmm

De driver jo å spiller inn en sesong til nå da ??????

233
Mina

Nei de driver å spiller inn de siste episodene av dennne sesongen. Skam filmes tett opp mot sending, så det er ikke noe ny sesong som filmes nå. Dette er dessuten den siste sesongen. Julie Andem har jo gitt beskjed om at hun gir seg etter denne sesongen er ferdig.

234

De driver å spiller i de tre siste episodene av denne sesongen nå.

235
Og pliz slutt og være sur og hate Noora og Yousef!!!

Sana har ingen grunn til og være sur på noen av de !!! Hun må lære og snakke !! Noora kan ikke vite hva sana føler , og for min del , vet sikkert mange er uenige , men sana og yousef oppfører seg som meg og mine 2 gutte bestevenner , vi kan godt flørte litt og sånt, men kunne aldri falt for noen av de

236
Ellin

Jeg er enig i, at Sana må begynde at snakke og åbne op. Men det er tydeligt (for os, ikke Noora) at se, at Sana er forelsket i Yousef. Hun kan ikke koncentrere sig, hun bliver såret og jaloux, og hun græder, når hun hører om Noora og Yousef. Jeg flirter også venskabeligt, men jeg er ikke i tvivl om, hvornår jeg er oprigtigt interesseret..
Yousef og Sana indleder en "flirt", ikke et venskab.. og de ved nok begge godt, at det er lidt 'forbudt'. Deres måde at nærme sig hinanden bliver derfor meget uskyldig med at udveksle varme blikke, skrælle gulerødder og spille basket-duel. Yousef opsøger hende igen og igen, han følger hende hjem og forsøger at få hende til at åbne op, efter hun ikke ville se ham i øjnene sidst. Hvorfor skulle han gøre det, hvis ikke han har følelser for hende? Han kunne jo bare være ligeglad og ikke opsøge hende igen. De er ikke venner, og de plejer ikke at hænge ud sammen. Yousef er jo kun venner med hendes storebror og Ballon-gjengen, ikke Sana. Nej, altså. I feel it coming..

237
Iman

Jeg syntes synd på sana for hun likte Josef
veldig gåt

238
ærlig talt

Helt ærligt, så kan det godt være at Sana skal lære at snakke, men det er jo tydeligt at hun ikke har det godt. Som hendes veninde burde Noora tage hende til siden i skolen og få hende til at snakke - give et kram. Det er ikke så svært!

Derudover tror jeg at Yousef møder Noora for at fortælle hende at han er glad for en anden pige ...

239

she is muslim and wouldn't flirt with anyone, that is her friend. it was pretty obvious for yousef that she has feelings for him. he should have known? :\

240
Ellin

Kan det tænkes, at Noora og Yousef bare er blevet venner og hjælper hinanden? Så Yousef hjælper Noora i forhold til William, og Noora hjælper Yousef i forhold til Sana? Eller er det virkelig meningen, at Sana (og alle os, der ser på) misforstår Yousef og hans følelser over for Sana? Musikken, de varme blikke og bevægelser... blomster, gulerødder og basket osv. Er alle signaler og hints bare noget, vi har misforstået?
Jeg kommer til at føle mig så "forrådt" (kan ikke finde et bedre ord lige nu), hvis Yousef er forelsket i Noora. Det vil ikke give mening for mig, at han har opført sig sådan over for Sana så.
"Nobody wants a perfect love story", men alligevel.. Skal Sana og Yousef så bare opgive et forhold pga. regler inden for religionen, eller skal de tage kampen op? Kan de bygge bro imellem de to kulturer? Jeg håber så meget, at de tager kampen op og kæmper for deres kærlighed, ligesom de kæmper om bolden i basket. Jeg håber, at de tør vise vejen for andre unge muslimer og troende, der kæmper med lignende udfordringer i forhold til familie, forventninger og egne indre konflikter. Alle bør selv kunne vælge, hvem de vil være sammen med. Uanset religion, hudfarve, seksualitet og social status. Alt er love❤️

241
Iman

Men de kyset på festen jo

242
Ellin

Et kys betyder nødvendigvis ikke noget 'dybere'. Det kommer an på, om der er følelser involveret.. At kysse til en fest efter et par øl betyder ikke så meget som at se hinanden dybt i øjnene efter en god date eller dyb samtale. Et varmt blik eller et kærligt strejf kan betyde meget mere end et kys. Fx oplever jeg det som meget mere 'intimt' og romantisk, når Sana og Yousef ser hinanden dybt i øjnene i "Det bedste fra Islam".

243

De sier at Noora og Yousef "holder på", som på norsk betyr at de ikke bare er venner.

244
nej...

men det vet vi ju inte om det är sant. jag vet inte om killarna har sett det med egna ögon eller om de hört något från Yousef eller om de bara antar det eftersom han kysstes med Noora på festen och därefter har chattat och nu träffats en gång. vi vet ju inte....

245
Ellin

Muligt, at jeg er håbløs romantiker, men ballon-gjengen antager måske bare, at Noora og Yousef holder på/ har noget kørende. De har set Yousef chatte med Noora, måske hørt om kysset, så de er overbeviste om, at Yousef dater Noora nu. Men de ved tydeligvis ingenting om Yousef og Sana..

246
Signe

Lige mine ord?

247
Er det

selveste Aasr?
Fett ass!

248
Liker teoriene dine, Ellin

LOVE from Ozlo

249
? Yousana ?

Word, Ellin! ? Er så enig med deg! ?✌

250
Enig!

Så enig Ellin! Håper jeg og!

251
hoho

Kan godt tenkes at Noora og Yousef hjelper hverandre. Noora skal "ta igjen" på William og vise at hun er sterk, og trengte en klinevideo å legge ut en plass William får se det. Og nå får Yousef hjelp med å sjarmere Sana.

252
YousefLovesSana

Jeg er enig med deg at da kommer man til å kjenne seg forrådt av serien. Det må väre noe annet som pågår mellom Yousef og Noora. Kysset de bare for at noen skulle ta bilde av kysset og sende til William? Det er en sökt teori da.... Selv om Yousef sier han ikke tror på Allah så er han og Sana fra samme kultur. Foreldrene til Yousef er helt sikkert muslimer, men Yousef praktiserer nok ikke Ramadan nei.

253
Furukongle

Håper på din teori her, at Yousef og Noora mer prøver hjelpe hverandre enn at de selv er forelsket. Yousef har fri i dag, kanskje han møter opp på skolen???

254
Lykkelig slutt uten Sana+ Yousef

Jeg tror de vil vise oss at selv om du opplever det jævligste av det du kan tenke deg. Mobbing, utestengning, bli dolket av din beste venn osv. Så gir ikke det Sana rett til å være like jævlig tilbake. Men hun må snakke med noen om d. Og at Forelskelser går over, selv om det er vont der og da. "Det fins flere fisker i havet"? Det er faktisk sånn for de fleste første forelskelser..

255
Ellin

Der findes flere fisk i havet? Men Noora er tydeligvis ikke kommet over William endnu. Hun har selv sagt, at hun ikke søger en ny kæreste. De andre piger ville sætte Noora og Yousef op, for at gøre Noora glad igen. Men de vidste ingenting om Sanas forelskelse/følelser for Yousef. De antog automatisk, at Sana ikke får de samme tanker, følelser osv, udelukkende fordi hun er muslim. Det bygger altså på fordomme og misfortåelser..
Hvis Noora og Yousef ender sammen, ser jeg det som et nederlag for selve fortællingen, fordi det bygger på fordomme og misfortåelser: Noora tror ikke, at Sana forelsker sig - Yousef misforstår Sana - og Sana holder sig på afstand pga. regler inden for religionen. Sana bliver igen "kørt over", fordi hun stemples som 'outsider'.
Det vil derimod være et stærkt signal, hvis Sana og Yousef finder sammen. Dermed gør de op med mange fordomme, og Sana finder en balance og sin egen (mere moderate) tolkning af Islam, hvor kvinder selv må vælge, hvem de vil være sammen med. Noget, som hun også selv har påpeget over for sin mor. Så jeg håber fortsat på Sana + Yousef.❤️

256
eskildlove

Kan bara hålla med! Sana har verkligen ingen rätt att sabotera för Noora och Yousef, framförallt elakt mot Noora som är hennes nära vän. Han måste ju prata som sagt...men ingen i skam verkar vara bra på kommunikation, det är väl ingen nyhet egentligen...

257

Det verkar som att ALLA härinne har glömt att Yousef flörtade och pratade med Sana, tills Sana en dag bara slutade svara och tog bort honom från facebook. Hon skakade dessutom på huvudet när han ville kyssa henne. Alla pratar om Yousefs mixed signals- men Sanas då?

258

Nei det er ikke det samme. Jeg er enig med deg om Noora, dette kunne hun virkelig ikke ane. Men Yousef er smart, og i følge Elias bra. Han vet at Sana, som muslim, ikke vil kaste seg over han enda flørter han med henne og de står fadern meg å sier "det er vi to" (eller whatever). Han bør vite bedre!

Jeg bare håper Elias stepper opp her og tar ordentlig tak i Yousef. Sana kommer til å gjøre ettellerannet dumt, men Elias kan fortsatt redde det med år forklare alle alt. For det er han som er in the know her.

259
Tarjei er mye flinkere etter min meningen ,men

Iman er den beste jente skuspilleren ❤️?

260
anonym

Så dumt. Nooras roll var svår, men nyanserades mycket fint. Williams spelades fantastiskt bra, Karaktären FÖRÄNDRADES inte, som är vanligt när en stygg pojke skall visa sig ha ett hjärta av guld, utan han fick lov att växa fram ur sig själv.

261
jeg synes det er så vanskelig å sammenlignte og unødvendig.

Eva var veldig flink også.. hun rørte meg i sesong 1. Noora når hun hadde panikkangst og W kom. Jeg følte veldig med henne der. Når hun sang til W var hun flott. konfronterte bror til W, super bra. etc. Vilde er flink til å spille den blonde usikre og nesten irriterende med alt sex pratet.. Even er jo også en flott og flink. Jonas i første sesong og når Isak snakket med han om Even..

262
C.N.

Iman og alle dei andre er flinke, men ingen er nær å vere like flinke som Tarjei. Allereie i ses.1 ser ein at han er eit stort skodespelartalent.

263

Hvordan vet man att en person er greit skuespiller? (sorry for my bad norweigan).

264

Well..that depends because everyone has their own opinions. But if you think a person is "able to live into the role" and have no problems to show a lot of feelings etc. then I would think that the person is a good actor :)) But that is just my opinion

265
C.N.

Handlar jo om opplevelse for meg. Dess betre skodespelar, dess meir ekte framstår følelsane dei presenterer. F.eks. om eg trur at vedkommande er oppriktig glad eller falskt glad.

266
Jämtkalle

Det vet man när de har passerat 35-40 års åldern och spelat flera olika karaktärer komedi,drama,musikteater osv.

267

Det er ikke noen konkuranse...

268
Bäst

Jag tycker rött är en mycket, mycket BÄTTRE färg än blått!!
Och kom inte och säg nåt annat för då jävlar....!

269
Nei ikke noen konkurranse

men de har lov å si hva de mener..

270
halla

alt er love

271

Hvem var det som spurte deg?

272
Jeg spurte...

Og by the way - er enig med han/henne ass ...

273
Enig Tarjei er fantastisk

Men Iman er veldig bra hun også.

274

Verkligen! Kunde inte hålla tillbaka tårarna när hennes föll + att de använde musik av Sigur Ros #crymeariver

275
Hun har satt møblene foran døren

så ingen skal komme inn :,( hjertet mitt!! au

276

Hvilken sang av Sigur er det??

277
isbarn

Straumnes

278
Kaktus1

Det er Sigur Rós : Straumnes ??

279
Kait

Straumnes

Har också spelats i klippen "Yousef" och "Ikke gjort noe galt".

280

Låten heter Straumnes, otroligt fin.

281
Ingrid

Wooow, imponert over skuespillerferdighetene til Sana i denne episoden!

282
exper5

å nei, Sana, nei nei NEI

283

I just want to know why ...

284
Noora

Jeg liker ikke så godt noora no men synes sååååå synd på sana!!!!

285

Skjønte ikke helt?..

286

Men si hva du ikke forstod, slik at noen kan forklare.

287

Bare gøy at jeg er den første som kommenterer 🙂 Regner med dette skal analyseres ihjel. Kan dere ikke bare se og la det være med det??? Er bare film 🙂

288
Sofie

Du var ikke den første, og du har aktivt trykket på knappen for at læse alle kommentarerne fra dem, der analyserer klippet ihjel.
Hvorfor ser du ikke bare klippet eller episoden på tv for dig selv og lader os andre, som gerne vil diskutere det, i analysen?

289
Selvfølgelig er det jo bare film

Men det er allikevel gøy og analysere og tenke litt over ting. Synes det er flott å kunne se i kommentarene hvordan ulike folk tolker ulike ting. Ps: Du var nok ikke først lol

290

Vil tro at alle som kommenterer her vet at dette bare er på film, men kommentarfeltet er faktisk til for å kommentere OG analysere om det er det man vil!. Noen liker å kommentere "first" vettu, mens andre faktisk har glede av å analysere. Hver sin lyst! 🙂

291
Elias får ordne opp nå

Men i alle dager da, Sana. Du unfrienda han... har du glemt det???!!!!!!! Du kan ikke holde på sånn her, hjertet mitt tåler ikke det. Her håper jeg storebror sier henne et alvorsord på sitt klingende hardtslående kebabnorsk!!

292
Silja

Enig!
Hun sendte ganske tydelig signal til Yousef at han ikke var bra nok for henne etter han fortalte at han ikke er muslim. Og avviser han gang på gang.

293
Jepp noen må ta takk i Sana nå

Sana virker helt lost nå. Noen må riste litt tak i henne. Konfrontere henne skikkelig slik at hun kan åpne opp litt. Virker ikke som hun klarer dette på egen hånd. Hun er vant til å ta på den tøffe maska, at en ikke kan stole på folk. Noen må bevise for henne at hun tar feil, at folk er der for henne og vil hjelpe.

294
nervös.

shit. Sana kommer göra någonting förhastat och dumt, sedan kommer det visa sig att Yousef pratat med Noora om Sana. Promise. Hoppas bara att hon skickar mail till William och inte sprider konversationerna.

295

Jag tror hon kommer att använda Nooras mail för att sprida Sara-konversationerna...

296
shiiiiiiiit

Den følelsen når akkuratt det samme skjedde med deg som med Sana. Chrushet mitt ble nettopp kjærste med venninna :'(

297

Hold ut <3

298

yousef is cancelled

299

what

300
Sara

Jeg vet dette kommer til å ende i en eneste stor floke hvor alle blir såra, men fy faen ass Yousef for et rasshøl åh. Julie bør ha en krystallplan på dette her, liker dårlig at Yousef plutselig skal avsløre seg selv som modern av alle fuckboysa ever

301
Yosef er super

Nei, altså, Yosef tror han er avvist. Han kommer hjem fra den nydelige måneskinnsturen deres som ender med at han ser spørrende på Sana før de blir avbrutt. Han vet at Sana tviler pga religionen. Neste dag oppdager han at han har blitt unfrienda... Han tar nei for et nei. Han er tydelig såra på syng-festen, Sana får ikke øyekontakt. Når den knuste Noora kaster seg over han tenker han hvorfor ikke? Noora er nydelig og et plaster på såret og så kan han gjøre Sana litt sjalu også... Han sjekker igjen terrenget med Sana på basketbanen og Sana er avvisende igjen... Som han sa til Sana i det legendariske gulrotklippet: Du må trekke den til deg og ikke fra deg. Han føler han har vært tydelig nok... Men han vet ikke at Sana har blitt mobbet og trakassert og derfor har sår som gjør at hun må behandles ekstra varsomt... Og at hun sier nei når hun mener ja... Yosef prøver bare å respektere Sana men stakkars Sana har det så vondt. Dette ordner Elias, han skjønner at noe er LØ!!!!

302
Sara

Like! Jeg liker denne teorien sign me the fuck up. Har også troen på Elias, han liker jo ikke når Sana er trist for da blir han trist!

303
omg...

alt du skriver her fra Yousefs perspektiv. Hands down til deg ass <3

For det er lett å freake ut å tenke at Yousef er en fuckboi uten å ta hans perspektiv på ting (eller bli helt paranoid og tro at JA bare fucker med hode våre at det vi har sett mellom Yousef og Sana bare er noe Sana innbiller seg).

Så takk! <3

304
YousefLovesSana

Hva betyr egentlig det? At det er lö?

305

Hva står det på boken??

306
Ting skjer!

Exper5, og det betyr etterlatt/berøvet. Noora kaller seg også Log Lady, den ensomme og utenforstående dama fra Twin Peaks. En del paralleller mellom Sana og Log Lady, spesielt det med at begge er på noe på utsiden av samfunnet/gruppe mennesker.

307
Sofie

Hej, hvorfra har du det med, at exper5 betyder etterlatt/berøvet..? Jeg har kun kunnet Google mig til et par sko...

308

exper5, passordet til mailen til Noora

309
Peter

password til Nooras email, Sana fik det i en tidligere episode ... det kommer til at gå galt :'(

310
Kait

Exper5 = lösenordet till Nooras mail

311
Girlpower

Automatisk misliker jeg Noora sterkt akkurat nå, selvom hun har jo ikke gjort noe galt. Hun har bare funnet en gutt hun liker og ting har gått bra. Hun har ikke peinling på Sanas følelser. Jeg føler jeg blir skuffet over Yousef her, han sender Sana forskjellige signaler. Han må skjerpe seg og velge.

312
maya

att Noora inte fattar Sanas känslor (och inte heller frågar om det! utan bara antar att för att hon inte vill dejta har hon inga såna känslor alls), det är ju lite som det varit länge i serien - Sana ställer upp för sina vänner, men de ställer inte upp för henne/inte lika mycket som hon för dem. de måste bli bättre på det eller så får Sana skaffa vänner som hon kan prata om /sina/ känslor med

313
magnet

Spoiler til triste og sinte deg

Sana har ikke snakket med noen, derfor vet ingen hva hun tenker og føler.
Nora kastet seg over Yousef, og etter kysset aviste han henne og sa han var forelsket i Sana. Noora har snakke med Yousef om dette flere ganger og hun har vært bekymret for Sana fordi hun har trukket seg tilbake, så hun har brukt Yousef til å snakke om Sana med. Så den gode nyheten burde Sana lyttet til, i stedet for å stenge alle ute. Alle missforståelser hadde vært ute av verden da. HUsk Sana slettet Yousef ut av livet sitt.

314
Optimistiske Bella

Det har jo forekommet tidligere i historien at noen tar kontakt med vennen/venninna til den de er interessert i for å komme nærmere han/hun. Ja, Noora og Yousef rota på Syng, men det kan jo hende at de henger sammen på vennenivå, og at Yousef har fortalt Noora at han liker Sana - og at DET er det gode nyheten Noora vil fortelle Sana? Men på en annen side, det har også forekommet i historien at den du liker ender opp med vennen/venninna di, såååe... Who knows!

315

Det gjør jo Sana også. Hun unfrienda han på Face.

316
Yousef er ikke mixed signals!

Har du fulgt med? Sana gir YOUSEF moxa signaler. Yousef prøver bare komme seg videre.

317
Fra Finland

Shit is going to happen. Nå! Turning point.

318

Ikke uventet, og ikke bra 🙁 stå i mot fristelsen, sana, ikke send bildene fra Nora sin e-post... eller hva nå ennn du pønsker på for å sverte Nora. Hun vet ikke at du er forelska i Yousef :/

319
neeei :(

Gör det inte, Sana. Noors vet inte, det är Yousef du ska vara arg på. Precis som i otrohetsdraman i etablerade relationer är det oftast fel person som får skulden. din PARTNER (Yousef i detta fall) är drittsekken, inte den andra kvinnan/mannen som kommer utifrån. Visst att det blir annorlunda när det är ens vän, och Noora borde varit mer uppmärksam men Yousef är den som leker med Sanas känslor nu...... (Om han inte gått för att dumpa Noora, pliis)

Och Sara?!?! Hade ändå hopp om henne då meddelandena berörde bekanta och var gamla.. men att snacka skit om sin bästa vän? fyyyy

320
Går ikke

"Noe gikk galt " får ikke spilt av videoen

321
"Noe gikk galt"

...i innholdet på videoen du ikke får spilt også?

323
Aj mitt hjärta

Älskade Sana❤️❤️ Tycker så synd om dig men snälla prata med Noora innan du gör något dumt som du kommer ångra