Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

235 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Haahha

GOOO SANA <3<3

2
Hallooo!!!?

Når du sier Go Sana til dette - så sier det bare så utrolig mye om deg. Dere som syns det er bra at Sana gjør dette, forklar oss andre hvorfor dere jubler for dette.... for vi skjønnner det ikke. Dette er å gå sooo low som det går an av Sana. Folk har tatt liv pga nettmobbing - og dere jubler... I don't get it?

3

Jeg vet ikke med andre, men jeg jubler fordi theVillain (i dette tilfelle Sara) ble avslørt. Når du først snakker om nettmobbing, så vil jeg påstå at det Sara har gjort, aka snakke dritt om venninnene sine, et prima eksempel på mobbing, i form av baksnakking, utestenging og ryktespredning. tenk hvor mange som har tatt livet sitt i den slags type mobbing?
I tillegg så er det utrolig hyklersk av mobbere å mobbe andre men ikke klare å bli utsatt for det selv. Det er en greie med tilfredsstillenhet som er så utrolig deilig, når en stedsfortreder har mulighet til å påføre en handlig du selv skulle ønske du gjorde, men ikke hadde mulighet for det.

4
Æhhh... Nei.... bare NEI....

Ikke GO Sana.... dette er serr ikke greit. Dessuten er Sana i deap shit om de finner ut at det er henne... Identitetsberøvelse kan føre til bot og et par års fengsel om du blir dømt.....

7
Plommen i egget!

Kanskje denne sesongen slett ikkje handlar om å vere tokulturell, men om mobbing og nettvett?

8

"You cant escape internett gurl" er nok et budskap til oss alle.

9
at være et godt menneske

også på nettet - hvad enten man beder til gud eller ej

10
Pose og sekk

Eller begge deler??

11
Nettopp!

Ja, enhver sesong av SKAM handler om mange ting samtidig. 🙂

12
Camilla

Eva??

13
Andrea

Så jente vet ikke at det er sana som står bak... Er det mulig å finne ut hvilken mailadresse kontoen er laget med? Og hvorfor har ikke Noora svart noe? Hun har jo sett meldingene...

14
Falsk hotmail-konto

Det går jo fint an å lage en hotmailadresse under falskt navn, som hun bare bruker til den insta-kontoen. Vet hun så på xper5-passordet til Noora, men hun kan vel ikke være så blindt forbanna på Noora at hun med vilje får henne tatt for identitetstyveri?! Hvis politiet blir involvert spores det uansett til Sana gjennom ip-adresse. Med mindre hun var smart nok til å gjøre alt via skole-wifi, hvis de har det...

15

Men Noora har ju ett eget Instagramkonto som hon troligen har skapat med den mailadressen. Går inte att ha två konton på samma mail har jag för mig.

16
Loys

Kontoen kan ikke være opprettet med Noora sin mail. Noora har allerede en instagram-konto, og man får bare opprettet én pr. mailadresse.

17
Noora mail

Om Sana har brukt hennes mail så Noora vet nå om det og Sana ska skylde på Sara siden ho va til stedet da Noora har sagt passordet sitt

18

Kan nok godt hende kontoen er laget med Noora sin e-mail, da Sana så på passordet hennes i det klippet for litt siden, uten at vi så henne gjøre noe med det videre.

19

da ville vel Noora fått notifications på det og funnet ut av hele greia..

20
Sana bosslady

Kan vi bare ta en moment å tenke over hvor sykt god venn Sana faktisk er overfor Vilde? Hun hadde dritt på Vilde som ville ha knust henne, og Vilde har egentlig vært ganske kjip mot Sana men likevel lot hun være å poste det.

21
Be kind always, øyer og sånt

Igjen og igjen viser Skam oss de menneskelige og mindre finere sidene av oss selv. Viser oss viktigheten av å kommunisere, snakke ordentlig sammen og virkelig lytte. Alle de tingene som er så vanskelig når man er 17-18 år, som ofte gjerne blir litt lettere når man blir voksen, men blir vi egentlig noen ganger skikkelig god på å snakke sammen? Jeg tenker at alle i alle sesongene har gjort dumme ting, dårlige ting, såret hverandre, stridd med kamper og gjort ting de ikke burde ha gjort. Fordi de var redde for å være seg selv, redde for konsekvensene, redde for å ikke ha venner, å bli ledd av og det å ikke bli trodd på. Så universelt. Så utrolig menneskelig, Og ikke minst smertefullt. Jeg sier ikke at alt som er blir gjort kan forsvares, kjenner at Sana er ute på glattisen nå, men det er allikevel så lett å forstå på en måte. Hva sjalusi og ensomhet kan få oss alle til å gjøre i enkelte situasjoner. Er det noen Skam har vist oss alle sesongene, og faktisk lært meg som voksen også, er at vi må snakke ordentlig sammen. Ikke flyte rundt som ensomme øyer, men å bygge broer. Å tørre å leve akkurat som man ønsker og elske den man vil, da lever man ikke fake og blir likt og respektert for den man er. Virkelig er. Jeg tror og håper at Sana også kommer til å oppleve det, selv om hun nok har et par slitsomme uker foran seg. Jeg tror vennskapet vil holde, at man tilgir hverandre og at det ordner seg. Men da må man snakke sammen, ordentlig. Skam ass. Magiske greier <3

22
Bare en tanke

Hva om Sara tror det er Vilde som har laga kontoet? Eneste dritet som ikke var publisert var jo det som eventuelt kunne såre Vildes image. Kansje Sara tror Vilde er sjalu og prøver å bli busskjef?

23
Sana vs. Vilde

Hvem av Sana og VIlde har oppført seg dårlig denne sesongen? Fritt valg: begge eller ingen. Begriper ikke hvordan så mange mener at bare en av dem har vært helt fæl, mens den andre er grei.

Egentlig kunne Sana og Vilde denne sesongen gi et skikkelig flokete moralfilosofisk dilemma om hvorvidt det er intensjonen bak en handling eller resultatet av handlingen som avgjør om den er god eller dårlig. Evt. et tredje alternativ som er hvordan handlignen oppleves av de andre partene som blir påvirket av den. Jeg tror for eksempel Sana tenkte hun gjorde noe bra for Vilde da hun kuppet bussjefen for å få til at PM jentene betalte for bussen, mens Vilde ikke ser det sånn...

24
Jämtkalle

Låter som en typisk "Williamsk"fråga!
Intentionen eller resultatet- ja W "fick"ju Noora trots flaskeknusing.
Och Yousana trots hämndaktionen mot Sara?
Vackert par kan det bli som också det inrymmer brott...

25
OMG???

Hvor ble det av "I'm just a soul whose intentions are good"......? Sana graver seg bare dypere og dypere ned i shit.... Ramadan har hun vist helt glemt.... her er det bare å få lagt ut mest mulig dritt på instaen hun har oppretta?

26
Det XC fra FX FX grsed

Ex AS adresse

27

Vi vet jo ikke hvordan dette vil ende men jeg er glad for at Sana forsøker å gjøre noe med den situasjonen som har oppstått, med Sara som two-faced bussjef og hun selv kastet ut i ingenting.
Sana er selektiv i hva hun legger ut. Det er IKKE hennes mål å skade flest mulig. Od dette er ett skuespill, ett eksperiment i hva som kunne skje, spennende å se hvordan det går her.
I det virkelige livet finnes det også enkelte mennesker som er villige til å ødelegge ett annet menneske for å få det som de selv vil. VELDIG ALVORLIG for den det gjelder og svært vanskelig å få gjort noe med. Håper det ikke blir megatrøbbel for Isak, men jeg sier Heia Sana! Sana ordner opp!

28
Shiiiit

Dette er kult Sana - æhhh NOT?:

§ 190a er en ny bestemmelse i straffeloven som omhandler identitetstyveri. Den lyder slik:

Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som uberettiget setter seg i besittelse av en annens identitetsbevis, eller opptrer med en annens identitet eller en identitet som er lett å forveksle med en annens identitet, med forsett om å

a) oppnå en uberettiget vinning for seg selv eller en annen, eller
b) påføre en annen tap eller ulempe.
Medvirkning straffes på samme måte.

29
Maja

Hva er det Sana har gjort som rammes av dette mener du? Det er ikke identitetstyveri å opprette en IG-konto med et nick som ligner på en annen persons nick. Det er vel ingen som tror på at det er Sara selv som har laget den. Dette er IKKE identitetstyveri.

30
identitetstyveri

Det er Sara sine meldinger, og Sana har stjelt de og lagt de ut uten at Sara vet det. Det er bilde av Sara på Instagram kontoen slik at det ser ut som at det er Sara som har lagt det ut. Det vil si at Sana gir seg ut for å være Sara. Derfor er det identitetstyveri

31
Isdronning

Jeg synes Sana er J***** skummel.
Når du klarer å sjele beviser fra din kammerats messenger (Isak)
Og opprette en Instagramskonto i noen andres navn (Sara).
Og du bruker mailen til vennina di for å gjøre det (Noora)

Da hadde jeg vært totalt nervesammenbrudd etter på. Sana er iskald.

Og til alle dere som synes dette er så flott og greit. Heia Sana og vi forstår Sana... Dette er ulovelig. Identitetstyveri.
Ja det var stygt det Sara gjorde, men det er ikke ulovelig å sklenge dritt om folk.

32
Sara

Det må være helt grusomt for Sara nå, må være vanskelig å bare møte på skolen, like ille som det var for hovedpersonene i alle fire sesongene etter nedturene. Da klarte vi fint å sette oss inn i deres sted. Det var ikke fint det Sara skrev, men hun har jo skrevet det i fortrolighet til kjæresten sin i det hun trodde skulle forbli en privat samtale. Spent på om det kommer skoleklipp i dag.

33

Vi vet vel ikke strengt tatt om hun har brukt Nooras mail, vet det er en teori, men det er vel bare det også for øyeblikket. Helt kald er jeg heller ikke sikker på om hun er. Vi får forhåpentligvis se henne igjen i dag, tipper nervene vil være litt i høyspenn.

34
Jojo

Sara har gått bakom ryggen på Sana och tecknat ett kontrakt på bussen. Sana känner sig förråd. Det var så klart PM-jenternas plan hela tiden att få bort Sana som inte är en äkta norsk partyjenta (för att använda Saras ord). Sana överhör skitsnacket på toan. Det gör ont. Hon har lång historia av att bli mobbad. Nu drar hon ut smutsen i ljuset. Hon känner att alla är emot henne. Notera att Elias fortsatt har svart (basketklippet) han är inte en motståndare.

Sana har ändå heder (nåja) hon skyddar de sina. Kommentarer om Vilde och Eva läggs inte ut.

35
Cady

Dette er jo ganske bokstavlig tatt ut av Mean Girls? Poster om seg selv for å ikke kunne bli skyldt på f eks ? Tror det måtte bli gjort tho, hyller Sana enten hun fucker opp eller er en helgen

36
Ja, samtidig kan vi jo

ta en moment til å tenke på hvor sykt god venn Sana er for Isak - når hun stjal meldingene hans.
Og så kan vi ta et moment til å fundere på hvorfor det er bilde av politi i headeren, samtidig som vi leser hva straffen er for å stjele noens identitet:
§ 202. Identitetskrenkelse
Med bot eller fengsel inntil 2 år straffes den som uberettiget setter seg i besittelse av en annens identitetsbevis, eller opptrer med en annens identitet eller med en identitet som er lett å forveksle med en annens identitet, med forsett om å
a) oppnå en uberettiget vinning for seg eller en annen, eller
b) påføre en annen tap eller ulempe.

Tja... skjønner du er sur Sana, men dette et alt for drøyt. Alt for drøyt.? Ikke noe å klappe seg selv på skulderen og være stolt av, uansett hvor dårlig du føler deg behandlet....

37

Hvilken del av dette er vel identitetstyveri?
Instagramkontoen er laget slik at det er helt tydelig at Sara ikke har laget den selv.

38
Analytikern

Men akkurat det at hun ikke gjorde det, kommer til å felle Vilde likevel. Alle i bussgruppa vet jo at Vilde facerapa Sara og posta nettopp "the one and only perfect bussjef".(merkelig at sana skrev det egentlig, når hun var så utspekulert ellers...) I teorien kunne Vilde ha lest alle meldingene til Sara, funnet den dritten om seg selv og moren og blitt så sur at hun lagde den instaprofilen. Og at det er dritt om sana der er vel ikke så rart i saras øyne i og med at Vilde har sladra osv om Sana.

Og jeg tror det kommer til å gå utover forholdet til Vilde og Magnus. For litt siden var det jo en chat med et rykte om at Magnus elsker Vilde mer enn omvendt. Det var helt sikkert ikke uten grunn. Sara sprer noe dritt om Vilde, kanskje om nudes i hei briskeby+ de har jo festa litt sammen nå også, kanskje Vilde har gjort noe dumt. Tror hvertfall det er henne det går utover. Noen kommer hvertfall til å rammes hardt, det er det ingen tvil om!

39
Ellin

Vi ved ikke, om Sara poster mere de kommende dage.. måske var dette kun begyndelsen ? Ikke god stil, Sana. Uanset dine intentioner. Lige nu er du ikke bedre end Sara. Husk: "If you wanna make the world a better place, take a look at yourself, and then make a change". ✌?

40
Femme

Vilde har vært TOTALT dritt siden forrige sess. GO SANA!

41
Sana

Dritt - hvem er det som er totalt dritt her? Sana oppfører seg bare helt dritt nå. Sur omtrent hele tiden. Skjønner at hun føler seg urettferdig behandlet, men dette er ikke greit. Og nå topper hun alt med å rappe meldingene til Isak og å late som hun er Sara og legge ut dritt på nettet.
Og så sier du go Sana..... Syns du serr dette er greit? ikke innafor i det hele tatt, uansett hvor dårlig hun føler seg behandlet.?

42
Sana2

Den største dritten av dem alle er Sara tbh. Synes det er absolutt greit og innafor å expose villainen ass.

43
Vilde...

Ok jeg vet at vilde har vært skikkelig ille å om jeg var sana hadde jeg ditcha henne for lengst. Samtidig tror jeg Vilde genuint bryr seg om sana bare at hun er helt uviten, naiv og syk etter populæritet. Hun sier jo bare rett ut det hun tenker og hun er jo tydeligvis ikke så veldig smart, så det hun tenker og måten hun misforstår ting på er ofte sårende, men her ser man jo at hun spør sana om det går bra med henne fordi dette er et tilfelle hvor til å med hun ser at noe er galt.

44
Luluh

Det at Sana ikke posta det om Vilde er den eneste formidlende omstendigheten for Sana. Vet ikke om jeg vil si meg enig i at det gjør henne til en syyykt god venn, det viser bare at selv sånn som Sana er nå, så har hun tross alt noen grenser for hva hun er villig til å gjøre.

45

Luluh: aldri vært så enig med noen i mitt liv

46
Nettopp!

Helt enig! Sana beskytter Vilde! Sana beskytter alle, egentlig. Hun beskytter jo også Ingrid etc., fordi hun gjør dem klar over hvor fake Sara er.
Go, Sana!
Også er hun jo jævelig smart, som legger ut noe om seg selv som er ganske kjipt, det med kvelertak, slik at ingen forhåpentlig mistenker henne for å stå bak. Yeah, beibi!

47
Neiii

Dette er ikke smart i det hele tatt!!! Og hun legger jo bare mer og mer ut. Kommer nok snart det om Vilde og Eva også. Jeg håper bare at Sara husker hvem hun skrev dette til og snakker med Isak. Han burde ikke ha vanskeligheter med å legge 2 +2 sammen og få Sana. Han tok henne jo i å snoke på pc'en sin på fredag. Samma hva noen har gjort så er det ikke vits i å synke ned på dette nivået for Sana. Hjernen har tydeligvis kobla helt ut, nå er det kun hevn som gjelder for henne.

48

Tipper hun driter seg ut med meldingen om Lea, Oline og Julian Dahl som kom i natt. Isak ble insa-stalket av Julian Dahl i s1, han var sammen med Sara mens han enda bodde hjemme, og har (antageligvis) en søster som heter Lea (dørskiltet i s1). Det er også en Flawless-jente som heter Lea, men nå er jeg ganske sikker på at meldingen ikke handler om henne, og at det er sånn det avsløres at meldingene var til Isak.

49
Smart

Du har verkligen koll!!!

50
Eline

Men du glemmer helt at sara også har føleleser og at det er egentlig ganske slemm av sana å gjøre siden sara kmmer til å bli dømt for det, mens hun sikkert ikke mente alt det hun skrev og handlet sånt bare på grunn av en sterk usikkerhet. Jeg syns egentlig at man må være klart over at selv sara har mange sider og at hun ikke bare er en jævel som det føles nå. Ganske umoden step av sana syns jeg! Helt utypisk!

51
Sana2

Vel. Sara med følelser burde ha tenkt på alle andres følelser når hun snakker dritt om dem bak ryggen deres. Og jeg vil også påpeke at Sara visste nøyaktig hva hun gjorde og mente da hun skrev dritt om venninnene sine

52

Jeg tror ikke hevn alltid er negativt selv om den andre kan ha handlet dypest sett ut fra usikkerhet. Noen ganger kan man angre på at man aldri lot seg få lov til å ta igjen og handle ut fra sinne, og dessuten kan det kanskje, selv om, eller nettopp fordi det er brutalt, åpne øynene til den som har vært drittsekk. Problemet sånn jeg ser det er bare at Sana har bært på smerten så lenge, det har toppet seg og nå blir det så voldsomt og vil ramme så mange utenforstående også 🙁

53

Hun hadde noe dritt på Eva også

54

Synes ikke man er boss fordi om man ikke poster dritt om vennene sine...

55
elsker SKAM

herregud jeg elser skam ass

56
....

oh Sana oh Sana.. this is gonna get you in alot of trouble

57
Vilde

Hun har faktisk ikke lagt ut dritten om Vilde. Det var da noe.

58
hun har ikke lagt ut noe om Vilde

Enda

59
Enda?

Bare venter på øyeblikket når Vilde sier noe sykt dumt og offensive til Sana, og hun bare sprekker og poster det allikevel

60

Girls squad boring

61
To 33

This comment is boring

62
Haha

Ser på antall følgere at den screenshoten er fra en stund siden ja

63
Sana beskytter Vilde

Sana la ikke ut Saras kommentar om Vildes mor <3

64
SKAMalyse

The real Sara nørstlien?
eller therealsanabakoush?
(Det hintet var litt for obvious...)

65
1881

Jeg tror oddsen for at Vilde koblet dette er astronomisk. Tror ikke det betyr noe mer enn at "the real" er en vanlig ting å si + ha som profilnavn.

66
the real

tenkte mer at noen hadde laget falske burkere som liksom skulle være sana, så at hun satte the real foran for å vise at det faktisk er henne?

67
SKAMalyse

"Hintet" er nok ikke tydelig for Vilde, nei. Vilde ser ikke ironi.
Dette er en "beskjed"/morsomhet til oss SKAMwatchere, hilsen SKAMredaksjonen.
Real-fake. Heller ikke tilfeldig at disse motsetninger dukker opp...

68

Hva kommer jentene til å si når de får vite at det er Sana som står bak??? Og hvordan kommer Sara til å håndtere dette uten å samtidig avsløre seg selv??? Og hva mer kommer dette til å føre med seg av side-effects???? Jiiiises, dette tar knekken på meg! <3

69
Pelle

Endelig viste Vilde litt omsorg for Sana igjen.

70
Marie

Hvad med Sana overfor Isak?

71
anonym

Nu vill jag inte höra ett ord till om den fånige Isak.

72
Lily

Det går nok fint

73
Hæ?

Går fint? Hun har fucket ham over. Misbrugt hans tillid

74
ikke si det så sikkert...

Isak kommer sikkert til å bli kjempe lei seg når han finner ut at Sana virkelig har utnyttet hans tillitt. Og han får trøbbbel fordi Sara finner ut at det er chatten med han, og tror det er Isak. Og når Isak nekter tror Sara det er Even... Og da får Even svi! som i traileren..,
Tror Sara tar hevn på Even/Isak med å re-poste alt det syke Even skreiv på wallen på Bakka.. ;((( neeeeeeeei
Så får Isak vite alt om Evens fortid uten at Even sier det selv..... da blir de lei seg begge to!! åneeei ;(((

75

Tillid? Hvorfor skal han stole på hende nu?

76
Hun er fake

Dobbelbetydning. Sara er fake. Profilen er fake. Sana er fake.

Dobbeltmoral.

77
Håller helt med

Även om vi alla hejar på Sana och lidre med henne, så fejkar hon ju det mesta nu. Hon är inte på något sätt ärlig med vem hon är, vad hon känner, tänker och tycker. Varken inför sig själv eller någon annan. Inte ens i sitt religiösa uttryck är hon helt ärlig längre. Använder hijaben rätt mycket som en rustning nu. Idén med Ramadan verkar hon helt ha glömt. Hon är ingen god muslim i tanke, hjärta och handling nu. Kom ihåg radiorösten i slutet av avsnittet Gutta Boys som citerade en av Islams viktigaste lärde (nån snubbe som levde på 700-talet) gällande en viktig princip: ”If I have to choose between an unjust Muslim and a just non-Muslim, without any doubt I will chose the non-Muslim who is just”. Fina Sana är en vilsen och inte särskilt schysst Muslim för tillfället

78
symbolikk...

Dobbeltseng, dobbeltgjenger, dobbeltgarasje, dobbelthake.... 😮

79
Sana er ikke fake

Nei, Sana er ikke fake. Hun vil bare avsløre Sara. Sana har ikke publisert meldingen som Sara skrev om Vilde, så hun beskytter Vilde. Og beskytter jo de andre også, Ingrid etc., fordi hun viser hvor fake Sara er, og prøver å få satt en stopper for det.
🙂

80

Hvis det er så greit det Sana har gjort, da kan hun vel fortelle alle om det...
Å nei du. Dette eksploderere i tryne på henne.
Å baksnakke folk til kjærsten sin er ikke straffbart.
Men dette som sana har gjort er veldig på kanten. Opprette en instagram konto i Nooras navn. Sjeler informasjon fra Isaks messenger...

81
Ikke nobelprisen for det akkurat

Hun nevnte likevel andre ganske nedsettende ting om noen av jentene, synes ikke det er så snilt akkurat (den pedo kommentaren f.eks)

82
Limited POV

GID vi kunne se Saras chats lige nu. Tror også hun har skrevet til Isak. I NEED TO KNOW

83
Hepp

Exakt. Sara lär ju kontakta Isak. Och Isak misstänka Even?

84
Anna

Jaa, Olafiaklinikken! Har saknat dem!!

85

I live for this shit heh heh heh

86
??????

??????????

87
Oh no...

Come on Sana... fuld forståelse for du er dritt lei, men helt ærligt; du må ikke fake over for dine bedste venner - Isak inklusiv. Please kom til fornuft og gå til bekendelse. Yousef er keen på dig, Noora har din ryg, Isak synes du er et godt menneske... pyt med bus, din mor og far har en gammel øse I kan feste i. Ikke la' dit raseri ramme Isak, den dreng har stået så grueligt meget igennem, ikke flere øretæver

88
shit

DDAAAMNNN.... anner ikke hva jeg skal siii o

89

Detta gör mig så glad. Äntligen girl squad igen, och Vilde som frågar hur Sana mår. Alltså wow <3

90

Dette vil jo ikke vare. Ja det er en liten glede nå for Sana for at alle kan se Saras virkelige side. Men dette kommer hun jo ikke unna med. Og hvis hun kommer unna med det da er det Noora som kommer til å sitte med skylden, da instagramkonton er opprettet i med hennes mail.

Å si at detta er bra er som å tisse i buksa for å bli varm. Det varer veldig kort.

91

Blir så nervös nu... Det här kommer inte att sluta bra för någon. Men vi är igång!

92

Ahhhh, dette er ikke bra altså. ??? Kommunikasjon og tilgivelse. Hjertet mitt, ass ❤️

93
Liza

Sana and Vilde
Love their friendship.

94

Hooray no Noora. Thanks.Best gift

95
haha

lmao too real

96
Please just dont

Even more amazing would be no bad comments every time Noora is or isn't present...

97
what could possibly go wrong

nei sana. jag känner detta kan bara gå på ett sätt. Jag oroar mig för alla klipp denna veckan....

98
me tooo

nå er jeg skikkelig nervøs!!!! skjelver i buksene.

99
Hepp

Sana, vi vill ju tycka om dig men nu är det väldigt svårt.

100
hmmm

"No worries"...the same as Yousef was saying in the text....oh shit <3

101
Spørs

Er der nogen, som kan læse teksten med Saras ord?

102
Kontoen

Er ute på insta

103
1881

Nei, men vi kan se at Saras kommentar knytta til Vilde ikke er med pga den er lenger enn de som ble posta på instagram.

104

Hun har ikke lagt ut kommentaren om Eva heller heldigvis - det er ikke noe problem å lese meldingene på IG.

105

omg

106
Plot twist! ?

Vilde asks Sana if she's okay? Maybe their friendship is not totally done..??

107

Rett etter kommentaren: the real sara nøstlien
Sanas insta konto: the real sana bakkoush
Jeg tror Vilde skjønner at det er Sana som står bak, og Vilde har helt sikkert forstått at Sara er fake for lenge siden. Vilde kan virke naiv, men jeg tror det er bare en rolle hun spiller. Vilde er den beste til å lese mennesker av de alle 😉

108
yesss

let the vilde redemption arc begin!!!!

109
Yes, of course

Sana la jo ikke ut Sara´s kommentar om Vilde og moren, så så klart at Sanas og Vildes vennskap er ok.
Sana vil bare felle Sara, og vise at hun er falsk, Sana sårer ingen unødig her.

110
Sana be gooood

Skulle ønske hun bare kunne ha fortalt situasjonen som den er til Nora og de 🙁

111
Mamma

Det ender med at Sana skal lære å si unnskyld, og forstå at hun ikke er moralsk overlegen de andre. For det Sana gjør nå er ikke pent. Enten det er ramadan eller ei.

112
Ungen

Ikke bare er det Sana nå gjør (i følge de fleste av oss) moralsk galt, det er også ulovlig.

113
dattera

helt enig mamma! lol.men jida helt enig

114
Hevn

Jeg tror ikke hun mener hun er moralsk overlegen jeg tror dette ikke er helt rasjonelt men heller en måte å heve seg på preget av følelser

115
Pappa

Hva skal det bety? Man skal vel være en bra muslim i enda større grad under ramadan?

116
Obsessed

Hvor kult hadde det ikke vært om sana om noen dager kommer over Sara som sitter og gråter, og plutselig detter alt ut av Sara, hvordan faren var alkoholiker og mishandla moren, så Sara måtte flytte i fosterhjem da hu var 8, og hvordan hu har hatt det kjempevanskelig i oppveksten, og ikke turt å stole på at noen faktisk liker henne og er der for henne. Så sana får dårlig samvittighet og trøster henne, og så kommer Sara hjem til sana på te (med kokt vann!) og så åpner sana seg for Sara

117

mennesker kan oppføre seg som totalt dritt uten at det har vært en tragisk oppvekst.

118

Ja Sana skulle behövt lite log lady wisdom nu

119
Luluh

Fake? Du da, Sana?

120
peace out

Hva er det hun har gjort som gjør henne"fake"? Hun sier jo bare sannheten om Sara. Og ja, kanskje bak en fake konto, men hun vil bare ikke få så masse konsekvenser. Fordi lets face it hvis hun hadde sagt det face to face så ville alle sagt at Sana lyver eller er sjalu, de ville ikke ha trodd på henne. Pluss Sara ville ha sikkert gjort noe dårlig mot Sana.

121

fake fordi hun brukte Isak, hun hadde ikke interesse i å hjelpe Isak med tent.

122
Hon fejkar

hela livet sitt nu ju!

123
Luluh

Og forresten; syns du faktisk dette er greit? For Sara må "tas", liksom? Og det er greit å gjøre det på denne måten, for hvis ikke kunne Sana fått problemer? - det er jo bare feighet!! Jeg er ikke noe fan av Sara, hun var jævlig sleip mot Sana ifht bussen, og fortjener all mulig tyn for det. MEN: disse meldingene er faktisk fra en ett år gammel, privat samtale hun hadde m kjæresten sin. Sånt tåler sjeldent dagens lys... hvem er det ikke som har vært litt sensasjonslystne når man hører noe litt utenon det vanlige om en man ikke liker noe spesielt, eller i et øyeblikk nå og da blir litt lei av noen man egentlig bryr seg veldig mye om... det er ting det faktisk må være greit å gi uttrykk for, sånn helt privat, til kjæresten sin...
....hadde ikke helt forventa at dette skulle ende opp som et forsvar av Sara, men det ble det visst, gitt! ? sånn bortsett fra greia med bussen, da.... hva var egentlig greia m det...? Dritt-Sara! ?

124

Sana har rett til å forsvare seg og til å forsøke å stoppe Sara. Hun har tross alt ikke mange måter hun kan gjøre det på. Hun er smart og hun har ett godt hjerte. Hun er absolutt ikke ute etter å skade flest mulig!

125
Luluh

Hun gikk inn på en venns private meldinger, kopierte dem og la dem ut på en konto som sannsynligvis er oppretta med en annen venns mail. Dette er jenta som sa til Isak i beg av sesong 3 at noe av det verste hun visste var folk som fakka over vennene sine. Nå har hun gjort det samme selv, og sitter og later som ingenting... no worries, liksom...

126

Och nu har du gjort dig själv fake också Sana :/ Åh det gör ont, detta

127
English

Eva: Oh my that girl is ...
E: [Instagram screenshot of saranors2]
Vilde: SERIOUSLY???
V: Did she post that
V: How can I not have notised
E: I don't know
E: But it sure is on Insta
E: Don't know who's behind the account though
Chris: Probably just someone messing around with her
E: I'm online chatting with Ingrid rigth now
V: What does she say???
V: That's straigth out crazy
E: She's quite chill about it but it seems to be real shit
V: So this is the real Sara Nørstlien ?
V: O my god
V: There's something about you too sana. Are you OK???
Sana: No worries she's all fake
E: Word

128
Hvor er chatten om Vilde da?

Hun har lagt ut chatten om alle unntatt Vilde, hvorfor? Skal hun legge det ut senere? Vilde må jo også få vite at Sara er fake mot henne og.

129
Men alla andra

behöver VERKLIGEN INTE få veta allt det som Sara misstänker om Vildes mamma. DET skulle knäcka Vilde om något

130
kait

Inte den om Eva heller. Hon vill inte hänga ut dem.

131
Beskyddaren

Det är väl ändå skillnad på att lägga ut kommentarer där någon blir hånad för att vilja bli läkare eller vara osäker än att lägga ut något om en väns mammas eventuella missbruk. Sana beskyddar både Vilde och Eva i detta!

132
Sinus

Sana har heller ikke lagt ut chatten om feks Eva. Hun gjør det for å spare venninnene sine fra at ryktene skal bli spredt. De ser jo at Sara er fake når hun skriver dritt om bestevenninna si (Ingrid).

133
hun vil beskytte henne

Sana vil beskytte Vilde, hun skjønner at hvis det Sara skrev om moren til Vilde er sant, så er det noe som er dritvondt og vanskelig for Vilde og som hun ikke vil at noen skal få vite om- og siden Sana ikke vil såre Vilde, så velger hun å ikke la noen få vite om det... fordi hun er en god venn for Vilde

134
Sana frames Noora to be behind the hacking?

Noooooooooooo. 🙁
She wouldn't, she would not do that, right, RIGHT??? Nooooooo, that would be the end of everything! She's not that evil, nooooooooo!!!!!

135
Svein

Eva har jo vært nær venn med Sara før, så kanskje denne trenden med at Sare snakker dritt om vennene sine bak ryggen deres er kjent territorium for Eva. Og at det er derfor hun ikke har problemer med å tro på at chaten er ekte. Det gir forøvrig også mening at vår kjære, naive Vilde ikke setter spørsmålstegn heller...

136
Torkild

liten detalj som gleder mitt hjerte: Eva chatter med Ingrid. det betyr at ting går bedre dem imellom. vi har ikke sett noe til Eva-Ingrid-forholdet siden første sesong så det er fint å vite at ting går ok.

137
IKKE fake

Folk skriver at Sana er "fake".

Sana er fake ovenfor Sara og med hensyn til bussen for å beskytte seg selv. Det nekter jeg å akseptere at skal regnes som "fake". Sana avslører Saras fake-het.

Det eneste problematiske er at Sana muligens har brukt Nooras mail eller noe, og er fake ovenfor Noora. Men det vet vi jo ikke.

138
Fanns andra sätt

Hon hade ju också bara kunnat snacka med nån ur squaden och berättat vad hon hört och att hon var ledsen och orolig. Gett girlsa en chans att stå upp för henne. Det hade varit det modiga att göra. Nu är hon bara feg. Att sjunka till Saras nivå är ingen okej lösning. Vi vet att Sana kämpar med sin historia och nuvarande omständigheter - men det är en förklaring, absolut ingen ursäkt. Sara har säkert också grejer som hon kämpar med i livet, men det ursäktar ju inte hennes beteende.

139
Hva med Isak?

Ganske uærlig å stjele info fra andre facebook også da...

140
#teamtruelove

Å herreminhatt jeg har vondt i magen på Sanas vegne bare ved tanken på å delta i en sånn chatt og late som ingenting. Tenk når de skal snakke om det på skolen i morgen! Drit i at det er lovbrudd og sånn, jeg ville gått i stå og aldri kunnet gjennomført det der grunnet adrenalinkick og paranoia.

Så redd for hvordan det her kommer til å slå tilbake på Sana og alle hun bryr seg om! Vet ikke om jeg tør håpe på noe idyll før alt er ferdig engang, det kommer til å være for stressende å se på noe som helst gøy og koselig med bekymringen om hvordan det her skal spille ut i bakhodet.

141
Skummelt Julie!!

Vi vet liksom aldri med Julie om sesongen kommer til å ende bra eller dårlig.. Bare dårlig ender den jo ikke, men tviler på ALT ender bra.. Endte ett av vennskapene ryker tverdt, Hva med Yousana? Eller blir det slutt mellom Isak og Even?!
You never know..... det er det som er så ille!
Nervene mine blir tynnslitte....! Og jeg skriver hovedoppgave men tenker på SKAM hele tida... 🙁

142

Uff, det ender nok ikke helt bra for alle, nei. Håper bare inderlig at noen, helst mange, forstår Sana og tar bedre vare på henne framover, selv om de synes det hun nå har gjort er galt. Men Isak og Even, seriøst, de har jo ikke gjort noe galt mot hverandre. Andres drama kan ikke få ødelegge mellom dem. Det ville være fryktelig trist.

143
Ekte fake

#teamtruelove: æ å

144
Sana

Det er ganske low av Sana å holde på sånn her, selv om jeg forstår hvorfor det ble sånn. Syntes det er sykt fint hvordan hun ikke har postet det om Vilde og Eva. Hun vet om Vildes største og kanskje vanskeligste hemmelighet, og hun hjelper henne nok en gang og er en sann venn mot henne, selv etter alle de gangene Vilde har sviktet henne. Føler det sier noe om at den virkelige Sana fortsatt er der inne et sted <3

145
Oilko

Det var jo ikke ute fra før da, bortsett fra hos Isak og andre som Sara kan ha fortalt det til. Det er jo ikke noe alle vet. Da hadde jo jentene visst det.

146
Does she face criminal consequences from the identity theft?

You've gone too far Sana...

147
Lily

Wtf