Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

312 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Action!

2

Såg just klippet men saranors2 är kvar på instagram!! Hva skjera?

3

Nu är det borta! ??

4
Obivle

Ja nu är det borta! Älskar att det faktiskt sker i realtid (nästan i alla fall).

5

Jag fånlog för jag tyckte det var så bra- men ja- känslan när kontot var kvar störde mig lite..

6

Tror det är kvar för vår del. Att det blev återaktiverat igår när bilderna släpptes så att vi kunde se det.

7

Nettopp!!!! Så da slettet hun den vel ikke da. ?Kan vi få nytt klipp etter biologitentamen? Pliiss ?

8
Hmmm

Ok så Sana slettet kontoen så det ut som. Hvor tar dette veien nå må'n tro?

9

Draaaaama! Virker som sana har litt dårlig samvittighet nå. Og tydeligvis helt normalt at Sara prater dritt.. og at de andre jentene aksepterer det og/eller prater like mye dritt selv.. de har bare ikke tenkt tanken at Sara prater dritt om dem også!

10
Soora

Sara har vel sjekket ut Nooras innboks by now.
Slår hun tilbake med samme mynt?

11

Hvordan er Noora involvert?

12
Lobha

Dette er jo sånn det er. Virkelig mye dritt svever rundt i det skrevne ord.
Nå er det Sara sin tur til å være lei seg. Så er spørsmålet er hun lei seg for det hun har gjort? Eller er hun lei seg fordi alle nå får se hva hun har gjort.... Karma is a bitch
Det er helt klart at det Sana har gjort heller ikke er greit og sannsynligvis vil hun få svi for det noe som hun også fortjener.
Hvis du har en mening om noen eller noe som du aldri kunne tenkt deg å stå ute på en offentlig plass å rope ut til alle - ja da skal du heller ikke skrive dette ned og dele med andre på SoMe

13

Lobha: Word!

14

Kanske inte så mycket dåligt samvete, som att hon inser att hennes hämnd drabbar fler och kan få konsekvenser hon inte räknat med. De vet ju redan att Sara är en skitsnackare. Och de är säkert likadana..

15
Vanskelig for Sana

De andre jentene forstår at Sara har det vanskelig nå, og de gjør det de kan for å strekke ut en hjelpende hånd.
Den de synes er cripy er den som har lagt ut meld. OG DET ER SANA!

Denne saksa her er ikke lett å komme ut av. Bare redd Sana drar med seg mange ned i dragsuget. Blir dette politianmeld er Noora førstemann.

16
Please, Julie! Don't break my heart!

Sana "feller" Noora, som får skylden for dette, Noora tror det er Vilde som føkker, det påvirker de andre jentene og tilsist rammer dominoeffekten Isak og Even. Hele gjengen får svi.. Shit, dette er worst case scenario og virkelig ikke noe jeg håper skjer! Da blir det vanskelig for gjengen å gå videre sammen og det må bare ikke skje! ?

17
Noora?

Hvorfor får Noora skylden? Har Sana brukt hennes mail for å opprette insta-kontoen?

18
eller...

kanske Sana, med sitt dåliga samvete kontaktar Sara?

19
Angrep

Dette er jo sånn det er. Virkelig mye dritt svever rundt i det skrevne ord.
Nå er det Sara sin tur til å være lei seg. Så er spørsmålet er hun lei seg for det hun har gjort? Eller er hun lei seg fordi alle nå får se hva hun har gjort.... Karma is a bitch
Det er helt klart at det Sana har gjort heller ikke er greit og sannsynligvis vil hun få svi for det noe som hun også fortjener.
Hvis du har en mening om noen eller noe som du aldri kunne tenkt deg å stå ute på en offentlig plass å rope ut til alle - ja da skal du heller ikke skrive dette ned og dele med andre på SoMe

20
Ellin

Desværre tror jeg også, at det er meget almindeligt, at vi (især piger) snakker/skriver dritt om andre til vores nærmeste veninder eller kæreste.. Ikke for at forsvare Sara. Det er fælt. Men hun har ikke tænkt, at det ville blive offentliggjort.
De andre piger er måske forstående over for det, fordi de ikke er bedre selv. Bare husk på Vilde i sidste sæson, da hun skrev og spurgte, om Isak var homo. Hun skrev også, at hun havde hørt, at Even var psykopat. Eva var også selv lige ved at skifte skole i sæson 1 pga. de rygter, som Isak havde startet. Måske skal vi spørge om selv, om vi i bund og grund er meget bedre end Sara? Sana er tydeligvis ikke selv bedre - desværre. Hun slettede kontoen nu, men alle ved, at folk tager screenshots. Som Isak skrev til Sana med store bogstaver: DET GÅR IKKE AN Å STIKKE FRA INTERNETT GURL.

21
Angrep

Dette er jo sånn det er. Virkelig mye dritt svever rundt i det skrevne ord.
Nå er det Sara sin tur til å være lei seg. Så er spørsmålet er hun lei seg for det hun har gjort? Eller er hun lei seg fordi alle nå får se hva hun har gjort.... Karma is a bitch
Det er helt klart at det Sana har gjort heller ikke er greit og sannsynligvis vil hun få svi for det noe som hun også fortjener.
Hvis du har en mening om noen eller noe som du aldri kunne tenkt deg å stå ute på en offentlig plass å rope ut til alle - ja da skal du heller ikke skrive dette ned og dele med andre på SoMe

22
@Angrep

Enig med deg. Tåler ikke ordene dagens lys, så bør man kanskje revurdere å ytre de. Særlig på sosiale medier. For Sara sin del så var det jo langt i fra noen en gangs tilfelle heller. Det er jo et mønster. Synes Sara viser ''splitt og hersk'' tendenser. Setter de andre jentene opp mot hverandre sånn at hun kan være sjef. Dette er ikke greit! Det jeg lurer på er hvorfor ingen sier i fra at du må slutte med dette, Sara. Så langt har hun åpenbart ikke møtt motbør. De andre jentene kjenner nok også dårlig samvittighet for at de ikke har sagt i fra før. Som jeg ser det, så sitter alle med en del av ansvaret for å stoppe sånt. Alle har til enhver tid muligheten til å si at ''jeg aksepterer ikke at du prater sånn om andre mennesker''.

23

Så enig med deg "angrep", hvorfor slenger folk dritt om vennene sine og andre de ikke vil at vedkommende skal høre selv? Jeg skjønner ikke hva faen som er i tankene til Sara. Hun må jo forstå at alt som skrives på Internett kan havne i gale hender, og blir lagret i facebook, uansett er det korttenkt å bruke en chat som lagrer meldinger, hvis de har en intenst ønske om å dele dritt. .

24

Elsker at Isak gir såpass faen i jentedramaet på skolen 🙂

25
Så olika man kan uppfatta saker

Är det inte bara ett tecken på självupptagenhet? Att inte kunna bry sig mindre om vad dåvarande flickvännen berättade för honom? Att tycka att han borde ha fått betalt för att vara hennes online psykolog? Han sade inte ens emot henne.

Om man i stället kör på spåret att han medvetet ger Sana information, som "magnet" anser så leker han puppet master som han gjorde i första säsongen med Eva.

26
Willsak

Ja den gode Isak kan göra vad som helst och ändå få kred.William han blev hatad han när han och Vilde hade ihop det- men han ville väl ändå inte ha betalt?
Rätt lika i sin elakhet båda två.

27
Isak "hat" trend?

Under de senaste veckorna så har flera börjat kritisera och väldigt passivt aggressivt shada Isak. Är det bara för att han har fått lite fler scener sedan pausen? Såg jag bara i syne eller existerar sista scenen av säsong 3 när han bad om ursäkt till Eva och ville prata om hur han betett sig? Killen har växt otroligt mycket och lärt sig av alla sina misstag. Och ja, för all den dumma skit Sara skrivit till honom så borde han fått betalt, som han sa när han tänker tillbaka på den tiden. En tid han inte är stolt över, en tid när han var fake.

28
Så olika man kan uppfatta saker

Jag tar upp saker som han har sagt nu. Jag "hatar" inte bara för att jag inte onyanserat hyllar en karaktär.

29
magnet

Jeg tror Isak har lagt opp til at Sana skulle få bruke informasjonen Isak hadde om baksnakkingen. Helt fra han spurte Sana om Sara hadde tatt fra henne vennene hennes, gav han informasjon om at han hadde noe hun kunne bruke for å rette opp i balansen igjen. Han kjenner Sana så godt at han viste hva han kunne si for å trigge henne og han la ting til rette så hun fikk det hun trengte. Tror det kommer fram senere en gang, at det ikke var nødvendig for Isak å gå i vaskekjelleren.

30
Tviler

på det. Men det er en god teori ass 😉

31
SKAM

Wow! Nå er det spennende as! Hva skjer med Sana og Noora? Og Sara og "gjengen"?

32
Dritt

Tycker nästan det verkar som om Sana inte vet hur mycket skit tjejer skriver om folk? Sara är lite rasistisk/extra evil men den där typen av meddelanden har inte ovanliga, tror Sana insåg det nu.

33

Alltså visst, tjejer kan snacka mycket skit. KAN. Men många gör det inte. I alla fall inte på majoriteten av alla ens närmsta vänner, eller? Kanske bara är jag med mina kompisgäng som aldrig skulle göra så mot varandra.

34
Lucy

Jeg opplever heller IKKE at "tjejer skriver skit om folk".

35

Jeg tror de fleste har snakket negativt om noen de ikke liker til sin bestevenn. Men kudos til dere som holder alt inni dere eller liker alle.

36
Tjej

Jag upplever inte att vi skriver mycket skit om folk

37
Dritt

Menar mest att, som tjejerna i början av klippet skulle signalera, så skriver tjejer (och kanske killar också) såna här "oskyldiga" meddelanden till varandra hela tiden. Det är först när det blir uthängt på det här sättet som det framstår som så otroligt elakt och hemskt. Sana verkar dock ha trott att det är lite unikt för Sara, och att hon förtjänar att bli utpekad som "fejk", och sen fattade hon att den här typen av snack är ganska vanligt och insåg att ingen förtjänar att få sina privata konversationer uthängda på det här sättet. Även om skitsnack är väldigt onödigt och sårande i sig.

38
svar t "dritt"

Visst, alla har väl snackat lite skit och ingen är ju perfekt, men Sara har ju suttit och skvallrat om hela sitt tjejgäng till en person som de inte känner. Det är inte normalt att snacka skit om sina bästa vänner och skriva att man hoppas att de byter skola etc. Det är INTE okej och det är absolut inte vanligt beteende bland tjejer. Börjar bli väldigt trött på att tjejer konstant framställs som elaka, backstabbing osv.

39
Dritt

Alltså, så himla nära vänner verkar ju inte de där tjejerna vara? Tjejerna verkar ju ha koll på att Sara snackar skit om folk, hon hade ju skrivit grejer till dem också, men Isak fick höra det allra mesta. Tänker att som Isak själv sa så fungerade han mest som en nätpsykolog; Sara ventilerade varenda tanke hon hade med honom just för att han var utomstående. Hon kanske bara var irriterad på någon en dag och så skrev hon om det till Isak. Jag tror som sagt att tjejerna i början på klippet skulle illustrera just hur vanligt det är att tjejer gör såhär i tonåren, även om det är omoget. Jag ser det inte som backstabbing att ibland vara irriterad på sina kompisar och ventilera dessa tankar och säga saker man inte menar, men om det kommer ut på det här sättet är det ju såklart katastrof. Sen att grejerna Sara skrev var elaka och visar på dålig självkänsla är ju uppenbart, och alla mår inte så dåligt att de ens tänker så om andra. Men tycker heller inte serien är orealistisk i Sara-karaktären. Detta finns också, och även om inte ALLA fungerar såhär så är det inte ovanligt. Och då utgår jag ifrån hur tjejer pratade när jag själv gick på högstadiet/gymnasiet. Men visst, om det har ändrats idag är det ju toppen. Men då verkar Skam inte ha hängt med.

40

Svar til "Dritt". Men hvis Sara ikke ville at venninene skulle høre det, hvorfor skrive om det til noen i første omgang? Jeg opplever ikke dette som vanlig.

41
Bompa

Kommer an på miljøet man er i. Særlig yngre jenter(som gjerne er usikre/misunnelige/sammenligner seg med andre), men også voksne kvinner, er glade i å slenge med leppa. Men ser det som oftest hos de som ikke har så mye for seg, altså mangel på interesser(utover andre privatpersoner, da...) og evt. ambisjoner. Blir veldig tomt snakk når interessene utelukkende er "russebuss" og "pule". Disse jentene er til en viss grad unnskyldt pga. alder, men fremdeles synes jeg det er ganske mye hjernedød prat.

Small minds discuss people,
Average minds discuss events,
Great minds discuss ideas.

42
Soph

Vi trenger å få se gutte-Chris og William igjen.

43
Nej!

Hoppas på reunion mellan Eva o Jonas! Han är en bra kille ju. Chris är bara snygg, inget mer...

44
mndc

nei.

45
Penetrators re-united

Håller med! De var självklara figurer i 2 eller 3 säsonger,
klart de måste vara med på THE GRAND FINALE!

Och sen blir det en biofilm av jentenes russetid med fokus på Vilde, som har suktat efter russetiden sedan dag 1! HOORAY!

46

nei.

47
Æsj

Nei

48

Så se sesong 1 of 2 på nytt da vel! Borte er borte, "william" har sluttet og spiller i en annen serie for å faktisk bli en ordentlig skuespiller. Chris var bare i sesong 3 fordi han klinte med Eva. Men Eva var jo ute etter noen nye gutter så da antar jeg de er ferdig å kline! Slutt å mas om de jævla guttene....

49
Tull

er du redd for at de skal ta fokuset fra Even og Isak kanskje?
William og P Chris er Skam mye mer enn Evak noen gang kommer til å bli. Skjedde noe på guttefronten da de var med, nå er det bare kjedelig...
Dessuten fortjener alle vi Noorhelm fans, en bedre og mer realistisk slutt med seriens absolutt beste par!

50
Camilla

Hvorfor la hun ikke ut det som ble skrevet om Vilde osv? Skulle jo lagt ut alt når hun først gjorde det. At Eva var løs(?) eller hva det sto.

51
Camilla

Ta deg en bolle du da ... folk må jo ønske seg det de vil.

52

Ja, da valgte han jo virkelig den riktige tv-serien. ?

53
Enig

Snoozers!

54
Ordentlig skuespiller

Mener du at de som spiller i Skam ikke er ordentlige skuespillere?

55
Phew

Nå ble jeg letta! Takk f for at det moralske kompasset fant riktig retning til slutt... Men tror vel ikke at vi er helt ferdig med historien enda, for det ville vært for enkelt.

56
Angrep

Dette er jo sånn det er. Virkelig mye dritt svever rundt i det skrevne ord.
Nå er det Sara sin tur til å være lei seg. Så er spørsmålet er hun lei seg for det hun har gjort? Eller er hun lei seg fordi alle nå får se hva hun har gjort.... Karma is a bitch
Det er helt klart at det Sana har gjort heller ikke er greit og sannsynligvis vil hun få svi for det noe som hun også fortjener.
Hvis du har en mening om noen eller noe som du aldri kunne tenkt deg å stå ute på en offentlig plass å rope ut til alle - ja da skal du heller ikke skrive dette ned og dele med andre på SoMe

57

Sikkert flere som har tatt screenshot av det som ble lagt ut, og da kan hvem som helst poste det igjen #nettvett

58
#teamtruelove

Interessant at hun har skrevet mye av det samme til flere. Så ikke sikkert hun skjønner det er fra Isak. Gitt at alt sammen er et år gammelt eller mer. Isak derimot, hvis han får se det...

59
nattevåk

Var det bare jeg som fikk med meg meldingen om Julian Dahl i natt? Og Lea!

60
Fortell, please!

Fortell, please!

61
nattevåk

Sara skrev (sånn som jeg husker det) at når Lea finner ut at Oline har ligget med Julian Dahl kommer det til å bli et helvete, stakkars Lea alle tar gutta hennes lol.
Ikke rart da hun er et f*ttetryne.
Det var kanskje stygt sagt.
Men det er jo sant, haha.

62

Hvem er Julian Dahl og Lea?

63
Tror Julian Dahl er en RL-fyr

Så vidt jeg har skjønt er Julian Dahl en virkelig person som kommenterte mye på instaen til Isak, Jonas og Eva i sesong 1, og som senere har blitt en del av showet som en karakter man aldri ser. Navnet hans dukker opp stadig vekk.

64
Hjälp

Det är så många här som vet så himla mycket bakgrundsinfo... hur fick ni veta allt detta? Finns det ett annat fan-forum, där man får veta mer? Jag har bara läst väldigt få intervjuer med Julie Andem och änget också. Skulle vilja veta så mycket mer om bakgrunden!

65
Penetrators re-united

Var inte Julian Dahl en i Penetrators-gänget? I säsong 2 när Vilde ville fixa ett hook till Noora pratade hon om Julian och att han är lite Nooras typ, för att han är lite feminin (när Vilde trodde Noora var lesbisk). Sen kommer hon fram med Julian på rullningen och introducera honom för Noora, hon säger att han har varit i Madrid. Sen pratar Noora med honom, medan hon håller koll på Vilde och William, men man ser tyvärr aldrig Julians ansikte.

Att han nämns kanske är en hint att alls penetrators är med på finalen?! 😉

66
Julian

Var inte Julian Dahl en i Penetrators-gänget? I säsong 2 när Vilde ville fixa ett hook till Noora pratade hon om Julian och att han är lite Nooras typ, för att han är lite feminin (när Vilde trodde Noora var lesbisk). Sen kommer hon fram med Julian på rullningen och introducera honom för Noora, hon säger att han har varit i Madrid. Sen pratar Noora med honom, medan hon håller koll på Vilde och William, men man ser tyvärr aldrig Julians ansikte.

67

Første gang Julian Dahl er nevnt er i S1E4, der Eva, Jonas og Isak tar trikk. Han stalket vissnok Isak. Man ser navnet hans her og der oppigjennom sesongene, på insta og på kosegruppalista der Isak fant Evens hele navn i sesong 3. Og er ikke Lea hun som spurte om de kunne drikke på bussmøte hos Sana? Hun tredje som snakka med Sara og Ingrid i saranors2 klippet?

68
våken

s1: Isak sier Julian Dahl stalker ham på insta. Lea står på dørskiltet hjemme hos Isak, så man kan anta hun er en søster.

Det finnes også en Lea på Flawless-bussen ifølge chatten da de skulle i Frognerparken.

69
Nei, har også sett det

Leste det i natt, tror det ble postet i 24-tiden. Ble jodlet om det.

70

Can someone summarize the clip plz

71
In a nutshell...

... the girls are worried about Sara who has isolated herself at home, not answering calls, texts or anything. They think it’s creepy that someone’s posting the messages, and it’s more important than ever to stand together and not let this split the bus. They leave Sana in the stairs and she deletes the instagram account. Isak seem oblivious to the fact that the messages has come from his chat log, and proclaims to be ready for the mock exam like he’s Stephen Hawking on Redbull.

72

Alla flickorna är mycket oroliga och försöker få tag i Sara, men Sana henne är det ingen som "ser" eller "förstår". Ingen har försökt ringa 100 ggr till Sana och fråga hur hon mår. Utanförskapet är så starkt!

73

and isak doesn't know it's all from Sana??

74
Nora

I don't think she deletes the account, but she's contemplating it.

75
SE for youre self

omg there is no acount on instagram now !!!

76

The account is all gone! ?

77
Emma

Seems quite unrealistic that Sara hasn't contacted Isak though?
I just hope Sana begins to talk to someone, watching her is heartbreaking ?

78

I think Sara goes through her chats, which probably takes a while since she has sent shit to lots of people. However, Sana's smart move: posting about herself as well, might be what traces everything to Isak. Perhaps he was the only one she wrote that to. Just a feeling.

79

The girl say she wrote the things to them as well and it was over a year ago and if she keeps talking that much shit, she could think it's from several different people. isak will know though and maybe we won't even see him react because he knows she talks that much shit to everyone?

80
Sara looks from which conversation the messages are?

She will find out that is the conversation with Isak.

81
Realism

Isak can confirm that the chat messages are real. I doubt she would want him involved.

82
For sent

Det er for sent å slette kontoen, Sana. Skaden har allerede skjedd.

83

Naturligvis har skaden skjedd, det var meningen :)))

84
Nope

Sara fortjente dt noe jævli. Go Sana??

85
Nope nope

Don't go Sana

86

Du har Så meget ret, skaden er allerede sket! Troede faktisk ikke hun ville ende med at bruge dem, men istedet slette dem igen. Sana er kommet ned fra hendes piedestal. Hader at hun gjorde det. Hun kunne åbenbart ikke forstå konsekvenserne da hun gjorde det.
Hold op hvor har hun det svært, hun må da snart åbne op til nogen. Ok i sidste ende hvad med hendes mor, de to som deler hemmeligheder.
Håber snart hun bliver glad igen, hun er så sød og køn, når de dejlige glade smilehuller kommer frem.
Er ikke på faceb længere, ingen instagram, der var alt for meget lort derinde, til mine venners undren. Er helt lettet over det.

87
Sana på bussmøte foran hele bussgjengen

Ikke døm meg

88

Även om det hon gjorde inte är bra tror jag att det är en lättnad för henne om hon slipper att sitta på den där piedestalen där en del har satt henne. Hon är en vanlig tjej, inte en övermänniska. Hon kan göra misstag precis som alla andra. Hon måste också kunna få bli förlåten av oss för de misstag hon gör. Blanda inte ihop hennes värde som människa med hennes agerande (särskilt inte när de sker i en period av djup kris över identitet, kärlek, vänskap, tillit och religion).

89

Synes også er godt hun er nede fra piedestalen -misforstå mig ikke. Blander ikke de to ting sammen. Synes det var dårlig gjort af hende uanset hvor svært hun har det. Hun ved godt hvad der er rigtigt og forkert, det her gjorde hun som hævn, den følelse har alle vel prøvet. Men ALT bliver jo gemt på nettet idag. Konsekvenserne kan være uoverskuelige. Uanset hader stadig at hun gjorde det.

90
Bompa

Hvilken skade? Skaden er det strengt tatt Sara selv som har stått for. Å gå bak ryggen til sine nærmeste venninner og forvente nada niks av reaksjoner blir for dumt og naivt.

Det er ikke greit å henge ut andre, og det handler litt om å være den "større personen", men en gang i sitt liv må også hun lære at det å være uærlig og falsk ikke lønner seg.

91
Også dk :)

Jeg har heller ikke været på fb i tre år nu - bedste beslutning ever. Og heller ingen insta osv. Og ja - folk løfter nogle gange øjenbrynene, men oplever egentlig flere og flere give udtryk for, at de egentlig også har lyst til at melde sig ud af sociale medier... God dag 🙂

92
Dette kan bli alvorlig...

Har Sara selvmordstanker?

93
B igjen

Ah, jeg leste først SANA. Da er jeg med. Ikke greit å si hva som surrer rundt i hodet til Sara nå nei, dette var jo ganske drøyt. Kanskje hun politianmelder? Hvis det i det hele tatt går an for noe sånt som det her

94

Det er naturlig at man blir hjemme når man er blitt satt i et så fryktelig dårlig lys. Hun leker liksom god venninne med alle disse jentene, men bak deres rygg er situasjonen en helt annen. Ganske flaut.

Håper hun sitter hjemme og skammer seg, samt tenker over handlingene sine.

95

Unnskyld men hvor i alle dager kommer den teorien fra? Har jeg gått glipp av noe?

96
Ja, altså ...

Det var da det første jeg tænkte, da jeg hørte, hvad de snakkede om! Det Sara forestiller sig er vel, at alle hendes 'veninder' og resten af skolen vender hende ryggen, og så ser tingene altså sort ud. Derudover svarer hun ikke på henvendelser overhovedet, så at Sara skulle have selvmordstanker er ikke heeeeelt fjern. Selvom det ikke skulle være situationen, så tror jeg heller ikke, at den tanke er helt fjern for Sana og de andre piger, de ser ret bekymrede ud.

97
Skamvill

Tydelig at det er nettvett de prøver å formidle i denne sesongen. Viktig å tenke på at alt vi legger ut ligger der evig,og at vi da tenker oss om to ganger før vi legger ut bilder/skriver noe. Nå har også Sana innsett alvoret med hva hun har gjort! Ingen fortjener dette,selv ikke Sara.. Og så er det spørsmålet om Sana har begått en kriminell handling også?? Hvor skal dette gå?
Og hvor er Noora?

98

Och var är girl-Chris?!?!

99
Noora er

Noora og Sara ligger i koma på sykehus etter en skikkelig CatFight ??

100
Noora

Noora har vi set mere end rigeligt til for resten af sæsonen. I need a break from her 🙂

101

Nei Noora er den beste av alle jentene, får ikke nok av henne (og William) ❤️

102
Jojo

Noora kysser Yousef. Yousef är nu ännu mer hjärtekrossad.

Sana kommer snart att prata med Sara och be om ursäkt. Sara har naturligtvis väldigt låg självkänsla, och bär på sårbarhet så det slutar kanske med att Sara och Sana sluter fred?

103
Bompa

Jeg savner DIALOG! Det er veldigveldig rart mellom Noora og Sana nå, og jeg er overrasket over at Noora ikke er mer frempå. Det kommer jo veldig klart frem at noe er feil.

104
Skamvill

Det er det jeg mener. Hun har jo nærmest vært en second-hovedperson tidligere i sesongen,der folk nesten har blitt lei av henne. Nå er hun ikke med i klippene eller samtalene i Olafiaklinikken.. Hun har jo prøvd å få kontakt,men det er vel Sana som ikke har vist noen interesse tilbake,så hun har gitt litt opp. Jeg tror ikke det er noe mellom Yousef og Noora. Hun skulle nok fortelle noe annet.
Håper ikke Sana skikkelig har "dratt alle fra seg" nå..som hun gjorde med gulroten. Kan hun forandre på seg og "dra de til seg" igjen???

105
Bompa

Ja. Men når hun har en gjeng med nikkedukker som venninner blir det vanskelig.

106
Emily

Stephen Hawking på Redbull ?

107
?????

jag borde sova men jag kan inte sluta se om den kommentaren. det är så jävla roligt och sättet han säger det på? ser fram emot att se tarjei i en komedi?

108
Sim G

Hahaha!? Jeg lo høyt da han sa det!??

109

he he han griner osse selv.

110

Tror du han også har kanskje tatt seg pitte litt covfefe?

111
???OMG jeg tror jeg dæver

Han så faktisk ut som han hadde tatt pitte litt. Har aldri sett Isak så vill i blikket???. Håper det går bra på tentamen?

112
Ellin

Har læst om "covfefe" overalt på SoMe i dag. Hvad er joken med det? Please, hjælp en dansker i nød! ?

113
Trump

En skrivefeil i Trumf twitter. Noe som bare viser at folk flest synes det er helt ok å hate og spre skit om noen som de mener er "slem". Ref Sara her i serien. Hvis du er en bad guy så fortjener du det på en måte.
Gjelder overalt i media. Sladder og drittkasting er liksom greit og det selger nyheter (klikk)

114
The lucky boy

Hei det sana drive me e deg får du e en melding ha

115
Ellin

Synes nu, at der er forskel på humor og 'hate'.. 🙂

116
Hei Ellin

Det kommer fra en tweet Donald Trump posta i natt norsk tid, hvor han skrev covfefe på slutten og det ga ikke mening. Han sletta den etter 6 timer og skrev noe nytt hvor det sto: «Hvem kan finne ut den sanne betydningen av "covfefe"??? Kos dere!» Og p.g.a. dette ble det visst et vitsemaraton osv.

Vet ikke hvorfor XD

117
Heidi

Donald Trump tweet som ingen skjønner noe av 😉

118

Nyeste tweeten fra Trump som ingen forstår

119
Bompa

Han mente "coverage".

120
Ellin

Tak, selvfølgelig er det Trump ? Han havde vist selv fået for meget "covfefe", da han skrev det ?

121

Det var längesen jag skrattade så högt?

122
1881

Lurer på hva slags faenskap som skal skje nå. Noe må jo gå grådig galt snart!

123
skremmende

veldig skremmende at sara ikke svarer... håper bare at hun ikke har gjort noe dumt.

124
Bompa

Det er ikke skremmende. Det er forståelig. Hvem hadde ikke følt SKAM etter en slik flause? Hva skal man si? Unnskyld? Den rekker ikke så langt, når hun garantert mener det hun skriver.

125
så sjukt spännande

bra att sana tar bort kontot innan det blir värre. men nu har jag ingen aning om hva som kommer til å skje. på det här sättet så kanske allt lugnar ner sig och ingen råkar illa ut. förhoppningsvis har båda sara och sana lärt sig en läxa nu. jag var så orolig att noora, vilde, isak eller even skulle få skulden, men allt lugnar nog ner sig och kommer gå i en riktning ingen har ens tänkt på. nu är verkligen varje klipp sjukt spännande!

126
USA Skam Addict

It seems very anticlimactic to delete the account now. Sara stopped talking to her friends for 1 day, and that's it? It's not enough of a consequence in my opinion.

127
LOVESANA

Spennende å se hva som skjer på fredag. Eva sin bursdag....

128
SBee

Hahah liker parallellen til alle telefonselskap-reklamene som går på tv for tiden.
Skam states the obvious: VI ER LEI AV REKLAME OM BILLIG ABONNEMENT OG MOBILNETT

129
Mobildataen

Hahaha... Jag tyckte det var en lite udda och out-of-the-place-dialog. Men det är ju en helt underbar tråkning till reklam- och mobilbranschen.
Vilde: Du bruker opp mobildataen din.
Ingrid: Jeg har abonnement der alt er med.
Som om att det skulle vara viktigt just där och då. Sjukt morsomt! Bravo Julie Andem!

130
SKAMalyse

Eller et hint til om at Vilde faktisk ikke har det så bra som fasaden hun prøver å vise tilsier? Bl. a. økonomisk? Perlekjeden som ryker?
Og etter at hun ble med i pepsimax snakker hun plutselig ikke lenger om Magnus....

131
Anra

Första bra beslutet som Sana fattat på länge.

132
Sinus

Nei nei nei, stakkars Isak!

133

Det er vel ikke stakkars Isak, var jo han som satte Sana på tanken. Ikke på å screenshotte
meldingene hans uten samtykke da, men han snakka jo dritt om Sara, at hun var fake mot Vilde. Og han var ikke såå grei mot Eva i sesong 1 heller.

134

Det er en serie, det er på instagram fordi alt er funnet på til serien!! It`s not real!!!

135
Fix it Sana!

Enough is enough!

136

Det er kvar på instagram, fordi det er en tv-serie. It`s not real!!!!!

137
MarHi

Åh, Sana, du er minst like alene som før. Og du er i ferd med å miste ennå mer kontroll. Av den kjente og den ukjente fienden velger de den kjente, Sara. Og Isak - han er din venn, dra han ikke med deg. Håper du slettet i tide og at du kan gå videre nå og finne måter å få tilbake vennene dine på uten at for mange er skadet. Aller minst du, eller Isak.

138

Det er vel strengt tatt ikke Sana som har skadet noen her. Det er Sara som går bak ryggen til sine såkalte "venninner".

139
Vel...

Å henge ut noen på nett er ikke kult. Å snakke bak ryggen på folk er én ting, men dette er et helt annet nivå.

140

Det gör mig så arg att de kan acceptera falska tjejer som snackar skit om alla men inte Sana för attv hon är muslim??? Är det så det är? Är jag sån? Hoppas inte men blir så osäker på vad man accepterar bara för att man är van vid det men ifrågasätter det man är ovan med bara för att det är annorlunda.
Men det här funkade ju tydligen inte mer än att Sara skäms och mår dåligt, hopoas att det bara är det att hon skäms och inte något allvarligare. Men nu kvarstår ju bara för Sana att prata, att öppna upp, att berätta för sina vänner vad som händer. Att berätta för Yousef vad hon känner. Eller prata med Elias, de verkar ju ha en bra relation och även om han säger fel saker ibland och gör misstag så är han ju på hennes sida. Eller får vi se Dr Skrulle igen? Lite "jag är livrädd för att förlora alla mina vänner och är olyckligt förälskad i en kille som numera dejtar min bästa vän, jag kan inte ens klara av att koncentrera mig på att be längre, vad ska jag göra". Jag hoppas det ordnar sig och att hon kan öppna upp lite och till slut och att hon får allt i slutet. Vänner, bön, bror och pojkvän. Kanske buss också. Och att hon kan vara öppen med sin mamma igen.

141
YaddaNeyda

Hvor er Noora? Så ble det altså bekreftet at Sara har skrevet dritt til alle om alle. Meldingene på IG kunne vært postet av hvem som helst. Isak har ingen mistanke og flere enn ham kan bekrefte at innholdet er ekte. Mao kommer man ingen vei med politianmeldelse. Dessuten er Sarah meldinger sannsynligvis ærekrenkende. Straffbart det også. Likte at Vilde faktisk holdt fokus på at de har en bussjef som sprer dritt.

142
Vel...

Sarah sendte meldingene privat. Det er ikke æreskrenkende fra hennes side, da æreskrenkelse kun gjelder offentlig kommunikasjon.

143
Tante

Det holder vel å spre usannheter om andre. Isak kunne ha postet meldingene selv og det ville likefullt vært Sara som måtte stå til ansvar for innholdet

144
Næmmen

hællemåne, det er ikke FORBUDT å snakke negativt om folk. Det er ikke STRAFFBART. Da ville hele kloden sittet i fengsel.

145
Noahna

Vel, æreskrenkelse forsvant ut av straffeloven i 2005 så nei, er ikke straffbart med æreskrenkelser. Erstatningskrav kan man nok fremsette men det er nok den som poster informasjonen offentlig som kravet vil kunne rettes mot. I dette tilfellet er det Sana, som ved å legge det ut på Instagram sprer meldingene ut fra en privat samtale.

146
Tante

Krenkelse av privatlivets fred: Sara kommer ikke langt med det når det er hun selv som har stått for innholdet i meldingene. Det er jo Sara som har sagt disse tingene om andre.

147
rllr

Vi har da virkelig ytringsfrihet, det er ikke umiddelbart ulovlig å snakke dritt om andre.. Det er dog ulovlig å offentliggjøre andres private samtaler uten deres samtykke. Da krenker du deres rett til privatliv, likegyldig om det de skriver er trashy.

148
dansker

Hun havde nok ikke lige regnet med at det kun ville styrke sammenholdet i bussen. It backfired! Ligesom diverse angreb verden over burde gøre! Vi skal stå samlet, som én verden!

149
Sofie

Tryk avler modtryk, sådan er det altid, på godt eller ondt

150
Bompa

Målet til Sana var ikke å splitte bussen, men å få falskheten frem i lyset.

151
Saranors2

Kontot är borttaget från Insta nu!

152
Poor Sana

Sana loses again because the girls are going to stick together. I predict that she will also not do well on her biology exam. :/
I hope during this episode that Sana at least gets Yousef. Let Sana have one positive moment. She deserves some relief! ✨

153
Limtuba

Det er noe med alt rundt Sana som gjør henne utsatt på så mange vis. Jeg tenker selvsagt på arv og miljø. Hele framtoningen vil gi henne problemer i fremtiden også.

154
There is definitely too much nasty things happening in this season

So few nice and happy moments. It is very heavy to watch and I feel bad after almost every clip. No nice friendship moments, just girls against girls...

155
Femme

SANA DOESN'T NEED A MAN, ESPECIALLY NOT YOUSEF!! He's an abusive dunce. >:(

156
Whaaat

How is Yousef abusive??

157
Bompa

He's not abusive(at least we haven't seen any actions to defend that statement), but he seems to lack initiative.

158
RIGHT? What the....

Yousef isn't abusive at all. He is as soft as a person can get. Halooooo... A little cotton ball.

159
Kopi

Dette er jo nesten ren kopi av en annen dramaserie jeg så for ikke så lenge siden. Svensk serie om ei som har en hemmelig instagramkonto, hvor hun legger ut bilder og div av ting som ikke skal ut om folk på hennes skole. Ender med politi og div. Basert på en sann historie. Husker ikke hva den heter. Syns dette er lite kreativt.

160
Jeg er lærer.

Vet ikke om jeg synes det er lite kreativt - men heller super aktuelt. Er lærer i skolen, og instagram- (og snapchat)mobbing er super aktuelt og et problem blant unge i skolen. Dessverre mer enn hva vi som foreldre/lærere får beskjed om. Og da synes jeg det er fint at en så populær serie som SKAM tar opp dette.

161
Netting

Historien rundt Sana stinker!

162

hashtag hette den.

163
#Hashtag

Det hände 2012 och blev en enorm nyhet i Sverige. Var på väg att nästan bli upplopp. Jag tycker att det är bra att Skam tar upp det här med instagram och hur man skriver om vänner, eller att det händer hela tiden att folk blir drabbade av hemska privata bilder som läggs ut.

164
Lena

Serien heter Hashtag. Noe er likt, men det er langt fra noe kopi. Dette passet veldig inn i SKAM og nettvett er mer aktuellt enn noen gang. Kjempebra!

165
matilda

haha jag älskar isak!! <3 "stephen hawking på redbull"

166

Kan noen forklare meg hva "Stephen Hawking på Redbull" betyr?

167
Mia74

Stewen Hawking er en kjent vitenskapsmann som regnes for å være utrolig intelligent (Google han gjerne). Red Bull gjør folk oppkvikker og våken. Så det å være like klar for eksamen som Stewen Hawking etter at han drukket red Bull, vil si at da er man liksom døklar for å ta eksamen! Forstod du? ?

168

Ja ja ja, så dum jeg er! Hahaha... Tusen takk!

169

Vet vem Stephen Hawking är men fattar inte varför vissa tycker det är sååå roligt.

170

Stephen Hawking er et geni og når du attpå til har drukket energidrikken Redbull så er man ekstra våken. Så Isak fleiper med at dette går bra.

171

Isak säger att han är lika smart som om han var vetenskapsmannen Stephen Hawking och precis druckit Redbull. Alltså menar han att han både är skitsmart och pigg och därmed kommer klara provet. Det är ett kul skämt om man vet vem Stephen Hawking är, särkilt med tanke på att Hawking inte ens är biolog 🙂

172

Jag som tycker tvärtom att det kanske hade funkat om det hade varit en fysiktenta.

173

Jeg vet hvem han er men kunne ikke knytte det sammen. Takk!

174
Stephen Hawking på Redbull

Stephen Hawking er en av de fremste fysikerene i dag (Det er han i rullestol som må prate igjennom en maskin fordi han har ALS). Så super-smart fyr på redbull (altså at man blir hyperaktiv/fokusert/osv).

175
Hvordan

Nu da Sana har slettet Insta kontoen, hvordan skal Isak så finde ud af hvad hun har gjort?? Jeg troede der ville blive drama, men nu ser alt ud til at være ok igen?

176

Folk på skolen dems kan jo ha screena bildene fra ig-kontoen. Jeg tipper Isak finner det ut på et eller annet vis, og da kommer han til å mistenke Sana, og alle kommer til å gå mot hu. Jeg vedder på at alt ikke blir bra.

177

Men kommer Isak til å gjenkjenne chattenene?

178
Noora s email

Hvis IG kontoen blev sat op med Nooras mail, får Noora jo en besked fra IG om at kontoen er lukket...så ruller det...

179
Femme

Jeg ELSKER dette dramaet nå; de får som fortjent HELE gjengen!! Hadde vært helt herlig å være i Sana sine sko nå; hun skal ikke ha noe skyldfølelse, selv om Sara har trukket seg tilbake pga dette. Stakkars Sara; hun trenger virkelig hjelp til å forbedre sine interpersonlige forhold og kommunikasjonsferdigheter, nesten mer enn meg selv.

180
Interpersonlege forhold og kommunikasjonsferdigheiter

Det treng også Sana...? Dei får gå på kurs saman. ?

181
Femme

Æ blir med (Y)

182
Aleksandra

Can I see this clip on internet ? Or not?

183

Problemet her er at de selv gjør det samme. Det er så enkelt å dømme en som har blitt kastet ut i lyset, når man selv står trygt i skyggene.

Tror forøvrig sletting av konto har lite å si. Tror nok den har blitt screenshotet i hytt og pine.

184
There is too much drama

We don't get to see any happy moments. Too much drama to be solved in next episodes...

- Sana and Sara
- Sana and the girl squad
- Sana and Isak
- Sana and Noora
- Sana and Yousef
- Sana and Elias
- Balloon boys and Even&Isak
- Noora and William

185

Don't forget the newest drama: Sara and the bus

186
In the end everything's ok. If it's not ok, it's not the end.

First everybody complained that this season is boring and now there's too much drama! ? Season 3, by the end of the episode 8, everything was broken and still they managed to fix thing before the end of episode 10. I'm optimist that Julie knows what to do here as well. ?

187
Bompa

Well, the drama has barely started. It's not too much - time will show if it'll be.

188
Not boring doesn't have to mean negative drama

A show can be interesting and full of exciting content with some positive things happening also. Like funny conversations and parties with the girls or something like that. The spirit of this season has been very heavy to watch.

189
USA Skam Addict

I didn't like how quickly all the drama was reversed in Season 3 though. I thought the biggest weakness was that resolution. Even didn't explain much, and that's why we had so many Evak questions going into this season.

190
Elin

Kan polisen i headern ha något med detta att göra!? ?

191
Jeg tror ikke det...

Hvis du studerer headeren og tenker tilbake på tidligere sesonger kan du finne mye som stemmer mot dem også. Hasjen påminner meg om Jonas og sesong 1 (+ ses.3), lovboken og politiet gir meg assosiasjoner til Noora og William sin historie og jeg ser for meg melkekartongen som sprekker over Isak sitt hode i ses.3 teaseren. Det meste hører nok til Sanas historie, men det er mange ting som også kan passe inn i de ulike sesongene. Vet jo ikke om det stemmer, men jeg tolker det sånn, i hvert fall. 😉

192
Headeren

Ja, plutselig ser jeg mange "minner" fra tidligere sesonger! Gresskaret=halloweenfesten, båtflyktningene, potetene (tortillaen), kebaben (sikkert noe kardemomme i de krydderkorgene), Jesus (hvem kan glemme Ò`helga natt?) den røde leppestiften til Noora og helt sikkert MYE mer! Kanskje tilfeldig, men jeg tror absolutt ikke det..ikke i SKAM <3 Siste sesong og alle trådene samles..

193
EVAK4EVER

Jeg tror det, virkelig...

194
En gissning

Sara är just nu inne i Nooras e-mailkonto...

195
sigrid

okei, er det noen som vet hva skoene til sana heter? just sayin'

196
Svar

Superga med høy såle

197

From being bullied to be the bully ?
Sana.. don't fight fire with fire.
Now she will have to fix this and I know she will find a way and do it well ❤️

198
This will hurt Even

I'm still worried they will end up blaning Even about this. Maybe Vilde (the one who loves to spred gossips) comes up with the idea that Even is jelous to Sara because Sara was Isak's "first love" and because he has the history of posting weird stuff online, he has to be behind this as well... ?

199
but how would

this be blamed on Even. I see some people express this as a concern, but how and why would he be blamed based on some stuff he wrote while he was at another school. He is also 2 years older then most of the characters. Why would Sara or anyone else blame him?

but even if one can say that Evens motivation might be "Sara is isak´s X-GF", the IG account had to come from someone who had access to the bus group on FB because of what was said in the bio of the Saranors2 account. Even and Isak doesn't have access to that group, at least not as far as we know...

200
Tante

I doubt that's going to happen unless Sara herself says that the now deleted screenshots were from her chats with Isak. They don't seem that close and why would she admit to the genuinity of the messages. Isak is not meddling and obviously enough of the girls confirm that they have received similar messages.

201
trodde också detta men inte längre

det skulle sänka Vilde ännu lägre och det får inte hända, hon måste kunna komma tillbaka och att ge det som förslag skulle vara för lågt. Jag tror vi trodde det värsta för att vi är vana att de sista avsnitten kommer gå åt skogen, men jag tror det bara kommer gå åt skogen för Sana och att allt annat har varit villovägar, jag hoppas iallafall på det, för Even var så rädd att allt om Bakka skulle komma ut.

202
Skjønner ikke...

Skjønner ikke at Sara skriver og sier så mye fælt om andre, og enda så er Eva og alle de andre bekymret for henne. Hva med de aom ble hengt ut på offentlig forum? (Ja, jeg vet Sana postet det) Realiteten er den at i dag foregår det en del "cyber bullying" og det har blitt ett reelt problem, så det irriterer meg skikkelig at mobberen skal ivaretas. Folk må forstå at når du snakker drit om andre så kan det komme tilbake til deg!

203
@Skjønner ikke..

Det viser at de klarer å være medmenneske samtidig 🙂

204
mobbere..

Ja det er veldig irriterende at en person som kontrollerer sine sosiale omgivelser gjennom taktikker som mobbing skal ivaretas. Ja, mobbere er personer de å, og mobbere mobber gjerne av en grunn.

Jeg er også overrasket at flere av de ikke tenker over "What comes around, goes around" eller har vært bekymret for at det de sier til andre kan komme tilbake til en på en negativ måte.

205
Rikke

Tror dette går veldig dårlig de neste ukene, ikke før siste episode 23.juni kommer vi til å kunne puste lettet ut.

206
Gjest

Er nok bare 9 episoder, dessverre. Se på NRK-appen...

207

Någon av er som förresten testat logga in på Nooras mail? Jag vågar inte.. ?

208

Men vet vi hva epostadressen hennes er?

209
Bianca

Noora snakker eller chatter med Yusef! Kom så, vill vete vad skjeeer?? Plis, ikke fortell Yusef att Sana ikke liker ham, bare fortell ham att Sana virker lei sig, beter sig underligt och att du ikke når frem. Han må pröve å snakke med Sana selv! #TeamYousana #Allterlove #Romeoandjulietbalcony- i Sana sitt rom, den må brukes!

210
Exper5

Dethär betyder väl att Sana INTE har använt Nooras mail till att skapa instagramkontot. Så vad har honanvänt det till? Om hon har minsta tro att Yosef gillar henne och vill få Noora ur bilden tror jag hon har skickat nåt av mailen Noora skrivit till William.

211

Det er vel ikke så lett å trace instakonto til epost?

Treng man egentlig epost til å få insta i det hele tatt?

212
Brie

I think that this clip definitely shows how even when Sara has been exposed for being horrible and talking about the girls behind their backs, they still sympathize with her. One girl said how she writes bad things in Facebook too, so she was able to put herself in Sara's position and wasn't even focused on what Sara did wrong. And this call for the girls to come together when they had just weeks ago villanized Sana and threw her off the bus... it shows how Sara could do something disgusting and still be seen as the victim while Sana is always seen as the other. It's not how I expected things to go down, but it makes perfect sense.
I'm hoping that we'll soon see some closure in the many plotlines we have and now that Sana is less focused on revenge, maybe we'll see more of ramadan? I hope? Especially since she feels guilty and would want to atone for her actions, she might turn to religion.

213
Ur totally right

Spot on. Sana is the symbol of how immigrants, especially of muslim faith, even in the 2nd or 3rd generation will always be seen as the 'foreigner'. Even if you are born in your country like Sana, your always the 'other'. The majority can let the foreigner/Sana into their community, but in the end they will never really be a part of the 'original' group. The story of Sana in all of SKAM is an image of how nationalistic group-mentality works. What she did is wrong - but its not worse than what Sara did. Different standards to behaviour depending who you are.

214
Drama ???

Liker det veldig godt !! Men håper ikke Sara har tatt livet sitt for dette skal jo ikke ut, eller har prøvd , ja hun fortjener dette ,mrn sana burde gjort dette på en helt annen måte, hun burde heller sende dette kun til Sara som press middel , hun er ute etter og såre Sara,men ender nok opp og såre ennå flere ? Dette var ikke gjennom tenkt sv sana , bra hun slettet den igjen ,men skaden er allerede gjort ?

215

Hadde hun brukt den som pressmiddel hadde hun også gjort noe ulovlig, som kunne ha ført til at Sara hadde anmeldt henne og bevisene mot henne ville vært mye tydligere enn de er nå.

216
Tante

Hadde hun bare sendt det til Sara hadde hun både avslørt Isak og sørget for at Sara ville pratet enda mer dritt

217

Får ikke sett klippet

218
Prøv YT

Det ligger på Youtube om du søker på tittelen. Etter siste Windows-oppdatering får jeg heller ikke sett disse klippene lenger på pc.