Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

281 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

Shiit

2
Ellin

Shit's about to go down - har ventet så længe, og nu ved jeg næsten ikke, om jeg tør se det, haha!
Nu er Vilde pludselig den nye "fjende". Gætter på, at der er ikke går lang tid, før Pepsi max hænger Vilde ud. Så får vi nok sandheden at vide om hende og hendes mors vinaftener. Men uff.. Sana har virkelig sat en kædereaktion igang!!

3
Sarah

First like haha ?

4
first

endelig omg

5

Det sier vel litt når Sara ikke har funnet ut hvem det er ennå fordi hun må sjekke alle chattene sine? Men hun finner vel til slutt ut at det er Isak. Kanskje hun gir han enda et blåøye så han matcher.

6
Vilde

Vill du veta vad som kommer o hända?

7

Tror Vilde kommer bidra till Even-teorin för att skydda sitt eget namn. Det är ju vilde som sitter på mycket skvaller.. 🙁

8
omg..

........................

9
Oi !

Shiiiiit

10
Måka

Akkurat det jeg føler også. Herregud. Sånn. Behov for å snakke om det men vet ikke hva jeg skal si-type følelse.

Det er jo helt imponerende hvordan de klarer å samle seg, som liksom har til felles at de presser folk ut av busser og slenger dritt om folk hele tida, om å kalle den ene personen som har gjort det her for den eneste mobberen. Det er jo helt drøyt? Hvor langt oppi ræva har de egentlig hue sitt?

Ganske langt, tydeligvis, når de samme folka som både pressa Sana ut av bussen, og baksnakke henne om det klarte å stå og lire av seg hvor viktig det er å stå sammen som en buss.

Også er jeg bekymra for vilde. Skikkelig. Selv om det kan hende hun vil ha det bedre etter at hemmelighetene hennes kommer fra, Og for den "hvem har tilgang på telefonen til den disse chattene var med"-tankegangen, opp mot instarapen fra even på isak sin telefon.

For nå. Offisielt. Er mulighetene kjørt for at det er mulig å komme seg gjennom dette uten at Sana blir avslørt, sant? Nå må vi bare sitte og se på hvordan dritten som er kommet ut av kontroll bare skjer, og skjer, og skjer?

11
why i can't speak norwegian

Is sana in big big trouble???
What is going on??

12
why i can't speak norwegian

takk!! thank you so much!!!

13
Sofie

The Pepsi Max-girls have made a Facebook group for the "victims" of the facerape of Sara. They petty Sara who says she's sorry, has skipped her Tentamen (Trial-examination) and has gone away for a couple of days, and they get to agree it must be Vilde, since she faceraped Saras page last week to post the The On And Only-photo. Sana tries to tell them that Saras words would have been in blue bobbles if it was taken from her computer by Vilde (as discussed her on this page yesterday), but they don't listen.
And then Sana and Jamilla reach out and end up laughing about a mad teachers ugly clothing

14
Sorry for bad translation

Ingrid created a messenger group called " The group for those of us who have been exposed to cyber bullying" First she tells the girls that Sara is completely heartbroken and have gone to her family cabin and will stay there until Monday. Nobody is angry with Sara, they only feel sorry for her. Which I bet goes against what Sana had planned.
Anyways, the girls got talking, and one of them, Olivia, suggested that Vilde did it, since she posted that picture of Sara in their Russegruppe on facebook, while on Saras profile. So they think Vilde faceraped Sara and posted those pictures on Instagram. Sana then texts: "If the pictures were taken from Saras facebook, shouldn`t the talking bubbles be blue?" The group ignores her text, as they are too obsessed with the idea that they caught the guilty one, that being Vilde.

15
anna

Ingrid forwarded a message from Sara that said she was sorry, and that she was gonna find out who posted the messages. the girls in the chat are trying to find out who posted them too. Right now they are suspecting Vilde.

16

The girls in the chat are beginning to suspect that Vilde is behind the instagram account, because she posted that photo from Sara's fb a while back, meaning she potentially had access to the chats.

17

Stakkars Vilde.. 🙁

18

Håper hun ber Jamilla om hjelp til å komme seg ut av dette.

19

Det måste nästan bli något sådant... varför annars skulle scenen med Jamila vara så lång?! Hm...

20

Kan hende scenen er lang fordi Jamila og "hijab-mafiaen" er en løs tråd fra sesong 2

21
Hijab-mafiaen

Dette var 100% uinteressant og irrelevant. Stakkars jenter som må leve med disse moralvokterne rundt seg. Alle småkommentarene og hendelsene de snakker om synliggjør hvor forhistorisk og patriarkalsk kultur de selv også faktisk velger å videreføre. At de dekker seg til som de gjør, står i skarp kontrast til de moderne, åpne holdningene deres. Jeg forventer at det blir lov til å si dette og reagere på dette. For det er bare trist. Vi har langt å gå i Norge på likestilling og frihet for den enkelte, spesielt kvinner.

22
Rar form for frihet

Så likestilling for deg er å tvinge jenter til å kle av seg? Tvinge på de ubekvemme stilettheler og miniskjørt? Drite i hva de tenker, mener og føler? Bare de kler seg ''riktig'' ut i fra vestlig standard, så er de frie? Hvem skal du gå på neste gang? Nonner, ortodoxe Jøder, Smiths venner, mormonere? Jeg driter i om folk kler seg i bikini eller hijab. Det jeg bryr meg om er hva de har i hjertet og hodet. Vi bør hylle frie valg når de ikke skader andre, om det frie valget så innebærer å dekke seg til. Du er den som tar fra folk valgene her.
PS: Minner om at religion er nedfelt i grunnloven.

23
matilda

kul att få se jamilla!! skönt att sana fick prata med nån utanför hela denna buss-gruppen.
men det kommer ju bli sjukt kort fredagsklipp imorgon om veckans skam ska vara 25 min långt som det står i tv-tablån?? vi har redan fått ca 21 minuter så bara typ 3 minuter imorgon? så kort kan ju inte ett fredagsklipp va?! ännu till evas födelsedag ju!

24
YousefLovesSana

Jeg vet!! Sitter og tenker og regner på det samme! Föler meg snytt med at vi får så korte episoder!

25

Neida, det kan fremdeles forandre seg på tv-guiden. Vi glemmer vel heller ikke O helga natt-klippet der JA skapte magi på 6:14 minutter 🙂

26
det tror jag inte

Det står automatiskt på varje avsnitt att dom ska vara 25 minuter långa så jag tror att klippet imorgon ska vara långt.

27
Minuttn

Noen av episodene i sesong 2 var rundt 40-50 minutter om jeg ikke husker helt feil? Så er mulig klippet i morgen blir litt lengre og 🙂

28

insha´allah!!! Håper det altså! Husker nemlig at noen av Noora-episodene var 40-50 min.

29
Tjena

Tror ikke du trenger å bekymre deg for den tv-guiden. Episodene er automatisk satt til 25 min, også endres det plutselig i løpet av fredagen 🙂 noen ganger blir det kortere, noen ganger lenger. Jeg håper på laaaangt klipp i morgen!!

30
Femme

Sååååå bra drama i den gruppa nå haha; de er ikke mobbeofre da. Vilde og Isak får som fortjent. Stå på Sana! (Y)

31
Seriøst, Femme

NEI!!! Hvis Vilde og Isak eller Sara 'får som fortjent' så begynner et nytt mobbe- og utfrysingshelvete for dem da.

INGEN fortjener å bli mobba eller hengt ut!! Alle har gode og dårlige sider, men ingen av oss fortjener å bli mobba. Er det ikke det vi lærer av denne sesongen???

32
Kari

Så ENIG! Ingen fortjener å bli mobba!! Ingen er perfekte her i verden. Og hvordan skal ting liksom bli bedre av å mobbe noen? Mobbing ødelegger folk, kommer absolutt ingenting bra ut av mobbing.

33
Jens

Hvorfor får Isak som fortjent? Han har da ikke gjort noget?

34
Girl

Og hvorfor får Vilde som fortjent?

35
Isak

Det er ikke mer enn 18 mnd siden Isak outa Eva på nissenhook på insta, ikke helt fremmed for sånt han nei...

36
@Isak

Tror du missade sista scenen på säsong 3. Isak och Eva pratade ut om det. Du borde se den!

37

Han har jo sagt unnskyld for det da. Man lærer og endrer seg, og Isak fortjener ikke dette tilbake nå.

38

Fortjent å få skylda for noe de ikke har gjort?

39
Berbergirl

Jeg er så enig.

40

There's no way she's gonna let Vilde take the blame for this but my oh my, what a mess she's created for herself now... Also, hello eyelashes 🙂

41
tove

Those are fake. But still real pretty

42
False eyelashes

Yes, hello false eyelashes. But pretty; yes.

43
Sorry ass

Men den samtalen mellom Jamilla og Sana gikk syyyykt treigt. Greit nok at vi fikk høre litt om fasten og sånn, syns de godt kunne ha brukt tiden bedre. Min mening da.......
Og stakkars Vilde forresten ?

44
farr

denne siden av sanas identitet ble jo bra mye tydeligere – og flere ser mer av både hvordan fasten gjøres og diskuteres mellom muslimer - syns det var riktig strategisk av Skam-laget – på samme måte som da de lot Eskil stoppe munnen på Isaks noiakommentar om homoseksuelle. Ikke vondt å av litt kunnskaper, og bad actions = overaltellers…!

45
Hustler in Hijab

Ja, stakkars Vilde. Og på vegne av Allahs hjelpere i NRK må jeg bare beklage at festen til Eva kommer dessverre til å ende i det rene helvete. Vilde kommer til å drikke seg ukontrollerbart shitings og bli pumpa.

3 ting:
1) Det er ikke realistisk at blant en hel gruppe jenter som tross alt ikke er 14 år lenger, så er det ingen som stemmer i når Sana poengterer at det ikke kan komme fra Saras egen facebook siden det er blå bobler. Det er helt åpenbart og noe som ikke kan bestrides, bare merkelig at jentene fortsetter å legge ut meldinger og INGEN er enig med Sana. Uansett hvor mye de "vil" ha det til at det skal være Vilde.

2) Alle aksepterer bare at Sara slenger dritt? Veldig rart! Den "unnskyldningen" hennes ville ikke jeg uten videre ha akseptert, og bare for å ha sagt det: "Alle" slenger ikke dritt om andre på den måten! Blir provosert, men har kanskje med at jeg kjenner meg igjen i Sana når det gjelder det. Heldigvis har jeg sluppet å gå i det moralske baret enda enda som henne...

3) Isak må skjønne at det er Sana når han ser bildene med meldingene. Han er riktignok en noe distré fyr, men det blir for obvious at det må være Sana når han rett før det skjedde tok henne i å være på PC'en hans uten å spørre, i tillegg til at hun meldte seg av bussen og har oppført seg rart.

Gratulerer med dagen, Eva - festen din kommer til å ende i katastrofe. Lurer egentlig mest på hvem som kommer til å drikke seg sanseløs og lage skandale. Her er mine forslag i prioritert rekkefølge:
1) Vilde
2) Sara
3) Elias
4) Noora
5) Sana
6) Even
7) Yousef
8) Doktor Skrulle, som er Evas nabo og kommer brisen innom for å se til ungdommene etter å ha vært i operaen. Eller på vinkveld hos Vildes mamma, kanskje?

Og jada, jeg vet at Sana, Noora og Yousef ikke drikker.

46
noe må skje...

Ja, enig dette begynner å bli kjedelig. På tide det blir litt liv og moro, alt er så mørkt og dystert.
Hvor er Doktor Skrulle og Eskil? Og ikke minst William og P Chris?
Dette er siste sesong, hele gjengen må samles, og for å være helt ærlig så er Ballong gjengen utrolig kjedelig sammenliknet med PM gjengen

47
??Hustler in Hijab?☂️

Doktor Skrulle gjør comeback, tro meg.

Det jeg tror kommer til å skje nå, er at Isak skjønner at det er Sana som har laget den falske profilen. Og så tar han på seg skylda for det, for å hjelpe Vilde og beskytte Even og Sana. Dét kommer ikke Sana til å holde ut, så "bra person" som hun er...

Registrerer at en del SKAM-fans synes denne sesongen er noe langdryg og kjedelig. Jeg synes bare den er annerledes, og at det er befriende og viktig. Vi er forskjellige og alle er ikke den stereotypiske "festeungdommen". Det fins liv der ute som er mer langdryge også, men ikke dermed sagt kjedelige eller uinteressante! Det handler om å gjøre en innsats for å leve seg inn i andres livsanskuelse og perspektiver.
Synes vi har sett noen virkelig flotte scener denne sesongen. Den sterkeste hittil for meg personlig er vel den hvor Sana sitter foran speilet og hater og har det jævlig. Og tar en nål fra hjertet til Trump-voododukken og setter den i hijaben, som om hun skal til å sette nålen i sitt eget hode. I venstre hjernehalvdel... Bare i denne sterke scenen er det mye å tolke. Her tolkes det vilt, og det får jeg mye ut av.
For øvrig synes jeg mobbesituasjonen er glimrende skildret og at SKAM klarer å få frem hvor komplekst det er. Det er et kunststykke. Et par svake punkter som jeg har kommentert i en annen kommentar her. Særlig det med at ingen reagerer når Sana skriver at det ikke kan være fra Saras egen profil. Slike småting gjør at i alle fall jeg rives ut av fortellingen fordi det blir så urealistisk, som en rulyd som oppstår fra en ripe i en CD-plate (ja, jeg er gammel). Men ellers bra.

48
realistisk

de har ikke snakket sammen på to år. selfølgelig er det kleint og tregt.

49
I hope Sana won't let Isak take the blame for this as well.

Sana please talk to Isak. I know it's not easy but he deserves to know the truth before the situation explodes. I'm worried about Even's case.

50
seriously

I can't believe the girls are more upset about who posted the chats than everything Sara said

51

I can't believe they are going down the vilde blame route it is clearly not her bc the bubbles aren't blue like......... this is dumb

52

Several times I looked at them thought and holy s...

53

Perfect comment! ??

54
Jamilla

Wow. Snakk om å være sykt pen ?

55

Hun var skikkelig pen. Hun virket jo som en velsig bra person og. Håper sana støtter seg på henne

56
Jada....

hva var det den praten mellom Sana og Jamilla ga oss? Annet enn litt info om fasten... Hadde håpet på noe mer i et så langt klipp. Men de prater så seeint.... Er det det store smellet som kommer i morra tro?

57

....Den praten mellom Sana og Jamilla ga oss så uendelig mye mer enn litt info om fasten. Den viste oss at Sana har en venninne som kan forstå henne. De går i disse dager rundt og kjenner på sult, tenk på alle de rundt deg som gjør det samme... De har ikke alle svar på hva som er rett og galt, de prøver begge å navigere i to kulturer, ække så sikker på at Jamilla har det så lett på sykepleien, så det er ikke bare Sana som nøler med å betro seg... osv.

58

Endelig én i hele verden Sana kan betro seg til, som kan forstå henne. Hvor alene hun må ha følt seg når hun ikke har hatt Jamilla som venninne og (trodde hun) var i konflikt med henne. Fantastisk (bra og viktig) å se hvordan Sana ikke bare strever med å passe inn i den norske verdenen, men også sin opprinnelige verden.

Jeg tenker på hvordan Sana hele tiden føler seg som en representant for Islam, muslimer, muslimske kvinner, og må være redd for hvilke konsekvenser det kan få for henne hvis hun begynner å betro seg til sine norske, sekulære venninner. Selv om de er aldri så velmenende.. Hva vil de tro om Islam, hva vil de tenke om henne, vil de skjønne? Jeg tenker litt på den scenen der hun sier til Vilde: "Jeg kan ha sex, Vilde. Jeg bare velger å ikke ha det." Alle vet jo egentlig at hun er i stand til det. Men både Vilde og de andre har helt sikkert noen tanker om hvor mye valg hun egentlig har. Og det har selvfølgelig Sana også. Én gang har hun gått ganske langt i å betro seg til Noora, det var da hun sa at hun noen ganger fikk lyst til å drikke og hooke med folk, men så brøt hun det av med å si at troen var sterkere enn lysten. Og jeg tenker at i hennes øyne, var det det eneste hun kunne si for ikke å miste ansikt... Det at Sana framstår som en så tøff og sterk dame, og samtidig går med hijab, krasjer jo for oss nordmenn...

59
Folk er seine

Det klippet ga oss innsikt i hvor langt ned Sana har gravd seg. Sana for første gang fått høre hvor ille Sara har hatt det, men ikke nok med det, gruppechaten mot nettmobbing har akkurat begynt å snakke dritt om Vilde. Den samme Vilde som Sana sto opp for i Sesong 1 mot nettop de samme jentene, og det er kanskje nettop det som skulle blitt triggeren for at hun skulle våkne opp og på nytt finne tilbake til den kompromissløse Sana som var drevet av sine egne moraler og alltid støttet sine venner, uansett.

60

..og de sjarmerende smilehullene da 😀

61
Måka

Også liker jeg beskrivelsen av ho spytteren med attitude.

62
annis

hvem av dem

63

Tänkte exakt samma sak, Jamilla är kjempefin! <3

64
Tika

Etter greia i sesong 2 trodde jeg at Sana og Jamilla hadde mislikt hverandre fra dag 1. At Sana så Jamilla som moralvokter og Jamilla Sana som ikke bra nok muslim. Men så så vi jo nå i en melding at Jamilla var en veldig god støtte for Sana på ungdomsskolen. Og så ble det litt gruff mellom dem da Jamilla var negativ til Sanas valg av venner, så Sharmuta saken, før Sana la ut Jamillas private meldinger til broren åpent. Jeg skjønner ikke helt hvordan å snakke om felles lærere med Jamilla kan hjelpe Sana ut av røra hu er i nå, selv om det er fint å se dem sammen. Men det kommer vel noe mer ut av dette.

65
Sana

Nesten like pen som Sana jo?

66
Jamilla

FINALLY!!!!!!!!!

67

Dette ender galt

68
Sana step up

Spoiler, hon kommer berätta att det är hon och alla kommer att hata på henne, vilde också för att hon blev anklagad.

Sen kommer nora bli sur på Sara för att hon är med William och kysser honom.

Nora tar in sana i gänget och kastar ut Sara och Ingrid för att dom beter sig illa

69

Hold nu op med at snakke om William, han har ikke været med siden sæson 2. Time to move on

70

Sara og William? Trukke det ass! William er ferdig i serien

71

William är inte alls färdig i serien. Har ju varit en massa snack om honom hittills, varför skulle berättelsen om Noora och William inte avslutas något snyggare än den är nu med alla frågetecken?

72

boring....

73
Borring!

Lykke til med borringa, håper det blir godt for deg.

74
To m

You are boring! Take your negativity and go elsewhere. Don't HAVE to watch the show you know...

75

this most interesting storyline so far turned extremely dumb and dull

76

osaisinpa norjaa

77

jos oot lukenut ruotsia koulussa niin osaat norjaa...

78
Andrea

Norja on vähän kuin ruotsalainen.?

79
No tässähän sitä oppii vähitellen.

Kyllä mä ainakin jotkut kuullun ja luetun ymmärtämisen alkeet olen oppinut neljän Skam-kauden aikana. 😀

80
Moikkelis moi

Torilla tavataan!

81
Mä osaan ?

Mitä haluat tietää? Lyhyt referaatti: PepsiMax-jengi on perustanut chatin "meille nettikiusaamisen uhreille". Sara pyytää kaikilta anteeksi, on loppuviikon mökillä ja yrittää selvittää kenen kanssa käydyistä keskusteluista Instassa julkaistut pätkät on. Joku keksii, että Vildehän on aiemmin käyttänyt Saran facebookia luvatta, joten Insta-tilin takana täytyy olla Vilde. Sana yrittää selittää, että ei, mutta muut ei kuuntele.

Kotona Sana tapaa Jamillan, jonka kanssa ne juttelee Ramadanista ja siitä mitä silloin saa / ei saa tehdä. Miten jotkut vie Ramadanin niin pitkälle, ettei meikkaa tai tanssi jne.

Siinä se suunnilleen. ?

82
nils n

denne sesongen er så kjedelig.

83
Sofie

Stakkels Vilde, - og pigerne er da helt faktaresistente, når de ikke forstår det med de blå bobler!
Men det går hurtigt med at helgenkåre Sara og lede efter en skyldig.
Og vi andre sidder pludseligt og kan lide superskurken Jamilla... ?

84
Haha

Når har Jamilla egentlig gjort noe gærent? Der var det Sana som fucka opp

85
Kaare

hva er historien med Sana og Jamilla, kan noen oppdatere meg?

88
Faktaresistent!

Det ordet trengte jeg i vokabularet mitt. Takk

89
Ikke skurk

Jamilla fremstod som lite tolerant tidligere og vi trodde et øyeblikk at hun hadde postet skitt om Sana. Men nå har vi fått se i meldingene at hun har vært en støtte for Sana. Så ikke noe skurke stempel nei.

90

Faktaresistent! Kult ord!

91

"superskurken"

lol, hvor da?

92
Sofie

Det har hun været de andre sæsoner, hvor vi alle snakkede om hijabpolitiet og Jamillas onde øjne...

93
Superskurken

I säsong 2? Då tyckte hela Gjengen Allainse att Jamila och "Hijab-politiet" var skikkelig creepy. När de trodde att Jamila fördömde Sana för att hon höll i en öl.
Men det var ju sexist- rasshølet från Penetrators-rullningen som låg bakom "slut"-kommentarerna på Sanas instakonto och "Sharmuta-graffitin" på hennes skåp.

94
Mira

Hvor ble pinsen av?? Det er ikke skole på mandag..?

95
YousefLovesSana

Ja, skikkelig tabbe å si at hun kommer på skolen mandag,

96

Kanskje hun bare glemte at det var fridag...?

97
YousefLovesSana

Tror du virkelig det? Da forskyves jo hele programmet på NRK 3

98
sabriin

hvorfor er der ikke undertekster?

99
Karin Prosberg Hansen

Sana er en god person, egentlig. Men i prosessen for å avsløre en falsk menneske, er hun selv en virkelig uærlig Meneske - og gjøre både seg selv og mange andre onde. Det ironiske i handelen er under Ramadan, som sørger for selvrefleksjon og barn, er hjerteskjærende. En vanvittig bra tema illustrert i den mest smertefulle måte.

100

Altså, falske mennesker finnes ikke.

Høfflighet er også en form for "falskhet".

101
Stian

Omg det blir bra scene sans burde ikke har gjort det det blir trøbbel for Vilde gleder meg å se hvordan andre reagere

102
Chris

Seriøst denne sæsong er så sygt kedelig... der sker jo ingenting! så dumt at den sidste sæsong skulle blive så dårlig 🙁

103
Sanna (sol)

Er så lei av å lese om alle som synes denne sesongen er så kjedelig! Hvis du synes det er så kjedelig så slutt å se på da vel? Tror du virkelig de som produserer denne serien sitter og tenker at målet er å lage en kjedelig sesong? Nei. Enten får du følge med i spenning som mange av oss andre, ellers er det bare å slutte å se på 🙂

104
Uenig

Super spændende og interessant sæson. Men ser hvorfor denne sæson må være den sidste. Fandommen har jo totalt opskruede forventninger og synes at insistere på at handlingen skal følge deres egne fantasier

105
Haha

Ja, er totalt det som skjer. Skam ble jo helt global og nå sitter tonnevis av folk som binget alle de tre første sesongene og synes fjerde sesong er "treig". Er liksom sånn alle sesongene har vært når man har sett dem live.

106
Enig med uenig!

Spot on! Tror det hadde vært bedre om enkelte fans bare hadde holdt seg til å skrive fan-fiction, og heller la oss andre nyte serien. Heldigvis er Andem en utrolig mye bedre produsent enn disse sutrekoppene i kommentarfeltene.

107
Till Chris

Va!? Det sker ju hur mycket som helst! Värsta plot twisten i det här avsnittet där alla plötsligt stöttar Sara trots hennes agerande. Jag menar, hon kallade en annan jente för "fittryne"!? Det såg man ju inte komma, att hon skulle få kärleksfull stöttning efter all den dritt hon hade skrivit. Den andra stora grejen är att Vilde verkar få ta smällen. Och det var väldigt uppenbart att Sana kände STOOOR stress inför det. Och det tredje är att vi fick se Sana och Jamilla mötas igen och prata lättsamt och fint om ramadan. Är för övrigt supertacksam för den sekvensen i klippet för det var den enda stunden jag kände att jag kunde få pusta ut lite grann. Och lära mig något nytt.

108

kan du snälla också skriva varför den är det?

109
karin prosberg hansen

Arh - selvrefleksion og bøn, selvfølgelig

110
Mette

Var ikke forberedt på å se Jamila i dette klippet! Gøy å bli litt mere kjent med henne òg

111
Darya

Kan du kort fortelle oss hva som skjedde der? (Video til skipet)

112

Vad fint att se Jamilla och Sana prata! Ser inte fram emot att Vilde ska få skulden för detta dock....

113
Fint

Jag tycker det är modigt av Andem att våga göra ett så långsamt klipp med massa tystnad. Som samtal är. Hon är inte inställsam precis. Heja!

114
imangiftdigmedmig

JAAAA!!!! Äntligen Jamilla!! Jag lever!

115
Jannike

Kan noen serr forklare meg hvem Jamilla er hvor hun er fra, hvorfor vett alle hvem hun er og sånn ? Bare en kort oppsummering av alt vi vett om Jamilla

117

Hun er en av jentene som ble kalt 'hijab-mafiaen' og som blikket Sana i tidligere sesonger (1,2?). Hun sendte noen meldinger til Sana mht oppførsel som ikke passet seg for en muslim og har også kommentert på folk hun bør 'holde seg unna'.
Sana fikk mye rare meldinger fra en anonym avsender og trodde J var innblandet: hun sendte beskyldninger tilbake, J ble rasende og de hadde ikke mer kontakt.
Vi har i ettertid fått vite at J var viktig for Sana da hun ble mobbet på Urra.

118
Haha

Verdt å påpeke at de anonyme "meldingene" ikke var meldinger men ganske offentlige kommentarer og skriverier på skap og sånt. Og at Sana did the pay-back in kind på offentlig og uthengende vis hvilket var en megatabbe fordi Jamilla ikke stod bak angrepet på Sana. Sååe Sana endte opp med å henge ut en venninne/svigersøster online, som ikke hadde gjort henne noe annet enn å være bekymret for henne/dømme henne litt (men helt ærlig - det gjør folk når de bryr seg om noen og mener man blir lykkeligere av å leve på deres oppfatning av riktig måte).
Og ja, i denne sesongen viste seg da at hun var viktig for Sana på et tidspunkt, så jeg synes det er dritfett at de er på god note igjen. Pluss, når man tenker på at Sana har tabbet seg ut på lignende vis (offentlig uthenging på sosiale medier) i denne sesongen, så gir det god mening at de tar opp forholdet med Jamilla nå.

119
SVAR

Hun var litt med i sesong 2. bare på avstand.

120
Mette

Hun er også en i jentegjengen fra s2 som ble kalt "hijab-politiet"

121
hijabpolitiet

Se klippet Allah 6597 i sesong 2.

122
Keen på sex

se klippet som heter keen på sex i sesong 2, det er første møte med jamilla

123

Har du ikke sett sesong 2?

124
Jamilla var i tidligere sesong

Tror det var sesong 1. Sana hadde en misforståelse hvor hun trodde Jamilia hadde vært kjip også eksponerte hun Jamilia på Facebook, men det slo tilbake på henne selv som denne gangen. Så hva som skjer nå er relevant med tanke på at noe lignende skjedde med Jamilia. I denne sesongen har vi kun hørt og Jamilia via at folk har snakket om henne og Sana har sett på gamle chats mellom henne og Jamillia. Det ble tydelig fra en av disse chattene, at Jamillia hjalp Sana når hun ble mobbet på Uranienborg ungdomskole.

125
Zuzu

Jamilla var med i hijabgjengen fra sesong 1. Hun er somalier og forlovet med storebroren til Sana, ikke Elias men en som er eldere.

126
Säsong 2

Sana berättar för de andra i början av säsong 2 om Jamila, när de brukar se henne på skolegården.

127

vi så henne i sesong 2 da hun gikk i 3. på nissen, og fikk vite av sana at hun var forlovet til broren til sana (ikke elias). sana begynte å få masse hat, og trodde det var jamilla og vennene, men det viste seg at det ikke var dem likevel, men sana hadde allerede tatt hevn på jamilla ved å poste noen private meldingen mellom henne og broren. så da ble det så klart dårlig stemning mellom de to.

nå i sesong 4 har vi fått vite at sana ble mobbet på barneskolen, og jamilla var der for henne og forsvarte henne. men da sana begynte på videregående og ble venn med norske jenter, så var jamilla bekymret for at sana skulle miste kontakt med religionen sin, og det var derfor sana trodde det var jamilla som hadde sendt hat.

de er egentlig to jenter som forstår hverandre, fordi de begge har blitt utsatt for diskriminering for å tilhøre minoritetsgrupper. så egentlig føler jeg at den fine samtalen mellom disse to i klippet her var den ordentlige "gruppen for de som har blitt utsatt for nettmobbing".

128
matilda

i säsong ett gick väl jamilla på trean på nissen när sana börjat på ettan och då fick vi veta att hon var förlovad med sanas äldsta bror. sana trodde att "hijab-politiet" som hon kallade jamilla och hennes gäng, hade sagt fult om henne så hon delade jamilla och sanas brors chatt på facebook och efter det fick vi se att dom hade skrivit "sharmutta" på sanas skåp. i ett klipp förra veckan fick vi också se att jamilla tydligen varit lite som en "beskyddare" över sana när hon blev mobbad på urra, då hon skrollade igenom gamla meddelande mellan henne och jamilla. sen vet vi väl inget mer om jag inte glömt något?

129

Jamila er forlovet med ene bror til Sana (ikke Elias)

130

Fordi hun er keen på sex

131
Fyyyy f....for et bra klipp!!

Jeg ser at mange syns denne ses har vært så kjedelig, men jeg har virkelig satt pris på alle de samtalene mellom karakterene. Det er så godt å høre hva de egentlig snakker om istedet for alt bare skal være draaaama. Også så mye jeg har lært om det å være to kulturell og kanskje spes muslim i dagens Norge. Det syns jeg Julie har fått til helt fantastisk, den skildringa og den balansen og unngått mye av den moraliseringa. Kudos!

132
Orda

Älskar samtalen, långsamheten, när tystnaden får plats att uttrycka sig.
Så fint.
...och så fint att Sana fick närma sig Jamila igen, någon som kanske kan känna igen sig i det som kan göra det svårt att förena att vara en "vanlig" norsk tjej OCH muslim

133
Vakkert sagt =)

"när tystnaden får plats att uttrycka sig." Min nye yndlingssetning på svensk!

134
Troverdig

Jeg likte også at samtalen var så utrolig realistisk. Det er jo akkurat sånn det er, når man snakker igjen med noen man ble uvenner med for lenge siden. Man snakker ikke om det som skjedde da, man snakker om hvilke fag man har og om en snodig felles lærer. Og så ler man sammen igjen, og da er alt greit.

135
vennskap

er det bare jeg som merker det? eller er det bare Jamilla som faktisk spør hvordan det går med Sana på ordentlig. De andre bryr seg jo ikke.

136
så då blir det vilde

eller kommer de att konfrontera henne, sara dyker säkert upp, men det slutar med att sara har hittat mailen till noora och de anklagar henne. herregud så spännande detta kommer att bli. kan inte vänta tills imorgon kväll!!!

137
Eller Even...

Da Sara finner ut at alt er fra chat med Isak, tror de at det var Even. Han har også gjort "instarape" tidligere til Isak... ???

138
Bra klipp ,men tror ennå bedre imorgen ❤️

Men blir helt feil hvis dette går utover Vilde :,( ? Enten bør sana være ærlig i alle fall mot Sara og Vilde og så ta det videre derfra ?? nå har det vert ca 20 minutter ,så regner med 1 imorgen på 7-12 minutter

139
Maja

Hvad sker der med underteksterne? Jeg kan ikke se dem, som jeg ellers plejer...

140
YousefLovesSana

Blir det bare 3 min klipp i morgen da? På NRK sitt program så er det bare satt av 25 min til Skam i morgen. Syns at det er urettferdig at alle klippa i Sesong 4 er så korte.

141
Jenny

Klippet fungerar inte att se

142
Lars

Kan noen som går på Nissen bekrefte eller avkrefte om Lars er en ekte biologilærer på skolen?

143
Ikke konkret

Håper for Guds skyld ikke at de refererer til en konkret lærer, som kjenner seg igjen, da er det jo offentlig mobbing. Er vel en generell lærertype det siktes til og gjøres litt vennlig narr av.

144
@Lars

Å herreguuuud, kongekommentar!?

145
Lars også

Finns en Lars i hver eneste skole! 😉

146

Det gjør det dessverre ? Vår går i hvit t-skjorte og beige shorts året rundt

147
?‍?!

Kjemi?

148
Undertext

Är det bara för nördar eller?

149
JEG ELSKER SKAM!

For et klipp! For en serie! Jeg kommer til å savne det sånn!

150
Michi?

So true, dumt at d ikke R flere sesonger?

151

Jamilla blir en viktig støttespiller til Sana hvor Sana selv blir nødt å forklare for jentene hva hun overhørte på den festen.. Håper ikke Vilde får all den dritten, pepsimax jentene er alle lik Sara, slenger dritt om alle

152
charlotte

where are the subtitles? 🙁

153
JAG HAR RÄDDNINGEN

Sara var ju med när det blev en sådan stor grej av Nooras lösenord, så hon vet att vem som helst i kafeterian kan ha hört det och sedan hittat Nooras mailadress. Så då kan alla tjejerna i den gruppen vara misstänkta. Sanningen kommer komma fram och det dröjer väl inte länge innan Sara listar ut att det är från Isaks chatt, och då blir antalet misstänkta betydligt färre, alltså 5.

154
Raya

Jeg tror sesongen er litt inspirert av den svenske serien Hashtag

155
Andrea

Tänkte också på det!

156
Nei,

det er omvendt.

157
Trouble in paradise

Sana, hva har du gjort? 🙁

158
Psst Andem og Mari Magnus.

Helligdag på mandag. Null skole?

159
I REALLY want Yousef to pick up Sana from school

Walking together again, talking, taking their time, sharing thoughts, flirting, staring at eachother, smiling... Aaaahhhhhh....

160

finally jamilla!!

161
Ibiza

Fint å se at Sana bygger broer med Jamila. Tror hun kan bli viktig for Sana framover

162
Mirre

Vet inte om jag kommer våga se fredagsklippet imorgon? Kommer gå in här och läsa kommentarerna och samla mod 🙂