Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

88 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1
Adeline

Jeg var først❤️ Elsker skam!

2
Trulte

Og da er Sana i gang med å rydde opp igjen. Akkurat som Isak i sesong 3 ryddet opp. Går nok bra til slutt dette.

3

Men der kommer aldrig drama, fordi det hele bliver "ryddet op" før det får lov at begynde. Hvornår kommer vi til "shit goes down"? Venter stadig

4
Alle sesongene

Om man går gjennom alle sesongene er det stille perioder der man venter på at ting skal skje, avbrutt av drama og igjen avbrutt av at ting går bakover... F.eks i sesong 2 når Noora ungikk William etter at broren hans truet med å dele bildet av henne. Eller i sesong 3 da Isak sa det der med at han ikke ville ha gale mennesker i livet sitt. Det fine med Skam er at det ikke er såpeopera, men mer hverdagsdrama

5

Hva Jamila ho som sku gift se me broren hennes

6
kait

Ja, äldste bror till Sana och Elias.

7
Jamilla

Ja med eldste broren som vi ikke har sett ennå

8
Eftersom Sana skriver hun skal naile tentamen i morgen

tænker jeg der kommer noget i vejen, fx hendes venner finder ud af det er hende der har lavet insta-kontoen, og så kan hun koncentrere sig om bio og resten af hendes verden kolapser

9
#teamtruelove

Å jassådu Sara. Nå må du nesten velge her.

Sara skal finne ut hvor chattene kom fra ved å gå gjennom gamle chatter. Men hun har ikke skrevet det. Uansett mente hun det aldri. Og det er så lenge siden hun ikke skrev det. Eller hvordan var det?

Hun angrer jo ikke. Hun sier jo ikke unnskyld. Hun unnskylder seg. Og det er noe helt annet.

Klart Sara fikk en støkk av kontoen på instagram. Og jeg tror nok hun ble veldig redd da det begynte å komme nye og skikkelig stygge ting natt til onsdag. Det er jo mye mer der det kommer fra. Det vet sikkert Sara enda bedre enn vi. Ikke rart hun rømte byen. Men da Sana sletta kontoen gav hun makten tilbake til Sara. Og vips er Sara tilbake i det gamle sporet sitt. Og som en bonus for Sara har hun plutselig ekstra sympati fra de andre.

De andre som merkelig nok glemmer helt at de bare nettopp rotta seg sammen for å kaste Sana av bussen. Bare at Sana kom dem i forkjøpet, for å slippe den offentlige ydmykelsen. Men da fritok hun dem samtidig fra å være drittsekker offentlig. Det er lett å skjønne hvorfor Sana for en hver pris vil unngå offentlig ydmykelse. Akkurat som det nå er så lett å skjønne hvorfor hun tente på alle pluggene da hun trodde Jamilla hetset henne i fjor vår. Og lett å skjønne hvorfor Sana ikke holdt ut tanken på at Sara skulle slippe unna med falskheten sin. Det er interessant at det først virkelig koker over for Sana når hun ser Vilde insmigre seg hos Sara, og deretter Sara lyve om hvorfor hun tror Sana trakk seg fra bussen. Vennene hennes er fortsatt overlatt til noen de virkelig ikke burde stole på. Hun husker antagelig også det Isak sa om hvordan Sara ikke liker Vilde. Til tross for hvordan ting ser ut i skolegården. Men når begeret til slutt flyter over og hun prøver å gjøre noe med det slår alt helt feil. For Sana ikke gitt noen mulighet til å vise at de er på hennes lag.

Tenk hvor annerledes alt ville blitt om hun hadde orka konfronterere Sara og de om kontrakten på bussen. Hun ville kanskje mista litt verdighet. Men hun hadde hatt venninnene i behold. Tenk hvordan hun må ha det når hun ikke turte stole på at de ville være der for henne. At hun var redd stoltheten og fasaden var der eneste hun hadde igjen. For sist noen var ute etter henne var hun tydeligvis helt alene. Hun har ingen vi vet om fra ungdomsskolen. Bare Jamilla, to år eldre. Som betyr to år alene på Urra. Jeg grøsser ved tanken. Hun har nok bygd seg noen murer i løpet av den tiden. Laget noen forsvarsmekanismer. Og de går tydeligvis ikke ut på å be om hjelp, eller vise svakhet.

Og nå har Ingrid plutselig oppretta Gruppen for oss som har blitt utsatt for nettmobbing. De har bare øye for en syndebukk. Og det er ikke Sara, nei. Skremmende hvor fort de får blod på tann for Vilde. De har tydeligvis ikke høye tanker om henne i utgangspunktet. Og mistroen har allerede strukket røttene sine dypt. Men ikke sånn Sana hadde tenkt seg. For Ingrid og de andre har ikke forandret sin oppfatning av oss og dem. Sara er fortsatt innenfor. Vilde derimot.. Lurer på hvem som blir den neste mistanken faller på når de skjønner det Sana skrev om fargen på snakkebobla. For det fikk de vi ikke med seg i det hele tatt, i sin iver etter å ha noe å kvitte seg Vilde for. Lurer på hvor lang tid det tar dem å skjønne hvor god grunn Sana har til å ønske Sara vondt. Hvordan må det føles for Sana? Først legger de drømmene hennes i grus, så snur de seg rundt og enser det ikke engang?

10
SofaSofia

Men hallo! Det er da ikke sånn at "vanlige norske partyjenter" er inkarnert ondskap her. La oss ikke glemme at nå ser vi Sana innenfra, men Sara ser vi utenfra. Vi vet ikke noe om hennes historie og hennes sårbarhet - hva har hun opplevd som gjør at hun trenger å hevde seg ved å rakke ned på alle andre. Vi kan ikke la henne bli misunderstood heller - kanskje har Sara og Sana mer til felles enn vi vet og ser? Og kanskje må Sana senke guarden og ikke handle på grunn av ting hun hører mens hun gjemmer seg inne på toalettbåser - men gripe sin egen sårbarhet og derved se andre også i et bredere og bedre lys!

11
#teamtruelove

Takk Måka, på kornet det jeg følte men ikke fikk formulert!

SofaSofia, om du vil kan du kikke på svaret mitt til - - - - rett under her. Skrev det før jeg leste din kommentar men syns det er ganske relevant likevel.

12
Måka

Dette handler ikke om å sverte "Vanlige Norske Partyjenter", men om at tinga pepsimakserne gjør - baksnakkinga, kaste folk av bussen, gjøre narr av vilde fordi hun er fattig og bulimisk - ikke er greit. Ja. Sana kryssa ei grense ved å lage den "avdekke baksnakking"-kontoen. Men pepsimakserne kryssa så mange fler grenser da de lagde "Ellevillevillde2".

Om folk gjør slemme ting (jeg sier ikke "er slemme i dypet avsin sjel, men gjør slemme ting") Så er det ikke ditt perspektiv det er noe galt med. Det er ikke den som blir mobba som skal tenke at det er henne selv og perspektivet hennes det er noe galt med. Det er de som mobber som må slutte med det.

Seriøst.

13

... och om sidan är oficiell- hur vet vi att det är pepsimax och inte Sana som försöker rädda både sig ochVilde? Blå bubbla på Elias text- var det med i Briskebys sms-roulette? Annars är det ju nära tillhands att det är Sana som kommer åt det..

Känns härligt att diskutera med mig själv #not , men någonstans måste mina förvirrade tankar ut.. ?

14
Elin

... Nu blir det lättare för Sana gentemot pepsimaxgänget att klara sig ut detta någorlunda.. frågan är dock hur det går med hennes eget gäng och hur de kommer ta allt..

15
Elin

Vet vi att det är Skam som gjort den!? Alltså hör den oficiellt till serien?

16
----

Fint skrevet. Det er bare en ting jeg vil si.... Vi snakker om Flawless girls som om de var én person - de er 20 stykker. Jeg mener det er viktig at vi ikke skjærer alle under samme kam. Det er helt sikkert jenter der som er helt uvitende om det med Sana, og jenter som er helt ok. Hele gjengen er sikkert ikke råtne. Det er så lett å dømme alle på en gang. Husk, vi snakker om 20 individer.

17
Måka

Joda. Sure. Litt sånn overfladisk generaliserende. Ikke alle pepsimaksere er slemme. ikke alle muslimer er terrorister.

De er framstilt som gruppe her. Og gruppetenking er jo et gjennomgående tema i sesongen. Og det er vel et poeng med det. Det er vel bare den nære kretsen rundt sara og ingrid som har gjort de drøyeste tinga. Og så får alle andre, som bare har villet være del av bussen, svi for det.

Det er kjipt.
Å dømme folk etter gruppetilhørighet er kjipt.

18
#teamMeg

"Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er"
Vet ikke om dette er en 'saying' som har 'gått ut på dato', eller om den er verdt en refleksjon ...... ?

19
#teamtruelove

Ja jeg kunne tatt meg tid til å utdype tankene jeg allerede har gjort om akkurat dette, hvem av PM-jentene vet? (Eller kanskje ikke, nå som jeg ser hvor langt det faktisk ble..)

Vi hørte to av dem snakke sammen da Sana vasket hendene i Imagine. Men vi så dem jo ikke. Og vi har ikke fått navn kyttet til fjes for andre enn Sara og Ingrid som vi alledere kjente. Jeg tror jeg kjenner igjen den som snakker mest i Imagine som hun samme som spurte om de kunne drikke i Jeg dømmer ingen. Samtidig tror jeg også det er et poeng at de presenteres for oss som en gruppe. Og måten de reagerer på nå er veldig gruppepreget. Sara tilhører deres gruppe. Mennesker kan være merkelige. Å se noen vi identifiserer oss med og kjenner oss igjen i lide er veldig vondt.
Jeg kan ikke la være å stusse på disse uttalesene fra chattene:
Olivia: <3<3<3
Iselinn: Hils henne og si at det går bra, ingen bryr seg, alle snakker dritt om alle.
Lea: Ingen fortjener å bli utsatt for noe sånn
Det som skurrer er ikke egentlig hvor pent de tar det, men hvor troverdig det er at de gjør det.

Og det er jo sant, at ingen fortjener å bli utsatt for noe sånt. Men likevel. Det er drøyt ekle ting Sara skrev Iselin og Lea.

Sara: Jeg håper Iselinn bytter skole

Sara: Assa hvis lea får vite at Oline har ligget med Julian Dahl så kommer det til å bli et HELVETE stakkars lea alle tar guttene hennes
kanskje fordi hun ser ut som et fittetryne
Neida det var stygt sagt
men det er jo sant haha

Det er ikke bare sladder, det er ting som viser at Sara ser ned på dem. Som små kryp. Hun kan veksle rett fra Neida det var stygt sagt, og så skru opp slemheten flere hakk med den siste Men det er jo sant haha. Det er nesten enda verre at hun selv tenker på at hun er slem, og så gir seg tiltatelse til å fortsette å være det, fordi den hun skriver om er er ikke verdt mer enn det. Er de virkelig i en gjeng hvor å skrive så kjipe ting om folk man samtidig er overdrevent lovey-dovey med som venninne er helt gjengs? (I så fall er det kanskje dem det er aller mest synd på denne sesongen!?) Eller skydes jentenes reaksjon hvordan dette kom frem i lyset? Sett at de selv hadde funnet dette på Saras chatt ved et uhell. Ville de vært så raskt tilgivende da? Men her er det en eller anen trudende utenforstående som viser det frem. Og ikke bare viser det til dem, men til alle.

Skjønt ikke så utenforstående, for hun er tydeligvis med på bussen. Men med handlingen å offentliggjøre chatten stiller hun seg utenfor felleskapet. Så hvem nå enn som offentliggjorde chattene er blitt utskrevet av PM-jentens oss automatisk, selv om vi vet hun uansett aldri var en del av det. Men Sara. Det er merkelig lett å syns synd på Sara. Kanskje fordi det er så lett å forestille seg hvordan hun føler seg. Alle har kanskje ikke skrevet så ekle ting om folk de behandler som venninner, folk de er bussjef for. Men hvem har ikke sagt eller skrevet noe de aldri ville ønske at den det gjaldt fikk vite om? Så når de føler seg angrepet utenfra blir det instiktivt å slutte rekkene. Sara er kanskje en drittsekk, men hun er *vår* drittsekk. (Og de jentene tviler ikke på at chattene er ekte, for de har jo fått noen av de samme fra Sara selv.) Det er kanskje talende at det er Eva og Vilde som setter ord på hvor problematisk det er at Sara har slike holdninger når hun er sjef. For Eva og Vilde er ikke særlig godt forankret i PM-jentens oss. Mens Ingrid er opptatt av at de ikke skal splittes. Selv om det Sara skrev om Ingrid kanskje ikke var det verste fra chattene så var det en nådeløs måte å beskrive det som tilsynelatende er besteveninna di på. Jeg syns kanskje det er det vanskeligeste å forstå. Hvor pent Ingrid tar det. Men Ingrid har kanskje ikke noen andre, noen bedre? Hun er kanskje redd for å miste enda ei venninne? Vet ikke hvor mye det økonomiske spiller inn på gruppelojaliteten, men antar en felles investering på 300.000 veier en del. Dette er jo jenter som i hvertfall i noen tilfeller er villig til å gå ganske langt for å sikre seg en prestisjefylt buss, en buss som vil gi statuspoeng.

Og her er vi tilbake til spørsmålet: Hvor mange av PM-jentene visste om planen med å kaste Sana? Kanskje var det bare et fåtall. Vi vet det er minst to utenom Sara. Det skulle vært veldig merkelig om ikke Ingrid visste om det. Dessuten, gitt at de hadde tenkt å konfrontere Sana må de ha antatt det ville komme frem. Dermed må de minimum ha tatt det for gitt at de som ikke visste om det ville godta det. Men like sansynlig er kanskje at mange av dem visste det. Eller til og med alle. Igjen. Gruppedynamikk. Hva mennesker kan gå med på som en gruppe. *Bli* med på som gruppe. Skremmende og facinderende. Jeg vet ikke om alle i denne gruppen var med på det. Men jeg vet at mange grupper mange steder har definert andre grupper av mennesker ut av sin respekt. Ut av sin medfølelse. For ingen fortjener å bli behandlet slik Sana ble heller. Verken på bussen eller på ungsommskolen. Men det skjer. Hele tiden. Like vidunerlig som vårt potensial for godhet er, like så skremmende er vårt potensial for det motsatte. Og det virkelig urovekkende er kanskje at begge potensialene er å finne i en og samme person.

20
#teamtruelove

PS. Ingen fortjener å bli utsatt for noe sånt? Er Vilde ingen, da?

21
Måka

Muu. Vilde. 🙁

22
#teamtruelove

PS PS. Kan det være litt flaut for jentene å gå helt i harnisk over det Sara skrev? Å ta det på alvor er å gi det mer makt? De er allerede blitt ydmyka. De vil kanskje helst ikke ha mer?

23
Jaaa

Hoppas Sana reder upp det så ärligt o hedervärt att majoriteten går över på hennes o Vildes sida! Men ändå låter Sara o de vara med på ett hörn. Alt er love

24
heidi

Jeg blir så glad for det du skriver her: Disse pepsi max jentene er giftige og kommer aldri til å endre seg. De er så co-avhengige at de ikke makter å ta et oppgjør med seg selv, men retter all aggresjon mot varsleren. I traileren ser vi at perlene til Vilde falle til bakken samt at Even får et slag i trynet. Jeg vil tro at Vildes ønske om en perfekt bussgjeng i den kuleste bussen osv går i grus på grunn av mistanken som Pepsi max nå kaster på henne. Dernest tror jeg Even også vil få seg et slag i trynet (som i traileren) som en kjedereaksjon til Sanas kråkfot.

25
SofaSofia

Og en ting til: Ellevillevilde2, når kom den? Det har gått meg hus forbi *krise*

26
SofaSofia

Jeg synes heller ikke de er så sjarmerende, men vi kan da ikke dømme dem og si da aldri kan endre seg? Min erfaring tilsier jo at dess tøffere utenpå, dess mindre inni. Litt som Sana. Vet ikke helt, men jeg sliter med å se for meg at budskapet her er at PM-jentene er kollektivt ubrukelige og må avskrives? Husk vi ser dem utenfra!

27
Kan noen svare

Hva er det med den blå snakkebobla vi skal skjønne?

28
snakkebobler

Når meldingene kommer fra din telefon, er de blå. Når de blir tatt imot er de grå. Om Sara hadde blitt facerapa hadde meldingene vært blå.

29
Kristina

Att meddelandena inte kommer från Vildes dator.

30
Gammel kæll, 48

De tror at Vilde har tatt screenshot av chattene til Sara da hun facerapa Sara i forige uke. Men da ville snakkeboblene til Sara vært blå! Det er de ikke, ergo er screenshotene tatt fra noen andre sin konto. Og det stemmer jo; de er tatt fra Isak sin.

31
Kristin

Akkurat det som Sana skriver. At det ikke var noen som var inne på Sara sin facebook, men at dette var facebooken til noen som Sara skrev til. (Isak)

32
Kalles Kaviar

Gick inte Chris också på Urra? Hon var ju polare med Sana i säsong 1 innan hela gänget började träffas.

33

Nei, Chriss gikk ikke på urra. Under profiler står det hvor de enkelte gikk. Men Sana og Chriss har tysk sammen, og på Nissen bonder man visst mer i fordypningsfag enn i fellesfag: Noora og Eva i spansk, Sana og Isak i bio, og Sana og Criss i tysk. Lurer på hvilke fag Vilde har fordypning i..

34
#teamtruelove

Niks. De ble kjent med hverandre på Nissen siden de hadde tysk sammen. Det fikk vi vite da Sana bladde gjennom gammel veksling med Jamilla.

35
Mina

Nei Chris gikk ikke på Urra, Hun gikk på Ruseløkka, sammen med Vilde.
Chris og Sana ble kjent på Nissen, fordi begge hadde tysk.

36
Nope

Chris gikk på skole med Vilde, og traff Sana på Nissen første gang.

37
Lesser of two evils

Er enig i omtrent alt du skriver. Og har vel på en måte begynt å forstå Sana, og situasjonen hun er i. Men det gjør det jo ikke bra for det, og håper virkelig det er det budskapet som vi sitter igjen med at det "blir ikke mindre ild, bare fordi man tenner en fakkel med god grunn." Det Sana har gjort er total uakseptabelt uansett hvordan det blir tolket, og uansett hvilke motiv hun haddd for å gjøre det.

Hvis vi går tilbake til teaseren med sangen "Don't let me be misunderstood" så er det vel akkurat der som skjer nå, Sana prøver å gjøre rett og har vel på en måte gode intensjoner, ved å avsløre Saras falskhet, men måten hun gjør det på skaper bare ødeleggelse og hun har ingen rett til å slenge "etisk riktig" dritt, det er fortsatt dritt, og bålet fortsetter å brenne.

38
Loys

Sykt imponert over at 35 mennesker (så langt) har lest hele

39
MarHi

Takk #teamtruelove. Har savna deg og dine tanker sånn!

40

Åh. Instant love för Jamilla!

41
Okhati

.... rett til topps på Google. (det betyr 'søster').

42

Vad fint! Nu blir jag glad för Sanas skull. Men nu kan hon ju inte längre använda provet för att undvika att prata med Noora. Om hon ens behöver det. Kanske lättare att vara vän med Jamilla? Speciellt om nu Noora ska dejta Yousef som det nästan verkar. Bara slippa allt drama. Who knows?

43
Svar

Jag tror faktiskt att Yousef sa till Noora efter dom kysstes att " jag gillar Sana" så pratar dom och i skolan försökte Noora säga till sana att han gillar henne men då tror ju sana att hon redan vet så det är ett missförstånd

44
heidi

Jeg er enig. Hvis du ser på ansiktsuttrykket til Yousef på 17-mai videoen på youtube så driver han å chatter på mobilen og det ser ikke som han synes det er veldig gøy. kanskje han driver å prøver å forklare Noora at Syng ikke betød noe for ham og at han liker Sana... Når det er sagt, vil jeg si at jeg elsker at Skam tar opp netthets og mobbing og hvordan det å være "annerledes" kan føles. Sana er så bra at hun fortjener å være mer enn en love interest i sesongen sin (selv om jeg heier enormt på Yousana). Jeg tror hun blir en skikkelig boss-bitch kirurg som får shit done 🙂

45
Jag vet inte varför jag gråter

Jag är bara så glad för Sanas skull. Hon har varit så ensam och idag fick hon skratta och få tillbaka en viktig person i hennes liv. Skam är verkligen inte bara karaktärer, de är äkta❤️

46
Happy

Yayayayayay so happy sana has jamilla now <3

47
Hektine

Tentamen på sykepleien?

48

Nei, Sana har tentamen på videregående

49
Maria J

Sana som har tentamen din flopp

50
Sana

Sana som har tentamen da , flopp

51
Sana

Sana som har tentamen da , flopp

52
kait

Sanas biologitenta.

53

Det er Sana som skriver det, ikke Jamilla.

54

Nei. Sana som har tentamen, ikke Jamila

55
Whaaat

Det e sana som har tentamen, ikke jamila.

56
omvendt

Det er Sana som skal ha tentamen 😉

57
Cath

Det er Sana som skal ha tentamen. Hun har blå bakgrunn på chatten.

58
Toora Mariie

Håper vi får se mer fra Jamilla❤ Kanskje hun kan hjelpe Sana med å snakke?
Noe stort må skje snart, det er bare 3 episoder igjen!? I morgen er jo bursdagen til Eva, kanskje alle gjengene kan møtes å få oppklart noen ting, som f. eks hvorfor Noora henger med Yousef. Vi har fortsatt ikke fått vite om det virkelig er noe på gang mellom de to. Jeg tror at det er en misforståelse fordi det hele er lagt opp til at det skal bli det.
Også er jeg spent på Vilde som fikk skylda for de skjermbildene av chattene. Vil hun kanskje bli kastet ut av bussen nå? Eller finner Sara fort ut at det va Isaks chat som meldingene kommer fra?
Og jeg skjønner ikke greia med at venninene skal støtte Sara. Er det plutselig greit å baksnakke andre? Hvordan skal Andem få fram at det ikke er greit på en god måte? Det gkenstår å se. Gleder meg?

59
Gaga

De støtter kanskje Sara fordi de kan relatere seg til det hun har gjort. Det den som har lagt ut skjermbildene har gjort, for oss seerne kjent som Sana, kan de nok ikke relatere seg til. Kanskje?

60
So many loose ends

Og får vi nogensinde mere info om Evens fortid, og hvad grunden til karaoke slåskampen var???

61
Trudde eg var den einaste som fortsatt lurte på dette og slåsskampen

Heldigvis var det ikkje det 😀
Vil gjerne vite kva som skjedde. For vi fekk ikkje sjå korleis slåsskampen utfolda seg, og kva som føregjekk rett før det skjedde og leda opp til det. Og ut av det vi fekk sjå, kan man trekke for raske konklusjonar av kva som skjedde. Det er også det SKAM har gjort nærmast heile tida: dei viser oss noko, ikkje alt, og lar oss gjere opp vår eigen meining av kva vi trur skjedde og vil komme til skje inntil vi endelig får svaret.
Noko eg gleder meg veldig til akkurat no :I 😉

62
Mina

Jeg tror nok vi får en forklaring på slosskampen, tror kanskje vi får forklaringen til den fra Elias.

63

Det er sykt søt ?

64
Finally!

Sana er ikke alene..? Elsker Jamilla!

65
Tentamen

Jeg troede at Isak og Sanas tentamen var i går. Mon vi så får et eksamensklip i morgen? Men hvad er der dramatisk ved det... Hmm...

66
Hvem vet?

Hu har for mange tanker i hodet og klarer ikke konsentrere seg...? Kanskje

67

Noora står utanför och drar med Sana för att prata eftersom hon inte kan använda tentan som ursäkt mot att inte hänga längre.

68
Johanne S

Tror Jamilla kan være en god venninne for Sana fremover! Jeg tror Sana behøver noen med samme syn på de grunnleggende verdiene i livet hennes❤ Håper bare at hun ikke kutter ut vennskapet med jentegjengen!!!

69
Venner er gull verdt!

Jeg håper meningen nå er å vise at Sana både kan ha "norske" venner og venner med muslimsk bakgrunn. Det er ikke nødvendigvis motsetninger og noe problematisk i det, selv om det nesten har kunnet virke sånn på Sana tidligere.. Med Jamilla kan hun snakke om ting som er vanskelig for de andre vennene hennes å forstå, men samtidig har vi sett at Sana har hatt en viktig plass i venninnesquaden også! Kanskje kan Jamilla være en god støtte for Sana når hun nå må prøve å rette opp i flokene hun har laget for seg selv.

70
Yousef&Sana❤️

Vilde och Even hamnar i trubbel. Jag tror att sana först pratar med Jamila. Hon kommer sedan att samla det gamla gänget för att berätta vad hon gjort.De förlåter henne. Tillsammans tar dom en liten " händ" på Sara. Äntligen får yousef och Sana lite tid tillsammans. Vi håller andan...

71
Sim G

❤️❤️❤️

72

AWWW

73
Regina George??

We've already had a Mean Girls reference, what if it'll continue tomorrow? While Sana and Isak take their biology exam, which has been mentioned since early episodes, Sara will walk around school throwing evidence to the left and right to either expose Sana, Vilde, Noora or Isak, a la Regina George's epic scene?

74
OMG!

:O :O :O

That was suvh a clever thought! That would be so epic if it happened!

I can't wait until Saturday!
(I can't watch SKAM tommorow :(((( Because I'm going to the cinemas with my sister and cousin. Who would ever think that a show would be more exciting than going to the movies! 😉 )

75
Julia

Åååååh det hade varit totalt jävla episkt!!! ?

76
English

Sana: it was so nice hanging out with you again okhati. And thanks for saveing me in bio. Will nail the end-of-term-test tomorrow ?
Jamilla: Hahaha, you're way better than me in bio, but I migth beat you in that chapter of Matter cycles ??
J: Whis you the best of luck tomorrow and I agree, miss you in my life ❤
S: ❤

77
Lille

Var det ikke tentamen i dag, torsdag?

78
Lærer

Imponert over den biologi-læreren som skal rette 30 tentamener i pinsen, før karakterene settes til uken.

79
Mina

He he, det virker ikke helt troverdig med tentamen i juni, når du går i vg2. Det er jo egentlig midt i eksamenstiden på de fleste skoler.
Men, det virker jo likevel som et virkemiddel i handlingen, så da er det jo sånn sett greit

80

For those wondering: okhati = sister in Arabic!

81
Oversetter

Sana: It was so nice to be able to hang ot with you again (What does that word Sana called her mean? I would like someone to explain☺️). And thanks for saving me in bio. I'm going to nail mock exam tomorrow. ✌️

Jamilla: Hahaha, you are much better than me in bio, but maybe I beat you in the chapter about fabric loop ??

Jamilla: Lots of luck to tomorrow and agree, miss having you in my life❤️

Sana: ❤️

82
Heia jonas

Kan dere ikke lage en sesong om jonas

83

KAfa1 er okhati?

84
kait

Arabiska för "syster".

85
#teamkommentarfelt

KJÆRE VAKRE MENNESKER! Det kan ikke sier for ofte: dere som skriver tanker og analyser her, TAKK! ❤️ Dere er med på å gjøre SKAM til så utrolig mye mer. Det blir bedre og bedre for hver sesong, hvert klipp. Dere gjør oss andre så mye klokere, det er bedre enn enhver bok om psykologi og sosiale relasjoner.

YOU ROCK !!

86
Hannah

??Dere er så flinke??

87
Okhati?

Forklar gjerne hva dette er for slags referanse...

88
...men

stoffkretsløpet er i BIO2, Sana har nå vel BIO1