Legg igjen en kommentar

Regler for kommentering

Del dine tanker om SKAM. Alle kommentarer blir lest av SKAM-redaksjonen før de publiseres og vi forbeholder seg retten til å slette kommentarer som ikke følger reglene.

Her er reglene du må følge:
Kommentarer med personopplysninger om skuespillerne eller andre vil ikke bli publisert.
Kommentarer med personangrep vil ikke bli publisert.
Kommentarer med stygg og unødvendig språkbruk vil ikke bli publisert.

Bruk nettvett!

%s er allerede registrert LOGG INN eller Legg inn.

Feil brukernavn / passord

Beklager, må du være logget på å legge inn en kommentar.

497 kommentarer

Eldste
Populære Nyeste Eldste
1

That thumbnail <3

2
Ingvild

Ingvild ✌?❤️

3
Gull

yess endelig. Ting ordnar seg! 🙂

4
Jentene

Jentegjengen har litt dårlige antenner for tiden.. litt for opp tatte av seg selv til å ense signalene fra Sana.. men hun burde sendt det hun først tenkte å sende da hadde de kanskje vært litt mer oppmerksomme..,

5
Henrik

De kunne hatt antenner på størrelse med Tryvannstårnet. Hjelper ikke når Sana ikke sender noen signaler

6
Hustler in Hijab

Ingen signaler? Hun dropper hele russetiden, snakker omtrent ikke, tar på seg "krigsmalingen" og kommer med dårlige unnskyldninger om tentamen (hun henger ikke akkurat etter...!) Sana sender masse signaler. Til og med Vilde har oppfattet at det er noe galt: I gruppa med PM-gjengen skrev hun at Sana hadde begrunnet det med sine religiøse verdier, men at det var veldig merkelig egentlig for de verdiene hadde jo ikke utgjort noe problem for henne tidligere...
Så jo, Sana sender signaler uansett om hun ikke vil. Hun griner ikke i fylla og pøser ikke ut følelsene sine i facebookchatten, men det er masse signaler der for de av vennene hennes som gidder å se.

7
jentene har ikke dårlige antenner

Sana forteller dem aldri noe om seg selv.. bare bossete oppførsel. Jentene vet jo ikke så mye som oss. De vil stille opp for Sana.. de vil nok bli sjokkert at det er henne men de vil i løpet av en uke tilgi henne. Sana har jo presset seg frem til bussjef etc.. tenkte ikke på Vilde etc.. så er det en som har vårt dårlig venninne og ikke har antenner så er det Sana.. hun bare tror masse dritt om mange, Jamille, sin bror med venner etc.. hun dummet seg også ut overfor Jamille men hun lærte ikke noe av det

8
hallo

Eva og Chris er fyllesyke... de feiret Eva.. Eva har så besøk av sin far som hun aldre ser. Jeg tror vi kommer til å se Noora og Sana prate først. Hvorfor har ikke Elias satt seg ned med Sana for lenge siden. Han har følt dette på kroppen mye mer enn jentene.. de snakker ikke sammen da. Sana trodde broren sin var homofob og kastet ut Even.., Sana tror veldig mange ting uten å vite og så dømmer hun

9
Joda

Sana har jo nektet å snakke med Elias.

10
Til Hallo

Hva med Noora da?

11

Tror Elias savner også... her hørte vi jo Even i det han såg på..? Og Sana har snudd og er på vei "tilbake" igjen, så bra ❤️ Håper vi får høre fra Even også ❤️?

12

Nå må hun bare takle alt hun har prøvd å rømme fra... Det er jo ikke så lett.

13
Hmmmm

Det er et youtube klipp han starter om og om igjen men hvem er med og hva snakker de om?

14
anna

Kanske samma inlägg som Isak tittar på när han letar efter Even och hittar honom på Youtube?

15
Han redigerer

Han redigerer klipp til Hei Briskeby, tror jeg?

16
Hei Briskeby

-klippet ble lagt ut nå. Fine subtile antydninger om at Yousef ❤️ Sana!

17
Hei briskeby

Hvor finner jeg dette klippet?

18
Trin

Sök bara "Hei Briskeby" på YouTube.

19
Hustler in Hijab

Fra wikipedia: "Under Id er det vanlig å be hverandre om tilgivelse og å fornye vennskap og slektskapsbånd. Mange muslimer vil òg besøke familiegravstedene for å stelle gravene og be for de avdøde.

Menn gir ofte gaver, særlig til kvinner og barn"

Gleder meg til å se Isak, Even, Noora og Yousef som gjester hos familien Bakkoush på Eid! Isak går kanskje med hijab for en dag til ære for sin best bud Sana? Og hva er det Yousef pønsker på som gave for å vinne Sanas hjerte?
Jeg tror at når Sana får høre at Elias har invitert Noora og Yousef, tror hun først at de er invitert som par. Men så viser det seg at Elias og Noora er glade i hverandre og Yousef liksom er der som en god venn av Elias. Men egentlig en date for Sana? Håper det blir en fin avslutning... Alt bør være love.... men er redd det blir et skår i gleden også. Redd for hva det kan bli:(

20
Hustler in Hijab

Tipper det blir Eid-feiring med Noora, Even, Isak og Yousef hjemme hos familien Bakkoush! ❤️ Det ønsker jeg meg!

21

Tenkte det selv, men eid er 2 dager etter siste episode. Med mindre det er en twist på slutten.

22
God idé!

Det håper jeg og!

23
❤️

❤️

24
Anna

Har väntat på att den låten skulle vara med! Klockrent! ?

25
Hæ?

Hvilken sang?

26
Stine

Noora ved at Sana godt kan lide Yousef hun har gennemskuet det!

27
Gjengen

Endelig er de samlet igjen <3 tror Sana trengte dette

28

Du kommenterer uten å se klippet?

29

Er det klipp? Jeg trodde det var bara bilde. :p

30

HAHAHAHAHAHAHA!!!! 😀

31
Gjest

cezinando <3

32
Serr

Cliffhanger.

33
Heah

First

34
Best

Girls. ❤️❤️ I really miss them hanging out together and seeing them happy together. The pictures in the beginning made me cry. So much beautiful memories! I just love them.

35
Frelsern

Åå, hjertet mitt ?❤️ På så mange måter!!

36
Silja

Åh herreguuuud hvorfor kan hun ikke bare la folk snakke ferdig??? 🙁

37
Anna

Så SKÖNT att de äntligen reder ut hela Isak-Even-ballonggutta-grejen. Ingen verkar ha hard feelings, vilket bäddar för att alla kan komma på Evas fest på fredag!! Gulligt av Elias att fråga henne om Yousef, jag tror att han fattar att hon inte har kommit över honom. Nu när det lugnat sig lite med bussdramat kanske det blir mer fokus på Yousana denna vecka, eller vad tror ni?

38

Hva faaaan, kan hun slutte å gå når folk sier navnet hans?

39
Skuffa skam fan

Synes Eva har begynt å bli veldig bitchy ogsånn og veldig høy på seg selv osv.. Noora også. Trist å se hvordan jentegjengen utvikler seg..

40
Håper du har plass ❤

Sjelden har en sang vært mer passende for et klipp. Bilder og savn. Sana strekker nesten ut hånda, men ikke helt klar enda. Håper jentene fortsatt har plass til Sana. Og hun til dem. Den følelsen av å tro du mister venner er så vond. Og vanskelig. Kanskje Yousef også fortsatt har plass inni hjertet sitt. Skam har det beste soundtracket ever. Alltid perfekte sanger til det som skjer. Jeg håper du har plass ❤

41

Nei

42
Silja

Sånn er det når det er vanskelig å være sårbar

43
Hustler in Hijab

Sårbar?
...Sånn er det når det er vanskelig å være kostbar, begynner å passe bedre nå.

44
Silja

Hustler in hijab: har sana vansker for å være kostbar? Kan ikke se det!
Hun holder en hard maske utdad og har vansker med å vise sårbarhet.

45
Sorry ass

Men det er så mange engelske kommentarer her - og så mye misforståelser. Blir litt overgitt. Går det ikke an å skjønne at dette er en serie for norsk ungdom, og alt passer ikke for alle internatsjonale fans. Greit nok at alle kan se på serien, men blir så lei av alt gnaget.

46
@Sorry....

Helt enig med deg, begynner å bli litt smågal av det rett og slett...tror mye også forsvinner i mer eller mindre dårlige oversettelser sånn at mange poeng /nyanser forsvinner... og så er det det kravstorheten også, som jeg hater...jaja 🙂

47
Apropos

Les øverste kommentar på Mags er deppa

48
Sana

Det er kanskje ikke så lett for henne da... Serien har skal være realistisk. Hvordan hadde du følt deg om alle i rundt deg hadde snakket om crushe ditt , som du selv så med egne øyner hokka med noen andre. Eneste hun tror de skal si er jo at han liker Noora. Noe som ikke er så uforståelig , hun vil ikke bli ydmykt på denne måten av noen. Da er det bedre å bare stikke bort , late som ingenting rett og slett. Responsen til Sana er bare naturlig , folk takler forskjellige situasjoner forskjellig.

49

Tenker ikke på hva jeg ville gjort, jeg tenker på at jeg vil at Sana skal stå stille så jeg får hørt hva de vil si til henne ? i min virkelighet går de fleste bak ryggen min og gjør akkurat det de vil, og er jeg forelska så prøver jeg å gjøre noe med det. Sånn Sana er forelska nå, sånn var jeg på ungdomsskolen.

50
Ja til en mykere Sana

Skjønner ikke at Sana og Elias ikke har snakket om Evens relasjon til gjengen før. Siden hun viste at han hadde prøvd å ta livet sitt. Og at han var syk. Rart de ikke har snakket tidligere om at det var han som valgte bort gutta og ikke gutta som valgte bort han. Men hun kunne jo sikkert hørt på rykter og lagt to og to sammen og gått ut i fra at det var sånn. Det virker bare rart. Men utrykket hennes om at hun "dømmer ingen" har hun værtfall måttet bite i seg svært mange ganger i løpet av denne våren. Håper vi kan se at hun myker litt opp samtidlig som at hun ikke mister fotfeste på samme måte som Noora har gjort. Der er det total personlighets endring fra viljesterk, selvstendig, girlpower, bein i nesa, til viljesvak, lett påvirkelig, blir ikke lykkelig uten en gutt i livet, redd for konfrontasjon.. Noora passer rett og slett mye bedre å være singel som sterk og selvstendig enn med en gutt og bli kuet.

51
Trin

Det verkar som Sana inte har varit intresserad i Elias vänner tidigare.

52
#teamtruelove

Hvorfor tror du Elias sin opplevelse var den helt riktig? Virker ikke som Elias vet om selvmordsforsøket. Tror det mangler noe vesentlig i alle de ulike versjonene vi har fått. Satser på at vi skjønner bedre når vi omsider får historien fra Even.

53
Russegirls

Det er en måte å beskytte seg på..... hun vil ikke høre sannheten om at Yousef og Noora har noe på gang, og hun vet ikke 100% om det er tilfelle en gang. Hun vet at hun har vært hard, også mot Yousef. Hun unfrienda han på Facebook og til tross for en veldig fin samtale så blir hun ikke venn med han igjen. Hun sender ingen signaler direkte til Yousef før hun plutselig ser at han og Noora kliner og hun lar hverken Noora, Yousef eller Elias få fortelle hva de ønsker å si, nettopp fordi hun ikke orker å bli såret å kjenne på den vonde følelsen. Hun setter opp en guarden som hun innrømmet for Isak i går.

Heldigvis er hun på vei til å trekke folk til seg igjen..... ?? Jeg tipper at vi snart får en samtale med Noora eller resten av jentegjengen.

Fortsatt 3 episoder igjen ??❤️

54
Hej igjen

Går det an å bli lykkelig med hijab? I hope so

55

Ta på hijab selv så får du se at det ikke er noe forskjell fra uten og med

56
Sanas sister

Hva er det du mener med den kommentaren? Er bare nysgjerrig altså

57
#teamtrulove

Jeg gjetter Hei igjen lurer på hvordan manus behandler Sana, og at h*n håper det ikke ender så mørkt som det kan se ut nå. Det er min tolkning. For åpenbart går det an å bli lykkelig med hijab, men kan en hovedperson med hijab få oppleve lykke eller må hun lide for å formidle viktige poeng? Jeg tipper forresten Julie glatt fikser både viktige poeng og lykke!

58
Hej igjen

Ja, du har rett. Klønete utsagn av meg. Men ønsker for karakteren Sana at det også kan komme lyspunkter og positive erfaringer, slik at serien unngår å bekrefte fordommer enkelte kan ha. Jeg tror det skjer en utvikling snart. Er det noe serieskaperne ønsker og også får til, så er det å vise nyanser, hos den enkelte, blant grupper, og kulturbakgrunn imellom. Så langt har vanskelighetene tårnet seg opp for Sana. Seerne er med på hennes følelse av å være trengt opp i et hjørne, det er dels hennes egen feil, dels situasjonsbestemt, dels kulturelt bestemt. Hun har hatt flere muligheter til å få oppklart misforståelser/fortelle sannheten dersom hun hadde grepet sjansen. Stadige gjentakelser av slike nesten-øyeblikk gir inntrykk av å gå i ring. Håper den brytes snart og at Sana aktivt tar steg videre i noe som er konstruktivt for henne og for vennene, vi har sett lenge nå og forstått at det ikke er lett. Vi har også forstått at hun er en sammensatt person som handler dels imot egne prinsipper. Hun gjør både rett og galt, slik alle andre gjør. Hvis hun er en person i utvikling, vil hun lære noe på veien, finne et eller annet ståsted, og det er det jeg venter på

59
Serr

Nei fordi hijab og lykke er motpoler. Serr

60
Til hej igjen:

Hva slags spørsmål er dette..

61

Ja, det blir liksom litt for vanskelig. For det er jo kjærleik mellom Sana og Yuosef, åkke som kysset med Noora. Den sterke kjemien kan ikke avfeies. Oppklaring må tol og en ny start??

62

This show becomes increasingly embarrassing. Once again Evens story is not being told by him. It's... Ridiculous?!?! Do you know what MI Rep means or?

63
Tina

A story does not only have one side. A lot of people got angry at Sonja last season, but her side of the story is a vesion that a lot of dependents/next of kin relate to. Evens story is a sideplot in Skam, and I think the series had beacome too dark if it was shown from Evens POV.

64
nonono

julie sould just show us in this season happy cuddle evak and everyone would be happy. i love those evak scene in this season and she should just let them like this and not bring some even past drama into this. everyone was preparet to see evak in the background in this season. and they didnt mind as long as julie dont break them up.she should know that isak and even are popular. and if she only little hints some story about even or isak everyone would be crazy and stopped focused on sana. and she did hint about even past and now like everyone sending hate to julie because even didnt tell his story yet or what. like i dont even care? i want now those 3 episodes about drama and talk about yousana. and scene with girls squad and boys squad some and maybe some happy evak scene too in the end. like for exapmle on isak birthday in last episode everyone together and happy.

65
nonono

sorry but do you really think that people would be happy if in sana season would be that big drama actually about evens past? like iam sorry i dont care right now. every character have past in this show and we dont know anything about it. i just hope that those 3 episode would be finally about sana and yousef. like poeple woudnt like in season 3 talking about past about williem. nooras boyfriend from season2. end julie didnt do it. we had beauful story only about isak how he fall in love in boy. we had some with noora but she is part of it. so why now would julie did it in sanas season.

66
........

ok but what if its not even story to tell but yousef? like isak now take blame for sana. what if even back then take blame for yousef in something? because we know that yousef was lied to sana. so maybe everything what everyone saying about even actually did yousef in the past and not even...about that internet thing or that suicide thing and even just take blame for it because of friendship? like isak did it for sana. i want more story about sana and yousef and not even. sorry i love him and season 3. its my favorite but i want to know more about yousef history and sana story.

67
Tumblr is thataway ->

You have taken the wrong turn, somewhere. This story is what we call "entertainment." It's not a showcase of demographic boxes that all must have equal representation at all times, lest it be morally unworthy.

More seriously, what is it with you Anglo-fandom people making perfect the enemy of good? This series has talked about eating disorders, sexualised bullying of minors, what it's like to not be straight, religion and its devastating and positive effect on people's lives, what it's like to be in a religious and ethnic minority, mental illness and suicidal ideation, and a whole host of other serious issues. And it's done it engagingly! Be happy that topics and viewpoints that normally don't get any airtime at all have been given time and space to exist.

68
please SO

you are embarrassing.. its many views in a situation.. Yousef and Elias have different stories about it. Then Even will tell the third version.. Thats life

69

But how do people talk in real life? I think the way the characters unfold this story is quite realistic, getting info from different sides and not through a let-me-tell-you-my-story moment from a character that in this season mainly belongs in a sub plot.

70

why would he tell his story when this is not actually his story? this is sana's story and thus sana's view of even.

71
To So

So, I'll clarify someting to you. (And excuise my poor english ?): Every season is seen through the main caracters eyes. In season 4 we can only wach the "reality" from Sanas point of view.
I think this is done to make us feel it's more "real life" than most series ?

72
Sana is my bby

Be happy he's getting mentioned. Like it's a season based on sana. We finally have some Muslim representation and it being the last season you should feel lucky we hear anything about his past. Some of us rather wanna focus on the struggles about the life as every modern Muslim in Europe since we relate. I wanna see what Elias go through and sana considering we finally got to see her family in this season and see what's going on in her head instead of her ever being the advisor and sassy friend

73

Definitely. Sana has always been the super confidant friend and it is so cool to see what she's struggling through. People aren't as perfect as they look.

74
Mikael

I am actually more interested in hearing Mikael's side of the story. Yousef claims that he "frika ut", but Elias doesn't seem to think it was that serious. We already know that Even probably went into one of his manic phases, that it was very difficult for him, but that he is alright now. What about Mikaels story: His close (best?) friend fell in love with him (probably?); he could not return the feelings (either because he is not gay or he has problems accepting it because of his religious upbringing, I think the first reason is the biggest part of the answer); his close friend seems to lose it completely (I'm not even sure if they know that he has bipolar?); and he loses his close friend. Why is Even's story the only important to tell here, to the extent that you would name the series "embarassing" for only telling it indirectly? ?

75

This season is not about Even. It's about Sana. So the insight we get into Even's storyline naturally come through Sana. More than one marginalized social group can be represented in a show.

76
Alle har en plass i historien

Er det så vanskelig å skjønne?
Hadde du tenkt at Sana skulle være helt alene i 10 episoder bare fordi det er hennes sesong?
Jeez? Det er plass til alle, også Even eller Noora.

77
No Its not,but

I think we should heard evens side too , not all others

78
maria

Sana can Even to speak directly! And then we'll see how he tells his story!
What is the problem here? Stop saying "this is the season of Sana'a". She can communicate WITH EVERYONE in her season.

79

Why would she? Elias punched Isak = makes sense she talks to Elias and Isak. Even was involved in drama with ballonggutta = Sana talks to her brother, who she is much closer with than Even. As far as Sana's concerned this is all figured out. She knows why her brother punched her friend, they all seem to have clamed down, no hard feelings. I see no reason why Sana would prioritize hearing Even's story now when she's got so much on her mind with her close friends, Yousef, exams etc.
You are right about her being able to communicate with everyone, and that's what she's doing. She has hung out with Even. Don't be pissed just because other characters and plot lines are more relevant to this season than Even.

80
Cool it

She could but that would not show how Elias and balong squad reacted and felt about Even. This way, we get to see a side of the boys that we might not have understood if Even told his story. And we might get Evens side of the story later on in the season.

81
Wow, starten av dette klippet fikk meg til å gråte

Cezinando - håper du har plass <3 fineste sangen.

82

the beginning of the clip is beautiful and important BUT
THEY STILL TALK ABOUT EVEN AGAIN WITHOUT SHOWING HIM
i am so tired....

83
Gamla

Alle som har levd en stund skjønner jo dramaturgien her. Yousef er interessert i Sana, og har snakket med Noora og fortalt henne det, kanskje bedt henne sondere terrenget litt. Sana er så redd for å vise sin sårbarhet at hun går glipp av en god ting. Som mange er i den alderen.

84
Rikke

Ja du mener vel; de som har levd en stund med skam og Julie Andems dramaturgi, de skjønner det?

85

Sårbarhet er den mest modige måten å være seg selv på. Se på Brene Brown på YouTube som er en forsker på sårbarhet og mot. Sana, ve heier på deg!

86

Tror Sana klarer seg bedre uten Yousef. Håper heller på Yousef og Noora.

87

Hoppas du har rätt! Sana kan gott få lite kärlek också i sitt liv. Och Noora och William borde försöka igen, herregud har ju hur många vänner som helst som varit ihop med samma person två gånger! Det var ju liksom inte kärleken som tog slut.... Och vi som älskade s2 måste få nåt att glädja oss åt

88

Fint nok, det håber jeg også, men helt ærligt, hvorfor F A N D E N skulle han så kysse Noora?

89

Jeg lurer mer og mer på om det kysset bare foregikk i Sanas hode...

90
Hustler in Hijab

Ah... Ja! Eller kanskje det var en annen, tilfeldig fyr som kunne ligne på Yousef på avstand...? Må se det klippet igjen, nå.

91

Man det gör väl alla någon gång... pussar på någon de inte är kära i, speciellt när när känner sig lite olycklig och sedan ångrar man sig och känner att man egentligen är kär i någon annan.

92

Noen ganger skjer bare sånt, og det betyr ikke noe mer

93
Anra

Det var antagligen Noora som kysste honom...inte för att det är nån ursäkt. Men Yousef såg inte ut att vara lika inne i det. Han kanske blev överrumplad? Oavsett, han är skyldig Sana en ursäkt.

94
hvem gutt hadde ikke kysset og trøstet Noora

heheh... han trenger litt kos han også...

95

Vackraste flickan i Oslo! Vem
hade sagt nej?!

96
Anna

Jag tror att Noora tog initiativet (sårad av att William har ny tjej och kanske som hämnd mot Sana, hon måste ju fatta att Sana liker han), och att Yousef kände sig avvisad av Sana och i ett svagt ögonblick bara ville go with the flow.

97

So basically you wanted everyone to assume the Muslim boys were homophobic. Well you sure showed us..

98
Weeell...

The charahters in Skam thought this. But many of us who've seen the whole show so far did not. In fact quite the oposit!

99
1881

Who wanted that?

100

Those girls at SYNG accused them of it so I think Sana wanted to know.

101
Nonono

No, it shows that even a muslim girl can think like that 😉 that they too need to ask the dumb questions;))

102
Sana was the one who assume that

not me... I am not a muslim. Sana assume that Jamilla wrote bad things about here ,,,, Wrong agian from Sana., She is a litle paranoid

103
svenskdansken

I don't agree. Sana assumed that, I didn't, and I'm sure a lot of other people did as well. And for those who did assume that, their prejudices were challenged.

104
Not really

A lot of us did not assume that, so it really depends on what you wanted to assume...

105
Eveeeen

Og ballongsquad skal reunite!!

106
Best news this week

Awww... Even and balloon boys are going to be friends again. ❤️ Best news this week. ❤️

Rest of the mess will be harder to fix, I guess. ?

107

Var Elias forelsket i Even? Han virker så trist...

108

Man kan være trist og savne noen uten å være forelsket i de. Jeg ser ikke at du skriver at Sana er forelsket i noen av jentene fordi hun er så trist eller savner dem.
Jeg sier dette fordi jeg kjenner jeg er litt lei av å lese kommentarene til alle som påstår at Yousef eller Elias hadde noe på gang med Even. Det er derfor det ikke er så lett for gutter å vise/snakke om følelser eller si noe om at det er leit at personen ikke lenger er i deres liv, folk bare antar at gutter må dermed ha noen romantiske følelser for vedkommende!
Even var tydeligvis en nær venn og ofte hjemme på besøk hos Elias & Sana slik som de andre ballonggutta.
Naturlig å savne noen som tidligere var så mye tilstede i ditt liv!

109

Tror svaret mitt forsvant:) Jeg er helt enig med deg i det, og det er ikke fordi en gutt viser følelser at jeg sier stiller spørsmålet. Det var bare noe med uttrykket hans og det at han viftet til litt bort (som at han ikke ville prate om det) som gjorde at det virket som noe annet enn at han hadde mistet kontakten med en veldig god venn; for eksempel sammenlignet med de andre guttene på Syng-kvelden. Mikael, som var Evens best-buddy, reagerte jo, såvidt vi fikk se, annerledes... Men jeg kan så klart ta feil... 🙂

110

Er helt enig med deg i det, og det er heller ikke det jeg mener. Jeg bare synes jeg ser en annen reaksjon hos ham enn hos resten av guttene da de ser ham igjen på den Syng-kvelden (feks Mikael som var Even sin "best buddy")... Var bare noe med måten han var lei seg på...men jeg kan såklart ta feil 🙂

111

Nå så jeg faktisk på det klippet igjen for å følge ekstra nøye med på Elias og ballonggutta.
Vi får egentlig sett mest reaksjonene til Yousef og Elias (Mutta og Adam var opptatt av noe annet), og de virket først overrasket over å se Even tilstede der. Vi får ikke sett Mikael i det hele tatt (vi ser han bare komme inn døra, men ikke ansiktet hans idet han oppdager/ser Even). Yousef var av en eller annen grunn veldig lite blid (men det tror jeg hadde noe med Sana å gjøre, siden han fokuserte på henne), så det kan jo gjøre at Elias sin reaksjon skiller seg desto mer ut/virker annerledes.
Men generelt sett så har man jo ulike reaksjoner når man ser en gammel/tidligere venn igjen også. Jeg synes fortsatt ikke at Elias sin reaksjon tyder på noen slike følelser for Even som du snakker om her..
Jeg tror også det kan være at Elias og Yousef er de som kanskje er mest berørt av det som skjedde med Even.

112
kait

Men Mikael gick ju ut med en gång när han såg Even? Jag tyckte inte att Elias reagerade mer än de andra. De kände väl sig sårade över att Even avvisade deras upprepade försök att ta kontakt.

113
Venn

Han mistet en venn i Even..

114
guri

han er forelsket i Noora

115
@venn

Ja, kan hende det "bare" er det, og det er jo også helt forståelig..synes bare at hans reaksjon da han såg Even på Syng-kvelden også var veldig annerledes enn de andre guttenes; også Mikael som var best buddy... Men hvem vet; tror vi får svar ila de siste episodene. 🙂

116
Sim G

Good talk☺️❤️✌️️

117
Johanne S

Elias må være en av mine favorittkarakterer i sesong 4! For en bra type!!

118

Ja! Ansiktet hans da Sana sa hun er over Yousef. YES! Han Trur ikke på henne.

119
Øyer og kommunikasjon

Dette her er så vondt å se på. Hvordan mangel på kommunikasjon, sårede følelser, misforståelser, redsel for å bli avist, redsel for å ikke være nok, bare redsel, skaper mange ensomme øyer som plasker rundt. Alene. Vakkert. Magisk. Vondt. ❤

120
Jahaja

Wow, du får det til å høres ut som den klisjeen da...

121
Sana

Endelig Sana, smil litt mer

122
Altså!!!

Nå må sana la folk snakke og slutte å avbryte 🙁 vil høre hva da andre skal fortelle! Og jentene må jo da se at sana er ensom og trenger å snakke!

123
jentene stiller for Sana men

de kan ikke alltid stille på minuttet for Sana plutselig vil snakke.. Noora kommer til Sana mener ikke hun hadde fått svart enda

124
Hustler in Hijab

Synes de er slappe as!!

125
så Eva skal droppe faren sin

fordi Sana vil møtes?De vet ikke så mye om Sana som vi gjør. Jeg vet at de hadde stilt hvis det hadde passet.

126
Hustler in Hijab

Hvem sier at hun skal droppe faren sin? De kan spørre og grave mer, foreslå et annet tidspunkt/ en annen dag i stedet. Spørre om hva hun hadde tenkt å gjøre eller om det er noe hun ville snakke om..? Ikke SÅ sykt vanskelig å være litt på den inviterende siden.

127
Va??

Va me Yousef??

128

NEI. DU. ER. IKKE. OVER. HAN.

129
Maria

I don't want to hear about Even's past from someone else. I want to hear about it from Even himself. let him tell his own story,
He DESERVED it
WE deserve it
takk

130
sana season

i dont know why you think that we or he deserves. for exapmle i think that jonas deserves to talk too but we cant have it all. like isak part in this is logical. he is favorite character and he is there from the start...like the girls. like example were you have story about vilde and her probably alcoholic mom? nowhever. like i said you cant have all. so i dont get why you think that even should have big part in it. we already have his story from season 3. now he is happy. he has boyfriend, has job, going to school, living with his boyfriend. i dont really need to hear about his story more.

131

do you realasing that jonas didnt even talk in this season at all but you are seding hate to julie because even didnt talk about his stupit past story? julie did mistake to bring some drama past about even. she should know that isak and even are popular and that if she only hint story about even or isak that everyone will be crazy about it. if she just let evak have beautiful cuddle clips that she already give us fadom would be happy. fandom was even prepared to see them only in background. but in that moment when julie hint that in this seasn will be story about even everyone just cant stop. and now everyone insteed of pay attentionon sana and her story everyone sendig hate to julie because even didnt talk about it yet. maybe its not even his story but yousef and even just cover for him like isak take blame for sana. but seriously just let even be already.

132

The point is how does Sana respond to people in her life having tension and telling different stories about it?

133
This season ISN'T about EVEN!!

They are only talking about Even as part of Sana and Elias character development. His story is only relevant in that context. The story here isn't really about Even. The story is the story about Sana and the Ballon squads relationship with Even. If Even had told his story directly, we would have missed the important part, which is about how Sana and Elias relate to him.

Julie Andem could have chosen to have them talk about anything. That it happened to be Even wasn't that important. The important thing was putting Sana and Elias in a situation where they could have a conversation which allowed us to learn more about them.

The important part we are learning here isn't really about what happened to Even but how these two character things about it and deal with it.

134
What show are you watching?

Nothing in Skam is inconsequensial. Just because Even has relevans in the context you described does not mean that's all. Quite the contrary. Most things have multiple relevance. Evens story will be part of the season too. But don't worry. We'll hear it from him at last.

135
Kutt ut det der!

.

136

It's true that this season isn't Even's. And if it wasn't for:

- the leak of pictures from his past before the season started
- his specific presence in the trailer
- the mention of something as serious as a suicide attempt and social media posts from his part about gays and that they will go to hell

then I wouldn't expect to hear anything about his past from anyone. But in my opinion all these things indicate that Even's story is important this season. For people like myself, with experience with MI, getting to tell ourselves our own story might feel really important. To me at least this isn't about wanting to see Evak or ignoring that this is Sana's season. It is just that this is a sensitive story that has been brought up in Sana's season and I hope it is not only used for other characters' development, but for Even's as well. And I still believe we will see that.

137
then watch another show.

because this one isn't about him, he's a side character, and sana isn't close to him. maybe you'll get lucky and he'll talk to her towards the end, but i wouldn't count on it, because why would he open up about stuff like that to someone he's not that close to? you're not going to get focused one on one conversations with him and isak because it's neither of their seasons.

138
GOSH

are you the SAKAM boss that tell us what to think and write about? I hope Sana goes to prisoon and Yousef and Noora are very close friends... Yousef and Noora look so nice togheter.. Hoping for they love.. hahahh

139
......

Sana can talk with Noora for 10 minutes, talking to the girls, sometimes with Isak, but talking to Even... all at once: "His too much! This is the season of Sanaa!"

140
Even

Maybe he didn't want to talk about it since it is sensitive? Also Elias was a part of Even's past so Elias has a right to recall an event of where he was also a part of. He basically said the same thing Yousef said and Sonja and added that Even pretty much stopped hanging out with them and that they tried to reach him but he never came back. He needed space and that's his own decision. If Even's character is not the type that would talk about his past and we viewers want to know more about him, obviously we are going to get to know things about him from other people, people that has been a part of his life. Sana could have asked Even yes, but maybe she was scared of what he was going to say so she rather didn't. Alt er love.

141
Vilde, Sonja, Magnus, Yousef, Elias...

That's so true. So far Even's story has been told (at least) by Vilde, Sonja, Magnus, Yousef and Elias. It's about time Even gets a chance to talk himself.

142
Well...

He had his chance in the previous season

143
Anna

No. It's not his season. Maybe he wants to keep his story and not share it with everybody. He probably shared it with Isak. Why would he tell Sana?

144

we heard his story from everyone but not from him.
And Sana can talk to whom she wants.

146

Ååååh Sana, jeg får helt vondt på dine vegne. Det er så trist å se hva du hat rotet deg inn i 🙁 Det er vondt og vanskelig å komme fram med dumme ting man har gjort, men ingenting blir bedre om du ikke snakker om det. For når man snakker, blir problemer mindre. Jeg tror jentegjengen vil tilgi og forstå deg til slutt, selv om de kanskje vil trenge litt tid til å forstå/fordøye ting.

Og jeg tror Even skammer seg over den maniske episoden han hadde da han hang med Ballonggutta og det er grunnen til at han trakk seg unna! Håper at Ballongutta og gutte gjengen kan finne sammen til slutt.

One big happy family ?

147
Altså...

...kan du ikke la folk snakke ferdig om Yosef, Sana

148
Elsker

Det at Skam fokuserer på det å være ung og ikke fastner i den fella at en som er homo eller har andre utfordringer som mobbing osv ikke har et liv utenom problemene sine. Deilig at ikke alt er svart hvitt, deilig at det går an å gjennomleve en depresjon eller en krise som Even gjorde, deilig at man kan finne venner på vidergående selv om ungdomskolen var kjip osv
Btw: Elias er kjekk

149

Cescinando ❤️

150
Blair

I'll forgive this reptitive trope of everyone talking about a MI character as opposed to he himself having a voice, if I get to hear Evens story from Even this week

151
You'll forgive?

So... you make your way into a geo-locked website, get to watch entertainment for free that other people have paid for, you speak in a language that isn't the language of the origin story (and even use abbreviations that not everyone would know, making it harder for people to understand you), you demand to have your precise desires and needs catered to... and YOU have something to forgive?

152
So what do you want to hear?

The same thing you heard last season, because that was Evens story from Even....or do you want to hear that Even is denying everything that Elias is saying because it`s hard to believe that they tried to help Even but wasn`t able to, and that Even had so many problems that none of them could reach in to him, and that Even didn`t want to be with them...and through that making Even a victim again? As Elias say: you can`t force people to be together with people if they don`t want to. But I bet you that if Even wants to there will be no hard feelings from Elias and the boys. Let now Sanas voice be heard!

153
William didn't give up though?

For the first episodes of season 2.

154
Hvorfor

lar hun ikke Elias snakke ferdig om Yousef?? Selv om hun forsøker å rydde opp i misforståelsene lar hun denne ligge. Det er klart, hun vil vel ikke høre mer om Noora og Yousef, har vel bare akseptert det. Men allikevel..

155
svenskdansken

Hun tror nok at Elias skal snakke om at han og Noora er sammen, og vil ikke tale om det. Jeg ved selv når jeg er heartbroken og har fået at vide at den man kan lide er sammen med nogen anden, så gør det mere ont jo mere man taler om det, det nytter ikke noget.

156
Kanskje ...

hun er redd for den store kjærligheten også? Hvis den ikke er for henne som muslim.

157
FEST!

Bjud Chris och William, vetja!
I'd be over the moon, och Eva och Noora också!
*smil*

158
William and Chris?

The biggest douche ever? Maybe not. Also William and Chris are probably not coming back anyway.

159
The biggest douche ever?!!?

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och bussjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!?
Get over säsong 1!

160
The biggest douche ever?!!?

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!?
Get over säsong 1!

161
Dubletter

Oj då... kan ni inte ta bort alla dubletter... 🙁

162
The biggest douche ever?!!?!

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!?
Get over säsong 1!

163
The biggest douche ever?!!?!

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!? Kom över säsong 1!

164
The biggest douche ever?!!?

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!? Kom över säsong 1!

165
The biggest douche ever?!!?

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv...!
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!? Kom över säsong 1!

166
The biggest douche ever?!

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!? Kom över säsong 1!

167
The biggest douche?!

Herregud, du har inte träffat såna killar som jag har träffat i mitt liv.
William och Chris är långt ifrån "the biggest douche".
William har som russ och busssjef struntat i sin "natten till 17 maj" för att trösta Noora och skriva hennes tidningskrönika. Vilken douche skulle ha gjort det?!? Kom över säsong 1!

168
I feel it coming

...och där kom det svaret jag väntat på.
Vi kan väl hoppas på olika saker... 😉

169
Fortsett slik nå vakre Sana!

Det er bra Sana, første steg på veien tilbake til verdens beste girlsquad. Selv om responsen ikke var det helt store her, så må du bare fortsette å ta initiativet til å få snakka med dem for de har prøvd, men da har ikke du vært helt motakelig! Og nå gikk det plutselig opp for meg at slutten for serien begynner å nærme seg med tilbakeblikk på alle de nydelige, hysteriske og morsomme stundene med denne gjengen gjennom 4 sesonger. Fikk nesten tårer i øya jeg! Og Psssst Elias, nå gjør du jobben din med Yousef og Sana! Det blikket på slutten der sier meg at dette kommer du til å fikse(...tror jeg 😀 )

170
Århh Sana..

Det er så ærgerligt, at ingen af dem opfanger, at Sana har brug for at tale med dem.

171

Tenker noora har forstått at sana står bak ettersom hun brukte hennes epost

172

Hun var faktisk inne i chatten

173
Noora var ikke inne i chatten

Hun kommer til å se den senere. Og kontakte Sana. Da får vi nok oppklart mange misforståelser.

174

Noora var inne i chatten, hun spurte jo "Hvordan går det med dere Vilde"

175
Andre verdier

Det er jo veldig spesielt at Noora ikke svarer i det hele tatt på om hun vil møte Sana eller ikke, bare at hun spør Vilde hvordan det går med dem? Må si at de fleste av disse karakterene i denne serien har vokst og vist fantastiske kvaliteter som vi kan ta lærdom av. Meeen Noora som startet opp som som en sterk selvstendig kvinne i en alder av 16 år, nå to år senere bare virker som en selvsentrert falsk snørrunge på lik linje m pm. Jentene. Hun har mistet alt av de styrkene som hjalp Eva i ses. 1 til å overkomme de utfordringene hun slet med. Noora har oxo ledd litt og vært ganske så krass og spydig mot Vilde i andre situasjoner, der hun har vært like sårbar som nå. Og nå virker det bare falskt at hun plutselig er så opptatt av henne. Og ikke en gang enser at Sana strekker ut en hond.. håper at Sana heller trekker mot jamilla nå. Og dropper Noora som best bud.. det er helt umulig at alt bare er Sanas forutinntatthet og misforståelser som kan for dette. Mulig Noora altid har vært så overfladisk og selvsentrert, og bare gjemt det litt bort, men da tror jeg faktisk Sana har bedre av å ha venner med litt andre verdier. Det må være helt greit. Man må ikke være beste venner.

176
Selvsentrert

Noora är väldigt trovärdig som våldtäktsoffer. Stannat i psykisk utveckling, blir rädd och kan göra sig själv illa.Traumatiserad.Ouppklarat juridiskt också.Stor skillnad mot s1 och 2.
Klart man kalla det selvsentrert och overfladisk om man vill...Och dropper som best bud...Går bra ringa en klinik för sexuella övergrepp och fråga varför våldtagna inte beter sig som "normala" jenter.
Men det är klart, Even är ju kille och bipolär, tänkte inte på det ,att omsorgen är lika ojämlik som samhället i övrigt.
Be kind.Always.

177

I den scena fra forrrige uke når Noora kommer bort for å snakke med Sana (mens hun følger med på Sara og Ingrid utenfor). Så er det ikke bare Sana som ikke kommuniserer godt.

Var veldig interessant å se hvordan Isak så henne når hun kom hjem fra London. Som når hun snakker med Eva på natta utenfor rommet hans, eller blir dulla med av Linn og Eskild i sofaen. Kontra hvordan Eva så og møtte henne i sesong 1.

178

Vi får håpe at Sana ikke gir opp med å prøve å møte/snakke med dem.
Hun har jo gradvis drevet dem litt vekk fra seg, sagt veldig mye nei til å være med på ting.
Nå er det også litt mange ting som skjer akkurat nå, Vilde er fremdeles fortvilet og tenker på Magnus og Chris/Eva er nok ikke så oppvakte med tanke på at de har hangovers.
De vet jo heller ikke hva som foregår med Sana eller at hun har et behov for å prate.
Om Sana hadde skrevet meldingen som hun opprinnelig hadde tenkt å skrive den, altså "Jeg trenger å fortelle dere noe", så kan det være at jentene hadde tatt invitasjonen mer på alvor og forstått at det bør prioriteres.

179
Hustler in Hijab

Det er alltid mange ting som skjer. Synes ikke det er noen unnskyldning for å ikke oppfatte... De vet jo at det har vært noe med Sana. Men åpenbart bryr de seg ikke nok. Hun er ikke viktig nok i den lille gjengen deres kanskje, eller de tror ikke at hennes problemer er av noen interesse for dem? Overfladisk og ekkelt at de ikke engang kan spørre hva hun hadde tenkt, eller hva som skjer hos henne. Bare fortsetter videre med hverandres fyllegreier...

180
Til Hustler in Hijab

Det er tydelig for *oss* at Sana har det vanskelig, siden vi ser alt fra hennes perspektiv. Men hun har faktisk ikke sagt det til jentegjengen. Hun har brukt tentamen som unnskyldning for å ikke være med dem i det siste - og tentamen er en helt vanlig og legitim grunn til å se mindre til vennene sine enn ellers. Jeg skulle også ønske at jentene ville se hvor vondt Sana har det. Men jeg skjønner ikke hvordan de skal kunne vite det, så mye som Sana skjuler for dem.

181
Hustler in Hijab

Kan se at mange mener dette, altså.
Først: Er nok ikke helt enig i at Sanaikke viser at hun har det dritt. Hun bare sier det ikke rett ut. Sånn kan det jo være innimellom for mange, hvis det er ting som er veldig vanskelige..? Det er vel derfor man har den myten om at "kroppsspråket er 90% av kommunikasjonen"?
Vi har likevel sett at de reagerte da hun plutselig meldte seg av bussen- de skjønte at det var noe galt...! Det jeg tror er at de "lar henne være" fordi hun er annerledes i det at hun har en religion. De beveger seg ikke inn på noe annet enn det de er kjent med selv. Det er enn dårlig egenskap om man skal kalle seg en god venn. De utfordrer henne ikke i det hele tatt, selv om de helt klart fikk med seg hvor engasjert hun var i russetiden og bussen og det hele. Hvem går fra å tvinge til seg en rolle som bussjef og ha kontroll på hele greiene til å droppe hele russetida på én dag, da..? Det skjer ikke på grunn av en tentamen...De jentene vet at
1) Det var viktig for henne med russetida
2) Tentamen har hun såklart stålkontroll på uansett
3) Hun meldte seg av bussen veldig brått, og oppfører seg annerledes fra en dag til en annen.
4) Hun er en lukket person som ikke har lett for å snakke om følelser

De vennene bør ikke ha en master i psykologi for å skjønne at noe er galt.
Selvfølgelig har de sine unnskyldninger, og selvfølgelig er det også et godt poeng at Sana ikke viser mye! Det er hennes svakhet. Mitt poeng ligger i at vi alle har forskjellige utfordringer, og det er lett å forklare hvorfor man ikke gjør det lille ekstra for en venn. Fortsetter å ta kontakt, selv om personen til og med sier at hen ikke vil. Fordi man merker at noe ikke er som det skal, og man gir ikke opp en god venn. Gode venner fortsetter, og tåler mye før vennskapet ryker. Mediokre venner prøver litt, før de trekker på skuldrene og diskuterer bakfylla eller noe annet og bare satser på at ting ordner seg uten at de trenger å gjøre noe mer.

182
#teamtrulove

Jeg er egentlig enig med det meste her. Bortsett fra at Noora har sett. Noora har prøvd og prøvd. Lenge. Mange ganger. Det er skuffende at hun ikke hoppa på ballen på sekundet nå, men jeg tror ikke hun er så tapt bak en vogn som du mener. Man kan ikke tvinge noen til å prate.

Og så er det interessant at Sana selv velger å skyve dem bort med å vektlegge akkurat religion når hun skal begrunne at hun trekker seg fra bussen. Og det er hun som for en hver pris ikke vil de skal vite hva Sara har gjort mot henne. Når hun ikke vil det blir det sabla vanskelig for dem å komme noen vei.

Vilde sier jo også at hun syns det skurrer på Facebook. Og man kan se det på fjeset hennes i Ikke snakk til meg også. Det der får Vilde ikke til å rime. Men Vilde er nok litt redd for å nærme seg Sana. Vilde har jo fått mye røff kjærlighet av Sana. Som vi ser så godt bare vil Vildes beste Vi ser henne tørre å si fra om at William ikke er interessert i sesong en når de andre helst ikke vil ta ubehaget, selv om å si fra er til Vildes beste. Sana forteller de andre at hvis ikke vi som er venninnene hennes kan si det til henne, hvem skal da? Men direkte til Vilde gir hun bare den kalddusjen. Sana har vært fantastisk mot Vilde mange ganger, og Sana er kanskje den i gjengen som har høyest tanker om Vilde. Men de er veldig forskjellige, og Vilde er ganske lykkelig uvitende om hvor tolreant Sana er mot Vilde, hvor mye hun står opp for Vilde når Vilde ikke lytter. Vilde har andre gode egenskaper, da. Sana bryr seg nok om henne for en grunn. Og nå nylig har Vilde nettopp blitt skivsa fra bussjef ut av det blå, og tvunget tilbake på en buss vi vet var skikkelig ekle mot henne høsten 2015. Hun ble ikke spurt om noe av det. Hun virker kanskje som hun smisker med PM jentene, men hvilket valg har hun? Hun er så livredd for ikke å passe inn. Og hun vil vel ikke ha mer hat fra dem. Ikke at det hjalp en døyt, som vi så. Sana er skarp i kantene. Vilde er redd for skarpe kanter. Jeg skjønner hvorfor ikke Vilde har vært mer på, selv om hun burde. Det er jo hun og Sana som egentlig deler lidenskapen for russebussen, så hun skjønner hvor rart det er.

183
Hustler in Hijab

Hvis ikke de er potte tette, er det tydelig for alle jentene at det er noe galt med Sana. Hun endrer seg fra én dag til en annen, går fra å være den som ikke bare spille kortene, men også stokker og deler ut (i forbindelse med russebussen) til å kaste alle kortene på gulvet som en "toogfemti plukkopp"... Bare lukker seg inne. Det er klart vet at noe er galt. De bare gir faen i å prøve å hjelpe, fordi hun ikke er helt som dem. Jævlig usympatisk. Og ganske symptomatisk for "gjenger" av jenter, kan også legges til.

184
Tina

Det er som isak sa: «De veit hvordan sara er, de er sånn selv». Synes egentlig Isak traff spikern på hodet der.

185
@tina

men isak menade väl pepsi max jenterna?

186
hm..

Skjønner hva du tenker her, Hustler in Hijab (digger navnet btw), men av og til hvis man har invitert noen flere ganger, eller stilt spørsmål flere ganger, så er det lett å tenke at "åja, hun vil ha avstand. hvis hun trenger det så skal jeg gi henne det" og det kan være en grunn til at de ikke presser henne mer. I tillegg er jentene så ung, og da kan det være vanskelig å skille mellom hvorvidt noen trenger mer rom eller om de trenger å bli pusha. Jeg vil tro at alle jentene hadde løpt for å hjelpe hvis de visste at noe var galt, og hvis Sana ikke hadde satt om denne forsvarsmekanismen som hun får når hun ikke vil snakke om noe. Greit nok at jentene kunne spurt om hva Sana tenkte på eller hva hun skal idag, men de er tross alt bare mennesker, og de aller færreste evner å tenke på alle andre hvert sekund av dagen. Vi må også huske på at Sana har gjemt seg i tentamenlesing, og da kan man lett tenke at hun er kanskje bare stressa, og opptatt. Det er så lett for oss som ser det fra Sanas perspektiv å se hvordan de rundt henne skulle ha reagert, og hva de burde ha sett. Av og til må desverre den som vil ha oppmerksomheten rett og slett be om den klart og tydelig.

187
Hustler in Hijab

Jeg forstår dine innvendinger, og skjønner at det kan være vanskelig for jentene også. De er sikkert veldig usikre mht både religionen og at Sana har et annet reaksjonsmønster enn dem når de har det vanskelig. Likevel synes jeg vi har fått klare beviser på at de er ganske så sikre på at noe er galt. Fra alle sammen da de stod der da hun kom på skolen, fra Noora sine kommentarer og fra chatten i bussgruppa der Vilde skriver til PM-gjengen at begrunnelsen til Sana var merkelig fordi det ikke hadde vært et problem for henne tidligere (religiøse verdier og russetiden). De vet også at Sana har full kontroll på skolen og at hun var pådriveren for russebussen. Så i mine øyne er det helt åpenbart at de vet at noe plager Sana. Det er likevel forståelig at det kan føles krevende å ta kontakt og "trenge seg på" selvfølgelig. Den følelsen kjenner vel alle som har hatt venner med problemer...
Ønsket nok å provosere frem litt reaksjoner med kommentaren min. Men står for det jeg har skrevet også. Synes det er blitt litt for stor aksept for å gi opp andre mennesker i samfunnet vårt. Litt for mange gode grunner til å la være å gjøre noe ekstra.
Mange poengterer at Sana ikke gir noe igjen til vennene sine. La meg bare si det slik at blant de menneskene som har gitt meg mest i livet av visdom, kjærlighet, støtte, humor og ikke minst LOJALITET, fins det to personer jeg aldri trodde skulle være der for meg noe ekstra, da jeg hjalp dem gjennom en svært vanskelig periode. Hjalp dem fordi jeg hadde mulighet, og fordi jeg hadde en sterk følelse av at de trengte noen, selv om de viste det på en sykt dårlig måte. Det har de aldri glemt, og når jeg tenker på det senere er det noe av det jeg er mest glad for og innerst inne stolt av at jeg har gjort for andre mennesker. Det viste meg at jeg har karakter og integritet, og det er selvfølgelig en god følelse. Så, det gir noe å hjelpe noen som ikke nødvendigvis "fortjener det" (overfor en selv) Både for den som hjelper og den som blir hjulpet. Det skulle jeg ønske det var mer fokus på. I stedet kan vi lese i Kamille, Det Nye osv artikler som "Hvordan slå opp med en venn". Det synes jeg er litt stusselig - samfunnet går mer og mer i retning av at vi er oss selv nok. (Når ikke alle ser at vi hjelper på facebook, da).
Litt mer enn et svar på spørsmålet ditt, det? Vi får håpe på en god slutt på sesongen?

188

Elias sier det jo om Even, og tipper det gjelder jentene også: Vi kan ikke tvinge han til å være sammen med oss. Sana har vært rimelig avvisende siden 12. Mai, og hun har bedt om respekt for at hun vil være alene...

189
Hustler in Hijab

Ser den? Hadde det vært min gode venn som hadde endret seg slik Sana har gjort ville jeg nok ikke respektert ønsket om å være alene. I mine øyne har man som god venn et "frikort" til å trenge seg på dersom lampene lyser rødt om at her er det noe som ikke stemmer. Det har vi sett at det gjorde hos Olafiaklinikken, men så trekker de seg tilbake fordi hun ikke bryter sammen og griner første gangen de spør om det er noe. Det synes jeg nok er litt for svakt av en jentegjeng som går på videregående.

190
Jojo

De vet ju att Sana var glad på Syng-festen och att det sen vände. Det är väl en ledtråd?! Nog borde de kunna lista ut att något hänt då och Noora vet ju att hon var förtvivlad och anklagade Sana för att hon inte berättat om W. Det borde kunna Noora se. Noora vet också att hon, efter det kysstes med Yousef. Hon är inte tappad bakom en vagn så hon borde förstå att händelserna på Syng hänger ihop med Sanas vändning. De borde inte ge upp på Sana. De borde SE hennes känslor och behov mer.

191

Tror heller at de regner med det blir normalt mellom dem framover og at de ikke aner hun har en gedigen hemmelighet eller 2 å fortelle.

192
Til Hustler in Hijab

Er så enig. Det er spesielt tydelig om du sammenligner henne med Vilde i tidligere sesonger med spisevegringen. Hun blir ikke sett i gruppen og blir bare "sett" til når folk vil ha noe (som bussen) . Vet ikke om det er fordi de ikke bryr seg eller ikke ser henne/husker å bry seg men det er utrolig stygt uansett.

Vet ikke helt hva jeg skal gjøre med Noora. Hun har vært så "bekymra"/"opptatt av å snakke med Sana" og når Sana strekker ut handa er hun den eneste som ikke en gang adresserer Sanas spørsmål om hva hun skal gjøre i kveld.

193
Til deg Hustler

du har snodige meninger. Ikke rart det blir krig i verden..

194
Støtter hustler ass

Hæ?.. serr... og ja, ikke rart når sånne meninger blir legitime for krig lizzm..

195
Hustler in Hijab

Jøss. Har jeg snodige meninger, sier du?
Enig i at det ikke er rart i at det blir krig i verden, når enkelte velger å bare dømme og fremsette påstander uten å begrunne dem, fremfor å invitere til dialog. Jeg har meninger om en TV-serie. Du har meninger om meg - og du tar deg ikke engang bryet med å begrunne dem.
Det synes jeg er snodig?

196
Kanskje

Det er vel poenget med Even-historien til Elias, at det er begrenset hvor lenge folk gidder å invitere med noen som ikke vil? Selv om de sliter.

197
Hustler in Hijab

Sana ville jo, åpenbart, det var jo hun som var pådriveren til hele bussprosjektet - en rolle hun tok på seg selv. Hun bare sier (svært plutselig) at hun ikke vil, med en begrunnelse som ikke holder vann. Til og med Vilde tror ikke på henne, jf chatten i bussgruppa hvor hun skriver til PM-gjengen at "de [religiøse] verdiene har jo ikke vært noe problem før"

Det er veldig forskjell på hvor lenge man gidder å prøve med noen som har det vanskelig, tydeligvis. Får håpe at de som ikke gidder noe særlig lenge har bedre venner enn de selv er når de selv kommer i en situasjon de ikke takler på en god måte, og ikke har det noe bra?

198
Korleis veit dei det eigentleg?

Eg synest òg at Sana vert litt for lite tydeleg verdsett, men eg trur det er litt urettferdig å seie at jentene skal skjøne at det er noko gale. Det einaste dei kanskje kunne sjå alle saman, er at ho endra sminken og har framstått veldig hard i eit par veker no, og det burde kanskje vore nok. Men det har vore mykje anna no, og kvar gong dei har spurt ho om det ho gjer/opplever, svarer Sana på ein måte som gjev dei inntrykk av ho er ferdig med det. "Har innsett at dette ikke svarer til verdiene mine" (om å melde seg av bussen), "No worries hun er fake" (om Saras kommentarar), "Jeg har tentamen" (om alt anna basically). Då oppfattar dei det kanskje som at det ikkje er noko meir å spørje og grave om?

Det som har skapt drama for Sana er jo mellom anna slosskampen mellom Isak og Elias, men det trur eg ikkje dei andre oppfattar som så dramatisk som Sana. Bussdramaet sørga jo Sana sjølv for at dei ikkje fekk med seg. Den einaste eg tenker som burde forstå litt meir her, og som òg er den som har prøvd mest, er jo Noora. Men heller ikkje ho kunne vite heilt korleis den klininga faktisk påverka Sana? Eg håpar ikkje Noora har gitt heilt opp, slik at ho skjønar at Sana sitt utspel i denne chatten er verdt å bruke til å finne ut av korleis det går...

Eg kjenner meg godt att i Sana, sjølv om eg ikkje er muslim og er blitt ein del eldre. Noko av det eg har lært, er at vi alle av natur er (litt) sjølvsentrerte... Vi må hjelpe kvarandre med å hjelpe kvarandre, gjennom å setje ord på det vi opplever og tenker, slik at andre kan skjøne og støtte oss.

199

Så enig

200
du kan ikke mene dette Hustler i hijab.. snakk om å dømme

Du mener bare Eva f.eks bare droppe faren sin som hun aldri ser fordi Sana vil møtes plutselig? alle jentene vil stille opp for Sana så slapp av,. Har du vært fyllesyk så er det ikke slike ting du tenker på. Hvorfor var ikke Sana med ut i går når Eva hadde bursdag? hun er ikke mye god venn...Jeg er sjokkkert over det du skrev.. håper du tullet

201
Hustler in Hijab

Hvis du leser det jeg skrev, så stod det der noe om at de kan i det minste høre hva som skjer, eller om det var noe spesielt hun hadde tenkt.
De har jo tid til å svare hverandre? Så muligheten til å stille et åpent spørsmål til Sana kunne de fint ha grepet, som gode venner.
Ellers må jeg si at jeg virkelig er overrasket over hvor lett det er å sjokkere folk?

203
Daaah

Vilde og Sana er ikke fylt 18 enda, hvorfor var ikke Noora med? Noora er 18....

204
not fair

SHOW ME EVEN. LET HIM SPEAK FOR HIMSELF OH MY GOD!! Why are you doing this? Even deserved his own season, but now you don't even give him the opportunity to tell his own story.
I hope he will appear more in the next clips.

205
Samma person

Känns som om det är typ samma person som spammar kommentarsfältet om evak varenda vecka. Deras säsong är slut. Nu är det Sanas tur.

206
Wake up call!

Ses 3 WAS his story!! And as for the relationship with the Balloonboys, we know now that everything isn`t/wasn`t black or white and "poor Even or Isak". The fight: Isak got jeaulous on Mikael and hit him for no obvious reason that night (poor Mikael...which Even also tried to kiss??). The ballonboys have been repeatedly accused of being homophobes or making Even`s life "hell" or to start the fight f. ex. Well, they weren`t!! They just weren`t able to help him AND he didn`t want anything to do with them! HE pulled away!! You only want to see him in every clip just to see him, no matter if it`s relevant to the story. When Sana says that Even misses them and that he is together with Isak, Elias just "ok"..as it is no big deal and tells her to send greetings to Even, like "no hard feelings". END of STORY! Jeeeze! If Even had played a (bigger) part this season I bet you NO Evak fans would`ve even bothered about Sana`s story.

207
well you don't seem to understand

why people need even to talk for himself. he tried to commit suicide and then he's barely been in the show. how many people during this season haven't screamed for William and penetrator Chris? It's not about Evak, we've seen plenty of them and we know they are happily living together, but I can't phantom why people get so upset about us needing to hear him tell how he feels now knowing his biggest fear about the truth coming out happened. people love evak but we all love everyone on Skam, that's what's so damn amazing about this show, you fall in love with them all. I kid you not, I've seen season 1 twice this week because I miss the girls so much, so this clip, the picture montage in the beginning, made me bawl my eyes out. some of you need to understand when people say they need to hear even talk for himself, it's not that we want to see evak instead of sana. Jesus!

208

You have seen Even since he tried to commit suicide seeing as that happened before season 3.

209
Thank you for communicating

I think I know what you missed: «[...]knowing his biggest fear about the truth coming out happened». See, the truth didn't come out (anymore than it was). Sana and Yousef just confirmed they both already knew, and none of them told anyone else about their conversation, Even don't know they talked about him, and Isak it seems has no idea at all. If/when this whole tragedy finds it way to instagram or whatever to revenge saranors2 I also expect to hear Even talk about it, and so should Sana. Until then it would be just cruel and completely out of character for her to bring it up.

210
He will!

I completely trust that he will. With all the more effect because we've gotten these bits and pieces first.

211
Anna

I don't think he will. We know enough about the drama know, so it's no longer relevant for Sana's story. It's no longer a conflict. Why would Even get all that attention when there are so many things in Sana's story that need the screen time? Get over it, Evak had their time.

212
Sana's season

Chill. There has already been enough Even this season and now we got a closure. Even wasn't really gonna talk about in depth, we knew from Isak att the fight was not something Elias and his friends started, Isak was jealous of Mikael and punched him. Even did actually tell Sana to say hi to Elias - so Even was not really going to dig up the past too much. And now we got Elias perspective of what happened with their friendship and got some sort of a closure. Even has moved on, Isak has moved on, Elias has moved on. And now Sana can finally move on, on that case. It was nice of Elias to say to Sana "say hi from me from Even" since Sana mentioned that Even asked about how Elias was doing.
Also even though I would love to have more season's, don't take away Sana's spotlight, this season has been messy and Sana not always being the main focus so let's give her what she deserves. Recognition. Alt er love.

213
Excuse me

Umm, there hasn't really been much Even this season and he deserves to tell the story himself, after all, only he can feel what he feels.

214

You should really take a chill pill, Even is fine!

215
Noora mad at Sana

Didn't answer anything to her.

216

Even's story was intertwined with Isak's. Giving him a season of his own would, even though it would be interesting, in a way be a more in-depth complement to season 3. I think all characters deserve to tell their own story, and now it's Sana's turn. I know how many people love Isak and Even, I do too, but Skam is more than them. Sana having a season of her own is not taking a season from Isak and Even. Please respect that. Many of us find this season as intriguing and emotional as season 3 and would very much like to watch it with Sana in the spotlight and without constant remarks on how little screen time Isak and Even get.

217
I'm bored with Even's storyline

I hope it was this and no more.

218
Femme

Even had enough screentime last season. Our sister, Sana, is way more important

219

Why? We don't need more of him, this is Sanas season and the last. Even had his season with Isak last year, and that's enough.

220
stop

Season 3 was the season of Isak. NOT EVEN !!!

221

Even figured a lot in Isak's season, the same way we saw a lot of Jonas and William in Eva's and Nora's respectively. Sana has her own friend group and her family plus Yousef to deal with.

222

SORRY BUT EVEN WAS NOT THE SEASON
Season 3 - the season of Isak!

223
EVAK4EVER

No, it's not enough. Even is a part of Sanas story, also 🙂

224

He is her brother's estranged friend and her biology partner's boyfriend.

225
But only a minor part

Many other characters play more important parts in Sana's story than Even.

226
jesus christ

Do you actually find it natural for even to just walz in all the time? This season is about sana, and because of her brother's ties with ballonggjengen, we also get to know a bit about even's backstory. Even was in pretty much every clip during season 3. it woulnd't be natural for him to hang out that much with sana anyway

227
EVAK4EVER

It's very natural, because Even is a part of Sanas story, also 🙂

228

sorry, men dette er faktisk sana sin sesong...... skjønner at det er mange even-fans her, men altså nå er det faktisk sana som skal være i fokus

229
Sana needs friends

cant watch her pray all the time, need som smiling faces also

230

If it's ONLY Sana'a season why show girls and all other people? Then you need to Sana'a has always been in the frame ALONE. It should be in your opinion?

231

That is some strange reasoning. Obviously, Sana will need people to interact with, but who is she more likely to interact with: her own friends and family or Even, who she mostly just knows through Elias and Isak?

232
Bcuz

Sana is more close to The girls, her brother, an Isak just bcuz of second grade and biolog. NOT Even, he is just a part of ballonggutta backgroundstory

233

It's either Sana in every frame, or Even getting unproportionally much attention in a season where his story is just a sub plot? Very logical reasoning you've got there.

234
......

Sana can talk with Noora for 10 minutes, talking to the girls, sometimes with Isak, but talking to Even... all at once: "His too much! This is the season of Sanaa!"
of course it is logical

235
......

Noora is also in every frame. Why few people outraged about this? her is also story is just a sub plot! Also very logical, yes

236

Noora is obviously not in every frame and Noora is her closest friend. Does it make more sense for Sana to hang out with her closest friend or to hang out with her brother's estranged friend and her biology partner's boyfriend?

237

No logic here. Even hung out with her brother. It has long been familiar with it. Why can't they communicate? strange
many simply do not like EVEN

238
You know what

It's not that people don't like Even, it's that people are tired of the nagging.

239
naturally.

noora is sana's friend. even is sana's brother's friend, or he was. of course noora has a bigger part in her life. and there's conflict there, sana's obviously dealing with some insecurities when it comes to noora, so she's part of the story. even's story is in the background, what happened is past tense. he's not important in this story, give it a rest.

240
oh....

delirium.

241
wales

Selvfølgelig er det ikke det folk mener. Men hvor relevant er Even for Sana sin historie? De har aldri vært nære venner, Even har bare vært kompisen til broren hennes, og nå kjæresten til Isak. Det gir ikke mening at masse tid skal settes av for å gi Even screentime når han ikke har så mye med Sana å gjøre. Jentegjengen, Ballonggjengen og Isak derimot har alle et nærmere forhold til Sana, og derfor gir det mening at de får mer screentime ettersom de tross alt påvirker Sanas hverdag.

Even er definitivt en av favorittkarakterene mine, men i motsetning til en del andre aksepterer jeg at sesong 3 var 'hans' (+Isak) sesong og at vi nå må bevege oss videre.

242
Team Skam äger

Vad skulle Elias egentligen säga till Sana om Josef tror ni?

243

Tvivlar på att Elias har konfronterat Yousef angående hans träff med Noora. Elias så inte nödvändigtvis ut att ha 'good news' så han kanske skulle berätta vad grabbarna sa till honom i Ramadan-klippet. Han vet ju inte att Sana lyssnade

244
Jämtkalle

Han skulle säga att Yousef hälsar och undrar hur hon mår. Och hur det gick på tentan!

245
Kate

PLEASE GIVE TELL EVEN HIS STORY
we want to hear from him.

246
!!!!

just go away with even already !!!

247
svenskdansken

It's quite obvious that you're just commenting the same thing using different names to make it seem like there are more of you.

248
!!!!!!

hmm you can do the same! who knows.

249
No thanks

I've seen enough Evak. They're old news.

250

Sana we can see all 4 seasons. Evak we only see a second season and you enough. OK

251
Hang on

So now you're going to complain about Even not being in the first and second seasons too?! H'okay.

252
....

No

253
fuck

you did not ask

254

Nei dette her blir for emosjonelt as

255

VET. dør.

256
SANA LYSSNA

SANA kan du bara lyssna på vad dom har att säga om yousef ???????

257
Skam4ever

Eg begynner å lure på om Yousef kanskje er homo???

Kanskje det er det Elias og Noora prøver å fortelle sana????

258
svenskdansken

Bare for at gutter taler om følelser og deres relationer og at de savner hinanden, betyder ikke at de er homo. Selvfølgelig ikke noget fejl i at være homo, men det er vigtigt at også hetero gutter kan tale om følelser og relationer.

259
Ro dykk ned

Ro ned svekskedansken og dykk andre det var bare et forslag ??? ikke verdens undergang om alle i skam er homofile ❤️??

260
Til deg over

Var det som var meninen nå da, selvfølgelig skal gutter få lov til å snakke om sine egne følelser uten og måtte være homo!
Eg bare lagde ein teori!

Men skjønner kå du meiner!????

261

Herregud... varför tror alla att alla i Skam är homo?? Det är tydligt att han gillar Sana men att det blev en hel del missförstånd

262
Alla!

Va? Är inte alla norrmän homo och heter Isak och Even?Trodde jag Skam bevisat. Utom kungaparet då.

263
Jepp alle er ikke homo

Det blir så utrolig urealistisk at alt skal kunne forklares med at noen er homofile. Det hadde blitt ganske overdrevet om vi hadde hat 4 Skam karakterer som var homofile. Synes det er flott at Skam tok opp dette tema, men nå må folk roe seg ned. Det er andre viktige tema her i verden også.

264

Jamena har alla glömt hur Yousef tittade på henne och gav henne blommorna och allt påväg hem från Noora?

265

Yes she over with Yousef. Yes. He liar.